Sziasztok lányok!
Bannamari:
Azért pár dolgot érdemes figyelembe venni: Egyrészt te ikreket vársz, így a vitaminszükségleted nagyobb, mint egy egy babát váró kismamának. Érthető, ha neked azt mondja a doki, hogy szedd végig az elevitet. De a cél alapvetően az, hogy megpróbáljunk természetes úton hozzájutni a vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz. Az elevit jó dolog, de az első három hónapban és a szoptatás alatt ajánlják, nameg azoknak akiknek valamiért ajánlják (pl. ikreseknek). De! Szerintem az tévedés, hogy a szervezet vitaminokat tartalékol a szoptatás idejére.. természetesen számít, hogy az ember milyen testi állapotban van, amikor szoptatni kezd, de alapvetően ott is azt kapja a baba, amit akkor megeszel. Persze erről erősen megoszlanak a vélemények orvosok és orvosok között is, minden esetre én nem szedek semmit az ég világon, amíg az orvos azt nem mondja, hogy kell.. ja, de! Plusz pezsgőtablettából iszok magnéziumosat és calcium sandozt is iszok
De mindkettőt csak kétnaponta, felváltva.
Oxigen:
Ráér a következő talin is, csak irj mailt! És bocsi hogy kimaradt a talis dolog, totál kiment a fejemből
Johanna:
Nekem is van olyan, hogy a baba pár napig kevésbé aktív, bár valamit akkor is szoktam érezni, legalább egy-két mororgást, amikor az egyik oldaláról a másikra fordul, hogy ott folytassa a szunyálást
Nem tudom, hogy normális-e, hogy nem érzed két napig, de ha holnap sem érzed, szerintem hivd fel a védőnőt.. vagy a dokit.. azzal magadat is megnyugtatod, ha megnézik a babót szerintem
De remélem, hogy mire olvasod, már ficánkol is!
Az aktivitás lecsititja amúgy a babákat is, a mászkálástól elalszanakj, elringatódnak. Ha sétálok, utána siri csönd és hullaszag van nálunk is (főleg részemről).. de nem tudom, hogy birsz hat órát takarítani! Én már egy órától is kész vagyok.. szerintem is lassits kicsit, a takaritás megvár, a babádnak viszont nem jó ha túlhajtod magadat!
Pipocska:
megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok puhány alak
(ez csak vicc!)..
EGy picit megijedtem tegnap, hogy fájni kezdett a pocim, de rájöttem, hogy elfárad a hasam.. ahogy nő és egyre nagyobb, nehezebben tartják az oldalsó izmok és elfáradnak egy idő jobbra-balra billegtetés után, mertugye úgy megyek mint egy preparált pingvin..
Ma voltam nagynénimnl látogatóban és ettem palacsintát, de megint úgy elfáradtam, hogy a vége felé már szinte fájt a hasam.. de nem is fájás ez, inkább húzódás, mint amikor izomláza van az embernek.. és amint lefekszek, egy hatalmas megkönnyebbülés az egész és akkor jön az a fél óra, amikor fáj nagyon a jobb lábam (amikor lefekszem mindig nagyon elkezd fájni, mert elengednek az izmok a hátamban)... és utána király.. fel sem kelek soha többet, néha úgy érzem
Lassan már az alvás is fárasztó
Nagynénim aranyos volt ma, megkérdezte hatszor egymás után, hogy "kislány lesz?" "tényleg kislány?"
Aztán azt, hogy "a Lili az egy név?"
Ilyen is van
De jót kacagtunk anyuval
Történetesen azon kevés emberek közé tartozom, akiknek a családja azt mondta a választott névre, hogy szép név.. (meglepődtem).. amikor elmondtam, hogy Liliána lesz, szinte hunyorogva vártam a csapást, ahogy a családom kikel magából és elkezdi mondani, hogy úristen ez milyen szar név, de ez elmaradt, helyette üdvrivalgás volt, hogy "jajj de szép név, de jó blabla"
Ennek igazán örülök..
Na most megyek és egy szinttel feljebb fekszem
hanee (23+4)