Új privát üzeneted érkezett!

Sygnum!
Én ujszülött korban a liberot vettem aztán kicsit késöbb a pamperst. A liberonak talán a legjobb a legkisebb mérete. Aztán elég késön kezdtem a DM-es babylove-ot. Ez nekem nagyon bevált és árban is elég jó. Állitólag a fiuknak már nem olyan jo a DM-es. Én elöször liberot veszek aztán meg a DM-est az biztos!
A másik kérdésre:
Én az always (biztos rosszul irtam,de nem vagyok betétekben jártas) éjszakai legnagyobb szárnyast vettem. Aztán bent a korházban adtak olyat amit nekünk kellett megcsinálni. Vatta csik és steril gézbe csavartuk. Nagyon sok mindenki használta és szerintem is jó volt és mi tagadás olcsobb.

Giggancs (24+5)
giggancs

RokicaKép
Hát akkor itt egy tapasztalt két nyelvű gyerekkel rendelkező anyuka.

szitu, ua. mint nálatok: párom angolul beszél csak, mi ketten angolul beszélünk nap-mint-nap, de SOHA fel sem merült az, hogy én angolul tanítsam a gyereket beszélni. Hogy miért?
1. nem az anyanyelvem, akármilyen jól is beszélem

2. nem tudom olyan jól elmondani az érzelmeket a szavak mögött mint magyarul. Hogy tudjad miről beszélek: nekem hiányzik az, hogy a párom azt mondja tökéletes magyarsággal, hogy "szeretlek" vagy hasonlót.

Angolul mondja és sajnos ennek nem érzem annyira a súlyát mint a magyarnak érezném. Ue. a többi érzelemnyilvánításnál, örömnél, veszekedésnél, vitatkozásnál.

Ergó ebből következik, hogy az érzelmekkel tűzdelt angol nyelvbeszédre nem lennék tökéletesen alkalmas.

A gyerek 2 éves velem magyarul beszél, apjával angolul. Nekem magyarul köszön, apjának angolul és váltja a nyelvet kettőnk között minden nehézség nélkül. No nem mondom azt, hogy időnként nem keveri össze de nekem úgy tűnik elég tudatosan beszél velem magyarul apjával angolul.

Mindkét nyelvből alapvetően ugyanazokat a szavakat tudja (persze vannak +/- szavak, de ez természetes). Apjával mindig angolul beszélek, de ez nem akadálya semminek.

És még egy megjegyzés! Nyugodtan döntsd el, hogy angolul fogsz hozzá beszélni és majd azon kapod magad, hogy nem igazán megy! Nem tudod úgy becézgetni, olyan hangsúllyal, olyan átéléssel beszélni hozzá ahogyan azt magyarul tudnád, és automatikusan átváltasz majd a magyarra! EZ BIZTOS!

Üdv,
MJ-MÓni 21
mj__móni

Bogárka!

Most már csak az a baj, hogy én az angolt tartom az anyanyelvemnek, mert szerintem sokkal jobban tudok angolul mint magyarul, bár a magyar az első nyelvem. Most mi legyen? :D

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bogárka, Giggancs!
Köszi! Akkor kezdek Liberoval. A newborn-t érdemes venni vagy kezdjek a minivel? Azt hiszem az is 3 kg-tól jó. A babylove-on is gondolkozok, mert azt olvastam, hogy a teszteken (Stiftung Warentest...)jó eredményeket értek el a babylove termékek.
Betétet magamtól én a Tena-t vittem volna, akkor maradok is ennél. Giggancs! Szerintem ha nekem kell csavargatnom a "steril" gézt, akkor az már nem marad steril. Bár a betét sem az. Olcsóbbnak viszont tuti olcsóbb. De köszi!

Kép
sygnum

Mzx:

ABC Desing Tech Rider S a neve.
Nézzétek meg mindenképpen, szerintem érdemes. Nekem strapabírónak tűnik (főleg ha vigyáztok rá).. tapasztalatom nincs, azt nem tudom, hogy kibír-e két gyereket, de az tuti, hogy én 30-nál drágábban nem is lettem volna hajlandó babakocsit venni, mert egy nagy rablásnak tartom az egészet Kép

hanee
hanee

Rokica,
Most kibujik belolem a nyelvesz (azt tanultam valamikor egyetemen... Kép ).
Szerintem ne aggodj ezen mar most ennyire. En sok babot lattam, ahol ketnyelvuek voltak a szulok es minden rendben ment. Van egy ismerosom, akik itthon eltek, es a lany csaladjabol senki nem beszelt angolul. A pici fiu mindent megcsinalt az apjanak, amikor angolul beszelt hozza, de soha nem valaszolt volna angolul, mindig csak magyarul. El is knoyveltek, hogy erti az apjat, de nem beszel. 4 eves koraban kimentek amerikaba, a kisfiu 3 nap utan, nem volt hajlando magyarul beszelni, csak angolul. Hiaba beszelt az anyja hozza magyarul, angolul valaszolt. A gyereknek igy volt logikus, igazodott a kornyezetehez. Kép
En azt fogom csinalni, hogy magyarul beszelek hozza, apja angolul. Ha valamit egyutt csinalunk mind a harman, vagy az apajaval kapcsolatso a dolog, akkor angolul. Gyermekdalok, mondokak, mesefilmek, CDk pedig vegyesen. Nem egymas utan egy magyar egy angol, hanem osszeallitok 1-2 repertoart mind a ket nyelvbol es akkor felvaltva lehet szoktatni hozza a gyereket. A parodnak igaza van, ilyenkor a gyermek rengeteget fejlodik. Nem titok a csaladban, hogy en is egy harmadik orszagban szeretnem nevelni a Lilly-t hogy azt is megtanulja, de ez persze csak alom. Kép Ilyenkor meg nem tanulnak, hanem elsajatitjak a nyelvet. Szerintem ha valami kis rendszert kialakitasz a baba korul, siman fog menni minden. KépNe aggodj ennyire, rendben lesz es a csaladodnak meg mond meg, hogy akinek valami nem tetszik, az csinaljon egy gyereket es mutassa meg hogy kene, addig is te a tiedet ugy neveled, ahogy akarod. Kép

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Móni! Kép

Köszönöm szépen a részletes hozzászólást, ám lásd a fenti mondanivalómat! Szerintem énnekem az angol az erősebb nyelvem, ott szocializálódtam, nevelkedtem, az összes romantikus kapcsolatom eddig angol nyelven történt, tehát nekem ez egy sokkal kifejezőbb nyelv. Magyarul feszélyezve érzem magam, ha érzelmekről kell beszélni, nem áll rá a nyelvem. Persze sokat javult a dolog mióta visszaköltöztem Magyarországra.

Abban viszont lehet valami, mikor azt irod, hogy próbálkozhatok, de úgyis természetesen fog a nyelvemre jönni ami jön... csak szerintem ez az angol lesz. Kép szerintem mivel otthon kizárólag angolul beszélünk, ezért ha egyedül vagyunk, magamtól is angolul szólnék a babához, ha meg a családommal, akkor magyarul. Én pl a húgommal is visszacsúszom az angolba, pedig ő már inkább magyarul szeret beszélgetni. Volt olyan, nagyon vicces, hogy éppen külföldön volt, ő magyarul irta nekem a beszámolóit, én meg angolul válaszoltam rá, mert nekem az jött természetesebben. Kép

Ezért is félek, hogy a magyar el lesz hanyagolva... most ott tartok, hogy EGYIK nyelven se mozgok biztonsággal pl a gyerekversek, mondókák körében. Ezt lehet persze megtanulja az ember mikor használja, de milyen ciki már. Olvasom a Kismamákat hogy ilyen mondóka meg olyan vers, és én alig ismerek egy-kettőt!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Pmama:

Köszi szépen a megnyugtatást. Valószinűleg ez a nyelv az én keresztem, mindenkinek megvan ami miatt a leginkább tépelődik.

Egyébként a párom mindig egy ismerős családot hoz fel elrettentő példaképp, ahol anyuka magyar, apuka amerikai, pont mint nálunk, kivéve hogy anyuka második anyanyelve még ráadásul a német, az angolt ugyan folyékonyan beszéli, de nem tökéletesen. Nem tudom, náluk mi volt az előzetes megegyezés, de tény és való, hogy az anyuka inkább magyarul beszél a gyerekekkel (mostmár kettő van), apuka meg inkább angolul de van hogy váltanak mindketten az idegen nyelvre.

De ami a páromat legjobban zavarja, az az hogy az idősebbik kislány, aki már tud beszélni (4 éves lehet azt hiszem), tényleg sokkal jobban tud magyarul mint angolul, és keveri a két nyelvet, ami a párom szemében atrocitás. Pedig szerintem elkerülhetetlen. Mi magunk is keverjük a két nyelvet, akarva akaratlanul, pedig általában figyelünk rá.

ÉNSZERINTEM, ha már ez a felállás, hogy abban a családban az anyuka tényleg nem anyanyelvi angolt beszél, természetes, hogy az anyanyelvén szól a gyerekhez, és ilyenkor szerintem az apuka feladata lenne, hogy a gyerek angoltudását felügyelje. És próbáltam elmagyarázni a páromnak, hogy ha ez náluk fontos téma lenne, akkor tennének érte valamit, angol nyelvközösségbe vinnék a gyereket, több alkalmat adnának neki, hogy ne csak az apjától hallja az angolt, elvégre a baráti kör nagyrésze külföldi. Hogy ezt mégsem teszik, hogy apuka hagyja hogy a lánya(i) szinte kizárólag a magyar nyelvet hallják és gyakorolják szerintem arra vall, hogy ez nekik mint szülőknek nem olyan létfontosságú kérdés, mint a páromnak. És próbáltam meggyőzni, hogy mivel ez nekünk egy fontosabb téma, hogy a gyerek jól beszéljen angolul, ezért mi tehetünk ezellen, de ebben neki is részt kell vennie (ez nem volt jó taktika, ezen csak megsértődött, hogy mit feltételezek róla, hogy ő nem lesz jó apa??) és nem az a megoldás hogy akkor az én nyakamba varrja a felelősséget, hogy rajtam múlik, milyen szinten beszél a gyerek angolul.

Lehet, hogy csak az én párom parázik túlságosan emiatt, sőt valószinű. De szerintem itt nemcsak arról van szó, hogy milyen nyelven beszél a gyerek, hanem szerintem ez arról szól, hogy ő itt van egyedül a nagy idegen országban és igy próbálja biztositani hogy a gyereke nem fog elidegenedni tőle. Vagy valami ilyesmi. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mzx!Kép
Venezia-sok vagyunk mi is. Szerintem nagyon jó kocsi. Igaz, megkérik az árát, de megéri. Az ABC-sek tényleg olcsóbbak. A Veneziával sehol nem akadtunk el (mozgólépcső, busz, bolt stb.), kivéve a homokot. Jól kezelhető (mosás, összecsukás, pakolás) kocsi. Eszter párnapos korától használtuk egészen 2éves koráig. Én csak ajánlani tudom!

Sygnum!Kép
Nekünk a német barátaink ajánlották először a DM Babylove-ját. Az első perctől kezdve azt használtuk, és nagyon meg voltunk/vagyunk elégedve vele. Olcsó és sokat tud! (Egyszer úgy alakult, h. 12 órán keresztül nem cseréltük, és semmi gond nem volt belőle.) Az újszülötteké 2-5 kg-ig van. A következő 3-6 kilóig. Érdemes venni egy-két picit, de aztán már úgyis a mini kell. Persze azt tanácsolom, h. próbálj ki többet, aztán majd meglátod, h. melyik jó a babának!

Márti
csmarti

RokicaKép
MegvilágosodtamKép
Itt terveztek magyarországon élni? Nagyszülőkkel mi a helyzet? Tudnak angolul? Csak azért kérdezem mert ebben az esetben valóban át kell gondolni, ki milyen nyelven beszél a gyerekhez.

Ha magyarországon maradtok érdemes a magyart is megtanítani, vagy tanítgatni, de nem Nektek, ha Ti csak angolul terveztek hozzá szólni. Ez azért fontos a gyerek számára, hogy amikor közösségbe megy akár 1-2 évesen valamennyire értse, hogy mit mondanak mások, vagy legalábbis ne legyen idegen tőle a magyar nyelv.
Ez megoldható nagyszülőkkel, bébisintérrel, vagy ilyesmivel.

De tényleg azt mondom, azon a nyelven beszélj hozzá amelyik majd jólesik, amelyiket akkor majd leginkább a magadénak érzel. Az, hogy mit érzel a magadénak az szerintem ez a születése után 1-2 nappal eldől, de azért biztonság kedvéért inkább mondok 1-2 hónapot. Azonban ezt a döntésedet következetesen kell alkalmaznod főként az első időkben 5-6-10 évre gondolok Kép Kép Kép Kép.

Az oka az, hogy sszezavarodik a gyerek, ha 2 évig angolul beszélsz hozzá és utána úgy döntesz, hogy akkor jó, mostantól magyarul fogom tanítani a csemetét mert pl. oviba megy és ott magyarul fog beszélni. Szóval hosszútávra gondolkodjatok!

Üdv,
MJ-MÓni 21+0
mj__móni

Jajj, ránéztem arra a fránya naptárra, és rájöttem, hogy ez a hónap 5 hétből áll! Azt hittem pedig, hogy már csak 3 hétig kell kihúznom a bújkálással a munkahelyemen, és most döbbenek rá, hogy még négy!!

Most már komolyan azon gondolkodom, milyen ciki lesz ha rájönnek anélkük hogy én elmondom! Majd a talisoknak holnap megmutogatom a hasam, légyszi mondjátok el, hogy szerintetek én csak áltatom magam azzal, hogy nem veszik észre...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Móni:

Köszi... majd csak kialakul valahogy. Még szerencse hogy annyi mindenen tudok parázni, igy az egyik eltereli a figyelmemet a másikról! :P Most pl a naptár került előtérbe. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok,

A ketnyelvusegrol. Ne aggodjatok, teljesen termeszetes, hogy a gyerek keveri a ket nyelvet 4-5 eves koraig. Nagyon ugyesek ok, ne feljetek!
Az en fiam most lesz hat eves juliusban es perfect a ket nyelvbol.
En is ugy csinalom mint MJ-Moni.
Az elejen csak magyarul beszeltem vele, most mar francia es magyar is felvaltva. Ha az apja velunk van csak francia egyebkent magyar.

Udv,
Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok!
A nyelvtanulás dolog nálunk is problémás... Német nyelvű környezetben élünk, otthon is németül beszélünk, a családommal ritkán tudunk találkozni.
A lehetséges pótnagymama is németül beszél... Persze, szeretném, hogy majd magyarul is megtanuljon a gyerek, de az elsődleges a német lesz...
A tesóm szerin, aki magyar szakos, nyelv és beszédfejlesztő pedagógus, először egy nyelvet tanuljon meg jól, utána majd a második, sokadik nyelv...
Betsy
Vendég

Én lassan hazaindulok...

Jó, hogy ma korán akartam lelépni... Kép

Holnap talizunk egy páran!!! Jaj, de jó!

Szép estét!

Puszi

Viki
vikó

HOLNAP TALIKép
Sziasztok és jó 7végét aki nem tud jönni holnap.
Üdv,
MJ-Móni21+0
mj__móni

Sygnum!

Most voltam nyaki uh-n és azt mondta a doki. hogy nem változott semmit a göb se(17mm)és a strumám se lett nagyobb. Ugy hogy nem ettöl van a lihegésem valoszinüleg. Persze még a vérvételre várunk. Megkérdezte a doki, hogy mennyit hizam és jol leteremtett. Azt mondta hogy már most majdnem felhasználtam a rendelkezésemre álló kilokat. Ugyanis már 10 kilonál járok.
Tudja valaki hogy az a gyümölcs nap pontosan mit takar?

Giggancs (24+5)
giggancs

Giggancs!
Nekem a dokim akkor azt mondta, hogy azon a napon ténylegesen csak gyümölcsöt egyek. Hetente egy ilyen napot kellett tartanom.
Én azért kiegésziteném reggelire, vacsira salátával is. Mostanában olyasmiket csinálok, hogy 1 nagy joghurtba valamilyen salátaöntet-port rakok. Ezzel öntöm le a tálban összekevert különféle zöldségeket, felkockázott sajtot, de ez ki is hagyható. Még annyi, hogy a banán nagy mennyiségben hanyagolható az igen magas szénhidrát tartalma miatt.

Andi
andi18

Pelenka:
A Newborn méretet feleslegesnek tartom. Mi Libero minivel kezdtünk és Máté azt is 1 hónap alatt kinőtte. Igaz ő nagy baba (volt), de sok múlik az alkaton is. Egyik a lábánál szűk, másik a hasánál stb. Próbálkozni kell több fajtával.
Első időben mi csak Libero-t használtunk, az ajándékba kapott Pampers-ből hátul kifolyt a kaki. Jelenleg éjszakai pelusnak Libero, nappalinak Pampers, Huggies vagy mosható nadrágpelenka.
Ezek közül Mo-n jelenleg a következőket lehet kapni tudtommal:
Poponella, Monapel, Kushies + még egy fajta, de most nem jut eszembe a neve.

Mi 2-2 Monapel-t ill. Kushies-t vettünk kipróbálásra. Tapasztalataim róluk:
Monapel:
1. Kis babának állithatósága ellenére óriási, de
gyorsan szárad, későbbiekben lehet több belsőt venni bele, mert külön van a légáteresztő külső rá. Ja és bátrabban teszem fehéritő-be, mert nem kell félni, hogy tönkreteszi a külsőt.
Nagyobb mérettartományban használható.

2. Kushies
Már egész pici babára adható (én még éjszakára a másik fajta betétet is beletettem).
Nehezebben szárad az egybedolgozott műanyag boritás miatt. Nehéz igazán fehérré varázsolni. Viszont pont olyan kényelmes, mint az eldobható pelusok. Később is könnyebben mozog benne a babó.
Kisebb mérettartományig használható.

Az ára ijesztő lehet, de szerintem teljesen felesleges annyit venni, amennyit ajánlanak a honlapokon. Én most fogok még újabb adagot venni.

Akit érdekelnek ezek:
www.spelta.hu
www.bababolt.com

Holnap tali!!!!!!

Puszi: Andi
andi18

Mindenkinek köszi a pelusos válaszokat!

Giggancs!
Gyüminapba a legjobbak a lédús gyümölcsök. De tarthatsz zöldségnapot is (én attól nem "gázosodtam" annyira). És sok-sok víz. Banán, csonthéjasok sztem nem nagyon férnek bele, de ha éhes vagy, inkább egyél azt is. Tejterméket nem ennék mellé, azt inkább tényleg egy salival vacsorára, de nem a gyüminapon.

Látod, nem lesz semmi gond a pajzsmirigyeddel!

Andi!
Nem macerás mosni a pelusokat? És nem csípi ki a fenekét?

Éva

Kép
sygnum

Andi!
Elolvastam ezeket az oldalakat. Bevallom, meg sem fordult a fejemben a mosható pelenka. De most elgondolkodtam. Nektek végülis bevált? Szerinted mennyi elég belöle? Meg gondolom minden nap ajánlott mosni öket, nem ázhatnak 2-3 napig. Senki nem használt még ilyet a környezetemben, úgyhogy érdekelne a tapasztalatod.

Éva

Kép
sygnum

Andy, Sygnum!

Most biztos hülyeséget kérdezek, de csak egészséges jelentösége van ennek a gyümölcs napozásnak vagy kilobeni hatása is? Mert az egészség miatt elég gyümit eszem. Csak bevallom, hogy félek hogy nagyon sokat fogok hizni! Egyébként se vagyok vékony alkat és a Gigivel is másfél év alatt lement! De azt mondják a második után már nehezebben, meg egyébként is! Az a baj, hogy nem tudok édesség nélkül meglenni. Mondjuk nem terhesen se edtem kevesebbet vagy többet.
Annyira nem rágom magam rajta, csak ha van valami kinlodás nélküli megoldás arra szivesen hajlanék!KépKép

Giggancs (24+5)
giggancs

Éva!

6-8 db szerintem elég, ha nem csak ezt használod.
Eleinte naponta mostam, mert annyi egyéb lebüfizett, lepisilt textilpelus is összegyűlt.
Most már 2 naponta. Ha vödörbe áztatás előtt kiöblited, szerintem 3 nap is belefér.
Otthonra nagyon jó, de azért gyakrabban kell cserélni mint egy eldobhatót.

Andi
andi18

Giggancs!
Elméletileg a súlyra is hatással van. Ha nagyon nem megy, ne csináld. Én pl. nem nagyon bírtam a gyüm.napot, a zöldséget már jobban, de rengeteget (fözve, párolva) megettem belöle, hogy jóllakjak. Ha meg mondjuk másnap be kell pótolni, ami kimaradt, akkor nincs értelme. Próbáld ki, ha nem megy, ne foglalkozz vele!

Andi!
Köszi, még gondolkozok rajta!

Éva

Kép
sygnum

Giggancs!
Esetleg megpróbálhatod, hogy kevesebb kenyeret, pékárút fogyasztasz.

Kép
sygnum

Sziasztok!

Sajna még nem volt idöm visszaolvasni, pedig nagyon érdekel amit a kétnyelvüségröl irtok,mindnképpen pótolom majd.
Mi angol területen élünk (Kanada), de a párommal mind a ketten magyarok vagyunk, egymással, söt még a kutyával is magyarul beszélünk.(mindig filózok is, hogy érti meg a kandai kutyakozmetikus nénit,amikor angolul mondja neki,hogy üljKép)
Szóval nekem teljesen természetes volt,hogy csak magyarul beszélek a kisfiamhoz, az elsö években mindenképpen. Nagyon szeretném,ha rendesen megtanulna magyarul, és késöbb biztosan ö is örülni fog neki,ha tudni fogja a nyelvet. Az angoltól nem félek, pikk-pakk felkapják a gyerekek ha közösségbe kerülnek, akkor a magyart lesz nehezebb megtartani, ezért dolgozom rajta mostKép

Egyébként jól vagyok, azt hiszem jövö héten megyek cukorterhelésre. Belevetettem magam egy nagy takaritásba, az egész házunkat végig pakoltam, takaritottam, lomtalanitottam, jó kis munka volt.

Az angolul tudóknak van egy jó kis listám, az egyik oldalról találtam, szerintem jópofa (még ha kétséges az igaztartalma is...)

Wacky Old Wives' Tales
It seems like everyone has an opinion about what you're having, doesn't it? Here are 12 totally unscientific bits of folklore you may be hearing now.

You're definitely having a boy if:

Your belly is as big and round as a basketball.
You crave peanuts, pickles, chips, and other salty foods.
Your legs are hairier than they've ever been before.
You're carrying low.
Your husband is packing on the pounds with you.
Your breasts haven't grown much.

You're definitely having a girl if:

Your face breaks out like crazy.
Your mom is suddenly going gray.
You've gained lots of weight in your face.
You're carrying extra pounds in your butt.
You've got a bad case of morning sickness.
You develop a raging sweet tooth

Rám nagyon sok fiús megállapitás igaz,szóval tutti a fiúKép
Viszont nevünk még mindig csakkérdöjeles, bezzeg lánynevet már tutti jót találtunk.

Na, most be is fejezem, igyekszem jönni sürübben...

Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Itt vagyok minden nap, csak lusta vagyok írni.
Velünk minden rendben, holnap a társaság egy részével találkozunk. Nagyon kíváncsi vagyok rátok!
Rokica!
A nyelvkérdéshez az a hozzáfűznivalóm, hogy érdemes a gyerekhez magyarul beszélned kezdettől fogva, hiszen az az anyanyelved. A gyerek meg amúgy is megtanulja az angolt, hiszen Ti angolul beszéltek egymással. Tehát kénytelen megtanulni, hogy megértse, amit ti beszéltek.
Én is kétnyelvű környezetben nőttem fel, amit otthon megtanultam, azt a bölcsiben elfelejtettem, és ugyanígy fordítva. Kb. 3-4 éves koromra alakult ki, hogy a magyar az anyanyelvem, és magyrul már akkor sokkal jobban beszéltem. Igaz, otthon csak magyarul beszéltek a szüleim. Persze rám is jellemző volt a "majdnem kétnyevűség", azaz egész jól boldogultam mindkét nyelven.
A lényeg, hogy szerintem bármit csinálsz, kis korában keverni fogja a két nyelvet a gyerek, de ez természetes. Aztán kialakul, hogy melyik az anyanyelv, de akkorra már mindkét nyelven majdnem tökéletesen fog beszélni.
Na, nem szaporítom a szót, ezt úgyis te érzed igazán. Ha nehezedre esik megszólalni magyarul, akkor úgyis mindegy, hogy mit gondol más.

Na, sziasztok. Ha másról nem, hát a sok pocakról remélem, hogy megismerlek benneteket.

Annamari
27+0 (hú, ez már tényleg az utolsó harmad?)

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok,

Ma találkozunk!!!!!! Már nagyon várom! Kép

Rita,
Hogy vagy???

Vikó,
tényleg úgy néz ki, hogy szül ma a Barátnőm. Reggel hívott és jó tízperces fájásai vannak...

Lányok,
a mozgólépcső tetején találkozunk a 47-49 villamos megálló felé vezető aluljáróban? Jól emlékszem?

mirci
mircimama

Sziasztok!
Mircimama!
Hát nagyon úgy néz ki ,hogy én ma nem tudok menni mert még mindig sza.........vagyok!
Nincs lázam de a fejem olyan mintha elefánt ülne rajta!Nagyon sajnálom!Érezzétek jól magatokat,várom a beszámolot!

Puszi :Rita

rita77

Rita,
Vigyázz magatokra, és pihenj sokat!!! Kép

Mirci
mircimama

Mircimama és mindenki:

Igen, ott találkozunk! Kép
Remélem én is odaérek emberi időben, sajna nem autóval megyek, mert nem lehet ott parkolni seholsem normálisan.. de Ákos kikisér minket a villanyosmegállóhoz Kép
hanee

Sziasztok Lányok,

Sikerült utolérnem magam az olvasásban, tegnap fél óra babanet egy óra alvás ritmusban telt az ágyban fekve. Párom ugyanis már 4 napja csúnyán köhög, így se éjjelem, se nappalom, ugyanis nincs lehetőség külön szobába vonulásra. Tegnap megvizsgált a háziorvos, mindent rendben talált, de írattam ki gyógyszert a hétvégére ha rosszabbul leszek, mert éreztem, hogy el fogom kapni. Az a furcsa, hogy nem köhögök és nem fújom az orrom, "csak" a lázam megy felfele, úgyhogy tegnap és ma is bekaptam algopyrint. Viszont mihelyt levittem a lázamat egyből elkezdtem többet fújni az orrom. Szóval a láz egyébként jó dolog beindítja az immunrendszert, de úgy látszik valamilyen okból a terhesen kerülni kell. Egyelőre az antibiotikumot nem váltom ki.

A háziorvosnál volt mérleg, amely szerint 1 hónap alatt 2,5 kg. híztam, ez elég soknak tűnik. Bár a hasméretem így is „csak” 90 cm, sajnos a combomra és a fenekemre is jut bőven a kilókból. Hétfőn kétségbe esetten álltam a szekrénynél, mert egyetlen nadrág sem jött fel, végül a múlt héten hordott gatyót kellett újra felvennem. Ígyhát elindultam kismama nadrágot vásárolni és ekkor ért a másik sokk, tükörbe néztem és láttam, hogy nemcsak a hasam hízik. (Nálunk ugyanis se nagy tükör, se mérleg, amivel idegesíteni lehetne magam)

De jó nektek találkoztok és biztos sütiztek is. Én csak gyümölcsön élek nem kívánok semmit, de éhes vagyok így magamba tömök néha egy szendvicset.

Nagyon csodálom Móni és Falina kitartását a fekvésben én csak két napja nyomom az ágyat, de már se feküdni, se ülni nem tudok minden tagom elgémberedett.

Írtatok a szőrtelenítésről, én az első harmadban nagyon szőrösödtem, de most az idő előrehaladtával alig. Havonta járok kozmetikushoz, most szerintem 2 hónapig is kihúzom.

A szülést tekintve a párom nem akar bejönni és én nem is fogom erőltetni. Remélem a vajúdási időszakban ott lehet, mert az fontos lenne. Bár mintha azt hallottam volna, hogy a Szent Imrében nem lehet bent, csak a szülésnél. Erről tud valaki pontosan?

Jó beszélgetést nektek:
Monika
22+

mmónika

mmónika,
a muszáj nagy úr! :/
én elég nehezen viselem a fekvést, állandó késztetést érzek, hogy szaladjak 1 kört a ház körül legalább.
egyedül meg nem nagyon lehet hagyni engem, mert aznap mikor kijöttem a kórházból, párom még elment dolgozni, addig egyedül voltam otthon kemény 3 órát. annyira kiborultam az egész helyzet miatt, hogy páromnak haza kellett jönnie hozzám. kb. úgy lehet elképzelni a szitut, h. egy azonnali nyugtatóinjekcióra lett volna szükségem. Kép
a sz.gépet beforgatta az ágyam mellé, net nélkül begolyóznék.
f.
falina

Hello lányok!

Na,biztos jólsikerült a tali,és jól elfáradtatok,ha nem írtatok délután!Kép
Csináltatok képeket?Na és ugye majd dobtok fel párat?

Velünk minden oké,Sygnum-Évi jólesik ám nagyon az érdeklődésed,köszi!KépTegnap voltam az eredményért,minden rendben,a manókánk EGÉSZSÉGES!!!
Ha tudnátok micsoda megkönnyebbülés volt átvenni a papírt,és eljönni...
Egy hét múlva még lesz egy kontroll Uh,mert ugye vannak betegségek amik csak uh-n láthatók,de ettől már egyáltalán nem tartok,az eddigi összes uh-n semmit nem találtak.

Pizzamama kérdezted,hogy mivel bírom mozgásra a babómat.Hát leginkább akkor mozog,ha én háton fekszem,és szokásom,hogy olyankor a lábfejemet mozgatom(mint mikor a kutya csóválja a farkát),és a kicsike azt nagyon utálhatja,mert olyankor kegyetlenül megrugdosKépPersze,ha abbahagyom,akkor Ő is visszavonul,és pihen tovább.A másik amit nem szeret,ha a csupasz hasamon van a kezem a takaró alatt,és egy idő után ugye bemelegszik.Olyankor a meleg kézzel ellenkező oldalra húzódik,és ott ficánkol.Ja,még egy érdekes dolog,nem tudom nektek van-e ilyen,de amikor kezdek éhes lenni,akkor a babó rúg egyet-kettőt,amolyan megerősitésképpen,hogy tényleg enni kéne valamit.
Érdekes ez a kommunikálás,nem?

Még mielőtt elfelejtem!
Valaki írt régebben egy varrónőről,aki kismamaruhákat készit,ha jól emlékszem a XVII,ker.-ben.Meg tudnátok adni az elérhetőségeit?Sürgősen szükségem van egy nadrágra.

Na,remélem mindenki jól van,majd írjatok a taliról!

Jóéjt,Tünde.

Kép

Kép
tündérke26

Tunderke,
Igen, az ehesseggel teljesen eget kell ertenem. Lilly is meg szokott mozdulni, amikor megehezem. Kép Erdekes, de nekem tetszik, mindig amikor megmozdul, akkor be is szoktam jelenteni, hogy mostmar nem halogathatjuk tovabb, etetes van. Kép

Lanyok,
Tegnap agyon vasaroltam magam!! Ezt imadom amerikaban. Hatalmas learazasok vannak. Osszeillo farmersapkat es kis pulcsit vettem 650 forintert, oshkosh es baby GAP ruhacskak, par dollarert. Olyan cuki rozsaszin-feher gap csuklyas melegitot vettem. Kép Teljesen el voltam ajulva az uzletben! Most voltam eloszor Lillynek vasarolni es csuda jo volt, nagyon elveztem. Sajnos a borondombe nem fert bele a sok holmi, ugyhogy osszeallitottam a dobozt es adom postara, hogy mihamarabb otthon legyen. Anyukam szerint ennek a gyereknek annyi ruhaja van, hogy akar ikreim is lehetnenek. Kép Ti hogy alljatok meghogy ne vegyetek meg mindent? En mar a karacsonyi kisruhat is megvettem (6-9 honapos meretben) mert learazason volt es igy 2000 forintert egy tunderi kis piros ruhacskat tudtam venni. Kép Meg most is "lazban" egek. Kép Azt hiszem eppen ideje volt, hogy felmondjak es kezdjek Lillyre koncentralni. Most mar semmi mast nem is akarok. Kép

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Szia Pmama!
Milyen kis okosak ezek a manók!Kép

Nekem sok vásárolnivalóm nincs,mert a lányomról megmaradt minden,én csak pár cuccot veszek,mert Viki novemberi,tesó meg júliusi lesz,szóval az évszak miatt kell,ráadásul állitólag az idei nagyon meleg nyár lesz.Eddig csak 3 ujjatlan rugit vettem,nem mertem semmit venni,mert nem tudtam mi lesz a vizsgálat eredménye.De most,hogy kiderült minden rendben,már nem fogom vissza magam,és amikor csak látok valami szépet,olcsót,és még pénz is lesz nálam,akkor tuti meg is fogom venni.

Tényleg!Tegnap azon gondolkodtam,hogy milyen jó,hogy nem kell babakocsit vennem,amúgy nekem Peg Perego Miláno van,és nagyon szeretem.Igaz,Vikivel már nem használjuk.Na szóval,mi ezt a kocsit használtan vettük,és azért Vikivel kicsit elkoptattuk a huzatot,jó párszor kimostam.Nem tud véletlenül valaki varrónőt Pesten,aki foglalkozik babakocsihuzat-varrással?
Mindenképp át akarom huzatni,de erre a kocsira csak a Brendonba van huzat,és az már 3 éve is 60000Ft-ba került,ennyiért pedig akár új kocsit is vehetnék,de jobb lenne simán csak új huzatot varratni valahol.
Ha tud valaki,akkor segitsen légyszi.
Talán másnak is jól jön az infó,hátha nem csak én akarom felújitani a járgányt!Kép

Na,most már aztán tényleg megyek az ágyba,most kezd fájni az ülés.Kép

Szép álmokat!

Tünde

Kép

Kép
tündérke26

Jó reggelt!

Tünde!
HURRÁ! HURRÁ! HURRÁ! Annyira örülök, hogy minden rendben! Éreztem, hogy nem lesz semmi baj. Nem akartam elötte megírni, mert úgy éreztem, eldöntötted, hogy megcsináltatod a biopsziát, nem akartalak elbizonytalanítani. Amikor írtad, hogy az Uh rendben van és azt mondta a doki, hogy szte 1 héttel kisebb (ha jól emlékszem), akkor olyan érzésem lett, hogy belekerülsz egy "protokollrendszerbe", amivel az eü. csak magát akarja biztosítani. Lehet, hogy csak rosszkor nézték az AFP-t. Nemrég írtunk arról, hogy nem mindig tudják pontosan számolni a terh. korát és ebböl mennyi bonyodalom származhat. De minden jó, ha a vége jó, úgyhogy most nagyon örülök Nektek!!

Éhség:
Az én Picurom sem szereti, ha éhes vagyok, ö is követeli a kaját. Ez föleg reggel fordul elö, mert mindig éhesen ébredek, felkelni meg még lusta vagyok.

Pizzamama!
Engem a párom állított le. Én is mindent összevásároltam volna, nem lehet otthagyni ezeket a szép kis rucikat, hát még ha kisnöcinek kell vásárolni. Elvégre egy nönek sok ruhája van. De most már leálltam, mert nem tudom hova rakni a ruhát, meg ráadásul folyamatosan kapom is öket, a barátnöm tavaly aug-ban szült.

Éva (holnap töltjük a 28. hetet!)

Kép
sygnum

MMóni!
A SztImrében való igaz, hogy van egy külön 5 ágyas vajúdó ahova a papa nem mehet be, csak a szülőszobára, de én pl. 10 percet voltam a vajúdóban, amíg lepakoltam a cuccom és átöltöztem, aztán mehettünk is a szülőszobára, mert már 2 ujjnyi voltam. Általában azok maradnak bent a vajúdóban hosszabb ideig, akinél vannak fájások, de még nem indult meg a tágulás. Ha hosszúnak tűnik a dolog a papa haza is mehet ilyenkor, vagy kint maradhat a folyosón, ahová a mama is kimehet. De a vajúdás érdemi része úgyis már a szülőszobán van! Szóval nem csak a kitolási szakasznál jut oda az ember!
Remélem megnyugtattalak!

Bogárka (24+2)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok!

A tali fantasztikus volt,KépKépKép de erről majd később, először reagálok a pénteki, és szombat délelőtti hozzászólásokra, mielőtt elfelejtem, mert akkor nem tudtam jönni.

Giggancs!

Én a gyümi naptól mindíg nagyon éhes éhes voltam, úgyhogy helyette zöldség napot tartottam. Az viszont isteni volt. Mondjuk én nyáron csináltam még terhesség előtt, amikor ötödébe kerülnek a zöldségek, és ízük is van.
Viszont az, hogy reggelire mindíg csak egy almát ettem, az nagyon bevált.
Én is kb. 9-10 kg-nál tartok, és ez már kb. 1 hónapja stagnál.
Egyébként nem értem, hoggy miért mondta azt a dokid, hogy majdnem felhasználtad a lehetséges kilókat. Ez nem hitelkeret. És ha víz is jön fel, mert esetleg vizesedsz, azzal úgysem tudsz mit csinálni.
Ha pedig, ahogy a multkor beszéltük is ott a fórumon 15 kg körül van a "megengedett", akkor pont jó helyen állsz, mert az első kétharmad alatt felszedted a kétharmad súlyt. Állítólag az utolsó harmadban visszaesik a hízás gyorsasága is. Sőt van aki az utolsó hetekben fogy is 1-2 kg-t, mert a babától már nem nagyon bír annyit enni.Kép

Azt meg külön köszi, hogy megerősítettél a légzésfigyelővel kapcsolatban.
Nagyon sokan mondták, hogy pénzkidobás, és ezért filóztam rajta.

Barbi!

Nálunk is ez volt a helyzet. A lánynév annyira biztos volt, hogy csak egyetlen egy volt.
A fiú névből viszont 7-8.
Persze a 20. héten kiderült, hogy kisfiú, és most a 28.-ra a párom végre kimondta a legvégsőt.
Eddig variált.Kép

Tündérke!

Nagyon jó hír, hogy egészséges a babód, de ez várható volt.Kép
Mindenesetre fő a biztonság.Kép

Nagyon mókás, hogy találtam még egy embert aki csürüszkél.
Én így hívom, amikor a hátamon fekszem, és a lábfejemmel kalimpálok.
Én így altatom magam minden este.Kép
És nekem is minden alkalommal beindul a picurkó.
Én arra gondoltam, hogy biztos utánoz.Kép
A kajánál is detto ugyanaz.
Ha kint vagyok a konyhában és főzök, vagy reggelit készítek, mindíg felébred, és jelez.
A múltkor ezen filóztam, hogy honnan tudja?
Megismeri az edénycsörömpölést???Kép
A varrónő száma:06 1 257 52 94
Lehet, hogy még a babakocsi huzatot is meg tudod vele beszélni, vagy tud tippet adni.
Azt ne említsd neki szerintem, hogy mennyi lenne.Kép
Kerületi vagy egyébként, hogy itt keresel varrónőt?

red{Mmóni!}

A Szt Imrében közös vajúdó van, azért nem mehet be a kispapi.
Ha az összes szülőszoba foglalt, akkor ott kell vajúdni, és lehet, hogy többen is összegyűlnek egy időben.
Ha van szabad szülőszoba akkor oda be lehet menni a pároddal, a vajúdás alatt is.
Egyébként ha a vajúdást végigcsinálja veled, akkor a szülést miért nem?
Szerintem a vajúdás a durvább.
A szülést nem kell premier plánban néznie.
Elég ha a fejednél áll, és fogja a kezed, vagy mögéd áll, és segít megtámasztani, amikor jön a kitolás.

Na, most a taliról!

Nekem nagyon jó élmény volt, ahogy ezt már az elején is írtam.Kép
Most, hogy visszaolvastam a pénteket, és a szombat délelőttöt, láttalak titeket magam előtt, és ez azért nagy szám, mert egyébként annyira rossz az arcmemóriám, hogy ha valakivel beszélgetek 2 órát, másnap simán elmegyek mellette köszönés nélkül, nem azért, mert bunkó vagyok, csak egyszerűen nem emlékszem. Most pedig mindenkinek a vonásai itt vannak előttem.
Nagyon aranyosak voltatok, tök jó kis csapat.
Remélem, hogy lesz még ilyen.
Többen is felajánlottátok a kerti partit.Kép
Majd szervezkedünk.Kép

Rókica!

Szerintem a hasad még rendben van.
Főleg ahogy tegnap voltál öltözve, úgy tuti nem feltűnő.
Nagyon jónak tartom azt a felvetést,/nem tudom már, hogy ki ajánlotta/ hogy ha úgy érzed nagyon gáz van, vegyél ki 2-3 hét szabit, a szabiról pedig úgy menj vissza, hogy igazából semmi komoly baj nincs, viszont babát vársz, és ezek okozták a tüneteket, amiket nem tudtál hova tenni.
Azt sem kell nekik megmondani, hogy pontosan mennyi idős vagy.
Szerintem 1 hónapot simán lehet "csalni". Ha volt is már terhes a munkatársaid között, azok is tudják, hogy egyénileg mindenkinek más, hogy mekkora a pocija. Sőt azt is megkockáztatom, hogy mindenkinek az ismeretségi körében van legalább egyvalaki aki a 12. hétig mensizik, vagy barnázik, tehát ez sem kirívó eset. Ők úgyis bele fognak keveredni a hetek számolgatásába. Amíg nem voltam terhes, engem sem érdekelt, hogy hány hét, hány nap.
Ez mindíg annak a legfontosabb aki a Picurkája idejét számolgatja.Kép
Legalább ezen ne edd magad.

Puszi mindenkinek.

Hanee, Giggancs, veletek holnap a cukiban.Kép

Ja mégegy!

Szerintem nagyon klasszak voltak azok a lámpák a falon. /Néztem ilyen kis lámpákat már több helyen, ami csak pici fényt ad éjszaka, hogy ne menjen ki a Picúr szeméből majd az álom. Baromi drága mindenhol. 5-8 ezer./ Úgyhogy eldöntöttem, hogy valami ilydesmit fogok csinálni lámpa gyanánt, ami ott a teázóban volt, csak igényesebb kiadásban.Kép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok LányokKép!

Én is nagyon jól éreztem magam a talin. Jó volt látni, hogy ki kicsoda, bár megvallom, szinte mindenkit másképp képzeltem el. A képeket én is várom.

TündérkeKép!
A babakocsi javító címe:
http://gribedli.eblap.hu/babakocsi.htm
Mi hozzá vittük a Peg Perego ikerkocsit áthuzatni. 10 000 forintért varrják meg, viszont anyagot neked kell vinni hozzá. A kiegészítőket ő adja.
Ha esetleg kereket akarsz cseréltetni, azt is tud, illetve minden mást, ami egy babakocsihoz szükséges.
Varrónőt én is tudok a XI. kerületben, de nekem is lesz közelebbről egy eladó nadrágom, ha érdekel.

Puszi mindenkinek!
Annamari
27+1 (és ez már az utolsó harmad!!!!!)

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!
Éva örülök,hogy örülsz!Aranyos vagy nagyon!Kép
Én is sejtettem,hogy korábban lett az afp csinálva,de végülis mit vesztettem ezzel a vizsgálattal?Így legalább tuti,hogy minden okés.
Pipocska köszi tel.számot!Én nem vagyok kerületi,én Giggancshoz lakok közel a VII,ker.-be.Csak emlékeztem,hogy ott volt a varrónő,de nem tudtam a rengeteg hozzászólás között visszakeresni.
Bannamari neked is köszi,ezt már tegnap én is megtaláltam,meg van egy másik lehetőség is,még várom az árajánlatot.A varrónő elérhetőségét megadhatod,nem baj,ha több is van,aztán majd választok.Mekkora a nadrágod,és milyen?Esetleg egy képet tudnál róla mutatni?
Na,most befejezem,megyünk moziba,majd estefelé benézek.
Sziasztok,szép napot!

Tünde.

Kép

Kép
tündérke26

Bogarka, Pipocska,
Koszi a választ a vajúdással kapcsolatban így már érthető a dolog.

Bannamari,
A XI. kerületi varrónő címe engem is érdekelne. Írd meg légy szíves. Tudtok a belvárosban, vagy a mÓricz körút körül olyan helyet ahol nadrágszárat felhajtanak és nem ezresekbe kerül?

Lányok,
Arra fel vagyok készülve, hogy fizikailag fokozatosan leépülök terhesen, de hogy szellemileg is meginogok azt nem gondoltam volna. Krónikusan elfelejtek dolgokat, de nem azért mert a babára gondolok, hanem szimplán kihagy az agyam. Párom két hétig szinte minden nap megkért, hogy vegyek neki valamit, mire végre egyszer eszembe is jutott. A kismama nadrágok vásárlásánál a próbafülkében felejtettem az előző boltban vásároltakat és majdnem csak otthon jutott eszembe, rohantam is vissza.

Ma már nincs lázam, viszont fújom az orrom, akkora már mint egy krumpli.

Udv: Monika
22+

mmónika

Sziasztok!
Pipocska!
Köszi az infot a gyümi nappal kapcsolatosan, majd megprobálom hátha bejön. Ha nem hát nem! Erölködni nem fogok! A holnapi cuki áll még, igaz a Gigi az éjjel két órát szorakoztatott és ma nagyon sokat tüsszög meg folyik a nozija. Bölcsiba valoszinüleg nem viszem, de ha nem lesz lázas akkor biztos hogy megyek. De ha belázasodna akkor nem merem itthon hagyni a hugomra. De holnap ugy is megirom! Remélem nem a nyavaját kapta el hanem csak megfázott egy kicsit.KépKépKép

A találkozó nekem is nagyon tetszet és jo volt megismerni titeket. Persze ha most megint találkoznánk nem biztos hogy mindenkit betudnék azonositani.KépKépKép De remélem evvel más is igy van.

További jó pihit mindenkinek, majd este még jövök egy kicsit! Puszi

Giggancs (24+7)
giggancs

tündi,
felfigyeltem az afp levételből adódott problémádra. leírnád a lényeget! illetve, mint már érintett talán meg tudsz nyugtatni:
babámat a 12 heti uh-tól kezdve 1 héttel fiatalabbnak mondja a dokim a méret miatt. így ő 1 héttel később akarja levenni az afp-t. ez így rendben van szted is? (nekem furcsa ez az egész, mert Pocibaba normális ciklus kellős közepén fogant, vagyis nem emiatt kisebb, de akkor mitől? tudom, h. ezen nem kéne aggódni, normális terhesség mellett nem is izgatna a mérete, de ugye nekem koránt sem problémamentes az eddigi 15 és fél hetem.)
ezt a biopsziás dolgot nagyon szeretném megúszni!

falina
ma 15+3
falina

lányok,
és remélem, h. a köv. talira már én is el tudok menni! Kép
méhlepényemnek mindennap elmondom, h. tessék mihamarabb feljebb kerülni. Kép
páromat ma megkértem, h. "pedikűrözzön" nekem. 7 együtt töltött év után a szükség így hozta, h. neki kellett levágnia a körmöm. nagyon ari volt és ügyes! mire rá nem lehet venni a pasikat! ;)
f.
falina

Falina Kép
Nekem is elég késön vették le az afp-t, mert az UH alapján fiatalabbnak mondták. Nekem mondjuk még mindig 1 héttel kisebbnek mondják a babámat és a peteérésem nem a középeidöben volt, tehát nálunk tényleg fennáll ez a dolog, de épp ma beszélgettem a párom unokatesójával, akinek most 3 és fél éves a kisebbik fia és öt meg a fejmérete alapján mindig 1 honappal(!) idösebbnek mondták, és majdnem hogy napra pontos lett!
Valszeg amiatt kisebb a babád, mert nem ugyanolyan ütemben fejlödnek, ahogy "idekinn" sem egyformán tanulnak meg járni és beszélni.
Szerintem.

Minyu
30+3

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok LányokKép
Én is nagyon jól éreztem magam a tegnapi talin, várom a következőt! A férjemet már alig tudom csillapítani, olyan kiváncsi a képekre (persze én is).Kép Tegnap ahogy jöttem haza, már kint lógott az ablakban, úgy várt. Élménybeszámolót kellett tartani (kinek mekkora a pocija, milyen ruhában volt, milyen a haja, ki mit evett stb.). Megígértette velem, hogy csinálok egy albumot, amibe az ő fotója is felkerülhet, nehogy már csak rólam legyen fent kép a babaneten.

Tegnap de. a Kikában megvettük a babaágyat és a hozzá való pelenkázó komódot. Nagyon szuper! Ma is el kellett menni bababoltozni (MegaToys és Brendon). Nagy zsákmánnyal érkeztünk haza, megvettük a bordürt a falra, ami a kiságy fölé fog kerülni.Kép Elnéztük az árakat ezen a két helyen, hát megfogadtuk, hogy csak babakocsit fogunk ott venni (mivel csak ez a két hely forgalmazza azt a fajtát, amit akarunk), azon kívül semmi mást. Összehasonlításképp: a Kikában a plüss forgót (ami nagyon szép) 4.990,- Ft-ért vettük, ezeken a helyeken pedig 7.990,- és 12.990,- közötti árakon voltak, és elég csuffancsok.

Henci
henci

Falina!

Ne aggódj! Nekem is UH alapján határozták meg a baba korát és a születés várható időpontját is. Úgy tudom, hogy a babák az első néhány hónapban nagyon egyformán fejlődnek, és a méretükből pontosan meghatározható a koruk. Csak később kezdenek nagyon egyénien fejlődni. Nekem is a 13. héten pontosították a kort annak érdekében, hogy az Afp pont jókor legyen levéve, és azóta is így számolunk . Persze nekem a ciklusaim tényleg hosszabbak voltak az átlagnál.

Szia

Wica
25+5 nap aki 26 hét + nemtomhány nap lenne a rendes számolás alapján.
wica

Henci!

Igazán aranyos a férjed, hogy ilyen lelkes!! Kép És hogy minden érdekli. Elképzeltem, ahogy hazaértél és le sem engedett ülni, csak hogy mesélj el már mident.
Kár, hogy én nem lehettem ott. Na majd legközelebb.
wica

Falina!
Sztem is bízz az Uh-ban, a 8-12. hét között nagy biztonsággal meg tudják mondani a baba korát. Az Afp-t meg jobb 1 héttel késöbb, mint korábban levenni, ahhoz betöltött 16. hét kell. Akkor menj, amikor a dokid mondja, ne akkor, mikor a védönö. Tuti biztos vagy benne, mikor fogant Pocibabád?

Éva

Kép
sygnum

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?