Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Remélem fölismertek, ezen az új néven is. Kép Na nem annyira új, de sikerült letiltatnom magam a babanetről. Kép Meg akartam változtatni az e-mail címem, és innentől kezdve kész, vége. Kép
Na mindegy, most NMZs/x lettem. Kép

Niki
Szomorúan olvasom, hogy mi van veletek! Kép Nem tudom, hogy szoptatsz-e, vagy sem, de ha igen, szerintem is hagyd abba, és csak fejjél. Ha túl sokat idegeskedsz, és nagyon nem fogod várni a szopikat, akkor előbb-utóbb elapad a tejed. Anyósom dettó ebben a helyzetben volt anno. Neki is kisebesedett, és mondta, hogy miközben szoptatott folyt a könnye a fájdalomtól, és rettegett minden etetéstől. El is apadt a teje, másfél hónap után. Persze lehet, hogy ez nem általános, de szerintem is kicsit pihentesd. Egyen Kori cumiból, vagy amiből akarod, csak most ne szoptasd.
A pocijára sajna nem tudok én sem okosat mondani, tudod mi is megjártuk a hadak útját Bencével, és nem igazán segített semmi. Esetleg a dokid ne tud fölírni valami görcsoldót?
Aludni meg aludjál, amikor csak tudsz, mert ki fogsz nyuvadni, aztán semmit nem fogsz élvezni az anyaságból...legalábbis itt az elején. Pedig ez is szép időszak.
Fel a fejjel!!!!! Kép Kép

Nekem meg képzeljétek el, megjött! Kép Hót ideg vagyok, hogy három hónap után, megint megjött. Pedig azt hittem, hogy a szoptatás miatt sokáig kihúzom...tévedni emberi dolog. Szerencsére Bence eszik, és úgy néz ki, hogy a tejem is elég (kopp-kopp-kopp), de azért vettem egy Aventos mellszívót (az enyém olyan vacak volt), és most elkezdtem a maradék tejcit bezsákolni, és fagyasztani, hogyha esetleg kevesebb lenne, akkor is legyen mit ennie a lúrkónak.

Zsófi
nmzsx

Sziasztok!
ma voltunk a dokibácsinál és azt monda, Kinga OK, meggyógyult.
... csak azok a sebhelyek . . . Kép
A rendelőben is, sőt még az utcán is rácsodálkoztak a gyerekre, mintha valami mumus lett volna, hogy mi történt vele. Beszélgettem több anyukával is, ilyen sok pöttye senkinek nem volt. Háááát jól kifogtuk Kép

Ha hinni lehet az időjósoknak, a kerti palitalit még egy kicsit halasztanunk kell. Hétvégére megint jön a tél? Kép Kép
Lehet hogy bevárjuk a babákat?

Szilvi
szilvamag

Rita
Hát lassan én is ott tartok, hogy kezd nagyon nehéz lenni. De olyan helyes, ahogy mocorog meg motoszkál! Kép
Ma már nagyon nehezemre esett felmászni hazafelé a 3. emeletre... A lábam meg egy nagy krumpli, olyan vizes.
Szóval készülődik nagyon, azt hiszem... Lehet fogadásokat kötni! (Az ismerősök szerintem már el is kezdték, mindennap felhívnak páran, hogy na, mi a helyzet?! Kép)
3 gyerkő mellett (pláne 3 császár után) nem csodálom, hogy így érzel! Nálunk a párom 4 gyereket szeretne, én alapból 2-t... Szerintem mi is olyan 3-nál fogunk kompromisszumra jutni! Kép

Myra
Örülök, hogy ízlett a párodnak a pali, egészségére! Kép
Holnap mesélj, mi volt a dokinál!

Kép
Kép
Kép
cas

Ezt az SMS-t kaptam az előbb Hmmc-től:
"Beelőztelek! Ma reggel 7-kor megszületett Sára Kata 3050 gr, 49 cm."
Na szép! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Mostmár beszéltünk is egy percet...
Még nagyon fáradt, de boldog, a picúr meg egy kis tündérke! Kép
Én holnap de. be is megyek meglátogatni őket.

Kép
Kép
Kép
cas

<pre>
Anyuka neve Kor Szülés várható ideje baba Neve lakhely Orvos Szülésznő
Cas 27 2005.03.25. első lesz Sebestyén Óbuda Dr. Sárvári János ---
Meglepibaba 24 2005.04.02. első lesz még nem tudjuk II. ker. Dr. Tóth Károly
Eszty 28 2005.05.02. második Bálint Óbuda Dr. Sztanyik László ---
Laga 32 2005.05.03. második Mikor irhatom be? Óbuda Dr. Sztanyik László
Philissa 36 2005.05.06. második talán Kincső, ha hugi lesz Bp. Dr. Béres László
Jano74 30 2005.05.18. első lesz még nem tudjuk Pilisvörösvár Dr. Szigethy Adrienn
Boglarka 33 2005.05.19. első lesz még nem tudjuk Óbuda Dr. Sztanyik László
Mj_Móni 31 2005.07.15. második Sophie-Ann/Dominik Törökbálint Dr. Fábián Sándor
Böbe 29 2005.09.01. első lesz még nem tudjuk Dunakeszi Dr. Sztanyik László
Szilvamag 30 2005.09.02. (?) második még nem tudjuk Csillaghegy Dr. Sztanyik László Panni
Mucus 28 2005. év elejétől "gyártásban" lesz a második baba második --- Bp. Dr. Sztanyik László
Labdácska 28 jövőre tervezzük a kistesót második --- Dr. Sztanyik László

Anyuka neve Kor Szülés ideje baba Neve lakhely Orvos Szülésznő
Aranyhold 26 2004.09.30. (11.07-e helyett) Megszületett első Mátyás Békásmegyer Dr. Szigethy Adrienn Tódor Éva
Mzsx 27 2004.12.11-én (24-e helyett) MEGSZÜLETETT első trónörökös Bence Káposztásmegyer Dr. Horváth Ernő
Zsuzsa99 35 2004.12.16-án (23-a helyett) MEGSZÜLETETT negyedik Zsófi Piliscsaba Mestyán Rezső
Myra 28 2004.12.26-án (05-e helyett) MEGSZÜLETETT első baba Lilla III. ker. Római fürdő Dr. Szigethy Adrienn Tódor Éva
Bmárti 33 2005.02.03-án (14-e helyett) MEGSZÜLETETT második Péter Békásmegyer Dr. Mousa Moustafa
Orbis 23 2005.02.09-én (01-je helyett) MEGSZÜLETETT első Boróka I. ker. Dr. Sárvári János
Nikcsi 27 2005.02.19-én (23-a helyett) MEGSZÜLETETT első Korina Óbuda-Testvérhegy Dr. Magenheim Rita Wéber Zsófi
Hmmc 32 2005.03.17-én (31-e helyett) MEGSZÜLETETT második Sára Kata Óbuda Dr. Sárvári János
</pre>
nikcsi

Gratulálok Hmmc-nek! Cas ha tudsz több mindent írjál! Kinél szült, mennyi idő volt, stb.?
nikcsi

Nikcsi
Végül Pálffy vezette le a szülést, aki nagyon rendes volt! 1/2 2-kor ment el a víz, 7-re már megvolt a nagylány. Úgyhogy semmi fájdalomcsillapításra nem volt idő... Kép
Remélem a büszke kispapa részletes beszámolót ír majd!
(Ja, és persze, hogy nem volt összepakolva! Kép Lehet, hogy Zsebi azért ilyen lusti, mert látja a csomagot? Akkor a jövő héten én is kipakolok! Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Hmmc: gratulálok Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Hmmc
Nagyon sok boldogságot kívánok nektek!!! Kép

Zsófi
nmzsx

Gratula Hmmc! Majd várjuk a beszámolót.
Zsófi, átérzem kínodat, én már a múlt héten átestem a paradicsomszüreten. Pedig Zsófi egész nap csak cicizik. Állítólag, ha két szopi között nem telik el hat óra, nincs gubanc a mensivel. Hát nálam volt... Kép
Igaz, rekordot döntöttem, mert a többi gyerkőccel hat hét!!!!! után jött az első mensi. Mondjuk a két nagylány között még egy év korkülönbség sincs. (1992.07.15 és 1993.07.06.)
Cas,
Tudom, nekem már nagy a szám, de nyugi, még egy anyában sem maradt benn gyerek. Lehet, hogy hipp-hopp eljön a te időd. Én pl. a második gyerkőcnél 1/4 9-kor vaccsiztam, semmit nem éreztem, 9-kor pedig négyujjnyi voltam. Igaz nagy nyári vihar tört ki közben.
Csajok,
Mizujs a ti gyerkőceitekkel. Zsófi (aki egyébként nagyon nyugis baba), éjszaka is vagy négyszer volt fennt, most sem alszik. A tavaszt, frontot érzi??? Vagy kevés a tejem??!!
Sosem mérem mennyit eszik, de holnapra elkértem a mérleget a rendelőből(kettő van, egyik ilyen kézről-kézre járó), mert kicsit parázok.
Már egy hónapja nem mértem, szóval azt sem tudom mennyit hízott. Remélem, csak én aggódom, s nincs semmi gond. Egyszerűen mert nem lesz időm pepecselgetni a tápival. A laktoherbtől már herótom van! Kép
Nikcsi, ha még mindig sebes a cicit, Kori tuti rosszul veszi be a szájába a cicidet. Nem tudom, de tényleg mindenképpen keress fel egy szoptatási tanácsadót! Addig is itt a honlapjuk
http://www.lll.hu
Na puszi mindenkinek,
Zsuzsa
zsuzsa99

Zsuzsa
Köszi a bíztatást! Kép
A szombatra ígért hidegfrontot kíváncsi vagyok, hogy egyben vészeljük-e át!

Kép
Kép
Kép
cas

Hmmmc,
Gratulálok!!! Nagyon sok boldogságot!

Azért ahogy látom a sebességrekordomat nem sikerült megdöntenetek. Kép

Zsuzsa,
Fúúú megnyugodtam. Tényleg van valami a "levegőben". Akkor nem csak az én lányom kergült meg. Tegnap már azt hittük a kardunkba dőlünk.

Nikcsi,
Egy kis bíztatás: Kori lassan mosolyogni fog, és akkor neked is lesznek jobb pillanataid.
A tegnapi napunkat úgy képzeld el, hogy 24 óra alatt mindössze 2x2 órát aludt a lány. Egy heti sírást-sikítást sikerült neki egy napba összesűrítenie. Nem tudtuk mi baja, mert SEMMI nem volt jó! Még a szopi sem. Azt hittem megbolondulok. Késő este már reménykedtem, hogy
a fürdés-evés után most már biztosan beájul, de a szopi aladt produkálta a legnagyobb hangorkánt. A végén rátettem a mérlegre, hogy megnézzem evett-e egyáltalán valamit, erre 10 másodperce abba hagyta a sírást, rámnézett azt mondta guggg és elmosolyodott. Hát rögtön el is olvadtam és elfelejtettem milyen napon vagyunk túl. KépKép

Cas,
Melyik nap jön vissza az orvosod?
myra

Sziasztok!

Cas: Szerintem a sok munkahelyi stressz miatt lehetett, hogy begörcsöltem, aztán az orvos azt mondta, hogy rövidült a méhszáj is a görcsök miatt, a védőnő pedig jól rám ijesztett, hogy a 23. héten még túl korai ilyeneket produkálni és pihit parancsoltak. Úgyhogy, az itthon maradásnál döntöttünk és nagyon nem bánom.
Lányok, ma voltam a 2. terheléses vércuki vizsgálaton és beszélgetett mellettem 3 pocakosabb kismami - nem közületek voltatok? Kb. fél 10 és 10 közöt...

Kép
Kép
méri75

Myra
Tudtommal vasárnap már elérhető lesz. Addig ki kellene húzni... Kép De ha nem, mostmár azt sem bánom (Hmmc végképp megnyugtatott).

Méri
Hát az elég húzós lehetett! És képes voltál tényleg pihenni? (Én nem nagyon bírtam a seggemen maradni most a 34-től a 36. hétig, pedig a kórházas epizód után jól meg is ijedtem... erre tessék, holnap belépünk a 40. hétbe, és még mindig együtt vagyunk! Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Húúú, az anyját nekije, annyit írtok... nem 3 gyerekeseknek való ez a topik:-))

Nikcsi,
Írtam már asszem (nem emlékszem, bocs), hogy sajnos nem igazán vannak/lettek felkészítve a kismamik, lelkileg, gyakorlatilag az anyaságra. Csak a külsőségekre és a babákra helyezik a hangsúlyt a terhesgondozásokon, ami elsőbabásoknak nem túl kedvező. És ez "csak" annyiból baj, hogy aki hajlamosabb depire (kicsire-nagyra, szóval mindenki:-), az nehezen bírkózik meg a valósággal (bébi-bluuuhuuuuues:-)) Talán tudjuk benned tartani az erőt, arra a legjobbak ezek a topikok, mert ki értené meg igazán ezeket a problémákat, ha nem azok, akik már megélték és túlélték őket.
Gyere ide panaszkodni, tanácsért, örömködni, bánkódni, csak emelkedj valahogy felül a testi kínokon és merítgesd a sok pozitív energiát a babádból.
Én is mindig azt gondoltam az elsőnél, nekem a legszarabb, én vagyok a legszerencsétlenebb sorsú (mert még rendellenessége is volt a fiamnak... aztán a többinek is kicsi, de ezt hagyjuk most), de aztán körülnéztem a világban ( mégcsak nem is a nagyvilágban, csak a netes ismerősök közt) és visszakaptam rögtön az önbizalmat és elmúltak a fájdalmak is. És legyen akármilyen kritikus napom is itthon, egyedül a 3 kölökkel (majnem mindig az:-)) elég néhány boldog pillanat köztük és feltöltődöm.
A friss (főleg tavaszi) levegő nekem is mindig sokat segített a depis hangulat legyőzésében.
Fentieket ömlesztve csak bíztatásnak szántam és segítségnek a mielőbbi pozitív jövőképhez!
És azért se apad el a tejed, hanem hamarosan tejatombombariadó lesz mellmagasságban, na!:-))))))))

Hmmc,
Remélem, nemsokára már nagy erőkkel markolászol azzal a kézzel gyermekeid apjába a szülőszobán:-))
Az első terhességem 6. hónapjában alakítottam én is egy csúnyát. Előre szimpla szaltó útán háttal befelé horpadva akadtan fenn a vízóraakna nyílásában.Teljesen odavoltam, hogy valami baj lehet a babával, mert nem mozdult utána órákig. Azonnal mentem dokihoz, szerencsére semmi baja nem lett, valszeg csak ő is összecsinálta magát ijedtében aztán a megkönnyebbülés után rögtön beájult, akkorát röhögött anyja cirkuszi mutatványán:-)Pedig nem is látta, hogy kezeimen meg a combjaimon kék-zöld színben műszaki rajz pontossággal virított az akna körvonala:-))

Palacsintázás helyett nem akartok inkább jót levegőzni majd egyszer valahol, bababarát "zöldben" a III. ker-ben? Akkor egyszer én is mennék (persze utánfutókkal:-)

Szilvamag,
Hanna is baromi csúnyán nézett ki baripöttyösen tavaly nyáron. Még 1 hónap múlva is magyarázkodni kellett a játszón, hogy nem leprás és nem fertőző már.

Mára ennyi, mert Olivér követeli vissza anyját a géptől:-)

Viki
ccviki

Megint kimaradt valami fontos mondanivaló, mert nem frissítettem tegnap óta az oldalt:-)
Hmmc-nek sok boldogságot a kicsihez!!

Viki
ccviki

Hmmc,
sok boldogságot és türelmet kicsi Sára Katához (is).
Aztán várjuk ám a nagy és abszolút részletes beszámolót!!!

Meglepivel mi van? Csak nem szült meg sutyiban?

Laga
laga

Hmmc
Nagyon sok boldogságot Sára Katához. Olyan hihetetlen hogy már kettőben, azaz négyen vagytok, hogy Dorináékról se feledkezzünk meg.Kép
Fotót majd tegyetek fel, olyan kiváncsi vagyok.Kép

Cas
Hát a te hasad mérete alapján már én is azt hinném, hogy fél óra múlva szülsz.Kép

Nehezen bírlak ám követni titeket, mire hazaérek és net elé ülhetnék, már nehezen veszem a levegőt, fáj a hátam.

Nikcsi
Myra legyen előtted példa, mert szerintem a legutóbbi találkozón szinte teljesen ki volt virulva, profinak tűnt annyi viszontagság után. Kép

Boglarka 31+0
boglarka

Viki
A szabadtéri tali jó ötlet (mostmár végre az idő is alkalmas lesz rá)! Bár mi pár hétig még nem tudunk csatlakozni, de aztán...! Van vmi jó ötleted helyre?

Laga
Meglepi teljesen eltűnt, én is gondoltam már rá, hogy lehet, hogy ő is beelőzött...
Ha még Te is megelőzöl, akkor leszek teljesen kész! Kép (Na jó, ez még viccnek is rossz volt!)

Boglárka
A hátadat említetted a dokidnak? Vagy ezt lehet tudomásul venni, így a végefelé?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Tiszta energiabomba vagyok ma, pedig hajnalban megint megküzdöttünk Zsebivel, hogy akkor most reggelizzünk-e hajnali 3-kor, vagy sem - persze én győztem, jól el is ázott a hálóingem tejjel. Kép
Voltam Hmmcnél, utána még Lagával is összefutottam, aztán elsétáltam a StopShopba vásárolgatni. A C&A-ban vannak akciók, bár a méretek már ki vannak kicsit válogatva, gondolom hét elején kezdhették. A Kenguruban pedig beleszerettem egy rugi-kardigán-sapi együttesbe, és mivel egész elfogadható ára volt, nem tudtam neki ellenállni, Zsebinek ez lesz a hazajövős rucija ha minden jól megy.
Hmmcvel beszélgettünk kicsit állva (!) a folyósón. Kép Egész fittnek tűnt, de mondta is, hogy jól is érzi magát. Sárát már most kis boszorkánynak becézik odabent (úgy kirepült, mintha seprűnyélen érkezett volna, a szülésznő úgy kapott utána).
A szülés körül amúgy minden oké volt, a baba is jól van, bár sok vizet nyelt, így még nem nagyon tudott szopizni, mert még azt köpködi kifele (meg még nem is nagyon van teje).
Megígértettem vele, hogy a párja tesz fel képeket és esetleg vmi részletesebb beszámolót is ír. Kép
Lagával is csicseregtünk egy sort, szép pocija van már neki is! Kép

Peti
Nagyon várjuk a képeket és légyszi mesélj, apa-szemmel milyen volt a születés!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Tegnap voltunk a dokinál, és azt mondta Lilla kinőheti a laktóz bontási problémáját. Ráadásul ha már szilárdat eszik nem jelent majd ekkora gondot, mert állítólag a sajt, joghurt stb. nem tartalmazza nagy mennyiségben. Az anyatejben van nagy koncentrátumban.
Most azzal kell kísérleteznem, hogy én visszavezetem az étrendembe a tejet. És nagyobb dózisban a tejtermékeket. Ennek örömére tegnap megittam egy nagy pohár tejcit és ma várom a pöttyöket a gyerkőcön. Kép
(Elküldenéd nekem e-mailben, normál méretben a palitalis képeket?)
myra

Myra
Az nagyon jó hír, ha kinőheti!!!
Neked pedig sok sikert a tejiváshoz! Kép
A képeket átküldöm, de darabja olyan 800 k. El fogja bírni a postaládánk? (Ha visszapattan, akkor megint felteszem vhova, és megírom a linket...)

Na itt a ruci, amit Zsebinek vettem
Kép

Ui: Teljesen elvette az eszem a dolog, megvettem a márciusi Kismamát - még egyszer (egyszer úgy látszik hó elején már megvettem... Kép)
Ha esetleg kell valakinek az egyik, szívesen odaadom! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Nekem az Axelero kb. 5 Megáig átenged egy levelet.
myra

Cas,
Most néztem meg pont két napja küldtek nekem képeket, 5325 Kb volt és simán átjött. Szóval csak nyugodtan küld.
myra

Myra
Mail ment, végül kisebbek a képek, mint gondoltam (úgy látszik most nem a legjobb felbontás volt, amit tud a gép...). Szóval szerintem nem lesz gond.

Kép
Kép
Kép
cas

Hmmc!
Gratulálok, sok boldogságot Nektek!

Cas
jövő héttől hajrá?????

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Sziasztok!

Cas! Én tegnap voltam a C&Aban,én is végig slatyogtam a gyerek cuccok között.Te vettél ott vmit?Én a lánykámnak kerestem volna tavaszi dzsekit.Teccett is a kínálat,de az árától borsozott a hátam.Így átsétáltam a sparba és ott vettem neki egy kis kabátot ocsón.Arra a pár hétre amíg hordani fogja jó lesz ez is,ez is simán felér egy C&As kiskabáttal.Persze előfordult már velem is,hogy vettem ott pár cuccot,de inkább a nagyfiaimnak,mert ők tovább hordják a kisebbik meg általában megtudja örökölni a nagyobbtól a ruhát.De a lánykámnak már sajnálnék 5-6 ezerért kabátot venni,amit kb.2 hónap múlva már nem fog tudni hordani.
Amit a picurkádnak vettél oltári ari.A Kenguruba már nem mentem be csak kivülről lestem a kirakatot,de miután kivannak írva az áraik,így jobbnak láttam nem bemenniKépRégebben is kiakadtam,hogy 1000ft alatt nem találtam egy sima eccerű kombidreszt.Sajnálom,hogy a La Halle megszűnt,ott mindig találtam kedvező áron jó rucikat.
rita75

Sziasztok!

Cas!
Nagyon ari a kisruha amit a kicsidnek vettélKépÉn tegnap voltam a StopShopnál.A Kenguruba nem mentem be,elég volt kinntről elriasztaniuk az áraikkal.Régebben is csak dühöngve jöttem ki,hogy 1000Ft alatt nem találtam egy sima eccerű fehér kombidresszt.
A C&Aban kerestem a lánykámnak vmi tavaszi kis dzsekit.De elszontyolódtam,hogy 5-6 ezer forint alatt ott sem találtam semmit.Így a Sparban vettem neki ocsóért egy kis tavaszi dzsekit.
Szoktam vásárolgatni a C&Aban de inkább csak a fiaimnak,mert ők tovább hordják,valamint a kisebbik megörökli a nagyról a rucikat.(jobbesetben)Kép
Te vettél vmit a C&Aban?
Amit sajnálok,hogy a La Halle kivonult tőlünk,náluk mindig találtam jó áron,jó cuccokat.
Na mostanra ennyit.
rita75

Na ez jó.Azt hittem az első hszásom nem ment el.Most kétszer írtam le uazt,kicsit másképpen.
Bocsika.
Rita
rita75

Rita
Ruhát nem a kölöknek vettem akciósat a C&A-ban, hanem magunknak! Kép Ekkora pocakkal felmászni az emeletre a gyerekcuccokhoz... hülyéskedsz?! KépKépKép
(Mondjuk ma tényleg egy energiabomba voltam, délután még takarítottam is idehaza egy nagyot, de azért túlzásokba ne essünk, lépcsőt mászni pont elég volt ide a harmadikra... Kép)
Nyárra színes pamut felsőt vettem magamnak 990-ért, meg a páromnak galléros piké pólókat, mert a régiek már elég kopottak (2350-ért nem volt nagyon olcsó, de legalább volt rövidujjú, igényes anyagból, jó szabással - kicsit pocakos a drágám, nehéz neki jót venni).
Egyébként én sem szoktam ott mást CSAK akciós dolgokat venni, mert olyankor tényleg jók az áraik és igényesek a dolgok. (Meg a nagy méretválaszték sem hátrány, rühellem hogy mindenhol csak 36-tól 40-ig tartanak ruhákat, nekem meg eddig is kellett a 42, mostmeg aztán a 44 is fog.)
A bébiruhát meg egyszerűen nem tudtam megállni, végülis plüss rugi+sapi+kabátka nem volt olyan vészes (ahhoz képest, hogy ennyiért 1 db plüssrugit adnak amúgy...). Szóval a kenguruban is az akciók jók, a múltkor 2 bodyt vettem 990-ért (1 ujjatlan fehér + 1 kék hosszúujjú).

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,
ma babanetes röffenés volt a Margitban. Találkoztam Cassal, Esztyvel és Boglárkával.

Amíg vártam a gondozóban, a mellettem ülô kismami elkezdte nyomni a szöveget. Figyeltem is meg nem is. Erre ezt hallom: "szóval kérdeztem, hogy kimehetek-e egy cigiszünetre..." Erre mondom: mi van? Te dohányzol? Erre ô: igen, de csak egy-két szálat és az nem árt.
Azt hittem leesem a székrôl! Ez a kismami tényleg ennyire hülye, vagy csak próbára tesz?!
Elkezdte magyarázni, hogy ô már 10 éve bagózik és nem tudna leszokni, meg éjszakázik, stb. Jól megnéztem: hát tényleg elég "egyszeru˝nek" tünt, ráadásul 30 hetesen szinte nem is volt hasa. Azt hallottam, hogy a cigis babák nem fejlôdnek rendesen az oxigénhiány miatt. Ja és azt is kifejtette, hogy nem is akarták ezt a gyereket.
Szóval szegény gyereknek ez nem egy jó kezdés az élethez!

Na és akkor magamról: eddig 17 kg-t híztam, így diétára vagyok fogva. Remélem nem halok éhen, mert én ÁLLANDÓAN ÉHES VAGYOK!
Erôs felindulásomban elhúztam a piacra és jól bevásároltam zöldséget meg gyümölcsöt. Majdnem 5 ezer forintot hagytam ott! Na mindegy, szülés után úgy sem ehetek brokkolit, meg epret.

Van valaki aki szedi a homeopátiás bogyókat?

Laga
laga

Cas!Kép
Lifttel is felmehecc a babacuccokhoz!KépMajd én is benézek a kenguruba néha,hátha sikerül nekem is vmi akciós cuccot kifognom,eddig elkerült ez a szerencseKép

Laga!Hát tényleg elég szomorú,hogy ha azt hallja az ember lánya,hogy egy kismama dohányzikKépÉn nagyon önzőnek tartom az ilyen kismamákat,eccerűen elfogadhatatlan számomra,hogy ha vki dohányzik,drogozik,iszik a terhessége idején.
A drog persze számomra amúgy is elfogadhatatlan,nem kell ehhez terhesnek lenni.
Egy ismerősöm végig dohányozta a 9 hónapját,és valljuk be ivott is rendesen.Ikerterhességnek indult,aztán az egyik babuci elhalt.Pár hétre rá azt mondta neki a dokija,hogy vagy abbahagyja a dohányzást és a piát különben elveszíti ezt a magzatot is.Úgyanis kiderült,hogy a gyermek sorvadásnak indult.8 hónapra született a kiscsaj.
Ma 10 éves,piszokul okos kiscsaj,kitűnő tanuló,izgő mozgó gyerköc.De járhattak volna rosszabbul is,az élet ajándéka,hogy ez a gyerek egészségesen jött a világra.
Tényleg sok problémát okozhat az a hülye bagó,de muszáj letennünk a gyermekünk érdekében.
Én szerencsére semmilyen káros szenvedéllyel nem élek,még kávét sem iszom,egyedül a sok édességet szeretemKép
A súlyodra tényleg próbálj vigyázni(mégha nehéz is)még kicsit odébb van az a május,nehogy elszaladjon veled a ló!
További jó pocakosodást!
rita75

Rita
A lift az bonyolult... KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok! Én most a Moncsi helyett a párja vagyok. Elnézést, hogy csak most írok, de tegnap a whiskey-s üveget nézegettem a NET helyett, ugyanis......
MEGSZÜLETETT SÁRA KATA!!!!
2005.03.17.-én reggel 7 órakor, 3050 gramm és 49 cm. és gyönyörű!!!!!!!!!!!!! Az anyukájával együtt nagyon jól vannak. A többit majd mamuska megírja, ha hazajöttek. Mindenkit üdvözöl a BÜSZKE APUKA!
És íme 1-2 percesen.......
Kép
hmmc

Sziasztok!
Hmmmc!
szívből gratulálok
a sor végén állva örülök mindenkinek, aki előttem áll Kép

Zsuzsa!
ha szereted igyál hibiszkuszos csipkebogyóteát (Pickwick). Állítólag az is jó a tejtermelésnek és (szerintem) nagyon finom!!

Mindenki!
a tábla szerint április második felében elvileg mindenki szabad. Remélem az idő is jó lesz és a kisebb babucikat is el meritek már hozni. Kinek melyik nap lenne jó egy tavaszi palacsintázásra?
Egy kis kerti partival összekötve?

Szilvi
szilvamag

Hmmc
Tündéri a kiscsaj, és már a körmét is festi? Kép

Laga
Tiszta hülye vagyok, a férjemet a nagy rohanásba elfelejtettem bemutatni neked, meg is kaptam érte a leszúrást.
Járok tornára egy lánnyal akinek a 6 kilóra azt mondta a doki ugyanennyi idős terhesen, hogy ne egyen sokat, ki érti ezt, én nem !!!

Cas
C&A-nak úgy látszik jól jön a Margit kórház közelsége, mert mi is betértünk oda a doki után, hogy vegyünk nekem egy blézert. Persze mi mindig úgy járunk ha nekem akarunk venni valamit az tuti nincs, de a párom egyből két zakót is talált magának(persze már szüksége is volt rá). Csak az a baj, ha tudatosan készülünk erre, akkor ez a módszer nem jön be. Kép

Boglarka 31+1
boglarka

Laga, Boglárka!
A barátnőmnek szintén dokink azt mondta, hogy sok a 9 kiló. Most 30 hetes.
Nekem meg anno a 13-ra semmit nem mondott!
Tényleg ki érti ezt??

mucus
Tm

Sziasztok,

Nem tudok jönni egy hétig és mik történnek!

Hmmc
Nagy-nagy gratula akár melyikőtök is olvassa!!!!

Terhesség idején cigizni? Én is cigiztem, de amikor eldöntöttük baba legyen abba is hagytam. És nem igaz, hogy nem lehet letenni! Ezen most háborgok még egy ideig, aztán majd megnyugszom:-((

Cas,
Hát, pedig ha lépcsőznél egy kicsit lehet lenne hatása.:-)))

Myra,
Azért az jó hír, amit írtál MAnóval kapcsolatban.

Mi Gyerkőccel nagyon szívesen mennénk a találkozóra. Én Mindenkire és Minden Manóra kíváncsi vagyok!

Üdv:
Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok!

Hmmc,
nagy gratula nektek. Egészséget és sok tejcsit kívánok!

Laga,
köszi az infókat. Nem néztem, hogy kivel beszélgettél, de nem lehetett nagyon toppon a csaj, ha ilyeneket beszélt. Ha kellene én bármiről lemondanék a gyerekem javára, mint szerintem itt mindenki. Nemhogy a cigiről. Bár szerencsére senem cigizem, senem iszom. Kép Sok sikert a diétához. Engem megdicsért a doki, mert csak 4,5 kg-ot híztam. Még jó, ha állandóan hányok! KépKép Továbbra is 3100 vagyok, pedig amennyit keményedtem, azt hittem, hogy holnap mehetek szülni. Kép Nálad ezen a téren mi a helyzet?

Eszty
33+5
eszty

Húúú de pangás van.

Rita75,
A Kenguruban mindig van egy vagy két állvány a hátsóbb részen, amin akciós darabok vannak.(Mérethiányos, vagy éppen lecserélődő modellek.) Azokat érdemes megnézni. Én ott mindig találtam tök jó dolgokat.

Cas,
Képeket megkaptam. Köszi szépen. Kép
Hidegfront? Egybe vagytok még?
myra

Mucus
Ez a hét már tényleg a hajrá! De a kölök nem nagyon kapkodja el a dolgot... Akkorákat viháncol odabent, hogy majd kidurranok! Kép Eddig nem bántam, de holnaptól már lesz dokim, úgyhogy szabad a pálya...

Szilvi
Az április második fele lehet, hogy már nekünk is beleférne! De jó lenne! Kép

Boglárka
Na ezzel mi is így járunk csak fordítva. Végre ráveszem az embert, hogy menjünk el NEKI venni vmi igencsak szükséges ruhadarabot, de semmi sem tetszik neki... bezzeg én mindig találok vmit! Kép

Zseppy
Lépcsőzés? A 3. emeleten lakunk, régi ház, tehát elég magas 3., és nincs lift. Tehát a lépcsőzés mennyiségével nincs baj! (De a kölök hozzá van szokva, tehát ezzel nem nagyon tudom rávenni az indulásra! Kép)

Myra
Hidegfront?! Semmi hatása! Max. még nagyobbakat viháncol odabent! Kép
Én a szerdai melegfrontra számítok, hátha az majd megnoszogatja a kis haramiát... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Nem tudom már megint mit csináltak itt, de nem tudtam feljönni. Kép

Cas
Köszi az infot Hmmc-ről, de mire ezeket a sorokat olvastam, már beszéltem vele telefonon.

Bent a kórházba valami olyanról beszéltek, hogy a kismamáknak ragasztós magnéziumot szoktak adni azoknak, akik 3 napra befekszenek. Ezt Hmmc hallotta! Kép

Zsuzsa
Köszi, a cickóim már nem sebesek, talán inkább a lelkem, bár az is gyógyulgat, sőt napról-napra jobb! Kép

Myra
Hogy-hogy megint csak 2x2ó alvás volt? Nem kapott bogyót? Ja és köszi azt a gripe water-t, ez ezerszer hatásosabb, mint az infacol! Szóval tényleg kösz!

Cas egybe van még, mert a kórházba nincs!
Voltunk bent Hmmc-nél! Tényleg kicsattanó kedvében van, roomis szobába van és holnap du. már mehetnek is haza! KépKépKép

Viki
Nem csak talán tudjátok tartani bennem az erőt, hanem szinte csak ti tartjátok. Nem is tudom mi lenne, ha nem lenne itthon net? Nem elég a net elvonási tűneteket leküzdeni és még ezek a (talán múltbéli) gondok/problémák... Ezt a sétáltatást is végiggondoltam, szükségem van rá, előtte is egy izgő-mozgó voltam!

Laga
Megálltad szó nélkül? Mármint nem mondtál semmit a cigis csajnak? Hogy bírtad ki? Ez egyszerűen elképesztő. Zseppyvel értek egyet, én a gyerekért mindenre képes vagyok. A hasfájás leküzdve mondtam is, hogy még kakát is képes lennék enni, csak ne szenvedjen szegény!
Kilóiddal kapcsolatban, anno valami olyat említettél, hogy Vilmossal is sokat híztál, de aztán meg se látszott. Vagy rosszul emlékszem?!

Rita
Micsoda történetek? Tényleg nagy mázlijuk volt a kislánnyal!

Szilvi
Ugye nem haragszol rám? Tényleg szívesen látlak kedden, akár egy jót sétálhatunk is a jó kis hegyi levegőn.
Nekem bármikor jó, csak milyen távoli időpontról beszélünk, alig bírom kivárni! Kép

Eszty
Erre mondták nekem (se cigi, se pia, se kávé, se semmi) hogy minek élek? 1 "káros" dolog van: édesség függőség!

Szegény Kori apucinál nem tud megnyugodni, megyek!

További jó pocakosodást!

Nikcsi
nikcsi

Ja, beszéltem ma Hmmc-vel, már a roomis szobában vannak, Sára Kata szopizik jókat és egy kis tündérke, és ha minden jól megy vasárnap du. mennek haza.

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi
"Bent a kórházba valami olyanról beszéltek, hogy a kismamáknak ragasztós magnéziumot szoktak adni azoknak, akik 3 napra befekszenek. Ezt Hmmc hallotta!"
Ez mit jelent?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

a cigis kismamával kapcsolatban én sem álltam meg, hogy megmondjam neki: szerintem még az az egy-két szál is ártalmas és hogy elég nagy lökésnek kellene lennieaz, hogy gyereket vár ahhoz hogy azonnal abbahagyja. Erre csak azt mondta, hogy 10 éve bagózik és már nem megy a leszokás.
De az egészben az volt a legszörnyu˝bb, hogy ezt a terhesség alatti dohányzást úgy adta elô, mint egy jó poént! Na elég a dühöngésbôl.

Kilóim: Vilmossal egy huszast híztam és mind lement. Most 50 kg-ról indultam és hogy a szüleimet idézzem: "kislányom hizzál már meg, mert rossz rád nézni olyan vézna vagy" állapotról indultam, vagyis ez a 17 kg soknak hallatszik, de a kinduló állapot miatt a jelenlegi formám nem annyira rémisztô. Szerintem ezért lehet az, hogy valakinek ennyi idôsen sok a 9 kg. Szóval mihez képest, ez az igazi kérdés.
Egyébként tegnap óta nem nassolok, viszont az állandó evési kényszeremet almával és répával csitítom. Hát, nem könnyu˝. (Most jövök csak rá, hogy milyen iszonyú lehet annak, aki az egész életét végig fogyókúrázza.)

Na és hogy mennyire képben vannak velünk a Margitban:
Ma betelefonáltam, hogy beszéljek a választott szülésznômmel. (Szökrény Gyöngyi, Vilmosnál is ô volt.)
Felhívom a szülôszobát és mondom a nevem és hogy Szökrény Gyöngyivel szeretnék beszélni. Odajön a telefonhoz és amikor próbálom elmagyarázni, hogy ki vagyok és mit szeretnék és hogy nála szültem annak idején, azt mondja, hogy tudja és hogy már beírt a naptárába, csak várta hogy felhívjam!!!
Szóval innen a babanetrôl lejött hogy ki vagyok és hála Nikcsi táblázatának, azt is tudta, hogy mikorra vagyok kiírva. Úgy röhögtem! Teljesen meglepôdtem, hogy ennyire képben vannak!
Szóval nagy poén volt.
Egyébként szerintem lenn a gondozóban is tudják, mert egy ideje azt vettem észre, hogy amikor jövök, összenéznek és mosolyognak kedvesen.
A férjem azt mondja, hogy ne lepôdjek meg, ha egyszer nem a nevem szerint hívnak be, hanem a nicknevemen!

Mondjuk azt nem tudom, hogy másnak hogy jött le ez az azonosítás, de az én esetemben idáig csak pozitív visszajelzések voltak. Tulkép ez az egész egy jó poén!

Hmmcnek volt valamilyen visszajelzés ezügyben?

Laga
laga

Sziasztok!
Na olyan hajnal fél kettő fele nem voltam benne biztos, hogy reggel még itt leszünk. Elég becsületes fájásokra ébredtem, ment a hasam, kihűlt kezem lábam, rázott a hideg, nem bírtam megmaradni sehogyse egy helyben.
Ráadásul pont itt volt két haverunk (átjöttek este sörözni), és ők még kint dumáltak a konyhában némileg spiccesen, mikor felkeltem.
Jól elviccelődtünk rajta, hogy négyesben megyünk a szülőszobára... Kép
Aztán egy óra eltelt így, végül lefeküdtem és sikerült elaludnom, a fájások meg elmúltak. Úgyhogy most itt vagyunk... még mindig együtt... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas!
Húúú! Kezd nagyon izgalmas lenni a dolog:-))))
Nekem is ment előtte a hasam, de én pár óra múlva már indultam is. Lehet, hogy Zsebi is csinálja magának a helyet:-)?
Azért már ma is el tudod érni a dokit? Gondolom már csak itthon lesz délután vagy este felé, ha esetleg menned kell.

Laga
mindíg megdöbbenek, hogy ennyire képben vannak az ott dolgozók a babanettel. A Gyöngyi nagyon jó fej szerintem. Én nem nála szültem, de azon a napon és még sokszor Ő volt beosztva az osztályra, és nekem nagyon szimpi volt. Másnap már a nevem szólított, tökre meglepődtem. Meg csupa jókat meséltek róla, akik vele szültek.
A dokid még nem tett említést arról, hogy esteleg fel ismert volna? Bár valahogy róla nem tudom elképzelni, bár Bmárti rácáfolt erre.

Milyen a ragasztós magnézium???? Lehet, hogy csak valami poén, hogy majd ettől jó "oda ragad" a baba, és nem születik meg előbb.
Azért olyan jó lenne, ha az ilyen kérdéseknél nem csak olvasnák a kórháziak, hanem esetleg válaszolnának is, nem gondoljátok??
Úgy sem tudnánk, hogy ki írta, ha a nickneve nem sejtetti a valódi nevét.

Nikcsi
örülök, hogy kezdesz jobban lenni.

mucus
Tm

Cas
Ez a ragasztós magnézium csak poén! Kép Hát nem érted???? Hmmc utánad volt és beelőzőtt, Te kaptál magnéziumot és Zsebinek esze ágában sincs kibújni.
Tényleg tiszta izgi a dolog, de azért remélem küldesz valakinek sms-t!

Laga
A férjednek nagyon is igaza van! Engem a legkedvesebb terhesgondozós szólított a nicknevemen (fent az osztályon)! Kérdeztem Hmmc-t, de még nem tapasztalt semmit. Pedig tegnap du. pont az a nő volt, aki nekem jól odamondta, hogy itt beszéljük meg, ne irkáljak utólag a neten. Amúgy lehet, hogy én fogom fel ezt kicsit negatívan, mert nagyon rosszkor ért ez a megjegyzés. Kép (Apuvál álmodtam, felébredtem és tudtam, hogy az már csak tényleg álom!)

Különben tényleg én sem értem, hogy bírják ki hozzászólás nélkül? Én inkább nem olvasnám, ha nem (cáfolhatnék vagy épp ellenkezőleg) szólhatnék hozzá. De ők lehet, hogy nem ilyen beállítottságúak - talán még szerencsére is. Kép (Szörnyű lenne a világ, ha mindenkinek ilyen természete lenne, mint nekem?!)

Mucus
Kicsit elszóltam magam... Kép Tegnap végre egész nap szopiztattam, erre már van is böjtje. Kép Mindkettő úgy fáj, hogy szörnyű! Már kifogyott a tejci, de Kori erőteljesen szívta, szívta és szívta. Én meg azt gondoltam van mit... Vissza akartam térni a régi bevállt dologra, egy ciciből lakjon jól, hát erre jól rá...-tem!
nikcsi

Cas,
Ez tényleg nagyon izgi. Nekem is ment a hasam és remegett kezem-lábam. Kép Én teljesen meg voltam ilyedve mert úgy rázkódtam mint a kocsonya, de azt mondták ez ilyenkor normális.
Mégiscsak hidegfront??? Kép
Azért néha jelentkezz be mi van veletek, vagy küldj egy sms-t ha már bennt vagytok. Kép
myra

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?