Új privát üzeneted érkezett!

Gratulálok a kisasszonyhoz!!! Sok egészséget mindkettőtöknek és a család többi tagjának is!!!

Úgy látom sokan vagyunk a 30-35. hét körül, azt kérdezném tőletek, Ti nem vagytok-e újra rosszul? A hányásokra gondolok, ami hála az égnek engem elkerült az elején, mostanában viszont szinte mindennapossá vált. Én úgy érzem, bármit eszem is, és az már lecsökkent 1 alma, 5 szem mogyoró, esetleg 1 kefír v. joghurt szinjére, hogy semmi nem fér el bennem. Össze van zsugorítva a gyomrom, vagy nem tudom,de szinte minden kijön és ez nagyon megkönnyebbít. Félek, baja lesz a babának, ha erőlködök. Szerintetek?
andiska
 
 


Sziasztok!

Balna!
Sikerült megnézni pici fiatokat! Gyönyörű baba! Sok örömet és egészséget nektek!
Irigyellek, hogy túl vagy a szülésen. Nekem mostanában jönnek elő a félelmeim a szüléssel kapcsolatban. De tudom, az idő és a természet mindent megold, s egyszercsak túl leszünk rajta, s mi is babázni fogunk. Csak most még olyan hihetetlennek tűnik az egész.

Memami!
Gratula nektek is! Igazi csajszi már most a leányzó!
A történeted különösen érdekel, hisz mi is Sóvágónál fogunk szülni. Ugye Ő nem alkalmazza a fentiekben leírt, számomra is rémisztő kézzel való tágítási technikát.
Milyenek voltak a tapasztalataid a Jánossal kapcsolatban a Margithoz képest?
Sok kitartást, s energiát a három gyerkőchöz! Biztos nem lesz könnyű, de annál több örömet és boldogságot fognak szerezni nektek!

Andiska!
Köszi a két cikket. Lesz egy kis időm elolvasom, s véleményezem.

Timcs!
Mi is elfelejtettük a hányást a 14. hét környékére, viszont a gyomorégés egyre nagyobb méreteket ölt az idő előrehaladtával. Ami nekem bevált, az a tej, illetve a Camambert sajt. Egész jól helyrehozza. Próbáltam a Salvus gyógyvizat is. Szintén használ, csak az íze szörnyű. De végső esetben csak rá tudja venni magát az ember, csak ne égjen már a gyomra, s a torka. Mivel tejallergiával küzdök (hasmenést okoz), banánturmixként szoktam alkalmazni. A banán megfogja a hasmarsot.
Remélem tudtam segíteni az ötleteimmel.
Jó pocakosodást neked is!

Üdv mindenkinek: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Szia Andiska!

Én jelenleg a 28 hetet taposom,de szerencsére még nincsennek hasonló tapasztalataim.

A hányás ellen anno én nekem nagyon bevállt a kóla kúra.-
A benne lévő csersav nagyon jó hányinger ellen, csak arra vigyázz, hogy a szénsavat keverd ki belőle alaposan.

Remélem segít.
adler75
 
 

 
 

Szia Vera!

Elmeséled, hogy milyen volt a szülés Pálmainál?
Már volt olyan szerencsém olyannal összefutni a Jánosban, aki nála szült, és regéket mesélt róla,hogy milyen rendes volt vele szülés alatt.
Bennem is az elejétől tartja a lelket, mert mi tényleg minden "klasszikus" terhességi negatívumot produkáltunk picurival.
/bevérzés, terhességi hányás stb.../

Előre is köszi
Amúgy én megkértem, hogy ne adjon majd Edát, mert én félek tőle.
adler75
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszi a tanácsokat! Szombatig kipróbálom a kólázást, akkor megkérdezem a dokit, mit gondol. Az tuti, hogy valami iszonyúan nyomja a gyomrom, ezért könnyít talán magán a szervezet. Szerintem a lábacskáit próbálja begyűrni a bordáim és a gyomrom közé.
Tegnap mondtam is neki, hogy ezért még számolunk.... bácsak már ott tartanánk!
andiska
 
 


Szia Adler!Sajnos nem a Pálmainál szültem a gyerekeket....a dokim meghalt 2003-ban és a szülés utáni hathetesre jöttem már a Pálmaihoz...kalap le előtte nagyon rendes és alapos...A barátnőm ismerőse szült nála és szuperlativuszokban beszélt rólaKépazt bizonyosan tudom hogy ha a Pálmainál szülök akkor megspórolhattam volna egy csomó kellemetlenséget...Nálam műtétet csinált arról tudok nyilatkozni de erről inkább magánban.Egyébként mint egészségügyi dolgozó szivesen bemennék egy Pálmais szülésre hogy lássam milyen, vagy akár kisérőként is....
A terhességi tünetek orvoslására mindenki maga tudja kikisérletezni hogy mi a jó és persze nem elhanyagolható az sem ha az ember orvosa a lelkével is foglalkozik...bár manapság ez nem túl gyakori...
Jó babavárást kivánok .Üdvözlettel:Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Andiska egyél sok kefírt vagy joghurtot,igyál tejet,vagy egyél natúr pattogatott kukoricát.
Ezek lekötik a savat amitől a hányingered van.
Ha nagyon nem jó már sehogy,próbáld ki a Malox nevű savlekötőt.Olyasmi mint az Alma gel,egy evőkanállal kell bevenni belőle.
A kólán én elgondolkodnék a koffein tartalma miatt amit a baba is megérez.
Nemsokára jobb lesz(legalábbis a nagytöbbségnél)mert a babó lejjebb csúszik és nem fogja annyira nyomni a gyomrodat.
dobolyka
 
 


Szia Memami,

Gratulálok a gyönyörű kislányotokhoz és sok boldogságot kívánok az egész családnak. Én is szívesen olvasnék a szülésedről. Nekünk még van 1 hónapunk.

Andiska,

Én az első 14 hetet végighánytam, most 35 hetes vagyok, sokat fáj a gyomrom, de "csak" hányingerem van. Vacsizni már nem nagyon tudok.
3-4 napja eléggé dagadnak a végtagjaim és a védőnő azt javasolta egyek minél több almát, ami természetes vízhajtó (persze ettől még jobban fáj és ég a gyomrom).

Most kedden voltunk másodszor a kórházi előadáson. Nekünk nagyon tetszik, hasznos dolgokat tudunk meg. Nagyon várom a jövő keddet és a szülőszoba látogatást (remélem sikerül).

Üdv Mindenkinek!
kisgömböc
kisgömböc
 
 


Sziasztok!

Köszi a jótanácsokat! Ebből a joghurt, kefír és alma eddig is jól esett, próbálok koncentrálni, hogy bent is maradjon. Mégegyszer köszönöm a jó szavakat!

Dobolyka, nem csak az utolsó néhány napban "száll le" a méh? Ha nem, ez nagyon jó lenne...
andiska
 
 


Andiska mindenkinél más.Van akinél nem történik semmi,van akinek már a 35.-ik héten leszáll.Az első szülőknél biztos.Vagyis a baba beékelődik a helyére,a medencébe.Ő az aki le csúszik indulásra készen.Kép
Nekem pld.a második lányomnál is a 36.-ik héten szállt le a hasam.Úgyhogy el sem jutottam a gyomorégésig és az ülve alvásig.Ezt megúsztam.Kép
Legalábbis másodszor,mert az első lányomnál sokszor égett a pokol a gyomromban.
dobolyka
 
 


Kedves Dobolyka

Azért írtam a kólázást, mert nekem csak az segített, pedig hidd el minden mást is kipróbáltam.
A babára nem ártalmas, még napi két liter sem,de nem is a koffein tartalom miatt nem ajánlott habzsolni.
Ausztriába fel is írják a kismamáknak a dokik a kólakúrát /kinnt éltem egy darabig onnan tudom/.
A dokim maximalista, és ő is ezt ajánlotta.
Én sugárban hánytam, kórházba is kerültem vele.
Ez tényleg segített, pedig hidd el, hogy az utolsó gondolataim között szerepelt akkor a kóla gondolata.
Angliába napi három kávét engedélyeznek, mivel kimutatták, hogy még akkora mennyiségben sem ártalmas a koffein, de ezt már én is túlzónak tartom.
Borzalmasan féltem, és akkor is nagyon féltettem már a babámat,de vakon bízok a dokimba,és eddig nem csalódtam benne.
Mindig jó tanácsot adott.
Csak olyan tanácsokat adok, amik nálam beválltak és kipróbáltam, és többeknek is segített.
adler75
 
 


Sziasztok,
Most érzem én is legrosszabbnak a nyomást. Nekem nincs gyomor problémám, ugyanakkor néha annyira nem kapok levegöt, hogy oldalra le kell feküdnöm . Már alig várom hogy kicsit lejebb helyezkedjen a lányunk.
Mindenkivel együtt érzek!!!! és szintén hálásan olvasom a jó tanácsokat
Pepa
 


Sziasztok!

Memami, Először Nektek gratulálok, gyönyörű kislányod van, nagyon boldog lehetsz! Vigyázzatok nagyon magatokra és élvezd a bébit!

Adler75, nagyon köszönöm a reménytkeltő tanácsokat, mindeképpen kipróbálom a kólakúrát. Csak kikeverem belőle a szénsavat és megiszom, amikor nagyon rajtam van a szenvedés?

Timtom, Neked is köszi a tanácsokat, igyekszem mindent kipróbálni, ami még új, de azért elkeserített, hogy a gyomorégés nem múlik el a hányingerrel együtt, ez biztos? Nekem azt mondták, hogy a 12-14.héten teljesen visszaváltozom és már annyira vártam, de ha marad valami rossz még az nem az igazi.Te hányadik hétben jársz és milyen rossz dolgok maradtak meg?

Nekem a Dömötöri doki az orvosom, de róla még senki nem írt se jót, se rosszat, legalábbis mostanában. Tudtok esetleg róla valamit, legalább hallomásból? Ahogy olvasom a részleteket és személyes tapasztalatokat a dokikról, egyre kiváncsibb vagyok én is.

Timi
timcs
 
 


Szia Adler!
Én is ittam néha kólát a terhesség alatt,amikor megkívántam.Igaz nem sokat mert annyira nem vagyok oda érte.
Reggel tejeskávéval kellett kelnem,különben szédelegtem.
Általában du.is ittam egyet.
De azért napi két liter kólát soknak találok.
Az koffein tekintetében olyan mintha kb.4 csésze kávét innál meg.
Igazából nem is az élénkítő hatása miatt nem jó a sok koffein,hanem azért mert gátolja a kalcium felszívódását a szervezetben.A nagyon sok pedig a babát élénkíti és nő az esélye a koraszülésnek.
De végül is nem tiltott,de itt is be kell tartani a mértéket.Azért napi három pohár kóla biztos nem okoz gondot.
Ez olyan mint az alkohol.Ugye ne igya az ember terhesség alatt,de hallottam olyat hogy a doki javasolta a kismamának a terhesség vége felé,hogy oldja a jóslófájások görcseit.Kép
dobolyka
 
 


Sziasztok!

Timcs! Nekem akkor volt a leghatásosabb, amikor kb. fél óra alatt ittam meg kb. 3-4 dl teljesen szénsavmentesre kikevert kólát. Utána azt ehettem
amit csak kívántam , bár ekkor nem igazán kíván semmit sem az ember Kép. Szóval a lényeg, hogy bennt maradt minden. Csak arra ügyelj, hogy gyakran kevesebbet.

Dobolyka

Én is tejes kávéval indítok,probáltam elhagyni, de ha nem ittam egy nap, másnapra emésztési zavaraim lettek. Szóval nekem majd hogy muszály.
A dokim mondta, hogy még két liter kóla sem árt, de én is max. 3/4 és 1 liter között ittam.

A 14 hét óta meg csak akkor, ha éreztem,hogy nem lesz jó vége.-

A szénsavat is azért kell kiverni, mert igazából annak "segítségével" oldja ki a szervezetből a kálciumot.

Engem azzal bíztattak, hogy a magzatvédő vitaminomban úgy is van kálcium, és ha már rendeződik a gyomrom Kép, akkor már sajtozhatok nyugottan.

Én is rengeteg "csodaszerről", illetve "módról" hallottam, dehát minden terhesség más-.
Amúgy a kóla akiknek ismeretségi körben ajánlottam bejött-
adler75
 
 


Sziasztok,

Memami
Gratulálok a babához. Jo egészséget nektek és sok tejcsit. Én miért emlékeztem ugy, hogy a Serfözö a dokid? Érdekelne a szülésed. Ha lesz idöd lszi oszd meg velünk.

Torna (Bálnának)
Mindenképp ovatosan kell kezdeni. Konnyu hasizom, gerinctorna. Nagyon fokozott a terhesség utáni gerincgorbulet az ágyéki szakaszon. Nekem nagyon jol esik ha háton fekszem kezemmel belekapaszkodok a térdeimbe és osszegombolyodok. Jol nyujtja az ágyéki gerincszakaszt.
Már 1-2 kazettát is elkezdtem amit korábban csináltam + kezdek felkészülni az oráimra. (Gyerek mellett elvégeztem az aerobik oktaoit és aerobic edzéseket tartottam illetve fogok ujra tartani áprilistol)

Az éjszakáink egymáson fekve telik. Sajnos az elalvás kész rémálom. A nagyobb nem tágit mellölem 1 m-t sem. A kicsi meg sir, büfiztetnem kell, dajkálni stb. - nagy nehezen elalszik ha minden buborék kiment belöle ( kb. 1 ora alatt). Közben meg mesélnem kell a nagynak. Hisztik, szoval horror. Tegnap már este 6-kor volt vacsora, aztán fürdés. Fél 8 körül bent voltunk a szobában fekvésre készen. Ebböl fél tizre végre már aludt a két gyerek. Engem ez teljesen kicsinál. Pedig álmos a nagy is, csak arra vár, hogy feküdjek mellé. A két gyerekkel meg nem szivesen alszok egyutt mert a nagy dobálja magát alvás közben és fejbe rugja a kicsit.(mint ahogy már megtörtént) Nem részletezem tovább. Én most érzem ugy, hogy szivesen visszamennék dolgozni csak ezt ne kelljen csinálni. Tudom hogy ez a féltékenység meg elmulik stb de a türéshatáromon tul megy minden nap. Ja es a nagyobb kinjában állandoan ütöget engem (maradjak türelmes - pegig ez kell). Szval eröltetett menetben telnek napjaim. Rá kellet jöjjek, hogy nem vagyok anyatipus. Hiányzik az életem és bármennyire durván hangzik a gyerekek ezt nem tudják potolni. Most már eldugulok.

Ha vki tud egy jo pszihologust akkor irja meg. Köszi!

Üdv. bog75
bog75
 
 


Szia Vera!

Azt még elfelejtettem leírni, hogy mivel a dokink Kép látta rajtam, hogy félek a szülésztől, rögtön megnyugtatott minket a férjemmel, hogy ne aggódjak, ő végig ott lesz nem fog magunkra hagyni minket. Totál megható volt, főleg az után, hogy a nővérem szülésénél nem volt még a közelben sem orvos , és csak az utolsó 20 percben ment oda egy szülésznő "segíteni".
Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen nagyszerű orvosom/sunk vanKép)).
Én amúgy a 11. kerben lakok, de a Szent Imrére inkább nem nyilatkoznék, mert botrány ami ott megy.
Egy negatív tapasztalat bőven elég volt.
adler75
 
 


Szia Adi!
Egyetértek veled ,valóban nagyon nagy szerencse ha az
embernek ilyen nagyszerű orvosa van ....és megnyugatató a tudat hogy a legfontosabb pillanatokban is melletted leszKép
sokaknak ajánlottam már ,olyanoknak akik már elvesztették a hitüket az orvosokban a sok negativ tapasztalatok miatt.
Vigyázz magatokra üdv.a dokinak én majd csak az év második felében megyek hozzá vissza addig meg küldöm neki a pácienseketKép
Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Szia Vera!

Szerinted mikortól érdemes szüléselőkészítőre járni?
Még soha sem voltam, és többen azt írták, hogy érdemes résztvenni rajta.

Nekem csak az a bajom, hogy a férjem pont 17-ig dolgozik, és az ha jól tudom keddenként van 17 órától-

Nem írtam még , de kisfiam leszKép.

Minden jót

Adri
adler75
 
 


Szia Adrienn!
Első babásoknak valóban érdemes járni szülés
előkészitőre...majd a második-harmadik babánál Kép rutinosabb leszel...szerintem bármelyik kedden menj el és hallgasd meg...
és természetesen bármilyen kérdésed van a dokival is megbeszélhetedKéptőle még lehet kérdezni mert van türelme hozzá.
A Kissráchoz Gratulálok!!!!!!!!!!!!Kép
Üdv.Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Sziasztok

Tudja valaki, hogy az anyasági segélyt hol kell intézni? Az apa beadhatja a kérvényt?

Köszi
Bálna
balna
 
 


Szia Balna!
A XIII.ker.Lőportál utca 3.-ban?(Területi Államháztartási Hivatal)kell beadni a kérvényt az anyaságira és a családi pótlékra is.
Apa is beadhatja,csak azt hiszem kell hozzá felhatalmazás.
És jóü sok idő.
Bár ha korán nyitásra megy akkor hamar végez,különben horror.
dobolyka
 
 


Itt a pontos cím,telefonszám,ügyfélfogadási idő:
1134 Budapest, Lőportál u. 3/b. Telefon: 06-1-350-2481 Ideje: hétfő, kedd: 8-15,30-ig, szerda: 8-17,30 csütörtök: 12-15,30-ig, péntek: 8-12-ig
dobolyka
 
 


Sziasztok!

Köszi szépen csajok az infót!

Bálna
balna
 
 


Pepa!

Voltál tegnap szülőszoba látogatáson? Milyen volt?
andiska
 
 


Sziasztok!

A gyakorló mamáktól kérnék tanácsot babakocsi ügyben. A gyakorlatban mennyire van jelentősége annak, hogy kétirányban állítható legyen a kocsi tolókarja. Én fontosnak tartom, de gyakorlati tapasztalatom még nincsen.
kisgömböc
 
 


Sziasztok!
Kisgömböc személy szerint jobban szeretem hogy állítható a kar.Amig pici a baba addig jobb az ha látom hogy mit csinál és neki is jobb ha lát,amikor már nagyobb lehet vele beszélgetni.
Ha nagyon süt a nap akkor lehet állítgatni a kart hogy ne párolodjon a babó,ne süssön a szemébe a nap.Ua.ez áll ha nagy szél van,akkor arra jó hogy ne szemből fújjon rá.
Úgyhogy szerintem jobb.

dobolyka
dobolyka
 
 


Dobolyka,

Köszi, csak megerősítetted a véleményemet. Lakótelepen lakunk és a liftig kb. 10 lépcső van. Ezért szempont, hogy ne legyen túl nehéz a kocsi, de jó volna, ha állítható karral rendelkezne. Na ilyet még nem találtunk. Ami könnyű és egy mozdulattal összecsukható, annak nem állítható a tolókája. Nem adjuk fel, még van kb. 3 hetünk :o)

kisgömböc
kisgömböc
 
 


Szia Timea!
Ajánlom neked azt a babakocsit amit mi használunk ...könnyű aluvázas és kétirányból tolható nagykerekű birja a strapát...a miénknek vizlepergetős a huzata....egyébként megfontolom hogy eladom ...
Budapesten a Könyves Kálmán Kőruton van egy babakocsi kis és nagykereskedés ott kapható és Pavel a márkája...
A többi dologban Dobolykával értek egyet...
Üdv:Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Sziasztok kismamák és anyukák!

Sajnos egy hete elromlott az ADSL-ünk és az Axeleronak majdnem egy hétbe telt, hogy megjavítsa. Persze szerződés szerint 72 óra alatt kellett volna kijavítani a hibát... és nem ez az első eset. Ja, és nem csak babanetezésre kell, hanem a férjem első számú munkaeszköze.

De most aztán itt a beszámoló:
Két hete pénteken terminus utáni napon délelőtt voltam CTG-én, és flowmetrián. Mindent rendben találtak, hazamehettünk. Már előtte szerdán este volt egy kis vérzésem, és néhány enyhébb görcs, de semmi több. Pénteken is emlegettem a dokinak, hogy lehet, hogy valami készülődik, de mivel még egyszer sem indult spontán a szülésem, fogalmam sincs mire várjak. Azt mondta, ha nagyon szeretnénk már szülni, jöjjünk haza, bújjunk ágyba, és vagy beindul vagy nem. Én nem is nagyon idegenkedtem a dologtól, de már nem volt rá szükség. Délután 4-kor már nem nagyon kételkedtem abban, hogy szülni fogunk. A férjem jó érzékkel lemondott az aznap délutáni programjáról, és 4 körül elment a lányunkért az óvodába. Kb 3perces fájásaim kezdődtek, 35-40 másodpercig tartottak. Eközben a kisfiammal barkácsoltam, rajzolgattam két fájás között. Ezt a fájdalmat elég jól el lehetett viselni. Aztán megjöttek a férjemék, felhívtam a dokit, hogy induljunk-e. Igazából tartottam attól, hogy megint égés lesz, ha csak jóslófájásaim vannak, ahogy a fiamnál egyszer már bedőltem ezeknek. A doki majdnem azt mondta, "ne sokat tököljenek", úgyhogy elindultunk. Hatkor leraktuk a gyerekeket a nagyszülőknél, fél hétkor a szülőszobán voltunk. Közben kezdtem úgy érezni, hogy enyhülnek a fájások, jó mérges voltam. Az orvosom aznap ügyelt, örült is nekünk. Senki nem volt a szülőszobán, az egyágyasban szültem. Hogy milyen ronda színe van azoknak a bútoroknak! A lányom imádná ezeket a rózsaszín dolgokat.
A CTG azért kimutatta a fájásokat, és amikor beértünk már akkor is kétujjnyi volt a méhszáj. Kaptam antibiotikumot, mert pozitív volt a streptococcus tesztem. 1/2 9-kor burkot repesztettek, na az elég rossz volt. Különösen amikor kipréselték belőlem a magzatvizet. Ettől viszont lejjebb csúszott a baba, és nagyon felerősödtek a fájások. Kb. Egy óra múlva már mondtam, hogy tolni szeretnék. Próbálkoztunk gátvédelemmel is, de végül egy kicsi metszés ejtett a doki, nehogy repedjek. 22:09-kor kicsusszant a baba. Nagyon jó érzés volt, hogy miután kijött a feje, már nem is kellett nyomni, és láttam ahogy csúszik ki belőlem. 3500 g-al és 55 centivel született, 10/10-es Apgarral. Egyszóval igazán jól ment minden. Ami utána jött, azt nem nagyon élveztem. Szerintem az a szülés negyedik szakasza, amikor kipucolnak belülről és összevarrnak. De hát annak is vége lett egyszer.
Apuci nagyon meghatódott, hogy már három gyereke van, és nagyon sajnálta, hogy ilyen hamar véget is ért a szülés.
Egy háromágyas, fürdőszobás szobába kerültem, elégedett voltam vele. Nekem a Margit Kórház után kicsit úgy tűnt, hogy nincs elég rend az osztályon. A vizitek össze-vissza voltak, a reggeli hétvégén 9 körül ért oda. A babát bekérték vizitre nyolcra, és ha nem tudott jönni a gyerekorvos, akkor órákig vártunk rá, a gyerekek holt éhesek voltak, kétpercenként mászkáltak be az anyukák a cscsemőosztályra. Ez a fejetlenség főként hétvégén volt, hétfőtől azért nagyobb rend lett. Egyébként az orvosok, nővérek kedvesek és segítőkészek voltak. Még egy dolog zavart: a látogatás. Nem változott a véleményem abban, hogy a látogatókat nem kellene beengedni a szobákba. Bár ki van írva, hogy nem lehet bemenni, mégis van ahol félnapokat ott ül az apuka. Szerintem ez csak akkor oldódna meg, ha már a folyosóra sem jöhetnének be a látogatók, és lenne egy látogatásra kijelölt helység, vagy a nővérek keményen kiküldenék a látogatókat a szobákból. Azért összességében elégedett voltam a kórházzal, de inkább az emberi hozzáállás miatt, mint a jólszervezettség miatt.
TimTom!
Sóvágónál mindig vidám dolog a szülés a fájdalmak ellenére is. Igazából én nem mindig voltam tisztában azzal, hogy mikor mit csinál "bennem", szerintem tágított ujjal is. Ez a korábbi szüléseimre is igaz, de számomra ez egyáltalán nem olyan borzalmas. Amikor már úgyis nagyon fáj, akkor nekem ez már nem oszt, nem szoroz.
A szülésznő Effike volt, nagyon jól végezte a dolgát.

Angéla egyébként nagyon édes kislány. Nappal nagyon szépen eszik, alszik, aztán a fél éjszakát átordítja. Az elalvás megy nehezen neki, kényeztetjük is agyba-főbe. Egy kis rajtunkfekvés, sétálgatás stb., de így is hosszú időbe telik az elalvás. Azért ha már nagyobb lesz, és ez nem változik, kicsit bekeményítünk, de most még korai.

Bocsánat a hosszú beszámolóért, de a szülés óta most gondoltam először végig az eseményeket, és nagyon élveztem.

Sziasztok

Memami
memami
 
 


Szia Memami!
Gratulálok a gyors szüléshez!!!!KépKépKépKép
Nagyon ügyik vagytok!!!!!
A picilány meg szépen megszokja ezt a kinti létet és rendbe jönnek a dolgok.Kép
A látogatás tényleg borzalmas kéne valami megoldást találni erre valami társalgó féle és ott lehessen fogadni a látogatókat...ne a szobában.Kép
Mégegyszer gratula.Üdv.Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Szia Vera,

Köszönöm az információt, elmegyünk megnézzük a babakocsit, amit ajánlasz. Gratulálok a szép családodhoz (megnéztem a fiúkat), ez igen!
kisgömböc
 
 


Szia Timea! Köszönöm szépen kedves szavaidat Kép
Közben megtaláltam a bolt telefonszámát:
Babakocsi Kis és Nagykereskedés Könyves Kálmán Kőrút Biró lajos U.sarok.
Tel:210 04 78
üdv.Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


SZIASZTOK!

Szia Memami!

Gratulálok a kisbabádhoz. Kép Kép Kép Tényleg jó gyorsan szültél. Úgy veszem észre, hogy igaz lesz amit mondanak, hogy a következő szülések gyorsabban zajlanak! A kórházzal kapcsolatban egyet értek. Ami a csecsemőosztályon van az rémálom, az a baj, hogy kevesen vannak! Röhej, hogy egy gyerekorvos van az egész kórházban, és ha annak valami dolga van, akkor várnak a babák, közben meg éhenhalnak.... Már a szívem szakadt meg, hogy a kisbabám bent sír, és nem lehet elhozni...közben ugye az anyukák 2 percenként mentek kérdezni, hogy mi van már, elég ,,szépen,, elhajtottak minket...
JÓ babázást!

Tegnap voltunk egy hónaposak - hogy telik az idő. Még nem voltunk sétálni, úgyhogy nagyon bízom a hétvégében, hogy jó idő lesz. Szerintetek mennyi időre lehet lemenni sétálni??? A védőnőm valami tanfolyamra jár, úgyhogy eddig egyszer volt nálunk, jó, hogy lehet tőle kérdezni... Tegnap hívott fel, hogy ,,bocsi amiért nem jöttem, de most nem értem rá...amúgy minden rendben van?,, Jó, hogy hetente kéne járnia! A védőnőnek kell fizetni azért amiért kijön? Én a gyerekorvosnak fizettem.


Jó pihenést mindenkinek!
Bálna
balna
 
 


Szia Vera,

Köszi a pontos címet.

Kellemes hosszú 7végét kívánok Mindenkinek!

Üdv,
kisgömböc
kisgömböc
 
 


Sziasztok!

Szeretnék kérdezni egy dokiról, mert úgy tűnik, mégis maradok a Jánosnál. Szathmáry lenne az, szült már nála valaki? Nekem csak császárom volt nála, ami meglehetősen személytelenre sikeredett, egyedül egy műtősfiú volt nagyon kedves, fogta meg simogatta a fejem a műtét alatt.
Szóval ismeri valaki Szathmáry-t, mint szülészt? Hogyan viselkedik, stb.? Jó lenne tudni valamit, hogy mire készüljek. Még csak a negyedik hónapban vagyok, de nagyon rohan az idő!

Éva
rizike
 
 


Sziasztok!
A gyerekorvosra nekünk anno csak hétvégén kellett várni sokat.Pont mikor jöttünk volna haza.Hétközben ugye mindig van egy majdnem egésznap.Az esték meg a hétvégék a rosszak.Akkor a gyerekosztályról jön át egy.Ahogy ideje engedi.

Balna a védőnőnek nem kell fizetni ha kijön,ez a dolga.
A tiéd legalább telefonált.A miénk nem törte össze magát.Össze-vissza háromszor volt nálunk.Egyszer amikor még terhes voltam(hozta magával az éppen beteg gyerekét mert nem volt hova tennie),kétszer kijött megnézni Pannát.
Ennyi.Igaz nem is hiányzik.

Memami tényleg jó gyors volt a szülésed,gratulálok.

dobolyka
dobolyka
 
 


Szia Andiska
Bocsi a késö választ de most nem vagyunk Pesten, majd csak 15-én megyünk haza. Sajnos mi Kedd reggel elutaztunk és nem tudom hogy sikerült nekik a látogatás vagy sem.
Gondolom Március 15-én nem lesz elöadás?????

Memami,
Gratulálok a kislányodhoz!

Üdv
Pepa
Pepa
 


Szia Pepa!

Márc. 15-én nem lesz! 22-én lesz a következő!

Jó pihenést!
A.
andiska
 
 


Szia Bálna!

Mi se a gyerekorvosnak, sem a védőnőnek nem fizettünk még soha. A gyerekorvosunk nem is jön ki, csak vészhelyzetben, de ezt már az első gyereknél előre tisztázta velünk. A rendelésére lehet időpontot kérni, és akkor kevesebbet kell várni. Szülés után egyszer kijön megnézni a babát, ír recepteket, de utána mi már az egészséges rendelésre járunk receptekért és oltásokért.
A védőnőnk pedig négy év alatt a negyedik, minden gyereknél újra kellett ismerkednünk. A terhesség alatt én jártam hozzá (kb. 3szor), most pedig kijött a babát megnézni. Azt mondta harmadik gyerekhez már nem osztogat tanácsokat, ha bármilyen probléma van csak keressem. Egyébként hozzánk elég macerás kijönni BKV-val, hegyet is kell mászni, és az utcán szabadon lófrál egy csomó kutya, úgyhogy nem is nagyon várom el tőle, hogy jöjjön. És persze már nem is hiányzik. De pénzt szerintem nem kell adni Neki. Persze ha nagyon rendes, nagyon segítőkész, akkor meg lehet lepni a névnapján valamivel.

Bog!
Csak semmi pánik! Mi csinál a férjed, amikor te altatod a két gyereket egyszerre? Nem lehet Őt is bevonni ebbe a dologba? Ha a nagy Veled akar lenni, akkor apuci is büfiztetheti a kicsit. Akkor mindketten hamarabb túllennétek az esti programon. Ha csak addig foglalkozik a kicsivel, amíg Te a nagyot valahogy elaltatod, már sokat segít.
Mi felváltva "ügyelünk" éjszaka. Kétszer három óránál többet még nem aludtam mióta hazajöttünk, de a férjem se. Amikor én vagyok már teljesen koki, akkor felkel Ő és fordítva.
Ez az első időszak ilyen, de nem tart örökké. Pár hónap múlva már nem is fogsz emlékezni ezekre az éjszakákra.


Memami
memami
 
 


Andiska,
Nem tudod mi lesz a következö téma?

Pepa
Pepa
 


Sziasztok!
A következő téma szülés, vajúdás lesz.

Panduci
panduci
 
 


Panduci

Köszi az info-t, biztos megyünk. Szülöszoba látogatás végül is volt vagy még azóta sem sikerült?

Pepa
Pepa
 


Hello Mindenkinek!

Na kaptam egy kis levegot. A család már látta, hogy az idegösszeroppanás szélén vagyok ezért léptek, léptünk.
A 4 napos szünet egyikén egy egész napra lepattintottam a kicsit. Fejtem neki tejet, meg már a hütoben is volt és elmentünk Visegrádra egy kicsit "wellness"-ezni. Voltam aqua fitness orán, usztam, szauna, goz, illtakabin, szolárium stb. Nagyon jo volt. De 10-tol du. 6-ra értünk haza. Anyukám volt a bébisintér. Voltam aerobic orán is, elkezdtem futni a babakocsival. Járok spinning-re hetente 2x. Én mozgással tudok kikapcsolodni.
Most nem panaszkodom azért elég jol feltöltodtem. Szerencsére a nagyobb gyereknek leesett, hogy inkább nem hallgatja a bömbölö kistesot igy apuval alszik. Igy már sokkal könnyebb. Ez a legnagyobb fejlemény és legörömtelibb számomra. Egy sullyal kevesebb.
Már értem a mondást - egy gyerek nem gyerek. A férjem sem "fél" már a kicsitöl. Nem merte fogni a gyereket és kétségbeesett ha elkezdett sirni. Ezért nem segitett a kicsi gondozásában. Egy kimerült nap után és egész napos bogésem után rájött, hogy erot kell vennie magán mert ez igy nem fog menni. Nagyon ugyesen elaltatta a kicsit én pedig már este 8-tol aludhattam. Szoval lassan kialakulunk.

Amugy mé mindig egymáson fekszünk a kicsivel. Én is be fogok keményiteni amint a hasfájásoknak vége. Jo lenne ha végre a helyén aludna a gyerek. Jelenleg 1x vagy 2x szopizik éjszaka. Ez már nagyon biztato.
Van ebben a 6. hét utáni forduloban valami. Egész jol kialakultak a dolgok a hasfájás is mintha jobb lenne.

Bálnának levegoztetés:
Ti még nem voltatok kint? Feltételezem a mostani jo idoben már elkezdtetek levegozi. Nem kell oket annyira félteni. Nekem az a mottom, hogy nincs rossz ido csak megfeleloen kell feloltozni. Persze nagy minuszokba nem de minusz 1,2ben én kivittem a gyereket szája elé sálat cumi, bebugyola és mentunk. Nem orákat de 20-30 percet legalább.

3 gyerekesek
Ti visszamentek majd dolgozni? Ha igen akkor hogyan fogjátok megoldani? Ez érdekelne, mert két gyerek mellet se látok lehetoséget max a 6 orás munkára. Szoval Ti mit csináltok majd?

Üdv, Bog
(Azért ha tudtok jo pszichologust érdekelne - nem vicceltem)
bog75
 
 


Pepa

A múlt alkalommal sikerült megnézni szülőszobákat, mivel csak egy csaszira váró vajúdó nő volt. A csoportot ketté osztották. Míg az egyik csoport a szülőszobát nézte, addig a másik arról kapott infót, milyet cuccokat kell bevinni a kórházba. Ha érdekel, részletesebben is le tudom írni, de csak holnap, mert ma nincs nálam a jegyzetem.

Kedden én is ott leszek.

Üdv
Panduci
panduci
 
 


Szia Panduci,

Mindenképpen érdekel és elöre is köszönöm. Mi a véleményed a szülöszobárol? Szerintem én már nem fogom látni, csak ha eljönn az idö Kép

Üdv
Pepa
Pepa
 


Sziasztok!

Hogy vagytok? Annyira jó, hogy végre jó idő van!!! Lehet nagyokat sétálni. Kép Csabikám nagyon élvezi a sétákat (vagy az anyukája Kép), nagyokat sétálunk, közben végig alszik!

Szia Bog! Örülök, hogy végre kezded te is megtalálni magadat! Én is tornázom mindennap, nagyon jó kikapcsolódás, és a séta ... egyszerűen újjászülettem, hogy végre lehet menni!!! A nagyszülők nálunk is sokat segítenek, ezt ki is használjuk Kép Hétvégén elmegyünk ruhákat vásárolni mamának és babának, mert szerintem lassan kelleni fog a 68-as méret. Mama meg, csakúgy, megérdemli a szép rucikat Kép

Mit gondoltok, lehet szoláriumozni szoptatósan? Kéne egy kis szín, hogy teljes legyen az örömöm, mert hófehér vagyok!

Üdv
Bálna
balna
 
 


Hello,

Persze hogy lehet szolizni, max forralt tejet kap a baba. (nagyon béna poén volt, nem?) Én hetente 1x megyek.

Nekem egy tundér anyukám van. Kitaláltuk, hogy mivel jön hetent 2x és a babo már kibirja 1 szopival éjszaka, anyám van vele egész éjjel. Cumisüvegben a tejcsi. Igy hetente 2x teljesen át tudom aludni az éjszakát.

Remélem mindenki jol van.
Üdv, Bog
bog75
 
 


Sziasztok!

Bog! Köszi a szolis infót! Akkor ma veszek is bérletet! Kép Jó neked, hogy ilyen segítséget kapsz! Mondjuk szerintem én is megkérhetném anyukámat, csak az a baj, hogy nekem éjszaka baromira fáj a cicim a sok tejcsitől, nagyon feszül, úgyhogy fejni kéne, de egyszerűbb megetetni a babát. Ma éjjel is nem négy, hanem öt órát aludt, a cicim persze jelzett 4 óra múlva, hogy idő van,annyira rossz volt, de nem ébresztem fel a kicsit, aludjon csak, én szenvedtem! (A hős anya! Kép)

Jók legyetek!
Bálna
balna
 
 


Sziasztok!

Bálna!
Jó Neked, hogy annyi tejed van. Nekem most kicsit nehezen jön a tej. Úgy látszik a 3. gyereknél is érhetnek meglepetések. Elég lassan eszik a baba, és utána minimális mennyiséget tudok fejni. Az is igaz, hogy pihenni nem sokat tudok, de azért az éjszakák már jobbak. Most elkezdtem inni a Laktoherb teát, reméljük valamit ez is segít.

MÁr mi is kivittük Angélát. Ma háromhetes, és most is itt alszik a teraszon. Napközben nagyon jó kislány továbbra is, de az éjszakai elalvás csak cumival megy. A testvéreinél nem használtunk cumit, de elég hamar megtalálták az ujjukat. Az sem jobb...
Micsoda sportladyk vannak itt! Nálunk kerti nézelődés, és benti lépcsőzés a sport. Nem is nagyon hiányzik.

Bog!

Örülök, hogy javult a helyzet. Nehéz helyzetek biztosan lesznek még, de minden alagútból van kiút. Ezt mondogatom magamnak is, amikor éjszaka félájultan szoptatom a babát...

Sziasztok

Memami

Memami
memami
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?