Sziasztok!
Na jó sokáig nem voltam. Igazából takarítottam, főztem stb. Meg olvasgatok folyton, ha van egy kis időm.
Annyit írtatok a hétvégén, hogy biztos nem fogok tudni mindenkinek reagálni.
Márti!
Tudom, hogy most nem olvasod, de majd visszaolvasod, úgyhogy utólag is jó utat nektek
Dia!
Nekem is hullik a hajam, bár most már egyre jobb a dolog. Szedem ez a Bano-féle kalcium kovaföld tablettát, meg Ferrograd fortet, szerintem ezek vannak rám jó hatással.
Egyébként kinevethettek, de én a Bánfi hajszesz illatát nagyon-nagyon bírom. Régebben is mindig használtam havi egyszer, de most az erős szaga miatt nem akarom, mert nálam Krisztike nagyon érzékeny a szagokra.
A kajcsirecepted nagyon jól hangzik, én is ki fogom próbálni. Férjem imádja az ilyen husikat. Írjál még sok ilyen receptet
Kata!
Hogy égettek be a gyerekek?
Krisztikém fogának még mindig csak a csücske látszik. Ez a gyógyszertári kence nem igazán jött be, úgyhogy kipróbáltuk a dentinoxot. Mikor nagyon fáj neki, akkor be szoktam kenni, és imádja, ha utána a cumit a szájába dugom
Szóval úgy néz ki, hogy ez bejött. Kipróbáltuk ezt a borostyánkőláncot is, hát ez viszont nem jött be annyira.
Micának jobbulást!
Györesz!
Azt olvastam, akkor fordulnak meg, ha már a testük elég izmos ahhoz, hogy meg tudjanak fordulni. Úgyhogy ha érett lesz rá, meg fog fordulni.
Az ülésben viszont nagyon kis ügyes.
Ez a fuldoklás sajnos nálunk mindennapos. Szörnyen ijesztő tud lenni, de én már hozzászoktam, és már fel sem kapom. Krisztike már tudja, hogy ilyenkor oldalra fordítja a fejét, köhög vagy kettőt és kap levegőt. De elég horror mit ne mondjak.Egyébként azt figyeltem meg, hogy mikor nagyon dumál vagy rikkant és régen fekszik a hátán, akkor történik meg ez. Mondjuk nem is csodálom, mert egy vödör nyálat össze lehet szedni utána
Gombóc!
Jaj, ez a depi nagyon rosszul hangzik. Nem tudsz többet jönni, hogy ilyen rossz passznál ki tudd magadból írni ezt? A lényeg, hogy a férjed tud neked segíteni, és meglátod, ha itt a tavasz, mindent máshogy fogsz látni, ha tudtok majd menni
Andi!
Én azért nem hiányoltalak, mert én sem voltam
Látom, neked is jól telnek mostanában a napjaid
Gyere ha van egy kis időd, nekem hiányzol
Szilvi!
Reninek jobbulást, remélem, hogy ti nem kapjátok el.
Nagyon szép a kislegény
Az orvos miért mondja, hogy nem lehet szoptatni? Nekem meg azt mondták, hogy lehet, csak talán 39 fok fölött nem. Na ezen igazodjunk el. Én egyébként már többször ok nélkül belázasodtam a szülés óta, és mindig szoptattam.
Tejcsihez gratula, ügyi vagy
Csaniko!
A te Renidnek is jobbulást.
Évi!
Előfordulhat, hogy simán eszik 3 perc alatt eleget. Nekem most 2 perc alatt olyan mennyiséget szívott ki a cicimből, hogy öröm volt nézni. Aztán játék és alvás. Lehet, hogy álmos 1 órával a cicizés után, azért sír. Ha túl sokat eszik, akkor lehet, hogy utána a hasa fáj. Akkor szoktak vígasztalanul sírni, szinte ordítani, ha fáj valami. Kitartás, annyira érződik a leveledből, hogy jó anyuka vagy. Elpityeregtem magam, ahogy a családodról írtál
Egyébként én annyira sokat olvastam a szoptatásról meg a tápszerezésről is és az a véleményem, hogy addig szabad csak szoptatni, ameddig az anyuka is élvezi és nem okoz neki fizikai és lelki traumát. Mert azzal nem teszünk jót a kicsinek, ha idegesek és fáradtak vagyunk, és csak azért is szoptatunk. Fontosabb a szeretet és a nyugalom. Úgyhogy bárhogy is döntesz, tarts ki amellett, és ne zavarjon mit mondanak mások, a lényeg, hogy nektek jó legyen
Remélem, mindenkinek írtam valami szépet
Én múlt héten már nagyon kivoltam, hogy nem tudott aludni az én kislánykám napközben, úgyhogy úgy döntöttem, kipróbálom azt, amit a Suttogó titkaiban olvastam. És láss csodát, ma már el tudott aludni egyedül az ágyikójában a kislánykám. Én azt csináltam, hogy mikor láttam, hogy fáradt már, akkor kézben egy kis ringatás meg kedveskedés, behúztam a függönyt, betettem a kiságyikójába még megpuszilgattam, odaadtam neki a cumikáját, elköszöntem tőle és kijöttem annyira, hogy ne lásson. Az ajtóból leskelődök mindig vissza, hogy mit csinál.
Amikor sírt, rögtön bementem hozzá megnyugtatni, nem hagytam egyedül egyáltalán. Aztán mikor megnyugodott akkor eljöttem megint. A lényeg, hogy azt vettem észre, hogy el is alszik egyedül, ahogy beteszem az ágyikójába. Nagyon büszke vagyok rá.
Ja, és azt is alkalmazom a könyvből, hogy napirendje lett. Felkel, tisztába teszem, szopizunk, játszunk, elfárad, ágyikó. És ez ismétlődik egész nap.Na remélem, hogy ez így is tud maradni.
Jó sokat írtam, de úgy hallom, felkelt a kislányom, úgyhogy átnézek hozzá.
Puszi mindenkinek
Anikó