Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Buék minden ikres és nem ikres mamának. Mi végig hánytuk hasmenéseztük a karácsonyt, de azért sajnálom, hogy vége az ünnepeknek.

Zsófi!
Örülök, hogy épségben megjöttetek.
Babakocsi témához:igaza van Cicusnak teljesen attól függ, hogy milyen a környéketek, hol akarod használni, mi eddig három féle helyen laktunk az ikrekkel mióta megszülettek. 1.Pesterzsébet:lapos, faluszerû vidék, jobbára aszfaltos utakkal, járdával: nagyon jó volt az egymás mögötti-szembeni, hat lépcsõt kellett csak lecipelni, az még ment is, amíg ott laktunk (10 hónapos korukig), elfértünk járdán is, boltba is, és a kapunkon nem fért volna be az egymás melletti.
2.nyár, Maros utca: meg volt még az egymás mögötti, de az elsõ emeletrõl nem bírtam lecipelni, az egymás melletti nem fért volna el a járdán, maradt az esernyõs, plusz hátihordozó, városban most is így szoktuk, de ez újszülötten nem nagyon ment volna.
3.Diósd, dombos vidék, helyenként igen rossz terepviszonyokkal:a kiskerekû, egymásmögöttivel iszonyúan kinlódtunk, és igaszság szerint már fekvéskor (kocsiban alszanak kinnt délutánonként) kicsit kicsi is volt, ha ültek klassz volt mert jókat szórakoztak egymással szemben, ezért elcseréltük egy egymás melletti, felfújható kerekû terepjáróra, ez nagyon klassz még tíz centis hóban is feltoltam a kertünkben, de azt hiszem fentebb már panaszkodtam, hogy nem fér be a télikert ajtaján, csak összecsukva, sem a bolt ajtajá, bár ez zavar kevésbé.
Ha majd egyszer egy babám lesz tuti ilyen terepjárót veszek, és az még be is fog férni az ajtónKép
Mind a két kocsit a Minimanóban vettük, ott is vannak használtak, és mind a kettõ befér a csomagtartóba, persze ezt mindenképp érdemes az adott autóra és babakocsira tesztelni.
Ágy: nálunk két hónapig egy ágyban aludtak, addig fértek keresztben, és nem ébresztették fel egymást. Most meg ha bennt alszanak délután, még a másik szobából is fel tudják egymást sírni (igaz közel van a két szoba)
Mikorra vagy kiírva?

Sára
ui:Kingáékról nem tudtok valamit?
Sára

Szia Ildi!
Te amikor elválasztottad az ikreket, akkor, mivel hogyan vetted rá Gergõt, hogy most már a cicid helyett magától aludjon? Julikának már borzasztóak az éjszakái, csak cicivel tud visszaaludni az esetek 80 százalékában, és minimum 5 ször de általában mégtöbbször felsír, s egyelõre az estét próbljuk megváltoztatni, hogy ne szopival, hanem valami más szertartással aludjanak el, lehetõleg az ágyukban. Persze mások tanácsát is szívesen várom.
köszi,
Sára
Sára

Sára!

Nálunk az volt a rendszer, hogy a leszoktatásnál Attila tette le Lilit és ott feleslegesen keresett cicit a lánykánk. Egyszer sem reklamált.
Sokkal nehezebb volt a reggeli szopás elhagyása, ott ugyanis én mentem be általában és addig nem engedett semmit, amíg be nem ültünk a székbe és meg nem szoptattam. Erre is kiválasztottunk egy hetet, amikor apja itthon volt a reggeli ébredésnél és hasonló szisztémával sikerült gond nélkül leállni.
Kérd meg a Csongort, hogy ugorjon be pár napra!
Puszi:
Zsófi
szzsofia (szzsofia)

Szia Zsófi!
Lili is szopival aludt el addig? Igazából nem akarom még elválasztani õket, bár nappal viszonylag jól le lehet beszélni õket róla. Én is erre gondoltam, hogy majd a papa teszi le, csak õk mindig cicin aludtak el, és általában már attól üvöltöznek, ha ébren az ágyukba kerülnek. Este majd próbálkozunk, mert bár alapvetõen az éjszakával van gond, és nem a lefektetéssel, éjszaka azért lényegesen nehezebb következetesnek lenni. Egyszer-egyszer próbáltuk már, általában olyankor, amikor az elõzõ szopi után nagyon kevés idõ telt el, de volt, hogy 2 és fél órán keresztül játszottunk, és próbálkoztunk az alvással, több kevesebb nyüszítéssel, de ezt több éjszakán át nem bírjuk, ezért próbálkozunk most elõször az esti változtatással.
Tegnap(miután persze Hannát is felüvöltötte) próbálkoztam velük másfél órán keresztül, az ágyukba betéve. Néha jól érezték magukat - vigyorogtak egymásra a rácsok között, bõgtek is, de nem vettem ki õket, végül kiakadtam, és átpasszoltam a nemes feladatot Csongornak, õ se vette ki õket, és viszonylag hamar megnyugodtak, és elaludtak. Úgyhogy egy kicsit bizom benne, hogy ha õ teszi le õket, akkor nem fognak órákig üvöltözni, mert megszakad a szívem. Az biztos, hogy ott marad velük, de abban még nem egyeztünk meg, hogy elõtte lesz-e szopi, persze világosban, mert úgy nem alszanak bele.
Köszi,
Sára
Sára

Sziasztok!

Elõször egy infó Kingáékról: már 2 kg fölött vannak a fiai, reggeltõl estig velük van a kórházban.

Szopi. Nálunk az éjjeli szopi elhagyatása kb. 7 hónaposan történt Gergõnél (Ilcsi lelkem a drága, még 3 kg sem volt, mikor magától átaludta az éjjeleket), kb a klasszikus 1,2 5 perc szerû módszerrel, pontosabban úgy, hogy elõször kb hajnali fél 4-ig nem voltam hajlandó megszoptatni, majd azt mondtam, 4-ig stb, de nem is volt nagyon szükség rá, egy hét alatt megszokta. Hangsúlyozom, 7 hónapos volt, esze ágában nem volt cseverészni éjjel az ágyban. Õszintén bevallva (na, meg 95-öt írtak akkor) nálunk az igény szerinti szopi azért sose jelentett igazán igény szerintit, eléggé igyekeztem valami rendszerre beállítani õket. Így egyévesen volt 3 szopi (reggel, kora du, este), majd valahol 16-17 hó táján hagytuk el az estit. A kérdés jó, járatom az agyam, mi is lehetett. Együtt aludtak, mindhárman egy szobában, Bálintnak akkoriban mesét olvastunk este, és ébren volt otthagyva. Arra emlékszem, hogy esti szopi helyett megpróbáltuk pohárból a forralt tehéntejet, de nem igazán lett rendszer belõle (anno Bálint szerette, neki viszonylag sokáig volt), nem nagyon kellett nekik. Ekkoriban már ment, hogy este kapott Bálint pezsgõtablettás akármit inni (késõbb rájöttem, egy csomó fajtába cukrot tesznek, áttettük délutánra, onnan meg hamar el is hagytuk), talán kaptak abból is? Mindenesetre onnantól ment a mese, és ott voltak hármasban, jobb esetben melléjük ültünk és fogtuk a kezüket, simogattuk õket. Az nem ugrik be, hogy elfogadtak-e engem cici nélkül vagy a párom maradt. A reggelinél emlékszem, ott egyértelmûen az volt, hogy párom ment be, felöltöztette õket, és eszükbe sem jutott reklamálni, mire meg engem megláttak, már elõrébb tartottak a napi programban, és megfelejtkeztek róla.
Én ha hasonló helyzetben lennék, biztos, hogy az éjjelit próbálnám meg valahogy felszámolni (van pár topic ilyenrõl), az estivel viszonylag jól ki lehet jönni, akár két éves korig is. (kivéve ha nyaralni stb szeretne az ember egy-két napot gyerekmentesen)

Na, magunkról annyit, hogy elkezdtük a fogváltást. Gergõnek megvan már a négy 6-os hátsó rágó (csontfog), és elõl kettõ jön, az egyiknél már kiesett a tej, a másik napok (vagy órák?) kérdése (egész nap a szájában van a keze, mozgatja a fogát..) Ilcsi is elkezdte a 6-osokat, dec végén, neki egy van most. (szegény már nagyon dühös volt, hogy Gergõnek ennyire jönnek, neki meg semmi, tejfoga amúgy neki volt elõbb!) MÉretekben Ilcsi 20.5 kg, 121 cm, Gergõ meg 18 kg, 113.5 cm. Szóval neki a klasszikus iskolaméretekhez még van mit összeszednie.

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Némi életjel felõlünk:
AFP jó lett. Fel voltam készülve, hogy rossz lesz, mert Lili lányommal kálváriát jártunk. Most meg sem néztem az eredményt, mert az orvos azt mondta, hogy ikrekhez képest jó az érték. Nekem ennyi elég.
Az UH azt mutatja, hogy nagyon egyformán nõnek, fej 4,5 cm, fejtõl popóig pedig 13 cm-esek. Mindenük rendben. Az egyik kölök nem szégyelte a lába közét megmutatni, ezek szerint lehet, hogy lesz egy fütyis gyerekünk is. A másik baba szégyenlõsebb volt, talán belöle lesz a lány.
Egyébként egy méhlepény van, de az orvos azt mondta, hogy ezzel együtt lehet még kétpetéjû.

Mostanában egyre fáradtabbnak érzem magam, pedig minden délután igyekszem 2 órát feküdni. Párszor a hasam is bekeményedik, de remélem, hogy nem indul be õrült mértékben. Egyébként nagyon klassz érzés, hogy a hasam két különbözõ pontján rugdosnak, már nehéz lenne elképzelnem egy egygyermekes terhességet...

Mostanában állandóan az Ikrek könyve után kutatok, de reménytelennek tûnik. A Librinél elõjegyzésbe vettek, de ha ti tudnátok egy eladó példányt, annak nagyon örülnék.
Nem tudjátok pl., hogy a 20. héten a méh mekkora az egy gyermekes terhességhez képest?

Na ennyit rólunk, várom, hogy mások is beszámoljanak magukról!

Kingáék jól vannak? Remélem, hogy leírja majd a szülést, mert igen kiváncsi vagyok.

Zsófi
szzsofia (szzsofia)

Szia Zsófi!

Jó hallani rólatok. Nekem is hamar kezdett keményedni a pocakom, de nálunk ez szerintem családi vonás, mert az anyukámnak is ez volt mindig, és neki sem volt koraszülése. Én mindig relaxáltam, amikor már gyakran keményedett, és a már itt sokszor emlegetett magnéziumot ettem. Nem akarok a dokidba belekötni, de ha jól emlékszem az Ikrek könyve szerint egy méhlepény-egypetéjûséget jelent - többiek ti, hogy emlékeztek?, legfeljebb az lehet, hogy szorosan egymás mellett van a két méhlepény és így egynek látszik - lehet, hogy erre gondolt a dokid. Egyébként néhány oldallal fejjebb felajánlottam Neked az Ikrek könyvét -ez áll továbbra is. Minden jót.
Sára

ui:Rólunk annyit, hogy elvettük az esti és az éjszakai szopit, továbbra is én altatom õket, most éppen úgy, hogy hárman lefekszünk egy takaróra és mesélek és énekelek nekik. Még kicsit hosszúnak találom a mûsort, de majd csaak alalkul. Az éjszakait késõbb vettük el, mert nem vált be önmagában az, hogy nem szopival aludt el, éjszaka ugyanúgy követelte. Az elsõ éjszaka sokat sírt, azóta már nem sír max-10-15 másodpercet, de még mindig nagyon sokszor megébred, és a régi szopi idõkben vizet iszik. Este még mindig nem lehet az ágyába tenni Julikát, Hannit lehetne, de ha Juli kijön, akkor persze õ is.
Sára

Szia Sára!

Köszönöm a felajánlást. Valószínûleg élnék is vele, de borzasztóan szeretnék egy magántulajdonút is...

Egyébként pedig még mindig szívesen találkoznék veletek. Valamelyik délelõtt meglátogathattok, de mi is kimehetünk hozzátok!

ZSófi
szzsofia (szzsofia)

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy közbe szólok!Rátaláltam erre a topicra és bele-bele olvasgattam, úgy érdekesség képpen!
Olvastam, hogy talán Cicus..írta, hogy találkozott egy nénivel, aki elmesélte Neki, hogy neki több ikerszülése is volt!Erre Cicus azt írta, hogy szerinte ez valótlan, nem nagyon tudja elképzelni!
Van egy igen meglepõ történetem, bevallom én is teljesen letaglóztam, amikor olvastam!
A Rekordok könyvében találtam!
Szóval....
Az 1700-as években, Moszkvától 240 km-re egy faluban egy házaspárnak 69 gyermeke született, 27 szülésbõl!
Minden szülése ikerszülés volt. 16 sima iker szülés, 7-szer hármas ikrek, 4-szer négyes ikrek!:-)))
Ilyen kiszámíthatlan a sors!:-)Azért durva lehet 69 gyerekre odafigyelni, mindnek nevet adni, meg is jegyezni melyiküket hogy hívják, ráadásul majdnem mind totál egyforma.
De õk is felnevelték a gyerekeket, persze ami ma nekünk picit mulatságosan hangzik, az nekik gondolom akkor cseppet sem volt az!
Sok sikert Nektek továbbra is a gyerek nevelésben!
Jó egészséget kívánok mindenkinek!

Üdv:Nikol
Nikol

Igen, ezt én is olvastam a múltkor, pont ilyenekrõl dumáltunk otthon a gyerekekkel, és megkerestem. Bár nem tudom, mennyire lehet 300 éves orosz adatokat komolyan venni. De az tény, olyan létezik, hogy 2-3 ikerszülése is legyen valakinek. De ez az orosz eset számomra elég hihetetlen.
Ildi

Ildi
pildi

Szia Ildi!

Valóban elég hihetetlen!:-)
És igazad van, hogy 300 éves orosz adatokra nem lehet hagyatkozni!
Mindenesetre így kivülállóként elég viccesen hangzik, persze a szülõnek már nem lehetett olyan vicces!:-)

Nikol
Nikol

Sziasztok!!!

Nagyon örülök hogy rátok találtam. Nekem már van egy 22 hónapos fiacskám, és most vaqgyok 21 hetes terhes az ikrekkel. Az AFP utáni ultrahangon azt mondták, hogy valószinûleg egy vegyespáros lesz. Szerintem ez csak akkor lesz biztos ha a kezemben tartom õket.
Szóval egyre több kérdés merül fel bennem a leendõ mindennapokkal kapcsolatban remélem sokat fogtok tudni segiteni. Egyenlõre megprobálom átrágni magam az archivummon, hogy ne kérdezzek olyan dolgokat amiket már alaposan kitárgyaltatok.

Üdv mindenkinek Kismanó
kismanó (kisman&oa

Kismanó!

Üdv a fedélzeten és kérdezz bátran!

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok Ikresek!
Nagyon örültem, amikor rátaláltam erre a topicra. Az én kisbabáim 15 hónaposak, lányok és fantasztikusak. Szerintem ez egy csoda, ha az embernek egyszerre születik két kisbabája. Sajnálom, hogy nem korábban fedeztem fel ezeket a sorokat (archívumokat is átböngésztem), mert sokat tudott volna segíteni a kezdeti idõkben, ami azért nem volt egyszerû, de a családi összefogás átsegített rajta gond nélkül. Már a következõ poronytyon gondolkodunk, bár lehet, hogy az még ráérne egy kicsit. Mindenesetre a lányokkal rengeteg örömöm van, így utólag egy problémamentes terhesség és egy szuper szülés (igaz császár)után szívesen nekivágnék egy kistesónak. Ti bevállalnátok? Írjatok a babáitokról sokat, öröm olvasni. Pocakosok kitartás, pihenés!
ikeranya

Még valamit elfelejtettem az elõzõben. Keresek valakit, akivel egy idõben születtek a babáink. SOTE I-en 2000. nov. 9-14-ig feküdtünk egy szobában, neki 2 kisfia született, Levente és Ádám. Annyit tudok még róluk, hogy már akkor volt egy 2 év körüli kisfiuk, Pesten vagy Pest körül laknak valahol. A babák egy picit idõ elõtt születtek kb. 2000. okt.31. vagy nov. 1.körül, 9 napig voltak fennt a PIC-ben. Nem tudom. Szóval nagyon sokszor eszembe jutnak, mi lehet velük; Ha valaki tud róluk, kérlek írjatok! Köszönöm
ikeranya

Sziasztok!
Én is új vagyok, örömmel kapcsolódom be a beszélgetésbe...
Nekem egyévesek az ikreim, kisfiú, kislány. Szuperédesek!
Párszor már felmerült itt nálatok az, hogy az egyik gyerek molesztálja a másikat. Nekem is ez most a bajom. A kisfiú ugyanis jóval erõsebb, mint a kislány, de a természete is sokkal hevesebb. Bizony, elõfordul, hogy kupánvágja a kislányt, ha valami nem tetszik, meghúzza a haját, hozzávágja a labdát... Mi a tapasztalatotok? Kinövi? Hogyan fegyelmezzek egy ilyen korú csöppséget? Úgy tûnik, a magyarázatot még nem érti, a kézrepacsi csak játék neki (nem is akarom megismételni, mert csak ötletet adok neki...), ha arrébbviszem a kislányt, nem számít, mert utánamászik.
A kicsi meg nem védekezik, inkább sírva fakad, vagy csak néz csodálkozva. Segítsetek!
karina

Szia Katalin!

Az én lányaim is szoktak hadakozni. Az egyik jóval rámenõsebb és neki mindig az a játék kell, ami a tesó kezében van. Persze ezt meg is szerzi azonnal és a tesó persze üvölt. Én ilyenkor azt csinálom, hogy visszaadom a játékot és kézenfogom a kis harcost és együtt keresünk valami hasonló játékot, amivel játszok is vele egy kicsit. Így próbálom rávezetni, hogy ne vegye ki mindig a testvére kezébõl a játékokat. Persze nem mindig van ebbõl probléma, sokszor õk maguk megegyeznek (16 hónaposak), de ehhez az is hozzájárul, hogy a harcosabbik mellett a másik kismanó egy megalkuvó tipus, persze azért õt sem kell félteni.

Ha egymást kezdik el ütni vagy durvábban játszani, akkor mindig elkezdem õket simogatni és mondom nekik, hogy finoman simogassák, szeretgessék egymást is. Ilyenkor a két kis ördögpalánta elkezdi ölelgetni, simogatni, puszilgatni egymást és közben hangosan kacagnak. Nagyon aranyosak.

Arra már én is rájöttem, hogy hiába ütök a kezére vagy szólok rá erõsebben, nem fogja fel még, hogy mit akarok elérni. Én így próbálom rávezetni õket, hogy egymást nem szabad bántani. Mert azért mindig mi sem lehetünk ott mellettük.
ikeranya

Sziasztok!
Az én lányaim másfél évesek múltak, hasonló gondjaink nekünk is vannak. Idõnként nagyon jól megy a csere-bere, máskor viszont vonyítás van. Nálunk általában Julika az erõszakosabb, inkább õ szerzi meg a korlátozott számú dolgokat, viszont ha valamibõl kettõ van, akkor az egyiket nagyon sokszor automatikusan viszik a másiknak. Nálunk néha a harapás probléma, olyankor azért rájuk csapok idõnként dühömben, hiába tudom, hogy nem valószínû, hogy célravezetõ, fõleg hogy azért akkorát sohasem csapok, hogy igazán fájjon. Nem igazán tudom ilyenkor mi lenne a megoldás, azontúl, hogy elmagyarázom, hogy ezt nem szabad, szeressük egymást, stb. Szerencsére elég régen volt rá példa.
Csilla, Kati leírhatnátok, hogy hívják a gyerkõcöket, mikor hol, mennyivel születtek, milyen volt a terhességetek stb., én legalábbis szívesen olvasnám.
Sára
ui:Cicus, mi újság nálatok?
Sára

Szia Sára!
Az én lurkóim 12,5 hónaposak, fiú és lány. Balázs és Veronika. Nagyon édesek! Lombikbébik, másodszori próbálkozásra sikerült, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk.
37. hét elején születtek császárral. Én nagyon szerettem volna rendesen szülni õket, de nem lehetett, mert a kicsi lány keresztben feküdt a gyomromnál. Egyébként nagy volt köztük a súlykülönbség, mert a Bazsi 3 kilóval, a Vercsi 2-vel született. Ez a különbség végig megmaradt, sõt, nõtt. A kicsi még most is csak 8 kiló, a Bazsi a 102en is túl van...
Ezt az erõfölényét használja ki galádul...
Jaj, most mennem kell, mert a Vercsi kitekereg a kezembõl...
Majd folytatom!
karina

Sziasztok Lányok!

Az én babáim 16 hónaposak múltak, nevük Csenge és Csilla. Fantasztikus dolog ikerszülõnek lenni. Mi nagyon élvezzük a párommal. Annál is inkább, mert õk két elveszített baba után (korai vetélés) teljesen spontán módon "sikerültek".
A tizedik héten vette észre az orvosom, akkor már kb. a 4. ultrahangvizsgálaton (az elõzmények miatt), hogy nem egy babát lát, hanem kettõt. Még szerencse, hogy feküdtem. Arra sem emlékszem, hogy hogy jutottam haza az örömhírrel. A terhesség szinte problémamentes volt, csak az állandó aggodásba fáradtam bele egy kicsit. A 28. héten pedig orvost és kórházat váltottam, mert csalódtam az orvosomban.
A 35. héten kellett befeküdnöm és a 38. héten csaszival végre megszülettek a lányok. Csenge 2650 g és 51 cm, Csilla 2740 g és 51 cm volt. Sote I-es klinikán történt mindez és nagyon elégedett voltam mindennel, annál is inkább, mert csak a babákkal foglalkoztam. Az orvosom is nagyon rendes volt. Azért lett császár, mert keresztbe feküdt minkét manó, az alsó ráadásul farral lefelé. Én mindenesetre nem bántam, gyorsan felépültem. Hátha még egyszer szülhetek majd simán.
A lányok annyira egyformák, hogy a család nehezen tudja õket megkülönböztetni még most is. A súlyuk is szinte azonos, a magasságuk is. Éppen ezért soha nem öltöztetem õket egyforma ruhába.
Mi most kezdünk végleg leszokni a szopiról, mert már alig van tejcsi és ezek a nõcik állandóan nyúznának, rágcsálnák a cicit. Mostmár ezt megelégeltem és üvegbõl kapják a tejet, de még mindig a régi szopis pozicióban: körülöttem párnák, a két csajszi az ölemben és szuszogva, cuppogva isszák a tejet, szerencsére már üvegbõl! Örülök, hogy tudtam õket sokáig szoptatni, de mostmár elegem lett belõle, úgy látom, nekik is jó így.
Most egyenlõre ennyi, írjatok ti is. Én is szívesen olvasgatom mások történeteit, közben pedig ötleteket csenek el másoktól. sziasztok
ikeranya

Sziasztok.

Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra...
A mi babáink 16 hónaposak (Ákos és Levente). A párom fogta a fejét, amikor a doki megmondta, hogy ikreink lesznek. A terhesség zavartalan volt a 26. hétig, azután viszont be kellett feküdnöm a korházba. Megszülettek a 36. héten, toxémia miatt, sürgõs császárral(2200 ill. 1750 grammal). A bajok csak ezután kezdõdtek, ugyanis Levente ajakhasadékkal született, majd késõbb kiderült ,hogy még szív problémájuk is van. Az orvosok igen lelketlenek voltak, nem kecsegtettek semmi jóval. Levente átesett két szívmûtéten és egy szájplasztikán, Ákos hál' istennek kinõtte a problémát. A 8. hónap végére múlt el a rémálom. Azota nagyon szépen fejlõdnek. A játék náluk sem mehet vita nélkül, acsarkodnak egymással. Csak végsõ esetben szólunk bele a vitába, álltalában gyorsan elintézik egymás közt (harag nélkül). A játszótéren mintha tudnák, hogy két felé kell szaladni, így futtatnak meg engem.
Az evésrõl csak annyit, hogy szinte mindent megesznek. A mennyiség kettõjüknek vetekszik az apjuk adagjával. Mi lesz 10 év múlva? Nehogy uncsi legyek, ezért egyenlõre csak ennyit írok...
borsi

Sziasztok lányok!
Örülök, hogy ilyen sokan lettünk hirtelen!
Ami a "verekedést" illeti, arra jöttem rá, hogy csakis szép szóval próbálok rendet rakni, mivel szeretném, ha késõbb õk is a konfliktusmegoldás eme formáját választanák...
Csilla! Csodálatosan szép súllyal születtek a lányok! És külön is szép dolog, hogy ilyen sokáig tudtad õket szoptatni!
Az enyémek is szopnak még, bár õk a 2. hónaptól kezdve külön-külön, egymás után szopnak. Így persze tovább tart, de nekem ez jobban bevált. Egyszerûen jobban tudok figyelni rájuk.
A gyerkõcök most kezdenek lépegetni - és egyre nagyobb örömüket lelik benne. Már kaptak kis cipõcskét, és nemcsak itthon, hanem séta közben is megpróbálunk sétálni. Elég macerás, mert az egyiket kiveszem a kocsiból, sétálunk, a másik meg fel van háborodva, hogy vele mi lesz!
Persze, elképzeltem, milyen lesz, ha már mindketten mennek, és akkor melyik után szaladok??? Talán egy nagy tér közepén kell megállnunk, és akkor van esélyem...
Ti hogyan csináltátok?
karina

Mi mázlisták voltunk, mert akkor kerültünk kertes házba, mire mindketten mentek (lányom bõ két hónappal lustább volt a fiamnál). Viszont 16 hónaposan kigyalogoltattam õket a buszmegállóig, ami ma már csak 10 perc, de akkor 40 volt (ráadásnak az akkor 3.5 éves naggyal, három gyerek egy felnõtt kiadásban). Érdekes, de elég hamar megtanulták, hogy menjenek normálisan, fogják a kezem vagy ilyesmi, valahogy ez a korszak nem jelentett extra problémát.
Minden tiszteletem azoké, akiknek sikerült egyszerre szoptatni, én akkor valahogy magatehetetlennek éreztem magam, akárhogy is párnák, akkor is egy-egy kézzel egy-egy gyereket tartanom kellett, és nem maradt mivel tenni a cicit a szájukba, és nem tudtam egy centit se mozdulni, ha kényelmetlen lett a pozíció. Ti hogy csináltátok?

Ildi (lásd archív, avagy a profilom, 6.5 évesek a vegyespáros ikreim)

Ildi
pildi

Sziasztok!

Az szopizásról annyit, hogy nálunk sem ment olyan egyszerûen az elsõ hónapokban a dolog. Amíg nagyon picik voltak, volt segítségem, akik az ölembe adogatták és elvették õket, amikor már befejezték a szopit. Ugyanis amint befejezték az étkezést, máris fel kellett emelni büfiztetni, mert dõlt belõlük a tejcsi visszafelé. Persze sohasem egyszerre fejezték be. Sokszor szoptattam úgy az egyiket, hogy a másik végigüvöltötte (amikor már egyedül voltunk), a szívem szakadt meg olyankor. Aztán olyan is elõfordult, hogy csorgott a hátamon végig a büfi, a másik pedig még szívta a cicit.
Csenge és Csilla 6 hónaposan ültek, ettõl kezdve tudtam õket igazán jól együtt szopiztatni, mert már ha befejezte az egyik, akkor legördítettem magam mellé és ülve tudott büfizni, miközben a másik még szopizott.
A legklasszab az volt, amikor elkezdtek totyogni (kb. 9 hónaposan) és fürdetés után mondtam nekik, hogy megyünk cicizni, õk már rimánkodva totyogtak utánam és csimpaszkodtak fel a lábamon.
Sok örömet okozott nekünk azért a szopizás, a kellemetlenségek ellenére is (mellgyull., kirepedt mellbimbók). Ezeket csak azért írom le, hogyha valakivel ezek elõfordulnak, ne adja fel, érdemed a fogakat összeszorítani néha. Megéri!

Nálunk is gond a séta, mert kétfelé mennek a csajok. Forgalmasabb helyen nem is veszem ki egyiket sem, mert a másik üvölt. Olyankor csak nézelõdünk, elég jól tûrik a babakocsikázást. Szerencsére a szüleink kertes házban élnek, nagy udvarral és ott tudnak szaladgálni, játszani a lányok. Mi így nem sokat megyünk nyílt játszótérre, forgalmasabb helyekre.
Kati a nagy tér közepe jó ötlet, de kösd fel a futócipõdet, mert szükség lesz rá.
Mára ennyi, sziasztok Csilla
ikeranya

Sziasztok!
Az én ikerfiaim 16-an voltak 8 honaposak. Van egy batyjuk is, aki 3,5 eves. Ritkan jutok erre az oldalra, de az archivot mar vegigolvastam. Az lenne a kerdesem, hogy milyen modszerrel lehetne ravenni a fiukat - marmint a kicsiket -, hogy vegigaludjak az ejszakat. Azt hozza kell tennem, hogy meg szopnak, igy amikor ejjel felebrednek, akkor mindig megszoptatom oket. Varom otleteiteket akar az e-mail cimemre is (ott hamarabb el tudom olvasni).
efgabi

Szia Gabi!
Hát, az éjszakai nyugodt alvás nálunk még ma sem oldódott meg teljesen. Azzal kezdem, hogy "normális" esetben hajnali 6-7-kor ébrednek az ikrek egy kis szopira. Mégis, nagyon gyakori, hogy egyikük-másikuk éjjel is felébred, és olyankor cicire téve alszik vissza. De! Idõnként elõfordul, hogy egyikõjük "visszaél" az éjszakai ringatással, és elkezd egyre gyakrabban ébredni, követelve a cicit. Ez odáig fajult minden esetben, hogy óránként ugráltattak. Ilyenkor elegem lett, és cici nélkül, de sok ringatással próbáltam visszatenni az ágyba. Ez segített, de azért letevés után mindig volt bömbikélés, amitõl a szívem szakadt meg. De utána 2-3 hónapig nyugi volt! Aztán minden kezdõdött elölrõl... (Például ma éjjel is)
Azzal nyugtatgatom magam, hogy egyszer majd kinövik...
karina

Sziasztok!

Nem akarom elkiabálni, de nálunk rendezõdni látszik az éjszakai alvás. Eddig (16 hónaposak múltak)talán öt éjszakát tudtam vévigaludni összesen, mert a hölgyek 3-4-szer is keltek éjszaka és cici nélkül nem voltak hajlandók visszaaludni. Probálgattam én is a cumit, teát, ringatást, néha bejött, de 1 óra múlva már csápolt és kénytelen voltam megszoptatni.
Sokszor arra gondoltam, hogy éhesek lehetnek, de hiába adtam vacsit is a szopi mellé, nem sokat segített. Mármint az ébredések ellen. Gabi, te adsz nekik szopi mellé mást is vacsira?
Most kb. 1 hete nem szopiznak már a lányok egyátalán, este lefekvés elõtt megisznak 260-280 ml tejet és már az egy hét alatt 3-szor végigaludták az éjszakát ébredés nélkül. Remélem ez mostmár rendszeressé válik, mert már nagyon hiányzott a nyugodt pihenés. Persze már 6- 1/2 7-kor kelnek.
Szerintem én ott rontottam el, hogy már jóval korábban (kb.5-6 hónaposan) le kellett volna fokozatosan szoktatni az éjjeli szopásról õket, mert egy idõ után annyira megszokják, hogy nem lehet kimászni az ördögi körbõl. Talán a következõ bébinél már okosabb leszek.

Gabi! Nálad egy szobában alszik a 3 gyerkõc. Hogy viszonyul a nagyobb tesó az ikrekhez. Éjjel õ is felébred?
ikeranya

Sziasztok!
Ahogy olvashattátok korábban, nálunk sem (volt) egyszerû az élszaka, de nekem csak az egyikük csinált általában rendszeres gyakori éjszakai programot, mínem kb eyg hónapja betiltottam az éjszakai szopit. Elsõ este másfél+egy óra üvöltés volt, utána már csak pár perc. A várva várt eredmény azért nem lett meg, most is megébred de már nem kell cici csak reggel (hajnalban), de 6 elõtt sose kap. Mostanában már hetente van egy-két éjszaka,amit átalszanak,(most épp betegek úgy hogy egyelõre lõttek ennek), egyébkeént, hol késõbb hol hamarabb Julika az ágyunkba köt ki, mert általában néhány felsírás után alszik csak vissza rendese, és annyiszor lusta vagyok átmenni. Elõbb utóbb csak több lesz az átaludt éjszaka, mint a nem átalaludt.
Az enyémek nem kezdtek hamar járni, 13-14 hónaposan, nem is vészesen izgágák, de a forgalmasabb helyeken azért nem lehet elengedni õket, és mindig gyorsan kotrunk az autóba, mert természetesen ketten kétfelé mennének. Szerencsére kertesházban lakunk itt mehet mindenki amerre akar, de azért elõbb utóbb eléggé egyfelé tartanak. Játszótéren meg néha tényleg fel kell kötnöm a nyúlcipõt.

Nálatok jellemzõ, hogy egyikük vagy másikuk az anyásabb, vagy több foglalkozást igénylõ? Nálunk elég változó, szerencsére (lehet, hogy nem vélelenül) ritkán jön rájuk egyszerre, és ha az egyik nagyon szarul van, akkor a másik meglepõen jól elvan még akkor is, ha egyébként akkoriban épp õ van kényeztetõsebb korszakban. Néha éjszaka van torlódás és az elég gázos, mert mind a kettõ csak engem fogad el ha épp rájuk jön, olyankor szokott a papa a nappaliban a szõnyegen aludni.
Minen jót mindenkinek,
Sára
Sára

sziasztok.
Nálunk a napközbeni alvás az igazán problémás mert véletlenül sem alszanak egyszerre és gyakran felkeltik egymást.Ha délután van egy kis szundi nem lehet öket este lelõni,ha nincs borzaszto nyügösek.
A játszotérrõl csak anyit,hogy amig az egyik a mászókára próbál felmászni adig a másik a homokozó lapátról eszi a homokot ugyhogy nekem is jó fogyokura a játszoterezés.
Viszont amióta játszóterezünk az éjszakai alvás nyugodtabb csak jól ki kell õket fárasztani(és lehetõleg ne jõjjõn épp egyik fogacska se)
Na megyek mert a fiuk már a gépet cincálják.
Minden jót Orsi.
borsi

Sziasztok!
Köszi Sára, hogy ránk kérdeztél. Marci és Dani jövõ héten lesznek 16 hónaposak, nagy huncutok, de alapvetõen nagyon nyugodt gyerekek, semmi gond velük.
Már majdnem önállóna járnak, Marci 3-4 métert is megtesz már egyedül, Dani kb. 2 métert. Ilyenkor nagyon örülnek saját maguknak és hangosan nevetnek.

Gabi!
Szia itt is! Szerintem az alvást nálunk már meséltem, bocs ha ismétlem magunkat. Szóval a Fiúk az 1 éves szülinapjuk óta alusszák át mindketten egyszerre, rendszeresen az éjszakát. Addig elõfordult és mindig egyre gyakrabban, hogy egyikük vagy másikuk átaludta az éjszakát, illetve, hogy csak egyszer-egyszer ébredt fel. Azért egy kicsit rásegítettünk, vagyis amikor már csak általában egyszer ébredtek fel, akkor elhatároztam, hogy pl. éjjel 2 elõtt nem veszem fel egyiküket sem, és tényleg próbáltam így kihúzni az éjszakákat, még ha sírtak is. Azután ezt kb. hajnali ötig toltuk ki ezzel a módszerrel, ezt az egyszeri ébredést már egyáltalán nem bántam, utána pedig teljesen maguktól hagyták el ezt az egyet is.

Azt szeretném kérdezni, hogy van-e köztetek valaki, akinek az ikrek születése után született még gyerkõce. Kíváncsi lennék, hogyan viszonyultatok Ti, az ikrek, a hugica/öcsike egymáshoz. Köszönöm.

Sziasztok: Cicus
Cicus

Sziasztok!
Cicus kérdése engem is nagyon érdekel!
Szóval, ha van kistesó az ikrek mellett, akkor írjatok!
Kati
karina

Sziasztok!
Köszi a jótanácsokat az alvás témában.
Nagycsilla. Egyelõre nem kapnak mást vacsira, csak szopiznak, és rendszerint eközben el is alszanak. Lehet, hogy ez a baj? mármint az, hogy szopi közben alszanak el. Olvastam valahol, hogy ha éjjel felébrednek és nem azt a környezetet találják maguk körül, ahogy elaludtak, akkor nem alszanak vissza, hanem felébrednek. Egyébként a nagy fiú külön szobában alszik, de azért nem merem sírni hagyni a kicsiket, mert így is fel tudják lármázni az egész családot. Fõleg a papa morcos, ha felébred a babák sírására. Azt hiszem, hogy az elején én rontottam el valamit, mert egyikük (Marci) eleinte majdnem végigaludta az éjszakát. De volt egy olyan idõszak, amikor felváltva ébredtek, akkor nagyon kimerültem, és ha az egyik felsírt, felvettem mindkettõt, és egyszerre megszoptattam õket. Így volt három órám aludni. Most már elég nagyok, ezért ezt nem tudom megtenni, így akkor szotatom meg õket, amikor felébrednek. Elõfordul most is, hogy óránként fel kell kelnem (fogfájás), ezért voltam kiváncsi, hogy ti mit csináltatok. A nagy tesó (Gergõ) egyébként imádja a kicsiket, amíg azok nem közelítenek a birodalma felé. Akkor elkezd kiabálni, hogy vigyem ki õket a szobájából, mert mindent összenyálaznak és szétrombolnak. Persze az is elõfordul, hogy Gergõ is olyan bébipapit akar enni, mint a kicsik, idõnként szopja az ujját (pedig azelõtt soha nem csinálta), és akkor kér enni, amikor a kicsik szopnak. De az ellenkezõje is igaz, mármint, hogy segít fürdetni õket, vigyáz rájuk, segít nekik felállni, és büszkén tolja babakocsit.
Cicus! (Szia itt is! Majd írok emilt is, ha lesz idõm, de most kimenõn vagyok, azért látogattam ide. Még egy személyes kérdés: Jöttök holnap Biancához?) Amikor elkezdték átaludni az éjszakát, akkor mit adtál nekik vacsira, és hányszor szoptattál még?
Egyébként nagyon aranyosak a fiúk, Marci iszonyatos tempóban mászik, Bence sajátos technikával kúszik, és mindketten mindenhol felállnak. Hangosan sikongatnak és gagyarásznak.
Mára ennyit, ki tudja mikor tudok megint jönni, addig minden jót mindenkinek.
Gabi
efgabi

Sziasztok!
Megjöttem az ikres anyákhoz - áldassék a nevünk :-) -, Kockás vagyok.
A gyerekek paraméterei: 4 éves fiú, 1 éves vegyes páros ikrek. Nekünk sem egy sétagalopp, de valaki írta nemrég, hogy "TermészetAnyánk" mindig megadja a szükséges erõt az éppen aktuális probléma megoldásához.

Egy esetünkre ha gondolok: Hazahozni az ikreket a bölcsibõl, a nagyot az óvodából: ikerbabakocsi a csomagtartóból ki, bölcsibe be, ikrek öltözés, ikrek ki. Óvodába át, nagy öltözik. Ikrek ordítanak. Kocsihoz ki, ikrek be, nagy be, babakocsi be. Közben valahányszor a babakocsit a csomagtartóba rakom, onnan az összes vásárolt cuccot ki az ülésre, amikor a babakocsival elmegyünk, az összes vásárolt cuccot hátra a csomagtartóba - az utastérben a szatyrok különösen vonzóak. És mindezt télen +1 fokban, szakadó esõben. A gyerekek nem áztak el túlságosan... Csak azt akartam mondani a kezdõ ikreseknek, hogy ez így visszagondolva rettenetes. De akkor és ott az ember csinálja (gyorsan!), és nem filozofál.

Van-e a tapasztalt bölcseknek olyan információja, amirõl úgy gondolja, nagyban megkönnyítette volna az életüket, ha valaki hamarabb megmondja neki, mint hogy a saját kárán tapasztalja ki? Osszátok meg velünk!

Van egy ajánlásom is, annak aki még nem olvasta:
Libby Purves: Hogyan ne legyünk tökéletes anyák? c. könyve. Szenzációs, de igazán az érti meg, akinek már van egy legalább 3 évese.

Általában szerdánként jutok Internethez. Ti mindennap nézitek?

puszi mindenkinek,
Kockás
kockás

Sziasztok!
Egy ikres ismerõsömnek szeretnék ikerbabakocsit kölcsönkérni (vagy jelképes árat tudna érte fizetni).
A kislányok most születtek, 6 hetesek, Hanga és Zoé a nevük.
Két nagyobb testvér is van már (egy kisfiú és egy kislány) ezért is (azt hiszem) nem tudnak túl sok pénzt áldozni erre a dologra.
Viszonzásként annyit tudok felajánlani, hogy amikor a mi fiaink (most 16 hónaposak, de még csak 3-4 métert tesznek meg önállóan) kinövik a babakocsinkat, akkor mi is kölcsön adjuk.
Ha tudnátok segíteni, a telefon: Balogh Ágnes: 06-1-316-5316
Elõre is köszönöm:
Cicus
Cicus

Sziasztok!

Nem tudtok valamit Kingáékról? Talán Ildi, te tudsz valamit róluk!!

Zsófi
szzsofia (szzsofia)

Sziasztok!

Kingától márc elején volt utoljára levelem, bár a ludas én vagyok, mert épp tegnap jutottam odáig, hogy válaszolni tudtam nekik. Akkor az volt a szitu, hogy babák szépen fejlõdtek, a napok meg jó zsúfoltan teltek nekik. Remélhetõleg hamarosan válaszol és akkor lesznek friss híreim.

Rólunk: eldõltek a miképp menjünk suliba kérdések. Egy osztály és guruló, ami du 4-ig bentlevést jelent. Elvileg normál osztály, de matekból ez lesz a legerõsebb talán. Mindketten szuperül teljesítettek matekból a felvételin (amit persze nem szabad felvételinek hívni), és ezen címszóval dumált rá erre az osztályra az ig.helyettesnõ.
(ez egyébként egyben a nagyfiam tan. nénijeit is jelenti, szóval ismert terep)
Ja, és továbbra is fogzunk, bár Ilcsinek alul a két 6-os még mindig csak duzzad, de elõl a fölsõ 1-es már nagyon mozog.

Ildi

Ildi
pildi

Ildi!
Ezt nem mondod komolyan, hogy általános iskola elsõ osztályába felvételi volt matekból?!
Én nem szeretnék a gyerekeid helyében lenni. Biztos, hogy ez a jó iskola?
Bocs, tudom ez nem az iskola topic, de kikívánkozott belõlem.
Bocs.

Nincsen senkinek harmadik gyerkõce az ikrek után? Szívesen hallanék róluk!!!
Egyébként a 2*2 ikres csoporttársam októberre várja ötödik gyermeküket, úgyhogy legkésõbb akkor lesz élménybeszámoló :-)
Sziasztok:
Cicus
Cicus

Sziasztok!

Nem kifejezetten matekból volt felvételi, hanem volt egy kb. egyórás ún. meghallgatás, több tanítónénivel, játékos feladatokkal. Ezek között volt olyan is, ami arra ad támpontot, mennyire tûnik tehetségesnek a gyerek matekból. Na, mondok pár ilyen példa feladatot: pálcikákból ki van rakva egy kutyus, és két pálcika mozdításával fordítsd meg, hogy a másik irányba nézzen. Másik: virágok , kül színûek, illetve kül számú szirmuk van (mondjuk 3,4,5) és szét kell õket válogatni a virágos kertekbe. Meg: irányok ismeretének felmérése, van egy nagy maci, és a gyerek álljon a maci elé, mögé, mellé stb. Aztán olyan is volt, hogy a maci törpe nyelven beszél, a tan. néni mond valamit a gyereknek, és azt ismételje meg a gyerek a macinak. Ilyenkor nem értelmes szavak hangzanak el, és gondolom a célja, hogy mennyire ismeri fel a hangokat, mennyire tudja pontosan vissza adni (nem hosszú szöveg, egy-egy szó). Szóval ilyesmik vannak egy felvételin mifelénk, és egyébként sajna ma az iskolák tekintélyes része (ahova túljelentkezés van) az csinál ilyesmit. Végül is valahogy el kell döntsék, kit vesznek fel, nem?

Hát, nálunk ha esetleg lesz negyedik gyerkõc az ikrek után, azt hiszem nem lesz különösebben jelentõsége annak, hogy õk ikrek, szóval igazi élménybeszámolót akkor se várhattok tõlem ezirányban. Kép

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Kingától friss hírek: CSAK szopiznak a babái!!! (eleinte fejt és cumisüvegbõl kapták, most már tudnak szopizni, és megy is a dolog, elég is a tej)

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Segitséget szeretnék kérni töletek, mint tapasztalt ikres mamáktól. Én jelenleg várom a piciket, most vagyunk 33 hetesek.
Nagy dilemmába estünk a párommal a babkocsit illetöen. Nagy kérdés, hogy egymás mögötti vagy egymás melleti babakocsit vegyünk. Hallottunk már mindkettöröl mellette és ellene szóló érveket. Érdekelne, hogy neketek mi a véleményetek. Kényelem (mármint a babák helye mekkora), közlekedés, összecsukhatóság(kocsiba tétel) és egyéb szempontok alapján. Mi Vácon lakunk egy udvaros belvárosi házban. Ha esetleg konkrét márka és tipusjavaslatotok lenne azt is szivesen fogadnánk.
Elöre is köszönöm a válaszokat. MIndenkinek jó babázást.
Üdv Kismanó
kismanó (kisman&oa

Kismanó!

Üdv a topikban!

Babakocsi ügyben ajánlom az archívumot, hátha találsz benne használhatót. A magam részérõl két szimpla kocsival rendelkeztem (egy már volt a nagyról), amikhez csináltattunk egy összeszerelõ vasdarabot. Így egymás melletti kocsink lett, amit helyszûke esetén pillanatok alatt szét lehetett szedni, és akkor egymás után áttolni a szûkületen. Befértünk minden liftbe (olyanba is, amibe korkülönbséges típusú kocsi már nem fért be), és a Warburg csomagtartója sem volt gond. (anyagiakról nem is beszélve, noname kínai volt mindkét kocsi) Viszont ebbõl kifolyólag nem igazán tudok a kérdésedre érdemben válaszolni .Kép

Ildi

Ildi
pildi

Szia Kismanó!

Mi is ikreket várunk, de egy kicsit le vagyunk maradva, most vagyunk a 29. héten.
Mi Pesten lakunk, lift nélküli házban a 3. emeleten, így úgy döntöttünk, hogy nem célszerû ikerkocsit venni. Eleinte egyedül úgysem nagyon fogok eljutni a picikkel sehova. Nekünk körülményesebb lenne tárolni is az ikerkocsit, a közlekedésrõl nem is beszélve. Mi két különálló babakocsit veszünk, és van egy ún. ikerkapocs, amivel össze lehet fogni a kocsikat, de ha akarjuk, szét is tudjuk szedni. Így ha már nem lesz rájuk szükség, az egyiket esetleg el lehet adni, a másikat meg megtartani (hátha szükség lesz még rá, és nem jönnek újra ikrek...).
De ahogy olvasom, hogy váci vagy, ott szerintem normálisan lehet közlekedni az ikerkocsival is. Arra viszont számíts, hogy ikerkocsikból nem túl nagy a választék, olyan például egyáltalán nincs, amibe bele lehet tenni az autósülést is, így azokat mindenképpen külön kell megvenni. Nem tudom, hogy szoktatok-e járni Pestre, de a Váci úton van egy baba-bizományi, igaz, már régebben, de ott láttam nagyon jó állapotban lévõ használt ikerkocsit.
Szia: Viki
Viki

Szia Ildi, Viki!

Már nekünk is van egy babakocsink a nagytól aki most 2 éves és már lassan 3/4 éve, hogy nem hajlandó beleülni a kocsijába. (Szerencsére nagyon jó a menõkéje.) Jó lenne ha éppen az a tipus lenne amihez kapható az ikerkapocs, majd utánna nézünk. Viki ha megmondanád, hogy nektek milyen tipus van örülnék. Amugy mi láttunk a Brendonban olyan kocsit amibe beletehetõ az autós ülés ( ami nekem nagyon tetszik hiszen a kisfiamnak is olyan volt csak másik tipus) Szóval amit láttunk az csupán 200.000,- Ft volt összesen amit egy kicsit sokalottam, nem beszélve arról, hogy ugy nézett ki mint egy komplett vasuti szerelvény (az eleje már átért az uton mire én ki tudok nézni, hogy jön-e autó).
Sajnos már elég sok helyen jártunk és tényleg nem találtunk túl nagy választékot, pedig én nagyon szeretnék velük annyit sétálgatni mint a kisfiammal ugyanis itt van tõlünk 100 méterre a dunaparti sétány.

Amugy Viki nem irigyellek fönt a harmadikon lift nélkül. Hogy birsz igy közlekedni, vagy teljes szobafogságra vagy itélve? Én egy hónappal járok elötted de már igen nehézkes a mozgásom. A Corában is hamarabb ülnék be a kocsiba mint a kisfiam.
Érdekelne neked mit mondanak mennyi az esélyed a koraszülésre mert engem nagyon riogatnak vele. Aminek nem nagyon örülnék már csak a nagyobbik miatt sem. Szeretném minél rövidebbre csökkenteni a korházban töltendõ idõt. Szerencsére a dokim nagyon rendes és megigértette velem hogy pihenek sokat és akkor nem fektet be szülés elõtt. Szerencsére van segitségem, az anyósom két ajtónyira az anyukám pedig pár kilóméterre lakik tõlünk és mindkettõ nyugdijas.
Sziasztok Kismanó
kismanó (kisman&oa

Sziasztok!

Az ikreseket mindig riogatják a koraszüléssel, meg a befektetéssel. Anno mi is úgy kezdtük, a védõnõm a 28. hetet emlegette, a doki a 32. -et. Ezek után szabadlábon voltunk a 36.-ig. (nálam majdnem kerek 2 év volt a két szülés között) Mondjuk kellett is, mert akkor államvizsgáztam, államvizsga után 3 nappal költöztem be. Aztán 10 napig odabent én voltam a terhesosztály legvirgoncabbja, szóval tényleg csak arra volt jó, hogy hallgathassam a rémsztorikat. Amikor meg szültem, és éjjel elment a nyákdugó, az osztályosorvos közölte, hogy á, én még nem fogok szülni, a nyákdugó az semmit nem jelent. Ezután reggeliztem, majd reggeli után burokrepedés... mégiscsak szültem nyákdugó után.
Ja, szóval sok pihenés, és magnézium tisztességes dózisban, ami kivédhetõ, annál ez a legfontosabb.
Babakocsi ikerkapocs ügyben nem tudom, hogy ebbõl mi az amit árulnak boltban, a miénket egy lakatossal csináltattuk, szóval ha a babakocsi nem alkalmatlan rá, akkor bármilyenhez lehet csináltatni, szerintem nem drágább az egy kocsi meg egy kapocs-csináltatva, mint az ikerkocsi...
SZiasztok:
Ildi

Ildi
pildi

Szia Viki és Kismanó!

Hasonló cipõben járok, a 35. hetet taposom. Már majd 2 hónapja fekszem - mindezt itthon egy 20 hónapos gyerek mellett. Szerencsére sok segítséget kapok a családomtól, nekem a fekvésen kívül semmi feladatom.
Múlt heti vizsgálaton már 1 ujjnyira ki volt nyílva a méhszáj, de úgy tûnik, hogy még így is lehet húzni.
Nekem az elõzõ terhességem is a betöltött 34. héten végzõdött, szeerncsére minden rendben volt. Minthogy azonban sok a terhességi haskeményedésem, ezért ebben a terhességben már nagyon sokat pihentem és látjátok igen hamar vízszintesbe kerültem.

NA sok sikert nektek,

Zsófi
szzsofia (szzsofia)

Sziasztok!
Kismanó: nálunk még nincsenek gyerekek, Õk lesznek az elsõk. Sajnos a családban sincs kisbaba, így mindent meg kell vennünk, nem öröklünk semmit. Mi a Megatoysban néztünk ki mindent, de csak azért, mert a testvérem egyik ismerõsén keresztül van "protekciónk", és így olcsóbban tudunk vásárolni. Sajnos az egyik legdrágább kocsiba sikerült beleszeretnem, 84.000.-Ft. Ebben van autósülés is, nagyon szép kocsi (Greco Sterling). De láttam 60 körül is, azokban is volt autósülés. Szóval érdemes körülnézni. A Megában 1.500.-Ft egy ikerkapocs, és azt hiszem, legalább két helyen össze kell kapcsolni a kocsikat, hogy biztonságos legyen.
Én még viszonylag virgoncan lépcsõzök, bár egyre kevesebbet, most már többször meggondolom, hogy elindulok-e valahova. Próbálok sokat pihenni, de a férjemen kívül nincs segítség (illetve mostanában van egy néni, aki segít a takarításban). Eddig még nem riogatott a doki a kórházzal kapcsolatban, de jövõ pénteken megyünk UH-ra, akkor gondolom, már okosabb leszek.

Zsófi: a 35. hét az már szuper, én is szeretném minél tovább kihúzni, remélem, sikerül... Nektek hogy fekszenek a babák? Nekem az egyikük sajnos keresztben, remélem, szülésig megtalálja a helyes irányt...
Mostanában nekem is sokat keményedik a pocakom, pedig szedem rendesen a magnéziumot is. Nem fájdalmas, inkább csak nagyon kellemetlen, meg gondolom, a fiúk sem örülnek neki.
Viki

Szia Viki!

Nekünk is már egy Graco babakocsink van ebbõl a betehetõ autósüléses fajtából és az ismeretségi körben mindenki ilyet vett a babájának, mert nagyon megtetszett nekik. Persze mi is nagyon lelkesedtünk és nagyon szerettük használni. Mi is a MegaToys-ban vettük anno. Ezért kérdeztük meg most hogy összekapcsolható-e és nekünk azt mondták, hogy nem. Vajon miért??? Amúgy nekünk igen széles kocsink van, egy hétszemélyes terepjáró de amikor bepróbáltuk a régi autósülést és én beültem mellé már nem nagyon tudtam elképzelni magam mellett a másik ülést. Ezek az autósülések sokkal szélesebbek mint ami csak különálló és nem tehetõ babakocsira. Nem tudom milyen kocsitok van, de szerintem mérjétek le az autósülés szélességét és próbáljátok belemérni a kocsiba, és képzeld el, hogy te is közöttük ülsz. Mi találtunk a Graco üléseknél nyolc centivel keskenyebbet/db pont a MegaToys-ban pedig a mi autónk elég széles mégis valószinüleg azt fogjuk választani.
Amugy pihenj sokat, megéri a babák miatt is!

Szia Zsófi!

Örülök, hogy van egy másik velem majdnem egyidõs pocakos is. Nem irigyellek a 2 hónapos fekvéssel és a kicsivel.
Ma összefutottam a fogadott gyerekorvosunkkal aki mellesleg a váci korház gyerekosztályának a vezetõje, és õ azt mondta hogy kb 2,5 kilóval engedik haza a babákat. Szerinte ha a 36-37 hétig kihuzzuk akkor nem lesz semmi baj. Remélem a MÁV-ban is igy gondolják ahol szülni fogok. Azt már te is kibirod akár féllábon is. Szurkolok!

Nekem mostanában már kéthetente nézi a dokim õket UH-n és még nem találtuk kétszer ugyanabban a pozicióban õket. Bár nekem ez nem lesz probléma mivel a kicsifiam császárja után most 99%-ra mondta a doki az ujabb császárt.

Kicsit hosszúra sikerültem

Üdv Kismanó
kismanó (kisman&oa

Sziasztok!

Az én kölkeim fejesek, úgyhogy minden esélyünk megvam a rendes szülésre. (Az egyébként gyorsan megy - ment - nekem.)
A lányom a 2 kilót súrolta, amikor hazaengedtek minket, úgyhogy egyáltalán nem tartok a több hetes bentléttõl. Számomra az a fontos, hogy egészségesen engedjenek el és mindkettõ kölök tanuljon meg rendesen szopni. Így felesleges bentartani minket. Egyébként most már pozitívabban látom a világot, el sem tudom képzelni, hogy bármi bajuk legyen a babáknak.

Jó hétvégét,

ZSófi
szzsofia (szzsofia)

Gyerekek,
mint tapasztalt ikres anyuka mondom nektek, olyan kocsit vegyetek, amit 1 kézzel össze tudtok csukni és 1,5 kézzel be tudtok tenni a csomagtartóba, és még mellé fér 2 csomag pellus és 2 kg kenyér! Másrészt pedig egymás mögött vannak az ülések, nem egymás mellett, mert egy ajtón nem fogsz beférni velük, sokkal nehezebb irányítani, és ha úgy adódik, hogy buszoznod kell, az egymás mellettivel NEM tudsz!
Aludjatok sokat, hogy legyen mire emlékezni az elkövetkezõ - ideális esetben - 6 hétben! Ha erõsen koncentrálsz rá, hogy 6 hetes korától át fogja aludni az éjszaktá, megteszi! Már csak értékelés kérdése, hogy mettõl meddig tekintjük éjszakának! :-))) Az elsõ gyerek megtanított rá, hogy nem este 10-tõl reggel 9-ig van éjszaka, hanem este 9-tõl 4-ig. Alkalmazkodni kell! (Neked... :-( )
P.Ildi, ti hol laktok? ("városilag")

sziasztok,
Kockás
kockás

Szia Zsófi!

Még szép hogy pozitivan látod a világot, különben nagyon idegörlõ lenne. Nagyon szurkolok neked. És kiváncsian várom a fejleményeket. Ha megszülettek kérlek irj róluk, persze ha nem okoz problémát.

Szia Viki!

És te hogy vagy? Voltál már UH vagy csak most pénteken mész?

Üdv Kismanó
kismanó (kisman&oa

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?