Új privát üzeneted érkezett!

Hanee!

Ezt a linket még régebben ajánlotta valaki, nagyon jó. Az utolsó mensid dátomát kell beírnod, majd Calculate gombra katt, és Show Fetal Details. Itt megtalálod az átlag adatokat illetve azt a szórást is ami még normálisnak tekintehető.
http://www.fetalmedicine.ac.uk/gw/html/wheel.html

Remélem ez már müxik neked.

W
wica

Wica:
Az utolsó mensim időpontját nem tudom Kép Már kiszámoltam százszor, hogy valamikor szeptember 25? Vagy hasonló kellett volna hogy legyen, a fogantatás időpontjához képest, de ha az alapján számolnám, amikor a valóságban utoljára megjött, akkor kb. most születne a gyerekem papirforma szerint Kép Kép Kép Szóval túlhordom úgy 3 hónappal Kép

hanee
hanee

Hanne!

Ja, ezt nem tudtam, nem baj, beírhatod a fogantatás időpontjátis illetve a várható szülést is Kép

W
wica

Tündérke26! Én ma vagyok 19. hetes, és nekem is azt mondják, hogy nem látszik, de csak mert eleve olyan a hasam, mint a kösöntyű Kép

Sygnum! A legjobb, hogy mikor meg megmondom, hogy már 3-4 kilót híztam, azt mondják, hogy ilyenkor még egy kilót se lenne szabad, mi lesz még később Kép

UTAZÓÁGY: megvettük a Bybát tegnap a Kikában, és csodák csodája, a párom is nézelődött! pedig utál nézelődni Kép még nem raktuk össze a kiságyat, de hamarosan. vettünk még egy nagy felnőtt polár plédet, az lesz majd az ő kis paplanja, de kettőbe vágom, és varrok rá huzatot, így mindkettőt ki lehet majd mosni.

valamiféle nyomást érzek "alul". nem tudjátok mi lehet? mikor felállok, súly nehezedik rá, mintha nyomná a hüvelyemet.

ancsipancsi

Köszi Hanee

Nagyon cukik vannak ott, majd megnézem, hogy van-e bárány, mert az az én kis szent állatom a kedvesemé pedig a süni, úgyhogy ezeket fogja kapni Zsebimanci majd.....

Ma megyek védőnőhöz, hurrá hurrá , lehet várakozni... stb...

Viszont szép az idő és ennek nagyon örülök, örvendjünk együtt... :-))

J.Zsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Nemsokára visszaolvasok,addig is önző módon hadd ujságoljam el a tegnapi napunkat.Elmenet a doktor bácsihoz,megkérdeztem elvállalna -e,mondta hogy természetesen igen.Megnézett uh -gal és a babám fejvégű!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KépHarántfekvéses volt eddig.Olyan kis okosKépVettek kenete,ezt a doki ajánlotta fel én nem mertem,mert nem szeretem,de azert hagytam magamKépHolnap lesz eredmény.A méhszáj 3000.Ez mit jelent.Azt mondta minden ok,de nem magyarázta el bővebben,én meg nem kérdeztem,mert el kellett mennie nem akartam feltartani.Valaki leirná?

Viszont a vérnyomásom magas volt,amit nem értek,mert eddig két kávé után volt 100/70,most meg kávé nélkül 135/90.Ennek hangot is adott,hogy ennek nem örül.62 kilo vagyok.Ennek én nem örülök.51-ről indultam.És még csak most jön a java...A cukrom 5.20.Az jó azt tudom,mert tegnap irtátok milyen értékek között kell legyen.

És a doktorbácsi megdorgált ,hogy menjek gyakrabban.Mit tegyek magas vérnyomás ellen?

Na visszaolvasok,hogy Veletek mi ujság és remélem,hogy minden rendben mindenkivel.

Gömbi
28+6
Uh-ra csak 2 hét mulvára van időpontomKép
gömbölyû

Most találtam a neten egy cikket,hogy a legideálisabb állapot a méhszájnál a 3000.Tényleg igy van?
gömbölyû

Hanee és mindenki ski érintettKép

Szerintem vetessetek kenetet,ha eddig elmaradt,mert én is ugy gondoltam minden ok,nincs szine,nem is sok,aztán a doki mégis azt mondta,vaéami biztos lesz.Majd holnap kiderül.Én is azert nem kértem,mert ugy gondoltam,nincs gáz,de ő ránézésre azt mondta,valamit biztos találni fog.

Hanee!
Nagyon ügyes vagy én is megnéztem a mütyüröket.Az én kézügyességem sajna egy kalap kaki,ugyhogy hétvégén azt találtam ki,hogy veszek kifestő könyveket és azoknak a már gyárilag megfestett figurái förbe vágom és tele ragasztom vele a gyerekszobát.A gondolatot tett követte és fantasztikusan mutat.

No ez csak egy ötlet azoknak,akik nem olyan ügyik ,mint Te.Vagy nincs annyi türelmük.És nem csunya felragasztva,mert olyan ragasztot vettünk,aminek mindkét oldala ragad,igy csak a kép hátuljára kellet tenni+a falra.
gömbölyû

Johanna:
Mindjárt teszek ki az oldalra sünis és báránykás mintákat (keresek). Lógatható állatkából viszont csak báránykát tudok neked ígérni egyelőre, a süni az bajos lenne Kép Arról nem tudok mintát mutatni, mert még meg kell terveznem. Ha érdekel szólj.. de mailben légyszi Kép hanee(kukac)nemetdog.hu a cimem.

Gömbölyű:
A 3000-es méhszáj érték a legjobb. Ez azt jelenti, hogy megfelelően hosszú és teljesen zárt. Örüljél Kép Nekem is ennyi.
A 135/90 imho még nem magas, csak ne igyál kávét ezentúl szerintem. 140-145-től modanám magasnak, ez inkább csak jelzés értékű, hogy ne igyál kávét és ne rohanj annyira Kép Igyál sok folyadékot, de kerüld a teát is (abban tein van, ugyanolyan hatása van, mint a koffeinnek, csak lassabb és tartósabb), inkább sok vizet igyál (szénsavmentes ásványviz) és ne egyél sok túl cukros és túl sós dolgot..

hanee
hanee

Banett!
Kecskeméten fogok szülni (jó kis hírhedt szülészete van, pedig jó a kórház) és ott lesz a párom is, de nem vagyok benne biztos, hogy nem lesz megszeppenve.
Szerencséd volt, hogy ilyen személyzetet fogtál ki! Tudom, hogy van ilyen is. Egyébként nem tudom, melyik kórházról szóltak ezek a történetek, azt nem írták.

Ancsipancsi!
Csinálják utánad azt a 3-4 kg-t! Olyan "okosak és segítőkészek" tudnak lenni az emberek.
Én alig tudtam elrángatni a páromat a gyerekcuccoktól a Kikában. Pedig akkor még csak 7 hetesek voltunk. És ő is utál nézelődni. Úgy látszik ők is változnak.
Én is azon gondolkodtam, hogy minek babaplédet venni, mikor ugyanannyiba kerül, mint a felnőtt, csak az 2szer akkora. És simán ketté lehet vágni. Akkor nem vagyok vele egyedül.
Nem tudom, mi lehet, amit érzel, de lehet, hogy tényleg csak a súly. Főleg ha csak állva érzed.

Gömbölyű!
Látod mondtam én, hogy okosak ezek a babák és majd be fog fordulni! Persze még most is foroghat, de reméljük így marad!
Ez a vérnyomi nem olyan magas, hogy kétségbeess! Az alsó érték határon van. Mikor mérték? A vizsgálatok előtt vagy csak a legvégén? Ha az elején, akkor lehet, hogy még izgultál (nem biztos, hogy észreveszed!). Igyál kevesebb kávét és csökkentsd a sóbevitelt (nem nullára!!). Milyen gyakran jársz dokihoz, hogy leszidott?
A 3000-es méhszáj abszolút tökéletes!!

Éva

Kép
sygnum

Kendőzés:

Megnéztem a naptáramban, nekem Április 1 péntek 16:30 van felirva, a cim pedig Nagy Lajos Király útja 112 Mini Manó bolt. Ugye igy van?

Más most nem jut eszembe, gyorsan végigszaladtam a topikon... de az agyam az nem működőképes.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Gömbölyű!
Azért reméljük nem lesz semmi abban a kenetben! A barátnőm orvosa egy vizsgálat közben elkáromkodta magát, hogy ez biztos gomba, mégsem tenyészett ki semmi. De nem árt a tenyésztés, legközelebb én is kérni fogom, nehogy a kezeléssel kifussunk az időből.

Éva

Kép
sygnum

HaneeKép
Lemondok a kávéról,de az édesről nem nagyon tudok...Persze nem akarás kérdése,csak az olyan rossz....és nem szeretem az ásványvizetKépKész agyrém vagyok!

SygnumKép
Kétségbe nem esem,de azert furcsa,mindig alacsony volt.A vizsgálatok végén mérték.Dokihoz szerintem nem jártam ritkán,csak én ugy mentem,hogy minden vizsgálat előtt beutaloért,aztán meg vissza az eredménnyel.Csak ugy nem mentem el.Csak ha valami esedékes volt.Mert hát csak ugy menjek oda ,hogy haliho itt vagyok?De akkor ezekszerint igy kell.Persze mosolyogva dorgált meg...

A magas vérnyomásrol meg az jutott eszembe,hogy apukám mesélte,hogy a bátyám márciusra volt kiirva(végére) és január végén született,mert anyunak magas volt a vérnyomása,ezert megcsászározták.Tesom 1,70 kilo volt és bevérzett a koponyája.Ez mondjuk 1980 -ban volt és a bátyá mteljesen egészséges.Mondjuk bennem tényleg nem fordul meg semmi ilyesmi,most először nem aggódóm,Ezen csodálkozom is.De visszatérve a tesomra,szerintetek miért kellet magas vérnyomásnál szülést inditani?Mit árthat az a babának,vagy az anyának?Csak kiváncsi vagyok.
gömbölyû

Sziasztok!
Most, h. itt a tavasz, engem megint ledöntött vmi vacak vírusKép, de most legalább nem vagyok egyedül Eszterrel, mert Apa nem dolgozik!

Hanee!
Aranyosak a mütyürjeidKép, én is megnéztem!

Gömbölyű!
Pont a határon van a vérnyomásod, nem csodálom, h. doki bácsinak nem tetszettKép! Ha eléri a 140/90-et és még emelkedik -ne így legyen!!!-, akkor nem úszod meg gyógyszer nélkül. Sajnos nekem is kellett szednem Eszterrel bogyókat, és azóta is napi egy szemet kapok be. A pulzusszámod nem magas? A gyógyszer viszont a "hasznos rossz", tehát ha előírják, akkor érdemes szedni. A magasvérnyomás a lepényben tehet kárt, mert az erek szűkülhetnek tőle. Ha viszont a lepény nem jól működik, akkor a babához sem úgy jutnak el a dolgok, mint kellene. Ez most nem rémisztgetés akar lenni, inkább csak óvatosságra intés - már ha elfogadodKép! És ahogy Hanee írta, kevés só!!! Sok mozgás!!! És csak mértékletes súlynövekedés!!! Ha jól tudom, szokták az EDA-t ajánlani azoknak, akiknek magas a vérnyomásuk, de ebben nem vagyok jártas.

Vki kérdezte, h. a Diaphyllin mire való gyógyszer. Szerény tudomásom szerint gyenge vízhajtó és csökkenti a fulladást ödémás állapotokban. Ha már reagáltatok rá, akkor bocs; lehet, h.átfutottam rajta!

Márti
csmarti

Szia Márti! Örülök, hogy te is jelentkezel időnként Kép

Johanna: Töltöttem fel pár bárányos (azok elég bénák szerintem) és pár sünis képet. De! Ha van valami kép, amit te nagyon szeretsz, vagy figura és elküldöd a képét, csinálok belőle sablont és megcsinálom azt.

hanee
hanee

No, kedves Kendősök, és kedves "Kavarós Kendősök":-)

A következő információt a pontosítás kedvéért írom le, csak hogy mindenki ott legyen, időben, épségben:
Kendős tanfolyam:
Időpont: 2005. április 1. 16.00
Helyszín: Mini Manó Bolt, XIV. ker., Nagy Lajos király útja 112. Lásd itt: http://www.terkepbank.hu/print.asp?pX=4771&pY=3643&cArrowText=Nagy%20Lajos%20kir %E1ly%20%FAtja%20%28XIV.%29%20112.&mapId=budapest&langId=1

Néhány észrevétel: akit esetleg a bolt is érdekel, akár kendővásárlás, akár más cucc tekintetében, legyen ott egy kicsit korábban!

Jó lenne, ha valaki bébinagyságú játékbabát is tudna hozni, mert nekik csak 1 db van. Vki már ajánlotta, hogy hoz egy vekni kenyeret, és majd azt dugja a baba helyére. Szerintem ez is működőképes lehet. Kép

A biztonság kedvéért, felírom, hogy szerintem kik mondták, hogy jönnek:
1. Vikka
2. HANEE (ő kérte, hogy nagybetűvel írjam be!) Kép
3-4. Pipocs + az ismeretlen idegen
5. Mircimarca
6. Oxigén
7. Bogárka
8. Rokica (ő csak később ér oda, ezért szerepelhetett 16.30 a naptárjában)
9-10. Gemini + kispapija

Asszem ennyi, ha a listában félreértés lett volna, jelezzétek!

Oxigénnel mi van? Ki tud róla valamit?

Gem
24+5
gemini

Gömbölyű
Nekem is ez volt, hogy egyszer magasabb vérnyomást mértek, mint neked. Aztán közölte a védőnő, hogy ebből akár koraszülés is lehet. Teljesen bepánikoltam, így mikor legközelebb mentem olyan magas volt. Aztán már 145/90-re is felment, de érdekes módon, mindig csak a dokinál. Jól rám is ijesztettek, hogy toxémia, miegymás. Na, ezt mond egy hipohondernek...! Fogtam, elkértem az anyósomtól a vérnyomásmérőt, azóta mindig megmérem, naponta kb. 3-4-szer. Teljesen normális, 125/69 és ehhez hasonló értékek születnek. Utána olvastam, hogy mitől kell megijedni valójában. A rendszeres 140/90 fölötti érték mondható magasvérnyomásnak, ami terhesség ideje alatt a vese rossz működése következtében jön létre. Ilyenkor gyakrabban kell vizeletet nézni, mert ha megemelkedik a fehérje szám, akkor alakulhat ki a toxémia. De ezt most nem ijesztgetésként írtam, hanem mert te ettől nagyon messze vagy. Mozogj sokat, ami nem megterhelő. Próbálj sétálni, terhestorna, ha lehetőséged van úszni, bátran, ha a dokid is engedi és nincs valamilyen fertőzésed. De ilyen méhszájjal bajod nem lehet belőle, de akkor is egyeztess vele. Nekem a kajánál mondták figyeljem a szénhidrát bevitelt. Egy cukros kismama napi 150 g szénhidrátot ehet. Ne vonj meg magadtól semmit, egyél nyugodtan, csak figyelj a mennyiségre. Persze te ne csökkentsd le 150 g-ra, esetleg megközelítőleg. Jó kis táblázatokat találsz itt: http://diabetes.freeweb.hu/kaja/ertekek.html
Én van, hogy tartom a napi 150 g-ot, van, hogy túllépem. Amióta erre odafigyelek, nem híztam egy kilót sem, a vérnyomásom is jó. Próbálok kevesebb sóval főzni, bár eddig sem használtam sokat. A cukrot inkább Glukononnal helyettesítem, észre sem lehet venni. A finom liszt helyett is inkább vagy szójalisztet, vagy teljeskiőrlésűt használok. Nekem a pajzsmirigyem, hogy alulműködik, nagyon oda kell figyelnem, mert ez a betegség csak úgy nyomja a súlyt fölfelé.
Remélem, tudtam segíteni. De lényeg, hogy ne izgulj. Különben bevittem a védőnőhöz a vérnyomásmérőt, csináltunk egy próbamérést, és azóta nekem kell itthon mérni, a dokim nem méri, mert csak pánikolok. Állítólag gyakori az ilyen.
Gratulálok a fejvégű babához és csak nyugi, nyugi!!

Sygnum
Na látod! Egyáltalán nem biztos, hogy a te kórházadról van szó. Sőt! Az meg, hogy a párod bent lesz melletted - még ha megszeppenve is - megnyugtatás lesz számodra, és nem leszel kiszolgáltatva a szemét személyzetnek.

Ancsipancsi
Ilyet én is érzek, szerintem ahogy a baba súllya nehezedik a méhszáj és a többi dologra. Néha még olyan nyilalást is érzek. Ha éppen megyek, meg is kell állnom, mert kicsit kellemetlen tud lenni.

Wica
Megnéztem a honlapot. Tényleg nagyon jó. Mindent leírt. Igazából én azért szoktam azt a magyar honlapot nézegetni, amit Hanee-nek megadtam, mert ott még arról is ír, hogy éppen milye fejlődik a babónak.

Johanna
Akkor én veled örvendek a jó időnek, hogy ne legyél egyedül!!!

Banett

Kép
banett

MártiKép
Ok meggyőztél,kevés sósat fogok enni,és ahogy Hanee irta rászánom magam az ásványvízre.A pulzuszámom nem tudom,de mindjárt megnézem.Aztán lehet,hogy ez a vérnyomás csak tegnap volt ilyen magas,megnézetem holnap is.(Tegnap kicsit feszült voltam)De nem voltam ideges.

ÉvaKép
A proféta szoljon beloled,remélem tényleg nem lesz semmi,utálom a kupokat,meg az ilyen bacik mindig makacsan ragaszkodnak az emberhez.Ha lesz valami ugy kivágom a Lactacyd-omat,hogy csak ugy zörög.Feleslegesen nem fogom megvenni ilyen drágán.
gömbölyû

Sziasztok!
Én az öszi topicba szoktam írni, igaz augusztus 20-ra várom a babám (2.gyerköc), de ti már tapasztaltabbak vagytok, ezért kérdeznék valamit.
Az AFP: 1,5 MOM és 54 ng/ml milyen értéknek számít? A telefonban azt mondta a csajszi, hogy jó, de az elsö terhességemnél 1,1 MOM és csak 21 ng/ml volt. Kép
Tudnátok valamilyen tól-ig határt mondani?
Köszönöm:
Kati
18+1
Vendég

BanettKép
Nagyon köszi az infokat,meg is nézem a táblázatot,de szerintem ma hazafele megméretem a háziorvossal is,hátha csak tegnap olyan napom volt,mert eddig tényleg nem volt jellemző.Megkérdezhetem milyen honlaprol beszéltek Wicával?Irtad,hogy van egy ahol leirjak mikor milye fejlődik a babának.
gömbölyû

Kati!

Nekem is 1 (azaz tökéletes Kép ) volt az első babónál, most 1,5 lett de mind a doki, mind a védőnéni azt mondták, hogy az is teljesen jó. Állítólag már 2,5.-ig jónak mondják! Úgyhogy no para, nagyon jó az érték!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Kati:
Az AFP érték 0,8 és 2,5 között számít elfogadhatónak.. mint ahogy felvilágosítottak engem a tökéletes érték az 1,0-1,3 között van, nekem 1,9 volt például, de arra sem mondtak semmit.. (csak a dokim jegyezte meg, hogy az picit magasabb a jónál, de mindezt már a 22. héten) Kép

hanee
hanee

Köszi az infókat, megnyugodtam...Kép legalább is jővőhét keddig, mert akkor megyek uh-ra.Kép
Kati
Vendég

Hanee!
Mester u. 13. a bababolt? Gondolom, 6-ig vannak nyitva...

Gem
24+5
gemini

Gömbölyű!
Azért a Lactacydot ne dobd ki! A Sába intimszappan egyébként sokkal olcsóbb és illatmentes. Mindent nem lehet ezekkel megelőzni, de jobbak, mint a lúgos kémhatású sima tusfürdők.

Éva

Kép
sygnum

Gemini: Igen és igen! Kép

hanee
hanee

Gömbölyű!

Érdekes módon az én vérnyomásom is csak a dokinál magas, és én is elhatárosztam, hogy elkérem anyutól a vérnyomásmérőjét kölcsönbe. A honlap pedig ez: http://www.fetalmedicine.ac.uk/gw/html/wheel.html
Ha ide beírod az adataidat jól kiír mindent. Kép

Banett!

Egyébként én is nézegettem ezt a honlapot már, nagyon jól leír mindent, és a babanet ultrhangos lapját is szeretem. http://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl

Wica
28+2
wica

Gömbölyke! A 135 az egyáltalán nem magas, hanem teljesen jó vérnyomás! A 90 alsóértéknek már kicsit magas, az inkább legyen 80. majd ha nem doki méri, nem is lesz ennyi. Biztos izgultál! Mindenesetre egyél sótlanabbul, és ne igyál kávét meg szénsavast. Szerintem magas vérnyomi esetén nem indítanak manapság szülést, csak ha megindul, akkor császároznak. Addig meg gyógyszerekkel tartják karban, nem?
A Lactacydodat ne hajítsd ki, mert nagyon jó! Mikor én teherbe estem, mondta a doki, hogy mostantól ne használjam, mert vérzést okozhat. Pedig voltak bacijaim. Most meg nem vett kenetet, hogy megvannak-e még. Nem értem! De majd legközelebb én is kierőszakolom. (Lehet, hogy nem is az irrigálóra, hanem a sima szappanjára gondoltál? Mert azt lehet használni Kép )

Sygnum! Mivel gyárilag nagydarab lennék, azért mondták, hogy a 3-4 kiló sok, mert később jobban fog rám jönni a súly. Remélem nem Kép
Alföldi is vagy, hogy Kecsón szülsz?
A Sábának is van irrigálója? Én a sima szappanját használom. Végig próbáltam az összest anno, és ez volt a legeslegjobb.

Banett! A nyilallás a méhszalagoktól van, ezt már a doki mondta. De ma is hazafelé éreztem azt a nyomást, kellemetlen volt. Aztán a vilin egy fickó át akarta adni a helyet Kép de már leszálltam úgyis Kép

ancsipancsi

Sziasztok!

Éva,Hanee,és Banett!
Őszintén szólva nem nagyon érdekelnek az emberek,mondhatnám azt is,hogy sz@rok rá ki mit mond a hasamra.Nem tudom "mondtam"-e már,de az emberek manapság úgy vannak a pocisokkal,hogy látják a pocit,de nem veszik észre.Magyarul:nem vesznek róla tudomást.Egyszerűen önzőbbek annál,hogy akár helyet átadjanak,vagy két kedves szót szóljanak egy kismamához.Én tudom,hogy miért vagyok most épp akkora amekkora,más meg nem számit.Az a szomorú,hogy ha megyek egy BKV járművel akárhova,és felszállok a "nagy" hasammal,kezembe a tizenakárhány kilós lányom,akkor se mozdul meg senki.Sőt!Pénteken kinn voltam újpesten,hazafelé a trolin leültem a gyerekkel az ölembe,és egy banya mikor felszállt,határozottan csúnyán nézett,amiért mi ültünk.Pedig neki is volt még ülőhely.Nem tudom,talán azt várják,hogy majd az alig két és féléves gyerek is állni fog megállókon át,és kapaszkodik???Hihetetlen mocskok az emberek,semmi jóérzés,segitőkészség nincs bennük.Volt már olyan is,mikor babakocsival kellett felszállnom a trolira,és mivel ez nekem ezeken a régi szűk ajtós járgányokon nem megy,megkértem két férfit??? ,hogy segitsenek.Kis híján elküldtek a fenébe,de aztán nagy kelletlenül csak segitettek.Hát olyan nagy dolog ennyit megtenni a másikért?Siralmas.
Hanee!Én is mindig nagydarabnak számitottam,mert vastag csontjaim vannak.Én 170cm vagyok,most hadd ne mondjam hány kiló,és soha életembe nem voltam 60 kiló alatt.Már úgy értem felnőttként.Kép
Majd ha ez a baba megszületik,csak sikerül fogyni,de nem vagyok az a megszállott tükör előtt álló fajta,aki a súlya miatt aggódik állandóan.A férjemnek jó vagyok így is,másnak meg nem kell tetszenem.

Nekem a múlthéten 3100-nak mérte a doki a méhszájat,most ez jó vagy rossz,vagy mi?Nem mondott rá semmit,de már annyit írtatok róla,hogy szeretném végre érteni,hogy mi számit jónak,és mi nem.

Vérnyomás:nekem mindig 120/70 körül van,sose volt gond vele,csak dicsérnek ,hogy ez aztán tökéletes.Én meg örülök,hogy végre valami redben megy.

Azon gondolkodtam tegnap,hogy ki szül közülünk elsőként?Már úgy értem,hogy papír szerint.Én személy szerint nagyon várom,hogy megjelenjenek az első babafotók a topicon.Ti hogy vagytok vele?

Na,én meg lépek,fürdetés,vacsora,és egyéb teendők következnek.

Tünde

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok!

Itt vagyok én is néha...

Sajnos nem tudom elolvasni az archívot, fektetnek, elszállt a derekam, amitől féltem. Így sajna le kell mondanom a kendős tanfolyást is, ugyan lehet, hogy addigra engednek felkelni, de azt mondta az ortopéd orvosom, hogy felejtsem el a kengurut és a kendőt is, nem fogja bírni a derekam Kép

Igyekszem azért néha jönni, olvasgatni, ha írni nem is tudok.

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Oxigén!
Gyógyuljjjjjj!!!!!! Kép

Márti
csmarti

Gömbölyű
Wica már leírta a honlap címet, de én még ezt ajánlottam: www.freeweb.hu/mama-baba/hetrolhetre1.html
Ez nagyon hasonlít egyébként a babanet uh-os oldalához.

Tündérke
Én akkor éreztem rosszul magam, mikor a héten hétfőn a metrón egy nagyon idős néni állt fel, hogy átadja nekem a helyét. 3 fiatal lány ült mellette, azok szó szerint csak bámultak rám, meg a nénire, hogy mi a francot akar itt. Én annyira szégyeltem magam, a néni meg erőszakoskodott, hogy igen is üljek le, mert mi van, ha fékez a metró. Igazad van, nem vesznek róla tudomást, vagy inkább nem is akarnak. Mintha az lenne a véleményük, hogy te akartad így, oldd is meg!
Szülés: ma találkoztam egy ismerősömmel, akinek január 7-én született a harmadik babája. Annyira irígykedve néztem rá, hogy hol van még a nyár...?! Pedig biztos gyorsan elrepül ez a négy hónap, de most olyan messzinek tűnik.

Oxigén
Vigyázz magatokra, de legfőképp magadra. És akkor pihenj sokat!

Banett

Kép
banett

Ancsipancsi!
A Sábának úgy tudom nincs irrigálója. De! Én sokáig gyógyszertárban kapható tejsavat használtam irrigálásra. Annál olcsóbb tuti nincs. Terh. alatt viszont tényleg nem ajánlott semmilyen irrigálás!
Eredetileg nógrádi vagyok, de már 11 éve Kecsón élek. A párom kecskeméti (ill. szabadszállási).

Tünde!
Sztem kell másnak is tetszened, mégpedig magadnak! Ha az ember magát elfogadja, akkor másoknak is jobban tetszik. Szerintem.
A 3100-as méhszáj nem a legjobb, de mivel nálad ő a "sokadik" baba, sztem nem gond, ezért nem mondott semmit a doki. Azt jelenti, hogy a külső méhszáj 1cm-re nyitva van, de a nyak még nem rövidült. Többedszer szülőknél gyakran nem marad 3000-es a méhszáj. Ne aggódj!

Oxigén!
Vigyázz a derekadra!! Jobbulást!

Éva

Kép
sygnum

Sygnum
Te nógrádi vagy?! Helló földi! Én is. 16 éves voltam, mikor anyukámmal Pestre költöztünk. Itt végeztem el a sulit, és végül itt ment férjhez is. Egyébként salgótarjáni vagyok. Te hova valósi vagy?

Banett

Kép
banett

lányok, nekem kb. 3 napja túl nagy lett az étvágyam, reggel is 8-kor már hangosan korog a gyomrom Kép ráadásul úgy látom, hogy a lábam megdagadt, de mintha nem vizes lenne, mert nem pufi, csak nagyobb, és alig fér el a cipőben. Kép

A
19+1

ancsipancsi

Ancsipancsi Kép
Nem akarlak elkeseríteni, de az bizony viz a lábadban és ha már ilen korán a 19. héten bedagadt várható, hogy mégrosszabb lesz a terhesség előrehaladtával. Próbálj minél kevesebbet menni, nem szűk cipőt hordani és mindig felpolcolt lábbal ülni.

A dokiddal beszéld meg a vizesedés problémát, azt hiszem erre is a sódiétát szokták előirni akkor, ha nagyon rosszá válik a helyzet. A gyűrűket meg felejtsd el egy időre, mert lehet, hogy előfordul, hogy nem fogod tudni levenni az ujjadról!

OxigénKép
Sajnálom, hogy feküdnöd kell, kitartás.

Pusszancs mindenkinek,
MJ-Móni 24+0
mj__móni

Sziasztok,

Én is augusztusra várom a babámat, ezért szoktalak benneteket olvasni. De még írni nem igazán írtam.

Tündérke szerintem a 3100 azt jelenti (nekem is ennyi ezért jártam utána) hogy a belső méhszáj kinyilt egy kicsit. Ami egyáltalán nem problémás a szakkönyvek szerint ez a 12. hetet követően bármikor megtörténhet és nem jelent semmi rosszat. Szerintem.
Sygnum pont az ellenkezőjét írja, szerintem legjobb ha megkérdezed a dokit.
mammamó

Sziasztok,

Oxigén: nagyon vigyázz magatokra, lehet, hogy a költözés nem tett jót neked? Jobbulást és pihenj sokat. Pedig éppen akartam kérdezni, hogy mikor maszírozol meg... de akkor erről ezennel lemondok.

Hanee: megnézem a bárányokat, cak most rohannom kell dokihoz. A házihoz, mert elkapott a rendőr és közölte, hogy jogsim lejárt immáron 2 hónapja. Kisebb szabájsértést is elkövettem igy nagyon rendi volt, hogy elengedett egyáltalán. Úgyhogy megyek... Erre este kiderült, hogy a kedvesemnek is lejárt, úgyhogy no jogsi, lehet, hogy ki sem tudunk mozdulni a hétvégén, mert annyi lesz a rendőr az utakon. Jaj, jaj....

Gömi: Én is szeretnék tenyésztést most is szerettem volna, de azt mondta, hogy ha nem javul legközelebbre, akkor lesz. Hát nekem mindenképpen lesz, csak hogy megnyugodjak... nehogy már ne legyen. Azért fizetem a tb-t, hogy megvizsgáljanak rendesen, nem???

Nos most ennyi, mindenkinek szép napot, kellemes húsvétot és hasonlókat

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Móni! akkor meg is őrülök Kép Amúgy úgy kezdődött, hogy tavaszi cipő feltörte, úgyhogy egy másik tramplibb tavasziban járok, és tök mamás széles lett a lábam Kép. most meg az tűnt fel, hogy a melóhelyi szandiban szélesebb a lábam. eddig mikor nézte a doki, nem volt ilyen gondom. lehet, hogy most azért, meg az utóbbi 3 napban falok többet? átálltam a húsra, mert félek, hogy sok a szénhidrátfogyasztásom.

igazából a lábfeltétellel egy a gond: én lovagló széken ülök a gerincem miatt. így a gerincem nem fáj, de a lábam lassan igen. meg a seggem is Kép . tudjátok, ez az a térdeplő szék! de majd most a hétvégén meglátom, hogy javul-e a helyzet, mert 3 napig nem fogok lovagolni Kép Kép Kép

megyek viszont pedikűröshöz, megnézetni a lábamat, és akkor megkérdem, hogy szerinte is vizesedés-e . sajna biztos az Kép brühühüüüüüü

ancsipancsi

Ancsipancsi:

A láb állitólag spontán meg is nő terhesség alatt, hogy utána már nagyobb cipő kell, mikor pedig már az összes viz lement a szervezetedből. Lehet neked kicsit korán kezdődött a folyamat?

Lányok!

Találtam egy tuti jó weblapot terhes nőknek amin követni lehet hogy mit eszel, és hogy abból milyen tápanyagokat veszel magadhoz, és összehasonlitja egy ideális értékkel. Meg persze a kalóriát, súlygyarapodást, meg a mozgást is nyomon lehet követni. Ingyér van... de angolul. http://www.babyfit.com/

Ebből azt kell hogy konstatáljam, hogy szinte semmiből nem eszem eleget (csak zsirból meg kalóriából!), kivéve talán a fehérjéből meg ha elég tejterméket magamba nyomok akkor még a kálcium is rendben van, de pl a vas meg a folsav az nagyon gyengécske az étrendemben. Nem eszem elég zöldséget... Kép Pedig nem is hittem hogy rosszul táplálkozom, de hát vajas piritóssal kezdem a napot, a gyümölcsök is rendben vannak, mindennap eszem legalább három darab gyümit, de ebédre itt max húst kapunk rizs vagy krumpli körettel, nuku saláta, otthon se nagyon lehet friss zöldséget fellelni, max savanyúságot. Mondjuk a savanyúkáposztát imádom, meg a csalamádét, meg mindennemű savanyúságot általában, tehát abból fogyasztunk rendesen. Csak friss zöldség nincs, egyrészt drága másrészt borzasztó romlandó. Ti hogy oldjátok meg a napi zöldségkérdést? Csak én vagyok ilyen béna?

Azt tudja valaki, hogy Magyarországon a kenyér és tésztaféléket szokták dúsitani ásványi anyagokkal meg vitaminokkal?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

én úgy eszem zöldséget, hogy veszek egy fej káposztát, és azt faragom Kép . összevágom vékony csíkokra, teszek bele paradicsom darabokat, meg hagymát, és reszelt répád. ezt tömöm. Kép

ancsipancsi

Sziasztok!

Üdv az újaknak!

Valaki kérdezte, hogy hogyan lehet a táblicskuba bekerülni.
Írd le a válaszokat sorban /a táblázat rovatkái szerint/ és én beteszlek.
Ha mailt küldessz, akkor nagyobb az esély, hogy nem siklom el felette. Most is 2 napig nem tudtam jönni, és visszaolvasni sem biztos, hogy marad időm.Kép

A többieket akik az adataikat leírták betettem, kijavítottam. Ha valakinél mégsem javítottam mindent, az kedden tud reklamálni. Kép

A tegnapi Auchanözés brutál volt.
olyan rosszul helyezkedett a Picúr, hogy Folyamatosan a belső méhszájamat rúgdosta, de olyan erővel, hogy szó szerint fájt. Néha olyan érzésem volt, mintha ki akarna bujni. Ráadásul Valami ideget is cseszegetett, mert 2 órán belül kb.8-10-szer zsibbadt le a jobb lábam. Mindíg, amikor egy nagyobbat mozdult. Kép
De ma már egész jó kisfiú.Kép

Pusszancs!
Pipocs 31+1

Kép
Kép
pipocska

Pipocska
Táblázat miatt küldtem neked mélt magánba, még egyszer előre is köszi.

Tündérke
Már régebben is akartam neked írni, csak mindig elfelejtettem. A szoptatással kapcsolatban. Ugye te írtad, hogy nem vagy híve a nyílt szoptatásnak? Nem vagyok egy szégyenlős típus, de ezt én is így gondolom. Ez számomra egy olyan bensőséges dolog, hogy nem igazán szeretném mások orrára kötni. Ahol lakunk, van egy lány 4 gyerkőccel. Ő simán lement a picivel a játszótérre, leült egy padra, míg a gyerekei játszottak, ő olvasott. Aztán, ha úgy alakult fogta és ott mindenki szeme láttára megszoptatta a babát. Na, ez az amit én soha nem tennék. Akkor inkább felmegyek, hiszen a lakásuk kb. 5 percre van a padtól (csak úgy, mint a miénk is).

Ma voltam pajzsmirigy kontrollon és annyira jó volt az eredményem, hogy még mindig nem kell a gyógyszeremen emelni, amit a terhesség ideje alatt is folyamatosan szednem kell. Ez olyan jó hír, mert nem hogy romlott volna a vérkép, hanem még javult is. A doki szerint, nagyon jót tesz neki a terhesség. HURRÁ!

Kép
banett

SziasztokKép

Megjöttem a kenet eredménnyel.Csak az volt a baj,hogy lecsusztam az én dokimrol,ugyhogy egy másik adta ki a leletet,aki csak annyit mondott minimális valami van.Hát mi az a valami,komolyan mondom őrület.Mondjuk egy csomo helyre negativ van irva,kivéve ezt:
F V S 3-4
Laphámsejt sok
Baktérium vegyes bakt.flóra

Többi negativ a lapon.De ezek mit jelentenek?Aztán a dokinő irt fel egy 3 db-os hüvelytablettát,de ugy döntöttem nem váltom ki,mert hétfőn visszamegyek az én dokimhoz,hogy ő döntse el mit szeretne adni.Most kértem fel ,hogy vállaljon el,nem fogok a háta mögött semmit csinálni.Az olyan mintha "megcsalnám"Kép
gömbölyû

BanettKép

Gratulálok az eredményhezKép
gömbölyû

Gömbi,

Örülj a sok negatív szónak, itt legalább jót jelent... Szerintem is várd meg a dokidat, főként ha nincs semmi tüneted...

Nekem már van jogsim, illetve egy papírom amivel már vezethetek. A doki 5000 Ft-vel húzott le az önkori 4000 Ft-vel...

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Gömbölyű!

Írd le légyszi annak a fejvadász cégnek az elérhetőségét, amivel a párod munkát talált.
Nekünk is jól jönne.

Kép
Kép
pipocska

PipocskaKép

Utánanézek fél órán belül küldöm.
gömbölyû

Sziasztok!
Mindenkinek szép hétvégét, és jó kikapcsolódást!

Jógások!
Persze senki sem ír, hogy jön-e holnap! És ezt vegyétek szemrehányásnak! Vikkát vagy egy hete nem látom, Giggancs, Zsebi, ti jöttök???? Kép

Oxigén!
Vigyázz magadra és pihenj sokat! Tudod, csak türelem, mert az szép és egészséges bébit terem!

Pusszantás mindenkinek

Gem
24+6
gemini

PipocskaKép

Honlap címet adok és azon nézelődjetek,meg be lehet jelentkezni az adatbázisukba.Szerintem nagyon hatékonyak és kedvesek,például a páromnak miután felvették az egyik ott dolgozó küldött e-mailt is,hogy gratulál az uj munkahelyéhez és jól olvassa át a szerződést.

Meg amikor először elment oda a párom,mikor jeleztek,hogy van olyan meló amilyet keres,akko elvitte az önéletrajzát,a nőci elolvasta,mondta,hogy mit javítson rajta és akkor befutó lesz.Igy is lett,egy hete kezdtünk el munkát keresni és ez már a kedvesem 3.munkanapja.KépNem akármilyen fizetéssel és bejelentett munka.Remélem tudtam segíteni és ha sikerül a párodnak is akkor ajánljuk mindenkinek,szerintem megérdemlikKép

Gömbi
29+0!!!!!!!!!!!!!
gömbölyû

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?