Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Én is csak a chatet használtam eddig, de ha lehet csatlakoznék hozzátok.....
Vannak akik már ismernek a chat-rõl,kifejezetten "éjszakai
bagoly" vagyok...
A párommal most várjuk az elsõ babát(már két éve próbálkozunk)A picúr most a mindenünk.
Arra a bizonyos táblázatba én is szivesen felkerülnék,de én sem tudom,hogy hogyan kell és hogy hol találom?
Egyenlõre "csak" ennyi problémám van!:o)!
Sziasztok!
blano
blano

Sziasztok!
Újra itt(elég hamar)!
Most már van problémám!
Eddg ha valaki kérdezte,hogy félek-e a szüléstõl,azt feleltem,hogy nem.Hiszen csak egy szükséges rossz,és amúgyis alig várom hogy a baba itt legyen:láthassam,foghassam stb
Na most elkezdtem olvasgatni más Topic-okat,szülésrõl, gátmetszésrõl stb...
Elképzeltem magam,hogy ott fekszem abban a "rendkívül kényelmes" szülõszéken,és ilyen dolgokat kell átélnem,és az egyetlen megváltást az jelenti majd,hogy egy nagy tût a gerincembe szúrnak...
Hát én úgy berezeltem most, mint még soha életemben!
Egyedül vagyok ilyen fosi (bocs a kifejezésért) vagy van még aki hasonló cipõben jár???
Na most már tényleg megyek és megküzdök az álom manóval!

UI:Látjátok ha nincs,majd én csinálok magamnak problémát!
Sziasztok!
blano
blano

Sziasztok!

Mindenkinek, aki kérdezte...
A táblázathoz a következö adatokat kell megadni:
azonosító, hányadik ciklusra jött össze a baba, hány hetes és hány napos, honnan irsz, hány éves vagy, mikorra vagy kiirva, hányadik baba.

Kálomista!

Ha 3 óra alatt megszületett a fiad, akkor szerintem most is teljesen felesleges lenne az EDA. Mi az, amitöl a férjed ennyire kiborult?

Blano!

Ha az adatokat megadod, akkor Kata007 majd berak a táblába, ö gondozza.

Beszti (ma 15. hét)
Beszti

Sziasztok!

Most jottem CTG-rol, vegre mutatott valamit, de ezek meg joslofajasok.De most jobb kedvem lett Tole!

Blano!
engem ismersz a chatrolKép Szerintem a szules miatt kar aggodnod. En is majd csak akkor kezdem el, ha elindulunk a korhazba, vagy ha majd mar ott fekszem a szuloszobaban!

Tiduj(MEG MINDIG EGYBEN)
Tiduj

Tiduj! Kép
HAJRÁ!!!
menta

Sziasztok!

Kata!
Sára adatai javítva!

Nyuszi!
Ok, adataidat felvettem a táblázatba.

Krita!
Örülök, hogy rendben vagy. Igazad van "kell ez a gyerek és kész" Kép Vigyázz magadra és a picurra.

Kálomista és blano!
Mint már írta elöttem Beszti, én kezelem a táblázatot. Ha megadjátok az adatokat felveszlek Titeket is. Mégegyszer ami kell hozzá:
-név (azonosító)
-hanyadik ciklusra jött össze a babuci
-hány hét és hány napos vagy
-hol laksz
-hány éves vagy
-mikorra vagy kiírva
-ez a jelenlegi baba, hányadik gyermeked lesz

Ha tudom az adatokat, dobok egy táblázatot soron kívül. Most már ráérek Kép itthon vagyok.

Tiduj!
Az a baba nagyon jól érzi magát odabent KépKépKép
Biztos tudja, hogy milyen hideg van kint Kép

És most mindenkihez intézném a kérdésem: nektek volt már olyan idöszak, hogy borzalmasan szomjasak voltatok? Mert én az utóbbi idöben nem bírom teleinni magam. Mindegy mi, csak folyékony legyen. Este sokszor majd kipukkadok annyit ittam már, de még akkor is szomjas vagyok.

Kata007
Kata007

Lányok!

Már megint megkésve ...
Az alkohol nem csak az izmokat lazitja el :-), úgyhogy biztosan jó hatású akkor is ha kicsit izgulósabb vagy és attól van fokozottabb izomtónusod.

Egyébként mit használtok a pocakviszketésre. Én babaolajjal kenegetem mostanság, de hátha van jobb ötletetek.

Blano!

Nem tudom kinek mi a jó, én is féltem, meg még most is félek sok mindentõl, de én olyan agyas és gyakorlatias fajta vagyok, szóval elolvasok, megnézek mindent és ettõl jobb nekem, mert jobban tudom mire számíthatok vagy nem. Leginkább attól félek, hogy elvesztem a türelmem, a fejem és elfogy a kitartásom, ezért már jó elõre igyekszem mindent megbeszélni a férjemmel, aki ugye azért lesz ott, hogyha én kidõlnék, hát legyen aki figyel mindenre. Egyébként jól viselek minden fájdalmat és nem görcsölök be ha észnél vagyok. Meg nagyon tudatosan készülök a szülés menetére - torna, légzés, babafekvés és igyekszem a pocaklakóval is ezt tudatni :-) stb.
bubu

Sziasztok!

Gratulálok az újabb babáknak és anyukáknak!

És köszönöm a gratulációkat a kisfiúhoz!

Blano!

A szüléssel kapcsolatban, hát én is volt, hogy be voltam tõle rezelve, most épp nem, tudom, hogy jó az orvosom és hogy jó kezekben leszek, a férjem ott lesz velem, majd igyáz rám. Viszont a fájdalmat nehezen tûrõm így lehet, hogy nekem szükségem lesz v.melyik csillapítós módszerre, de bízom az orvosomban, meg hát mások is kibírták már. Mióta világ világ szaporodik az emberiség, szóval nekünk is így vagy úgy, de menni fog!

Kata007! Szomjúság nálam is elõfordult ilyen szinten, párologtass a lakásban az is segít!

Norci
Norci

Norci!
Sajnos nem ez az oka, mert a párologtatás az megy, és mégis érzem. Nem állandóan, csak néha. Van olyan, hogy a rengeteg víz miatt kell felkelnem 2-3-szor éjszakánként.
Hátha segít, hogy már egész nap itthon leszek. Kezdek beletörödni, hogy nem vagyok már 20 éves, jobb ha inkább maradok itthon. Csak hát, mint mindenhol azt hiszem, a pénz nagy úr. KépKép

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Lomis!Blano!
Udvozlet az ujaknak!

Krita!

Nagyon jo, hogy igy fogod fel es mosolyogva fekszed vegig a visszalevo harom honapot. Sajnalom, hogy ez tortent, de most tenyleg pihenj szigoruan, es ne idegeskedj egy csoppet sem, azt mondjak az idegeskedes es elorebb hozhatja a szulest. Remelem, hogy a picur minnel tovabb bent akar maradni. Ilyen esetre azt mondjak, a legjobb, ha beszerzel otthonra segitseget. Baratok/rokonok, akik segitenek azaz megcsinaljak helyetted a takaritast, bevasarlast, fozest,... hoznak neked ebedet. Nagyn szoritok, hogy ezek utan minden a legnagyobb rendben legyen!!!! Vigyaz magatokra!!

Andysj
Andysj

Sziasztok!

EN megegyszer!

Tiduj!
Csak nem! Kép

Kata007!

Ez nalam is elofordult, ittam ittam es meg mindig szomjas voltam. Mar inkabb visszafele jott minden, de meg mindig iszonyu szomjas voltam. Sajna mindent megprobaltam semmi sem segitett, de masfel het alatt elmult. Remelem te is hamar tul leszel rajta.

Jo hetveget!

Andysj
Andysj

Sziasztok!Kép

Üdvözlet az "újak"-nak!

Kata007, de jó, hogy tudjátok a nemétKép Gartulálok a kis fütyishez!
Pénteken meglesz az AFP eredményem és akkor remélem az UH-n kiderül, hogy én mit hordok a pocimbanKép

Lányok, Dojika, Tünde .....
Mentek a héten valamikor tornára?

Mummy!

A kazettát hol szerezted be?KépKép

Tiduj!Kép

KépMostmár megszülhetnél!!KépKép

Üdv mindenkinek:
Pucúr 17 hét 3 nap
Pucúr

Andysj!
Remélem igazad lesz, és elmúlik ez a szomjúságérzet.
A függöséggel kapcsolatban, én nem félek, hogy az leszek. Ugyanis a férjem tesz róla, hogy ne váljak azzá. Ö ugyanis már az KépKépKép Szóval mi osztozunk. Kép Bár vita még sosem volt belöle KépKépKép

Pucúr!

Kép Sajnos a Norcié fütyis Kép
Nekünk kislányt láttak, bár nem 100 %-ra. Én még bízom benne, hogy mégis van "ott" neki valami, bár azóta Dóri babának hívja még az apucija is. Tudod neki elsö baba, vagyis mindegy, de nekem már van két lányom. Igazán megérdemeltem volna már egy kisfiút. Kép Ez van. Ettöl függetlenül imádom. Legfeljebb nõuralom lesz a családban. Kép

Kata007
Kata007

Sziasztok csajok!

Sokan vagytok újak, nemtom ki emléxik még rám, Niki vagyok, és dec. 8-án született meg kislányom, Leila. Tényleg 60 cm, és 4250 gramm volt. Rakétagyorsan jött, és nagyon aranyos. Sajnos csak most jutottam géphez, de láttam, hogy Bea olyan aranyos volt, hogy megírta helyettem, hogy szültem. Szoval aki elötte van még, annak azt tudom mondani, hogy ne féljen, minden rendben lesz. A tolofájások abszolult kibírhatoak, bár nekem olyan gyorsan jöttek, hogy lefáradtam a fél ora alatt, mire meglett a mano. És nincs fantasztikusabb dolog, mint mikor a pocakodra teszik, és hallod, ahogy szuszog, és az apukájának is tiszta könny az arca, és olyan szép minden, mint egy álomban. Persze ilyenkor sem a video, sem a fényképezögép nem müködik.... Herczegh doki szegény alig ért be, a gyerek már majdnem kinnt volt, de végül ö segített rengeteget, mikor elfogyott az eröm. Képzeljétek, a babám 4 cm-es fekete hajjal született. És a Máv csecsemösnövérei elött le a kalappal, nagyon aranyosak. Ottilia a szülésnél nem volt ott, de annyira aranyos volt, hogy hazamenetelem napján külön odajött, és mindent elmagyarázott. Ja, és direkt nekem küldött egy gyogytornász csajt, hogy megtanuljam a gáttornát. Hát ilyen ez a Máv korház, csak ajánlani tudom. A szülés történetét majd leírom részletesen, ha megint géphez jutok, csak ez most problémás.
Néhány tapasztalat, amit megosztanék veletek:
Popsitörlö kendö nagyon hasznos a mamának a szülés utáni wc-re menetelkor, mert nekem a legpuhább papir is smirglinek tünt....
Én cicanadrágban voltam a korházban , nem ragaszkodnak a háloinghez, és pl. kifejezetten utálom. A gatyesz azért is hasznos, mert a pocit segít visszanyomni , és a méh hamarabb regenerálodik. Persze ne vigyetek tul szorosat, kényelmes legyen.
A zárojelentéseket /nögyogyi, plusz a babáé/ nagyon nézzétek meg, nálunk a szobában mindenkiét elirták valahol.
Babának fognak felirni gyogyszert, amit két hetes korátol kell adni. Ha valaki nem tudná, a következöképpen kell beleimádkozni: az arcát két oldalrol a pofijánál be kell nyomni, hogy csücsöritsen. Ilyenkor a kiskanálrol simán bekortyolja a legrosszabb ízü gyogyszert is, mert nem tud szegény mit csinálni, csak nyeli. Utána meg kell kinálni teával, vagy tejjel, hogy elvegyük a gyogyszer izét.

Hát most ennyi, minden mamát, babát, és kismamát puszilok, vigyázzatok magatokra, majd még jövök.

Pussz,

NikiKépKépKépKépKépKépKép
Niki

Sziasztok!

Leírom az adatokat:

lomis, 1c, 6hét+5nap, Érd, 26 év, 2.baba

A férjem attól borult ki azalatt a röpke 3 óra alatt, hogy nagyon szenvedtem, és nem tudott segíteni. Csak ült mellettem, és azt hiszem iszonyatosan sajnált, azt mondta, el sem tudta képzelni, hogy ez ezzel jár.
Jó volt, hogy ott volt, de nem igazán tudott segíteni. Én az oldalamra feküdtem az ágyon, felhúztam a lábaimat, és haraptam a párnát. Aztán a kitolási szakasz már nem volt olyan vészes, akkor már van mit csinálni. Próbáltam felálni, hogy sétáljak egy kicsit, ahogy elõtte olvastam, hallottam róla, hogy mit kell ilyenkor tenni, de felülni sem bírtam.
Na de most már mindegy, elmúlt. Az azért nem igaz, hogy elfelejtettem, de felkészültem rá, hogy mégegyszer végigcsinálom. Csak nem tudom, kit hívjak be magammal a szülésre. De még van idõm gondolkozni rajta.

Sziasztok
Kálomista
lomis

lomis!

Kihagytad a kiírás idõpontját. A táblázatban benne vagy ettõl függetlenül, de várom az idõpontot.

Kata007
Kata007

Sziasztok Kismamák!

Ismét jelentkezem, most feljutottam a netre egy kicsit.
Izguljatok, holnapra vagyok kiírva! Kép
A kisfiam egyenlöre nem akar kibújni, jó neki bent, bár már vagy 10 napja érzek jósló fájásokat. Nagyon reménykedem benne, hogy hamarosan (talán órákon belül) megindul a szülés és túl leszünk rajta. Az utolsó hetek-napok nem a terhesség legszebb része, nagyon nehéz már minden. De ha a kisfiamra gondolok vidám vagyok. Kép

Nagy puszi mindenkinek, szorítsatok!

Mamacica (kereken40hét)
Mamacica

Mamacica!
Szorítok, hogy minden simán menjen a "nagy találkozáskor". Kép Egyébként épp a minap gondoltam rád, hogy mi lehet veletek. Majd értesíts minket, ha a kisfiad megszületik!
Pusz

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!
Andi vagyok,és jan.17-én leszek 8 hetes.Régóta olvasom az oldalt, és szertném,ha nekem is segítenétek,mert nagyon tetszik a segítõkészségetek.Szertném megtudni milyen teendõim vannak.A laboreredményeim jók.Hogyan tovább?
Köszönöm elõre is a segítséget.
Sziasztok Andi
Andi

Sziasztok!

Kata007:
köszi, ha beveszel engem is a táblázatba.

Valahogy olyan bizonytalan vagyok...még a párom is, aki pedig nagyon-nagyon várja ezt a babát, mintha még ö se hinné el egészen, azt mondja, majd csak akkor publikáljuk, ha a második UH is megerösiti...pedig a doki nem téved...ehhh, na mindegy, bocsánat a nyavalygásért!

Tapasztalt kismamák, tanácsot kérek szépen! Biztosan volt szerencsétek az Utrogestan nevü készitményhez. Ti is kinlódtatok vele? Folyton olyan érzésem van, hogy behelyezés után azonnal elolvad és ki akar folyni az egész...mit csináljak? Már arra is gondoltam, tampont kéne használni, de akkor meg talán a tampon szivja fel az egészet... Van ennek tabletta formája esetleg, kérjek olyat?

köszi,

iddi
iddi

Szia Iddi!

Én használtam Utrogestant. Szerintem a hüvelytablette jobb, csak jó magasra fel kell rakni és utána használj tisztasági betétet. Ne izgulj, hamar felszívódik az ami kell a babának. A többi pedig kijön.
Én tablettát is szedtem, de gyorsan visszaszoktam a hüvelytablettára, mert a tabletta bevétele után kb. 1 órával nagyon álmos leszel és a munkahelyen ez nem túl jó. Ülve majdnem elaludtam és mindezt napi 3x.

Kata007!

Bocsi, hogy elnéztem a gyerkõc nemét. Én szívesen megelõlegezem neked a fiút.

Még mindig nincs "hivatalos" szülési idõpont, de számításaim szerint június 21. Légyszi írd be a táblázatba, legfeljebb javítunk késõbb.

Pucúr
Pucúr

Kedves pucúr,

köszi szépen a megnyugtatást! Kép
iddi

Sziasztok!

Üdvözlet az "új" kismamáknak! De jó, hogy itt vagytok velünk! Szép babavárást kívánok!

Kisbencének sok boldogságot a babához! Mamacica sok drukk!!!
Tiduj?????

Kata!
Ez a szomjúság rám is jellemzõ, nem tudom, normális-e, úgyhogy pont ma megyek a dokihoz, és meg is kérdezem. Én sokszor szinte rosszul leszek, ha nem ihatok azonnal. Majd megírom, hátha mond valami okosat az orvos.

Iddi!
Szerintem a legelején normális ez a bizonytalanság, mi is ugyanígy voltunk. A párom egy csomó ideig azt sem akarta, hogy tesztet csináljunk, mert akkor "elkiabáljuk". És publikálni is csak a 12. hét után kezdtük. Addig csak a szûk család tudta. Sõt, az elsõ vizsgálatkor még a doki sem mert egyértelmû kijelentéseket tenni. Nyavalyogni pedig lehet, sõt azért vagyunk itt veled.

Andi, szia!
Nem tudom, hol csinálták a laborodat, van-e saját orvosod, de elvileg az orvos mindig megmondja, mit kell csinálni. Meg keresd meg a védõnõdet a kerületben, ahol laksz, és akkor õ is megmondja, hogyan tovább.

Lányok, én nem tudom, de még csak 14. hetes vagyok, és máris nagyon fájnak a hátam/derekam izmai. Nem korai ez még? Pedig nagyon odafigyelek a tartásomra, tornázom is, és nem dugom elõre a - még alig látszó - pocimat. De semmi nem jó, se állni, se ülni, se feküdni. Van erre valami jó ötletetek?

Ja, és a legfontosabb! Voltunk genetikai ultrahangon, és Almamagnak mindene van, és gyönyörû! A nemét még nem látták, de mi nem is akarjuk megtudni.

Dió (és Almamag)
Dió

Kedves Dió!

Köszi szépen, ez aranyos volt Kép De hogy kerül a dióba almamag? Kép (bocsi!)
iddi

Iddi!

Ez teljesen természetes, föleg, hogy sokat vártatok rá.
Én a pozitiv teszt után felhivtam a szükebb családomat (apukám, anyukám, anyósom). De rajtuk kivül én sem akartam világgá kürtölni.
Ja, és azóta minden alkalommal megnézzük UH-n is, mert számomra még most is hihetetlen. (Föleg, hogy a pocimból még mindig nem érzek sokat, bár azt igen, hogy idönként mocorog, de még ez is csak olyan "érintés" Kép).

Beszti (15+2)
Beszti

Mamacica!

Drukkolok nektek, hogy minden rendben legyen, a kis pocaklakód bújjon elõ minél hamarabb, és lehetõleg rakéta sebességgel!
vicamama (vicamama)

Beszti!

Tudom, hogy neked õ már a második baba, de nekem csak az elsõ és olyan jó lenne ha már mocorogna. Illetve mocorog, csak az lenne jó, ha érezném is. Mit kellene érezni? A bugyborékolás oké, csak nem tudom eldönteni, hogy a hasam volt vagy a picúr. Ha a kezemet a pocimra teszem, akkor még nem dugdossa ki a kezecskéjét, lábacskáját. Vagy csak nem érzem?
Valaki segítsen. Olyan jó lenne "kézzel foghatóan" tudni, hogy minden oké odabenn!

Pucúr 17 hét 4 nap
Pucúr

Sziasztok Lányok,

Mummy,
Nem most szombaton, hanem jovo heten megyunk 3D-re. Nem a B.B útra, hanem a Megatoysba, abszolut logisztikai megfontolásbol, hogy ha csuszik a dolog kicsit korulnézhessünk és esetleg már vásárolni is kellene néhány dolgot, mert KisZuzu-nak még semmilye nincs és kezd lelkiismeretfurdalásom lenni. Néha rámtör a pánik, hogy ha ez a Picur hirtelen meggondolná magát és kibujna, akkor meg egy kis rucot sem tudnék ráadni. De feltétlenül beszámolok. Tudod mi igazábol csak az arcocskáját akarjuk megnézni.

3D után érdeklõdõk,
Tegnap a Mammut 2. legfelsõ emeletén, ahol a fitness klub is van, olvastam egy Medical Center hirdetését és megakadt a szemem azon, hogy hirdettek 3D UH-t. Elég gyakran járok arra, ugyhogy majd kinyomozom a paramétereket és megirom nektek.

Blano,
Teljesen egyetértek Bubuval, szerintem a sok olvasás és egyéb információ segít, hogy a szülés ne egy teljesen ismeretlen terület legyen, mert leginkább ugye azoktol a dolgoktol félünk, amiket nem ismerünk. Persze igy a 31. hétben még nekem is nagy a szám. Majd a 38. héten lehet emlékeztetni ezekre a sorokra. Kép

EDA,
Nem biztos , hogy mindenkinek érdemes elõre végleges döntést hozni. Szerintem mindenki ott, abban a helyzetben az õ dokijával és a saját bejáratú fájdalomküszöbévelt tudja meghozni a valós döntést. Vagy ha már nincs abban a helyzetben a párjával véghezvitetni a döntést.

Tiduj, Mamacica,
Nagyon drukkolok.

Niki,
Nekem olyan megnyugtató, hogymind az orvosról, mind a szülésrõl, ind a kórházról ilyen jó a véleményed. És persze köszi a hasznos ötletekért.

Kata007,
Én is rengeteget iszom, sajnos leginkább estefelé, de még éjjel nem iszom meg ennek a levét. Szerintem a szervezeted tudja, hogy mire van szüksége. Lehet, hogy édes dolgokat nem érdemes inni. Biztos, hogy nem eszel valami nagyon sósat mostanában. Különben pedig ha nem vizesedsz, akkor a sok ivás csak jót tesz.

Vigyázzatok magatokra és a pocaklakókra.

Zuzu (30+4)
Zuzu

Tiduj!

Nagy drukk innen Pécsrõl, remélem, amikor ezt írom, te már boldogan ringatod a picikédet! Jó egészséget nektek!

Vicamama
vicamama (vicamama)

Pucur!

Elöször is csak akkor érezhetö, ha te is abszolut nyugalomban vagy.
A fiam (ki tudja, hogyan) elég egyértelmü jelet adott 16 hetes és pár napos koromban. Azaz kidugta a lábát vagy a kezét (nem tudom melyik volt). Akkor az apukája még nem érezte (fura, de éppen buszon utaztunk), de pár nappal késöbb igen, mert megismételte a mutatványt.
Elég nehéz megkülönböztetni a hasat és a babát...
De ha a hasad (elsösorban a beleid) mozgolódik (többnyire a szelek), akkor van "eredménye" (bocsi, de nem tudom finomabban megfogalmazni).
Babánál az érzés eröteljes, egy pontra koncentrálódik, ismétlödhet.
Azt nem tudom, hogy mikor fogod érezni, a doki szerint 18-20 hetesen szokták elöször. Igaz, hogy nekem is csak a 18 hét körül kéne éreznem...
Figyelj befelé, és akkor elöbb-utóbb kiderül, hogy melyik is a Kispucur.KépKép
Remélem mások is irnak neked, hogy tényleg meg tudd különböztetni!

Beszti
Beszti

Sziasztok Lányok, Asszonyok!

Nagy örömhirrel szolgálok nektek!Kép TIDUJ megszült, mindketten jolvannak. Ezt most tudtam meg, többet sajnos nem tudokKép

Mamacs
mamacs

Szia Kisbence!

Döbbenten olvasom a szüléstörténetedet! Hát, én tuti, hogy egy tetves buznyákot se adtam volna annak az orvosnak!!! Kép
Azt egyébként nekem se mondták, hogy az EDA után 6 óráig nem szabad felkelni. Igaz, én az EDA bekötése után még órákig szülögettem, de amikor a szülés utáni 2 óra "pihenöidö" letelt, engem a szülésznönk elkísért zuhanyozni... Igaz, az EDA beszúrásától akkor már tutira eltelt a 6 óra is. Viszont nem is volt semmilyen "utóhatása", szerencsémre. Ja, és simán bekötötték az oxitocin mellé az EDA-t, az szerintem hülyeség, hogy ha erösíteni kell a fájásokat, akkor nem lehet csillapítani azt, amennyire érzed. Nekem azt mondták, direkt jó, hogy nem érzem a fájdalmat, mert akkor nem rándul görcsbe minden izmom, és ettöl könnyebb lesz a tágulás is...
A mi orvosunk is nagyon sokára került elö, de én is kb. úgy voltam, mint te, rendszertelen fájásokkal nem, és nem tágultam. Az viszont rengeteget jelentett, hogy volt "saját" szülésznönk, és ö tényleg nagyon kedvesen és lelkiismeretesen foglalkozott velünk (és csak velünk).
Az igény szerinti szoptatást én is nagyon szépen elterveztem, aztán végül mégsem úgy alakult. Kép PiciLaci igénye ugyanis a "szünetmentes-táp". Lehet, hogy én egy rossz anya vagyok, de egy óra hosszánál tovább képtelen vagyok szoptatni. PiciLaci (vagy nevezzük inkább CiciLacinak) mikor már jóllakott, akkor szív kettöt, és szundizik egy fél percet, aztán megint szürcsizik egy picit, és így tovább, a végtelenségig. Még egyetlen egyszer sem sikerült kivárnom, hogy önként elengedje a cicimet. Életem Párja vett egy Nandu kandöt, és javasolta, hogy kössem a Picit cicire, és 3 óránként fordítsam át a másikra. Kép
A 10/10-es APGAR-hoz viszont nagy gratula, ennyi "hányattatás" után különösen szép eredmény. Az én Picikém tisztára elkékült, mire kijutott a szabad levegöre, pedig közel se tartott a szülésem olyan sokáig, mint a tiéd. Ja, és ahhoz is gratulálok, hogy nektek sikerült kihúzni együtt 2002.-ig. Azért ez se kis gyözelem! Kép

Jó egészséget és sok tejecskét kívánunk nektek!

BMárti & PiciLaci
BMárti

Sziasztok!

Üdvözlök minden új pocakost, nagyon jó látni, hogy így gyarapodunk.Kép
Kata007! Sajnos a szomjúságról én is tudnék mesélni. Én állandóan szomjas vagyok és nagyon meg kell fegyelmeznem magam, hogy nem igyak túl sokat. Sajnos én már elkezdtem vizesedni, igaz jó pát hete és egyelõre csak a kézfejemen. Ami nem túl jó, egy gyûrûmet sem tudom már hordani és reggelente alig bírom ökölbe szorítani a kezem. Nagyon fájnak a hajlatok. De az vigasztal, hogy csak a kezemen tapasztalom! Azt mondta a védõnõm, hogy napi max. 1 liter folyadékot igyak, amit én nagyon kevésnek tartok, ti hogy vagytok ezzel? 1 liter, az alig 3 pohár' Én általában 2 litert iszom, buborékmentes ásványvizet és náha teát és nagy ritkán light colát, mert azért néha ölni tudnék!
Egy szó mit száz, nekem nem elég hogy állandóan szomjas vagyok, de még nagyon figyelnem is kell, hogy ne vigyem túlzásba. Ja, és a szájszárazság! Állandóan ki van cserepesedve a szám, már rúzsozni se tudom, mert nem szép. De ez is biztos vele jár!
Hétvégén elmentünk az Europarkban lévõ bababoltba, köszönöm azoknak akik ajánlották, tényleg nagyon jó!
Nem tudjátok véletlenül, hogy Budán vagy a belvársp közelében hol lehet Schiessel bébiterméket kapni! Nagyon tetszik pát rugdalozójuk, csak az Europark nekem nagyon messze van!
Kele
Kele

Nagy-nagy gratula Tidujnak!
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Gratula Tidujnak Kép

És sok siker Mamacicának is! Kép

Mi jól megvagyunk, Manóka egyre többet mocorog... néha azt hiszem "bulizik" ott bent Kép De nem bánom, örülök, ha érzem öt.

Pucúr, hogy a párom szavait idézzem neked "ezt nem lehetne eltéveszteni" - mondta mikor elöször érezte Manókát mocorogni... Rögtön tudni fogod, hogy ö az, hidd el nekem. Nekem dec. 26.-án "mozdult meg" elöször és rögtön tudtam, hgy na ez az...

Megvettem az elsö 2 kisruhát neki és egy kiszoknit is kapott Kép

Szomjasnak én is folyton szomjas vagyok és semmi se oltja igazán a szomjam.
Ráadásul nagyon könnyen elfáradok mostanság... és nem tudom miért, de néha olyan sírhatnékom van... este is vagy fél órát bögtem, hogy ma egyedül leszek itthon és mi lesz velem... Volt valakinál ilyen lányok ????

Szorítsatok nekem, szerdán lesz az államvizsgám a fõiskolán... Nem tudom hogy fogom "túlélni", olyan álmos vagyok folyton, hogy alig bírok pár sort olvasni és majd elalszom...

Sziasztok
Dojika 21.h.+3n.
Dojika

Sziasztok!

Pocok! Jó 5let a Profile, amint lesz egy kicsit több idöm, neki is állok vele kísérletezni én is. Megnéztem a tiédet, nagyon édes az a kép Panniról. Kép

Mummy! Az EDA-t leghamarabb akkor "köthetik be", amikor már két ujjnyira ki van tágulva a méhszáj. Viszont (szerintem) késö akkor kérni, mert bizonyos elökészületeket igényel. Az a legjobb, ha elöre megbeszéled az orvosoddal. Persze nem mindenki ajánlja, de én pl. nagyon! Kép Én amikor már 1-1,5 órája kaptam az oxitocin infúziót, komolyan ott tartottam, hogy hazamegyek, vissza az egész, nem is akarok kisbabát. Lacival elöre megbeszéltük, hogy akkor megy ki, amikor akar, de ebben a stádiumban már veszettül hisztiztem, amikor jött az orvos, hogy megvizsgál, és Laci ki akart menekülni. Ha azt a fájdalmat még órákig el kell viselnem, söt, még fokozódik is, én biztosan megzizzenek. Aztán mikor végre elértük a 2 ujjnyi stádiumot, jött a megváltó anesztes a tüvel, és 10-15 perc múlva mosolyogva csevegtem az orvossal, Életem Párját elküldtem ebédelni, és kiültem a labdára, hogy a gravitáció is segítse a tágulást. Ja, elötte a hátamra fordulni is nehezemre esett, annyira görcsben volt minden porcikám a kíntól. Az nem igaz, hogy a tágulási szakaszt elnyújtaná, éppen ellenkezöleg, mivel nem rádul görcsbe az ember lánya a fájdalomtól, hanem tud lazítani, a tágulás gyorsabb. A kitolási szakaszt tényleg nyújt(hat)ja, de ez (ha nincs semmi komplikáció) direkt jó, mert így van idö a precíz gátmetszésre vagy a gátvédelemre, az egyéb elökészületekre. Nálunk pl. EDA-val elnyújtva a kitolási szakot is alig érkeztek átalakítani az ágyat, és steril textíliákba csomagolni a kritikus területet, mire vágni kellett, és már jött is kifelé az én Picikém, mint a golyó. Az a baj ugyanis, hogy még a tolófájást megelözö fájásnál se lehet tudni, hogy na, a következö már az lesz. (Akkor se, ha nincs EDA!) A méhszáj tágulási üteme se mérvadó, mert én pl. órákig nem jutottam a 2 ujjnyiról a 3-ra, aztán meg szinte percek alatt beindultak a dolgok.
Az se igaz, hogy a kitolási szakban már nem lehet EDA-val csillapítva a fájdalom. Én mindent éreztem, és együtt is tudtam müködni, csak éppen nem fájt semmi, éppen ezért tudtam igazán jól együttmüködni. Ha úgy szenvedtem volna, mint az EDA elött, biztos, hogy csak sikítoztam és hisztiztem volna együttmüködés helyett... Nekem még a varrást és a szülés utáni elsö 2-3 órát is "kifutotta" ez az áldott állapot, hogy nem fájt semmim. Rosszul is esett, mikor kezdett elmúlni... Kép
Talán legjobban az jellemzi az EDA hatását, amit a fertötlenítö spriccninél éreztem. Minden manuális vizsgálat elött lespriccelték a legérzékenyebb pontomat valami fertötlenítövel, amit nagyon hidegnek éreztem, és csípett is egy kicsit. Az EDA bekötése után pontosan éreztem, hogy rám fújják, a nedvességet, a csöppeket, csak éppen nem volt kellemetlen. Még mondtam is a szülésznönek, hogy olyan régen nyüglödök már, hogy megmelegedett a fertötlenítöje. Jól ki is kacagott ezért a beszólásért... Kép
A fájásokat is éreztem, csak éppen olyannak, mint korábban a pocikeményedéseket. Pont a tolófájások beindulása elött nem sokkal kaptam meg a második dózist, szóval teljes volt az EDA hatása. Így a különbséget nem éreztem a toló és a sima fájások között, de mikor mondták, hogy nini, ez már az, most nyomjak, akkor már szólni tudtam elöre, amikor közeledett a következö.
Na, szóval a jó hosszúra nyúlt áradozás vége: én nagyon ajánlom mindenkinek, szerintem tuti jó dolog az EDA, igaz, az enyém tökéletesre is sikerült, nem volt se féloldalas, se szövödményei nem jelentkeztek, szóval biztosan szerencsém is volt hozzá, de az fix, hogy ha jön a kistesó, én akkor is EDA-t fogok akarni! Kép

BMárti
BMárti

Tiduj!

Nagyon örülünk! Gratulálunk nektek! Sok-sok tejcsit a picurnak!

Vicamama
vicamama (vicamama)

TidujKép
Szívbõl gratulálokKép Jó egészséget NektekKép!!!

BMártiKép
KitartásKép A Pici fiacskád tudja mi a legjobb dologKép Persze, hogy le sem venné a pofikáját a cicrõl...KépKép
Ha lesz idõd az élményeidet váromKép Örülök, hogy a Párodnak is jó a humorérzékeKép

Puszi: Doris
doris

Sziasztok!

Még mindíg az EDA:

Pocok! Én teljesen magamnál voltam, mindenröl tudtam, ami körülöttem történt, és igazán az események aktív részesének éreztem magam. Igaz, nem is szültem még EDA nélkül. Kép

Ildikó! A hát és derék sajgásról annyit, hogy a növéremé is sajog, pedig mindhárom fiát fájdalomcsillapítás nélkül szülte. Szóval azért nem biztos, hogy ez az EDA utóhatása... Ráadásul az elmúlt 9 évben sokat tökéletesed(het)ett a technikája.

Blano! Amikor majd ott leszel a szülöszéken, akkor úgyis csak a babácskád fog érdekelni, meg esetleg az, hogy ne fájjon már annyira, nem a tü. Én is berezeltem, mikor képeket láttam arról, hogy hogyan csinálják az EDA-t, de amikor tényleg csinálták, akkor mindez eszembe se jutott.

Kata007! Szuper 5letet adtál a két böngészö ablak használatával! Így végre nem kell jegyzetelnem olvasgatás közben, hanem azonnal leírom, amit akarok. Nem is értem, hogy nem jutott ez magamtól eszembe?!?!
Én is mindig nagyon szomjas voltam pocakos koromban, a legrövidebb kiruccanásra se indultam el innivaló nélkül. Azóta meg még sokkal szomjasabb vagyok... Kép

Doris! Igen, az apja is azt mondja, kicsi, de nem hülye az én fiacskám. Ölben lenni, cicivel a szájában, naná, hogy ez a legjobb dolog a világon! Kép Egyébként sokszor tényleg csak a humorérzék segít a kezdeti nehézségek között...
Gratula Tidujnak, és hajrá Mamacica!
Zsuzsról tud valaki valamit?

BMárti
BMárti

Tiduj!

Nagyon-nagy szeretettel gartulálok nektek! Annyira izgultam értetek és most olyan jó hallani, hogy ilyen jól is vagytok! Matilda biztosan gyönyörû!
Remélem a málnalevél tea is megtette a hatásást és gyors és könnyû szülésed volt! De majd úgyis írsz, ugye? Addig is nagyon sok boldogságot és pihenjél is!

Mamacica! Nektek is nagy drukk, türelem!

Menta (36.hét 6.nap)
menta

Kele,
Kissé ördögi körnek tûnik ez a "szomjas vagyok, de nem ihatok". Próbáltad masszíroz(tat)ni magad, hogy ez a pangás megszûnjön? Én sajnos alaphelyzetben is bokadagadós vagyok, igy nagyon féltem ettõl az idõszaktól, de néhány naptól eltekintve nem volt gondom, hála a nyirokmasszázsnak illetve kompresszios térdharisnyát hordok. Ezt mindenkinek nagyon ajánlom, aki esetleg ilyen gonddal küzd. Komolyan megváltás...
Schiessel ruhákat a Budagyöngyében láttam, de 56-osból most épp kifogytak és mivel nagyon pici az üzlet nincs is olyan óriási választék, viszont a Mammut 2-ben lehet, hogy nem ez a márka, de gyönyörû dolgokat láttam, igaz hasonló árfekvésben.

Tiduj,
Nagyon sok boldogságot a babához és várjuk a történetet.

BMárti,
Nagyon jó, hogy leírtad ezt a nagyon pozitív élményt, jó ha az ember nem csak "horrortörténeteket " hall igy a 3. trimeszterben.

Dojika,
Azt hiszem pontosan tudom mirõl beszélsz. Én bevallom néha minden ok nélkül sírni kezdek, még csak indíttatás sem kell, pedig egyébként kicsit sem vagyok labilis. Ez persze mindig este otthon jön rám és szegény Drágám nem tudja mit kezdjen velem, azt hiszi, valamiért el vagyok keseredve, mert valljuk be kicsit hülyén hangzik a "Miért sirsz, drágám?" - ahol Drágám egy felnõtt 31 éves érett, határozott nõ nem pedig egy 2 éves kisgyerek. A válasz pedig "Nem tudom, brühühü." Na de ilyenek a hormonok.

Zuzu
Z

Tiduj!

Szívbõl gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánok.

Tikk
tikk

Tiduj kislánya Matilda:5700 gramm és 57 CmKép
mamacs

Pucúr!
Köszi a megelölegezett kisfiút Kép Hogy is szokták mondani? "Isten szóljon belöled" Kép Persze én a kislányt sem bánom. Abban már van gyakorlatom Kép
Beírom az idöpontot, igazad van, legfeljebb javítunk...

A mozgással kapcsolatban: mivel elsö baba, azért nem érzed még. Hidd el, fogod tudni, hogy ö volt Kép Az én férjem már 16 hetesen érezte. Nem mondtam, hogy mikor mozog, hanem ö szólt, ha érzett valamit. Szóval Te is fogod tudni. Csodálatos érzés lesz Kép Azok az apró buborékolások már az ö mozgásai. Próbáld megfigyelni, hogy mikor érzed. Biztos vagyok benne, hogy csak amikor sokáig ülsz, álsz, vagy éppen fekszel. A legintenzívebb este érzed, ugye? Ráadásul általában egy ponton érzed ugye, és teljesen egyformák azok a buborékolások. A bélmozgás azért más, ha jól megfigyeled. Azt általában mindig máshol érzed. A mi picurkánk már egész klasz müsort rendez esténként. A kezecskéjét, lábacskáját még tényleg nem érzed majd egy jó darabig. Ahhoz még nagyon pici. Kíváncsian várom, hogy hogyan fogsz beszámolni róla majd KépKépKép

Dió!
OK, nagyon várom mit mond a dokid. Én az enyémet elfelejtettem megkérdezni, és legközelebb két hét múlva megyek. Kimondottan ezért pedig nem akarom felhívni.

iddi!
Nyavalyogj nyugodtan ! Kép Azért vagyunk itt, hogy megbeszéljük a dolgokat, tapasztalatokat cseréljünk, stb. Ha tudsz adatot, szólj, pótolom.

Mamacica!
Talán már nem is olvasod, de én is szurkolok ám Neked, hogy gyorsan és könnyen túl legyél rajta!!! Kép

Zuzu!
Bármilyen hihetetlen, a legjobban esik a jó hideg víz. Vagyis nem aggódom, a kalóriák miatt. Sósat nem eszem, vizesedni nem vizesedek. De igen, estére szomjazom meg, és tényleg az a zavaró benne, hogy éjszaka iszom meg a levét a sok víznek. Kép

Most olvasom Tidujt KépKépKép Hatalmas gratula nekik. Aki tudja adja át KépKépKépKép

Kele!
Mint már írtam Zuzunak, nekem megfelelö a víz is (na de mennyi Kép ). Mellette tejet, teát iszom még. A számat én sem tudom azóta rúzsozni, vagyis nem vagy egyedül. Javít ha ajakírt használok, de azt meg mindig elfelejtem Kép
Mindenesetre, nem vagyok kárörvendö, de megnyugtatott, hogy más is szomjan akar halni Kép

Dojika!
Nekem volt ilyen fáradékonyság! A doki a Magne B6-ot ajánlotta. Pár napig napi 2x1-et, meg a vasat. Nálam bevált pezsgötabletta formájában. Állítólag ha kevés a vas, akkor nagyon fáradékony tudsz lenni. Mikor voltál vérvételen utóljára? Nem alacsony a vasad? Mindenesetre nálam ez a kettö bevált. Egy hét sem kellett és újra a régi voltam.

BMárti!
A jó pap is holtig tanul KépKépKép
A fiacskád miatt pedig ne izgulj. Ez csak akkor lesz kellemetlen, amikor már végre ki akarsz mozdulni otthonról egyedül. Mondjuk fodrász, kozmetikus. Viszont addigra fogja ö csökkenteni a cicizést ha már más kajcsit is kap a tejcsin kívül.

Kata007
Kata007

Sziasztok kismamák!

Tidujnak gratulálok és sok erõt az elsõ hetekhez! Kép
Mamacica gyors szülést és sok erõt neked szeretettel:

Vuckó
vuckó

mamacs!

Nem írtál el valamit????????????? Ekkora súly?????????????

Kata007
Kata007

mamacs!
Még egy kérdés: ma szült?
Nem térek magamhoz az adatoktól....

Kata007
Kata007

TidujKép
Nagy gratula NektekKép Hihetetlen méretei vannak a BabánakKép

Puszi: Doris
doris

Tiszta hülye vagyok! Tiduj Matildája csak 3700 gramm!Kép
Bocsika!
mamacs

Sziasztok,

EDA-val kapcsolatban:
Amit elso korben leirtam az a Klinikan elhangzott dolgok voltak. En meg nem szultem, ezert nulla a tapasztalatom, de ahogy mas anyakkal beszelgettem arra a dontesre jutottam, hogy szep dolog a termeszetes szules, de eljohet az az ido, amikor barmit megadok az EDA-ert, ezert eleve olyan korhazat valasztottam, ahol erre van lehetoseg. Es aztan majd meglatjuk...

Kata007,
En is megadom az adataimat es szeretnelek megkerni, hogy vegyel fel a listadra. Koszonom.
Katka2,2c,26+5,Etyek,27,04.19,1b

Egy kis panasz... Mult heten -terhestornan- kiderult, hogy az orvosom, aki oktoberben lett magan orvos, januar 31-tol nem vezethet szuleseket az I. Klinikan. Az elejen nem is vettem komolyan, de aztan ugyan errol olvastam az I. Klinika topicban. Erre pentek este felhivtam az orvosomat, hogy igaz-e a hir, mire o mondta, hogy persze hogy igaz es miert csinalok ugy mintha nem tudnam, hogy en mar a Tisztikorhazban fogok szulni, mert hat ezt velem es a parommal alaposan atbeszelte. Hat neztem egy nagyot... Nem eleg, hogy a terhestornan, meg a netrol tudom meg, de meg en is vagyok a hibas... Szoval elolvastam a Tisztikorhazzal kapcsolatos lehetosegeket es velemenyeket. Es nagyon elkeseredtem. A noverek gyengek, a korhaz koszos, nincs EDA es minden rossz, ami meg elmondhato... Pentek este ota filozunk a parommal, hogy jo az orvos (bar ez az utolso szovege nem jott be), de nem tetszik a korhaz es mi mindig is a Klinikan akartunk szulni, de akkor valasszunk egy uj orvost, igy a 6. honap vegen? es gondolom nem is szivesen vallal el valaki 6 honapos kismamat. Szoval kutya egy erzes...
Szepen felepitett szulestervem romokban hever...
Ti mit csinalnatok???

Dojika,
Hangulat hullamok nalam is vannak. Fokent, ha csendben (munkaidoben) egy-egy szules tortenetet olvasok... Neha nem gyozom torolgetni a konnyeimet. Az osszes romantikusabb filmen is szoktam pityeregni, pedig ez nem volt korabban szokasom. Ugy jottem ra, hogy terhes vagyok (a tesztem eloszor negativ lett), hogy reggel autoztam dolgozni es a radioban kobor kutyakrol volt szo es zokogva ertem be dolgozni. (Igaz szeretem a kutyakat, de azert ez tulzas volt...) Es egy ilyen aprosagon, hogy az orvosom korhazat valtott egesz pentek este pityeregtem....

Katka2

U.i.: Hetvegen voltunk 4D UH-n es kiderult, hogy lanyunk lesz. A baba gyonyoru es szemmel lathatoan egeszseges, de nem tetszett neki a kukucskalas, arcat befurta a mehlepenybe es mindket kezzel takarta az arcat oldalrol. Egyebkent az apja utalja, hogy ha fenykepezik vagy videozzak.... Kép

Katka
katka2

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?