Új privát üzeneted érkezett!

Szia Kata007!

Bocs, hogy nem válaszoltam mostanában, de nem volt idõm, aztán hétvégén szerelték a tvnetet.
Addig fogok dolgozni amig tudok! Remélem ez minél tovább lesz, mert most hogy jól vagyok egyrészt eléggé leköt a munka és nem kezdek el feleslegesen rágódni hülyeségeken, másrészt, hogy hitelt veszünk fel, amit minél gyorsabban szeretnék visszafizetni, meg eléggé lenullázzuk magunkat nagyon jól jön az én fizetésem is minél tovább. Valószínú már nem nagyon megyek el betegállományba, és csak szabit fogok kivenni májusban. Amint felvilágosítottak itt a többiek az egész évi szabimat kivehetem elõre!!! Legalábbis szeretnék ilyen jól lenni végig!

Látom van itt rajtam kívül sok köztisztviselõ! A ruhapénz és az üdülési hozzájárulás jár nekünk 2002-re, legalább idõarányosan? Vagy ez nem egységes, hanem a közszolgálati szabályzat szabályozza?

Norci
Norci

Sziasztok!

Tiduj!

Te meg egyben? Kép Mar tenyleg azt hittem, hogy megszuletel. Jottem is nezni, hogy vannak-e mar hirek rolatok. De latom meg egyesben vagytok. Meddig varhattok mit mond a doki?

Dio!

En is hasonloan erzem mint te neha! Ugy siettetnem az idot, de masreszrol tudom, hogy jo neki bent. Igaz en konnyebben beszelek, mi joval kozelebb vagyunk a kiirasig. De hidd el, hamarosan minden nap egyre szebb lesz.
Jo babavarast es elvezzd minden percet!

Menta!

Nem tudom, hogy kinek mik a tapasztalataik, de ez teljesen valtozo. Az anyukam meselte, hogy a hugommal neki is voltak hasonlo elmenyei, majd abbamaradtak es ujra kezdodtek, a hugom a kiiras elott 7 nappal szuletett. De szakerto nem vagyok, es anyukad biztos tapasztaltabb. Minden elismeresem neki. Nagyon kevesen vallalnak ennyi gyereket, es olyan jo hallani, hogy vannak azert.

Kati (katka2)! Nyuszi!
Udvozollek koztunk!

Mummy!

Jo hallani rolad, mar olyan reg nem hallottam feloled. Igaz nagy tapasztalatim nincsenek, a lanyom nem szopott tul sokaig, sajna Kép , de nekem sem sikerult alatta fogynom, csak utana. Es tobbektol hallom, hogy szuleskor megy le nekik egy csomo, de a szoptatas alatt nem.

Heni!

Nekem azt mondtak a csontfajasra, hogy az attol is lehet, hogy a babanak szuksege van Calciumra es ugy jut hozza, hogy elvonja toled. Nekem a doki a panaszaimra Calciumot adott. Probalj meg Calciumot szedni, hatha neked is segit.

En sajna csak a kesoi orakban jovok mostansag. Ezt teszi az idoeltolodas is es hogy egesz delelott jarom a boltokat es nezelodok dolgok utan a babonak. Mi is elkezdtunk vasarolni. Eddig igaz, hogy nem tul sok dolgot vettunk. De lassan itt az ideje. Tenyleg van valakinek tapasztalata a babakocsinal a Graco - Sterling-gel kapcsolatban? Mi ezt vettuk hosszas nezelodes utan. Eleg jonak tunik. Es a dontest az is befolyasolta, hogy nalunk a Peg Perego majdnem ketszer annyiba kerul. Es hogy ennel a Graco-nal 5 pontos az ov. Mivel sokat autozok ezert ez egy nagyon fontos dolog volt.

Hu megint mennyit irtam, bocsi.

Mindenkinek jo babavarast vagy babazast!

Andysj
Andysj

Szia Norci!

Az egyéb juttatásokat a közszolgálati szabályzat tartalmazza és nálunk pl. a szülési szabira még járnak a juttatások de a gyed/gyes-re már semmi nem jár. A közszolgálati szabályzat az olyan lenne mint máshol a kollektív szerzõdés tehát az már mindenhol más és más? De azt hiszem hogy már mindenhol el kellett készíteni a közszolgálti szabályzatot, úgy hogy nézz utána abban az egyéb juttatásoknak.

Szia
Tiktakora
tiktakora

Sziasztok!

Hát úgy tûnik tényleg csak gyakorlatozott a méhem, mert ma este sikerült kialudnom magam és reggelre már nyoma sem volt a tegnapi fájásoknak. Örülök is neki mert azért még jobb Helenának is odabenn. Meg megígértem Tidujnak, hogy nem elõzök szabálytalanul Kép!

Remélem Tiduj te azóta már igencsak kettéválóban vagy! Azért ma nem megyek tornára, mert mégiscsak kimerülhetett szegény "kis" méhem a nagy gyakorlatozásban Kép!

Kisbence és Mégegykata is csendben van... izgi!

Na mindenkinek további minden jót!
Menta
Menta

Sziasztok!

Tud valaki olyan üzletet, ahol babamintás 100% pamut anyagok kaphatók és ahol meg is varrják azt? Gondolok itt baldachninra, rácsvédõre, függönyre, stb..
Én tegnap voltam egy helyen, de annyira a Lajos utcában, ahol nagyo szép anyagok vannak és nagyon izlésesen állítják össze, csak hát valami eszméletlenül drága.
Kristi! Mi van veled? Rég nem hallotunk rólad!

Kele
Kele

Tiduj!

Köszi a segítséget! Igaziból megkérdezhetném itt helyben a pénzügyes kollégákat, csak nem akarom, hogy esetleg nem kapok teljes körû tájékoztatást, és így lemaradunk valamiféle kis anyagi segítségrõl.
Remélem már megpillantottad a kismanódat! Sok drukk!Kép

Nyuszi! De örülök neki, hogy itt vagy! Nem akarod felvetetni magad a táblázatba, akkor nem én lennék az utolsó... \clipart {smile} Én is XIV. kerületi vagyok, mint Te, meg Norci, de látom, õ már megadta a választ a kérdésedre.

Most mennem kell, mindenkinek jó babavárást!

Dió (és Almamag)
Dió

Sziasztok!

Kele! Az Europarkban a bababoltban mindent megvarrnak, választhatsz anyagot is. (függöny, ágy oldalára pipere vagy játéktartó, ágynemû stb.)

Menta! PIhenj még egy kicsit, a kislánynak jobb helye van odabent, de a lányok szeretnek elõbb érkezni, kivéve a mi kis Hannánkat.KépDe ezt tartja a mondás.

Tiduj! Ne idegeskedj, mert állítólag ha nagyon akarnak a nõk szülni, akkor a baba várat magára.Kép

kitartás mindenkinek!

Tikk
tikk

Kedves Tikk!

És nem tudod, hogy kb milyen áron? Úgy értem kb mennyi a métere az anyagoknak? És jó minõségû anyagok? És esetleg azt ismeg tudnád mondani merre van ott bababolt?

Még egy kérdésem lenne hozzátok. Milyen ágynemû kell a babának elõször? Kell-e takaró?

Köszi

Kele
Kele

Jó reggelt Mindenkinek!

Heni! Én is szedem a CALDEA-t (Calcium) - recept nélkül kapható és napi 1 db-t kell szednem. És még Rutascorbin-t is (C-vitamin) 3x2-t az iny- és fogvérzés miatt. Mindezt a napi 3 vas/folsav-on kívül. Rémes! de azzal nyugtatom magam, hogy ez csak vitamin.

Köszi mindenkinek az infokat a kókuszmatracról, feltétlenül meg fogom nézni. Ez a Visegrádi-Balzac és Vis- Victor Hugo ugyanaz?? Hogyan lehet odajutni?

Mummy (26+4)

Sietek, mert sok a meló!
Mummy

Sziasztok!

Én csak a dühömet adnám ki, no meg érdekes tapasztalatomat a családtámogató kormányunkról: tegnap a barátom, a gyerekeim apja, elment a bérügyre, hogy ikreink után igényeljük meg azt a bizonyos 3 000 Ft-ot. Állítólag három gyerek után ez kb. havi 30 000Ft, tehát nem 3000/gyerek, hanem egy progresszíven növekvõ összeg (adójóváírás?). Nos a bérügyön közölték, hogy nagyon sajnálják, de nem adhatnak kedvezményt, mert bár gyerek, gyerek, de mi nem vagyunk összeházasodva!
Ez a terhesség alatt 180 000Ft!!!!
Nem is írok többet, mert megpukkadok.

Zsófi
szzsofia (szzsofia)

Kele!

POntosan nem emlékszem, de azt hiszem a függönyért fizettem olyan 5000Ft-ot, az ágynemû kb.ugyanennyi, de baldachin nélkül. Adtak hozzá párnát, meg paplant is. Ezen kívül én vettem még neki egy vékony takarót, megy vastag plédet a kocsijába.
A bolt az Europarkban (Határ út) az elsõ emeleten van. Az anyag méterárát nem mondják meg csak azt hogy mennyibe fog kerülni.

tikk
tikk

Sziasztok!

No comment...Kép((

Zsofi: az adojovairast a baba utan kapjatok ,nem a hazassagi anyakonyvi kivonat utan.ugyhogy a kedves berugyes hulyeseget mondott es igenis jar nektek a ket baba utan a csaladi adokedvezmeny. azt sajnos nem tudom, hogy ket babanal ez mennyit jelent koponyankent ,de azt hiszem tobb mint 1 babara.
Menta:orulok, hogy jol vagytok!Kép
Tiduj
Tiduj

Sziasztok!

Adókedvezmény: 1 gyereknél: 3000, 2 gyereknél: 4000/gyerek, 3 fölött: 10000/gyerek.
Szerintem is jár akkor is, ha nem vagytok összeházasodva, de akkor csak a tiédbõl lehet jóváírni!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Régen voltam itt, de most fontos közlendõm van:

Tegnap reggel megszületett István Zsigmond, 4300 gr és 56 cm, gyors volt de kíméletlen. - idézet mégegykata sms- ébõl. Jól vannak mindketten. Csók nekik!
Trixi

Sziasztok,

Adojovairassal, GYED, GYES stb-vel kapcsolatban lehet olvasgatni a www.babapont.hu -n. A Babavaro fulecske alatt van egy Jog temakor es ott kerdezni is lehet szakembertol, ha keves amit irnak.

Katka2

Katka
katka2

Sziasztok!

gratulalok Kata es most biztos mindenkinel jobban irigyellek!Bar meg mindig osszefuthatunk a korhazban.Kép

Nem kell hazasnak lenni, ellettarsi kapcsolat is eleg,hogy az apa vehesse igenybe a kedvezmenyeket, viszont akkor majd a csaladi potlekot is O kell hogy kapja. Azt viszont nem tudom, hogy milyen papair kell hozza.

tiduj
Tiduj

Kérdés az "én-baba-korom-beliekhez"!

Nektek hogy fekszik most a Pocaklakó? Ill. szerintetek már van vmi fix pozíció? Vagy volt vki most (kb. 27. hét) UH-n??

Mert én csak jövõ héten megyek és 2 napja mintha másképp mozogna és feszíti néha nagyon a hasam, Gondolom az erõsebb rúgás az a lábacska, ezért az mintha lent lenne a hólyag körül most, de az is lehet, hogy csak nagyyon megviseli õt is ez az újra 8órás sz.gép elõtt ülés, mert érzem, hogy nagyon de nagyon rossz így ülnöm. Letörik a derekam, hogy elõre kell hajolnom és az is bánt, hogy amíg otthon pihentem, addig olyanokat mozgott!! MOst sokkal passszívabb..
vagy szûkül a hely, vagy tényleg nem jó így..kis drágám. Tegnap alig tudtam "kiengesztelni" a buszos elesésem és a rázkódás után, úgy megijedtünk.

Nálatok hogyan fekszik? A 30.hét körül szokott "behelyezkedni?"

Mummy (26+4)
Mummy

Sziasztok!
Köszönöm a hozzászólásokat, mindennek azonnal utánanézek. Sajnos a bérügyes valamilyen rendeletben kutatott utána, de bízom benne, hogy mégis csak nekünk lesz igazunk. Én nem tudok visszaigényelni, mert jelenleg 24 000Ft-os gyes-en vagyok itthon...
Zsófi
szzsofia (szzsofia)

Sziasztok!

Tiduj! Te is a Kútvölgyibe jársz? Ki az orvosod? Bár már remélem nem olvasod soraimat, mert van jobb dolgod isKép

Kele
Kele

Kata!

Módosíts kérlek az adataimat:

Idö: (2 nappal kevesebb) 14 hét 4 nap
Szül. idö: júl. 6. (doki jóváhagyásával hivatalosan)
2. baby.

Köszi:

Beszti
Beszti

Szia Mummy,

Az en Pocaklakom elejetol fogva fejjel lefele van es ugyan mostanaban nem voltam UH-n, de a rugasok alapjan most is 'fejen all'.
Ugy olvastam, hogy a 32 het korul helyezkedik be a baba (onnettol allitolag konyebb a pocak), de ha nem akar behelyezkedni, akkor is meg lehet szepen kerni es biztosan hallgatni fog a mamajara.
Egy kolleganomnek szules elott 1 hettel (rendesen 40 hetre szult) fordult meg a Pocaklakoja, amikor azt mondtak, hogy mar nem fog es ez bizony csaszar lesz, de o szepen megkerte es a kisasszony szot fogadott es igy termeszetesen tudott szulni.

Hetkoznap az en kis Pocaklakom is nagyon csendes, fokent reggel es este erzem. Ha a ferjemet megkerem, hogy halgassa meg a szivvereset (szabad fullel), akkor 'felhaborodik', hogy az apukaja feje nyomja a mehem es be szokott huzni egyet az apjanak.
Amire persze a ferjem nagyon buszke...

Katka (26)

Katka
katka2

SZia Katka!

Ez nálunk is így van és éjjel is ha odanyomom a pocim az apuka fenekéhez, akkor is jön a "seggberúgás" és õ is irtó büszke!!

Köszi a tanácsot - már gondoltam erre -fogok beszélni a kisfiam fejével! (már ha tényleg ott a kobakja, ahol gondolom).

Te olvastál már mesét hangosan neki, vagyis foglalkozol Vele "így" is?

Mummy
Mummy

Szia Mummy,

Szerintem be aggodj a helyzete miatt meg. Rengeteg ideje van meg a Pocaklakodnak, hogy bealljon a helyere. Egyebkent ebben a temaban korabban olvastam a www.babapont.hu-n. (meg nem tudtam a babanetrol es azt bongesztem) A babavaro topic alatt van egy olyan cim, hogy Ismerettar-Baba es azon belul irnak arrol, hogy megfordithato-e a baba es mindenfele trukkokrol irnak.

Meset meg nem mondtam a babanak (de jo otlet), viszont rendszeresen szoktam neki enekelni es beszelgetni is szoktam vele es ha orvoshoz megyunk, akkor megbeszelem vele, hogy mi fog tortenni stb. Olvastam, hogy nem nagyon szeretik a babak a pocakban nem nagyon szeretik a modern zeneket es kiprobaltuk a komolyzenet es azt hiszem tenyleg jobban elvezi a baba (Juventus radiora van, hogy erosen rugdos) es csendesen szonyokal ra. Autoban azota komoly zenet hallgatunk, hogy o is jol erezze magat, ha mar utazassal nyuzzuk.

Jo Nektek, hogy tudjatok, hogy fiu. Mi Pocaklakoval a 19-20 hetben voltunk utoljara UH-n es mivel o fejjel lefele van es a mehem a koldokomig ert az en koldokom arnyekatol nem lehetett latni jogy van-e futyije. Szoval nekunk meg titok... Most szombaton megyunk 3D-s UH-ra, hatha most tobbet mondanak....

Katka2

Katka
katka2

Hali!

Az a baj, hogy mint kiderult kimozdulni sem nagyon birok, mert rogton elkezd fajni a hasam!Kép(Igy marad a net meg a tv.

Kele:igen a Kutvolgyibe jarok en is, es remelem nemsokara kovetem Megegykata peldajat.Kép
Toth Ferenc az orvosom!

Tiduj
Tiduj

TidujKép
Ti még egyben vagytok? Pedig már úgy szorítottamKépKép Vigyázz MagatokraKép

Doris
doris

Sziasztok!

Mummy!

En jelenleg a 29. heten tartok, es a kisasszony meg mindig farfekveses es egyre kisebb a helye. Mi - a csalad es az orvos is - remenykedunk, hogy megfordul. Mindenki azt mondja, hogy a 32.-34. het korul kell, hogy beforduljon a rendes pozicioba, csakhat ha kicsi a hely. A doki szerint eleg kicsi, de probalkozunk, magyarazom neki, eddig meg nem igazan hallgatott rank. Kulonbozo pozokat is probaltam, iszonyatosan beindul, de megfordulni akkor sem akar, barmennyire kenyelmetlen. Nalunk a 37. het utan, az orvos is kiserletezhet a megforditasaval, ketten csinaljak. Az egyik orvos a hasadra teszi es elkezdi nyomni forditani a picurt, a masik kozben UH-n nezi. Eleg durva, ja es csak 50%-os a siker. Vagy ha nem fordul meg, akkor jon a csaszar, nalunk tobbnyire ezt valasztja az orvos, hisz ha farfekvessel szul valaki, akkor ugye a koldok elobb jon ki, mint a fej es igy elofordul, hogy percekig a baba oxigen nelkul marad. Ezt senki sem akarja kockaztatni. De majd elmeselem, hogy nalunk hogy alakul.

Mi eleg surun beszelunk hozza, a lanyom meg enekel, olvas neki. Es komolyzenet is hallgatattunk vele.

Megegykata!

Gratula a fiadhoz! Jo egeszseget az egesz csaladnak!

Andysj
Andysj

Sziasztok!

Elöször is hatalmas gratula Katának a kis(nagy)fiúhoz!
Viszont segítsetek régiek! Úgy, hogy mégegykata, tudom kiröl van szó, de a táblázatban nem így szerepel. Melyik Katáról van szó????
Van egy Kata és egy Kata2. Az elsõ dec. 29., a Kata2 dec. 31-re volt kiírva. Talán ismeri valaki öket közelebbröl. Addig nem tudom dobni az új táblázatot. KÖSZI!

Beszti!
Ok, javítottalak.

Norci!
Ok, megnyugodtam Kép Ha jól emlékszem (bocsi, ha nem), ma voltatok UH-on. Ugye minden ok? Nektek látszott valami a lábacskái között? Nem tudom olvastad-e amikor írtam ide a lányoknak, de nekünk múlt csütörtökön kislányt mondtak Debrecenben. Persze nem 100 %-ra. Tegnap, itt a megyeiben voltam UH-on, de itt nem mutatott semmit az én Dórikám (?)!
Csak azért kérdeztem, hogy meddig dolgozol, mert én úgy döntöttem, hogy már csak a héten. Sajnos a tanácsadáson kissé letoltak, mert egy dkg-ot sem híztam az elmúlt 4 hét alatt, pedig ugye itt voltak az ünnepek is. Sok süti, fincsi kaják. Ez van Kép Pedig egy szemet nem koplaltam ezt merem állítani. Szóval emiatt, na meg elég fárasztónak is érzem már a 8 óra ülést, én nem megyek többet. Igaz játszom a gondolattal, hogy csak pihenek egy kicsit, aztán még visszamegyek ha bírok. A fönököm ezt szeretné, amíg az utódom rendesen bele nem tanul.

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Kata007! Köszi a pontosítást a táblázatban. Hivatalosan természetesen Lászlónak hívják az én pici fiamat, csak a sok László közötti megkülönböztetésül becézzük PiciLacinak. Mivel mindenkinél a "komoly" név szerepel, szerintem nálunk is írd majd be inkább a Lászlót. Bár a PiciLaci sokkal aranyosabb... Kép
Mummy! A kép küldést hogyan gondoltad?

Kele! Baba-lakástextil ügyben az Euro-Center emeletén van egy jó kis bolt. Igaz, csak kész cuccokat láttam, méterárút nem, de kész dolgokból nagyon jók, igazán sok féle, és egész kedvezö áron voltak. Pl.: 3 darabos ágynemüt (takaró, kis lapos párnácska és rácsvédö) 6.000 Ft. körüli áron vettünk, ugyanez hímzettben 10 ezer körül volt. Voltak függönyök, baldachinok, textil anyagú lámpabúrák, és falra feltehetö díszek (maci, virág, kisvonat, stb.) különbözö méretekben. Saját varrodájuk van, megrendelésre szerintem bármelyik anyagból bármit megcsinálnak. Az Euro-Center emeletén, a könyvesbolt mögött van az üzlet.

BMárti
BMárti

Kata007!
Megeykata a Kata2 aki dec.31-re volt kiirva!
T.
Tiduj

BMárti!
Ok, akkor írom én is a "komoly" nevét PiciLacinak, bár nekem is jobban tetszik a másik! Kép

Tiduj!
Köszi!

Tehát akkor Kép
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Orsi Richárd 3550 g, 53 cm 2001.12.10 ( - ) 5 nap
Beja Bálint 3950 g, 58 cm 2001.12.12 ( + ) 2 nap
Ada Botond Miklós 3150 g, 52,5 cm 2001.12.14 ( - ) 7 nap
Zafi Réka 2800 g, 54 cm 2001.12.18 ( - ) 17 nap
Picur Dániel 2960 g, 48 cm 2001.12.20 ( - ) 1 nap
BMárti László 3250 g, 50 cm 2001.12.23 ( - ) 2 nap
Szila Hanga 3580 g, 54 cm 2001.12.25 ( + ) 3 nap
Mona Ádám 3005 g, 53 cm 2002.01.03 ( - ) 14 nap
Kata2 István Zsigmond 4300 g, 56 cm 2002.01.08 ( + ) 8 nap
</pre>

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Mummy, az én kis Manóm szerintem még tutira keresztben fekszik, - az utolsó uh is ezt bizonyította - mert ha rugdos folyamatosan két oldalt dudorodik a pocim. Viszont pár napja volt egy olyan idõszak - fogalmam sincs mit csinálhatott, hogy feküdhetett - amikor úgy éreztem bármikor "kiesik" , mert igencsak lent lüktetett, meg kell, hogy mondjam elég kellemetlen volt. - valószínû farfekvésbe tornázta akkor magát.
Sikerült már nevet választani? Én is nagy gondba vagyok a lánynevekkel, mert ami tetszik az nem megy a Pék- hez.
Te mikor mész vércukorterheléses vizsgálatra?

Nem tudjátok, hol lehet megvenni a Terhesség hétrõl hétre c. könyvet? Eddig még sehol nem láttam.

Heni 26+4
heni

Sziasztok!

Csak a nagy hírt akarom nektek elújságolni, 99%, hogy kicsi fiúnk lesz!!!!
Bocsi, de most mennem kell, legközelebb hosszabb leszek.

Norci
Norci

Sziasztok!

A táblázatban én vagyok, aki Kata néven szerepel, és dec.29 re voltam kiírva. Nagyon régen nem írtam már, hónapok óta, úgyhogy gondolom nem emlékszik rám senki. De azért örömmel tudatom veletek, hogy Sára kányom 2001. dec.17-én megszületett. 2950 g volt a súlya, hossza 49 cm. Sajnos voltak bonyodalmak, kórházban is volt 11 napig, de most már minden rendben. Dani nagyon örül a kishúgának.
További boldog babavárást mindenkinek!

Kata/Dani és Sári anyukája/
Kata/Dani és S&aac

Szia Heni!

a lüktetés nekem is volt már többször!
Nevünk még mindig nincs ill. a KisJoci mellé kellene valami más is és én még mindig a Marcell-en filózok, de apuka még mindig nem biztos benne.

A Terhesség Hétrõl Hétre c. könyvet én sokszor láttam már pl. a Déli Pu. Metrómegállónál is, pont ahogy kijössz a mozgólépcsõrõl és rögtön balra ahol az olcsó kenceficék is vannak - ott van vmi könyvkuckó. Én különben vezetem a könyvet!!

Köszi Andi! Szerintem is van még idõ befordulni, de nálunk sincs már sok hely és jó lesz már tudni, hogy most épp hogy fekszik, de gyanítom, hogy ha nem is totál keresztben, de majdnem!

Katka! Én kaptam egy Mozart für Babys c. kazettát és ezen is ugye komolyzene van, de egy kicsit magasabb hangfekvésben és játékosabban, mindhármunknak nagyon tetszik!

Szia BMárti! HOgy vagytok???
A képküldést úgy gondoltam, hogy feltenni ide a "bemutatkozóba" képeket - mert annyira együtt várjuk egymás babáját is, hogy tök kíváncsi vagyok! Persze ehhez tényleg digitális kamera kell, vagy be kell scannelni a képet, hogy feltehetõ legyen-..Kép Közben kapcsoltam -"szakmai" ártalom. Azért ha méégis sikerül, örülnénk! De most gondolom millió dolgotok van! Kép Jó Babcizást!

Mummy (26+5)
Mummy

Sziasztok!

Tiduj!
Remélem, hogy utolsó hozzászólásod óta már nem ülsz a gép elõtt! Úgy drukkolok neked!

Mégegykata! Nagyon gratulálok! Sok örömet és türelmet a kisfiadhoz!

Norci! Neked is gratula a kisfiadhoz!

Tegnap este voltunk a MÁV kórház szülészeti elõadásán. Azért mentünk, hogy utána megnézhessük a szülõszobát. Sajnos totál full volt és az elõadás meg igen unalmas, úgyhogy csak annyit értünk el, hogy a végére már annyira fájt a pocim, hogy azt beszéltük a férjemmel félig viccesen, hogy végülis lehet, hogy mégse ártana felmenni a szülõszobára! Kép Nem mentünk. De ezek a jóslófájások tényleg kellemetlenek. Állandóan olyan érzés, mintha meg akarna jönni és olyan feszült is vagyok, mint annak idején a menstruáció elõtt. És ha csak egy kicsit fönn vagyok kezdõdik minden elõrõl... Szóval pihenek.
Bocs a hosszúságért!
További jó hetet mindenkinek!
Menta
Menta

Sziasztok Lanyok!
Szerintetek a 22. heten meg lehet genetikai UH-t vegezni? Merthogy a 17. heten voltam a kirendelt genetikai UH-n es ott a doki 5 perc alatt elintezte az egeszet (azt mondta minden OK). Szerintem nem vegzett alapos munkat, ennyi ido alatt keptelenseg mindent alaposan megnezni (a konyvek legalabbis azt allitjak, hogy ez a vizsgalat min. 15 perc kell legyen). Szoval a sajat megnyugtatasomra elmennek egy maszek UH-ra is (Praxisba), de csak a 22. hetre kaptam idopontot (a Praxisos nover azt allitja, hogy 18-22 het kozott vegeznek genetikai UH-t). Vagy tudtok olyan helyet ahol hamarabb is kapok idopontot?
Koszi,
Mano (20. het)
Mano

Szia Mummy!

Köszi, jól vagyunk, csak örökké álmosan.
A szakmai ártalom kérdésköréröl mesélhetnék, a kórházban majdnem átvitettek egy másik osztályra, mikor a kisfiamat tanulmányozva megállapítottam, hogy elég kezdetleges a szoftvere, és hogy az "Általános védelmi hiba" (az ö olvasatában OááááOáááá) nem értelmezhetö hibaüzenet. KépKépKép Még szerencse, hogy Életem Párja megért engem, elnézö mosollyal azt mondta, sebaj, hazahozzuk, és elfusizgatunk az upgrade-elésén. Kép
Digitális kameránk sajna nincs, és saját, itthoni scanner-ünk se. Életem Párja hétfötöl dolgozik, amint lesz ideje, beszkenel egy párat a legjobban sikerült fotókból. A "bemutatkozó"-t nem ismertem, valahogy kimaradt az eddigi Babanet-es kalandozásaimból. Amint lesz digi-fotó, megyek, és felderítem!

BMárti
BMárti

BMártiKép
Jó volt olvasni RólatokKép Édes lehet a FiacskádKép Jó egészséget Nektek és a fotókat én is kíváncsian váromKépKép

Puszi: Doris
doris

Szia Mano,

A Megatoys-ban (3D)is van genetikai ultrahang. En tegnap kertem toluk idopontot es mar szombatra kaptam is. Viszont egyszer mar voltam naluk es nem ereztem az ultrahangos orvost annyira felkeszultnek, mint az I. Klinikan, viszont mi csak a latvanyert mentunk, lehet hogy ha megmondod, hogy mennyire aggodsz, akkor komolyabban veszik.
Megadom a telefonszamot:30/9962-164

Egyebkent biztos nincs baja a kis Manodnak es azert nem neztek sokaig, mert minden rendben van. Egyebkent engem sem neztek tul sokaig a genetikai UH-n, pedig alacsony AFP miatt alaposabb vizsgalatot kert az orvosom.

Katka2 (26+1)

Katka
katka2

Megígértem, hogy hosszabb leszek. Szóval 99%, hogy kicsi fiúnk lesz. Az orvosom azt mondta, hogy nem mondaná meg a nemét, ha nem len nebiztos benne, de hát egyértelmûen megmutatta a kicsi fütyijét. Valahogy mi is arra tippeltünk, de most hogy kiderült, hogy igazunk va olyan furcsa érzés. Nagyon örülünk neki, csak egy kicsit berezeltem, hogy fiú babát egészen kicsinek még nem is láttam (kislány már volt a kezemben) mindegy itt az ideje ezt is megtanulni!!! Kép Legalább most már tudjuk milyen színû legyen a babaszoba az új lakásban! Meg a nagypapája is nagyon örül neki, hiszen két lánya meg egyszem lány unokája van eddig Kép !

Menta kösz a gratulát!

Üdv. Norci
Norci

Sziasztok!
Arra lennek kivancsi a velem egykoru 26-27 hetes kismamaktol, hogy nektek mennyire feszul a pocitok. Nekem 2-3 napja jobboldalt nyilall, ha megyek, olyan erzes, mint amikor futas kozben begorcsol egy kicsit az oldalad. Eleg kellemetlen, de fajdalomnak nmem neveznem. Pedig nem is eroltettem meg magam. Es ugy feszul a hasam, foleg alul, es az eves sem megy mar ugy, mint regen, pedig aki ismer...az el sem hinne, hogy ezt en irtam. Ha egy kicsit is eszem, rogton szet akarok durranni. Egyebkent jol erzem magam, de sokkal hamarabb elfaradok, mint eddig.
Most ennyi, legyetek jok!

szanti (26+3)
szanti

Azt elfelejtettem irni, hogy mindenki szerint kislany lesz, en is azt szeretnek nagyon-nagyon, de az UH nem erositett meg semmit. Sajna...

szanti
szanti

Sziasztok!

Mégegykata, gratula a nagyfiúhoz! Kép Nem semmi paraméterek... Azért majd ha lesz idõd, írd le, hogy mi volt az, hogy "kíméletlen"... cuppKép

Norci, gratula a kisfiúhoz, tök jó a fiúbabaKép Én anno lányt szerettem volna, de mikor kiderült, hogy fiú lesz, nem is bántam... Élõben is tök jóKép

Kata, gratula Neked is Sárához, örülök, hogy a kezdeti nehézségek után már minden rendbenKép

Tiduj, Te meg menj már szülniKépKépKép

Egyébként Mamacica is már az "utolsókat rúgja", folyton jóslófájásai vannak, és elvileg hétfõre van kiírva... Drukkoljunk Neki isKép

Kisbence, Neked is hajráKép

Kata007 szióKép Én mindig csak Belédkötök Kép Mijér tûnik el a friss anyukás táblázat eleje? Lehet hogy tudnom kéne, de nem tomKép

Mi egyébként teljesen jól vagyunk, Bálint már 4330 gramm (a kórházból anno 3540-nel engedték ki, elég sokat fogyott), továbbra is nyomja befele a tápszert, mint az a bizonyos kacsa. Tegnap volt kemény 4 hetesKép

Na szió mindenkinek, tessék szülni lányok, akinek itt az idõKép

Beja és Bálint
Beja

Szia SZanti!!

A szivembõl szóltál, ahogy most olvastalak! Pár napja nekem is elkezdett feszíteni a pocakom - azt hittem a napi 8órás munkahelyi üléstõl van és ugye elõtte-utána is "rohangálok" 4-4x szállok át tömegközlekedésin. Nekem is olyan "fura" érzés és nem igazán kellemes - amikor meg ledõlök este, akkor alig bírok pozíciót váltani vagy felkelni.
Kb. 4 napja olyan mintha óráról órára nehézkesebb lennék-

A gyomorsav,és egyéb "kellemes dolgok" engem is kikezdenek lassan és szerintem arról lehet szó, hogy

WELCOME a harmadik Harmad-ban! Kép

Hogyhogy nem mutatta meg az UH, hogy mi van "OTT"??
Akkor tutti lányka lehet, mert az én kis pöcsös Pocaklakóm már 2 hete is nehezen tudta elrejteni a BIZONYÍTÉKOT, pedig most nagyon akarta volna.

Azért minden rendben VELETEK is, remélem!

Mummy (26+5)
Mummy

Sziasztok!

Szeretnék én is bejelentkezni közétek, ha lehet Kép A "...ma megint megjött..." topicból ismerös pár név, és néha én is megszólaltam ott, bár nem sokszor. Ma reggel óta viszont már ez a topic érdekel Kép))

Szóval: a friss diagnózis szerint 7 hetes terhes vagyok, ami különösen nagy öröm, másfél évi küszködés után. 36 éves vagyok, budapesti, és ö a második babám lesz (az elsö házasságomból van egy 7 éves fiam).

Még nem igazán fogtam ám fel, hogy mi történik.....egyre csak az a mondat visszhangzik bennem: "ott van, és már a szivverését is látni!"

Üdvözlök mindenkit,

iddi
iddi

Sziasztok Lányok,

Én is a "sokáig csak olvasgattalak benneteket" kategoriába tartoztam. Most csatlakoznék hozzátok. Igy a 30. hét körül azt hiszem nekem is sok tapasztalatom van amit szívesen megosztok veletek, hiszen én is nagyon sokat tanultam toletek, sok otletet kaptam. Alapvetoen problémamentes volt az elmult 29 hét, ugyhogy en inkabb a roszaszin felhon csucsulo kismama prototipusa vagyok, de itt szerencsere sokan vagyunk igy. Szivesen elmennek kismama tornara, de ha oszinte akarok lenni, mindig felulkerekedik a lustasagom, persze ha nem egyedul indulnek el, talan segitene... Noha egyre nehezebb lesz odadöcögnöm, mert már 8 kilot sikerült magamra pakolnom.

Kata007,

Légy olyan kedves és vegyél bele a táblázatba,
Zuzu, 1c, 29hét + 6 nap, Budapest, 31 év, Márc. 22. 1.b.
Elore is koszonom.

Menta,
Ezek szerint tegnap este te is valahol ott kapkodtal levego utan a MAV-os eloadason. Egyetértek, ha valaki kicsit olvasgat, illetve pl. rendszeresen látogatja a Babanetet, akkor nem sok ujat hallott, viszont a pozitiv attitud nekem nagyon tetszett.

Volt tegnap valaki a Babanetrol meg itt? Egyben nagyon szeretnem bátoritani a marcius elejen babazokat, hogy jelzozzenek, mert az az idoszak eleg hianyos.

Mindenkinek boldog, problémamentes pocakosodást, az uj mamáknak meg nagy gratula, a kettéváloban levoknek pedig nagyon drukkolok.

Zuzu 29+6
Zuzu

Sziasztok!

Kata!

Igy utolag is gratulalni szeretnek Sara-babahoz! Jo egeszseget!

Norci!

Neked is gratula a leendo kisfiadhoz! Igy konnyebb tervezgetni a gyerekszobat Kép

Szanti!

En errel a konyvekben azt olvastam, hogy ez olyankor fordul elo, mikor a picuri hirtelen nagyot no, de a hasfal es a meh nem tud olyan gyorsan tagulni. Es hogy ez csak atmeneti dolog. Es azt javasoljak, hogy ilyen esetben ha az eves se "megy olyan jol", akkor inkabb 6-8-10-szer kicsi adagokat vegyen magahoz a kismama.
A faratsagot meg az okozza, ha a kismama nem erolteti meg magat, hogy a terhesseg alatt kb. +1 liter vert kell a szivnek keringtetnie. Es ezaltal a kismamak tobbsege sokkal faradekonyabb.
Sajat tapasztalatom nincs, de talan sikerult valamit segitenem.

Jo babavarast mindenkinek!
Andysj
Andysj

A gyomorsavat eddig en csak ketszer ereztem, nem veszes, es ez az orarol orara egyre nehezebb vagyok erzes ismeros. Csak megijedtem egy kicsit, mert eddig annyira rendben volt minden. A verveteles eredmenyeim mind szuperek, a hemoglobinom meg mindig 13.1, a minimum 12, es a doki szerint a terheseknek altalaban 10 korul szokott lenni. A terheleses vercuki is jo lett, es egyebkent minden ertekem a normal ertek korul mozog. Csak egy dolog izgat: minimalis mennyisegu hemoglobint, azaz vert talaltak a vizeletemben, de csak picit, es azon kivul semmi mast. Mit jelent ez?

szanti
szanti

OFFTOPIC: hogyan kell fini brassoit csinalni?

szanti
szanti

Isten Hozott IDDI és gratulálunk Neked!!!
Kép

Szia Zuzu!!
Hogyhogy eddig nem "szóltál bele"? Kép
Én ápr. elejére vagyok kiírva, de lesznek márciusi babcik, csak nézd meg a táblázatot! Te voltál (vagy mész még) 4D UH-ra??

Jó Babavárást Mindkettõtöknek!

Mummy (26+5)

HENI!!

Azt hiszem Te kérdezted, hogy mikor megyek a terheléses vércukros akármilyen vérvételre! 18-án töltöm be a 28. hetet és aznap megyek dokihoz és szerintem utána héten megyek a vérvételre, - beutalót már írt hozzá. Megint kell ennem zsemlét és innom tejet 1 órával elõtte.
Te mikor mész?
Mummy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?