Új privát üzeneted érkezett!

Gömbölyü Kép
Eddig hol csinálták a laborvizsgálatokat? Én eddig mindig a Söfibe mentem, minden labort ott csináltak, igy a cukros lötyit is. Igaz, nekem "protekciom" van, mert adokim asszisztense mindig külön leveszi a vért, igy nem kell sorba állnom emiatt.

Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu, Gömbölyű,
kinél fogtok szülni, ha nem túl indiszkrét a kérdés? elég monogram is. kíváncsi vagyok, hátha egy a dokink valamelyikőtökkel.
Falina
falina

Szijasztok,

Ancsipancsi: Johanna csak álnév... És valószínű még a gyerkőc sem ez lesz... Csak teccccccik nagyon a név.... :-))

MJ Móni: tényleg az használ a pöttyök ellen? Mert ezek ilyen kis ér megpattanások.Ugye? És tényleg egy kis krémmel is lehet rajta segíteni, de jó lenne, mert nem szeretem őket...

Na mének mert fáradt vagyok, és vágyom egy kis fincsi jó levegőre...

JohannaZSebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!
Mindenki!Többet nem kell mennem ahhoz a bunkó dokihoz szerencsére.Szivesen beszóltam volna neki,de csak az utánam következő 4 kismama miatt nem tettem.Mondjuk valószinüleg így is ugyanúgy bánt velük,mint velem,de ha még kinyitom a számat,és előveszem a nem éppen jobbik énemet,akkor biztos,hogy velük is nagyon görény lett volna.De ez már a múlté,volt egy rossz délelőttöm,de tovább nem érdekel,ha neki ettől lett jobb napja,hát legyen vele boldog.

Pipocska,és aki még Abkarovics dokihoz jár!A dokibácsinál van a rendelőbe szívhang-hallgató,vagy nem is hallgatja meg a bébit?
Ha tudtok még most válaszoljatok,mert este megyek hozzá,és a védőnő a múlthéten nem találta meg,mert szerintem rossz helyen kereste,de nem akartam beokoskodni neki.

Hannee!Tudom,hogy mélt kell küldenem neked a tali,miatt,de még Mircimama nem válaszolt,hogy vihetném-e a lányomat.Sajna nem tudom hova tenni,vagy vinnem kell magammal,vagy nem tudok menni.De amint Mirci válaszol,megy a mél,ok?Kép

Mj-Móni!Nem ismered véletlenül az én lánykámat?KépMert amit leírtál az simán mind rá is illik.Én is mindenképp be fogom adni bölcsibe,és nagyon remélem,hogy csak előnyére válik,legfeljebb a gondozónők hamarabb fognak megőszülniKép

Giggancs!Megdobsz egy méllel a bölcsi-ügyben?Köszike!

Na,akkor én most megyek,és takaritok,kedves lányom épp egy kiflit belez ki,és naná,hogy a szobába a szőnyegreKép

Szép napot mindenkinek!
Tünde

Kép

Kép
tündérke26

MinyuKép
Én a 6. ker-ben lakom és a laborvizsgálatokat az ottani rendelőintézetben csinálták,tehát vérképet,májfunkciót ,az Afp-hez is ott vették le a vért,aztán onnan küldték el.Félek ,hogy kifutok az időből,lassan itt a 28. hét.De olyan ciki lenne visszamenni a dokihoz megkérdezni.Legutóbb elfelejtettem...Kép

FalinaKép
A dokim Sz.György.Még semmit nem hallottam róla másoktól ez kicsit nyugtalanit,de én rendesnek találom és ugy érzem bízhatok benne,pedig ő sem mindig bőbeszédű.De én még nem szóltam,hogy nála szeretnék szülni,mert nem tudom hogy kell ezt csinálni,de legközelebb megkérdezem.Hogy kérjem meg?Mit mondjak és mit kell kérdezni még,ha esetleg azt mondja,hogy igen elvállal.A tarifa érdekelne,csak nem tudom ezt hogy kérdezzem finoman....Jó lenne ha neked is ő lenne a dokid,legalább informálodhatnék rola!
gömbölyû

Johanna!
Nekem csak a kezemen és a hasamon van néhány piros pötty és azok is icipicik -egy kivételével-, így engem nem zavarnak. Próbáld ki a krémet, amit Móni ajánlott, hátha segít.
Gátmetszés ellen biztosan elkezdem majd a gátmasszázst a 35. hét körül. Megmutatom a páromnak is, ha én vajúdás alatt nem tudnám csinálni, akkor megkérem őt. Bár azt mondják, azt mindig az illetékes érzi a legjobban, hogy hol és hogyan a legjobb. Valamelyik női szülésszel olvastam egy riportot, aki a saját szülése után soha többet nem csinálta a "szokásos" gátmasszázst, mert neki az kifejezetten rossz volt.

Gömbölyű!
Pont erről van szó! Nem két nap, hanem 2 hét alatt kellene a nagytakarításokat csinálni. Én még a "kistakarítást" is inkább elosztom, minthogy baj legyen belőle.

Éva

Kép
sygnum

Gömbölyű,
nem ő a dokim.
sajnos a kérdésedre nem tudom a megfelelő választ, mert még én sem beszéltem erről a dokibácsival (A.L.).
afp - gen. uh. után gondoltam rátérni erre a dologra. én sztem semmi különöset nem vetek majd be, rákérdezek majd, h. mennyi és h. az extra kívánságaimhoz mit szólna (pl. eda, gátvédelem, vajúdás lehet-e az én kívánt pozicióm szerint, a kengyelbe ugye max a kitolásnál csatolják be a lábam, melyik szülésznővel szeret dolgozni, akit felkérjek stb.) ha nem tetszene a hozzáállása, váltok.
Falina
ma 16+5
falina

Tündérke:

Én is Abkarovicshoz járok.. azt nem tudom, hogy külön ilyen szívhang hallgatója van-e, de ultrahangja igen és ha csinál UH-t, azon látszik a szívhang.. bár nekem nem hangosította ki, a papírra azt irta, hogy megfelelő ritmusos szívhang. Szóval biztos látta Kép

hanee (24+0)
hanee

Annyira eltűnt mindenkiKépSzóval akkor senki sem tudja ,hogy hol csinálják a cukroslötyi vizsgálatotKépMindegy,elmegyek a rendelőintézetbe,aztán legfeljebb majd elirányítanak.A gyógyszertőárban kell kiváltani hozzá az anyagot(nem tudom mi lehet az),azt csak közvetlenül a vizsgálat előtt váltsam ki?Vagy lehet előbb is nem romlik meg?Biztos hülye a kérdés,de sajnos tényleg nem tudom.

Az előtejjel kapcsolatban van még valakinek tapasztalata?Ugye irtam már,hogy a minap vettem észre és megijedtem,mert SZINTELEN volt,MINT A VÍZ én meg azthittem ez sárgás,vagy fehéres vagy valami ilyesmi...És észre sem vettem volna ,ha nem ruha nélkül vagyok.Olyan volt,mintha egy csepp víz lett volna a mellbimbomon.Ilyennek kell lennie,vagy menjek dokihoz?

Most hogy már közeledik a nap,hogy megkérdezzem a dokimat,hogy elvállal-e,van bennem para rendesen.Ő nem magán doki,akkor csak a szülés után kell neki fizetni?Eddig nem kapott egy fillért sem.És ha császárral szülök az drágább?titkon és naivan abban bízom,hogy megkérdezem az árat,mire ő rávágja,hogy:"ugyan már dehogy kell a szülésért fizetnie,ez a dolgom kérem!"Ez lehetetlen ugye?KépPedig jó lenne.Sajnos kevésből kell gazdálkodnunk,ha én már nem dolgozom.Még a végén bennt kell,hogy maradjon a picurka.Szóval félek a rosszalló tekintetektől,ha mi esetleg nem tudunk sok pénzt adni...Kép
gömbölyû

Köszi Hanee!Akkor készüljek fel,hogy megint csinál Uh-t?
Csak azért kérdezősködök,mert a lányomat mikor vártam,még volt sztk-s rendelése,és oda jártam hozzá.Na mindegy,majd kiderül.

Tünde.

Kép

Kép
tündérke26

Giggancs köszi a mélt,most vettem észre,hogy már küldtél!KépMár csak annyi a kérdésem,hogy mi ez a munkáltatói izé?Ez akkor is kell,ha én itthon leszek a kicsivel gyesen?

Tünde.

Kép

Kép
tündérke26

Gömbölyű, ne aggódj, nekem is ilyen, ha egy kicsit meggyomkodnád a mellbimbódat, akkor fehéres-sárgás folyadék is követné. Persze inkább ne nyomkodd, ne pazaroljuk azt a jó kis előtejet!

Hanee, majd megírom, hogy mit derítettem ki közös köldökvérban témában, ha beszéltem velük.

Mzx-Móni (24+3)

Kép

Kép
mzx

MóniKép

Nagy kő esett le a szívemről.Nagyon érdekes ez az egész.Szóval akkor szintelen,csak akkor nem lenne ,ha nyomkodnám.VilágosKépKöszönöm megnyugtattál.Nem merném nyomkodni,mert nekem világ életemben érzékeny volt ott,és most egy picit duzzadt is,de csak az egyik,nagyon jól festekKépÉs ilyenkor ne használja azon a területen tusfürdőt,mert lehet,hogy irritálja?

HaneeKép

Köldökvértámában most olvastam egy cikket,majd megkeresem és bemásolom valamikor,ha meglesz.
gömbölyû

Sziasztok Lányok,
Látom páran szorgalmasan írtatok a hosszú hétvégén is, én csak most a munkahelyemen kerültem gép közelbe. Mivel áprilisban nagy lakásfelújításba kezdünk, elkezdtem a szekrényből szombaton elcsomagolni zsákba a felesleges rám nem jövő cuccokat, hát alig marad valami, pedig a határesetek még a szekrénybe maradtak. Szombaton késő délután elindultunk a Bükkbe, ahol nagy pelyhekben esett a hó, a hegyi út is havas volt, markolásztam rendesen a kocsi ülését. Aztán sötétbe elértünk a rókafarmi elágazáshoz és negyed órát tanakodtunk, hogy lemenjünk e a sötétbe egy lejtős havas úton a szálláshoz, aminek a fénye se látszott. Még szerencse, hogy jött fel egy kocsi és megnyugtatott minket, hogy az előző csapatot is traktor húzta fel, úgyhogy valahogyan visszajutunk. A szállás egyébként tökéletes lett volna, csak kiderült, hogy a mi gyerekes túracsaptunk mellé megkaptunk egy lakodalmas rock-ot üvöltve hallgató, dohányzó (építész egyetemista?) csapatot. Így hajnal kettőig ők üvöltöttek, utánna meg az aludni nem tudó kisbabák. A vasárnapi túra nagyon jó volt, szerencse, hogy a 80 cm-es hóban voltak lábnyomok amit lehetett követni. 8,5 km-ig jól bírtam, Jávorkúton beültünk egy vendéglőbe kis vadat enni. Utánna már a visszautat nem kockáztattam meg, hanem egy másik lánnyal átkeltünk a hegyen a kb. 2,5 km lévő Ómassáig, onnan Lilafüredig, majd Rókafarmig busszal tettük meg az utat. Még szerencse, mert a többiek más úton mentek vissza és szűz hóban vánszorogtak miután rájuk sötétedett. Egyedül az zavar, hogy ha járok (városban is) a bal oldalomon a húzódik egy ín(?) a combom és a hasam között, ami egy idő után elégé fájdalmas. A bal oldalam mindig is merevebb volt, lehet, hogy a súly miatt terhelődik, vagy nyúlnia kéne és nem bír (nem vagyok túl jó anatómiából). Remélem terhesség után elmúlik, mert így nem fogok tudni járni. Ez nagyon megkeseríti a terhességemet, eddig nem volt semmi panaszom. Na, de valaminek lenni kell. A hétfő és keddet Szlovákiába töltöttük, miután a párom kitalálta, hogy ha már a közelbe vagyunk menjünk át sízni. Így hétfő reggel traktor nélkül, hólánccal cirka 1 óra alatt felküzdöttük a kocsit a kb. 300 méter havas úton, miután háromszor ledobta a hóláncot és begyűrte a kerékhez. Kicsit tartottam tőle, hogy mit csinálok két nap míg a párom siel, de nagyon jól eltetelt, sétáltam a hóba, kisvasutaztam, szlovák kaját ettem, néztem a sielőket, hallgattam a családok beszélgetéseit, mivel 70% magyarok sieltek révén ott hétköznap, nálunk meg ünnep. Így most olyan pirospozsgás vagyok mint nyáron szoktam lenni, a sok hó és napsütés miatt. Sokat gondolkodtam azon, hogy mit érezhet ilyen aktív mozgásnál a baba, a magzatvíz kiegyenlíti e a hullámzást. Az biztos, hogy mint írtátok többen kevés életjelet adott míg mozogtam, de esténként pihis időben azért mozgolódott egy kicsit.

Móni
Írtad, hogy a doki, akihez jársz nem lesz a szülészed is egyben. Neked van már orvosod akinél szülsz? Az én orvosom se vállal júliusban szülést, így most doki nélkül vagyok. Sokan érvelnek a mellett, hogy legyen fogadott szülész orvosom, ne szüljek ügyeletesnél. Olyan nehéz, ha megszoksz valakit újat keresni.

Bocs Lányok az OFF témáért, de most ez volt bennem frissen.
Legyen szép napotok!
Mónika
23+

mmónika

MmónikaKép
Helló engem kérdeztél? Gondolom igen. Szóval a dokim pont júliusban tervezi elmenni szabira én meg júl 15-re vagyok kiirva. De mivel programozott császár lesz és ezeket kiirt idő előtt max 1 héttel meg lehet csinálni, megállapodtunk, hogy ha nagyon el kell mennie szabira akkor megcsinálja 7-én. Úgyhogy azért maradtam nála, különben kértem volna, hogy ajánljon valaki mást maga helyett és már rég máshoz járnék.

JohannaZsebiKép
Szerintem a krém egy próbát megér.

GömbölyűKép
Látom nem sikerült teljesen lenyugodnod cicitémával kapcsolatban, pedig hidd el teljesen normális. örülj, hogy nem olyan sok még, hogy sárgás legyen, meg minden! Különben is az igazi tejcsi termelés úgyis szülés után indul be a hormonális változások hatására. Ne várj rögtön sárgás előtejet a 6. terhességi hónapban!

Üdv,
MJ-Móni 22+5
mj__móni

Sziasztok!

Gömbölyű:
Én a helyedben minél előbb tisztáznám a dokimmal, hogy elvállalja-e a szülést, nehogy úgy járj, mint én, hogy a 20. héten dokit kelljen keresned. Nem biztos, hogy az embernek mázlija van és talál jó orvost, aki rá is ér akkor..
Ez a pénz dolog egy nehéz kérdés. Ha a doki nem mondja meg a tarifát, akkor annyit adsz, amennyit gondolsz.. mi sem fogunk olyan sokat adni, mert nincs miből sokat adni.. bár az én dokimnak nincs tarifája.. habár neki magánrendelése van..
viszont az "sztk"-s dokik nagy része valószinüleg nem fogja megmondani mennyit kér, mivel ha nem magánrendelésre jársz, elvileg nem szabad kérniük semmit (ezért is hivják hálapénznek) és mivel hatalmas botrány volt belőle korábban (kb 2-3 éve), az orvosok is óvatosak ilyen téren. A helyzet ugyanis az, hogy ha te sztk-s dokihoz jársz, és nála szülsz (amihez ugye joga van bárkinek, hogy oda járjon ahova tartozik és ott szüljön ahova tartozik), elvileg egy fityinget sem kérhet, és akkor is kötelessége levezetni a szülésedet, ha nem fizetsz neki semmit. A magánorvosi praxis más dolog. Nomost az elvet felülmúlva minden doki vár valamit pénzt, de ha te nem teheted meg, hogy sokat adj, adj annyit, amennyit gondolsz. Viszont sajnos azon nem kell meglepődni, ha mondjuk azt neki 20 ezer Ft-ot és utána nem kezel olyan gondosan, mint előtte.. szerintem minden doki minimum 40-50-et vár. De! Vannak, akik ennél sokkal jobb lelkűek meg normálisabbak és nem csinálnak ebből ügyet akkor sem, ha te csak 20-at adsz, mert nincs több. Szóval azért megszülni meg tudsz, csak minél előbb kérdezz rá, hogy a dokidnál-e.

Mmónika:
Irigylem a bátorságodat, hogy ilyen túrákba kezdessz 24 hetes terhesen Kép Én valószínüleg 1 km után kifulladva földre rogytam volna még a sérvemet nem számítva is Kép
De ha bírod, akkor semmi gond.. viszont ha húzódik vagy fáj a hasad, akkor egy picit lassíts szerintem a tempóval, a hosszú kirándulások nem a terhes nőknek valók alapvetően Kép Ne is legyen gond, inkább előzd meg! Kép

hanee (24+0)
hanee

Sziasztok,

Akiket erdekel ezt talaltam a koldokverrol es az ossejtekrol.
http://www.kri.hu/koldokver.html
http://www.sejtbank.com/

Valaki leirna nekem, hogy nalatok mit vizsgalnak az AFP-kor. En az ezelotti heten megkaptam a papiromat, de mivel nem sokat ertettem belole felhivtam a dokim, aki csak annyit mondott, hogy minden rendben. A kovetkezo uh pedig csak aprilis elejen lesz.

Olvaslak am benneteket, de en meg csak kis kezdo vagyok itt, a husz hetemmelKép

Gombolyu,
Mint Mzx is irta, ne aggodj, ez mar az elofolyadekra utalo jel. Semmi gond nincs belole, sot mindenkinek elojon idovel.

Mmonika,
Mi is kirandulast tartottunk, de toparton, nalunk 15-20 c° van mar szombat ota.Kép
Egy szal poloban viritok ma is.
Na nem idegesitelek titeket Kép

Udv,
Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

LÁNYOOOOOOK

Elkapott mindenkit a munkahelyemen az influenza és tekintet nélkül bejönnek dolgozni és szórni a bacikat! Fel tudnám őket rúgni, hiszen azért van otthonról elérésük, hogy ott dolgozzanak, ha betegek! És hiába mondom nekik, hogy menjenek haza! IDE VANNAK EZEK AZ EMBEREK NŐVE AZ IRODÁBA? Itt élik le az életüket? Vagy mégis hogy gondolkodnak?

De nem ússzák meg szárazon, ha beteg leszek, mert akkor legalább 2 hétre kiiratom magam a dokival és akkor megnézhetik magukat ám.

Na most akkor gyorsan benyomok egy Oscillo-t.

Pusszancs,
MJ-Móni 22+5
mj__móni

Rossz az 1. cim, itt a jo:
http://www.krio.hu/koldokver.html

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Mj-MóniKép
Ígérem most már megnyugszom,komolyan!Kép

HaneeKép
Nagyon jól átlátod a dolgokat,ugy gondolom most már igy az irásod után,hogy(mivel sztk-s doki)nem fogom megkérdezni mennyi,ha gondolja megmondja,ha nem akkor annyit adunk,amennyit az akkori helyzetünk majd megened nekünk.Nekem ez a baba(persze ezzel mindenki igy van)minden pénzt megérne,milliokat adnék érte,dehát ha nem tehetem,akkor nem tehetem sajnos.Lassan már a szülés csak a módosabbak kiváltsága lest?Kép

Ha nem haragszatok leirom Nektek mi nyomja a pici kis szívünket.A párom ma mondd fel a munkahelyén,illetve ha ő nem teszi meg,megteszi neki a fönöke.Önhibáján kívül történik ez az egész,Ő egy végtelenül szorgalmas ember és csupaszív,de hát protekcióval került oda ezelőtt több,mint egy éve.Persze ez sokaknak szúrta a szemét.Szépen lassan megpróbálták kikezdeni,aztán eljutottunk idáig.Soha ott senkinek nem ártott,végtelenül becsületes ember és nem azért mondom ,mert szeretem,de soha semmiben nem hibázott olyat a munkahelyén ami miatt szemétkedést érdemelt volna.Mindegy,most még nekünk van tartozásunk a cége felé,száminkra felfoghatalan okból.
Most állhat neki munkát keresni,ami ugye valljuk ben elég nehezen megy és ki tudja mennyi idő kérdése.Én meg már csak egy hónapot dolgozom.Az albérletünk 55 ezer+rezsi.Mindez nem aggasztana,ha nem lenne a baba,mert akkor ugye én tudnék dolgozni.De igy?Kilátástalan minden.Minden olyan szép volt,terveztük a babát ,örültünk,imádjuk egymást éjjel -nappal,de nagyon félünk.Ő meg kezd depressziós lenni,hogy nem tudja eltartani a családját,milyen apa Ő?Pedig tudom,hogy nagyszerű lesz.biztosan átvészeljük valahogy ezt az időszakot,de bele sem merek gondolni mi lesz ,ha nem talál munkát májusig...Muszáj volt leirnom,mert el vagyok keseredve,de nem szeretném neki mutatni,hiszen ő már padlón van,szüksége van rám.De nekem is kell egy kis támasz...

MmónikaKép
Tényleg szép teljesítmény volt az a túra,igazán kitartó vagy.
gömbölyû

sziasztok,kösz a kelengye-tippeket. azt persze, hogy tudom, hogy vékony cucc kell..:DD
csak éppen az egyik nagykerben (XIII:ker.) ezerféle vastagságú cucc van..Mindegy, majd lesz vmi.

láttam, többen érdeklődtök az őssejt-témában. nem érzitek úgy, hogy kissé felfújták a dolgot, hiszen a Kismamás cikk is arról ír, hogy nem minden gyógyítható ezen az úton. persze, mindneki oda teszi a pénzét, ahová akarja, de szerintem kissé sokba kerül-pláne, ha a családban nincs is terhelt genetikai háttér.
vki írta a gát masszírozását, azt szülés közben a szülésznő fogja végezni-ha akarja. sajna, szokás-függő..Kép bár, ha a baba feje túl nagy, és a gát nem bírja, akkor úgyis vágnak, jobb a vágás, mint a repedés címén.

van köztetek monori? és olyan, aki a II-es klinikán fog szülni?
27+3
ezerjó

Gömbölyü Kép
A gyogyszertári "cucc" az glükoz, vagy valamilyen cukorféle (nem kristály Kép) én elötte kb 1 héttel váltottam ki, addig a kis mappámban tartottam, amiben a leleteim, meg kiskönyvem van (már csak azért, hogy itthon ne hagyjam) Szerintem menj akkor az sztk-ba, ha eddig mindent ott csináltak, akkor ezt is ott fogják!
Pénz és felkérés ügyben: nekem a terhesség elején mondta a dokim (Falina: Sz. E.), hogy majd késöbb beszélgetünk a szülésröl, és amultkori terhesgondozáson én hoztam szóba, hogy mostmár eléggé közeledik a nagy idöpont és egyrészt szeretnék az anyagiakról beszélni, másrészt szülésznöt választani. Megkérdeztem, hogy van-e valaki, akivel szert együtt dolgozni, azt mondta igen, tehát ezt a témát kipipáltam, és elmondta, hogy ö mennyit szeretne kérni a szülésért. Én ezt teljesen korrektnek tartom, mert tudom, hogy számithatok rá hajnalba is, vagy hétvégén, ha akkor indul be a szülés és ráadásul korrekt összeget mondott. Mondjuk, nem tudom, mit csinálnék, ha valami nagyon durva árat mondott volna...
Szóval, szerintem nyugodtan kérdezd meg, a szülést és az árat is. Egyébként én hallottam már olyat (igaz, Szolnokon), hogy azt mondta a doki, hogy köszöni, hogy igy gondoltak rá anyagilag, de kell az a pénz az ifjú szülöknek pelusra Kép
Ja, most olvastram utána. Most akkor ö sztk-s doki???

Össejt: sajna, mi nem nagyon engedhetjük meg magunknak és a baánknak az össejt levétel-tárolást, pedig nagyon jo dolognak tartom. Egyébként felnött emberben is van össejt, és azt is fel lehet használni. POnt nemrégiben volt erröl a hiradoban, hogy Debrecenben végeznek olyan kezelést, hogy szivinfarktuson átesetteket kezelnek a saját össejtjeikkel (asszem közvetlenül a szivbe juttatják), és ezzel javulás érhetö el az állapotukban.

Na, eleget beszéltem..
Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Gombolyu,

Sajnalom!
Majdcsak lesz valahogy, ne aggodj!
Nem emlekszem mar, hogyan van ez otthon, de nem kellenne megvarnia, hogy a fonoke dobja ki, csak a munkanelkuli juttatasok miatt is. Mas kategoria ha felmond es mas ha kirugjak. Jarjatok utana ennek is.

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Minyu

Igen sztk-s.Amit te irtál az magánra vonatkozott?
gömbölyû

Gömbölyü:

Szörnyü hallani ami veletek történt! Én összeteszem a két kezemet, hogy a páromnak stabil állása van és az én munkahelyem is viszonylag jól fizetett ahhoz, hogy GYED-en mereszthessem a fenekemet két évig.
Valami tartalék pénzetek nincs?
Mit dolgozik a párod? Mi a szakmája?
Bár ajánlani nem tudok semmit, azt tanácsolom, nézzétek meg ezeket az oldalakat:
http://www.expressz.hu
http://www.adecco.hu
Sőt, van egy olyan is, hogy http://allas.lap.hu
Érdemes minél többet böngészni ezeket, akár neked is, hátha találtok valamit! Én nagyon nagyon drukkolok nektek, és kitartást kívánok!

Lányok, az őssejtes dologról ezt az érdekeset olvastam:

"nem csodaszer, vannak korlátai. Jelen pillanatban a legfontosabb korlát a testsúly. A KZSV-t kb. 40 kg-os testsúlyig lehet használni. Utána a beültetés sikertelenségének a valószínűsége nő."

Egy másik oldalon ezt a határt 50 kg-nak írják, de ködösítenek, hogy szaporítani lehet őket valahogy..

Igy ennek tényleg nem sok értelme van. Akkor lenne értelme, ha ezzel egy életre bebiztosítanám a gyerekemet bizonyos betegségek ellen. Mondjuk azt én nem is vártam el tőle, hogy mindent gyógyít, egyelőre az orvostudomány még nem tart ott, DE! 20 év múlva tarthat ott, szóval szerintem akinek van ilyesmire pénze, mindenképp megfontolható a dolog.. Nekünk nincs, igy számomra ez csak elmélet marad egyelőre. Engem nem győzött meg a negativ oldalairól semmi. Mondjuk eddig is tudtam, hogy egyelőre nem mindenre tudják használni, de itt hangsúly az egyelőre-n van Kép
Ellenben arra felhívnám mindenkinek a figyelmét, hogy pl. a leukémiára nem kell hajlam, teljesen egyedi a dolog.. ugyanígy előfordulhat alzheimer kór is olyan családban, ahol korábban még soha nem volt.. szóval azért ezt arra építeni nem lehet, hogy "á a mi családunkban nem volt ilyen" szerintem.. Persze ne is legyen, de ha lenne rá fölösleges 340 ezer Ft-om, akkor elkölteném Kép

Ezerjó:
A kelengyékre visszatérve: Ezer féle anyag létezik, de írtuk, hogy pamutot vegyél. 100%-os pamutot! Az nem irritálja a kicsik bőrét. Annak szerintem csak egyféle vastagsága van Kép

hanee (24+0)
hanee

HaneeKép

Nagyon rendes vagy ,köszi.A párom műemlék-fenntartó technikus,illetve évekig volt építésvezető.27 éves,diplomája nincs még az a baj.De szeretne,csak megvárjuk ezt az időszakot.Meg nézem az oldalakat köszönöm.
gömbölyû

Tündérke!

Még csak a te üzenetedig jutottam, remélem nem későn.
Én is úgy tudom, hogy az uh. gépén van.

Kép
Kép
pipocska

őssejt:
most egy elég durva story köv., a kórházban mesélte a szobatársam, ezért lehet, h. nem pontos teljesen az infó. szóval mikor bejött szülni, az akkori szobatársa mesélte neki hogy járt. állítólag előre meg kell venni eszközöket vagy be kell fizetni egy részét az összegnek, erre már nem emlékszem. 100e Ft körül költöttek szülés előtt erre.
eddig OK minden, császár után kérdezi a lány a dokit, h. akkor levették a köldökvért? válasz: -jah, nem, sorry.
és ennyi... vége a történetnek. ugrott a lóvé és az őssejt... jó, mi? ezt az oda nem figyelést! és megfogadott dokija volt! inkáb bele sem gondolnék, mit érezhetett akkor a nő...

Falina
falina

Sziasztok,

Valaki tudna nekem segiteni mit neznek az AFP-nel es mik a jo eredmenyek.

Koszonom elore is
Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Gömbölyű,
remélem nem késő még!
szal, ha párod be van jelentve, akkor nehogy felmondjon, mert nem fog kapni munkanélküli segélyt. viszont, ha a cég mond fel ill. közös megegyezéssel távozik, akkor jár!
F.
falina

Lányok!

Irta ma Kiro Kft.-nek érdeklődni.
Vissza is irtak és azt írták, hogy a köldökzsinórvér levetethető, mindenféle anyagi vonzat nélkül úgy, hogy egy anonim sejtbankba kerüljön. a www.krio.hu oldalán van róla infó, azt írta az ürge. Majd utána nézek még, de szerintem ha ez így tényleg működik, még akár anonim módon, én levetetem. Megmenthet másokat is, meg végül is ha az én gyerekemnek lesz valami baja, akkor is megtalálják a mintát az anonim sejtbankban Kép

hanee (24+0)
hanee

Sziasztok!

Előbb magunkról.Kép
Reggel voltunk terheléses cuki vizsgálaton.
Itthon kellett meginni a glükózt, és 2 óra múlva bemenni vérvételre, az SZTK-ba./Lehetett volna a kórházba is, de én szeretem ezt a csajszit aki itt csinálja, nagyon kíméletes, és ügyes./ Ráadásul közel van.
A lötty nem volt rossz. Sőt!!!
Reggel tök szomjasan ébredtem, gyorsan éhgyomorra pisi, utána lötty.
Belecsavartam egy jó nagy citromot, jó hideg vízben oldottam fel, és ha hiszitek, ha nem, őrült jól esett.KépKépKép
A szomjam teljesen elmúlt, utána eltötyörésztem, csináltam reggelit a vérvétel utánra, ébresztettem Lacit, stb, stb.
Egyszóval, abszolút nem gáz.
Az viszont biztos rossz, ha ott kell üldögélni egy padon 1-2 óra hosszat.

Más:
Az ünnepek alatt itt voltak a barátnőmék Kanizsáról, és kaptunk tőlük egy halom cuccot.Kép
Először a kisruhák láttán azt gondoltam, hogy ezeket csak itthonra fogom tudni a Picurra feladni, mert tiszta anyatej folt volt + a pelus vonalánál is sárga. /Gondolom pisi, kaki./
De annak is örültem, hogy legalább az itthoni dolgai meg vannak oldva.
Erre ma nekiálltam hypos, biopon áztatós vízben kiáztatni, és olyan hófehérek lettek, mintha újak lennének.
Ezekután már csak átmosom valami bababarát mosóporral+ öblítővel, és ruhát nem is kell vennem. /Leszámítva azt az 1-2 darabot, aminek nem tudok ellenállni. /Pl. a börzénKép/
Kaptam még egy csomó mindent. Remélem nem hangzik dicsekvésnek, de muszály leírnom, mert annyira örülök neki. Kb. 100 000 ft-ot spórolt most nekem a barátnőm. Ami azért is nagy szó, mert meg voltam győződve róla, hogy senkitől nem fogok semmit kapni.
A hugomnak már 7 éves a kisfia. Nincsenek meg már a cuccai. Az unokahugom amit nem ajándékozott el a két fia után /többek között amit a hugomtól kapott!/ azt majd most a harmadiknál használja. 1 héttel fiatalabb terhes mint én. Tehát nem álltunk túl rózsásan. Ráadásul a barátnőmnek kislánya van. Még jó, hogy szinte mindíg unisex cuccokat vásárolt.Kép

Apósom meggyógyult. Sem én, sem Laci nem kaptuk el szerencsére. Remélem még nincs elkiabálva. A lehető legkevesebbett tartózkodtam a közös helyiségekben. Bevallom, lavórban fürödtem itt nálunk, hogy még az se legyen rizikófaktor.Kép

Móni!

Az álmodtól még nekem is futkározott a hideg a karomon, és a hátamon. Én is tök kibukom ha rémálmom van. Főleg ha Picurral kapcsolatos.
Hála az égnek ez mostanában elkerül, de a terhesség elején gyakori volt.Kép
Remélem megnyugodtál azóta.Kép

Őssejt:

Mi nagyon szerettük volna levetetni. Elolvastam egy csomó mindent róla én is, de inkább Laci volt, aki nagyon oda volt érte.
Miután kirúgtak, nekünk is át kellett értékelni a dolgokat.
Azóta pedig én is olvastam, hogy csak bizonyos súlyhatárig tudják garantálni a felhasználhatóságot.
Igazából ez akkor lenne tökéletes, ha mondjuk a gyermekemnek az ötvene- hatvanas évei felé segíteni tudnának a szívproblémáján. /Már ha lesz egyáltalán. Ez csak egy példa/
Ezzel esélye lehetne, hogy ne betegeskedésben élje idősebb napjait.
Hallottam egyébként azt is, hogy 20 éven belül az orvoslásban olyan robbanásszerű dolgok fognak bekövetkezni, hogy az őssejttel sok mindent fognak tudni gyógyítani, de remélem 20 év múlva a gyermekem nem 40 kg lesz, mert akkor az gáz.
Talán a mi gyerekeink fognak tudni élni ezzel a lehetőséggel.

Hanee!

Bocs, hogy nem jutottam msn-hez, de gyerekruhamizériám van.KépKép
Aranyos volt ez a takarítós, dolgozós hozzászólásod.Kép
Én még emlékszem amikor a munka hőse voltál, és el nem tudtad képzelni, hogy mi lesz veled, és mi lesz a céggel ha nem bírsz tovább dolgozni.KépKépKép
Én sajna pont ez a takarítós fajta vagyok. Laci pasiból van, anyósom pedig nem az a segítős fajta.
Túlzásba azért nem viszem.Kép
Napi egy-két óra az intenzív takarítás, azt sem egyszerre csinálom. /Azért nem tartok még seholKép/
A nagyobb gáz, az, hogy nekünk még ki kell festeni áprilisban. Mondjuk az Lacira marad, de a babafalat én akarom csinálni.Kép
Itt jut eszembe!!!
Lehet, hogy már kérdeztem: Nem tud valaki bérelhető írásvetítőről? /Nem dia vetítőt/

Gömbölyű!

Nem lenne célszerűbb, ha szülésznőt választanál?
Annak kevesebb a tarifája, és ha választod, az garancia arra, hogy végig ott van veled. Míg a választott doki, /ha nincs semmi gond, pl. császár-gyanu/ nem fog ott üldögélni senkivel. Jön amikor már az ő dolgai következnek + néha rád néz.
Azt tudom, hogy a Szent Imrés topikon azok jártak jól, akik ügyeletes dokinál, és választott szülésznőnél szültek. Akinek fogadott orvosa volt, vagy nagyon későn jött be hozzá, vagy átpasszolta másnak, vagy valami. /Persze nem minden esetben/
Ezt a döntést úgyis te fogod meghozni, csak azért írtam le én is a gondolataimat, mert így több dolgon tudsz morfondírozni, és hátha kitalálod a neked legmegfelelőbbet.Kép

A párod kirugatása témában osztom az előttem szólók véleményét.
Ő ne mondjon fel. Lehet, hogy még végkielégítés is jár neki ha kirúgják, illetve nem esik el a munkanélküli járuléktól. Az is valami ameddig talál munkát.

Kép
Kép
pipocska

Lányok!

Tiszta hülye vagyok már ezektől a bébi ruciktól!
Tettem fel tegnap táblicskut????????Kép

Kép
Kép
pipocska

Mmónika!
Lehet, hogy nekem címezted a doki nélkül lévő kérdést?

Minden Móni doki nélkül van, ezek szerint. Kép
A mostani dokim, aki nem vállalja a szülést, ajánlott maga helyett mást, és majd átad neki remélem minél alaposabb "oktatással". Szóval nem olyan nagy gond az orvosválasztást, ráadásul az új dokim csinálja mindig az Uh-t nekem, szóval már ismerem.

Hanee, ezek szerint megelőztél köldökvér témában! Kép Megnézem majd az újságot, hogy ugyanez az intézet van- e benne, és ha nem, akkor én is felhívom az újságban lévőt.

Mzx-Móni (24+3)

Kép

Kép
mzx

Mire végre idekeveredtem a géphez, addigra jól egyedül maradtam.
Vagy van valami jó film?Kép

Végülis miben maradtunk a kendő tanfolyammal kapcsolatban?

Mj!

Ki fogom próbálni azt a homeos bogyót amit írtál.
Az megelőzésre is jó?

Kép
Kép
pipocska

Mircimama jelkezz,
ugye nem kell tovább feküdnöd!? :/
Falina
falina

Gömbölyű!
Sajnálom, ami a férjeddel történt, valahogy biztos túl lesztek rajta. Szerintem se neki kellene felmondani.
Dokitémában sztem teljesen mindegy, hogy magán- vagy sztk-s orvos, ha éppen nem dolgozik, nem ügyeletes amikor szül az ember, elméletileg nem köteles bemenni. Akkor sem, ha előtte a magánrendelésére járok (ott azt a vizsgálatot, kezelést... fizetem ki). Ezt előre meg kell beszélni, hogy vállalja-e a szülést. Erre nyugodtan kérdezz rá, de lehetőleg ne más előtt (asszisztens). Pipocska ötlete viszont nagyon jó, hogy szülésznőt válassz, mert tul.képpen ő van veled, nem a doki. Még a szülést is szinte ő vezeti, a doki csak a gátmetszést és a varrást csinálja. Vagy ha vmi probléma adódik.

Mmónika!
Le a kalappal előtted! Én néha 100 évesnek érzem magam, olyan lassan totyogok fel a 4-re. Pedig hogy szerettem én is túrázni!

Jó éjszakát!
Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!
Csak úgy beleolvastam a topikba, és láttam, hogy Anikó kérdésére még nem írt senki. (Lehet, hogy már korábban kiveséztétek a témát?Kép)
Érintett lévén a kérdésben (az első babámmal alacsony AFP, most a másodikkal alsó határérték, mindehhez intermedier életkor), írok pár sort.

Anikó: az AFP-nél azt nézik, hogy az a bizonyos fehérje, aminek ez a rövidítése, milyen mennyiségben van jelen a vérben. Megadják a MOM-ban is, vagyis az átlag az 1 MOM, és ennek valahányszorosa az illető eredménye. Ha mondjuk az AFP értéked 0,9 MOM, akkor ez az átlag 0,9-szerese, vagyis picit alacsonyabb. (Ugyanígy, ha 1,1 MOM, akkor picit magasabb.) Az, hogy mi számít jó eredménynek, az több mindentől is függ. Például az életkorodtól. 30 év alatt az olyan érték is jónak számíthat, ami 30 fölött már esetleg hatátérték. A dologhoz még hozzátartozik az is, hogy az AFP eredmény rendkívül megbízhatatlan, vagyis önmagában nem jelent szinte semmit. Túl alacsony, vagy túl magas értéknél tovább szoktak vizsgálódni, hogy kizárják a rendellenességet.

Lehet, hogy megpróbálok bekapcsolódni a topik életébe (ha nem bánjátok, és ha egyáltalán fel tudom venni a fonalat). Rájöttem, hogy így a második babával is olyan jólesik a várandósság ilyen-olyan kérdéseiről beszélgetni, és elég sok infót lehet összeszedegetni egymástól.

Hagnosz 22+1

Ági
Kép
Kép
hagnosz

sziasztok!
4. babámat várom. 2005 juniusában fog megszületni.
Lehet még hozzátok csatlakozni?
Letty

Sziasztok!

Szerintetek létezhet, hogy az a bizonyos hányinger a terhességem utolsó harmadában tör rám? Kép
Persze a szakirodalom azt irja, hogy ez lehetséges, de nem tudom..
Ma reggel arra ébredtem, hogy iszonyatos hányingerem van, forog, kavarog a gyomrom és közben mozog a baba, egyre erősebben, hullámzott a hasam is tőle (eddig most volt a legerősebb) és ahogy éreztem, hogy mozog, hányingerem volt tőle hullámokban.. fura.. mostmár picit jobb, abbahagyta a mozgást, de még mindig olyan "felkavart" az egész..

Letty, Hagnosz sziasztok, üdv köztünk!

Hagnosz:
Az AFP-ről azért nem kezdett el senki írni, mert ez heteken keresztül volt topictéma, amikor többségünknek vizsgálták az AFP-t és szerintem már picit mindenkinek a könyökén jön ki a kérdés, főleg mivel kicsit túl is dramatizáltuk a dolgot Kép
És egy kérdés: véletlenül nem irtál valami gyerekneveléses topicba? Nagyon ismerős a nicked.

Letty:
Negyedik baba? Az igen! Kép

hanee (24+1)
hanee

Gömbölyű! 75 gr cukorról van szó, nyugodtan váltsd ki.
Én a dokitól azért nem kérdeznék árat, mert volt olyan ismerősöm, akinek 80ezret mondott, és az utolsó hónapban ráadásul, tehát már váltani sem tudott. Adjál amennyid van, és kész. Először kérdezd meg, hogy vállalja-e a szülésedet. Ha fix árai vannak, úgyis közölni fogja veled.
Én a párod helyében azért se mondanék fel, mert ha a főnöke mond fel neki, akkor sokkal jobban jár. Jár neki a végkielégítés meg a munkanélküli segély. Ne légy úgy elkeseredve, biztos, hogy találtok majd valami megoldást. Az meg, hogy esetleg ügyeletesnél szülsz, nem hinném, hogy nagy gond, több lány is mesélte, hogy már csak azért is ügyeletesnél szült, és minden oké volt. Így megspórolt a gyerekre egy ötvenest!

Hanee! Azért én ezzel vitatkoznék, hogy egy sztk-s dokinak kötelessége-e levezetni valaki szülését, HA ÉPPEN NINCS ÜGYELETBEN. Mert ugye az ember két szép szeméért nem fog beugrani a kórházban szabadidejében levezetni egy szülést. Erre az ügyeletes doki való.

Szóval sík mindegy, hogy a doki hol dolgozik, ha nála akarsz szülni, és behívod szabadidejében, akkor perkálnod kell, mert nem köteles bemenni.

TEJ: egyik reggel arra ébredtem, hogy az egyik cickómhoz kissé odaragadt a pizsama. De azt képzeltem, hogy csak hallucinálok, mert semmi foltot nem láttam sehol.

Ancsipancsi
18+0

ancsipancsi

Hanee, mikor először hánytam, 16 hetes voltam. A védőnő azt mondta, hogy neki végig hányingere volt. Lehet, hogy a babuci felkavarja a gyomrodat!

ancsipancsi

Ancsipancsi:

Igazad van a dokis dologgal kapcsolatban. Amit irtam alapvetően arra irtam, hogy a dokinak pénz nélkül is kötelessége végigcsinálnia a terhességet és természetesen ha ügyeletes a szülést levezetnie.. Illetve azért itt hozzátenném, hogy azért az még mindig igaz, hogy egy sztk-s orvostól elég fájó dolog, hogy 80 ezreket kér egy szülésért. Ugyanis hozzá azok járnak általában, akik vagy nem tudják megfizetni a magánorvost, vagy nem akarják megfizetni a magánorvost.. vagy mondjuk akik véletlenül ottragadtak, mert jó orvos (ez a ritkább és én is megszívtam!). A magándoki kérjen amennyit akar. Oda az ember úgy megy, hogy tudja: Fizetni fog.. És azért nem mindegy, hogy tudom, hogy elmegyek a magándokihoz, 60 a tarifája, van lehetőségem eldönteni, hogy hozzá megyek, vagy 40 másikból valamelyikhez, akik esetleg kevesebbet kérnek, vagy megyek ahova tartozom, mert nincs pénzem és a doki közli velem hogy 60-at kér. Nem is tudom, erre én mit mondanék ilyen esetben.. ha véletlenül ő lesz mégis az ügyeletes amikor szülök, akkor ugyanúgy tartani fogja a markát. Ez igazából csak kellemetlen, merthogy pont ez az, amikor nem köteles az ember fizetni. Meg én abban is látom picit az ellentmondást, hogy OK, hogy orvosról van szó, akinek diplomája van, és OK, hogy berángatják a szabadidejében, de még ha dupla díjban is dolgozna, melyik másik ember keres fél napos munkával 60 ezer Ft-ot? Mindezt úgy, hogy tulajdonképpen csak rendelkezésre áll és lehet, hogy nem csinál semmit. Mert ugye normál esetben sima szülése van az embernek és szinte bele sem kell szólnia.. esetleg ejt egy kis vágást.. gyakorlatilag munka szempontjából annyit csinál, hogy nyisszant egyet és varr egyet..
Nem csodálom, hogy balhék voltak a hálapénzek miatt, ugyanis ez Magyarországon egy jogilag el nem ismert dolog. ELVILEG nem kérhet az orvos hálapénzt senkitől. Márpedig ugye egy magánorvosnak tarifája van, egy sztk-s orvosnak pedig nincs, mert a TB fizeti! Tehát minden amit egy sztk-s orvosnak fizetünk az hálapénz. Amit nem vagyunk kötelesek fizetni. De természetesen abban igazad van, hogy senki sem olyan hülye, hogy rendelkezésre álljon a szabadidejében ingyen..

Szerencsére elmúlt a hányingerem viszonylag hamar.
Egyébként tegnap nagyon égett este a gyomrom, lehet, hogy azzal is összefügg a ma reggeli hányinger, de nagyon fura volt, mert ahogy mozgott a baba, úgy kavargott a gyomrom, mintha felcsavarta volna a kis lábára az egészet és megpödörte volna, vagy nem is tudom... a kis krampusz Kép

hanee (24+1)
hanee

Sziasztok Babavárók!

Bocsi, hogy közbekotyogok, de olvasgattalak titeket, és van pár olyan dolog amin én már tuljutottamKép)).Lassan nálunk már érkezik a baba, (36.hétnel tartunk pocaklakóval) és igaz nem is otthon Magyarországon fog szuletni, de az egyik legjobb barátunk szulész-nögyógyász és így egyböl beugrott néhány dolog amit töle megtudtunk...Kép)
Szóval a tarifákon gondolkoztatok néhányan...Sztem a legegyszerubb megkérdezni...Még mindig jobban jártok, ha kerek perec megmondja hogy ö ugyan nem fogad el pénzt szulésért (VAN ILYEN!!!) és inkább örömmel adtok neki valamennyit, mint kényszerböl...Ha mond konkrét árat, akkor pedig még mindig van idötök meggondolni, hogy ez sok vagy reális nektek...
Amugy Magyarországi orvosi körökben a fizetést a magán dokik "ugy varjak el" hogy a magánrendelésen terhesvizsgálaton fizetett összeg 10 szeresét adjátok szuléskor. Tehát ha 5000 a rendelése, akkor kb 50000 a szulés...
Erdemes ezt követni, mert a 6.heti vizsgálaton eléggé a pénz mennyiségével arányos mértékben figyelnek rátok..(sajna barátnöim tapasztalták Kép .A szulésznök ennek az összegnek a feléért dolgoznak....Az altatóorvos (császárnál vagy EDA-nál) általában mindig megmondja az összeget..Ez sajna MAgyarországon igy megy....Volt olyan amikor a doki egyböl a szulést követöen, apukát az alatóorvoshoz kuldte "fizetni"..Megesik sajnos....
Aki SZTK-s orvosnál szul, sztem egy kevés összeggel akkor is számoljon, mert a szulést követö vizsgálatoknál valahogy jóval kedvesebbek az orvosok ha kaptak borítékot...
Na ennyit a pénzröl...Szerencsére itt kerek perec megmondta az orvos, hogy ö ezt sértönek tekinti mind a maga, mint orvostársai nevében...(Talán egyszer MAgyarország is eljut erre a szintre)
Hanee, sajan a rosszullét nálam igazából a 29.héttöl volt jelen, elötte egyetlen egyszer sem hánytam..Utanna viszont mindentöl..(A kocsi szagától kezdve, a férjem legjobb parfumjéig bezárólag mindentöl hánytam...)Ez akkor nagyon jellemzö, ha fiut vársz, mert a baba kialakuló férfi hormonjai megnövekednek a szervezetedben, és kicsit megkeveri a hormonháztartásod...Ami ugye terhesség során amugy sem tökéletesKép;
Bocsi, hogy belekotyogtam, további jó babavárást nektek...
gabii

Szia Gabii!

Köszi, hogy belekotyogtál, hasznosat irtál! Kép
Viszont én kislányt várok Kép Hacsak most úgy nem döntött, hogy mégis kinő a kukija Kép Kép Kép Kép De ezt nem hiszem Kép Remélem inkább csak a rossz gyomrom miatt volt a dolog és nem jelentkezik többet. Minden esetre most ettem két banánt és ég tőle a gyomrom Kép Remek.

Hozzászólva még a pénzes dologhoz: Magyarország akkor fog eljutni arra a szintre, ha az orvosok meg lesznek fizetve. Mert sajnos most kb. egy orvosnál jobban kerestem egy x. cégnél, diploma nélkül.. ami igy nincs túlzottan egyensúlyban. Vannak ismerőseim akik egészségügyben dolgoznak és hát nem festettek erről valami bíztató képet.
Az egyik barátnőm sztomaterápián (jól irom?) dolgozik, ahol ugye a lelki dolgok miatt plussz pénzt fizetnek (szóval az egy kvázi jól megfizetett terület) és mégis kevesebbet keres, mint én.. Sokkal! Szóval a magyar helyzet az elég gáz sajnos Kép

hanee
hanee

Sziasztok,

Az újaknak üdv. és persze, hogylehet, hozzánk csatlakozni, hisz erről szól a dolog.

Anikó: Hagnosz szépen leírta, amit az AFP-ről tudni kell. Bocs, hogy nem reagáltunk rá, csak szerintem sokan már túl vagyunk a dolgon, persze ez nem mentség....A lényeg, hogy a dokid azt mondta, hogy minden rendben és a genetikai uh is csak ezt fogja alátámasztani...:-)) Amúgy én a google.co.hu ban kerestem rá arra a szóra, hogy AFP és nagyon szép találatokat találtam, ezt még régebben tettem, amikor nekem alacsony lett az értékem.

Őssejt: hát még megfontolandó, minden esetre, körül járjuk a témát aztán döntünk... Bár mi sem dúskálunk a pénzben, de ha spórolunk akkor talán... Másik nagy beruházásunk egy vizszűrű berendezés lesz, az is horror összegbe kerül, de az tényleg jó. Azt nem csak a baba miatt tesszük, de azért Ő is komoly szerepet játszik a döntésben.

Lányok: a www.weleda.hu lapon sok hasznos krém és ilyesmi van kismamáknak és babáknak. Én olyan gátmaszírozót is veszek majd. Én fontosnak tartom a gátmasszást,még ha végén vágás is lesz belőle. Ténlyeg jár valaki intimtornára.. Szentimrében ingyenes... csak úgy mondom, bár biztos máshol is...

Gömbölyű: sajnálom ami a pároddal történt, munka ötletem, viszont sajnos nincs.... de remélem meg fogjátok tudni oldani valahogy...Drukkolok Néktek.

Letty: nem semmi, akkor te már mindent tudsz... akkor profiként számítunk rád...

JOhannaZSebi

Kép
Kép
johanna1975

Gömbölyü Kép
Igen, amit irtam, az magánrendelöben magándokinál zajlott, én ezért is kérdeztem rá az árra. És mostanában (beszélgetve kismamikkal és nemrégen szült anyukákkal) tényleg az az általános, amit Gabii Kép is irt, hogy a magánrendelés 10szersét kéri a szülésnél.
Pipocska Kép ötlete, hogy fogadj szülésznöt, szerintem tényleg jó! A Söfiben fogsz szülni igaz? Bkriszta Kép ajánlott nekem egy szülésznöt (még mikor nem tudtam, hogy van-e konkrét szülésznöje a dokimnak), akivel véletlenül futott össze, ha gondolod, megadom az elérhetöségét. Illetve az elöadásokon mindig azt mondják a dokik, hogy nyugodtan fel lehet menni a szülöszobára, és megkérdezni 1-2 szülésznöt. Pl mi múlthéten felmentünk Patrival és kikpapijával az elöadás után és egy nagyon aranyos, szimpatikus szülésznö megmutatta nekünk a szülöszobákat. Sajni, anevét elfelejtettem Kép

Ja, hogy magamról is irjak: tegnap voltunk dokinál. Minden rendben, leszámitva a sok keményedést. Ugyhogy tömöm magamba a magnéziumot. 1 honap mulva kell mennem az utsó nagy laborra, ami kenetvétellel (valszeg streptot nézi), és terheléses vércuki vizsgálattal lesz füszerezve. Fincsi. Babócám fejvégü és igen aktiv volt, majd kirugta a doki kezéböl az UH-s érzékelöfejet Kép

Na, pusz mindenkinek
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Hagnosz, Letty! Üdv közöttünk!

Hanee!
Sztem a baba kezdi nyomni a gyomrodat, főleg ha ilyen sokat mozog. Az is lehet, hogy vmi olyat ettél tegnap, ami túl sok volt a gyomrodnak, ezért is égett. Sajnos ez előfordulhat.

Nekem már megint fájdogál a pocim, de szerencsére rájöttem, hogy nem a hasamból indul ki, hanem a lágyékhajlatból, így annyira nem aggódok, csak kellemetlen. Lehet, hogy Picur nyom vmi ideget.

Éva

Kép
sygnum

Szia Sygnum!

Valószínü, mert tegnap csokit ettem.. meg olyan rakottkrumplit, ami tele volt kolbásszal.. soha többet nem eszek kolbászt és csokit!!!!
Annyira ég a gyomrom, hogy megőrülök és már elfogyott a tudományom, nem merek semmit enni, mert csak rosszabb lesz tőle..

A gyereket meg beiratom judora ha megszületett, ott ugráljon ne a pocimban... Kép

hanee
hanee

Sziasztok!
Hanee nekem a hagyma tiltott dolog,kivéve a kajába főtt állapotban.Nekem attól szokott minden bajom lenni,és olyankor én nem is alszok,olyan szinten ég a gyomrom,hogy csak összegörnyedve lehet valamennyire elviselni.Próbáltál már tejet inni?A férjemnek mindig bejön,nekem viszont soha,de egy próbát megér.

Letti üdv,én is 4. babás vagyok Kép!

Tegnap voltam a dokinál,most éppen 23 hetesnek mérte a babát,úgyhogy végképp elvesztettük a fonalat,de azt mondta,hogy most már ne módositsuk a szülés idejét,lényeg az,hogy valamikor júli 20.-a körül érkezik.Hihetetlen,hogy pár nap altt is mennyit nőnek a babák.Az én kicsimnek szombaton 52mm volt a BPD-je,tegnap meg már 58!Ja,és 596 grammosnak saccolta az Uh.Azért külön meg lettem dicsérve,hogy január óta(akkor voltam utoljára)nem híztam csak 1 kilót.Nagyon büszke voltam magamraKépEddig plusz 2 kilónál tartok,aminek rettentően örülök.
Találkoztam Vikkával,jó sokat kellett várnunk,én már néha majdnem elaludtam a széken,bezzeg mikor este lefeküdtem csak forgolódtam,nem bírtam elaludniKép
Ti hogy alszotok?
Én szoktam mondani,hogy a baba már most felkészit a születése utáni nemalvásra.

Hanee!Az én babán meg kis lustaság,én hova irassam be?

Pipocska,köszi a választ,már késő volt,de sebajKép
Még át kell szoknom a magánrendeléses terhesgondozásra.3 éve a lányom várásakor,még sztk-ba jártam dr.A.-hoz,ott más volt a rendszer.

Tényleg,a második nagy vérvételnek,meg terheléses cuki-vizsg.-ot mikor kell megejteni?Mert én kérdeztem tőle,hogy nem kell-e menni,és azt mondta,majd ha legközelebb megyek hozzá,de az 6 hét múlva lesz,és addigra már 29 hetes leszek.Szerintem valamit elnézett.

Na,jó,befejezem a regényírást,aztán megyek mosni.

Tünde,23

Kép

Kép
tündérke26

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?