Új privát üzeneted érkezett!

Lujza
Én eddig azon paráztam, hogy biztos hamarabb akar majd jönni ez a kölök. (Keményedések az elmúlt 3 napban egyfolytában, melegfront ígérete szombatra...) De ma annyira jól érzem magam, és a kölök is annyit viháncol, hogy simán el tudom képzelni, hogy csak időre jön majd! Kép (Ja, és a dokim is ezen a véleményen volt még múlt hétfőn legalábbis.)
Te hogy érzed, mikor jön? És mit mond a dokid?

Kép
Kép
Kép
cas

Viki
Hát erre számítottam.
Remélhetőleg teljes látogatási tilalmat azért nem rendelnek majd el (van olyan egyáltalán?), nagyon utálnám, ha a férjemmel sem találkozhatnék reggel-este legalább ott az előtérben...

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
ki lehet szökni, én például minden nap sétáltam a kórház kertjében. A babákat meg legalább nem fertőzik össze mindenfélével.
Kép
Szilvi
szilvamag

Szilvi
Hát igen, csak persze én se akarok bevinni neki semmi nyavalyát! (Az embört már most is csak munkából hazajövet kéz- és arcmosás után engedem puszit adni... Kép)
És gondolom neked nem a hóba kellett leszöknöd... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Lujza
Nem voltam roomis szobába, mivel nem volt kivel. Az én gyerekem fényezték az utolsó 3 napba, előtte pedig én nem voltam képes csak vele lenni. A többi kérdésedre már a többiek válaszoltak! Tisztába te rakod roomisba, látogatókat szobába nem fogadhatsz, de ha éppen este 9-kor van bent nálad a párod, akkor sincs semmi (Rita írta, hogy éjjeli bulizásról szó sem lehet, amíg nem buliról van szó csak halk csacsogás, addig nincs baj!).

Rita
A meztelenül járkálás megoldható lenne, de ahogy közeledik a szoptatás ideje spriccel, mint egy kilyukasztott slag. Már hagytam rajta tejet is. 1 éves koráig szoptattál? Hát bennem nagy kettősség van: nem akarok szoptatni - kell szoptatni a gyerek érdekében.

Cas
Hát lehet, hogy tényleg valami ilyen szakit kéne felhívnom, de tiszta zárkozótt lettem, olyan rossz ilyen intim cici dologról vadidegennel beszélni. A hajszárító meleg és mint a meleg víz az is tágító hatással van a tejcsatornákra. Elég érthető, mert ezt nem is tudom, hogy írjam le?!
Nekem is nagyon hiányzott bent a férjem, de minden reggel 6.40-kor "integettünk" egymásnak! Ott ment el autóval és rácsörögtem, ha láttam elmenni, ő pedig visszahívott (mert ugye nekem nem volt pízem a kártyámon). Olyan jó volt, tudtam megy dolgozni és minden ok! Te meg viszel be távcsővet és tényleg integettek egymásnak! Kép

Laga
Burow, bár nem ez van a dobozra írva, az is van, köszi! Kép

Cory
De én a tejbelövelésen már régen túl vagyok... Kép

Viki
Köszi! Amíg tudtam bimbóvédő nélkül szopiztatni bekapta rendesen (nem csak a bimbót), bimbóvédővel erre nem igazán van lehetőség (mármit egész bimbóudvar). Majd csak rendbe jön?! Kép
Na igen valószínű a látogatási tilalom, bár csodálom, hogy nem országosan van "betiltva".

Szilvi
Köszi azt is csinálom, csak utána bedugjuk a dugót és tejbe fürödhetünk... Kép De jó neked, sétáltál is a kertbe? Nekem is eszembe jutott, de egy felső kívül nem volt bent semmim, úgy pedig nem volt ajánlatos (minusz, meg hóesés).

Nikcsi
nikcsi

Lujza
Most akartam írni privibe, de rájöttem, hogy gondolom a mh-i címed már nem ok?! Az én címem is megváltozott, de a profilomba az új van, írnál?
nikcsi

Nikcsi,
Szélcsövet gyógyszertárban lehet kapni, de nem mindenhol tartanak. Mi a Sübában lévőben vettük. 900 Ft, és nem kell hozzá recept. Ha nem javul a helyzet lehet, hogy elöbb nektek is a lötyikkel kéne majd próbálkozni. Sokaknál bevállik. Pénteken meg majd mutatok neked pocimasszázst. Nálunk úgy néz ki meg van a baj forrása (nem bontotta a tejcukrot), bár még leírni is alig merem nehogy elkiabáljam, és holnap kiderüljön csak álmodtam az elmúlt 5 napot. Kép
A sétában benne vagyok, végre lesz társaságom. Meg nyáron a kertben is hancúrozhatnak majd a gyerkőcök. Kép
Cicisebesedés: én szerencsére legalább ezt eddig megúsztam, de mindenki azt mondja az a legjobb ha gyereknyálas anyatejet kensz rá, és félmeztelenül mászkálsz otthon.
Csomók a mellben: erre nekem a legjobb a Burow kenőcs volt. Szopi után jól bemasszírozod, és forró vízes törülközőt borítasz rá, vagy szárazzal bebugyolálod és úgy aludni is tudsz. A másik ami nem volt rossz, forró zuhanyt engedni rá, miközben megpróbálod kimasszírozni.
Lehet, hogy neked most már nem kéne fejni, mert anélkül is van bőven tejed, így meg még több termelődik, és állandóan túltöltődsz. Ráérsz majd akkor szaporítani, ha már nem elég Korinak.

Cas,
Használd csak ki a semmittevést, és jól jegyezd meg milyen érzés, mert ezentúl ez már csak nosztalgikus szép emlék lesz. Kép Én most már bánom, hogy két nappal a szülés elöttig pörögtem ezerrel, jól jött volna az a feltöltődés.
myra

Szilvamag,
Te itt laksz közel hozzánk. Van itt a környéken játszótér? Egyik nap jöttem rá én csak a Békásiakról vagy a Pók lakótelepiről tudok. Azokhoz pedig mindenképpen autó vagy HÉV kell.
myra

Elkövettem azt a hibát, hogy ráálltam a mérlegre, két hét után... Na mostmár mindegy... Kép
Viszont megyünk ma UH-ra! Már úgy várom! Remélem minden oké a kis kópéval! Kép

Nikcsi
Hát tényleg elég intim téma ez a cici dolog, de ha ilyen rossz a helyzet, akkor nem ártana legalább megpróbálni szerintem...
Cory ismer is az LLL-esek közül egyet-kettőt, ha jól tudom, talán tud is neked ajánlani vkit... (?)
Cory! Szólj hozzá!
Ja, és megnéztem a hálóablakból, de pont betakarnak a házak, úgyhogy távcső kilőve... De remélem megmarad a lelkesedése a páromnak, és tényleg 7-re jön majd és hoz nekem reggelit, mint a múltkor! Kép

Myra
Tudom-tudom! Igyekszem is kiélvezni!
Sőt, úgy tűnik előre ki is alszom magam... (Anyu megvigasztalt, hogy az elkövetkező 20 évre... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi
miért alakult ki benned ez a kettősség? Miért nem akarsz szoptatni?
A cici gondok miatt?
Az már biztos nem tart sokáig, és tényleg ne fejjél, mert azzal egyre fokozod a mennyiséget.
Viszont a maszírozás nagyon jó, én az elején minden szopi előtt átmaszíroztam, meg egy kicsit utánna is, de fejni csak 2-3 hétig fejtem.
És örüljél neki, hidd el a lehető legjobb dolog a babának is és Neked is. Még ha most kicsit nehéz is:-(((((
A negatív hozzáállás meg előbb utóbb el fogja apsztani:-(( És ha abból indulsz ki, hogy Te is szertesz jönni-menni, akkor meg a lehető legjobb, mert bárhol megtudod szoptani. Most nem a Flórián térre, vagy valamelyik aluljáróra gondolok.
Itt van Neked egy kis kedv csináló:Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Sziasztok,

Tegnap nem tudtam semmit elküldeni, amit írtam...

Myra,
Akkor továbbra is szorítunk...

Nikcsi,
Szécsövet már írták, hogy gyógyszertár... 4 évvel ezelőtt még több méret is volt. Szerintem először a masszázst próbáld. A legegyszerűbb, ha a hasát simogatod fentről lefele. De pénteken mutatnak biztosan hatékonyabbat is.
Fel a fejjel, hamarosan túl vagy a szopi indulásán és minden jó lesz. Nálam is a meztelenül járkálás jött be. Tényleg kéne beszélni valami szakemberrel.

Mindenki,
Tegnap voltam megint a dokimnál (már többet járok, mint terhesen jártam). Szóval, megint vérvétel (hormon vizsgálat),UH. Szóval úgy néz ki (legalábbis, amit megértettem), hogy hiába van peteérésem abból csak ciszta lesz (ami aztán fel is szívódik). Úgyhogy kapok valami gyógyszert, de az a hormon eredményétől függ, hogy milyet.

Cas,
Pedig állítólag azért van az, hogy annyira már nem tudunk pihenni a terhesség végén, hogy felkészüljön a szervezetünk a későbbi "megpróbáltatásokra". Szóval, ha hagy a Manó akkor használd is ki:-))

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Zseppy
Ami a dokinál kiderült, nem hangzik túl jól. Kép Szurkolok, hogy segítsen a gyógyszer!
Pihenés: ki is használom! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi,
Nem tudom mindkét topikot olvasod-e, de a másikra írtam neked szopi ügyben.
myra

Zseppymano
Ez nem jó hír, de azért a gyógyszer csak segít majd, vagy egyéb természetes úton módon mégis összejöhet még, már hallottam ilyenről is.

Nikcsi
Csak ájuldozom amiket írsz, már csak abban bízom, hogy a szülésnél azért nem rosszabb a cicibedurranás.

Boglárka 30+0
boglarka

Sziasztok!

Nikcsi.
A bimbóvédővel mióta szoptatod, azóta nem javult valamit? Tényleg iszonyat érzés lehet, el tudom képzelni, mert ez enyéim is gyepáták rendesen abimbókat első 2 hétben, de aztán megedződött a terület, gondolom. Mikor rácuppantak és szívták, mint a szivattyú, az vetekedett a brutál szülési fájásokkal:-) Hát, nem lehet mást kivánni, mint gyors javulást!

Mucus,
:-)))Haláli a kép, honnan bányásztad?

Mi influenzázunk teljes gázzal... ha nem muszály ezt a fájtát ne kapjátok el, 2 napja nem bírjuk hatékonyan lehúzni a gyerekek magas lázát:-((

Viki
ccviki

Sziasztok!

Cas!A hajszárító langyos levegője hűsítette a cicit ezt olyan jól eső érzés volt.Ez is ugye levegős így gyorsabban gyógyul a beteg mellbimbó.
Én is meglepődve fogadtam először,de aztán nálam csak beváltKép

Nikcsi!Nem csak egy éves koráig szoptattam,még most is szoptatok.És nem csak eccer eccer,hanem amikor őkelmének igénye van ráKépÉjszaka is 3-4 óránként igényli,szóval elég húzós a kiscsaj.De mi már nem táplálás céljából,szerintem ez neki már csak megszokás,megnyugtató érzés.Szerencsére eszik mindent,nem válogatós fajta,inni is csak az anyatejet és vízet fogadja el.Még életében nem ivott mást,próbálni próbálkoztunk vele,de sikertelenül.Persze én ennek csak örülök,mármint,hogy víz igénye van és nem a szörpök,gyümölcslevek után hisztizik.
Megértelek amiért most muszájnak érzed a szoptatást,de valószínűleg csak ezek a kellemetlen cicibajok hozzák ki ezt belőled.Remélhetőleg meggyógyulnak a mellbimbók és utána a lelked is jobban fogja érezni magátKép
Ha nagyon folyik a tejed,próbálj meg picit lefejni belőle és utána meztelenkedj,vagy amíg meztelenkesz addig feküdj le egy kicsit pihenni,így a cicidnek is jobb lesz és legalább te is pihenhetsz egy keveset.

Sziasztok!
Rita
rita75

Sziasztok!

Hű, de meglódult a forgalom! Kép

Zseppy! Az nem piskóta, ha úgy kell szólni a műtőben a kismamának, hogy ne vágják már föl érzéstelenítés nélkül! Mondjuk ezt a frászt rám is rámhozták, maszk már az arcomon, az altatóorvos közli valakivel, hogy csak oxigént ad, amíg a kezében nem lesz a szike. Erre a hasamnak nyomódik jó erősen valami hideg és hegyes... Na, majdnem leugrottam a műtőasztalról, gondolhatod! Erre megszólalt valaki a túlsó végem felől, hogy még csak bejelöli, hol fog vágni. Köszi, szólhatott volna kicsit hamarabb is, éppen eléggé rémült voltam, fölösleges volt ilyen vicces kis húzásokkal ijesztgetni... Kép

Rita! Ez tényleg nagyon szemét húzás volt az exdokidtól. Kép Gondolom egy ilyen kórházváltást hónapokkal előtte el kell kezdeni megszervezni. Kép Igazán szólhatott volna időben. Kép

Laga! Nem irígyellek! Jobbulást az egész családnak! Kép

Szilvi! Januárban nálunk is üres volt a bölcsi! Kép Hogy nekem milyen mázlim volt! Lacika aznapra gyógyult meg a bárányhimlőből, mikor Peti megszületett! Kép

Nikcsi! Ez a véres szopizós történet tényleg rémesen hangzik. Kép Ehhez képest az én kis berepedéseim nem is bibik, csak dekorációk voltak. Nekem egyébként a lanolin (Medela PureLan kenőcs, de sima gyógyszertári lanolin is jó) segített (LLL-es ajánlás! Kép). Azért jó, mert nem hagyja kiázni a sebet, nem kell lemosni szoptatás alatt se, szépen gyógyul alatta a bőr. Szerintem is LLL-es tanácsadóhoz kellene fordulnod, nekem eddig amit ők modtak, az mind tutira bejött! Szerintem nem vészesen ciki ilyesmiről beszélgetni velük, fiatal, gyakorló anyukák, mint mi vagyunk! Kép
Szerintem a belső (roncsolt) sérülés is begyógyul bizonyára, de azért ehhez én már laikus vagyok. Az elsőnél tuti nem volt ilyenem, most meg fogalmam sincs, mi lehet odabenn. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Halihó!
Jelentem a kölök 3850 g (legalábbis annyinak saccolták), az uh-os hölgy mondta is, hogy szép méretes pocakja van! Kép A feje se kicsi, viszont még lazán úszkál. Ja, és a lepény továbbra is II. fokban érett, szóval tényleg minden arra utal, hogy esze ágában sincs előbb jönnie!
De mostmár én is megbarátkoztam a gondolattal, hogy még 2 hetet kell várnunk rá! Igazából nagyon jó így együtt, csak már nagyon kíváncsi vagyok rá! Kép

Akkor a holnapi palacsintázásra várlak benneteket! MIndenki idetalál? Vagy leírjam mégegyszer a pontos címet - útvonalat?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Mucus,
annyi érvet és ellenérvet hallottam a bárányhimlô elleni oltásról, hogy nem is tudom mit gondoljak. Mindenki mást mond. De azzal mindenki egyetért, hogy ha már bárányhimlôs valaki, akkor inkább gyerekként.
Végülis azért döntöttem a megbetegedés mellett, mert már így is annyi oltást kap a gyerek ami kötelezô és még vannak az un. fakultatív oltások is ( agyhártyagyuszi, hepatitis, influenza elleni). Szóval nem is tudom. Te mit gondolsz ezekrôl? És ti, a többiek?

Ja és állat a kép amit feltettél!

Szilvamag,
akkor holnap reggel hívlak! És viszem a homeopátiás cuccot is.

Cas,
nem sámli a kiscsákó mérete!

Mi van Meglepivel?

Hallottátok? Jövô héten jön a tavasz?!

Laga
laga

UH
Még annyit, hogy teljesen rosszul lettem közben, majdnem elájultam, meg a víz is kivert. Mondta is egyből a hölgy, hogy forduljak az oldalamra, mert ez a 4 kilós kis sózsák hanyatt fekve elnyomhatott vmi fő ütőeret, és oldalra fordulva mindjárt jobban leszek. (Hát elég meleg és levegőtlen is volt az UH-os szoba.) De tényleg jobban is lettem, nagyon kedves volt, egyből ablakot nyitott, még a derekamat is betakargatta, nehogy megfázzak... Kép

Laga
Tényleg, Meglepiék már lehet, hogy nem is egyben vannak?! Kép
A tavaszt már én is nagyon várom! (Azért ma jól esett a sok napsütés, meg a kicsit kevésbé hideg idő! Ezt a pár napot már féllábon is kibírjuk...)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
húúú, szép kis súlya van Zsebinek. És erre még megy rá egy kicsi......, nem írigyellek ami a szülést illeti. Bár ne ijedj meg ennek nem sok jelentősége van, én a 2900-et 2 órát nyomtam, más meg a 4kg felülit hipp-hopp lerendezi:-)))
Ja! és súlytól függetlenül nem ajánlott a hanyatt fekvés, az általad leírtak miatt.
Egy kilós baba is úgy eltudja nyomni, hogy majd elájul az ember. Ne is nagyon feküdj most már így, nehogy akkor legyél rosszul, ha egyedül vagy..

Laga
háát nem is tudom. Én is így vagyok vele, hogy sok mindent hallani az oltásokról...
Leginkább ez az utóbbi, kötelező 15 hónapos oltáson akadtam ki, ami higany érzékeny gyerekenél autizmust okoz. Ez egyszerűen hihetetlen:-((
Még nem döntöttük el, hogy mi beadassuk e majd pl. a bárnyhimlő ellenit. Az egyik ami miatt felvetődött bennem, hogy mostanában nagyok soknak szövődménnyel jár. Bezzeg amikor még mi kaptuk el, ilyenek nem voltak.
AZ influ. ellen nem, de az agyhártya ellen ősszel kapott egyet. A doki nő csak azért javasolta, mert volt erre felé megbetegedés..., 1-1,5 éves gyerekeknél.
Asszem amíg oviba kerül lesz még idő eldönteni, de nem könnyű döntés az biztos, mert az ember a legjobbat akarja a gyerekének.

Tavaszt!!!!!!!!!!

mucus
Tm

Cas,
És még nőni fog:-) Azt tudod, hogy állítólag a Margitban 4 Kg fölött császároznak? Legalábbis 4 éve még így vót...
Ilyenkor már a hanyatt fekvés az elviselhetetlen, nemhogy ekkora Pocaklakóval...

Laga,
Nemtóm... Mennyi idős korig kaphatják meg a bárányhimlő elleni oltást? Mert pici korban tényleg sokat kapnak. Ha lehet még olyan 10 éves kora körül és még addig nem volt, akkor biztosan beadatnám, de addig nem.
Tavasz, most azt hallottam holnap megint a hó esik:-( És az igaz tavasz csak március végén jön.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok Kedves Anyukák!
A tanácsotokat szeretném kérni "orvos ügyben". Férjemmel kisbabát szeretnénk, de az én nőgyógyszom nem foglalkozik szüléssel. Én annyi jót hallottam már a Margit Kórház szülészetéről, hogy szeretnék majd ott szülni. Logikusan tehát ott kellene orvost választanom. És akkor ebben kérnék segítséget.Tudom, hogy nagyon nehéz így látatlanban orvost keresni, és hogy minden nőnek, kismamának más-más az igénye, az elvárása, mégis arra kérlek titeket, hogy a tapasztalataitok alapján ajánljatok nekem valakit. Gondolom általánosak az igényeim, de azért leírom, hogy kb. milyen orvosra gondoltam: lelkiisnmeretes,megbízható, elmagyaráz mindent, amit érteni szeretnék, ha gond van nem nyom tele rögtön gyógyszerekkel.(Persze az is jó lenne, ha megfizethető lenne, de nyilván ebben a dologban az ember nem "garasoskodik".) Egy négygyermekes anyuka ajánlotta Pálffy Imrét, de itt rengeteg rosszat olvastam róla.
Előre is köszönöm válaszaitokat!
Karolina

Kép

Kép
linus

Szia Lina,

Én személyes tapasztalaból mesélek akkor a Neked is ajánlott orvosról.
Szóval: lelkiismeretes, megbízható, nem nyom rögtön tele gyógyszerekkel és ami fontos, ha gond van 100%-osan számíthatsz rá. Azonban, mindenre jobb, ha rákérdezel nála, mert akkor kimerítően válaszol! A kórházban nem rendel hivatalosan, így a magánrendelőjébe kell menni először mindig. Egyébként szerintem itt mindeki meg lesz elégedve a saját dokijával. Szerintem a terhességnél és szülésnél a legfontosabb, hogy Te magad megbízzál az orvosodban.
Szóval szerintem amiket mi fogunk írni neked azok alapján nem biztos, hogy tudsz majd dönteni.

Üdv:
Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok!
én csak egy játszóteret ismerek a közelben, a Fodros utcában. elég nagy, de gondozatlan Kép
van csúzda, hinta, rugós elefánt, mászóka
Mi néha lemegyünk oda, főként most télen szánkózni, mert van egy kicsi domb is.

Nikcsi!
nem tudom jó megoldás-e, de én megpróbálnám először lefejt tejjel megetetni, és amikor már kisebb a vákum, akkor cicire rakni.
Nekem a terhestornán javasolták, hogy szülés előtt jó néhány héttel fürdés után mindig jól dörzsöljük meg a törülközővel a cicit, hogy "szokja a kiképzést" Kép
tudom, ez neked már nem segít, de hátha a többieknek . . .

Cas!
az UH csalhat, nem biztos, hogy tényleg ilyen dagi a pici. Ismerek ellenpéldát.

Laga!
ma már Kinga szerencsére jobban van, de remélem a vírusok még szívesen keresnének új gazdit Kép

Zseppymano!
nagyon drukkolok nektek!!!

jó palizást, aki el tud menni
Szilvi
szilvamag

Mucus
Magamtól már hónapok óta nem is fekszem hanyatt, egyrészt olvastam is erről a jelenségről, másrészt mert tényleg nem kényelmes. De hát az UH-os ágyon nem nagyon lehet máshogy feküdni a vizsgálathoz...

Zseppy
Nem hiszem, hogy ez a "4 kiló fölött császár" ennyire rutin lenne... A szobatársam pl. amikor bent voltam a 4700 g-os babáját "simán" szülte (meg is emelte előtte a kalapját mindenki a szülésznőktől a csecsemősökig). Persze nála is volt, amikor felmerült a császár lehetősége (a dokija is csak utólag mondta meg neki), de végül nem volt rá szükség.

Szilvi
Tudom, hogy a súlybecslés nem Szentírás, időnként vannak nagy tévedések, de sajnos nemcsak felfelé! Kép (Az előbb emlegetett 4700 g-os babát 3700-nak saccolták...)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Én úgy tudom a becsült súly alapján döntenek. De ha igaz, amit írsz, akkor fejlődött a kórház:-)
Engem császároztak és teljesen kiborultam, hogy még egy gyereket sem tudok megszülni...De hát tuti a 2. is császár lesz. És az igazság az, hogy megértem a dokit, hogy nem kockáztat...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Cas!
Gratulálok a kis vasgyúróhoz. Dudorkát kedden nekem még csak 2900 gr-ra saccolták. Remélem nem lesz a végére sokkal nagyobb. Dorina 3050 gr-mal született a 39. hétre.
Majd holnap elviszem a méreteinket, hogy össze tudjuk hasonlítani. Nem ígérem, hogy sok mindent el fogok cipelni, mert busszal megyünk. Szerintem nem is sok minden maradt itt, szétnézek a hűtőben, hogy még mi hasznosítható. Holnaptól egy hétig be van nálunk tiltva szülés, még a lehetősége is Kép

Nagyon irigylem a bárányhimlősöket. Mi több bárányhimlőt próbáltunk már elkapni, de sajnos Dorinának nem jön össze, pedig már 9 éves. Lehet, hogy már késő lenne. Abban reménykedem, hogy majd a kicsi ha ovis lesz haza fogja hozni és akkor túl leszünk rajta.
Viszont a családot úgy bevitaminoztam, hogy eddig (kopp-kopp-kopp) elkerültük az influenzát. Az ember volt egy kicsit megfázva, de ennyi. Remélem így is marad.
hmmc

Zseppy,
Biztos, hogy súly alapján nem vágnak azonnal. Én pont a héten kérdeztem meg, hány kg-tól császároztak volna engem, mire azt a választ kaptam, hogy ezt ott döntik el. Volt aki 4900 grammost is simán megszült, és volt aki 2900 grammost se tudott. Ha a gyerkőc tud lefelé haladni akkor hagyják hüvelyi úton születni. Tehát az anyuka alkati adottságai is döntőek.
myra

Sziasztok!

Zseppy
erről én sem hallottam, hogy 4kg fölött császároznának?!? Én is azt mondom amit a többiek, hogy amikor bent voltam, akkor 4,5 kg-osak is normál úton születtek. A császárt gondolom arra értetted, hogy ha esetleg téraránytalanság áll fenn....

Cas
azért az elég durva, hogy ennyi eltérés van a becsült és a tényleges súly között.
Egyébként meg sok kórházban nem is csinálnak súlybecslést, csak az orvos tapogatja ki, hogy mekkora lehet. A sógornőmnél is így volt, Ő meg mindíg csodálkozott, hogy nekem mondják minden UH-on.

Linus
A dokit illetően itt tényleg mindenki a sajátjával van megelégedve, úgy hogy ilyen módon azt lehet mondani, hogy mindegyik jó. Az ajánlott dokidról (Pállfy) én azt tudom mondani, hogy bár nem Ő volt az orvosom, de kétszer voltam nála is. Egy Uh, majd egy vizsgálat miatt. Hozzád hasonlóan én is sok rosszat olvastam és hallottam róla, így a vizsgálat előtt kellőképen be is voltam t...va, de azt kell, hogy mondjam, mindkétszer kellemes csalódás ért. Tehát az, hogy milyen kritikát olvasol róla, nem mérvadó. Tényleg csak az számít, hogy Te mit gondolsz a személyes találkozás után. Azt viszont hallottam róla, hogy a saját betegeivel nagyon korrekt, és szinte a kórházban "lakik".

mucus
Tm

Myra
Remélem megkaptad a borítékot. Kedden feladtam a postán.
hmmc

Zseppy
Asszem én nem esnék kétségbe a császártól... legalábbis most így gondolom.
A terhességem közepén a lepény egy ideig a méhszájig ért, akkor már elkezdtem barátkoztatni magam a gondolattal, hogyha teljesen rámászik a méhszájra, akkor császár és pont.
Azóta szerencsére nincs ilyen probléma, úgyhogy majd meglátjuk.
Én azzal győzködöm magam, hogy mindegy hogyan születik, bízom a dokimban, hogy az adott körülmények között úgy fog dönteni, ahogy az a babának a legjobb. És nekem ez a legfontosabb.
(Miért érezted úgy, hogy "még egy gyereket sem tudok megszülni"? Régen is sok szülés volt problémás, csak akkor simán belehaltak. Kép Örülök, hogy ma már ezzel a módszerrel sok babát és anyát meg tudnak menteni...)

Hmmc
Köszi a gratulát! Kép
Az összehasonlítás pedig jó ötlet! Kíváncsi vagyok (majd meg is nézhetnénk, hogy melyik érték micsoda, mert sose tudom, csak a fejét...)
Ja, és ne cipelj semmit! Minden van, illetve az a nesquick csokiszósz meg tejszínhab nincs. Úgyhogy ha olyat szeretnétek, akkor azt hozzatok... De annak nincs súlya.
A harmadikra pedig csak szépen-komótosan...! Kép

Már nagyon várlak benneteket! Remélem mindenki tud jönni! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Karolina! Itt mindenki a saját orvosára esküszik... Kép És mindenki tud(na) rosszat mondani a máséra. Kép Nem hiszem, hogy túl sokra mégy velünk... Kép

Cas! Nekem anno Lacika kisebb súllyal született, mint amennyinek a 38. héten becsülték. Kép Mondjuk az tuti, hogy picike nem lesz Zsebi ilyen súlybecslés után! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Mucus
Hát a lány nem volt éppen egy nádszálkarcsú alkat, és azt mondták neki, hogy a hasfala vastagsága miatt nem tudták rendesen bemérni a babát.

Linus
Pálffy dokival én is egy UH erejéig találkoztam, nekem nagyon-nagyon szimpatikus volt, különlegesen kedvesnek, emberségesnek és alaposnak bizonyult, pedig nem vagyok a páciense, csak egy rutinellenőrzést kellett csinálnia az AFP eredmény miatt. (Ha visszaolvastál, akkor megtalálhattad arról az UH-ról a beszámolómat itt.)
De természetesen az én dokimról is ódákat tudnék zengeni, minden szempontból megfelel az általad leírtaknak!
De egyetértek Mucussal, szerintem itt mindenki elégedett a dokijával.
Persze akkor mi alapján dönts? Kép
Nekem nagyon fontos a személyes találkozás, hogy belenézhessek a szemébe, tehát én biztosan bemennék a kórházba már néhány névvel, és megszemlézném vhogy a dokikat. (Mindegyiknek van kis kitűzője, és elég sokat flangálnak a folyósón...)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Cas,
Én nagyon szerettem volna normál úton szülni. Szívritmus zavarom van, így gyakran jártam a terhességem alatt kardiológiára, ahol 6 hónapig azt mondták, hogy nyugodtan szülhetek. Aztán annak ellenére, hogy én nem éreztem magam rosszul közölték, hogy csak császár! Szóval én azért borultam ki, mert annyira beleéltem magam, hogyha nem érzem magam rosszul akkor szülhetek és ehhez képest nem érzem magam rosszul és mégsem. Hetekig a doki, a család mindenki tartotta bennem a lelket, hogy ez egyáltalán nem baj stb. De az igazság az, hogy csak kb. 1,5 éve tudtam feldolgozni az egészet! Remélem érthető, amit leírtam, mert még most is azért felkavar az egész.

Linus,
Az tényleg igaz, hogy mintha bent lakna. Amikor bent voltam már 7-kor jött meglátogatni, és mielőtt elment este megint jött. Ja, és szerintem iszonyatosan jó humora van. Én nem bírtam magammal és már másnap szinte egész nap kint ültem a párommal. Volt bent velem egy kabala állat. Amikor jött és nem voltam a helyemen, akkor betakargatta és azt üzente a szobatársaimmal, hogy megvizsgálta a kisbeteget és minden rendben.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Zseppy
Mostmár értem, és nagyon sajnálom!!! Ez szörnyű élmény lehetett! Kép
Plüssállat: barátnőm is mesélt ilyet! Tényleg jó fej a doki! Kép (Ráadásul nem is az ő betege volt...)

Kép
Kép
Kép
cas

Köszönöm szépen a tanácsokat orvos ügyben!(Nem is gondoltam, hogy ilyen gyorsan, ennyien reagálnak a kérdésemre.)Belevágok, aztán csak találok "nekem megfelelőt".
Lina

Kép

Kép
linus

<pre>
Anyuka neve Kor Szülés várható ideje baba Neve lakhely Orvos Szülésznő
Cas 27 2005.03.25. első lesz Sebestyén Óbuda Dr. Sárvári János ---
Hmmc 32 2005.03.31. második Szabolcs v. Sára Kata Óbuda Dr. Sárvári János
Meglepibaba 24 2005.04.02. első lesz még nem tudjuk II. ker. Dr. Tóth Károly
Eszty 28 2005.05.02. második Bálint Óbuda Dr. Sztanyik László ---
Laga 32 2005.05.03. második Mikor irhatom be? Óbuda Dr. Sztanyik László
Philissa 36 2005.05.06. második talán Kincső, ha hugi lesz Bp. Dr. Béres László
Jano74 30 2005.05.18. első lesz még nem tudjuk Pilisvörösvár Dr. Szigethy Adrienn
Boglarka 33 2005.05.19. első lesz még nem tudjuk Óbuda Dr. Sztanyik László
Mj_Móni 31 2005.07.15. második Sophie-Ann/Dominik Törökbálint Dr. Fábián Sándor
Böbe 29 2005.09.01. első lesz még nem tudjuk Dunakeszi Dr. Sztanyik László
Szilvamag 30 2005.09.02. (?) második még nem tudjuk Csillaghegy Dr. Sztanyik László Panni
Mucus 28 2005. év elejétől "gyártásban" lesz a második baba második --- Bp. Dr. Sztanyik László
Labdácska 28 jövőre tervezzük a kistesót második --- Dr. Sztanyik László

Anyuka neve Kor Szülés ideje baba Neve lakhely Orvos Szülésznő
Aranyhold 26 2004.09.30. (11.07-e helyett) Megszületett első Mátyás Békásmegyer Dr. Szigethy Adrienn Tódor Éva
Mzsx 27 2004.12.11-én (24-e helyett) MEGSZÜLETETT első trónörökös Bence Káposztásmegyer Dr. Horváth Ernő
Zsuzsa99 35 2004.12.16-án (23-a helyett) MEGSZÜLETETT negyedik Zsófi Piliscsaba Mestyán Rezső
Myra 28 2004.12.26-án (05-e helyett) MEGSZÜLETETT első baba Lilla III. ker. Római fürdő Dr. Szigethy Adrienn Tódor Éva
Bmárti 33 2005.02.03-án (14-e helyett) MEGSZÜLETETT második Péter Békásmegyer Dr. Mousa Moustafa
Orbis 23 2005.02.09-én (01-je helyett) MEGSZÜLETETT első Boróka I. ker. Dr. Sárvári János
Nikcsi 27 2005.02.19-én (23-a helyett) MEGSZÜLETETT első Korina Óbuda-Testvérhegy Dr. Magenheim Rita Wéber Zsófi
</pre>
nikcsi

Sziasztok!

Myra
Köszi, csak el ne felejtsük mármint a pocimasszázst. És ha ez a baj, ezért fáj Lillácska pocója, akkor mi a megoldás? Jaj Myra ne is beszéljünk még erről, már annyira be vagyok sózva, hogy kimenjünk sokat-sokat a babakocsival! (Akkor átmegyek a másik topicra is, de megmondom őszintén örülök, hogy evvel napirenden vagyok, szóval azt nem igazán olvasom.)

Cas
Köszi, hogy szóltál Corynak, ill. ő is olvasta volna. Már fel is hívott (tegnap) és meggyőzött, de megmondom őszintén még nem telefonáltam. Kép Sajnálom a távcsöves dolgot! Kép
Úgy néz ki, hogy megyünk hozzátok, csak fél 4-4 előtt ne számítsatok ránk, mert embör előbb nem ér haza a melóból. Tényleg vigyem a pali sütőt, vagy akkor már mindegy?
Atya isten mekkora Pocaklakód van?! Hát nagyon nem lennék a helyedben, bár Neked biztos jobbak a paramétereid, mint nekem, pl.: lábméret. Kép

Mucus
Kettősség, csakis a fájdalom miatt. Semmi más akadálya nincs annak, hogy szopizzon! A kép iszonyatosan jó, köszi! Kép

Zseppy
Köszi! Nagyon drukkolok!

Bogi
Azt mondják a szülést egyre jobban feledjük, ezért most az aktuális cicifájás sokkal rosszabbnak tűnik, mint a szülés volt. Megszültem és elmúlt minden, a cici ugyanúgy fáj, és ahogy közeleg a szopizás ideje... Kép

Viki
Bimbóvédőt azóta használom, mióta nappal is csillagos az ég. Nem is tudom pontosan megmondani a dátumot!

Rita
"Megértelek amiért most muszájnak érzed a szoptatást,de valószínűleg csak ezek a kellemetlen cicibajok hozzák ki ezt belőled." PONTOSAN! Köszi, már mindent kipróbálok, csak jobb legyen!

Bmárti
Köszi LLL-sekkel Cory meggyőzött, már csak fel kéne hívjam őket.

Laga
Még hogy kevesebbet fogsz netezni otthonról, szerencsére nem ezt tapasztalom!
A bárányhimlőről nekem is csak annyi a véleményem, hogy jobb gyerekkorban elkapni! Meglepi iszonyatosan eltűnt! Csak írna valakinek, ha már túl van a szülésen.

Karolina
Tényleg mindenki írhatna a saját dokijáról, ezt korábban megtettük (archiv). Nem könnyű, de én a lányok segítsége alapján váltottam dokit. A leírások alapján két orvos volt kinézve, elmentem egyikhez a 18. héten, de nem vállalt, amit megértek és utólag örülök is, mert így rátaláltam a dokinénire. Ő nagyon lelkiismeretes, kielégítő válaszokat kaptam és nem kötelezett a magánrendelői látogatásra (1. nincs is, 2. Nem pénzéhes, mint aki először volt dokim). Amit még ajánlani tudok: hétfőnként van előadás, egyiket az én dokim tartja (első hétfő), tán a 3-at egy másik orvos. Meg felteszem újra a táblát, abból látod kinek ki az orvosa és kérdezhetsz bárkit.

Szilvi
Pont fordítva csinálom, mert nagyon lusta a kiscsaj.

Kori üvölt, ezért most megyek. Kép
nikcsi

Nikcsi
Palisütő nem kell, szerintem elkezdem kicsit előbb az enyémmel, és akkor lesz mennyiség mire megjöttök. Csak gyertek! Kép
Ja, és "aprócska" 39-es csülkökön tipegek, szóval remélem ezzel nem lesz gond! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Laga!
örülök, hogy itt voltatok, remélem sikerült elég vírust bezsebelni Kép
Kinga utána csak Vilmost emlegette (kicsit lassú volt a reakcióidő) Kép
elfelejtettem megkérdezni a homeósbotyó nevét és hogy pontosan mire is jó. Csak bárányhimlőre vagy egyéb más fertőzésre is?

Szilvi
szilvamag

Sziasztok,

Szilvamag,
köszi az esetleges vírusokat. Majd meglátjuk, hogy lesz-e belôle valami. Ma beszéltem egy 4 gyerekes anyukával. Neki a kicsi 6 hetes korában kapta el a bárányhimlôt és vsak 10-12 pöttye volt. (Pont mint a fiamnak.) Azt mondta a dokinénijük, hogy a kissrác így is megszerezte a védettséget. (Bár lehet, hogy errôl csak az anyuka van meggyôzôdve, ugyanis az ô gyerekei "csodagyerekek" mindenben...) Szóval köszi a vendéglátást.

Nikcsi,
a férjem már morog, hogy minden este netezek. Tudod, itthon kemény forgalmi díj van.
Egyébként az én történetem ahhoz, hogy mi a csodálatos a szoptatásban a következô:

Vilmos úgy 2-3 hetes volt és akkor még az éjszakák és a nappalok elég rendesen összefolytak. Hullafáradt voltam, Vilmos szinte csak a mellemen maradt nyugton, férjem reggeltôl - estig dolgozott, tök egyedül voltam. Az egyik szomszédunk becsöngetett hogy gratuláljon a bébihez és sugárzó arccal mondta: látom hogy fáradt vagy, de ugye mekkora öröm a baba, és hogy mindent elfelejtet ez az öröm.
Csak álltam és teljesen kétségbe estem. Úgy éreztem én vagyok a világon a legrosszabb anya, mert én annyira fáradt vagyok, hogy sírni tudnék és nem érzem azt a hihetetlen eufóriát, amit kellene!
Aztán amikor kezdett beállni a napirendünk és kiszámíthatóbbá vált minden, akkor kezdett elôjönni az öröm. Csak ehhez az kellett, hogy egy kicsit magamhoz térjek.

Valszeg így lesz ez neked is a szoptatással. Ha majd nem fáj a melled és nyugisabb lesz a kiscsajszi, megérzed a szoptatás meghittségét és örömét.

Féléves volt a fiam, amikor azt mondta a férjem, hogy annyira sajnál, hogy éjszaka fel kell kelnem szoptatni és nem aludhatok egyhuzamban. (Ekkor már csak 10 perc volt egy szopi és utána hang nélkül aludt tovább.)
Szóval amikor ezt mondta a férjem, csak néztem és néztem: nem tudtam elmagyarázni neki, hogy így éjjelente mekkora misztériumból marad ki! Hogy Vilmos ilyenkor annyira gyönyöru˝, hogy az elmondhatatlan. (A hajnali fények, a napkelte különösen sok spirituális energiával van tele. - jaj már megint az agylövésem)

Szóval hidd el, rákapsz majd te is a szopiztatás hangulatára! Fel a fejjel!

Cas,
a 30-as UH-n mennyire becsülték Zsebi súlyát?

Hallottátok: csütörtökön 17 fok lesz????!!!! (Fúúú, ez a front hány szülést fog beindítani?)

Laga
laga

Laga
Jó volt olvasni, amit a szopi kapcsán írtál, főleg a hajnali részt!!! Kép (De tényleg!)
A 30. heti UH-on 2067 g-nak, a 34. héten 2780 körülre becsülték. Miért?
Ja, és a csütörtöki front remélem megkímél minket Hmmcvel együtt!
(De a jó időt már én is nagyon várom!)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Eltűntem, mert a 3 gyerkőcünket egy csúnya vírus 3-féle nyavalya formájában ütötte ki:-( De csak muszály volt benéznem, hogyan toporognak a topikos "befutó" a cél előtt:-)

Cas,
Jól van, úgy tűnik a babód nem fogja már elsietni a nagy találkozást, de biztos pontos lesz:-) Kitartás, olyan gyorsan múlik az idő... néha sírhatnék jön rám, hogy enyémek miért nőnek hiperűrsebességgel:-))

Nikcsi,
Hát nem tudok mit mondani, kitartás és gyors javulást a cickóknak! Félkomolytalanul jegyzem meg, hogy ennyire csúnyán "bimbózó" kapcsolatról anya és lánya között még nem hallottam. Talán a bimbóátültetés hozhatna villámgyors megoldást:-))
Bocs, nem akartam poénkodni a nyomorodon, de nem jut eszembe semmilyen normális, építő és segítő javaslat. Agybajra nekem meg nem használ semmi:-))

Laga,
Kinek nem jött meg a kedve fenti írásod alapján a szoptatáshoz... aki lepadlózott a bevezető soraidon:-)) De komolyan, csak megerősíteni tudom, hogy a kezdeti nehézségek és kínok után megfogalmazhatatlanul szép élmény a szoptatás... mikor elkezdi mohón (és már fájdalom nélkül) szippantgatni a cickókat, aztán egyre vagányabban élvezkedik rajtuk a picur és pár hónap elteltével huncutul bujkál meg játszadozik a a kiürített tejeszacsikkal:-))

17 fok lesz csütörtökön?? Az kemény lesz ebben a télben, most hova tegyük a hóembert az udvarunkból?:-)

Viki
ccviki

APutól kaptam "Miért kell a hapsiknak alsógatya" című levélben a köv. üzenettel:
"Remélem időben veszel!"
Kép
KépKépKépKépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
a fenti képsort tuti megmutatom a férjemnek. Már Mucus törpis-szopis képén is jót röhögött.

Egyébként remélem jól sikerült a pali-party! Képek készültek?

Azért kérdeztem, hogy Zsebit mennyire becsülték 30 hetesen, mert a fejemben van még Vilmos és a kistesó 30 hetes becsült súlya. (Vilmos: 1700 gr, kistesó: 1400 gr.) Szóval a tuti, hogy Zsebi nem megy a PIC-re alacsony súly miatt! Annak idején a csecsemôsök azt mondták Vilmos születésekor, hogy legalább van mit fogni rajta (3650 gr).

Hmmc,
mi a címe annak a kismamás homeós füzetnek? "Homeopátia babáknak, mamáknak I. Várandós kismamáknak"?
Mert ezt sikerült megszereznek a Lajos u.-i patikában. Ha nem ez, akkor mi a címe a te szerzeményednek?

Laga
laga

Laga
A pali party remélem jól sikerült, én legalábbis jól éreztem magamat, és már megint teliettem magam sok finom palcsival! Kép
Kár, hogy kicsit kevesen voltunk... Na majd legközelebb!
A férjem viszont asszem kapott egy kis ízelítőt, hogy milyen lesz majd rendszerint hazaérnie, asszem épp mindkét picúr rázendített, mikor betoppant! Kép
Készültek képek is, bár sajna csak a babásak lettek jók, a csoportkép vaku híján (lúzer Cas) csak egy nagy maszat. Kép
Szóval ami jól sikerült fent van a képtáramban.
30 hetes súly: mikor 33. héten voltam a dokimnál és meglátta, hogy ennyinek becsülték előtte, kicsit meglepődött, de aztán a vizsgálat után azt mondta, hogy tényleg szép nagy baba, de azért nem tűnik ENNYIRE nagynak... Hát majd meglátjuk, nálunk mennyit téved a rendszer... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas!KépÉn is gratulálok a kis vasgyúró súlyához!Kép
A második fiam súlyát becsülték a 37.végén 3870g-nak.Kihordtam a 40.hétig és végül 3700g-al született.Tényleg tud tévedni az UH,én is hallottam már -1kg-s tévedésről(igaz az nem itt a Margitban volt).
Sok sikert neked,hogy sima szülésed legyen,meglestelek a profilodban és tényleg jó nagy a pocakodKép

Nikcsi!KépRemélem a cicibajok enyhültek már valamelyest,mindenesetre csak a legjobbakat neked!

További kellemes du-ánt mindenkinek!
Rita
rita75

Rita
Köszi a jókívánságokat! Kép
(Pocakméret: még most is többen megkérdezik, hogy "Ikrek?"... Hát az csak kiderült volna már! Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
Ez az ikres megjegyzés ismerős,nekem is mondták jó párszor,vagy legalábbis megkérdezték,hogy "ikrek"?KépDe neked tényleg hatalmas hasad van,hanem is ikrekre,de szép súlyú babára szerintem mindenképpen számítani lehetKép
Tényleg kikell használni még a hátralévő pár napot,mert aztán beindul a nagyüzemKépÉjjel nappali szolgálatKép
Irigykedem rád,hogy lesz egy picibabád,de aztán ránézek az én 15 hónapos rosszcsont lánykámra és,vhogy mégis most örülök,hogy már ilyen nagy,most kicsit öregnek érzem magam,hogy újra előről kezdjek mindentKép
rita75

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?