Azoknak, akik már nagyon szeretnének szülni: a nyári babásoknál találtam egy érdekes sztorit és hozzá egy receptet, bemásolom ide is, hátha valakit érdekel (egyébként Rokica hozzászólása):
"Parmezános padlizsán Scalini módra
Majd 300 babakép disziti Scalini régimódi olasz éttermét Cobb megyében, Georgiában.
Az olasz étterem falán szereplő babák mindannyian azután születtek, hogy anyukájuk Scalini parmezános padlizsánját ették. A 9,95 USD (1890 HUF) árú főétel ? rántott padlizsán sajttal és sűrű paradicsomszósszal elárasztva ? ?garantáltan? beinditja a szülést az étterem szerint.
A padlizsán legenda nem sokkal az étterem nyitása után kezdődött, 23 évvel ezelőtt.
?Két-három évvel nyitásunk után páran megemlitették mikor visszatértek, hogy bejöttek hozzánk terhesen, ettek a padlizsánból, és röviddel azután megszületett a babájuk? ? mondta John Bogino, aki a fiával, Bobby-val együtt vezeti az éttermet. ?Egyik elmondta a másiknak, és szájról szájra terjedt.?
Máig több mint 300 terhes nő szült 48 órán belül miután a padlizsánt rendelte, és az étterem ?padlizsán bébinek? hivja ezeket a csecsemőket. Ha nem válik be két napon belül, akkor a kismamák ajándékutalványt kapnak még egy étkezésre.
Mi nem igérünk semmit, de az étterem nagylelkűen megosztotta velünk a receptet:
Hozzávalók
3 közepes méretű padlizsán
240 ml liszt
6 felkevert tojás
960 ml olasz fűszerezésű kenyérmorzsa
oliva olaj
1920 ml marinara szósz (recept lejjebb)
120 ml reszelt romano sajt
120 ml reszelt parmezán sajt
454 gramm reszelt mozzarella sajt
240 ml ricotta sajt
Elkészités:
1. Félcenti vastag karikákra szeletelni a padlizsánt. Nem muszáj meghámozni, a héjában van a legtöbb vitamin.
2. A szeleteket papirszalvétára teregetni, megsózni, még egy papirréteggel betakarni, és valami nehezebb tárggyal lenyomni hogy kinyomja belőle a felesleges levet. Egy óráig állni hagyni.
3. A szeleteket egyenként bepanirozni.
4. Előmelegitett oliva olajban kisütni..
5. Sütőedényben rétegenként lerakni egy réteg marinara szószt, padlizsán szeleteket, ricotta, parmezán és romano sajtokat, amig meg nem telik. Mozzarella sajttal betakarni és 25 percig sütni 190 fokos sütőben, majd 10 percig állni hagyni tálalás előtt.
Marinara szósz Scalini módra
Hozzávalók
2 evőkanál reszelt fokhagyma
3 evőkanál oliva olaj
1920 ml darabolt paradicsom (friss vagy konzerv)
240 ml apróra vágott vöröshagyma
120 ml apróra vágott friss petrezselyem
1 teáskanál oregano
1 teáskanál morzsolt erős paprika
30 ml friss apróra vágott bazsalikom
egy csipet kakukkfű
egy csipet rozmaring
1 teáskanál só
1 teáskanál őrölt feketebors
Elkészités:
1. Hagymát az olajon üvegesre melegiteni.
2. Fokhagymát hozzáadni.
3. Paradicsomot hozzáadni, felforralni, majd alacsonyra venni a lángot.
4. Maradék hozzávalókat beleraktni, kavarni, és alacsony tűzön rötyögni hagyni egy órát, néha megkeverve."
Ha valakinél bejön, kérünk róla híradást!