Új privát üzeneted érkezett!

ATD:
haskörfogat (bizonytalanul, de arra gondoltam a három betű alapján, de így már biztos vagyok benne) Kép

Ricinus olaj...
már írtam, hogy péntekre voltam kiírva, és előtte csütörtökön a beöntés után kaptam a Szülésznőtől két ek. ricinusolajat, ami után natúr citromlevet kell inni, mert "kibéleli" a szádat és olyan, mintha nem akarna lemenni... Kép
Azt mondta, hogy ez egy szülésre érett terhességet (az enyém az volt), beindít. Pontosan a hasmenés által (ahogy Rókica írta). Nem részletezném, hogy milyen délutánom volt... A Szobatársamat (akivel nagyon jól összebarátkoztunk), egy hosszabb (egész délutános) sétára küldtem, és még így is irulva-pirulva ültem a WC-n, ami a szobán belül a sajátunk volt (még szerencse)... Rá két napra ment el a nyákdugó, és vasárnapról hétfőre virradóra kezdett folyni a magzatvíz (tehát 4. éjszaka). Egyszóval: a szülést nem drasztikusan indítja be, hanem elég kíméletesen... (csak azt a néhány órát kell "kibírni", míg dolgozik a ricinusolaj a pocakban. Viszont garantáltan kiürít... Kép Remélem sikerült elég diszkréten vázolni a "mellékhatásokat"...

Mirci
mircimama

Mj-Móni!
Csak pisiinger főleg. Egy-két cseppnél azért több, de nem túl sok.
Vizeletvizsgálat valóban célszerű lenne, mert akkor legalább ezt az irányt ki lehetne zárni.

Andi
andi18

Mirci: Nekem már a leirásra is hányingerem lett... olaj a számban... fuj...

Mondjuk ha már nagyon elege van az embernek, akkor gondolom ezt még otthon el lehet intézni, és akkor beöntés se kell :P

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Andi:

A kellemetlen pisilésre, kicsit talán a logikával ellenkező módon, igyál jó sok vizet (literszámra). Ha valóban fertőzés, segit kiöbliteni a hólyagot, és akkor a pisilés sem olyan kellemetlen, ha van mit kiüriteni.

Egyébként nem lehet, hogy egész egyszerűen fejjel lefelé fordult a baba, vagy esetleg most helyezkedett a feje a méhszáj fölé és most nyújtja ott az izmokat/szalagokat?

Szerintem ha aggódsz, egy telefont mindenesetre megér a dolog.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vendég

Andi,
most aztán elindítottam a lavinát babaméret ügyben. Kép kár volt, mert így lehet, most páran elkezdenek parázni fölöslegesen.
anno megfogadtam, h. nem fognak érdekelni a méretek, mert az átlagtól eltérés legtöbbször nem jelent semmit. viszont a sok vérezgetés és gyógyszer, amit eddig belémtömtek azért nem vmi megnyugtató érzés... persze tuti minden rendben! Kép
falina
falina

Párom nagyon aranyosat mondott tegnap... kijelentette, hogy bár imádja a növekvő pocakomat meg a nagyobb melleimet, mégis hiányzik neki a fenekem! Haha!!! Szerinte a pocakom a fenekemből épitkezik, mert még mindig csak 1 kilót hiztam, viszont szerinte a fenekem sokkal kisebb lett.

Aki látott a talin szombaton, az ugye tudja hogy semmi nem alulméretezett rajtam. Kép De mégis nagyon jól esett.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok Lányok! Kép

Tündérke! Kép

Nagyon-nagyon örülök, hogy egészséges a Babód!!!!

Mircimama! Kép

A barátnődet akartam kérdezni szombaton, azóta megszületett a Babája? Ja, látom igen! Gratula Neki!!!

Ja, és szerintem Johanna volt, aki Timmba után jött (és nem szemüvegbe). Szerintem... Kép

De Johanna gyere, és erősíts meg! Kép

Mmónika! Kép

Gyógyulgass tovább!

Henci! Kép

Tényleg jópofa a férjed!
Az enyém is meghallgatja a sztorikat, ha tetszik ha nem. Kép De külön kérni nem szokta!
Bááár, változik a lelkem. Tegnap pl. nézegette a "Terhesség hétről-hétről" c. könyvemet, a bejegyzéseimmel együtt. Sőt, kérdezősködött a szüléssel kapcsolatban is, ráadásul mostmár nem úgy állt hozzá, mint régen, hogy "ugyanmá’, nem fájhat az annyira". Még a végén rá tudom venni, hogy ott legyen velem? Kép

Johanna! Kép

Sajna ezzel a hajszáleres problémával perpillanat nem lehet sokat kezdeni... Kép Majd később, amit Pipocs is írt. Rajtam már lehetne dolgozni... :-/

Rokica! Kép

Pár napja padlizsános-olasz paradicsomszószos (egyenesen Olaszországból Kép) tésztát ettem, de szerencsére nem szültem meg. Kép Bár a parmezánsajt hiányzott. Kép))))

Timmba! Kép

Szuper, hogy megtaláltad a Praxis kedvezményét!
Várjuk a híreket az UH után!

Falina! Kép

Én is azt mondom, hogy ne aggódj azon az egy hetes eltérésen! Akár problémamentes a terhességed, akár nem! Inkább próbálj nyugodt lenni, az segít, az idegeskedés tuti nem!!!

Lányok! Kép

Én is nagyon jól éreztem magam a talin! Örülök, hogy láthattalak is Benneteket! Annak meg aztán végképp örülök, hogy ennyire jó ez a csapat!
Remélem hamarosan újra találkozunk!!!

Márti!

Nagyon jó, hogy eljöttél, én otthon is sokat meséltem Rólad, és már tényleg nagyon kíváncsi voltam. Kép

Hanee! Kép

Még egyszer köszi a szervezést és a cd-ket!
Tegnap meghallgattam a Babazenéket, először sírva nevettem rajta (elérzékenyültem, de egyben viccesnek is hatott), meg kellett szokni. Igazából furi volt, hogy így hallom a mindenféle bébizajokat Kép. Meg aztán a stílus is kissé más volt a tőlem megszokotthoz képes, ugyanis én a rock-zenét csípem. De azért ha van valami más, de jó, azt is meghallgatom.
Szabinak pedig kimondottan tetszett, szóval a lényeg, hogy fogjuk hallgatni!

Rita! Kép

Ne szomorkodj, majd jössz a következő talira!
Remélem meggyógyultál!

Képzeljétek,

A múlt héten szinte egy percig sem fájt a hasam, pedig a melóhelyemen minden nap szokott (ez megy évek óta, kihagyás nélkül). Azt hiszem ez az Omega3, halolaj kapszula teszi, mert másra nem tudom fogni. Remélem tényleg, és akkor megvan mit kell használnom. Most eszem azt rendesen, egyelőre minden oké. Fúú, nagyon örülök, mert ez tényleg hihetetlen!!!

Sok puszi Mindenkinek!

Viki(23+0)
vikó

Sziasztok!

Akkor mellékelem a táblázatot, amit egy fénymásolt grafikonról néztem le.

A BDP fejátmérőt, az ATD valószínűleg hasátmérőt jelent. Az alsó és a felső érték közötti értéket mértek a magzatok 90% -ánál, szóval ha valaki nem esik bele ebbe a tartományba, akkor sincs tragédia..

<pre>
Hét BDP mm ATD mm
14 27-32 23-29
15 30-36 26-32
16 33-39 28-35
17 36-42 30-38
18 39-46 31-42
19 42-49 35-45
20 45-53 38-48
21 48-56 40-51
22 51-60 42-54
23 54-63 45-58
24 57-66 47-61
25 60-70 50-65
26 63-73 53-68
27 66-76 55-71
28 68-79 58-74
29 71-82 61-78
30 74-85 64-81
31 77-88 67-84
32 79-90 70-88
33 81-92 72-90
34 83-94 75-93
35 85-96 77-96
36 87-98 79-99
37 88-99 82-102
38 90-100 84-105
39 91-101 85-107
40 92-102 87-109
</pre>

Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

Lánoyk!

El kell mesélnem milyen képtelen álmom volt (el is aludtam reggel Kép)

A Babucim a kezemben volt...nem tudom, hogy került ki a pocimból, de ott volt a doki is, és azt mondta, h. nagyon aranyos, de idekint még nem maradhat, vissza kell tenni...
De ő nem tud ilyen műtétet csinálni, elvitt egy nagy fejeshez, az meg azt mondta, hogy ezt ő sem tudja megcsinálni. Mire én össze-vissza könyörögtem, hogy de próbálják meg, tegyék vissza a hasamba valahogy!!! Végülis vissza tudták varázsolni. Kép

Nóóórmális vagyok???? Ilyet álmodni! Kép

Andi!

Sztem is egy telefont eressz meg! Kép
vikó

MircimamaKép
Gratula a Barátnődnek!

AndiKép
Hívd fel a dokit, hogy nyugodt legyél!

LányokKép
Kalkuláltam Briós méreteit. Minden adata szerint 5 nappal nagyobb, a combcsont-hossza alapján pedig +7 nappal idősebb. Ez utóbbit nem bánom, ugyanis idesapja rövidlábú és ráadásul görbe. Bízom benne, hogy Briós lány létére ezt nem örökli.Kép

IstvánosokKép
Se beöntés, se borotválás nincs! Még kérésre sem!

Henci
henci

Rókica!

Én a vészhelyzetben láttam annó, hogy olyan levest ettek a kismamák, hogy aznap kb.5-en megszültek.
Ha minden igaz, köménymagos leves.
Nem tudom mennyi a valóságalapja.
A szex viszont többek szerint hatásos. A dokik is javasolják szülés előtt állóknak, hogy szeretgessék meg még utóljára a kispapit, mert utána ki tudja mennyire megy el a kedv, és mennyi energiát vesz el a baba.
Egyébként a méhösszehúzódás indíthatja a szülést, a spermiumok, pedig segítenek a méhszáj fellazulásában.
De én biztos , hogy a 36. héttől nyomatni fogom a málnalevél teát is.
Erre is sokan esküsznek.

Mircike!

Bence nagyon okos, hogy érti ezt a babanetes témát.Kép
Eszembe jut a kis anygyal haja.Kép

Giggancs!

Noéminak a tapsikálós képe, még így is nagyon édi, hogy már láttam.
Leírom a számom, hogy ha Gigi miatt nem tudsz jönni, legalább üzenj, mert nem leszek ma már gépközelben. 06 70 365 24 23

Andi18!

Szerintem mindenképpen erőszakold ki a dokitól, hogy megnézzen. Nekem is van olyan, hogy rossz helyre helyezkedik, és fájdalmas, de az nem fáj több órán keresztül, mert ahogy én is mozdulok, ő is áthelyeződik. Na ezt jól megmondtam.
Ha pedig felfáztál, vagy valami gyulladás miatt fáj, azzal jobb nem viccelni, mert beindíthatja a szülést.

Hanee!

Nem tudom a pontos számot, de ha ott leszünk, akkor majd tudsz üzenni Ákosnak, hogy hova jöjjön.

Puszi mindenkinek.

Kép
Kép
pipocska

mzx-móni,
kérlek gépeld be nekem a 12., 14. és a 16. hétre vonatkozó clr -tól-ig értékeket!
nekem bdp-t nem mértek ui.
köszönöm:
f.
falina

Andi18
Ha főként pisiinger MINDENKÉPPEN vizsgáltasd ki magad! ez nekem gyanús igy az altáji hasi fájdalommal!

RokicaKép
Már mondtam neki, hogy TITOK, nehogy visszahallják az új munkahelyeden, hogy babát vársz még véletlenül se, de azért még1x figyelmeztetem. Oxi, azt hiszem a héten talán eljut EdináhozKép

MircimamaKép
gratula a kis jövevényhez, igy ismeretlenül is.

VikóKép
Micsoda álom, nem lehetett túl jó éjszakád.
szerintem kifejezetten jót fog tenni egypár év babázás neked. Valami nem lehet rendben ott a munkahelyeden, ha mindennap fáj a hasid!

MZX-MóniKép
köszi a táblázatot, ki is nyomtatomKép

Üdv mindenkinek,
MJ-Móni 21+3
mj__móni

gyerekek, képzeljétek, hétvégén annyit nőtt a hasam, hogy nem megy rám a kabát, másikban kellett jönnöm Kép

A
16+4

ancsipancsi

Sziasztok Kép

Talis lányok, jó volt Nektek KépKép Gondoltam Rátok, hogy épp teát szürcsölgettek és simizitek a pocitokat KépKép

Velünk minden rendben van, iszonyatosan kezd nőni a hasam- a kezdeti laposság után Kép. Egy újabb képet feltettem az albumba, igaz itt direkt rásegítettünk, hogy na milyen is van/lesz heteken belül Kép. Max. annyi, hogy sokat nem tudok ülni egyhuzamban, mert fáj a csípőm, medencém, ahogy lazulnak ott az izmok. És néha iszonyatosan begörcsöl a lábfejem, húzza a lábujjaimat, ez nagyon kellemetlen. Eddig azt hittem ez mg hiány, de talán kalcium hiány is lehet (most olvastam).

Andi18, Hajni20, Mzx Kép
Még babavárásom hajnalán, mivel minden gondolatom e körül forgott, ezerrel olvastam és böngésztem a netet. Akkor készítettem egy táblázatot, hétről hétre mi történik a babával, mamával, orvosi vizsgálatok, innen - onnan összeollóztam, + találtam egy olyan linket, ahol a baba kora alapján a crl, bpd, béta hcg stb. értéket ki lehet számoltatni, s kivadásztam az adatokat (mindig beírtam egy korábbi mensi dátumát falsként, s sorra néztem gyakorlatilag naponként Kép - kicsit horror munka volt, de megérte!) Így kialakultak a heti alsó-felső határok is a méretekre. Szívesen megosztom veletek, én a mai napig hasznosan forgatom:
<!--attachment: H_TR_L_H_TRE-196405.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*237.1*t%e1bl%e1zat*H%c9TR%d5L+H%c9TRE%2exls --><center><pre>
Képtáblázat
HÉTRŐL HÉTRE.xls (237.1 k)</pre></center><!--/attachment-->

Jó csemegézést!

Rókica Kép
Merénylet volt ezt a padlizsános receptet bedobni Kép azóta egyfolytában ennék és ennék Kép.

Vanda
21+3

Vanda

Kép
vanda

Falina!
http://www.fetalmedicine.ac.uk/gw/html/wheel.html
Ez is egy jó oldal, ha ide beírod a mensid időpontját vagy amint látom lehet választani a fogantatás időpontját illetve a kiírt időpontot is, illetve a ciklus hosszánál kicsit variálsz rajta (én is így csinálom, hogy kijöjjön az UH szerint mondott kor) És rányomsz a calculate gombra, akkor pontosan kíirja hogy hány hetes vagy most. Aztán Show Fetal Detals és már adja is, hogy kb mennyinek kellene lennie a picinek. De nem betojni, ha valami esetleg nem stimmel, mert ez csak egy átlag méret!! Amíg a doki azt mondja, hogy szépen fejlődik, ne tessék aggódni!!

Mzx

Még április környékén sem fogsz tudni járni az előkészítőre?? Persze minden elmondok majd!

Wica
25+6
wica

Vanda: :D

Örülök hogy sikert aratott! Kép Én is szivesen megkóstolnám. Már korog a gyomrom, már ebédidő van de itt még senki nem kerekedett fel hogy menjünk enni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vikó,
nem semmi az álmod, én a múltkor a (már két hete megszült) Szomszédasszonyommal vajúdtam egy nagyon spéci szülőszobán álmomban. Azt hiszem meg is szültük a Babákat...

Istvánosok,
most beszéltem egy szülésznővel (J. Andrea) és április 1-én megyünk a Párommal szülőszobanézőbe...

Henci,
nem rossz pedig a beöntés, ahogy Pipocska is mondta, az ember lánya mégiscsak komfortosabban érzi magát, és nyugodtabban nyom, ha tudja, hogy "csak" a Baba jöhet ki... Miért nem adnak beöntést (még kérésre sem)???

Mirci (köszi a gratulációkat a Barátnőm nevében is!Kép )

Rókica,
látod milyen hasznos, hogy lefordíttattam a receptet???
mircimama

Most látom, hogy ez a fenti link pont az amiről a Vanda írt. Csak valahogy nekem a babanet kicsit elszunyókált Kép
wica

Wica Kép
Pont erről a netoldalról gyűjtöttem ki és tettem be a táblázatomba az összes fellelhető adatot hetenként. Kép

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Wica Kép
Kép

Vanda

Kép
vanda

Mzx-Móni!
Jól gondoltátok, az ATD a harántirányú hasátmérö.

Andi!
Sztem is hívd fel a dokidat, majd ö megmondja, mi legyen.

Vikó!
Egyre többen vagyunk a hülye álmainkkal. Nem tudom, honnan jönnek ezek az abszurd dolgok.

Éva (28+0)

Kép
sygnum

Lányok!

Pipocska:
És ha én sem tudom hova kell menni hogy találok oda? A Keletitől merre kell menni? Igazából ez igy hülye kérdés volt, hogy hányas házszám, mert az mindegy: A Keleti pályaudvartól hogy jutok oda ha ott leszállok a piros hetesről?

hanee
hanee

Vikó Kép
Micsoda egy álom! Kép
Szerencsére csak álom volt.
Az ilyen furcsa, kombinált álmok ahogy haladunk előre a terhességben szerintem egyre gyakoribbak lesznek.

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Andi18 Kép
A hólyaghurut igen, gyakori pisiléssel jár. Folyamatosan pisilési-inger alatt voltam én is, de sok soha nem jött, csak csipp-csöpp. Fájni, csípni nem csíp? Ha tudatosan figyeltem, akkor talán éreztem vmiféle égő érzést, de ez sosem volt olyan veszélyes.
Viszont egy vizelet vizsgálatot megérne a panaszod. Az orvosodat hívd fel nyugodtan, hogy adjon beutalót (vagy a gondozódat, nem tudom nálatok mi a "bejárási útvonal" Kép, nálunk az összes beutalót a gondozó adja).
Egyébként még arra is gondoltam, hogy a babád keresztben feküdve igencsak rátelepdhetett a hólyagodra, és azért is érzel gyakrabban pisiingert. Miután én átestem egy igen komoly hólyaghuruton, s csak "ráfogtam" hogy "nyom a babám", inkább a dokit tanácsolom. Ja és ne ijedj meg, teljesen kezelhető a dolog, ha netalántán tényleg baktériumjaid vannak, kapsz rá antibiotikumot (olyat, ami nem árt a babának).
Kép

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Tündérke Kép
Örülök, hogy minden rendben van a babátokkal!! Végülis kértétek, hogy ne mondják meg a nemét?

Pizzamama Kép
A vásárlási láz engem is ellepett, olyan ruhatára van alakulóban a kisúrfinak, hogy minden kiscsaj utána fog fordulni KépKép (oké csak elfogult vagyok). Annyira irígyellek, hogy tuti helyeken is tudsz ruhácskákat venni! Én az itthoni kismama ruha kínálattól vagyok kiakadva, mert ami szép és tényleg fiatalos, divatos, az nagyon drága, ami meg "elérhetőbb" (mert hogy az is drága), abban meg még nem találtam meg a saját ízlésvilágomat.
Mikor fogsz hazajönni végleg? A párod Angliában marad?

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Mircimarca Kép
Gratula a barátnődnek! Szép méretek Kép!

Nekem ma annyira jó a hangulatom, biztosan mert hetek óta nem láttam a Napot, és kedvem sincs dolgozni most, - de azt hiszem kénytelen vagyok folytatni... Azért szép napot mindenkinek! Az utóbbi fél órában jól elüzizgettem itt magamban KépKép, a szenilis kisnyanya Kép.

Diplomázók, államvizsgázók, hajrá-hajrá!

Kép
Mit tudtok, tényleg eltörölték a nyelvvizsga letételének végleges határidejét? Vagy ez sulifüggő?

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Lányok!
Sajnálom, hogy nem mehettem a talira.Kép
Annak viszonmt örülök, hogy jól sikerült.Kíváncsian várom a képeket a taliról.Kép

Voltunk szombaton 4D UH-n.Kép
Olyan fantasztikus élmény volt.Kép
Már teljesen oda vagyok a kis skacokért.Kép
Már látszik, hogy melyikük lesz a zsiványabb.Rendesen produkálta magát.Kép
Ő a "B" baba, és már 434 grammos.Kép
Az "A" baba kicsit szégyenlősebb volt, hason feküdt és nem akarta a mozizást, de ő a nagyobb, mert már 497 grammos.Szegénykémnek az álla alatt, a mellkhasánál van a "B" baba feje.
A talpacskájuk már 4 cm.Kép
Megvan az oka a borda fájásomnak.Az egyik kis pasinak a kis lábacskája nyomja.

Itt vannak a képek:
http://www.babanet.hu/album/main.php?1&album=4265&page=2

Judyt
22+1

Judyt
KépKép
judyt

andi,
nekem is gyanús picit ez a vizeletes dolog.
nekem ugyanez volt majdnem (ua. az alhasi fájdalom, mint neked.) csakhogy én jelentős mennyiséget is pisiltem mindig hozzá, ami jót jelent, ha kevés jön, mint neked az gyanús, hogy hólyaghurut!
a kóterban volt vizeletvizsgálatom és vizelet tenyésztésem és negatív lett az enyém szerencsére.
szal sztem is orvossal beszéld meg és nem ártana egy viz.vizsgálat!
falina
falina

Andi, Vanda,

Én a hólyaghuruttal kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy én hajlamos vagyok rá, és nekem fiatalkoromban olyan durván jelentkezett, hogy én kórházba mentem vele háromszor, nem azért, mert felment volna a vesémre hanem mert majd megőrültem a görcsöktől, az égető, lüktető, csipő fájdalomtól. (Mondjuk ez Amerikában volt ahogy az orvosi ügyeletet nem ismerik, ott ha olyan baj van amivel nem tudod kivárni hogy majd egy hét múlva kapj időpontot az orvosodnál, akkor irány a kórház.) Nekem alapból vicodinnal (lóerős fájdalomcsillapitó + nyugtató) inditottak, mert egy pár ilyen eset után már szabályszerűen pánikrohamot kaptam mikor úgy éreztem, jön a következő hólyaghurut. Volt egy olyan hathónapos periódus mikor egyetemre jártam, hogy alacsony dózisú antibiotikumot kellett szednem hónapokon keresztül, hogy megelőzze a fertőzéseket, mert jobbat nem tudtak kitalálni. Persze akkor jöttek a szövődmények, gombás hüvelygyulladás, volt olyan, hogy a számban is gombás gyulladást kaptam az antibiotikumtól. Tehát veterán hólyaghurutosnak érzem magam. Sajnos.

Tudom, hogy nem mindenkinek ilyen durva. Mindenesetre megosztanám amit tanultam ezalatt a sok kellemetlenség alatt:
- viz LITERSZÁMRA
- vörösáfonya (cranberry) juice, a savas lé barátságtalan környezetet teremt a bacik számára
- gyakran pisilni, de legyen mit, lásd fent, nem visszatartani
- a tisztaság alapvető, vécén elölről hátrafelé törölni, nehogy a végbélből átkerüljön valami
- szex előtt és után pisilni
- vizet vedelni

Nekem akkor fordul elő leggyakrabban, ha szexpartnert váltok, és vannak olyan partnerek, akik kiváltják belőlem. Egyetem alatti barátom ilyen volt, és sajnos a jelenlegi is. Azt mondják, az ember szervezetének hozzá kell szoknia a másik ember baciflórájához, vagy talán szex közben másképp mozog, nem tudom. Ha egy ideig nem szexeltél és utána rövid időn belül sok inger (:D) éri a területet, az is valószinűbbé teszi a fertőzést.

Összehasonlitásként mondanám, hogy mióta terhes vagyok, sokkal többet kell pisilnem, és mostanában is van olyan érzésem, hogy valami nyomja a hólyagomat, de ÉG ÉS FÖLD a különbség a kibirhatatlanul kellemetlen hólyaggörcsök, égető érzés között amitől se ülni, se feküdni, se állni nem volt kibirható, és a mostani gyakori pisilési inger között, még akkor is ha néha ez is kicsit kellemetlen.

De mindenképpen érdemes orvossal kivizsgáltatni, mert ha hólyaghurut, csak "csendesebb" mint nekem szokott lenni, ha nem kezeled, akkor felvándorolhat a vesébe, ami amúgy se kellemes, de terhesen már pláne semmi szükség kivárni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ja, és a cukrot mellőzni kéne, mert nem kell etetni a bacikat.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica Kép Andi 18 Kép
Elég borzasztóan hangzik Rókica, hogy neked ilyen durva -volt- a hólyaghurutod KépKép. Nekem csendes lefolyású volt, életem első és remélem utolsó h.hurutja, viszont tántoríthatatlan, - ráadásul olyan mennyiségben volt zsúfolt a baktériumszám, hogy az egyik doki szerint "sok mindent láttunk már itt, de azért ilyet még nem" (adta alám a lovat). De sosem görcsöltem, nem voltak alhasi panaszaim, csak egyszerűen éreztem hogy vmi nem oké, sokat pisiltem, szinte indokolatlanul, és keveseket, meg főleg a pisi állapotára ha vissza gondolok, (sűrűsége, szaga is más, erőteljesebb volt, - bocs). Valóban rizikós, nehogy a vesékre felmenjen a fertőzés, ezért célszerű kikezelni (az milyen fájdalmas lehet). Terhesen meg ugye nehogy a baba is kapjon belőle. A sok víz, folyadékfogyasztás tényleg nagyon fontos!

Judyt Kép
Édesek a babóid, A és B magzatnak neve is van? Kép

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Wica!

Nem valószínű, mert már megrövidült a méhszájam. Állítólag az vissza már nem megy, szóval a dokim lehet, hogy túlparázza a dolgot, de csak napi 10 perc sétát engedélyezett, szóval legszívesebben vízszintesben látna továbbra is.

Jövő hét végén megyek hozzá, megpróbálom azért, hátha engedékenyebb lesz most, és belemegy, hogy előadásokra járjak.

Falina, sajnos csak ez a két adat van meg nekem, de nagyon jók azok a kalkulátorok, amiket a többiek írtak, plusz szuper a táblázat, amit Vanda készített!

Vanda! Gratulálok, nem semmi meló lehetett!
Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

Lányok.

Raktam fel 27 hetes pocit: http://babanet.hu/album/albumimages/3142/115915.jpg szerintetek nem pici?

Hajni
Vendég

Vendég

Hajni Kép
Szerintem jóó nagy, viccen kívül. Miért kicsinyled? Mekkora a hasátmérőd cm-ben?

Vanda

Kép
vanda

Hajni Kép
... mármint nem az átmérőd Kép, hanem a körvonalad (kerületed) Kép.

Vanda

Kép
vanda

Vanda.

Nem tudom. mintha másé nagyobb lenne. Kép
89 cm. Kép
Vendég

Pipocsk!

Ott leszek a megbeszélt idöre mert nincs láza a boszorkának. Most megyek mert alszik és megilyed ha felébred és nem lát!

Hanee.
Ha leszálltál a hetesröl gyere elöre a felüljáro illetva mintha a Blaha felé jönnél és a Felüljároval párhuzamosan fordulj jobbra a Rottenbiler utcára. Utána egyenesen és a második utca a Péterfy. Ne az elsö kapuhoz gyere hanem a másodikhoz, ott a cuki.Hivj ha eltévedsz!!!
0620 4353684

Giggancs (25+1)
giggancs

Hajni: De te nálam pl. jóval vékonyabb testalkatú vagy, szóval.. Kép a 89 az teljesen jó Kép

hanee (22+5)
hanee

Mzx Kép
Nem túl jó, hogy megrövidült a méhszájad. Most azt mondom képtelen lennék feküdni állandóan, de ha muszáj... szóval pihizgess inkább!
Köszi a táblázatot tényleg nem volt egyszerű, de élveztem is. A szöveges rész hol innen-hol onnan lett bemásolva, így egy-két forrás ellentmond egymásnak, leginkább a méretek kapcsán (belső szöveg). A fetalm.link alapján beírt méreteket szoktam nézni én is.
Vanda

Vanda

Kép
vanda

SziasztokKép
Sikerült belátogatnom.KépOlvastam ,hogy beszélgettetek a hólyaghurutról,nekem még soha nem volt,ugyhogy nem tudok ehhez hozzászólni.

Hajni20!
Szerintem marha édi a pocid,nekem még egyébként ekkora sincs,de komolyan ,aztán 26 hetes vagyok.Viszont a babámra meg már egy csomószor mondta a doki,hogy bizony elég nagy baba.Minden UH-on ezt hallom.Ugyhogy ugy látszik a poci alkati kérdés.

6 kilót híztam eddig,most 60 kilo vagyok.Most hétvégén talélkotóztam a régi barátaimmal és azt mondták ők nem látnak súlygyarapodást.Milyen kis tapintatosakKép

26+3
gömbölyû

Köszi lányok.

Hanee:
azért raktam fel képet hozzá, hisz a cm csalós. Kép)

Hajni
Vendég

Hajni,
nekem 22 hétesen 80-82 cm.
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Rókica Kép
A vörösáfonya lé az milyen? Azon kívül hogy savanyú. Még sosem láttam (nem is kerestem).

Vanda

Kép
vanda

Judy! Kép

Édesek a kukisok! Kép

Hajni! Kép

Szerintem pont szép a pocid! Nem kicsi, nem is nagy!

Vanda! Kép

Szupi, hogy ilyen jó a kedved! Mondjuk ez látszik a kis mellékelt képecskéken is. Kép Aranyosak!

Ezek az álmok... hát nem is tudom...talán azért jönnek, mert a gondolataink nagy része a Babá(i)nk körül forog, és esetleg tudatalatt is picit aggodalmaskodunk (néha nem csak tudat alatt Kép)

Annyit rugdos ez a kis Drága a pocimban, hogy csak na! Kép Nagyon jólesik!
vikó

Vikó Kép
Rugdosásból kijut nekem is Kép Annyira jó dolog KépKép
Most búcsúzom mára, megyek vásárolni, holnap meg a dokibácsihoz.
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Vanda:

A vörösáfonya lé kesernyés és savanykás, nagyon jellegzetes ize van. Régen nagyon rühelltem, most se szeretem, de már nem utálom annyira. A Tescoban lehet kapni, a dobozos gyümölcslevek között található. Sajnos csak édesitett változatban, pedig hólyaghurutra az abszolút natúr lenne az igazi, de hát csak ez van.

Nem tudom, mi más gyümölcslé jó rá, majd utánanézek. Azt hiszem, nemcsak attól függ, mennyire savas gyümölcs hanem spéci ebben a vörösáfonyában van valami.

Egyébként itt olvastam a babaneten valahol egy hurutellenes / megelőző gyógyteáról, de már fogalmam nincs hogyhol. Lehet érdemes lenne a gyógyszertárban is megérdeklődni.

Amerikában (akinek van szerencséje oda eljutni) árulnak recept nélkül egy olyan fájdalomcsillapitót ami kifejezetten csak a hólyagra hat, nem az egész szervezetre. Én állandóan bevásárolok belőle mikor kimegyek, mert rettegek attól, hogy elkap egy hólyaghurut és nem lesz fájdalomcsillapitóm. Itthon nem lehet kapni, sajna.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Azt irják, hogy a rendes kékáfonya kivonat is jó rá... de azt meg pláne nem tudom, hol lehet kapni.

Még nem próbáltam gyógyszereket rendelni Amerikából, de könyveket már igen, és az Amazonon keresztül sikerült is, magyar kártyával fizetve. Akit érdekel, itt van két hólyaghurutra alkalmazható, recept nélküli gyógyszer. Az első a fájdalomcsillapitó, a második pedig megakadályozza a gyulladást:

http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B000052YFC/qid=1110205944/sr=8-1/r ef=sr_8_xs_ap_i1_xglna/104-6550002-0603129?v=glance&s=hpc&n=507846

http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B00068UB50/sr=1-5/qid=1110205975/r ef=sr_1_5/104-6550002-0603129?%5Fencoding=UTF8&n=3760931&s=hpc&v=glance

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?