Új privát üzeneted érkezett!

vas:
a tardiferon fol nevű vaskészítményt pl vízzel, gyümilével lehet bevenni. tea, kávé, tej gátolja a felszívódását!

viszont nekem apró piros, enyhén viszkedős kiütéseim lettek tőle a kezemen, arcomon, mellkas felső részén. szerintetek? volt hasonló vkinek, elmúlt vagy kérdezzek rá a dokimra?

F.
17+3
falina

MJ: Csatlakozom Haneehez velem is inkább amiatt szoktak viccelni, hogy lány lesz. Idézem: "a következőre talán összejön egy gyerek is", szokták nagyon viccesen mondani. Hahahah... Tényleg mintha mi nem is emberek lennénk.

Kép
Kép
johanna1975

Amióta írtam, sokan írtatok, úgyhogy még 03.14-nél tartok visszaolvasásilag és vissza-visszatérek. Hanee ott írja a méhnyak eredményét, C3000, mire Johanna, hogy neki 2000 volt és még belefért... Nekem a dokim csak javasolta, hogy ne menjek dolgozni, amit két nappal később meg is fogadtam, de nem gondoltam volna a C1000 ennyire kritikus... Kép
timmba

MJ-Móni,
GRATULÁLOK a diplomádhoz!! Kép Kép

Gem,
örülök, hogy itt vagy ! Kép Jövőhéten kendős tanfolyam!!! Kép Kép Utána tali nálam április 9.-én. Jelentkezni Hanee-nál kell e-mailban (ha ezeket tudod, akkor bocsi a dupla infóért Kép)

Mirci
mircimama

Ja, még lemaradt, hogy annó a Jánosos dokim a MagneB6-ot mondta, mint magnéziumpótlást a hasfájásaimra, mire dokiváltás után a jelenlegi Istvános emberem közölte, hogy az nem elég, mert csak 46g, mivel a Pharmavit pezsgőtablettájában 250g van, úgyhogy napi 3x1... tök jó, hogy szólt valaki, legalább már tudom, hogy miért produkáltam továbbra is a negatív tüneteket...
timmba

Sziasztok,

A kendőzetlen valóságra vagyis a kendős tanfolyamra ugye már nincs hely? Nagyon érdekelne, de anno olyan távolinak tűnt. Gondolom most már késő bánat.:-(((((((brühühü.

Timmba: nekem is napi 3*1et javasolt a dokim... Lényeg, hogy zárt... Szerintem 1000 és 2000 között olyan kicsi a különbség, hogy csak na.
Én szerdán megyek dokihoz, hát kiváncsi fáncsi vagyok, hogy mit fog mondani.

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Mirci, lányok,
én is úgy szeretnék menni talira! Kép
még van remény, ápr. 1-én lesz a genetikai uh-m, 2-án a praxisban "sokD"-s és addigra már nagyon tuti helyen lesz a méhlepényem!!! Kép
fekvős Falina
falina

Timmba,
írnál nekem a hasfájásaidról, csak mert tanulhatnék belőle sztem. nekem az elejétől volt alhasi fájdalom, ami aztán görcsre váltott, jelenleg meg csak akkor nem keményedek, ha oldalt fekszem... minden egyéb esetben azonnal és úgy is marad, míg be nem veszek nospát, amit nem akarok sűrűn, pedig napi 3*1-et kéne a napi 3*1 magneb6 mellé. no én ehelyett napi 3*2 magneb6-ot szedek és csak ritkán merem a nospát szedni. tán nekem is emeltetni kéne a Mg adagot...
Falina
17+3
falina

Mzx-Moni Kép
Te jártál már a SCS-ben?? Mert mi ki akarunk menni, csak nem tudjuk hol találjuk (merre kell menni autóval). Megtennéd, hogy leeírnád? Milyen boltjait érdemes megnézni?

Vikó Kép
"Jó" hétvégétek lehetett! Még mindig dolgozol (Te is)?

MJ-Moni Kép
Nagy-nagy gratula a diplomádhoz!!

Henci Kép
Milyen utazóágyat vettetek a Kikában?

Vanda
23+3

Vanda

Kép
vanda

Gömbölyű!

Tehát te vagy az akinek Csenge a kisleányzója! Nekünk is ez a név tetszik, remélem nem baj. Bár még a Virág is versenyben volt, de végül, ha nem változik addig, akkor a Csenge Noémi marad. Egyébként mi is megkaptuk azt amit annakidején ti, hogy a Csenge milyen név...stb..bár nagyon sok emberkének tetszik szerencsére.

Mj-Móni!

Nálunk pont ellenkező a helyzet. Az Anyukámnak volt nagy vágya, hogy végre leány unokája legyen, ugyanis van már 3 fiú a nővéremtől. Amikor még nem tudtuk, hogy leány vagy fiú a picur, és úgy tűnt, hogy talán fiú, akkor az Anyum sajnálkozott, hogy jajaj megígymegúgy...erre én megkérdeztem, hogy azért remélem nem lesz nagy baj, ha tényleg fiú lesz ;o). Most persze kiderült, hogy lányka lesz, és mindenki nagyon happy. Viszont most Anyum teljesen túlbuzog, egy kicsit kezd is az agyamra menni, kitalálta, hogy hozzá kéne költöznünk az első hetekben. (??) Hát megpróbáltam neki megmagyarázni, hogy ez nem a legjobb ötlet, hisz a kisbabának már szépen ki lesz alakítva otthon minden, meg is kell szoknia az új életet, ráadásul én valahogy azt hiszem arra vágyok, hogy a legelső héten szinte csak kizárólag hárman legyünk az Apukával és a picivel, és elkezdjünk összeszokni mint új kis család. Lehet, hogy önző vagyok, de ezt így szeretném, Anyukámról meg tudom (hisz nem is nagyon búrkoltan, de ezt már Ő is mondta, hogy ki akarja sajátítani az egyetlen lány unokáját) ráadásul tudom, hogy az Ő segítsége abban fog kimerülni, hogy olyan dolgokban szeretne segíteni, amit én szeretnék, vagy az Apuka szeretne csinálni. Pl fürdetés. Bezzeg az Anyósom (ímádom!!) biztos vagyok benne, hogy ha jön, akkor takarít, főz, mos majd helyettem, le sem fogom tudni állítani! Pedig neki még csak Csengi leasz az első unokája. No mindegy, most jól kipufogtam magam, elnézést kérek. Az Anyukám mostanában úgy rámtelepszik, hogy majd megfulladok. Sajnálom, de ez nekem túl sok! A tesómmal nem csinálta ezt. Nagyon önző lennék??

Wica
27+6
wica

Sziasztok Lányok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok. Mi is 2005. nyarára várjuk a babánkat (harmadik). Július 21-re vagyok kiírva. Ha minden igaz, fiú. Van már egy 10 éves kisfiunk és egy 7 éves kislányunk. Én 31 éves vagyok, röviden ennyit magunkról.

MJ-Moni
Teljsen megértelek, de ne keseredj el! Mi anno a kislányunknál nem akartuk tudni, hogy milyen nemű lesz (igaz, nem is nagyon látszott). Mindenki hülyének nézett minket, hogy ti tiszta dilisek vagytok! És ha fiú...? Mindig mondtuk,na és akkor mi van, visszaadjuk? Olyan lehangolóak tudnak lenni az emberek, de engem már nem érdekel.
Most, hogy megtudtuk, ez a baba is fiú 99 %-ban, kérdezgetik is tőlünk, ezt akartátok? Nem mi egészséges kisbabát akartunk. Hát nem tök mindegy, ráadásul úgy, hogy van egy fiú és egy lány is a családban.

Sziasztok
Banett

Kép
banett

Pelenkákról:

Pont ma rágtam át magam a Gyermeknevelés/ Pelenka:melyiket válasszam topikon, mert én is gondolkozom azon, hogy inkább mosható pelenkákat választok. Már nem az egyszerű négyszög alakú textilpellusokról van szó, hanem kb pont úgy néznek ki ezek a moshatók mint az eldobhatók. Egyébként a topikban van egy csomó más "zöld" jótanács, főleg ruhamosási praktikákkal kapcsolatban.

Engem két dolog vonz a mosható pelenkához, az hogy igy gyerekenként 1 tonna szaros pelenkától mentjük meg a környezetet, amik állitólag több mint 100 év alatt bomlanak le!!! Addig csak úgy álldogállnak a szeméttelepeken. Másodszor pedig irdatlan pénzbe kerülnek az eldobható pelenkák, hallottam már olyanról is hogy 30-40e forint havonta, bár őszintén bevallom, hogy ennek nem néztem pontosan utána. A mosható pelenkák ugyan drágábbak eleinte, de állitólag 3-4 hónap alatt behozzák az árukat, és ha belegondoltok, hogy mennyi ideig hord pelenkát a gyerek, az elég sok pénz tud lenni.

Ezzel együtt nem vagyok egy házitündér tipus, és bevallom hogy én is elrettenek egy kicsit a mosási feladattól. De én valószinűleg kipróbálom az anyagpelenkákat, aztán meglátjuk.

Azt is hozzá kell tenni, hogyha érzékeny bőrű a gyerek, akkor az eldobható pelenkák állitólag sokkal jobban irritálják, mert tele vannak nyomva ilyen nedvességszivó vegyszerekkel, amik bánthatják a baba bőrét, esetleg be is szivódnak és arról meg senki nem tudja, milyen hatása van. És az anyagpelenkások állitólag gyorsabban szoknak bilire.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

TimmbaKép
Engem eddig egyszer, a 15. héten vizsgált meg a doki, akkor is az én kérésemre. Azt mondta, hogy nem vizsgálgatunk feleslegesen. Ha problémám nincs (görcs), akkor nem kell tartani a méhszájproblémáktól.

Andi71Kép
Az uncsitesóm a félidő után érezte csak először a baba mocorgását, úgyhogy ne aggódj!

VandaKép
Egy osztrák típusú, sötétkék, az ágy két vége orkán anyag, a két oldala necces. A www.kika.hu oldalon a prospektusban meg tudod kuksizni.

Pelustéma: a t.köm fog pelenkát mosni, lesz elég dolgom. Különben is megvettük a használtpelus-csomagoló szemetest (egyszer már volt téma).

Henci
henci

Sygnum! Hol 21eFt az AngelCare? Eddig mindenhol csak 50-60 körül láttam!

Mj_Móni! Az ilyenekből nekem is elegem van. Mindenki (hetedrangú, számomra nem fontos ismerősök is) bele akarnak szólni, hogy mi legyen a gyerek neve, meg hogy jaj, abban a rosszhírű kórházban ne szüljek, stb. Öregem, a legjobb, mikor megkérdik, hogy "XY névre nem gondoltatok?". HÁT MILYEN ÉRDEKES, DE NEM! Kép

Andi71! Olyat se érzel, hogy hirtelen valamitől viszket a hasad? Mintha valaki megcsikizné belülről?

Johanna, Sygnum! Hát vessetek meg, de én már most undorodom a kakis cuccoktól! Azt se tudom hogy fogom majd megtörölni a gyerkőc nyakigkakis seggét, de az anyu szerint ez majd meg fog változni, ha a saját gyerkőcömről lesz szó. Addig is disznómód undorodom az ilyesmiktől.

A Madarászutcás előadás mikor lesz, pontosan hol?

Henci! Csak nem az akciós ágyat vettétek meg a Kikában? Van még belőle? Kép

Fiú-lány téma! Engem azzal őrjítenek meg, hogy megkérdik, hogy mit szeretnék, és hozzáteszik, hogy csak azt ne mondjam, hogy mindegy. És miért ne? Hiszen első gyerek, nekem tök mindegy, hogy milyen lesz. A másik topicba, ahova járok, be is írtam viccesen, hogy "lányok, ma megyek 4d-s uhr-a, drukkoljatok, hogy fiú legyen vagy lány!" Kép

Ancsipancsi
18+5

ancsipancsi

Johanna!
Azt hiszem a komódok is 35 körül voltak bútorlapból, hozzá még vagy 2-3000Ft a pelenkázóvá alakításhoz kellő lap. Nagyon helyes komódok voltak, fából is volt pár típus. Olyan is van, ami nem is néz ki bababútornak, azaz bárhol elhelyezhető utána. A szélük nem éles, úgyhogy nem zúzzák rajta le a kobakjukat a picik. Van olyan pelenkázójuk is, ami sarok-komód egyben.

Mj-Móni!

Szedem az antibiotikumot, és a rengeteg vasat. Remélem minden rendben lesz, elegem van a kellemetlen hírekből. Köszi a biztatást!

Vanda! Nem én írtam az SCS-ről, még nem voltam ott én sem. Reméljük tud valaki segíteni!

Lányok, nekem meg a fateromból van elegem! Minden héten egyszer-kétszer feljön Internetezni hozzánk tavaly nyár óta(táppénzen van, állást keres). December óta, hogy én is itthon vagyok, már idegesítő. Ha azt mondom neki, hogy most látogatóm lesz, ne jöjjön, akkor megsértődik, de ha itt van, akkor nem sokat segít, sőt! Mindig felbosszant, mert vagy az anyukámat vagy az öcsémet szidja, akiket szintén megpróbál ugráltatni mindig. Ráadásul mindig meg kell etetni, szerencsére a fagyasztott kajákat is megeszi. Pedig nekem minél többet feküdni kellene, és nem stresszelni magam. Elegem van belőle!

Bocs, hogy így kifakadtam, de mostanában sokkal türelmetlenebb vagyok, és nehezen bírom az állandó családi megszállást. Az anyák is rendszeresen megjelennek, de ők legalább segítenek.

Mindenkinek megvan a maga baja... Kép

Mzx-Móni (25+1)

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!

Pelenka:
Szerintem, ha moshatót választ az ember, akkor is az elején, szülés után alig bír egyáltalán majd lábraállni, legyen az császár avagy sem. Meg az elején newborn méret kell, tehát igazán már nagyobbacska korában éri meg az egyméretű mosható - szerintem... Mondjuk én biztos nem mosom, lőjék fel a holdra, ha nem bomlik le a Földön! (önző dög vagyok, aláírom, de ígérem, hogy minden más környezetvédő előírást a jövőben be fogok tartaniKép)
Haskeményedés:
A 11. héttől görcsölt a hasam, mintha menszesz lenne, majd a doki javasolta, hogy szedjek MagneB6-ot. Ugye most voltam a 27. héten orvosnál, persze addig is, csak másnál - jelenleginél 2. alkalommal, de a 23. héten meg voltam szeppenve, hogy szóljak, mivel volt egy jópofa fertőzésem -, panaszkodtam, hogy még mindig görcsölök, mire megkérdezte, hogy mit szedek és elhűlt, hogy csak a MagneB6... Amit éreztem görcsölést pedig méhösszehúzódás volt, úgyhogy haladéktalanul a pezsgőtablettát mondta. Továbbá, hogy azért nem emeli az előzőleg említett vitamin duplázását, triplázását, mert akkor a B-vitaminból lenne túl sok, ami nem kéne. Úgyhogy ennyi. Pihenésre írt a rövidülés miatt, így táppénz és közölte, hogy ebből már szülés lenne nem vetélés... de a 28. héten?! Lenne 70% az életbenmaradásra és a lélegeztetőgép egy ideig, megbolondulnék, úgyhogy most pezsgőtabletta - nem is rossz, sőt, teljesen jól érzem magam tőle, valahogy megkönnyebülés -, és sok pihenés. Azt mondta, ha unom az ízét, a Béres magnézium még kóser. Hát ennyit erről.

Johanna: Akarok menni és is a Madarász u-i oktatásra. Azt olvastam - mivel nem támogatott -, ezért önköltséges lesz (ha jól értettem), szóval nem ártana beszerezni, hogy mennyiért Kép

Henci: Sztetoszkópot én is vettem egy hónapja, kétoldalast, a saját szívverésemen kívül nem hallok semmit - ezért nem is dicsekedtem vele! Te hogy csinálod, vagy milyen a tiéd?

Lányok, úgy várom már a talit, pedig még egy csomó hét! Reményeim szerint bevásárolunk ehéten, elrendezgetem a kicsi dolgait (mosás-vasalás és minden). Majd megírom, hogy mit hol és mennyiért, de csak ha kifogjuk és nem boltolunk 200%-os árréssel Kép
timmba

Ma már megint előjött a terhességi idiótaság, és totál elfelejtettem, hogy mára voltam bejelentkezve a Praxisba, mikor felhivtam őket érdeklődni, hogy ugye csütörtökön lesz, akkor mondták, hogy nem, ma lett volna. Mindegy, jövő héten lesz a hivatalos kórházi 18. heti, de annyira haragudtam magamra...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lányok!

Mj-móni, Csmarti, Henci, Ancsipancsi!

Köszi a válaszokat. Kicsit megnyugtattatok, azt hittem, hogy ilyenkor már mindenkinél javában mocorgot a babó. Feltétlenül megemlítem a dokimnak.

Ancsipancsi!
Hát valami nagyon pici, buborékokat mintha éreznék, de nem mernék rá megesküdni. Csikizést abszolut nem. De este megyek a dokihoz, remélem szívhangot tudunk hallgatni.

Köszi a segítségeteket!

Andi
andi71

RókicaKép
ellent kell mondjak az egy tonna szaros pelenkával, ami 100 év alatt bomlik le.

Mit gondolsz a mosószerben és az öblítőben található adalék (foszfor vagy mi a csoda meg a többi) kevésbé környezetkímélőbb? Ha pedig valóban valami zöld barát mosószert használsz, arra valóban rá fogod költeni a 30-40E forintot havonta (a folt meg bennemarad) mig az eldobható pelusra úgy kb. 10.000 fogsz költeni havonta.

Persze nem a mosható pelus ellen beszélek mert biztosan nagyon jó. Szerintem majd mindenki meglátja melyik jön be neki, ki lehet próbálni ezt is azt is és lehet dönteni, ahogy Te is irtadKép

VandaKép
Köszi a gratulát.
Igen mi oda járunk, majd mindjárt előszedek egy jó kis térképet innen a netről. A baj az, hogy már tavaly óta útfelujítások vannak az autópályákon, és változtatják az útvonal kiírásokat, de a lényeg Mődling-et kell követni.

MZX-MóniKép WicaKép
Hát nem lehettek könnyű helyzetben az ősök miatt. Tudjátok, aki engedi magát azt ki is használják!!!! Mondja a bagoly a verébnek.....

BanettKép
Üdv közöttünkKép Azt hiszem Te leszel az első 3. babás a topikon.

AncsipancsiKép
Én a 2 év pelenkázás alatt már odáig jutottam, ha megérzek egy valóban kellemes illatú popsitörlő illatot (johnson, pampers, nivea stb) már sz@rszagra asszociálok. Mára már kifejezetten sikerült meggyűlölnöm őket. Sokszor marad a csap, mint környezetkímélő megoldás Kép

Hát akkor drukkolunk a fiú-lányhoz, vagy ha jobban tetszik lány-fiúhoz. Aztán értesíts minket az eredményről Kép

MártiKép
Vettem az adást KépKépKép Köszi a gratulát.

MJ-Móni 23+3
mj__móni

Henci Kép
Köszi szétnézek Kép Milyen típusú (márka)?
A pelenkával én is úgy vagyok, mint Te. Nagyon sok feladatom lesz, (nem szeretném most részletezni), én bizony eldobható pelenkát fogok használni, ha már ennyit könnyíthetek magamon. A sangenic vödröt mi is megvettük, meglepődtem milyen jó illatos zacsi van hozzá KépKép.

Mzx-Moni Kép
Bocsi, tényleg. MJ-Moninak akartam írni Kép.

Mj-Moni Kép
Te írtál a SCS-ről, Bécs mellett. Meg tudnád mondani, hogyan lehet oda autóval eljutni? Melyik boltokat érdemes megnézni?

Banett Kép
Üdv köztünk KépKép Július vége nagyon baba-esős lesz Kép.
Vanda
23+3

Vanda

Kép
vanda

Mj-Móni Kép
Köszi, várom a térképlinket Kép
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Timmba!
A fruktóz simán fruktóz, tehát nem édesítőszer alapanyaga. Én a Tescoban vettem többször, de van nagyobb bipboltban is. Nem a diabetikus cuccoknál, hanem a cukroknál, édesítőszereknél van. A fruktóz egyébként gyümölcscukor, tehát teljesen természetes anyag, a CH-ja ugyanúgy kb. 100/100g, mint a rendes cukoré, csak az a nagy különbség, hogy a fruktóz lassan szívódik fel, és lebontásához nem kell inzulin, ezért cukorbetegek is ehetik. Bármit meg lehet vele csinálni, amibe cukor kell, de mivel édesebb, 40%-kal kevesebbet kell belőle használni. És pl. jó kis lisztmentes (vagy kevés lisztes) sütiknél, ki lehet hozni jó alacsony ch-értékeket egy adagra, és azért mégsem érzi az ember, hogy meg lenne fosztva az édességtől. Kép

Bogárka (26+3)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

VandaKép
Megvan lecsekkoltam a térképen!
Eléritek Bécs határát és onnan csak arra figyeljetek, hogy GRAZ-ot kövessétek, mert először nem lesz kiírva Mödling. Majd kell 1-2 krix-kraxot tenni, de továbbra is Graz irányába menni, majd ki lesz irva Mödling Shopping City Süd (SCS). Innen már egyszerű megtalálni.

Üzletekről nem tudok mit mondani! Rengeteg van és attól függ mire van szükséged. Tesómék ruhákat szoktak venni, mi a 90.000 ft-os emeletes ágyat vettük 45.000-ért az Ikeában. Készülj fel egy fárasztó napra és vigyél sok magnéziumot, mert sok séta lesz! Hatalmas az egész komplexum! Kaják finomak és drágák.

www.viamichelin.com vagy www.michelin.com (route planner) vagy kikeresve:

http://www.viamichelin.com/viamichelin/gbr/dyn/controller/ItiWGPerformPage?reini t=1&strStartAddress=&strStartCP=&strStartCity=budapest&strStartCityCountry=1741& strDestAddress=&strDestCP=&strDestCity=M%F6dling&strDestCityCountry=106&image.x= 0&image.y=0

Szóval ez igy bonyolultnak tűnik azért mondom Graz-ot érdemes követni.

Üdv,
MJ-Móni 23+3
mj__móni

AncsipancsiKép
Igen, az akciósat a kiságyból is és az utazóágyból is. A hétvégén volt egy hete, hogy vásároltuk, akkor még volt belőle bőven (Lehet úti Kika).

TimmbaKép
Nem tudom milyen az a kétoldalas. Az enyém sima mezei. A köldököm alatt kerestem a szívhangját, nagyon kellett koncentrálni, mire végre meghallottam. Én a sajátomat nem is hallottam.

VandaKép
Asszem BYBA a márkája. (Majd este otthon megnézem.) Tényleg fincsi illatú a Sangenic zacsija. Úgy néznek majd ki a felfűzött pelusok, mint a szafaládéKép

BanettKép
Üdv!

Henci
henci

Mj-MóniKép
Köszii!!

Vanda

Kép
vanda

Bogárka! Köszönöm az infót, a Tescóba lassan már "hazajárok" Kép
timmba

Falina,
gyere a talira!!!! Kép Kép

Pelenka:
én Bencénél eldobható pelust használtam (az elején Liberot és Huggiest, majd ajánlás után a DM pelenkáját), és Zsebinél sem tervezem másképp. Nem akarok azon aggódni, hogy vajon belemászik-e az áztatós vödörbe, ha sétálunk, vagy vendégségbe megyünk, vagy elutazunk (Anyósomék 2 1/2 órára laknak), akkor külön táskába gyűjtsem a pisis-kakis pelusokat, hogy majd órák múlva tudjam csak beáztatni, és a nyár közepén azon aggódjak, hogy vajon mennyire "szaglik" a használt pelus. Inkább veszek visszaválthatós üvegeket, mint mosható pelust... Kép

Mirci
mircimama

Köszi mindenkinek az üdvözlést!
Egy - számomra - fontos kérdésem lenne. Ugye most vagyok a 23. héten, de nekem a dokim egyáltalán nem tanácsolt semmiféle vitamint. Ez kicsit izgatott is, hogy az előző kettőnél milyen nagy hangsúlyt fektetett erre, de most elég későn (már a 14. héten) mentem csak dokihoz. Azt mondta, hogy aki eddig nem szedte, már sok értelme nincs is, hiszen az első 12 hétben fontos a vitaminok - pl.: Elevit - szedése. Beszéltem a védőnőmmel is, ő is ezen az állásponton volt. Olvaslak itt titeket, és teljesen kétségbe vagyok esve, hogy akkor most mi a fenét csináljak?!
Na, ennyit arról, hogy 3. babás kismama a topikban...!
Igazság szerint, állandóan parázok, mert nagy csoda így is, hogy megfogant a babám. Alulműködő pajzsmirigyem van, ennek következtében az ösztrogén és progeszteron szintem még augusztusban a nullával volt egyenlő, magyarán esélyem sem volt a teherben maradásra. Mi nem akartunk hormonális beavatkozást, mindent a természetre bíztunk, és októberben meg is történt. Szóval, most nem tudom, mi a jobb. Elkezdeni a vitamint, vagy sem?

Ancsipancsi
Nevek: igen, ezt nagyon bírom. Ilyenkor szoktam gyorsan megkérdezni az illetőt, hogy miért nem hozol össze egy XY nevű gyerkőcöt, ha neked annyira tetszik ez a név?

Henci
Elég ügyes vagy a sztetoszkóppal. Erre már én is gondoltam, de én úgy járnék mint Timmba. Az enyémet megtalálnam, de a babóét nem, ezért a hipohondriám előjönne és máris rohannék a dokihoz, hogy istenem, nem hallom a szívhangot. De azért megnyugtató lehet hallani őt.

Rokica
Gratula a fiú-lányhoz! Tetszett a véleményed!

Banett

Kép
banett

Timmba,
köszi a haskeményedős leírást, sokat segítettél!
megdumálom a dokimmal ezt a Mg pezsgőtabis variációt.
F.
falina

Timmba! Nekem azt mondta a szakember, hogy sztetoszkóppal csak ritka esetben lehet hallani rendesen a szívhangját a magzatnak. Inkább valami kihangosítós készülék kell hozzá.

A Madarász utcai oktatás meg hogyhogy nem ingyenes? Nem támogatott? Megőrülök!

Rokica! Korábban is, de most, mióta terhes vagyok, főleg mini határidő naplóval mászkálok mindenhova. És még így is van, hogy este 10-kor jut eszembe, hogy másnap reggel védőnő Kép

Mj_Móni! Ami környezetbarát, az általában koszbarát is. A foszfát algásodást okoz, és még sorolhatnám. Valamint én is minden környezetkímélő izében benne vagyok, de nem vagyok a saját magam ellensége.
Még azt kérdezném, hogy sokan mondják, hogy a kőc seggét odatartják a zuhany alá meg a csap alá, mert könnyebb úgy lemosni, mint törölgetni, mert az úgyis büdi marad Kép. Hogy lehet ezt úgy megvalósítani, ha egyedül vagyok otthon? Nyilván a párom nem fog kakaügyeletet tartani, inkább elmegy melózni, és keresi a lóvét Kép

Henci! És kafa az akciós utazóágy? Ua. színű, mint az újságban? Vagy van más színekben is?
A márka tényleg Byba. Van hozzá hordtáska, amibe összecsukás után bele lehet tenni? ez fontos!

ancsipancsi

Banett! amúgy a tesómtól tudtam meg, hogy anyukámnak nem tetszik a fiúnév, amit kitaláltunk, de legalább nem próbált lebeszélni róla. őrá nem haraxom, csak az erőszakos egyedekre. Kép

ancsipancsi

ezt figyeljétek. egy csomó bababót:

http://www.bebilap.hu/mithol/aruhazak_boltok.htm

ancsipancsi

BanettKép
Hát igen, már a tervezett várandósság előtt ajánlják a vitamint elkezdeni. (Tudom, nálatok nem volt tervezés, egyszer csak jött a csoda.) Sőt, még a szoptatás alatt is javallt. Én a 12. hétig napi egyet, onnantól pedig csak minden 3. nap kapok be egyet.

Henci
henci

Banett! Ne aggódj a vitaminok miatt. Én azt olvastam, hogy valakinek az Elevitet a 3. hónaptól ajánlotta az orvos. Amúgy a tájékoztatató szerint a kívánt teherbeeséstől a szülést követő három hónapig "kell" szedni... erről orvosnak és orvosnak más-más a véleménye. A nyitott gerinc és az idegrendszeri problémák megelőzésére elsősorban a babához (folsav), továbbá részedre is van benne sok minden egyéb. Magnéziumpótlást meg hasfájásnál ajánlanak +-ba, hol kisebb, hol nagyobb mennyiségben. Valószínűleg ártani nem ártasz vele, ha elkezdesz kismamáknak való vitamint enni, beszéld meg a dokiddal. A nyitott gerinc szerintem már kiderült volna az UH-don, továbbá legfontosabbnak a 2-8. hetet tartják, továbbá a főbb szervek kifejlődnek, ha jól tudom a 12. hétig. Mivel nem volt gond nálad, valamint a leleteid sem rosszak, meg van két egészséges gyereked, akiknél valószínűleg hasonlóan jártál el, hát kár aggódni így utólag! Örülj, hogy nem lett semmi baj, anyáink, nagyanyáink korában sem voltak ilyen huncut kapszulák... nekem ezt mesélték.
timmba

AncsipancsiKép
Kafa hát! Kedvem lett volna belemászni! Csak sötétkék színben van (kis világoskék résszel). Igen, van hozzá hordtáska, amit vállon tudsz vinni.

Henci
henci

Köszi lányok a részletes tájékoztatást. Azt hiszem elmegyek és azért én megbeszélem mégegyszer a dokival. Attól biztos nyugodtabb leszek.

Ancsipancsi
Meg lehet kérdezni melyik az a fiú név, amitől elrettent a családod? Nekünk a Benedek tetszett meg. Pont azért, mert nincs az ismerős körben, így nem kötöm senkihez, és nem egy esetleges negatív tényező miatt lesz rossz szájíze az embernek e név hallatán. Hát, ne tudd meg, hogy miket kaptunk a családtól?! Jött a bátyám, akinek 3 lánya van és jobbnál jobb ötletekkel látott el, hogy milyen nevek lennének jók a vezeték nevünkhöz. Hát, azt hittem, lecsapom a telefont. Mondtam is a férjemnek, hogy most már juszt is ez a név tetszik, nehogy már más döntse el helyettünk, hogy hogyan fogjuk hívni a kisbabánkat.
Ettől már csak az volt jobb, mikor a kórházban kislányom születésekor egy kismama elkezdte szidni nekem azokat a nem normális szülőket, akik a kislányuknak a Virág nevet adták. Konkrét babára gondolt. Hallgattam őt, majd mikor részletesen kifejtette a véleményét, közöltem vele, hogy azok a nem normális szülők mi vagyunk. Én úgy élveztem, mert annyira zavarban volt. Hozzáteszem, ha lánya született volna Amarilisz lett volna. Na, most én mondtam, hogy még jobb, hogy fiú lett! :-)

Banett

Kép
banett

Mj-Moni
Gratulalok, ugyes vagy! En most kaptam a hirt, hogy junius 24. lesz az allamvizsga es elvileg julius 11.-re vagyok kiirva, eleg szoros.

Nagyon fura a tapasztalataitokat olvasni a kornyezet reagalasarol. Lehet, hogy szerencses vagyok, de csak normalis reakciokat kapok, tanacsokat is normalis modon es nem ratukmalva kapok. Viszont a ferfi szakertok reagalasa, illetve nem reagalasa eleg fura. Mintegy 40 tapasztalat szakertovel dolgozom egyutt es a ferfiak tobbsege azt sem kerdezi meg, hogy hogy vagy, mintha szegyelosek lennenek, holott egyreszt latszik es tudjak mi a helyzet, illetve szoktunk projketen kivuli dolgokrol is beszelgetni. Mintha felnenek, hogy tul intim szfera, de nekem jol esne egy gratulalok, vagy hogy vagy. Szerintem ez nem intimitas kerdese, hanem bunkosag.

Wica
Most szult baratnom azt javasolta, hogy kerjek segitseget az elso napokban, mert O alig birja. Nalunk a nagyszulok sajnos messze (150-240 km) laknak, igy eleg keves segitsegem lesz, foleg, hogy kicsi a lakas es nem tudnak hosszu ideig fenn maradni.

Andi71,
En a 20 het korul ereztem buggyogasokat, majd kesobb rajottem, hogy ezek a rugdosasok. En azt hittem elso babas reven, hogy a rugas valami olyan erzes lehet, hogy az utan le kell ulni olyan eros. Most mar tudom, hogy nem igy van, az utobbi ket napban irto sokat mocorog, de nem olyan erzes mint akinek behuznak egyet. A dokinak en is mondtam a 20 heten. hogy nem erzek semmit es megnyugtatott, hogy nem problema.

Pelenka:
En mar egyszer lefolytattam magamban egy kornyezetvedos vitat a muanyagdobozban hordott kaja folytan. Mi kornyezetkimelobb eldobni a muanyagot ezzel novelni a szemetmennyiseget, vagy a mosogatoszerrel kimosva a szennyvizterhelest novelni. Igy nem vagyok meggyozodve, hogy a mosas kornyezetkimelobb az eldobastol. Szerintem elinte orulunk, hogy szoptatni tudunk es alszunk egy kicsit, esetleg fozunk, de biztos vagyok benne, hogy nekem se mosni, se takaritani nem lesz erom. De lehet, hogy a legrosszabb verziora keszulok es tunderi alvos babam lesz.

Udv: Monika
23-24

mmónika

Banett,
üdv a Csapatban!! Kép
Én a 24. héttől kezdtem csak vitamin szedni, pedig Bencénél (aki májusban lesz 4 éves), már a tervezéskor szedtem. A Dokit én is megkérdeztem, hogy nincs már ehhez egy kicsit késő? Azt mondta nincs és azóta szedek NewLife vitamint (napi 2), aminek a dózisát a 36. héttől napi 2x2-re kell emelnem, és a szoptatás alatt is szedni fogom. Tehát nem csúsztál le semmiről, bátran kezdj el vitaminozni.

Mirci Kép
mircimama

Jaj elfelejtettem (mint mostanaban eleg sokszor megesik) jon valaki holnap a szent imrebe eloadasra?

Monika

mmónika

AncsipancsiKép
Hát a gyerek seggmosása bocsi) az a leggyönyörűségesebb rémálom, ha nincs termosztátos (azonnal megfelelő hőmérsékletű vizet adó) vizcsapod, márpedig szerintem a háztartások 99%-ban nincsenKép

Ugyanis
1. Érzed, hogy besz@rt a gyerek
2. leveszed a ruhát, pelust + leveszed a nadrágját kiszokniját
3. Fogod a gyereket elviszed a csaphoz
4. Fél kézzel beállítod, jó esetben bő 1 perc alatt a viz hőmérsékletét, miközben a gyerek összeken a fenekével jó adag kakival
5. Lemosod a már üvöltő gyereket
6. Felöltözteted és átöltözteted, mert nyakig vizes lett
7. és ezt akár minden szoptatás után megcsinálhatod
8. Állni, járni tudó gyerekkel könnyebb lehet mert bevágod a kádba, ha tűri!

A bőséges vizzel való lemosásról fentiek miatt lemondanék, azonban, ha a vizet választod, ajánlom egy kis tálkában vattapamacsok vizzel történő lemosás kombinációt.

Szóval 1 szó mint 100 egyszerűbb az illatosított, meg ilyen, meg olyan szuperérzékeny kendő használata, node hogy még 2-2,5 évig ezt használjam mikor már most rosszul vagyok az illatuktól....
Nem is tudom mi lesz KépKépKép

Üdv,
MJ-Móni 23+3
mj__móni

Ja, igen és még valami!
Pelenka ügyben: gyűlölöm a környezetszennyezést, és sokszor úgy érzem szélmalom harcot vívok a környezetemben lévőkkel, akiket mindez nem érdekel. Véleményük szerint, miért pont az ő hozzáállásuk változtatása árán változna a világ. Sok kicsi sokra megy alapon. De úgy gondolom, hogy ahogy az első kettőnél, most is eldobható pelust fogunk/fogok használni. Tény és való, hogy kényelmi szempontból sokkal jobb, de láttam ám olyan babapopsit, amit úgy kimart a pisis, kakis pelus, hogy tényleg lángolt a pici feneke. Ilyenkor nem érdekl, hogy kényelmesnek neveznek, de az én gyerekem ne szenvedjen, ha van jobb megoldás is.

Mirci
Köszi, most már biztos vagyok benne, hogy én is szedni fogok vitamint.
Banett

Kép
banett

Johanna,

szerinted általános tendencia a Kútvölgyiben, hogy a vércukor vizsgálat a 29-30.héten zajlik?
Április 13-ra rendelt vissza a doki, és azt mondta, addigra (az előző héten) menjek el erre a vizsgálatra (1 zsemle + 2 dl tej> 1 óra múlva vérvétel). Mindenkitől korábbi időpontokat hallok erre vonatkozóan. A Te orvosod hogyan "rendelkezett"?

e
erkaberka

MJ-Moni
Most néztem meg a profilod és olvasom, hogy versenyúsztál 4 évig! Hol? Nekem mindkét gyerkőc versenyúszó, úgyhogy szedjük is a motyónkat és indulunk rögtön edzésre. Mi a Honvédba járunk. Este hét, mire hazaérünk.:-(
Ez van, ezt vállaltuk!

Christopher huncut kiskölyök lehet a kép alapján. Milyen szöszke! Nagyon szép kisfiú!
Banett

Kép
banett

Falina!
Én is néha 4-5 Mg-ot veszek be, ha nagyon keményedik, pedig én nem görcsölök. Csak szimplán kemény. Sztem nyugodtan szedheted a 3*2-t. Viszont a No-spa nem a legjobb, mert ha jól tudom, az a méhszájat is ellazítja. Talán meg kéne kérdezni a dokidat, van-e helyette más. Itt a babanet rendelőjében sem ajánlják a No-spát. Persze egyik doki sem szereti, ha "kiokosítják", valahogy óvatosan kéne neki mondani.

Timmba!
Azért a C1000-es méhszájadra vigyázz! Ne nagyon terheld magad! Ez azt jelenti, hogy 3 cm-ről 1 cm-re rövidült a méhnyak.

Wica!
Hú, ez a Csenge Noémi nagyon jól hangzik! Klassz neve lesz!
Nem vagy önző! A baba a tiétek, nektek kell neveli, nem a nagyszülőknek. Az én nővérem nagyon várja már Picurt, közölte velem, hogy milyen jó lesz, majd eljön (azaz ideköltözik, mert 200 km-re lakik) hozzánk, ha megszületik és milyen jó lesz majd, hogy segít. Erre én azt mondtam, hogy nekem a házimunkában kell majd segíteni, a gyereket az anyjának (apjának) kell ellátni. Tudod mi volt a válasza? Akkor hívjad inkább anyósodat, mert azt nem csinálom. Jó, nem? Így szépen megbeszéltük, hogy senki ne jöjjön segíteni, majd mi megoldjuk. Kész, punktum.

Ancsipancsi!
A Megatoysban márciusban kuponnal, amit az Anyák Lapjában találsz. www.megatoys.hu
Dehogy vetlek meg! A kakit, azt mondják, a legjobb zuhany, folyó víz alatt lemosni. Nem dörzsölöd úgy a popóját és nem kell törölgetni sem, ha undorodsz tőle.Valahogy biztos meg lehet oldani, elvégre 1 kézzel is meg lehet tartani a babát. Hallottam már egyébként olyat, aki sosem tudta megszokni a saját babája kakiját. Van ilyen is.

Banett!
Üdv közöttünk! Sztem nyugodtan szedhetsz vitamint. Nem kell minden nap, de legalább nem ürül ki teljesen a szervezeted a szoptatásra. Az igaz, hogy a baba szempontjából most már mindegy, de ő tőled vesz el mindent, ami neki kell. Jól is teszi. De neked akkor mi marad?

Uh-on minden rendben volt, a placenta végre jó helyen van -a 30. hétre éppen ideje volt- , 1.fokban érett. Picurnak mindene rendben, most éppen fejvégű és 1504g. Most olyan boldogok vagyunk apucijával!

Éva (30+0)

Kép
sygnum

BanettKép
Jó volt a versenyúszás egy darabig (3évig), Dózsa, XV. kerület.

Addig volt jó, amig anyámék nem adtak be nyáron 1 hónapos edzőtábroba, ahol egész nap úsztunk és pályán edzettünk, aztán addig volt jó amig csak este jártunk úszni (6-8-ig) (utána már reggel is lehúztunk tesómmal pár kilómétert suli előtt 7-8-ig), aztán addig volt jó amig nem lettünk nagylányok.

Ment a harc az anyukám és köztünk, és végül mi győztünk, amit azóta sem bánok nagyon, hogy abbahagytam mert nagyon megeröltető volt, viszont a VIZ még most is a lételemem, egyszerűen imádok úszni! DE AZ TUTI, hogy az én gyerekeim is úszni fognak, ha nem is ilyen szinten!

Köszi a dicséretet Chris fiamról, tudod nagyon igyekeztünk amikor elkészült KépKépKép
mj__móni

Sziasztok!
MjMóni!Nagy gratula a diplomához!Kép

Banett!Üdv ittKépÉn 4.babás vagyok,de én is tudok ám olyanokat parázni,hogy csak na!

Nemek és nevek:Az első két gyereknél tudtam,hogy fiú,nem is volt kitörő öröm.Exanyósom csak és kizárólag lánygyereket tud elképzelni,nem is titkolta,hogy nem örül a fiúknak.Csak a lesújtó véleményből azt felejtette ki,hogy a gyerek neme még véletlenül se az anyán múlik,szóval a kicsi fia nem tudott lányt "csinálni".Na mindegy.
Mikor a lányomat vártuk 3 éve(más kapcsolat)Nem akartuk tudni a nemét,a neveket ugyan elárultuk,és nem volt ellenvetés.Most sem akartuk tudni a baba nemét,de azért megkaptuk,hogy "reméljük fiú lesz".Miért,ha lány akkor otthagyjuk a kórházba???Én csakazértis drukkolok,hogy puncis legyen.Neveket most nem mondtuk meg,semmi közük,majd akkor tudják meg,ha kibújt.Nem a család ízléséhez fogom igazitani a névválasztást.Akinek meg majd nem tetszik,az mehet ahova akar.

Andi71!Nálam is ugyanez a helyzet,a 18.héten még itt rágtam a körmöm,hogy mi van már?Nekem meg már nem is első gyerek,és beleestem abba hibába,hogy hasonlitgatni kezdtem,hogy ez ekkortól,az meg akkortól mozgott,akkor ez a baba miért nem akar már?Ne aggódj,pont amikor nem fogsz rá kicsit se számitani,kapsz majd akkorát az oldaladba,hogy sose felejted elKép!

Éva!Gratula az Uh-hozKépNem is emlékeztem,hogy rossz helyen van neked is a lepény,akkor most már te is megnyugodhatsz!

Vikó!Ilyen tetanuszos esetünk nekünk is volt,szilveszteri "ajándék" volt a lányomtól.Valamivel elvágta mindkét kezén a mutatóujjait,gyorsan ügyelet,ömlött a vér...
Ott én voltam aki a tetanuszt kérdezte,mert én nem emlékeztem,hogy az oltásaiba benne volt.Volt szerencsénk egy bunkó főorvosasszonnyal összefutni(mondom én,hogy kerülni kell a fő- kezdetű mukikat)aki meg se hallgatott,csak flegmán odavakkantott,hogy "csak valami éles játékkal!!! felsértette! az ujjait a gyerek.Ja,köszike,mit gondolt,kést adok a gyereknek játszani?Meg,hogy felsértette?Akkor miért vérezett össze az odaúton(5-10perc)egy fél törölközőt?Na mindegy,szóval rám se bagózott,mikor hazajöttem a gyerekkel,nekiálltam telefonálgatni a gyerekorvosnak,hogy nem tudjuk mivel,de rendesen elvágta a kezét az akkor 2 éves lányunk,és nem adtak neki tetanuszt,nem lesz baj?Szerencsére nem hajtottak el,megértették,hogy első nagy ijedtségembe nem jutott eszembe,hogy az első nemtomhány oltásába benne volt az is.Kellemesen telt ezek után a szilveszterKép

Na,megyek meglesem a kaját,még mielőtt odaégKép

Tünde.

Kép

Kép
tündérke26

Mmónika!

Hát a segítség az biztos jól fog jönni, csak hát az anyukám nem a háztartási munkákban szeretne segíteni, hanem a babusgatásban, pont mint a Sygum nővére.. Egyébként természetesen majd a helyzet adja magát, tehát majd érezni fogom biztos, hogy mikor mire van szükség. Szerencsére nekem van a legaranyosabb anyósom a világon, ő biztos fog segíteni! Persze az Anyumat sem akarom megbántani, hisz szeretem, de néha kicsit túloz, ilyenkor picit, kedvesen helyre kell igazítani. Mondjuk azt lehet, hogy "megengedem", hogy jöjjön és főzzön egy jó kis húsleveset, ahogy csak Ő tud Kép. Cserébe még gyerkőcöt is fürdethet.Kép

Sygum!
Ahogy az előbb is írtam, az Anyukám is így gondolkozott, mint a tesód, de még sikerült (remélem) vele megbeszélni. Köszönjük a dicséretet a név miatt. Örülök, hogy tetszik!

Tündérke!

Hát te aztán profi vagy! Így kell megoldani a nemekből és nevekből adodó problémákat. Gratula Kép

Wica
27+6
wica

Wica!A muszáj nagy úrKép Én aztán nem fogok vitatkozni,az én gyerekem,én adok neki nevet,én fogok vele élni vagy 20 évig a nap 24 órájába.Az meg,hogy milyen nemű,megintcsak nem érdekel,mert az már nem magyarázat,hogy a fiú viszi tovább a nevet.Ha akarom,adhatom az én nevem a gyereknek,ha fiú,ha lány,és ha ő majd akarja, viheti tovább a nevet.Szóval,mindenre van megoldás,én meg mindent meg tudok magyarázniKép

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok!
Olvaslak ám beneteket csak írni nem jutok ide!

Bannet!Üdv itt,én is a 3.babámat várom! Van egy 8éves és egy 5 éves fiam!

Mircimama!
Én küldtem mailt remélem megkaptad!
És remélem minden rendben!
Merre laktok?

Kismama újságban láttam a kenguru gold akcióját!
100%pamut zokni:129.-
mintás r.body:590,-
mintás ujjatlan rugi:1290.-
hosszú:1690.-
Meg még sok minden!

Puszi mindenkinek Rita

rita77

Mi történt lányok?Hova tünt el mindenki?

Kép

Kép
tündérke26

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?