Új privát üzeneted érkezett!

Maccs!
Betekintettem profilodba és olyan jó kedvem lett.Aug.13-án leszünk 8 éve együtt Kép Kép
Vera

KépKép
viranka

MACCS
CSAK GYORSAN...
ANYU AZT MONDTA,HOGY A MUNKAÜGYI KÖZPONTBAN KELL FELJELENTÉST TENNI,ÉS HOGY NE ÍRJ ALÁ SEMMI PAPÍRT,AMIT ALÁ AKARNAK ÍRATNI VELED!

PUSZI,NANDA
nanda

Sziasztok!

Anikó: akkor jó, hogy minden oké! Kiderült, hogy mi volt a fogyás oka???
Ovi: asszem 7-8 hét volt, de kellett! NAgyon vérszegény is volt szegényke. Most okés már. Holnap kezdi.
Bukás: akkor ne erőltesd. Az ő gyomra ezek szerint nem bírja. ÉS a babyételeket, főziket?

Csipcsiripp: műtét Kép ÉS ha nem titok, melyik kórházban tudtak rejta segíteni?
Nem lehetett könnyű! ÉS ami a szoptatást illeti, ne bánkódj, valamennyit tuti szopott a te babád is!
HIPP: néha adok. Szerintem ha abban van, van a többiben is. ÉS ha nem abban, másban. Nem lehet állandóan rettegni, ugye?

Maccs: én is nagyon lesem a leértékelt dolgokat! Most voltunk Bécsben nemrég, és ott is ilyen voltam Kép Le volt értékelve valami, nagyon megérte. Mondtam is a férjemnek, tuti lejárt. De nem... Ilyenek a berögződések!
Én ha tehetem, inkább Auchanba megyek.
Emelgetés: túl jó erőben vagyok! Kép

Nanda: jobban vagy?
Jó a csuka, de szerintem Edina lába is van akkora!

Rita: 3 napos láz volt???
A gyerekek okosak! Ők diétáztatják magukat! A husival most várj szerintem egy kicsit!
Utaztok?

Na, akkor egy kép:
Kép

azaz még egy:
Kép

Zs.
zerko

Sziasztok !

Remélem még nem felejtettetek el, sajnos problémáink vannak az internettel és emiatt nem tudtam jönni.

Még ezután fogok visszaolvasni, de addig is egy gyors helyzetjelentés rólunk, amíg a Kisasszony fel nem ébred:
Kibújt az első 2 fogacskánk alul, szinte egyidőben. Réka is már feláll, ahol csak lehet , rögtön felhúzza magát térdelésbe, vagy állásba.
Ha lefektetem aludni akkor kb. 15-20 alkalommal be kell mennem hozzá visszafektetni, mert vagy ül, vagy térdel, vagy áll, pedig olyan álmos, alig lát. Néha eldől és beveri a fejét, és én tiszta ideg vagyok, hogy összetöri magát a kiságyban. Ez nálatok is így van ?

Ma voltunk tanácsadáson, minden rendben, a súlya már 6,73 kg.

A képeket végignéztem, nagyon aranyos rajtuk mindenki.
Maccs sapi ötletét lehet, hogy átveszem, ugyanis gondban vagyunk a sapikkal. Vagy rácsúszik a szemére, vagy pedig a füle van kint belőle (még a fülvédős sapikból is)

Megpróbálok visszaolvasni és még később jelentkezem.

Puszi:
Hajni
ahajni

a " már 6,73 kg" mögé természetesen elfelejtettem a röhögő fejet betenni. Kép

Hajni Kép
ahajni

Sziasztok !

Sikerült visszaolvasnom, és remélem mára már minden beteg Mama és Baba jobban van, vagy meggyógyult.

Rita, kérdezted a szoptatást és az éjszakáinkat:
Szoptatni sajnos csak 3 hónapig tudtam de úgy, hogy kapott mellette pótlást.
Réka kb. 3 hetes korától végigalussza az éjszakákat, néha előfordul, hogy felsír (talán a fogacskák miatt), ilyenkor visszakapja a cumikáját és alszik tovább.

HIPP Kép:
Réka 4 hónapos korától folyamatosan kapja, ugyanis sokáig nem ette meg azt amit én főztem neki.

Tejpép: nekünk Milupa HA vanília van, ezt eszi reggelire.
Sajnos úgy tűnik, hogy Réka tejallergiás, utoljára 6 hónapos korában próbáltam ki a nem HA pépet és tele lett tőle piros pöttyökkel. Előtte a nem HA tápszertől is kiütéses lett.Kép
Most azt mondták, hogy 1 éves koráig nem kaphat mást, remélem addig elmúlik ez az allergia.

Réka felébredt, most elköszönök.

Puszi:
Hajni
ahajni

Sziasztok !

Sikerült visszaolvasnom, és remélem mára már minden beteg Mama és Baba jobban van, vagy meggyógyult.

Rita, kérdezted a szoptatást és az éjszakáinkat:
Szoptatni sajnos csak 3 hónapig tudtam de úgy, hogy kapott mellette pótlást.
Réka kb. 3 hetes korától végigalussza az éjszakákat, néha előfordul, hogy felsír (talán a fogacskák miatt), ilyenkor visszakapja a cumikáját és alszik tovább.

HIPP Kép :
Réka 4 hónapos korától folyamatosan kapja, ugyanis sokáig nem ette meg azt amit én főztem neki.

Tejpép: nekünk Milupa HA vanília van, ezt eszi reggelire.
Sajnos úgy tűnik, hogy Réka tejallergiás, utoljára 6 hónapos korában próbáltam ki a nem HA pépet és tele lett tőle piros pöttyökkel. Előtte a nem HA tápszertől is kiütéses lett. Kép
Most azt mondták, hogy 1 éves koráig nem kaphat mást, remélem addig elmúlik ez az allergia.

Réka felébredt, most elköszönök.

Puszi:
Hajni
ahajni

Sziasztok!

Megjöttünk a hétvégén, nagyon- nagyon jó volt.
Maccs!

Örülök, hogy hiányoltál, kérdésedre, hogy "mit csinálok ma", hát válaszolhatok: épp baromi napsütésben sielek :-) a háznál 22 fok volt, Levit kenhettük a naptejjel, mindenki más leégett. Majd felteszek pár képet, de ugye kicsinyiteni kell.

Hajni!
Miért nem próbálsz adni nem Milupás tejmentes (módositott sincs benne) pépet. Pl. Sinlac, Holle.

Hipp.
Levi szereti, és néha jó hogy van. A kupakot meg egye fene nem esszük meg :-))

Majd még jövök bővebben is, most mennem kell

Mese

Azért egy jó hir: Levi csúszik- mászik, azt hittem már sosem kezdi el. Ülni bezzeg nagyon tudna. A súlya pedig 7500 gr. Nekem bőven elég :-)

babafalva.hu vonalzó
meske

Zerko,
A Heim Pál Kórházban műtötték, és nagyon kedves, odafigyelő doktorbácsink volt, úgyhogy én elégedett vagyok a Heim Pállal. Bent lehettem vele egész végig, bent is aludhattam.
csipcsiripp

Sziaszok! Kép

Ma akkorát sétáltunk, hogy ihaj! Kép Jut eszembe, hogy még nem is meséltem nektek, hogy a babaúszáson alig merek levetkőzni, egyszer szegény ártatlan Csabikámat feljelenti valaki, mert tiszta kék-zöld folt a lábam, pedig csak a babakocsit cipelem az emeletek között.. Kép

Valamelyik este a bevásárolni voltunk, és ilyenkor mi gyakran szóba elegyedünk mindenféle ismeretlen emberkékkel a gyerekcse ürügyén. Hát most is a pénztárnál mögénk állt egy csajszi, hasán hordozókendőben pici babus. Én pakolom a cuccokat, lesem a kijelzőt, közben látom, apa nagyon beszélget a csajjal. Én akkor már magamban nagyon nevettem, mentek el előttünk a pasik, mutogatnak arra felé. Aztán apa áttolta a kosarat a kassza túloldalára, én meg kérdeztem tőle, hogy nagyon pajtizik a Michel Wild-dal, menjek egyedül haza a babával? Szegénynek kegyetlenül égett a feje, mint a rák, pedig csak keckedtem vele. Kép Aztán leesett neki is, hogy csak húztam az agyát, de egész este ezen röhögtünk. Persze nem nézünk malacfilmeket /nem mintha elítélném, csak anélkül is van iheltünk..Kép /, de azért innen-onnan a TV-ből fel lehet ismerni, legalábbis nekem sikerült.. Kép

Vera!
Sima kekszet nem, hiszen az kb. a kenyér összetevőiből készül, és azt a gluténallergia miatt nem ajánlják. De ha jól emlékszem a Milupának van kifejezett rágcsikeksze babáknak, azt szeretném kipróbálni. Bár az is igaz, hogy amennyit és amilyen erővel Lili mident rág, már a kutyusoknak való műcsontra is gondoltam.. Kép
Cipőméret mikéntje engem is érdekelne, még nem hordunk, de lassan itt az ideje.. Kép
Aug.13. Kép Klassz nap! Kép Bár azért valószínű sokan átkozzák azt a napot, amikor én megszülettem! Kép

Nanda! Köszönöm, igazi tündér vagy /neked is biztos van szép rószaszín ruhád/! További jobbulást. Igyál sokat, nehogy kiszáradj, pláne, ha még szoptatsz!!

Zsuzsa! Gyönyörűek a gyerkőcök együtt! Kép Hát igen, úgy látszik ez az "átverős-akciózós" megint egy jó magyar szokás.. Kép

Hajni! Kobak nálunk is állandóan kopog. Eleinte frászt kaptam tőle, de aztán rájöttem, hogy alapban meg sem kottyan neki, csak ha látja, hogy bepánikoltam, akkor sír. Így inkább hagyom, úgy látszik bírja! Kép Sapi - az én gyerekkoromban volt divat a csősapka (azóta is a világ legjobb sapijának tartom - nyakam sem és a fülem sem fázott.) most megteremtem az új tavaszi divatot: a "harisapi"-t Kép Különben én úgy szoktam csinálni, hogy egy nagyon vékony "űrhajós" cérnasapit adok Lilire ami rásimul a fülére, és arra adom az "utcait", így mindig jól védi és nem is csúszkál annyira. Kép
Nemsokára Hajni-nap van, előre is sok boldogságot kívánok! Kép

Meske! Kép Jó hogy vagy megint Kép Síelés biztos klassz lehetett, bár engem eleve a "tél" szó elrettent, a "téli sportok" meg no pláne... ! Azért jó muri lehet. Én félek tőle, ilyen vén fejjel meg már biztos nem fogok ilyesmivel próbálkozni. Sok ismerősnek volt már balesete.
Levi babára ki vigyázott? Hogy tudtál ott szoptatni és kajcsiztatni? Lehet hogy csak én vagyok ilyen tesze-tusza, de én nem nagyon merek elindulni semerre, mindig f.sok, hogy majd nem tudom megoldani a kajázást.

Megyek, azon ritka esetek egyike van, amikor "korán elálmosodtam". Kép
Macs
Kép
maccs

Sziasztok lanyok!

En mar fenn, de Lili meg alszik. Kép
Jelentos javulas van nalunk. Kép Lili mar csak 1x kelt fel es sokkal jobban van. tegnap megevett 400 gr fozeleket ebedre. Kép
Eldicsekszem, hogy Csip jart nalam kisfiaval tegnap egesz nap. Nagyon jol ereztuk magunkat es nagyon kedves es jo fej lanyt ismertem meg, nem beszelve a kisfiarol. Kép Talan emiatt is aludt jol Lili. Kép

Macs: nem tudom nalatok mi volt. Nem emlekszem. Kép nalatok is 3 napos laz volt? Mi is nagyokat setalunk mar ebben a szep idoben. Kép Hogy csinaltad a kepet! Allati. Kép

Vera: voltunk bordokinal. Nincs semmi komolyabb. Nem allergia vagy ekcema, hala istennek. Egy bakteriumot szedett fel valahol Lili, nem embertol, ami a laban ezeket a kiuteseket okozta. Kenni kel es ha 1 het mulva nem mulik el teljesen, akkor kap valamilyen antibiotikumot, ami kiuriti a szervezetebol. Remelem ez utobbit elkeruljuk. A laznak semmi koze nem volt ehhez.

Zsuzsa: Mi az a 3 napos laz? Talan van ilyen betegseg? Nem utazunk sajnos. Lili nem mehet furdobe a labaival. Ma mentunk volna. Majd szeptemberben megyunk. Ami kesik nem mulik. Kép lanyok gyonyoruek. Kép De a lenti kepen megakadt a szemem a Beidermeier tabernakulumon. Jol latom ez az? Kép

Hajni: orulok, hogy irtal. Agyban valo felallas termeszetes. Szerencsere Lili meg nem uzi, talan azert, mert oda mindig csal alvasra teszem be. Kép

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!
Kezdem úgy mint Rita Kép
Míra alszik anya fenn Kép A drágám 1/2 6-kor felkelt,sógórjelölt mocizúgására,szórakoztunk,nem hagyjuk szegény anyát pihizni minek ment bulizni ugye,aztán visszakómált Kép
Tegnap bevonatoztunk Pestre megmutattuk Mírának milyen a tömegközlekedés a pociból kibújva,elmentünk fogdokihoz,ott megszopiztattam Mírót,ismerősökkel taliztunk a westendbe,gyerek élvezte,aztán üvöltés irány egy kedves ismerőshöz kik a közelben laknak ott nagy nehézségek árán megint evett a csajszi aztán vigyorgott és produkálta magát ezerrel Kép Tök jó nap volt.Aztán rájöttem este buliba kell mennem és nagyon jó volt Kép

Rita!
De jó hogy Lili jobban van Kép Lassan már mi is talizhatnánk,bár most megint elkezdett fájni a torkom.Mondjuk nem kellett volna jégkrémtortát ennem vszínű Kép
Meske!
Azt már rég meg akartam kérdezni,hogy akkor voltatok Prágában mikor a hiper-szuper csúcstali volt?
Ügyi Levibaba de eddig volt jó dolgod Kép Ahogy mondani szokta volt kedves ismerősöm most lesz neked véged Kép
Maccs!
Tök jó ez a kép Kép Kép Kép
m.Wild állítólag (Robi szerint)jó fej csajszi egyáltalán nincs elszálva magától (csak sokat vásárolt náluk aztán ismerik,nehogy félreértsd Kép )
Zsuzsa!
Nagyon szépek még mindig a gyerkőcök,annyira édesek Kép
Hajni!
Te hol laksz?Én évente párszor Bábolnán és Banán vagyok.
Rékáról raksz fel képet?
pusz Vera

KépKép
viranka

Maccs szia!

Olvastam erről a borostyánkőről én is, és
kaptunk a kislányom keresztelőjére is.
Én félek feltenni a nyakára, mert mivan, ha huzogatja, vagy beakad valamibe, vagy beveszi a szájába. Te hogy használod? Használod egyáltalán?
Majd benézek..ha van időd, akkor írj nekem erre légyszi valamit. Köszi

Judit

apacs72

sziasztok!

Rita: csodálkozom, hogy Zita még nem jelentkezett...

Semmi előzetes tünete nincs. Egyszer csak magas láza lesz a gyereknek. Ezt csillapítani kell(ene). Amúgy remekül érzi magát a gyerek. Csak a szeme csillog nagyon.
Aztán három nap után mintha elvágták volna, láz huss. És akkor jönnek a nagykönyv szerint a hátán, nyakán, törzsén a piros pöttyök. Ennyi.
Hivatalos neve egyébként roseola. És általában a gyerekek 90%-a átesik rajta.
Mondjuk kicsi csecsemőnél a pettyek általában csak hő vagy tejkiütések szoktak lenni, ez nagyobb babáknál szokott már előfordulni.

És találtam egy ide passzoló cikket itt a babaneten is: http://www.babanet.hu/faq/gybeteg43.php

ZSuzsa
zerko

Sziasztok!

Lili aludt 2 e sfel orat. Kép Teljesen jol van mar. Kép
Most megyunk setalni. De elotte.

Zsuzsa: Koszi! Nagyon sokat segiettel. Teljesen megegyezik a leirtakkal Lili tunetei. Szoval akkor mi tulvagyunk a 3 napos lazon. Kép

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Rita! Végre jó hír, hogy Lili jobban van! KépSajnálom, hogy nem tudtok elutazni, de azért úgy vettem ki az írásodból, hogy annyira borzasztóan nem vagy elkeseredve. Kép Pedig biztos neked is jól esett volna már valami kikapcsolódás.
Képet úgy csinálta apa, hogy egy csőhéjjal játszottak kukucs játékot, és azon keresztül fényképezte le.. Kép
Nekünk vírusfertőzésünk volt kiütés nélkül. Három napos lázról pont pár napja hallottam egy másik anyukától is, eddig viszont egyszer sem. Kép

Vera! Kép Szuper programod volt! Kép Kicsit irigylem a görbe estédet, a barátok vigyáztak a gyerkőcre amíg te buliztál? Aludt végig? Nekem sajnos Pécsig kéne utazni, hogy ilyen haverokra találjak, az meg kicsit macerás lenne.. Kép

Judit! Borostyánnyaklánc: Először is legtöbbször a body alatt van, ki sem lóg, mert akkor hat igazán, ha a bőrrel érintkezik. Eleinte kicsit hosszú volt, de leszedtünk belőle pár szemet, most profi. Eddig szinte egyszer sem húzta meg magának, mostanában láttam vagy kétszer hogy fogja, de az sem volt durva. Megfujtani magát nem tudja, mert ez ösztön, mint ahogy kézzel nem tudsz öngyilkos lenni a vízben, mert az életösztön erősebb, ezért szoktak követ kötni a lábukra a muksik. (Na ez most tök jó példa volt! bocs, hirtelen jut jobb az eszembe) A beakadás: olyan mozdíthatalan kiálló tárgy nincs a környezetébe, amin így fenn tudna akadni, hiszen az eséskor is veszélyes lenne. Szájbavétel pedig nem jelent problémát, ha fürdetjük le szoktuk róla venni, olyankor szívesen elnézegeti, játszik vele, ilyenkor meg is rágcsálja, különben is imádja a gyöngysorszerű dolgokat rágni, jól esik a foginyének. Hetente egyszer folyó vízben 5 percig mosni kell, egyéb karbantartást nem igényel. Remélem segítettem.

Jó éjt!
Macs
maccs

Sziasztok!

Macs: Nagyon ugyes a papa, hogy ilyen jo kepet tudott csinalni! Kép
Borostyanlanc: Csodallak, hogy hisztek benne. En az a tipus vagyok aki semmilyen ilyenben nem hisz. Bar en semmit se tennek Lili nyakara, fulebe es kezere, de mindenki mas. Lattam olyan 1 eves kislanyt akinek mindez volt. Kép hat nekem nem tetszett. De izlesek es pofonok. Kép

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Csakhogy nehogy Zsuzsának hiányérzete legyen Képa 3 napos lázhoz:

<font size="-2"><font color="808080">A Herpesviridae család jelenleg ismert tagjai: herpes simplex vírus-1 (HSV-1), herpes simplex vírus-2 (HSV-2), varicella-zoster vírus (VZV), Epstein-Barr-vírus (EBV), cytomegalovirus (CMV), humán herpesvírus-6 (HHV-6), humán herpesvírus-7 (HHV-7), humán herpesvírus-8 (HHV-8) vagy Kaposi-sarcoma-vírus.
1988-ban ismerték fel, hogy a HHV-6 az exanthema subitum (roseola infantum, hatodik fertőző betegség) kórokozója. Ez általában a 6-36 hónaposokat érintő, 10-15 napos lappangási szakot követően hirtelen kialakuló, magas lázzal járó enyhe megbetegedés, amely márciustól júniusig diszkrét halmozódást mutat. A lázas szak 3-5 nap után hirtelen szűnik meg, s ekkor egy napon belül előbb az arcon és/vagy a törzsön, majd a végtagokon morbilliform vagy rubeoliform, maculopapulosus kiütések jelennek meg, amelyek egy-két nap múlva nyom nélkül vagy enyhe pigmentációval eltűnnek. A bőrjelenségeket gyakran - tévesen - a lázas betegségre adott antibiotikum okozta allergodermának tartják. A lágy szájpadon és az uvulán erythemás papulák (Nagayama-foltok) megjelenése a kiütéses szak vége felé gyakori. A lázas szakban a vérképben esetenként leukocytosis észlelhető, majd a kiütéses szakban inkább leukopenia jellemző, a mononukleáris sejtek túlsúlyával. A betegség contagiositása alacsony, még családon belül is csak ritkán terjed.</font></font>
A leírtak forrása a itt megtalálható.

Szép tavaszi napot mindenkinek!

Zita
pzita

Zita: mivel nem vetted észre, hogy "rendelés" van, így volt egy tétova kísérletem, és belekotnyeleskedtem a dolgodba. Azért remélem nem lesz rám papasz Kép

Remélem ti is jól vagytok!

Zs.
zerko

Hali!

Levi olyan boldog, ránézek, és mindig úgy mosolyog vissza, majd elolvadok. Gondolom, ti is igy vagytok ezzel.

Néhány restanciám van:
Sajna, a férjem, ha Prágába megy, kb. a reptér, hotel, munkahely a helyek, ahol jár, igy Tescoba egyáltalán nem. Csak kérte v.ki, hogy hozzon onnan térképes habtapit. Ha megyek én is újra, igérem, megnézem van- e, Levinek is nagyon bejött, tanulmányozza az országokat, a fővárosokkal :-) hamarossan kikérdezem :-)

Maccs!
Áll. van v.mi táblázat a hozzátápiról, érdekelne..
Kérdésedre a válasz: nem gáz babóval utazni, téged sem úgy ismertelek meg itt, mint aki majrézna.. Spanyolo. mocival :-) király lehetett!
Kell hozzá: konzerv, ételmelegitő, esetleg mellszivó (ha apa nem akar már megállni útközben "megint" szopira), peluscserére ugyis muszáj, cumisüveg. Ennyi.
Sielés: Pályaszállás kell, ez alap gyermekkel. Vittük a keresztszülőket, már beigérték fél éve. Felváltva sieltünk a hugommal, aki a keresztanya is. Vagyis inkább ő de. én meg du. Igy messzebbre is elsielhettünk. Délben lefektettem szopi után a gyermeket, majd elmentem. Ő alvás után megetette hippel, ez kb 3 körül volt, mert 2- 2,5 órákat aludt a friss levegőn. (itthon 1- max.1,5h) Én meg jöttem vissza 5- re. Ekkor újra szopi, alvás 6 körül, mig mi vacsiztunk. Jó gyermek volt, bár 9- en voltunk, igy volt társasága is. Nagyon is élvezte!
Nem volt gond sem útközben, sem ott, sem Prágában.

Vera, amennyire rémlik, akkor volt v.mi, de nem vettem észre hogy gond lett volna, még a határon sem. Megnéztem, febr. 23- án mentünk. Ekkor volt??

Febr. 6- án volt a szlovákoknál nagy hepaj, ezt tudom, mert nem Donovalyba mentünk, hanem Semmeringre, ill. mellé, mert azt mondták, képtelenség átjutni a szlovák határon normál idő alatt. Ugye nem erre gondolsz?!

3 napos láz :-(
Danda meggyógyultál? Rátok jár a rúd.. mindenki beteg?

Képzeljétek, Levinek hőemelkedése lett az indulás napján, biztos tőlem kapta el, csak egy gyengébb változatot, szerintem az anyatejben már benne volt az ellenanyag is. Másnap is volt hőem. de harmadnapra elmúlt. Kicsit gázos volt igy elindulni, de hál az égnek megúsztuk lightosan a betegséget.

Borostyán: végül is mire jó? Mindenre? :-) ezzel én is szkeptikus vagyok..
na hosszúra sikeredtem, megyek dolgomra.

Mese

babafalva.hu vonalzó
meske

halihó,
apa csak szombaton lesz,én alig élek,később ,ha lesz még erőm megpróbálok jönni,puszi mindenkinekKép

egy "aztsemtudomfiúvagyokevagylány"Kép Nanda
nanda

Sziasztok!
Mese!
Nem tudom mikor volt,csak eszembe jutott,hogy mentetek Prágába és nem volt-e fennakadás emiatt.
Jerry kérte a térképes habtapit,mert imádja a térképeket Kép
Maccs!
Mírára vigyázott az egész család(hatan Kép),Apa is mert ő nem jött velem,így csak én mulattam egy kicsit,de jót KépIlyen szempontból jó hogy most apuéknál vagyunk mert néha ki tudok kapcsolódni.Vki mindig van itthon este KépA hegyikristály is jó fogzásra?
Lányom lassan olyan mint egy kis csiga Kép Mindenhol nyálcsepp van amerre jár Kép Éjszakánként egyre roszabbul alszik,sokat felsír.Ez a fogzással együttjár?
Nanda!
vigyázz magatokra,már csak 3 nap és itthon lesz apaKép jobbulást kívánunk!
Rita!
Megjött az első lecke,kíhívás lesz az biztos!
kicsi lányom már kiabál nem tetszik neki hogy pötyögök,már a könyvek sem érdekesek Kép
Pusz _Vera

KépKép
viranka

Maccs!

Köszönöm az információt. Tényleg segített. nekem eszembe se jutott, hogy betegyem a body alá. Van karláncban is. Most az van rajta. megszokta és nem is huzogatja. De lehet, hogy a lánc praktikusabb. Amúgy ezt én nem vettem le róla fürdéskor sem, és alvásnál sem. Te észrevettél valami hatását a fogzással kapcsolatban? Elszíneződik? Vagy hogyan működik ez a dolog?
Mégegyszer köszi a válaszaid.
Szia

Judit

apacs72

Sziasztok!

visszafelé olvasok, olvastam a héten, de írni nem volt időm. Manó egész héten rettenetesen nyűgös volt, felborult a napirendünk is, és egész nap nem lehetett magára hagyni. Ráadásul a férjem (márc. második hete óta dolgozik új munkahelyen) volt olyan nap, hogy negyed 12-kor jött haza Kép (éjjel), remélem ez nem lesz rendszeres.

Borostyán nyaklánc: leírnátok, hogy mi a hatása? És (elvileg) milyen hatásmechanizmus alapján működik?
És valami speciális kell, vagy bármilyen megfelel?
Megnéztem a német oldalt, de csak a képeket értettem Kép
Vera:
nyál: nálunk is hasonló, csak Marcell folyamatos csíkot húz valóban mint a csiga. És módszeresen végignyalja az egész lakást, a parkettát, és külön csemege, ha a papucsunkat is megkaparintja. CSak azt nem tudom, hogy minek sterilizálom még az üvegeit?
Buli: tök jó, ezentúl mész akkor rendszeresen bulizni?
A Hippnek is van babapiskótája, nem néztem meg, hogy milyen lisztből van, de majd utánanézek, meg annak is, hogy mikortól lehet adni

Nanda: már csak egy nap!

Meske: én kértem tényleg a térképes habtapit. Nagyon szomorú vagyok, hogy a férjed nem megy Tescoba, most itt hüppögök Kép
Pedig ez lett volna mostanában térképészségem egyetlen megnyilvánulása
Elnézést, hogy megkérdezem, de nem találtam meg: Levi baba mikor született? Méretre Marcll is kb. akkora.

Zita: nemcsak a rendelésen kell ám megjelenni! (tudom kicsit nagy a szám, én sem jövök túl sokat mostanában) Bár a helyettesed is nagyon ügyes volt.
Hogy vagytok?

Rita: Örülök, hoyg Lili jobban van. Mikor jöttök hozzánk? Hova akartatok utazni?
Voltatok már babaúszáson? Vagy a kiütés miatt már nem is tudtatok elmenni?
Elküldenéd nekem is a hozzátápis táblázatot?

Macs: téli sportok Kép Mi azt hiszem hasonlítunk, én is jobban szeretem, ha 30 fok van
Nagyon csinos harisnyátok van!

Anikó: mi is hasonló módon sétálunk. Marcell kézben, a másik kezemmel meg toszogatom a babakocsit.
Hozzátápi: remélhetőleg jobb lesz egy idő után, az tényleg baj, ha az anyatejen kívül minden visszajön, illetve probléme lehet a későbbiekben. De te nagyon ügyes vagy, kitartást!

Ja: a szemem jobban van, de gyanús, hogy van valami újabb allergiám

Húsvétra elutazunk, így lehet, hogy már csak kedden jövök

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Mindenkinek!

Jerry
jerry

Lányok,Kép
Annyira aranyosak vagytok,hogy így tartjátok bennem a lelket.Köszönöm szépenKép)

Sok-sok puszi,és nagyon boldog nyuszizást mindenkinek,lányoknak sok locsolót,fiúknak meg piros tojcsit.Kép

Puszi,Nanda
nanda

Sziasztok! Kép

Látom a borostyán azért vita tárgya! Kép

Rita! Meske! Én belátom, hogy nem lehet mindenben hinni. Kép Különben is azt mondják, hinni a templomban kell. Én csak azért ajánlom, mert nálunk bevált. Kép 20 évvel ezelőtt az akupunktúrában sem hitt az allokrata orvoslás... Kép Ez így van jól! Kép

Rita! Nekünk fülbevalónk is van.. Kép Valóban ízlések és pofonok nem egyformák, de hála istennek ilyenek vagyunk, ezért lesznek édes egyénisegek a manók, és ezért nem uncsi itt a beszélgetés, mert mindenki mást gondol, és meghallgatjuk egymás véleményét! Kép

Judit! Jerry! A hatása elméletileg azon alapul, hogy az évezredek alatt a fenyőgyanta megkövesedett, kikristálysodott, ebből lett a borostyánkő, amiben a fenyő illóolajai elraktározdónak, melyek a testhőmérsékletre enyhén párologni kezdenek. Ezek az anyagok azok amik megnyugtatják és segítik a fogzást. Nem csak gyermekeknél, de felnőttknél is jó fogfájásra, fogínyproblémákra.
Jobb, ha nyakban van, nem kell semmilyen speckónak lennie, bár én azért lekerekítettet vettem, hogy nehogy megszúrja Lilit.
Judit! Elszíneződés nincs rajta, csak "megjavult a baba": nem lóg a nyakamon, és csak akkor sír fel a fogfájásra, ha úgy ráharap valamire, hogy az nagyon megnyomja a fogínyét. Így csak a kibújás előtti közvetlen 3 nap volt olyan, hogy néha felsírt, és Dentinox-szal be kellett kennem.

Jerry! Kép Marcell nyüglődése reméljük hamarosan jobb lesz Kép 30 fok! KépNe is emlegesd, mikor lesz már?? Kép Apa új melóhelye: elég rosszul hangzik hogy rögtön az elején így kihasználják! Kép De én most a melóhelyekkel kapcs. vagyok nagyon szkeptikus! Kép

Meske! Kép Azért ügyesen megoldottátok Kép Nincs kedved az ünnepek után egyszer egy közös sétához mondjuk a Millenmáris parkba?

Nanda! Kép Kitartás, a nyuszi hazahozza apát is! Kép Úgy sajnállak mindig amikor egyedül maradsz, én teljesen ki lennék. Mi csak nagyon ritkán voltunk 1-1 hétre külön a párommal, de nagyon rossz volt, most meg, hogy itt ez az egyszem kölök, el sem tudom képzelni, hogy egyedül kelljen mindent elintézni. Kép

Tudom hülyén hangzik így nagy pénteken éjjel, hogy ki mit süt az ünnepekre, de anya rendsen elintézte az ünnepi terveimet. Már jó régóta minden évben együtt náluk szoktunk húsvétolni, erre most tegnap este tudtam meg a hugomtól, hogy anyáék Pécsen leszek náluk. Ma de. gyors vettem sonkát, hogy legalább az legyen, meg zöldségeket, de a húsvéti kalácson kívül nem jut eszembe húsvéti süti egy sem..

Hozzátápistáblázatot felteszem ide, akinek kell, le tudja tölteni. Kép

Kellemes Nyuszit mindenkinek! Kép
Pusz:
Macs
<!--attachment: hozz_t_pi-201817.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*19.5**hozz%e1t%e1pi%2exls --><center><pre>
Kép
hozzátápi.xls (19.5 k)</pre></center><!--/attachment-->
maccs

Hozzátáplálás témában néhány link:

http://www.iboly.hu/faq_first_solids.htm
http://www.otlettar.try.hu/kismama/szilard_etelek.htm
http://www.lll.hu/node/10

A középső táblázatos forma. A harmadik talán a legrészletesebb.

Jó húsvétolást mindenkinek!

Zita
pzita

Sziasztok!

Itt vagyok. Kép Rossz ejszakank volt. Hajnali 1-tol masfel orankent kelt uvoltve. Nem tudtuk miert. De emiatt reggel fel kilencig aludt. Kép
Laba csodasan gyogyul. Nagyon jo borgyogyaszhoz mentunk. Csodakremet irt fel. Kép Remeljuk elkeruljuk az antibiotikumos kezelest. Kép
A krem elott fel kell kenni egy fertotlenitot a kiutesekre, ami olyan mint a Henna es ugy is fog. Nos kepzeljetek, Lili kirugta a kezembol. Kép Hat minden csupa piros lett, meg jo, hogy a parkettarol lejott, de a falrol sajnos nem. Mindegy majd lefestjuk.

Jerry: Pont tegnap akartam irni, hogy jonnek jovo heten hozzatok, mert mar csodasan vagyunk. Kép Csak elmentem stepaerobikozni. Kép Jovo heten barmelyik nap jo a csutortokot es a penteket kiveve. Kép Nem megyunk babauszasra, mert mar nincs sok ertelme 9 honaposan. Ma vagyunk 9 honaposak. Kép Es jon a nyar. Kép Godon van gyogyvizes strand, majd oda viszem inkabb. Kép
A laba miatt most egyaltalan nem lehet.

Hozzatapis tablazat: Nagyon sok olyan van benne, amit az en orvosom megtilt.. Ugyhogy en inkabb nem foglalkozom a tablazattal, hanem hallgatok a dokimra. Kép Eddig is bevallt. Kép

Macs: En mar azert nem hiszek az ilyen dolgokban mint borostyanko, termeszetgyogyaszat, akupunktura stb.. mert engem mindenhova elhurcoltak annak idejen a szuleim, hogy javuljon a hallasom. Mindenki azt mondta meggyogyitanak. Kepzelheted, hogy milyen csalodasok ertek. Amug az ilyenek szerintem csak azoknal hatnak, akik hisznek benne.

Vera: Mindent bele! Ha kerdesed van irjal! Buszken dicsekszem, hogy felkertek egy Godon epulo teljes haz belsoepiteszetere es lakberendezesere. Kép

Lili eszmeletlen aktiv. Kép Mindenhova felall, kapaszkodva maszkal, es mar a lepcsot is kezdi megmaszni. Kép Nagyon szepen ul. Es elmult a "csak anyaval" korszak. Nehez volt az a ket het. Kép Most mat eljatszik egyedul is. Amikor zenet berakok, vagy elinditom a zenelo macijat, felterdel negykezlab es a zene utemere fulig ero mosollyal "tancol". Kép Hatarozottan mutogat. Kép A hol a papa kerdesre a ferjemre mutat mindig. A hol az elefant, kacsa, baba, labda, radio, kutya (az igazi kutyaim) kerdesekre hatarozottan felejuk mutat. Kép Hihetetelnul fejlodik. Kép Amikor eleteszem az elefantjat es mondom itt az elefant, elkezdi simogatni a fuleit, ormanyat es kozben babanyelven mesel neki valamit. Kép
Imadni valo! Kép

Kellemes Husvetot mindenkinek!!

Sok puszi Rita

Kép
Kép
trita

Egy par kep Lilirol. Kép
Hol a papa?:
Kép
Imadom az uborkat:
Kép
Hmmm:
Kép
En is kerek!:
Kép

Kép
Kép
trita

Helló Lányok!
Jöttem egy aranyért.Drága kisfiam negyed hat óta kukorékol.Kép
Két napig nem voltunk itthon,most próbálom utolérni magam mosás,vasalás ügyileg.Kép
Amíg el nem felejtem,mindenkinek KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!Kép

Rita:Óriás a kislányod,és milyen ügyes! Kép
Grat.a 9 hónaphoz!!!
Örülök,hogy javul Lilike lába.Krém a falon.Kép
Bence is óránként sír fel,de így is csak 5-ig alszik.Kép

Zita,Macs:köszi a táblicskukat,tanulmányozni fogom őket.

Nanda:Remélem Tomi szerencsésen hazaért,és most már könnyebb Neked! Kép

Jerry:üdv sortársam! Kép Azért én nagyon ki tudok akadni ezeken a sétákon.Alig vártam,hogy jó idő legyen,gondoltam majd órákat sétálunk a levegőn,de így nem bírom! Kép
Úgy néz ki,hogy megoldódott ez a bukás dolog,(kop-kop...)mostmár benne maradnak a kaják.A tejcsi néha kijön,de inkább talán attól,hogy állandóan pörög-forog a hasán.

Na,megyek,majd még jövök,de már nagyon kiabál Bence.

Macs,Mese,Vera,Zsuzsa! Puszi

Anikó
vakili

Sziasztok!

Most keltunk fel. Kép
Nagyoon pocsek ido van. Kép Es pont husvetkor.

Aniko: ti hasznaltok sotetitot? Mert elofordulhat, hogy azert kel koran, mert vilagos van Bencus szobajaban. Legalabbis eddig 2 baratnomnek sikerult igy megoldania a korankeles gondjait. Ha nem is minden nap, de ritkabban kelnek koran.

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!
Rita!
Nagyon ügyi a Lili Kép Képek Kép Gratula a munkához,biztos hogy nagyon szép és ízléses lesz.
Anikó!
Míra is fenn van bár ő "csak" 1/2 6-tól (vagy inkább 1/2 7),de nálunk ez így állt be sajna Kép
Jerry!
ritkán megyek bulizni,de ezt nem lehetett kihagyni mert egy nagyon kedves barátnőm első szülinapja volt amit ünnepeltünk(eddig nem tartotta vallás miatt)Jól éreztem magam,csak másnap voltam kissé fárcsi.
Zita!
Kösz a táblázatot Kép

Pusz Vera

KépKép
viranka

Maccs!
Talán még nem olyan késő Kép A fánk húsvéti süti szerintem Kép
Meg egy pár kép húsvét alkalmából Anne Geddes után szabadon Kép minden beteg babának,mamának,akik elutaztak és akik otthon maradtak Kép
A képeken látható gyerek és a dekoráció saját forrásból...
KépKép

Pusz : Vera

KépKép
viranka

SziasztokKép

Megjöttünk a családlátogatásból, jó hullák vagyunk, de jó volt.Kép Viszont már nagyon jó végre itthon lenni!!!Kép Egy hétig állandóan csak mentünk, mindenkit végig kellett látogatni, mindez megspékelve egy jó kis övsömörrel részemről.Kép De jó volt, Gergő fantasztikusan viselkedett, tündér baba volt. Éjszakáink sem voltak vészesek, csak néha hajnalban sírt nagyon. Érdekes, de most nem úgy sír, mint eddig, hanem szinte üvölt.Kép Fogai fent jönnek ezerrel, úgy néz ki egyszerre, így én ennek tudom be.

elolvastam ám mindent, de nem jegyzeteltem, meg innen már értelmetlen visszareagálgatni. Borostyánnyaklánc engem is érdekelne, én hiszek az ilyenekben, homeopátiában és akupunktúrában is. Hol lehet ilyen nyakláncot kapni?

Most csak ennyi voltam, holnap próbálok jönni.

Ja! Rita, Vera, Zsuzsa
Képek tündériek!!!Kép

MINDENKINEK KELLEMES HÚSVÉTOT!

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok,
apa megjött szombaton,de este ment dolgozni,így ma még használhatatlan voltKép
De nem baj,ma anyuéknál nyusziztunk.Holnap meg Velencére megyünk,ha nem esik az eső.
Gyerekek jól vannak,csak az éjszakák nagyon nehezek még.Amióta a Maya visszament a szobájába,és a Maxival alszik,állandóan felébresztik egymást.Szerencsére visszaalszanak,de nagyon fárasztó óránként kelni,majd reggel 7-kor már talpon lenni.Próbálok a délutáni alváskor pihenni,de nem mindig van időm.Talán ha jön a jobb idő,a napsütés,akkor jobban fogom bírni ezt a strapát.Kép

Vera,
Ez a nyuszika imádni valóKép

Rita,
nagyon ügyes Lili.Maxi is táncolKépHa meghallja a zenét,feláll,és rugózik,rázza a kis popóját,nagyon édes.Imádom a kubai(latin) zenéket,táncokat, sokat hallgatjuk is,Maya is egész jól táncol.Kép

Anikó,
sziaaaKép
Akartam már kérdezni esetleg a sötétítőt,én is most fogom megcsináltatni a redőnyöket,mert a Maxi már kukorékol,ha világosodik.Kép
Kipróbáltad a Nestlé Kompit?
Próbáltál már a nyűgire homeós bogyit?Mikor a Maya ilyen rossz alvó volt,este lefekvés előtt adtam neki egy Coffea Tosta 5CH, nevű szert(bogyókák,de vízben oldva babáknak is lehet adni) és jobban bírta az éjszakákat.De ez alkati szer,szerintem kérdezz meg egy homeopata orvost,biztos hogy Bencus tüneteire tud mondani segítséget.Nekünk nagyon beváltak.De én is megkérdezem a doki néninket.Kép

Maccs,
BorostyánKépMaxinak is van nyaklánca,nekem meg gyűrűmKép

Én hiszek benneKép

Mese,
jó lehetett a síelés,de én valahogy a meleg helyeket részesítem előnyben.
Úgy néz ki szombaton mi is utazunk,visszamegyünk Fuerteventurára.Már alig váromKép

Most megyek aludni,mert leragad a szemem,
puszi Nanda
nanda

Sziasztok!

Vera: nagyon jok a kepek! Gratulalok! Kép

Orsi: orulok, hogy jottel. Kép Fogzas. Kép Majd tullesztek ezen is. Kép

Nanda: Maxi es Lili nagyon jol fog egyutt kinezni, amikor egyutt fognak tancolni egy zenere. Kép Nekem zeneben a soul es jazz a kedvenceim. Kép Azt hallgatom egesz nap. Egyik kedvencem a Keb'Mo.
Sotetito tenyleg kell. Biztosan segiteni fog. Kép

Most mennem kell keszulodni.
Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Képzeljétek, Lilike húsvéti ajándék gyanánt felkapaszkodva felállt! Kép Ezenkaívül ha megkérezem tőle, hogy "hogy csinálnak a kisnyuszik?", elkezd egyhelyben ugrabugrálni. KépTapsi-tapsi mejegyzésemre pedig üti a tenyeremet. Ezt mondjuk elég sokszor méla undorral a fején teszi. .Kép

Rita! Kép A Te Lilid is nagyon ügyi és okos. Olyan gyorsan fejlődnek, és úgy rohan az idő Kép
Meló! Kép Biztos klassz lesz!Kép
Sajnálom, a kálváriádat Kép nem csodálom, ha ezek után nem hiszel ezekben a dolgokban. De ezek szerint a hagyományos orvoslás sem segített, tehát az sem jobb a többinél, nem? Szerintem a babáknál pont azért jók ezek az alternatív dolgok, mert nincs placebo, hiszen ők még nem tudják, hogy hatni kellene, vagy hat, vagy nem Kép

Anikó! Kép Jó hogy jöttél! Kép Séta Kép A húsvéti piacos bevásárlás nálunk sem volt egyszerű: Majd megszakadtam a nagy szatyorral, erre még Lili sem volt hajlandó bent maradni a babakocsiban. Mindenesetre megoldottam a dolgot: szatyrot betettem a kocsiba, Lilit meg a napernyő tetejére ráültettem: velem szemben, fogtam a kezét, és úgy toltam a kocsit!Kép Viszont 3x fordultam az emeletek között: először a baba, aztán a szatyrok, aztán a babakocsi került fel az emeletre, egyszerre sehogy nem ment volna.. Kép

Vera! Kép Csúcs jók a képek! Kép Végül is húvéti kalács, 3 féle rétes és vaníllia krém volt a desszert!Kép Azért köszi! Kép

Orsi! Kép Otthon, édes otthon!Kép Jó, hogy Gergő ilyen ügyes volt. Felső fogaknak hajrá.
Láncot én a Pólus középső részénél egy kis ásványkincses pavilonnál vettem 4500-ért.

Nanda! Fuerteventura - irigyirigyirigy!!! Kép Ismét.-még irigyebb! Kép Én is a meleg helyeket kedvelem, egy párat el is tudnék képzelni, de sajnos most ez "nem akuális" Kép Kép Remélem betegégek teljesen elmúltak már! Kép

Puszi mindenkinek! Kép
Macs
maccs

Sziasztok!

Először is remélem jól telt mindenkinek a húsvét! Én most ültem le először, végre..

Maccs!
Sétában benne vagyok! Beszéljük meg mikor..
Táblázat: látom ez hasonló, mint a Kismama januári mellékletének (naptár) legutolsó lapján levő táblázat. Én bizony kitettem a wc- be, névnapok helyett ezt lehet böngészni :-) néha megkérdezem apát, tudja- e már kivülről? :-)))

a gondom csak az hogy túl vagyunk az alapokon, és most azért kiváncsi lennék néhány részletre is. Mit hogy jobb elkésziteni, mivel keverve, vagy már tök mindegy, lehet össze- vissza? azért valami rendszert szeretnék.
A gyümikkel rendben is vagyunk, bár a szőlő nincs benne a listában, a védőnőnk szerint lehet, és Levi él hal érte. Csak én útálom elkésziteni, annyira pepecs meló. De a főzelékek? vagy mindent csak vizben kockázva és ennyi? Ubi? Cukkini? ezt nem inkább sütve? meg ilyenek..

Jerry!
Igérem, ha megyünk (ha apának több napra kell mennie) megyek a Tescoba feltétlenül. Főleg hogy hajtok még a kisvakondra, meg tök jó játékokat hoztunk tök jó áron. Kitartás ne szomorkodj.
Ma voltak nálunk barátok, megtanulmányoztuk a habtapit, és megállapitottuk, hogy biztos románok csinálták, mert Románia tök nagy, mi meg tök kicsik vagyunk, de tényleg csak elnagyolva vannak rajta az országok igen szögletes határokkal :-) jókat nevettünk, hogy majd Levi 1- est kap földrajzból, mert úgy rajzolja le az országokat :-) Amúgy júli.30- án született, 2500 grammal. Marcell mennyi idős?

Nanda!
A 30 fok tényleg jobb, de 15- 17- 22 fok volt, az már nem olyan rossz nem?! A fiúk alsógatyóban napoztak a teraszon Kép annyira nem volt ám hideg. De várom már a nyarat én is. Jó utat nektek, kezdtek már lekopni, menni kell visszahozni a szint, mi?! :-)

Maccs!
Én bizony Tiramisut (életem első adagja) csináltam, mára, nem húsvéti süti, de fincsi!!! És gyors.
Család: nem volt megbeszélve? Nálunk bezzeg ment a harc, mikor kihez kell menni. De azért én is vettem egy sonkát, és megcsináltam, szintén először. Nálatok sincs lift?! Ez nekem nagy bosszúság.

Rita!
Lili nagyon ügyes, az ubit tényleg eszi? Eheti?

Anikó!
Az én fiam 8 és 9 között kel. Akkor én meg sem szólalok alvás témában meghúzom magam :-) de a sötétités nagyon fontos a babáknak, főleg ugye délutáni alvás napsütésben..hmm..

Vera!
Édesek a képek! Tojás= Kindertojás :-)

Orsi! Kitartás, és kend rendszeresen, szerintem tök fincsi is a gél :-)
Hagy kérdezzem meg, mikor jöttek az első fogai? Mikorra várhatom Levinek a folytatást kb? Mondja meg már v.ki!

na megyek
Mese

babafalva.hu vonalzó
meske

Sziasztok!

Szep jo reggelt mindenkinek! Kép Gyonyoru idonk van. Kép
Kepzeljetek tegnap elott Lili elkezdett lepcsot maszni. Mar a harmadik fokot maszta, amikor eszrevettem. Kép Hat kepzelhetitek, hogy a szivinfarktus kerulgetett. Mar teljesen megmassza, ha akarna, csak en max. 5 lepcsofokot engedek, szigoru felugyelet mellett es utana visszarakom a legelsohoz. Nagyon elvezi. Kép
A husvet nagyon jo volt. Edesanyamaknel voltunk. Ott voltak sogornomek a kisfiukkal is. Lili probalt vele baratkozni, mindig felallni bele kapaszkodva, de a kisfiu nem nagyon toleralta. Kép Nem volt baratkozos kedveben. De tunderiek egyutt! Kép

Macs: Gratulalok a felallashoz! Kép A te Lilid is nagyon ugyes. Kép A hagyomanyos orvoslas se segitett volna, de azt nem is probaltam. Kép Abban aztan vegkepp nem is hiszek, hiszen az tette tonkre a fuleimet. Kép

Mese: Lili imadja au uborkat. Szinte minden nap kap vagy nyersen, vagy kovaszosat vagy csemeget. Elvezettel szopogatja es ragcsalja. Nalunk ez nincsen tiltolistan. Nincs semmi baja tole Lilinek. Fozelekek: en minden oloivaolajon parolok es utana felontom vizzel es megfozom. Lehet ossze vissza is kevertni, csaqk mertekkel. Kép

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Lili motorozott unokatesojaval hetvegen. Kép
Kép

Kép
Kép
trita

SziasztokKép

Csak pár sorra van időm, mert megyünk a Kikába, de azért este még próbálok jönni bővebben és reagálok is.

Rita
Cuki a motoros kép!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Adnátok nekem valamilyen jó 5letet, hogy mit lehetne tenni annak érdekében, hogy Bernadett lányom hajlandóságot mutasson a mozgásra, mondjuk önállóan forgolódni, kúszni-mászni a földön vagy épp a járókában? Ahányszor leteszem, annyiszor felbőg, és ez nem épp a megnyugtatásomat szolgálja... Amúgy a babakocsiban vagy a pelenkázón úgy izeg-mozog, mintha EU szabvány lenne, a játékait szépen teszi ide-oda, és ha épp a játszószőnyegen van, egyszerűen magával ragadja azt, hogy kedvenc játéka odakerüljön hozzá; de hogy megfroduljon, netán valami mozgást kicsikarna magából... hát olyan még nem volt nálunk... ;) Gondolom, itt egykorú csemeték mamái vannak, és talán nem is csak egy gyerekkel... Néhány 5let esetleg? - jó lenne...

Amúgy üdv mindenkinek: Dica
dica

Dica: mennyi idős Bernadett?

ZS.
zerko

Sziasztok!
Bocs,hogy ide írok de lenne egy kérdésem!
Nincs köztetek olyan anyuka akinek a babája csípőficamos volt és Pavlik-kengyel kellett használni?
Válaszotokat köszönöm!
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!

Csak gyorsan pár mondat Dicának, aztán jövök vissza később olvasni és írni:

Próbáltad azt, hogy egyszerűen odébbpakolod az összes játékát, hogy kűzdenie kelljen érte?
Orvos mit szól hozzá? Vagy látta esetleg gyógytornász?
Ha tényleg nyári Bernadett, akkor már nagyon itt az ideje, hogy valóban mozogjon. Ha a pelenkázón, babakocsiban randalírozik, akkor szerintem rendben lehetnek az izmai, de mindenképpen meg kellene mutatni valammi illetékes gyógytornásznak/orvosnak

Jerry
jerry

Sziasztok,
Maxika megint náthás,belázasodott,én a fogára gyanakszom,mert 2 napja alig alszunk éjszaka.Nagyon nyűgös,nappal is alig akar a kezemből lemenni,még apa kezében is sír szegény.Viszont többet cicizik,aminek örülök.KépMost a Maya végre kezdi megszokni,az ágyát,erre a Maxi szegény megint felborítja a napirendünket.Hát ez vanKép

Dica,
Bár nem olcsó mulatság,de ha megteheted vidd el egy Gekko felmérésre,hátha ott tudnak neked segíteni,tanácsokat adni.Szakképzett konduktorok vannak.Én is elviszem a kisfiamat.Kép
www.gekkonet.hu

Zsuzsa,
elmaradt restanciám van:Gyönyörűek a lányaid.És nagyon hasonlítanak egymásra.Zsófit meglátta a Maya és azt mondta,hogy olyan mint Hófehérke.Kép

Rita,
igazi vadóc kislányod van,nagyon menő motorotok van.A tiétek?
UbiKép

Maccs,
gratula a felálláshoz.Olyan édesek,hogy most már egyre több olyan dolgot tudnak csinálni,ami azt mutatja,hogy mennyire tágul a kis agyuk,és egyre több dolgot fognak fel maguk körül,amit utánozni szeretnének.Kép

Mese,
te is kotyvalod a szőlőt?akkor nem vagyok egyedül.Maxi imádja,nem győzöm a szájába adogatni,pedig nagyon nem szeretemKép

Most megyek,apa altatja Maxikát,de ahogy hallom,játszás lett belőle,és ennek nem örülökKép

puszi,Nanda
nanda

Sziasztok!
Tegnap írtam, de elszállt, aztán már nem volt erőm újraírni.
Bent voltam a cégemnél egy újabb kör "egymásnakesés" következett, egyre gusztustalanabb az egész. Asszem annyira stresszelt a dolog, hogy most vettem észreelőször, mintha Lilinek nem lett volna elég a tejcsi, tegnap este és ma is óránként, max, két óránként szopizott. Meg is fogadtam magamnak, hogy ezek a mázas népi cserépedények nem érnek annyit, hogy miattuk elapadjon a tejcsi, úgyhogy egy perccel sem fogom magam tovább rágni az egészen.

Rita! Kép Lilikéd nagon jól mutat a mocin, mi apócánk sárga volt az irigységtől, ez a kedvenc típusa. -Momentán csak álmaiban! KépCsináltam én is gyorsan róluk képet a mocin, mert közben lefoglalózták, és a jövőhéten elviszik a vevők, mert most sajnos az építkezés a fontosabb... Kép Majd kap valami kisebb, kopottabb ócsóbb dögöt, ami elszállítja a cég és a lakás között.Kép Ha nagyon jó lesz, megkaphatja a kimustrált Babettámat. Kép

Meske! Akkor majd küldöm mailben a telefonszámaitmat, úgy egyszerűbb megbeszélni a talcsit. Kép
Tiramusú! Kép Nyam-nyam!Kép Szeretem.Kép Igazi mascarponéból csináltad? Receptet dobhatnál! Kép
Én éppen most gyűjtöttem be egy nagy kupac "baba"receptet a netről, de szerintem vagyok annyira lusta disznó, hogy túl sokat nem fogok így külön kutyvasztani a babának. Kép

Húsvéti program: KB. 10 éve rendszeresen minden évben anyáméknál ünneplünk nagyszombat este. Mi Pécsről költöztünk fel, anyám jött utánam Pestre, csak a hugi maradt otthon, de akár hol laktunk, mindig anyám lakása volt a "családi gyülekező helye", ő főzte a sonkát, mi segítettünk a kalácsban, tojásfestésben, stb. Ez hagyomány volt. Anyám az urológián dolgozott Pécsen. Múlt csütörtökön beszéltem a hugommal telcsin, hogy akkor mikor jönnek, mire kiderült, hogy anyámék náluk vannak, ill. lesznek Pécsen, az anyám pasiját bevitták az urológiára és megműtették a már lassan huszonéve húzódó heresérvét. Ezzel nem is lenne gond, bár 20 év után kár volt ennyire kapkodni, igazán megvárhatták volna az ünnepek végét, de ez nem az én dolgom, csak legalább szóltak volna időben. Ha nem kérdezek rá a huginál, hogy mi van, senki egy szót nem szól, itt állok húsvétkor bevásárlás, sonka, tojás, stb.. nélkül, mert ugye anyuéktól mindig szoktunk napokig tartó adagot hozni, már előre úgy készültem minden évben. Szóval a "szent család" megint előadta magát Kép De nálunk ez már csak így megy Kép

Jövő hét pénteken van a lagzijuk, arra a kavarásra leszek ám csak igazán kiváncsi! KépA kis tündérkém templomi viselkedése is izgi lesz, anyám kitalálta, hogy majd ő szórja a rózsaszirmot.. Kép Khm. Erről híresek a 7,5 hós babák! Kép Hogy mit kezdek a manóval az étteremben, hol szoptatok, mibe teszem le aludni, és hogy tartom távol az asztalterítőtől, a poharaktól és a tányéroktól, amit mostanában ha megkaparint, alig lehet két kézzel kicibálni a kezéből, az szintén egy érdekes kaland lesz! Kép

Lift : Magasföldszintes, régitípusú bérház (3,5 m belmagasság) 2 emeletéhez van szerencsém Kép

Orsi! Sajnos nem értél vissza Kép Gergő nagyon nyűgös? Még mindig fáradt vagy? Éjszakáitok hogy alakulnak mostanában - bár lehet, hogy ez hülye kérdés, mert ha minden rendben lenne, akkor többet jönnél. Kép Régen küldtél képet Mókuskádról! Kép

Dica! Hát nagy ötlettárral nam tudok szolgálni, mert nálunk inkább arra van gondom, hogy alig tudom lelőni a kis energiagombócomat! Kép Ismerősöknek mondták, hogy próbálják meg afeje fölül leszedni a lógokat, és csak a kedvenc játékait olyan pozícióba tenni, hogy csak akkor érje el, ha odafordul érte, de nem jött be. Aztán az sem mindegy, hogy mennyire kemény a "talaj", ha a pelenkázó kemény, de másutt nagyon alábéleled pl. pokróccal, és besüllyed, nehezebben megy. Azt is hallottam ár, hogy valakinél a gyógytorna segített csak, mert kis izmai feszesebbek voltak, ezért nem tudott úgy forduli a baba. Ha nagyon aggódsz, akkor inkább kérj időpontot és nézesd meg Dévényesekkel, a 2004. őszi babás topikban tudnak neked számot és elérhetőséget adni, 3-an is járnak/tak dévényezni.

Most el, legyetek jók!
Pusz:
Macs
maccs

Nanda! Apára nálunk sem leht rábizni a szunyát, mert abból sok jó nem származik! Kép Maxinak jobbulást! Biztos, hogy ez nátha? A fogzás alatt ugyanis a szájban megdagadnak a nyálkahártyák, de a babuskák szervezet még nem elég "ügyes", és ezért előfordulhat, hogy az orr nyálkahártyája is beduzzad, váladékozik. A különbség nem nagyon vehető észre, talán csak annyiban, hogy ilyenkor az orrfolyáson kívül semmi más gond nics, kedélyállapot jó, nem köhög.. stb. Nekünk a fenistil cseppet ajánlotta a dokinéni, hogy ha nagyon rossza ahelyzet, akkor asszem 3 cseppet cseppentsek a szájába, az lelohasztja kicsit a nyálkahártyákat.
Macs
maccs

Ja és a kép lemaradt a mocisokról! Kép
Kép
maccs

Sziasztok!

Dica: mindenki mas velemenyen van ahogy latom. Egyebkent szerintem Bernadett-nek is eljon az ideje. Vannak "lustabb" kisbabak, mint a gyerekorvosunk kislanya is, es majd 1-2 het alatt egyszercsak minden "lemaradast" behoz. Gyerekorvos, vedono mit mond? Leginkabb rajuk kell hallgatni.

Nanda: a tesome a motor. O a nagy motor es autorajongo. Hosszu evekig rallyzott, auto cross-ozott, majd a Hungaroringen gyorsassagi rallyzott. Iden pedig elkezdett motorozni komolyan. Kép Hat meglatjuk melyiket folytatja. Motor vagy auto? Felesege orulne, ha semmelyiket, de tesom vereben benne van, nem tud nelkule elni. Ot igy kell elfogadni. Nagyon szereti a szaguldast. Kedves ferjem hala istennek tavol all ettol. Kép Maxinak jobbulast! Remeljuk tenyleg csak a foga. Nem fogja megterhelni az utazas?

Macs: nem csak a motor nez ki jol a kepen. Kép Magadrol nem teszel fel? Jo lenne teged is ismerni. Kép Mondd meg a ferjednek, hogy ne busuljon, majd ha kesz lesz a hazatok, akkor neki is lesz motorja. Kép Batyameknal is igy volt. Hol epitkeztek?
Ugy nez ki a Lilikek csak orokmozgoak. Kép
Nagyon szep lehet a lakasotok. Nagyon szeretem a magas belmagassagu berhazas lakasokat. Kép Hol taliztok?

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?