Sziasztok!
Egérke, sajnálom, hogy hiába teszteltél.
De meglátjátok, ez a tavasz babát fog hozni mindannyiunknak!!!!
Nekem legutóbb a Medilab a 13.napon mutatott nagyon halvány II csíkot reggeli vizeletből.
Tegnap este találtam még néhány megdöbbentő dolgot a cukorbetegségről, pl. egyet az egyik veresi lapban. Egész éjjel nem aludtam, és ezt most szó szerint vegyétek. Járt az agyam. Már azon is gondolkodtam, hogy levelet írok az Egészségügyi Minisztériumnak, csak félek el sem olvassák
Amíg a nagyokosok a kórházak privatizációjában látják a magyar egészségügy fellendülését, nem veszik észre, hogy kevés pénzzel mennyit takaríthatnának meg! Döbbenetes, hogy ma, Magyarországon mennyire nem költenek a felhívásokra, megelőzésre, holott nem kell közgazdásznak lenni ahhoz, hogy megértsük, a megelőzés sokkal olcsóbb, mint a gyógyítás. Csak gondoljatok arra, hány nő rohangál ma az országban, akinek PCO-ja van a tudta nélkül. Félrekezelik Őket, beletörődnek, ha egyáltalán kiderül, de az esetek többségében ki sem derül. Arról nem is beszélve, hogy mennyire jellemző vagy lesz jellemző ezekre a nőkre a 2-es típusú cukorbetegség. És hogy ennek milyen következményei vannak. Jómagam is csak most szembesültem ezekkel a dolgokkal.
És akkor mi még 'szerencsések' vagyunk, hogy tudjuk mi a bajunk. Ezután nem kétséges, hogy addig megyek, és annyi ajtót fogok zörgetni, amíg meg nem csinálják a terheléses cukor- és inzulin vizsgálatot. Amióta dolgozom fizetem a TB-t, a férjem is, mégis folyamatosan tömni kell az orvosokat, járjon már nekem ennyi, hogy a TB számlájára megcsinálják ezeket a vizsgálatokat.
Na! Most jól kidühöngtem magamat
Amúgy eldöntöttem, hogy nagyon komolyan fogom venni az elkövetkezendő vizsgálatokat és tényleg megteszek minden tőlem telhetőt, hogy mind az életmódomon, mind az étkezési szokásaimon változtassak. Mert bizony ennyit nekünk is meg kell tennünk!
Tegnap férjem munkatársa/barátja és felesége volt nálunk. Ő is sorstársunk, Neki is a héten derült ki a diagnózis: PCO. Többet nem is mesélnék, remélem Ő maga is jön majd és mesél, mert hívtam, hogy csatlakozzon Hozzánk.
Amúgy, képzeljétek, a Nyírő Gyula kórházba jár egy orvoshoz, aki elsőre a metformint ajánlotta! Ez azért nagyon bíztató!
Hogy a fenti gondolataimhoz visszatérjek: Érthetetlen számomra, hogy egy ilyen népbetegség, mint a PCO vagy maga a cukorbetegség, mennyire nincs kommunikálva a nőgyógyászok által.
Szép Napot mindenkinek! Én meg pihenek, mert leájulok a székről.
Pirus