Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Vagyok ám én is, próbálok lépést tartani veletek, de eccerűen le-he-tet-len:D ami nem baj, hiszen azt jelenti, jönnek a babák Kép
A másik ok, hogy a téli babásokkal átmentünk máshova, amikor szarakodott a rendszer.
A harmadik pedig, hogy amikor leülök a géphez, a fiam radarja bekapcsol, és egyből felébred.

És bocs, hogy nem reagálok mindenre.
Minden kisbaba nagyon édes, de tényleg.
Gratula minden kismaminak, a finiselőknek tényleg kitartás, a szép idő meghozza a babákat Kép

Mi ma megyünk a hathetes csípőszűrésre.
Ha nem haragusztok, teszek fel néhány képet a nagyfiamról.

Pusza, Cic
cicmerák

felébredt, úgyhogy a kép egy időre elmaradKép
cicmerák

Eszter,

Én is sok erőt küldök! Megértem, hogy most nagyon összesűrűsödtek a dolgok, de ha majd meglesz a babuci, akkor el is felejted az egészet! Szerintem is az a legfontosabb, hogy
a kispapóca ott tudjon lenni Veled!

Hajrá!

Csibe (40+4)

Kép

Kép
csibe26

Timka!
Hát ez a Fanni baba nem semmiKép Egyrészről nagyon szép, másrészről hihetetlen, hogy milyen grimaszokat tud vágniKép

Eszter!
Nem irigyellek, nem kis dilemmáid lehetnek mostanság.

Borbolya!
Nem tudom miért, de nem sikerült megnéznem a képeidetKép nyilván én vagyok a béna

Hát én ma voltam a dokimnál, meg CTg-n, aminek az eredménye jó lett, de a vérnyomi meg a vizesedés miatt mondta az orvosom, hogy nyugodtabb lenne, ha szépen bevonulnék, úgyhogy hétfőn reggel befekszem a kórházbaKép de végülis, ha így a biztonságosabb, akkor ám legyen, a lényeg, hogy Lizusomnak ne legyen semmi baja. Szóval úgy tűnik, már csak pár napot tudok netezni, aztán majd a párom jelentkezik be, ha valami van.

Muki(36+1)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Timka!
Köszönöm a választ! Reggel találkoztam Etelkával, nagyon kedves volt! Olyan megnyugtató kisugárzása van.
A képek továbbra is nagyon szuperek! A kedvencem, mikor fogja a fejét mindkét kezével és közben összehúzza a szemöldökét - a kis morcos...

Borbolya, nagyon szép lett a szobátok! Függyöny milyen lesz? Mi is kész vagyunk, csak az a fránya függöny hiányzik, amire akasztócsíkot kéne felvarrjak, de 2 hete nem bírom rászánni magam.

Pusz,
e

Kép
emma8

Mukika
Egész nap tudnék benne gyönyörködni, olyan figura. Meglátod, Te is így leszel majd a saját babáddal!

Zsuzsa
Szőke herceg Ároon baba nagyon tündéri!

Emma
Meglásd nagyon jó, ha van szülésznőd, akivel előtte össze tudsz barátkozni, nagyon sokat segít!
Férjed bent lesz a szülésnél?
Mi újság EDA téren?

Lányok, volt a doki néni, azt mondta gyönyörűen fejlődik a lány, már lászik rajta, hogy anyatejes, szépen ki van kerekedve.
Mehetünk levegőzni, főleg hogy ilyen jó idővan. A veszélyt a sok ember jelenti, aki esetleg ráköhög vagy ilyesmi. Délután kimegyünk egy kicsit az udvarra a mózeskosárban! már alig várom!
Viszont azt is mondta,hogy nagyon jó lenne ha beszereznénk egy légzésfigyelőt. Úgy beparáztam!
Azt lehet használni akkor is ha nem a saját ágyikójában alszik, hanem a mi ágyunkon?Az Angelcare a legjobb, igaz?

Timka
timka

SziasztokKép

Előre is bocsi, akinek nem írokKép

Zsuzsa
Áron is nagyon nagyfiús lett márKép
Amúgy szerintem senkit se untatsz a lelkiállapotoddalKép

Borbolya
Nagyon-nagyon tetszik a babaszobátokKép Ezek az élénk színek nagyon szupikKép És a falikép isKép
A pocakod pedig?! HatalmasKép

Mtücsök
Nagyon édi a kiscsajKép

Timka
Kristóf köldökcsinkja kb. 2 hetesen esett leKép

Cicmerák
Kristók is megérzi ha elkezdek netezni, pedig a másik szobában alszik. Most evett egy fél órája de már hallom, hogy pityereg. Mennem is kell.

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Köszönjük a dícsérő szavakat. Kép

Timka
Szépek vagytok, Fannika is és te is. Semmi fáradtság nem látszik rajtad.
A gyerekorvos mivel indokolta a légzésfigyelő szükségességét? Ha jól tudom, Fanni semmilyen szempontból nem tartozik a veszélyeztetett kategóriába.
Egyébként én úgy tudom, hogy ha együtt alszotok, akkor a ti légzésetek is jó hatással van a baba légzésére.
Nekünk most éjjel esett le a köldökcsonk, pedig féltem tőle, hogy későn fog, mert eléggé bátortalanul kezelgettem (apa nem is merte).

Borbolya
Én sem tudtam megnézni a képeket Kép

Delfinke
Nem semmi szülésed volt! Szívesen cseréltem volna veled.

Cicmerák
Jó, hogy legalább te visszanézegetsz hozzánk. Sajnálom, hogy elhúztak a téli topikosok, egy-két embernek szívesen olvastam az írását.
Még jó, hogy te ilyen határeset vagy, és szívesen írogatsz ide is. Ha időd engedi, gyere gyakrabban.

Jimbone
Szerintem senkit nem terhelsz a lelkiállapotoddal. Ha jólesik, írd le nyugodtan a nyűgjeidet, ha nem akarsz sok jótanácsot, akkor inkább ne Kép, de gyere mindenképpen.
Áron pedig már igazi nagyfiú. Kép

Nekünk nincs nagy szerencsénk a levegőzéssel. Tegnap a gyerekorvost vártuk és csak fél négykor jött, így csak az erkélyre sikerült kijutni, ma pedig komoly szél fúj + kettesben vagyunk a fiammal, úgyhogy megint marad az erkély. Kép

Csibe
Én szóltam, hogy húzzatok bele, ha előttem akartok szülni, de nem hallgattál rám Kép.

Egyébként nekem a szülés előtt nem jöttek a telefonok, de a kórházban annál inkább. Mindenki naponta hatszor felhívott, hogy mi van. Persze le volt véve a hang, így nem is mindig vettem észre, meghát volt nekem más dolgom is. Kép

Remélem nem hagytam ki senkit, ha mégis, akkor tessék reklamálni. Kép
zsana75

Sziasztok!

Ma betöltöttük a 40. hetet. Kép voltam nst-n is, baba jól van, volt 45%-os keményedés..., hát ez még semmit nem jelent..., de nem baj én reménykedek minden percben, hogy csak elindul egyszer Bendegúz a nagyvilágba! Kép

Na én is csak magamról írtam megint, de már nagyon kényelmetlen mindehogy, ezért inkább lefekszem az ágyikómba és pihizek..Kép

Babaképek nagyon tetszenek! Kép Mindenkinek nagyon cuki a babája! Kép

ruz
40
ruzicsky

Borbolya,
húzzál bele és akkor egy hónap múlva már jöhettek, de úgyis időjárás függő lesz a dolog, szerintem!!! Gyerekszoba nagyon szupi!!!

Wester, Dalmi,
fogászatot én jól viseltem, a gyerek persze közben üvöltött a hordozóban, így a fogorvos velem foglalkozott, at asszisztense Marcellal!!!
Kitartás a szülni vágyóknak, sétáljatok nagyokat, én szülés előtti nap majdnem 2 órát pingvinkedtem a hóban!!!

Timka,
nálunk 1 hetesen lepottyant a köldöke és a 3. hét végére teljesen begyógyult a bőr is, így azóta megy a nagy fürcsi, amit nagyon élvez, el is határoztam, hogy ha betölti a 3 hónapot, akkor megyünk babaúszásra csömörre!! Fanni továbbra is nagyon szép, látom a grimaszolás másnál is divat!!!:-))))
Nekünk angelcare van szerintem jó, bár amíg velünk aludt nem használtuk.

Jimbone,
már aggódtam azért írtam!!!! Mi is 5 hetesen +1,05 kg-t kaptunk magunkra, mármint a gyerek. Hát a szőke kisherceg nagyon szép!!! Olyan hatalmas már!!!
Lelkedet tessék kiönteni!!!!!

Egyébként nem volt túl jó napom, mert át kellett araszolni a fogorvoshoz budára és vagy útlezárás vagy baleset volt, így kis utcákon mentem , de meg is lett az eredménye. Egy csaj után mentem és ő is későn vette észre és én is hogy piros a lámpa, mert én mentem az ő tempójában utána, csak ő meg tudott állni, mi pedig belecsúsztunk, de csak némi nyomot hagytunk a lökhárítóján, viszont ma elhatároztam többé nem megyek a párom szar 13 éves autójával. Ugyanis hiába nyomtam a féket, csak ment és csúszott a kocsi, én pedig fogtam a hordozót, de meg sem zökkent. Elvileg azért cseréltünk, mert az enyémben nem tudom magam mellé tenni Marcit a légzsák miatt, az övében viszont nincs. De az enyémben jó a fék és van abs, az övében nincs!!!
Na mindegy végül is a lökhárítónkat kell kicsit megraganyolni, bár ezt a sz..rt már nem érdemes, na most én is kidühöngtem magam!!!

Viszont az egyetemen örültek nekünk, a rektorhelyettesem kanapéján cserééltünk pelust, mindenki körberajongta, és minta gyerekként viselkedett. Bezzeg mióta hazajöttünk nyikorog, most is itt van a kezemben, így félkezest játszom!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Zsuzsa!
Áron is nagyon jóképű kissrácKép

Én meg panaszkodni akartam nektek, de elfelejtettem még azt is. Csak annyi a lényeg, hogy nem tudom ahol ti laktok milyenek az emberek, de itt Szegeden kijelenthetem, hogy unintelligens őstulok bunkók! Ma ismét felháborodtam, mivel általában villamoson v. buszon utazom, hogy annyira közönyösek az emberek, mint állat. Velem a terhességem óta egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy esetleg vkinek is megforduljon a fejében, hogy talán átadja a helyét. Ez olyan nagy dolog lenne? Hát nem tom, de én, úgy hiszem, hogy ha megláttam egy terhes nőt, vagy kisgyerekeset, és az én közelemben állt meg, akkor azért csak átadtam a helyet. De ezek a, főleg a mai fiatalok, hát nem tudom, hogy a neveltetésen múlik-e vagy min, de ma is egy kiscsajnak (mondjuk úgy 20 év körüli) majdnem belógott az arcába a hasam és semmi hatása nem volt. Pedig jól esett volna, mert úgy be volt durranva a lábam, hogy azt hittem szétrobban. De a korombeli hapsik is tök tuskók, egyszerűen dúródnak elém, pedig aztán ebben a jó időben még azt sem lehet mondani, hogy a nagykabát eltakarná a pocim. Na jó, ráhagyom mert még felmegy a vérnyomásomKép Tudnám még oldalakon keresztül folytatni, annyira fel vagyok háborodva!

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Timka
Nem bírok betelni Fanni látványával,olyan kis tündér.KépÉn nem értem ezt a légzésfigyelős dolgot,nálunk az összes védőnő azt mondja felesleges,mondjuk mi vettünk Álomvirágot(ismerősöméknél bevált) 23.000 ft körül van.a veletek alszik is biztos valahogy meg lehet oldani.

Mukika
A legtöbb ember nem veszi észre,ha terhes az ember lánya.De ma egy kismama társammal fagyiztunk és vigyorgott ránka csajszi ezerrel és akkora nagy gombócokat kaptunk,hogy csak na.A mellettünk ülő nő kifaggatott minket,kedves csak közbe végig füjta felénk a füstöt.

Tamesz
Azért csak óvatosan a kocsizással.

Zsuzsa
Áron nagyon cuki.Kép

Én ma megtudtam pár újdonságot,a mi kórházunkban tulajdonképpen hüvelyi szülésnél nincs eda,egy orvos van aki néha használja és az nem az én orvosom.Ilyenen nem is kell gondolkodnom.Aztán szülés után pár percre megkapom a babát,de nem szokták mellre tenni,hanem elviszik az intenzívre két órára,és ha minden oké akkor lehet velem.Máshol is elviszik őket az intenzívre?És azt is mondták,hogy abba a párnapba sokszor vesznek tőle vért,néznek cukrot,anyagcserezavart,uh-ák és egyéb vizsgálatok.Én azt hittem amikor megszületik megvizsgálják,meg egyszer vesznek tőle vért.Ja és csap alatt fürdetik őket.Máshol is?
azért van megint 500 kérdésem,mert ma voltam az első szülésfelkészítőn és a tapasztalataitokra vagyok kíváncsi az elhangzottakkal kapcsolatban.

Nem semmi mekkorák már ezek a babák,imádom őket nézegetni.Kép

Timurr 32+4
Vendég

Sziasztok!

Ruzicsky,
kitartás! Tudom kilyen érzés a betöltött 40. héten járni sőt én a betöltött 41. hetet is megtapasztaltam. CTG-n mindig kérdezte a nő, hány hetes vagyok, és rossz volt kimondani, csak nevettem már a dolgon. Előbb-utóbb kiváncsi lesz a nagyvilágra a Ti gyereketek is, tudom közhely, de nekem is azt mondogatták egy gyerek se marad bent!

Zsana
Nem igazán idokolta semmivel a légzésfigyelőt. Kérdezte van-e? én meg mondtam, hogy nincs, majd később terveztük, hogy veszünk, amikor már lesz kiságya meg saját szobája. Erre mondta, hogy jó lenne, ha beszereznénk, mert az ő 40 éves praxisa alatt már vagy 8 csecsemő meghalt, elfelejtenek levegőt venni és mennyire megnyugtató, ha látja az ember hogy villog a züld fény a kijelzőn. Meg a baba olyan halkan lélegzik, hogy nem is lehet normálisan hallani stb...
Én meg csak lestem, és töprengtem magamban, hogy én vagyok a felelőtlen amiért nem vettünk még neki ilyesmit? Amúgy a gyerkőc éjszaka is velünk alszik, napközben a nagy ágyon van mert a kis bölcső "büdös" neki. Néha-néha beleteszem, de kifejezett érzéke van arra, hogy megérezze hol van és elkezd nyűglődni.
Végül is arra jutottam, hogy mindegy hogy mikor vesszük meg, mert az tuti, hogy fog kelleni. Most úgyis itt van anyukám szombaton két etetés közt elszaladunk és megvesszük, legfeljebb nem használjuk.

Délután voltunk kint az udvaron kb. 15 percet. Nem tudom szegénykém mit érzékelt az egészből, hiszen úgy be volt öltöztetve, hogy szinte csak az arcocskája volt kint. Eleinte sírdogált amikor beraktam a babakocsiba, akkor úgy döntöttem anélkül megyünk ki. De mivel egy kettőre megnyugodott beraktam a kocsiba és csodák csodájára csendbe maradt, csak pillázott!
Majd teszünk fel "első levegőzős képet" de én nemtom egyedül megcsinálni!

Tamesz
Közelebb nem találtál fogorvos? legközelebb óvatosabb legyél!

Na megyek mert szopcsizást követel a kis manóm!

Timka
timka

Zsuzsa!

Hát ezek nem túl jó hírek, de szerintem sajna mindenki keresztülmegy hasonló dolgokonKép, de majdcsak idővel alakul a helyzet. Az meg, hogy a férjeden vezeted le a feszkót, szerintem teljesen természetes, hisz ő van "kéznél". Én még attól is tartok, hogy nehogy a szülőszobán is bunkó legyek szegény párommal.
Persze, hogy ha az ember nem eszik, nem pihen, akkor ingerült.
Nekem ugyebár nincs tapasztalatom pocifájós ügyben, remélem nem is lesz (azt mondják, hogy a kislányok kevésbé hasfájósak), de azt szeretném kérdezni, hogy próbáltad-e a Mecsek teát (most azokat írom, amiket én is hallottam), az Infacol cseppet vagy a Grip Water nevű szert? Illetve a barátnőméknél jól bevált a tornáztatás is(az ő kislánya mindig hatalmasakat pukizott közben), meg ő fürdetéskor mindig megmaszírozta a baba pocakját is.

Lehet, hogy nem sikerült újat mondanom, de azért próbálkoztam segíteniKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Húú már mennyi bukfencező baba van a táblában Kép Gratulálok a babákhoz.
Csillának köszönöm, hogy elintézte nekünk is a táblába kerülésünket. És persze Dorkának, akitől a tel. számot kaptam. A véletlen úgy hozta, hogy egy napon szültünk és ráadásul egy szobába kerültünk. Szóval nagyon örültem, hogy egy tapasztalt anyuka van velem a szobában, ugyanis ő (és sógornője) többet segített szoptatással kapcsolatban, mint a kórházi dolgozók. (tisztelet a kivételnek - egyetlen egy kedves szülésznő)
Mi tegnap jöttünk haza. Felteszek egy képet Fanniról.
Remélem Dorka, hamarosan te is jelentkezel.
Sziasztok!
Mano
Kép
mano2005

Timurr
Szerintem szinte minden kórházban csap alatt fürdetik a babákat. De ez érthető is, melyik kórházban van arra idő, hogy kádban egyenként 15-20 babát megfürdessenek.
Mi a munkahelyen átlag 20 babát fürdettünk végig, csap alatt, ketten, mégis min. 1 órába tellett.

Zsuzsa
A lényeg az, ahogy te is írtad, hogy nagyon boldog vagy és hogy imádod a fiadatKép a többi pedig majd kialakulKép

Kristófkának szinte még sose fájt a pocija, illetve 1-szer, de nem volt vészes, most viszont 2 napja áll a bál nálunk is. Illetve éjszaka nem, mert azt az egyet nagyon tudja, hogy éjszaka aludni kell, nálunk szerencsére még egyetlen átvirrasztott éjszaka sem volt(kopp-koppKép)
Viszont a délelőtti babakocsizás után jön ugye a szopizás, és aztán megkezdődik. Erőlködik, pukizik, ilyenkor segítek rajta, aminek az eredménye tegnap átspriccelt egészen a szekrénysorigKép, de ő maga is nyakig kakis lett. Ezután fél órát alszik, aztán torkaszakadtából üvölt, egészen az esti fürdetésig és szopizásig, utána viszont kidől.
Most viszont felborult a rend, mert délután kapott bónusz-szopit és Mecsek-teát is, amitől rendeződni látszik a pocakhelyzet, mert már órák óta békésen alszikKép

Biztos az az anyuka zabált be valamit, akitől a tejcsit kapjuk. Olyan dühítő, hogy én már szinte egyoldalúan táplálkozom, nehogy fájjon a pocija, az a nő meg tuti bezabált valamit, így most mi szívunk.
Na nem panaszkodom én se, örüljünk, hogy kapunk tejcsit. Már 500gr-ot kapunk naponta, amiből minden nap kb.150gr-ot lefagyasztok ínséges időkreKép

Íme, ilyen kis "csúnyácskák" vagyunk, amikor nyűgösködünk:
Kép

Babus

Kép
babus2005

Babus,
A Mecsek teát lehet adni gyereknek is? Én úgy emlékszem -bár lehet, hogy rosszúl- hogy rá volt írva, nem lehet gyereknek adni.

Angéla
angéla

Zsuzsa
Nagyon ismerős a helyzet amit leírtál. Nálunk is este megy a nyűglődés, szerencsére napközben egy kis angyal. Tegnap este kifejtem a cicimet így gondolom éhes volt azért ment a visítozás, mert nem volt benne elegendő kaja és éhes maradt. Így szinte óránként szopiztattam, ami ha jól tudom nem helyes. De legalább megnyugtatta valamennyire.
Próbáltátok már az Infacol gélt? nekünk a gyerkorvos javasolta meg barátaim is használták és náluk is bevált pocifájásra!
Szerintem a laktoherb tea nekünk nem tett jót, most hogy ma már nem ittam egy kicsit rendeződni látszik a széklet állaga.
De nagyon rakfós a kis a csaj. Akkor kakilt ma (kétszer is) amikor kibontottam a pellusát. Nagyon szeret meztelenkedni, amit nem is bánok mert legalább szellőzik egy kicsit a popsija. És a nagy tornázás közben mindig beindul a kakilövelés.
Végül is előbb-utóbb csak összeszokunk és kialakul a napirend, megismerjük egymást.

Timka
timka

Sziasztok,

Úgy látom ez a kis jó idő mindenkit felpörgetett egy kicsit. De jó...

Jimbone,
én nagyon szívesen olvasom a problémáidat is.Egyáltalán nem untat és csak tapasztalatot tudok belőle leszűrni. Remélem a gondok hamar megoldódnak.

Timka,
nekem is azt mondta a védőnő a légzésfigyelőre h csak az anyukákat idegesíti. De nekünk van. Mi az Angelcare-t választottuk. Még anno megkérdeztem talán az őszi topikoskat h náluk melyik vált be. Többen ezt ajánlották. Azt hiszem Babuséknak is ilyen van. Szerintem már akkor megéri ha minket megnyugtat. Egyébként az unokatesóméknál a télen életet mentett. Bejelzett és a baba tényleg nem lélegzett.
A kislányod nagyon szép, megnéztem a képeket.

Borbolya,
Hú de kigömbölyödtél. Remélem már megnyugodtál pociméret ügyben.
A babaszobátok pedig nagyon szép. Nagyon tetszenek az élénk színei. Nagyon hangulatosnak találom.
A málnalevélteát iszom. Bár 2 napja pihentetem mert ízéből elég volt egy kicsit.
A suttogós könyv nekem is megvan. Amit írtál azon én is csodálkoztam. Bár képzeld el, egy ismerősöm mondta h a gyerekorvos neki is azt mondta h lehet mindent enni csak mértékkel. Egyébként szerintem is mindenkinek magának kell kitapasztalnia h mi nem jó a babájának. Az ember lánya már annyi mindent hall h ezt nem lehet azt nem lehet h már semmit sem lehet szinte.

Mtücsök,
amit írtál azal teljesen egyetértek. Szerintem tök jó h felvállaltad. Úgy látom felráztad vele a társaságot.

Zsana,
már kezdtelek hiányolni. Hogy telnek a napjaitok Vilmossal? Hogy boldogulsz? A szülésedre is kíváncsi lennék.

Egyébként minden anyuka tapasztalata nagyon érdekel.

És mindenki babája TÜNDÉRI.

Velünk egyenlőre semmi. Az Nst nem mutat semmit. Kicsit aggódósba mentem át. Szerintem a babának kicsi már a hely így nagyon keveset mocorog. Inkább csak fészkelődés félét érzek, arra is figyelnem kell. Nem szeretém ha pont a végén lenne baj.

Adri
38+6
hadri

Zsuzsa!

A mi kis bébikénk még csak egy hetes, de már most hasfájósnak bizonyult. Vettem neki a gyógyszertában INFACOL szuszpenziót (kb. 2000 Ft), és nagyon úgy tűnik, hogy sokat javított a helyzeten.

Adri!

Tudod az a baj, hogy pont azok nem vették magukra akiknek kellett volna. Egyébként az is egy szemlélet amit Zsana75 javasolt (önző módon írj te is csak magatokról), csak az a baj, hogy én nem vagyok ilyen, és úgy gondolom, hogy ennek a fórumnak pont akkor nincs jelentősége, ha mindenki mindig magával foglalkozik. Azért mert valaki leírja, hogy mi a baja vagy öröme, attól még segíthetne másoknak is ha van az adott témában tapasztalata. Így egy idő után el fog ez az egész laposodni, hiszen nem lesz mindig mindenkinek szoptatási problémája meg hasonló dolgok amik az elején gázosak.

Bocsi, hogy már megint problémáztam, de most mennem kell mert kel a kislányom.

Sziasztok Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Mano!
Kicsi Fanni nagyon aranyosKép

Babus!
Komolyan mondom, hogy Kristóf még így is édi, bár ha a kép mellé még a hangját is hallanám, lehet, hogy mást mondanékKép

Tücsök!
Remélem, hogy engem nem vettél az önzők közéKép Nem szeretnék az lenni. Most igazából én is szeretnék panaszkodni, mert úgy tűnik senkit nem hatott meg, hogy hétfőn bevonulósdit kell játszanom, brühühü és szerintem onnan egyben már tuti nem jövök haza.

Képzeljétek, poénkodik a vérnyomásom. Tegnap óta, hogy ráadtam a fejem a befekvésre, egészen normális értékeket mérnek. Murphy törvény biztosan. De tök ciki, hogy teszem azt bevonulok, aztán bent csak 120 körülieket mérek, tuti hülyének néznek, na nem baj, legfeljebb haza zavarnak.

Muki(36+2)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Nem is tudom mikor keltem ilyen korán az utóbbi időben, már 7-kor fenn voltam. Kép Biztos a jó idő, éjszaka résnyire nyitva volt az ablak, most meg csicseregnek a madarak. Kép

Mano

Nincs mit táblázatba kerülés ügyben, bár igazából én csak közöltem a jó hírt a többiekkel az üzeneted alapján, a táblázatot az Angéla vezeti, úgyhogy neki jár a köszönet, néha olyan babaeső van, hogy szerintem alig győzi frissíteni . Kép Kép Meg nagyon tetszik, hogy belerakta a bukfencező babákat, mindig egy-két percig azon ragad a tekintetem amikor nézem a táblát, tök jó, hogy ilyen szép táblázatunk van. Kép

Ha tudsz írj születéstörténetet is, Fanni baba nagyon édi. Kép

Timka

Köszi a bíztatást, előbb-utóbb úgyis kijön a baba, csak már türelmetlen az ember...

Ez a légzésfigyelő dolog, meg nézőpont kérdése, ha veletek alszik, akkor úgysem tudjátok használni, bár talán van olyan is, ami csak a babára tud koncentrálni és lehet szülői ágyban is használni, de nem biztos...,de egy simát biztos, hogy nem tudsz úgy használni, hogy nem külön alszik a baba, mindenesetre én hallottam olyan véleményt, hogy a szülők a legjobb inkubátor egy kisbabának, vagyis ha a szülők között alszik a baba, akkor nagyon biztonságban van, mert állítólag a mama, papa mindent megérez. Kép

Hadri

A málnalevél teát időnként én is kihagyom, mert már naggyon-naggyon unom az ízét..Kép így is ittam már belőle annyit...

Borbolya

emlékszem mindig, hogy ki voltál, hogy nem nő a hasad..., na megnéztem a fotókat, hát remélem mostmár nem aggódsz!! Kép) és a szoba tök jó, mostmár én is bánom, hogy nem festettük színesre a baba szobáját, de most már mindegy...

Zsuzsa

hát nem írigyellek, de írd csak meg máskor is a dolgokat, mert egyrészt jó kibeszélni a problémákat, másrészt hátha tud valaki segíteni, aki tapasztalt, mi zöldfülűek, meg okulhatunk belőle. Kép Kép

Babus

Kristófról jó ez a kép! Kép Belegondoltam, hogy majd biztos nálunk is lesz ilyen, hát szép kilátások...Kép

Na milyen sokat írtam ma, teljesen ki vagyok pendülve, korán keltem, sokat írtam, pedig néha annyira nincs kedvem már semmihez, írni sem..., de ma nem tudom mi van, lehet, hogy a tavaszt vártam én is? Kép

r
40+1
ruzicsky

Mukika!

Nagyon sajnálom, hogy be kell menned, de hidd el, hogy az a legfontosabb, hogy a babának ne legyen semmi baja. Próbáld vele megbeszélni, hogy még egy kicsit maradjon bennt, mert azért most még nagyon kicsi. Majd gondolunk rátok, és ha megnyugtat nem vettelek fel a "fekete" listára.

Vigyázz magadra és a babára Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Zsuzsa
Nagyon édes áron,olyan kis aranyos a szöszi hajával.KépSzerintem többségünk majd vagy már átesett ezeken a nehézségeken,talán itt az idő ami jó doki,remélem egy hónap múlva már nevetve emlékszel a kezdeti nehézségekre.

Babus
Kristóf nyügin is nagyon aranyos.KépTi még 56-os méretű rucikat hordtok?Érthető,hogy csap alatt fürdetik őket,és hajnalban csak furcsa,én majd alig merem megfogni először,biztos béna leszek,ők meg sitty-sutty rutinból.

Manó
Fanni manócska nagyon szép,kis formás baby!Kép

Tücsök
Nem írhat mindenki mindenkinek,én a legtöbb témáról csak max. érdeklődni tudik,mivel igen a táblicsku végén járok.Tapasztalatokat gyűjtök és kérdezősködöm.Remélem nem rám gondoltál,hogy magamról sokat írok.Ha igen sorry.

Angéla
Van direkt Mecsek bébi tea.

Mukika
Csak egy napig akarják nézni a nyomit,vagy több napig?Egyébként,ha ott is normál lesz,bizti hazaküldenek.Kép

Magamról,ha lehet:megvolt az első kegyetlen lábgörcsöm,arra keltem.És olyan rosszat álmodtam,hogy itt álltam a lakásunkban a nagy pocakkal és egy csomó szerelő,meg az egész rokonság rendezgelődött,kupi volt meg minden én meg ordítottam,hogy mi a fenét csinálnak?A tudatalattimban félek,hogy mindenki belefog szólni a dolgokba és ezt amúgy sem viselem valami jól,hastresszes leszek,lehet hogy összeveszek mindenkivel.

Timurr
Vendég

Timurr!

Nem azt mondtam, hogy mindig mindenki mindenkinek írjon, és egyáltalán nem probláma ha magadról is írsz. Megpróbálom még egyszer egyértelműen leírni, hogy az zavar, hogy vannak olyan emberek akik mindig csak magukkal és a saját bajukkal/örömükkel vannak elfoglalva!!! Ezzel lezártam ezt a témát, akinek nem inge ne vegye magára!

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

SziasztokKép

Angéla
Amit mi vettünk Mecsek teát, arra rá van írva, hogy Baby teaKép

Zsuzsa
Nagyon kis komolyan néz ÁronkaKép Nagyon tündériKép

Nekünk is Angelcare légzésfigyelőnk van, 2 hetes korától használjuk, éjjel-nappal be van kapcsolva, egyszer sem riasztott még, se tévesen, se szerencsére okkal sem.
Engem rettentően megnyugtat, bár még így is sokszor bekukkantok a szobába, vagy éjszaka kikelek az ágyból, hogy megnézzem, be van-e kapcsolva. Nagyon megnyugtató, ahogy villog a kis zöld lámpaKép
Én attól lennék sík ideg ha az ágyunkban aludna, folyton rettegnék, hogy ráfekszünk, vagy lelökjük,(nálunk apuci nagyon mélyen tud aludni), vagy belefúrja a nóziját az ágyneműnkbe, vagy egyszerűen csak nem vesz levegőt. Semmi pénzért nem aludnék vele együtt.
Pszichésen bizonyára jobb a babának is, meg az anyának is, de szerintem nem veszélytelen.
De ez csak az én véleményem.

Muki
Ez így szokott lenni. Nekem a mocorgással kapcsolatban volt ilyen. Fél napig nem mozgott, eltökéltem, hogy reggel megyek a védőnőhöz szívhanghallgatásra, erre reggelre beindult a drágaKép

És a mai kép:
Kép

Babus

Kép
babus2005

Timurr
Igen, még 56-os rucikat hordunk, pedig már jóval 4 kiló felett vagyunk, bár már rég mérekeztünk meztelenül, de olyan 4200gr körül lehet (a ruhás súlyához viszonyítva)
Igazándiból egyik-másik 56-os ruci már elég passzos, de a 62-esek meg még nagyok. Mi is a két méret között vagyunk, akárcsak Tamesz MarcijaKép

Babus

Kép
babus2005

Babus
Nagyon aranyos ez a kép.Ilyen kis barna bőre van?Melyikőtöktől örökölte?

Tücsök
Jól van na,csak ügye az ember magába néz,hogy én is sokat beszélek magamról?Na mindegy!

Kiteregettem a ruhákat az udvaron,és csepeg az eső,ha neki ered hülyét kapok!

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Na, most van az, hogy nincs energiám visszanézni, kinek mire akarok válaszolni, úgyhogy írok csak úgy általánosságban.

Légzésfigyelő: ritkán hallok olyat, amit Hadri írt, hogy tényleg jogosan jelzett, így aztán mindig értetlenül állok az olyan kijelentések előtt, hogy "bevált".
Mindenesetre akit megnyugtat, annak mindenképpen jó, ha a veszélyeztetett kategóriába tartoznánk, talán mi is vettünk volna, de én sokkal jobban bízom az emberekben, mint a gépekben, tehát én nem lennék nyugodt tőle.

Fürdetés: nálunk születés után nem fürdetik a babákat, csak letörölgetik. Vilmos 13:07-kor született és másnap este fürdött először, méghozzá kádban.
Születés után nem viszik az intenzívre, csak ha gond van. Vilmos nem sírt fel, ezért elvitték (apa mehetett vele), de kb 5 perc múlva hozták is vissza és két órát maradhattunk a szülőszobán.
Vért egyszer vettek tőle, mielőtt hazajöttünk.

Hasfájás és a többi: a kórházban Vilmos is iszonyatosan hasfájósnak mutatkozott, sőt az első itthoni éjszakákon is (igen, főleg éjjel KépKép). Egyszer gondoltam egyet és cicire tettem, na onnantól megoldódott a probléma, ez többnyire segít, valamint az, hogy utána nem teszem le rögtön, hanem a mellkasomon alszik egy ideig. Ígyén is tudok aludni, nem vagyok fáradt, kisfiam pedig tud büfizni, mert azt csak később szokott.
Azt vettem észre, a nagy erőlködésben mindig összeszorítja a popsiját, így nem is tud kakilni/pukizni. Ha elkezd szopizni, akkor elengedi magát, és jön a cucc kifelé Kép.

Nekünk bevált, hogy közöttünk fekszik, így tényleg érzékelem minden megmozdulását (ez nem jelenti azt, hogy fel is ébredek) és időben tudok reagálni, még mielőtt elkezd sírni. A kórházi ágy sokkal keskenyebb volt, de ott sem féltem, hogy ráfekszem, a takarót meg nagyon ügyesen le tudják ők emelni, ha a fejükre csúszik.

Nálunk úgy tűnik, bevált az igény szerinti szoptatás. Eléggé jellemző, hogy Vilmos bealszik a szopikba, aztán 20 perc múlva ébred, hogy ja, ő még éhes. Én meg nyilván nem fogom órákig éheztetni. Nem érzem fárasztónak, mert közben tudok olvasni, netezni, vagy aludni Kép. Így annyi tejem termelődik, amennyire a kisfiamnak szüksége van, nem kell fejnem sem és pótolni sem. Azt hiszem ezzel sok időt és energiát megspórolok.
A háztartással sincs gondom, igaz, anyósom főz ránk (később meg befizetünk valahova), de a takarítás, mosogatás, vasalás bőven belefér, amíg alszik a kisember, de ha fáradt vagyok, akkor alszom vele, a többi meg ráér Kép.

Nagyjából így vagyunk, és csak azért írtam le ezeket, mert valaki írta, hogy sokat lehet tanulni egymástól.
Én örülök, hogy nem hallgattam senkire (a védőnőre sem), hanem eldöntöttem, hogy én így szeretném és ehhez tartottam is magam.
Akik még nem szültek, azoknak azt tudom javasolni, hogy fő az önbizalom és hogy bízzatok a gyerekben. Ha tudod, hogy mit miért szeretnél úgy csinálni, ahogy eltervezted, nyugodtan le lehet pattintani a nagyszülőket, védőnőt és a többi jóakarót. Sokféleképpen lehet jól csinálni, mindenkinek más a jó, csak az a lényeg, hogy ne hagyjátok magatokat elbizonytalanítani.

Egyébként ma voltunk védőnőnél mérlegelésen. Szerdán azt mondta, muszály csinálni egy próbaszopást, hogy mennyit eszik a gyerek, ki volt akadva, hogy nem fejek, nem adok vizet a gyereknek, stb. Mindenképpen le akart beszélni az igény szerinti szoptatásról Kép.
Ma odamentünk, kisembert rátettük a mérlegre: 3950 gramm Kép(szül: 3840, visszaesés: 3670).
Ezek után a védőnőnek sem volt több kérdése Kép, nem kellett próbaszopást csinálni.

Azt szeretném kérni a babásoktól, hogy írjuk a hozzászólás végére a baba korát, könnyebb, ha nem kell mindig visszanézni a táblát.

Zsana + Vilmos (1+3)
zsana75

Zsana!
Már többször kerestelek..olvastalak.
Most csak azért írok hogy nagyon gratuláljak a nagyfiúhoz!! Gyönyörű! és tiszta apukája!

Még egyszer gratula! és sok boldogságot nektek!
katianyu

Sziasztok!
Manó,
gratula Fanni babához, nagyon aranyos, olyan gyorsan nőnek a gyerekek, egy hónapja még a mienk is ilyen picike volt, most meg már egy sószsák!

Muki,
vigyázzatok egymásra a babóval, mi majd szorítunk nektek innen!!!

Hadri,
a végén Marcinak is kicsi volt a hely, és inkább már feszített meg kidudorodott, mint rugdosott! Már Neked sincs sok, kitartás!!!

Timurr,
én is kiteregettem, erre elment a nap, de a szél jól dolgozik, gyorsan száradnak, na és fincsi tavasz illatuk lesz!!! Szólj ha a tieid már eláztak, akkor én még időben megpróbálom beszedni!!!:-)))

Zsana
nem semmi Vilmos növekedése, tényleg nem érdemes senkire sem hallgatnod, le a kalappal!!!:-)))

1 hónapig Marci is közöttünk aludt, de elfértünk, nem feküdtünk rá, és megnyugtató volt, na meg kényelmes is! Viszont azóta jókat alszik már az ágyában is, csak min. félálomban kell berakni, utána pedig őrzi a légzésfigyelőnk, ha lent vagyok, akkor pedig a bébiőrt is bekapcsolom, de gyakran megsasolom azért!!!

Gyönyörűek a babák a mai képeken is, én nem is fotóztam még a héten!! Szörnyű anya vagyok!!!

Jimbone,
húsvét után most már tényleg összeeresztjük a kölyköket, komoly nagyfiú már Áron!!!

Tegnap kimaradt a kaka Marcinál és kínlódott szegénykém, de ma kicsöveztük és most úgy látszik rajta, hogy végre megkönnyebbült!!!

Bocsánat, hogy a hülyeségeimmel untattalak Titeket tegnap is, de sokat vagyok egyedül, nem nagyon esik be hozzánk senki, rokonok messze, és néha jól esett elmesélni a napunkat, de ígérem mostantól csak babás dolgokról fogok írni, néha.

tamesz+Marcell (5+3)

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Zsana
Én írtam,hogy ismerősöméknél bevált a légzésfigyelő.Nem vettek előre,de olyan mélyen aludt mindig a baba,hogy nézték állandóan hogy lélegzik-e?Másnap vettek egyet.A többi nem tudom milyen, ez olyan,ha egy picit marad ki a légzés egyet sípol,ha adott ideig nem lélelgzik,akkor pedíg egyfolytában sípol.Nekik volt már kis sípolás is,de egyszer hosszan sípolt,mert a kisasszony elfelejtett levegőt venni.Nem tartozik a veszélyeztettek közé a bébi,és mégis azért jó hogy van.Én sokkal nyugibb leszek.

Timurr
Vendég

Tamesz
Írj nyugodtan mindenfélét ami csak jól esik.Én még az álmomat is leírtam.Hű már 5 hetes Marcell,megy az idő,én is közeledek,úgy örülök és úgy várom!!!
Hát itt nem nagyon fúj a szél, elég lassan száradnak a ruhák ,én meg imádkozom,ne essen az eső!

Timurr
Vendég

Tücsök!
Köszönöm szépen, nagyon jól esett, amit írtálKép

Timurr!
Nem, sajnos attól tartok, hogy nem 1 napos "kirándulás lesz". Legalábbis a dokim szavaiból nagyon az jött le, hogy most akkor már szülésig bent tartana, azért is mert a CTG-ből úgy látta, hogy biztosan nem lesz bent a picúrka 40 hétig. Persze, ha normalizálódna a helyzet, bízom benne, hogy haza küldenénekKép

A babák nagyon édesekKép

Mui(36+2)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Tamesz!
Köszi neked is a biztatástKép

Zsana!
Tök jó volt olvasni, hogy nálatok ilyen gördülékenyen mennek a dolgokKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Mukika
Én azért nagyondrukkolok majd,hogy hazaküldejenk,kitudja meddig marad bent a baba,És hát nem leht egy leányálom.Én a cukrommal megúsztam,de még a vérnyomásommal lehet bekerülök,a gondozóba ahol nézik felmegy.Itthon meg szédelgek olyan alacsony,de hát a doki ami a kiskönyvben van azt látja és az bizony volt ár 140/100 is.Azt mondta,ha feljebb megy kórház és akkor egy napig rajtam lesz valamilyen mérő.De most sikerült a gondozóba is letornáznom.Remélem megúszom.És te is!

A lányom asszem balettozik,olyan erővel nyomja a lábát,hogy az hihetetlen.

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Gyönyörűek a babák, mindenkinek gratulálok. Olvasgatlak titeket, és csak nagyon ritkán írok, de most lenne egy észrevételem.

Tamesz!
Írtad, hogy egy napi kaki kimaradt, és csövezitek a bébit. Nem akarlak kioktatni, de 4-5 napi székletkimaradás normális az anyatejes babáknál, de ha mást is eszik, és egy napig nem kakil, akkor sincs semmi. Az én kisfiam most egy éves, és van, hogy nem kakil egy napig, van, hogy 3* egy nap. Változó, attól is függ, mennyit eszik (gondolom). De ha gyakran van csövezve, akkor hozzászoknak a belei, és cső, vagy kúp nélkül egy idő után nem fog tudni kakilni.
Persze azt csinálsz, amit akarsz, nem kioktatni akartalak, csak megjegyzés. És ne haragudj, hogy leírtam.

Drukk a finiselőknek

Viki
18+1 (vagy 19+2)
vickybaba

Már most látom, hogy ez hosszú hozzászólás lesz, de annyi mindenkinek akarok válaszolni!

Delfinke,
köszönjük a szüléstörténetet. Engem is az érdekelne, hogy a toxémia miatt lett-e császár? Meg hogy mitôl lett hirtelen toxémiád? Vagy ilyen elôfordulhat bárkivel, egyik napról a másikra?

Timurr, Babus, Ruzicsky, Adri,
hát nem hittem volna, hogy egyszer mondja nekem valaki, hogy hatalmas a pocakom!!! Kép Igen, már totál elmúlt az aggódásom, és köszi mindenkinek, aki anno bíztatgatott, hogy ne aggódjak, jó az úgy, ahogy van. Kép

Egyébként aki eddig szült, annak mindenkinek "leszállt" elôtte a hasa? Én nem látok változást a pocimon, érzetre viszont kicsit más. Ez így nagyon hülyén hangzik, de mintha sörhasam lenne... Szóval amikor ülök, akkor mintha belógna a lábam közé. Kép Hú, ez rettenetesen hangzik, de szóval ilyen érzés.

Eszter,
nagy a csönd! Csak nem maradtatok Körmenden??

Muki, Zsana,
nem ti vagytok a bénák, hanem a babanetes album. Én is visszacsekkoltam tegnap, és nekem is kiírta, hgoy üres az album, aztán rá 5 perccel már muködött. Szóval próbálgatni kell, bár gondolom most egyikôtök sem egy idômilliomos.

Muki,
Neked megy a drukk a kórházhoz, már csak azért is, mert gondolom nem lenne túl poén több hetet bent tölteni, amire még esélyed is van. Talán tényleg az lenne a legjobb, ha normalizálódna a vérnyomid, és hazaküldenének, még akkor is, ha nem értenék, miért kerültél be egyáltalán. Az tényleg ne érdekeljen, hogy ôk mit gondolnak!!

Zsana,
Nagyon tetszik, hogy ilyen határozottan állsz hozzá a dolgokhoz, és gratula, hogy ilyen jól mennek a dolgaitok! És tök jó, hogy le is írtad, jó néha pozitív példát is olvasni arról, hogy nem feltétlenül hal bele mindenki az elsô hetekbe! Kép A hordozókendôt egyébként próbáltad már?

Timurr,
nekem is az a legnagyobb parám, hogy mindenki bele akar majd szólni, hogy mit hogyan csináljak, ettôl jobban tartok, mint attól, hogy nem leszek jó anya, vagy nem fogom tudni, mit csináljak. Attól félek, hogy vagy udvariaskodnom kell, és csak magamban tartom majd a feszültséget, ami kihat majd mindenre, vagy jól beszólok valakinek, akkor meg sértôdés lesz. Persze abban reménykedem leginkább, hogy azért a rokonok/barátok veszik a lapot, meg egyébént is talán meg tudják húzni a határt...

Timka, Zsuzsa, Mano, Babus,
nagyon jók a képek! Csak így tovább, legyen mindennap új nézegetnivaló! Kép

Emma,
a függöny mintás lesz, de szerintem egyszerubb, ha teszek fel róla képet, mint hogy megpróbálo. elmagyarázni. Kép Úgy is hétvégére ígérték, hogy kész lesz. A bókokat a szoba nevében is köszönöm mindenkinek! Kép

Zsuzsa,
szerintem is írd ki magadból, ha bármi nyomja a lelkedet, tudod, azért vannak a barátok... (még ha virtuálisak is) Kép

Na most én is panaszkodom picit. Tegnap óta kijött rajtam a nátha, folyik az orrom, fáj a torkom, és persze rettentô nyugös vagyok. És külön bosszant, hogy 9 hónap alatt egyszer sem voltam beteg, erre a 39. héten kapok el valami nyavalyát! Hát most nem nagyon szeretnék szülni... Eddig is nehezen kaptam levegôt így az utóbbi hetekben, most meg úgy fújtatok, mint valami vicces lény a Csillagok háborújából. Hát nagyon szeretnék holnapra teljesen gyógyultan ébredni...

Van egy hülye kérdésem. Mi van akkor, ha beriaszt a légzésfigyelô? Ilyenkor lehet, hogy elég, ha felébresztjük a babát, mert mondjuk csak elfelejtett levegôt venni, vagy jó eséllyel mesterségesen kell lélegeztetni?! Csak mert ha igen, akkor a légzésfigyelô még csak "félsiker", nem?

Borbolya
(38+3)

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya
Amit írtál nekem teljesen így látom én is.

Amikor (akiről meséltem) beriasztott náluk a légzésfigyelő ébreszgették a babát,de nem reagált,apuka fújt egyet a szájába és akkor rendben volt.Most ez így hülyén hangzik,de mivel nem voltam ott csak így tudom elmondani,ahogy mesélték.

Jobbulást neked!

Timurr
Vendég

Borbolya!

Ha jól tudom a toxémia bárkinél, bármikor előfordulhat, (terhesség alatt) az orvosok sem tudják, hogy pontosan mi okozza, csak azt tudják, hogy a legjobb ellenszere a terhesség befejezése, ezért ha nagyon súlyos a helyzet, akkor kiveszik a babát császárral. Szóval elég veszélyes dolog, ezért is nézik állandóan a vérnyomást, fehérjét a vizeletben, mennyit hízol, vizesedsz-e stb.

Úgyhogy Mukika, ha be kell menni a kórházba, az biztosan azért van, mert az orvos nagyobb biztonságban tud téged ott, egyrészt mindennap látnak, egész nap tudják nézni a vérnyomást, meg mindent, mert hirtelen is tud változni a helyzet és nem lehet előre védekezni ellene, viszont nagy baj lehet belőle. Ilyenkor inkább legyen feleslegesen óvatos a doki, még ha a kórházban tartózkodás nem is leányálom...

r
40+1
ruzicsky

Viki,
Tudom, hogy nem szabad gyakran használni, az 5 ht alatt most használtam harmadszor, a második héten nagyon felpuffadt akkor kellett, de mint kiderült az általam evett kajától, azóta nem használtuk, de ma délelőtt már annyira görcsölt és feszített, hogy jobbat nem tudtam kitalálni, a torna és a tea sem segített neki, viszont most délután végre nagyot alszik!
Ja, nálunk van pótlás is, nem csak anyatejes a gyerek és attól kicsit keményebb a cuccos, és van hogy többször van naponta, de min. egyszer szokott lenni.
Köszi
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Azzal kezdem, hogy minden baba gyönyörű! Bár már én is rakhatnám fel a képeket. Ma kelleene szülnöm..Kép. Apukámnak ma van a szülinapja, és a mai CTG-n fájt nagyon a derekam, és a pocim. Az egyik kismama mondta is nekem, hogy fájásaim vannak, látja a monitoron. Azt mondta, 90%...amit egyáltalán nem értettem...Mit jelent ez?
Azóta csak néha érzek jeleket, de nem vagyok biztos bennük. No mindegy...

Mukika!
A vérnyomásoddal kapcsolatban lehet, hogy megnyugodtál, hogy úgyis menni kell..Kép Nekem ma 140/90-et mértek a kórházban. Az ügyeletes orvos a lelkemre kötötte,hogy ha magasabb, hívjam a dokimat. Az előbb meg 117/70-et mértem itthon. Na...úgyse tudtok ehhez mit szólni.Kép

Borbolya!
A toxémiáról én is azt olvastam, hogy bármikor előfordulhat. Akkor van nagy gond, ha 20 hét környékén már jelentkezik. Gyakran kell megindítják szülést, akinél valameddig kordában lehetett tartani. Nekem azt mondta a dokim, hogy nyugodt lehetek, a magas vérnyomitól nyugodtan szülhetek természetes úton.

Borbolya!
Ezzel a pocakleszállással kapcsolatban már sokmindent lehetett hallani. Szerintem egyéne válogatja. Egy barátnőmnek a szülés napján is fennt volt a hasa. Az enyém szerintem véggi lent, de ha leülök, néha felcsúszikKép
Olyan ez, minthogy azt mondják, a szülés előtti nap a baba már nem mocorog annyit. Nővérem kislánya erre is rácáfolt..

Dalmi
(40)
dalmi

Köszi a válaszokat! Engem csak az lepett meg, hogy ennyire egyik napról a másikra is elôfordulhat a toxémia, mert ahhoz képest ugye mégiscsak hetente nézik a vérnyomást meg vizeletet. De ezek szerint lehet, hogy ez pont elég is...?

Dalmi, szóval a pocakleszállás kb olyan, mint hogy ha csúcsos a kismama pocija, akkor kisfiút vár? Kép Javarészt talán bejön, de sokszor meg pont nem? A babamozgásról nekem is azt mondta egy szülésznô, hogy nem lehet általánosítani, van akinél egyáltalán nem mozog kevesebbet a szülés elôtti napokban.

Timurr, köszi, próbálok. Kép Egyébként akartam kérdezni, hogy most mekkora a pocid, hogy aggódsz a mérete miatt? A diétával teljesen leálltál, vagy még mindig korlátozott, hogy mit ehetsz?

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Ruz és Dalmi, kitartás, hétvégén hidegfront! Kép Egyébként le a kalappal, nagyon jól turitek itt a végét...

b

KépKép

Kép
borbolya

Mukika
Tudom nem egy leányálom kórházba menni, és ott is ragadni, de gondolj arra, hogy a baba érdekében történik minden. És lehet hogy haza már babával fogsz menni!
Bízz a dokidban és ha nem olyan vészes a helyzet próbáld megbeszélni vele, hogy éjszakára engedjen haza aludni. Én is így voltam bent a kórházban több mint egy hétig: hétvégére hazajöhettem csak CTG-re kellett bemennem, és az utolsó két napot leszámítva minden délután hazajöttem és másnap reggelre a viztre már ott voltam. Így ki lehetett bírni.

Zsana
Nagyon tetszik a hozzááláásod a dolgokhoz!
Én is elég eltökélt vagyok egy-két dologban. Anyukám váltig állította, hogy adjak a gyereknek éjszaka teát, mert a gyomrának pihennie kell, meg adjak neki vizet mert szomjas. (annak idején ők így neveletek minket, mert akkor az volt a szokás)
Én pedig csak anyatejcsit adok neki és akkor amikor ő akarja. Szerencsére a doki néni is megerősítette ezt az igény szerinti szoptatásos dolgot és anyukám is hallhatta, hogy nem kell a gyereknek semmi más.
Egyedül ez a légzésfigyelős dolog bizonytanított nagyon el. Olyan jól elalszik köztünk vagy inkább mellettem a baba, nekem nincs szívem betenni a mózeskosárkájába. Éjszaka ha megébred az én szemeim is egyből kipattannak olyan éberen alszom.
Még megdumálom a férjemmel, hogy mi legyen, hátha ő határozottabb e téren nálam.

Borbolya
Nagyon szép a pocakod, szerintem szülés után nem fog semmi fölösleg maradni rajtad. És a baba szobátok is nagyon tetszik, a saját készítésű kép a falon nagyon szuper!

Toxémiáról egyszer azt hallottam a kórházban, hogy a 28. hét körül szokott gyakrabban előjönni, a terhesség vége felé már nem annyira jellemző. Ja és akinél az első babánál volt toxémia annak a második gyerkőcnél is várható.

Timka
timka

Timurr, Borbolya!
Nektek is köszi a drukkotKép

Ruz!
Én is teljesen így gondolom, ahogy Te.Kép Tojok arra, hogy milyen lesz az én komfortom, a lényeg, hogy a babucimnak ne lehessen baja. Egyébként az orvosom pont így érvelt, ahogy Te. Pontosan azt mondta, hogy ha már ilyen sokat rászántunk erre a terhességre (gondolt itt az időre, az aggódásra, a mindenre), akkor ne ezen az 1-2 héten múljon! Úgyhogy ez a mondata seperc alatt meggyőzött. Sőt már várom, hogy bent legyek, mert úgy jobban biztonságban érzem magunkat.

Timka!
Neked is köszi-kösziKép Tuti, hogy csak babával jövök haza, mert ma beszéltem a szülésznővel és ő is azt mondta, hogy biztos végig bent kell maradnom, de mindent a PicikémértKép Éjszakára meg azért nem kéredzkednék haza, mert nekem pont estére szokott ölég jól felívelni a nyomatom.

Dalmi!
Hát lehet, hogy belenyugodtam, hogy menni kell, illetve ez így is van, de a nyomim nem azért volt normálisabb, hanem szerintem nem elég, hogy általában magas, időnként ingadozik is. Konkrétan reggel 6.30-kor 119/85-öt mértem (kb 1 hete nem volt már ilyen jó), aztán 10 perc múlva csak az ellenőrzés kedvéért 138/89-et, du 2-kor meg 144/98-at. Egyszóval idióta.

Borbolya!
Jobbulást neked, majd még megpróbálom megnézni a képeidetKép

Célegyenesben járók!
HAJRÁKép

És bocsánat, hogy a hülye nyomatomról írtam végig!

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!!!!!!

Írtam egy jó hosszút és elszállt!!!!!!Kép((
Zanzásítok! Szóval én ritkán írok, de azért elolvasok mindent. Ti már egy összeszokott , jó kis társasággá váltatok az elmúlt hónapok során és nem szeretnék tudálékos vén asszonynak látszani és különben is sok minden újat tudok meg én is itt tőletek. Rengeteg új ismeretet szereztem tőletek!!!!!!!!!
Van egy problémám olvasom itt a légzésfigyelőt annyira fontos ez??? Nekem a lányokkal nem volt és tudomásom sem volt róla hogy ilyen létezik, szerintetek annyira fontos, hogy legyen???? Ezen gondolkozom most egész délután.

Anyukák és leendő anyukák!!!!!

Én is csak azt tudom tanácsolni, hogy mindenki a szívére hallgossan saját babáját illetően!!!! Három gyereket szűltem már, de még én is parázok, hogy milyen lesz a szülés és az utána lévő hetek hónapok. Hisz minden baba más, külön kis személyiség akit tanulni kell és nem lehet egy kaptafára venni senkivel sem. Az első hetek az ismerkedéssel telnek aminek a végén mindenki rájön arra, hogy mit szeretne a picurja!!!!Kitartás , türelem és sok-sok szeretet kell!!!!

Mukika!!!!!
Hidd el valóban ott lesz a legjobb, figyelnek rád!!Néha már én is inkább azt szeretném, hogy ott legyek, ami nem kizárt hisz az én vérnyomásom is állandóan változik a lábam továbbra is dagad, még az is lehet, hogy találkozunk!!!!Az én lelkiállapotom amúgy is a béka feneke alatt az állandó aggodás miatt, sok mindent megértem már ezzel a terhessggel lassan több a papírom mint az előző hárommal együtt!!!Jó volna már egészségesen a karomban tartani, de hát mindenkinek ez a vágya!!!

Mindenki vigyázzon magára és higgyetek magatokban!!!!!!!!

Zsuzsa
zsuba31

Borbolya!

Ne aggódj, hogy nem veszik észre időben ha toxémia lépne fel, mert ugye több tünete van és te is érzed ha rosszul vagy, hirtelen elkezdesz vizesedni. Szóval észre veszik, meg amint látod Mukinál is az van, hogy ha már felmerül a gyanú, akkor többször nézik, ellenőrzik, befektetik stb.

Pocakleszállás ügyben, anyósom mindig mondja nekem, hogy még nem szülök, mert fenn van a pocakom. Na erről mindig az jut eszembe, hogy 2 éve amikor az esküvőnk volt, ott volt egy 3 nappal szülési időpont előtt lévő kismama, és ugye mindenki találgatta mikor fog szülni, az esküvőnkre is hozták a kórházi csomagot, anyósom azt mondta, nagyon fenn van még a hasa, még egy ideig nem lesz baba, hát erre másnap megszületett. Úgyhogy ennyit anyósom jóslatáról. Kép

Nekem sosem volt nagyon fenn, de szerintem napról-napra lejjebb van, érzem, ahogy ülök, meg lépek.

Dalmi drukkolok neked is, hátha hétvégén lesz valami..Kép

Többieknek köszi a drukkokat! Kép

r
40+1
ruzicsky

Borbolya, kíváncsi vagyok a függönyre!
Légzésfigyelő-ügyben én úgy tudom, hogy valóban csak félmunkát végez az, aki "megveszi" a készüléket, ugyanis, ha riaszt, nem tudja mit kell csinálni, illetve ha tényleg baj avn, nem tud elsősegélyt adni a babának, amig kiérkezik a mentő. Mi ezért elmegyünk egy elsősegély-tanfolyamra, amit friss szülőknek szerveznek. Ha esetleg érdekel valakit, a www.leghajo.hu oldalon vannak a részletek. Több ismerősöm is volt, és nagyon dícsérték. Nem csak légzésleállással foglalkoznak, hanem a leggyakrabban előforduló többi problémával is. A Madarász utcai kórházban is van tanfolyam, az kifejezetten a légzésleállással foglalkozik és ingyenes.

Timka, még tipródok EDA-ügyben. A szülésznőm kissé lebeszélt róla, az anesztes doktornő meg pont az ellenkezőjét mondta. Valahogy megpróbálom majd a végsőkig húzni a dolgot és az utolsó pillanatban dönteni - csak nehogy az legyen a vége, hogy nem ér oda időben a doktornő... Remélem nem éjjel szülök és akkor nem lesz gond.

Pusz,
e

Kép
emma8

Borbolya!
Igen..a csúcsos pocak is pont ez a kategória.Kép
Ja..az én anyósom azzal jön mindig, hogy ha a melegfront nem hozta meg a kisunokáját, akkor most nem szülök, mert a hidegfront az nem olyan...Honnan tudja? No mindegy, köszi a drukkot.

Ruz!
Én sokat gondolok rád, hogy ilyen közel vagyunk a szüléshez...Nem tudom Te hogy viseled a végét, nekem nincs semmmi komoly kényelmetlenségem, csak a család és baráti kör, amiről már hosszan fejtegettem a nézeteimet. Neked is kitartás!

Dalmi (40)
dalmi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?