Sziasztok!
Hari,
ne haragudj, hogy írok, tudom, hogy Meának írtad amire én most reagálok.
Én is nagyon kívánom az édességet, de muszály megállni, vagy inkább olyan édességet enni, ami nem olyan hízlaló, pl. bio-édességek, mert nagyon-nagyon könnyen beszerezhetsz egy terhességi cukorbetegséget!!!Én inkább igyekszem uralkodni magamon, mert ha diabéteszes leszel, akkor aztán olyan kemény diétát kell tartanod, hogy begőzölsz.szóval én a helyedben nem hagynám eluralkodni magamon az étvágyamat, de a te dolgod.Nem prédikálni akarok!A kólában pedig aztán végképp rengeteg a cukor!!!(kiv.light kóla)
de a koffein mindenképpen káros nagyobb mennyiségben
a babónak, de neked is.
A CIGIRŐL:
Most újabb kisregény jön, de hátha segít valakinek!én egyetem alatt elég kemény dohányos lettem, vizsgaidőszakok alatt napi 2 doboz is elment sajnos, light Malrboro ráadásul...
Mikor tervezni kezdtük a babát, akkor próbáltam én is az ún. "akaraterő módszerrel" leszokni, hogy direkt nem gyújtok rá, na így nem ment!
mielőtt megtudtam, hogy terhes vagyok, még napi 3szálat elszívtam és kínlódtam a bűntudattól:"mi van ha terhes vagyok?", aztán vettem egy "varázskönyvet"
persze először cigizve olvastam, gondoltam olyan könyv lesz, ami paráztat a rákkal meg ilyenek, és pl. a rák világnapján mit csinál minden dohányos? -kétszer annyi cigit szív...
az onkológiai intézetek udvarain térdig járkálsz a csikkben
... engem anno még az sem riasztott el, hogy a nagynéném férje gégerákos lett a cigitől és szerencsére a műtét után felépült, de a hangszálait szépen megette a rák...
A könyv tökjókat írt, pedig én arra készültem, hogy majd a kukában landol nálam, de nem így lett. most a bérmaanyámnál van, aki ezer éves(vagy 20 éve-) dohányos, és ahogy hallom, már hetek óta nem gyújtott rá.pedig eddig is állandóan le akart szokni.
Nem tudom segít-e bárkin, de azért leírom, mert nekem hatásos volt:
A legtöbb cigis azért nem szokik le, mert attól fél, retteg, hogy ha többé nem gyújthat rá, élvezhetetlenné válik minden, amit eddig cigizve csinált! Én pl. nem mertem leülni egy kávézóba, mert ott eddig mindíg cigiztem, paráztam, hogy többé nem fogok jót beszélgetni, mert nekem beszélgetések közben is folyton rá kellett gyújtanom, irigykedtem a dohányzó emberekre, ilyenek.CSAKHOGY ez nem is így van!!!Lássuk be, cigizni szar és aki nem cigizik, akinek nem hiányzik a cigi, igazából azt irigyeltük! én legalábbis, csak nem vallottam be...
A nikotin csak egy szemét kis "szörnyecske" benned, az agyadban!
A nikotinfüggőség kialakul már az első pár szál után! ezért nem lehet nikotinos rágóval leszokni!
VISZONT! a nikotinhiány 3hét alatt teljesen elmúlik és fizikálisan csupán éhség-üresség szerű tünete van!!!
a félelemtől vagy ideges, mikor le akarsz szokni, attól félsz közben, hogy többé nem élvezed az életedet , hogy nem leszel már cigi nélkül ugyanaz, aki vagy!
nem is
jobb lesz a szagod, kifehéredik a fogad és nem fulladsz ki a lépcsőkön meg ilyenek
NA most komolyan mondom, én nagyon rettegtem a leszokástól! Tipikusan az voltam, akinek mindenhez cigi kellett!!!ráadásul jó cigi, és erre a gatyám ráment anno...
és ami a pótcselekvéseket-zabálás- illeti, na az azoknak van, akik rosszul szoknak le!!!
ha nem az agyadban döntöd el, hogy nem akarsz többé cigizni, akkor nem fogsz soha de soha megszabadulni a függőségedtől!!!
Ha csak nem gyújtasz rá és sóvárogsz, akkor így töltheted az egész életedet, szenvedve. a pszichés függőség az ami erősen tart a ciginél!
én elgondolkoztam és belegondoltam, hogy most leteszem 9 hónapra, ok..de aztán majd újra cigizzek és legyek büdi a kicsimnek? a páromnak? másoknak? legyek majd a végén olyan vén nyanya, akit szerintem már mindenki látott, mennyire szarul néz ki, mikor bagó lóg a szájából a piacra menet... Gondolkoztam, hogy nem vonzóbb-e egy olyan nő, aki jó illatú és "tiszta"-na ez a tiszta az én dilim volt, minden cigi után mentem kezet meg fogat mosni
- és nem a nikotin miatt marad vékony, hanem mondjuk a sporttól, ami egészséges???
én mindíg irigyeltem azokat akik vékonyak, és nem kell nekik hozzá cigi!
Nem bánom, hogy cigiztem, mert így tudom miről beszélek most, és majd a gyerekemnek, aki esetleg a cigihez nyúl valaha!
Remélem majd meg fogom tudni győzni, hogy ilyen esetben ne szokjon rá a cigire, mert rohadt nehéz leszokni, tényleg nagyon nehéz belátni, hogy igazából nincs szükséged a cigire! ez a nehéz benne!
BOCSÁNAT, hogy ennyit írtam már megint, csak abban reménykedek, hogy valaki esetleg hasznot húz ebből!
ha nem, mindenkitől bocsánat!!!
Zsófy