Új privát üzeneted érkezett!

Most hívott a dokim, hogy valami gáz van nála, és nem lesz a következô napokban. Átadott egy másik dokinak, akit eddig életemben nem láttam. Kép Kép Kép

Most nem van ettôl jó kedvem. Kép Kép Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Nadine! Kép
És az én minden tiszteletem a tiéd, amiért elvégeztetted a vizsgálatokat. Én már kétszer hőköltem vissza a tejleadástól emiatt. Most meg már el sem kezdtem fejni. Én ezt a macerát nem vállaltam fel, de közben gyötör a lelkiismeret, hiszen tudom, vannak babák akik örülnének az anyatejnek. Mindhárom alkalommal arról ábrándoztam, ábrándozom, hogy milyen jó lenne közvetlenül találni valakit, akinek nem kell a papír és nekem pedig nem kell a pénz. Most már nem biztos, hogy felszaporítanám a tejet, hiszen nem fejek. Korábban kellett volna. A védőnő amúgy ezt az utat hivatalból nem támogathatja, így nem tudtam korábban sem kinyomozni, van-e a közelben olyan család, ahol jól jönne a tej. Kép

Manó! Rita! Kép
Olvasó üzemmódban sem jársz erre? Jó lenne tudni rólatok, rendbe jött-e a melled, Fanni hogy van stb. Amúgy képzeld el, a példád ragadós volt, utánad szintén egy első babás kismama jött a szobába, akihez már ugrott is a csecsemős, hogy jaj,csak 5-10 percre hagyja a mellén a babáját Kép

Dorka
dorka

Ruz! Kép
Remélem, azért vagy csöndben, mert babázni indultatok!!!!
Várom az sms-t vagy itt a levelet!
Dorka
dorka

Borbolya
Melyik dokinak adott át? Nem K.I.-nak? Én úgy tudom, hogy ők szokták egymást helyettesíteni. Ha igen, ő volt az én dokim is és nagyon jó fejKép

Babus

Kép
babus2005

Röviden leírom a születéstörténetünket, mert én nem tudom, hogyan kell úgy csatolni, ahogy szoktátok. Röviden... Kép

Szóval 10-én délután szinte rendszeres fájásaim voltak, meg keményedett a hasam egyfolytában. Izgatott lettem, kértem is a férjem, hogy siessen haza, bátyámat riasztottam, hogy ne aludjon túl mélyen az éjjel.
Aztán este szünet, majd éjjel három körül megint arra lettem figyelmes, hogy szinte szabályosan 10 percenként jön egy-egy fájás. De még mindig bizonytalan voltam, hiszen hetek óta voltak jósló fájásaim.
Négy körül annyira elálmosodtam, hogy visszaaludtam, de fel-felébredtem egy-egy fájásra. Végül reggel 6-ig elmúlt így az idő. Anyósomat vártuk 7-re, mert amúgy is mentünk volna a kórházba az orvoshoz, és ő vitte Kristófot oviba. Kiderült, hogy ő sem aludt az izgatottságtól (neki is szóltunk este a gyanújelekről). A bátyámat pedig megkértük, hogy jöjjön értünk 7-re, mert nem merünk nekivágni busszal, mert mi van, ha elfolyik a magzatvíz Kép
Szép nyugodt tempóban értünk 8-ra a kórházba már rendszeres 8-10 perces fájásokkal. Tehát ez a vágyam teljesült, miszerint egyszer ne magzatvízcsorgással induljon a szülésünk. Kép
Az autóban elmeséltem titkos, magam előtt is titkolt vágyamat, hogy egyszer jó lenne EDA nélkül szülni, de legyintettem rá, mert az orvosom is EDA-párti, meg én sem voltam elég bátor, hogy kimondjam, nem kérek EDA-t.
Az orvosom örült, hogy megindult a szülés magától, megvizsgált, ami szokás szerint elég kellemetlen volt, de már készültem rá, így kibírhatóbb volt. Kértem, hogy ne legyen beöntés az aranyerem miatt. Engedélyt kaptam rá, aminek örültem,de féltem is, hogy ciki lesz a kitolásnál.
Felküldött a szülőszobára, de még előtte a gyermekágyas osztályon átöltöztem, adatokat egyeztettem, majd fellifteztünk a szülőszobához. Ott egy kedves szülésznő fogadott, nála még nem szültünk, csak a lányánál. A szintén kedves szülésznő-tanulót utasította az előkészítésre, amit kértem, hogy ne. Megértő volt, csak egy pici borotválást kért, hátha lesz gátmetszés. Így az előkészítés hamar lezajlott, le is zuhanyoztam, bár erre sok szükség nem volt, otthon már zuhanyoztam, a magzatvíz nem csorgott stb.
Felfektettek egy nagy ablakos szülő"szoba" ágyára. Itt nincs vajúdó külön. Rámtették a CTG-t, addigra odaért a férjem is az öltözködés után szép zöldben.
Az orvosom igérte, hogy hamarosan ő is felér a szülőszobára, akkor burkot fog repeszteni, aztán el kell mennie a másik épületbe, mert szakvizsgáztat 10-től 11-ig.
Erre hiába vártunk, nem jött 10-ig, így megkaptam az oxytocint, de nem repesztett senki burkot, meg sem vizsgáltak. Közben jött az aneszteziológus, hogy bekösse az EDA-t, hiszen az orvosom elrendelte ezt is (igaz rákérdezett előtte, hogy ugye akkor EDA - én meg nem mertem ellenkezni, mert féltem a fájdalomtól és attól, ha mégis kérem, akkor gúnyos megjegyzéseket kapok). Viszont kétszer vagy háromszor próbálkozott egy kedves, fiatal anesztes, de csak nem sikerült betenni a kanült. Végül hívta egy idősebb kolléganőjét, aki legalább egyszer, de inkább kétszer próbálkozott, sokáig forgatták a hátamban a csövecskét, mire "sikerült" betenni a helyére. Megkaptam a tesztadagot (fogalmam sincs, mire jó, mert azt még nem lehet érezni). Majd elmentek.
10-óra 30-kor kezdett el csepegni az oxytocin infúzió. A fájások szépen jöttek, erősödtek. Kértem, hogy felülhessek, állhassak, de nem engedték, sőt még oldalra sem fordulhattam, ezt máig nem értem, miért.
Nem kértem a fájdalomcsillapítót egészen addig, míg az egyik fájást meg nem könnyeztem. Szó szerint kicsordult a könnyem. Nem sírtam, csak kicsordult Kép
Beadták a fájdalomcsillapítót a csőbe, majd nem történt semmi. A percek teltek, még mindig nem vizsgált meg senki.
Jött az anesztes, hogy oké-e, mondtam, hogy annyival jobb, hogy nem csordul ki azóta a könnyem, de fáj piszkosul. Mondta, hogy ez a cél, kibírható fájdalom. Furcsálottam, hiszen az előző két szülésnél semmiféle fájdalmat nem éreztem, teljesen elérzéstelenítettek. Mindegy, gondoltam, így azért kibírom. (Később derült ki, hogy egy cseppet sem csillapította a fájdalmat... bebeszéltem talán magamnak, vagy nem jött újra olyan könnycsordító fájdalom)
Az idő telt, senki nem vizsgált meg, viszont elkezdett a baba szívhangja rendetlenkedni. Először azt mondta a tanuló szülésznő, hogy csak minden fájásnál elmozdul a baba a készüléktől. Ezt mondta másodjára, majd harmadjára is, de érdekes módon negyedszerre megjelent a szülésznő majd az ügyeletes orvos is. Oldalra fektettek... maga volt a megváltás végre az oldalamon vajúdni. És csodák csodája a baba szívhangja is rendbejött vagyis nem ő mozdult el korábban sem, hanem valószínűleg nyomtam a köldökzsinórt vagy valamit. (És mint utólag sejtem, már igen lefelé haladt).
Az orvosom nem repesztett burkot 10 előtt, nem jött még az igért 11 órára sem. Végül dél előtt pár perccel nagyon türelmetlen lett a szülésznő és az ügyeletes orvos is. Jöttek-mentek, láttam a szemükben a kínos várakozás feszültségét, hiszen mi az, hogy 8 óta nem tudják, hogyan áll a szülés egy harmadik babánál, miközben csepeg az oxytocin...
Délben a szülésznő elunta a várakozást, kesztyűt húzott és mondta, hogy most már megvizsgál. Megkönnyebbülten sóhajtottam, vidáman összenéztünk a férjemmel, hogy végre. Éppen elkezdte a vizsgálatot, mire kirobbant a magzatvíz. Csak hozzá kellett érnie a burokhoz. És akkor elementális erővel beindultak a TOLÓFÁJÁSOK! Abban a pillanatban olyan fájdalom jött, amit életemben nem éltem meg. Azt hittem, szétfeszít a baba, de a lában mégis összezártam. Ez nálatok hogyan volt (már aki szült)? Aztán 12 óra 5 perckor nagy sóhajtás tört elő a szülésznőből és az ügyeletes orvosból (aki nagyon kedves volt és rendkívül fiatal, szerintem még rezidens). Akkor mondták, hogy jön a baba, tegyem szét a lábam, közben szétszedik az ágyat. Akkor azt hittem, ezt én nem bírom ki, hogy szépen szétszedjék az ágyat, beöltözzön az orvosom stb. Én azt AKARTAM, hogy megszülessen végre a baba, megszűnjön a feszülés. Ha jól emlékszem, kérdeztem valami olyasféle hülyeséget, hogy nem kaphatnék-e még a fájdalomcsillapítóból, de ezt meg sem hallották. Közben letolt az orvosom, hogy hogyan lehet, hogy nem jól nyomok, mikor ez már a harmadik, közben emeljem fel a lábam, mert rám akarják adni a lábzsákot, meg tegyem szét, meg ne adjak hangot stb. Olyan volt, mintha kívülről látnám magam egy burán keresztül. Mindent érzékeltem, de valahol mélyen és sokkal lassabban. Igyekeztem összeszedni magam, úrrá akartam lenni a hirtelen jött fájdalmon és pánikon. Ez végül talán sikerült is, meg az orvosom nyomni kezdte a hasamat. Már jött a baba, mikor az orvosom rászólt a szülésznőre, hogy vágjon egy picit. Tényleg pici lett, két öltés, de utólag az is kiderült, hogy a szülésznő nem akart vágni, megóvta volna a gátat, de mindegy. Nem vagyok vágásellenes, nem akarok előreesett méhet, inkontinenciát stb. Jobb így. Hamar gyógyult, szinte nem is fájt, tényleg kicsi lehetett.
Húsz perc kitolási szak után megszületett végre Bernát. A hasamra tették, ott szívták le a torkából a váladékot, majd lassan eljött a köldökzsinór elvágásának ideje. Nem siettették, ez tetszett. A szülésznő váratlanul a férjem kezébe nyomta az ollót, majd mondta, hogy vágja el. Ő tiltakozott, hogy nem szeretné ő kilökni az életbe a gyerekét, idáig sem tette, de a szülésznő rászólt, hogy már nem adhatja vissza, mert az ő keze nem steril, az olló sem már. Tessék vágni Kép Így kénytelen volt elnyiszálni szó szerint, mert jó nehezen ment. Vastag volt a köldökzsinór, nehezen is akar leesni a köldökscsonk.
Aztán már minden idilli lett. Lenyugodtak a kedélyek. Kaptam megint fájdalomcsillapítót, ami végre hatott. Nem tudom, hogyan ,de addigra hatott. A varrást így nem éreztem, jó sokáig varrtak, mert mire befejezték, újra valahol vérezni kezdtem, állítólag rejtett visszér volt.
A babát elkísérte Lőrinc mosakodni. Tőle kérdezték, hogy nem tudja-e mikor született a fia, mert a nagy felfordulásban arra nem volt idő, hogy megnézzék hány óra hány perckor bújt ki... csak ennyire volt kaotikus a helyzet...

Aztán még két órát hármasban töltöttünk a szülőszobán. Ez már igazán jó volt. Szopizott is Bernát, telefonáltunk, sms-eket írtunk és örültünk. Nekem tulajdonképpen jó élmény maradt, hiszen valóra vált második titkos vágyam is, EDA nélkül szülni. Mondjuk nem bántam volna, ha fel tudok készülni a fájdalomra, akkor talán nem esem kétségbe a kitolásnál és ügyesebben tudok egyből nyomni.
Ami nagyon jól esett kitolás közben, hogy az ügyeletes orvos megsimogatott, miközben ő is próbálta az orvosom utasításait eljuttatni a tudatomig. Csak kedvesebben. Egyik oldalról a férjem simogatott, másik oldalról Balázs doktor, és még közben a lábamat is tartotta. Szóval emberileg igen érdekes tanulmány volt számomra. Egy professzor, aki nincs ott, egy szülésznő, aki mer dönteni és vállalja az összeütközést a proffal és egy fiatal orvos, aki emberségesen viselkedik a legnehezebb pillanatokban is. Nem fogok professzort választani többet orvosomnak!!! Volt előnye is korábban, bár sosem szerettem, ha azért bántak velem másként, mert a prof betege vagyok.

Amúgy pedig nagyon hálás vagyok a babanetnek, mert bizony a nővértől az orvosokig mindenki tudta, hogy én vagyok az, aki harmadszor szül itt, és mindig megírja a véleményét. Hihetetlen volt, de igaz, hogy egymást figyelmeztették vagy értezleten hangzott el (komoly) és mindenki úgy viselkedett velem, mint egy hímestojással.

Amúgy az EDA negatív következménye egy hét fejfájás lett. Valószínűleg átszúrták a durát, csorgott az agyvíz, jött az iszonyú fejfájás. Állítólag lehet, hogy a korábbi EDA-k helye heges volt. Mindegy, elrontotta az első napokat, hogy kizárólag fekve nem fájt a fejem, napi 4 palack mindenféle csepegett belém. Végül kiderült, hogy kaptam egy homloküreggyulladást is, mert még a párnát is ki kellett a fejem alól vennem, és az amúgy meglévő náthám elhatalmasodott...
Kaotikus 7 napot töltöttünk bent, de itthon egy infralámpa 5 perc alatt mindent megoldott. Kivéve a francos aranyeremet, ami még mindig kínoz.
Érdekes volt, hogy nap mint nap jött egy aneszteziológus (szerintem mindenkit megismertem), de az egyik szigorú, mozdulatlan fekvést rendelt, a másik járkálást, a harmadik azt mondta, feküdjek, de úgy, ahogy jól esik...
Ja, és az egyik nővér azt mondta, hogy hozzunk a patikából gyógyszert magunknak, mikor felmerült, hogy egyszerűen izommerevséget kaptam a szüléskor, mikor nyomták előre a fejemet.
Az egészben az volt a rossz vicc, hogy péntektől négy napos munkaszünet következett. Alig volt mozgás a kórházban, csak ügyeletes gyógyszertár volt stb.
Mindegy, elmúlt.

De ami még érdekes volt, hogy vajúdás közben hallottuk, hogy idővel jött még egy kismama, majd mégegy. Hárman szültünk aznap. A mellettünk szülőktől hallottuk, hogy fél kettőre jósolták a babát. Mi szültünk legelőször. Sajnáltam is őket, mert azért én rendesen nyögtem, meg ismételgettem, hogy ez nagyon fáj a kitoláskor...

Miután levittek a gyermekágyas osztályra egy kétágyas baba-mama szobába, megkaptuk Bernátot. Mivel csak mi voltunk a férjemmel a szobában, engedték, hogy amíg zöld műtős ruhában van, addig maradhat bent. Utána már nem jöhetnek be a látogatók a szobába.
Élveztük a babázást, mikor három óra múlva hoztak egy kismamát a szülőszobáról. Rögtön kikérdeztük egymást, hogy hányadik baba, ki honnét jött. Mire megkérdezte tőlem, hogy nem szoktam a babaneten írni, és nem én vagyok-e a Dorka. Igen, Manó volt, azaz Rita!!! Nagyon vicces volt, rögtön megadtam Ruz számát, hogy ő is írhasson nektek sms-t. Jókat beszélgettünk az ottlétünk alatt. Aztán ők hazamehettek, mi meg még maradtunk. Aztán jött egy másik kismama, aki szintén szokott ide írni, bár nem ebbe a topicba. Kép

Hát... röviden (?) ennyi a szülésünk története.

Remélem, nem untátok nagyon!
Puszi, Dorka
dorka

Sziasztok!

Csak egy kérdés!Ki használ közületek mellszívót?Melyiket ajánljátok? Törpike nem akar szopizni; az elejét kiszívja; de 20-30 gr után megáll!
Utána persze 1 óra múlva üvölt, hogy éhes!
Megbeszéltük a védőnőmmel, hogy inkább lefejem és üvegből kapja; most az a legfontosabb hogy egyen és nőjjőn!Átlag 100-120 ml le tudok fejni; és meg is eszi őkelme!
Van aki hasonló problémával küzd?

Ildi

delfinke

Sziasztok!

Már megint jó régen nem írtam, úgyhogy ismét csak egy-két hozzászólásra tudok reagálni.

Először is Hadriéknak gratulálok! Kép és persze várjuk a képeket.

Dorka
Tehát "röviden" ennyi? Kép Azért jó, hogy a három gyerek mellett van időd ilyen rövid történetekre. Kép
Lehet, hogy vállaltok egy negyedik babát, csak hogy kipróbáld, milyen egy fiatalabb dokibácsival végigcsinálni az egészet?
Mit szólnak a nagyok Bernáthoz?

Nadine
A tejleadás miatt én is csak csodálni tudlak. Mondjuk engem nem a vizsgálatok riasztanak vissza, hanem az, hogy nem mindig kerül jó helyre a tejcsi. Ha belegondolok, hogy lehet, hogy a lefolyóba kerül...KépKépKép akkor már inkább a fiamra fordítom azt az időt, amit a fejés, sterilizálás elvenne az életemből.
Anyós ügyben is meg tudlak érteni, hétfőn nekünk is sikerült összebalhézni, de sajnos enyém anyós meg van róla győződve, hogy ő tökéletes, tehát a hiba csak bennünk lehet. Kép

Valaki kérdezte,, hogy a gyerekorvosnak kell-e adni pénzt, ha kijön. Nálunk szerencsére a védőnő jött előbb és tőle megkérdeztem, mert ő régóta ismeri a doktornőt. Állítólag nem is szokta elfogadni a pénzt, így aztán nem is próbálkoztunk. Egyébként is azt gondolom, hogy neki ez a dolga, nem én kértem, hogy jöjjön.

Gréti, Bernát és Fanni is nagyon aranyos a képeken, gondolom élőben meg még inkább Kép
(remélem nem hagytam ki senkit).

Zsana + Vilmos (2+1)
zsana75

Ildi
Én ugyan nem küzdök problémával, de a helyzet nálunk is hasonló Kép, persze annyi különbséggel, hogy én nem mérem.
Eszik a gyermek pár percig, aztán elfárad és bealszik. 10-20 perc múlva felébred, eszébe jut, hogy ő még éhes. Általában háromszorra jön össze egy evés, de ez semmilyen problémát nem okoz. Éjjel pl. fel sem kelünk, így legalább tudok pihenni.
A védőnőd szerint miért jó, ha lefejed és üvegből kapja?
zsana75

Sziasztok!

Dorka, még ne reménykedj, nincs semmi hírem..Kép Pedig már kezdek türelmetlen lenni, csak az vígasztal, hogy régebben én is olvasgattam, amikor voltak olyanok (Nadine, Timka) akik szintén ebben a helyzetben voltak és lám mostmár babáznak és ők is kibírták valahogy a sok várakozást. Kép Úgyhogy emiatt is intem magam türelemre, meg gondolom Bendegúz tudja mit kell tenni neki, bíznom kell benne, végül is belőlünk van, de mégis egy teljesen külön személyiség. Kép

Nagyon jó volt olvasni a történetedet, érdekesek ezek a kórházi élmények, az biztos, hogy a te történeted alapján oda nem mennék szülni. Kép
Ja és gyönyörű a kis családod!

Hú Nadine

Mikor olvastam a sztoridat...nem semmi egy nő lehet az anyósod...

Grétike pedig egy tündéri baba. Kép

Mondjuk a mi családunkban sem aratott nagy tetszést a névválasztás, de hát a nagymamák dolga az, hogy szeressék meg kényeztessék az unokáikat, a többibe nincs beleszólásuk. Kép Kép

Na folytatom tovább a türelmes... várakozást.

ruz
40+6
ruzicsky

Sziasztok!

Gratulálok minden új kisbabának, és szüleinek!

Delfinke!
Az én kisfiam vasárnap volt egy éves, de mi ugyanilyen problémával küzdöttünk. Eleinte nem fejtem, csak ha fagyasztani kellett későbbre. Nekem is volt, hogy 2 órát is szopott szinte egyfolytában (közben néha bealudt), mire jóllakott. Az biztos, hogy éhes marad, 20-30g nem sok. És az csak az első tej, ami híg, és a szomját oltja. Lehet, hogy lusta kiszívni a hátsó tejet, ami picit nehezebben jön. Próbálj szopi előtt meleg vizes borogatást tenni a cicidre, állítólag attól könnyebben beindul a tejleadó reflex. És inkább szoptass óránként, minthogy cumisüvegből etess! (Szerintem, bár azt csinálsz, amit jónak látsz). Meg maszírozd át a melleidet, mielőtt szopizik, mert attól is beindul a tej. Próbáld időnként váltogatni, de többször is tedd vissza egy mellre, hátha úgy jól lakik. Bár nem vagyok szoptatási tanácsadó, csak nekem is ezeket mondták anno. De inkább hívd fel a La Lache Ligát, ők biztos tudnak segíteni. Csak ne add fel! Biztos megtanulja a baba, hogy kell rendesen szopni!

Sok sikert!
Viki
vickybaba

Babus,
De, ô az. Mit érdemes róla tudni?
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!

Köszi a válaszokat!
Zsana!
Vele az a gáz, hogy hogy szopizik pár percig; utána bealszik!Nem tudok életet lehelni belé; de egy óra múlva üvölt hogy éhes!Így mindig csak az első híg tejet szopizza ki; ami pillanatnyilag oltja az éhségét!
Azért választottuk ezt a megoldást, mert Manó nem hízik,csak folyamatosan fogy!
De engem nem zavar hogy fejni kell; nekem az a lényeg hogy rendesen egyen és fejlődjön! Már két napja így eszik, azóta már hízott is picit; sokkal nyugodtabb; óramű pontosággal 4óránként felkel; és így én is sokkal nyugodtabb vagyok!
Viki!
Már mindent kipróbáltam, semmi nem használt!

Köszi mégegyszer!

Ildi

delfinke

Borbolya
Nemcsak nekem, hanem Evekának is ő volt a dokijaKép
Milyen furiKép egy topikon belül 3-an is ugyannál a dokinál szülünkKép

Hát mit írjak róla? Nekem nagyon bejött, a következő babával is tuti hozzá fogok majd járni.
Fiatal, kedves és végtelenül türelmes. Nagyon nyugodt, én még idegesnek soha nem láttam azt a palitKép

A burokrepesztés állítólag fáj. Na nekem úgy repesztett burkott, hogy meg se éreztem.
A szülés után a varrás is állítólag nagyon tud fájni, hát engem olyan finoman varrt össze, hogy élmény volt. Tök jót pihiztem varrás közbenKép És a sebem se fájt 2-3 napnál tovább, már a szülés napján törökülésben ültemKép
Ráadásul engem minden reggel meglátogatott, érdeklődött hogy vagyunk, amikor pedig ügyeletes volt, még este is bejött.

Bár én ugye protekciós helyzetben voltam, de kérdezd meg Eveka véleményét is, ő hogy látjaKép

Zsana
Szerintem akinek igazán szüksége van az anyatejre és veszi a fáradtságot, hogy havonta felíratja a gyerekdokival, és minden reggel, korán, elmegy a tejért az anyatejgyűjtőbe, az nem fogja otthon a lefolyóba önteni a tejcsit.
Én pl. mindig lefagyasztottam a megmaradt tejcsit és lám milyen jól tettem, mert megint egyre kevesebb tejcsit kapunk, mára már csak 300ml-t kaptunk, ami nem elég, a 400ml lenne a minimum ami kéne, így hajnalra már majd olvaszthatok ki tejet. De nem is ez a baj, hanem hogy így hamarosan elfogynak a tartalékok és akkor a tápszerhez kell nyúlnom, amit pedig én legalább 6 hónapos koráig szerettem volna elkerülni.
Mit nem adnék, ha én is pesti lennék, bármelyikőtök felesleges tejcsijét szívesen fogadnám.

Babus

Kép
babus2005

Ildi
Így már értem. Nem tudom, hogy csináltad, én ugyanarra a mellre teszem ilyenkor vissza, tehát ugyanúgy hozzájut a hátsótejhez is. Igaz, nem is fogyott, nő, mint a gomba, kinőtte az 56-os ruháit.
Végülis ha ezzel megoldódott a problémád, akkor jó, esetleg hosszú távon neked lesz kényelmetlenebb.

Csak még egy kérdés... szándékosan vártad meg, hogy elkezdjen üvölteni? Mert ha látod a jelzéseit, hogy éhes, és adsz neki, akkor nincs üvöltés, meg nem is fog éhezni.

Vicky
Én nem úgy fogalmaznék, hogy "lusta" kiszívni a hátsó tejet. Egyszerűen csak kicsik még, a szopizás pedig szörnyen nagy munka, érthető, hogy kifárad közben. Nekem sajnos túl erős a tejleadó reflexem (ez sem jó), mégis bealszik.
zsana75

Zsana!
Természetesen nem szándékosan vártam meg az üvöltést, néha már az első jelzésre cicin volt!
Lehet hogy a fejés kicsit kényelmetlen nekem, de most a manó a lényeg,az ő érdekeit kell néznem!
Kép

köszi mégegyszer!

Ildi

delfinke

Sziasztok!
A fagyasztott tejcit,hogyan olvasszátok ki és melegítitek meg?Vagy nem kell melegíteni?

Az én csajom tegnap reggeltől non-stop izgett mozog,kis duracell nyuszi.

Borbolya
Nem irigyellek a doki váltás miatt,de ha Babus és Eveka is meg volt vele elégedve biztos nem jársz rosszul a váltással.

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Inkább csak olvasgatni szoktam ezt a topicot, de most lenne egy kérdésem: szülés után mikor adtátok (v. fogjátok odaadni) a dokinak a pénzt? + hallottam azt is, hogy a pénz mellé ajándékot is szoktak adni?! vagy ez még nem annyira általános, mint a hálapénz?(remélem, hogy nem!)
Segítsetek légyszi!!!Kép Előre is köszi a hozzászólásokat!
Marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Marqueza
Én sajnos nem tudok neked érdemben segíteni. Én a hazamenetel napján szerettem volna a dokimnak adni (szerintem akkor szokták), bár én nem pénzt, mert azt nem fogadta volna el, csupán egy ajándékcsomagot, de azt se fogadta el, elszaladt előlemKép. Viszont a 6 hetes kontrollon rásóztukKép

Timurr
A legjobb megoldás, persze ha van rá idő, az, ha átteszed sima hütőbe és ott hagyod felolvadni. Ha kicsit sürgősebb a dolog, akkor szobahőmérsékleten hagyod, ha pedig még sürgősebb, akkor pedig meleg vízbe állítod.
Mindenesetre mikróba semmiképp se olvaszd fel!

Babus

Kép
babus2005

Ildi!
Szerintem ne etesd üvegből. Egy ideig nekünk ie bejött, de most naygon pórul jártunk. Már egy két ismerősömnek leírtam, hátha tudnak segíteni, de most Tőletek is segítséget kérek, talán van valami ötletetek vagy volt valaki hasonló helyzetben a környezetekben. Szóval bemásolom a "sztorit":
Marci sajnos "meghülyült". Már 2-3 napja tök jól szopizott, sőt tegnap eljutottunk oda, hogy 25 perc alatt két ciciből 80 g-ot evett. (egyikből 50 g-ot 20 perc alatt, a másikból 30 g-ot 5 perc alatt). Ez a villámsebesség volt eddig a csúcs. Tudni kell, hogy amikor nagyon lázas voltam, akkor egy éjszakai etetés teljesen cumisüvegből ment, mert nem bírtam szoptatni, illetve éjszakánként egyszer kapott egy óra evés és fél óra üvöltés után 20-25 ml anyatejet üvegből plusszban, no meg egy éjszaka, amikor kék fény alatt volt szintén üvegből evett. Úgy tűnt nem zavarja meg, figyeltem is, hogy az Aventes üvegből hasonló technikával kell ennie, mint a mellből. No meg ott lebegett a szemem előtt Babus Kristófja, aki milyen jól eszik vegyesen. Szóval a tegnapi legügyesebb szopizást követő etetésnél nem volt hajlandó enni semmit. Egy órát kínoztam szegényt, aztán próbáltam fejni, de csak nagyon-nagyon nehezen ment, így nem csoda, hogy nem evett. Ő nem is bírta volna ezt kiszívni, így üvegből evett, mert már teljesen kivolt szegénykém. Én teljesen kiborultam, már a tejem is nagyon elapadt, a végén már egy csapp sem volt. Éjszakára (órák múlva) viszont visszatért a tej, de Marci nem volt hajlandó szopizni. Bekapja a mellbimbót, elvan rajta, de egynél többet nem hajlandó szívni belőle, hiába kínzom. Egy szívásra pedig nem jön semmi. Csőrös üvegből vagy kiskanállal nem eszik, így megint nem maradt más csak a cumisüveg. Jó kis ördögi kör... Ja, azt még tudni kell, hogy én bimbóvédőt használok.
Próbáltam tegnap anélkül is etetni, de úgy sem akart.
Szóval, ha tudtok segítsetek, hogy vajon hogyan lehetne rávenni arra, hogy szívja meg a mellbimbót 1-nél többször. Mert akkor bizony 5 sugárban ömlene a szájába a tejcsi, mert fejésnél így van Kép.

Most csak ennyit írok, mert nagyon szomorú vagyok Kép.

Előre is köszi az ötleteket!

Eveka

Kép
eveka

Lányok van egy hírem: Kép

CSIBÉNEK hétfő este 10-kor megszületett a kislánya, NOÉMI, 3700 grammos - 55 cm-es méretekkel, végül is császárral.

De jó neki, nagy gratula! Kép

r
40+6
ruzicsky

Eveka
próbáltad, hgy az elején kicsit fejsz, és amikor beindult a tejleadó reflex, akkor nyomod Marci szájába a cicit? Hátha kedved kap, ha érzi, hogy "nem hiába" dolgozik, hanem már egyből ömlik a szájába a tejcsi.
Remélem sikerrel jártok

Csibének is nagy-nagy gratula! Kép
már "csak "kb 20-an vannak előttem a táblában Kép

Andi
psandi

Sziasztok!
Először is gratulálok minden új babához!Nagyon szépek!
Látom elég sokan küzdünk a szoptatással.Sajnos amilyen szépen beindult az elején a tejem most bizony már vannak gondok.Először is nálunk Kamilla nem is fogadta el a cumisüveget se a cumit.Csak cici ami nem lenne baj de mivel az egyik mellem nem valami jól szuperál(sokkal kevesebbet termel)és sokszor becsomósodik,szóval először egy cici,két cici és így tovább.Ez nekem baromi fárasztó és ha Dini is itthon van akkor megvalósíthatatlan az igény szerinti szopi,ráadásul úgy,hogy még a nyugtató cumi is én vagyok.Estére meg úgy elfogyok,hogy nem elég neki és üvegből pótóljuk,amit mára már elfogadott kényszerből.Csak sajna a pótolni való tejcsi is nagyon kevés és egyre fogy.Sokszor van nálunk is ez a 10 perc szopi,bealvás 20 perc múlva üvöltés.Szóval most jól kipanaszkodtam magam de amúgy minden rendben Kamilla nagyon édi és az éjszakáink is elég jók.
Babus,én a 3 hónap szopinak is örülnék a mostani kilátásokkal.Remélem sikerül egy barátnőm ismerősétől anyatejet kapnunk de ettől függetlenül én vevő lennék extra anyatejre ha vkinek tényleg annyi a feleslege.Kép
sziasztok és jó babázást!
nyetus76

Gratula Csibének Kép

<pre>
- <center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Méretei</center> <center>Születés hete</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
Babus 1. Babus Kép 2005.01.27 Kristóf 2700g 52cm 37+5 - MÁV Kh.
Cicmerák 2. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] Kép 2005.01.30 Gergő 3000g 53cm 38+5 - Szt. István Kh.
Ilonana 3. Ilona Kép 2005.02.02 Márton 3400g 54cm 38+3 - Schöfp Mérei
Tamesz 4. Tamesz Kép 2005.02.08 Marcell Szilárd 3450g 53cm 39+1 - Kistarcsai Kh.
Zsuzsa 5. Zsuzsa Kép 2005.02.10 Áron 3900g 54cm 37+5 - Bajcsy Kh.
Lirian 6. Lirian Kép 2005.02.18 Lili 2850g 52cm 36+5 - Schöfp Mérei
Búzaszem 7. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] Kép 2005.02.19 Hanna 4000g 57cm 39+3 - Semmelweis Kh. Miskolc
Nikcsi 8. Nikcsi Kép 2005.02.19 Korina 3000g 40cm 39+3 - Margit Kh.
Maya29 9. Maya Kép 2005.02.26 Gellért 3540g 54cm 38+4 - Szt. István kh.
Vargáné 10. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] Kép 2005.02.26 János 3490g 50cm 40+0 - DEOEC
Agi 11. Ági Kép 2005.02.28 Liam Bálint 3610g 52cm 40+3 Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
Angéla 12. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] Kép 2005.03.02 Valér 3220g 51cm 38+6 - Bajcsy kh.
Nadine 13. Nadine Kép 2005.03.04 Gréta 4100g 52cm 41+4 Zsanett 2003.06.03 DEOEC
Timka 14. Timka Kép 2005.03.04 Fanni 3420g 53cm 41+4 - SOTE II.
Nyetus76 15. Nyetus Kép 2005.03.05 Kamilla 3050g 53cm 40+5 Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
Zsana75 16. Zsana75 Kép 2005.03.08 Vilmos 3840g 55cm 39+2 - Szt. István Kh.
Beatrix 17. Beatrix Kép 2005.03.09 Ákos 3600g 52cm 41+4 Csabi 2001.04. Szolnok
Mtücsök 18. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] Kép 2005.03.09 Dóra 2900g 49cm 38+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
Eveka 19. Eveka Kép 2005.03.10 Marcell 3450g 55cm 40+5 - MÁV Kh.
Delfinke 20. Ildi(Delfinke) Kép 2005.03.10 Marcell Tibor 4320g 55cm 38+5 - Péterfy Sándor Kh.
Dorka 21. Dorka Kép 2005.03.11 Bernát Kolos 3900g 59cm 39+6 Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
Mano2005 22. Mano2005 Kép 2005.03.11 Fanni 2850g 53cm 40+2 - HIETE
Jck 23. Jck Kép 2005.03.11 Sára Bori 2800g 50cm 41+0 - BM
Hadri 24. Hadri Kép 2005.03.20 Barnabás 3050g 55cm 39+1 - Nagykanizsa
Csibe26 25. Csibe26 Kép 2005.03.21 Noémi 3700g 55cm 41+1 - Szt. Imre Kh.
Fannimama 26. Fannimama 43+1 2005.03.01 Fanni - - - Schöfp Mérei
Monci 27. Monci 43+1 2005.03.01 Rita / Máté - - - Szt. Imre Kh.
Ancsimamóca 28. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=ancsimamóca-users]Ancsimamóca[/url] 42+0 2005.03.09 Kamilla / Kristóf - - Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór Kh.
Wester2004 29. Wester 41+4 2005.03.12 Luca Zsófia - - - Szombathely
Ruzicsky 30. Ruzicsky 41+0 2005.03.16 Gellért, Bendegúz - - - Szt. Imre Kh.
Dalmi 31. Dalmi 40+5 2005.03.18 Lenke - - - Szt. István Kh.
Jammie 32. Jammie 40+5 2005.03.18 Laura Noémi - - - Péterfy Sándor Kh.
Menjuss 33. Menjuss 39+3 2005.03.27 Dóra Johanna - - - Péterfy Sándor Kh.
Borbolya 34. Borbolya 39+1 2005.03.29 Panna - - - MÁV Kh.
Tóthzsuzsi 35. Zsu 39+0 2005.03.30 Alexandra - - Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
Pszi 36. Pszi 38+6 2005.03.31 Nándor - - Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
Brigó 37. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] 38+2 2005.04.04 Jázmin - - - Egri Kórház
Nebula 38. Nebula 38+2 2005.04.04 Flóra Anna / Balázs - - - Szt. István kh.
Greenolive 39. Greenolive 37+1 2005.04.12 Áron - - - Szt. Imre Kh.
Monazsu 40. Mónika 37+1 2005.04.12 Dorina v. Réka - - Ádám Pécsi Megyei Szülészet
Mukika 41. Mukika 37+0 2005.04.13 Aliz - - - Szegedi női klinika
Zsuba31 42. Zsuba31 36+0 2005.04.20 Balázs, László - - Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
Gabii 43. Gabii 35+6 2005.04.21 Nolan - - - Gold Coast Australia
Vaktyuk 44. Vaktyuk 35+4 2005.04.23 ??? / Patrik Csaba - - - Kútvölgyi Kh.
Connie 45. Connie 35+3 2005.04.24 Gergő Ákos - - - István Kh.
Edinka 46. Edinka 35+2 2005.04.25 Viktória - - - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
Zsisske 47. Zsisske 35+2 2005.04.25 Roland - - - István Kh.
Panny 48. Panny 35+2 2005.04.25 Kristóf - - Márk 2002.07.28. MÁV Kh.
Franyo 49. Franyo 35+0 2005.04.27 Dániel Vilmos - - Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
Psandi 50. Psandi 35+0 2005.04.27 Levente - - Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
Gezenguzerika 51. Gézenguz 35+0 2005.04.27 Anna v. Luca / Marcell - - - MÁV Kh.
Neszi 52. Neszi 34+3 2005.05.01 Laura - - Patrícia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
Pfranciska 53. Pfranciska 34+3 2005.05.01 Boglárka / Benedek - - - Kaposi Mór Kh.
Asszony 54. Asszony 34+2 2005.05.02 Sára / Gergő - - - Kútvölgyi Kh.
Emma8 55. Emma 34+2 2005.05.02 ??? - - - SOTE II.
Nagia 56. Nagia 34+0 2005.05.04 Bence Dániel - - - Veszprém
Dee 57. Dee 33+6 2005.05.05 IkrekKép - - - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
Panka 58. Panka 33+4 2005.05.07 Molli Anna - - Benjámin 2003.03.09. Miskolc Megyei Kh.
Timurr 59. Timurr 33+3 2005.05.08 Maja / János Martin - - - Kaposi Mór Kh.
Ildibaba 60. Ildibaba 33+0 2005.05.11 Zoltán Attila - - - Kútvölgyi Kh.
Patri 61. Szilvi (Patri) 32+3 2005.05.15 Benedek - - Patrícia 11 éves Schöfp Mérei
Norkini 62. Norkini 32+0 2005.05.18 Panna - - Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
Akiren 63. Akiren 31+6 2005.05.19 Gréta - - - Péterfy Sándor Kh.
Csücsök 64. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=csücsök-users]Csücsök[/url] 31+4 2005.05.21 Árpi - - - SOTE II.
</pre>

Angéla
angéla

Csibe
Gratulálunk! Kép és várunk vissza képekkel és sztorival.

Eveka
Bimbóvédőt miért használsz? (az is okozhat cumizavart)
Szerintem érdemes lenne felvenned a kapcsolatot egy szoptatási tanácsadóval.
Ne legyél szomorú, mert az sem használ (persze tudom, ezt könnyű mondani).

Nyetus
Mindig ugyanabban a pózban szoptatsz? Lehet, hogy az a gond.
Egyenlőre én sem tudom elképzelni, hogy több gyerekkel hogyan fog menni, de számos 3-4 gyerekes ismerősömnek sikerült, valahogy csak megoldható. Dinit nem tudod valakire rábízni? Próbálj azért pihenni, ha nincs más megoldás, hanyagold a háztartást.
zsana75

Sziasztok
Nem tudtam visszaolvasni még, úgyhogy minden megszületett babának és anyúkának sok tejcsit és örömet kívánok. Azért írom így, mert senkit sem szeretnék kihagyni.
Amin viszont kiakadtam az Dorka szüléstörténete. Nem semmi!!!!! Én az orvosválasztással úgy vagyok, hogy jó ha van, de nekem sokkal megnyugtatóbb az a tudat, hogy a szülésznőm velem lesz. Igazából még azon is gondolkodtam, hogy csak a szülésznőmnek szólok, ha beindul a szülés. De mível úgy gondolom, hogy nőgyógyászt, fogorvost nem egy alkalomra választ az ember így erről letettem.

Nadine: remélem minden OK a kislányoddal. Az én anyósom sem egy könnyű eset, de sokat változott az évek során. Mindeneseetre én már előre szóltam, hogy nem akarok "jó tanácsokat" hallani. Szerenécsére nálunk úgy alakult a helyzet, hogy ha valami nem tetszik azt én is megmondom, nem igazán érdekel, hogy megsértődik-e vagy sem. Ez vonatkozik apósra is.

Ildi: Szoptatás, sajnálom, hogy problémák vannak vele. Azért nem tudok hozzászólni, mert a kisfiamnál én is nagyon sok mindent rosszul csináltam. És csak remélem, hogy most okosabb leszek, mindenesete én nem akarok cumisüveget használni és fejni sem. Most megpróbálom az igény szerinti szoptatást. Remélem beválik.

Búzaszem: szeretném ha leírnád, hogy mit mondtak a TB-nél, nagyon kíváncsi vagyok rá. Illetve, hogy mi alapján számolták a TGYÁS-t.

Be kell fejeznem, mert csöngettek.
Monika
monazsu

Dorka!

Örülök, hogy most már veled is rendben van minden és elmúlt a fejfájásod. Olyan rossz volt, hogy igazából senki sem tudott segíteni.
A 18-i archivban találsz képet Fanniról, aki azóta is nagyon jó baba. Eszik alszik. A tejem beindult, és a bimbók is helyrejöttek, csak most meg az egyik cicim kezdett el fájni, pedig nem is érzek csomót benne. Ha még holnap is fáj felhívom a védőnőm, hátha tud vmit mondani. A szoptatós füzetben olvastam, hogy ilyenkor is folytatni kell a szoptatást, és az majd megoldja. Remélem.

Köszönöm a jókívánságokat mindenkinek!

Rita & Fanni
mano2005

Zsana,köszi a bíztatást.Hát igen szinte mindig abban a pózban szoptatok,vagyis jobbról mert balról olyan béna vagyok,valahogy nem esik sehogy se jól és ezért valszeg rosszul is tartom és kisebesíti a mellem.Azért nem adom fel próbálkozunk.
Dini jövőhéttől megy délelőtti bölcsibe,talán így nyugisabb lesz.
sziasztok
nyetus76

Babus,
Azért kicsit megnyugtat, amiket írtál Kép, és csak remélni tudom, hogy nem tesz különbséget saját és "örökölt" beteg között, már ha erre kerül sor. Most minden attól függ, hogy mikor indulnak be a dolgok, mert még az is lehet, hogy kivárja a Picúr, amíg ismét lesz a saját dokink. Télleg örülök neki, hogy ennyire jó dokinak tartod, nekem csak az a rossz, hogy nem ismerem.

Ja, és még egy kérdés. Írtad, hogy ô nem fogadta volna el a pénzt. Ezt kerek perec megmondta nektek, vagy csak sejted?

Ruzicsky,
akartam kérdezni, hogy nálad semmi jele semminek? Vagy jóslófájásaid azért vannak?

Csibének is nagy gratula!!! Kép

A szoptatási kérdésekhez sajna nem tudok hozzászólni, de drukkolok, hogy megoldódjanak a problémák.

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya!

Hát néha érzek valamiket, vannak keményedések, de úgy igazából nem is tudom, hogy mit kéne éreznem jóslófájás néven. Néha érzem, hogy fáj a hasam, akkor szokott így, amikor megjön, de ez összefüggő fájdalom, nem periodikus, de amikor keményedek, akkor meg nem fáj. Szóval van néhány ilyen érzés, meg a derekam és a csontjaim is feszülnek, de egyébként ennyi...

r
40+6
ruzicsky

Ruz,
nálam pont ugyanezek a "tünetek", amiket leírtál! De szóról szóra! Kép És nálad ezek már tartanak egy ideje? Dokid mit mond, türelemre int, vagy bíztat valamivel? Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya

Hát ezek már 2-3 hete vannak, volt, hogy éjjel erősebbek voltak a fájdalmak, de reggelre elmúlt, de ez állítólag azért is van, mert estére elfárad a testünk, ezért érezzük jobban ahogy a méh már készül a szülésre. NST-k nem mutatnak semmit Kép, úgyhogy elvileg ha péntekig nem szülök akkor kórház, bár most, hogy hétvége, meg húsvét is, nem hiszem, hogy bent maradok, max. bejárok majd vizsgálatokra, és a kiírás utáni 14. napig szülnöm kell vagy így vagy úgy, tehát ha nagyon nem megy, akkor beindítják, de igazából pénteken tudok majd többet, mert ha addig nem szülök, akkor lesznek bővebb vizsgálatok. Holnap még megyek NST-re, de néha úgy érzem annak nincs semmi értelme, mert semmit nem mutat, baba szívhangja jó, méhtevékenység 20-30%. Kép

r
ruzicsky

Látom, hogy többen a szoptatással vagytok elfoglalva, de azért még egyszer feltenném a kérdést: mikor szokás ált. odaadni a dokinak a pénzt? Nagyon örülnék, ha többen is válaszolnátok, azok is, akik még csak most fognak szülni, ti hogy tervezitek? Fontos lenne, mert elvben bármikor csöngethet a gólya.
Babus! köszönöm, hogy válaszoltál!!!Kép

További jó babázást/babavárást mindenkinek!Kép

M.

marq
Kép
Kép
marqueza

Marqueza, én legalább olyan tanácstalan vagyok, mint te, mind idôpontilag, mind összegileg, pláne, hogy most még kavar is van nálunk. Bár logikusan én is azt gondolom, hogy közvetlenül eljövetel elôtt, de szerintem én a férjemet fogom megkérni, hogy mindezt intézze el, én nagyon nem értek az ilyesmihez.

Ruz,
akkor kitartás! Kép És kíváncsian várom a pénteki fejleményeket!

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Próba
emeskem

Sziasztok!
Akkor mükszik a küldés! Eddig olvastalak Benneteket, most gondoltam, írok. Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy volt-e valakinek valamilyen bacis fertőzése a terhesség alatt? Én most eléggé megijedtem, mert ma kaptam meg a 36. heti laborvizsgálat eredményét, és a vizeletben sok baktérium van. Pontosan nem tudom, mit jelent ez konkrétan, ha valamelyikőtöknek ezzel kapcsolatban van tapasztalata, örülnék, ha megosztaná velem.
Előre is köszi, mindenkit üdvözlök
Emeskem (36+3)
emeskem

Marqueza
Szerintem , ha hazajövetel előtt megvizsgál a doki, az egy ideális alkalom. Akkor csak ketten vagytok, nem annyira kell takargatni.
Van, aki a hathetes kontrollon szokta odaadni.

Nyetus
Nem kimondottan erre gondoltam, hogy jobbról vagy balról.
Arra gondoltam, hogy bölcsőtartásban biztos szoktad szoptatni, mert az a legáltalánosabb, de érdemes néha fekve, vagy hónaljtartásban is, mert másik tejjáratok ürülnek olyankor. Lehet, hogy ettől csomósodik, hogy bizonyos tejjáratok nem ürülnek ki. A hónaljtartás állítólag a tejképződésre is kedvezően hat, mert akkor azok a részek ürülnek, ahol a legtöbb mirigyállomány van és a rossz mellrehelyezésre is egy jó megoldás.
Egyébként érdekes, nekem is a bal oldalon nem sikerül jól mellre tenni, volt is hólyag a bal mellemen.
zsana75

Marqueza

Én is azért nem akartam erről írni, mert még nem vagyok túl rajta. A tervezésről meg annyit, hogy én sem tudom, soha nem voltam még kórházban, soha nem adtam még hálapénzt (sőt én eléggé károsnak és rossznak találom az egész dolgot, de mivel nem akartam ügyeletes orvosnál szülni, hanem megkértem az orvosomat, hogy legyen ott a szülésnél, meg szülésznőt is választottam, így nem vagyok abban a helyzetben, hogy kikerüljem, de jobban örülnék, ha végre rendeznék a dolgot a politikusok, legyenek elfogadható orvosi fizetések és ne legyen borítékdugdosás). Szóval kikerülni nem tudom, és majd valahogy odaadom, ha máskor nem a hathetes kontrollon, de egyébként ez úgy van, hogy az orvos is legtöbbször tudja, hogy fog kapni, főleg a szülészeknél, meg ha választott orvos akkor pláne, ő is számít rá, vagyis általában szülés után be szokott nézni a kismamához az orvos, hogy jól van-e stb. ez jó alkalom a boríték átadásra is. De pl. lehet, hogy a zárójelentést is az orvos adja oda, nem? Vagy ez nem tudom, hogy van és akkor is oda lehet adni. De mondom ez nálam is csak feltételezés, de ha már ennyire kérdezted akkor leírtam. Kép

Köszi a drukkot Borbolya! Kép Szóval te is ilyeneket érzel? Ebben csak az a rossz, hogy hiába vannak ezek az érzések már 2-3 hete, a baba még mindig benn van. Azért drukkolok neked is, lehet, hogy egyszerre szülünk?

És ha valaki kíváncsi, akkor feltettem egy pocis képet a profilomba! Kép

r
ruzicsky

Marqueza
én a hazajövetel napján adtam oda a dokinak a pénzt borítékban. VArratszedéskor akartam, de az nem jött össze, mert tök váratlan időpontban történt, így még utsó nap, amikor bejött a kórtembe meglátogatni, akkor adtam oda neki.

Andi
psandi

Lányok! Köszi a pénzzel kapcsolatos válaszokat!!!Kép(Ruzicsky: egyetértek veled, jó lenne, ha a poltika végre megoldaná a dolgot...)

Emeskem
Nekem is magas volt a baci szám a pisiben (asszem 14 v. 16000 körüli), de nem kaptam rá semmit, a doki szerint ez a szám terhességben még normális.(?!)Azt mondta, hogy többszázezer lenne a figyelemfelkeltő. Miért, neked mennyi?
M.

marq
Kép
Kép
marqueza

Szia Marqueza!
Köszi a választ. Nincs konkrét szám megadva, csak annyi van a leleten, hogy sok. Lehet, hogy majd tenyészteni kell, hogy konkrét számadat legyen, de persze csak találgatok. Pénteken megyek a dokihoz, akkor majd kiderül, csak nagyon megijedtem.
Üdv
Emeskem
emeskem

Sziasztok!

Nincs időm visszaolvasni, viszont a táblából látom, hogy vannak új babák. Gratulálok hozzájuk, és nagyon sok boldogságot kívánok mindenkinek.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Zsana!
Érdekes módon én még így is visszamennék, ha lenne ott dokim. A férjemmel pont erről beszélgettünk, hogy más kórázakban is van ilyen meg még ilyenebb. Itt legalább tudom, hogy mire számíthatok. És hála a babanetnek, úgy ismernek, mint a rossz pénzt, így mindent szó nélkül megkaptunk, amit mások hiába kértek pl. éjszaka kihozták szopizni még a kék fény alól is! Nem erőltették a teáztatást, amit két éve úgy kellett kihisztiznem stb.
Tehát itt már "jó" hírünk van Kép A szülésznőtől a nővérig a professzoron át mindenki úgy búcsúzott tőlünk, hogy aztán jókat írjak ám róluk Kép Szóval leadták egymásnak a drótot, és tényleg figyeltek ránk. Ez persze nekünk jó volt, de azért szégyen, hogy így mennek a dolgok. Mert mi van azzal, akinek nem olyan nagy a szája meg az írókája, hogy hangot adjon az elvárásainak, amik amúgy teljesen érthető és jogos elvárások.

Összegezve, mennék megint oda szülni. A legfontosabb, hogy találjak olyan orvost, akiben újra meg tudok bízni, mert az idáigiban most elfogyott a bizalmam.

Marqueza!
Nekem segít, ha nem "csak" a borítékot adom oda. De én az ajándékon azt értem, hogy mi kiprinteltünk a születéskori fotókból egy lapra néhányat, meg mellé írtunk pár sort. Ezzel könnyebb volt odaadni a borítékot, mert azt el tudta tenni a zsebébe, de volt miről beszélni, hogy jaj, de helyes meg szép stb. Tehát sem nekem, sem az orvosnak/nővérnek/szülésznőnek nem volt olyan kínos a helyzet.
Valamint volt, akinek a férjem együttesének a CD-jét adtuk.
Más ajándékot nem adnék, hiszen azért van a pénz, hogy magának azt vegyen, amit akar.
Amúgy én idáig a varratszedéskor adtam pénzt, ami a hazamenetel előtt volt néhány órával. Most viszont a fenti történet miatt nem adtam pénzt. Amúgy 30 ezer körül tudtunk volna. Tudod, élhetetlen pedagógusok vagyunk Kép Akármennyire is ciki, nem tudtunk volna többet. Bár én úgy hiszem, mindenki annyira legyen hálás, amennyire tud és akar. Nincs joga a pénztárcánkban turkálni senkinek. Ha előre nem mondott összeget, akkor nem pénzéhes, és ez már magában jó Kép

Emeskem!
Nekem a vizeletemben mutattak ki, de az orvos azt mondta, hogy valószínűleg nem zuhanyozás után mentem a vizsgálatra. Ezek a bacik nyugodtan származhatnak a végbélből, ami normális.

Rita! Kép Örülök, hogy jól vagytok. Nekem is volt hasonló Bálinttal. Pont úgy indult, mint nálad, hogy kisebesedett, majd nagyon fájt a szoptatás és később jött a mellfájás. Nem emlékszem már, hogy hogyan lett vége, de azt tudom, hogy nekem vele végig nem volt kellemes élmény a szoptatás. Vissza-visszatért a fájdalom. Remélem, nálatok nem így lesz. Meg azt is, hogy most Bernáttal sem fogok hasonlót megélni. Egyelőre jól szopik, nem fájdalmas csak az elején, de remélem, ez is múlni fog.
A HIETE-s topicba már írtam, de még nem a tapasztalatokat. Te nem írsz majd oda? A csecsemősök megérnek egy misét. Meg persze Mónika és a másik nővér meg dicséretet Kép

Jó éjt mindenkinek!
Dorka és a fiúk
dorka

Ruz,
Szerintem még a pocink is kb hasonló méretu, most már legalábbis. Kép Neked súlyra mekkorának saccolták Bendegúzt? Én valahogy azt gondolom, hogy azért sem siet kifelé a mi Manónk, mert nem olyan nagy baba még (szerintem most lehet 2900g körül), és lehet, hogy el akarja érni a 3000g-ot. Kép Persze ez csak az én elméletem. De van egy olyan érzésem, hogy még bent marad egy ideig, ez esetben pedig hamarabb fogsz nálam szülni. Ja, és nagyon csini kismama vagy! Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Dorka,
Elgondolkodtam a szüléstörténeteden, és felmerült bennem egy kérdés: ha negyedszer is szülnél, EDA-val vagy anélkül tennéd? Kép

b

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya!
Ezen én is gondolkoztam már, sőt, meg akartam kérdezni az aneszteziológust is, hogy ajánlja-e egyáltalán, mivel felmerült, hogy a korábbi EDA-k miatt sérülékenyebb ezen a tájon a dura.
De persze amúgy is foglalkoztat a kérdés. Azt hiszem, megpróbálnám EDA nélkül, ha erre találnék egy partner orvost és szülésznőt. A mostani ügyeletes orvos és szülésznő nekem megfelelne. A tágulás végülis nem volt annyira vészes csak a kitolás. Arra meg tudnék lélekben készülni, ha tudom, hogy nincs EDA. Egyedül a varrástól félnék, de talán negyedszerre már tényleg nem vágnának.
Úgyhogy foglalkoztat a kérdés, de azért még van idő.
Dorka
dorka

Csibe!
Gratulálok és már most irigykedem (jó értelemben), mert nekem már kezd távolodni a szülésélmény, ami egy frenetikus érzés.
Jó babázást, sok tejet!
Dorka
dorka

Sziasztok!

Gratula az új babákhoz!!!

Dorka,
"érdekes" volt a születéstörténeted, nagyon tetszett a stílusa. A legkisebb fiúcska is gyönyörű lett, gratula!!!

Timka,
Fanni tényleg kis ördögfiókának néz ki a sapiban!!!

Marqueza,
én a varratszedéskor adtam oda a borítékot a dokinak, mielőtt hazajöttünk.

Nadine,
tetszik az "anyós nevelési módszered", azt hiszem hasonló helyzetben én sem állnék vele szóba, amíg nem nevén szólítja a gyerekemet!!!
Nálunk most a keresztszülőségből lesz majd harc, hogy kinek a családjából ki legyen, azt hiszem a hétvégén hozza majd fel a témát!!

Pocakosoknak kitartás!!!!

Nálunk hétfőn volt a dokinéni és az oltásról beszélgettünk, mert a védőnő szerint 2 hónaposan kellene kapnia az elsőt, hát érdekes dolgokat tudtam meg, miszerint a TB nem a legkorszerűbb oltást finanszírozza, hanem a legolcsóbbat. Pl. a 3 éveseknek tavaly nem higanyos oltást adtak, de idén spórol a TB, így visszaálltak a régire. Minden esetre megbeszéltük, hogy inkább fizetek az oltásért, de ne higany alapú legyen és inkább komplex legyen, mert akkor fele annyiszor kell szúrni a babát! Így az elsőt majd csak három hónaposan fogja kapni!

Babus,
a nevetgélés nálunk is megy, és a gőgicsélés is beindult rendesen, nálunk laktak öcsémék 3 napig, és a 6 éves lányuk teljesen elvarázsolta Marcit, bábozott neki, mesélt, ő pedig visszabeszélt neki! Ja és megy a forgolódás, így ma hozott a párom egy járókát Marcellnak, mert félek most már a nappaliban az ágyon hagyni! És kinőttük az 56-os ruhákat!!
Szép álmokat!
tamesz+marcell (6+1)

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Minden új babának és mamának nagy-nagy gratula. Sok boldogságot, egészséget és tejcsit kívánok.KépKép

Nagyon aranyos minden bébi és hogy milyen gyorsan nőnek.

Kisfiamat utolérte a betegség, nekem is sikerült elkapni tőle és úgy néz ki, hogy ma már a páromon is előjött. Ráadásul kedden nagypapám és anyósom is kórházba került. Szerencsére pocakbogyó jól van. Ha meggyógyultunk igyekszem gyakrabban jönni.

Marqueza,
nálunk hazajövetel előtt varratszedés címen van egy vizsgálat és akkor szokás odaadni a pénzt.

Tamesz,
na a keresztszülőség nálunk sem lesz most túl egyszerű. Anyósom már szóba is hozta a témát és látom, hogy lesznek összetűzések miatta.

Üdv, Panka (33+4)

panka

Köszi Borbolya! Kép

Hát nekem úgy 3500 grammra saccolják, úgyhogy ő már nyugodtan kibújhat. Kép De úgy látszik még most sem határozta el magát.

ruz
41
ruzicsky

Sziasztok lányok!

Csibének gratulálok!

Timurr, milyen szép méretes a Te kisnyulad is! Ekkora buksival tuti nem május végén fog születni...Szerintem a május 8. a reális minden méretéhez.

Anyós témában én nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mert nagyon jó fej az anyósom (nem is szeretem ezen a néven emlegetni). A férjem bátyja révén már van két unokája, és annak idején nagyon meg lett "nevelve", szóval semmibe nem szól bele és mindenben csak támogat. Szóval szuper! A sajnát anyukámtól viszont nagyon tartok, mert nálunk első uncsi lesz a mi babánk, és anyukám már most azon gondolkodik, hogy ronthatná el az unokáját...

Lányok, lenne egy kérdésem: normális, ha a kismukkancs napjában 4-5 alkalommal is csuklik (de nagyon)? Szegényt úgy sajnálom ilyenkor...

Puszi,
e
34+3

Kép
emma8

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?