Új privát üzeneted érkezett!

Ja igen, még nem láttam emelhető szintű miegymást, csak járókát, de jó lehet!
timmba

Timmba
Köszönöm a választ!

Hanee
Az expressz.hu-n talált munkát,de egy fejvadász cégen keresztül,akik rettentő megbízhatóak és hatékonyak,meg fogom adni az elérhetőségüket,de csak holnap,mert most nincs nálam,de csak ajánlani tudom őket.Job-center a nevük.
gömbölyû

Gömbölyű:
Szuper! Megköszönöm, ha odaadod Kép Mondjuk párom nem keres sürgősen munkát, de hátha talál ott valamit magának Kép

hanee
hanee

Gem,
a google keresőbe üsd be: atkamentes ágynemű, és a magyar oldalakon kerestesd. Nekem bejött a link, amit megadtam... Kép
Így térkép alapján már vágom, hogy hol van a bolt (régen voltam ott). Én is tervezek kendőt venni, úgyhogy én is kicsit előbb megyek Kép

Hanee,
én is szeretnék forgókákat (nagyon aranyosakKép). Az állatkás szettet lehet kérni madár-kukac-zsiráf-víziló összeállításban is? Ha igen, akkor én már is kérnék kettő ilyen szettet, amiben a képen látható színekben pont jó lenne (zöld-piros-sárga-kék). Hogyé adod? Kép

Gömbölyű,
örülök, hogy megoldódott a munkahely kérdése ! Kép

Mirci
mircimama

Hanee! megmondom a véleményem: a forgókáid iszonyat édesek!!! én is üvegfestékezem, de nem matricával, hanem oldószeressel, és égethetővel. gondolhatod én is mennyi pénzt öltem már festékekbe Kép, nem beszélve az olajfestékekről, amikkel meg festegetni szoktam.

ez a művészkedés kész anyagi csőd :D

ancsipancsi

Sygnum!

Most értem haza a pajzsmirigyröl, és minden renben. Illetve semmi változás, ugyhogy már csak egyszer kell mennem kontrolra a szülésig! Aztán amikor a Noémi megszületett akkor töle is vesznek vért és megvizsgálják! Hát ennyi.KépKépKép
Az utazó ágyra figyelj, mert abban nehéz lesz neki majd felállni. A másik ami nagyon fontos hogy nem lát ki belöle rendesen. Ráadásul még a hálo járokákra is azt mondják hogy rontja a szemüket, az utazónk meg még sürübb a háloja! Nézz át rajta Te egy darabig, szerintem szörnyü és nagyon zavaró! De ez csak az én véleményem!Kép És babakocsit hogy hogy nem vesztek, nem fogsz vele sokat sétálni, vagy kert van?

Wica!
Várom az e-mailt. Igazábol nem olyan komoly szerencsére mint ahogy hangzik, csak komolyan kell venni. Arra kell figyelni hogy baktérium ne kerülhessen a szive közelébe. Tehát minden féle beavatkozás elött antibiotikum kell. Szerencsére még teljesen jol zárnak a billentyüi!KépKépKép

Giggancs (27+3)
giggancs

Ancsipancsi: Az! Ezért is találtam ki, hogy csinálok ilyet úgy is, hogy eladom.. annak aki nem akarok húszezreket költeni rá, vagy nincs kézügyességet jól jön, hogy párszár, vagy párezer ft-ért feldíszítheti a gyerekszobáját, nekem meg jól jön a pénz, hogy festéket vegyek Kép

Mircimama:
E-mailben megbeszéljük, küldök mailt!

hanee
hanee

jajj.. összevissza irok Kép Szóval annak, aki nem akar húszezreket költeni és annak akinek nincs kézügyessége Kép Igy akartam irni Kép

hanee
hanee

Szasztok CsajokKép
Délelőtt voltam védőnőnél. Már a várakozóban tiszta ideg lettem, mert 3 dakota kismama várakozott. Nem tehetek róla, allergiás vagyok rájuk. Nekem volt időpontom, be is hívott a védőnő, na erre elkezdtek pattogni, hogy ők már hamarabb itt voltak. Gondolom odaülnek rendelés kezdetekor, mivel egyik sem dógozik. Vittem vizeletet, hogy megvizsgálja. Nézi a tesztcsíkot, azt mondja minden rendben. Erre én kérdeztem, hogy mégis mit tud kimutatni? Na fejből nem sikerült válaszolnia, leemelte a teszt dobozát és arról felolvasta. Kértem, hogy hallgassunk szívhangot. Azt válaszolta, hogy még kicsi a terhesség ahhoz, hogy halljunk valamit, és különben is elég sz.r a készülék, és ezért ő nem is nagyon szokta megtalálni. (Említettem neki, hogy a kis fiatal kolléganője a 18. héten egyből megtalálta.) Na elkezdte keresni, egyszer csak hallok valamit, azt mondja ez nem az, ez az ér. Minél jobban hallgatta, annál jobban nyomta a hasamat, szinte már fájt. Én erre felpattantam, és mondtam, hogy tényleg ne erőltessük a dolgot. A kiskönyvembe - ahogy minden alkalommal - most is beleírta, hogy tanácsot adott táplálkozásügyben. Én pedig a munkahelyemre jövet jól bevásároltam ebédre a Mekiből.Kép

TimmbaKép
Én 6 héten keresztül minden szerdán lepattantam a melóhelyről kettőkor, mondván, megyek szülésfelkészítőre, de ebből csak 2x jutottam el. De fogok találni megoldást, úgyhogy jövő héttől megyek már.

JohannaZsebiKép
Nálam is elő szokott jönni a para. Amikor legutóbb voltam UH-on a kórházban, a 4D-s felvételen nem láttam normálisan Briós kezén az ujjacskákat. Ezt említettem a dokimnak, aki rákérdezett, hogy a 12. hetin ugye láttuk? Hát persze, mondtam. Na, az nem fejlődik vissza - mondta. És még sorolhatnám...

HaneeKép
Tök aranyosak a mütyűrök! Ügyi vagy!

Henci
henci

Hanee,
küldtem válszmailtKép

Mirci
mircimama

Itt vagyok megint.
Tünde!
Sajnos nem tudok mást javasolni, minthogy meg kell állni pihenni (leülni egy padra, ha van), testhelyzetet kell változtatni. Nekem fekve fordult 2-szer elő, hogy ráfeküdt vmi idegre, pillanatok alatt megfájdult a combom, ahogy elfordultam, megmozdultam rögtön elmúlt.

Hanee!
Nagyon szépek ezek a mütyürök. Én most csináltam életemben először ilyeneket, bevallom, sosem érdekeltek a kézügyességet igénylő dolgok. Elég béna vagyok. De most van időm és kipróbáltam. Persze én nem vettem hozzá többezer Ft-ért profi festéket, erre, amit én csinálok jó a 300-700 Ft-os Tescoban kapható festék is.

Gemini!
Utazóágyba emelőt szinte bármelyik bababoltban lehet kapni. Többszintes ágyat még nem láttam.

MJ-Móni!
Köszi a tanácsot, de már sokat gondolkoztam rajta. Ha emelőt teszek az ágyba, akkor ugyanúgy nem kell hajolnom. Cumi(süvege)t egyáltalán nem akarok adni neki. Hát simizni nem tudom a hálón keresztül, de azt meg majd megoldjuk .

Gömbölyű!
Vigyázz magadra! Pont erről írtunk a múltkor, hogy nem szabad mindent egyszerre csinálni! Ejnye-ejnye! Azért örülök, hogy elmúlt és jobban vagy!
Én úgy tudom, cukros lötyi után 2 órával 7,7 mmol/l alatt kell lenni az eredménynek.
Párodnak gratulálok az új munkához! Látod milyen gyorsan ment!

Ancsipancsi!
Kétféle Angelcare van. Az egyik a sima légzésfigyelő, az eddig 29E körül volt, most tényleg olcsóbb lett, hogy bejött az újabb. Az újhoz tartozik egy bébifon is, magyarul hallod a másik szobában, mit csinál a gyerek. Ha jól tudom, a légz.figyelő és bébifon részt külön is lehet használni. Ja és az újnak 3 érzékelője van (az a lap, amit a matrac alá teszel), a réginek 2. De a honlapjukon többet olvashatsz róla. Azt hiszem www.angelcare.hu .

Giggancs!
Szuper! Nem lesz azzal a pajzsmiriggyel semmi gond. A babánál sem!
Igaz, hogy nem lát át rendesen a hálón (az ut.ágyban), de nem is szeretném, ha ébren a kiságyában feküdne. Sztem az csak alvásra való.
Babakocsit azért nem veszek, mert most még a 4. emeleten lakunk és nem szeretném állandóan felcipelni (lift nincs). Ha meg elköltözünk a házba (vmikor nyáron), azon a környéken nincs járda, az úton meg nem akarom tologatni. Meg akkor már ott lesz a kert. És én maximálisan hordozókendő-párti vagyok, úgyhogy akárhova megyek, abban fogom vinni. Remélem szeretni fogja.

Henci!
Sztem a védőnőktől nem lehet sokat várni. Legalábbis most még. Lehet, hogy a baba ellátásához már jobban fog érteni, de a terhességhez nem sokat tudnak hozzászólni. Persze köztük is vannak kivételek! Örüljön mindenki, akinek normális védőnője van!!!

Éva

Kép
sygnum

Na csajok ma megyek megkérdezni a dokit,hogy elvállalná -e a szülésemet.Ugy döntöttem nem fogok árat kérdezni,majd mondja ha akarja nem?
Az elég kinos lenne ha azt mondaná,hogy nem tud vállalni.Bár nem hinném,hogy ez lenne...remélem

MirciKép
Köszönöm!

HenciKép
Elég bénácska egy védőnő volt az illető nem?Ilyenkor már a sz.r készülékkel is lehet hallani a babát.Legalábbis nálunk is elég gyenge készulék volt,de mégis összejött a dolog 10 perc utánKép

Nem tudjátok mikor hallgatnak olyan szívhangot,amit mindig lehet hallani a rendelőkbe,olyan nagyon hangos.Bocs de ezt nem tudom hogy hívják,de én már ugy szeretném.Nekem a dokim még egyszer sem hallgatott szívhangot.KépPedig holnap után 29 hetes leszek.
gömbölyû

SygnumKép
Megérdemlem a leszurást,most a párommal sem veszekedtem,mert nem szólt hozzám.Pedig nagy a szám,de ezt megérdemeltem Tőle.Nem tudod esetleg a szívhangos kérdésemre a választ?Te egészségügyis vagy.
gömbölyû

Gömbölyű!
Szerintem a CTG-re gondolsz. Azt a 36. héttől csinálják, ha jól emlékszem. Azt nézik vele, hogy a baba jól érzi-e még magát odabenn. Szívműködést, mozgást meg még valamit néznek egyszerre, a gép görbéket rajzol és ebből kitalálják, hogy mi van a babával.
Nekem, vagyis Picurnak, még se a doki se a védőnő nem hallgatott szívhangot. Az uH-n ugyanis teljesen jól látszik a baba frekvenciája. Uh-t meg mindig csinál a dokim és megnézi a szívét (be is írja a frekvenciát a kiskönyvbe).

Éva

Kép
sygnum

Gömbölyű:
Doppler készüléknek hivják amivel szivhangot vizsgálnak!

hanee
hanee

Gömbölyű,
az UH-nak van olyan hangja, amit majd a szülés (vajúdás) alatt fogsz végig hallani, illetve a 36. héttől a ctg-n is ezt hallod (ez lesz rajtad a vajúdás alatt is). A ctg-n nézik a Baba szívműködését, Te nyomogatsz egy gombot, ha mozgást érzel, illetve a másik görbe a méhtevékenységet (összehúzódást) rajzolja. Ezért kell a 36. héttől rendszeresen (hetente) járni ctg-re, mert itt látják, hogy vannak-e "fájásaid", ami alacsony görbe esetén még nem érzel, de a Doki/szülésznő már látja a méhösszehúzódásokat... Kép

Mirci
mircimama

És azt ti tudjátok,hogy most milyen vizsgálatok jönnek.Amikről eddig olvastam azokon tul vagyunk,afp,genetikai uh,terheléses cukor,tudom,hogy most lesz még uh,de aztán mi következik?Mert azt hallottam,hogy ilyenkor már kb. két hetente menjünk orvoshoz,de miért?Ha a 36 héttől van CTG,akkor mi történik a 29. és 36. hét között?
gömbölyû

Én minden UH-on (Szent Imre)hallom "azt" a szívhangot néhány másodpercig ... Kép Kép

Hanee,
dopplerrel nem az a hangszín, mint amire(szerintem) Gömbölyű gondol. Dopplerrel nem olyan tiszta a hang, ráadásul sokszor berecseg (például ha rúg a Baba).

Mirci
mircimama

Gömbölyű,
elmész egy esedékes havi vizsgálatra, ha voltál mostanában UH-on, akkor csak a 36. héten, ha nem akkor a 28-30. hét között van egy UH. Amúgy meg várod, hogy elteljen ez az idő a 36. hétig. Utána már (nekem Bencénél is így yolt) hetente mész ctg-re és vizsgálatra. A 3. trimeszterben kell csináltatni még egy teljes labort (vizelettel együtt). Kiváltod a "kismamakupont" a könyv hátljából (amit elvileg a védőnőtől kapott "kezdő csomagban" találsz, ezt a kiskönyveddel együtt kellett kapnod). hirtelen ennyi... Kép

Mirci
mircimama

MirciKép
Akkor már szinte csak az élvezetes része van hátraKépNagyon várom már a ctg-t,én eddig azt gondoltam ott csak a baba mozgását nézik.
gömbölyû

Gömbölyű!
28-30. héten Uh, 32. héten vérvétel, mint a 16. héten, csak afp nem. Aztán a 36-38. héten még egy utolsó Uh. És mint ahogy Mirci és én írtam a 36. héttől hetente NST vagy Ctg (nem tudom, mi a különbség a kettő között, de semmi lényeges). Ha vmi gond van, vagy túlhordod, akkor hetente 2 CTG.
A védőnőt javasolják 2hetente, talán a toxémia miatt. Én tuti nem fogok 2hetente menni hozzá.

Éva

Kép
sygnum

Gömbölyű,
egyrészről igen, másrészről most jön a meleg, a bálnaállapot, a szuszogás, a félig ülve alvás ( ha magasan van a pocid, mint nekem), és még jónéhány kiló, mert a Babák még csak most kezdenek "zsírosodni". Ennek is, mint mindennek két oldala van.
Azért kívánom, hogy a fentebb sorolt "negatív" dolgokból minél kevesebb érjen utol Kép

Mirci
mircimama

Gömbölyű!
A CTG sztem nem olyan kellemes. Fél órán keresztül ott kell feküdni, nyomkodni azt az izét, mikor mozog a baba és nem egyedül vagy, tehát hallgathatsz néhány babát egyszerre. Nálunk legalábbis így megy. Ráadásul van amikor elmegy a nőci és rázárja a kismamákra az ajtót. Majd 3/4 óra múlva visszamegy. Eleinte még biztos érdekes lesz, de utána?!

Kép
sygnum

Johanna,Gemini,

nekem még egyáltalán nem volt terheléses vércukor vizsgálatom, és úgy tudom, 2 ilyen vérvételt is szoktak csinálni a terhesség folyamán (ez már a 27.hét!!!)-hát így értettem, hogy még egy sem volt.
Mindenesetre jövő héten elmegyek, köszi, hogy válaszoltatok:-)
e
erkaberka

Erka,

Egy cukros elég... De arra menj minél elöbb...

Jaj, jaj, jaj, nem találom, hogy mikor van a kendős tanfolyam... nagyon béna vagyok, vagy inkább fáradt. Sokat vártam a dokinál, aztán homeos doki, igy most már készen vagyok. Aludnom kéne...

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Lehet, hogy lekéstem a tanfolyamot és ma kellett volna ott lennem négykor valahol.. na ez pech, mert akkor még a dokinál ücsörögtem.

Köszi a drukkokat.... Jól esett. Minden okés volt, nem rövidült, nem nyilt maradt 2000-es, ami nem a legjobb, de ha ilyen végig azzal kiegyezem. Felirt nékem valami hüvelykúpot, de nekem az nem jó, úgyhogy azt helyettesítem a homeopátiás bogyóimmal..... 3 hét múlva ultrahang. Hurrá, hurrá... már nagyon várom.

Tényleg nektek mennyit mozog a manóka? mennyi a normális. Mert nekem mondjuk egy nap kétszer nagyon aktív, aztán csak néhány mozdulatot érzek... Ez kevés? Nálatok ez hogy van?

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Johanna!

Nagyon jó, hogy nem nyílt tovább a méhszáj. Elhiszem, hogy megkönnyebbültél. Mennyi idős terhes vagy? Milyen gyakran nézik?

Vigyázz magatokra!
Andi
andi71

Sziasztok!
Én tegnap voltam a dolkinál kaptam beutalót cukor terhelésre,most hivtam az sztk-át
ott mondták,hogy úgy történik :reggel leveszik éhgyomorra a vért du.lehet a leletért menni ha:6,8 alatt van akkor megcsinálják a terhelést a cukros löttyivel!
Azt szeretném kérdezni mindenkinek igy volt?!

Mircimama! Minden rendben megkaptad az e-mailt?

Hanee!
Nagyon jók amiket csináltál!Én is szeretnék!
E-mailbe lehet rendelni?

Remélem mindenki jól van a körülményekhez képest!

Még csak most jönn a neheze!
Rita

rita77

JohannaZsebiKép
Orvosnak nem említetted a vízszerű folyást? Ma láttam a Herbaházban a magzatvízszivárgást kimutató betétet. Ára: 3.160,- Ft/db.
És olyan betétet is láttam, ami kimutatja a bakteriális és parazitás fertőzöttséget. Asszem az olyan 1.300,- körül volt.

Henci
henci

Johanna!
Jó hír, hogy nem rövidült tovább! Maradjon is így!
Magzatmozgás nálam össze-vissza van. Ma pl. még egész nap alig hagyta abba. Máskor meg noszogatni kell őt.

Rita!
Ilyen cukorvizsgálatot még nem hallottam. Most akkor csak éhgyomrit néznek először? Vagy én értettem félre? Abban hol van a terhelés?

Éva

Kép
sygnum

Rita!
Szerintem itt valami nem oké, azzal amit mondtak. Ha az éhgyomri 6,8 fölött van, akkor az cukorbetegség!!! És nem terhességi diabétesz (ezesetben általában csak a terheléses magas). Vagy cukorbetegekkel nem akarnak cukros lötyit itatni, és ezért nézik meg előtte, hogy nem vagy-e az? De ez már csak kiderült volna, nem?
Persze most így, hogy leírtam lehet benne ráció, de ilyenről még nem hallottam!

Bogárka (26+5)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Rita,
igen, mailt megkaptam és itt a topicban ezt vissza is jeleztem.

JohannaZsebi,
a tanfolyam ápr.1.-én lesz Kép Kép 16.00 órakor.

Mirci
mircimama

Akkor egy összesítés!!!
Akitől eddig e-mailt kaptam:

Vikó,
Tündérke,
Bogárka,
CsMárti,
Vanda,
Timi,
Hanee,
Rita.

Holnaptól keddig nem leszek net közelben, de a freemaileket küldjétek bátran!!!! Kép Csak majd győzzek visszaolvasni.

Nekem most egy wellness hétvége következik... Kép
Reggel utazunk haza Anyósomékhoz (szülés előtt utoljára), ahol 6 napot töltünk el. Ilyenkor (főleg a 4 napos fekvés után) semmit nem engednek segíteni, csinálni, így nem lesz más dolgom, mint enni és pihenni. Kép
Szombaton még Anyuék is lejönnek a Nászékhoz, mert nagyon ritkán találkoznak és persze lehozzák Párom motorját (amit a héten vettünk). Szóval kellemest a hasznossal Kép Kép

Mirci (aki ilyen Anyóst kíván Minden Lánynak) Kép Kép
mircimama

Mirci!
Jó pihenést! Reméljük az idő is jó lesz és azt is élvezheted!

Éva

Kép
sygnum

Johanna!
Csak tartsd a kétezrest, állítólag vissza már nem megy, mondom ezerrel.

Szóval megérkeztem az Istvánból a tanfolyásról, légzéstechnika. Gondolom, hogy a fizetős tanfolyamok - ez nem - úgy néznek ki, mint a tévében, ahol szőnyeg és zene és miegymás..., na, ezt itt el lehet felejteni, de akkor is jó, hogy van, egy csomó információ lefutott, bár igazából gyakorlati, mint elméleti felkészítés folyt. Sok ember, levegő kevés és teljesen elbódultam mire végeztünk, dehát semmi sem tökéletes. Rákérdeztem a hassimogatásra, mivel amióta téma volt, birizgált a kérdés, hogy vetélés/koraszülés vagy sem. Állítólag, akinél már volt vetélés és ilyenek, azoknak nem ajánlják, de igazából itt is előjöttek a nézetkülönbségek, ahány orvos, annyi vélemény.
Megnéztük a szülőszobákat is, medence, labda, bordásfal... nagyobbra számítottam, persze miért is kellene 20négyzetméter egy anyára, de mégis... jelenleg SENKI SEM SZÜLT, pangott az egész. Remélem, nekem is módomban áll választani, hogy mit akarok, nem pedig ami van!

Én eldöntöttem, hogy pénteken megyek glükózzal terheléses cukorra, félek a rossz hírektől, ezért az utolsó napot választottam.

Hanee, nagyon édesek a játékok, még időben, az áprilisi tali előtt gondolom belefér, hogy kiválasszam, mit szeretnék és akkor el is tudnád hozni. Mit szólsz?

Henci, akkor jövőhéten találkozni, amennyiben ugye érkezel Kép Ja, a csajszi a szülőszobából valóban megerősítette, hogy sem borotva, sem beöntés. Állítólag a gátnál nincsen igazából borotválandó terület, beöntéssel meg - mivel szóbahoztam a székrekedés/aranyér problémát - szerintük nem segítenek.

Amúgy szívhangot nálam is csak a Praxisban néztek még, a védőnőm hasonló, mint a fentebb említett.
timmba

Sziasztok!

Elkiabáltam a tegnapi dokilátogatásomat, ugyanis az én idöpontom elött fél órával elhivták egy szüléshez....És már vagy az 5-ik ilyen eset volt, én mindig kifogom...
Új idöpontot meg csak jövöhét hétföre adtak (itt most péntek lesz a munkaszüneti nap),szóval addig semmi hirem a cukorvételemröl.

Szivhangot mi a 12-ig héttöl mindig hallgatunk a doki kis rendelöjében is, azt hiszem Doppler készüléknek hivják, nem nagyobb,mint egy számológép,kihangositva adja a baba szivhangját. Itt nincs CTG, szóval én arról nem tudok nyilatkozni.
Nekem lesz még egy kenetvétel, egy ultrahang, és a szokásos doki látogatások. Aztán meg a szülésKép

Na,megyek is, ennyi idöm volt csak.
Az én babám rettentesen aktiv, szinte amikor csak leülök azonnal boxmeccsbe kezd, meg feszeng, néha fogalmam sincs mit csinálhat..

Barbi
28+5

Kép
Kép
barbi

Sygnum!
Én sem hallotam még ilyet, pedig a csaj szó szerint ezt mondta!
Holnap reggel meglátjuk!

Bogárka75!
Neked is köszi a véleményt,holnap beszámolok mi volt!

Mircimama!
Neharagudj,hogy rákérdesztem biztos nem olvastam!
Kellemes Nyuszis Ünnepeket,Jó pihenést!

A babocámnak periodusai vannak ,ha én fekszem ő biztos felkell!De egy-két héttel ezelöt aktivabb volt!

Szívhang:Nekem a doki mindig néz szivhangot!

Hanne!
Nekem is jó lenne a talira ha neked az úgy jó!
Köszi!

Rita

rita77

Hurrá, itt a tavaszi szünet! És végre még jó idő is van. Egész nap csak lustálkodtunk és olyan jól esett. Festettünk kis kütyüket, stb.

Tünde
Köszi az infót. Tudod, én is ezen gondolkoztam, hogy azt azért már csak észre veszem, ha szegény csöppség fázik, hogy nincs elég vastagon öltöztetve. De mi van, ha én mindeközben alszom. Aztán eszembe jutott, hogy akkor biztos sírni fog, mert szegény máshogy úgy sem tud a dilis anyjának jelezni. Így megnyugodtam, és tegnap már rajzolgattam, méricskéltem, hogy is fog kinézni a kis kisszoba.

Utazóágy: nekem egyik gyerkőcnél sem volt, pedig a barátnőm esküszik rá, hogy milyen jó. Mi úgy oldottuk meg, hogy egy ágy volt itthon, egy pedig az anyukáméknál. Így ha hozzájuk vidékre utaztunk, mindig rácsos ágyban aludt, ami kényelmes volt több szempontból is. Egyébként is annyi apróságot kellett a baba miatt vinniünk, hogy az autó dugig volt, nem még egy utazóággyal. Ráadásul 3 szinten variálhattuk a magasságot - ez inkább kényelmi szempont, de hasznos volt. Ha olyan helyen voltunk, ahol nem volt kiságy (ez elég ritkán fordult elő, hisz keveset utaztunk "idegen" helyekre), akkor velünk aludt. De ez nagyon ritkán fordult elő, talán egy kezemen meg tudom számolni.

Szívhang: nekem is mindig nézi a szívhangot a dokim egy olyan kis műszerrel, mint ahogy Barbi is írta. Nekem a 16. héten hallgatta először, azóta mindig.

Magzatmozgás: az én babám meg szerintem focizik odabent. De érdekes, mert ha zene szól, rögtön táncra perdül. Elég szemetek vagyunk vele, mert ha a gyerekek szeretnék őt "látni", akkor bekapcsoljuk a zenét (persze nem üvöltősre) és máris mozgolódik a lelkem. A férjem szerint írtó muzikális kiskölyök.

Ancsipancsi
Ez nagyon tetszett! Mármint a névválasztástás és a nővéred véleménye. Akkor tulajdonképpen olyan mindegy milyen nemű és nevű szegényke.... :-))))

MJ-Moni
Én is így vagyok. Még van 4 hónap, és utána már úgy is kibújik a picike, addig meg az ember elviseli türelmesen a rugdosásokat. Igazság szerint, olyan megfogalmazhatatlan jó érzés fog el, mikor érzem a mozgását, még annak ellenére is, hogy olykor kellemetlen. De olyan jó tudni, hogy ott létezik bennem. Igaz, jobb lesz megérinteni, simizni, megpuszilni, stb.

Séta: amióta jobb idő van, én bevezettem, hogy nem kocsival megyek a gyerekekért a suliba, hanem gyalog. Ennyi mozgás kell. Oda-vissza kb. 45-50 perc. Jól esik. Szeretnék itthon tornázni, a dokim azt mondta, semmi akadálya.
Ti tornáztok, már mint terhestornára gondolok?
Ha igen, milyen jellegű? Videokazetta, könyv, stb.? Honnan vannak a mozgássorozatok?

Ja, igen. Nektek mekkora a hasatok? Tudom, hogy ez alkati kérdés, de én már most olyan óriásinak érzem. Valahogy az emlékeimben úgy él, hogy a másik kettővel talán a 7. hónap környékén volt ekkora, nem pedig az 5-ben. Jó, jó, nem lehet összehasonlítani a terhességeket, de szerintem nagyobb. Pedig hízni sem híztam sokat (egyelőre).

Jó éjszakát mindenkinek!
Banett

Kép
banett

Sziasztok!

Végre megint utólértem a topicot,délelőtt óta iszonyú mennyiséget írtatok!

Éva!Megpróbálok megállni séta közbe,bár ez néha totál lehetetlen,a lányom mindig akkor tötyörög,amikor sietni kéne(pl.zebrán átmenni,mert rövid a lámpa),mikor meg lehetne lassitani,akkor úgy megindul,mint akit puskából lőttek ki.Ne tudd meg milyen nálunk egy séta!

Banett!Örülök,hogy megnyugodtál,holnap valószinüleg valami más lesz aggódásod tárgyaKépÉn pl.állandóan találok magamnak valami apróságot,amin agyalhatok.

Én meg levagyok sújtva,tegnap vittem a lányomat mérni,meg beszélni a dokinénijével tesó miatt,és már a 2. ember aki közölte,hogy nem is látszikKép
Pedig nem kicsi már a hasam.Mondjuk az a helyzet,hogy én "mellesleg" is jól el vagyok eresztve,meg így a 4 gyerekkel már nem vagyok kis darab,és a melleimtől én pl.nem látom a hasamat,de azért oldalról,és szemből jól
kivehető,hogy az ott bizony egy babalakásKép
Úgyhogy most nekem ez a legújabb bajom,hogy nem elég egyértelmű a pocakosságom.

Na jó,dugulok,megyek alukálni.

Szép álmokat mindenkinek!

Tünde

Kép

Kép
tündérke26

Jó reggelt!
Tünde!
Ne foglalkozz vele! Már sokszor beszéltünk róla, hogy idióták az emberek. Nekem pont az ellenkezőjét mondják mindig."Úristen, mekkora hasad van! Pedig még csak most fog nőni a baba!Mi lesz veled 2 hónap múlva?! Hogy fogod bírni?" Én meg csak nevetek rajtuk. Élvezem a pocimat, bár tényleg nem kicsi, de sztem nem is nagy.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok lányok!

Úgylátszik kezdek átállni a korán kelésre.. éjszaka természetesen felébredtem és alig bírtam visszaaludni.. aztán arra ébredtem, hogy a hasamon fekszem.. a gyereknek valószínüleg ez kevésbé fájt, mint nekem Kép Kép Nekem nagyon fájt!

Ráálltam a mérlegre: 76,0-t mutat: Ez azt jelenti, hogy a mérlegem szerint 7 kg-ot híztam a 8. hét óta. Büszke vagyok magamra igy a 26. hét kezdetén Kép Nemsokára átlépek én is a harmadik harmadba.. két hét.. dejó dejó..
Én már most bálnának érzem magamat!
És csökkent az étvágyam. Mostmár nem kettő, csak egy szendvicset tudok reggelire megenni pl.. szóval a mennyiségek csökkentek így helyesebb. Biztos tolja fel a gyomromat a gyerkőc Kép
A 25 hetes baba hány gramm lehet?

Lányok, Rita77:
Aki szeretne rendelni a gyerekszobába ilyen lógatható állatkákat, légyszi e-mailben jelezzen, hogy bírjam követni a dolgokat Kép
Annyit azért elmondok, hogy most készülnek új fajták, talán holnapra kész lesznek és felteszem majd azokról is a fotókat. Azt majd ide a fórumra megírom, de azoknak akik mailt írnak, majd mailben is szólok. Akik jönnek a talira, azoknak szívesen elviszem oda is. Illetve a talira jövőkből (meg egyébként is) kérem még jelezze, akinek Baba-zene CD kell! Főleg most azok, akik postán kérik, mert még holnap megyek postára az ünnepek előtt és akkor fel tudom adni (A többiek késlekedése miatt pedig elnézést kérek, külön nem mentem el postára emiatt, mert utálok oda járni).

Tünde:
Neked valószínüleg azért tűnik fel jobban, mert látod magadat pucéran is - a védőnővel ellentétben - aki ugye a terhesség előtt legfeljebb az előző terhességedkor ismert téged, és kb. életedben háromszor vetkőzöl le előtte.
Amikor én a 14. hétben voltam és már szépen gömbölyödni kezdtem és mondtam anyukámnak, hogy "nézd mekkora", azt mondta, hogy nem is látszik. Pedig látszott egyértelműen, csak ő kevesebbet lát, mint én magamat, vagy a párom engem, aki persze szintén jól kivette.. hozzáteszem én sem vagyok kis darab..

Bár tudjátok mi az érdekes?
Azt figyeltem meg, hogy én 68-70 kilóval nem nézek ki kövérnek, hanem csak olyan húsos vagyok, de egy csomó nő ekkora súllyal már tök hájas.. lehet, hogy ennyire nehéz a testtömegem? Mondjuk a csontozatom sem épp a madarakéhoz, inkább a brontoszauruszokéhoz hasonló.. bár gondolom az csak +4-5 kiló az egész csontvázra vetítve..
A 162 centimmel az ideális súlyom hozzávetőlegesen 56-58 kiló lenne és ez alatt a súly alatt már egyenesen sovány lennék azt hiszem. Más 162 centivel simán 45-50 kilókat nyom és jól néz úgy ki Kép Kép Én ezt sosem értettem hmm..
Régen amikor kislány voltam volt egy fertőzésem (a vakbelem környéke be volt gyulladva) és egy gyermeknőgyógyász vizsgált (azóta utálom a női orvosokat), aki folyton azt méregette, hogy mennyi hájam van, meg milyen nehéz vagyok.. természetesen nehezebb voltam az átlag 10 éveseknél, de azért sokkal kövérebb nem. Ő sem értette a dolgot Kép Kép

Najó, lelövöm magamat igy korán reggel Kép

hanee (25+1)
hanee

Sygnum:
Én vagyok az, aki azt hitte, hogy hatalmas hasa van.. ahha! Aztán elmentem unokatesómékhoz hétvégén és unokatesóm amikor meglátott közölte: "Nem is nagy a hasad, az enyém sokkal nagyobb volt a hatodik hónap elején.. neked aranyos szép hasad van!" Kép És tényleg lehet, hogy nagyobb volt neki, mert tőle a 7. hónapban megkérdezték, hogy hány hét múlva fogja szülni az ikreket.. egy gyönyörü 3,4 kilós baba volt a pocijában.. se nem ikrek, se nem hatalmas. Szóval ez nem mérvadó semmire Kép

hanee
hanee

Szépjóreggelt mindenkinek!

Csajok, nem voltam itthon a tali ideje alatt, és nem tudom, kinek a profiljában nézhetném meg a képeket. Segítene valaki???? Kép

Gem
24+5
gemini

Hanee!
Erről van szó. Mindenkinek más a testfelépítése. Én a 161 cm-hez vagyok most 59 kg. Alacsony nő, keskeny medencével, hát hol talál helyet magának a gyerek? Előrefelé. Így nagynak tűnik a hasam (sztem egy kis görögdinnye), mert máshol nincs semmi. Ebből nem mondható meg, mekkora a baba. Volt, aki tőlem is megkérdezte, hogy ikrek lesznek-e. Pedig nem is olyan nagy a Picur, pont átlagos a súlya.
Kérdezted, mekkora lehet 25 hetesen. Az enyém 22 hetesen 530g volt, 27 hetesen 1040g. Ebből kiindulva 7-800g lehet 25 hetesen.

Lányok!
Most olvasgattam Nandu honlapján néhány dúlamesét szülésekről. Hát én elbőgtem magam a kórházi szüléseken. Nem tudom, mit fogok csinálni, ha ennyire bunkón áll a személyzet a dolgokhoz. Még az is, aki normálisnak látszik!
Nem tudom, lesz-e erőm vajúdás, szülés közben megvédeni magunkat. Sztem nem.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Gemini, a tali óta én el is olvastam az e-maileket, de abból sem tudtam meg, hogy hol lehetne megnézni a képeket. Úgyhogy én is várom a választ.

Azt olvastam amúgy, hogy a többedik gyereknél a has szövetei már jobban "mozdulnak", tehát az esetek nagy többségében jobban látszik a terhesség már a korai szakaszban is.
Én abbahagytam a dohányzást a 2. hónapban, úgyhogy ezen és a harmadikban felszedtem 5 kg-ot, azóta még négy és felet és most vagyok 28+3. Lemértem a hasam, 105cm. De tök mindegy, hogy mennyire látszik, még soha nem adtak át ülőhelyet... Vettem egy kafa C&A farmer kismamanacit, ami még kicsit lötyög, de ha hiszitek, ha nem, nadrágtartót sehol nem kapok.
Én csak azóta szeretek terhes lenni - ez az igazság -, amióta megmozdult a baba és folyamatosan jelzi, hogy él. Előtte meg inkább "viselős" voltam és mindenféle problémám volt a savval, az izomgörcsökkel, hogy nem gyújthattam rá, stb. Egy csapásra elmult.

Na pusza!
timmba

Sygnum
Hol fogsz szülni? Párod is bent lesz?
Én nem olvastam az említett honlapot, így nem tudom, hogy mennyire volt bunkó a személyzet, de nem hiszem, hogy akkor, amikor beindul a szülés, velük fogsz törődni. Habár, ha annyira bunkók, és nem segítőkészek, magadra hagynak, biztosan nehéz a dolog. Nekem pozitív élményeim vannak, én az Uzsokiban szültem mindkettőt, és most is ott fogok szülni. Pedig az Áronnal jó pár váltást megéltem a szülőszobán, hiszen 25 órát végig bent voltam, alig tágultam. De mindenki nagyon segítőkész és kedves volt. A végén ott drukkoltak és még a gyermekágyas részre is bejöttek meglátogatni és a babát megnézni. Emiatt ne parázz!
Egyébként abban igazad van, hogy mindenkinek más a testfelépítése. Csak olyan elkeserítő, amikor találkozom egy ismerőssel, rámnéz, közli velem, hogy megint babát vársz, te jó Isten! Mikor fogsz szülni? Mondom, hogy júli közepén. Erre ő: olyan sokára?! Nagy csodálkozás. Következő kérdés: és tényleg így terveztétek (mivel ez a harmadik baba)? Mi olyan elkeserítő ebben? Három kérdésben 3 hidegzuhanyt kapok. És akkor még felteszi az I-re a pontot azzal, hogy jól meg fogsz szenvedni vele, ha már most ilyen nagy. Na, itt kész vagyok!

Tündérke
Ne keseredj el, nekem volt olyan ismerősöm, aki már bent volt a szülőszobán és nem látszott rajta, hogy babát vár. Igaz, dundi volt a lány, de tényleg nem úgy festett, mint aki pár óra múlva egy babát hoz a világra.
De igazad van, mindig van valami, ami aggodalomra ad okot. Ahogy öregszem, szerintem úgy leszek egyre hülyébb. Az Áronnál olyan könnyedén vettem mindent, aztán a Virágnál már kicsit izgultam, mert hallottam egy-két rémtörténetet, amit ilyenkor előszeretettel mesélnek az embernek, de most teljesen túlteszek magamon. Nevetséges!

Hanee
Akartam is írni este még, csak olyan álmos voltam már, hogy nagyon jók a kis mütyűrök, engem is érdekelnek.
Én mindig ezen a honlapon nézem meg, hogy most éppen hol tartunk:www.freeweb.hu/mama-baba/hetrolhetre1.html
E szerint egy 25 hetes baba már 35 cm és 850 g.

Banett

Kép
banett

Sziasztok,

Mirci: köszi az infót a tanfolyamról.

Hanee:hol láthatók az általad készített cuccok. Mostanában nagyon szórakozott vagyok, pedig biztosan irtad már százszor....

Dokim megint nem vett tenyésztést, ami kicsit felháborított, 3 hét múlva megyek újra, azt mondta, ha addig nem javul akkor vesz. Na szép, úgy döntöttem akkor mindenképpen vetetek, lesz ami lesz, lássuk kik laknak odabent.

Voltam homeopátiás dokinál, hát remélem hatásos lesz, mert van min javítani. De kaptam egy pár szert, amikben nagyon bízom, jobban mint a hagyományos cuccokban. Az biztos....

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok,

Johanna: A Cím: http://www.gportal.hu/portal/mutyurok

ez a "kik laknak bent" szöget tetszett Kép
Legközelebb amikor megyek én is megkérem a dokit, hogy vegyen kenetet, biztos ami biztos! Nincsenek különösebben tüneteim, a viszketésem a szőröm miatt volt (és néha van is), valószínüleg a bőröm érzékenyebb lett a terhesség alatt, ott viszket mindig ahol nő a szőr, de csak bizonyos időszakokban.. egy napig igen, három napig nem.. aztán amikor leborotválkozom akkor teljesen elmúlik akár két hétre is Kép Remélem ez szülés után megváltozik, mert ha nem akkor nem tudom mit csinálok.
Ja meg hát beindult nekem is a folyásom szépen.. és előbbi kérdésedre válaszolva: nekem is szokott szinte víz-szerű lenni, de ez nem magzatvíz, hanem normális terhességi folyás.. épp az a lényege, hogy nem szabad sűrűnek lennie, hanem inkább vízszerűnek, folyékonynak, szagtalannak (a szagtalan alá tartozik még az is, aminek normál "egészséges folyás szaga" van.. ezt nem tudom máshogy magyarázni Kép

Banett:
Köszi a cimet, megnéztem! Vagyis néztem volna, de a browserem állandóan újra akarja tölteni és sosem tölti le végig Kép Hülye opera..

hanee
hanee

Sziasztok,

végül nem Rubint Réka kazettát vettem (sok negatív véleményt kaptam róla tőletek), hanem Kállai Ildikó kismamatornáját, amelyet a SOTE 1.sz.Szülészeti Klinika vezető gyógytornásznőjének irányításával készített. (ez számomra egy fontos információ volt, tudjátok, a gerincem nem éppen egészséges...:-()Nekem nagyon tetszik, 50 perc és végig lehet csinálni, közben nem érzed megerőltetőnek, de utána kellemes fáradtság következik. Szóval klassz!!!

Szép napot mindenkinek!

e
erkaberka

Sziasztok!

Hanee!
Én is mondani akartam már, hogy milyen aranyosak a kis mütyürkéid! Igazán ügyes vagy! Én is szeretek ilyeneket csinálni, bár még nem jutott eszembe eddig, hogy ilyen kis forgókákat is csináljak, remélem nem baj, ha lemásolom az ötletet. Egyébként milyen füzetből dolgozol? Jól emlékszem, hogy mondtad, hogy van valamilyen füzetke amiből kinézted ezeket? Egyébként szerencsére a netről is nagyon sok sablont lehet találni. Imádok ilyen dolgokkal foglakozni, és már alíg várom, hogy többet legyek itthon, hogy csinálhassak egy-két babás dolgot a szoba díszítésére!

Gemini!
Sajnos képeket nem rakott fel még senki a taliról, legalábbis nem tudok róla. Pedig nagyon kíváncsi vagyok én is.

Timmba!
Nadrágtartót elég sok helyen lehet kapni, ha csak neked kell valami egyszerűbb, akkor még a Tescoban, Auchanban és a Cora-ban is érdemes megnézni, a férfi osztályon. Én is itt vettem, mert az elején rólam is leestek a rucik Kép.

Pusszancs

Wica
28+2
wica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?