Új privát üzeneted érkezett!

Mzsx,
Szélcsövet attól függ, hogy milyen gyakran használod (mármint minden kakilásnál, vagy csak amikor látod már semmi kiút), mert ha minden kakilásnál az nem a legjobb megoldás. Először próbáld meg tornáztatni: megfogod a lábacskáit a trdénél és szép nyugodtan és nem erőltetve, csak amennyire Ő engedi a pocija felé nyomod a lábát és köröket rajzolsz le vele (na zet jól leírtam,remélem követhető).
Ezután lehet próbálni, hogy "masszírozod" a hasiját (ez leginkább fentről lefelé simogatás, mint masszírozás, én azt szoktam mondani megmutatom a kaki útját)
Ha ezek sikertelenek, akkor használd csak a szécsövet, legalábbis szerintem...

Szerintem elvileg, ha több napig nem kakil, akkor változhat a kaki állaga, szine, szaga. De ha bizonytalan vagy amikor megy a védőnő, vagy dokinéni tegyél el mintát és mutasd meg. (bár ha nem túl gyakran van ilyen, akkor nehéz az eltevés), vagy még egy ötlet hívd fel őket telefonon hátha úgy is hajlandóak segíteni

Egy fontos dolog, én is használtam szélcsövet és végig attól paráztam nehogy hozzászokjon!

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok Lányok!
Aranyosak vagytok, hogy ennyire aggódtok értünk, de nagyon úgy tűnik, hogy még sokáig maradunk "egyben". Kép
A ctg-n Zsebi jókat szunyált, az első kettő zümmögésre még rúgott egyet-egyet, de a harmadikra már csak jót röhögött magában szerintem, mert meg se moccant. Kép
Úgyhogy összesen két kört ültem végig a ctg-n biztos ami biztos, mire a dokim is elégedett volt a mozgásmennyiséggel (nekem meg a sok üléstől jól be is keményedett a pocim, alig tudtam hazasétálni... Kép).
A méhösszehúzódásos csík 0-tól 80-ig mindenfélét mutatott, de ez normális lehet, mert nem nagyon törődtek vele.
Ja, és előtte még beugrottam a leleteimért, és azokkal is minden oké. Kép
Csütörtökön még egy UH, aztán már csak ctg-k, meg várakozás, hogy mikor is akar jönni a kis haramia. Kép

Mucus
A melegfront lesz szíves péntekig érkezni, mert szombattól nincs a dokim! Kép (Én is szívesebben szülnék még mielőtt elmegy, mert amíg nem lesz,tiszta para leszek. Kép Ezt már csak a fiammal kellene vhogy jól megbeszélnem.)

Ui: Na egy palacsintázás pénteken nálunk? (Persze csak ha még egyben leszünk... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
Ránk számíthatsz Dorinával!
De nem lenne jobb pihizni? Mondjuk én sem tudok a fenekemen ülni nagyon sokáig. Vigyázz magadra, mert Zsebinek még 2 hétig bent kell maradnia, meg kellene várnia a doki bácsit, hogy visszaérjen. Én beszéltem a kiscsajom fejével, hogy csak óvatosan és még kitartás, sokkal jobb helyen van ott bent, mint itt kint. Hideg is van a szél is fúj, remélem meggyőztem.

Azt hittem, hogy nemnormális dolog ennyit csuklani, amennyit csuklunk. Van olyan nap, hogy kétszer-háromszor 2-6 percet csuklik szegényke, és utána bemérgesedik és elkezd nyomkodni, mivel a rugdosáshoz már kicsi a hely.

A ctg sem igazán tetszett neki. Azon dolgozott, hogy hogyan lehetne legyömöszölni magáról az érzékelőket.
hmmc

Sziasztok!

Cas,
Hát, ha péntekig nem indul kifelé a kiscsákó, akkor drukkolok, hogy "duguljál be", míg meg nem jön a dokid:-)))
Nekem egyénbként az utolsó hetek midnig nagy keményedésekkel teltek, oszt még se lett belőle gyerek, úgy kellett kikönyörögni:-)
Legutóbb az utolsó héten már szinte csak kövületet cipeltem a hasam helyén, 5-ször indult be valami szülésféle,pluszban Olivér valami maszek tágítgatással is kísérletezett (mintha bugylibicskával akart volna likat a fény felé:-))Ezért végső tanácstalanságomban és kínomban 3-szor mentem be a dokihoz szülőszobai vizsgálatra, ebből 2-szer úgy látta, hogy itt az idő, nem menjek már haza, de bölcsen hazajöttem, mert ismertem én a helyzetet.
Na, szóval csak bíztatlak, hogy húzhatod még sokáig, lemehet még több adag palacsinta is, mire kiugrik aza gyerkőc:-)
Ha meg jönni akar, akkor nincs mese, csak a szüleit válogathatta meg a szülészdokit nem:-)) ha másnál kell véletlenül szülnöd, szurkolok, hogy az enyémnél:-)

Viki
ccviki

Sziasztok!

Rita és mindenki más köszi szépen! A sok tejcsi kívánságra nincs szükség! Kép
Hát igen sajnos nem bírta ki 23-ig Korina, de így is jó. Csak ez a 23 nagyon nem jött be, mivel 19-én szültem úgy volt, hogy 23-án hazamehetünk (mint mások, akik aznap szültek), de még haza se mehettünk. Kép

Igen-igen Cas, ha van valami írjál, vagy a párod!

Párom: képzeljétek tiszta babanet függő lett, sokkal sűrűbben olvas titeket, mint én... Na majd ezt is biztos olvassa?! Kép A szülési történetem is cenzúrázta, előtte ő mondta, hogy ne írjak durvát, aztán amikor elolvasta, mondta, hogy arról a személyről még írhattam volna...

Benti csuklás: nem volt olyan sok, pedig mindig vártam, viszont idekint van belőle bőven. Kép A szakirodalom, meg az orvosok is azt mondják ne foglalkozzunk vele, nekik közel sem olyan rossz. Nem tudom honnan veszik, egy gyerek elárulta nekik? Az én kislányom majdnem kiesik a száján akkorákat csuklit, még jó hogy sajnálom!

Bmárti
Kezdek kicsit egyet érteni Ritával, még csak 2 hete szültem, de már nem vagyok annyira kistestvér ellenes. Bár még nem volt szex, lehet, hogy nem is lesz?! El sem tudom képzelni, hogy rendbe jön a hüvelyem. Már nem fáj, de néha olyan összehúzódásaim, feszüléseim vannak - ja és nem szoptatáskor (mert akkor tudom, hogy tök normális). Ja és az unokatesóm mesélte, hogy még fél év után is jöttek ki belőle cérna darabkák. Egy cérna már napok óta lóg... Kép

Zsófi
Hozzád még mindig jár a védőnő nem? Attól nem tudod megkérdezni ezt a kakilós témát?
Nálunk közölte a védőnő, hogy nem jön csak, ha valami olyan van, amit telefonon nem tudnánk megbeszélni. KépKépKép Inkább nem is hívom. A kórházi védőnőt Katót sokkal szívesebben hívnám!
A rendszeresség: Korinál eddig tartottam a 3 órát, de most egy volt oszt. társam javasolta, hogy ne várjam ki, és megmondom őszintén sokkal cicikímélőbb! Addigra már annyira éhes volt, hogy szerintem akár fél méteres távolságból is képes lett volna tejcsit szívni a mellemből... Kép Mindig mondom is neki, hogy egy cicigyilkos! Ja és akkor hallok ilyet: a szoptatás öröme, tessék? Van ilyen? Ja és ha így felturbozza magát, akkor annyira fáradt, hogy csak 30-akat szopizik, míg mostanság 70-ket.

Cas kérdezte még korábban, hogy na mi volt a pénteki vendégeskedésen? Hát f@sza volt! Kép Már bocsánat. Egész de. aludtam mint a bunda, örültem is neki, de du. rájöttünk miért volt, szépen lassan kúszott fel a lázam. Mígnem 16 órakor már 38,8 volt nekem, amikor 7,5-nél nem igazán szokott több lenni, sőt még annyi is alig! Férjem teljesen bepánikolt és telefonálgatnom kellett, mondtam nyugi csak bedurrant a mellem. Ő már azt hitte, hogy elkaptam a jó kis járványt. Szülőszobát hívtam fel (1) mondták, hogy masszírozzam ki és fejjem ki teljesen (akkor még csak 37,7 volt a lázam). A gyereket nyugodtan cuppancsam fel, na az kellett volna még?! Szétgyilkolta a bimbómat, elzáródott néhány csatorna... Elsőre csak lefejni tudtam, de persze ez nem volt elég, így szépen elértem a 38,8-at. Ekkor újra fel kellett hívnom a szülőszobát, ismét ugyan azt a választ kaptam, csak annyival kiegészítve, hogy vegyek be egy lázcsillapítót és ha 40 perc múlva még mindig lázas vagyok menjünk be. Na akkor kedves férjem nekilátott a dióim kimasszírozásához, olyan "szép" csillagokat láttam, hogy ti még nem! De aztán már csak bab nagyságú volt és a lázam is lement 37,2-re.

Pénteki party? Nem is tudom, az igazság az, hogy csütörtökön lesz apu temetése, szóval nem tudom milyen állapotban leszek. Én csak pénteken mondanék valamit, ha nem jelentkezek egyértelmű: nem a válaszom - sajnos.
Azt nem írtad meg, hogy megkérdezted-e, hogy ki a helyettese a dokidnak! Kíváncsian várom a választ!

Hmmc
De jó volt míg kicsi bent volt, én is tudtam nyüzsgő lenni. Most? Itt vagyok a 4 fal között, csak az a szerencse, hogy még nem vagyok zizi! És érdekes módon még nem is sírtam, csak egyszer majdnem, már görbült a szám! Viszont az tök rossz volt, hogy férjem itthon volt velünk a hétvégékkel együtt 10 napot és bezzeg ő minden nap ment valahova (csak a gyógyszertárba, csak a dm-be, aztán vásárolni). Hu ez a vásárlás annyira hiányzik, ill. a mászkálás. A kutyával minden nap min. 1-szer kimegyek, de ez egy tök ingerszegény környék. Alig várom, hogy Korival meg a kutyával el tudjunk menni sétálni, de mikor lesz ilyen? Főleg, ha még mindig tél van márciusba... Kép

Jaj kisiklott a vonat - vagyis Kori ébredezik. Micsoda hangok?!

Üdv mindenkinek Nikcsi

Ui:. hol vannak a régiek Laga, Boglárka, MB, stb.??????
nikcsi

Kisvonat még jó vágányon van, ezért megpróbáltam rendbe tenni a profilomba levő képeket, na most nézzétek meg, látjátok????

Végre ma sikerült végigolvasnom ezt a topicot. Még korábbi dologhoz szólnék hozzá, bár már lehet, hogy nem aktuális:
Igen én is a C&A-ba vettem a gatyóm.

Ádám
Viszont van még egy nagyon szimpi kismama volt: Kálvin téren városkapu üzletház emeletén. És az árak is nagyon elfogadhatóak!

Micsoda pangás van itt???? Kép
nikcsi

Mzsx,
Csak a saját tapasztalatomat tudom leírni szélcső ügyben. Én is aggódtam, hogy hozzászokik, de a doki nénink és a védőnőnk is azt mondta nem lehet hozzászokni, és használjam ahányszor csak szükséges. 3 hétig minden pelenkabontáskor használtuk, mert úgy voltam vele ha már 2 buborékkal kevesebbet sikít, az mindkettőnknek jó. Az állandó használat mellett is termelt spontán a pelusba. Kb. 1 hete már csak fürdés elött használjuk, a nyugodtabb éjszaka reményében, és így is napközben 2-3 pelust rendesen telerak magától kakival. Szóval lehet, hogy eddig szerencsém volt, de még nem szokott rá.
A kaki színe és állaga nekünk is e két véglet között ingázik. Azt mondták belefér a normálisba.

Cas,
Kiderült ki a helyettes?
Paliügyben számíthatsz ránk ha a párom el tud vinni.

Nikcsi,
Mi ebben a szar időben is elkezdhettük 3 hetesen a levegőhöz szoktatást, és 4 hetesen kivihettem. Persze ha nagyon nyálkás-ködös-szeles akkor itthon szoktunk maradni.
Én már a környéket unom nagyon. A Kokó féle lakópark (egyedül ott lehet a járdán közlekedni) összes házát ismerem már. Kép
myra

Hmmc
A hideget-havat Zsebi is megúszhatná! Kép
Viszont a csuklás miatt ne parázz, ennyi nálunk is simán van.
Pihenni meg nem vagyok képes, amikor nincs semmi bajom.
Ja, és a ctg-t Zsebi se szereti, a felső tappancsot rendszeresen le akarja rámolni ő is! Kép

Viki
Szóval ilyen keményedésekkel még hetekig lehet húzni?! Jajj... Kép
(Mióta hazaértem, megint csak feküdni tudok, olyan kemény. Kép Ja, és bugylibicska dettó, hazafelé alig tudtam lépni tőle.)

Nikcsi
Ha lesz vmi, jelentkezünk. De egyelőre nyugi van... Kép
Hú, az a pénteki bedurranás elég vacak lehetett! Kiderült, hogy mi lehetett az oka? Vagy ez teljesen "normális" jelenség?
Pangás: eddig aludtam. Hihetetlen, de az utóbbi napokban rengeteget alszom napközben is...

Doki
Kiderült a helyettes, és bejött a sejtésem. Szóval megnyugodtam, hogyha minden kötél szakad, akkor azért a jövő héten is jöhet a kölök! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Nem kéne inkább mozdulatlanul feküdnöd? :-)))
Nekem nagyon lent volt a yerkőc kezdetektől fogva, és még rám is estek a HÉV-en, így már 5 hónapos terhes koromtól a medencém majd kiszakadt a helyéről...Autózás az kész rémálom volt.
Ettől függetlenül alig várom, hogy újból legyen.
Párom már tiszta buddha kinézet (főleg a hasa), így azt simogatom minden nap:-)))

Nikcsi,
Én is ilyet akarok!!! Gyönyörű a Kiscsaj.
Szerintem kérdezd meg nyugodtan a kórházi Védőnőt, hogy vállal-e Benneteket. Engem felháborít, ahogy egyes védőnők hozzáállnak a munkájukhoz. Hihetelen!!! Tudom, hogy nem mindenhol lehet választani, de hátha...

Üdv:
Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Nikcsi
A képekről el is feledkeztem! Tényleg nagyon kis tündérke Korina!!! Kép (Ő is olyan édes "pici rózsaszín baba"! Kép)
(Úgy irigyellek, hogy neked már ott van a karodban...)

Zseppy
Mozdulatlanul feküdni?! Ne kínozz! Kép
Autózni már én se tudok, mióta bent voltam, az első 2 rázkódás után begörcsölök. (Szerencse, hogy a kórház gyalog 10 perc, így tudok bkv-zás/autózás nélkül menni a vizsgálatokra...)
A medencecsontom nekem is kezdi megérezni a plusz súlyt, de szerencsére csak akkor kezd el fájni, ha nagyon sokáig fekszem az egyik oldalon...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Nikcsi
nemtom mi van, de én most sem tudom, csak a régi állapotában megnézni a képeket.
Többiek?

Cas
A helyettes doki neve nem publikus azért nem írtad le? Akkor valami körülírás félét adsz?
Ki lehet húzni azt az egy hetet, ha nagyon vigyázol magadra. Nekem több mint két hét volt ami szülés előtti szabira esett. Nem mondom, hogy nem paráztam:-((((( A zuhanyfülkében levő ma. széken üléve zuhiztam mint az öregek, azt elhiszed? Nem a félelem miatt, hanem a görcsök miatt nem tudtam kiegyenesedni.
De tényleg sok múlik rajtad, úgy hogy a palacsintát ne Te süsd ha lehet.

Zsófi
teljesen egyetértek a rendszeretekkel. Nálunk is így volt (van), annyi különbséggel, hogy az éjszakai evések azok pár hónapig fenn álltak. DE mivel rendszeresen kelt, és rövid idő alatt jóllakott, így ezek nem viseltek meg annyira.
A nappallal kapcsolatban nekem is az volt a fontos, hogy ne csak azért legyek, hogy Őt kiszolgáljam (persze ez volt az első), hanem, hogy nekünk is jusson egy kis kikapcsolódás. És ha rendszer van, akkor mindent be lehet tervezni:-)))
Persze gondolom ez baba függő is.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a segítséget a szélcsővel kapcsolatosan. Egyébként én is csak végső esetben használom, amikor a torna, és egyéb görcsoldó levek nem segítenek. Így magától is kakil, csak az nem mindig elég. Így volt ez ma is. Reggel kijött egy adag kaki, és utána én még kiszedtem belőle, jó 2 adagnyit. Kép
Egyébként még a rendszerességre visszatérve...azért is nagyon jó, mert így a férjemre is van egy csomó időm, és egy kicsit sincs elhanyagolva a Drága! Kép Kép

Cas,
tényleg vigyázz magadra, szerintem mostmár azért próbálj meg minél többet pihenni, még akkor is, ha nem hangzik túl jól.

Zsófi
mzsx

Köszi az aggódást mindenkinek! Kép
Tényleg vigyázok magunkra, végül ma is majdnem egész nap feküdtem, mert amint felkelek egyből kőkemény lesz a pocim. Kép

Mucus
Nem tudom mennyire publikus a helyettesítés, ezért nem írtam le...
De ha nála szülök, akkor úgyis megírom, hogy ki volt az! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Mondom én, mozdulatlanság. Még a végén az ujjaid mozgatása okozza majd a gondot:-)))
Szóval a palacsinta süts most Nektek biztosan nem tesz jót, főleg "doki nélküli állapot" legelején! Én inkább szimpla teázást javasolnék...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Zseppy,
Teázni meg lesz ideje Casnak a szülőszobán "üres pocakra":-))

Nikcsi,
Így kicsiben is tényleg édes a kicslány, de nekem még mindig nem engedte a rendszer kinagyítva megkuksizni:-(

Meg ha felajánlhatom és elfogadod, pár napig itt tanyázik nálunk egy védőnéni (jelenleg nagymama beosztásban:-) és ha valamiben nagyon tanácstalan vagy és nincs kitől kérdezned, írj ide vagy mailt, majd rákérdezek és lökök a nevében pár ötletet átmeneti izgalmakra:-)

Viki
ccviki

Cas,
Elfelejtettem megkérdezni, hogy versenyre mernél kelni ekkora pocakkal (akár palacsintázás után)?
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=3845&page=4&image=100891
:-))))))))))

Viki
ccviki

Viki
Na jó, EKKORA pocakkal nem lehet versenyezni! KépKépKép
Ja, és Nikcsi képei nekem is hiányosan jönnek le, és csak kicsiben. Kép

Zseppy
A palizás simán lehet nálunk, mostmár úgyis mindenki jól megnézte az elmúlt 2 talin, hogy hogyan is kell csinálni, szóval én majd legfeljebb csak a fotelből irányítok! Kép

Ma nem leszek netközelben, megyek anyai kényeztetésre. Estére jövök. Addig esetleg döntsetek, ki jönne palcsizni (csak hogy alakuljon a mennyiség).
Eddig jelentkezett:
Hmmc+Dorina
Myra+Lilla

Kép
Kép
Kép
cas

Mi is mennék palacsintázni, ha addigra visszajön a hangom Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Rita! Na igen, a pisit kivárni tényleg elég nyűgös tud lenni. Kép Érdekes, itthon elég a pelenkát kinyitni Petibabán, és már pisil is le sugárban. Kép
Nekem nem programcsászárom volt spinállal, hanem rohamcsászár altatással, úgyhogy magáról a műtétről nincsenek emlékeim. Viszont ami a burokrepesztés (mikor előesett a köldökzsinór) és a bealtatás között történt, azt szivesen kitörölném az életemből... Kép Bár a bölcs természet nagyrészét ki is törölte, elmosódó szélű mozaikok maradtak meg csak, meg amire emlékszem, annak is nagyrésze az, hogy fogalmam sincs, mi történik körülöttem. Kép Pedig én nem kaptam gázt, sőt, egy fakanalat se a fogaim közé... Kép Talán az oxitocin, vagy maga a fájdalom törli az ember memóriáját?!
Neked a császár maga maradt meg rossz emlékként? Abból, ahogy írsz róla, úgy tűnik, nem okozott túl nagy csalódást az, hogy műtét lett normál szülés helyett. Én azt hittem, a programcsászár nem nagy gáz. Volt ott egy csaj, amikor én kezdtem magamhoz térni, vidáman dumcsizott a férjével, azután bevitték, megcsászározták, visszahozták, és ugyan olyan vígan volt, mint előtte. Én meg döglődtem. Kép
Miért kellett idegeskedned a műtét előtt? Valami baj volt a babácskáddal?
Osztom a véleményedet, az én nagyfiam is igazi elkényeztetett kis anyamajma, csak a hajamat turkálva szeret elaludni, dajkáltatja magát, mint egy kisbaba, az éjszaka közepén rendszeresen megjelenik az ágyunkban, stb. Nekem meg nincs (és soha nem is volt) szivem kirakni. Imádom, mikor hozzám bújik, és elomlik, annyira érezhető, hogy most aztán neki kerek a világ, és teljes a béke. Ettől valahogy jónak és fontosnak érzem magam. Kép Meg úgyis olyan gyorsan felnőnek... Az is biztos, hogy a gyerektőlis sok függ, Lacika már ekkora korában, mint most Peti, üvöltött, ha le mertem tenni, viszont ha felvettem, akkor minden rendben volt. Gyakorlatilag a karomban nőtt fel, amíg kúszni-mászni meg nem tanult, örökké dajkálni kellett. Éjszaka képes volt fél óránként ébredni, tiszta kóma voltam tőle. Petike meg szeret ugyan kézben lenni, de ha elfárad, akkor hisztizni kezd, és le kell tenni, hogy alhasson. Éjszaka eleinte kétszer ébredt, most már csak egyszer (kopp-kopp-kopp Kép), gyorsan teleeszi magát, és már a cicin vissza is alszik. Így persze könnyű a saját ágyában alvásra szoktatni... Kép

Nikcsi! A csuklástól sírni kezdenének a babák (idekinn! Kép), ha rossz lenne nekik. De Peti sose sír csak attól, hogy csuklik. Ha meg mégis elsírja magát, attól azonnal elmúlik a csuklása. Kép
A fizikai sérülések tutira meggyógyulnak, attól még lesz szex, nem is olyan soká! Kép Nekem anno a 6 hét után már csak kicsit volt érzékeny a gátmetszés helye, és kb. 8 hét után olyan volt, mint újkorában. Kép Szerintem akinek a szülés utáni szex hosszabb távon gondot jelent, annak a lelki sérülései okozzák, nem a testiek. Kép
Melgyulladás. Kép Azóta jobban vagy már? Nekem is kirágta Peti a mellbimbómat még a kórházban, de nekem kíméletesebb megoldás volt még úgy is a szoptatás, mint a fejés. Igaz, mikor ráharapott, akkor volt, hogy bepisiltem (TENA betét rulez... Kép), de 2-3 slukk után megenyhült a fájdalom, és olyan jól ki tudta üríteni a cicimet, mint semmi más. Ja, és hidd el, 5 hetes babával, meggyógyult, bejáródott cickókkal már tényleg öröm a szoptatás! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Cas,
Még mindig kűzdök az influenzával, így inkább nem fertőzök végig mindenki a palacsintázásnál.

BMárti
Engem is császároztak és 1 év után mondtam azt, hogy jöhet a kistesó. Nekem elvileg programozott lett volna, aztán roham császár volt, mégsem altattak. Gondolom Neked már adtak valamit azért altattak.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Szia Zseppy!

Mondom, hogy nem adtak semmit. Kép Egy fakanalat se. Kép Azt mondták, hogy azért altatás, mert nincs idő a spinálra.

BMárti

BMárti
bmárti

BMárti,

Háát...Nekem már a műtőben adták be, amikor közöltem, hogy még nem kaptam semmit ne vágjanak:-((

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok!

BMárti!Igen a császár nekem most a legutsó alkalommal elég jól megmaradt bennemKépMost is tökre izgultam,remegtem mint a kocsonya,nem tetszett,ahogy ott matattak bennem,nekem fájt a katéter behelyezése,az infúzió bekötése,szóval ezek az "élmények"bennem vannak a mai napig.Nem a dokit hibáztatom,ő csak csinálta a dolgát,valószinűleg én voltam(vagyok)túl érzékeny.
Nem csalódás a számomra,hogy császároztak,nekem a végeredmény volt a lényegKépA kisbabáim.
Ezzel a terhességemmel is ugyanahhoz a dokihoz mentem aki a második csaszimat is megcsinálta.
A terhességem7 és fél hónapjáig minden jól ment.Aztán a dokimnak balesete lett,így egy időre kikerült a "forgalomból".
Addig párszor megfordultam a magánjában,ott ugye egyszerűbben mennek a dolgok.Nem kell várnom órákat,jobb a légkör,nyugodtan lehet megbeszélni a bajaimat,stb...
8 hónapos terhes voltam amikor az UH kimutatta a lánykámon a vesemedence tágulatot.Én akkor hallottam ilyenről életemben először,tisztára rosszul lettem,nagyon megrémültem.A fogadott orvosom kórházban fexik,nem tudtam kivel megbeszélni a félelmemet ezügyben.Szóval az egyik bajom volt,hogy elvileg volt fogadott orvosom,gyakorlatban mégsem volt.
A másik baj a kislány vesebaja.Mikor összeszedtem magam,mentem a gyerekorvoshoz,védőnőkhöz,aztán pár nap múlva eltudtam érni a nődokimat is telefonon.Ő megnyugtatott(de nem teljesen,mert a lányoknál ez a tágulat veszélyesebbKép)
Szóval a para elkezdődött,nagyon túl akartam már lenni a szülésen.A lényeg,hogy még a terhességem elején letisztáztuk a dokimmal,hogy nem a kiírt időben lesz a csaszi,hanem egy héttel előbb.
Na most az utsó 2-3 hét azzal telt el,hogy én hívogattam a dokimat,hogy mikor lesz már,mert lekéne fixálnunk az időt a műtétre,ő még semmi konkrétat nem tudott mondani.Én naívan hittem abban,hogy mire szülnöm kell ő ott lesz és mellettem áll majd.
Dec 3 volt kiírt idő.Dec 1-én felhívtam,kérdeztem,hogy mi legyen,mert nekem még elviekben ő a dokim,már túl kellenne lennem a csaszin,de még egyben vagyok,kezdek türelmetlen lenni.Ő elmondta,hogy végzett a Margit Kórházzal,nem dolgozik ott többet,tehát ott a műtétemet sem tudja megcsinálni.Azt hittem hülyét kapok.Átment egy másik kórházba,oda mehetnék utána,de ahhoz neki idő kell,hogy műtőt szerezzen,stb...Nekem nem volt időm.Kértem mondjon egy orvosnevet akihez fordulhatok,ne kelljen szerencsétlenkednem a kórházba.
Én kérdezgettem a dokikat,mondtam a neveket,ő pedig áhhh őt semmiképp,áhhh őt pláne,na ő talán.
Így a beszélgetés után bementem a kórházba a szülészetre.Mondtam,hogy így jártam,segítsenek.Másnap bekellett feküdnöm,de mivel nem volt aznap műtét,így engem császároztak.
Túl vagyok rajta,de ez számomra rohadt nagy kib....ás volt a doki részéről.
A mai napig nem tudok róla semmit,de már nem is szeretnék.
Bocsi ha nagyon hosszú lettem.Nekem ebből az volt a tanulság,hogy nem feltétlenül jó ha fogadott orvosa van vkinek.
Az első fiamat ügyeletben szültem,a dokit akkor láttam először és nagyon kedves,udvarias,korrekt volt velem mindig.Sajnálom,hogy már ő sincs a kórházbanKép

Sziasztok.
Rita
rita75

Rita!
hát ez tényleg nagy kib....s volt Veled!
Sajnálom:-((((((

mucus
Tm

Jajj, nagyon kellemes lett volna a mai napom, ha nem kőkemény megint az egész pocim naphosszat. Kép Úgyhogy csak feküdtem, és aludtam, és tévéztem, meg olvastam, de már nagyon unom... Aztán délután még jól be is görcsöltem (komolyan, majdnem összepisiltem magam, csak a falat tudtam támasztani, amíg el nem múlt).
De most minden oké, Zsebi akkorákat dudorog, hogy csak na! Kép

Cory
Ha nem jön vissza, az se baj, legalább mi is szóhoz jutunk... KépKépKépKépKépKépKép
(Bagoly mondja verébnek... Kép)

Palitali
Myra+Lilla
Hmmc+Dorina
Cory+Balu+Zsoma
Cas
Hahó többiek, ti nem értek rá?!
Ja, és még mindig elég jól állunk töltelékkel, bár túrósat még egyszer sem sikerült ennünk... Na majd most!

Zseppy
Jobbulást!
Majd legközelebb... Kép

Rita
Hát ez borzalmas lehetett! KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,
még élek, csak annyi dolgom volt, hogy épp hogy olvasásra volt idôm. A fiam egy kisebb fajta "csomagot" hozott haza: hányós vírus + influenza + bárányhimlô. Ebben a sorrendben. Szóval most az influenza végén és a bárányhimlô elején vagyunk. Szerencsére én "csak" a hányós vírust kaptam el, a férjem meg az influenzát is. A hétvégénk úgy telt, hogy rohangáltam a két pasi között. Most volt az elsô éjszakám, amikor több mint 5 órát tudtam aludni.

Szóval mi tuti nem megyünk palacsintázni, hacsak nem akartok egy kis bárányhimlôt...

Mzsx,
jól értettem, ti már éjszakára le tudjátok pattintani Bencét?! Ha igen, tudjátok milyen jó dolgotok van? Ráadásul, hogy így átalussza az éjszakát! Bence nagyon jó gyerek!

Egyébként úgy néz ki, hogy most hogy Vilmos beteg lett, megengedték, hogy tényleg táppénzre menjek. vagyis gyakorlatilag is nem csak elméletben. Sajna ez viszont azt jelenti, hogy nem tudok annyit lógni a neten mint eddig...

Ja és még valami: tudjátok járok kismama jógára. Az, aki tartja, egy jógás szülésznô, szintén anyuka és kb 2 hetente tart szülésfelkészítôt a leendô szülôknek. Vagyis apukáknak is. Az elôkészítô témái: szülési pozitúrák, légzéstechnika, gátmasszás, derékmasszázs, homeopátiás cuccok, stb. Az apukákat is várja, mert a masszázs az ô dolguk és a légzést is együtt kell csinálni az anyukával. Szombati napon vagy 12 vagy 18.30-as kezdéssel indul valahol az Opera mögött. 1,5 -2 óra idôtartam és az ára 1.000,-Ft / fô. Vagyis egy alkalom anyának és apának 2.000,-Ft.
A 30. héttôl ajánlja és szerinte 2 alkalomra van szükség. De ha valaki csak egy alkalommal tud menni, akkor is minden dokumentációt átad. Ha valakit érdekel, elküldöm email-ben a mobilját. (Nem vagyok felhatalmazva, hogy feltegyen a netre.)
Ja és ne írjatok a céges emailcímemre , mert már itthon vagyok. Jelezzetek itt és itthonról írok.

Laga
laga

Laga
Hát jól kifogtátok az összes nyavalyát! Jobbulást nektek is!
(Pedig a kisgengszterek megint milyen jókat játszottak volna a palizás mellett... Kép)
Ezt a szülésfelkészítőt kár, hogy nem írtad előbb, biztos elmentünk volna!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
mi nagyon mennénk palizni, de a báráyhimlőt mi is megkaptuk. Igaz, egyelőre csak Kinga, de Apa nem volt gyereknek és most folyamatosan retteg és lesi a pöttyeit. Kép Kép Kép
Laga!
engem érdekelne a tel.szám
őszinte részvétem, mi ezeket részletekben csináltuk végig.

Lányok!
nem akarja valamelyikőtök gyorsan letudni a bárányhimlőt? Virusok ajándékba hazavihetők! Kép

Cas!
vigyázz magadra, hidd el, utána lesz elég lehetőséged ugrálni! Most ülj a fenekeden és pihenj!!
bagoly mondja . . . Kép

Nikcsi!
mindig megnézem a képeket, tündéri a kiscsaj!

Szilvi
szilvamag

Sziasztok,

Szilvamag,
Mi szívesen vennénk a bárányhimlőt (én eddig is mindent megtettem, hogy elkapja nem sok sikerrel)...Cserébe sajnos most influenzát tudunk adni:-)))
Nem küldenéd át mél formájában? Így legalább Ti nem lesztek influenzásak...

Cas,
Mondom, tilos mindenfajta hely és helyzet változtató mozgás:-)))

Rita,
Egyszerűen felháborító! Az ilyen ne menjen orvosnak! Vagy ne vállaljon pácienst!

Üdv:
Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok!

Cas: közben sajnos rádöbbentem, hogy nekem a most péntek nem jó, TAVASZ-tali lesz Kép Sajnálom Kép

cory

cory
Budapest

Cory
KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas
Milyen rendes tőled, hogy még így "betegen" is tartod itt a frontot. De hol vannak a többiek?

Cory
ugye nem a nyáriaknál lesz a tavasz-tali? Te se tudsz oda bemenni? Eltünt az összes topik, párat kivéve.

mucus
Tm

Jóreggelt!
Ti mikor szoktatok aludni? Kép
Én két napja tele vagyok energiával, nem tudom mi lesz ennek a vége. Tegnap is gyalog mentem a kórházba és vissza. Sőt utána még sétálhatnékom is volt.
Ma olyan jót aludtam, csak két órát voltam ébren (3-5-ig).
hmmc

Zseppymanó!
ha tényleg kell, gyertek a vírusokért nyugodtan!
nagyon jó fajtát sikerült beszerezni, a bölcsi 2/3-a beteg lett Kép

Hmmc!
de irigyellek!
én még mindig álomkórral küzködök, pedig úgy mennék már mindefele. Lehet, hogy tényleg itt a tavasz? Kép

Szilvi
szilvamag

Sziasztok!
Alig van időm olvasni titeket, vendégség s miegymás.

Cas
Palipartira megyek én is, átvállalom a sütést, ha sikerül.
S ha megengeded megnézem milyen a kemény poci, bár inkább azt kívánom ne legyen neked se az.

Nikcsi
Én rettegek, nehogy bedurranjon majd a mellem, elég rosszul hangzik.
Kis tündér a babád!

Rita
Elég durva amit írtál a volt dokidról.

Hmmc
Ha te még ilyen vígan sétálsz, akkor úgy látszik van akinek nem keményedik a pocija így szülés előtt? Cas, jobb ha vigyázol!

Boglarka 29+6
boglarka

Sziasztok!

Zsófi, Myra
Ez a szélcső honnan van? Doki írja fel, vagy bementetek a gyógyszertárba és kértétek? Szegény Kori kaja után órákkal kezd mostanság görcsölni, annyira, hogy aludni sem tud. Kép A doki ma is azt mondta jól ki kell büfiztetni. Könnyű ezt mondani! Kép

Myra
Levegőztetés: szombaton lesz csak 3 hetes, ráadásul mostanság az idő is nagyon alkalmatlan evvel a széllel! Kokó lakópark? Ott szoktatok sétálni? Hű, akkor majd összefuthatnánk! Lejövünk a hegyről és a békásbusszal elmegyünk oda, de jó lesz! Kép

Cas
Ez a bedurranás, láz "szinte" normális. Egy vagy több tejcsatorna bedugul és ezért van, amit aztán nagy kínok árán lehet csak kimaszírozni (és elsőre még soha nem sikerült).
Csak irigyelni tudlak a sok alvás miatt! Tegnap de. egész nap aludtam Korival, ma nem tudtam, mert fájt a hasa. Irigykedsz mert már a kezembe tarthatom? Én imádom, csak ne fájna a hasa és sírna. De azért szerencsére Lillácska pocifájásánál kevesebb van! És különben nagyon jó gyerek!
Mióta tudjuk, hogy olvassák nagyon visszafogott lett mindenki (miért ne lenne publikus a helyettesítés)?
Nagyon félve, de megkockáztatom, hogy mi is megyünk, az egész family (Kori+férjem). Csak attól félek, hogy jön a hétvége és újabb látogató jön(ne).

Zseppy
Úgy tudom, hogy itt nálunk nem lehet választani védőnőt.Kép A szomszédom mondta (neki már 1,5 éves a kicsi), hogy a gyerekorvost is hívhatom a problémámmal. Az előbb fel is hívtam és azt mondta felír valami kenőcsöt. Mondtam, hogy használom a garmastant és a bepantent is. Jó fej volt a doki visszakérdezett és anyuka használ? Hát nem igazán, ezért mondja, hogy felír ő egy másikat.
Ezek szerint Neked sikerül megnézned a mi kis Korinánkat?! Kép

Mucus
Sajnálom, ha nem tudod megnézni!Kép De igazából én sem értem, hogy ki és hogy milyen állapotba tudja megnézni?!

Viki
Hát lehet, hogy tudsz segíteni, mármint a védőnéni. Szóval mint tudni lehet az én kicsi Korinám egy cicibimbó gyilkos! KépKépKép Számomra a fejés (avent kézivel) ezerszer kíméletesebb. Tegnap felcsatoltam gyerekem, hogy megkajáljon. Szokás szerint iszonyatosan fájt, de hát ez már nem újdonság. Aztán 1-2 perc elteltével látom, hogy a gyerek szája előtti pelus, mintha kicsit rózsaszínes lenne. Ja és hozzáteszem már csak bimbóvédővel vagyok képes a szopiztatásra! Na szóval cici ki és mit látok? A bimbóvédő tele van vérrel. Kép Akkor szopizás felfüggesztve, tejci melegítés mivel mindig kifejem, ezért van mit adni. Adtam neki 80-at, bekajázta, aztán büfiztetés. Egy büfi, aztán egy óriási véres hányás. Ez nem egy egyszerű buki volt, szegény kicsilányt nagyon megviselte! Szinte mozdulatlan volt utána. A pelus, a pólóm, ruhája és szinte minden tejes-véres. Már majdnem elbőgtem magam, de mit segített volna? Ma felhívtam a gyerekorvost és azt mondta ír fel valami kencét, mert semmire nem jó, amit használok. Mit javasol a védőnő egy ilyen cicigyilkossal szembe?

Bmárti
Igazad van, nem sír csukláskor. A gátsebes dologban is igazad lehet, de olyan nem lehet, hogy tényleg érzed a helyét? Mivel engem belül a gyerek szakított, ezért azt nehezebb is volt összevarrni. Ez a sebhely nem marad meg? Mellileg hogy állok? Vikinek (és mindenki másnak) leírtam.

Rita
Na ezek az emberek azok, akik gerinctelenek az én szemembe! Gondolom ez az egész nem egyik napról a másikra derült ki?! Nem hiszem, mert akkor hogy lett volna már másik helye? Még az a jó, hogy a végén, aki volt orvos avval elégedett voltál! Kép

Laga
Ahogy látom eddig se tudtad a meló miatt elég sűrűn látogatni a babanetet, de ezek után?! Otthonról miért fogsz minket (többieket) kevesebbet látogatni? Ez a jógás nőci engem is nagyon érdekelt volna, nagyon jól hangzik! Ja és jobbulást a családnak!

Szilvi
Jobbulást nektek! Apának meg pöttyöket? Bár azt hallottam felnőtt korban sokkal veszélyesebb!
Neked sikerült megnézned a képeket? Végre valaki!

Hmmc
Mi lehet veled? Te szedsz egyedül bérescseppet? Én egyelőre mindenkire csak irigy tudok lenni, aki a 4 fal közül kiszabadul. Még Cast is irigylem, mert elmegy hetente ctg-re, az is valami! Bár tényleg azt hittem tiszta depi leszek a 4 faltól, de ebbe a szélbe, és hülye időbe még a kutyával sincs kedvem kimenni!

Bogi
Nem is kívánom!

Nikcsi
nikcsi

Mucus: nem a nyárisokkal, hanem van egy civilszervezet, aminek TAVASZ a neve.
cory

cory
Budapest

Ajaj!
Ma ránéztem a naptárra és megláttam, hogy ma betöltöttük a 37. hetet. Nem hittem volna, hogy idáig eljutok.
Teljesen meg vagyok lepődve, hogy milyen gyorsan elszálltak a hónapok.
Most kicsit megrémültem Kép
hmmc

Nikcsi
Szegényke! Szörnyű lehet ez a cici dolog Kép. A kicsi lány viszont gyönyörű!
Rumis szobában voltál? Ott mindenki maga teszi tisztába a babát?A látogatókat hogy lehet fogadni? Szobában, vagy szobán kívül? Bocs, tudom, hogy nem ez a legnagyobb gondod, hogy válaszolj. Már olyan nagyon nehéz ez a hátralevő két hét....

Köszi,
Lujza
lujza

Sziasztok!

Köszi az együttérzést dokiügybenKép

Nikcsi!Szerintem is a dokim már tudhatta régebben,hogy más vízekre fog evezni,csak nem tartotta fontosnak,hogy ezt megossza velem és úgy tudom,nem csak én jártam akkoriban ígyKép
A cicidolog számomra is ismerős,de nem ennyire drasztikusan mint a tiedKép
Előfordult,hogy az enyéim is elkezdtek sebesedni és kicsit vérezgetni,de amit írsz az elég durva.
Én is kenegettem mindenféle gyógykrémmel,hogy úgymondjam sz..t se használtak.
Aztán jött egy nagyon jó védőnő és segített rajtam.Ha megoldható meztelen cickókkal járjak keljek a lakásban(persze ezt csak akkor tettem,ha egyedül voltam,szerencsére ez soxor előfordult)KépAztán anyatejet kenegessek a mellbimbókra,az olcsóbb és hatásosabb mint a gyógykrémek.Én "Harry Potter"krémjének neveztem el,vártam a varázslatos csodát,hogy végre meggyógyulnak a cicikóim,de nem segített Harry Potter krémje.
Így kenegettem az anyatejjel,soxor maradtam fedetlen keblekkel(hűh de szépen leírtam)Képés használtam a hajszárítóm langyos levegőjét.
Ezek megszűntették a cicipanaszaimat,aztán ha újra kezdett előjönni újra ezeket a módszereket használtam.Lánykám már 8 hónapos is elmúlt amikor még néha folyamodtam ezekhez a módszerekhez,most már minden okésKép
Viszont 1 éves is elmúlt a lánykám amikor eccer egésznap úton voltam.Nem szoptattam,ő itthon maradt.Megis lett az eredménye.Úgy értem haza,hogy a cickóim kőkemények,nem tudtam hozzájuk érni,39 fokos lázam lett,a lánykám meg éppen nem vágyott cicire.Én kézzel soha nem tudtam fejni,a mellszívóm a húgomnál volt,mert ő előtte szült pár hónappal,szóval király volt.Végül a lánykámat addig "szadiztam",míg meglazította a kőkemény ciciket.
Na ilyet soha többet nem csináltam,nagyon rossz volt.
Remélem a te gondjaid is hamar megoldódnak majd!

Szép estét!
Rita
rita75

Lujza!Kép
Ha nem haragszol talán én is tudok neked választ adni a kérdéseidre,igaz Nikcsi frissebb infókkal rendelkezik mint én,de talán annyit nem változott a szokás a kórházban.
A rumis szobában saját magadnak kell tisztába tenned a babádat,persze kérhetsz segítséget a csecsemősöktől ha elakadsz,de szerintem meglehet vele birkózni egyedül isKép
Van a csecsemők melletti szoba,ahol fogadhatsz eccerre két látogatot is,de ez időhöz van kötve,hogy hánytól hányig lehet látogatot fogadni,valamint több kismama is igénybe venné,így sokáig nem maradhatsz a családoddal.
De kinnt a folyóson te bármikor fogadhatsz látogatokat(na persze éjjeli bulizásról szó sem lehet)KépDe ugye oda a babucit nem viheted ki,így vagy marad az üvegfal mögötti bemutatás,vagy az előbb említett megoldás a "különszoba".
Remélem kielégítőek voltak a válaszaim,ha mégsem kérdezz nyugodtan,szívesen jövök ide kikapcsolódni és megosztani a tapasztalataimat,tanácsaimat veletek!
Szió,Rita
rita75

Lujza!Kép
Ha nem haragszol talán én is tudok neked választ adni a kérdéseidre,igaz Nikcsi frissebb infókkal rendelkezik mint én,de talán annyit nem változott a szokás a kórházban.
A rumis szobában saját magadnak kell tisztába tenned a babádat,persze kérhetsz segítséget a csecsemősöktől ha elakadsz,de szerintem meglehet vele birkózni egyedül isKép
Van a csecsemők melletti szoba,ahol fogadhatsz eccerre két látogatot is,de ez időhöz van kötve,hogy hánytól hányig lehet látogatot fogadni,valamint több kismama is igénybe venné,így sokáig nem maradhatsz a családoddal.
De kinnt a folyóson te bármikor fogadhatsz látogatokat(na persze éjjeli bulizásról szó sem lehet)KépDe ugye oda a babucit nem viheted ki,így vagy marad az üvegfal mögötti bemutatás,vagy az előbb említett megoldás a "különszoba".
Remélem kielégítőek voltak a válaszaim,ha mégsem kérdezz nyugodtan,szívesen jövök ide kikapcsolódni és megosztani a tapasztalataimat,tanácsaimat veletek!
Szió,Rita
rita75

Hú, ma nagyon fitt voltam! CSak délelőtt aludtam véletlenül 2 órácskát (tényleg csak pihenni dőltem le picit, de hipp-hopp elaludtam), de ma alig feküdtem, sőt még du. nekiálltam anyáméknál palacsintát is sütni nekik (csak sajna a töltelékek nem voltak finomak, szóval bőven maradt hely a pénteki parti számára a pocimban!). Kép

Szóval pénteken várok mindenkit mondjuk 3-tól (de persze aki akar megint jöhet előbb kicsit, nagyjából itthon leszek).
Eddigi névsor:
Myra+Lilla
Hmmc+Dorina
Nikcsi+család
Boglárka
Cas

Hmmc
Ma én is nagyon pörögtem, jaj olyan jól esett, már nagyon elegem volt a folytonos fekvésből-keményedésből! De ma Zsebi majd kirúgta a ház oldalát, úgy viháncolt egész nap, csak a délelőtti szunya alatt pihizett ő is, meg most dőlt ki egy fél órája (azért tudok itt ülni a gépnél, különben folyton tapossa az asztal szélét). Kép
Azért te se bízd el magad, nehogy vmi baj legyen itt a végén!

Bogi
A kemény pociról remélem lemaradsz! (Azért persze kivesézhetjük a témát...) Kép
De örülök, hogy tudsz jönni palcsizni! Kép

Nikcsi
Gyertek családostól, és akkor Korival is babázhatok Lilla mellett!!! De jó lesz! Kép
Cicigondok: Kép Elég durván hangzott, amit írsz... Nem kellene esetleg egy szoptatási tanácsadót felhívnod? Hátha tud segíteni...
Helyettesítés: nem azért nem írom le, mert olvassák (a kollégák nyilván tisztában vannak vele, hogy hogyan szokott lenni a helyettesítés), hanem a szitu volt olyan, amiből arra következtettem, hogy ezt azért nem kellene nagyon reklámozni. Persze lehet, hogy én vagyok paranoid! Kép
Képek: majd megszakértjük, ha jöttök pénteken, aztán ha nem sikerül javítani, csinálunk párat a nagylányról és feltesszük!
Kiszabadulás: kitartás, hétvégétől jön a tavasz, és végre ki tudtok majd mozdulni!

Lujza
Látogatók nem mehetnek be sem a roomis, sem a hagyományos szobákba. Kint az előtérben lehet velük találkozni-beszélgetni. A babát megmutatni egy külön kis szobában lehet, ott egyszerre 2 baba lehet max. a családdal, és du. 1-től 6-ig.
Te mikorra vagy kiírva? (Nekünk is kb. 2 hetünk van...)

Rita
A hajszárító langyos levegője miért jó?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,
köszi a jókívánságokat. képzeljétek, állati nagy marhaságot csináltam: homeós bogyót adtam Vilmosnak a bárányhimlôjére és elmúlt. Nem gondoltam volna, hogy elmúlik, azt hittem, hogy könnyebben viseli, vagy nem viszket annyira. Most itt állunk, bárnyhimlô sehol!
Pedig az lett volna a cél, hogy Vilmos védettséget kapjon, mert:
1. semmi kedvem, hogy jövô télen hozza haza a vírust egy féléves bébi mellett
2. jobb a bárányhimlôn gyerekkorban túlesni
3. fiúknál terméketlenséget okozhat, ha kamaszkorukban kapják el.

Szóval kéne egy kis bárányhimlô még!

Szilvamag,
tudsz segíteni? Itthon vagyunk csütörtökön és pénteken. Nem találkozhatnának a gyerekek? Szívesen látunk titeket vendégül, vagy ha nektek úgy kényelmesebb, mi is átugorhatunk. megadom a mobilom: 30-400-50-21 és ha elküldöd a számodat sms-ben felhívhatlak?

Szülésfelkészítô: ne haragudjatok, csak nem rég tudtam meg a számát a jógás szülésznônek.
Szilvamag,
természetesen megadom a számát neked is.

Cory,
mi ez a civilszervezet, ha nem titok?

Mellbedurranás: annak idején Burov (nem biztos, hogy jól írom) krémet ajánlottak ez ellen.

Laga
laga

Laga
mi a véleményed a bárányhimlő elleni oltásról? Azt nem akartátok volna Vilmosnak beadatni?
Na nem most,hanem valamikor előbb.

Nikcsi
a szélcsőt bármelyik gyógyszertárban recept nélkül lehet kapni. De azt tanácsolnám Neked, hogy azért Ti még nem próbáljátok ki Korin.
Ő még olyan picike, és ha eleve nem olyan súlyosak a tünetei mint Lillánál, akkor még annyi minden mással tudtok próbálkozni. A szélcső amennyit használ, ugyan annyit árt is.
Nálunk két gyerekorvos is bőszen tiltakozott ellene, amikor a keresztfiamnál felmerült:-((
Ők is csak végszükségre ajánlották.

mucus
Tm

Sziasztok!

Nikcsi: elég szörnyen hangzott, amit írtál Kép Hőemelkedésem nekem is volt mindkétszer a tejbelövelléskor, de fájdalom vagy ilyesmi nem.

Laga: nem titok Kép Tegyünk A Világért - Anyák Szövetsége. Van egy kicsit még kezdetleges honlapunk: http://www.tavasz.org És szeptemberben volt egy tüntetés a Blahán az akadálymentesítésért, amit mi szerveztünk. Egyelőre ennyi, amit csináltunk, de remélhetőleg lesz ez még jóval több is Kép

cory

cory
Budapest

Rita, Cas
Köszönöm !!
Cas
Egy napra vagyunk kiírva KépKép Ha a frontok, meg a telihold be nem indítja valamelyikünknek hamarabb, akkor tuti találkozunkKép
Lujza
lujza

Sziasztok!

Nikcsi,
Sajnos nincs más ötlete anyunak se, mint bimbóvédőt használni és közben kenegetni azzal a doki által felírt kenőccsel a cicit. Hát elég durva a helyzet, de állítólag így majd rendbejön és használd tovább a bimbóvédőt, ha elfogadja a kicsi. Meg előfordulhat, hogy nem jól szívja be a bimbót, azért lett ennyire csúnya. Ha rendbejön, figyeld meg, hogy bekapja-e az egész bimbóudvart(mármint ami belefér a kis szájába:-), vagy csak a bimbókat cuccogtatja. Mert utóbbi az nem jó, attól szokott ennyit sebesedni.

Sajnos mi valami influenzaszerű robbanás elején tartunk. Sorra lázasodnak be a gyerekek, és elég makacs lázuk van. Anyu 3 óránként dokihoz akar velük küldeni, annyira aggódik ("legrosszabb" betegek és hozzátartozók az eü-s dolgozók:-))

Viki
ccviki

Most olvastam csak igazából vissza és nem szeretnék senkit sem letörni, aki a közeljövőben szül, de az influenzajárvány miatt tuti nem lehet babákat látogatni az érdeklődő rokonoknak a kijelölt szobában. Ami érthető és okos dolog is ilyenkor. Lesz még rá alkalom úgyis, vissza már nem bújik a rettentő és szédítő nagy rokonság elöl az a gyerek az anyja pocakjába:-)

Viki
ccviki

Laga!
írtam! remélem megkaptad
Kinga ma nagyon lázas volt, ezért nem vinném még sehova, de Titeket nagyon szívesen látlak. Kérlek hozd el a nevét annak a homeós bogyónak, hátha segít egy kicsit nekünk is. Egyszerűen borzalmas szegény kicsi lányomra nézni a sok pöttyöt. Ő szerencsére nem veszi ilyen borzalmasnak a dolgot és hajtogatja, hogy elmúlik. És persze tudom, hogy ezen most kell átesni, később csak rosszabb lesz. A védőoltástól minket annó eltanácsoltak, mert az nem ad végleges védettséget, meg még valami, de arra nem emlékszem. Kép

Mellbedurranás:
a masszírozás, fejés, szoptatás mellett nekem azt mondták, hogy meleg tus alatt masszírozzam, úgy könnyebben kilazul.

Lujza!
igen neked kell tisztába tenni, de ez arra jó, hogy mire hazaértek már profi leszel és nem otthon egyedül szembesülsz a problémával. Reggeli vizit előtt úgyis mosdatják őket, ha jól időzit a kicsi, egy pelenkázást megúszhatsz Kép

Szilvi
szilvamag

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?