Új privát üzeneted érkezett!

Szia Évi!
Én legalább egy hónapon keresztűl 4 óránként szoptattam Norbit! Nekünk nagyon bevált, akkor soha nem is sztrájkolt, csak aztán ez az időre szopi teljesen felborult. Norbi borította fel, egyszercsak úgy döntött, hogy Ő bizony két óránként akar enni! Lehet, hogy volt egy növekedési ugrás, de azóta sem tudtunk visszaállni, mostmár tényleg igény szerint szoptatom! Végül is nem bánom! Azért érdemes kipróbálnod!
Amikor Norbi folyamatosan sztrájkolt, akkor nekem is azt mondták itthon, hogy biztos azért mert folyton etetni akarom! Lehet, hogy van benne valami, de én mindig úgy éreztem, hogy éhes, mert én tudtam, hogy mennyit evett! Pedig biztos van amikor Ők sem éhesek és lehet, hogy azért utasítják annyira el a cicit! Nem tudom! Annyira nehéz ez! Néha bevált, hogy egyáltalán nem erőltettem és nem foglalkoztam az idővel és tényleg előbb-utóbb szopizott szépen, mert nyilván éhes volt! Itt tényleg csak azt lehet tenni, hogy az ember mindent kipróbál és hol ez, hol az beválik!
Szerintem biztos menni fog hétköznap is a tali, ha nem is most, de legközelebb! Azért ha mégis el tudsz szakadni egy-két órára majd a tali napján, akkor várunk Titeket is!!!!!!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Ahogy látom a babák is fogyókúra klubot alakítottak. Marci tegnap és ma délelőtt alig akart enni. Ez leginkább reggel volt számomra kellemetlen, mert úsztam a tejben. Aztán délután rákapott, sőt tegnap 240 ml-t szippantott ki belőlem. Szerintem ez a kiskrapek a Szaharában is vizet tudna fakasztani :-) Lehet, hogy ez a bolond, szeles idő kavarja meg őket? Nem tudom.

Szerencsére viszont ezzel párhuzamban nagyon jó lett az alvókája. Csak el ne kiabáljam (kop-kop)! Szinte 1,5 óránként le kellett tenni aludni, mert ásítozott és csak csillogott a szeme a fáradtságtól. Igaz 3/4-1 órákat aludt, de ez is valami.

Tegnap szabin volt a párom és elmentünk vásárolni egy picit a városba, húgom pedig vigyázott Marcira. Óriási örömöt jelentett ez a kis kiruccanás, bár végig azon izgultam mi lehet a Gyönyörűségemmel.

Ma egy olyan jót takarítottam, hogy csak na. Na nem sikeredett kipuccantani az egész házat, de a felével kb. megvagyok. Szerintem felért egy jó kis tornával.

Györesz!
A szülés nem volt egyszerű, sajna az EDA sem sikerült igazán jól. Terhességem alatt végig úgy gondoltam, hogy nem akarok EDA-t, de amikor a burokrepedést követően 1-1,5 órával már olyan fájdalmaim voltak, hogy a szülésznő is ajánlotta, hát belementem. Sajna csak egy darabig hatott, elég féloldalasra sikeredett: bal oldalamba hamar visszatért a fájdalom, viszont a jobb teljesen béna volt. Mire a tolófájásoknak kellett volna érkeznie, semmit sem éreztem + Marci sem akart elindulni, így a császár elkerülése érdekében lényegében kinyomta belőle a doki. Az akkor már nem érdekelt, csak legyek túl rajta. Szegénykém viszont a nyomás miatt szerzett a fejére egy jó nagy vérömlenyt, ami miatt csúnyán be is sárgult.

Azt hittem, hogy Marci viselte túl jól a 2.hós oltását és azért nem lázasodott be. Erre olvasom, hogy nem is nagyon szoktak akkor, csak a 3.hósnál. Most rendesen megijedtem. Jövő héten megyünk, ha minden igaz.

Szegény Norbika, úgy sajnálom fogacskája miatt. Tényleg nagyon régóta szenvedtek már vele. Marci csak mindent rág, ami a keze ügyébe kerül, elsősorban a kezét :-) És folyik a nyála, de az ínyén még nem fedeztem fel változást. Remélem mi könnyebben átvészeljük.

Andi!
Sok sikert a fogyókúrádhoz!

Évi!
Annyira sajnálom, hogy még mindig nem rendeződtek a szopis gondjaitok. Ugyanebben a dilemmában voltam, mint Te, azzal az eltéréssel, hogy nekem már szinte tejem sem volt. Nem akart szopizni és attól féltem, hogy teljesen elapad. Én is csak azt tudom javasolni, hogy fejd le a tejet és add oda a Picurnak üvegből. A szoptatási tanácsadó persze nekem is azt javasolta, hogy Isten ments, hogy üvegből etessem, hanem adjam neki pohárból vagy kanálból. Sajnos egy kézzel-lábbal csapkodó, éhes babát nem tudom, hogyan lehetne így megetetni. A cicire való visszaszoktatásra viszont több ötlete volt:
1.

KépKép

KépKép
bujka

Szia Melinda!
Norbi egyik oltástól sem lázasodott be, csak hőemelkedése volt mindegyiknél. Mondjuk adtam is neki mindegyik után egyből kúpot!
Hát igen néha jó egy kis kiruccanás gyerkőc nélkül! Én is szoktam menni vásárolni, akkor anyu vigyáz Norbira, de mégis állandóan rohanok, pedig tudom, hogy minden rendben vele!
Norbi ma fél 6-tól egészen 1-ig nem aludt, aztán belehúzott és durmolt majdnem három órát!
Norbi azért nem szenvedte végig azt a két hónapot mióta jön a foga. Ez olyan hullámokba jött, hol nagyon kínozza, hol csak rág mindent és nyáladzik!

Szerintem a szopinál ez mindenkinek gondja lesz, hiszen már annyira érdeklődők, hogy tényleg csak csendben lehet szoptatni, de valahogy majd csak megoldjuk!

Majd még benézek!
Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!
Bocsi,hogy nem olvasom el az összes levelet,de sietek.Csak a hozzám szólóhoz válaszolok most.
Kata!
Dominak nincs semmi az oltás helyén.Tegnap borogattam,egy kis ideig piros volt,de már elmúlt.
Még ma is elég nyűgös és sokat alszik.Így ma megvolt a tavaszi nagytakarítás.KépAblak pucolás,függöny mosás stb....
Jó pihizést kivánok!KépMost biztos Anyukád elkényeztet minden jóval,finomsággal.Kép

Andi!
Ez igen,tényleg sok rucit vettél.KépÉn ma egy kiscipőt és egy badyt vettem,de még holnap útra kelek délelőt.Kép
Várunk holnap titeket!A kazikat ne felejtsétek el!
Szerintem nem sok Domi súlya,bár a dokinéni is megjegyezte,hogy szépen gyarapodott egy hónap alatt/1kilót hízott/.Kép
Szerintem pedig le van maradva.KépA múltkor olvastam a téliben ,hogy az egyik csaj gyereke 5 hetes és 5 kiló.Kép
Holnap dumcsizunk de jó!Kép

Most megyek mert Domi nyekereg.
Mindenkinek jó éjt és jó hétvégét!KépDia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok Lányok!

Én is csak gyorsan beugrok, sajna nagyon nagyon sok minden jött közbe, nem leszek valószínűleg majd csak jövőhéten szerdán, mert jönnek-mennek a rokonok három napig, holnap pedig Diáéknál leszek picurral, szóval mindenkinek kellemes időtöltést kívánok és vigyázzatok magatokra és a bébitekre.

sok sok puszi sziasztok és majd jövök, bocsi de ma is káosz volt nálunk, hasfájás és inyfájás de embertelen módon. Már sírtam is ma nagyon sokat.
Ez van. Ja és kevesebb lett a tejcsim.
Szóval nem győzök inni.
Puszika:

ANDI
tandi

Sziasztok!

Dia!
Igenis jó súlya van Dominak. Az lehet, hogy a másik baba 5 hetes és 5 kilós, de nem mindegy, hogy mennyivel született. Marci 4 kiló feletti súllyal született, még szép, hogy nem három hónapos korára lesz 5,5 kiló.
Szépen fejlődik Domi ez a lényeg!!!

Most egyenlőre csak ennyit! Lehet, hogy még benézek!

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!!!

Megjöttünk!!
Húhh hol is kezdjem.
Nagyon szuper volt, Isteni időnk volt, kivétel tegnap amikor olyan hideg volt, hogy nem tudtunk kimenni sétálni, bár a nap 100ágra sütött de délben is röpködtek a minuszok.
Gigi nagyon jól viselte, evett játszott aludt, nem zavarta a változás. Remélem marad is ilyen.
Szerdán adtunk neki egy kis gyümölcsöt, narancsot nagyon tetszett neki szerencsére finom édes volt. Másnap már nem volt olyan édes ezért nem igazán evett belőle. Azóta viszont minden nap volt kaki. Ha jól emlékszem az anyák lapjában volt szó róla, hogy 4 hó után a székelési problémás babáknál jót tesz a gyümi, nálunk tuti bejött eddig.
Nagyon nagyon jó volt kimozdulni a hétköznapi egyhangúságból, kitörni a szabadba, még akkoris ha a több órás sétáink helyett max 1 órát tudtunk csak kint maradni.
Kenguru első alkalommal nagy visítást rendezett egy idő után benne, legközelebb viszont már elaludt benne.
Ma amikor hazajöttünk hatalmasat alakított.
Visítva örült a szobájának, meglátta a kutyusokat a falon és kiesett a pelusából. Totál el volt idegen helyen is de imádott hazajönni.
Pár napja elhatalmasodott rajta a nyávogási kényszer, iszonyat hangosan nyávog, egy idő után már nekem is sok. Szóval Györesz Norbika brrrr-ja sokkal visselhetőbb. Szerintem a szomszédok nem tudják elképzelni mit csinálunk a picivel. Persze Ő nagyon élvezi a saját hangját.
Este mellé feküdtem a játszószönyegére, olyan viháncolást csaptunk és úgy bújt hozzám, nagyon nagyon élveztem. Ja és ha akar valamit akkor is elég hangosan nyávog csak akkor rövideket, pl eldobta a csörgőjét és vissza kéne adni neki. Most már teljes ponossággal kiveszi a dolgokat a kezemből, és egyik kezéből a másikba rakja.
Fogai neki is dudorodnak lent elől, de végig nem csak 2 hanem az összes tépő foga.

Györesz
kaja közben Gigi is állandóan lecuppan a ciciről és a kezát dugja a szájába, nagyon nem szeretem, kínszenvedés a szopi így, és nagyon sokáig tart, persze az elején néha üvölt mert a kezéből nem jön tejcsi. Norbika a kockahasú baba.
Gondoltam rátok szuri ügyből kifolyólag, de jó, hogy letudtátok 1 időre. A délelőtti édesség evés nálam sajnos mindig kitolódik pár órát, néha 8-10-et is. Gigin is egyből meglátszik minden újnyom, esetleg kissebb horzsolás ez a fehér bőr átka. Nekem is jó a szombat és inkább a hó eleje, a talira.

Kata
3 hós oltást Gigi is nagyon megszenvedte, nagyon nagyon sírt esete tőle, de másnapra teljesen rendbe jött.

Dia
hajhullás nálam is van Elevit mellett, doki néni tanácsolta, hogy sűrűn mossam ne kössem össze, plussz csalán sampont és balzsamot haználok, enyhült, de lehet csak azért mert már nincs mi kihulljon.

Anikó
szedő kanalas kép nagyon édi, sajnos nem tudtam végig nézni hibaüzim volt, majd később újra próbálom. Krisztike nagyon ügyes mint mindig. Gigi is kezdi felfedezni a lábát, egyenlőre én teszem a kezéhez viszont nagyon tetszik neki a dolog és ő is jókat kacag a dolgon.

Bujka
Gigi körme olyan mintha a negyede hiányozna, nem tudom pontosan megfogalmazni.

Andi
én is sokszor úgy hallom mintha anyát mondana.

Szülés utáni sovány anyukák
én terhesgondozáson láttam mindig 3-4 hós baba anyukákat csont soványan, meg is kérdeztem a védőnőt itt mindenki örökbefogadott babát, azt mondta ált 1 éves korára nyeri vissza az ember az alakját.

Torna
egyik este a párom felpiszkált, hogy a lábemelésből tuti nem tudok hanyattfekve 20at megcsinálni. Hát megcsináltam 4 napig izomlázam volt tőle, én is meglepődtem, hogy egyáltalán meg tudom csinálni.

higgany injekció
sajnos nekem van olyan ismerősöm akinek a kisfia autista. Ő volt most egy rendezvényen amit egy amerkai pasi tartott és szó volt erről az injekciós dologról. Akkor veszélyes ha a baba immunrendszere nem elég erős, mert akkor higganymérgezés áll elő, ami az agy vérellátását akadályozza, így bizonyos részének a fejlődése nem megfelelő.
Különben nagyon szörnyű szerintem a betegség, mert míg pl egy down kóros gyerek tündéri és nagyon sok szeretetett ad, addig az autista nem viseli el más ember társaságát. Csak addig érdekli bárki míg odaadja neki azt amit ő szeretne megkapni. Semmi gyengédség semmi szeretett nincsen benne.

remélem nem akadtatok ki rajtam
igérem többé nem leszek ilyen sok

Puszi mindenkinek
Márti
márti05

Sziasztok!

Szopi gondok
én már hetekkel ezelőtt írtam, hogy vevő vagyok egy hangszigetelt sötétkamrára. Gigi is mindenre figyel szopi közben, semmi nem szólhat mellette.
A tévé a mindene állanóan azt nézné. S mi ezt nem hagyjuk neki de ezt már írtam a multkor.

Anikó
mi is készülünk nyaralni, Görögországba.
Ezek a kis kiruccanások azért is jók, szokjuk a dolgot baba az utazást és az idegen helyet, mi pedig a pakolást. Iszonyat mi mindent kell az embernek magával cipelnie, fél lakás ilyenkor a kocsiba van.

Jó éjszakát
Márti
márti05

Sziasztok!

Márti!
Egyáltalán nem voltál sok, még olvastam volna tovább!
Tök jó, hogy ilyen jól éreztétek magatokat és hogy Gigi is ilyen jól viselte! Sokat gondoltam Rátok és irigykedtem is rendesen!Kép
Norbi mostánába nem nagyon brrrrrr-get, hanem visít, kiabál, üvölt, hisztizik, szoval néha szörnyülködve nézzük! Ja és nem nagyon eszik, se hamit, se cicit! Mostmár tényleg kínozza a foga!!!
Jövőhétre nagyon jó időt mondanak! Akár 15-17 fok is lehet! Valamelyik nap szívesen meglátogatunk majd! Persze, csak szerdától!

Norbi most először volt, hogy este nem a cicin aludt el. Nem volt gond, mert nem sírt, csak szépen megvárta míg én is lefekszek és akkor szépen elaltatta magát!
Képzeljétek éjjel fél 2 körül arra kelek, hogy olyan síróssan panaszkodik a gyerkőc. Látom ezt álmába teszi! Egyre inkább átment sírásba, de még mindig aludt. Megsajnáltam, gondoltam simogatom egy kicsit akkor biztos megnyugszik. Ahogy hozzáértem elkezdett nagyon sírni és hadonászott a kezével, de még mindig aludt. Kivettem, elkezdtem dajkálni, de csak sírt tovább, megpróbáltam cicire rakni, de nem tudtam, sírt. Magam elé emeltem és beszéltem hozzá, egyszercsak kinyitotta a szemét és nézett rám riadtan, aztán újra sírt. Újra megpróbáltam cicire rakni, most sikerült és szépen megnyugodott, elaludt! Biztos nem a foga volt, mert nem nyúlt a szájához és amikor én próbáltam maszírozni az inyét arra sem nyugodott meg. Szerintem rosszat álmodott! De hát mi rosszat tud álmodni egy ilyen kis ember? Aztán fél 6 körül megint ugyanúgy panaszkodott álmába, de most nem nyúltam hozzá, egy idő után abbahagyta!

Bocsi, hogy másnak nem írok névszerint, de mennem kell lemosni a hajamról a festéket!!!!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Dia, hajhullás nem szoptatásfüggő, hormonális. Valahogy úgy olvastam, hogy a terhesség alatt nem hullik, és ilyenkor behozza a lemaradást. Nem tart nagyon sokáig, de tény, hogy nagyon aggasztó átélni. Ilyenkor szoktam tökrövidre vágatni. Már keresem is a fodrász számát. Kép Akkor nem olyan aggasztó a látvány reggel a párnán.

Györesz, hogyne álmodhatna. Esetleg próbáld hasról-hátra vagy fordítva mozdítnai, az segíthet.

Ja, és a súlyról. Hát Tomi túllépte a 7 kg-t. Mondjuk nekem minden gyerekem eljátszotta ezt, de már Marcipánon sem látszanak hurkák. Viszont jóval nehezebb nagysúlyú babát cipelgetni. ÉÉÉÉs szeritnem a mieinknek nehezek a csontjai is. Amíg egyenletesen gyarapszik, nincs ok aggodalomra. Kép

s
sofka

Ja, és firtattátok a hozzátáplálást is. Szerintem azért nem érdemes elkapkodni, mert minél nagyobb a baba, annál kevésbé kell fertőtleníteni a kajához használatos eszközöket. És a kezdetet nem a hónapok számához, hanem ahhoz kötném, hogy mikor kezd érdeklődni az evés iránt. Pl. nyúlkál, ha Te eszel. Ez csak magánvélemény, semmi riodalmi alapja nincsne. Szép napot Nektek!
sofka

Sziasztok!!

Györesz
nagyon sajnálom Norbikát, hogy ismét nem nagyon eszik. Giginél is vannak napok amikor alig eszik máskor meg eszik normálisan, és amikor rendesen eszik akkor is turkál a szájában.
Akkor várunk majd benneteket, szerdán megdumcsizzuk, jut eszembe szerdán szuri, tehát a csütörtök kérdéses, a péntek jónak tünik.
Ez az éjjeli sírás nagyon rosszul hangzik. Lehet, hogy kicsit h.nek néztek de én hiszek a reinkarnációban, állítólag csecsemőkorban még vannak élményeik az előző életükből, szóval azzal is álmodhatott. De sokkal kézenfekvőbb oka is lehet, hogy+ fájt valamilye, vagy kicsit fel volt fújódva és kellemetlen volt neki, vagy csak rátört az egyedüllét kellemetlen érzése.

Hozzátáplálás
és osztom már Györesz elképzelését, és hozzá kell szoktatni az ízekhez a babát, Gigi már most is csak az édeset enné meg, s minél okosabb annál jobban hozzá szokik és nehezebb lesz átszoktatni más ízekre.
Tegnap este például almát ettem, nézte, leharaptam neki belőle egy darabot és a szájába adtam persze fogtam a végét, hatalmas erővel szívta utána amikor megettem szinte csak az alma rostja volt, lé sehol se, szépen kiszippantotta a kiscsaj.

Reggel 1/2 7 től 1 órán keresztül sivított és dumált, jól elszórakoztatta magát, persze nagyon boldog voltam, későn feküdtem le, 2szer is felkelt szopizni tehát vágytam volna még a pihenésre.

Szép napot mindenkinek
Márti
márti05

Sziasztok,

Gyorsan csak par kep, ami Kataeknal keszult, irni is nehez 1 kezzel Kép (Zolika a masikbanKép)

Raul
Kép

Patrik es Raul
Kép

Kata, kezeben Zolikaval (sulyzozas mas gyerekevel isKép)
Kép

Udv,
Mica
mica

Sziasztok!

Márti!
Irigykedve olvastalak, nagyon jó volt Nektek! Pláne, hogy a legkisebb is élvezte!
Almaszívás: Gigi elmehetne gyümölcscentrifugának :-)

Györesz!
Ilyen álmába sírós "élményünk" nekünk is volt, bár nem ilyen durván, mint Norbikánál. Marci a kezemben már nem sírt ennyit. Én is rögtön arra gondoltam, hogy rosszat álmodott. Anyósom szerint az első három hónapban a születésüket álmodhatják meg, utána pedig - ahogy Márti is említette - az előző életükből élnek át újra bizonyos dolgokat.

Kata, Mica!
Tündériek a lurkók!

Puszi! Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Kata!
Nagyon aranyosak a fiaid! Raul kész nagyfiú már és Patrik is milyen nagy!!! Te is nagyon szimpi vagy így kép alapján is!!!

Mica!
Köszi, hogy tettél fel képeket Katáékról! Kár, hogy a Te Zolikádnak csak a hátát látjuk, de látszik, hogy milyen nagy Ő is!

Márti!
Tök jó, hogy már Ti is kisérleteztek az ízekkel! Jó kis szívóereje van Giginek, nem is kell neki almalevet csinálni, kiszívja maga!
Norbival ma is nagyon megküzdöttem a szopival! Mindegy ezen is tú leszünk! Úgy szeretném én is megint etetni, de olyan szinten összeszorítja a száját, hogy képtelenség kinyittatni! Mindig énekelek neki, mert régen ez nagyon hatásos volt, na ilyenkor néha elneveti magát és én belecsempészek egy falatot a szájába! Nem köpi ki, tehát izlik neki, szépen lenyeli, de mégsem akar rendesen enni!
Eddig úgy néz ki, hogy nekünk is jó a péntek, de majd még meglátjuk!

Márti, Melinda!
Ez az álom dolog nagyon érdekes! Biztos van benne valami, ha Ti mondjátok!

Sofka!
Norbi mindig a hátán alszik, hason nem marad meg, csak napközben ha játszik! Már próbáltam hason lerakni aludni, de egyből felkelt és követelte, hogy visszafordítsam, ígyhát éjjel ezt a cselt nem tudom bevetni, ha újra rosszat álmodna!

Vettünk ma a gyerkőcnek azt a színes habszivacs szerű anyagból, amit össze kell rakni, mint egy puzzlet és a földön arra lehet tenni a picurt, nem tudom mi a neve! Norbinak nagyon tetszett, hogy olyan színes, csak szegénykém fáradt volt és nem nagyon tudta tartani magát hason és állandóan letette az arcát és jól kivörösödött ettől a recés felülettől! Szép pirospozsgás lett!

Ma még lehet, hogy benézek, de holnap nem leszek, mert megyünk a másik nagyiékhoz!

Puszi mindenkinek, akiknek nem írtam azoknak duplán!
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok,

Gyoresz,
A fiamrol a http://www.babanet.hu/album/main.php?album=4358&page=2 oldalon vannak ujabb kepekKép

A merete meg mindig szep, most 7620g-os, lassul a gyarapodasa vegreKép Egyszer mar eleg volt egy hatalmas, pufok fioka nekem, hatha Zoltan nem lesz olyan, mint a batyja (2 honaposan Zolika 1kg-al volt nehezebb, mint anno Gyuszika, viszont a 3 honapos sulymeresben szerintem nem lesz ilyen arany, mert Gyuszko anno 8300g volt 3 honaposan, Zolika mar nem lesz annyiKép)

Nah, most hirtelen ennyi, megyek vegre lazulni egy kad vizbe, aztan szunya, kisse faradt vagyok..

Mica
mica

Sziasztok!

Szia Mica!
Megnéztem a képeket, de azt hiszem ezeket már láttam! Nem semmi a fiatalember, nagyon cuki! Kis gömbőc!Kép
Nagyon jó tejed lehet, hogy ilyen hatalmas súlya van és Gyuszkó sem volt semmi! Kis óriásbébik!
Már Norbi is alig hízik! Nemrég még olyan kis gojófeje volt, meg kis haspók volt, most pedig azt veszem észre, hogy nyúlik, már teljesen más, mint egy-két hónappal ezelőtt!

Megyek nézni a Megastárt!
Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!
Én is teszek fel két képet a ma esti tracspartiról.
Kata!
gyönyörűek a fiúk.KépDe te is fantasztikusan nézel ki.KépAjaj,de szeretnék olyan sovány lenni mint te!KépPuszi.Dia

Kép
Kép

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Megjöttünk a síelésből! Szonja szuper kiscsaj volt. Nem volt semmi gond, az utazást is elég jól viselte pedig oda-vissza 7 órát görnyedhetett az ülésében.
Szóval nagyon szép volt minden, hatalmasakat sétáltunk a hóban, mert ott mindíg sütött a nap.
Szonja jól viselte az idegen környezetet, azaz meg sem kottyant neki! Kép
Én is tudtam egy kicsit pihenni!
Szerdán megyünk szurira és már előre rettegek tőle!
Dia!
Köszi, hogy írtál tegnap! Domi jobban van már? Van ennek a nyüginek valami ellenszere? A kúpot nem gáz beadni a kicsinek!
A képen nagyon helyesek vagytok!

Még nem olvastam vissza, de lassan pótolom! Addig is puszi mindenkinek!

Barbara
babar

Szia Barbi!
Már aggódtam értetek.KépTegnap azért írtam már.
sajna nincs ellenszer a nyügire.KépTalán az javít valamennyit a dolgon,hogy állandóan fogtam a karomba Domit és így jobban átvészelte.Érezte is a derekam.Kép
Kúp:
Hát mi megszenvedtünk vele.38,1 volt popsiba ami ugye 37,5.Na gondoltam adok egy kúpot neki ,hogy ne menjen feljebb.Sikerült is feldugni,mire ráadtam a pelus bekakilt így a kúp is kijött.Képaztán egy óra múlva adtam még egy felet neki,azt pedig én betoltam ő kinyomta.Addig szórakoztunk így amíg a kezembe elolvadt a kúp.KépUtána pedig elaludt és reggel kelt csak fel amikor már nem volt lázza.így nem adtam neki több kúpot.Most már tudom,hogy azt kellett volna csinálni,hogy amikor benyomtam a kúpot össze kellett volna fogni a fenekét.Így a kúp bent maradt volna és feltudott volna szívódni.Kép

Örülök,hogy jól éreztétek magatokat Ausztriába.Kép
Vannak képek?Teszel fel majd nekünk,Kép
Kiváncsi vagyok a leányzóra.Még nem küldted az Olasz címet.?
Sok puszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok Lányok!

Gyorsan beugrok én is egy kicsit hozzátok.

Kata, Mica!

Vagányak a gyerkőcök, nagyon édik.

Györesz!

Nálam is vannak Nonókánál ilyen kitörések, elkezd torka szakadtából üvölteni egyik pillanatról a másikra és fogalmam sincs, hogy miért, mi baja lehet.
Aztán csak az segít ha leteszem.
Megnyugszik és elalszik.

Barbi!

Szia, de jó hogy jöttél, tegnap voltunk Diáéknál amint a mellékelt képen láttad, nagyon jót dumcsiztunk olyan jó volt kimozdulni, már éppen beszéltük, hogy hol lehetsz, azt hittük hogy egy hétre mentetek.
Küldj képeket Szonjáról, kíváncsian várjuk, már úgy szeretném látni.
Remélem jól éreztétek magatokat.

No megyek picur már megint nyűgi.

Sok puszika majd még szerdán jövök.

Addig is pihizzetek.

Sziasztok:

ANDI
tandi

Sziasztok!
Kepeket vegigneztem, mindenki babaja tunderi! Kép

Dino,
en a nagyobbik fiamnak 8 honapig fejtem a tejet, o sem akarta elfogadni a cicit. CSak ragta, aztan kikopte, es fogyott...Kép Most mar tudjuk, hipotonias volt az arcizma. D emar rendbejott, bar ragni tovabbra se nagyon szeret. Kép

Minden utazos anyukanak es babanak nagy gratula. Mi februarban mentunk el 3 napra a ket gyerkoccel, azota mar tobb baratunk felhivott, hoyg megkerdezze, ugye, nem valunk el (a pakolastol es a hasfajos NAnditol, meg a beteg ZSombitol vegkimerultem)....en 8 hos kora elott nem vagyok hajlando tobbet elutazni sehova! MAjd utana....persze, irigynek irigy vagyok azert Ratok! KépKépKép

Pussz,
Gombóc
gombóc

Sziasztok!
Most csak beugrottam, mert vannak végre új képek! Majd csinálok új albumot, de azért egy-kettőt felteszek ide, már ha sikerül!

Puszi
GyöreszKép

Kép
Kép
györesz

KépKépKépKép

Bocsi, ha túl sok voltam!

Kép
Kép
györesz

Bocsi, ha túl sok voltam!

Kép
Kép
györesz

Valamit elcsesztem!

Még egy-két képet! Jó????
Kép

Kép
Kép
györesz

Kép

Kép
Kép
györesz

SZiasztok!
Én is csak beugrottam, hogy megnézzem hogy vagytok!
Györesz! Csodaszép Norbika!!!
Dia, Kata a ti csemetéitek is tündériek!!!
Bocsánat, nem emlékszem melyikőtök mondta, hogy a Suttogó alapján próbálja altatni a kismanóját! Hogy haladtok?!!
Ma már talán szél sem fúj, fiiiinom meleg lesz, legyetek sokat a levegőn!
Mindenkinek nagyon szép hosszúhétvégét kívánok!
Puszi a babáknak és mamáiknak! Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Györesz!
Milyen ki smosolygós Norbika!

Most már GergQ is nagyon sokat mosolyog meg beszélget. Meg kell zabálni olyan aranyos.

Én is teszek fel képet a két gyerkQcrQl. Azt hiszem a nagylányt még nem is mutattam.

Puszi
Szilvi
Kép
sys

Sziasztok!

Barbi!
Tök jó, hogy Szonja ilyen jól viselte az utat! Biztos nagyon jól éreztétek magatokat!

Dia, Andi!
Nagyon, nagyon édesek a gyerkőcök! Szép pár lesznek!Kép De tényleg meglehet Őket zabálni!!!!

Szilvi!
Szép gyerekeid vannak! Büszke lehetsz rájuk! A nagylány is nagyon szép és hogy hasonlítanak egymásra!!!

Szegény anyukám nagyon beteg lett tegnap reggelre. Próbál minél távolabb maradni Norbitól meg maszkot is használ, de úgy retteg, hogy megfertőzi az unokáját! Szegény Norbi meg nem érti, hogy miért nem foglalkozik vele a nagyi. Látja, hogy itthon van és mégsem megy oda hozzá, nem veszi fel. Ahogy meghallja anyu hangját már egyből sírdogál, panaszkodik! Remélem tényleg nem kapja el!

Majd még jövök!
Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Norbi most az esti szoptatásnál hányt egy hatalmasat, sugárba! Nem bukott, vagy ilyesmi, hanem rendesen hányt! Remélem csak azért mert túlette magát! Délután elég sűrűn szopizott és még gyümölcsöt is evett. Nem sokat, csak hát utána sokat szopott és most is olyan mohón evett, nekem meg volt tejem bőven! Előszőr csak bukott egyet aztán csak úgy jött belőle. Teljesen át kellett öltöztetni Őt is meg magamat is. Utána már nem mertem visszatenni cicire és cumival altattam el!
Szerintetek, ha hány egy baba, akkor utána jó megszoptatni, vagy jobb várni vele? Mondjuk éhesnek biztos nem éhes, mert akkor nem aludt volna el cumival! Hát majd meglátom mikor kel fel, mert ha én hányok akkor elég hamar éhes leszek!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Dia!

A télisek egy kicsit elszálltak nem? Most olvastam az utolsó bejegyzésüket.

Szilvi
sys

Sziasztok!

Látom nem túl sűrű ma a topik, lazán vissza is tudtam olvasni:-)

Dia, Andi!
Tündériek a babák! Külön-külön is, de így együtt!!!

Szilvi!
Nagyon szépek a gyermekeid! A nagyon nehéz napokon megfordul a fejemben, hogy nem lesz másik babánk, de amikor ilyen képeket látok, hirtelen elszáll ez a gondolatom.
Egyébként tényleg érdekes a téli topik légköre.

Györesz!
Annyira aranyos Norbika, hogy csak na! Olyan huncut! Tündéri, ahogy teli szájjal vigyorog! Gondolom "szétszedték" tegnap a nagyszülők.
Rossz hallani ezt a sugárban való hányást. Biztos attól van, hogy sokat evett. Ha pedig éhes lesz, nyugodj meg, biztos Te tudsz majd róla legelőször:-)

Márti!
Már annyiszor akartam írni, de mindig elfelejtettem, hogy Marcika már nagyon vágyik a kis Gigi után! Egész nap azt hajtogatja, hogy gi-gi, gi-gi .... :-)

Ma végre jó idő volt. Egy olyan jót sétáltunk, anélkül, hogy lefagyott volna mindenem. Holnap anyukámékhoz megyünk, már nagyon várom a találkozást is és a kimozdulást is egyaránt.

Mindenkinek kívánok nyugodt éjszakát és szép napos tavaszi napot holnapra!

KépKép

KépKép
bujka

Ezt a képet nem tudom nem feltenni kis Golyófejűmről :-)
MelindaKép

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok,

Györesz, nagyon edes a kisfiad! KépKépKép

Es jobbulast neki, drukk, hogy ne legyen semmi baja! Kép

Jo ejt!
Gombóc
gombóc

Sziasztok,

Gyoresz,
Hatalmas, huncut fiad vanKép
A bukas/hanyas szeru dolog nem lehet szerintem gond, foleg ha sokat mocorgott elott, es sokat evett, olyankor egy pici buborek is okozhatja a gyomraban, hogy kijon a kaja. Nemreg az en fiam is muvelt ilyet, azt hittem, hogy ehezni fog utana, de az egesz ejszakat ataludta.. Azota mar tudod, hogy mikent reagalt, hiszen reggel vanKép

Melinda,
Jo a kep a lurkorol, o is igazi pofis gyerkocKép

Mica
mica

Sziasztok Lányok!
Újra itt vagyok. Hogy vagytok? Mi nagyon jól. Renike jelentem meggyógyult és mi pedig nem kaptuk el. Az elmúlt három napban átugrottunk anyósékhoz. Itt laknak Ők is Csepelen a kompnál tehát reggel mentünk este jöttünk. Egész nap pihiztem nem kellet főzni mosogatni kiszolgáltak. Apa dolgozott a műhelybe néha ránk is nézett így mégis együtt voltunk ha már egyszer ünnep van. Babácska nagyokat aludt a jó levegőn. Estére úgy kifáradt hogy alig bírtam elaltatni nagyon sírt a fáradságtól. Rám is fért egy kis pihenés, kimozdulás, kikapcsolódás.
Pár napja azt vettem észre nem igazán marad tejem amit lefejjek (ha éreztem hogy sok maradt mindig fejtem). Szombaton pedig már a babán is láttam hogy nem elég neki peresze a mérleg is mutatta a különbséget. A múlthéten 220-260 grammokat szopott most meg eleinte 190-180 gramm azt hittem nem éhes azért vasárnap este már csak 140-et tudott enni. Rákellett döbbennem fogy a tejkészlet. A párom szerint azért mert a múlt héten, hogy Reni is itthon volt nem pihentem egy percet sem ugráltam a két csajszi körül. Talán van benne valami. Úgy hogy vissza kellett térnem a három óránkénti etetésre talán sikerül feltornászni ismét a tej mennyiségét. De azért büszke vagyok magamra mindjárt három hónapos a baba és Ő legalább kapott anyatejet.
Annyira jók a képek minden baba csodálatos látszik hogy nem éheznek. Olyan édi kis pufókák zabálni valók. Norbi nagyon jó kedvű kis lurkó és te is nagyon jól nézel ki Györesz tuti könnyen fogsz majd palit magadnak. Itt a tavasz lehet vadászni. Andi és Dia esküszöm titeket láttalak már. Gondolom barna póló Dia és a mintás Andi ugye ????? Igaz én nagyon sok arcot ismerek a bankból. Nem jártatok valamikor nálam??? Ha Csepelen sétálok úgy tűnik mindenkit láttam már, annyian megfordultak nálam. Minden második arc ismerős van akinek a nevére is emlékszem. Elég fura. Az a gáz sokan köszönnek is és nem emlékszem tegeződtünk vagy magázódtunk és akkor csak hápogok mint a kacsa.

Üdv mindenkinek : Csanikó
Vendég

Sziasztok!

Györesz!
Minden rendben Norbival?

Melinda!
Neked is tündéri a kisfiad.
Egyébként a lányom után én is azt mondtam, hogy nem kell még egy gyerek és ezt 4 évig tartottam is, de aztán a barátnQmnek született picije és teljesen megtört az ellenállásom és mondhatom egyáltalán nem bántam meg, sQt. Vétek lett volna kihagyni egy ilyen csodálatos élményt. Ráadásul nagyon jó babám van. Fiú létére semmi hasfájás, éjszaka csak egyszer kel vagyis hajnalban 4-5 óra körül, napközban 4 óránként eszik és tündérien mosolyog. Ja és imádja a nQvérét.

Csanikó!
Melyik bankban dolgoztál?

Konkrétum tali ügyben?

Puszi mindenkinek!!!!
Szilvi
sys

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a dícséretet!
Norbi azóta jól van! Nem hányt többet. Még volt egy-két öklendezés, de semmi más szerencsére!

Melinda!
Nagyon édes a fiad! Olyan cuki a kis pufók pofija! Jól meg lehet puszilgatni! Gondolom azt csinálod egész nap!Kép

Annyira jó hogy itt a jó idő! Tegnap is meg ma is hatalmasakat sétáltunk! És ez már csak jobb lesz!!!!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!
Én is köszönöm mindenkinek a dicséretet Domi nevében is.Kép
Én is nagyon örülök,hogy itt a jó idő,az ember szinte feltöltődik.
Mi is sétáltunk tegnap és ma,igaz,nem volt zökkenőmentes.Tegnap úgy ordított séta közben,hogy én toltam üresen a kocsit apa pedig hozta ölben Domit.Ma megint ordított a kocsiban de már nem vettem ki így bealudt nagy sokára.Mondanom se kell,hogy égtünk,mert a játszótéren mindenki nézte,hogy ordít Domi a kocsiban.KépEz történt velünk most a kétnapban,ja és az,hogy én megszépültem mert itt volt a fodrászom.Amint tudjátok szombaton Andiék voltak nálunk,vasárnap pedig egy orvos házaspár barátunk a 3 gyerekkel.Kaptunk sok rucit és még több pelenkát és amit még soha nem hallottam,hogy babanézőbe vittek volna egy takarítógépet.KépMondván,ha majd leeszi az ülőgarnitúrát kitudjuk takarítani."Igaz,már volt egy."KépKép
Ja a lényeget majd el felejtettem!Na hol voltam még a hétvégén??Na persze,hogy vásárolni.KépKép
Kapott Domi cumisüveget,csörgőt,két részes rucit,farmer gatyót,kantáros gatyót és széldzsekit.KépKép
Na most jót locsi-fecsiztem össze vissza.KépMajd még jövök,de most itt vannak Domi leendő keresztszülei.Puszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Először is köszönöm a dicséreteket!
Megjöttünk anyukáméktól. Annyit ettem, hogy majd szétdurranok. Nesze neked fogyókúra! Viszont egy nagyon jót sétáltunk ebben a szép időben, Marcikám végig aludt. El se tudom hinni, hogy ezután már csak ilyen szép időnk lesz és (talán) nem fogunk megfagyni. Az ember tényleg kivirul!

Anikó!
Utólag is gratulálok a négyhónapos Krisztikéhez!

Györesz!
Jó hallani, hogy Norbikával minden rendben. Persze mondják, hogy egy ilyen hányás "belefér", de az ember lánya igencsak meg tud ijedni. Írtad, hogy Norbika gyümit is evett tegnap. Ezek szerint megtört a jég és újra elfogadja a kajcsit?

Dia!
Takarítógép :-) Hát ez tényleg jó!

Csanikó!
Jó is ez a kis lazítás. Én ma élveztem anyukáméknál, hogy nem kell semmit csinálnom. Nagyon jól esett.

Mindenkinek jó éjszakát!

KépKép

KépKép
bujka

Szilvi!

Most látom csak!!! Gratula a két hónapos és két napos Gergőhöz!!!

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Melinda!
Hát igen megtört a jég! Tegnap először üres kanállal próbálkoztam Norbinál és amikor láttam, hogy milyen szépen nyitja a száját, akkor gyorsan adtam neki egy kis őszibarackot almával. Ezt nagyon szerette még akkor amikor szépen evett. Lehet, hogy az volt a baj, hogy nem fokozatssan szoktattam hozzá megint, hanem egyből annyit adtam, mint amikor még habzsolta! Lehet, hogy a gyomrát megint egész kis adaggal kellett volna hozzászoktatni! Ma nem is adtam neki semmit! Majd holnap, de akkor egész keveset!

Anikó, Szilvi!
Kicsit megkésve: Boldog hófordulót Krisztikének és Gergőnek!!!!!!!KépKépKép

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!!!

Húhh végre én is itt vagyok!!

Györesz
nagyon édi Norbika. Tényleg igazi vagány kissrác.
Hányás nem hangzik jól, örülök, hogy nem ismétlődött meg. Anyukádnak jobbulást kívánok.
Vigyázzatok nagyon magatokra.
Dobnál egy táblát. köszike

Melinda
Marcika Gigi -zése nagyon tetszik. Majd élőbe meglátjuk mit fog lépni a kiscsávó no meg a kiscsaj. Marcika nagyon édi.

CsAnikó
Kevesebb a tejed, tudod sűrűbb melre tétel és 1-2 nap rendeződni fog, homeos bogyesz, teácska, addig meg a pici szervezete takarékra áll, abból a kevésből megtanul minél többet hasznosítani.
Én is kérdezem melyik bankban dolgoztál?

Dia
édesek vagytok, ide hallottuk a pletyi pletyit.
Babakocsiban való üvöltés sajnos még nálunk is kőkeményen van. Már nem kell sokat várniuk és lekerül róluk a meleg ruha, s talán akkor ellesznek benne. Persze a remény hal meg utoljára.

Kata
nagyon édik vagytok.

Szilvi
aranyosak a gyerköcök.

Nekünk nagyos sűrű volt a hétvégénk.
Szombat vasárnap vásároltunk, édes kettesben Gigivel voltunk Metroban és Megatoysban, nagyon jó volt, kezd visszatérni a régi életem.
Hétfőn Szegeden voltunk a keresztlányunknál aki nyáron lesz 3 éves, édes volt együtt a két kiscsaj, most látszott, hogy neki is hiányzik egy kistesó és a Gigi is nagyon élvezte az ő társaságát. Nem baj majd sűrűbben randizunk.
Ma pedig vendégek voltak nálunk. Most mentek el.
Persze ma jött volna a takcsi néni de ünnepnap van így házitündérkednem is kellett a hétvégén, totál hétköznapi anyuka lettem. Gigi utálja ha házimunkát végzek, mindig balhé lesz belőle és persze hagyhatom abba. Már 3 éjszakát csontra végig aludt, én nem viselem túl jól a dolgot, csak 1 szer ébredtem fel hajnalban és így reggel 6 körül kelek arra, hogy betongolyók vannak a melleim helyett.

Puszi mindnekinek.
márti05

Elfelejtettem elujságolni, hogy vasárnap óta Gigi kezd felülni magától. Félülő pózban nem marad meg onnan teljesen felül magától, hanyatt fekvésből még nem megy a dolog, és amikor ül akkor közben már ezerrel nézelődik és forgolódik.

Györesz
én is akartam írni, hogy örülök, hogy Norbika ismét hamizik rendesen. Hiába írtam a cetlimre mégis amikor írtam ez lemaradt.
Kissé kába vagyok ugyanis Gigi reggel 6 kor ébresztőt fújt, és 8 kor mire lemondtunk a here veréről bealudt, szóval jól kitolt velünk.

Puszi
Márti
márti05

Sziasztok!

Márti!
Az ülésről jut eszembe! Norbi is nagyon rajta van a dolgon! Már eddig is állandóan ülni akart, de amit mostanába művel, hát nem tudom hogy bírja a hasizma! Totál felemeli magát a háta közepéig, közben meg a lába is az egekbe! Vörösödik is a kis fejecskéje rendesen! Gigi is jó erős kis csajszi!
Holnapi szurihoz kitartás! Remélem Gigit nem fogja nagyon megviselni! Jujjjjj és ez dupla oltás lesz!

Dobom a táblát!

<pre>
Anyuci neve Baba neve Baba születése lakhely
Dino Bernát 2004. szeptember 29. Bp.VIII.
Donát 2001. január 17.
Györesz Norbi 2004. október 1. Csepel
Gombóc Nándi 2004. október 19. Bp.II.
Zsombi 2003. január 28.
Gigi Olivér 2004. október 28. Dunaharaszti
Márti Gigi 2004. november 1. Csepel
Anikó Krisztike 2004. november 14. Bp.XIII.
Kata Patrik 2004. november 20. Pilis
Raul 2000. március 12.
Saxi Liliána 2004. november 27. Dorog
Boglárka 2001. október 8.
Évi Roland 2004. december 1. XVIII. Pestimre
Martin 1997. január 7.
Vivien 1994. október 7.
Melinda Marci 2004. december 6. Érd
Dia Dominik 2004. december 8. Kispest XIX.
Barbara Szonja 2004. december 8. Nagykovácsi
Csanikó Bianka 2004. december 17. Csepel
Renáta 1995. augusztus 24.
Sofka Tamás 2004. december 18.
Márton 2003. március 24.
Orsolya 1999. február 22.
Kata 1995. február 8.
Andi Noémi 2004. december 22. Csepel
Mica Zoltán 2004. december 25. Albertirsa
Gyuszkó 2001. június 6.
Sys Gergő 2005. január 13. Kispest
Renáta 2000. október 28. </pre>

És még egy kép:

Kép

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Mi is olyan jót sétáltunk tegnap. Ma meg vendégségben voltunk egy másik babánál aki 9 nappal fiatalabb GergQnél. Jót dumcsiztunk.

Nálunk a babakocsi nagyon bejön. Kb.a sarokig elérünk és már alszik is. Csak akkor szokott sírni amikor berakom a kocsiba, mert a sok ruhától nem tud mozogni, de ahogy mozgásba lendül a babakocsi már csönd van. GergQ a hordozót is nagyon jól viseli abban is simán el alszik ahogy berakjuk az autóba.

Holnapra már beütemeztem a tornázást. Meglátjuk!

Puszi mindenkinek! Jó éjszakát!
Szilvi
sys

Anikó!

Majd elfelejtettem! Krisztikének így utólag is boldog hófordulót!

Mi is köszönjuük a jó kivánságokat!

Szilvi
sys

Íme két kép Domiról,ahogy csörgőzik.Kép
Minden hó fordulós picurnak sok sok puszit küldök.KépKép
Kép

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok Lányok!
A babák gyönyörűek, igazán :o)))) !

Györesz! Norbika igazi kis huncut manónak látszik, jókedélyü kisbaba, ugye?

Dia! Domi magától játszik már a csörgőkkel, vagy a kezébe kell adni? Az én Rolcsim (ő dec. 1-ei) még csak úgy játszik velük, ha a kezébe adom, de akkor is csak rövid ideig!

Melinda, egyáltalán nem úgy tünik, hogy bajok lennének az étkezéssel ;o)? Ugye azóta jól eszik Marcika?

Lányok ugye meggyógyult minden kicsimanó?

Szeretném tőletek megkérdezni, hogy mit lehet adni egy 3. hónapos bébinek, ha náthás! Rolcsikám ugyanis náthás lett! Nem lázas, ezért dokinénihez nem vinném, de sokszor nehezen kap levegőt és néha köhög/hapcizik is!
Most a szopival úgy állunk, hogy hiába próbáltam 4 óránként etetni, nemigen evett többet! Most próbálok nem idegeskedni miatta (bár nem nagyon hízik a drágám!)
Ti ebben tapasztaltak vagytok, mikortól kell pótolni a tejcsit, honnan veszem észre? Rendben van az, hogy egy-egy alkalommal nem, vagy csak kicsit hízik? Még mindig jó súlyban vagyunk 6740 g.

Remélem mindannyian jól vagytok!

A hófordulós babákat Isten éltesse! Sok tejecskét és vidám napokat nekik!

Sok puszi Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?