Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Hanee: A cervix index a méhszáj állapotára utal. nem tudom olyan tudományosan leirni,mint ahogy nekem irta le anno valaki. De lényeg, hogy a 3000 a legjobb. Úgyhogy örülj nagyon... A 3000-nél megfelelően hosszú a mélyszáj és teljesen zárt. a 3 jelzi a hosszát, a 000 pedig a zártságot. Nekem pl. 2000- ez azt jelenti, hgoy kicsit rövidültem. Na jó nem tudományoskodom tovább, lényeg, hogy ez jó....

Köszönöm a megnyugtatást a mozgással kapcs. Tegnap este borzasztóan keményedtem, talán ennyire még soha sem... De aztán ellazitottam és ma már megint nagyon aktív babóca... Tényleg csak fáradt lehetett. Nem csoda a hülye anyja szét hajtotta magát... És ettől Ő is elfáradt.

Más: Ti már hallottatok az Őssejtekről? Mi erről a véleményetek? Drága a beavatkozás, de lehet, hogy megéri? Miért ilyen k...a drága itthon minden? ha nem ennyibe kerülne, én tuti nem gondolkodnék...

És még valami... EDA ügyben Ti már tettetek lépéseket? Illetve egyáltalán kivel kell először megbeszélni? SZülésznő? Doki? altatóorvos?

Szép napot mindenkinek

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Pizzamama üdv. itthon

Fáradtság: hát én már most fáradt vagyok, és nem régen keltem... bár egy kicsit a torkom is fáj. olyan gyengusz vagyok, mint a harmat...

JZs

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!
Mit szóltok,milyen szép napunk lett mára?Már nagyon hiányzott ez a jóidő,végre hosszabb időre is kiszabadulhattunk a lakásból.Fel is kerekedtünk,és kivittem a lányomat a ligetbe,megnéztük a kacsákat,meg volt játszótér is,bár ez utóbbi nem kellett volna,annyian voltak.Na és persze sok kis vadállat kölyök is kiszabadult,úgyhogy nem győztem a lányomat lesben állva figyelni,hogy mikor repül,mert állandóan őt lökték fel.Kép
De legalább egy kicsit kifáradtKép

Pizzamama üdv itthon!Kép

Látod Johanna,kipurcant a babód is a nagy melóba.Én is tegnap mikor befejeztem a netezést,és lefeküdtem,pihiztem egy jót,és a babám is rögtön felélénkültKépAnnyira,hogy még este 11-kor is aktív volt.
Az őssejt levétel nem lehet rossz,de hát egy vagyonba kerül.Amiről én hallottam,az 300 ezer Ft,és igaz,hogy "csak" 100ezret kell előre letenni,a többit részletbe,de hát az a 100 is eléggé hazavágná a kasszánkat.
Na jó,regényírást befejezem,megyek pihenni,majd néha idekukkantok.
Aztán nehogy beteg legyél Johanna!!!

Ja,most mikor és kinél lesz a következő tali?

T.

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok!

Johanna:
Örülök, hogy mozog a babód és megnyugodtál! Kép
És köszi a felvilágosítást, nagyon örülök neki, így van Kép A dokitól azért nem kérdeztem meg, mert csak most vettem észre itthon, hogy irt oda valamit Kép Kép

Ez az őssejt dolog..
Én erről annyit tudok, hogy ugye amikor fejlődik a magzat, akkor először őssejtek vannak. Ez azt jelenti, hogy ebből a sejtből képződik minden sejt. Ez a sejt specializálódik tovább pl. idegsejtté, szívizomsejtté, bőrsejtekké, stb..
Amikor kifejlődik egy magzat, ezek az őssejtek már elpusztulnak a születéskor, mivel már nincs rájuk szükség tovább. Viszont a köldökzsinórban lévő vér tartalmaz ilyen sejteket. Ezt a vért veszik le szüléskor és mélyfagyasztják folyékony hidrogénben (asszem), magyarul hibernálják. Később, ha valamilyen betegsége van az embernek, ezekből a sejtekből speciális eljárással lehet tenyészteni speciális szöveteket: Igy pl. idegszövetet, bőrszövetet, stb.. És ez azért jó, mert ha valakinek olyan súlyos betegsége van, mint pl. a leukémia vagy a rák, ezen tudnak segíteni ilyen módon. A tároláson felül maga az eljárás is költséges, de nem éri el a kezelés költségeit pl. egy leukémia esetében, arról nem beszélve, hogy mennyit ér, hogy nem kell rizikóznod, hogy találsz-e csontvelődonort, vagy sem, hanem ott a saját őssejt.. szóval életet menthet.
Ha lenne rá pénzünk (ha valahogy meggazdagszunk véletlenül addig), akkor én is levetetném.. Viszont a jó hir az, hogy elég egy gyerektől levetetni, mert ez jó a testvéreknek is Kép

Tündérke:
Mi sétáltunk ma egy hatalmassat a városban, és ma el sem fáradtam annyira valahogy, olyan jó idő volt Kép

Megyek ebédet csinálni Kép

hanee (23+5)
hanee

Hanee mindig ledöbbenek,hogy te mindenre tudsz választ adni Kép!
Ebédet ilyenkor???Vagy már a holnapi ebédet készited?

Kép

Kép
tündérke26

sziasztok, remélem, csatlakozhatok..Kép
28. hétben vagyunk, júniusra vagyok kiírva.
hogy viselitek a terhességet (testi-lelki tünetek)? mostanában eléggé hullámzik a hangulatom, egyre nehezebben is bírom magam, pedig még hátra van három hónap. lassan el kellene kezdeni készíteni a kelengyét is, de mihelyt betoppanok egy boltba, megszédülök a választéktól (na meg az áraktól). aztán ott van a ruhakérdés: mennyire legyen a vékony vékony, milyen méret, stb..ha vkinek van jó ötlete, várom..Kép
ezerjó

Sziasztok,
Üdv a Csapatban Ezerjó!
Én a 29. hétben vagyok és jelenleg feküdnöm kell, de remélem ez csak szerdáig tart. Hol fogsz szülni? Hányadik Babád? Dolgozol még? Szóüval írj Magatokról bővebben.

Lányok,
minden elismerésem a fekvésre kényszerülőknek, mert nekem már minden bajom van. Főleg azért, mert ilyen csodaszép idő van és szívem szerint sétálnék egy nagyot a Párommal.Nagyon kíváncsi vagyok, hogy változott-e az állapototm...
Most, hogy néhány órát mindennap Bence nélkül vagyunk és egy dolgot nem csinálhatunk Kép, hát kozmetikáztunk a Párommal... a lábamat is epiláltam, sőt franciára festettema kezemen és a lábamon is a körmömet (ami nem volt épp egyszerű mutatványKép. Még holnap egy hajcsavarás, és mindjárt szebbnek érzem magam.
Szerdán a Barátnőm jön el velem a Dokihoz, majd az UH-ra, de a kettő között beülünk A Teaházba egy mentakoktélra, és egy görög salátára Kép Kép. Ezután veszünk a ManuArt-ban kismamapólót és talán egy vékonyabb nadrágot. Szóval reményeim szerint jó kis barátnős napot tartunk... Kép

Nagyon elgondolkodtam ezen a "dolgozni, vagy nem dolgozni" kérdésen. Igazából nagyon jól esne, ha nem a kilencedik hónapban (vagyis bálnaállapotban) kéne kozmetikushoz és fodrászhoz mennem, ahol már igen kényelmetlen lenne felvenni a kötelező pózokat... Ugyanakkor, még messze a szülés...

Mirci (28+4)
mircimama

A talival kapcsolatban az lenne a kérésem, hogy a méretigényeket az e-mail címemre MÁRCIUS 21-IG küldjétek el!!!
A talira jelentkezés Hanee-nál történik, ahogy ennek már lassan hagyománya van Kép Kép

puszi: Mirci
mircimama

Szia Mirci!
Mikor és hol lesz a tali?

Kép

Kép
tündérke26

Szia Ezerjó/Timi!
Üdv közöttünk! Szép tavaszi napon csatlakoztálKép! Ruhák: Szerintem nyugodtan vegyél vékony cuccokat, hiszen nyári babád lesz! Ha hűvös van, akkor két vékonyabb darab+egy takaró elég lesz júniusban. Legalábbis, ha nem akkor tör be a jégkorszakKép! A vastagabbakat tartogasd őszre. Mekkora a babád? Ha nagyra számíthatsz, akkor kevés 56-os cuccot vegyél. Azokat nagyon gyorsan kinövik. Inkább kell 62-es, 68-as. És hát a vásárlást ne a Brendonban kezd elKép!

Márti
csmarti

Szia Márti!
Ma már jobban érzed magad?
Neked már bölcsis a lányod,ugye?Tetszik neki,szeret járni?Bocs,hogy ilyeneket kérdezek,csak nemrég úgy döntöttem,hogy beadom a lányzómat bölcsibe(2002 novemberi),mert elég nehezen kezelhető,és jó lenne ha tanulna egy kis közösségi szellemet,meg szokná a saját korosztályát.Ugyanis,a kisasszony csak és kizárólag a nála jóval idősebbekkel próbál ismerkedni,a tőle kisebbeket és a vele egyidőseket mereven elutasitja,szabályosan menekül előlük,és gyakran agrasszív is velük.
Na,de nem akarom itt félrevinni a topicot,úgyhogy nem is feszegetem tovább ezt a témát.Ha válaszolsz azt megköszönöm,de ha nem akkor sincs harag.Kép
Jobbulást,ha még mindig beteg vagy!

Tünde.

Kép

Kép
tündérke26

Lányok,
nektek háton fekve, állva vagy ülve nem feszül/keményedik be a hasatok? nálam már ez van 4 napja... normális ez vajon a 17. héten és egyáltalán?

Falina
16+3
falina

Tünde,
április 9. nálam (újpest)

Mirci
mircimama

Köszi Mirci!Egyenlőre úgy néz ki,hogy ráérek,viszont az a probléma,hogy a lányomat magammal kellene vinnem.Ez nagy baj lenne?

Kép

Kép
tündérke26

Köldökvér témában a mostani Kismama magazinban van egy hosszú cikk. Eddig fontolgattam, de elolvastam, és nem fogjuk levetetni. Fel lehet ajánlani közös bankba is, azt még megkérdezem telefonon, gondolom ingyenes az "adományozás". Végülis ha kelleni fog, akkor a közös tárban meglesz még a saját is, nagy valószínűséggel.

Falina! Én a 18. héttől keményedek, akkor, ha sokáig ülök, állok, vagy kényelmetlen pózban vagyok. Ha érzed, hogy valami nem stimmel a pocid táján, esetleg be fog keményedni, akkor a felhúzott térdekkel oldalfekvést ajánlom, nekem bejött. Sajnos nem túl jó, ha már keményedsz, általában a 30. hét környékén szokott kezdődni. A sok - napi 3-4-nél több - keményedésre már oda kell figyelni, mert a méhszáj rövidülését is jelezheti. Sajna nálam ez is történt. Az a baj, hogy ha ezen görcsölsz, hogy milyen sűrűn keményedik, akkor sokkal gyakrabban meg is történik. Próbálj meg lazítani, nem stresszelni magad. A dokinak azért jelezni kell ezt is, mert ha kell, akkor gyógyszeresen is tudnak rajta segíteni, de ezt persze jobb kerülni. Lehet, hogy felír magnéziumot, néhány lány azt kapott. Kezdem azt hinni, hogy utánozol engem Kép. Reméljük legalább a méhszáj-rövidülést megúszod!

Mzx-Móni (24+1)

Kép

Kép
mzx

Szia Tünde!
Eszter nem bölcsis, úh. ebben a témában nem vagyok járatos! Nálunk a nagymamák segítenek a felvigyázásban amikor dolgozunk. Szeptembertől viszont kezdjük az ovit, mert júniusban töltjük a hármat. Izgatottan várja az egész családKép! Giggancs kislánya, Gigi, viszont jár bölcsibe, Őt kellene megkérdezni.
Azt hiszem túlélem ezt a betegségetKép, ma már egész jól voltam. Elsétáltunk Eszterrel a játszótérre és nagyot fogócskáztunk, hintáztunk. Este megérkezett Apa, úh. teljes az idillKép!
Holnapra millenárisi "túrát" terveztünk. Remélem, h. megint olyan szép idő lesz, mint ma volt!
Jó éjt nektek:

Márti
csmarti

Mzx-Móni,
köszi a választ!!!
sajnos egyfojtában stresszelem magam a fekvésből kifolyólag. nem tudok lazítani egyszerűen.
magneb6-ot ill. panangint (Mg-K) kapok felváltva már az elejétől 3*1-et. nemrég nospat is felírt napi 3*1-et, de ezt ritkán merem csak bevenni...

igazából fogalmam sincs milyen is a keményedés valójában, de asszem nekem ez lehet. van hogy csak a méhem feszül be és van amikor az egész hasam.
le tudnád írni, hogy te mit érzel, amikor ez van?

sztem nem úszom meg a rövidülést (gyorsan elfújtam magamtól!), mert doki után itthon olvastam, h. C 0-1-0. az első szám hiányzik, de miért...? talán sietett írás közben... :/ szal a nyak közepe nem zárt. birom, h. nem is szólt róla... kicsit furi a doki, mert nekem azt mondta, h. nem kell szigorúan feküdnöm, néha ülhetek, meg amit bírok csinálhatom. csak tudnám mire alapozza, uh-n ui. nem volt... fogalmunk sincs, hol lehet a lepény (remélem már egyre feljebb tart!), azt hiszem nem vesz komolyan. legalábbis a te és még sok "fekvős sztori" alapján ezt érzem.
a te dokid az állapotodnak megfelelően körültekintő?
fúú, kicsit hosszú lett.
Falina
falina

Sziasztok!

Márti!
Jól esik, hogy gondolsz ránk. Tényleg sokkal jobban vagyok. Most már két éjszaka is nyitott ablakkal aludtam és mindenkinek javaslom, mert majdnem az egész éjszakát sikerült végigaludnom (csak 3x keltem fel pisilni és ez nagy szó).
A keményedések a napokban elkerültek. Lehet, hogy ez frontfüggő is vagy hát fene tudja, majd megkérdezem a dokit.
És örülök, hogy jobban érzed magad.

Falina!
Biztos, hogy 0 1 0? Mert számomra elképzelhetetlen, hogy pont a méhszáj közepe nyíljon ki. Vagy 001, vagy 100 szokott lenni. Persze lehet nálad más is, de szerintem csak kapkodva írta be a dokid.
Keményedésre nekem a dokim napi 1000 mg magnéziumot írt fel, ami nagyon hasznos. Ha keményednék, akkor többet veszek be, ez oldani szokta a görcsös összehúzódásokat. Mondjuk a no-spat én sem merném bevenni
Valakinek van már haskötője? Mennyiért vettétek és hol? Én szeretnék, de 7 ezreket nem szívesen adnék érte. Nem is nagyon van, amiből.
Na, most ennyi.
Jó éjt mindenkinek.

Annamari
28+3

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari,
jól írtam!
F.
falina

Sziasztok!
Cervix score: 1. szám: méhnyak hossza, 2. szám: külső méhszáj tágassága, 3. szám: nyakcsatorna tágassága, 4. szám: belső méhszáj tágassága.
Előszőr szülő (terhes) esetén a méhszáj megrövidül és utána kezd tágulni, többedszer terhesnél hamarabb kezd a méhszáj tágulni, mielőtt a méhnyak eltünt volna.
Unatkozó mami lettem. Hétfő óta szabin vagyok, most már csak a babámat várom. Készen van minden a fogadására, arra az esetre, ha Sasa megunná a pocakoslétet....
Végre jön a tavasz! Tegnap már szépen sütött a nap, egészen kellemes idő volt itt. Napoztunk is egyet...
Vendég

Falina!

Szerintem az én dokim meg túlparázza a dolgot, de végülis jobb a túlzott óvatosság, nem?

Egyébként elégedett vagy az orvosoddal? Elég furcsa ez a C010-es bejegyzés. Nyíló méhszájjal totálisan feküdnöd kellene 16 hetes terhesen, úgyhogy biztos valamit elírt.
A haskeményedés olyan, mint amikor a vádlid begörcsöl, csak nem fájdalmas. Kellemetlen, mert érzed, hogy egy kőkemény labda van a méhed helyén, konkrétan csak a méhed görcsöl be. Nekem például az alakja is teljesen megváltozik, és tényleg kőkemény! Ekkor persze a bőr, meg belül is minden húzódik, gondolom, úgyhogy egy nagyon feszülő érzés, és kívülről is jól látható nálam. Lehet, hogy csak a baba helyezkedik, és azt érzed feszülésnek, vagy amikor az egész hasad befeszül, akkor egész egyszerűen csak a növögetés miatt húzódik. Az teljesen normális. A Nospán csodálkozom én is, azt nem ajánlják ilyen esetre tudtommal, a rendelő részben olvastam is, azt hiszem. Helyette Pipolphen vagy valami hasonló nevű bogyót szoktak felírni.

Fő a nyugalom, szerintem a nehezén már Te is túl vagy, és napról napra javul a helyzet!!! Kép Még mindig barnázgatsz?

Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

Tündérke!
A Gigi 2002 augusztusi és oktober óta jár bölcsibe.És mit mondjak? Nagyon szereti és nagyon jól érzi magaát!KépKépKépSokat fejlödött, már olyan dolgokban amin egyértelmüen látszik, hogy ez a bölcsinek köszönhető. Én nagyon örülök neki hogy rászántam magam, mert neki nagyon jó és mitagadás nekem sem nehezebb igy!KépKépKép Ha van még valami kérdésed nyugodtan kérdezz szivesen válaszolok amire tudok. Ha hozod a Manodat, akkor lehet hogy én is elviszem a Gigit.De ezt még meggondolom! De majd együtt mehetnénk! Nem?

Keményedések!
Igen ha front van akkor sürübb lehet a keményedés, ugyan ugy mint a szülés is! Amikor én szültem pont egy nagyon meleg front jött és 15-en vagy 17-en szültünk 2-3 nap alatt. De azért vigyázzatok vele!!!!

Giggancs 26+2
giggancs

Szia Giggancs!
De jó,hogy jöttél,amúgy is meg akartalak kérdezni,mert lehet,hogy Viki is abba a bölcsibe fog járni!Valamelyik reggel fogom felhívni a vezetőnőt,aztán gondolom lesz valami személyes megbeszélés is.Én is azért akakrom beadni,mert itthon már nem lehet bírni vele,a beszéde alig fejlődik,meg hát nagyon rossz természete van alapjáraton is,ehhez még jönnek a dackorszakok,és én olyankor tépem a hajam rendesen.Rá fog férni egy kis közösségi élet,ott remélem megtanulja előbb-utóbb,hogy nem ő diktálja a feltételeket,összeszokik a saját korosztályával is(mert csak a nagyobbakat csípiKép),és hát talán jobban elkezd beszélni is.Jó,én most is elég jól eldumcsizok vele,de nagyon sokmindent csak én értek.Gigi mióta bölcsis?
El tudnád mondani,hogy mi volt a bekerülés menete?A fiaim már elég rég voltak bölcsisek,ráadásul más kerületbe,nem is emlékszek rá hogy kerültek be oda.Jöhet mélbe is,hogy ne tereljük itt félre a topicot.
Talira persze hogy mehetünk együtt,jó lenne!KépRemélem nem lesz senkinek ellene kifogása,sajnos nem tudom hova tenni addig a kisasszonyt.Akkor ezt majd még megbeszéljük,jó?
Na megyek,olyan szép idő van ma is,úgy örülök neki!Kép

sziasztok,Tünde

Kép

Kép
tündérke26

Ja,a front az egy jó dolog,mikor a lányom született,akkor is volt egy jó kis melegfront,3 nap alatt 21 baba született!Nem is fértek el szegények a csecsemőosztályon,amilyen gyorsan csak lehetett,adták kifele őket az anyukáknakKép

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok lányok!

Boldog nemtommit annak, aki ünnepli Kép

Tündérke:
Az abédet akkor készítettem, előtte a városban voltunk és sétáltunk hatalmasat a napsütésben.. igy egy kicsit csúszott az ebéd Kép

Szia Ezerjó!
Üdv köztünk Kép A babakelengyés dologban elég nehéz így segíteni: Egy biztos, több könnyű nyári dolgot kell inkább beszerezni, pl. ujjatlan pamut bodyk, vékony pamut rugdalózók, és mellé inkább egy pár vastagabb dolog, amit a hidegebb időben rá lehet adni a babára.. a neten vannak fent itt-ott babakelengye listák, azokat érdemes megnézni és ha egy picit lefaragsz belőlük (egy pár dolog szerintem fölösleges, vagy nem kell annyi), akkor máris megvan mi kell.. Mondjuk azok, akik már gyerekesek biztos jobban tudnak segíteni, mint én, de azért amit tudok: Van a Mester utcában egy bolt: Brumi Maci a neve: ott elviselhető, jó árak vannak, oda érdemes menni szerinetem. Illetve nagyobb dolgokat érdemes megnézni a neten, hogy van-e használtan és úgy venni meg, mert olcsóbb és megfelelő. Érdemes amúgy használt ruhákat is nézegetni ha az embernek kevesebb pénze van, erre is van pár oldal a neten, rá kell keresni google-n.

Falina:
Állva vagy ülve nem, de háton fekve.. hehh! Egy percnél több időt el sem bírok úgy tölteni Kép Keményedni nem keményedik nekem hálistennek semmitől a hasam (még attól sem), viszont iszonyatosan nyom és fáj.. nem is szabad sokat háton feküdni..
Viszont ahogy olvasom az írásaidat az orvosodról és a vizsgálatokról amiket csinál én nem vagyok róla meggyőződve, hogy megfelelően kezel téged.. most bocs, hogy ezt írom.. de nekem még az előző dokim is többet foglalkozott velem (pedig az sem vitte túlzásba), a mostani pedig egyenesen közlékeny a tiédhez képest. Pedig nekem problémamentes a terhességem!

Mzx:
Mi győzött meg arról, hogy ne vetesd le a köldökzsinórvért? Én nem olvastam ennek utána annyira, egyszer a Spektrumon láttam egy filmet erről, onnan tudom amit tudok.. de persze lehetnek ennek magyar sajátosságai Kép Kép

Betsy:
Te miért építessz mindig arra, hogy előbb jön a babád a normális időpontnál? Akárhányszor írsz, szinte mindig szerepel az írásodban, hogy Sasa esetleg előbb jön, meg még x hetet maradjon bent, hogy életképes legyen, meg ilyesmi.. Miért?

Tündérke:
Szeretnélek téged is megkérni, hogy irj mailt azzal kapcsolatban, hogy jönni szeretnél a találkára. És mindenki másnak is ezt üzenem! Méghozzá március végéig. Ez nem megfelelő, hogy ide írjátok, mert lehet, hogy elkerüli a figyelmemet. Úgyhogy légyszi MAIL MAIL MAIL! hanee(kukac)nemetdog.hu a cimem... még mindig Kép

hanee (23+6)
hanee

Hanee!
Az előzményeim miatt van bennem félsz... Nem tudom levetkőzni ezt még akkor sem, ha most minden rendben van. Előző terhességeim során is minden rendben volt és még sem tudtam kihordani a babákat, pedig akkor még fiatal voltam... Az egy dolog, hogy nem látszom és nem érzem magam annyinak, amennyi vagyok, de mégis...
egyébként a tél is depissé tett kissé... most már jön a tavasz...
Június elején megszületik Saskia, tökéletes baba lesz! Járunk majd a strandra!
betsy
Vendég

hanee,
már az elejétől gondolkodom a váltáson. sajnos első terhesség lévén nincs tapasztalatom, h. milyen az ideális terhesgondozó orvos. csak azt tudom, h. én az a fajta várandós vagyok, aki elvárja, h. maximálisan odafigyeljenek rám, elvégezzenek az állapotomnak megfelelő összes vizsgálatot és regényeket meséljenek a terhességről, esetleges várható problémákról. nos ez nem igazán van meg nála, de eddig azzal nyugtattam magam, h. biztos én spirázom túl a dolgokat.
igazából azért vagyok még nála, mert minden nap rendel h-p-ig, ha baj van, azonnal behív. tkp azt kéne(?) megszoknom, h. magától nem mond szinte semmit és abszolút felkészülten, utánaolvasva jelenjek meg nála, különben esetleg lemaradnék vmi lényeges kérdésről.
gondolom te váltanál a helyemben! de olyan nehéz jó orvost találni! ő előtte volt ultra kedves, sztorizós dokim, akinek viszont vetélést köszönhetek, plusz időpocsékolást, mert nem volt hajlandó kivizsgáltatni az okokat.

ha vki nyugodt szívvel tudna nekem mindezek után olyan orvost ajánlani, aki otthon van a veszélyeztetett terhességben, az a mailcímemre írjon, please!

mzx-móni, mesélnél nekem priviben a dokidról részletesebben összehasonlítás végett! arra lennék kíváncsi, h. milyen időközönként rendel vissza, mindenről tájékoztat-e magától vagy kérdezni kell, uh-t milyen gyakran csinál a lepény miatt, kézi tapintást is végez-e minden egyes alkalommal stb. szóval az állapotodnak megfelelően kezel-e.

köszi:
falina
falina

Sziasztok!
Mivel a legtobben Kozuletek mar "elottem jartok", biztos tudtok nekem segiteni:21.hetet kezdtem, az elkovetkezo 2-3 hetben meg kell ejtenem a cukorvizsgalatot...Az orvosom nem mondta,hogy melyik heten, gondolom, ezek szerint akkor nem lenyeges, csak az, hogy a masodik trimeszterben legyen meg.A beutalomon az all, hogy zsemles-tejes vizsgalat, ez most korhaztol fugg, vagy kesobb jon a cukros-lotyi is? Tovabba:egyuttal teljes verkepet is ker, ahogy minden honapban, ehhez ugye ehgyomorra kell menni, akkor most hogy legyen? 2x szurassam meg magam, vagy egyem meg a zsemlet-tejet, es ugyis tudni fogjak, hogy ezert valtozott a teljes verkep, illetve, mikor egyek, mi a garancia arra,hogy egy ora mulva leveszik a vert, ha itthon eszem? Merthogy a SoteII laborja nem arrol hires, hogy figyelnek az emberre, meg sokat magyarazzak, ,mit, s hogy csinalj...
Koszi elore is,Dorka.
dorka34

Sziasztok,

Betsy:
Nagyon sajnálom a történeket, de biztos vagyok benne, hogy most minden rendben lesz! Sasa egészséges baba lesz és időben fog jönni, ne aggódj Kép Az aggódás sem tesz neki jót.. viszont az a fontos, hogy jól érzed magadat a bőrödben Kép

Falina:
Én szívesen ajánlanám a dokimat, de nem lennék őszinte, ha azt mondanám, hogy ő tutira jó lesz, mert én is csak nem régóta járok hozzá. Viszont sokan ajánlják, ha gondolod szivesen megadjuk a számát (még rajtam kivül legalább 5-en is) Kép

Kedves Dorka!
Először is üdv köztünk Kép
Sajnos a zsömlés-tejes vizsgálattal sokunknak kevés a tapasztalata, mivel a legtöbb helyen még mindig a cukros lötyit itatják. Egy biztos: Ráérsz a 24. hét körül megcsináltatni (valaki még később megy), nekem is csak most irták fel, holnap töltöm be a 24. hetet, és nem sietem el én sem, mert lusta vagyok korán kelni Kép Kép
Ez a zsömlés tejes dolog kiváltja a cukros lötyiset, szóval mégegyet nem fognak csinálni. Ha a dokid azt mondta, hogy egy órával a megevés után menj, akkor akkor kell, viszont a vérképet valóban éhgyomorra csinálják. Azt is csinálhatod, hogy odamész éhgyomrira, leadod a papírt és megbeszéled ott a laborosokkal, hogy akkor te most megeszed a zsömlét és visszajössz egy óra mulva és a másik papírt akkor adod le.. vagy az egészet egy papirra irta az orvosod? Ezesetben kérdezd meg, mégis hogy gondolta ezt, éhgyomorra menj, vagy úgy, hogy eszel előtte.. nem tudni hogy ő mit szeretne. Nekem is kértek más vizsgálatokat is, de nekem a körzeti orvosom, de megmondtam neki, hogy azt felejtse el, hogy hamar kész lesz, mert én nem megyek be éhgyomorra 1 db általános vérkép miatt. Végül is belenyugodott Kép Ő szeret minél jobban túlvizsgálni.. jóformán havonta szúrnak miatta, mert mindig kér valami baromságot.. AST-t, süllyedést (azt a dokim nem értette minek kér, mert a terheseknél a süllyedés mindig magasabb).. Szóval azzal mész tutira, ha a dokidat megkérdezed, hogy mit szeretne Kép De a gyakorlat az, hogy bemész úgy, hogy egy órája etted meg, leadod a papirt és akkor behivnak. Most az, hogy 1 óra, vagy egy és negyedóra tellik el, nem számít. Az számit, hogy egy, vagy kettő.. De ne stresszeld magad, ha véletlenül később veszik le, alacsonyabb lesz picivel az érték. Ha cukros lennél, még két óra múlva is magas lenne úgy tudom.
De azért várj még, szerintem majd irni fog valaki más is, aki volt ilyen tejes zsömis vizsgálaton!

hanee (23+6)
hanee

Hanee,
koszi a gyors reagalast, hat nem tudom, igazabol nekem is az a gondom, hogy nem szeretnek 2x menni, hogy ha eszem, az a baj, ha nem, akkor meg az...A dokimat nem szeretnem ezzel zavarni, egyszer hivtam rubeolas eredmeny-ugyben,akkor is hulyenek nezett, mert tenyleg eleg trivialis volt, amit kerdeztem, azota megfogadtam, hogy legkozelebb utanaerdeklodom, ha kerdesem lenne...
Amugy meg a 24.heten kell visszamennem hozza, es akkor mar vinnem kell az eredmenyt, tehat muszaj addig megcsinaltatnom.
De igazad van, varok, hatha jon meg valaki erre, aki segiteni tud.
Koszi,Dorka.
dorka34

Szia Dorka!

Szerintem azért van az orvos, hogy válaszoljon a néha kissé bugyuta kérdéseinkre is.
/Ha mi lennénk orvosok, akkor nem kérdeznénk hülyeségeket./
Gondolom szülésnél ő is szereti megkapni a jussát, tehát azért a pénzért valamit adjon is.
Egyébként tuti, hogy 2x kell levenni.
Ha jól értettem akkor 2 beutalót is kaptál.
Általában a terheléses cukor is úgy van, hogy előtte vérvétel, aztán meginni a lötyit, és utána megint vérvétel.
Neked ha két beutalód van, megvan az az előnyöd, hogy eldöntheted, hogy egynapon csináltatod a kettőt, vagy sem.
Na, ahogy így visszaolvastam, ez nem sok segítség volt.
Az aszisztensét nem tudod felhívni?
Vagy akár a kórházat, SZTK-t.

Kép
Kép
pipocska

Szia Pipocska!

Rég láttalak! Gyere már fel arra az átkozott msn-re légyszi Kép

hanee
hanee

Szia Dorka!

Az én dokim is ilyen zsömis dolgot írt fel , és én is tanácstalan voltam. Végül felhívtam a labort és megkérdeztem őket. A néni megkért, hogy olvassam be milyen vizsgálatokat kért a doki és akkor megmondta, hogy hogy kell levenni. Nekem azt mondta, hogy nyugodtan reggelizzek otthon, és jöjjek rá 1 órára, mert nem volt olyan vizsgálat amire éhgyomor kéne. Csak az a baj, hogy pontosan nem emlékszem milyen vérképet kért. Pl. a májfunkciót biztos nem, mert annál biztos, hogy fontos az éhgyomor.

Szia:
Wica
27 (harmadik trimeszter?? hhúúúúhaa!)
wica

Dorka!
Nálunk cukroslötyis vizsgálat volt, és ott kétszer kell menni. Nincs két papír, egyre van minden írva, azt leadja az ember, behívják, vesznek vért éhgyomorra, utána cukroslötyi, és 2 óra múlva (zsemle+tejnél egy óra múlva) egyszerűen be kell kopogni, hogy lejárt az idő vegyék le a vért. Mivel nálam két óra telt el, és a másodikra így 10-kor került sor, már nem várakozott ott senki, így nem tűnt pofátlanságnak. De egyébként sem az, hisz Neked akkor kell bemenned. Egyébként a cukor kiszűréséhez is fontos, hogy lássák az éhgyomri értéket, szerintem, így mindenképpen kell éhgyomri is!

Bogárka (25+4)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Na, Wica megelőzött egy ellenkező véleménnyel Kép Most légy okos! Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Dorka!

A zsemlés balhét annak idején nekem is ugy kellett, hogy éhgyomorra vérvétel utána zsemle+tej aztán megint vérvétel. Szerintem ha éhgyomorra mész abbol biztos nem lehet baj, viszont ha nem az már lehet gázos. Szerintem!

Giggancs (26+2)
giggancs

Sziasztok!

Dorka!
Most itt van egy újabb véleményKép
Nekem is zsemlés-tejes vércukormérés volt és csak egyszer kellett mennem. Itthon megettem (megittam) a hozzávalót, majd bementem úgy háromnegyed óra múlva. Mire bejutottam, épp ott volt az egy óra külömbség. Ja, és nálam is kért a doki teljes vérképet, és nem volt gond, hogy ettem. De tényleg az a legtisztább, ha felhívod a dokid vagy a labort. Amúgy szerintem legközelebb már nem fog emlékezni a dokid, hogy mit kérdeztél tőle.
Na, pussz
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Látom vércuki a kérdés, akkor én is jövök az itteni verzióval, bár tudom a kutyát sem érdekliKépKép
Tegnap össze-vissza kerestem a beutalómat, és nem találtam meg, igy nagyon ciki volt, de újat kellett kérni a dokim rendelöjéböl.
Délután mentünk érte, aztán irány a labor, nehogy elveszitsem megint a papirtKép
5-kor ittam meg a lötyit (itt egy narancsos szinte üditönek is megfelelö) innivaló van, ami most kivételesen nem volt nagyon hideg,mert megkértem,hogy melegitsék meg egy kicsitKép AMikor a kisfiammal csináltattam ezt tesztet, utána annyira megfájdult a torkom,hogy alig éltem. EGyébként is érzékeny a torkom, és ezeket a lötyiket jó hideg hütöben tárolják.
Egy óra múlva pedig szépen levették a vért.

Na,kiváncsi leszek az eredményre, mivel a nap folyamán ettem már elötte (itt nem kell éhgyomorra menni), az mennyire zavarhatja meg? Söt,még egy kis desszertet is ettem, de késön jutott eszembe a cukorvizsgálat...

Babám extra rengeteget mocorog, sokszor nem is sejtem,hogy kézzel-vagy lábbal nyomul,de meg nem áll. A párom is szokta érezni, jó erösen.
Pocakom is már igen terebélyes, de még biromKép
Ideje lenne lassan megint megmérni...

Na megyek is, itt még ebédidö vanKép
Barbi
27+4

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

VAn egy kis balhém a Matávval, úgyhogy nem nagyon tudok netezni. Véletlenül kimaradt a januári csekk (nem jött meg a postával) és én elsiklottam felette...nem lett befizetve.Persze azóta jött a következő, az már igen. Ezért holnaptól letiltják a kimenő vonalamat...Persze csekket még mindig nem kaptam... szóval lesz egy pár nap mire sikerül ezt lerendeznem. Kép

Hanee!

A fotókat majd megpróbálom mihamarabb feltenni, vagy elküldeni! Kép

Mi is a Praktikerbe voltunk szombaton Kép és pár perc mászkálás után kénytelen voltam a csempéken megpihenni. Nagyon nem bírom, hamar elfáradok. Viszont ma a MArgitszigeten sétáltunk órákig, és semmi bajom nem volt. Érdekes... talán az időjárás teszi.

A Colát én is megkívánom néha mostanában, pedig soha életemben nem szerettem. Fura dolgok ezek. Kép

Oxigén!

Gratulálok! Ügyes vagy! Költözés és vizsga is letudva! Le a kalappal! Kép

Tünde!

Na ez a doki...mekkora paraszt...már elnézést, de ez jött ki...Remélem egyikünk se fog ilyennel összefutni, és Te se többet!

Johanna! Kép

Én is akkor érzem kevésbé a BAbucimat, ha sokat takarítok itthon, leginkább hétvégeken.

Mi jól vagyunk! Szerencsére már párom is meggyógyult. Kép Babuci aktív. De nem bírok sokat fent lenni, fáradékony lettem, és a pocimat is "érzem" hamar, ha nem pihenek.

Sok puszi Mindenkinek!

Viki

Mircimama!

Pihizz sokat!!! Vigyázz Magatokra!

Márti!

Jobbulást!!!
vikó

Dorka!

Én pont ilyen beutalót kaptam, azaz teljes vérkép és zsömlés-tejes vizsgálat. Az Istvánban úgy kellett csinálnom, hogy a vérvétel legelejére oda kellett mennem, előtte már 10 órával nem lehetett enni, illetve csak vizet lehetett inni.7-től fél 9-ig van náluk vérvétel, bementem másodiknak, levették a vérképhez való éhgyomri vért és a talán még egy fiolával a cukorhoz is. Ezután kint meg kellett ennem a magam által vitt zsemlét és 2 deci tejet, majd az utolsó falat után egy órával be kellett kopognom, és soron kívül levették az evés utáni vért.
Nem volt egy nagy ügy, de nem túl kellemes egy órát üldögélni a váróteremben a kényelmetlen padon...Kép
Ha Te is ezt csinálod, akkor nem lehet probléma.

Hanee!
A cikkben négy-öt különböző köldökvérrel összefüggő területen dolgozó specialistát kérdeztek meg, mind más érveket mondott, de egyik sem volt meggyőződve ennek a jelenlegi gyakorlati hasznáról. Azt is írták, hogy egyetlen kollégájuk sem vetette le a köldökvért, gyakorlatilag nulla a valószínűsége annak, hogy a babának olyan betegsége lenne, amelyet saját köldökvérrel gyógyítani lehet, de közös bankba érdemes beadni, hátha másnak jó lehet ez a vér. A kutatások még nagyon alapszinten vannak, és a köldökvér mennyisége olyan kicsi, hogy sok betegséget emiatt nem lehet majd vele gyógyítani, stb, stb. Mindezt 300eFt-ért.

Falina!
A dokim nagyon rendes, havonta rendel vissza, de ha valami gond van, akkor megpróbál azonnal behívni, vagy telefonban elmondja, hogy mi a teendő. Gyakorlatilag bármikor hívhatom, a vizsgálatokat az előírt idő szerint végezteti, ha nem ő vizsgál, akkor mindig elmondja, hogy mi a teendő, mire kérdezzek rá. Amikor itthoni fekvésre ítélt, akkor ő jött ki hozzám, ugyanannyiért, mint amikor a rendelésére megyünk. Elmondja, hogy milyen következményei vannak ennek vagy annak, de a párom szerint sokszor inkább a borulátó képet festi le, hogy rámijesszen, és nyugton maradjak az ágyikómban. Sajnos nem lehet nála szülni, úgyhogy csak emiatt nem ajánlom. Persze én is mindennek utánaolvasok, így nem kínai amit mond. De az a tapasztalatom, hogy az utánaolvasás nem mindig hasznos, mert leginkább a rémtörténetekről tudsz tájékozódni, és mégjobban stresszeled magad.

Mzx-Móni (24+3)

Kép

Kép
mzx

Jó reggelt!

Tünde!
Hát ez a doki lehet akármilyen főmuki, akkor is bunkó. Abban igazad van, hogy vki minél magasabb beosztásba kerül, annál beképzeltebb lesz, tisztelet a kivételnek, azért olyan is akad. Én biztos nem álltam volna meg szó nélkül, főleg így, hogy nem kell hozzá többet menned. Remélem a saját dokid majd ma megnyugtat!

Mzx!
Az én Picurom is rugdos lefelé, én a gáttájékon szoktam érezni. Hát, elég kellemetlen, szoktam is őt kérni, hogy ezt ne csinálja.

Johanna!
Ezek a pöttyök tul.képpen megpattant pici erek, veszélytelen, megelőzni nem lehet. Bőrdoki annyit mondott, ne foglalkozzak velük, majd szülés után eltünteti őket.

Őssejt: A svájci sejtbankban 340E Ft, a magyarban 250E. Nagyon kevés olyan betegség van, ami gyógyítható őssejtterápiával és még az sem 100%-os. A cél az lenne, hogy legyen egy közös bank, ahonnan bárki hozzájuthat, ha kell, ráadásul azonnal, mert már "fagyasztás" előtt be van vizsgálva a minta. Engem az győzött meg, hogy ne vetessem le, hogy az intézetben, ahol ezzel foglalkoznak, még senki nem csináltatta meg a saját gyerekénél, és ők tudják a legjobban, hogy érdemes-e levetetni vagy nem.

Dorka!
Én is itthon ettem meg a reggelit és 1 óra múlva vetettem le a vért. Telj. vérképnél is csak az éhgyomri cukor miatt kell éhgyomorra menni, de ehhez a reggeli utáni cukorhoz elméletileg nem kell éhgyomri cukorérték. Nem kell a kettőt összehasonlítani (éhgyomrit és reggeli utánit). De a legbiztosabb, ha a labort kérdezed. Mindenhol más a szokás.

Nekem is fájdogált hétvégén a hasam, úgyhogy fekvésre ítéltem magam. Nem is értem, hogy mertek nagytakarításokat, meg cipekedéseket (költözködés) bevállalni. Lehet, hogy csak én vagyok parázós, de ha sokat keményedik a pocim vagy ha csak egy kicsit is fáj, én rögtön lefekszek. Ilyenkor nem érdekel, hogy néz ki a lakás.

Márti!
Nekem jún. végén halt el a baba és szept. 6-án maradtam terhes Picurral. A 3 ciklust sem vártam ki, hál' Istennek első próbálkozásra megfogant. Szurkolok Nektek nagyon, nekem ez a Picur gyógyította meg a lelkem.

Szép napot Mindenkinek!

Éva (29+2)

Kép
sygnum

Sziasztok,
mindenkinek koszi a tanacsokat,ha tudtam volna,hogy tegnap este en vagok a tema,visszajovokKép
Mzx-Moni,par nappal-hettel?-ezelott olvastam az egyik hsz-dat,amiben errol irsz,hogy megkaptad a beutalokat pont igy,aztan tegnap egesz nap ezt kerestem,hogy megkerdezhessem Toled,hogy hogy volt,de nem talaltalak...ugyhogy Neked kulon koszonom,a Klinikan is kb.ez az orarend,ugyhogy ezt fogom en is csinalniKép
Dorka.
dorka34

Giggancs, TündérkeKép
A többiektől elnézést, mert off leszek.

Érdekes a bölcsi dolog, mert én is úgy határoztam most a 7végén (bölcsődei gondozónővel történt diskurzus után), hogy beiratom Chris fiamat bölcsibe.

Mivel a bölcsi 2-300 %-osan telített nálunk Tbálinton ezért első körben fizetős bölcsire iratom be (fél nap 800 ft. reggeli 10 órai és ebéddel) mondjuk áprilistól (ő is 2002 novemberi Kép ) mondjuk heti 2x fél napra, aztán ha szereti akkor több napra, majd amint van rá lehetőség állandóra havi alig 5000 Ft-ért.

A bölcsiben marad jövő szeptemberig, vagyis majd 4 éves koráig. Ma hivom a bölcsöde vezetőt fel tali ügyben.

Nálunk azért fontos, mert 1. imád hisztizni! és 2. annyi felesleges energiája van, hogy nem birunk vele! 3. reménykedem, hogy hozzájárulnak a szobatisztasághoz és a szép evéshez Kép.

MÁS

MircimamaKép
Pihizzél sokat és légyszi SOS irj, hogy mi volt ma a dokinál.

GiggancsKép
A képekről úgy látom kislányodat nem nagyon viselte meg a hajvágásKép szerintem nagyon aranyos lett, és hidd el úgyis megnő (mármint a gyerek haja Kép ).

Praktikus kérdés: Hogy vágod le a gyerek haját? A fiam képtelen megülni és napi 1-2 nyirás a hajvágás, úgyhogy van úgy, hogy 1 héten át vágom a haját mire valahogy kinéz szegénykém.

FalinaKép
A helyedben a 0-1-0 értékre rákérdeznék a dokinál. Ez a legtisztább.
A nem hizás-evés miatt ne aggódj: azt olvastam, aki fekvésre van itélve terhessége alatt az nem nagyon hizik, nincs olyan étvágya, és azt hiszem MZX-Móninál is ez volt. Bár én nem tudonám magam elképzelni, mert biztos, hogy unalmamban csak ennék és ennék Kép.

MZX-Móni és Falina
Le a kalappal előttetek, hogy igy birjátok.

HaneeKép
Testvéreknél a köldökvér akkor is működik amikor mondjuk két eltérő vércsoportba tartoznak? Pl. tesómmal ikrek vagyunk kétpetéjűek és nekem A neki meg B a vércsoportja! Igy is működne a köldökvér????? Nekem kétségeim vannak e felől.

TündeKép
Szerintem a doki nagyon-nagyon paraszt volt. Én sem szóltam volna be neki, ilyen téren én elég anyámasszonykatonája vagyok Kép és nekem is okozott volna egy rossz napot. Fel a fejjel, többet ne menj hozzá oxi? Kép

PipocskaKép
Jól emléxem, te irtad, hogy az apósod beteg és a közös helyiségektől félsz, nehogy elkapd? Ajánlom az Elevit mellé a heti 1x Oscillococcinum, vagy ha megjelennek a megfázásos influenzás tünetek akkor napi 1 adag. Szuper és a gyerekemnek is ezt adom heti 1 alkalommal, vagy aznap amikor elkezd köhögni, tüsszögni, stb.

MártiKép
Fenti gyógymódot Neked is ajánlom! Aztán megy a drukk kismaszatért 1000-el! HAJRÁ!

Rémálmok!
Tegnap Chris fiammal elmentünk megnézni a lovardát és mint jó kisfiúhoz hiven minden sárpocsolyába belelépett, pancsolt. Az egyik olyan mély volt, hogy belesüllyedt DERÉKIG!!! a vizbe. Ez még nem az álom! Ez tényleg megtörtént. Mint kiderült ott kezdődött az árok csak tele volt vizzel. A gyerek jól van, nem sirt, hanem csak fogta a kezemet és az autókat bámulta továbbra is. Hazavittem és kapott egy hatalmas habos fürdőt anyával! KépKépKép bár a kádban alig fértünk el, de azért jót mulattunk.

Nos erre mit álmodok az éjjel? Chris fiam beleesik a vizbe és gyakorlatilag megfagy, összegömbölyödik, kifehéredik és megfogom és hideg a teste. És ekkor jövök rá, hogy ez nem is a Chris fiam, hanem a legújabb szülöttem, a kis Adrian. Hát mit mondjak borzasztó volt!

Mindenesetre ma elküldtem apát meg a gyereket a Corába vegyenek gumicsellót, mert pocsolyák még lesznek dögivelKépKépKépKép

Ja nálunk még mindig van olyan hely ahol 2-3 cm hó van a kertben! Nagyon durva, de a hóvirághagymáim már kibújtak KépKépKép és tegnap felmentem a teraszra, bebugyoláltam magam a napozószékbe és aludtam bő 30 percet a firss levegőn. Szupi volt!

Na jól van eldugulok mostmár,
Pusszancs MINDENKINEK,
Móni 22+5
mj__móni

Sziasztok,

Sygnum: engem mégis nagyon zavarnak a pöttyök, mert sokan vannak és nőnek is mint a fene. Tényleg mint egy pöttyöslabda úgy nézek ki. De én még nem találtam olyan dokit, aki ezzel foglalkozott volna. Mind csak azt mondta, hogy kis kapillárisok elpattannak, de könyörgöm mitől? Én elkezdtem valami érvédő vackot szedni, meg ma veszek egy homeobogyót is, ami az ereket védi egy kicsit, hátha, ártani úgysem árt.. De akkor én is felkeresek egy bőrgyógyászt. Neked is sok pöttyöd van? Kicsik és nőnek? Bocs, hogy ennyit kérdezek, de én már nem merek tükörbe nézni, mert mindig felfeledezk ilyen hülyeségeket...

Falina: nem tudom melyik kórházban szülsz? De nekem is van jó dokim, ha érdekel...

Tündérke: és ehhez a bunkó dokihoz még kell menned? Nem semmi hülyék vannak...

Őssejt kérdés: hát én teljesen bizonytalan vagyok, de azért még gondolkdounk rajta....

Más: Ti kértek majd gátmasszást a szüléskor? Mikor szerzitek be a masszás olajat? Én megint kezdek majd intimtornázni, állítólag segíti a gátizmait..Ti hogy készültök a gátmeteszés ellen? Már ha lehet egyáltalán.

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

SziasztokKép

Hát eddig tartott a hosszú hétvégém,sebajKépNagyon szép idő van.

Tudna valaki segíteni nekem?Valamelyik nap éppen zuhanyozni indultam,amikor észrevettem,hogz a jobb mellemből,egy csepp valami folyt ki.Hallottam az előtejszivárgásról,de nem tudom ez mi volt,merthogy ennek nem volt színe,olyan volt mint a víz,teljesen színtelen.Egy kicsit mntha be lenne dagadva a mellbimbómnál.Nem tudom mi lehet ez,hiszen nincs 5 hónapja,hogy nézettem a mellemet dokival,mert rendszeresen járok szűrésre.Volt valakinek hasonló?

Illetve még azt szeretném kérdezni,hogy kellene mennem cukros lötyi vizsgálatra,de én állat elfelejtettem megkérdezni a dokim,hogy hova kell mennem.Ezt a rendelőintézetben csinálják,ahol ugye szokták,vagy a Schöpfibe?(Ott fogok szülni)

Most pedig elkezdek visszaolvasni.Kép
27+5
gömbölyû

JohannaZsebiKép
Nekem ilyen pöttyök a felkaromon jelentkeznek és nagyon kezelhetővé válnak egy kis Cremor Aquosum kenőccsel. Patikában lehet venni, viz alapú krém és szerintem szuper. Teljesen semleges, ártalmatlan, nincs benne illatanyag semmi az ég világon. Vegyél egy kis tégellyel és próbáld ki szerintem.

gömbölyűKép
Ez bizony előtej!Kép Ne aggód miatta ez természetes dolog.

MJ-Móni 22+5
mj__móni

MóniKép

Komolyan?De én azt hittem annak van valami színe,sárgás vagy valami.Szóval nincs?Ennyi az egész?Erre most ugy rácsodálkoztam,mint egy kisgyerekKép
gömbölyû

Sziasztok lányok!

Mzx:
Ha megtudod, hogy ez a közös bank dolog hogy működik, majd megírod? Ez engem is érdekelne.. végül is ha ingyenes, akkor semmiből sem állna azt mondani, hogy gyertek és vigyétek.. Kép

Sygnum:
Ebben egyetértek veled, hogy azonnal lefekszel, ha bármi olyat érzel.. és megmondom őszintén nem értem, hogy sokan miért csinálnak nagytakarításokat és miért pattognak annyit.
Én azon a meggyőződésen vagyok, hogy a munka nem egy terhes nőnek való, főleg nem a hamradik harmadban, vagy annak a környékén (már a 24-26. héten sem!). Főleg akkor, ha még van valami gond is.. haskeményedéssel, megrövidült méhszájjal én még a mosogatnivalók közelébe sem mennék. Persze van, aki ezt nem teheti meg, mert van egy gyereke akit el kell látni, de azért vissza tudja magát fogni az ember egy kicsit. Nekem párom is segít sokat. Bár nincs semmi komplikációm, nem keményedik a hasam és a méhszájam is rendben van, mégis ha úgy érzem a hasam tájékán, hogy kezd fáradni, azonnal leülök, vagy lefekszem pihenni. Lehet, hogy ezért nem is keményedik be soha, mert odafigyelek..
Szóval lányok én a helyetekben nem nagyon pattognék takarítással meg ilyesmivel Kép

Mj__Móni:
Én úgy tudom működik.. mivel itt nem a vér a lényeg, hanem az őssejt, ami genetikailag két testvérnél ugyanolyan. De nem vagyok biztos benne, réadásul annak fényében amit irnak róla a többiek tényleg elbizonytalanító a dolog. Amit irtam róla én az alapján irtam, amit láttam egy filmben valamelyik természetfilmes csatornán.. régebben.. de az magáról az eljárásról szólt és erre nem emlékszem pontosan, hogy tudományosan hogy is néz ki a dolog Kép Érdemes megkérdezni egy szakértőt ebben (pl. egy orvost).

Johanna:
Én úgy készülök gátmetszés ellen, hogy császárom lesz Kép Kép Kép
(jó jó ez csak egy rossz vicc volt) Kép

hanee (24+0!!!!!!!!!!)
hanee

HaneeKép
Én is pont nagytakarítás előtt állok,persze nekem is segít a párom,de abban meg mindig találok kivetni valótKépIgazad van egyébként,csakhát,nemsokára itt van a baba és muszáj tisztaságot és rendet varázsolni.Bár én naponta csak egy szobát csinálok meg és azt sem egyszerre.Szerintem meg lehet ezt oldani,legfeljebb nem két napig,hanem két hétig tart.

A babám még mindig nem fordult,de én már annyira megbékéltem a császárral,hogy meglepődnék,ha nem az lenne.
gömbölyû

Johanna! találkoztam egy Johannával a Mammutban, és azt hittem, hogy Te vagy az, mert belőletek nincs sok. de most látom, hogy idegenvezető vagy, tehát biztos nem te voltál Kép

ancsipancsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?