Gumicukor, Nyuszi!
Köszi
!
A kutyahotel két kutyának szerintem drágább lenne két napra, mint nekünk a szálloda
. És mivel nem a mieink, megmondom őszintén, nem költenék rájuk pénzt, épp elég sokba van így is az etetésük. Sajna senkivel nem vagyunk olyan viszonyban, hogy megkérjük, hogy viseljék gondjukat, anyu meg messze van.
A nagyim a tesójánál van, mint minden télen. Így mi fizetjük az egész rezsit, ő meg spórol egy kicsit. Igaz, a többi évszakban is mi fizetünk mindent
.
A nagybátyám más eset, vele tele van a hócsukám. Ő gondnokként és "szakmunkásként" dolgozik egy felújításokat végző cégnél. Nem jár haza, mert eddig hideg volt, és sokszor kellett havat lapátolni a cégnél, meg messze is van, fenn a II. ker.-ben van a munkahelye, ha reggel 6-ra kell mennie, akkor nem is éri meg lefeküdni neki. Ott van egy szobája, tévé, fürdő, minden, és ingyen van
. Na, persze itthon se fizetett soha egy fillért sem, míg mi nem voltunk itt, addig a mamám fizetett mindent, most meg mi. de ez csak az egyik fele, a másik a bosszantóbb. Ő lent lakik az udvarban levő másik kis házban, ahová nincs bevezetve a gáz, villanyradiátorral fűt. De az ősszel lekapcsoltak minket (ő pár éve megbütykölte a villanyórát, és ki lehetett kapcsolni), ki kellett cseréltetni az egész vezetékrendszert és egy csomó büntetést fizetni. Mivel ő nem akar beszállni a villanyszámlába és nem fizet 3500 Ft-ot egy palack gázért a Siesta kályhába, inkább nem jön haza
. Ráadásul most nincs is nála áram, mert valami zárlatos lett a házában, és le kellett kapcsolni a villanyóráját, mert különben lecsapja mindig az automatát, és akkor sehol nincs áram. Ja, és vize sincs, mert nagy okosam nem zárta el a vizet, mikor jan.-ban elment, nincs fűtve, és elfagyott az egyik cső a falban. Többek között ezért sem mertünk elmenni itthomról, mert egyszer, mikor a férjem valami miatt lement, látta, hogy jégcsap lóg a csapból és a wc-ben egy nagy jégtömb van. Akkor megpróbálta elzárni a főcsapot, de az is be volt fagyva. Azt vártuk, mikor robban szét valami, egyszerűen nem mertük hosszabb időre itthagyni a házat, nehogy elázzon, ami meg is történt vagy 1 hónapja, ömlött a víz a wc-ben. Még szerencse, hogy szinte azonnal észrevettük (hál' Istennek pont akkor történt, mikor itthon voltunk, nem dolgoztunk) és rohantunk elzárni a csapot (gyertyafényben, mert villany ugye nincs). Úszott az előszoba, ami fűtés híján nem száradt fel rendesen (padlószőnyeg van). Ezt megüzentük neki, mire csak annyit válaszolt, hogy gondolta, hogy ez lesz...
Na, ennyit a családról. Azért csak lemostam az összes ablakot, fél 6-ra végeztem. Közben elrepesztettem egy ablaküveget, a függönyeim valami hihetetlen gyűröttek lettek, nem tudom, miért (honap leszedem és kivasalom mindet), és a legvégén elvágtam az ujjamat...
A férjem különben itthon van betegállományban, de nem sok hasznát veszem, ma volt az első láztalan napja, eddig nagyon rosszul volt. Lehet, hogy tudat alatt az is idegesített, hogy napok óta "haldoklott", én meg csak melóztam egész nap, le sem ültem egy percre sem, amíg ő reggeltől estig az ágyban volt és tévézett. Pedig nem lusta volt, egyszerűen csak marha beteg...
Mindegy, kicsit sírtam, mikor elvágtam az ujjam, az volt az utolsó csepp, de már jobban vagyok
.
Nyuszi!
Azt hiszem, azt nem bírnám, ha a férjem ilyen sokat lenne távol. Régen, mikor még volt éjszakás műszakja, azt is nehezen viseltem. Még jó, hogy ott van anyukád, különben hogy bírnád?
Halacska!
Ha te Bea vagy, és tegnap volt a névnapod, akkor boldog névnapot
!
Na jó, befejezem a busongást, szép estét mindenkinek,
Panda