Új privát üzeneted érkezett!

Helyesbítés: Urtica D12 napi 2x5 1 hétig

Alfa-alfa D12 napi 2x5 másik hét.

Bocsi

s
sofka

SziasztokKép

Reggel írtam egy csomó mindent. Erre csak most látom, hogy nincs sehol...............Kép Na csak tömören, mert szerintem törpi mindjárt felébred.

Dinoval teljesen egyetértek. Sajnos mivel én nem voltam elég határozott, könnyen befolyásoltak.Az egyik azt mondta, hogy tegyem állandóan mellre, a másik, hogy nem szabad. Itassam teával, nehogy adjak neki teát...... Mindenki csinálja úgy ahogy akarja és neki jól esik. Mert aztán tényleg csak a beketyózás marad.
Próbáltam én is, hogy lefejem a tejet, de törpikém csak kézben volt hajlandó egy jó darabig aludni. Úgyhogy nem jött össze. Már nincs lelkiismeret furdalásom. Egészséges és szép baba. És csak ez számít. Még beteg sem volt sohasem.

MártiKép
PusziKép

GyöreszKép
Kedves férjemmel a helyzet változatlan. Szívesen átküldöm neked ha gondolodKépKépKépKép

ÉviKép
Nagyon szép gyermekeid vannakKép Nem semmi, hogy hármat bevállaltál. Nekem elég egy is.Kép

DiaKép
Nem füredre megyünk mert az a "barátnőm" leszarja a fejünket. Ha nem mentünk volna le két hete akkor nem is látták volna Olivért. Ennyire érdekli őketKép Veresegyházra megyek a másik barátnőmhöz ahol egy kétéves kislány van. Aki Olika babának hívja a törpét és állandóan puszilgatnáKép Majd ha visszajöttünk megbeszélünk egy találkozót. A K vitaminra nem reagáltál semmit. Ha mindig kap tápszert akkor nehogy adjál neki!!

Jó hétvégét! Puszi

Remélem ez már látszani fog

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Kata!
Hát nem tudom megmondani, hogy Norbinak izlett-e a répa, mert tegnap is meg ma is fogyókúrás napot tart!Kép Nem nagyon akar se enni, se szopizni és elég nyűgös!
Nem is tudtam, hogy Raullal Te is így megszenvedtél! Elhiszem, hogy félsz, hogy újra bekövetkezik!
Olyan aranyos lehet a két fiúcska! Egyszer Én is annyira szeretnék Norbinak kistesót, csak nem tudom, hogy találok-e egyszere erre megfelelő férfit!

Évi!
Nagyon szépek a gyerekeid! Nagyon büszke lehetsz rájuk! Úgy csodálom azokat akik be mernem vállalni három gyereket! Olyan szép lehet egy nagy család!

Andi!
Hidd el el fog múlni a hasfájás! Norbi is nagyon hasfájós volt! A 4. hónapba már kezdett enyhülni, mára meg már el is felejtettük!!! Persze fingorászni azért tud nagyokat!Kép

Dino!
Annyira igazad van abban amit írtál! Ugyan ezek a dolgok fogalmazódtak meg bennem már ezerszer! Sokszor szinte versengés van az anyukák közt, hogy ki tud tovább szoptatni és közben meg kitudja, hogy mennyi szeretetet kap a gyerek! Régen egyáltalán fel sem vetődött senkibe, hogy miért nem szoptat az anyuka, annyira természetes volt a tápszer! Most meg felesleges idegeskedést, lelkiismeretfurdalást okoznak az anyukáknak azzal, ha valamiért nem tud szoptatni! Persze én is remélem, hogy minél tovább fog szopizni Norbi, de nem mindenárom! Azért is örülök, hogy már kap hamit, mert soha nem tudhatom, hogy mi lesz holnap és így legalább van más is a tejci mellett! Engem ez megnyugtat!
Eddig még csak krumplit meg almát vettem, a többi az üveges kaja volt! Alma az a gála finom édes, krumplit rózsa krumplit vettünk! Azt olvastam, hogy a krumplinál nagyon fontos, hogy ne legyen fagyott, ne legyen kicsírázva és ne legyen zöldes a héja alatt! Ezt egy csecsemő szakácskönyvben olvastam!
Nagyon tetszett a hasonlatod, amit a kistesóra írtál! Biztos nagyon nehéz lehet a nagyobbiknak! Amikor én kicsi voltam és anyukám etetett a báttyám kiverte anyu kezéből a kanalat, mert nem vele foglalkozik, stb.!

Gigi!
Köszi, Nekem egy időre elegem lett a férfiakból, nagyon jól megvagyok nélkülük!Kép

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Márti!
Megkaptam ám a képeket, de azokat már leszettem innen a babanetről egy kivételével!
Ha megyünk hozzátok akkor majd megnézem azokat a rucikat! Köszi!
Puszi

Kép
Kép
györesz

Sziasztok Lányok!
Most csak beugrottam,hogy megmutassam Domi új ruciját amit ma vettem.Ez lesz rajta a keresztelőn.KépEste még jövök.Puszi.DiaKép

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Nem fogjátok elhinni, de most meg a lányom lett beteg. Mára belázasodott. Száműznöm kellett anyukámhoz, hogy nehogy mi is elkapjuk. Most nagyon félek, hogy a Gergő megint elkap valamit. Még az a szerencse, hogy imádja a Mamát és már alig várta, hogy ott aludhasson. Úgyhogy valószinüleg haza sem akar majd jönni. Így is elzavart minket, hogy menjünk már, mert ő pogácsát akar sütni.
Nagyon remélem, hogy nem az influenza.

Évi!
Tényleg tök arik a gyerkőcök. Az egyik keresztlányom is 1994 októberében született csak 4-én és őt is Viviennek hívják.

Márti!
Nekem reggelre dől a tej, mert Gergő csak egyszer kel. Viszont este meg mind a két ciciből kell neki adnom mert nem elég csak az egyik.

Puszi
Szilvi
sys

Sziasztok!

Dia!
Nagyon cuki Domi! Ismét nagyon vagány!!!

Szilvi!
Jobbulást a lányodnak!!!

Norbikám nemrég a frászt hozta Rám! Fürcsihez vetkőztettem, játszottam vele, pont a lábát puszilgattam amikor elkezdett fuldokolni. Anyukám felkapta Én meg ütöttem a hátát! Olyan fura volt, mintha félre nyelt volna, vagy valami miatt hirtelen nem kapott levegőt! Volt már hasonló, de most ez sokkal ijesztőbb volt! Aztán egyszercsak felsírt, a másik pillanatban meg már nevetett! Biztos csak egy-két másodperc volt, de mégis annyira hosszú időnek tünt mire vett levegőt! Annyira a hatása alatt voltam! Én belehalnék ha valami történne Vele! Annyira de annyira szeretem!!!!!! Mi van akkor, ha akkor történik ilyesmi, ha nincs senki mellette? Meghallom? Vagy reflexesen ugyanúgy venne levegőt, mint amikor felkapjuk és megütögetjük a hátát?
Na jó nem idegesítem magamat feleslegesen, de totál beparáztam!

Puszi mindnekinke
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!
Na látom nagy pangás volt ma.
Had dicsekedjek milyen incsi-fincsi kaját csináltam ma.Kép
Szóval töltött csirkét csináltam,aminek a tölteléke állt:3 tejbe áztatott zsemle,2 tojás,2 májkrém,aszalt szilva,aszalt sbarack,aszalt körte,sárgarépa,majoranna,só.Ezzel megtöltöttem a csirkét másfél órát süttem,de az utolsó 20 percnél megkentem baraclekvárral a csirkét ami ropogósra sült a bőrén.Isteni finom,próbáljátok ki.Kép

Sys!
Jaj nagyon sajnálom a kislányod és persze téged is!KépMost kijár neked a betegségekből.KépJobbulást kivánok neki.

Györesz!
Elég félelmetes amit írtál.KépDomi is volt már úgy,hogy hanyatt feküdt az ágyban,beszélgetett a macikkal és a nagy beszédbe nem nyelte le a nyálát.Ezért elkezdett fuldokolni.Én már csak azt vettem észre,hogy rendesen ki van meredve.Persze azonnal felkaptam és ütögettem a hátát,de egy örökkévalóságnak tűnt mire magához tért.KépPersze utána remeget kezem,lábam.Szóval megértelek!Kép
Én is bele halnék ha elveszíteném!De szerintem így van ezzel minden anya.Kép

Na megyek fürcsizni,picur durmol.KépKöszi a dicséretet.Kép
Pusz pusz!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!
Ruszlána!
Köszi tényleg olyan Reni mint egy igazi csaj sokan mondták már mert úgy is viselkedik. Tele van önbizalommal és még a jég hátán is megél. Mit mondjak nagyon félek a kamasz kórtól pedig már most sem piskóta a csajszi.
Evikismam!
Csoda szép gyerekek gratulálok! Te hogy bírsz a nagy lányoddal Ő is nagyon szép csajszi.
Márti05!
Mondasz valamit amíg nem tévedtem ide azt hittem csak én vagyok ilyen szerencsétlen a szoptatással. Az összes újság ami kismamáknak szól és én persze mindet elolvastam terhesség alatt arról szól hogy milyen nagyszerű dolog a szoptatás és hogy mekkora öröm a maradék tejet leadni a rászoruló babáknak. Minden Írás úgy kezdődött hogy mire haza mentem a korházból dőlt a tej a cicimből hogy dézsába kellett gyűjteni. Hát persze hogy mindenkinek lelkiismeret furdalása van.
Dinó!
Nekem teljesen lejött a story. És igazad van ne azért görcsöljünk a szoptatásért mert a szomszéd gyereke milyen sokáig szopott. Mindeniki maga érzi hogy mire van szüksége neki és a gyerkőcnek tehát ne görcsöljünk csak lazán.
Gigi28!
Jó meghallgatni mások véleményét tanácsait és a történeteiket de egyértelműen neked kell kiválasztani ami nektek jó. Én is próbáltam több módszert és a saját ötletem vált be de úgy hogy mások ötleteit ötvöztem össze. Mindent összegyúrtam ami tetszett és ez lett az eredmény. Bár szégyen vagy nem különösebben nekem nem okoz különösebb örömet a szoptatás ahogy az mások mesélik. Nekem a mai napig fáj de csinálom a gyerekért. És Ő mosolyog a végén és közbe és néz rám és olyan mintha az mondaná néha a szemével köszi Anya. Na az elégedett arca az jól esik.
Sys!
Együtt érzek veled a lányom is reggelre belázasodott fáj a torka és köhög.
Mi lesz ha én is elkapom? Lázasan lehet szoptatni? Csak a picur ne kapja el. Megpróbálom Renit elkülöníteni tőlünk. Remélem segít a két méter távolság amit persze nem lehet mindig betartani. Mondanom se kell hogy vérig van sértődve
Üdv: Csanikó
U.i: Szeretnék egy kicsit dicsekedni, ma csináltam őket. Úgy tetszik. Persze én elfogult vagyok.
KépKép
Vendég

Sziasztok

Hát nem lett végül száműzés, mert annyira lázas volt Reni, hogy inkább hazahoztuk. Éjszakáztunk mellette, mert egyszerüen nem akart lemenni 38,4-nél stagnált, pedig kúpot is kapott meg prizniceltünk és 4x fürdettük meg. Még az ügyeletet is felhívtuk, de az csak akkorjött volna ki ha tartósan 39 és hány meg hasmenése van. Egyébként meg azt mondták, hogy adjunk kúpot meg fürdessük. Persze ezeken már bőven túl voltunk. Most reggelre hál istennek lement a láza.

Csanikó!
Én is parázok, hogy nehogy elkapjam mert lázasan nem lehet szoptatni. Úgyhogy én hétfőn ha megyünk az orvoshoz már kérek tápszer receptet hogy ha gáz van Gergő ne éhezzen. És nagyon remélem, hogy Gergő sem kapja el, mert akkor már azt fogom mondani, hogy valaki elátkozott engem.

Dia!
Nagyon jól hangzik a csirkéd. Biztosan állati finom lett. Ahogy elképzeltem összefutott a nyál a számban.

Györesz!
Szerintem ennyi idősen már ösztönösen kapna a levegő után. Csak biztos félre ment a nyála. Mondjuk Gergő is időnként a frászt hozza rám, főleg most hogy tele volt takonnyal.

Puszi mindenkinek
Szilvi
sys

Szia Sys!
Ne izgulj lázasan is lehet szoptatni!Persze azért nem kivánom,hogy belázasodj.
Nekem amikor begyúladt a mellem 39 fokos lázam volt és egyfolytában szoptattam.Sőt azt mondta a dokinő,hogy a gyúladt mellemből gyakrabban szoptassak.KépGondolhatod,hogy fájt.KépIlyenkor algophirint és C vitamint kell bevenni és 25 fokos ülőfürdő.Nekem bejött.Pusz.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!!

Elutazás előtt gondoltam még benézek

Kép

Györesz
hát ez nagyon rémséges történet volt. Remélem soha többé nem fog előforduni ilyen veletek. Hát kb ezért nem merem totál magára hagyni a picit, pl leszaladjak a szeméttel.

Csanikó
Bianka nagyon aranyos.

Szilvi
mielőbbi gyógyulást Reninek, remélem a család többi tagja nem fertőződik meg. Ha elkapnád te is akkor szoptass tovább nyugodtam, mert a szervezeted álltal termelt ellenanyag a tejcsivel átmegy a picihez.

Nálunk mindne oké, pénteken jövök addig is vigyázzatok magatokra.

Puszi
Márti
márti05

Sziasztok!

A Naplóban riport lesz a rákkeltő babakajákról. Most csak ennyire jöttem.

Este szeretnék jönni!!!

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Dia!
Ahogy olvastam mit írtál összefutott a nyál a számba! Fel is írtam a receptem, mert imádom az ilyen gyümölcsös sülteket!

Csanikó!
Jobbulást a nagylányodnak! A picur nagyon édes a képeken!!!!!

Szilvi!
A Te kislányodnak is jobbulást! Reméljük a fiacskád nem kapja el!

Márti!
Jó utát Nektek és érezzétek nagyon jól magatokat!!!!!!! Hiányozni fogsz! Aztán majd mesélj el mindent!Kép

Gigi!
Te is érezdd jól magad a barátnődéknél!!!!!

Norbi már harmadik napja nem akar enni gyümölcsöt! Persze nem baj, nem is erőltetem hiszen szopizik rendesen, csak olyan fura, mert három nappal ezelőtt meg csak úgy falta az almát!?
Lehet, hogy megint a foga? Mostanában szopi közben is hirtelen elengedi a cicmet és tömi a szájába a kezét! Eléggé ki van dudorodva az inye!

Nem nagyon tudok mit írni! Vasárnaponként olyan nyomi vagyok! Ilyenkor mindig hiányzik a gyerek apja! Nem értem, miért pont mindig vasárnap? Na mindegy, nem vészes, csak néha olyan jó lenne valakihez hozzábújni! Na jó, nem panaszkodok, hiszen itt a fiam, akit annyit szeretgetek amennyit csak akarok!!!!!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Szia Györesz!
Köszi a dicséretet,tényleg fincsi próbáld ki.Kép
Sajnálom,hogy rossz a hangulatod.KépBiztos azért jön ki vasárnap,mert általában ezen a napon van együtt a család.
Hová mennek Mártiék?Azt hiszem lemaradtam.Kép

Gigi!
Nagyon vigyázzatok magatokra!KépSok puszi.Siess vissza.

Mindenkinek jó éjt!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Jó kis takarítással telik a hétvégém.KépGondoltam,ha legalább elkezdem a tavaszi nagytakarítást,akkor tavasz lesz.Eddig nem jött be,így folytatom majd.Kép
Patrik kis nyűgi,szerintem a foga,vagy már nem is tudom.Oldalra nem fordul,ha elfordítom visszahúzza a nagy popója,de az oldaláról hasra fordul és némi kínlódás után kihúzza a kezét.Kép
Pár napig megint alig volt tejem,persze megjött.Kép
Egy,-két óránként szopi és elkezdtem nyomni magamba a müzlit,mert végül is majdnem teljes egészében azok a gabonamagvak vannak benne,mint a tejcsináló g.golyókban.Így nem kellett pepecselnem,fincsi is,és hajnaltól megint okés a tejmennyiség,most nem kellett hozzá majd'egy hét,mint múltkor!Kép
Úgy tűnik el tudtam végre küldeni a Mikkamakka játszóháznak az e-mailt,remélem válaszolnak is!
Azóta nem támadt senkinek még ötlete a tali helyszínére?Kép

Márti!
Neked több dolgot is akartam írni,de akkor most csak annyit,hogy érezzétek magatokat nagyon jól!!!Kép
Várlak vissza!Kép

Györesz!
Fuldoklás.Kép
Én is nagyon megijedtem volna!Szerintem is nagy a valószínűsége,hogy a foga megindult újra és most emiatt több a nyála,az okozhatta.
Ha nem fekszik a hátán,nem lehet gond éjjel sem,de mindenképpen ki tudja már köhögni.
Remélem hamar kibújik most már az a fogacska,olyan régóta kínozza Norbikát!

Dia!
Látom még mindig fincsiket sütsz-főzöl!Én meg még mindig éhenkórász vagyok!Kép
Nagyon jól áll Dominak a ruci!KépÉs még az a cipő!Nem semmi!Kép
Mikor lesz a keresztelő?Rendes papot találtatok?Mik a feltételek?

Csanikó!
Jobbulást a lányodnak!Kép
Én sem tudtam elkülöníteni a fiúkat,mikor ilyen beteg volt a nagyobb nemrég,szerencsére a pici nem kapta el így sem.Kép
Elfogultság jogos,aranyos a babuci!Kép

Sys!
Látom végigvándorol a betegség a családon.Kép
Nem lázas már a nagylány?
Remélem Te nem kapod el,de lázasan is lehet szoptatni!(Sajna már én is csináltam.)

Évi!
Nagyon szépek a gyerekeid!!!Kép

Sajnos nem láttam a Naplót,magírja majd valaki,aki látta,hogy mi volt benne?
Hát,ezzel a védőoltás-higanytartalommal is ráhozzák a frászt az emberre!Komolyan mondom,már ennyire sem fogok Tv-zni,mint eddig,így is mindig parázok valamiért.Kép

Jó éjt,puszilom azokat is,akiknek nem írtam név szerint!Kép

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Dia!
Előszőr úgy vol, hogy síelni mennek Mártiék, de aztán mégse, hanem inkább elmentek .........., elfelejtettem, hogy hova!Kép Szóval egy hétig nélkülöznünk kell!

Kata!
Norbi is úgy van mint Patrik! Oldalra nem nagyon akar fordulni, bár mostanába már elkezdett ügyeskedni! Ha meg már oldalt van, akkor már át is fordul hasra! Csak egy különbség van a fiaink között, az én fiam már 5 hónapos! Valahogy nem izgatja a fordulás, mindig ülni meg állni akar! Hanyat fekvésből úgy felhúzza magát, hogy csak ámulunk, pedig semmisbe nem kapaszkodik, olyan hasizma lehet, hogy csuda!
Hát szerintem is megindult megint a foga, de kitudja lehet, hogy megint leáll majd! Sajnos Norbi hason csak akkor marad meg ha játszik, akkor is max. fél órát, aludni nem hajlandó hason, aztán lehet, hogy még ez is fog változni!

Norbi éjjel felkelt 2-kor és fél 4-ig nem bírt elaludni! Még a cicmen sem bírtam elaltatni, folyton bámészkodott, meg engem taperolt! Aztán fél 4 kor újra cicre tettem és akkor már sikerült! Aztán kelt 6-kor, fél 8-kor és most egy kicsit visszaaludt!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!
Gyorsan beugrom, amíg egy kis nyugi van. Nem nagyon tudtam végigolvasni a leveleiteket, remélem mindannyian jól vagytok!!!!

Györesz, együttérzek veled, én is nagyon megijedtem volna, de bízz benne, hogy ez csak egyszeri alkalom volt (az én kislányommal is megtörtént EGYSZER, kb. 1 éves korában-máig sem tudom miért, én is gyorsan felkaptam, megráztam sőt fejjel lefele fogtam és most már 10 éves)!!!!

Melinda, remélem rendeződik az evés a babádnál!!!

Én egyre kevésbé bírom, nagyon elfáradtam, leginkább pszichésen, de fizikailag is (mostanában éjszaka kb. 2 óránként kel enni Rolcsi, de van, hogy még sűrűbben). Most meg az történt velünk, hogy óriásit sírt szegénykém! Elkezdett sírni a járókában, kivettem láttam, hogy fáradt, próbáltam megszoptatni (hátha azon elalszik) erre dührohamot kapott, letettem a kiságyba, bekapcsoltam a zenélő játékot, még jobban sírt, felvettem járkáltam vele, de ő csak sírt-sírt, sőt végül már üvöltött! Iszonyúan éreztem magam, hogy bármit csináltam, nem tudtam megvigasztalni, ő meg csak nézett rám segítséget várva, én meg zokogtam! Olyan szörnyű, hogy mindenhol azt olvasom, 3 hónapos korára már összeszokik anya a babával és anyuka tudja mit akar a kicsi! Olyan sokan mondják, hogy tök jól el van a baba: eszik, alszik, játszik sír, ha éhes, vagy fáradt. Szopik rendesen, elalszik egyedül a kiságyban, hát az én babám egyáltalán nem ilyen és nem tudom mit rontottam el! Mindig úgy igyekeztem, hogy neki a legjobb legyen, ha kellett járkáltam vele hosszú köröket, csak megnyugodjon. Betettem a nagyágyunkba, hogy biztonságba érezze magát, a járókában is van egy csomó színes és szép játék-de ott is nyüglödik pár perc múlva! Jaj, ez az etetés is olyan kínszenvedés! Tegnap, szinte óránkéént evett kb. 3 percig és slussz! Azért óránként mert egy-egy 3 perces evés után gondoltam éhes maradt, megpróbáltam hát újra szopiztatni, de megint csak 3 perc lett...és ez így ment estig! A szopis tanácsadó szerint lehet, hogy 3 perc alatt kiszívta ami neki kellett! Akkor meg miért nyügi állandóan! Hiába van tejem gondolkodom, hogy inkább tápszert adok, hátha nyugodtabb lenne, hiszen azzal tele tudná tömni a pocakját! De ez is örültség akkor amikor végül is eleget eszik (ha kínok közt is,) hiszen 30 g-okat hízik naponta! (Gondolom éjszaka pótolja a nappalit !) Nem tehetem meg vele, hogy elvegyem a jó kis anyatejet, de ez meg már kb. egy hónapja tart, most éjszaka sem tudok pihenni, csoda hogy van egyáltalán tejem, olyan piszok fáradt vagyok!

Egyébként lányok (mindezek ellenére) fantasztikus dolog nagycsaládosnak lenni, (még 4-ik babát is szeretnénk), tényleg sok gonddal jár, de sokkal-sokkal több örömmel is! Olyan fantasztikus teremtések a gyerekek és annyi szeretet képesek adni! Ráadásul sok tekintetben könnyebb így mint amikor csak egy csemetém volt. Olyan szép a karácsonyunk, a vasárnapi ebédek és az esték amikor mindannyian együtt vagyunk! Végig nézek rajtuk és elönti a szívem a szeretet és a boldogság, hogy milyen szerencsés vagyok! Folyamatos nyüzsi van egész nap, de amikor este megpihenünk, összebújunk, az fantasztikus!
Most már be kell fejeznem!
Vigyázzatok magatokra! Influenza mentes napsütéses szép napokat kívánok:
Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!
Gyorsan beugrom, amíg egy kis nyugi van. Nem nagyon tudtam végigolvasni a leveleiteket, remélem mindannyian jól vagytok!!!!

Györesz, együttérzek veled, én is nagyon megijedtem volna, de bízz benne, hogy ez csak egyszeri alkalom volt (az én kislányommal is megtörtént EGYSZER, kb. 1 éves korában-máig sem tudom miért, én is gyorsan felkaptam, megráztam sőt fejjel lefele fogtam és most már 10 éves)!!!!

Melinda, remélem rendeződik az evés a babádnál!!!

Én egyre kevésbé bírom, nagyon elfáradtam, leginkább pszichésen, de fizikailag is (mostanában éjszaka kb. 2 óránként kel enni Rolcsi, de van, hogy még sűrűbben). Most meg az történt velünk, hogy óriásit sírt szegénykém! Elkezdett sírni a járókában, kivettem láttam, hogy fáradt, próbáltam megszoptatni (hátha azon elalszik) erre dührohamot kapott, letettem a kiságyba, bekapcsoltam a zenélő játékot, még jobban sírt, felvettem járkáltam vele, de ő csak sírt-sírt, sőt végül már üvöltött! Iszonyúan éreztem magam, hogy bármit csináltam, nem tudtam megvigasztalni, ő meg csak nézett rám segítséget várva, én meg zokogtam! Olyan szörnyű, hogy mindenhol azt olvasom, 3 hónapos korára már összeszokik anya a babával és anyuka tudja mit akar a kicsi! Olyan sokan mondják, hogy tök jól el van a baba: eszik, alszik, játszik sír, ha éhes, vagy fáradt. Szopik rendesen, elalszik egyedül a kiságyban, hát az én babám egyáltalán nem ilyen és nem tudom mit rontottam el! Mindig úgy igyekeztem, hogy neki a legjobb legyen, ha kellett járkáltam vele hosszú köröket, csak megnyugodjon. Betettem a nagyágyunkba, hogy biztonságba érezze magát, a járókában is van egy csomó színes és szép játék-de ott is nyüglödik pár perc múlva! Jaj, ez az etetés is olyan kínszenvedés! Tegnap, szinte óránkéént evett kb. 3 percig és slussz! Azért óránként mert egy-egy 3 perces evés után gondoltam éhes maradt, megpróbáltam hát újra szopiztatni, de megint csak 3 perc lett...és ez így ment estig! A szopis tanácsadó szerint lehet, hogy 3 perc alatt kiszívta ami neki kellett! Akkor meg miért nyügi állandóan! Hiába van tejem gondolkodom, hogy inkább tápszert adok, hátha nyugodtabb lenne, hiszen azzal tele tudná tömni a pocakját! De ez is örültség akkor amikor végül is eleget eszik (ha kínok közt is,) hiszen 30 g-okat hízik naponta! (Gondolom éjszaka pótolja a nappalit !) Nem tehetem meg vele, hogy elvegyem a jó kis anyatejet, de ez meg már kb. egy hónapja tart, most éjszaka sem tudok pihenni, csoda hogy van egyáltalán tejem, olyan piszok fáradt vagyok!

Egyébként lányok (mindezek ellenére) fantasztikus dolog nagycsaládosnak lenni, (még 4-ik babát is szeretnénk), tényleg sok gonddal jár, de sokkal-sokkal több örömmel is! Olyan fantasztikus teremtések a gyerekek és annyi szeretet képesek adni! Ráadásul sok tekintetben könnyebb így mint amikor csak egy csemetém volt. Olyan szép a karácsonyunk, a vasárnapi ebédek és az esték amikor mindannyian együtt vagyunk! Végig nézek rajtuk és elönti a szívem a szeretet és a boldogság, hogy milyen szerencsés vagyok! Folyamatos nyüzsi van egész nap, de amikor este megpihenünk, összebújunk, az fantasztikus!
Most már be kell fejeznem!
Vigyázzatok magatokra! Influenza mentes napsütéses szép napokat kívánok:
Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok! Szeretnék kérdezni valamit Lldicsitől. Valaki tudja esetleg az e-mail címét? Lldicsi, ha olvasod, légyszi írj! Köszi.Móni
medzs@freemail.hu
inow

Sziasztok!
Nagyon nagy itt a csend hol vagytok?
Reninek vírusos torok gyulladása van apjával elmentek az ügyeletre. Kapott szirupot de egyre csúnyábban köhög. A legjobb, hogy ez fertőző. Szegénykém olyan szomorú hogy nem jöhet közel a babához na meg én sem ölelgetem puszilgatom úgy mint máskor.
Na most megmutathatja az a bizonyos anyatej hogy tudja megvédeni az én kis babácskámat!!!
Bujka!
Ne nézz ilyen riportokat mert akkor holnaptól már semmit nem fogsz enni meg inni. Minden káros, meg televan tömve állítólagos vitaminokkal, meg az a sok állományjavitó.
Györesz!
Nagy gáz ha megkérdezem mi van a baba apukájával?

Üdv: mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Évi!
Olyan szépen írtál a családodról, hogy bekönnyeztem olvasás közben! Annyira csodálatos lehet ilyen szép, boldog, nagy családban élni!!!
Hidd el más babája is sír! Norbinak is voltak és még biztos lesznek nehéz napjai, pl. amikor szopi sztrájkolt és annyira üvvöltött, hogy én sem tudtam semmivel megvígasztalni csak tehetetlenül sírtam Vele együtt! Olvastam valahol, hogy előfordul amikor egy baba vígasztalhatatlanul sír és bármit csinálunk nem tudjuk megnyugtatni, ilyenkor akkor is az a legfontosabb, hogy ott legyünk vele, öleljük magunkhoz, hogy érezze, hogy számíthat ránk! Neked ez már a harmadik gyerkőcöd és ahogy írsz annyira érződik, hogy a két nagyobbikat is nagyon jól neveled úgyhogy biztos nagyon jó anyuka vagy, felesleges rágnod magad ilyenek miatt! Ez a korszak is elmúlik egyszer, de hát ez Te tudod a legjobban! Szerintem ha van bőségesen tejcsid, akkor ne adj tápszert!!! Különben elképzelhető, hogy 3 perc alatt kiszívja ami elég neki és lehet, hogy azért lesz nyűgös, mert a gyakori szopi miatt fáj a pocija!
KITARTÁST!!!!KépKépKép

Csanikó!
Persze, hogy nem gáz, hiszen itt mindenki tudja, hogy mi újság Velem! Most csak röviden leírom, ha jobban érdekel, akkor az archivban megtalálsz mindent! Szóval nálunk a baba nem volt betervezve, de ha már így alakult akkor örültünk Neki. Nem éltünk még együtt, ez bonyolította a helyzetünket! A "páromról" késöbb kidrült, hogy Ő még egyáltalán nem kész az apasára, aztán kb. 6 hónapos terhes voltam amikor beleszeretett egy másik lányba! Egy hónap tipródás után úgy döntött, hogy engem választ. Összeköltöztünk, vártuk a babát. Nem volt minden felhőtlen, de reménykedtem, hogy a baba születése majd mindent jóra fordít. Nem így történt! 5 hetes volt Norbi amikor haza költöztem a szüleimhez és azóta is itt lakunk! Egyszer még fellángolt a gyerek apja, de mégsem jutottunk előrébb. Jóban vagyunk, látogatja a fiát, ad pénzt (bár ezzel is sok vitánk volt!), naponta többször telefonál és szerintem még mindig nem tudja, hogy mit akar! A csaj már nincs meg neki, egyedül van. Hát röviden ennyi!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Csanikó!
Az én Renimnek is torokgyulladása van. Ő is szenved, hogy nem szeretgetheti a tesóját és én sem puszilgathatom most annyira.
Azt mondta az orvos, hogy ha én is belázasadom akkor abba kell hagyni a szoptatást vagy pedig két szoptatás között 1/2 algopyrin, de az nem túl jó dolog. Úgyhogy kértem tápszer receptet.

Györesz!
Hihetetlenek ezek a pasik, hohy mennyire be tudnak pánikolni. Az ismeretségi körünkben is volt egy ilyen eset, de ott az apuka a gyerek születése után elő került és azóta is együtt vannak (11 éve), sőt van még egy kislányuk.

Voltunk ma a Gergővel kontrolon és most már minden rendben van vele. Sőt visszatért a tejcsim nem is akárhogy.

Puszi
Szilvi
Kép
sys

Sziasztok,

Eltuntem. Kép De mar ujra vagyok! Kép

Egesz februarban betegesdit jatszottunk, egyik korsagbol estunk a masikba, igy nem volt tul sok idom (meg sajnos kedvem se Kép) internetezni. Kép ZSombi mostanra kiheverte a tudogyulladast, aztan a barihimlo oltast is, Nandi pedig egy horgogyulladasbol gyogyult fel marcius elejere, ezert o meg a 4 hos oltast kapta meg. Pont aznap, mikor kirobbant ez az oltas artalmas/nem artalmas balhe. Kép Es raadasul szerintem nem volt teljesen egeszseges aznap, de a dokino azt mondta, beolthato. Ezert csutortok ota ismet paramami vagyok, argus szemekkel lesem a kisebbik kispasit...meg a nagyobbikat is. Kép

Nekem elojott egy nagyon csunya depi a testi es idegi kimerultsegtol (meg kozben volt egy 3 napos elutazasunk is, amihez en pakoltam be- ki mindent, es ott is ugyanazt csinalhattam, mint itthon, szoval kar volt elmennunk), ezert el akartam menni pcihomokushoz, mert nagyon csunya onveszelyes gondolataim is voltak. Kép Mostanra mar jobb, vegul nem mentem pcihomokushoz, de apa igyekszik tobb kimenot adni, es ha a gyerkocok is megkegyelmeznek neha-neha es egyszerre alszanak delutan, olyankor potlom valamelyest a sok minusz alvasoramat. Kép
Ujabb paraim: ZSombi meg nem beszel, NAndi meg nem forog. Kép Hat igy telnek mindennapjaink.

Es NAGYON VAROM MAR A TAVASZT!!!

Babakat megcsodaltam, gyonyoruek! Kép Minden uj topic-tarsnak udv, jo, hogy itt vagytok! Kép

Pussz,
Gombóc
gombóc

Sziasztok Csajok!
Sys!
De jó nektek,hogy ilyen nagy hajatok van.KépSzegény Domikám kopasz.Kép
Kata!
Végül Istenmezeje mellett döntöttünk keresztelő szempontjából.A Kispesti is jó lett volna,de úgy is megyünk haza Húsvétra és ma azt mondta a pap a telefonban,hogy Húsvét hétfőjén megkereszteli.Na meg az se mellékes,hogy otthon olcsóbban jön ki ha Édesanya főz mint itt az étterem/14-en leszünk/.Kép
Az a feltétel,hogy össze legyünk házasodva templomban és meglegyünk keresztelve és a lakóhely szerinti plébániától kellett egy igazolás,hogy másik templomban engedélyezik a keresztelőt.

Mi jól vagyunk!Bocsi de nem olvasok most vissza.

Móni!
Küldök e mailt.

Sziasztok,puszi!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Szilvi!
Még mindig nagyon cuki a fiacskád!!!!!!!!!!

Gombóc!
Örülök, hogy újra itt vagy már többször hiányoltalak! Remélem mostmár egészségesek lesztek és neked sem lesz semmiféle csúnya gondolatod!!!!!!
Azt én is tudom, hogy betegen nem lehet beoltani a gyerkőcöket, de azt senki nem tudja nekem megmondani, hogy miért? Mi van, ha mégis beteg a baba amikor beoltják?
Ne aggódj, Norbi sem forog, pedig Ő öregebb Nándinál! Minden nap bűvölöm, mert nagyon közel van hozzá, de egyszerűen nem akar! Ha egy kicsit billentek a lábán, akkor már hason is van, de magától nem akar, köszöni szépen Ő nagyon jól érzi magát hanyatt, ha meg nem akkor tudja, hogy előbb-utóbb anya hasra fordítja! Én már nem is idegelem magam e miatt, na és ha nem forog, viszon állandóan ülni meg állni akar! Olyan hasizma van, hogy totál felhúzza magát! Lehet, hogy előbb fog felülni mint forogni!Kép

Nincs Márti és már meghal a topik????

Andi!
Merre vagy?

Kata!
Tudom Te hamarosan írni fogsz, de azt már csak holnap olvasom!

Lányok tessék írni!!!!!

Holnap megyünk oltásra, remélem minden rendben lesz! Annyira jó, hogy ezután 10 hónapig nem fogják szurkálni az én kicsi fiamat!!!

Puszi mindenkinek
Jó éjszakát!
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok Lányok!

Bocsi, hogy csak most írok, de nem igazán értem rá, főztem, vasaltam, takarítottam és közben csak etettem és etettem és etettem.
No de nem panaszkodom, de látom nem nagyon hiányoltatok, nekem bezzeg nem írtok, nahát, micsoda dolog.

Barátnőm!

Még te sem írsz nekem, még a végén megsértődöm.
Hát ez van.
No de azért is írok, mert Tamást ültesd ide, hogy ezt olvassa:

Kedves Doki!

Tamás nevenapod alkalmából NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK NEKED!!!!!!
NOÉMI, ANDI, GYURI
Sok pussz, és remélem lesz alkalmunk megünnepelni!!!!

Most elköszönök, mert kidőltem ma is.
Holnap remélem többet tudok írni nektek, mindenki vigyázzon magára, és babácskájára, sok pussz és jóéjt.
Sziasztok:

ANDI
tandi

Még vissza ugrottam,mert ezt elfelejtettem.
Szóval Éva csodállak amiért 3 gyerek mellett ennyit tudsz írni!Biztos ennyit tesz a rutin.Kép

Aztán:Képzeljétek csomóba hullik a hajam.KépMost vettem rá Bánfi hajszeszt de nagyon büdi.Kopaszodik még valaki mellettem?KépA Tamás Keresztmamája azt mondta,hogy ő szoptatás alatt rendesen megkopaszodott,de később vissza nőlt a haja.Mit mondjak?Nem vigasztalt meg.Kép
Pedig se festék,se dauer,se melír.Igaz utóbbit most terveztem,mert amint ti is láthattátok elég gáz a séróm.KépKépDe most arról is letehetek.

Aztán:Csajok mi olyan lustik vagyunk!Kép
A Téli topikosak már nem is egyszer taliztak szülés előtt és után is.Pedig az ő törpéjük még kissebb mint a miénk.Ők nem paráznak annyit mint mi.Kép
Na,Mindenkinek jó éjt!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Szia Andi!
Köszönöm szépen a köszöntést!
Mikor ünnepelünk?Most 4 napos ünnep lesz.
Hűtsem a gömb szörpöt?
Puszi.Doki.

Na barátnőm látom Tamás már szervezi a talit.Kép
Vasárnap vendégeink lesznek a többi nap jó.
Hogy van Noncsi?
Mi szerdán megyünk oltásra.Kép
Pusz pusz.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Dia,
nekem is hullik a hajam. Kép Valoszinuleg a hormonok miatt (Zsombival is 4 ho korul kezdodott), illetve inkabb talan a vashiany az oka. Kene ujra vitamint, foleg vasat szedni. (Megnyugtatasul: amikor ZSombit elvalsztottam, utana visszanott, es ujra nagyon suru lett a hajam - most az hullik... Kép

Györesz,
Forgas ugyben nalunk meg ennyire se strapalja magat a fiatalur. Kép
Az oltas legyengitett vagy "doglott" bacikat tartalmaz, a szervezet igy van rakenyszeritve arra, hoyg ellenanyagot termeljen. HA jon az igazi fertozes, ezek az elotte termelt ellenanyagok (vagy az emlekuk) vedik meg a sulyos korsagtol az embert. Vegulis az oltas egy mini-fertozes, ezert fontos, hogy a baba egeszseges legyen, mert csak igy tudja konnyen atveszelni ezt az oltas-"fertozest". (En csak laikuskent tudom megmagyarazni, pontosabb es hivatalosabb leirast biztos tud mas. Kép)

Joejt!
Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Nem sokat írtatok,remélem nem azért,mert betegek vagytok!!!
Ma voltunk egy ismerősömnél,fiaim csak hazaindulás előtt 10 perccel égettek be,úgyhogy jól éreztük magunkat.Kép

Gombóc!
Jó,hogy írtál!KépKépKép
Sajnos nálunk is körbejárt a betegség jó ideig a családban és most meg az influenzától is lehet félni.Kép
Örülök,hogy most jól vagytok!Kép
Ne aggódj,Zsombi hamarosan beszélni fog,Nandi meg forogni,nincsenek még elkésve!Kép
Időnként én is nagyon lehangolt tudok lenni és borzasztó ez a bezártság!Mondtam is a férjemnek,hogy soha többet nem szülök télen!Kép
Gyere gyakrabban,ha tudsz!Kép

Dia!
Szóval akkor nem kell oktatásra járni,az tök jó!
Hú,hamarosan keresztelő!Kép
Remélem jól vagytok!

Györesz!
Ma Te is alig írtál,minden ok?Kép
Remélem ma jobb éjszakátok lesz!
Vettem Dentinox-ot,kíváncsi vagyok!Raulnál nagyon bevált.

Évi!
Hidd el,nem rontottál el semmit!Túllesztek ezen az időszakon is és akkor fellélegezhetsz végre!(egy kicsit Kép)
Nem rég nálnuk ugyanez volt,aztán arra gondoltam,hogy beleestünk a 22-es csapdájába:sírt a gyerek,megszoptattam,keveset evett,egy idő múlva tekergett,mintha a hasa fájna,de mivel semmire nem nyugodott meg,megint megszoptattam,utána már tuti a hasa fájt és így tovább.Azt hittem soha nem lesz vége!
Aztán valahogy elmúlt.Kép
A tápszer biztos nem jó megoldás,főleg,hogy szerencsére van tejcsid!Kép
Igen,valahogy a legtöbb anyukának az enyémnél sokkal jobb gyereke van az elmondás alapján,nagyokat esznek,alszanak és szinte mindig édesen mosolyognak,gőgicsélnek.Hát,tudod,én ezt nem hiszem!
Itt láthatod,hogy mindannyiunknak vannak ilyen nehéz időszakaink,nekem ezért is nagyon jó,hogy tudom,nem vagyok egyedül.Kép
Nagyfiam sem volt mintababa,kicsi sem tűnik annak.Kép(Most azért jobb a helyzet,mert a nagy 6 hetes koráig minden du. fél kettőtöl este 7-ig ordított.Kép )
Lehet,hogy éppen egy növekedési ugrás van a babádnál.
Szerintem egy rossz anyának meg sem fordul a fejében,hogy ő rossz anya és valamit rosszul csinál.Így hát Te nem lehetsz az!KépKép

Csanikó!
Jobbulást Reninek!Szárazon köhög?Nálunk az volt a gond,hogy köptetőt kapott Raul,de csak száraz köhögés kínozta,így hát köhögéscsillapító szirup volt a megoldás.
Esetleg próbáljátok ki a Stodal szirupot,ez olyan összetételű,hogy száraz és felszakadozó köhögésnél is adható.
Az anyatej leginkább súlyosabb betegségek ellen véd.Remélem a baba nem kapja el Renitől!Én is parázok rendesen ettől a sok nyavalyától!Kép

Sys!
Mit mond a doki,miért nem lehet lázasan szoptatni??!
Kép.KépKépKép
A Te Renidnek is jobbulást kívánok!
Jó,hogy a tejcsi rendben van újra!Kép

Anikó!
Hogy vagytok?
Krisztikének mennyire bújt már ki az első fogacskája?

Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Megin én.KépKépKép

Györesz!
Ajjjaj,kezdesz kiismerni!Remélem ezután nem az következik,hogy megunsz!Kép
Szerintem Gombóc nagyon jól leírta,hogy miért csak egészséges gyerkőcnek lehet beadni az oltást.Kép

Dia!
Nekem is hullik a hajam,szóval van itt még rajtad kívül kopasz!Kép
Döntsd el:illatos akarsz lenni haj nélkül,vagy büdös,de hajjal!Kép
Terhesség alatt alig hullik a haj,ilyenkor bepótolja.

Mára bedugulok,még annyit,hogy Mica mindkét fia köhög,ezért még maradnak Anyukájánál gyógyulni.

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!
Na jó sokáig nem voltam. Igazából takarítottam, főztem stb. Meg olvasgatok folyton, ha van egy kis időm. Kép
Annyit írtatok a hétvégén, hogy biztos nem fogok tudni mindenkinek reagálni. Kép

Márti!
Tudom, hogy most nem olvasod, de majd visszaolvasod, úgyhogy utólag is jó utat nektek Kép

Dia!
Nekem is hullik a hajam, bár most már egyre jobb a dolog. Szedem ez a Bano-féle kalcium kovaföld tablettát, meg Ferrograd fortet, szerintem ezek vannak rám jó hatással. Kép
Egyébként kinevethettek, de én a Bánfi hajszesz illatát nagyon-nagyon bírom. Régebben is mindig használtam havi egyszer, de most az erős szaga miatt nem akarom, mert nálam Krisztike nagyon érzékeny a szagokra.
A kajcsirecepted nagyon jól hangzik, én is ki fogom próbálni. Férjem imádja az ilyen husikat. Írjál még sok ilyen receptet Kép

Kata!
Hogy égettek be a gyerekek?
Krisztikém fogának még mindig csak a csücske látszik. Ez a gyógyszertári kence nem igazán jött be, úgyhogy kipróbáltuk a dentinoxot. Mikor nagyon fáj neki, akkor be szoktam kenni, és imádja, ha utána a cumit a szájába dugom Kép Szóval úgy néz ki, hogy ez bejött. Kipróbáltuk ezt a borostyánkőláncot is, hát ez viszont nem jött be annyira.
Micának jobbulást! Kép

Györesz!
Azt olvastam, akkor fordulnak meg, ha már a testük elég izmos ahhoz, hogy meg tudjanak fordulni. Úgyhogy ha érett lesz rá, meg fog fordulni. Kép Az ülésben viszont nagyon kis ügyes. Kép
Ez a fuldoklás sajnos nálunk mindennapos. Szörnyen ijesztő tud lenni, de én már hozzászoktam, és már fel sem kapom. Krisztike már tudja, hogy ilyenkor oldalra fordítja a fejét, köhög vagy kettőt és kap levegőt. De elég horror mit ne mondjak.Egyébként azt figyeltem meg, hogy mikor nagyon dumál vagy rikkant és régen fekszik a hátán, akkor történik meg ez. Mondjuk nem is csodálom, mert egy vödör nyálat össze lehet szedni utána Kép

Gombóc!
Jaj, ez a depi nagyon rosszul hangzik. Nem tudsz többet jönni, hogy ilyen rossz passznál ki tudd magadból írni ezt? A lényeg, hogy a férjed tud neked segíteni, és meglátod, ha itt a tavasz, mindent máshogy fogsz látni, ha tudtok majd menni Kép

Andi!
Én azért nem hiányoltalak, mert én sem voltam Kép Látom, neked is jól telnek mostanában a napjaid Kép Gyere ha van egy kis időd, nekem hiányzol Kép

Szilvi!
Reninek jobbulást, remélem, hogy ti nem kapjátok el.
Nagyon szép a kislegény Kép
Az orvos miért mondja, hogy nem lehet szoptatni? Nekem meg azt mondták, hogy lehet, csak talán 39 fok fölött nem. Na ezen igazodjunk el. Én egyébként már többször ok nélkül belázasodtam a szülés óta, és mindig szoptattam.
Tejcsihez gratula, ügyi vagy Kép

Csaniko!
A te Renidnek is jobbulást. Kép

Évi!
Előfordulhat, hogy simán eszik 3 perc alatt eleget. Nekem most 2 perc alatt olyan mennyiséget szívott ki a cicimből, hogy öröm volt nézni. Aztán játék és alvás. Lehet, hogy álmos 1 órával a cicizés után, azért sír. Ha túl sokat eszik, akkor lehet, hogy utána a hasa fáj. Akkor szoktak vígasztalanul sírni, szinte ordítani, ha fáj valami. Kitartás, annyira érződik a leveledből, hogy jó anyuka vagy. Elpityeregtem magam, ahogy a családodról írtál Kép
Egyébként én annyira sokat olvastam a szoptatásról meg a tápszerezésről is és az a véleményem, hogy addig szabad csak szoptatni, ameddig az anyuka is élvezi és nem okoz neki fizikai és lelki traumát. Mert azzal nem teszünk jót a kicsinek, ha idegesek és fáradtak vagyunk, és csak azért is szoptatunk. Fontosabb a szeretet és a nyugalom. Úgyhogy bárhogy is döntesz, tarts ki amellett, és ne zavarjon mit mondanak mások, a lényeg, hogy nektek jó legyen Kép

Remélem, mindenkinek írtam valami szépet Kép
Én múlt héten már nagyon kivoltam, hogy nem tudott aludni az én kislánykám napközben, úgyhogy úgy döntöttem, kipróbálom azt, amit a Suttogó titkaiban olvastam. És láss csodát, ma már el tudott aludni egyedül az ágyikójában a kislánykám. Én azt csináltam, hogy mikor láttam, hogy fáradt már, akkor kézben egy kis ringatás meg kedveskedés, behúztam a függönyt, betettem a kiságyikójába még megpuszilgattam, odaadtam neki a cumikáját, elköszöntem tőle és kijöttem annyira, hogy ne lásson. Az ajtóból leskelődök mindig vissza, hogy mit csinál. Kép Amikor sírt, rögtön bementem hozzá megnyugtatni, nem hagytam egyedül egyáltalán. Aztán mikor megnyugodott akkor eljöttem megint. A lényeg, hogy azt vettem észre, hogy el is alszik egyedül, ahogy beteszem az ágyikójába. Nagyon büszke vagyok rá.
Ja, és azt is alkalmazom a könyvből, hogy napirendje lett. Felkel, tisztába teszem, szopizunk, játszunk, elfárad, ágyikó. És ez ismétlődik egész nap.Na remélem, hogy ez így is tud maradni. Kép
Jó sokat írtam, de úgy hallom, felkelt a kislányom, úgyhogy átnézek hozzá.

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Sziasztok!
Köszönöm a megnyugtató és dicsérő szavakat!!!! Igazatok lett, azt hiszem a kismanó egyszerűen túlpörgött, miután "jól" kisírta magát szinte egész nap aludt! Amikor fent volt is jókedvű volt, sőt miután nyugodtabb volt jól is szopott, jaj, jaj, bárcsak így maradna!!!

Györesz! Azt hiszem annak is meg van az előnye, hogy a szüleiddel laksz, hiszen sokat tudnak segíteni és támogatni! Nekem van egy kedves kolléganőm, őt akkor hagyta el a párja amikor várandós lett! Szegény teljesen kiborult! Azóta 8 éves a lánya fantasztikus kapcsolat van közöttük és mindketten nagyon boldogok, pedig párkapcsolata azóta sem volt. Nekem pedig ez a második házasságom, az első eléggé félre sikerült, de most nagyon-nagyon boldogok vagyunk és olyan fantasztikus apuka a párom! A két nagyot is sajátjaként szereti, fantasztikusan terelgeti, szeretgeti őket! Most, hogy saját babája született sem változott a dolog, hiszen egy kisbabát teljesen másképpen lehet szeretni. Olyan jól sikerült, hogy a két nagy egyáltalán nem féltékeny, imádják az öccsüket. Igazi család vagyunk!! Számomra pedig a legszebb szerelmi vallomás volt, amikor 2 "idegen" gyerekkel a nyakamban megkérte a kezem és vett egy nagy autót és épített egy nagy házat, hogy mindannyian elférjünk! Ezzel azt akartam leírni, hogy vannak ám még rendes pasik, még ha nehéz is néha elhinni!

Anikó! Én is pont "suttogós" alvásterápiát tartok a kicsinél, ugyanis ahogy leírtam tegnap, hogy kialudta magát, sokkal jobban evett stb.
Eddig jól működik, azt hiszem a titka a nyugodt körülmény biztosítása és hogy időben észrevegyük, ha fáradt! Írj majd róla, hogy haladtok és írj légyszíves pontosabb a napirendetekről! Pl. hánykor eszik a kicsilány, mennyi időt tud egyedül játszatni, mennyit és mit játszatok együtt! Előre is köszönöm!

Dia, a hajhullás a szoptatás "mellékhatása", próbálj minél több vitamint enni. Én szedem még mindig a Maternát és hál' Istennek eddig elkerült a hajhullás (így is nagyon kevés van!).

Szilvi és Csanikó jobbulást kívánok a kicsiknek!

Gombóc!Átérzem a problémád, én is majdnem így jártam a terhességem végén, mert be voltam zárva egy 7. emeleti lakótelepi lakásba (holott mindig kertes házba éltem) egyedül, hét hónapos terhes voltam, amikortól vártam a baba születését (biztosra vették, hogy koraszülött lesz - NEM LETT). Egész nap azt vártam mikor jön haza a család, amikor pedig hazajöttek az összes dühömet, haragomat, fájdalmamat rájuk zudítottam! Nekem nagyon sokat segített a családom szeretete, illetve az, hogy kimozdultam, hogy találtam olyan embereket akik hasonló cipőben jártak! Írj bátran, ha gondolod privátban is, én nagyon szívesen segítek mindenben, ha tudok! Addig is szívből kívánok neked jobbulást!

Remélem mindannyian jól vagytok, a kisbetegek is javulgatnak!

Puszi mindenkinek:Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok Lányok!

Újra itt vagyok a fedélzeten.
Hát először is aki beteg mindenkinek jobbulást kívánok, én sem vagyok a helyzet magaslatán, elkapott a torokgyuszi és két napig olyan rosszul voltam, hogy azt hittem idehalok a kanapéra.
Hát most már csak a torkom fáj és száraz a köhögésem.
A férjem is kész van teljesen, szóval csak az vígasztal, hogy hála az égnek eddig kislányom megúszta. Ő nagyon jól van.
A hír az, hogy már a 68-as bodykat és rugikat adom rá, mert már a 62-est is kinőtte.
Jó mi?
Négy óránként eszik, szopja az újját, már nem sír, nem üvölt és nem hisztizik, valamint, reggelig alszik este 7-8-tól.
Szóval nem panaszkodom, nagyon örülök neki.
Nagyon édes, egyre jobban imádom.

Dia!

A négy nap szünetben átmegyünk hozzátok, mondjuk hétfőn, vagy kedden, de ezt még lefixálom Gyurival és akkor még beszélünk.
Ja hajhullás, szerencsére nekem nem hullik, de azért, mert én szedem a szülés óta is az Elevitet heti kettőt hétfőn-pénteken, közben minden nap szedem a vasat és a Magne B6-ot.
Napi 1-1 szemet.
Sok grépfruitot eszem és rengeteg sárgarépát, almát.
Próbáld meg, hogy szedd újból vagy az Elevitet, vagy a Centrum tabit. De ne szedd csak heti kétszer, mert így nem lehet elhízni tőle.
Most fogyózom, mert muszály leadnom 8 kg-ot.
Olyat csinálok, hogy minden étkezés előtt kell enni egy grépfruitot, aztán kivonni a lisztet és cukrot, tehát ilyeneket mellőzöm és reggeli - vacsora az mindig joghurt Danone Activia hozzá Hamlett.
Elég gáz, de ha ebédre rendesen eszem olyat ami előírt akkor nem apad el a tej, meg hozzá meg kell inni 3 liter ásványvizet.
MEg persze minden nap, vagy minden másnap egy kis torna, elég fél órát mozogni, jó a séta is, vagy szobabicikli, vagy bármi már torna.
Ha minden nap felülünk 100-szor, akkor kb egy hét alatt 2 cm megy le a derékból.
Szupi nagyon jó.
Rólam 3 kilo ment le eddig, igaz három hét alatt.
Ja hajhullásra még nagyon jó a Kovaföld kapszula, hajra, körömre, bőrre, meg a Bánfi hajszesz és sampon is. NEkem anno bevált és tényleg nőtt tőle a hajam és nem hullott.
Domi hogy van?
Nonó egyre jobb baba, persze ne szóljam el magamat.
Oltás 23-án lesz 1/2 10-re jön a dokibácsi.
Fosok is tőle rendesen.
Hát nem irigyellek szerdára, remélem Domikának nem fog fájni nagyon.
Nagyon édes az új rucikájában, Gyurinak is mutattam tetszett neki.

Anikó /Pancsa/!
Szia Bogárka!
Imádlak, úgy örültem, hogy azt írtad, hogy hiányzom neked.
Nagyon jó érzés, hát én is elég rég voltam hétvégén nem tudtam írni, meg még hétfőn sem, mert azt sem tudtam melyik munkámat csináljam.
Le a kalappal azok előtt akik ennyi feladat közben még ennyit tudnak írni.
Nem tudom hogy csinálják.
Lányok!
Hogy csináljátok?

Szia Györesz!

Hogy megy a fogyókúra és az edzés?
Nekem még elég nehezen, bár kitartó vagyok, de mindig álmodozom arról, hogy jókat tudok enni és csak majszolok, persze egy bombázó kinézettel.
Hát úgy könnyű lenne mi?
A torna az elég kemény már mint a Rékáé, mert végigcsinálod és másnap konkrétan mankóval kell közlekedni.
Én kidőltem tőle.
Ma fogok nekiállni megint már előre félek.
Szerdára már készülök a fal melletti járásra. :-)))
Hogy van Norbika?
Neked már forog?
Nekem még nem, de nagyon félek tőle, most éppen jó időszakát éli gyermekem, elég jó baba.
Ki tudja meddig?

Szilvi és Csanikó!

Én is jobbulást kívánok a gyerkőcöknek, már nagyon jó lenne kilábalni ebből a járványból és jó lenne már talizni.

Gombóc!

Megértelek, én is kicsit kész vagyok ettől a bezártságtól és nagyon jó lenne ha már jönne a jóidő.
Föl a fejjel, ne lovald magad bele ebbe a depibe, vagy te olyan erős, hogy összeszedd magad.
Nem sokára meglátod sokkal jobb lesz, én hiszek benne.
Hidd el mi itt vagyunk és azért vagyunk, hogy egymáson is segítsünk, még ha levélben is, de sokat tud segíteni.

Szilvi!

Meg kell Zabizni ezt a gyerkőcöt, nagyon szép!!!!!
Vigyázz rá a későbbiekben, nem győzöd majd kidobni a hódolókat!!!
PUszi

Évi!

Nem semmi nőci vagy.
Jó a problémamegoldó képességed, ugyanis ennyi kínlódás után még lebírod írni, hogy szeretnétek még egy negyedik bébit, hát tudod, le a kalappal előtted.
Ügyes vagy nagyon, én már egytől is kész vagyok, bár szeretnék még egyet, na de négy gyermek?
Ez igen!
Látszik, hogy nagyon családcentrikus vagy!
Büszke lehetsz magadra!

Szia Kata és Melinda!
Rólatok sem feledkeztem meg.

Mindenki vigyázzon magára és gyermekére, mindenkinek kitartást, jobbulást kívánok és írjatok nekem tényleg, mert megeszlek benneteket cukor és liszt helyett.
De tőletek szívesen hízom, csak jókat írjatok.
Sok pussz pussz és még jövök.

Sziasztok:

ANDI
tandi

Szia Andi! Kép
Újra itt közöttünk. Gyógyuljál meg jó gyorsan te is. Olyan utálatos, hogy mostanában mindenki összeszed valamit.
Nem semmik vagytok, hogy még ha jól emlékszem, nem is vagytok 3 hónaposak, és már 68-as rugi kell nektek? Gratula a szép nagylánykádnak Kép
Látom, te is belehúzol ebbe a fogyókúrába. Hát minden elismerésem. Én valahogy még mindig nem bírom elhagyni az édességet. Terhességem előtt alatt nem voltam édesszájú, de az utóbbi időben szörnyen az vagyok. És nem bírom megállni, hogy ne egyek valami finomat Kép
Oltást mi 16-án fogunk kapni, hát én is fosok tőle rendesen, főleg hogy mind a két lábikájába kap. Szegénykém. De túllesztek/leszünk ezen is. Kép

Évi!
Annyira jó hallgatni, ahogy a családodról beszélsz. Nagyon boldognak tűnsz és ez olyan jó. Kép
Szopi de jó, hogy rendeződik. Kép Őrület, hogy mennyire fontos, hogy a baba aludni is tudjon.
Napirend. Olyan 5-6 kaja szokott lenni. fél7 körül, aztán 9 körül, utána 1 körül, aztán fél6 körül és végül az esti szopi. Játszás az úgy néz ki nálunk, hogy szereti, ha látja, hogy ott vagyunk a szobában, de egyedül lehet hagyni. Olyan negyed órát bír ki tök egyedül. De ha néha benézünk hozzá, akkor 1 órát is simán eljátszik. Imádja a játszószőnyegét, szereti a kiságyában a forgó állatkákat, egy csomót beszél nekik. Meg van kis könyve, mintás kockája, egy csomó csörgője. Ezekkel nagyon jól elvan. Én sokat szoktam neki beszélni, meg beszélgetünk is. Én beszélek, ő meg visszagügyög. Nagyon édi tud lenni Kép Meg ha minden kötél szakad, akkor szoktam neki énekelni is. Ezért is odavan, pedig az én hangom egy tragédia Kép
Az alvás pedig úgy néz ki, hogy olyan 8 körül van fél-1 óra közötti, aztán 11 körül egy másfél-2 óra, utána egy 2-3 óra 3 óra körül és aztán ennyi, csak az éjszakai jön még.

Most éppen felsírt, benézek lehet mindjárt hozzá, ha nem hagyja abba.

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Sziasztok!

Jó sokat kellet olvasnom, ezt szeretem!
Azért nem írtam eddig mert oltáson voltunk! Most durmol Norbi! Megmérték: 7200g és 66,5cm! Már nem gyarapszik olyan sokat, de tudom, hogy ez ilyenkor már normális! Most egész jól viselte az oltást! Persze üvöltött, de ahogy felvettem már csenben is maradt!
A kúppal megint megküzdöttem! Mindig úgy járok, hogy ahogy benyomom neki már ki is kakilja! Gondoltam túl járok rajta és a kúp előtt egy kicsit meghőmérőztem, kakilt is szépen. Na akkor felnyomtam a kúpot, hát nem ki szarta?Kép Másodjára azért sikerült!

Dia, Barbi!
Boldog hófordulót a lurkóknak!!!!!!!!!

Dia!
Az én hajam is hullik! Hajmosásnél egy marékkal kijön! Ez majd elmúlik! Engem csak azért idegesít, mert mindenhonnan szedegetem össze a hajamat!

Gombóc!
Ezt az oltás dolgot ennyire én is tudtam, csak azt nem tudom, hogy ha véletlen beoltanak egy beteg babát, akkor mi baja lehet a babának? Egy kismama újságban olvastam egyszer erről egy horrort!

Kata!
Tedd már meg nekem légyszi, hogy nézdd meg a Dentinox papírját, hogy mit ír arról, hogy kibontás után meddig lehet még felhasználni? Mert én kidobtam és kb. másfél hónapja ki van nyitva a tubus! Köszike! Amúgy biztos Raulnak is használni fog!!!

Anikó!
Norbi is szokott máskor is fuldokolni, de még soha nem volt annyira ijesztő, mint amikor írtam, az valahogy más volt! Remélem több ilyet nem csinál!
Nagyon ügyi vagy, hogy el tudtad érni, hogy Krisztikének napirendje legyen! Napközben Norbi is így alszik el, nem is ez a gond, csak az hogy nagyon keveseket alszik!

Melinda!
Így utólag nektek is boldog hófordulót kivánok!!!

Évi!
Hát igen anyukámék nagyon sokat segítenek! Mindig mondom is anyunak, hogy "Te vagy az én férjem"!
Azért remélem nem járok úgy mint a barátnőd, hogy 8 év után sem lesz párkapcsolatom! Persze nem akarok mindenáron, de azért 8 év az nagyon hosszú idő, szerintem mindenkinek szüksége van társra!
Tényleg nagyon boldog lehetsz, hogy egy ilyen rendes embert találtál! Tudom, hogy vannak rendes pasik, csak meg is kell Őket találni!Kép

Andi!
Nagyon ügyi Noémi, hogy átalussza az éjszakát és hogy 4 óránként eszik! Norbi úgy három-négy hónapos volt, amikor Ő is 4 óránként evett és átaludta az éjszakát kb. egy hónapon keresztül, de mára visszatért a 2-3 óránkénti evésre és a 2-3x-i felkelésre! De drukkolok, hogy nálatok így maradjon, mert van olyan ahol ez nem változik meg!!!!
Látom Te is nagyon elszántad magad fogyás ügyben! És már 3 kilós fogytál? De jó neked én még egy dekát sem!!! Pedig tornázok rendesen! Heti háromszor! Ha napközben nincs időm akkor este 9 körül állon Neki, mint tegnap is! Norbi (Schubert) is elég kemény a kazin! Nem is tudok minden végig csinálni! Nagyon szépek leszünk!KépKépKép
Norbi még mindig nem forog! Ez van, de már nem is izgatom miatta magam! Majd forog, ha úgy tartja kedve!!!
Ha jó idő lesz egyből megyek felétek!!!! Oké???

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Szia Anikó!
Nekem is a legnagyobb gondom az édesség! Ezért jó a Norbi update diéta, mert ebben délig még az is belefér! Ki is használom rendesen!Kép
Milyen jó sokat alszik nappal Krisztike!

Mi most 10 hónapig nem kapunk oltást! Hurrrrrrrrrá!!!!!

Pusz
Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz!
Túlvagytok most az utolsó oltáson? Irigy-irigy. Kép Remélem, hogy nem viseli meg nagyon Norbit.
Kaki, kúp KépKép
Napirend csak nagyjából van, és azért vannak nehéz napok. Ma megint eléggé kínozza a foga, úgyhogy még szopi közben is sírt, megy max 45 perceket aludt. De vannak ilyen napok is. Azért igyekszek a napirendet betartatni vele. De így jobb neki is.
Ez a torna annyira jól hangzik. Jövő héten már elkezdek én is szobabicajozni, aztán ha meglesz 5 hónapos tornázni. Jaj, már belegondolni is jó. Kép Ja, és a felüléseket én már keményen nyomom megint. Egészen kezd a hasam helyrejönni.

Puszi
Anikó
pancsa2

Anikó!
Norbi másfél óra alvás után szopizott egyett és egyből visszaaludt! Jól kiütötte ez az oltás!
Szegény Krisztike is jól megkínlódik a fogával! És nekem minden anyuka barátnőm azt mondja, hogy az első fogak nem is olyan vészessek, majd a felső meg a rágófogak! Lesznek még nehéz napjaink!!!
Az tök jó, hogy már hasazol! Nekem is a hasam a durva! A fenekem, lábam már szinte olyan, mint volt, de ott még az a nagy has, meg a nagy mell, amitől nagydarabnak látszok! Persze nem bánnám ha a cicik megmaradnának és alatta egy szép lapos has lenne! Álom, álom!Kép

Kata!
Sikerült elküldeni az e-mailt a Mikkamakkának?

Lányok!
Nemsokára április! Megkéne beszélni, hogy mikor legyen a tali!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Bocsi de mostanában megint nem sok időm van,a férjem elég komolyan lebetegedett és orvoshoz futkosok vele.Ma éppen gyomortükrözésen voltunk,hát teljesen kiakadtam úgy sajnáltam szegényt,a dokinő jól migkínozta,de eredmény majd csak két hét múlva lessz.Addig marad az idegeskedés.Még jó,hogy anyukám tud vigyázni a gyerekekre.Szóval mindíg tojik a kutya valamit,nehogy már jól érezzük magunkat.
Még nem volt időm visszaolvasni de remélem mindenki jól van.Na mennem kell mert Liliána szirénázik.

Mindenkinek sok puszi,Saxi.
saxi

Szia Dia és Doki!

Jó e nektek a szombat, mert akkor áthaladnánk.
No mit szóltok hozzá?

Pussz:
ANDI
tandi

Sziasztok!
Tettem fel pár új képet, ha valakit érdekel Kép
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=4676&page=2

Györesz!
Nekem sosem a hasam volt a gond, hanem a lábam meg a fenekem sajnos. A nagy mellről meg ne is beszéljünk. Bár a férjem ezt szereti Kép
A talit tényleg meg kéne beszélni és lefixálni egy időpontot.

Puszi
Anikó
pancsa2

Sziasztok!

Itt van az elveszett bárány!
Jó sokat írtatok! Egyszerűen azt sem tudom, hol kezdjem!
Valamennyire normalizálódott a helyzet. Például a hétvége egész jó volt, a tejem is visszatért valamennyire, ami szerintem annak köszönhető, hogy elfogadtam a tényt, hogy ha probléma van, akkor először jön a fagyitej, majd a tápszer, ami nem jelenti a világ végét. Az hogy idáig eljutottam, elsősorban Nektek köszönhető. A támogatásotoknak, biztatásaitoknak, történeteiteknek … Hétfőre virradóra hajnal 3-kor arra keltem, hogy beton a mellem. Persze máskor is volt, hogy pizsamafelsőt kellett cserélnem, mert annyira átáztatta a tej, de most simán lefejtem 120 ml felesleget, majd rögtön felkelt Marcika és a „maradékból” jól is lakott. Viszont tegnap délután mintha elapadt volna a tejem???!!! Hirtelen semmi. Na és ma persze újra (kb. 1 hónappal ezelőtt is ez történt) vérzek egy picit. Most már látom, hogy a ciklusom akar helyreállni és ez zavar be a szopiba, de rendesen. Most remélem tényleg jól gondolom. A kevesebb mennyiségen most azért próbálok nem aggódni, mert olvastam, hogy ilyenkor ha kevesebb is, de jóval sűrűbb, zsírosabb a tej, tehát a Pocok jóllakik belőle. Remélem!!!!
Nem semmi, amilyen mennyiségeket esznek a csöppségeitek. Azért volt megdöbbentő, mert mi általában 2 óránként papiztunk (ez mind a régi szép és nyugodt időkre vonatkozik) és 120 ml körüli mennyiségeket. Persze ha többet aludt, akkor lecsúszott 160-180, de több nem és nem is láttam sose, hogy keveselné. Most, hogy néha pótolnom kellett, akkor sem tudtam „belediktálni” a szokásos mennyiségeinknél többet. Persze nem aggódom, mert hízik rendületlenül: 4150 grammal született és most 3 hó+2 naposan 7280 gramm. Van pisis pelusunk is rendesen. Szerintem vagy ő hasznosítja nagyon jól a tejemet, vagy a tejem erős, vagy mindkettő.

Kata!
Köszönöm, hogy leírtad, mi is történt veletek! Most még nem kapott tápszert, mert tejem valamennyire visszatért, de esténként vagy a nap folyamán ciciben hagyott és kifejt tejből vagy a lefagyasztott tejből kap pótlást.
Még egyszer köszi a számodat :-) Remélem nem a tejcsi problémák miatt lesz rá szükségem J

Márti!
Remélem jól érzitek magatokat!
Marci is nagyon imádja „magát” a tükörben, jól elbeszélget a kis haverjával. Először csak komolyan néz, majd hirtelen fülig ér a szája és olyan édes és kedves hangokat ad ki, mintha becézgetni a másik a babát. Tündéri. Már meg is örökítettük videón.
Mensi: ha megjön, szerintem nem jelenti azt, hogy vége a szopinak. Egy kicsit problémásabb lesz a dolog, de én már hallottam olyat, hogy valaki vígan szoptatott, pedig már hónapok óta visszaállt a ciklusa.
Írtad, hogy furcsán nő Gigi nagylábán a körme. Nem olyan, mintha a körme egyik szélén lenne egy pici bőrdarabka és arra nő a köröm? Nálunk így van. Kínszenvedés, mire levágom neki.

Évi!
Tündériek a csemetéid! Olyan jó látni, hogy mennyire szeretik egymást.
Állandó sírás L Én is így jártam a múlt héten egyik nap: egész nap azon küzdöttem, hogy cicire édesgessem és délután 4-kor vettem észre, hogy csak egyszer aludtL Örülök, hogy javult a helyzet.

Dühöngés a cicin, tényleg nagyon rossz. Nekem is csapkodott. Most csak a végén teszi, gondolom azért, mert akkor már nem úgy jön a tejci. Nekünk is teljesen eltűntek azok a nyugodt félórácskák, amikor szopizott. Most már ritkaságszámba megy, ha nem jár a keze föl-le és én ne izguljak folyamatosan, hogy mikor kezd el üvölteni, és rángatva ellöki magától a cicit.
Kitartást! És tényleg találd ki, hogy mi lenne mindkettőtöknek a legjobb. Ja és ha van tejed, akkor ne adj neki tápszert!
Nagyon szép, amiket a családodról írtál! Minden tiszteletem a Tiétek, hogy ilyen „bevállalósok” vagytok babaügybenJ

Dino!
Köszönöm, hogy leírtad a történeted. Sokat tanultam belőle és nagyon-nagyon tisztellek. Én szerintem nem tudtam volna 2,5 hónapon keresztül folyamatosan küzdeni.
A lényeg: „nagyon szép és jó dolog a szoptatás, de nem mindenáron”

Györesz!
Köszönöm a gratulációt!
Ügyesek volt a nagyfiú, hogy hősiesen viselte a szurit. De jó nektek, hogy szinte egy évig semmi újabb szúrkálásJ
Sokat gondolkodom a hozzátápláláson már. Úgy várom. Azt hiszem Te leszel köztünk a nagy segítség, ha majd nekikezdünk mi is. Szerintem nagyon klasszul csinálod + Norbika is jó partner benne J

Dia!
Gratulálok a negyedéves nagyfiúhoz! Csuda csini az új szerelésében!
Lassan nekünk is el kellene gondolkodnunk keresztelőn. Tavaszra terveztük. Igaz, hogy most is tavasz van, bár ha kinézek az ablakon, ez az állításom nem nagyon állja meg a helyét (már megint szakad a hó L )
Sajnos a szopival tényleg együtt jár a hajhullás. Én is hallottam már a barátnőmtől. Valahol olvastam is erről egy cikket. Ha megtalálom, majd felteszem. Egyél sok gyümit! Én emellett szedem az Elevitet is.
Megjött már a tgyás? Vagy még mindig ülnek a pénzen?

Sys!
Jobbulást! Nem értem, hogy miért ne lehetne lázasan szoptatni. Én is mindenhonnan azt hallottam eddig, hogy lehet, sőt így a szervezeted által termelt ellenanyagok eljutnak a picihez, így ő nehezebben tudja elkapni a betegséget.
Tejcsi J

Csanikó!
Neked is köszönöm a történeted! Te is nagyon ügyi vagy, hogy így megoldottátok!
Jobbulást nektek is! Tündéri a kiscsaj!

Gombóc!
Betegségek + Depi L Ezek az önveszélyes gondolatok sajna nálam is előfordultak! Na ekkor ijedtem meg igazán. Éreztem, hogy társaságra van szükségem, így elhívtam a húgomat egy hétre, hogy legyen társaságom a babán kívül is. Ez most úgy érzem sokat segített. Jobbulást Neked!

Andi!
Jobbulást! Ügyes a picúr, hogy ő egészséges maradt!
Felírtam ezeket a jó kis ötleteket a fogyihoz! Sok kis apróság, de sokat jelentenek. Nekem is le kéne tornáznom 5 kilót, hogy a szülés előtti súlyomhoz jussak. Most még nem merek a tejci miatt.
68-as rugik! Bizony már mi is hordunk kb. 1 hónapja, pedig még csak most vasárnap töltöttük be a 3.hónapunkat. Egyszerűen úgy nyúlik a legénykém, mintha húznák. 53 cm-rel született és tegnap 69-nek mértük!!! Én sem gondoltam, hogy ilyenkor már 68-asokat fog hordani.

Anikó!
Irigyellek a napirendetekért. De jó lenne, ha nekünk is végre lenne már egy bejáratott. Ami késik, (talán) nem múlikJ

Barbi!
Gratulálok a negyedéves Szonjához!

Köhögés: nálunk is az öklét próbálja megenni, és ilyenkor néha mélyebbre „csúszik” a keze, amitől köhögni szokott. Máskor pedig a nyálát nyeli félre. Nekem ez már nagyon „természetes” dolog, ezt csinálja már vagy 2 hónapja.

Na most ment el a dokinéni. Kihívtam, mert két napja mintha a délutáni sírásánál egy kicsit rekedtnek hallottam Marcikát. De semmit nem talált – hála Istennek – sem a torkánál, sem a tüdején. Minden rendben. Erre a szinte születésétől szortyogó orrát (ugyanaz mint Györeszéknél) náthának titulálta. Pedig nagyon jól tudja, hogy ez a szörcsögés folyamatos. És nyugtatott is mindig, hogy nincs semmi baja. Így nem tudom oltásra vinni csütörtökön. Na ez legyen a legnagyobb problémánk, majd jövő héten.

Tényleg lehet valami ebben a mensi alatti tartalmasabb anyatejben. Jó 3 órás alvás után evett valamennyit, a tejtől éppen nem duzzadó melleimből és most olyan jól el van. Lehet, hogy ezzel a kevéssel is jóllakott? Remélem!

Azt hiszem ezzel a nem rövidke írásommal bepótoltam az elmúlt pár napot. Akinek nem írtam, attól bocsi!

Puszi Mindenkinek! Melinda

ui: én nem értem ezeket a mosolygós fejecskéket. A Word-ben írtam meg a levelem, akkor még mosolyogtak! Most pedig J betű lett. Szomorú fejecske L. Hogy kell ezt csinálni? Olyan béna vagyok!

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok Lányok!

Hát látom megint annyit írtatok, hogy nem győzöm olvasgatni.

Györesz, Anikó, Melinda!

Nekem a fenekem még elmegy, de szélesedett a csípőm, a combom csak 2 cm-rel nagyobb az eredetinél, de a hasam.
Képzeljétek el, hogy 68-as derekam volt és 38-as méretem.
Most, atya ég: 81-es derék és 42-es méret.
Teljesen kész vagyok.
A császártól azóta sem ment vissza a hasam pedig annyit hasazom, hogy csak na.
Bár fogyizom, meg tornázom, sőt kenem magam cellulit krémmel három hét alatt 3 kg ment le.
De még mennyinek kéne, legalább 8-9 kg-nak, hogy egyáltalán rám menjenek a régi rucijaim, én szülés óta még nem tudtam felvenni a 38-as méretű ruhákat.
Már már azon gondolkodom, hogy soha nem leszek a régi.
De amikor látom, hogy nálam háromszor kövérebb emberek olyan szépen lefogynak 30-40 kg-ot hát azon kapom magam, hogy nekem milyen keveset kellene leadnom és még sem megy annyira.
Ez van.
A melleimről ne is beszéljünk.
Van egy barátnőm aki 20 kg-ot hízott és nagyon nagy mellei voltak.
Ne tudjátok meg most 55 kg és szinte nincs is melle.
Kiakadtam most pedig megint kisbabát vár és 3 hónapos terhes. A kisfia Norbika most 1 éves 4 hónapos. De a barátnőm már 4 hónappal szülés után deszka volt.
Hihetetlen. Hogy nekem miért nem sikerül?
Szerintetek?
A tali jó lenne már nagyon.

Dia!

Hol vagy?
Minden rendben?
Válaszolj szombattal kapcsolatban.

Puszika mindenkinek:

ANDI
tandi

Dia Barbi!

Boldog Hófordulót Dominak és Szonjának!!!!!!
PUssz:

ANDI
tandi

Sziasztok!
Mindenkinek köszönjük a hófordulós köszöntést!Kép
Andi!
Csak akkor gyertek ha nem vagytok betegek!
Különben jó a szombat délután.Három óra jó nektek?
Majd írj!Akkor áthoznátok a lagzis kazikat is?

Bujka!
Üdv újra közöttünk!Kép
Szerencsére most 2.-án megkaptam a pénzt.Kép
Nem siették el az utalást.Kép
Köszönjük a dicséretet.Kép

Kata!
Nem lehetne illatosnak is lenni és hajasnak is?Kép
Mi jól vagyunk köszi kérdésed,Domi két napja reggel 5-ig alszik.KOPKOPKOP!!!Kép
Veletek mizus?Fiúk jól vannak?
Megdicsértem már Raul fotóját?Nagyon cuki.Tiszta anja.Kép
Neked van még menszid?Nekem most megint izékedik.Nem igazi vérzés,hanem olyan rózsaszines folyás.KépEl kellene menni jövőhéten Brúnóhoz.

Anikó!
Bánfi szag.Brrrr!Kép
Komolyan szereted?Kép
Engem érdekeltek a képek.Nagyon tetszik Krisztike még mindig.KépJó lesz menyemnek.Kép

Györesz!
Én terhesség előtt havonta egy sport szeletet vagy valamilyen kis csokit megettem és meg volt a havi adagom.Rá nem tudtam nézni több édességre.Persze úgy is kövér voltam.Kép
Amióta megszültem habzsolom a sütiket,csokikat."persze csak a fogamhoz valót.Kép"Nem tudom miért kivánom ennyire az édességet!?Ja,és az a poén,hogy nem is hízok tőle egy dekát sem.Igaz,nem is fogyok.Kép

Remélem nem lesz gond az oltástól az éjszaka!

Saxi!
Jobbulást a férjednek!Hú,szörnyű lehetet a gyomor tükrözés!Kép
A csajok jól vannak?Kép

Barbi!
Megjöttetek már a sielésből?Beszámolót kérünk!Kép

Akiknek nem írtam külön azokat is puszilom!Kép
Mindenkinek alvásban gazdag éjszakát kivánok!KépDia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Hát Norbi ezt az oltást viselte a legjobban! Amikor haza jöttünk kapott kúpot aztán 3 órát szunyált, közben kétszer cicizett, de ott is elaludt, aztán amikor felkelt nagyon jó kedvű volt. Volt egy kis hőemelkedése, fürcsi után kaptt estére mégegy kúpot és most durmol, remélem jó nagyot!!!

Anikó!
Nagyon aranyos Krisztike! Egyre nagyobb, nagyon szép formás baba! Nagyon tetszik az a kép ahol alszik a párnán! Olyan tündériek amikor így eldobják magukat!

Melinda!
Örülök, hogy megnyugodtál és hogy már jobb a helyzet!
Norbi sem szopott soha sokat! Én is mindig meglepve olvastam, hogy a többi baba, akik ráadásul kisebbek Norbinál micsoda mennyiségeket szopnak, de Norbi így is nagyon szépen fejlődött, sőt a védőnő még azt is mondta, hogy nagyon gyorsan hízik! Persze ez azóta lelassúlt, de tudod Ő egy picit koraszülött volt (36.hétre jött) és már két hónapos korára megduplázta a súlyát! Nekem is azt modták, hogy nagyon jó a tejem és a picur is nagyon jól hasznosítja!
Aranyos vagy hogy így látod ezt a hozzátáplálás dolgot! Eddig én is azt hittem, hogy nem lesz semmi gond Norbival, hiszen már az első falatokat is olyan szépen ette, de 4 napja mindenre szorítja össze a száját és egy falatot sem akar enni, pedig nem rég még úgy falt mindent amit adtam neki! Azt olvastam, hogy ilyenkor hagyni kell egy pár napig, aztán újra próbálkozni! Hát majd meglátjuk! Muszáj lesz, mert mostmár egyre kevesebbet hízik. 2 hét alatt csak 12dekát hízott. Tudom, hogy ilyenkor ez már normális, de akkor is!
Multkor én is így jártam, hogy Wordben írtam meg, aztán bemásoltam és átváltoztak a mosolygós fejecskék!?

Andi!
Én is 38-as méret voltam régen, most kb. 42!
Multkor én is kiakadtam a védőnőnél! Volt ott két anyuka a babájukkal és hallottam ahogy beszélgetnek, mindkettőnek 5 hónapos volt a babája, épp mint Norbi, de hát Ők olyan vékonyak voltak! Se has, se fenék, se cici, semmi! Ezt hogy csinálják? ÁÁÁÁÁÁÁ, nem is érdekel! Ha nem sikrül lefogynom akkor egy kis bögyös maca maradok! Kép Majd akkor azzal fogok hódítani! Kép Ez is valami, régen úgy sem volt nagy cicim!

Dia!
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉdessssssssssség!!!!!Kép A terhesség alatt én sem kívántam ennyire mint most! Most is kakaós kekeszet rágcsálok, pedig a Norbi diéta szerint csak délig ehetek ilyeneket! Egyszerűen nincs akaraterőm!!!!! A lényeg hogy tornázok és ezzel meg tudom nyugtatni magam!!!!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Szia Saxi!
A férjednek jobbulást!!!!!!
Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Szokás szerint megint van amit elfelejtettem írni!Kép
Szóval:
Szedem az elevitet és a maltofer fol vasat mégis hullik a hajam.KépMellette minden este 3-4 féle gyümiből salit eszek.
Viszont a körmeim gyönyörűek.Kép"Legalább valami vigasz.Kép"
Ilyen szépek még sose voltak.Erősek és hosszúak.Igaz,ma este fogom levágni,pedig úgy sajnálom.
A hajhullás miatt azért félek,mert félek,hogy Domi lenyeli és megfullad.KépMert ugye a ruhámon is van ő pedig nyalogat.Kép

Méret:
A múltkor itt volt a nővérem és elmentünk a La Halle-ba vásárolni."Már bezárt és kiárusítás volt."Kicsit irigykedtem,hogy 2 gatyát vett 1500ft-ért,igaz,fél árért volt kettő.Na de 38 méret kell neki!KépFelháborító!KépUtoljára 20 éves koromban volt ilyen méretem ,pedig ő is szülés után van.Kép
Ma már tényleg nem jövök többet!KépPusz.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?