Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsa,Tamesz
Nagyon édesek ezek a kissrácok!!!Nagyon!!!Kép

Panka
márc.21.-én lesz a következő és én is nagyon várom,mert kíváncsi vagyok szépen növekszik-e és a méhlepényem is jól mükszik-e még (remélem),nekem már 28+3 naposnál II-es stádiumba volt.
Én sem szeretm a padlizsánt.
Majd csütörtökön mesélj ám!Kép

Szegény picikém ma olyan sokáig csuklott.Úgy sajnáltam,remélem ez nem olyan rossz neki.Eddig azt vártam érezzem már,hogy csuklik most meg sajnálom.

Timurr 31+1
Vendég

Sziasztok!

Olyan rég jártam erre, kicsit bekukkantok!Kép
Először is nagy-nagy gratula minden babának és mamának!
Mivel nálam programozott császár lesz, így ha a héten nem indul el fiatalember, akkor jövő hét hétfőn befekszem és szerdán már a kezemben tarthatom életünk értelmét!
Kép
Már annyira várom, és annyira izgulok!
Szóval legkésőbb jövő héten ÉDESANYA leszek!!!!
Kép

Sziasztok!
Ildi 38+0

delfinke

Zsuzsa
Nem eszel-iszol olyasmit, amitől fájhat Áron hasa?
Én rettentően odafigyelek ezekre, és Kristófnak tényleg csak nagyon ritkán fáj a pocija, akkor is utólag kiderül, hogy melyik kajám volt a bűnös.
Nem ajánlott ilyenkor enni-inni rostosat (pedig a legtöbb kismami tömi magába a banánt, narancsot, rostos üdítőket, holott ez igenis felelős a pocakfájásért, mi a kórházban minden anyukára rászóltunk, aki ilyesmiket evett), továbbá szénsavasat, aprómagvas gyümölcsöt, erősen fűszereset, puffasztó ételt, ezenkívül Kristóf pocija pl. attól is fáj, ha én tejes kaját eszem.
Figyeld meg, milyen kaják után fájlalja a pociját és azokat iktasd ki az étrendedből!

Vagy vegyetek Mecsek-teát, ez speciális babatea, kamillát és édesköményt tartalmaz, Kristófkán mindig segít, jó nagyokat pukizik tőleKép
A védőnőnk szerint az is segít, ha a baba hason fekszik. Kristóf pl. csak így hajlandó aludniKép
Vagy, nálunk a bébihordozóban-ücsörgés is hatásos pocakfájás ellen, mivelhogy összekuporogva ül benne.

Remélem valami azért segítKép
Vissza fog itt jönni a tejcsi, ne izgulj!!!Kép

És nyugi, én se fogom magam soha utolérni. Most kivételesen ki van takarítva és el is van mosogatva, de egyébként teljes káosz szokott lenni nálunk. A mosógatnivaló hegyekben áll a konyhán, a szennyestartó dugig, néha már nincs mit felvennünk, kaját szerencsére hoznak a nagyik, a lakás mocskos (szerintem), kupi van mindenhol. Én is tök ápolatlannak érzem magam, sokszor csak este 10-11 körülre tudok lezuhanyozni.
Szóval semmire sincs időm. Pedig most még úgy-ahogy alszik nappal. De mi lesz majd, ha már nagyobb lesz, és még többet kell majd vele foglalkozni, meg játszani, és ha majd már lassan nekem kell főzni magunkra. Azt meg pláne el se tudom képzelni, hogy ezt mások hogy tudják végigcsinálni 1-2 másik gyerek mellett?! Hát minden tiszteletem az övékKép

Viszont, jól írtad, hogy 4200gr??? Nem írtad el véletlenül??? Mert így ezek szerint alig
300gr-ot hízott majd' 1 hónap alatt?
Ez nagyon kevés. Kristóf 1 - másfél hét alatt hízik ennyit.
Kristófka kerek 1 kilót hízott 1 hónap alatt, Cicmerák Gergője pedig ha jól emlékszem 1200gr-ot.
Na mindegy, csak kérdeztem. Nehogy ezen is idegesíts magad. A lényeg, hogy hízikKép

Babus

Kép
babus2005

Zsuzsa
És újragondondoltam, amit az előbb írtam.
Biztos vagy benne, hogy a hasa fáj???
Nem lehet, hogy alapból kevés volt neki a tej, (oké, tudom, hogy az elején rengeteg tejcsid volt, dehát ki tudja. Nem elkeserítésképp, de nekem is nagyon sok tejcsim volt az első másfél hétben, még lefagyasztani is akartam, vetettem is apucival Aventes lefagyasztó zacsit, aztán hirtelen "apadni" kezdtem)
Visszatérve Áronra, lehet, hogy a kevés tejcsitől éhes, ezért sír mindig(én a 300gr-os súlygyarapodásból erre következtetnék)
Lehet, hogy nincs is itt semmiféle pocifájás.
Nem mértétek egyszer se le, hogy mennyiket eszik?

Babus

Kép
babus2005

Egy kis csemege a kiváncsiaknak Kép

<!--attachment: Val_r_sz_let_s_nek_t_rt_nete-196568.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*67.6*Val%e9r*Val%e9r+sz%fclet%e9s%e9nek+t%f6rt%e9nete%2edoc --><center><pre>
KépValér
Valér születésének története.doc (67.6 k)</pre></center><!--/attachment-->

Angéla
angéla

Sziasztok
Köszönöm a drukkot. Lányok ha terveztek még egy babát, akkor nagyon vigyázzatok a GYES melletti 4 órás munkával, mert úgy jártok, mint én. Kivéve, ha az a négy órás munka bére magas. Elég egy hónapot is dolgozni magas bérrel GYES mellett és ki tudjátok játszani a maximumot az ellátásokból.

Finiselők mindent bele.

Ui.: ma döntöttem el, hogy a TB-re fogok specializálódni, úgy is ezt tanulom. Mível sajnos 10 emberből 10 mást mondott, hogy mit kellene csinálnom, hogy ne járjak rosszul, ill., hogy mi alapján számolják az ellátásokat. Hiába olvastam el a szakcikkeket, törvényeket, hogy mire hivatkozzak, mikor mindenkitől ellentétinformációkat kaptam. Ide értve a TB-t, munkahelyi ügyintézőket, stb.

Monika
monazsu

Monazsu

Most már engem is összezavartál, most akkor lehet vagyis megéri dolgozni gyes mellett vagy nem?

Angéla

Nagyon jó volt olvasni a szüléstörténetedet! Kép

Babaképek is nagyon jók, édesek nagyon a babák! Kép

r
ruzicsky

Köszönjük a dícséreteket!!!

Babus,
a súlygyarapodást honnan nézed? A születési súlytól vagy amennyire lefogyott a kórházban???
Mert Marcell 3450-el született, 3260-al hoztuk haza, most szombaton volt 4060, holnap fogjuk mérni, de 1 kg növekedés nekünk sem fog semmiképpen összejönni!!!

Jimbone,
ne keseredj el, a házimunkák úgyis megvárnak, én mindig ezzel vígasztalom magam, akinek pedig nem tetszik az segíthet!! Tegnap is csak a 2/3-át vasaltam ki a cuccoknak, de közbe megszáradt egy újabb adag, szóval olyan, mintha nem is csináltam volna semmit. A takarítás meg tragikus, naponta lehetne, de ki győzi!!!!???? A héten még főzök, de lehet, hogy benevezek valami ebédhordó cégre, mert a párom ebédel én meg vagy igen vagy nem, vagy van időm főzni vagy nincs, szóval megbeszéltük, hogy napi egy meleg kaja kellene nekem is!
Ha kicsit kitavaszodna akkor összefuthatnánk esetleg, mi már jókat sétálunk a környéken, csak most nagyon fújt a szél!!!
A hasfájásra mi kaptunk homeos bogyókat, két fajtát adott a dokinéni, kifeszülös hasfájásra és összekuporodósra, ha gondolod megadom a nevüket, nekünk segített!!! De a mecsek tea is jó, bár a fiam utálja, csak ha csuklik akkor issza meg, mert arra már rájött, hogy akkor elmúlik!!!

Na szaladok vacsit tálalni, lassan hazaér a párom győrből!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Angéla!
Köszi a történetetKép

Babus!
Akkor mi a francos karikát ehet egy szoptatós anyuka?? Jó, én is tudom, hogy sokmindent nem ajánlott, de most, hogy így felsoroltad, hogy mit nem "lehet" enni, akkor én megkérdezem, hogy Te pl. mit szoktál enni? Amúgy is már több barátnőmtől meg akartam kérdezni ezt, de amikor lehetőségem lenne rá, akkor mindig kimegy a fejemből, úgyhogy most pont kapóra jött a téma. Köszi-köszi az infót előre is!Kép

Muki(34+5)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Angéla,

Tök jó érzés volt olvasni a születéstörténetedet!
Jó, hogy részletesebben leírtad, mert sokszor mások nem írják le, csak kb. azt, hogy mikor kezdődött, meg mikor lett vége.
Elolvastatom a férjecskémmel is. Szerintem azt én sem bírnám, ha sajnálna...pedig már a gátmasszázsnál is úgy néz rám amikor egy kicsit felszisszenek, hogy tiszta szomorú a szeme...

Amúgy kik beszéltek körülötted a fájásokról??

Ja, Valérka extra édes!!

CSibe

Kép

Kép
csibe26

Sziasztok!

Érzésem szerint mi sem maradunk már sokáig egyben. Elég sokat keményedik az egész pocim (joslófájás), a szeméremcsontom is eléggé fáj, lehet, hogy kezd beilleszkedni Alexa buksija? Kép Bízom benne, hogy jövő szerda előtt nem érkezik, ugyanis addig síel a drága doktorunk, utána viszont szabad a pálya, jó lenne, ha nem is várna sokkal tovább. Kép (mintha ez kívánságműsor lenne...) Kép
Már a múlt heti ctg-ken szenzációs méhtevékenység-görbét produkáltunk, érdeklődéssel várom a következőt, csütörtökön.

Az összes kisbaba nagyon cuki! Egyre jobban várom, hogy én is a karomban tarthassam az enyémet.Kép

Zsu + Alexa
tothzsuzsi

Angéla, köszönjük a szüléstörténetet, tényleg jó volt olvasni! Kép Hogy értve néztél ki "furcsán" aznap reggel a párod szerint?

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Tamesz
Én attól a súlytól számolom, amennyire visszaesett a születése után. Kristóf 2700gr-mal született, utána lement a súlya 2520gr-ra, és a múlt hét kedden, azaz hónaposan volt 3510grKép tehát pont 1kg-t szedett magáraKép

Szerintem nálatok is tök jó a súlygyarapodás, nekem egyedül Zsuzsánál tűnt fel, hogy 3900gr-mal született Áron, 3 nap híján 1 hónapja, és mégis csak közel 4200gr?!
A mi dokinénink szerint 1 HÉT alatt min. 150gr-ot kell gyarapodnia egy babának, de 200gr lenne az ideális, a 250gr pedig már egyenesen szuperKép
Mi átlag 250-300gr-okat szedünk fel 1 hét alattKép

Muki
Én valószínűleg a kaja dolgot is túlzásba viszem, de tény, nem is fáj Kristófka pocijaKép
Ettől függetlenül szerintem mindent lehet enni, csak mértékkel, és odafigyelve, hogy mi okoz a babának pocifájást és mi nem, mert lehet, hogy pont a te babádnak a felsorolt dolgok közül pl. ne, fájdul meg a pocija ettől vagy attól. Ki kell tapasztalni.
De szerintem, és ez csak az én magánvéleményem, nem lenne olyan sok pocifájós baba, ha az anyukák jobban odafigyelnének a kajálásukra.
Szerintem 10-ből 9 kismami gond nélkül enne pl. narancsot, amitől persze visít szegény gyerek és ki van kiáltva hasfájós babának.

És hogy én miket eszek? Húsféléket, krumplikat, leveseket, tésztákat(kivéve a káposztásat), spagettit, tegnap pl. máglyarakást ettem. Gyümölcsök közül az almát. Inni pedig csak szénsavmentes ásványvizet, ritkán bodzaszörpöt iszom.

Teszek fel egy pár új képet, most este készültekKép, jóllakottanKép (az arcocskáján lévő pici anyatejes kiütésektől tekintsetek elKép)

Kép

Kép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok
Ruzicsky: Csak akkor érdemes, ha magas a jövedelmed, mert ha szeretnél még egy babát és a TGYÁS, GYED-es irányadó időszaka a GYES alatti év (táppénz irányelvei alapján számolják el, ami azt jelenti, hogy a szülést megelőző év január 1-től veszik figyelembe a jövedelmedet és annak a 70 %-át számolják alapnak.) és akkor dolgozol, akkor azt veszik figyelembe. Ha nem dolgozol mivel a GYES nem jövedelem akkor a szerződés szerinti jövedelmedet veszik figyelembe ha az kevesebb, mint a minimál bér kétszerese, ha több, akkor max. a minimál bér kétszeresének a 70 %-át veszik alapul a GYED-nél. A TGYÁS-nál nincs megkötés, ott a fizetésed 70 %-át veszik figyelembe és abból csak adót vonnak. A törvény alapján viszont legalább 180 nap jövedelemmel kell rendelkezned ahhoz, hogy a tavalyi jövedelmedet vegyék figyelembe, ha nincs 180 nap, akkor a szülést megelőző 180 nap jövedelme az irányadó időszak. de az ügyintézők össze-vissza beszélnek. (Társadalombiztosítási törvény 48 §-a alapján) Remélem érthető voltam, de ha leírod, hogy pontosan mi érdekel, akkor tudok konkrétan válaszolni rá. Az a baj, hogy már én is kezdek összezavarodni, mert mindenki mást mond, pedig a törvény egyértelműen rendelkezik erről.
Monika
monazsu

Sziasztok!

Minden újdonsült anyucinak gratulálok!

Angéla!

Nagyon megnyugtató a szüléssztorid, és nekem sok erőt adott. Szeretném megköszönni! Az ilyen kismamikat szeretem, akik nem akarják elrettenteni a még a nagy esemény előtt állókat! Sajnos van aki sportot űz ebből. Szóval köszi! És még valami: gyönyörű a fiad!

Dalmi
(38+3)
dalmi

Angéla!
Nagyon jó volt olvasni a születéstörténeted. Ilyenkor egy kicsit sajnálom, hogy én császáros leszek, de persze tudom, hogy a Fiamnak így a legjobb és legalább én sem izgulok, hogy megsérül a születése közben vagy túl sokáig lesz oxigénhiányos állapotban. Nem is értem, miért agonizálok ezen, amikor csak az a fontos, hogy Neki jó legyen Kép!

Babus!
Küldök mailt, amiben benne lesz a teljes nevem és a telefonszámaink. Szerintem hétfőn már hazajövünk, mert császárral is csak 4 napig tartanak bent. Majd később kell visszamenni varratszedésre. Remélem hazaért már a dokink, ha mégsem, akkor tedd légyszi holnap közhírré, hogy tudjam mire számíthatok Kép!

Zsuzsa!
Szerintem ne aggódj a súlya miatt. Mindenhol azt olvastam, hogy a kis súllyal született Babócák gyorsan gyarapodnak, a nagy súllyal születettek viszont nem annyira. Nekik nincs is mit behozniuk Kép!

Minden Baba nagyon édes és nagyon jó érzés nézegetni a fényképeiket, úgyhogy rakjatok csak fel szépen sorban sok-sok fotót Róluk Kép !!!

Jó éjt mindenkinek!

Eveka

Kép
eveka

Delfinke,

Visszaolvasva sem találtam miért leszel császáros?
jammie

Sziasztok,

Nagy nagy gratula minden 'babazonak', irigyellek benneteket nagyon.A babak gyonyoruek, es nagyon jo nezni a kepeket.
Angela, koszi a tablazatot es a szuletestortenetet.Nagyon jo volt olvasni.
Sajna a Gyes es hasonlo dolgokhoz nem tudok ertelmesen hozzaszolniKép de a magyar rendszer szerintem atlathatatlan...Itt legalabb konkretan megmondjak mi utan mennyi penz jar, sot a multkor a no kezsegesen azt is elmagyarazta hogy hogyan toltsem ki a papirokat ahhoz hogy meg egy kis "plussz"-hoz is jussak.
Timurr az ar fugg attol hogy milyen merleget talaltal, mert nekem most hoznak egyet Pecsrol, es 5000 Ft ott.Igaz nem digitalis, de 2 kilo az egesz merleg es lapos, egyszeruen hasznalhato...A kakiszemetes itt is eleg draga, 70 dollar, es szerintem nem nagyon eri meg...(passz hogy otthon mennyi, de azt tudom hogy az utantoltojebe kb 25 hasznalt pelus fer bele, es erdemes figyelembe venni hogy az utantoltot sem olcso cserelni...)en maradok a sima "zacskoba" csomagolasnal es a kukaba dobasnalKép.
A padlizsanos receptet holnap kiprobalom, bar meg egy honapig nem szeretnek szulniKép.
Szep napot nektek.
Gabi (33+5)
gabii

Sziasztok,

Borbolya,
nem tudom mi van velem alvás téren. Sosem voltam egy jó alvó de most már szerintem 2 hónapja virrasztok hajnalban. Az az érzésem h nem bírok ennyit egy helyben feküdni. Már zsibbad a két oldalam, most már ott tartok ha a kezeim is. Sokszor a csípőm is. Sokszor úgy kelek hajnalban h kialudtam magam. Még szerencse h du. tudok pótolni.
A pocakom egyébként most már nekem is egész kismamás. Képzeld múltkor akartam egy bugyit venni, téli kabátban, az eladóm meg végigmért és megkérdezte tőlem h nem lesz-e kicsi? + ugyan az nap akartam a kórházba gombolós hálóinget venni és az eladó elővett egy XXL-st mire én mondtam h ez egy kicsit nagy lesz, erre szintén végigmért és megkérdezte h akkor mekkora kell. Tisztára ki voltam akadva. Ennyit h büszke vagyok a pocakméretemre...

Tegnap voltun NST-n (nálunk ez van) méhtevékenység 0, babuci aludt, szóval a dokim mondta h jövő hétig valószínű nem szülünk.

Zsana
őszintén megmondva egy kicsit irigyellek h fájás nélkül tágulsz. Remélem a szülésed is könnyű lesz. Szorítok

Angéla,
nagyon szép a kisfiad és köszönjük a szüléstörténtetet. + a gyors a táblázatot

Adri
hadri

Babus!

Köszi a kaja tippeketKép Hallod, Kristófka tök édi, és egyáltalán nem látszanak a pici pöttyök a pofiján, még így sem látom, hogy felhívtad rá a figyelmetKép

Muki(34+6)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Jammie!Azért lesz császár, mert medencefekvésű a kis drága! Nem akar dolgozni ezzel a szülésdologgal! Kép
De remélem még azelőtt elindul a nagy útra, mielőtt a kórházban látogatási tilalom lesz! Mi próbáljuk meggyőzni esténként, hoy itt kint sokkal jobb neki! Kép

Ildi
38+1

delfinke

Sziasztok!

Hát irtó gyönyörűek a babák, egyik szebb mint a másik.
Voltam 4D ultrahangon és olyan jó kis képeket kaptunk. Egyébként a Praxisba voltunk a Győrfinél, nekem nagyon szimpi volt. Gombóckám bealudt, pedig csokit is ettem ,hátha beindul. Szóval szép nagy baba 1800 gramm és még csak a 30 héten vagyok. Sok a magzatvizem és ezért nem érzem az intenzív mozgásokat. Egy kicsit megnyugodtam, mert mindenki irta, hogy fú mennyit izegnek-mozognak és nálam meg alig egy kis mocorgás. Úgyhogy állok Beni babából, sok vízből meg egy kis plusz kilóból. Rakok fel képet, szerintem egy tök jó élmény megkukucskálni.
Patri

BenedekKépKép
patri

Monazsu!

Hát konkrétan az a kérdésem, hogy megéri-e gyes alatt dolgozni vagy sem. Azt én is tudom, hogy normál esetben hogyan számolják a dolgokat, de ha jól értem amit írtál, akkor az a lényeg, hogy a gyes alatt ha dolgozol, akkor már nem az első baba előtti jövedelmet veszik figyelembe, hanem már az újat, amit a gyes alatti munkával kerestél. Na de te nem azt mondtad, hogy csak két hónapot dolgoztál gyes alatt, az meg nincs 180 nap, akkor miért aszerint számolnak? Nem beszélve arról, hogy milyen alapon számolnak aszerint, amikor ugye ott 4 órás megkötés van, vagyis nem lehet normál 8 órás munkát végezni, vagyis ez csak egy kis kiegészítés gyes alatt, ami megengedett. Úgyhogy szerintem egyáltalán nem logikus ebből a kis kiegészítés zsebpénz szinten megengedett dologból bármilyen járulékot számolni (de hát gondolom a TB-t nem érdekli a véleményem). Szóval akkor az a lényeg, hogy csak úgy vállaljon az ember lánya 4 órás munkát gyes alatt, ha százezreket fizetnek érte, amúgy jobban jár, ha inkább nem csinál semmit?

r
ruzicsky

Patri
Nagyon cuki a kis Benedek,jó látni az én kisbabóm is milyen lehet most.Nagyon édes kis pofija van.Kép

Gabii
Ez digitális,simát lehet kapni olyan 5.000 körül ahogy írtad.

Angéla
Jó volt olvasni a történeted,úgy irigyellek benneteket!Olyan jó lehet babázni.Kép

Nincs valami extra jó napom.Hajnalig 2-ig nem aludtam semmit,utána 4 pisi,rémálommal megspékelve,aztán fél kilenckor keltett a sógorom nőnap alkalmából.Mindegy úgyis ébredeztem.Ráadásul vettünk egy falvédőt amit kimostam,ahogy rávolt írva 40 fok,és mégis a sárga részén lettek kék foltok,megfogta.Majd 7.000-ért,nagyon örülök neki,nem látszik annyira,de akkor is!

Babus
Kristóf nagyon ari,kész kis legényke!Kép

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Még egyben, de ez lassan már nem is hírértékű nálam. Kép Tegnap beszéltük a dokimmal: lehet, hogy nem is igazi túlhordásról van szó, hanem előfordulhat (bár elég ritkán), hogy a ciklus 25-26. napján történt a megtermékenyülés, így a terhességem lehet, hogy fiatalabb 10-11 nappal. De ezt majd meglátjuk a bébin, ha megszületik, hogy lesznek-e rajta túlhordási jelek. Ha még egyben leszünk, akkor holnap megyek újabb vizsgálatra, amniora és NST-re. Közben meg irígykedem a már babázókra, jó lenne már nekem is a karomban tartani egy makkegészséges Ákos nevű kicsi babát. Kép

Súlygyarapodás: nekem Csabi 3200 g-mal született, hónapról hónapra 400-500 grammot hízott, így duplázta meg a súlyát 6 hónapos korára. Annyira nem összehasonlíthatóak a bébik, hogy mennyit esznek-híznak, stb. Csabi amikor pici volt, még 2-3 hónaposan sem evett egyszerre 150 grammot. Mindig kevesebbet, de azt a doki szerint jól hasznosította. Kép

Timurr, falvédő Kép, alvás Kép.

Patri Kép, Benedek baba nagyon édi. Kép

Babus Kép, Kristóf továbbra is gyönyörű, és milyen nagy fiú már! Kép

Angéla Kép, köszi a szüléstörténetet, nagyon jó volt elolvasni. Már engem is nagyon izgat, hogy Ákoska születése milyen lesz majd. Remélem, mesébe illő. Kép
És köszi a táblázatot is, most már nagyon én következem. Kép

Most lépek rendet rakni, legyen szép napotok!

Beatrix
beatrix28

Sziasztok!

Úgy tűnik, hogy valami van a levegőben, ugyanis én is nagyon rosszul aludtam. Illetve amikor aludtam, az jó volt, de kb. 2-3 óránként felébredtem és elég nehezen tudtam visszaaludni. A végén már "kicsit" bosszantott a dolog. A Fiacskám pedig nagyon rendes, mert szinte soha nem kell éjszaka kimennem WC-re Kép. Nagyon ritkán hajnal 1/2 7 körül megyek ki először, de inkább bírja 8-ig. Remélem, ha kijön, akkor is ilyen nyugis lesz Kép. Néha azért van olyan, hogy ki kellene mennem, de akkor átfordulok a másik oldalamra és szólok Marci/Somának, hogy menjen arrébb. Eddig szinte mindig megtette Kép.

Képzeljétek, holnapután ilyenkor már lehet, hogy látni fogom a Fiúnkat, mégha nem is adják egy ideig a kezembe a császár miatt. Ez már nagyon izgalmas. Remélem egészséges lesz és boldog, és örülni fog, hogy mi vagyunk a szülei. Nem is tudom elhinni, hogy már ennyire közel van az érkezése Kép. Persze Apuci elkapta tőlem a nátha-influenzát, pedig Ő szinte soha nem szokta Kép. Nálam 3 nap alatt hatottak a homeós bogyók. Nála holnap lesz a 3. nap, remélem így csütörtökre rendbe jön Ő is Kép.
Holnap megyünk az utolsó CTG-re és méhszájvizsgálatra (brrr). Elvileg még hazaengednek és majd csütörtökön megyünk szülni. Most megyek, megpróbálom kipihenni az éjszakát, aztán még el kell olvasnom néhány dolgot arról, hogy mit kezdek majd a Kisfiúnkkal itthon, no meg jöhet a hajmosás, stb. Remélem még ezeket megvárja. Ha mindezzel végzek, akár már holnap is kijöhet Kép.

Beatrix!
Nem akarsz Te is 10-én szülni Kép ?

Babus!
Hazaért a dokink? Sikerült Vele beszélned? Nem betegedett le véletlenül Kép? Remélem Kristóf ma nagyon rendesen viselkedik! Megkaptad az e-mailem?

Babázók!
Olyan szépen süt a nap, ma biztosan nagyokat tudtok sétálni a Gyerkőcökkel!

Ildi!
Ha megvártok engem még egyben, akkor majd leírom a császáros tapasztalatokat Kép!

Patri!
Benedek nagyon édes! Tényleg jó nagy Kép! Nekem a 28. héten volt 1220 g-os a Kisfiam. Mondjuk nem is lesz túl nagy, örülök, ha a 3 kg-ot eléri a Kis Drágám. Azzal már elégedett lennék Kép. Persze kevesebbel is, csak egészséges legyen. Nagyon szép neve lesz! Én szerettem volna, ha Benedek vagy Bendegúz lesz a fiam, de Apa sajnos leszavazta Kép...

Eveka

Kép
eveka

Sziasztok,

Nemsokára indulok a kórházba mert a mai NST-n erős fájásokat diagnosztizáltak a doki meg be is akart fektetni.(Még annyira nem fáj csak a mutató akadt ki) Ha van valakinek egy kis szabadideje a szorításra megköszönném, biztos jól fog jönniKép
jammie

Jammie Kép,

nagyon drukkolok Neked/Nektek! Kép Kívánom, hogy minden rendben menjen, és hamarosan Te is kezedben tarthasd a babádat. Kép

Eveka Kép, akár 10-én is szülhetek. Kép Mindegy mikor, csak gyorsan és könnyen menjen! Kép

Beatrix
beatrix28

Jammie,
Szorítunk Kép

Tamesz,
Írd le légyszíves a hasfájásra való homeos bogyókat.

Borbolya,
Felpüffedt az arcom, meg a szemem Kép Azt látta rajtam a párom.

Angéla
angéla

Sziasztok! Kép

Jammie!
Gondolok rátok! Kép Lehet, hogy már a kezedben is tartod őt? Kép Várunk vissza!!!

Képzeljétek, Bernát nagyon rendes, mert megvárta a mai vizsgatanításomat Kép Most már jöhet!
Mikor kijöttem a suliból olyan szépen sütött a nap, hogy gondoltam, most itt az idő Kép Még idáig semmi. Csütörtökön kell újra dokihoz mennem, de már a kórházba. Lehet, hogy még holnap el tudok menni a főiskolára is?

Szép napot!
Dorka 39+4
dorka

Zsuzsa,

A Kardos doktornál szültem és nem bántam meg. A D szobában voltam, és csak az utolsó előtti napon lett szobatársam. Egyedül azért jobb volt Kép.
Csecsemősők nem nagyon segítetteg, igaz nem is mentem hozzájuk. Időnként bejöttek megkérdezni, hogy minden rendben van-e. De ennyi volt.

Szegény Valér is hasfájós. Legalább is éjszaka nem sokat alszunk. Nappal mint a kisangyal, de este... Kép pedig a kórházban éjszaka is aludt rendesen.

Angéla
angéla

JAMMIE!

Nagyon drukkolok, szerintem már csak egy kicsit kell kibírnod, és gyorsan meg lesz a babukád. Aztán majd "irigykedhetünk rátok".

Eveka!
Köszi, szerintem én sem húzom ki május 15-ig, mert a gép Beni baba dekái után azt mondta, hogy áá, én május 5-ére vagyok kiírva. Na majd meglátom, úgysem rajtam függ. A babád sem kicsi, ne hülyéskedj, teljesen jó a 28. héten a 1220 g. ez lenne a normális. Úgyhogy nem aggódj megfogja még a 3 kilót is haladni. Az én kis Gombóckám a sok, pedig nem tudom, mitől, a vitamin nem dobhat ilyen nagyot. Nektek mi lesz a neve, Apa milyen névre voksol?

Timurr
Hanyadik hétbe vagy? Nem mentek ilyen 4D ultrahangra, bár nem tudom melyik kórházba szülsz baj (bocsi a táblázatba megnézhetném), de vannak kórházak ahol van már 4D ultrahang, és olcsóbb gondolom. Én annyira nem ragaszkodtam hozzá, de férjem győzködött, hogy egyszer van ilyen lehetőség, és már csak nagyon a vége felett jó még menni. Olyan jó volt meglesni, hogy szundizik, meg tényleg voltak még ott babák képei és mindegyiknek más és más a kis arca.

Babus
Oké, csak annyira összevágott minden a névvel meg a lakóhellyel, hogy gondoltam szereztem Neked egy rokont. De sajna nem jött össze. Gyönyörű Kristóf, irtó helyesen trónól a teljes elégedettség tudatában. Tényleg mennyit változott a kis arca, olyan nagy pasis lett. Ha tudod, ird már le, hogy mik azok a kaják amiket esetleg szoptatás alatt nem ajánlanál, szerintem sok kajáról nem is sejtjük. Pl: az epret olvastam valahol, hogy azt nem ajánlják.
Patri
patri

Sziasztok!

Tegnap este 5 órára sikeresen hazaértünk mi is. Jól vagyunk, bár Zsani vagy rajtam lóg, vagy a picit piszkálja. Szerencsére a kicsi egész jól tűri, pontosabban alszik állandóan míg nem szopik. Tejcsi is van bőven, az éjszakát is végigaludtuk, kétszer kelt fel szopizni csupán.

Na akkor a szüléstörténet:
2005.03.03. csütörtökön délután átvettük végre az új autónkat, így minden akadálya elhárult Grtéike érkezésének. Este már "furcsán" éreztem magam, de nem olyan szülésféle dolognak fogtam fel, csak az egész napos mászkálásnak.
2005.03.04. Hajnali 3 körül ébredtem mintha fájna a derekam és pisilni is kell. Amolyan csigatempómmal megjártam a WC-t majd visszafeküdtem, de elaludni már nem tudtam mert kb 10 percenként fájt a derekam. Egy darabig ott feküdtem az ágyban, majd inkább felkeltem. Ekkor ültem le a gép elé és írtam nektek. Majd a csomagomat készítettem össze teljesen, ami még hiányzott beleraktam. Közben a férjem is felébredt, ő is összekészült és végül 7-kor elindultunk a férjem munkahelyére. Ott ő elrendezte a diákjait, nehogy már ne csináljanak semmit, míg mi szülünk. Engem meg a kollégáim kaptak körbe hogy most tényleg meg biztos, hogy meglesz a lány. Nekem a"fájásaim" közti szünetek közben szépen rövidültek. Mikor 8 után elindultunk a klinikára már olyan 5-7 percenként jelentkeztek. Fél 9 után értünk oda, az orvosom megvizsgált, és közölte hogy mecóniumos a magzatvíz, 2 ujjnyi a méhszáj, így irány a szülőszoba, és amint megtörtént az előkészítés jön burkot repeszteni, mert ez a baba most már meg akar születni.
9 után értem fel a szülőszobára ott felvették az adataimat ( a felvételis orvos azt mondta, hogy ahogy nézi délre már szoptatok, pedig csak rám nézett), majd regisztrálták a babát 20 percig NST-vel, utána kaptam beöntést is (amit Zsanival kellemetlenebbnek éltem meg) végül lezuhanyoztam. Ekkor már fél 11 volt, a fájások már jöttek szépen 5 percenként, de olyan erősebb mensi szerű görcsnek mondanám őket.
10:40 körül ért fel az orvosom, ekor megtörtént a burokrepesztés és már 3 ujjnyi volt a méhszáj, majd bekötötték az oxitocinos infúziót. Na ekkor beerősödtek a fájások. A szülésznőm felajánlotta, hogy próbáljam ki a nitrodus gázt, max nem használ a babának nem ártok vele, és ha jó akkor jelentősen tudja csökkenteni a fájások érzetét. És nálam annyiban használt hogy míg a fájás tartott azt kellett mélyen lélegezni és arra figyeltem hogy ezt jól csináljam, majd mikor vége lett a fájásnak akkor elkezdett zsibbadni mindenem. Olyan vigyorgó gáz, mert mikor nincs fájás tök jó érzés. Közben mint kiderült a szomszéd vajúdóban volt az orvosomnak egy másik szülése így párhuzamosan itt is volt ott is. De inkább ott mert ott a babával nem volt minden rendben állandóan esett a szívhangja, míg mi haladtunk szépen. Emlékszem is hogy hirtelen eltűnt mindenki, mert annak a babának gyorsan meg kellett születnie, ekkor volt pontosan dél. Ekkor jött vissza a szülésznőm, akinek mondtam hogy úgy érzem nyomnom kell. Mondta hogy az orvosom épp "szülésben" van nem e tudnám kicsit visszatartani??? Na ekkor elég hangosan (kiabáltam ám Kép) mondtam hogy nekem mindegy hogy ki az ügyeletes orvos, vagy a ki felvett a szülőszobára, bárki, csak jöjjön mert én nem tudom visszatartani. Na ekkor gyorsan kitoltak a 2-es szülőszobára, az 1-esben az orvosom már varrta azt a kismamát akinek a babája "brachizott" és gyorsan meg kellett születni. Mire átmásztam a másik ágyra, odaért az orvosom is, pont jött egy fájás és már nyomhattam is. A második ilyen fájáskezdeténél volt a gátmetszés amit érezni nem éreztem csak azt hallottam hogy az olló elsőre nem "fogott" így az orvosom kicsit káromkodott, de még e fájás alatt meglett Grétike. 9/10 apgarral 4100g és 52 cm, 35-ös fejkörfogattal.
Na ez volt a szülésem kellemes része. A méhlepény kijött, az orvosom a kérésemre megmutatta, nem is volt olyan szörnyű. Majd mondta, hogy nagyon vérzek ezért be kell nyúlnia és a méh falát letisztítani. Hát azt a 20-30 másodpercet ellenségemnek se kívánom. Majd kaptam 3 öltést. Végül átvittek a megfigyelőbe, ahol kaptam egy méhösszehúzó infúziót (naladoros) amitől reszkettem mint a nyárfalevél és szédültem is. Végül csak sikerült rábeszélnem az orvosom hogy ne kelljen az egészet megkapnom, csak kb a felét és miután levették már fel tudtam kelni. Lezuhanyoztam, és utána kimentem a szüleimhez és a kislányomhoz, akiket közben a férjem behozott (persze kivittem Grétit is de erről hivatalosan senki nem tud) Végül 6 óra előtt kerültem le az osztályra mert csak akkorára szabadult fel hely.
A gyerekágyas osztályon is inkább negatív élmények értek most: nagyon meleg volt, igaz ezt a babák szerették, én kevésbé. Ráadásul péntek volt, így nem takarították egész hétvégén a WC-t és a fürdőt, épp csak a szobát mosták fel naponta 1-szer. Tiszta ágyneműt se kaptunk, csak szombat reggel egyszer, még szerencse hogy nekem nem lett se véres se koszos. Majd a csecsemősök is bunkóztak, ráadásul Grétitől vért kellett venni, a mecóniumos magzatvíz miatt, ezért a kis fején szétpukkasztottak egy vénát. A hallásvizsgálatot hajnali 2-kor végezte el a csecsemős szakápoló, mert épp akkor ért rá. Nem érdekelte hogy én is és a gyerek is alszik. Felkeltett minket. Ezért hétfőn 2005.03.07-én elvileg nem jöhettünk volna, de kicsit erélyesebb voltam és a doktornő bár megpróbált megijeszteni, alaptalanul és olyan dolgokat írt a zárójelentésre, amit ma 2005.03.08.-án a saját gyerekorvosunk egyszerűen nem értett. "A gyerek nyugtalan , irritábilis" Igaz hogy csak eszik alszik, kakál büfizik és tisztába tevéskor üvölt, de egész jól bírja hogy a nővére piszkálja, simogatja. És a doktornő akkor látta először, azt set udta milyen volt mikor megszületett, csak a pillanatnyi állapotából ítélte meg.

Na megyek mert a nagy nem akar nélkülem aludni. Majd jövök még ha tudok a 2 csajtól..... NA mire elküldöm túl vagyunk az alváson és a védő is járt itt...

Nadine és az 5 napos Gréti

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Jammie!
Hajrá!Kép

Gyors híradással szeretnék jelentkezni. Ma voltam a harmadik CTG-n. Lenke baba sokat mocorgott, és jó kis grafikont produkált. A vérnyomim sajnos most magasabb volt, mint szokott, 150/80, emiatt megemelte a doki a vérnyomáscsökkentő dózisát. Viszont az UH-on minden ok, a méhlepény nem öregszik, zárt a méhszáj, és a baba becsült súlya kb. 2870 gramm volt, ami szerint 1 hét alatt 200 grammot gyarapodott. Doki szerint tapintás után még picivel talán nagyobb is. Ha még bennt marad 10 napig, ahogyan hivatalosan kellene, akkor meglesz a 3 kg. Kép
Vizeletemben sem volt semmi kóros, meg nem vizesedik semmim, úgyhogy a toxémiámat úgy néz ki rendben tartja a vérnyomáscsökkentő , na meg a diéta. Grrrrrrrr...
Az egész terhességem alatt mindig volt valami nyűgöm, ami miatt izgulni kellett...hol az AFP-t, hogy a terheléses vércukrot kellett ismételni. Ezek után abban bízom, hogy a szülés problémamentes lesz. Most amiatt izgulok, hogy el ne kapjam a páromtól az influenzát, vagy hogy le ne zárják a kórházat.
Ma nagyon cuki volt a dokim...úgy köszönt el, hogy vagy a szülésnél, vagy jövő héten találkozunk. Kép Igazából ekkor tudatosodott bennem, hogy már nincs sok hátra...azért remélem utóbbi lesz belőle.

Dalmi
(38+4)
dalmi

Sziasztok!

Angéla, Jimbone,
a mi gyerekorvosunk homeopata dokinéni is egyben és ő ezeket adta. Szedni úgy kell, hogy egy pici műanyagkanálban forral vízben kell 1 szem bogyót felolvasztani, és azt lenyeletni a gyerkőccel.
-Ha hátra kifeszülős a hasfájása akkor Dioscorea Villosa CH9-et kell adni,
-ha öszegörnyedős akkorColocynthis CH9-et
-a fogázáskor pedig majd a Chamomilla Vulgaris CH15-öt

Nálunk a kifeszülős a jellemzőbb, de lassan egy hete nem volt rá szüksége, szerintem fejlődik a bélrendszere is, jobban elbánik a lufikkal!!!

Jimbone,
mi ma beugrottunk a koliba a munkatársaimnak megmutatni a gyereket, és utána felétek jártunk, de nem tudom az elérhetőséged!!!! Ott vettünk apának tortát, mert neki ma van a szülinapja, a gyerek meg ma egy hónapos!!! Így ma buli lesz!!!
Nagyon jól mutat az autósülésben a legényke, nálunk is kedvence a gyereknek, nekem is a védőnő javasolta, én van amikor két evés közötti időben benne hagyom, szerintem is elég profik ezek már!!!

Jammie,
megy a drukk Nektek is!!!

Dorka,
gratula a vizsgatanításodhoz, gondolom nagyon megkönnyebbültél, és most már csak a babócádra koncentrálhatsz végre!!!!!

Nadine,
nem semmi a szüléstörténeted, főleg a gyerekorvos érdekes volt, üdv újra itt, sok-sok energiát a két csajhoz, nem is tudom, hogy lennék rá képes, most még ez az egy csöppség is leköt rendesen!!!

Mi kihasználtuk a napsütést és csavarogtuk, most pedig nagyot alszik a kisfiam és engedi, hogy anya kicsit babanetezzen!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Írjunk ide!
Vendég

Mi történt a fórummal?????
ruzicsky

Szerintem csak átmeneti a probléma. Ha mégsem, akkor itt "találkozunk". Kép
beatrix28

Remélem visszakapjuk a régit,deha nem akkor szerintem folytassuk itt!Kép
Vendég

Sziasztok!

Azt írták, hogy karbantartás miatt szünetel!!!

Asszony
asszony

Hát akkor addig szerintem tartsuk karban magunkat itt!

Asszony
Régen írtál , mizújs veled?

Timurr
Vendég

Szia Timurr!

Most kezdtem a 32. hetet. Már nagyon várom a végét, első babásként már nagyon szeretném látni a babámat! A legutóbbi uh-on, 30 hetesen 2200gr-ra becsülték!

Asszony
asszony

Asszony
Én is most vagyok 31+2,akkor majdnem egyszerre vagyunk!Jól emlékszem,hogy fiú lesz a baba?
Szép kis súlya van akkor már,jó nagy baba lesz.
Nekünk 28+3 naposan 1300-ra mondták,most hízlalom.
Te iszol majd málnalevél teát?
Beszereztetek már mindent?

Timurr
Vendég

Hát sziasztok!

'majd gutát kaptam, hogy mi történt a fórumunkkal, írtam is a szerkesztőnek, bár gondolom csak tud a problémáról.

Asszony!
Jó húsban van a babádKép

Muki(34+6)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Hmm. Itt meg mi történt?!?

Asszony, tényleg szép nagy a babóca!

Mi betöltöttük ma a 37. hetet, húú. Össze kéne pakolnom a kórházi cuccost, de nagyon nehezen szánom rá magam. A babaszobán az utolsó simításokat végezzük, még fel kell rakni a falvédôt, meg vissza kell húzni a kölcsönhordozónk kimosott huzatát, és azt hiszem, akkor készen is vagyunk.

Ma nem született újabb manó?? Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya
Ez szupi,gratula a 37. héthez innen már bármi történhet.Kép

Én nem lepődnék meg,ha gyarapodott volna a topic babák száma,ma biztos front van,ma megint lightos a mozgolódás oda bent és a macskám meg bedilizett.

Nektek is kiszokta támasztani a lábaival a baba a bordát?

Timurr
Vendég

Sziasztok,
Zsana élettársa vagyok, és örömmel értesítelek titeket, hogy ma 13:07-kor megszületett Vilmos fiunk, súlya 3840 gramm és 55 cm hosszú.
Gyerek és anyuka jól van, igyekszem holnapra képekkel is szolgálni, remélem addigra a fórum is "lábraáll".
Krisztián
zsana75

Sziasztok,

Ezt nem hiszem el h egy szerverátállítás hetekig tart. Most már nagyon unalmas. Nem csoda h az őszi-téli topikosok átmentek máshova.

Zsana gratulálok! Várjuk a képeket. Mekkora baba!

Nálunk egyenlőre semmi. A babuci jól érzi magát odabent. Azért most már kezdek izgulni.

Adri
37+4
hadri

Sziasztok!
Milyen évszak is van? Tökre elfelejtettem, mert itt úgy zuhog a hó, hogy valamelyik sarkvidéken érzem magam!

Zsana! Kép
Nagyon gratulálunk! Várunk vissza! Lassan minden mostanra kiírt anyuka a kórházban van. Gyerünk 30. hét környékiek, tartsátok itt a frontot, meg bennünk a lelket, hogy hamarosan mi is babázunk! Kép

Sajnos Kristóf tegnap estére belázasodott. Az előbb mértem 39-et nála, kapott lázcsillapítót, leszívtam az orrát, és vissza is aludt, mint egy kisbaba. Édesen szuszog szegénykém.

Én meg úgy nézek ki, mint egy nagyon ronda lufi!!! De komolyan! Biztos a nátha miatt is, de tegnap estére úgy feldagadt a lábam is, mint még soha! Én még ilyet nem láttam! De ami tényleg extra ronda látvány, az az arcom. Most legalább látom, milyen lennék mondjuk 90 kilósan brrrrr! Elrettentő lenne Kép
Lehet, hogy ma már tényleg szülünk? Azért most Kristóf miatt nem vagyok nyugodt, bár már nagyfiú, nem is amiatt aggódom, hogy náthás, lázas. Volt már ilyen sokszor, számtalanszor. Csak valahogy úgy képzeltem a szülést, hogy otthon mindenki jókedvűen várja, hogy hazaérjünk, és nem úgy, hogy most vajon milye fáj, ki vígasztalja, nagyon hiányzom-e neki stb. Szóval az anyai aggódás kénytelen lesz három felé szakadni a három gyerekem miatt Kép Azért ez persze jó érzés is, de nagyon fárasztó lelkileg. Nem igazán tudsz egy helyre koncentrálni. Bár úgy gondolom, hogy ez a legkisebb itt a pocakomban, amikor majd jelez, hogy kibújna, akkor úgysem hagyja, hogy másra figyeljek Kép A nagyszülőké lesz az itthoni két gyerekemért való aggódás arra a pár órára Kép

Na, tartalékolom az energiát. Nekem ma még főiskolám is van. De ilyen ronda képpel be merjek menni? Komolyan ijesztő látvány vagyok (a magam számára mindenképp), így el is gondolkoztam, hogy felhívom az orvos barátnőmet, mennyi idő alatt képes a toxémia kialakulni, mert nekem múlt csütörtökön a vizeletem tiszta volt, a vérnyomásom is rendben volt. Valószínűleg ez már tényleg inkább a szülés előtti extra vízvisszatartás lesz... remélem.

Tavasziasabb időt mindenkinek!
Dorka
39+5
dorka

Dorka és a többiek

Ti mindjárt babázhattok!!!Pár nap.

Dorka
Ez a vizesedés egy jel nem?Mindent bele!

Gratulálok Zsanának a babához,jó kis paraméterei vannak Vilmosnak!

Babus,és aki vett Brendonos rucikat

Az lehetséges,hogy a brendonos rucik kisebbek mint a többi.Én vettem egy 52 cm-el született bébinek egyet(56-ost) és két hetesen pont jó neki,az lehetetlen,hogy két hét alatt 4-5 cm nőtt a baba,most pont jó neki,de szerintem mire kimossák már nem tudják ráadni.Most beijedtem már csak nagyobb ruhákat fogok venni,ilyen hamar nyúlanak?

Timurr
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?