Új privát üzeneted érkezett!

Szia Tünde!
Én reggel óta nem tudtam felcsatlakozni a TársalgóbaKép,gondolom a többiek is ezért vannak/voltak távol.

Márti
csmarti

Tündér Kép
Megint halódik a babanet Kép Én pl tegnap délután óta nem tudtam megnyitni a társalgót.
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Aha,megintKép
Ez botrány.Tegnap este én se tudtam jönni,"az oldal nem található","nem létezik"...

Kép

Kép
tündérke26

Tünde,
megint nem lehetett megnyitni a társalgót Kép Kép Kép

Rita, Vanda, Timmba,
e-mailt megkaptam. Újpesten lakom kb 1 km-re a központtól (Ritának).

Mirci
mircimama

Sziasztok Mindenki!

Mjmóni!
Nagy gratula! Ügyi vagy, ezért megharcoltál!

Mmóni!
Két éve én is júni 24-én államvizsgáztam! Szerencsét hoz a dátum, majd meglátod!

Erkaberka!
Nekem egy kicsit furcsának tűnik a 29-30. heti vércukor-vizsgálat, hacsak nem egy második vizsgálatról van szó... Nekem a 22 héten csináltál a Kútvölgyiben.

Gem
24+3
gemini

Sziasztok lányok!

Nem nézek ide fél napig és annyit irtok, hogy nem lehet behozni Kép

Falina:
Sok kitartást kivánok neked! Gondolj arra, hogy ha most nem is, de később tudunk talizni veled is, amikor megszületett a manód! És akkor hozhatod őt is Kép Majd szervezünk sok talit ami babázós lesz Kép

Mj__Móni:
Bunkó vagyok, nem is mondtam, de gratuálok én is a diplomádhoz!Kép

Wica:
Ha idegesít, ahoyg anyukád rádtelepszik, szerintem üljetek le és beszéld meg vele, mert ez csak mérgesedni fog a későbbiekben, ha nem tisztázzátok! Én ehhez nem tudok sajnos hozzászólni, az én anyukám nem csinál ilyesmit, probál minél kevésbé belszólni az életünkbe és abban segit amire megkérem.. sőt anyósom is ilyen, szóval passz.. de beszélj vele, az szinte mindig segít.

Banett:
Üdv köztünk!
Eszembe jutott arról amit irtál mégegy story: pár héttel ezelőtt a Kaisersben vásároltam a Skála aljában és a zöldségespultnál az egyik ilyen rakodó nő odajött és elkezdett kérdezősködni (érted, vadidegen!):
- Kisfiad lesz? (LETEGEZ!!!!)
- Nem, kislány lesz.
- Ó szegények.. de ugye fiút akartatok?
Én először csak néztem rá, komolyan mondom szólni sem tudtam! Aztán csak annyit mondtam, hogy "nem, egészséges gyereket akarunk" és otthagytam a nőt.
Ez egy vadidegen nő volt és ugyanezt megengedik maguknak az ismerősök is.
"- Mi lesz? - Kislány. - Jajj szegények"
Szerintem ez az emberekben valami megrögzött baromság, hogy azt hiszik, hogy az ember kimondottan valamilyen nemü babát szeretne és tutira más nemü lesz, mint amit akar. Utólag bevallom én jobban örülök neki, hogy lányom lesz, de előtte ezt soha nem mondtam el senkinek, mert úgy voltam vele, hogy egy kisfiúnak is ugyanúgy örülnék mint egy kislánynak, ráadásul nekünk ez az első babánk, szal teljesen mindegy asszem igy elsőre. Majd ha másodikra is lányunk lesz akkor a harmadik babánál már lehet, hogy fiút akarok majd Kép Kép Kép De még akkor is ugyanúgy fogok örülni egy kislánynak is szerintem. Végül is az ember nem adja vissza csak azért mert ilyen vagy olyan nemű, ez nem iszlám ország, hogy szégyen legyen lányt szülni Kép

Rokica:
A pelenkákról..
Az árról azt tudom mondani (Bár nekem ez az első gyerekem lesz), hogy eddig másoktól úgy tudom, hogy az első időszakot leszámítva naponta 4-5 pelenkát használnak. Namost a 80 db-os csomag kerül kb. 3500 Ft-ba a Liberoból, ami nem a legszarabb.. ennél olcsóbbak is vannak.. biztos ki lehet hozni havi 40 ezerre is, de ahhoz nagyon drága pelenkát kell venni. Az eldobható pelenkából létezik érzékeny bőrre való is, tehát az érzékeny bőrüség megintcsak kilőve. Ráadásul a mosható nadrágpelenkába ugyanúgy venned kell bebétet. Olcsóbb, mint az eldobható pelenka, mondjuk nem 3500, hanem 2500 Ft a 80 db-os kiszerelés (ennek már utánanéztem), de azt ugyanúgy eldobod belőle, ami ugyanolyan nehezen bomlik le és ugyanúgy tartalmazhat általad említett szervezetre káros anyagokat (bár nem hiszem, hogy bármelyik is tartalmaz). A különbség árban ott jelentkezik, hogy a betét olcsóbb bele: De! Venned kell vagy 10 db ilyen eldobható pelenkát, minden időszakra.. (mert ugye a gyerek nő) darabja 1800-2800 Ft között van a jobb minőségűeknek. Ezt mosnod kell (mosópor, víz, áram, munka).. szóval én nem vagyok erről meggyőződve, hogy ha okosan vásárol az ember eldobhatót, akkor olcsóbban jön ki a mosható. Engem pedig leginkább ez idegesít, hogy mosni kell. Amúgy a környezeti ártalmakra gondolva, én pl. szárnyas betétet használok azokra a napokra, ami sokkal károsabb a környezetre, mint a tampon, mert nehezebben bomlik le és nagyobb a mérete is.. ráadásul a watta mégjobban bomlik (habár az sem gyorsan), mint a tampon.. valahogyx mégsem érzek affinitást, hogy tamponra, vagy wattára térjek át betét helyett majd.. aminek persze higiéniai szempontjai is vannak (mert ugye nyilvános wc-n nem szivesen nyulkálok fel magamnak, amikor kezetmosni sem tudok előtte vagy utána rendesen), de ez nem ide tartozik Kép A lényeg az, hogy a környezetvédelmi és ár-szempont szerintem nem sokat számít.. persze más lehet más véleményen.. meg valaki biztos tapasztaltabb is mint én ebben, mert már van gyereke Kép

Henci:
Na arra a vödörre vágytam én is, de végül is nem vettem meg, mert drága.. Kép Helyette vettem csinos fehér kisszemeteset 500 Ft-ért, amibe veszek még normál zacsit. Egyébként azt az érdekes dolgot figyeltem meg, hogy unokatesóm még zacsit sem tesz bele, mert a pelust úgy csomagolja össze, hogy abból semmi sem folyik sehova ki... és aztán fogja és kiönti a szemetesből és hetente kimossa.

Lányok! A madarász korházos dolog engem is érdekel Kép Szóljatok ha tudtok róla valamit!

Rokica:
Amugy a munkahelyeddel mi a helyzet? Még birod a dolgot?

Banett:
Én sem vagyok vitaminszedős.. sőt én vitaminellenes vagyok Kép Azt nem mondom, hogy semmi pluszshoz nem juttatom magamat, mert plussz pezsgőtablettákat iszogatok: magnéziumot és calciumot (utóbbiból CA-sandozt, de én allergiás vagyok és azon segit valamennyire azért). DE! Nem mondta senki, hogy szedjem, vagy hogy kellene, csak úgy gondoltam biztos nem ártok vele, ha két-három naponta megiszok egy Magnéziumot. Az influenzás időszakban C-vitamint szedtem, de egyebeket nem. Inkább arra figyelj, hogy egészségesen táplálkozz és sok gyümölcsöt, zöldséget, tejterméket egyél, meg husokat is. Szóval mindent Kép Az orvos nekem sem mondta, hogy szedjek. A védőnőm ezen meglepődött (mert manapság mindenkinek mondják), de azt mondta, hogy ha minden OK (márpedig minden ok), akkor nem indokolt valójában minden áron.. szóval nyugi! Attól még egészséges babád lesz, akinek a mérete sem ezen fog múlni. Ha nincs tüneted (pl. méhösszehúzódások), akkor tényleg nem feltétlenül indokolt egy B6 vitamint, vagy magnézium szedése.

Ancsipancsi:
Nemcsak, hogy képesek leszünk egyedül odatartani a csaphoz a fenekét, de képesek leszünk egyedül pelenkázni, fürdetni, arrébbtenni miközben a másik kezünk tele van más dolgokkal! Szal sokra képes egy kézzel is az ember Kép Ennek is megvan a maga technikája.. természetesen ezzel nem azt mondom, hogy a három napos csecsemőt tartsd a csap alá, de egy pár hónap alatt már lesz ebben rutinunk, hogy hogyan is fogjuk meg bizonyos helyzetekben biztonsággal.

Lányok:
Utazós ágyat miért vesztek? az mire jó?

Ja, a Mega Toys áruház az a Soroksári u 160-ban van és nem a 16-ban! És hogy tudjátok: ez ugyanaz, mint a Brendon. ÁRBAN IS! Tegnap voltam ott..

Timmba nem tudom érzed-e a dologban, de a nyitott gerinc és bizonyos idegrendszeri problémák genetikai problémák.. azokon vajnyi keveset segít a vitamin.
Tegnap jöttem haza.. eljöttem az autótól a kapuig (20 méter) ingben kabát nélkül (amugy is meleg volt) és a liftben egy nénike közölte velem, hogy vigyázzak magamra, mert amikor ő terhes volt megfázott és a fia nyitott szívvel született. Nem akartam elkeseríteni, hogy az már a megfázása előtt is nyitott volt.. ehh.. istenem tele van a házunk ilyenekkel! A multkor lejött egy bácsi felülről és két percen keresztül úgy nyomta a csengőt, mint valami idióta barom.. mondtam neki, hogy csókolom nem kell úgy nyomni azt a csengőt, mert nem vagyok süket, az meg már el is indult befelé a lakásba és mondta mondta a magáét..

Mmónika:
A segítségkérés mindenkinél egyéni. Van, aki tényleg örül neki ha egyedül hagyják a babájával, de az tény, hogy ajálnják, hogy az első pár napban kérjen segítséget az ember. Én is meg fogom kérni anyukámat, hogy jöjjön át segíteni az első egy-két hétben minden nap pár órára legalább. Elmosogatni, kiporszívózni, mosni, ilyesmi.. De ha szerencsém van párom is itthon tud majd lenni pár napot velünk Kép
Az alvásról annyit, hogy én is a legrosszabbra készülök Kép De ez igy is van jól.. Kép

Mj__MÓni:
Az illatosított kendők helyett lehet használni wattát is szerintem Kép Azt irja a szakirodalom is (amit nem idén adtak ki), hogy forralt vizbe áztatott watta és minden törléshez új wattadarabot használjunk). Ezzel csak az lehet a gond, hogy a fene fog vizet forralgatni minden fenéktörléshez Kép úgyhogy én is az illatosított kendős változatnál maradok majd Kép

Versenyúszásról:
Én tutira nem fogom a gyerekemet versenysportolónak iratni, én voltam élsportoló pár évig, tudom milyen.. Persze ha ő választja majd, az az ő dolga, de azért uszni én is beiratom majd, az jó alap mindenhez Kép

Képzeljétek nekem ma nedvedzett a bal cicim! Nem bírtam ki és megnyomtam óvatosan a jobbat is, abból meg sárgás lé jött. Persze nem nyomkodtam tovább, de örömmel nyugtáztam, hogy megindult valami tejelválasztás nevű dolog (én voltam az, aki annyira félt, hogy nem lesz teje).

hanee (24+6)
hanee

<pre>
Azonosító Név Életkor (év) terh. Hét terh. nap Szülés várható ideje Mennyi baba? Lány/ Fiú? Baba neve Kórház korábbi babák elhalt ter.
1. Csmárti Márti 32 x x x x x x x Eszter, 2002. 11.hét
2. Gmr Réka 25 x x x x x x x 1 _
3. Csutkarozi Rozi ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
4. Bkriszta Kriszta 24 32 5 2005. május 12. 1 ? Ákos/Anna Szt. Imre - x
5. Minyu Edit 25 32 5 2005. május 12. 1 fiú Nándor Schöpf-Mérei - _
6. Akiren Akiren 31 30 6 2005. május 25. 1 lány Gréta Péterfy - _
7. Gomboc Betty 27 30 5 2005. május 26. 1 ? ? ? - _
8. Pipocska Andi 30 30 5 2005. május 26. 1 fiú Marcell/ Zalán Péterfy - _
9. Sygnum Éva 28 30 1 2005. május 30. 1 lány Leona Kecskemét _ _
10. Kriszi Kriszi 30 30 1 2005.junius 1. 1 ? ? ? 2002. Katinka _
11. Oxigén Oxigén 28 30 0 2005. Május 31. 1 lány Réka/ Viktória Szt. Imre _ _
12. Hóvirág Reni 29 29 6 2005. június 9. 2 lány Noémi, Schöpf-Mérei 2003. Milán _
13. Beus79 Beus 25 29 5 2005. június 2. 1 ? Balázs/ Rókus - _
14. Mircimama Mircimama 30 29 5 2005. június 2. 1 fiú Zalán Levente Szt.István Bence, 2001.05.07 _
15. Fejeske Fejeske 32 29 4 2005. Május 31. 1 fiú ? Szentes 1995. Regina _
16. Bannamari Annamari 24 29 4 2005. június 4. 2 fiú/ lány Gergő(Tamás)/Eszter(Lilla) Uzsoki - _
17. Katica78 Kata 26 29 3 2005. június 4. 1 ? ? Kútvölgyi - _
18. Adrienn 74 Adrienn 30 29 1 2005. június 4. 1 ? ? Jahn Ferenc _ _
19. Vikka Vikka 30 29 1 2005. junius 7. 1 lány Adél Péterfy ? _
20. Hajni20 Hajni 20 29 0 2005. június 7. 1 fiú Marcell Győr - _
21. Barbi Barbi 30 28 4 2005. Június 10. 1 fiú Dani Kanada 2003.08.01. Ádám 2002
22. Andi18 Andi 25 28 2 2005.május 30. 1 fiú Dániell Vác, Jávorszky Ödön Kh. 2004. 05.31 Máté _
23. Pizzamama Noémi 24 28 2 2005. június 15. 1 lány Liliane Kaposvár _ _
24. Timba Timi 30 28 1 ? 1 fiú Richárd Szt. István _ _
25. Gömbölyű Gömbölyű 20 28 0 2005. június 10. 1 lány Csenge ? _ _
26. Betsy Betsy 36 28 0 2005. június 10. 1 lány Saskia Salzburg _ _
27. Wica Éva 30 28 0 2005. június 14. 1 lány Csenge/ Virág Szt. István - _
28. Letti Aletta 37 28 0 2005. június 15. 1 ? Valentin/ Sandra Eisenstadt 1992. Caterina 1993. Alexander 2003. Daniel _
29. Splendida Timi 28 27 6 2005. június 15. 1 lány Borbála Szt. János - _
30. Johanna1975 Johanna/ Zsebi 29 27 5 2005. június 16. 1 lány Fanni/Sára/Dorka Kútvölgyi - _
31. Tétényke Erzsi 26 27 2 2005 .június 19. 1 lány Zselyke ? _ _
32. Giggancs Zsófi 32 27 2 2005. június 22. 1 lány Noémi, Kamilla, Péterfy 2002. Gigi _
33. Bogárka75 Zsuzsi 29 26 4 2005. június 24. 1 fiú ? Szt. Imre Petra, 2003.06.27 _
34. Lenocs Lenocs ? 26 3 2005. június 24-26. 1 ? Kinga Kamilla Szt. Imre Panna, 2000. _
35. Ezvicc Judit 24 26 2 2005. június 26. 1 fiú Attila/ Jahn Ferenc - _
36. Drika Drika 24 26 2 2005. július 2. 1 fiú András B.A.Z. megyei Kh. - _
37. Rita77 Rita 27 25 6 2005.júl.3. 1 ? Lili/Bence Újpesti Kh. Dávid 8, Dominik 5 _
38. Mzx Mzx-Móni 29 25 2 2005. július 3. 1 fiú Erik Szt. István - _
39. Vikó Viki 28 25 1 2005. július 4. 1 ? ? Bajcsy-Zsilinszky Szabolcs1995 _
40. Hanee Judit 23 24 6 2005. július 6. 1 lány Liliána Péterfy - _
41. Gemini Gemini 31 24 3 2005. Július 7. 1 ? Rebeka Kútvölgyi _ _
42. Adri77 Adrienn 27 24 2 2005. Július 8. 1 ? Péter/? SOTE I _ _
43. Judyt Judyt 28 24 2 2005. július 9. 2 fiúk ? Nyíregyháza - _
44. Mmónika Mónika 32 24 1 2005. Július 11. 1 fiú ? Szent Imre _ _
45. Tündérke Tünde 27 24 0 2005. július 20 1 ? Natália/ András/ Dániel Péterfy Krisztián1995 Márk 1996 Viktória 2002 2004.
46. Farkasbogi Bogi 27 24 0 2005. július 11. 1 ? ? ? Lili, 2004.02.10 _
47. Mj_Móni Mj-Móni 31 23 4 2005. július 15. 1 fiú Adrián/ Alexander Margit Christopher, 2002.11.13 _
48. Vanda Vanda 28 23 4 2005. július 15. 1 fiú Péter vidék - 2004.
49. Hangosz Hangosz 35 22 5 2205. Július 19. 1 ? ? MÁV 2003. Barnabás 2005. /6. Hét/
50. Henci Betti 32 21 6 2005. Július 28. 1 ? ? Szt.István _ _
51. Dorka34 Dorka 34 21 2 2005. augusztus 1. 1 ? ? Sote II. _ _
52. Hencsike Heni 31 20 6 2005. Augusztus 2. 1 ? ? Szt.István _ _
53. Lara77 Lara 28 20 0 2005. augusztus 11. 1 ? Andor/ Panna Kútvölgyi _ _
54. Anikó47 Anikó 31 19 6 2005 aug.15. 1 ? Matthieu ? 1 _
55. Virga Virág 27 18 6 2005.aug.17 1 ? Lőrinc, Luca Jahn Ferenc Levente 12.19 _
56. Ancsipancsi Ancsi 30 18 4 2005. Augusztus 18. 1 ? Levente/ Barbi Szt.Imre _ 2004.
57. Falina Falina 26 18 1 1 ? ? Schöpf- Mérei _ 2003. 2004.
58. Rókica Réka 30 17 1 2005.augusztus 30. 1 ? Zsuzsanna/ Olivér Szt.István _ _
</pre>

Hanee!

Gyermekek, betegségek, gondok>>>Ha jelez a légzésfigyelő>>>Zsóka24

Kép
Kép
pipocska

Hanee! Kép

Lehet igazad van az árakkal kapcsolatban, én őszintén nem néztem utána, csak azt szajkóztam amit abban a topikban olvastam valakitől.

A munkahelyről: Ma vagyok 17 hetes, már csak két hetet kell kibirni!!! Illetve már csak 6 munkanapot! Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Fú, Rókica, az nagyon jó!
Azt már fél lábon is kibírod!Kép

Kép
Kép
pipocska

Gemini,

képzeld, ez még csak az első vizsgálat lesz.(lehet, hogy csak egy lesz???)Remélem ebből nem származhat valami végzetes következmény...???
Ki az orvosod? Nekem Dr.Gozár.

Pipocska,

beírnál engem is a táblázatba? köszi

Erkaberka,Erika,31,26+5, 2005.06.23,1,lány,Zsófia Flóra,Kútvölgyi

e
erkaberka

Húúúúú! Végre sikerült belépnem, eddig nekem is vacakolt a babanet, de főleg a társalgó.

Hanee
Ismerős ez a szitu. Nekem egy nagyon "kedves" barátnőm közölte velem a 16. hét környékén, hogy vigyázzak ám, mert a kolléganője most vesztette el a babáját a 20. héten. És ráadásul másodszorra járt szegény így, pedig semmi baja nem volt a babájának. Gondolhatod, mit éreztem. Hogy mondhat ilyet egy olyan nő, aki ismer, tudja, hogy mindig aggodalmaskodom (többször, mint kéne - ilyen vagyok), ráadásul már neki is van gyereke, milyen érzés ez az egész?! Úgy megmondtam neki akkor a magamét, hogy az utóbbi időben csak köszönő viszonyban vagyunk, de nekem több nem is hiányzik belőle.

Pipocska
Hogyan lehet bekerülni a táblázatba? Szeretnék én is, ha nincs ellene kifogásotok. Kinek kell az adatokat elküldeni? Te vagy a táblázat kezelője?

Rita77
Látom, időben is kb. egyszerre szülünk, bár én júl. 21-re vagyok kiírva. Hogy fogadták nektek a nagyok? Én olyan boldog vagyok, hogy van két ilyen "nagy" gyerkőcünk, és most jön egy csöppség újra. Tavaly kezdtem azt érezni, hogy már elszakadtak bizonyos fokig tőlünk, nem úgy van szükségük ránk, ahogy eddig. Ez teljesen természetes, csak olyan furcsa volt, annyira kezdett hiányozni megint egy baba, akiről az ember gondoskodhat.
Ráadásul a gyerekek is rágták a fülünket, hogy mikor lesz már kistesójuk, mert nekünk ismerős körben annyi háromgyerekes van.
A kislányom karácsonykor nagyon aranyos volt. Megköszönte az ajándékot, örült is nagyon, de közölte, hogy jövőre (tehát idén) nem kér mást csak egy kistestvért, mert neki az lenne a legnagyobb boldogság. Akkor már tudtam, hogy terhes vagyok, úgy összeszorult szívem.

Tündérke
Ez aztán a szép és merész dolog! Gratulálok a 4. babához. Mekkorák a gyerekeid?
Azért megnyugtattál. A védőnőm mondta, hogy most már lassan ő fog tőlem kérdezni és tanácsot kérni, nem pedig fordítva. Pedig, ha tudná, hogy milyen bugyuta kérdések jutnak sokszor az eszembe. Ez miért van, az miért van, ez most így normális dolog, stb. Esküszöm, még azon is morfondírozom, hogy lehetséges-e a 7 éves Virágot egy szobába tenni (helyhiány miatt) egy újszülöttel a nyár kellős közepén. Mi van, ha nagyon meleg van éjszaka? Kinyitom a bukóablakot, mert ugye egy 7 éves gyereknek már nem árt. De egy csecsemőnek?! Na, ilyen és még ehhez hasonló szuper ötleteim vannak, amik sokszor még engem is elképesztenek. :-((

MJ-Moni
Versenysportról, főleg az úszásról nekem is ez a véleményem. Addig biztosan csináljuk, amíg nem kell reggel menni, mert az borzalmas. Hál' Istennek, itt csak 12-13 éves kortól van reggeli úszás is, addig meg úgy érzem, van időnk. Semmiképp nem erőltetem, mert annak nincs értelme, de azt látom, hogy mióta ilyen intenzíven sportolnak, tényleg nem betegesek, pedig nagyon azok voltak. Hasznosnak tartom, meg egyfajta rendszerességre is neveli őket. Igaz, ma itthon vagyunk, mert már én sokaltam be a sok edzéstől, így keddre mindig szabadnapot kértem az edzőtől. Aki a jelenlegi állapotomat figyelembe véve, nem ellenkezett. Mert volna!!!

Banett

Kép
banett

Sziasztok!

Hanee!
A mosható pelusba nem kell betét. Lehet bele tenni vékony papírbetétet, hogy a kakit egyben ki lehessen belőle emelni (az elején még nem, mert folyik) és akkor nem is a peluson kenődik szét. De nem muszáj beletenni. A mosást szódabikarbónával és ecettel javasolják, tehát nem szennyezi úgy a környezetet, mint a mosó- és öblítőszerek. Abban már nem vagyok biztos, hogy így tiszta is lesz, de akik használják, azok azt mondják. Én sem használnám az elején, amikor még minden új és ezer dolgom van, meg még nagyon folyik a kaki. De lehet, hogy mondjuk 1 éves kora után megpróbálom. Ez az én véleményem. Pedig amíg nem olvastam róla, addig meg sem fordult a fejemben, mert azt hittem, ezek olyanok, mint a mi régi pelenkáink voltak.
Vitaminhiány okozhat fejlődési rendellenességet, ez nem mindig genetika. Pl. bebizonyították, hogy a folsav hiánya az általad említett nyitott gerincet okozhatja. Vagy a súlyos jódhiány kreténizmust. De a vit. túladagolás is okozhat problémát (a zsírban oldódók). Arról nem is beszélve, hogy ma már nagyon nehéz a vit- és ásványianyag szükségletet kielégíteni, mert sajnos a táplálék tápértéke már nem olyan, mint régen volt. Most télen meg főleg nem.

Rókica!
Azt már valahogy biztos kibírod!

Éva

Kép
sygnum

HaneeKép
Utazóágyat az idegen helyeken fogjuk hasznosítani (apóséknál vidéken, üdüléskor).

Henci
henci

Sziasztok, végre jó a net, egész nap próbáltam.

Rókica, 2 hét, majd Hawaii, csak ne parázz, tedd ki a cicit és senki nem látja a hasad Kép Kép Kép

Hanee: Sygnum megírta, amit akartam, miért is szükségesek bizonyos vitaminok.

Pipocs, nagyon szépen köszi, hogy bevettél a táblázatba. Végül csak kihagytam, hogy mikorra várjuk a trónörököst: 2005. 06.12. Kép

Hozzászólás:
A vércukor tesztet azért a 24-28. héten javasolják, mert a szervezet akkor áll azon a hormonális szinten, hogy a terhességi diabetesz jól megállapítható legyen - persze nem szó szerint idéztem, nem volt kedvem előkeresni a könyvet. Tehát ezen intervallumon belül okés. Nekem ugye rossz lett a 24. héten, tehát komolyabb lesz ehéten, a 28-ban.

Nálunk nem lesz senki, aki segítsen a gyereknél, bár anyukám biztos ajánlaná magát, viszont olyan körülményes - puszta jóindulatból -, hogy valószínű a maradék hajam is kihullana és elapadna a tejem (most nem vagyok gonosz, hanem reális). Az ő idejében másképpen volt és már azon is kiakadt, hogy nem dolgozok az utolsó pillanatig, miközben neki kellett és állandóan jön az aggodalmaival, amivel engem teljesen kikészít. A legjobb nem mondani semmit - ez van nálunk. Nagyanyám (apai, az egyetlen élő) pedig tájékoztatott, ő nem szülne erre a világra egyet sem, "de ha te akarsz, akkor gyarapítsad csak a Magyar államot, amennyivel akarod, a te dolgod!" közölte ironikusan és ezzel totál megbántott, bár sokat az elmúlt évek fényében nem vártam tőle, de legalább visszafoghatta volna magát. Valószínűleg hozzájuk "sokat" viszem majd... Apám sokszor iszik, tehát ő sem lesz a favorit. Marad a kis családom magának, ezért szeretnék még több gyerkőcöt, hogy számíthassanak egymásra, mivel nem adatott meg a nagycsaládos vasárnapi ebéd lehetősége, de majd részükre ilyen életet próbálok megteremteni és nagyon jó hallani boldog emberekről, olyan családról, ahol van felelősség egymás iránt. Huhh, ez sok volt!

Amúgy kislányos szülőkről: egészséges legyen! Ez a véleményem. Amely nők sajnálkoznak, hogy "jajj szegények, kislány lesz!" vajon mit gondolhatnak magukról, ennyire lebecsülik női voltukat? Hogy tudnak így élni? Vagy csak én nézem rossz oldalról? Ez tök' visszataszító. Nálunk amúgy fordítva volt, az én kivételemmel mindenki kislányt akart, úgyhogy ezután várjuk a hugit Kép, de az is lehet, hogy 3 fiam lesz, ahogy férjeméknél, na és?! Imádni fogom őket!
timmba

Sziasztok!

Köszi mindenkinek /név nélkül/a biztatást babamozgás ügyben.
A doki hál Istennek talált szívhangot. Nem is volt semmi baj csak a külső méhszáj kinyilott. Hát rendesen kiakadtam. Mindez a 20. héten és eddig még nem görcsöltem. C3100. Rendesen beparáztam, de állítólag ez gyakori probléma.
Csajok! Ezmellett már kell kimélő életmód?
Meg kaptam diaphyllint. Ismeri valaki?

Ezek után tényleg mindegy milyen nemű a baba csak EGÉSZSÉGES legyen és ne idő elött szülessen.

Szép estét Nektek!
andi
andi71

Sziasztok!
Hanee!Hát tudod,nagy az isten állatkertje,erre már nem is lehet mit mondani.Én azt vettem észre,hogy az emberek ugyan látják,hogy nagy a hasad,de nem vesznek róla tudomást.Engem rendszeresen felboritanak,még akkor is,ha a lányom velem van.Ma este,ahogy jöttünk hazafelé,kis híján egy ilyen sárga kukába landoltam,mert nehogy már ő arrébb menjen,kerüljem ki én,pedig ő is gyerekkel volt,csak nagyobbal.De nem baj,megszokom.

Banett!Köszi,én is gratula neked!KépNéha én is vagyok úgy,hogy ezt már jobban tudom,mint a védőnő.Szerintem nyugodtan tedd a két "kicsit" egy szobába,nem lesz semmi baj.Nekem mindig azt mondták,hogy még "kicsi,nem elég edzett hozzá",na vigyem ki,ne tegyem az ablakba stb.Egyikkel se fogadtam meg,és nem bántam meg soha.Ráadásul mindhárom téli gyerek,a fiúk(10 és 9 évesek)februáriak,a lányom(2éves 4 hónapos)novemberi.Én bizony mindegyiküket kivittem már kb.1 hetesen,röpködtek a minuszok,és megjegyzem,soha nem voltak betegek.Na jó,egy kis nátha max.,de hát azt nem lehet kivédeni,sokszor tőlem kapták el.Most se lesz másképp,amint lehet,megyünk kifelé,csak azért vagyok bajban,mert én nem vagyok híve a nyilvános szopinak.Úgyértem az nem zavar,hogy ha más ezt teszi,de én valahogy képtelen vagyok rá.Még pár családtag előtt is sokszor inkább nem tettem,nekem ez olyan titkos dolog.Szóval,nyugodtan rakd össze a kölköket,és az ablakot is kinyithatod,a kicsit úgyis felöltözteted,ha meg úgy látod,hogy fázik,akkor még teszel rá egy takarót.

Na mennem kell.

Kellemes estét mindenkinek!

Tünde.

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok!

Én is elökerültem végre-valahára... Ez a néhány napos üzemzavar kezd az idegimre menni,már hetek óta vacakol a Babanet...

Sajna nálunk megint tél van,mintha most kezdödött volna csak el, esik a hó egész nap, és minusz 10 fokok vannak...PEdig már volt plusz 20 fok is, na jó csak egyszer, de február végig nagyon szép tavaszias volt.

Én is most voltam a vércuki terhelésen (27 hét és pár naposan), egészen pontosan ma fogom megtundi az eredményét, ma megyünk dokihoz.

Mj Móni, gratula a diplomádhoz, ügyi vagy nagyon!!

Timmba, veled meg abszolút egyetértek vitamin ügyben, nem akarok sose vitatkozni Haneevel, de szerintem is ez az 9 hónap, amikor igen is szüksége van a szervezetnek a plusz vitaminra. Nem csak magamra kell gondolni, hanem a babára is. És sajna én sem jutok annyi vitaminhoz, amennyi kellene, hiába tél van, és ahogy irod a mai ételeknek sem olyan a vitamintartalma mint régen. "normál" állapotomban én sosem szedtem be semmi vackot, se vitamint, se semmit, de ez most más-állapot, kettönkért vagyok felelös,és azt hiszem a kis plusz vitamin beletartozik ebbe a fogalomba. De tényleg nem vitatkozásból irtam le, csak a véleményemKép

Egyre többször jut eszembe,hogy ideje lenne már néha vásárolni, pakolászni pocaklakónak, de még mindig van idöm böven. Plusz alapból egy csomó minden meg van, csak inkább elö kellen keresni öket, és majd kimosni, átnézni.
Ja, és Ádámnak egy nagyobb ágyat venni,mert az övé lesz a kistesóé, szóval addig nem is nagyon tudom berendezni a babaszobát...

Nálunk csak após kérdezett rá, hogy ugye lány lesz a második???Mikor mondtuk, hogy nem, akkor egyszer mondta csak,hogy kár, de utána már ö is jött a "mindegy-csak-egészséges-legyen" szöveggel... De alapjában nincs vele valami nagy kapcsolatom, igaz nem is látom sosem, lévén ök Magyarországon laknak...Viszont a telefonban mindig megkérdezi,hogy hogy van Ádám, és hogy van a picibaba, engem mindig kifelejt, valahogy nem jut eszébe,hogy ez a "picibaba" az én pocakomban van...Már nem is érdekel, kipanaszkodtam magam anyukámnak, tudjuk,hogy ö ilyen muja-tuják..

Bocs, ha kicsit össze-vissza irok, de olyan rég nem jutottam Babanethez,most meg repkednek a gondolataim össze-vissza....

sziasztok
Barbi
28+4

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Nekem ezekről a vitamin dolgokról az a véleményem, hogy egy egészségesen fejlődő magzat elveszi azt, amire szüksége van és nem lesz beteg csak azért, mert nem kap megfelelő mennyiségű vitamint az anyai szervezet. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne pótoljunk, ha szükséges! Csak hogy gondoljunk már bele, hogy háborúban éhezésben is születnek egészséges gyerekek, szóval kicsit túlspirázzuk ezt a vitamin dolgot is, mint annyi minden mást Kép

Mi nem veszünk utazóágyat. Szerintem fölösleges.. vagy ez másra is jó, mint altatás? Én babakocsiban, vagy bébihordozóban fogom altatni a gyereket ha vendégségbe megyünk. Járóka pedig nem fog kelleni arra az időre, mivel általában mindenki a gyerekkel lesz úgyis elfoglalva Kép Kép

hanee (24+6)
hanee

Jut eszembe..
Vikó telefonált ma nekem és azt üzeni, hogy nem valószínü, hogy tud jönni a kendőkötözéses dologra! Aki illetékes kérem vegye a dolgot.. asszem Giggancs szervezi? De nem vagyok benne biztos Kép

hanee
hanee

Hanee,

Gemini szervezi a kendőstanfolyamot, de ha jól emlékszem JohannaZsebi mintha említette (talán pont ma), hogy Ő szívesen jönne, de a keret már betelt, így kimaradt nagy sajnálatára. Neki fel lehetne ajánlani a Vikó "helyét" . Hmmm? Kép

Mirci
mircimama

Timmba!
Ismerős ez a családi dolog. Én is mindig nagy és összetartó családra vágytam. Nekem nem adatott meg, de remélem az én gyerekeimnek már igen. A párom családja pont ilyen.

Andi!
Vigyázz a fertőzésekkel (mármint alulról) és sztem kíméld magad, amennyire tudod. Emelni ne emelj! Ettől a baba még egészséges lesz, csak mint ahogy írtad is, ne szülessen meg előbb!

Hanee!
Senkit nem akarok rábeszélni a vitaminokra, Téged sem. Az igaz, hogy már túlreklámozzák a dolgokat. A baba is elveszi, ami kell neki. De csak akkor, ha van miből. És mi marad az anyának, ha a baba elvette. Nem csak a baba egészsége a fontos. Arról nem is beszélve, hogy a szoptatáskor is több "anyagra" van szüksége az anyának. Egyébként régen jött a csontritkulás, foghullás stb. a terhesség közben-után. A háborúban is születtek egészséges babák, de betegek is, sőt sokan nem is élték túl.
Mégegyszer: nem rábeszélni akarlak!

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!
Én nem tudom, de tegnap egész nap nem tudtam feljönni társalgoba! De most itt vagyok!!Kép

Hanee, Pipocska!
Voltatok hétfön az elöadáson? MIlyen volt?

Pipocska!
Én valoszinüleg biztos nem fogok egy héttel elöbb befeküdni! Mit csinálok addig a Gigivel, meg egyébként is!

Sygnum!
A pajzsra holnap megyek a vérvételi lelettel. A multkor voltam uh-n vele és ott azt mondták, hogy semmit nem változott január ota.
Császár: Megmondom öszintén, hogy ami nagyon vissza tart tőle az a gyogyulási idöszak. De hát majd meglátjuk!Kép

Rókica!
A sérves nem én vagyok hanem a Hanee.

Mj-móni!
A Gigi lukas szivvel született, ami már beforrt szinte teljesen. Viszont kiderült, hogy két aorta billentyüje össze van növe. Ezért pont hétfön voltam magzati sziv ultrahangon, de hála Istennek a Noéminek nincsen semmi baj a szivével. Remélem nem is lesz!!!

Valaki (bocsi) kérdezte hogy miért volt a Gigivel császár?! Azért mert nem tágultam mivel a köldökzsinor a nyakán volt kétszer, egyszer meg a hóna alatt. Aztán a végén már a szivhang is gyengült.

Lányok!
Aki akar elitélhet, de én nem bánnám megint a császárt, csak a gyógyulási idöszaktól félek a "Gigi" miatt. Majd kiderül!KépKép
Ti hogy vagytok a keményedésekkel? Én egyre többször keményedek, pedig háromszor szedem a magnézium pezsgö tablettát.

Giggancs (27+2)
giggancs

Hanee!
Mi utazóágyat azért vettünk Petránál, hogy ha olyan helyre megyünk, ahol az éjszakát is ott töltjük, akkor abban aludjon. Persze hamar rá kellett jönnünk, hogy nem sok értelme volt, mert ilyenkor éjszaka köztünk aludt (ha már a környezet más legalább érezze, hogy papa meg mama ott van). Talán a napközbeni alvásokra volt jó, mert ugye a nagy ágyon nem mertük egydül hagyni. Erre viszont tényleg praktikusabb, mint a babakocsi vagy a hordozó (azért hosszabb alvásra ekek nem túl kényelmesek, pláne amikor már forog is) - csak persze kérdés megéri-e. Talán aki úgy tervezi sokat utazik majd a babával, annak igen.

Jóéjt Mindenkinek!
Bogárka (26+4)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok,

Még a pelenkáról jutott eszembe, hogy Sygnum irta, hogy nem kell bele betét. Ha nem teszünk bele betétet, akkor aztán tényleg sokat kell mosni és igazság szerint nem vagyok róla meggyőződve, hogy a kaki nagyobb mennyiségben kijön a pelusból. Ha pedig véletlenül hasimarsi van, akkor szinte lehetetlen lesz kimosni.. de minden esetre minden tocsogni fog a szartól, az garantált. Szóval aki mégis ilyen pelenkát vesz, az égre kérem tegyen bele eldobható betétet! A Brumi maciban lehet kapni.. olcsón.

Giggancs:
Nem voltunk az előadáson Kép Pipocska elfelejtett menni, én meg nem is akartam, mert az EDA-ról volt szó és engem ez annyira nem érdekel Kép Jövő hét után után (lesz egy ünnepnap) a babaápolásról lesz szó, az jobban érdekel engem Kép Azon ott a helyem.

Bogárka:
Mi éppen ezért nem gondolkoztunk ilyen utazóágyon.. mert ugye egy csecsemővel nem alszok ott, nappal nagyon jól elvan a babakocsiban is, számára kényelmes és tágas hely. Ráadásul ha egyszer elalszik valahol, képes aludni bárhol bárhogyan, szóval nem fogja zavarni, hogy az nem egy kiságy. Amikor pedig nagyobb lesz.. ha megyünk valahova ottaludni, majd köztünk alszik Kép Ha pedig hosszabb időre megyünk (pl. nyaralni), akkor elviszem a járókáját legfeljebb.. egyel több vagy kevesebb csomag olyankor már mit számít, nem? Kép

Ma regggel Lili ébresztett egy akkora rugással, mintha ki akarná szakítani az oldalamat, hogy kijusson Kép Kedves gyermek Kép Kép

hanee (aki ma pont 25 hetes)
hanee

Jó reggelt!

Azt gondoltam, hogy ma reggel én leszek az elsőKép

Utazóágyat mi sem veszünk, de azért, mert sehova sem megyünk, ahonnan ne érnénk vissza este a babával. Amúgy megnéztem a Kika honlapját és nagyon pofás darab, tetszik. A jövőhétre halasztottuk az összes cucc - tehát minden babaholmi - vásárlását, jelenleg így állunk, még a semmi közepén Kép Én nagy kerekű babakocsit akarok - hacsak nem kerül "milliókba", bézs ruhákat, bababútort meg tervezünk, vágatunk és összeszereljük a kiságy kivételével, azt készen, továbbá szeretnék ágy fölé damilon fellógatható lepkéket, amik ha huzat van, repkednek. Tudja valaki, hogy kapok ezen utóbbit?

Azt álmondtam, hogy egész este rugdos a gyerek, tehát valószínűleg ez így is történt, csak nem ébredtem fel Kép

Nekem is nagyon sokat keményedik a hasam, de nem lehetek a problémám miatt mérvadó. Sok pihenést!

Jön valaki ma az Istvánba kiképzésre (szülésfelkészítő)?

Pusza
timmba

Sziasztok,

Tegnap egész nap nem engedett fel a fránya rendszer....:-((

Erkaberka: mit jelent, hogy ez lesz az első vizsgálat? Ezt nem értem... Nekem is 23.héten volt a cukorterhelés, szerintem menj el korábban, abból bajod nem lehet.... Az én dokimnak T vel kezdődik a neve és óth a vége. Bocsi, hogy igy irtam, de igy nem tudnak rákeresni a névre.

Mikor is van a kendős tanfolyam? Nem tudlak titeket visszaolvasni, mert megyek a dokihoz, aztán pedig homeopátiás orvos, mert elhatalmasodtak a gombák, viszont a hagyományos gombaölök és antibibotikumok nekem nem használnak, sőőőőőőőőőőőt csak rontják a helyzetet.

Csak én vagyok nagy parázós, vagy ti is állandóan agyaltok azon, hogy vajon minden rendben lesz-e, nincs-e valami baja a gyerknek. Lesz-e keze lába, lát-e hall-e majd meg ilyesmi. Nekem a napjaim nagy része ezzel telik. Szerintetek ez normális???

Az utazó ágy teljesen szép, úgy is néz ki, mint a katalógusba, van hozzá utazótáska, és praktikusan összecsukható, persze ott szakszerűen bemutatták nekünk, hogy hogyan is kell.... aranyos kis szerkezet arra a célra, amire adják.

MEnnem kell drukkoljatok, hogy zárt legyek és ne rövidüljek.

Köszi JohannaZsebi (27+5)

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok,

Volt valaki tornán tegnap a Szt.Imrében? Ja és megkérdeztem ott egy dokitól, bár nem attól aki tartja, hogy lehet-e relaxra menni olyannak is, aki nem ott szül és azt mondták hogy igen. Úgyhog lehet, hogy jövő héten én bepróbálkozom lesz ami lesz. Legfeljebb elhajtanak, más bajom nem lehet, de ha meg sem próbálom.

Bogárka: Te ugye nem voltál tegnap, mert a nevedre nem reagált senki.. pedig direkt figyeltem... Jövő héten jöszöl?

Utazó ágyat, mi sem utazásra vettük, hanem ha anyuéknál hagyom majd a kicsit esetleg napközben aludni vagy éjszakára. Persze nem a legelején, meg anyu nagyon harcol azért, hogy nyáron kb 2-3 hónapos korában lemenjek majd vele a telekre, és oda is nagyon jó lesz. Tehát nálunk anyuéknál lesz az Ő kis birodalma eme remek szerkezet. Én sem gonolnám, hogy sokat akarunk utazni és ahhoz azért nehéz, hogy vigyem magammal...... De ennyiért jó kis cuccnak tűnik.

jZS

Kép
Kép
johanna1975

Jó reggelt!

Giggancs!
Én kérdeztem, hogy miért kellett a császár, mert írtad, hogy a dokid azt mondta, hogy ha az első csaszi volt, akkor a 2. is az lesz. Csak kíváncsi voltam, hogy olyan ok volt-e, ami megmarad (pl. mint Haneenál a sérv), vagy csak az orvosnak biztosabb így.
Én senkit nem ítélnék el a csaszi miatt, kivéve azokat, akik 1 hónappal korábban csináltatják csak azért, hogy ne nyúljon meg a has bőre (sztárok). Ugyanis szerintem a császár sokkal rosszabb lehet, mint a sima szülés. Egyiket sem éltem még át, de valahogy így érzem. Én nagyon félek a császártól.
Keményedés: nekem is sokat keményedik, főleg ha melegfront van. Én emeltem a Mg adagomat, így most napi 2-3 keményedéssel megúszom.

Timmba!
Én tegnap betévedtem egy kínai boltba, ahol láttam a játékok között lepkéket és szitakötőt. Az igazi funkciója sztem az lenne, hogy leszúrod a kertben a földbe, mert egy hosszú drótra vannak rátűzve, de egy mozdulattal levehető róla. Én a lámpáról szeretném lelógatni, arra tökéletes. Olyan helyre viszont nem tenném, ahol elérheti a baba, mert műanyagból van és ki tudja milyen festék van rajta. Ja, a szárnyai kicsi rugókon vannak, úgyhogy ha mozog, olyan mintha repülne. És 320 Ft-ba került.

Utazóágy: Mi rácsos ágyat nem vettünk, csak utazót. Egyikünknek sem tetszenek a rácsos ágyak, nem olyan a stílusunk, hogy a lakásba illene. Persze ehhez át kell kicsit "alakítani" az utazóágyat, mert azon a matracon nem altatnám a gyerekemet hosszú távon. Úgyhogy vágatok bele OSB lapot, hogy legyen egy megfelelő alap + beleteszem a kókuszmatracot. Mi biztosan sokat fogunk menni a párom szüleihez és így mindig a megszokott ágyában aludhat. Mi babakocsit nem veszünk, mert tudom, hogy sosem használnánk.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Johanna:
Én pontosan az ilyen utazásokra fogom vinni a járókát, ugyanis az szétszedhető változatban is kapható műanyagból, ami nem nehéz és ha már úgyis autóval megyünk.. alhat abban is Kép

Timmba:
Repkedő lepkékről nem tudok, de tudok más lógatható dolgokat Kép Végül is lepke is lehet, csak azt meg kell tervezni, viszont a szárnyait nem fogja emelgetni neked.. Ha dobsz egy mailt leírom neked, én készítek ilyeneket. Neked óccsóér' megszámítóm ha rendelsz Kép

hanee (25)
hanee

Sziasztok!

Szerintem jó dolog az utazóágy,de már inkább nagyobb gyerkőcnél hasznos.Nekünk nincs,de csak azért,mert autónk sincs,és ha valahova mentünk eddig,alég volt a többkilós babakocsit vinni,meg a táskákat,egy utazóágy meg nem egy kis pille súlyú,nem bírtuk volna el.Nem sokszor utaztunk,de amikor "idegenbe" voltunk,mindig úgy aludtunk,hogy a lányom velem aludt együtt.De ha nagyon kéne,akkor éppen van ismerős akitől kölcsönkérhettem volna az ágyat.

Néha már rámjön a babaruha rendezgetés,de én nem állok neki,mert még szeretnénk belevágni a lakásfelújitásba,addig meg semmi értelme megcsinálni,csak újra kellene kezdeni.A kiságy jól elvan kinn a padláson,ha kell majd,5 perc alatt összedobom.

Hanee!Úgy látom a gyerkőcöd egyre aktivabbKép,bezzeg az enyém egyre csak lustul továbbKépMa még csak egy gyenge kis pöckölést kaptam.

Johanna megy a drukk!Kép

Lányok!Ti hogy vagytok a sétálással(akinek nem kell feküdni)?Én nem tudom miért,de tegnap is alig bírtam hazajönni,úgy fájt kétoldalt valamim,talán a combcsontok?

Giggancs!Te jössz Gigivel a talira,vagy még nem tudod?Holnap megyek a bölcsibe kitölteni a jel.lapot.KépLehet,hogy Viki is oda fog járni.

Barbi!Ne szomorkodj,képzeld el,hogy mi együtt lakunk apósommal,és az eltelt 24 hét alatt csak 1x!kérdezte meg,hogy minden rendben van-e a babával.Akkor se azért mert éppen annyira kiváncsi volt rá,csak előtte megmásztunk egy 4 emeletes házat,és arról beszélgettünk a férjemmel,hogy ez most nekem pont nem esett túl jól.Szóval,nálunk se megy az érdeklődés,pedig naponta találkozunk.Már fel se tünik,az lenne a fura,ha elkezdene érdeklődni.

Na jó,megyek,a program játszótér,aztán ablakot kell pucolnom.

Szép napot!

Tünde,24

Kép

Kép
tündérke26

Johanna!
Megy a drukk, biztos zárt vagy!
Én is mindig aggódok Picur miatt, meg a kórház miatt is (hogy békén hagyjanak minket, velem maradhasson és azt csináljam vele, amit én jónak tartok).

Éva

Kép
sygnum

Timmba!
Én még matricafestékkel csináltam lepkéket úgy, hogy egy keményebb fóliára festettem és nem húztam le róla, így van tartása és damillal fel lehet majd lógatni.

Tünde!
Nem lehet, hogy kezdi terhelni a baba súlya a gerincedet és vmi kisugárzó fájdalmad van? Vagy esetleg már a medencédben nyomhat össze ideget. Vagy kezdenek lazulni az ízületeid. Sokminden lehet. Próbálj meg séta közben többször megpihenni.

Éva

Kép
sygnum

Szia Éva!
Nem tudom mi lehet,de nem valammi jó érzésKép
Tegnap kétoldalt fájt,vasárnap egy kb.ugyanilyen hosszúságú sétától hazafelé a derekam.Akkor nem tudtam rendesen kiegyenesedni.Lehet,hogy a baba pont ráfeküdt valamire odabent.Ha így van,igazán kereshetne más helyet,mert ez így nagyon nem jó.Nekem a lányzó miatt sokat kell mennem,és még a szülésig van pár hónap,nem kéne így végződnie minden sétának.

Kép

Kép
tündérke26

Sygnum: Én is matricafestékkel dolgozom, csak gyöngyöt is használok hozzá és ettől kicsit térbelibb a dolog (egyébként ehhez van könyv is) Kép Majd teszek fel képet, most csináltam ilyen állatokat pont Kép Mondjuk annak jól jön rendelni ilyesmit, aki nem akar tizenezer forintért festéket vásárolni magának, mert csak egy díszt akar, vagy pár matricát Kép Én legutóbb majdnem húszezret költöttem ilyen festékre. Párom lefordult a székről Kép

Tündérke:
Cseppet se búsulj! Engem pont tegnap és előtte lévő nap ijesztett meg a lányom: Nem mozgott.. de nem csak hogy mozgása nem volt, percegni sem percegett, bugyborékolni sem bugyborékolt. Teljesen rámijesztett, mert másfél napig SEMMI életjelet nem adott magáról (amit meg esetleg adott, azt tutira összetévesztettem a bélmozgásaimmal, mert éppen puki-nap voltKép).. de aztán szépen beindult tegnap reggel hogy pihentem Kép

hanee
hanee

SygnumKép
Úgy tudom az utazóágy csak egy "szintes" és nem emelhető fel esetleg csipőmagasságba maga a gyerek.

Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy vigyázz vele nagyon, mert a derekad kikészülhet a sok emeléstől, mert szinte a gyereket a földről kell felkapdosnod, altatnod, stb. A rácsos ágy azért jó, mert leülsz a székre a gyerek mellé benyúlsz és simizheted, etetheted cumiból, stb. Szerintem gondoljátok át mégegyszer a dolgot. DE EZ CSAK SAJÁT VÉLEMÉNY.

Köszönöm a gratulákat Kép

Andi
Sajnos nem tudom a 3100 mennyire rossz, de vigyázz magatokra és napközben ha teheted állj négykézlábra úgy, hogy a könyököd (alkarod) lent legyen a földön és a térded meg terpeszben. Ez egy szuper póz kismamáknak, én imádom, sokszor csinálom is, mert máshova kerül a súly és még a keményedéseket is elmúlasztja.

Puszi mindenkinek,
MJ-Móni
mj__móni

HaneeKép
Most "irigykedek rád" hogy a gyerek ennyire nyugis volt odabent tegnap, mert az enyém annyira rosszul fekszik, hogy csak azt várom mikor rúgja szét teljesen a húgyhólyagomat és pisilek véreset. Iszonyatosan kellemetlen, időnként már fájdalmas, ahogy rácsücsül és belerúg. De hát mindegy a lényeg, hogy Ő érezze jól magát. Márcsak 4 hónap és kintlesz és simizhetem a drágát!

MJ-Móni 23+5
mj__móni

Sygnum, köszi az infót, megnézem "kínában"... én hamarabb varrnék lepkét, mint egyéb más módon. Hanee, örülnék, ha fellőnéd a képeket, mert rendelhetnék tőled!

A kiságyban szerintem is az a szuper, hogy min. 3 magasságig emelhető, tehát amíg pici és nem forgolódik, egész magasan van, úgyis 2-3 óránként fel kell venni a kicsit megszoptatni, nemcsak az ortopédorvosok "ajánlják", hanem bármilyen szülés után halál kellemetlen lesz mélyre hajolni.
timmba

Mj__Móni:
Szerintem egyikőnk se irigykedjen a másikra, az a legjobb Kép Én nem irigykedem rád, mert biztos nagyon rossz, hogy tapossa a szerveidet, te pedig ne irigykedj rám, mert tényleg nagyon rossz érzés, amikor az egyébként örökmozgó magzatod másfél napig meg sem mukkan.. az ember mindenre gondol, csak arra nem, hogy alszik a gyerek Kép De biztos pihent, mert rohangálós napom volt. Úgy látszik az ilyeneket már ő is megérzi Kép

Timmba:
Mindjárt kész vagyok az utsó darabbal (egy 5 darabos szettet csináltam épp a gyerekszobába állatkákból) és akkor lefotózom őket egyenként is meg egyben fellógatva is.. kb. egy óra türelmedet kérem Kép

hanee
hanee

Erkaberka!
Végzetes következmény? Kép Nem hinném, de azért kérdezz rá a dokidnál! Én Dr Sz abó Tiborhoz járok.

Hanee, Johanna,
OK, köszi, vettem Vikó üzenetét. Zsebi, akkor jössz te helyette (Johannával?Kép)?

Johanna!
Drukkolok, hogy zárt legyél, és ne rövidülj!Kép De tényleg!Kép

MJmóni, Sygnum!
Én már láttam olyan utazóágyat, amely többszintes volt, 2 vagy 3. Most pont ilyenre pályázom, csak már nem emlékszem, melyik bótban láthattam annó!

Mindenki!
Ne röhögjetek ki, komoly a kérdés. Nem tudja valaki, hogy hol lehet ATKAMENTES matracot és ágyneműt kapni (max lepedő és takaró szintjén, mert paplam meg párna nem köllKép) Fontos, hogy ne HIPERALLERGÉN legyen, hanem ATKAMENTES. (Atkastop néven is emlegetik, csak még nem találtam rá!) Mert hogy ettől függ, hogy milyen méretű ágyat veszünk.

Vikka!
Köszi az elutazásom előtti jókívánságodata! Igaz, hogy csak ma olvastam, de akkor is jól esett. Jóga lesz szombaton????

Puszi mindenkinek
Gem
24+4
gemini

Gem,
elfelejtettem megkérdezni, hogy a kendős tanfolyam 16-kor kezdődik? A bolt mihez van közel (Bosnyák tér???)?
mircimama

Márti,

e-mailt megkaptam, és ha van kedved sütni, venni, akkor hozhatsz bármit... Kép

Mirci
mircimama

Hanee!

Az Anyai túlbuzgóságról: Persze az Anyukámmal már beszéltem erről, nem konkrétan, mert akkor nagyon megbántódna. Hanem inkább a diplomáciás érzékemet teljesen kihasználva megpróbáltam elmondani neki, hogy mit szeretnénk. Úgy tűnik nem lett belőle baj, szerencsére. De majd ha ott leszünk, akkor majd úgyis elválik, hogy mi lesz, lehet, hogy én leszek a legboldogabb, hogy hogy ott van az Anyu. Csak lehet, hogy kicsit türelmetlen és önző vagyok mostanság. Alig várom, hogy kint legyen, és egészséges legyen, és nagyon nehezen tudom most még elképzelni, hogy más fürdesse helyettem, vagy az Apucija helyett.

Giggancs!

Hamarosan megy a válasz e-mail. Nem is tudtam, hogy ilyen komoly gond volt a Gigivel, de most már jól van, ugye??

Timmba!

A kiképzésre Kép jövök én is, de csak április 6-tól, de majd mesélj, hogy milyen volt, és hányadiknál tartanak.

Utazóágyat bérelni is lehet, ha esetleg valaki még bizonytalan ezzel kapcsolatban.

Pusszancs.

Wica
28+1
wica

Marca!
Az első link jónak tűnik, de sajna nincs Bp-en boltjuk. És matracuk egyáltalán nincs, csak ágyneműjük. A második link Server Errort jelez.

Kendős tali: igen, a kendős tali 16 órakor kezdődik. Én persze szeretnék egy kicsit hamarabb odamenni, hogy kendőt vegyek. Remélem, összejön!
A cím: Nagy Lajos kir. útja 112., és itt van hozzá a térkép http://www.terkepbank.hu/print.asp?pX=4771&pY=3643&cArrowText=Nagy%20Lajos%20kir %E1ly%20%FAtja%20%28XIV.%29%20112.&mapId=budapest&langId=1

Üdv
Gem
24+4
gemini

SziasztokKép
Nem tudok visszaolvasni egyenlőre.

Hanee
Irtó hálás vagyok Neked a két internetcimért,munkaügyben.Képzeld a párom ma kezdett az új munkahelyén,nagyon szupi kis állás,jó keresettel.KépHát egy hete nem voltam ilyen boldog...

Voltam cukros lötyin.Hát kész voltam.Mikor kiváltottam a glükózt a gyogyszertárban már berezeltem.Olyannyira,hogy NEM VITTEM MAGAMMAL CITROMOT +SEMMIT.Rá volt irva a tasakra,hogy 1 deci vízzel kell meginni.AHA!A nőci egy SÖRÖSKORSÓVAL teli vízzel oldotta ezt meg.Megittam mindet,azthittem meghalok.Borzalmas volt.

Hétvégén nagytakarítást csináltam.Mindenkinek igaza volt aki ellenezte.Vasárnap estére meghúzodott a hasam ugy,hogy azthittem leszakadt a méhlepényem.Egész éljen nem aludtam,másnap szigoru fekvés volt,a párom 2 napi nem beszélt velem,hogy miért voltam ilyen felelőtlen.Pedig segített,csak nekem ugy nem tetszett semmi ahogy ő csinálta.Most már megnyugodtunk,de tényleg ne álljatok neki durr bele módon,egész hétvégén féltem,hogy megindul a kis lurkó.Szörnyű volt!Kép

Megpróbálok visszaolvasni,ma megyek eredményért dokihoz(cukros lötyi miatt).Mi kell legyen az eredmény.Erról semmit nem tudok,valaki segítsen légyszives.

Mindenkinek puszi
(28+5)
gömbölyû

Henci! Köszi az infot, mi is kimegyünk megnézni. Remélem lesz még!

Banett! A Levente nem tetszett nekik. De most már más a helyzet, mert az UH szerint lányom lesz, tehát a Barbi nem tetszik nekik Kép

Mj_Móni! Villanybojlerünk van, lényegében azonnal forró a víz a mosdónál, max. pár mp-t kell várni.

Sygnum! De ennek az eredeti ára 22eFt csak? Miért hallok én 50eft-ról? Nem értem! Az másfajta lehet?

Pipocskám! Kérlek javítsd majd ki, hogy lányt várok, és valószínű Barbi lesz.

Hanee! Én nem altatnám hordozóban a kőcöt, mikor megyünk majd nyaralni 2 hétre Kép, meg az anyuékhoz havonta 1x 3-4 napra, meg az anyósékhoz&#8230;blablabla. Szóval nekünk erre kell, mert többet akarunk vele utazni + már a második kőcöt is számításba vesszük.

VITAMIN: a dokim alapvetően nem vitaminos típus. Most azt mondta, hogy addig, amíg vért nem vesznek (28. hét) ne hagyjam abba, mert ha hiányom van, az nagyobb gáz. Akkor meglátjuk, és megtudjuk, hogy kell-e tovább szednem.

ancsipancsi

Sziasztok!

Timmba: Elkészültem Kép
http://gportal.hu/portal/mutyurok/
Itt találod meg őket: Kész mütyürök menüpont alatt, azon belül pedig a forgókák alatt.
Ha esetleg mást is érdekel, jelezze Kép
Babaneteseknek 15% kedvezményt adok Kép

hanee
hanee

Gömbölyű:
Nagyon örülök, hogy a párodnak sikerült!! Melyik cimen keresztül talált végül is munkát?
Szólok páromnak is, hogy ott keressen Kép Kép

Ancsipancsi:
Ha ilyen nagy utakat terveztek, akkor tényleg jól jöhet. Viszont mi nem tervezünk Kép Ha pedig évente egyszer mégis lesz egy-egy ilyen, akkor meg tudjuk oldani alternativ megoldásokkal Kép Szóval én arra, hogy elmegyünk egy évben egyszer nyaralni.. na arra nem vennék ilyet tizenezrekért. Inkább kölcsönkérem majd tőletek Kép Kép

hanee
hanee

Gömbölyű: cukorra - 6 alatt legyél, a 7-nél már rezeg a léc, oda kell figyelni rá, de még nem vészes. 10 fölött inzulin, de csekkolják még pár hét múlva, ha van valami gond.

Hanee, akkor várom a képeket. Lehet, hogy majd csak estefele tudok jönni, mert most lépek szívhangfigyelőt venni - betesznek nekem a rossz álmok, kiküszöbölendő -, majd fél háromra előadásra, de aztán csatlakozom hozzátok.

Jó munkát, ki dolgozik; jó pihenést, ki otthon van!
timmba

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?