Új privát üzeneted érkezett!

11.45-re megyek, és belenézek. Mármint a csillagszemébe. Régebben hogy zavart, ha jóképű egy nődoki, most már nem zavar, sőt...

Kép
Kép
verona

Vera Kép várjuk a beszámolót holnap!
Na, akkor már tuti biztos, hogy jó döntés volt nekem is a Kaáli, lehet, hogy az én koleszterinem mögött is valami disznóság húzódik meg, amitől a PCO is van. Nekem terhesen 10 fölött volt a koleszterinem, alapjáraton olyan 7 körül van, nem tudom pontosan, mert a legutóbbi leletet a körzetinél hagytam. Ezt nem régen csináltuk, mert képzeljétek, hogy decemberben, januárban nagyon sokat émelyegtem, pedig látszólag semmi okom nem lett volna rá. Mivel a vérkép és a vizelet rendben volt (a koleszterinem is csak 1 csillagot kapott) annyiban maradt. Ezek szerint ez is intő jel, hogy alaposabb kivizsgálásra van szükségem.
Én is pont azért szeretném megtartani a dokimat, mert nem akarok pocakosan új doki, kórház után rohangászni, amikor egy már bevált. De bár már ott tarthatnánk.
A telefonban azt mondta a hölgy, hogy a férjem is jöjjön. Őt még nem vizsgálták, de szerintem nincs is gond nála, legalábbis bizonyíték az már van rá.Kép Valószínűleg nálam van a bibiKép
Jesszusom, 2 zsmlével nem tudom hogyan fogod bírni a napot + a gyógyszerek. Én azt vettem észre, ha nem üres gyomorra veszem be a bromót, akkor nem olyan vészes.
Én most 166 cm és 53 kiló vagyok és nagyon lustaKép sokat ülök a gép előtt, ezen dolgozom, meg néha babanetezemKép Most még nincsenek gondok, bár amióta szedem a gyogyókat kissé lelassult az anyagcserém, ez normális?

Nóri, nagyon durva, amit írtál Baranyiról, nem tűnik valami empatikus embernekKép Remélem nem kerülök Hozzá. Ő egyébként mivel foglalkozik?

Egérke, szerintem mindenképpen csinálj tesztet, de reggelit! És valami jó érzékeny tesztet vegyél. Nagyon drukkolok a II-ért!

Márti, Neked is nagyon szorítok, 15-e mindjárt itt van!!!!

Én is annyira bízom benne, hogy a tavasz jó hatással lesz mindannyiunkra, mert valahol lelkileg is össze kell szednünk magunkat, a többi meg a Jóisten dolgaKép Remélem kegyes lesz hozzánk és elsüllyeszti ezt a topikot, hogy egy babásat nyithassunk helyetteKép

Szép napot mindenkinek!
Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429

Belebúvárkodtam a cukros oldalakba. Hol sápadok, hol pirulok, hol könnyezek. Emberek! Lehet, hogy évek óta ez a bajom? Ez a 2. típusú betegség nagyon gyanús.
Pirus! Holnap doki után bejövök az irodába, és beszámolok.
Én akárhogy fogyózok, csak hízok. Olvastam valamit a széhidrát-függőségről is. Szerintetek ez csak egy jó kifogás, vagy érdemes rá odafigyelni? Én pékáru és édesség nélkül meghalok. Nem nyafogás, tényleg kiborulok, ha nincs. Rendesen kibirhatatlan vagyok, ha nem ehetek.
Ja! A Kaális lányoknál olvastam, hogy pont az én mostani dokim is a Krizsához (remélem jól írom) irányítja a betegeit. Ha visszafelé is kommunikálnak, akkor lehet, hogy hamarabb megtudja az "árulásomat", mint ahogy 16-án találkoznánk???
Szép napot!
Vera

Kép
Kép
verona

Vera, megtaláltam a könyv megfelelő fejezetét.

Fogyizó cukorbetegeknek ezt ajánlja:

- alacsony energiabevitel: nőknél napi 1000 kcal.
- a napi szénhidrátmennyiséget (125-150gr) 5x-6x-ra elosztani
- a tápanyag összetételének kiegyensúlyozottnak kell lenni(lásd lejjebb)*.
- sovány húsféle és tejtermék kis mennyiségben ajánlott
- az étrend alapját a magas rosttartalmú zöldségek adják (zöldbab, káposzta, saláta, zöldborsó, sárgarépa, kelbimbó, karfiol, kelkáposzta). Vagy nyersen, vagy párolva fogyasszuk.
- gyümölcsök: napi 20-25 gr fogyasztható, számolva. (grapefruit, narancs, alma, mandarin, eper, őszibarack, sárgabarack, meggy, s.dinnye. (nagy átlagban ezekben 10-20gr szh. van 100gr.-ban)
- keményítő tartalmú élelmiszerek közül javasolt: barna kenyér.
Kerülendők: fehér kenyér, rizs, pékáruk, tésztafélék. Kis mennyiségű (nem püré formájú) krumpli fogyasztható.
- zsírszegény konyhatechnológia javasolt. (párolás, főzés, grillezés)
- Édesség kerülendő, a diétás is.
- reggeli 40gr szénhidr. alatt legyen.
(1 zsemle+2dl tej)
- édes alkoholokat ne igyunk
- torna naponta.

A tápanyagösszetétel: Vigyázni kell, hogy ne egyél túl sok husit meg tejfélét, mert az aránytalanul sok fehérjét visz a szervezetbe. (márpedig, ha az ember kerüli a sz.hidrátot, ilyeneket fog választani.)
A helyes étrend: 50-55% szhidr, 15% fehérje, 30% zsiradék.

Nem kell ezzel sokat foglalkozni, elég, ha kiszámolod a szhidr. tartalmat+ kalóriát, és emellett zsírszegényen eszel és sok zöldséget.
1-2 hét alatt ránézésre meg fogod tudni mondani a kaják szh. tartalmát, csak használd a mérleget.

Tápanyag szükséglet: egy 160cm-s nőnek, ideális súllyal, -a táblázat szerint-, könnyű munkánál kb. 1650-1700kcal-ra van szüksége.
A 160cm, 65kg úgy tűnik, nem vészes: 160 cm-hez az ideális testsúly 52.6 kg, a szélső értékek: 48-61kg.

Minta-étrend 150 gr-ra:
reg.: tea, sonka, 1/2 zsemle, alma
10 ó.: 1 narancs
12 ó: kafiolleves, héjában sült krumpli, grill csirkecomb
uzson.: sajt, 1 Abonett, 2dl tej
vacs.: saláta (retek, paradicsom, hagyma...), 1 zsemle
utóvacs.: cukor nélk. almakompót, 1 Abonett.

Egyébként a zőldséglevesek, rakott zöldségek, főzelékek a legfinomabbak, azokból sokat lehet enni. Csirkemellet is sütögethetsz jó fokhagymásan. Túró rudit bekaphatsz 1-1-et, ha éhes vagy. (10-12gr. szh. )

Dehát neked nem kell ennyire szigorúan venni, elég, ha tudatosan, figyelmesen komponálod meg a kajákat.

Nóri, nem teszteltem, elegem van. Vettem még egyet, beraktam a hátsó polcra. Rá sem akarok nézni. Inkább jöjjön meg.
kisegér

Nyomtattam!
Átrágom!
Köszönöm!
Holnap jövök!
Hali!

Kép
Kép
verona

Az előző levelemet már előre beírtam Word-be, nem láttam az új fejleményeket. Ne izguljon senki, nem fogtok éhen halni. Nem olyan gáz ez a cukrosság. Dehát nektek alapvetően nincs is.

A javasolt 125-150gr szh. az kb 5 zsemle egy napra. (30gr szh. egy zsemle)
Vera, azzal az édességel meg péksütivel jó lesz vigyázni. Túrógombócot sokat ehetsz, cukor nélkül Canderellel. Light kólából is sokat ihatsz, az jó édes, 0 kalória, 0 szhidr.
1 db. palacsinta (nem ajánlott) kb. 10-15gr. szhidr. Túróval töltsd meg, vagy édesítős kakaóporral, vagy diétás lekvárral.

Nekem a cukoréhségemet a kóla meg az édesített tea oldotta meg. Egyébként, ha nem a fogyó miatt kellene odafigyelned az ételekre, gyakorlatilag mindent megehetnél a szhidr. tartalmat figyelembe véve.
Én szoktam almakompótot csinálni, nagyon finom, sok fahéjjal.
kisegér

Egérke, mi ez a negatívkodás????

Igenis NE jöjjön meg, mi ezért szurkolunk! Meglátod, holnap sokkal jobb lesz! Ha még akkor sincs semmi jele a mensinek, csináld meg a tesztet reggel!

Előre a II-ért!

Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Sziasztok,

Negatív a teszt, még az árnyék sincs (reggeli első pipi). Lehet, hogy azon a fajta teszten (Hcg-line) a tesztfelület mindenképpen meglátszik, ahogy a pisi átáztatja. Ezúttal Rapi-preget használtam, az egyértelmű volt.
Most jöhet a mensi, és aztán felhívom Krizsát, hogy sürgessük meg a dolgot. Legalább figyeljük uh-val a ciklust, hogy tudjam, mikor kell egerészni!
Mennyi a Kaáliban az uh?

Lányok, köszi a biztatatást, még rám fér a következő ciklusban!

Az volt a baj ezzel a hónappal, hogy nagyon bemagyaráztam magamnak a terhességet- az a cici-dolog nagyon fura volt. Néhány napja meg már hányingerem is van és nem bírok édeset enni, viszont minden mennyiségben kívánom a húst. A feszültségtől szétrobbantam már, hogy megtudhassam, mi van ennek a hátterében. Most egy kicsit megkönnyebbültem, mert most nem volt a legjobb az egészségem a teherbeeséshez- vírus, antibiotikum, gomba, stb... Nem hiszem, hogy az egérkének tetszett volna.

Napsugár, Bogi, Márti, merre jártok?
kisegér

Egérkém... az a baj, hogy idő előtt meg akarod erőszakolni a dolgokat. Könyörgöm... múlt vasárnap volt + az LH teszted, tüszőrepedés csak aznap este vagy másnap történhetett meg. Hova sietsz ennyire? Ma még tüszőrepi után 12.napon vagy. Várjál már egy kicsit... azt beszéltük eredetileg, hogy megnézzük hétvégén jelentkezik-e mensid. Ha nem, úgy hétfőn kellett volna először tesztelned.
Egyébként a Rapi-preg eléggé "érzéketlen", nekem előző du. a Medilab már kimutatta, mikor még másnap reggel ez nem mutatott semmit.
És ha mégsem vagy terhes, úgy meg kell tanulni azt is, hogy a fokozott önfigyelés pszichikailag is képes tüneteket produkálni, én sajnos tudom, mert jóval több ciklusban volt peteérésem... Kép Még ne add fel.

Ha inszem keretében mégy Krizsához, nem kell fizetni az uh-ért. De akkor az inszem mindenestül 30 rugó (plusz 1-2 szuri).
snori

Gondolod, csináljak még egyet...? Hm... Majd talán egyszer... Most ez így elég volt, kb.2500 ft-om bánja. Megvárom, jön-e mensi. (még nem érzem.)
Azt gondoltam, 12. nap reggelén csak meglátszik már, ha pozitív. A múltkor 14. nap este csináltam, és egyértelmű volt. Egy 500 ft-os vacak papírlappal. Még mindig ott van. Ezért bíztam abban, hogy most már megbízható az eredmény. Múlt szombaton volt + tesztem, vasárnap akcióztunk.

Nem akarok még inszemet, rettegek attól, hogy piszkálják a méhszájamat. Azt csak végső esetben engedem. Egyelőre csak uh-t szeretnék + talán gyogyikat, ha szükséges. Az átjárhatósági megcsinálják a Kaáliban?
Így mennyi az uh?
kisegér

Nemtom, ezeket meg kell kérdezni Krizsától.

Van egy statisztika valahol az angol site-kon, hogy 12.nap valami 20%-nak jelez ki pozitívat a terhességi teszt, és 14.napon is csak 80%-nak... várj hétfőig.

Azért az inszem-méhszáj probléma elég ritka... egyfelől tmarha ürelmetlen vagy, másfelől meg ódzkodsz a sokkal tutibb módszertől. Te tudod. Kép
snori

Sziasztok!

Egérke, sajnálom, hogy hiába teszteltél.Kép De meglátjátok, ez a tavasz babát fog hozni mindannyiunknak!!!!Kép
Nekem legutóbb a Medilab a 13.napon mutatott nagyon halvány II csíkot reggeli vizeletből.

Tegnap este találtam még néhány megdöbbentő dolgot a cukorbetegségről, pl. egyet az egyik veresi lapban. Egész éjjel nem aludtam, és ezt most szó szerint vegyétek. Járt az agyam. Már azon is gondolkodtam, hogy levelet írok az Egészségügyi Minisztériumnak, csak félek el sem olvassákKép Amíg a nagyokosok a kórházak privatizációjában látják a magyar egészségügy fellendülését, nem veszik észre, hogy kevés pénzzel mennyit takaríthatnának meg! Döbbenetes, hogy ma, Magyarországon mennyire nem költenek a felhívásokra, megelőzésre, holott nem kell közgazdásznak lenni ahhoz, hogy megértsük, a megelőzés sokkal olcsóbb, mint a gyógyítás. Csak gondoljatok arra, hány nő rohangál ma az országban, akinek PCO-ja van a tudta nélkül. Félrekezelik Őket, beletörődnek, ha egyáltalán kiderül, de az esetek többségében ki sem derül. Arról nem is beszélve, hogy mennyire jellemző vagy lesz jellemző ezekre a nőkre a 2-es típusú cukorbetegség. És hogy ennek milyen következményei vannak. Jómagam is csak most szembesültem ezekkel a dolgokkal.
És akkor mi még 'szerencsések' vagyunk, hogy tudjuk mi a bajunk. Ezután nem kétséges, hogy addig megyek, és annyi ajtót fogok zörgetni, amíg meg nem csinálják a terheléses cukor- és inzulin vizsgálatot. Amióta dolgozom fizetem a TB-t, a férjem is, mégis folyamatosan tömni kell az orvosokat, járjon már nekem ennyi, hogy a TB számlájára megcsinálják ezeket a vizsgálatokat.
Na! Most jól kidühöngtem magamatKép
Amúgy eldöntöttem, hogy nagyon komolyan fogom venni az elkövetkezendő vizsgálatokat és tényleg megteszek minden tőlem telhetőt, hogy mind az életmódomon, mind az étkezési szokásaimon változtassak. Mert bizony ennyit nekünk is meg kell tennünk!

Tegnap férjem munkatársa/barátja és felesége volt nálunk. Ő is sorstársunk, Neki is a héten derült ki a diagnózis: PCO. Többet nem is mesélnék, remélem Ő maga is jön majd és mesél, mert hívtam, hogy csatlakozzon Hozzánk.
Amúgy, képzeljétek, a Nyírő Gyula kórházba jár egy orvoshoz, aki elsőre a metformint ajánlotta! Ez azért nagyon bíztató!
Hogy a fenti gondolataimhoz visszatérjek: Érthetetlen számomra, hogy egy ilyen népbetegség, mint a PCO vagy maga a cukorbetegség, mennyire nincs kommunikálva a nőgyógyászok által.Kép

Szép Napot mindenkinek! Én meg pihenek, mert leájulok a székről.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Igen, a pco-t nekem sem ismerték fel, csak 4 éve. Előtte elküldtek azzal, hogy ahány ház, annyi szokás: van, akinek nem rendszeres a vérzése, és ez tök normális. 20 évesen azzal biztattak 50-60 napos ciklusra, hogy majd ha férjem lesz, meg szülök, rendbe jön az is... hahaha.
Végül az Egyed prof-hoz kellett eljutnom, hogy kiderítse, mi bajom. De előtte a Sz.-ban egy másik orvos is hasonlókat mondott, mint amit fent leírtam. Egy vérvételt sem csinált, meg a cukromra fogta az egészet.

A cukrosságról a patika magazinban írnak sokat, meg a népszabi mellékletében néha. Nálunk a körzetinél komoly plakátok vannak a depresszióról, magas vérnyomásról, cukorbetegségről.

Piros, annyira nem kell megijedni a fenyegető cukortól. Normál testsúly, mozgás, változatos táplálkozás segítenek megőrizni az egészséget. Egyébként nagyon sok öreget érint a cukor, függetlenül a pco-tól.
Természetesen a legjobb, ha kezelik a pco-t meg szeded a metformint.

Nemrég anyósom mesélte, hogy egy ismerőse szült egy gyereket, és utána elkezdett szőrösödni, hízni, és elmúlt a vérzése. A doki azt mondta neki, hogy most már nem lehet gyereke, ne is próbálkozzon...(Kecskemét környéki faluba tartozik...) Ezt először tavaly mesélte, és akkor még nem tudtam sokat mondani, csak hogy nem ártana,ha kivizsgáltatná magát. Aztán nemrég megint mesélte nekem, mert a nő most már tényleg szeretne új babát, és el van keseredve. Erre elmagyaráztam anyósomnak az egész hormon-anyagcsere-történetet; a Kaálit, mint egyetlen alkalmas helyet; meg a metformint is, és hogy az nekem mennyit segített már. Teljesen meg volt döbbenve, és megkért, hogy beszéljek a barátnőjével. (amúgy az anyósom egy végtelenül egyszerű parasztasszony, de azonnal felfogta a dolog lényegét. Nem nagy ördöngosség, nem értem, az orvosok miért ilyen visszamaradottak.)

Visszatérve a cukorra: mint feljenn írtam, én 2 hónapig éltem kezeletlenül. A dokiban fel sem merült, hogy a szomjúság, állandó vizelés, fogyás a fiatalkori cukor nagyon jellemző tünetei. 4-5 alkalommal voltam a dokinál 2 hónap alatt, de egyre csak azt hajtogatta, hogy egyek vitamint. Aztán anyum is eljött velem, mert már 47 kg voltam, és majd' elestem a gyengeségtől. Gondolta, rápirít az orvosra, és kér egy vérvételt.
Két nap múlva volt eredmény. Az prvps kijött a szobájából, és közölte, hogy fura a cukrom, és nem érti, valószínűleg elcserélődhetett máséval... még 2 órát álltam (!)a rendelőben sápadtan, émelyegve, szédelegve, lefogyva, szomjasan, hasfájással és hányingerrel. Aztán közölte, hogy a fiatalok nem lehetnek cukorbetegek, csak az idősek, és aztán beutalt a Jánosba egy teljesen rossz osztályra...
Már rég bekómálhattam volna felőle. A plakátok teljesen új fejlemény a rendelőben.
Na ennyit az orvosok tudásáról. És lelkiismeretéről.
kisegér

Sziasztok!
Itt vagyok. Kellett várnom fél órát a dokira. Rengetegen voltak a Kaáliban. Jó hely, tetszik. A Kovács doki is rendes, részletesen elmondott mindent a PCO-ról is, és a vizsgálatokról is. Ti nagyon tájékozottak vagytok, mert ugyanazt mondta el, amit itt már olvastam. Vagyis, hogy a PCO okát pontosan nem ismerik, de valószínűleg anyagcsere-zavarra vezethető vissza. Háromféleképpen kezelhető: 1. Peteérés stimulálás mindenféle gyógyszerekkel, 2. Metformin, 3. Műtéti úton.
Nekem a Metformint ajánlotta, de persze előtte labor. Megyek a körzeti dokihoz. Terheléses cukrot is kért. Én hülye meg nem kérdeztem meg az inzulinosat. Na mindegy, a körzetivel megbeszélem.
Egyébként örökölhető, a családot is végigkérdezte. Anyukám is produkálja a tüneteket, persze ő inkább már a szövődményeket. No meg a húgomnak is vannak problémái.
Előtte kikérdezett mindenről. Ha a Metforminra jól reagálok, akkor 4-6 hét míg hat, de akkor sem tüszőérésre. Ha nem leszek terhes, akkor jöhet a stimulálás, és a petevezető átjárhatósági.
Nagyjából ezeket már ti is elmondtátok.
Igazából az a gond, hogy megkérdeztem, a rosszulléteim kapcsolatban lehetnek-e a PCO-val, és azt mondta, hogy nem. Szóval úgy érzem, én még futok néhány kört, hacsak a vérképből valami más ki nem derül. Ennyi volt a délelőttöm. Sziasztok!

Kép
Kép
verona

Pirus, a felindulásod megértem. De tudod, az egész rendszer logikája hibádzik, ami az egészségügyben van. Az egyik az, hogy Mo-n nem létezik interdiszciplináris szemlélet az orvosoknál. Mindenki csak a maga szakterületének határjáig lát el. A PCO tipikusan olyan dolog, ahol együtt kéne működni a nőgyógyásznak, endokrinológusnak, diabetológusnak. Nofene, ilyen nincsen,csak az USA-ban.Meg utoljára én egy Finnországban élő PCO-s lánytól hallottam ehhez hasonlót, aki nekem privátban írt...
Hogy csak egy dolgot mondjak. Apukám aranyér-műtéten esett át, pontosan 5 éve. A zárójelentésen ott volt, hogy az altatáshoz szükséges tüdőröntgennél gyanús képletet találtak. Az 50 ezer Ft-os hálapénzt a doki elfogadta, de sem neki, sem a röntgenesnek nem fordult meg a fejében, hogy emiatt szóljon. Végül az akkor 15 éves kisöcsém találta meg a zárójelentésben, mert ő olyan bogarászós fajta. Rá 2 hónapra kiderült a tüdőrák, és apu meg is halt. Ilyenkor hetek is számítanak a gyógyításban, hogy mikor ismerik fel. Ez a fajta közömbösség az orvosi berkekben emberéleteket olt ki.
Semmibe nem kerül a nők felvilágosítása, egy kis inzulinmérés, a metformin felírása ahhoz képest, hogy évtizedekkel később a cukorbetegség súlyos fajtáját kell kezelni ugyanezeknél az embereknél, és tönkremegy a veséjük, az ízületeik és sorolhatnám.

A másik dolog, az az eü "sajátos" finanszírozása. Ugye vannak a magán nőgyógyászok, elkezelgetik a nőket jó pár évig, amíg végleg szét nem cseszik a szervezetüket mindenféle Closty-koktéllal. Velem egy ilyen barbár napi 4 szem Clostyt szedetett be a végén, mert úgy gondolta, úgy lesz pé-m. Utána jönnek az állami meddőségik, ahol ha beteg van, csak úgy van pénz. Tök egyszerű lenne, ha a rengeteg PCO-s metformintól rendbe jönne... a meddő nők jelentős része ettől szenved!!
Különben hogy lehet, hogy mi, Magyarország, ahol jelentős orvoskutatói eredményeket produkálunk, itt képtelenek vagyunk ezt alkalmazni, USA-ban meg spéci PCOS-portálokon, azok fórumjain egyszerű belgyógyászok tudnak nyilatkozni e betegség egyszerű kezeléséről??
snori

Sziasztok!

Bocsi, hogy eddig nem írtam, de nem voltam net közelben.

Egy jó hír: én januárban mensistem utoljára, amikor inszem lett volna puregonos kezeléssel, de nem volt peteérésem. És elkezdtem kb. két hete szedni az adimetet (napi kettő egyenlőre) és volt egy spontán peteérésem. Gondolom, összefügg a gyógyival. Remélem, meg is fog jönni egy-két hét múlva. Kezdek bízni....

Nóri: állítólag Tatabánya legjobb meddőségijéhez jártam (Lollok), aki Tatán és a pesti Péterffyben is rendel. Hát, ő nem is hallott adimetről. Ennyit erről.... a cége neve: Lombik bt. Nevetséges.....
Szóval vele nem is próbálkoztam én egyszerűen bementem a körzetimhez és elmagyaráztam neki a dolgokat és felírta. Most két dobozzal váltottam ki, de szóltam, hogy most kell folyamatosan, és nem gond. Szóval így jutottam hozzá....

Viszont régen a Pődör Péter nőgyógyhoz jártam Tbányán, és ő megpróbálkozott nálam tavaly a merckformin nevű gyógyival, ő felírta. Különben mi a különbség az adimet és a merckformin gyógyi között?

Szóval ennyi...

Kezdek csajok bízakodni....

Puszi

Szilvia

emeseanyu

Szilvi, de jó, hogy nálad is beindulnak a dolgok!
Lombik bt??? Kép Tyű.

Az Adimet meg a Merckformin ugyanaz, metformint tartalmaz mindkettő. És te azt nem szedted be? Köszi az infót Pődör Péterről, továbbítom az infót az illetésnek.
snori

Vera, szuper, csak így előre. Mikor kell visszamenned a Kaáliba? Mennyi időt ad a teherbeesésre csak a metformin segítségével? Kell majd menned uh-okra?

Szilvi, örülök, hogy neked ennyire simán elintéződött a gyogyi. Szuper, hogy azért van egy orvos Tatabányán, aki érti a dolgát. (Azt hiszem, nem csak az Adimeten meg a Merckforminon kívül még forgalomban van 1-2 metforminos gyogyi...)

Nóri, szerinted, ha majd jövő héten felhívom Krizsát, hogyan értessem meg vele, hogy uh-ra akarok járni, meg ha éppen szükséges, akkor adjon gyogyit is? Nagyon nem akarta, amikor a találkozásunkkor rákérdeztem, de én valahogy nyugodtabb lennék, ha már a bevált, ciklusfigyeléses módszerre hagyatkoznánk, és mindenképpen lenne pé-m.
Nekem most túl sok múlik rajta, hogy mikor jön össze a bébi- ott van a cukor-szigorú diéta, amit nehéz annyira akkurátusan folyton figyelni, ahogy most kell. (Mielőtt terhes lenne az ember, 90%-ban normális cukorértékeket kell produkálni, mert különben veszélybe kerülhet a terhesség)
Aztán, ott van az, hogy nem tudom, mikor találok munkát, ami több szempontból is bezavar. Ráadásul angolból fogok felvételizni nyáron, és adig sokat kell tanulnom.
Mindenképpen az lenne a legjobb, ha nagyon gyorsan összejönne a bébi. Most ideális hozzá a helyzet.
kisegér

Egérke, én eddig mindent elértem Krizsánál. Azt hozzá kell tennem, elég rámenős dumám van. Határozott voltál? Nekem még most sem vagy 100%-ig az... Kép
Különben én azt érzem, de lehet hogy rosszul gondolom, hogy Krizsa annyira elfoglalt a lombikos betegeivel, meg annyira erre hajt (az inszemezést is igyekszik úgy lezavarni, hogy 3-nál többet nem is javasol), hogy talán nem vállalja be a sima követéses ciklusokat, egyszerűen nincsen erre kapacitása. Ez neki már "kicsi" falat. Lehet hogy durván hangzik amit mondok, de őszintén, ezt gondolom. Ezért gondolom azt, ha inszemezni akarsz, úgy nem fog feltartani. De ebben sem vagyok biztos, mert lehet hogy - ismétlem - rosszul gondolom.

A másik. Én nagyon nem értek egyet ezzel a babaáldás-programozással. Minden szavadból az süt ki, hogy mérhetetlenül görcsösen szeretnél teherbe esni, és erről árulkodnak a lehetetlenül korán jövő du-i tesztelgetések, az ön-analizálás, és most megmagyarázod, hogy miért kell gyorsan, sürgősen összejönnie egérkének. De az egérkék nem így jönnek... hiába fogsz neki megint a stimunak, az uh-zásoknak (az már mindegy, hogy hol), ha ennyire ráparázol az egészre, tuti hogy nem fog összejönni. Én csak azokat a PCO-s sorstársaimat tudom felhozni példának, akik az elmúlt évben lettek babásak (kettő Adimettel). Mindegyikük egy olyan ciklusban lett terhes, amikor nem is gondolták. S mivel egyszer már sikerült neked, és tuti hogy peteérésed van az Adimettől, feltehetőleg rendszeres háziéletet éltek, PLUSZ az inszem csak pár %-kal növeli az esélyt, a személyiséged és hozzáállás ismeretében, én kezdem azt gondolni, igaza van mégis Krizsának. Neked nem hiányzik ez az egész cirkusz. Készülj a felvételire, tanulgass, csináld a dolgod, és minden segítség nélkül terhes leszel. Ha a koncentrált figyelmet inkább a párkapcsolatodra, férjedre fordítod (azt gondolom, nem lenne ez sem hiábavaló...), az többszörösen megtérül. Az egérke meg szépen beköltözik magától.

Hogy ha meg ennyire gyötrődsz, és azt mondod, nem tudod ezt a nyugisabb utat követni, és lemondani akár csak a peteérés figyeléséről meg a feltétlen időzített szexről is, meg nem bízol az Adimetben, akkor állj a sarkadra Krizsánál, és vess be mindent. De ismétlem, tenálad nem biztos, hogy ez az út a nyerő.
snori

Én is úgy gondolom, hogy valószínűleg már van annyi emberismerete Krizsának, hogy látja rajtam, hogy alapvetően nem való nekem az uh-s cirkusz. Amikor a Sz.-ban elkezdtük csinálni, szabályosan kiborultam tőle, és azon imádkoztam, hogy ne így kelljen megfogannia a gyerekemnek.

Most viszont már láttam egy eredményt, hála a módszernek. És akárhogy is nézzük, most szuper lenne, ha összejönne, akár csak hivetkozásnak nevezzük a körülményeket, akár valós indoknak.

Azzal is totálisan egyetértek, hogy nem vezet eredményre a görcsölés. Nehéz ennyi idő után türelmesen várni. Úgy érzem, felkészültem, kivizsgáltak, megszenvedtem azért, hogy elindulhassak a cél felé, egyenes úton. És nincs munkám sem, ami elterelné a figyelmemet a témáról.

Az is eszembe jutott már, hogy már túl kis feladat egy lombikos orvosnak egy sima stimu. Viszont, mivel hozzá van bizalmam, oda mennék szívesen.

Jövő héten bepróbálkozom Krizsánál, hátha hajlandó segíteni.

Egyébként anyum adott egy pszichiáter- telefonszámot, látva ezt az egész zűrzavart. Jövő héten megyek hozzá, remélem, segít rendbe tenni a fejemet és lazítani.

Neked konkrétan miért kellett rámenősnek lenned? Mi volt az, amit te akartál, és ezért határozottnak kellett lenned vele szemben?

Mire mondod, hogy nem vagyok határozott?

Sok mindenről nem meséltem akkor, amikor elvesztettem a babát. Meg az egész helyzetet nem láthatod úgy, ahogy én megéltem a legelejétől, még mikor első vizitek voltak a dokiknál. Talán, ha mindent tudnál, jobban megértenél. Írok privit.
kisegér

Egérke félre ne érts. A nem kellő határozottság nálam úgy volt a fejemben, hogy egyszerre két helyre járni, sok mindent kétségbe vonni. Nézz vissza, pl. valamikor az őszi Krizsás beszélgetésnél lamentáltál a Clostyn, az Adimeten, most az inszemen. Néha az az érzése az embernek, hogy túlzottan analitikus és szigorú vagy, és elragadnak a kétségek. Én csak így értettem. Muszáj néha ösztönből cselekedni, mert az ember el tud veszni a gondolatai meg a parái között.
Én a legelső beszélgetésünkkor Krizsánál azonnal belevágtam a lombikba. Ezt kellő határozottság nélkül szerintem nem lehet, vannak akik 1 hónapot ilyenkor még rákészülnek. Határozottnak kellett lenni a méhenkívülinél, amikor nem is akart fogadni, mert úgy gondolta, a vérzés csak a szimpla vetélés miatt van. Ilyennek kellett lenni amikor kiharcoltam az Adimetet. És most is, amikor megmondtam, hogy ápr.18-a a kezdés, és most ez meg ezt következik. Azt mondta, "az van, amit Ön mond". Nem mindig szimpi ez a viselkedés, de ez az én testem, s én mondom meg, mit csináljunk vele. Ha nem akarok várni, nem várok. Nem fogok hónapokig fogigátlót szedni, mint ahogy ő azt januárban javasolta.

Szerintem olyan egyszerű ez a kérdés. Ha ösztönösen érzed, hogy Krizsában bízol, akkor ne foglalkozz a Szabolcs utcával meg Murányival.

A pszichiáter jó ötlet, én is beszélgetek péntekenként valakivel. Csak ajánlani tudom.

Egyébként mensi ügyben hogy állsz? Kihagytad a lényeget. Kép
snori

Írtam e-mailt.
Mensi közeleg, ha jól érzem. 31. napon vagyok.
Örülök a válaszodnak, jó, hogy így és ezt írtad.

Sokat filózok, mert az életemről van szó. (amúgy is imádok "túlgondolkozni".) Nem vitaminokról és vakbélműtétről van szó:
Vagy lesz újabb vetélés, vagy nem. Vagy lesz valaha babám, vagy nem. Vagy jó szakemberhez kerülök, vagy nem. Vagy beleőrülök, vagy nem. Ilyen egyszerű.
kisegér

Egérke, válaszoltam.

Mindenkinek mondanám. Én nem értek egyet Egérnek a kérdésfeltevésével és az ezen való túlgondolkozással.
Most pénteken azt kaptam házi feladatul, hogy itthon csendben, kisbaba képeket nézegessek. Eddig kerültem ezt, mert azt mondtam, micsoda önkínzás. De el lett mondva, hogy az ember úgy működik sokszor, hogy a kép, amit kivetít saját maga elé, az segít mozgásba lendíteni a gépezetet. Sok meddő nő azt mondogatja magának, neki lehet, hogy sosem lesz gyereke. Ez borzasztóan káros. Az is, hogy lehet, hogy megint elvetél. Meg hogy beleőrül. Ezek a sötét képek mind ott vannak előttünk. Így nem lehet.
A SAJÁT KORLÁTAINKAT SOKSZOR MI ÉPÍTJÜK!!!!

Aki nem hisz közülünk benne, megrendíthetetlenül, 100%-ig, hogy saját babája lesz, nincsen hite, az félig elvesztette a meccset. (Akkor aztán a jó szakember szart sem ér.) Akkor segítséget kell kérni, hogy a hitünket visszanyerjük.
snori

Verona Kép könyvesboltban lehet kapni szénhidrátfüggőségről egy könyvet. Olvasd el. Igaz, legalább 400 oldal. Általánosan azt mondják, hogy 6 hónap kell a szénhidrátról való leszokáshoz. Nekem 8 kellett, én csokifüggő voltam. De megér. Fokozatosan kell leszokni, nem egyik napról a másikra,mert úgy kínzó Kép

Lányok Kép csak azért jöttem, mert múlt héten kedden a vérvételből kiderült, hgoy az inszemináció sikerült! Kép jövő hét kedden megyek UH-ra, addig még idegeskedem egy kicsit. Nagyon szorítok mindenkinek!

Snori Kép egyet értek. Én egy éve síró görcsöt kaptam egy kismama bejelentésen, sőt, szilveszterkor a sógornőm bejelentése is zokogógörcsört eredményezett éjfélkor Kép. Az ember lányának gondolatai nagyon befolyásolják a pszichéjét és a testét. Nekem az első inszem után egy év kellett a másodikhoz. De megérte.

Kisegér Kép szorítok neked, hogy inkább ne jöjjön meg. Kép

Pusz
noémi

Pusz
Noémi
Vendég

Noémi, nagyon GRATULÁLOK! Drukkolok az uh-hoz.
kisegér

Egérke!

Megjött már? vagy teszteltél? vagy még vársz? vagy most mi van? Kép Kép
Márti! A kérdés rád is vonatkozik. Hogy elbújtatok itt már nekem!

Noémi, fogadd meleg gratumat, vigyázz magatokra.
snori

Nem, 34. nap, sehol semmi, csík sincs, ma rászántam magam egy 3. tesztre, Hcg-line... Hm...
És közben megint terhes voltam álmomban. :-)))
kisegér

Kisegér Kép és milyen hosszúak szoktak lenni a ciklusaid? Én ma vagyok a 33. napon. Kép
Vendég

Ez érdekes. Hőmérőztél, és most is magas a hőd? Vegyél Medilabot a patikában, az egy tuti teszt és 2 darabos 700 Ft, de várjál vele még 2 napot. Nem értem, hiszen ha akkor volt, amikor érezted a tüszőrepit, azóta eltelt már vagy 16 nap.
snori

Simán el tudom képzelni, hogy a kisegered most a türelmetlenségedért cserébe jól megfin.at téged! Kép
snori

Sziasztok Lányok!

ÉN még ugyan nem járok az inszminációnál (2 hónap választ el tőle, illetve ez a rossz hozzállás, helyesbítek: remélem, nem is fogok). Jelenleg a ciklus monitorozásom folyik (clostival és Puregonnal).
Snori, megkérdezhetem, hogy Te kihez jársz beszélgetni, mert én is nagyon gondolkodom egy pszihológuson, csak nem nagyon tudom, merre induljak, ha a Tiéd már bevált, elkérném az elérhetőségét. Mióta találkozgatsz vele? Biztos, hogy nagyon sokat segít, ha az ember valaki kivülállónak kiadja a hülye gondolatait.

Idézett Téged Noémi egy másik topikban, nagy sikert arattál. Valóban nagyon szépen fogalmazod meg a hozzáállás fontosságát!

Köszönöm!

LKTímea
lkt

Timi!

Az enyém nem pszichológus, akivel beszélgetek. Ő egy egyszerű reflexológus nő, aki hihetetlen bölcsességgel bír, és nagyon jó gondolatai vannak. Jó kérdéseket tesz fel, jó emberismerő (látja a hamisat is). Eljön hozzám, masszíroz és beszélgetünk. Sokszor kérem őt, hogy nyugodtan legyen hozzám kemény.

Különbözőek vagyunk abban, hogy ki mennyire nyitott az őszinte beszélgetésre és mennyire fogékony. Talán én az alkatom miatt meg amiatt, hogy sok mindenen keresztülmentem (nemcsak baba-ügyben), fogékonyabb vagyok, kicsivel több bennem az alázat. Talán ezért is egy kisebb segítség is lehet, hogy elég. (Nem véletlen, hogy egyébként a haldokló betegek szinte mind elkezdenek hinni valamiben - az addig még ádáz materalista is.) Mellesleg én Poppert is olvasok, és hihetetlen, hogy mennyire sok olyan közös gondolat van, ami most így bennem összetalálkozik, és egymást erősítik.

De van, aki azt mondja, "elmegyek egy pszichológushoz". Komolyan is gondolja, de nem nyílik meg, mert önigazolást keres a maga addigi gondolatrendszerére, és fél a tükörtől. Neki pl. egy Csernus-féle pszichiáter való, aki provokál és első menetben összezúz.

Mindenkinek magának kell érezni, mi az ő szintje. És szerintem mindenki tudja is. Ha gondolod, írj nekem sari.nora@axelero.hu -ra, és megadom a címét ennek a reflexológusnak. De ha "nagypályásban" gondolkozol,én már másnak is ajánlottam Csigó Katalint, aki kifejezetten fogamzászavarral küszködő párokra szakosodott, a www.pszichologia.hu-n megtalálhatod a tel.számát.
Szokták mondani, ha már pszichológus, akkor olyan mindegy, ki legyen, én ezzel nem értek egyet, ők is ebben a szakmában ezerféle problémára szakosodnak.

Én mindenkit nagyon tudok bátorítani erre a lépésre, úgy tűnik ehhez is meg kell érni, de higyjétek el, nem bánjátok meg! Kép
snori

Köszönöm a bölcsességedet és a nevet!!!!!!!!!

Én is pár hónapja elkezdtem járni egy gyógymasszőr-reflexológushoz, de azon kívül, hogy ügyesen maszíroz, nagyon nem tetszik, mert végig pofázza (szó szerint) a masszázst, ami borzasztó.

Teljesen véletlenül nem régen belebotlottam egy nagyon szimpatikus lányba, akiről kiderült, hogy szintén masszőr, illetve emellett prana nadival is foglalkozik. Ezt a véletlent egyáltalán nem véletlennek tekintem, szombaton el is kezdi a kezelésünket (a páromnak is kell), és nagyon biztat minket. Én most benne bízom nagyon. Aztán meglátjuk, hogy ha úgy érzem, megyek pszichológushoz.

Nagyon aranyos vagy, és igazán nagyon szépen írsz!

Megkérdezhetem, hogy mióta szeretnétek kisbabát, kihez jártok, illetve, hogy megvan -e az indoka annak, hogy a baba várat magára?
lkt

Vmi csípős dolgot érzek, de semmi görcs meg ilyesmi. A hétvégén azt hittem, megjön, úgy éreztem, aztán semmi. Várok hétvégéig. Ha van baba, akkor nem értem, miért nem tudja kimutatni a teszt? ez egy 1000Ft-os... a 34. napon azért már nem kéne a teszt érzékenységén múlnia. Olyan gyenge lenne a hcg szint...? Nem hiszem. Lehet, hogy úgy bemagyaráztam, hogy terhes vagyok, hogy képes, és késik...
kisegér

Egérke, most talán az a legjobb, ha magadra erőltetsz egy kis lecsendesedést, és vársz vasárnapig. Azért egy álterhesség elég ritka Kép Kérdeztem, hogy hőmérőztél-e a mostanában, magas-e még a hőd.
Minden terhesség más és más, ha korábban nagyon hamar jelzett a teszt, attól még nincsen kizárva, hogy most viszont későn fog (sok lánynak elmaradt mensi után 4-5 nappal jelez be!). De most az kellene, hogy csitulj le. Azt nem értem, ha 2,5 héttel ezelőtt + volt az LH teszted, akkor a pé is csak megvolt... meglátjuk, meglátjuk. Pihenj. Kép

Timi, Kaális vagyok, pontosan 1 hete volt hogy 2 éve próbálkozunk élesben, PCO-m van, ezenkívül kiderült az 1.lombiknál novemberben, hogy a sejtjeink csak szúrással (ICSI) egyesülnek. Volt műtét, inszemek, most lombikkal terhes lettem de sajna szimultán volt, ahol a méhen belüli (sajnos) és méhen kívüli (szerencsére) embrió is elhalt. Most indulok neki a következő lombiknak ápr-ban.
Sok sikert a prana nadi-s lányhoz. Igazából tényleg nem képesítés kérdése, ki foglalkozik a lelkeddel, az a lényeg, tudjon hatni rád és jó irányba vigyen.

Mááááááááááártiiiii!!!!!!! Hun vagy?
snori

Helló, helló!

Itt vagyok, csak egy kicsit összekapartam magam.
Sajna nekem is negatív lett a teszt, amit kedden csináltam.15 napra az érzett peteérést követően.Még mindig sehol a mensi.Nem értem.

Egérkém, ebben is kezet foghatunk.eldöntöttem, ha 1 hét múlva se jn meg, akkor csinálok mégegy tesztet.A csípős dolog nálam is van.Most már vidáman veszem az akadályokat és azt gondolom ez sincs véletlenül, hogy ezt is végig kell csinálnom.Majd elöbb-utóbb ki fog derülni mire volt ez jó.KépKép

Szóval, pozitív erővel nézegetek a jövőbe és merengek a dolgok alakulásán.

Noémi, neked pedig hatalmas gartula száguldozik és dukkolok, hogy minden rendben legyen veletek.
martibaba

Nahát... Kép

mi ez a csípős dolog nálatok? valami új divat? nem értem... Kép
snori

Vagy másik lehetőség: országosan szarok a tesztek Kép
snori

Na voltam a pszichonál. Eszméletlenül megnyugtatott. Nagyon jó fej. A jövőbe néz, nem elemezget, nem tesz fel felesleges kérdéseket, hanem a feltett kérdésekre próbálja a választ és a megfelelő megoldást megkerestetni velem. Most az a házi, hogy találjam ki, mi mindent tudok a nyugalommal, lazasággal összefüggésbe hozni. (zene, tenger, ilyesmi). Okos nő. Már azzal is segített, hogy erről beszéltünk, és hogy elmondhattam neki az összes szorongásaimat és félelmeimet. Jó megoldás lehet az „átkeretezés”, amit az uh-zásokkal kapcsolatban kitaláltam magamnak- olyan, mint a jegygyűrű keresése. A kritikus 12 hétről is ki kell majd vmit találni, pl. azt, hogy az is a terhesség része, és az izgalmaival együtt szép. És ha mgszületik a baba, akkor évekignem lesz alkalmam nyugodtan ágyban feküdni és olvasgatni.
A nyugalmat meg kell fogalmazni magamnak, hogy elő tudjam hívni azokat az illatokat, képeket, színeket, helyszíneket, amelyek számomra azt sugallják. És fel kell tudni dolgozni a rémségeket, amiken átmentem. Az már eleve jó, hogy már eltávolodott tőlem az egész esemény. Annyira hálás vagyok neki…És most nagyon nyugodt és boldog is vagyok. Van megoldás. Van segítség.
kisegér

Egér, nem értettem az uh-zással kapcsolatos dolgot, amit kitaláltál, elíródott. Azt mondja a pszicho, nyugodtan járj uh-kra?
snori

Kisegér Kép ez már fél siker! Meglesz az eredménye (babasírás a hasadon) hamar, csak meglásd! Kép
Vendég

Azt írtam csak, hogy a ciklus figyelés történését én magamban "átkereteztem", (pszicho-szakszó) vagyis egy új, pozitív ideológiát kerítettem köré. Azonosítottam azzal a helyzettel, amikor hónapokig mászkáltunk a gyűrűk után.

Márti, kár, hogy negatív a teszt. Te is a 35. nap környékén jársz, ugye? Jót nevettem a csípősön... :-))) Örülök, hogy pozitívan állsz a helyzethez, ez nagy előrelépés! Bár te nem nagyon voltál elkeseredve koábban sem, ha jól emlékszem.
Azért ez érdekes, mennyire egyszerre történik velünk ugyanaz...
kisegér

Ja, értem.
A csípős dolgot már igazán elmagyarázhatnátok Kép

Végülis én azt akartam neked levélben is írni, csak most nem nagyon van idő hosszan írni, hogy nem a beavatkozás ténye számít, meg hogy milyen, meg mennyire drasztikus. Hanem hogy TE hogyan viseled azt. Példának okáért, az elmúlt két hétben (na jó,kivéve az elmúlt pár napot)jobban rá voltál parázva az egészre, mint én a beültetés után! Erre mondtam én azt, ha már így kikészülsz, uh-k és időzített hajcihők közben vajon hogy állod a sarat? De ha megtalálod az egyensúlyt, akkor jó, csak találd meg.
snori

Snorikám, a csípős dolog elég megfoghatatlan.
Nem tudom, hogy Kisegérnek is ez van-e pontosan, de nekem olyan égető, csípős érzés a hüvelyemnél.
Nem tudom ez mi lehet.

Kisegér, ne felejtsük el, hogy a tesztet szerdán csináltam és az üzenetet ma írtam.kellett idő, míg átrágtam magam a dolgon.Tesztelni sem szerettem volna, de rábeszéltek egy másik topicon.legközelebb nem fogok tesztelni csak ha már 2 hete késik.Viszont akkor meg állandóan Wc-re fogok járkálni nézni a piroskát.KépKépKép

Jó dolog lehet ez a pszichológus, és Szendi Gábornak írtam egy cikke miatt egy e-mailt.Hát Ő nagyon leoltott, nesze semmi fogd meg jól kategória.Örülök, hogy ennyire jól sikerült szinte érezni az üzeneteden.KépKépKépKép
martibaba

LANYOK!!!!!!!!!!!!!!

ITT VAGYOK, VEGRE VAN NETEM 2 ES FEL HET UTAN!!!!!!!!!!!!

JA, ES VAN KET DARAB KETCSIKOS TESZTEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3 EV UTAN, EL SEM HISZEM!!!!!! BIKA EROS CSIK A 27. NAPON, ES MEG BIKABB CSIK A MAI NAPON, A 32. NAPON!!!!!!!!!! FEL PERC UTAN KIJOTT MAR A CSIK, AZTAN EGY-KET PERC UTAN MAR EROSEBB VOLT, MINT A CONTROLL CSIK!!!!!! VALAMIKOR MEGYUNK UH-RA, CSAK EGY KICSIT BETEG LETTEM KOZBEN, UGYHOGY EDDIG FEKUDTEM PAR NAPOT, DE MA MAR TOK JOL VAGYOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SAJNA LAZAM IS VOLT, DE REMELEM NEM LETT BAJ.

PUSZ NEKTEK, ES MINDJART OLVASOK VISSZA!!!!!!

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Sziasztok!
Megint csak átfutottam az eddigieket, majd hazaviszem a termést, mert látom, hogy megint sok hasznos infó termett.
Szóval amire úgy gondoltam, hogy fél nap alatt megvan, az két nap lett. Mármint a labor. De ma délutánra meglesz az eredmény, és hétfőn megyek Kovács doktorhoz. Remélem fel is írja a metformint, bár ahhoz előbb meg kellene jönnie. De gondolom nem fog, mivel október óta csak gyógyszerrel jön meg. A ciklus első napján kell elkezdeni?
A doki nem mondta mennyi idő metforminnal, míg babás lehetek, igazából én annak örülök, hogy vannak válaszaim. Kezdem átlátni az egészet. Eddig azt sem tudtam, mit miért csinálok. MÁsrészt meg valószínű, hogy nem átjárható a petevezetőm, mert volt párszor gyuladásom, de már ez sem ijesztő, mivel a doki beszélt az átjárhatósági vizsgálatról. Vagyis úgy összességében kezdem átlátni a dolgokat, és nem érzem úgy, hogy gyorsan kell végeznem, amikor bemegyek az orvosomhoz. Nekem ez nagy dolog.
Itt tartok. Ahányszor csak tehetem, meg fogom köszönni az infókat nektek, mert úgy érzem, most tényleg sínen vagyok. Köszönöm.
Vera

Kép
Kép
verona

Dodo, gratulálok, a sok türelem meghozta a gyümölcsét! Remélem mostmár minden rendben lesz, és karácsonyra bőgőmasinát tarthatsz a karodban! Kép

Vera, Csszemű Kovács szereti a ciklus első napjával rajtoltatni a metformint, nem tudom, miért, hisz az nem stimuláló gyogyi, de ő jobban tudja. Ha félsz, hogy nem jön meg, hétfőn mondjad neki, és felír Norcolutot. A metforminhoz sokszor elég 3 hónap, és jön a baba, ha semmi egyéb gond nincsen.
Kíváncsi vagyok a terheléses cukoreredményedre, du-n megírnád?

Lányok, nekem megjött, vasárnap kezdem a Marvelont a lombikhoz. Ennek nem örülök, egyedül annak, hogy az szép ciciket fog nekem varázsolni Kép

Rejtélyes babaváró lányok, Egér, Márti, van valami újság? Kép
snori

DODO, HATALMAS GRATULA!!!!!!!!!! KÜLÖN ÖRÜLÖK, HOGY ERŐS A CSÍKOD! NAGYON VIGYÁZZ MAGATOKRA! Annyira jó, hogy a sok próbálkozást siker koronázza! NAgyon boldog pocakos hónapokat kívános neked!!! ÉS egy gyönyörű kis manót a végére! (apropó, tuti, hogy egy?- olyan erős csíkkal, ki tudja, nincs-e testvérke is...?)
(pont 1-2 napja gondoltam rád, hogy már lassan ideje lenne meglepned bennünket egy ilyen szuper hírrel...:-)))

Nálam végre rászánta magát tegnap, és megjött nagy kínkeservesen. Aggódtam, hogy fájdalmas lesz az előzmények után -fájós cici, puffadt has-, de semmi különös. Vagyis jó kis hányingert, szédülést, látászavart okoz...

Nekem a csípős tegnapelőtt, tehát a vérzés előtt 1 nappal volt. Nagyon csípett ott mindenhol, mintha pirsopaprikába ültem volna. Aztán másnap elmúlt, és estére elkezdtem vérezni.

Dodo, visszatérve hozzád, hogyan segített a dokid a babához? Kaptál gyogyikat?
kisegér

Akkor Egérkém magamra maradtam a csípős dologgal.
Még mindig nem jött meg.Nem értem!!!!!!!
Ha vasárnapig nem jönne meg, akkor csinálok egy tesztet.
Február 13-án jött meg utoljára.Igaz hosszú idő után magától 40 napra.Ma vagyok a 35. napon.Azt gondoltam, hogy immár 2 hónap(metformin szedése) után normalizálódik a helyzet.Azt nem értem, hogy szerintem éreztem a peteérésemet a 16 napon.Elvileg 14 nappal a peteérést követően kellne megjönni.
Akkor nem volt peteérésem?????
Vagy nem azt éreztem?????????
Szóval nagy kérdések vannak bennem.
Ma megyek a talpmasszőrhöz, elvileg majd megmondja, hogy mit érez.

Verona kiváncsi vagyok én is az eredményekre írd meg nekünk légyszi.

Snorikám, azt hiszem, hogy most el kell kezdeni drukkolni neked, hogy minden szuperül menjen.
Esküvő????????Jól turbózod az eseményeketKépKépKép
martibaba

Márti, hőmérőzni nem szoktál? Az elvileg mutatja, hogy megvolt-e a peteérés. Én mindig azt mondom, tiszta hőmérőt reggeli felkelés előtt hüvelybe 5 percig fel kell helyezni, ha 37 közelében van, akkor nagyon lehet reménykedni.

A talpmasszőrrel csak óvatosan Kép Én is dolgozom egy ilyennel, de azt nem hiszem, hogy belelátnak az ivarszerveinkbe Kép Neked jobban kell ismerned a testedet, minthogy rá hagyatkozz. Szerintem.

Egérke, puff neki csípőspaprikás mensi, de kár. Jó kis hosszú luteális fázis volt ez, sztem valami beindulhatott, csak nem fejeződött be. Nem baj, legközelebb. De ugye megígéred, hogy nem fogod ennyire figyelni magad?? Kép Krizsánál jelentkeztél már?

Nekem annyira azért még ne drukkoljatok, én most ezt az egészet igyekszem csendben csinálni. Inkább az esküvőre figyelek. Kép
snori

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?