Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Tavaszi babások!

MukikaKép
Most már igérem tényleg eltűnök,csak még annyit,hogy akkor Te az egész várandósságod alatt küzdöttél ezzel?Jó neked,hogy már itt tartasz,biztos,hogy nem lesz baj és akkor végig szedtél rá valamit?Igérem nem kérdezek többet.Vigyázz Magatokra!

Mindenkinek szép napotKép

Gömbölyű
gömbölyû

SziasztokKép
Itt vagyok ámKép, csak hullafáradt voltam, még írni is. Na nem elsősorban Kristóf miatt, hanem csak úgy. Éjszakánként rendszeresen nem tudok aludni, a hajnali szopizás után (kb. 2 órától) órákig nem tudok aludni, mire pedig elaludnék, úgy reggel 6 körülre, akkor pedig ébreszt a kis huncut. Így manapság rendszeresen csak 2-3-4 órákat alszom az éjszaka, úgy este 11-től, kb. hajnal 2-ig. Kész röhej, pedig Kristóftól aztán igazán aludhatnék, mégse tudok, nem tudom miért.
Nappal aztán tiszta nyomott vagyok, a lakásban káosz uralkodik, a konyhában meg pláne, sose fogom utolérni magam.
Kedden voltunk Kristóffal a csecsemőtanácsadóban, 3510gr volt (2520-ra csökkent születése után a súlya, szóval kerek 1 kilót hízottKép)
Tegnap volt itt a védőnő, minden szedán jönKép, de minek, hisz előző nap voltunk nála. Na mindegy.

Ági, Angéla
Gratula a srácokhozKépKépKép

Többieknek kitartás!!!Kép

Gömbölyű
Nekem is volt Streptococcusom a 14.héten, abszolút semmilyen tünetem nem volt, egy véletlen kenetvizsgálat derítette ki. Én és a párom is(ez fontos!!!) Dalacin C-t szedtünk rá, amitől teljesen elmúlt, soha többé nem jött vissza és Kristófkánknak sem lett semmi bajaKép

Most megyek, majd még igyekszem jönniKép

Ja, amióta nem fejek, volt, hogy 140gr-ot is tudott szopizni Kristóf, de a 100gr szinte mindig megvolt. (Azt hiszem a mellszívót egy időre elpakolomKép)
Nem is lenne itt gond, ha Kristófom megelégedne egyszerre ennyivel, dehát ő 160gr-nál alább nem adja, keservesen sír, míg nem kap többet, így kénytelen vagyok mindig rápótolni. Kivéve éjszaka, mert akkor megelégszik annyival, amennyit szopizott és már durmol is visszaKép

Babus+Kristóf, aki ma 5 hetesKép

Kép
babus2005

Sziasztok!
Gratulálok én is Angéláéknak! Kép Hányadik héten is született Valér? Szép nagy baba Kép

Én ma voltam dokinál. Továbbra is azt mondja sejtelmes mosoly közepette, hogy bármikor megszülethet Bernát. Bárcsak már tényleg a kezünkben tarthatnánk egészségesen!!!

Dorka 38+6
dorka

Sziasztok!

Ági, Angéla gratulálok a fiúkhoz, sok tejcsit nektek! Kép

Lehet, hogy butaságot kérdezek, de mi a különbség a CTG meg NST között? Mitől függ hogy melyiket csinálják? Nekem még egyik se volt, mikor szokták csinálni?

Zsuzsi (32+3)
zsisske

Köszönöm mindenkinek a válaszokat,legközelebb kérek kenetvizsgálatot.Remélem ha van valami nem okozhat kárt igy a 25+6 héten,mert csak két hét múlva jutok orvoshoz.Nincs tünetem ,dehát ezekszerint nem is kellKép

Mindenkinek köszönöm és kitartást kívánok!Kép
Gömbölyű
gömbölyû

Sziasztok!

Angéla! Nagy-nagy gratula!! Jól beelőzted itt a 40+ -os csajokat! Kép Bárcsak én is így beelőznék, már kezd rajtam is eluralkodni a türelmetlenség. Most már olyan jó lenne szülni és babázni, de hát ezt nem én döntöm el, ki tudja lehet, hogy én is még 3 hét múlva is egyben leszek Bendegúzzal.

Mi is vásárolgattunk tegnap, most már aztán minden megvan, kivéve a homeós bogyókat, amit sokan ajánlottak, csak valahogy sehogy sem esik útba olyan gyógyszertár ahol lehet kapni. Kép De semmi kedvem kimozdulni, főleg nem akarok bkv-zni ilyen influenzás időben, ma is taxival mentem az NST-re (bár én sem tudom nekem melyiket csinálják, ctg vagy nst nem tudom mi a különbség, két kütyüt raknak rám, az egyik a szívhangot nézi a másik a méhtevékenységet), szóval taxi az kész vagyon, de hátha megszülök előbb és nem kell többször menni. Kép de jó is lenne Kép Úgyhogy homeós bogyóim nincsenek, nem tudjátok, hogy az Őrs vezér tér környékén nem lehet kapni valahol? Én csak a Kolosy térnél tudom biztosra, hogy van.

Amúgy az NST szerint 20-30%-ban már keményedik a méhem, ami szinte semmi, de én azért reménykedek, hogy egyszer csak hipp-hopp beindulnak a dolgok. Kép

ruz
38
ruzicsky

Sziasztok!
Én megkérdeztek a szülésznőmet ctg, nst ügyben, azt mondta, hogy a ctg maga gép az nst pedig a vizsgálat (non stres test)
Flow-t mérnek mindenkinek? Nálunk Szombathelyen nem, és azt sem tudom, hogy jövő héten (amikor ugye valószínű utolső alkalommal megyek ctg-nst-re) ultrahangozás lesz-e... Kíváncsi lennék mekkorára becsülik a babócát....
wester2004

Helló Ruzicsky,

Csak gondolj arra, hogy a baba tudja mikor kell
neki kijönni. Én jövő vasárnapra vagyok kiírva, de tök nyugis vagyok még szerencsére...szóval no pressure, majd jön ha akar...ja meg lehet, hogy a jó időt várják.Kép
Amúgy én Bálint Mihály, Molnár Gabriella párosnál szülök... Én is a Fülöphöz jártam az elején, csak aztán a sok utazgatása miatt inkább váltottam, mert biztosra szeretnék menni, hogy ott lesz a dokim.
Amúgy Te is az IKEA szobára pályázol? Mikorra is vagy pontosan kiírva?

üdv
CSibe (38+4)

Kép

Kép
csibe26

Ja én is nagy gratula Angélának!!!!Kép)

Kép

Kép
csibe26

Sziasztok!Kép

Bocsánat, hogy csak úgy ideírok nektek, de nagyon jó a topicotok, elolvastam ha nem baj, és sokat tanultam Tőletek.

Gratulálok a babókhoz és a többieknek megadrukk a szüléshez!!!Kép

Egy 13 hetes kismamiKép

Mea
mea

Szia Csibe!

Én március 17-re. Kép Hát jó lenne az IKEA szoba, mert ott jó nagy a hely, meg kád is van, a normál szülőszobában az a jobb, hogy az ágyat lehet mindenféle helyzetbe állítani, viszont nincsen kád. Végül is nekem mindegy. Lényeg, hogy gyors és fájdalommentes legyen, nincsenek nagy elvárásaim Kép Kép

Én úgy vettem észre, hogy biztos nincs, mert télen síelnek, nyáron nyaralnak, bízom benne, hogy ott lesz a Fülöp doki a szülésemen, de ha mégsem, nélküle is megszülök. Kép Eddig úgy tűnik most nem fog elutazni, nemrég volt távol.

Szóval te nem izgulod magad agyon, igazad van, de hát én már valahogy túllennék rajta, most már olyan sokat volt a pocakomban ez a baba, most már kíváncsi vagyok rá idekinn. Kép

r
38
ruzicsky

Szia Mea!

Én részemről megbocsátok. Kép sőt, örülök ha tetszik a kis fórumunk, köszi a drukkot!

r
38
ruzicsky

Sziasztok!

Maya, Ági, AngélaKép
Nagy-nagy gratula a babócákhoz!

ZsuKép
Gratula a forgáshoz.Kép

Adri,
Tudtommal a 2000 azt jelenti, hogy a méhnyak van megrövidülve 3cm-ről 2-re. Én is ezt kaptam a múlthéten. Dokibácsim szerint nem rossz, de nem a legjobb.

Zsuzsi,
CTG vizsgálat (általában a terhesség 36. hetétől végzik)
A cardiotocograph (CTG) készülékkel a magzati szívműködést és a méhösszehúzódásokat lehet megfigyelni. Így a magzat méhen belüli állapotáról, a méhlepény és a méhizomzat működéséről kapunk képet.
NST non stressz teszt = a méhenbelüli magzat szívműködésének ellenőrzése, a méhösszehúzódások gyakoriságát és intenzitását vizsgálja.
Gyakorlatban annyi a különbség közte, hogy az NST-n meg kell nyomnod egy gombot ha úgy érzed, hogy mozog a baba, CTG-n meg csak simán rajtad vannak az érzékelők.

Velünk nincs semmi különös, jövő héten megyek tanácsadásra és uh-ra, kíváncsi vagyok, hogy hogy fekszik a kiscsaj, jó lenne ha már be lenne fordulva, na de majd kiderül.

Panka(30+5)

panka

Gömbölyű!
Szerintem feleslegesen ne stresszeld magad ezen a fertőzéses dolgon, hisz egyáltalán nem biztos, hogy neked van. Nekem amúgy a 14. héten tenyészett ki először, ezt követően nem készült ellenőrző tenyésztés, tehát igazán nem tudni, hogy el sem múlt vagy visszajött, de szerintem nem múlt el. A következő tenyésztés a 24. héten készült, a 3. meg a 32.-en. Tehát könnyen lehet, hogy gyakorlatilag a 14. héttől jelen van. Mindezek alapján szüléskor számítok antibiotikumos kezelésre magamnak és a babámnak is.

Panka!
Te aztán korrekten megfogalmaztad a fent említett dolgokatKép

Babus!
Épp kezdtelek hiányolni. Hát azért próbálj aludni, mert aztán nagyon kimerülsz.

Mea!
Szerintem nyugodtan "belekotyoghatsz", nem hiszem, hogy bárkit is zavarnaKép

Finishelők!
Na mostmár aztán tényleg HAJRÁ-HURRÁ!

Muki(34+1)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok Lányok!

Most nincs idQm visszaolvasni, de köszönjük mindenkinek a jókívánságokat.
Teszek fel néhány képet a kis drága Mazsolánkról. Határtalanul boldogok vagyunk, bár nem volt egykönnyü menet (volt egykis komplikáció és császár lett a vége). Majd mesélek.

Puszilunk Mindenkit:

Maya és Gellért
maya29

Szia Maya!
Üdv újra ittKép

Várjuk nagyon a beszámolót! A képeket meg nem igazán találom, sajna.

Muki(34+1)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Angéla
Ezt a meglepetést! Gratulálok! Jól beelőztél itt minket... Kép

Jelentem én még mindig egyben vagyok. Grétike tökéletesen érzi magát, anyósom stresszel, hogy vegyék már inkább ki a gyereket, mert már ő unja, hát még akkor én. Holnap amnioszkópia lesz, és megbeszéljük a hétvégét, mikor ki vizsgál hova kell mennem és a hétfőt is mert akkor reggel 6-kor már a szülőszobára kell mennem, ha ddig meg nem lesz a csaj. És ma átvettük az új autónkat, így már semmi akadálya, hogy szüljek. Szóltam is a csajnak, hogy jöjjön ki, egyelőre nem hallgat rám.

Timka írt SMS-t tegnap feltették neki a zselét, 1 ujjnyira kitágult, holnap reggel kap még egy adagot, meg infúziót is kap már, mert estig kicsalogatják a babát az orvosok tovább nem várnak. Így szorítsunk érte holnap!!!!

Na megnézem a maileket tuti tele van a postaládám is.... Még benézek...

Nadine 41+3

Nadine
KépKépKép
nadine

Na sziasztok!!!!

Gyors leszek...

Kérlek szorítsatok értünk a mai nap folyamán, mert nem hiszem hogy hazajövök. 3-kor kezdődtek az enyhe "fájások", még nem túl komolyak, csak annyira hogy ne tudjak aludni tőlük, de szép rendszeres 8-10 percesek. Egyelőre úgy tervezem hogy a reggeli vizsglatra megyünk csak be 8-ra. De így tuti ott tartanak. Remélem kibújik ma a csajszi, aki tényleg megvárta az új autónkat Kép

Ha lesz valami a dologból a férjem értesít titeket!!!

Nadine 41+4

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine!Kép

Drukkolunk nagyon NektekKép

Mea
mea

Nadine! Timka!

Kép Hajrá lányok! Drukkolok Nektek!

Dalmi
(38+0)
dalmi

Sziasztok!

Nagyon drukkolok nektek lányok!Várom a fejleményeket!

Timurr
Vendég

Nadine, Timka!

Én is beállok a drukkerek sorába!

Muki(34+2)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Nadine, Timka! Kép Részemről is megy a drukk, remélem, hamarosan 2 babával is bővül a topic. Kép

Megjöttem amnioról és NST-ről, minden rendben van, holnap reggel van újra jelenésem, ha addig nem szülünk. Kép
Nem tudom, hogy milyen gombról beszéltek, nekem NST-t csinálnak itt a kórházban, de semmilyen gombot nem kell nyomogatni. Szerintem a két vizsgálat uaz, csak más rövidítést használnak a dokik. Persze nem biztos, de így gondolom. Kép

Ma végre kaptam antibiotikumot az elfajult náthámra (vagy mi ez, de nem influenza szerencsére), remélem, gyorsan elkezd hatni, mert nagyon vacakul vagyok. Kép

Nálunk a kórházban már látogatási tilalom van a csecsemő- és gyermekrészlegen, így az apás szüléseket is lefújták. Nekem is a betegségem miatt majd maszkban kell szülnöm, és utána is csak maszkban lehetek bent a kórházban. Sajnálom, hogy így alakult, és remélem, miattam senki nem lesz majd beteg.

Beatrix (40+6)
beatrix28

Sziasztok!!!!!

Erőt és kitartást lányok!!!! Huhh, de jó, hogy elkezdődtek a szülések megint.
Én is tegnap voltam dokinál, hát nálam meg kezd kialakulni a toxémia. Diéta, pihenés.Nálam már múltkor is végeztek áramlás mérést és tegnap is, szerencsére itt még minden rendben.A manót2500 gr-ra becsülik, ha egy kicsit előbb jönne azért nagy baj már nem lehet.
Szakad a hó, vigyázzatok magatokra nagyon!!!

Zsu/33+./
zsuba31

Sziasztok!!!!!

Erőt és kitartást lányok!!!! Huhh, de jó, hogy elkezdődtek a szülések megint.
Én is tegnap voltam dokinál, hát nálam meg kezd kialakulni a toxémia. Diéta, pihenés.Nálam már múltkor is végeztek áramlás mérést és tegnap is, szerencsére itt még minden rendben.A manót2500 gr-ra becsülik, ha egy kicsit előbb jönne azért nagy baj már nem lehet.
Szakad a hó, vigyázzatok magatokra nagyon!!!

Zsu/33+./
zsuba31

Bocsi, nem tudom hogy történt!!!
zsuba31

Hajrá NadineKép

Ma éjszaka végre aludhattam volna, erre a kis drágám hajnali 3-tól egészen reggelig "kínlódott". Morgolódott, nyögött, nyomott, pukizott, biztos fájt a pocija, de közben aludt, így nem volt szívem felébreszteni. Reggel fél 7-kor aztán felébredt, és rögtön megoldódtak a pocakgondok, olyat kakilt, hogy a parketta látta kárátKép Tegnap óta már harmadszorKép
Nem tudom, mit bénázok, de az utóbbi két napban folyton "baleset" érKép Tegnap 2-szer cseréltünk kisbody-t, pisigondok miatt, engem is min. 2-3-szor lepisilt, 3-szor kakilt sugárban, én könyökig kakis lettem, meg a parketta is, Kristófka belelépett a saját pelusába, így zoknicsere is volt, és ráadásként délután még lehányta a vállamat is, na jó, inkább csak lebuktaKép
Hát ennyit ér a munkahelyi tapasztalat...Kép

Na végszóra felébredt a törpém isKép Megyek megnézemKép

Babus

Kép
babus2005

Nadine!
Szerintem már éppen ideje, hogy babázhassál, ahogy nézem a 41+4nap azért nem semmi, jön a hó, front és a táblázat lassan megtelik mozgó babákkal. A többieknek is sok erőt kívánok, mert az a véleményem, hogy a hétvégén nagy babaszórás lesz.

Babus!
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de a Babus név a Te vezetékneved? Van a munkahelyemen egy kolléganőm és ő Babus+Gyöngyösön lakik.
Patri
patri

Sziasztok
Nadine, Timka mindent bele. Gyors és könnyű szülést kívánok.
Ági, Maya sok örömet és tejcsit kívánok.
Nem tudom mi van velem, de néha olyan álomkór tör rám, hogy ülve el tudnék aludni. Lehet, hogy az időjárás változás, (rengetek hó esett reggelre) mert a pocaklakom is nagyon mocorog.
Monika
monazsu

Patri
Nem, nem Babus a nevemKép Ez csak álnévKép Pont a "kedves" munkatársaim miatt volt rá szükségKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!
Hát én is itt vagyok végre, de még mindig egyben Kép. Sajna még mindig a számítógéppel vannak a gondok. Az újratelepítés után most épp a hálókártyával. Bár most már kezdek gyanakodni a szolgáltatóra is...

Ági, Maya, Angéla!
Gratulálok a Kicsikhez! Olyan jó, hogy minden rendben Veletek és a Babákkal!

Én közben túléltem még egy nagyon fájdalmas méhszájvizsgálatot. Újabb vérzés követte, de most már "rutinos versenyzőként" nem rohantunk a kórházba. No meg azért sem, mert kicsit kevesebb volt, mint a múltkor és este mozgott is rendesen a Kisfiam, így nem hiszem, hogy lenne okunk az aggodalomra. Azt hiszem a múltkori vérzés során mégis csak távozott a nyákdugó.
Én császárral fogok szülni, így persze én tágulok rendesen, tegnap már bő 1 ujjnyira nyitva volt a méhszáj, pedig nálam semmi szükség rá Kép. A helyettes doki szerint lehet, hogy kihúzom a jövő hétig, akkor ér haza az "eredeti" orvosom. Bár ha nagyon vicces a gyerek, akkor hétfőn indul be a szülés és akkor nem fogom tudni, hogy kit hívjak be szüléshez, ugyanis a szabin lévő doki repülőgépe aznap délután landol. Csak az nem biztos, hogy 10-12 óra repülés után nála szeretnék császárral szülni. Egyébként néha már eléggé keményedik a pocakom. Kicsit furcsa érzés, hogy legkésőbb március 10-én szülni fogok Kép. Így nálunk biztosan nem lesz túlhordás miatti szenvedés. Legalább ettől megmenekülök Kép. Bár az egyik barátnőm szerint a legjobb inkubátor az anyaméh, így nem szabad türelmetlenkedni. Azt hiszem van ebben valami Kép!
Egyébként én kb. 2 hónapja a mai napra tervezem a szülést, kíváncsi vagyok, hogy bejön-e, bár egy-két kicsi keményedésen kívül nincs semmi jel Kép.
Közben el kezdtem én is influenzás lenni, de hál'Istennek 37,6-nál meggondolta magát a hőemelkedés és lement. A náthás tünetek azért megmaradtak. Vettem mindenféle homeopátiás szereket (vérzés csökkentésére, tejtermelődésre és influenzára). Az influenzás szert egyébként mindenki dícsérte eddig. Leírom a nevét, hátha valakinek segít: oscillococcinum. Bár személyes tapasztalat még nincs, mert kb. 2 órája vettem be az első adagot Kép.
Na, végre írhattam majd egy hét hallgats után!!!
Vigyázzatok magatokra és a Gyerkőcökre!

Nadine! Megy Nektek a nagy-nagy drukk a könnyű szüléshez!

Eveka

Kép
eveka

Babus!
Hát jót kacarásztam a sztoridon, Kristófka jól ellátta a bajodatKép

Zsuba!
Ha jól emlékszem, te is a szegedi Klinikán szülsz, ugye? Kíváncsi lennék, hogy nálad miért döntöttek úgy, hogy áramlásvizsgálatot végeznek(vagyis inkább úgy kérdezem, hogy akkor nálam miért nem), meg az is érdekes számomra, hogy nekem ahányszor voltam uh-on sosem becsültek súlyt, sőt úgy néz ki, hogy a 28 hetes uh volt az utolsó. A dokim azt mondta, hogy csak akkor uh-oznak, ha a 36. héten megkezdett Ctg során vagy egyéb más miatt úgy érzik nincs minden rendben. Kíváncsi lennék ki a dokid.
Na meg az is érdekelne, hogy mi utal a kezdődő toxémiádra.
Nálam 2 héttel ezelőttig jó volt a vérnyomásom, ami azt jelenti, hogy a max 120/83 volt, de inkább mindig kevesebb. Most meg tegnap kaptam kölcsön vérnyomásmérőt és 1-2 kivétellel 132/81-82-ket mérek. Félek, hogy rosszat jelez ez, ugyanis nekem világ életemben inkább alacsony volt a vnyomásom. Ja, és 3-4 napja tarthat ez a magasabb érték, mert azóta elég sűrűn be-bedugul a fülem, és ezt igy utólag a vnyomásnak tulajdonítom.
A dokimnál viszont hivatalosan bő 1,5 hét múlva pont a 36.hét betöltésekor van jelenésem.

Bocsánat, hogy hosszú lettem!

Muki(34+2)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Nem tudom Nadine férje mikor ér ideKép
addig is hozom az infót:

Sztéló Gréta 12 óra 19-kor megszületett, 4010 gramm, és 52 cmKépKépKép

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!
Nadine, Timka! Kép
De jó! Várunk Titeket vissza! Kép

Én ma voltam ctg-n és uh-on. Megint szép hullámos görbét produkáltunk, a ctg-n mondta is a nő, hogy ebbből akár még lehet is ma valami, de nekem egyáltalán nem úgy tűnik. A pocakom azóta nyugiban van. Persze még hosszú a nap Kép
A magzatvíz is egy árnyalattal kisebb (jaj, most viszont jön egy fájás...
...hű, akkor folytatom, szóval kevesebb a magzatvíz is egy kicsivel. Talán ez is azt jelenti, hogy már készülődik? Mondjuk most érdekes lenne bejutni a kórházba ebben a nagy hóban. A buszok még járnak, de ki tudja? No, nem busszal tervezek szülni menni, de ha egy autó keresztbe fordul a Budakeszi úton, akkor leáll a közlekedés. Marad a repülő vagy a mentő (talán azt elengedik, ha tudják...)

Élvezzétek a hóesést, én is azt teszem Kép

Ja, és ma hazajött Bálint is. Édesen rohant felém a pályaudvaron, mikor meghozták Kép Olyan anyás lett, még itthon a babakocsit meglátva el is sírta magát, hogy az az övé Kép
Kristóf is izgatott, bár az elmúlt napokban nagyon élvezte az egykeséget Kép
Lesz nagy bunyó, ha a nagypapa meghozza az oviból Kép

Dorka (39)
dorka

Nadine! Kép Kép Kép
Gratulálunk Grétához! Szép nagy súllyal született!
Minden jót Nektek!
Dorka
dorka

Nadine!KépKépKép
Gratulálok a kiscsajhoz!Remélem jól vagytok mindketten!

Timurr
Vendég

Nadine! Kép

Gratulálok Grétához! Jó egészséget és sok-sok finom tejcsit kívánok Nektek! Szép nagy baba lett a leányzó. Kép

Dorka Kép, úgy néz ki, Te is célegyenesben vagy. Kép Persze ki tudja milyen hosszú lesz a befutó?! Kép Remélem, Neked is gyors, könnyű szülésed lesz. Kép És persze könnyű bejutásod a kórházba. Kép

Beatrix
beatrix28

Nagy-nagy gratula Nadine!! Kép Csak kibújnak ezek a babák, itt a hóesés! Kép Kép Úgy potyognak ki ahogy a hó esik! Kép

Dorka, szerintem te is nemsokára babázol! Kép

ruz
38+1
ruzicsky

Sziasztok!

Hú micsoda babeső van!!!! De jó!!! Kihagyok pár napot és csak úgy potyognak!!!

Nagy gratula Áginak, Mayának, Angélának, Nadinenak!!!!
Annyira jó, hogy már ennyi baba lesz ebben a topicban is!!!!
Azért a hó csak meghozza a babákat! Remélem hamarosan Timkáról is kapunk híreket!!!!

Nálunk minden ok, gyerek hízik, már 3930 gramm volt 3 hetesen, szeret autózni, tegnap voltam vele egy kicsit dolgozni, de nagyon rendes volt, hagyott minket alkotni és az autóban is rendesen viselkedett, szinte végig csak aludt, így nyugisan vezettem!!!

Ja és szerdán kigyökérkezelte a fogorvos csajszi a fogam, így már az sem fáj!!!

Babus,
mi ma voltunk ortopédián Marcival, mert állítólag kicsit kattog a csípője és a páromnak volt anno valami vele, de nem vészes, persze a dokinénit rendesen lepisilte a fiunk, mi meg csak jót röhögtünk a párommal, mert eddig minden orvost lepisilt!!!

Na most dolgoznom kell, mert hétfőre készen kell lennen egy nagy munkával! Majd igyekszem olvasni és jönni az etetések között!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

NadineKép

Nagyon gratulálok a jó súlyban levő picúrkádhoz!

Muki(34+2)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Most kaptam sms-t Timkától!!!!

13,53-kor megszületett Fannika, 3420 gr és 53 cm!!!
Nagyon sok boldogságot, és nagyon gratulálunk!!!

tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Timkának is gratula! ÚÚú potyognak ám a babák!

Nálam semmi jó hír. 16.30-kor a vérnyomásom 136/89 volt, ami hazudnék, ha azt mondanám, hogy megnyugtatott, mert anno max csak a főiskolai matek vizsga előtt volt ennyi. Na fél óra múlva megmértem megint, hát 154/99 volt. Nem tudom, hogy azért, mert felidegeltem magam vagy amúgy is, passz! Erre fel is hívtam a dokim, aki azt mondta, hogy este mérjem csak meg legközelebb, és ha akkor is 140-150 felett van akkor menjek be a Klinikára. Hát nem vagyok túl nyugodt! Már ezer éve halogatom a lábgyantát, most gyorsan bedugtam melegedni a gyantázót, hogy ha véletlen úgy alakul és bent fognának (áááá nem vagyok pesszimista), akkor legalább ne legyen ősdzsumbuj a lábamon.

Most ennyi!
Vigyázzatok magatokra!

Muki(34+2)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!!!!!

Jó egészséget a babáknak mamáknak!!!!!

Mukika!!

Én havonta jártam eddig a dokihoz és minden alkalommal nézett ultrahanggal. A vérnyomásom nekem is nagyon alacsony volt ezelőtt 1 hónapig azóta szép fokozatosan emelkedik, most már elérte a 150/80-at is, és a lábam is elkezdett vizesedni. Eddig össz-viszz 3 kg-ot híztam, de az utsó kettőt eben a hónapban. Az áramlást meg azért nézte, hogy a baba megfelelő állapotban van-e a vérnyomásom miatt. Legközelebb 3 hét múlva kell menni addig diéta és pihenés. Sűrűn ne mérd a vérnyomást, mert az valóban felviszi akaratlanul is. Ma nagyon fáj a fejem is, de eddig 130-nál nem ment feljebb a vérnyomásom, valószínűleg az időjárás miatt van.
zsuba31

Sziasztok!

Timka, Nadine gratulálok a lányokhoz!

Köszi a válaszokat a ctg-nst ügyben. Én ma voltam dokinéninél, minden tök rendben. Megkérdeztem tőle ezt a szemérem csonti fájdalmat is, megértően bólogatott, és mondta, hogy hát igen készül a medence a szülésre, és hogy nem nagyon lehet vele mit csinálni, kicsit többet pihenni.
Meg azért is megnyugodtam, mert majd a 36. héttől kell kezdenem a ctg-t. Onnantól hetente 1x kell majd menni. Szóval úgy tűnik még nem maradtam le semmiről.

Zsuzsi (32+5)
zsisske

Sziasztok
Angéla, Nadine, Timka nagyon nagyon nagyon sok boldogságot kívánok. Olyan jó, hogy már a kezetekben tarthatjátok a babátokat.

Hát én nagyon el vagyok keseredve. Eddig abban a boldog tudatban voltam, hogy majdnem megkapom a minimálbér kétszeresének a 70 % -át. Erre most ért a derült égből a villámcsapás, hogy mivel tavaly GYES mellett elmentem 4 órába dolgozni bruttó 42 000,-Ft-ért 2 és fél hónapig.. ez alapján fogják számolni a TGYÁST és a GYED-et. Ami kb. 30 000,- Ft-ot jelent havonta. Hát mindjárt sírógörcsöt kapok, egyszerűen nem térek magamhoz. Úgyhogy lányok ha terveztek még következő babát nagyon vigyázzatok, a GYES melletti munkával.

Más: ma a körzeti orvostól kértem vizelet tenyésztésre beutalót, hogy ha van valamilyen fertőzésem akkor ez is kimutassa. Azt olvastam, hogy a streptococcus fertőzés, ami a babáknál gondot okozhat a vizeletből is kimutatható. S ezen kívül kérem majd a 36. héten a kenet vizsgálatot. Hát most ennyit. Megyek szomorkodni.

Monika
monazsu

Zsuba!
Az eddigi 3 kg az nem sokKép
Én már vagy 15-öt híztam, de eleve 51-ről indultam. Na mindegy, azért nem hiszem, hogy ez lenne az oka, mert az aki 30 kg-ot hízik az tényleg gáz, de talán ez még nem annyira. Én tkp a levegőtől is hízok, terhesség előtt meg pont fordítva működött a szervezetem.

Most mindenesetre is 8 körül megmérem a vnyomásomat és kiderül, hogy indulok vagy sem.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok
Angéla, Nadine, Timka nagyon nagyon nagyon sok boldogságot kívánok. Olyan jó, hogy már a kezetekben tarthatjátok a babátokat.

Hát én nagyon el vagyok keseredve. Eddig abban a boldog tudatban voltam, hogy majdnem megkapom a minimálbér kétszeresének a 70 % -át. Erre most ért a derült égből a villámcsapás, hogy mivel tavaly GYES mellett elmentem 4 órába dolgozni bruttó 42 000,-Ft-ért 2 és fél hónapig.. ez alapján fogják számolni a TGYÁST és a GYED-et. Ami kb. 30 000,- Ft-ot jelent havonta. Hát mindjárt sírógörcsöt kapok, egyszerűen nem térek magamhoz. Úgyhogy lányok ha terveztek még következő babát nagyon vigyázzatok, a GYES melletti munkával.

Más: ma a körzeti orvostól kértem vizelet tenyésztésre beutalót, hogy ha van valamilyen fertőzésem akkor ez is kimutassa. Azt olvastam, hogy a streptococcus fertőzés, ami a babáknál gondot okozhat a vizeletből is kimutatható. S ezen kívül kérem majd a 36. héten a kenet vizsgálatot. Hát most ennyit. Megyek szomorkodni.

MonikaKép
monazsu

Sziasztok

MonikaKép
monazsu

Hűha! Egy hete nem voltam internetközelben, és micsoda babaesőre jövök vissza!
Nagy gratula Áginak, Mayának, Angélának, Nadinenak és Timkának!
Én végre otthon, bár még van egy befejezésre váró melóm, de amiatt már nem kell eljárkálnom sehova. Úgyhogy takarítás, vásárlás, babaruha-mosás ezerrel (illetve csak ötszázzal, mert hamar kipurcanok). Ma még egy kis laza hósöprés is akadt. Emellett pedig olvasok, tévézek és alszom, amennyit csak bírok.
Mindenkinek mindenféle jókat!
Kriszta

Kép
KépKép
nebula

Bocs a duplázásért.
Monika
monazsu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?