Új privát üzeneted érkezett!

Tünde!
Így utólag már mondhatjuk, hál' Istennek, hogy nem történt semmi. De azért a biopszia nem veszélytelen és én attól féltettelek, nehogy az orvosok biztonsága miatt elveszíts egy egészséges babát. Ezért örülök annyira, hogy végülis minden jól alakult.
Mit néztetek a moziban?

Éva

Kép
sygnum

Henci!

Már megint egy olyan dolog ami nekem kínai.KépKép
Mi az a plüss forgó?

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok,

Tünde: szuper, hogy jó lett az eredményed, de én nem is számítottam másra. Drukkoltam és éreztem, hogy igy lesz. Tudod én már arra tippeltem, hogy körberöhögnek és elküldenek. Minden esetre akkor most már lazán...

Falina: AFP-nél én is egyet értek azzal, hogy inkább egy héttel később vegyék le, mint elöbb. Tudod a 16-18 hét között lehet levenni, igy legjobb, ha 17+ valamennyi naposan történik az egész. Korábban nem jó. Lényeg, akármilyen lesz ne ess kétségbe, nekem is rossz lett, Tündérkének is még sok mindenki másnak... szóval a lényeg az optimizmus. Mondom én az örök paragép... :-))

Találkozó: valóban nagyon jó volt, nagyon jót dumcsiztunk, öröm volt látni a sok örömtől duzzadó kismama arcot... Remélem még sokszor talizunk, és babával majd főleg. Tök jó lesz nekik, hogy már ennyi sok kis haverjuk lesz vagy van pedig még sem születtek....

Irigyellek titeket cukrászdások. Egyfelől a találkozás miatt, másfelől a cukorkaevés miatt, mert én évek óta nem teszek ilyesmit.

Ma egy kicsit szúrkál a hasam, amolyan késszúrás, ami nem tart egy másodpercnél tovább. van valakinek tippje, hogy mi lehet?? Más: a legjobban engem az aggaszt, hogy a hajszálereim repedeznek szét, tud erre valaki valamit? szóval csupa kérdés vagyok....

Mindenkinek szép estét, élvezzétek a hétvégét, holnap munka. brrrrrrrrrrrrrrr, én a munka hőse és őse már rosszul vagyok a gondolattól is.

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Pipocska!

Bocsánat, hogy beleszolok! A plüss forgó nem feltétlenül plüss(az a legszebb általában) Lehet müanyag is meg textil is. Szóval van egy olyan mint egy forditott nagy L betü és arra lehet felakasztani ezeket a kis plüss figurákat. Álltalában két kis rud van keresztben egymáson és mind a két végén van egy figura. A baba feje fölé szokták tenni és amivel az ágyhoz rögzited ott van egy kis kütyü amit ha felhuzol zenél. És amig zenél addig a figurák forognak körbe. De szerintem ha megnézed a babaszoba.hu-n az elado játék rovatot ott biztos találsz képet róla.

Giggancs (24+7)
giggancs

Pipocska!
Menny rá a www.brendon.hu-ra, ott a termékekre aztán a babajátékokra majd azon belül a 230-as képre. Ott mutat két féle forgokát és dzerintem akkor már rögtön fogod tudni hogy mi az. KépKépKép

Giggancs
giggancs

PipocskaKép
Giggancs leírta a lényegetKép, most már biztos világos számodra, hogy mi ez a "hasznos és elengedhetetlenül fontos" kiegészítőKép

Férjemnek mondtam, hogy minden este le fogom játszani Briósnak a forgóka zenéjét. El kezdett röhögni, hogy jól fogok mutatni, ahogy hanyatt fekszek és a pocakom fölött pedig köröznek a állatkák. (Persze nem kell ahhoz összeszerelni, hogy zenéljen, csak ő ezt akkor még nem tudta.)

Henci
henci

Sziasztok lányok!

Falina:
Ha ciklus alapján számolod a baba korát, annál az ultrahang sokkal tutibb kort mond, hacsak nem az a szitu, hogy sem előtte, sem utána egy hónapig nem voltatok együtt (ami azért ritka). Szóval az, hogy a ciklusodban mikor van a peteérés, azt nem tudhatod. Éppen erről írtunk korábban. A legjobb a kormeghatározásra a 20. hétig az ultrahang. Utána már azért nem, mert a babák eltérő mértékben gyarapodnak súlyra, de 10-12-14-16 hetesen tutira meg lehet mondani a pontos kort. Ha pedig több ultrahang is egybehangzóan azt mondja, akkor talán azoknak van igazuk.

A lábujjamról a körmöt szerencsére már levágtam magamnak másfél-két hete (és nekem elég lassan nő), azzal nem kell bajlódnom most, viszont a cipőmet nem mindig bírom gond nélkül bekötni Kép (főleg ha fáj a hátam) Nagyon mókásak voltunk ma a Kikában, amikor az áruház kellős közepén megálltunk és Ákos a cipőfűzőmet kötögette.. Kép

Giggancs:
Megnéztük a Chicco fertőtlenítőt (veled beszéltem ugye? nekem is kihagy az agyam folyton) és vettünk is, 1 liter 1280 volt a Tescoban. Ezt a problémát megoldottam egy időre azt hiszem Kép
Ja és vettünk egy hidegpárásítót is.. itt búg mellettem Kép Kép Most kipróbálás alatt van, bár a hatását csak hosszútávon lehet érezni szerintem, minden esetre holnap beállítom a hálószobába is, kiváncsi vagyok mit tesz az allergiámmal Kép

hanee (22+4)
hanee

éva,
tuti biztos vagyok a fogantatásban, mivel nekem a clostilbegyt miatt uh-n követte a ciklusaimat a doki, így tudjuk mikor van tűszőrepedésem (13.nap). akció a 12., 13., 14. napon volt és a ciklusaim 28 naposak mindig. szal eszerint nekem a nagykönyv szerint kellene növekednie a Babámnak.
olyan nincs köztetek, aki hasonló háttér mellett növeszt "kisebb" babát? (mellesleg 167 cm vagyok, párom családjában mindenki 180 cm felett van.)
pénteken lesz elvileg kontrollom, remélem minden ok odabent!

forgókat lehet 2-3000 Ft-ért is venni, igaz mindezt kevésbé igényeseknek.

f.
falina

hanee,
sajnos cáfolnom kell téged -mint ahogy fent leírtam-, hogy nem tudhatom a tűszőrepi időpontját.
én már akkor láttam a Babám uh-n, mikor még csak tűsző volt és azt is, amikor már a helyén sárgatest alakult ki. Kép
abban a hónapban a fent említett 3 napra összpontosítottuk csak az energiákat és a kisfickókat + a 10. nap és a 23. nap. utóbbi már tuti nem volt nyerő, mert a 21. nap már sárgatest volt a tűsző helyén és már éreztem a terhességet (bazi álmos voltam, a moziban este ötkor majd elaludtam. az előző 2 terhességem is így kezdődött, na meg a kötelező apró herpesz a számon).

nah, mindezt csak azért részleteztem ennyire, h. lássátok uh-val követve abszolut konkrét időpont is meghatározható. Kép

f.
falina

Köszi Giggancs!

Amint leírtad már rájöttem, csak első olvasatra azt hittem, hogy ez olyan "misztikus" dolog, mint a textil kifogó.Kép
Pont valamelyik nap gondplkodtam rajta, hogy fabrikálni kellene ilyesmit, annyira helyes kis plüssfigurákat láttam./Mániákus csináld magad vagyok/
Mondjuk a pörgettyűzés nem megoldott, mert nem tudom hogy kell hozzá olyan kismotort gyártani.Kép

Johanna!
Én a hajszálerekre sajnos csak egyetlen dolgot tudok, méghozzá az elinjekciózást. Én megcsináltattam terhesség előtt kb. fél évvel, mert nekem alapjáraton is nagyon durva volt. Szoknyát kb.8 éve nem hordtam. És nem bántam meg. Azt mondták , hogy terhesség alatt ez a gond általában fokozódik, főleg annál, aki hajlamos is rá.
Egyelőre még nem jöttek ki újak. Ha lesznek, akkor szoptatás után ismét megcsináltatom, de már csak SZTK -ilag, mert ez így magánnal elég húzós volt.
Ami jó volt benne, hogy két alkalommal megcsinálta a két lábamat. Az SZTK-s hetekig tart.

Kép
Kép
pipocska

Falina!

Ha biztosan tudod, hogy mikor fogant, akkor mondd el a dokinak. Szerinetm egy heti eltérésnél a fejlődésben még biztosan nincs miért aggódni, az adatok, amihez nézik az orvosok a kort, átlagadatok. Én kaptam is a dokimtól egy táblázatot, amiben -tól -ig adatok vannak, ez alapján az én babóm két nappal idősebbnek néz ki, ha az átlaghoz nézzük, de a -tól-ig sávban bőven benne van.

Azért említsd meg a dokinak a dolgot, és biztosan jelezni fogja magától, ha ezt az eltérést problémának tartja.

mzx-Móni (23+0 jaj, de lassan gyűlnek ezek a napok...)

Kép

Kép
mzx

Kedves Mircimama, Henci, Andi18, Giggancs, Rókica, MJ-Móni, Johanna, Bannamari, Timba, Vikó, Pipocska, Hanee! (Ugye nem hagytam ki senkit? Jajj, senkit nem szeretnék megbántani! Ennyi arcot tudok felidézni magamban.)

Nagyon jó volt veletek tegnap, bár bevallom őszintén, h. az első percekben egy kicsit feszélyezve éreztem magam. Megfordult a fejemben, a "Mit keresek én itt ennyi kismama között?", de aztán olyan kellemes volt beszélgetni, meghallgatni másokat, összemosolyogni veletek. ÉS ma fantasztikus úgy írni, h. arcokat tudok kapcsolni a nevekhez! Szóval örülök, h. elmentem közétek!KépKépKép

Kedves Többiek!
Remélem, h. jól vagytok!? Legközelebb talán veletek is ismerkedhetünk?! Már aki le tudja győzni a földrajzi és egyéb akadályokat.Kép

Hanee!
Köszi még egyszer a szervezést!Kép

Mircimama!
Ma megnéztük az ovi ajtaját, és sajnos nincs kiírva az időpont, úh. várom az infót, ahogy megbeszéltük. És köszi!Kép

Bannamari!
Nagyon szorítunk neked, h. a Lurkók minél tovább a pocakodban maradjanak!

Henci!
Az én férjem is mindent elmeséltetett.Kép Mégis létezik férfi kíváncsiság?! Hm!Kép

Most csak ennyit, jó éjt mindenkinek:

Márti
csmarti

Sziasztok!
Márti, csak most léptem fel a babatársalgóba x nap után, a találkozás után, elolvastam az üzeneted, úgyhogy rögtön reagálok, mivel már rég alszotok, mire átrágom magam a pár elmulasztott nap fejleményén. Én is nagyon boldog vagyok, hogy találkozam veled és veletek. Még egyszer csak annyit, hogy nagyon drukkolok Nektek a babaprogihoz. Továbbá remélem, hogy a nagy események előtt még egyszer legalább megint össze tudunk jönniKép Sok puszi

Ja és Vikó, most néztem a babanet honlapját, megtaláltam a Praxis -1000,-Ft-os ajánlatát, köszi, holnap így kedvezménnyel megyek, nomeg ott leltem fel a születés kalkulátort, ahol simán tudod csekkolni a 12. hetet és a többit, küld hozzám, ha valaki felróná Kép (ha ajánlotta már valaki, akkor bocsi, még nem olvastam semmit)
timmba

Timmba!
KépKépKép
csmarti

Pipocska!

Tudtam, hogy tudod hogy miröl van szó!
Végre sikerült a páromnak egyenlöre csak két képet felrakni az albumba. A profilban megnézheti aki akarja. Majd még csinálunk képet és akkor megy a többi!
Jó éjt mindenkinek!

Giggancs (24+7)
giggancs

Mzx,
dokinak már említettem a dolgot, de ő hárít azzal, h. később fogant. pedig ő is tudja, h. ez lehetetlen, hiszen ő nézte uh-n az egész folyamatot. de asszem legközelebb meggyőzöm, h. ésszerűbb magyarázatot szeretnék.
azért kérdeztelek titeket is, mert reménykedem, h. vannak még előrehaladottabb sorstársak, akik arról tudnának nekem beszámolni, h. semmi okom az aggodalomra. nah, hát ez még nem következett be. és hangsúlyozom, normál terhesség mellett ez nem zavarna, de így kicsit elkezdtem filózni...
pénteken lesz kontroll, de az hosszú idő! Kép
én nem kaptam ilyen kört, amit te... dokim nincs felszerelve sajna ilyen szóróanyagokkal...
egyébként 1 doki, az ügyeletes, aki felvett a vérzéssel a kóterba, azt mondta annyi hetes, amekkora a mensi szerint. mire mondom neki, h. a terhegondozóm szerint kisebb kb. 1 héttel. erre azt mobdta, hogy nem, és megfelel az általam mondott kornak. majd aznap a kórház jobb gépén megnézte egy szonográfus asszisztens (méret ua, mint hajnalban) és ott is fiatalabbnak mondták. most akkor mi van? csípném, ha legalább 1 kórházon belül azonos protokoll szerint "rémisztgetnék" a kismamákat.
Pocibaba a 14. hét közepén 68 mm volt. azóta már bizta óriásit nőtt! Kép

veled mizu amúgy, mzx-móni?
képzeld a mai napom jól alakult, nem volt semmi barna! talán elfelejthetem a szülésig!!! persze, ha valóban elmúlna is, folytatom a szigorú fekvést, amíg a placenta feljebb nem kerül. ma jó kedvem volt, mert reményt adott, h. talán mégis megtarthatjuk az esküvőt tavasszal, a nászút meg aztán hab lenne a tortán! Kép

falina
falina

Jó reggelt mindenkinek!

Nagyon örültem a hétvégi találkozónak, olyan jó volt mindenkit megismerni, elbeszélgetni, fényképeket csodálni. Kép Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Már megint nyughatatlanul bóklászom az interneten babairodalmat keresve, és már többedszerre találkozom ezzel a cikkel, miszerint olasz paradicsomszószos rántott padlizsán parmezán sajttal be tudja inditani a szülést ha már amúgy is pattanni készül a kismama. Aki tud angolul, annak itt van az eredeti cikk (recepttel együtt): http://www.wchstv.com/gmarecipes/eggplantparmigian.shtml

Van Magyarországon ehhez hasonló néphiedelem? Hogy egy bizonyos kaja segit meginditani a szülést ha már itt az ideje?

Egyébként ha más nem, a recept finomnak tűnik! Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Na most aztán jól megkivántam ezt a sajtos, paradicsomszószos rántott padlizsánt, pedig még alig múlt nyolc óra. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

RókicaKép
Én már túl vagyok egy nagy adag milánói makaróninKép Most megyek keresek egy kis nasit "fojtásképp".

Henci
henci

Sziasztok,

Rókica,
aki nem tud annyira jól angolul, azok kedvéért megtennéd, hogy konyhanyelvre lefordítod a receptet (nem mintha már most szülni akarnék, de) szívesen kipróbálnám... Kép Kép

Ebben az órában megszül a barátnőm.... Kép Kép

Márti,
megkérdeztem az Óvónénit. Igazi nyíltnap (amikor bent is lehet maradni játszani), áprilisban lesz, de bármikor be lehet menni (gyerekkel együtt) megnézni az ovit. Nagyon kedvesek és segítőkészek Kép
Bence az 1-es csoportba jár, de minden Óvónéni nagyon aranyos... Ha esetleg előbb mennétek, várom a beszámolót!!! Amint ki lesz írva a nyíltnap (hét) időpontja, küldöm az üzenetet!!! Kép

Találkozó:
SZUPER VOLT!!!!!! Nagyon örülök, hogy megismertelek Titeket, egész más így olvasni a hozzászólásokat, hogy arcot is tudok társítani hozzá. Még este többször elismételtem magamban, hogy hogy ültünk, kit hogy hívnak... Egyetlen lányt nem tudok, aki Timmbával kb egyidőben (később) jött. Ő ki???
Az én Párom is nagyon-nagyon kíváncsi volt, hogy hogy éreztem magam, illetve milyen a Csapat... Kép Még a végén bevállalja, hogy helyettem ír, ha a kórházban leszek Kép Kép
Már nagyon várjuk a talis képeket. Bencének meséltem, hogy találkozok azokkal a lányokkal, akiknek ugyanúgy Pocilakójuk van, mint nekem Zsebi. Rögtön emlékezett Hanee-ra!!! Így már tduta, hogy Ők a Babanetesek... Kép Kép

Timmba,
Te mikor nézed meg a szülőszobát? Jársz előadásra (ha van) a kórházba???

Mirci
mircimama

Henci,

ez egy laza reggeli volt????

Már akartam írni (mondani), hogy Briós nagyon édes név a Babátoknak Kép Kép

Mirci
mircimama

Lányok, lányokKép
A tali tényleg szuper volt!
Mircimama Kép szerintem Te JohannaZsebire gondolsz, mellettem ült balról!

Én MINDENKIRE EMLÉXEM, pedig nem voltam ott veletek túl sokat Kép Teljesen le vagyok döbbenve mennyire jó lett a memóriám igy terhesség alatt, egy olvasásra/hallásra megmaradnak az infók az agyamban Kép

RokicaKép
Párom üdvözöl.

HenciKép
Most jót nevettem a reggeliden!

Pusszancs mindenkinek,
Üdv,
MJ-Móni 21+3
mj__móni

Jó reggelt!

Giggancs!
Gigi nem úgy néz ki, mint aki aludni akar. Olyan kis huncut! Noémi pedig olyan kis bájos. A szája sztem olyan lesz, mint Gigié.

Falina!
Ne aggódj annyira! Pocibabád szépen fejlödik, ez a lényeg. Nem tudom, mekkora volt 12. hetesen, az enyém 54 mm. Ahhoz képest a 14. héten a 68 mm biztos, hogy jó. Remélem megnyugszol, hogy nincs vele semmi baj!! Afp-re meg menj inkább 1 héttel késöbb, mint korábban. Egyébként az Uh-s kormeghatározásra nálunk ráírják, hogy +/- 1 hét. Úgyhogy tényleg ne aggódj! Örülök, hogy tegnap nem volt barnázás!

Márti!
Meddig is kell még várnotok? Mindjárt itt a tavasz!!

Rokica!
A padlizsánról még nem hallottam, de állítólag a csípös ételek beindíthatják a szülést.
Mmmm, de szeretem a padlizsánt!

Éva

Kép
sygnum

MircimamaKép
Mit csináljak, csak ez volt fogamra valóKép Na, nem kellett vele bírkóznom, simán lecsúszott.

A Briós név eredete: amikor produkáltam a pozitív tesztet, a párom éppen dolgozott. A hírre ott hagyott csapot-papot, hazajött, az ajtóban megállt, és ezt kérdezte: Te most emBRIÓS vagy?

IstvánosokKép
A szülésfelkészítő 6 alkalomból áll, szerdánként van du. 3-tól. Kb. most van vége egy ilyen előadássorozatnak, és most majd kezdődik előlről megint. Én csak az első két előadáson voltam, úgyhogy a következő sorozat 3. előadásától újra járni fogok. Mi megnéztük a szülőszobákatKép

Henci
henci

Ja igen,
Különben a talin felbuzdulva és igéretemhez hiven lemértem a hasamat szombat este. 103 cm!!!!!

Mostmár csak az a kérdés, hogy hova tettem a hasamat szombat délután KépKépKép?

MJ-Móni 21+3
mj__móni

MJ-MóniKép
Igaz, hogy a rétesedet nem etted meg, de úgy köszöntél el, hogy lesz kaja a bulin, ahova mész. Egy-két finom falat, és máris 103 cm-t produkálszKép

Henci
henci

Henci,
az előadás címeiről (illetve tartalmáról) tudsz valami infót? Hogy kell rá jelentkezni,stb... Minden érdekelne. Köszi!
Én ma reggel főztem ki spagettit, hogy a már meglévő gombapaprikáshoz köret legyen ebédre, de még belegondolnom is rosszul esett, hogy ezt MOST kéne megennem... (ebédig még van időKép)

Mj-Móni,
Johanna szemüvegben érkezett, mert Őrá (amúgy) emlékeszem, márcsak "közös" Zsebi miatt is, de arra nem, hogy Ő később érkezett volna...

Mirci
mircimama

Sziasztok!
Nagyon sajnálom,hogy nem tudtam menni!
NAGYON FÁJ A SZÍVEM MERT NEM VOLTAM OTT.
REMÉLEM MINDENKI JÓL VAN!
Rita(23)

rita77

Lányok, Péterfysek főleg!

A Péterfy a Péterfy Sándor utca hányas szám alatt van és mihez van közelebb? (én még soha nem jártam ott és szegény páromnak nem tudom megmonani hova jöjjön pontosan ma).

hanee (22+5)
hanee

Rita,
meggyógyultál???Kép

Mirci
mircimama

MircimamaKép
Előadáscímek:
1. Jelentkezés. A kórház és szemléletének bemutatása. A terhesség alatti változások. Méhen belüli élet.
2. A szülés történései.
3. Filmvetítés.
4. Relaxáció.
5. Fájdalomcsillapítás.
6. Babaápolás, szoptatás.

Jelentkezni nem kell, de érdemes fél 3 után odaérni, hogy jó helyet kapjKép Iszonyú sokan voltunk, ezt a dokim is megállapította. Csütön megyek a dokimhoz, rákérdezek, hogy mikor indul az újabb sorozat.

Henci
henci

Mircimama:

Húú, nagyon utálok magyarra forditani, lehet nem lesz szép, de ime (a receptben a mennyiségek űrtartalomra vannak megadva, ami elég zavaró, de ott úgy mérik a dolgokat, az Ikeában lehet olyan mérőkanálszettet venni párszáz forintért, ami ilyen "bögréket" használ illetve a "cup" mértékegységet, ha nem akartok mililitert méricskélni):

Parmezános padlizsán Scalini módra

Majd 300 babakép disziti Scalini régimódi olasz éttermét Cobb megyében, Georgiában.

Az olasz étterem falán szereplő babák mindannyian azután születtek, hogy anyukájuk Scalini parmezános padlizsánját ették. A 9,95 USD (1890 HUF) árú főétel – rántott padlizsán sajttal és sűrű paradicsomszósszal elárasztva – “garantáltan” beinditja a szülést az étterem szerint.

A padlizsán legenda nem sokkal az étterem nyitása után kezdődött, 23 évvel ezelőtt.

“Két-három évvel nyitásunk után páran megemlitették mikor visszatértek, hogy bejöttek hozzánk terhesen, ettek a padlizsánból, és röviddel azután megszületett a babájuk” – mondta John Bogino, aki a fiával, Bobby-val együtt vezeti az éttermet. “Egyik elmondta a másiknak, és szájról szájra terjedt.”

Máig több mint 300 terhes nő szült 48 órán belül miután a padlizsánt rendelte, és az étterem “padlizsán bébinek” hivja ezeket a csecsemőket. Ha nem válik be két napon belül, akkor a kismamák ajándékutalványt kapnak még egy étkezésre.

Mi nem igérünk semmit, de az étterem nagylelkűen megosztotta velünk a receptet:

Hozzávalók

3 közepes méretű padlizsán
240 ml liszt
6 felkevert tojás
960 ml olasz fűszerezésű kenyérmorzsa
oliva olaj
1920 ml marinara szósz (recept lejjebb)
120 ml reszelt romano sajt
120 ml reszelt parmezán sajt
454 gramm reszelt mozzarella sajt
240 ml ricotta sajt

Elkészités:

1. Félcenti vastag karikákra szeletelni a padlizsánt. Nem muszáj meghámozni, a héjában van a legtöbb vitamin.

2. A szeleteket papirszalvétára teregetni, megsózni, még egy papirréteggel betakarni, és valami nehezebb tárggyal lenyomni hogy kinyomja belőle a felesleges levet. Egy óráig állni hagyni.

3. A szeleteket egyenként bepanirozni.

4. Előmelegitett oliva olajban kisütni..

5. Sütőedényben rétegenként lerakni egy réteg marinara szószt, padlizsán szeleteket, ricotta, parmezán és romano sajtokat, amig meg nem telik. Mozzarella sajttal betakarni és 25 percig sütni 190 fokos sütőben, majd 10 percig állni hagyni tálalás előtt.

Marinara szósz Scalini módra

Hozzávalók

2 evőkanál reszelt fokhagyma
3 evőkanál oliva olaj
1920 ml darabolt paradicsom (friss vagy konzerv)
240 ml apróra vágott vöröshagyma
120 ml apróra vágott friss petrezselyem
1 teáskanál oregano
1 teáskanál morzsolt erős paprika
30 ml friss apróra vágott bazsalikom
egy csipet kakukkfű
egy csipet rozmaring
1 teáskanál só
1 teáskanál őrölt feketebors

Elkészités:

1. Hagymát az olajon üvegesre melegiteni.

2. Fokhagymát hozzáadni.

3. Paradicsomot hozzáadni, felforralni, majd alacsonyra venni a lángot.

4. Maradék hozzávalókat beleraktni, kavarni, és alacsony tűzön rötyögni hagyni egy órát, néha megkeverve.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mircimama!
Köszönöm a kérdésed a sok C vitaminak köszönhetöen meg a pihinek jól!
Csak a szombatott nagyon sajnálom!

Falina!
Nekem a 12 hetesen azt mondta a doki lehet,hogy kisebb 1 héttel. Utána 20 hetesen azt mondta a kiírásnak megfelelő nagy baba.
A véleményem nincs két egyformán fejlődő baboca!

Puszi Rita( 23)

rita77

Rókica,
többiek nevében is köszi, ez már olvasva is baromi finomnak tűnik... Kép

Henci,
Köszönöm, ha megkérdezed, mert szeretnék elmenni én is. Ezek hetente vannak?

Timmba,
Te nem jössz előadásra???

Mirci
mircimama

Most ahogy elnézem a receptben szereplő mértékeket, fél kiló mozzarella meg társaik, szerintem ez családi adag...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

MircimamaKép
Igen, hetente vannak.

Henci
henci

Falina!

Ez szuper hír! Kép Reméljük tényleg elfelejtheted a barna meglepetéseket! Látod, megéri nyugton maradni!

A táblázatomban a BDP és az ATD adatok vannak benne. A BDP azt hiszem a fejátmérő, a másikra nem emlékszem. Nem biztos, hogy a 14. héten mértek neked ilyeneket, de a 14. hétre a BDP pl. 26mm-30mm közötti sávnak van írva, az ATD pedig 23mm-28mm-nek.Szóval ha százalékosan nézed, akkor elég jelentős eltérés van a két határérték között. Nyugi!

Én jól vagyok, bár az utóbbi két nap elég stresszes volt, a szokásosnál többet is járkáltam, hajolgattam itthon, úgyhogy többször keményedett a hasam. Rettegek a jövő heti vizsgálattól, hogy mit szól majd a méhszájamhoz a doki...

Mzx-móni (23+1)

Kép

Kép
mzx

Henci,
köszi, és várom az első időpontot... Kép
Ez még pont jó is lesz, mert nem közvetlen a szülés előttre esik az utolsó időpont Kép Juhéjjj-juhéjjj (avagy báránybőr-báránybőr)!!!
Mirci
mircimama

Szisztok!

Nagyon sajnálom, hogy nem lehettem ott a talin, de ezt már mondtam. Szupi jó lehetett, várjuk a képeket.

Ez a padlizsános recept nagyon jól hangzik, de remélem azért lehet mostanában is enni belőle anélkül, hogy meginduljon a szülés, mert szívesen kipróbálnám!! Kép Kép

Az Istvános felkészítő folyamatosan megy, így teljesen mindegy mikor kapcsolódsz be. Egyébként ettől függetlenűl engem is érdekelne, hogy mikor kezdődik újra, mert április 1-től már én is szeretnék menni (addig sajna dologozom). És én is az elején kezdeném, persze ha a kezdés április végére jön ki, akkor előbb fogok én is csatlakozni az előadássorozathoz.

Wica
25+6
wica

Sziasztok Lányok!

Most én jövök panasszal. Már egy napja folyamatosan fáj a pocim alja keresztben, tenyérnyi szélességben. Nem görcsöl, nem keményedik, hanem mintha izomláz lenne benne, minden mozdulatra hasit. Ha mozdulatlanul fekszem, akkor nem fáj. Ja és tegnap du. kb. 20 percenként jártam pisilni, de most már ritkábban. Babó rengeteget mozog, még talán többet is mint szokott.
Mi lehet ez? Talán hólyaghurut?
Mátét most a nagymamára biztam és pihenek, csak éppen ma délután vendégek jönnek.
Dokim ma este rendel, de csak ultrahangokat csinál. Ráadásul előre be kell hozzá jelentkezni, mert 10 percenként van a beosztása. Szerintetek azért felhivjam, meglátogassam vagy ez vmi más jellegű probléma lehet?

Mzx-Móni!
Meg tudnád nekem nézni a táblázatban, hogy 26+1-nél mekkorának kell lennie a babónak?
Amúgy nagyon hosszú ez a táblázat? Nem tudnád feltenni ide hetekre lebontva a legfontosabb értékeket (pl.: Bpd, FL, CLR)? Én már kerestem ilyet, de folyton egymást kérdezgetjük, kinek mekkorák az értékei. Szerintem sokakat érdekelne.

Andi
26+1
andi18

sziasztok!

Mzx-Móni:
milyen táblazat ez? nem tudnád elküldeni nekem?

Köszi:

Hajni
Vendég

Istvános felkészítő tanfolyam???
Még egy dolog, amiből kimaradok Kép , terhestornára sem mehetek. Wica, majd meséljetek el mindent, légyszi!

Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

Ez egy grafikon, de begépelem az értékeket egy táblázatba. Valaki tudja, hogy mi az az ATD (abdominotransversalis átmérő)??
Csak BDP és ATD van rajta.

Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

Andi18Kép
A 20 perces pisikhez mennyit ittál? Sok pisi jött vagy 1-2 csepp? Pisiingered van folyamatosan?

Szerintem hacsak nem ittál meg 1 liter vizet 1 óra alatt akkor érdemes egy vizeletvizsgálatot bacikra kérned! Jobb megelőzni a bajt.

Aztán persze az is lehet, hogy a gyerek rugdossa a húgyhólyagot, vagy rátelepedett!

Mzx-MóniKép
Egy ilyen táblázat engem is érdekelne!

Üdv
MJ-Móni 21+3
mj__móni

Wica,

Filóztam azon, hogy vajon mi lehet benne a trükk, és összevetve azzal, hogy az összes többi ilyen "otthoni" megoldás a szülésbeinditásra azon alapul hogy a bélmozgást beinditja, szerintem ez valahol hasmenést vagy legalábbis székelési ingert okozhat. Gondolom ott kezdődik, hogy négyféle sajttal nem egy light-os recept, azonkivül a paradicsomszósz csipős és fűszeres (bár azért annyi paprikát nem ir, de meg lehet csiptetni :D), és lehet hogy a padlizsánban levő rost (amit ugyan nem tudok, mennyi, meg hogy egyáltalán rostban gazdag-e a padlizsán) is besegit. Mások azt irták, hogy magyarországon még a pizzát szoktát javasolni, tehát lehet a sajt-paradicsomszósz kombinációban is van valami.

De a legszörnyűbb amit az angol listákon szoktak emlegetni, az a ricinus olaj. Én még sose próbáltam életemben, de régi olvasmányaim alapján itélve úgy gondolom rohadt kellemetlen, mert olyat még nem olvastam róla, hogy a gyerek szereti-e. Akik kipróbálták, azt mondják NAGYON SZAR (már elnézést), mert hányat is meg hasmenést is okoz, ami lehet hogy beinditja a szülést, de most képzeld el hogy ott állsz hányva-hasmenéssel a vajúdás alatt. Hát borzasztó lehet. Mintha nem lenne akkor elég más baja az embernek...

Szóval a csipős kajákat meg ezek szerint a bélmozgást elősegitő kajákat lehet kipróbálni.

Ja, még a szexet is szokták javasolni, gondolom ott is az orgazmus okozta összehúzódások miatt, meg állitólag az ondóban van egy anyag (prosztaglandinok), amik besegitenek ha már érett rá a méhszáj. Meg a jó nagy sétákat.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mzx
A latin abdomin hast jelent. Transverzális? Most megfogtál!
Hol lehet ezt elérni? Neten? Van hozzá linked?
MJ-Móni
mj__móni

Csajok!!!

10.15-kor megszületett Barátnőm kisfia, Dávid 3550gr-mal, 52 cm-el!!! HURRÁ! Kép Kép Kép

Bocsi, hogy itt örvendek, de muszáj volt elmondanom... Most már csak én vagyok hátra, de ezzel még várok... Kép

Mirci 27+4
mircimama

Mónik! Kép

transverse: átlós, rézsútos, haránt húzódó

Gondolom az ATD érték a baba hasánál keresztbe az átmérő, nem?

MJ_Móni: Párodat üdvözlöm én is, ha megy Edinát tanitani, akkor őt is! :D Viszont azt kérném ha a Berlitzbe jár be, ott ne emlitse még!!! Köszi! Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mirci:

Gratula! Kép

Olyan furcsa belegondolni, hogy most is televannak a kórházak most szülő vagy épp alig megszült kismamákkal!!!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?