Sziasztok lányok!
Nem nézek ide fél napig és annyit irtok, hogy nem lehet behozni
Falina:
Sok kitartást kivánok neked! Gondolj arra, hogy ha most nem is, de később tudunk talizni veled is, amikor megszületett a manód! És akkor hozhatod őt is
Majd szervezünk sok talit ami babázós lesz
Mj__Móni:
Bunkó vagyok, nem is mondtam, de gratuálok én is a diplomádhoz!
Wica:
Ha idegesít, ahoyg anyukád rádtelepszik, szerintem üljetek le és beszéld meg vele, mert ez csak mérgesedni fog a későbbiekben, ha nem tisztázzátok! Én ehhez nem tudok sajnos hozzászólni, az én anyukám nem csinál ilyesmit, probál minél kevésbé belszólni az életünkbe és abban segit amire megkérem.. sőt anyósom is ilyen, szóval passz.. de beszélj vele, az szinte mindig segít.
Banett:
Üdv köztünk!
Eszembe jutott arról amit irtál mégegy story: pár héttel ezelőtt a Kaisersben vásároltam a Skála aljában és a zöldségespultnál az egyik ilyen rakodó nő odajött és elkezdett kérdezősködni (érted, vadidegen!):
- Kisfiad lesz? (LETEGEZ!!!!)
- Nem, kislány lesz.
- Ó szegények.. de ugye fiút akartatok?
Én először csak néztem rá, komolyan mondom szólni sem tudtam! Aztán csak annyit mondtam, hogy "nem, egészséges gyereket akarunk" és otthagytam a nőt.
Ez egy vadidegen nő volt és ugyanezt megengedik maguknak az ismerősök is.
"- Mi lesz? - Kislány. - Jajj szegények"
Szerintem ez az emberekben valami megrögzött baromság, hogy azt hiszik, hogy az ember kimondottan valamilyen nemü babát szeretne és tutira más nemü lesz, mint amit akar. Utólag bevallom én jobban örülök neki, hogy lányom lesz, de előtte ezt soha nem mondtam el senkinek, mert úgy voltam vele, hogy egy kisfiúnak is ugyanúgy örülnék mint egy kislánynak, ráadásul nekünk ez az első babánk, szal teljesen mindegy asszem igy elsőre. Majd ha másodikra is lányunk lesz akkor a harmadik babánál már lehet, hogy fiút akarok majd
De még akkor is ugyanúgy fogok örülni egy kislánynak is szerintem. Végül is az ember nem adja vissza csak azért mert ilyen vagy olyan nemű, ez nem iszlám ország, hogy szégyen legyen lányt szülni
Rokica:
A pelenkákról..
Az árról azt tudom mondani (Bár nekem ez az első gyerekem lesz), hogy eddig másoktól úgy tudom, hogy az első időszakot leszámítva naponta 4-5 pelenkát használnak. Namost a 80 db-os csomag kerül kb. 3500 Ft-ba a Liberoból, ami nem a legszarabb.. ennél olcsóbbak is vannak.. biztos ki lehet hozni havi 40 ezerre is, de ahhoz nagyon drága pelenkát kell venni. Az eldobható pelenkából létezik érzékeny bőrre való is, tehát az érzékeny bőrüség megintcsak kilőve. Ráadásul a mosható nadrágpelenkába ugyanúgy venned kell bebétet. Olcsóbb, mint az eldobható pelenka, mondjuk nem 3500, hanem 2500 Ft a 80 db-os kiszerelés (ennek már utánanéztem), de azt ugyanúgy eldobod belőle, ami ugyanolyan nehezen bomlik le és ugyanúgy tartalmazhat általad említett szervezetre káros anyagokat (bár nem hiszem, hogy bármelyik is tartalmaz). A különbség árban ott jelentkezik, hogy a betét olcsóbb bele: De! Venned kell vagy 10 db ilyen eldobható pelenkát, minden időszakra.. (mert ugye a gyerek nő) darabja 1800-2800 Ft között van a jobb minőségűeknek. Ezt mosnod kell (mosópor, víz, áram, munka).. szóval én nem vagyok erről meggyőződve, hogy ha okosan vásárol az ember eldobhatót, akkor olcsóbban jön ki a mosható. Engem pedig leginkább ez idegesít, hogy mosni kell. Amúgy a környezeti ártalmakra gondolva, én pl. szárnyas betétet használok azokra a napokra, ami sokkal károsabb a környezetre, mint a tampon, mert nehezebben bomlik le és nagyobb a mérete is.. ráadásul a watta mégjobban bomlik (habár az sem gyorsan), mint a tampon.. valahogyx mégsem érzek affinitást, hogy tamponra, vagy wattára térjek át betét helyett majd.. aminek persze higiéniai szempontjai is vannak (mert ugye nyilvános wc-n nem szivesen nyulkálok fel magamnak, amikor kezetmosni sem tudok előtte vagy utána rendesen), de ez nem ide tartozik
A lényeg az, hogy a környezetvédelmi és ár-szempont szerintem nem sokat számít.. persze más lehet más véleményen.. meg valaki biztos tapasztaltabb is mint én ebben, mert már van gyereke
Henci:
Na arra a vödörre vágytam én is, de végül is nem vettem meg, mert drága..
Helyette vettem csinos fehér kisszemeteset 500 Ft-ért, amibe veszek még normál zacsit. Egyébként azt az érdekes dolgot figyeltem meg, hogy unokatesóm még zacsit sem tesz bele, mert a pelust úgy csomagolja össze, hogy abból semmi sem folyik sehova ki... és aztán fogja és kiönti a szemetesből és hetente kimossa.
Lányok! A madarász korházos dolog engem is érdekel
Szóljatok ha tudtok róla valamit!
Rokica:
Amugy a munkahelyeddel mi a helyzet? Még birod a dolgot?
Banett:
Én sem vagyok vitaminszedős.. sőt én vitaminellenes vagyok
Azt nem mondom, hogy semmi pluszshoz nem juttatom magamat, mert plussz pezsgőtablettákat iszogatok: magnéziumot és calciumot (utóbbiból CA-sandozt, de én allergiás vagyok és azon segit valamennyire azért). DE! Nem mondta senki, hogy szedjem, vagy hogy kellene, csak úgy gondoltam biztos nem ártok vele, ha két-három naponta megiszok egy Magnéziumot. Az influenzás időszakban C-vitamint szedtem, de egyebeket nem. Inkább arra figyelj, hogy egészségesen táplálkozz és sok gyümölcsöt, zöldséget, tejterméket egyél, meg husokat is. Szóval mindent
Az orvos nekem sem mondta, hogy szedjek. A védőnőm ezen meglepődött (mert manapság mindenkinek mondják), de azt mondta, hogy ha minden OK (márpedig minden ok), akkor nem indokolt valójában minden áron.. szóval nyugi! Attól még egészséges babád lesz, akinek a mérete sem ezen fog múlni. Ha nincs tüneted (pl. méhösszehúzódások), akkor tényleg nem feltétlenül indokolt egy B6 vitamint, vagy magnézium szedése.
Ancsipancsi:
Nemcsak, hogy képesek leszünk egyedül odatartani a csaphoz a fenekét, de képesek leszünk egyedül pelenkázni, fürdetni, arrébbtenni miközben a másik kezünk tele van más dolgokkal! Szal sokra képes egy kézzel is az ember
Ennek is megvan a maga technikája.. természetesen ezzel nem azt mondom, hogy a három napos csecsemőt tartsd a csap alá, de egy pár hónap alatt már lesz ebben rutinunk, hogy hogyan is fogjuk meg bizonyos helyzetekben biztonsággal.
Lányok:
Utazós ágyat miért vesztek? az mire jó?
Ja, a Mega Toys áruház az a Soroksári u 160-ban van és nem a 16-ban! És hogy tudjátok: ez ugyanaz, mint a Brendon. ÁRBAN IS! Tegnap voltam ott..
Timmba nem tudom érzed-e a dologban, de a nyitott gerinc és bizonyos idegrendszeri problémák genetikai problémák.. azokon vajnyi keveset segít a vitamin.
Tegnap jöttem haza.. eljöttem az autótól a kapuig (20 méter) ingben kabát nélkül (amugy is meleg volt) és a liftben egy nénike közölte velem, hogy vigyázzak magamra, mert amikor ő terhes volt megfázott és a fia nyitott szívvel született. Nem akartam elkeseríteni, hogy az már a megfázása előtt is nyitott volt.. ehh.. istenem tele van a házunk ilyenekkel! A multkor lejött egy bácsi felülről és két percen keresztül úgy nyomta a csengőt, mint valami idióta barom.. mondtam neki, hogy csókolom nem kell úgy nyomni azt a csengőt, mert nem vagyok süket, az meg már el is indult befelé a lakásba és mondta mondta a magáét..
Mmónika:
A segítségkérés mindenkinél egyéni. Van, aki tényleg örül neki ha egyedül hagyják a babájával, de az tény, hogy ajálnják, hogy az első pár napban kérjen segítséget az ember. Én is meg fogom kérni anyukámat, hogy jöjjön át segíteni az első egy-két hétben minden nap pár órára legalább. Elmosogatni, kiporszívózni, mosni, ilyesmi.. De ha szerencsém van párom is itthon tud majd lenni pár napot velünk
Az alvásról annyit, hogy én is a legrosszabbra készülök
De ez igy is van jól..
Mj__MÓni:
Az illatosított kendők helyett lehet használni wattát is szerintem
Azt irja a szakirodalom is (amit nem idén adtak ki), hogy forralt vizbe áztatott watta és minden törléshez új wattadarabot használjunk). Ezzel csak az lehet a gond, hogy a fene fog vizet forralgatni minden fenéktörléshez
úgyhogy én is az illatosított kendős változatnál maradok majd
Versenyúszásról:
Én tutira nem fogom a gyerekemet versenysportolónak iratni, én voltam élsportoló pár évig, tudom milyen.. Persze ha ő választja majd, az az ő dolga, de azért uszni én is beiratom majd, az jó alap mindenhez
Képzeljétek nekem ma nedvedzett a bal cicim! Nem bírtam ki és megnyomtam óvatosan a jobbat is, abból meg sárgás lé jött. Persze nem nyomkodtam tovább, de örömmel nyugtáztam, hogy megindult valami tejelválasztás nevű dolog (én voltam az, aki annyira félt, hogy nem lesz teje).
hanee (24+6)