Új privát üzeneted érkezett!

Nikcsi, Cas
az a kép, hogy Korina Nikcsi kezében alszik, egyszeru˝en imádnivaló!

Nikcsi,
ne tudd meg mennyire irigy vagyok a kép láttán!

Laga
laga

Rita
Tényleg hatalmas a pocakom, igazán nem tudom min múlik, mert azért nem híztam olyan extrém módon... (na jó, elől van a lepény is, hátha az beleszól). De a kölök biztos nem lesz kicsi, teljesen kitapinthatóan kitölti a pocimat, nem nagyon vannak már mellette üres terek... Kép
Viszont a sétálás egyre inkább nehezebben megy! Most voltunk családi ebéden, és ami eddig 10 perc séta volt, szép komótos 20 perces ballagássá lassult! Kép
Ja, és mostanában folyton alszom, úgy látszik a szervezetem érzi, és előre próbál dolgozni!
Öregnek érzed magad?! Miért?! (Szeretnétek még kistesót?)

Laga
Az a kép tényleg nagyon jól sikerült! Ki lehetne nagyítani és kitenni! (A terhesgondozóban szoktam nézni a faliújságon a picúrokat, na ez szerintem még azoknál is jobb lett!)
Pár hét, és rólad is készülhet hasonló! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas,
Mesélnél, milyen az az alvás?Egyáltalán milyen színű és mekkora? Évek óta azt kértem karácsonyra, de nem hozott a Jézuska, csak mindig egy újabb növeszthető pocakot:-)))))
Bár nem akarok megint senkit letörni (ááá, nem:-))de a szülés előtti hetekben letudott alvás max. a szülésre meg az azutáni pár órára elegendő energiát ad. Szerintem 2 év folyamatos alvás juttathatna csak abba a kellően kipihent állapotba, ami szükséges lenne kb. a gyerek fél éves koráig:-))

Fenti pozitív hozzáállást sugárzó mondataim után kellemes hosszú hétvégét mindenkinek!

Viki
ccviki

Nikcsi,

Ó, de édi bébi!! Én úúgy imádtam ezeket az első heteket, amikor csak szopi, nézegetés és alvás és két tenyérbe elférő babóca:-)) Már most hiányzik egy olyan a kis tehetetlenke, mert az enyém már borzalmasan akaratos és "tehetős":-)
ccviki

Viki
Hát hogy alvás helyett mindig csak egy újabb növeszthető pocakot kaptál Karácsonyra, azt csak magadnak köszönheted!!! KépKépKép (A "nem-alvás" egyenes következménye 9 hónap múlva a nem-alvás, látod?! Kép)
Mivel nem akartok már több kistesót (ha jól tudom), inkább tényleg elmesélem, milyen és mekkora az alvás! Kép
Szóval olyan nagy, puha párna, jó belefúrni a fejet, ölelően meleg takaró, és csendesen szuszogó pár (szigorúan tisztes távolságban! Kép)... A színe sötét és mégis ezerszín, édes íz a szádban, összegömbölyödés és nyugalom a tagjaidban, este hunyorgó csillagok, hajnalban motoszkáló madárdal, hűvös szellő a hajadon...
Na, rémlik már?! KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Fú, Cas ez nagyon romantikusan hangzik. Bár nekem egy szavam nem lehet. Három hónapos Zsófikám este héttől reggel hétig csak egyszer szopik, azt is gyorsan, félálomban letudjuk. Kép Zsombikám kilenctől reggel hétig alszik. Szóval végülis kipihenhetem magam. Igaz, négy gyerek mellett estére hulla is vagyok.
Nikcsi, Myra
Nagyon bájosak lánykáitok. Egy ilyen pali-talira egyszer én is szívesen beszállnék, ha elviseltek egy égető kétévest is a társaságban. Most, hogy végre itt a TAVASZ, talán jobban ki tudunk mozdulni Piliscsabáról.
Na sok puszi mindenkinek,
Zsuzsa
zsuzsa99

Cas,
Itt ülök könnyező szemekkel.. micsoda utópia!De már nem is tudom,hogy a soraidon érzékenyültem-e el ennyire, vagy az álmosságtól homályosul amúgyis holdkóros tekintetem:-)))És nagyon jól látod, micsoda láncreakciót indít be a nem alvás. Ráadásul nekem már az is elég a pocakosodáshoz, ha csak gondolatban "activities-ünk" És nem is Sz. Máriának hívnak lánkori néven:-)))))))

Zsuzsa,
Ilyen rendes gyerekeket!! Bennük genetikailag kódolva van a tuti alvás!És csak 4 van belőlük?! :-)))))
Piliscsaba merre van Budától? Csak mert annyi Pilisgizgazra lehet eljutni felőlünk (B.kalász) is és kiváncsi vagyok ("ismerd meg hazádat" aktivistaként:-).

Viki
ccviki

Ccviki,
Húú már két hónapja én is azt mondogatom itthon, hogy az idei Karácsonyra alvást kérek. Ezek szerint helyette pocakot fogok kapni??? KépKép

Zsuzsa,
A talikon Laga és Cory tündéri kis gengszterei mellett a tiéd is el fog férni. Kép
myra

Myra: és Zsomát még az öntudatra ébredés előtti időszakban láttátok Kép Úgy tűnik, mióta egy hete levágtuk a haját, azóta előtört belőle a gengszterpalánta. Időnként égetnivalóbb, mint Balu.

A képek nagyon jók lettek Kép Az a két kis rózsaszín csomag.... Kép Asszem én Karácsonyra hatalmas pocakot kérek Kép

Alvás: most, hogy már túl vagyok a köhögésen, és végre Zsoma is kezdi átaludni az éjszakát, ismét van némi fogalmam róla, milyen is az Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Zsuzsa
Rosszcsont fiúkból sosem elég, gyertek nyugodtan szerintem is! Kép (Tényleg, csupa fiú van a nagyobbak között, a picúrok meg mind lányok! Na majd mi megtörjük a rendet Zsebivel! Kép)

Viki
KépKépKép

Cory
Nem is hiszem el Zsomáról! Kép
(Ezek után tuti csak lány lehet a köv. bébi, mi? KépKépKép)

Kép
Kép
Kép
cas

Cory,
Én sem hiszem. Kép Legfeljebb Zsoma elöl is eldugjuk a párnákat. Kép

Cas,
Milyen jó dolga lesz Zsebinek. Egész hárem veszi majd körül. Kép
myra

Myra
Nagyon helyes! Kényeztessék csak! KépKépKép
(Jajj... én is igazi beképzelt "fiús" anyuka leszek?! Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Laga
Mit sikerült összeszednetek Szilviéknél?
Ha drága otthonról a net, akkor csak javasolni tudom a matávot, mert márc. 31-ig ingyenes és tényleg (megkaptuk a számlát, amin kiszámlázzák, de aztán jóvá is írják)! Kép http://www.matav.hu/magyar/lakossagi/termekek/matavinternet.html
Remélem tényleg úgy lesz, hogy valaha még élvezni is fogom ezt a dolgot! Most is belegondoltam és már nagyon fáj is a mellem, sőt most lesz mindjárt szopizás... Kép
Úgy látom Hmmc nem válaszolt, igen az a címe a homeos füzetnek!
Csak azéilyenjó a kép, mert az a Lúzer Cas csinálta. Kép Irigy vagy a kép láttán? Pedig Te aztán tudod mivel jár egy 3 hetes baby?!

Viki
Értem a viccet! Addig jó míg legalább a soraidon tudok mosolyogni! Kép

Pali party: jó volt, de a hangadók hiányoztak (Vilmos, Balu - haha, a szüleikre gondoltam Kép)!

Cas
És mit szólt embör az ízelítőhöz? Tényleg nagyon jók lettek a fotók! Kép
Nem ér! Mikor lesz nekem is ilyen az alvás? De jól jegyezd meg!!!!!!!

Rita
Nem nagyon Kép

Zsuzsa
Irigykedem! Aztán tényleg jöhetnél egy talira, a gyerekek jól ellesznek!

Képzeljétek ma először kint volt sétálni a család (Apa, Kori, Gina-kutya és én). Annyira jó volt! KépKépKép
nikcsi

Nikcsi
Kicsit megilletődötten mosolygott, de tudom, hogy nála ez a teljes meghatódás és nagy-nagy öröm jele. Szóval már várja nagyon! Kép
A sétátok biztos nagyon jó lehetett! Olyan gyönyörű idő volt ma, mi is egész nap csak csavarogtunk! Mit szólt Gina a babához?

Olyan furcsák ezek az utolsó napok! Minden reggel felébredek, érzem ahogy mocorog a lurkó, megcirógázom a talpacskáit, amit kidomborít az oldalamon, aztán elgondolkodom, hogy vajon mikor fog úgy dönteni, hogy eljött a nagy nap? Nagyon jó érzés tudni-érezni, hogy fejlődik odabent, és (remélhetőleg) jól érzi magát, hogy most még az én testem védi a világtól... De ugyanakkor nagyon várom, hogy itt legyen, a karunkban tarthassuk, szeretgethessük...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,
A Tavasz első napsugarait kihasználva mi is végre kimozdultunk. Az Állatkertben jártunk. Zsombi nagyon élvezte, remélem jól elfáradt, és hamarosan érdekesebbnél érdekesebb állatokról álmodik. Zsófi is egész jól tűrte. Elveimet nem feladva, most sem vittem magammal még teát sem neki, szóval meg volt a "romantikája" a budiban való szoptatásnak Kép. Úgy fejlődik az Állatkert, jó lenne, ha nem csupán néhány pelenkázót helyeznének el, hanem lenne vmi. babaszoba is. Na jó, nem általános kisbabával érkezni, de ahol több a gyerek, valszeg viszik magukkal.
Mindent összevetve azért nagyon kasa volt. Kép
Asszem ma engem sem kell elaltatni.
Puszi mindenkinek,
Zsuzsa
zsuzsa99

Zsuzsa: mi is az állatkertben voltunk ma Kép
MOndjuk én egy padra leülve szoptattam meg Zsomát. Egész egyszerűen wc-ben nem vagyok hajlandó szoptatni!
cory

cory
Budapest

Myra
Két dolgot is szerettem volna kérdezni, aztán mindig elfelejtem.
Az egyik, hogy mit mondott a doki, Lillánál ez a laktóz-érzékenység kinőhető?
A másik, hogy hogy ízlett a párodnak a palacsinta? Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Hmmc
Ha hazaértél jelentkezz be, hogy megvagytok még! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cory
Na raktam fel egy friss képet! Ezt a pocakméretet kapd ki! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Az Állatkert az nagyon jó, majd egyszer mi is odaérünk:-) A szoptatásból meg nem csinálok nagy gondot, ha egyszer nem különítenek el helyet erre célra. Ott kapja (na jó, azért elég diszkréten, ciciket álcázva baseball labdának amilyen szégyenlősek vagyunk:-), ahol nagyon megéhezik.

Cas,
Húú, hát a hátán már ott lóg az iskolatáska is a gyerkőcnek, különben miért lenne ekkora pocakod? :-)))

Szép napot !

Viki
ccviki

Viki
Ja, hogy a sok tancucc ilyen rettentő nehéz?! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy hol lehet utána nézni, vagy esetleg tudja-e közületek valaki, hogy autós ülésben mi a márka, vagy hogy milyen szempontokat kell nézni vásárlás esetén. Ugyanis a 11 hónapos fiamnak szeretnék venni egyet, mert a régit már kinőtte, de túl drágát viszont nem akarok.

Köszönöm a válaszokat.

Eszty
eszty

Hazaértünk egyben!
Az biztos viszont, hogy mostantól nem fogok sokat autózni. Nem esett jól az autópálya és a pesti utak is milyen simák.Kép Próbáltuk kerülgetni, de egyszerűen az egyik gödröt kikerülöd és máris benne vagy egy másikban.

Nikcsi
Köszi, hogy válaszoltál Lagának helyettem Kép
Igen ez a kettő füzet van meg nekem is.

Cas
Nagyon jók lettem a képek!! Mi nagyon jól éreztük magunkat. Kiváncsi leszek a következő talira. Szerintem ott már kicsit többen leszünk Kép Legalábbis ha rajtunk múlik!
hmmc

Hmmc
Agárdon elolvadt már a hó?
Örülök, hogy "megúsztátok" az autókázást! Tegnap meg ma mi is kocsikáztunk egy keveset, hát volt ahol 30-cal (se) tudtunk menni a kátyúk miatt!
Tényleg, ugye összepakoltál már?! Kép
A picúrok legfeljebb meg a hangerőbe szólnak bele a köv. talin, a palacsintafogyasztásba nem annyira... KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Szinte rá se hederített a Korira, tudod nagyon fél az idegen kutyáktól és inkább azt nézte hol vannak kutyák! Kép
Viszont ma már 1 egész órát voltunk kint babakocsival! KépIszonyat jó volt, bár a hegyi túra nem volt olyan könnyű nekem, mint anno. Kép

Zsuzsa, Cory
De jó, hogy egy helyen voltatok?! Lehet, hogy el is mentetek egymás mellett?! Viszont ezen a szopiztatásos dolgon el is gondolkoztam. Azt már láttam több bevásárlóhelyen, hogy van külön pelenkázó, de legalább egy széket, ahová lelehetne ülni szopiztatni, olyat nem! Szóval erre nem is nagyon van lehetőség sehol, király. Kép

Viki
Hát én is úgy gondolom, hogy szégyenlős vagyok, aztán a gyerek éhsége lehet, hogy leküzdi és én is kivillantom a cickókat - hú de elképzelhetetlen! Kép

Hmmc
Mit csináltatok Agárdon?
nikcsi

Nikcsi,
Cora, ott van lehetőség szoptatni, külön kis szoba van, még mikró is van, ha esetle tápis a babó.
Én asszem, láttam Coryt szoptatni, ha te voltál az éjjeli állatok háza előtt, a játszótérnél. Sajna olyan pulcsi volt rajtam, amit totál le kellett kapni, egy szál pólóban meg nem volt vmi. jó idő azért.
Milyen jó a cigányasszonyoknak, ők aztán nem csinálnak olyan nagy faxnit a cici előkapásával.
Na pusszantás,
Zsuzsa
Puszi,
Zsuzsa
zsuzsa99

Sziasztok!

Nikcsi: a legkirályabb szopis hely az ikeában van. Nagy fotellal, ággyal, párnákkal... De ruházati boltokban segítőkészek az eladók, ha van az embernek ötlete. Én sokszor szoptattam már próbafülkében. De egyre kevésbé izgat a kérdés, hgoy hol szoptassak. Ha a gyerek éhes, keresek valami nyugis helyet és kész. Pl bevásárlóközpontokban mindenhol van pad, tescoban a konyhai székeknél ülök le, és befordulok a polcokhoz és kész. Eddig még soha sehol nem szóltak be.

Zsuzsa: nem, a játszón szoptattam.

cory

cory
Budapest

Nikcsi
És Kori hogy tűrte a kintlétet? Vagy egyből beszunyált a zötykölődésre, mi? Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Agárdon elolvadt a hó, a füvön még látható egy-két helyen. A kerítés előtt el is ástuk magunkat a kocsival, csak másnap álltunk ki vele.
Még nem pakoltam össze, de megígérem, hogy a héten össze fogok pakolni.

Nikcsi
Peti szüleinek van lent Agárdon egy háza, ott voltunk. Én nem csináltam semmit. Olyan jókat aludtam délután, hogy csak NA! A kocsit akartuk kitakarítani, de akkora sár volt, hogy nem csináltuk meg. De ma legalább már le lett mosva, már úgy nézett ki, mint aki tereprally-n vett részt az autóval.
hmmc

Sziasztok,
Régóta olvaslak benneteket, most először szólalok meg, mert kérdezni szeretnék.

Laga,
Nagyon érdekelne a jógás szülésznő telefonszáma (neve, pontos cím, meg amit még el tudsz róla mondani). Email címem: mirada@index.hu.

Mindenkitől kérdezném, aki járt a kórházba tornára és már megszületett a babája, hogy a szülést megkönnyítette-e a torna, vagy egyéb dolgok, amiket ott tanultatok, pl. légzéstechnika, stb. Én 34+3 vagyok, eddig sajnos hanyagoltam a tornát, de ha érdemes, talán még megpróbálom.

Köszi előre is,
Gabi
mirada

Sziasztok!
most mindenkit irigyeltem egy kicsit, akit nem köt házhoz a pötty-hadsereg. Kép
Bár mi már kifele megyünk belőle, és egyelőre Apa sem pöttyösödik ... huhhhh!
Elhatároztam viszont, hogy ha végre elolvad a hó és itt a tavasz, én rendezem a pali-talit.
Na ki vállalja az időjárás megrendelést? Kép

Mirada!
szerintem sosem késő, bár korábban is eszedbe juthatott volna Kép
Legalább a hétfőnkénti előadást ki ne hagyd!

Eszti!
mit értesz márka alatt? Mindegyik jó és egyben van jobb is. Attól függ, mennyit adnál érte. És sose legyen rá szükség, hogy kiderüljün, tényleg jó-e mindenben.
Nekünk MaxiCosi van, én eddig nagyon elégedett vagyok vele.

Minden pocakosnak, volt pocisnak és leendőnek, jó pihenést és ALVÁSt.
Szilvi
szilvamag

Jóreggelt!
Hát ha tegnap nem szültem meg akkor még ezt a hetet tuti ki fogjuk bírni. Ugyanis tegnap este elcsúsztam a konyhában (egy csepp vizen), és olyat zuhantam, hogy már régen volt ilyen élményben részem. Még szerencse, hogy négykézlábra estem, mivel gyorsan letettem a kezeimet. De az egyik kezem úgy néz ki, hogy mondtam is az embernek, hogy megyek látletetet felvetettni, mert megszorongatta Kép
ugyanis azt jól bevágtam még reptemben az ajtófélfába. A másik kezem csuklója fáj egy kicsit, gondolom nehéz volt elkapnia szerencsétlennek egy ekkora bálna-testet.
Úgy megijedtem, hogy ilyen szerencsétlen vagyok, hogy elbőgtem magam. A kicsi családom egész este kényesztetett, már ezért megérte.
Remélem, ami még hátra van azt két lábon ki fogom bírni.
hmmc

Hmmc
Szörnyű ez a csetlés-botlás! Nekem a múlt héten a kórházban ment ki úgy a bokám... Mondtam is az embörnek, hogy nem akarok gipszben szülni! Kép
Szóval örülök, hogy nem lett semmi bajotok! Vigyázz magatokra, és pihenj sokat! Kép
(A kényeztetés meg mindig jól jön... Kép Bár ilyen áron inkább ne... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi,
nem igazán tudom, hogy mi alapján válasszak ülést. Mert ugye tv-nél, videonál, stb. tudja az ember, hogy mi a jó és mi a gagyi. De ennél halvány gőzöm sincs. Meg van hogy le van írva, hogy hány pontos biztonsági őv. Azt sem tudom, hogy mit jelent. Kép

Eszty
eszty

Na most jöttem meg ctg-ről, szegény anyám kísért el, várhatott is a szülőszoba előtt 2 órát, mire végeztem... Sokan voltak előttem, Zsebi meg le se tojta a világot, alig volt hajlandó mocorogni, hosszas lökdösésre mozdult egyet-egyet, aztán visszaszunyált. Úgyhogy megint ültem egy kis extrát a gépen... Ja, és közben produkáltam egy szép szabályos keményedést is úgy 90 magasságában, aztán később még egy kisebbet. Na hazafelé meg is volt a böjtje, kőkemény pocakkal ballagtunk már megint, elég vacak volt. Úgyhogy megyek is és kinyúlok kicsit... (Most bezzeg dudorog a kis haramia! Kép)

Eszty
Nemtom merre laktok, de érdemes benézni a Brendonba, vagy a Minimanóban, ott nagyon hozzáértő srácok el tudják magyarázni melyik márka milyen, mit tud, az miért jó. Persze esetleg a legdrágábbat fogják a legjobban dicsérni... Kép Ja, és nem is kell feltétlenül ott megvenni egyből, de tájékozódásnak nem rossz...

Hmmc
29-én nagyüzem lesz odabent, most egy csomó kismamával összefutottam, akik aznapra vannak kiírva! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Akkor én kihúzom a 29-ét a naptárból. Ha addig nem bújik ki akkor én már a kórházban leszek Kép
Úgyhogy megbeszéltem dudorkával, hogy jó lenne ha a jövő hétre egyeztetnénk időpontot.
hmmc

Cas, Hmmc!
vigyázzatok magatokra!
inkább önként elmegyek és megsimogatlak titeket, csak úgy, baleset nélkül!
Kép Kép Kép

Szilvi
szilvamag

Sziasztok!

Na, milyen szép idő lett? Remélem, minden pocak meg lett villantva a napfényen és a babáknak is csak jobb kedve lett a pocakokban (kinek a bennmaradáshoz, kinek a kibújáshoz:-))

Eszty,
Szerintem autós vagy babás újságok archívumaiban érdemes utána nézni a hordozó/babaülés teszteknek. Én úgy gondolom, majdnem mindegy milyen márkát választatok, csak lehelletnyi különbség lehet köztük megbízhatóságban és funkcióban. Az öv meg annál jobban véd, minél több pontos.
De akármilyen hiperfrankó is legyen az ülés, akkoris az a legfontosabb, hogy biztonságosan legyen rögzítve. Ált. 2 éves korig hátrafelé bekötve ajánlják, mert a kicsik nyaka nagyon gyenge (hiába minden "csodaülés csodafejtámasszal", a bajban túl nagy erőhatás éri őket, fő a biztonság)Főleg az első ülésen, ahol még a légzsákot is szigorúan ki kell iktatni (ha van) a használathoz!
Tapasztalatból azt ajánlom, ha tudjátok, próbáljátok ki vétel előtt, hogy mennyire lehet stabilan az autó üléséhez rögzíteni (ahány autó, annyi dőlésszögű ülés, szóval inkább előbb ülést, majd hozzá autót kell venni:-))
Meg jó lenne tudni, hogy melyik huzat nagyon izzasztós, mert nálunk ez is gyakori problémát jelentett a babáknál (hosszú úton jó vizes lett a hátuk az ülésben)

Ki is írta, hogy a cigányasszonynak a könnyű? Há' csumidázlak, dikmán, nehogy a cigánpurdé jobban érezze magát, mint a mienk? Az élet úgyis tele van szopással, mi miért ne szopassunk? :-))))))

Viki
ccviki

Viki
Ma mikor jöttem lefelé a liftben a kórházban, az öreg cigányasszony oktatta a lányát (aki már tolt egy gyereket a kocsiban, és már látható pocakja volt a másodikkal):
- Holnap reggel üres gyomorral kell jönnöd a vérvételre, érted?! Hogy meg tudják mondani, hány hónapos terhes vagy, meg ilyenek!
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Zsuzsa, Cory
Azért vannak szopiztatós helyek? El sem hinném! Kép

Cas
Tetszett neki a levegő! Előtte siri-mirizett, de ahogy kitettük a lábunkat elvágták, ja és persze beszunyált. KépTiszta rossz itt a hegyen az út, de a sétáltatáshoz pont ez jó! Ma is voltunk, bár már apa nélkül! De lehet, hogy nekem meg inkább aludnom kéne, nem hegyet másznom?!

Hmmc
Akkor Agárd jó volt, de az esés a konyhába?! Atya isten, tényleg nincs semmi baj? Babó mozog, ahogy eddig is?

Gabi
Én a 13 héttől a 36-ig jártam végig tornára. Az hogy ér-e valamit az már ott is kérdéses volt. Erre mondták azt, hogy kell egyet torna nélkül szülni, aztán tornával. De ezt se lehet így teljesen megmondani, mert azt mondják a másodikat már könnyebb megszülni.Kép A tornán légzéstechnika nincsen, csak testmozgás. Hogy segített-e a szülésben? Fogalmam sincs, de abban biztos segített, hogy csak 11 kilót híztam, tuti a tornának köszönhető, szigorúan minden héten kétszer jártam! Most érdemes-e elkezdeni? Hát ha nem éreznéd fárasztónak, akkor menjél, de vigyél orvosi igazolást!

Szilvi
Látom senki nem reagált a palipartys ötlethez. Többiek nem olvasnak a sorok között????? Én nagyon benne vagyok! Csak pöttyöket nem szeretnénk, az idő meg rendelve! Kép Láthatod, mondtam is milyen jókor jött, így végre sétálhatunk!

Eszty
Cas-sal értek egyet, tényleg menjetek el valamelyikbe. Mondjuk én Casékkal a Minimanóba voltam és tényleg nagyon kedvesek és elmondanak mindent. Már csak a vélemény és árfelmérés miatt is érdemes ide elmenni! Ha kell a cím szóljál, bár van honlapjuk is!

Viki
Az biztos, hogy az életben van elég szopás!Kép Vagy épp szopás nincs Kép
Most nagyon magam alatt vagyok, egyáltalán nem élvezem az anyaságot. Csúnyán hangzik biztos, meg lehet, hogy depis vagyok, de úgy látom, hogy az anyaság egy nő leamortizálása. Eddig sem voltan egy nagyon csinos, szép nő, de most aztán az önbecsülésem, a béka segge alatt van!Kép Csíkos, lötyedt a hasam, a melleim állandóan feszülnek, és persze már azok is csíkosak, a mellbimbóim nem tudom a gyerek szájába adni, mert belehalok, szóval egy rakás sz@rnak érzem magam, már bocsi. Imádom Korit, csak annyira szokott fájni, csikarni a hasa, olyan rossz nézni, és nem tudok rajta segíteni. Hiába masszírozom, stb. Aludni alig tudok, mert éjjel meg főleg fent van, férjem pedig nem ébresztem fel, ő megy dolgozni.
Még az a szerencse, hogy nem szürkeség van, hanem napfény és legalább sétálni el tudunk menni. De lehet, hogy ez sem jó, mert inkább pihennem kéne?! Érzem ezt is, azt is, de imádok levegőn lenni! Na én negatív eldugultam!
nikcsi

Szilvi
A pali-tali remek ötlet! Mennék én is szívesen, de tartok tőle, hogy addigra megszülök! (Ha így folytatom, ahogy az elmúlt éjjel, meg ma délután, akkor napokon belül...)
De a következőre már a fiatalemberrel elmegyünk! Kép
Ja, és ha mi nem tudunk menni, akkor vki ugorjon fel a kincstári tölteléknek-valókért! (Itt van egy csomó minden, mert első alkalommal mindenki itthagyta, amit hozott, úgyhogy van pár üveg lekvárunk, diónk, mákunk, stb., ami a talin jól jöhet, és még nem fogyott el!)

Nikcsi
Csináld, amihez kedved van! Ha aludni, akkor aludj Korival, ha meg csábít a napfény és a madárdal, akkor sétáljatok, szerintem a lakásból kiszabadulás és friss levegő legalább olyan jótékony hatású!
Vagy ötvözd a kettőt: nálunk is sarkig nyitva minden, délután olyan jót aludtam a napon nyitott ablaknál, hogy csak na (persze én még könnyen vagyok)! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

CasKép
Szerintem én váltottalak ma a ctg-n. Világos almazöld felsőben voltál? Nem tudtam, hogy most megszólítsalak, vagy ne, aztán a nagy hezitálás közepette már jött is az orvosom, így elmaradt a "szia, Te vagy? Én meg én... KépKép
Lujza
lujza

Sziasztok!

Eddig csak olvasgattalak benneteket, most szeretnék csatlakozni. Szintén a Dr. Sztanyik fan clubhoz tartozom Kép és várhatóan június 23-án fog megszületni az első kislányunk. Már nem doglozom, mert voltak kisebb problémák és jobbnak láttuk másokra hagyni a munkát és a stresszt. Kép Hát, hirtelenjében ennyi, majd még folytatom a bemutatkozást.

Kép
Kép
méri75

Szilvi
Tényleg remek a tali, csak én Cas-sal tartanék szülni, ha nem gond. Azt hiszem a következő 3-4 hétben én nem leszek találkozó-képes.

Nikcsi
Nincs semmi bajon, csak fáj a karom. A piros részt most körbevette egy szép kék kör.
Dudorka úgy mozog, mint eddig.
Ha tegnap nem jött ki, akkor kihúzzuk még simán ezt a hetet. Legalábbis a remény hal meg utoljára. Így is túlteljesítettük az elvártakat.
hmmc

Lujza
Tényleg zöldben voltam, úgyhogy az én lehettem! Kép
Te vártál kint a pároddal a folyósón, aztán jöttél be (vmi bordó dzsekid volt)?
Ja, és veled vagyunk egy napra kiírva? (Márc. 25?)
(Olyan ritkán jössz, hogy nem emlékszem pontosan... Bocsi! Kép)

Méri
Üdv a csapatban! Kép (Végre új arcok!)
Mi volt a probléma? (Ha nem túl indiszkrét...) Remélem mostmár minden oké veletek!
(Sztanyik doktornak nem kis pacientúrája lehet! Kép)

Hmmc
Amíg ma üldögéltem kint a folyósón ctg-re várva, született egy baba (sarkig nyitva minden ajtó)... Olyan édes kis hangja volt, mint egy repedtfazéknak... Kép Aztán hozták ki, üldögéltünk páran nagy pocakkal, mondja is a szülésznő, hogy "Ekkorát azért ne szüljenek!". Kérdeztük miért, mekkora? "Négy kiló!"
Ajajj... Kép
Szóval kicsit összefacsarodott a gyomrom ettől a "szülésélménytől", gondoltam legközelebb már élesben jövök... Huhh... Te nem vagy betojva egy picit?
(Aztán kiderült, hogy 4500 g és 54 cm volt a kölök, anyu kiderítette közben odakint a büszke nagymamától. Cory! Amikor meghallottam a méreteket nagyon kellett röhögnöm! Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas!Én is teljesen ugyanúgy voltam a 10 perces sétáimmal,hogy 20-30 percesek lettek a végéreKépKépSzóval mint náladKép
Nem szó szerint érzem magam öregnek(hisz még csak 30 vagyokKépDe már én is szeretnék újra végig aludni egy éjszakát,szeretnék kicsit hosszabb időre is lazítani a gyerköceim nélkül,most azt várom,hogy a lánykám is végre önállóbb legyen,szóval kicsit szeretnék újra magammal is foglalkozni.Tényleg imádom a babákat,ha meglátok egyet egyből kell nekem is egy,de aztán rájövök,hogy csak kicsit kell nekem,aztán visszaadnám az anyujánakKépNem tervezünk több babócát,3 gyerek azt hiszem nekem untig elégKépMeg,hogy a 2 fiú után lánykám lett,így teljes a kis családomKépPersze most jön a sok okos tanács,hogy na még egy kislányt,de én mind3at császárral szültem,szóval egészségileg,agyilag,anyagilag is elég nekem a 3 gyerköc.
És pont az utsó terhességemnél éreztem azt szülés előtt egy nappal,hogy szinte már moccani sem bírtam,nagyon kemény volt a pocakom,lépni is nehezemre esett már.Vhogy megéreztem,hogy megkell születnie a babának,mert nem tudom már tovább hordani a hasamat,már szó szerint teher volt.
Örülök,hogy túl vagyok rajta,most szüljenek már a fiatalokKépKépKép

Nikcsi!Soraidat olvasva magamra ismertem,mert én detto ugyanígy éreztem mint,ahogyan most te is.
Igaza van Casnak,hogy tényleg mindig azt csináld ami neked jól esik.De szerintem mindenképpen az alvásra összpontosítsd a nagyobb hangsúlyt,szerintem ha kivagy aludva,pihenve akkor a lelked is megnyugszik egy kicsit.Ráadásul azt írod éjszaka sem alszol,tehát vmikor muszáj.A jó idő itt lesz még sokáig,lesz rá bőven alkalmatok sétálgatni,levegőzni.Tényleg jó a friss levegő,de nálad nagy előny a kertes houseKépHa jön a még melegebb idő,akár te is aludhatsz majd kinnt a kertben,amíg a babád is alszik.Árnyékos helyen jó is azKép
Sajna a baba hasfájóssága nálam is ismerős,ez olyan mint a terhesség eleji rosszullét.Általában 3 hónapos korára elmúlik a pocakfájás és talán lazíthatsz majd.
Sajnos a legelső idő tényleg nehéz,de csak biztatásképpen írom,hogy hidd el lesz ez sokkal de sokkal jobb is!KépLefogsz fogyni idővel,sajnos a csíkok a hasadon maradnak,de ha majd napozol,szolizol nem fogod annyira trgaikusan látni a pocidat.Néha megkell majd ejteni egy fodrászt,egy kozmetikust,néha venni kell egy egy új cuccot magadnak,azért mert szültünk egy babát nem kell magunkat"leamortizálni"KépAz elején muszáj szinte "csak" a babával foglalkozni,hiszen szinte csak etetsz,fejsz,pelenkázol.De ha otthon van a párod is,vonulj el egy kicsit(fél órácskára)ülj be egy kád meleg vízbe,hallgass zenét,tehát foglalkozz csak magaddal.Ennyi mindannyiunknak jár egy nap.Én ezt 3 gyerek mellett megengedem magamnak,mert érzem,hogy szükségem van erre.
A mellbimbóid még mindig véreznek?Mert ha nem javult a helyzet,szerintem abbakéne hagyni a szoptatást,csak fejni kéne és amikor meggyógyult a cicibaj akkor újra próbálkozni vele.Addig meg egy nagyon kislyúkú cumiból etetni a babát.Talán ez segíthet,de ez csak az én ötletem lehet,hogy hülyeség az egész.

Na én is eldugulok,vacsi idő vanKép
Jó éjszakát!
rita75

Nikcsi,
Fel a fejjel, lesz ez jobb is. Bagoly mondja verébnek. Kép Én is teljesen leamortizáltnak érzem magam. Szegény párom nem győz agyon dicsérni, de én akkor is csak a nyúzott képemet látom a tükörben. Kép Nem tudom front, vagy mi lehet, de a gyerkőc egy napja nem hajlandó aludni, én meg csak azért könyörgök, hogy legalább egy órácskára hagyja abba az üvöltést mert már nagyon hajat kéne mosnom. Kép Hát ennyit az anyaság szépségeiről.

Cas,
Holnap megyünk a doki bácsihoz beszámolni az eredményről, és akkor majd rákérdezek, mert engem is ez foglalkoztat.
A párom hálát rebegett a palacsintáért, csak még nem volt időm átadni neked a köszönetét. Eddig mindig szomorú kutyaszemekkel kérdezte, nekem nem hoztál el egyet. Hát most kapott! Kép

Szilvamag,
Ránk számíthatsz, ha már pöttymentes övezet lesztek. Kép

Hmmc,
Vigyázz magadra!
A postás még mindig nem talált ide hozzánk. Nagyon eltévedhetett. Kép
Ha Dorina most is ott áll a hátad mögött ezt neki írom: a sárkány Lilla kiságyába került, így mindig tudja nézegetni. Kép
myra

Sziasztok,

Nikcsi,
egy kis bárányhimlôért mentünk Szilvamagékhoz, de egyenlôre nincs hatása.

Mucus,
ma voltunk a gyerekdokinál és említettem, hogy mivel Vilmosnak csak 10-12 pöttye volt, talán nem alakult ki nála a védettség. Forgatta a szemét és kérdezte, hogy ezt honnan veszem. Mondtam az ovonôtôl, erre majdnem mondott valamit... Szóval lehet hogy akkor most mi túl vagyunk a bárányhimlôn és megúsztuk ennyivel! Úgy legyen!

Eszty,
voltunk annak idején a Brendonban és a Megatoysban is gyerekülés miatt és mindkét helyen kifogtunk olyan eladókat, akik kb egy 40 perces elôadást tartottak. Mondjuk a férjem sem semmi ilyenkor: nagyon szeret utánajárni a dolgoknak, ami mu˝szakijellegu˝.

Szóval az alábbi szempontok miatt választottuk a Concord Fixmax ülését:

1. ne legyen nehéz (emeld meg!)

2. az oldalsó, comb melletti rész ne legyen állítható, mert ami mozog, az ütközés esetén nem véd

3. 3-pontos rögzítése legyen!!!!!! Ez állati fontos. Egy ismerôsünk nem figyelt és 2-pontos rögzítésu˝t vett: a kiscsaj be van kötve és egy-egy fékezésnél üléssel együtt bólint!

4. az üléshez lehet és szerintem kell is venni egy plusz ülésdöntôt arra az esetre, ha hosszabb útra mentek és aludni fog. Késôbb ez visszaváltható a Brendonban ( 3-4000,-Ft) de mi megtartottuk, mert ha pl külföldre megyünk, akkor Vilmos tuti alszik a kocsiban.

5. jó a színválaszték (nálunk fontos volt, hogy ne legyen nagyon feltu˝nô, nehogy megtetszen valakinek és feltörje érte a kocsit)

6. az ára elfogadható volt, kb 33.000,-Ft

7. és ami nagyon jó: 36 kg-ig jó, vagyis nem kell kb 2 évente új ülést venni. Szétszedhetô, vagyis késôbb 36 kg-ig ülésmagasítóként is jó.

8. a biztonsági öve 3 magasságban használható

9. mosógépben mosható a huzata

10. nagyon könnyu˝ bekötni a kocsiba.

Persze van más ülés is, ami jó, de a Concord egy elég jó márka. Férjem szerint ha kocsihoz kéne hasonlítani a Concordot, akkor ez egy Volvo. A Mercedes szint a Römer ülés. (Kb 50 ezer felett.)

Mirada,
megy a mail a szülésznôrôl. Ne írj a profilmoban megadott címre, mert az céges és már nem dolgozom.

Ja és üdv az újaknak!

Laga
laga

Nikcsi: ha még mindig ilyen szar a helyzet a szopival, mindenképpen hívj fel szopis tanácsadót!!! Tényleg rengeteget segíthetnek!!
cory

cory
Budapest

Nikcsi! Fel a fejjel, minden rossz elmúlik egyszer! És persze jön helyette más probléma, amit majd meg kell oldani! Mi meg azért vagyunk, hogy segítsünk, meg hogy lelket öntsünk az elkeseredettekbe! :-)
aranyhold

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?