Új privát üzeneted érkezett!

Ruz, Meli,
hatalmas drukkkkkkkk!

Manó, Dideki,
itten mindenki leírta már a szüléstörténetét, és szerintem igen unalmas lenne, ha hetente ismételnénk Kép sajnos vissza kell olvasni... Kép de nemsokára ismét szülnek néhányan, és akkor jön a friss információ Kép
Ja, most jut eszembe, amikor szültem, én még csak kukkoltam a fórumot, ezért nem is írtam le a szüléstörténetemet: dióhéjban: 2004 szeptember 8-án este megnéztük a magyar-izlandi focimeccsnek nevezett balettet, erre éjfélkor elfolyt a magzatvizem (ANNYIRA izgultam Kép), be a kórházba, 4 ujjnyira ki voltam tágulva, éjjel 2-kor elkezdődtek a fájások, és hajnal 4:44-kor megszületett Dóri!!! Orvosom Bardóczy Zsolt, szülésznő Kecskeméti Vera, nagyon jók voltak, én még jobb Kép, mindenkinek csak ilyen jó szülést kivánok, magamnak is legközelebb Kép
orvosajánlás: nem is tudom, ki írta, de teljesen egyetértek, hogy nagyon nehéz orvost ajánlani, mert mindenki mást igényel. Ezért szeretem pl. az általános "ajánljatok orvost" helyett azokat a érdeklődéseket, amelyek konkrétumokra kérdeznek rá (pl. mennyire metsz gátat stb.), mert így sokkal könnyebb eldönteni, hogy a saját orvosom és a kérdező esteleg kompatibilisek-e.

Jucus,
hát ezek a gombok! Kép nagyon teccik, majd mutathatod Pannának, hogy látod, kislányom, a doktor bácsi kigombolta anya hasát, és kivett téged Kép

Neet,
lányomat front hozta meg Kép és őszintén, ez egyszer örvendeztem, hogy frontérzékeny vagyok Kép teljesen meggyógyultál már?

Ildi,
örülök, hogy nem mentél el. Más sem kellene neked most, mint egy jó kis influenza! Ráérsz a 6 hetes kontrollra, főleg, ha semmilyen panaszod nincs. Azért jó, ha majd lát a dokid, hogy mégiscsak minden rendben legyen, de 1 hét ide vagy oda nem számít Kép

Ancsi,
orrvérzés teljesen normális, ne aggódj, nekem is volt, és végig 100/60-as volt a vérnyomásom Kép

Fú, ez hosszú lett, bocs

vera
kisün

Jucus,
ez elképesztô! Minek kellenek gombok egy hasra? Vagy vicces kedv? volt a dokid?
Ildi, egyáltalán nem muszáj 6 hetesen menni 6 hetes kontrollra, és el ne kapd ezt a sz..t, mert 3 hétig is eltarthat, nagyon vacak. Mi családilag 3 héten belül 2x estünk vissza, és nagyon-nagyon rossz. Én eddig nyafogtam, hogy ilyen meg olyan nehéz ez a terhességem, hát azóta befogom a szám, mert influenzásan még sokkal rosszabb. Nem akarom ecsetelni, mindenki volt már influenzás, de férjet és gyereket is ápolni ilyen állapotban, hát... Szóval szerintem semmi bajod nem lesz, ha csak 2 hét múlva mész. Hátha addigra vége. Állítólag gyávanyúl tavasztündér is megjön addigra Kép.
Bori, 34
lakibori

Jucus:

vickes a pocidon a gomb, sosem láttam még ilyet.
ada007

Jucus, -akkor én is leírom- ez tényleg törpisztikus! Életemben nem láttam még ilyet Kép de jópofa! Mondta a dokid hogy minek kellettek a gombok, vagy manapság már mindenkinek így csinálják??? Neked ez az első csaszid? Amikor nekem szedték a varratot akkor is jól megdöbbentem mert pont olyan volt mint egy dauerolt hajszál csak drótból Képahogy huss, kirántotta a doki.
zozi

Ildi!
A PIC kifejezés a Perinatális Intenzív Centrumot jelenti. Ez újszülött és koraszülött intenzív. Asszem a II-es a komolyabb, nagyon vészes esetekkel foglalkozik. Gondolom, ha nálunk nagy probléma lesz, akkor a legrosszabb esetben vércsere várhatóKép DE ÚGYSEM LESZ!!! Kép

Neet: A Péterfyvel nincs gondom, csak nem ismerem. De én Szent Imre párti vagyokKép

Jucus, ez tényleg jóKép Mostmár mondhatod a dokidnak, hogy Na, erre varrjon gombot! Megteszi! Kép
Dia

Pussz: Pocak
pocakpacni

Pocakpacni!

Köszi, hogy leírtad! Én a Péterfyről jókat hallottam!
ildi76

Zozi!

Ez a 2.császárom de az elsővel nem varrtak rám gombot.Egyébként hallottam,hogy más mütétnél is ezt a gombos megoldást alkalmazzák,a varratszedés szempontjából tök jó mondjuk,mert egyszerűen lehet kivenni.

Jucus
20170114224602

Jucus,a mostani heg ugyanott lett ahol az első volt? Fogalmam sincs hogyan csinálják azért kérdezem,csak gondolom hogy nem vágnak minden császárnál más helyen ?! (mondjuk ez a legkevésbé fontos ilyenkor, de mégisKép )
zozi

Sziasztok Csajok!

Ma voltunk a dokinál, kicsi fiam szépen növöget, be is fordult már fejvégűnek (reméljük nem gondolja meg magát a következő 16 hétben), és most is megállapította a dokibácsi, hogy annyira fiú, hogy ennél fiúbb már nem is lehetne! Kép
A nővérkéje meg egyszerűen imádja, puszilgatja, ölelgeti a hasamat, akar neki beadni enni, inni, meg játékokat, szóval nagyon gondoskodó. Persze, hogy mit foghat fel belőle azt nem tudom... kíváncsi vagyok mi lesz majd, ha megszületik!

Pocak!
Na ja, 3 gyerekes bogár! Ez nekünk sem ártana majd (legalábbis a tervek szerint). Bár én most azt is nehezen tudom elképzelni, hogy kettővel hogy lesz, ha pl. a kicsinek a babakocsit is be akarom rakni - úgyhogy néha meg is fordul a fejemben az autócsere, de érzelmileg annyira kötődöm hozzá, hogy ezt nem tudnám meglépni. Így vsz a Tesó kap majd valami kicsire összecsukható babakocsit, mert Petra régi ABC Design-ja a férjem autójába is épphogy belefér, nemhogy a bogárba.

Jóéjt Mindenkinek!

Bogárka (24)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Ja, Lányok!
Van egy felesleges márciusi Kismama újságom (véletlenül kettőt küldtek). Esetleg tornára járók közül, nem érdekel valakit, mert akkor jövőhéten el is tudnám vinni? De bárkinek szívesen odaadom ...

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok!

Nekem is lehet szorítani, mert elvileg 9 nap van még hátra bár az NST nekem sem mutat semmit. Lehet, hogy a baba a jó időt várja, mert most per pillanat itt szakad a hó.

Ruz és Mel, akkor lehet, hogy találkozunk a kórházbanKép Én is szorítok Nektek!Kép

Csibe (38+5)

Kép

Kép
csibe26

Csibe!
Drukk neked is, az NST miatt meg ne aggódj, nekem a keddi se mutatott semmit, erre szerda este elindult a fájáshullám. Kép (Ja, de kedden még nem ment a Vészhelyzet akkoriban, így papinkó karjaiban kötöttem ki, az rásegített. Kép)
Jucus!
A képedet (gombos) elküldhetem a tesómnak? Mert szerintem el se hinné egyébként.

Én sem nyavajgok most már, de asszem visszaestem mielőtt még kigyógyultam volna. (influ.)Viszont Eszti miatt ma is volt ágyneműmosás!!! Kép Kép
neet
neet

Találós kérdés (abszolút off, de mégis)
Mi az? : Sarkon áll és fehér?
neet
neet

Válasz: Qrvára esik a hó.
Kép
Sajnos, aktuális.
neet
neet

Bogárka!

Köszönöm én még csak készülök megvenni az újságot ezért köszönöm engem érdekel!

Esik a hó!Márciusba!? Ez hihetetlen!
Képzeljétek már csak 6 hetet dolgozom!!:-))
Hú ez most annyira feldob!
manó27

Lányok!

Nagyon köszönöm a szülési történeteiket!
Most egy kicsit ugyérzem magam mint ha panaszt tettem volna nektek, a Didekinek írt levelem miatt.
Teljesen természetes, hogy ha megszületik ez a pöttöm akkor az lesz az első minden téren!
Nekem már egy hatalmas word dokumetumom van, hogy mit kell csinálni ha fáj a hasa illetve nincs széklete stb. stb.
és ez megfizethetetlen!!!
(tudom és-sel nem kezdünk mondatot:-)

Igazából csak én vagyok ilyen béna, hogy a Kocsis doktornőről nem találok semmit.
De hát ez van majd még keresgélek!
manó27

Csibe !
Neked is megy a drukk ! Kép
Van fogadott orvosod és/vagy szülésznőd ?

Kép
Kép
greenolive

Kisün, Neet
Köszi a drukkolást

Ruz, Csibe

Szerintem a legjobb ha a babáink még maradnak egy ideig... influenza, hideg, szerintem tudják
mi nekik a jó, szóval kivárják a jóidőt.
Igen lehet, hogy találkozunk, úgyhogy tudósítsunk, ha megkezdődnek a fájások, így legalább tudjuk, hogy a másik mikor van soron.
Addig is vigyázzatok magatokra
Meli (38+2)
meli28

Manó !
Nekem is Kocsis doktornő !

Kép
Kép
greenolive

Meli, Ruz

Egy másik topikban azt olvastam, hogy valamelyik kórházban betiltják a papás szülés az influenza miatt... Ti tudtok valamit, hogy a Szent Imrében mi a hozzáállás? Az azért nagyon rossz lenne, ha Apci nem jöhetne beKép

Greenolive,
Ja van dokim Bálint Mihály, szülésznő: Molnár Gabi.

Csibe (38+5)

Kép

Kép
csibe26

Ja még annyit akartam kérdezni Meli, Ruz
hogy Ti csináljátok a gátmasszázst, meg málnalevél tea stb. dolgokat??
Mi már nagyon benne vagyunk ezekben a dolgokban...
sőt csinálom ezt a szülés előtti ülő gőzfürdőt szénavirágból...

Csibe

Kép

Kép
csibe26

Neet!

Kurva jó a vicc és nyugodtan küld csak el a képet!

Kocsis doktornő fiatal?A szobatársamnak egy nagyon fiatal nő vezette le a szülést mert olyan gyors volt,hogy nem ért oda a saját dokija.És nem tudtuk kinyomozni,hogy hogy hívják ezt a fiatal csajszit.
Jucus
20170114224602

Tudom, senki nem otthonszülős itt, nem is azért küldöm ezt az oldalt, de tele van hasznos dolgokkal, hátha valakit érdekel. (meg fenemód ráérek... Kép)

http://www.nandu.hu/Magyar/Szules/szules_lista.htm
neet
neet

Jucus!

Nem nemfiatal szerintem kb 45 körül lehet.
Hú remélem nem sacoltam nagyon el!

Greenolive!
Ez a név egyébként honnan jöt???
Szerinted hány éves?
Hú nagyon örülök, hogy a te orvosod is a Kocsis doktornő akkor legalább ha te már túl leszel a dolgon elmesélsz mindent!!!

Tényleg hogy van a pocaklakód???
manó27

Jucusmamus,

Kocsis doktornő nem nagyon (bocs) fiatal Talán Reizer Ágnes lehetett. Ő szakorvosjelölt, tehát 30 alatti.

Pingvin
pingvin

Csibe!

Én a gátmasszázzsal próbálkozom, de nem minden nap, mert néha ellustulom a dolgot, de a málnalevél teát vedelem rendesen. Kép

Még semmit nem hallottam influenza ügyben, remélem a papa azért bent lehet a szülésnél, utána meg amúgy sem lehet látogatni, az eddig is így volt. Kép Ami azért elég rossz, mivel én elég kényes típus vagyok, utálok idegen helyen lenni, engem minden zavar, nem tudok aludni ha akármilyen kis zaj van stb, és legalább nappal jó lenne egy kis bátorítást kapni a férjecskémtől, hogy kibírjam a kórházat. Meg hát így szinte nem is fog találkozni a kisfiával napokig. Kép Mindegy kibírjuk valahogy, de azért a szülésről csak nem tiltják ki, az influenza miatt, főleg ha ő nem beteg éppen. Remélem.

ruz
38+1
ruzicsky

Csibe

Mi csináljuk a gátmasszázst, de a többit nem. Én általában érzékeny vagyok a gyógyteákra, a méregtelenítő teák is nagyon meghajtanak, így a málnalevél teát nem vállaltam be, főleg azért se mert az én manóm még mindig elég picike, valszín kis súllyal fog születni, így még inkább hagyni akarom nőni. Nehogy ez a tea valamit elindítson... bár lehet hogy hülyeség, amit gondolok. Mindenesetre a vágást el szeretném kerülni, így a gátmaszi már napirenden van 1 másfél hete.
Én nem hallottam még erről az apci nem jöhet be dologról, de vasárnap megyek a szülésznőmhöz megkérdezem és tudósítalak benneteket
Meli (38+2)
meli28

Meli,
Miért mekkora a manód most?
És Neked Ruz?
Képzeljétek nekem a 36. héten volt 2900 gramm!
úgyhogy kicsit azon izgulok, hogy nehogy túl nagy legyen... Bár a szülésznőm állandóan mondja, hogy csomót tévednek még a legjobb UH gépek is, úgyhogy emiatt ne izguljak...

Csibe

Kép

Kép
csibe26

Manó!
Oké, akkor tiéd az ujsi, majd viszem tornára (remélem eljutok)! Kép

Hú, nagyon kivagyok ettől a hótól! Minek kellett má ez! Legjobb barátnőmmel január vége óta nem találkoztunk, mert kint laknak Verőcén egy majdnem függőleges utcában, és amióta hó van lehetetlen a közlekedés. Most kitűztük a márc 15-öt, de ahogy elnézem ... Kép

Na, megyek Petrátaltatni.
Sziasztok!

Bogárka (24-épp ma)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Csibe!
Tényleg ne aggódj, kiscsibéd pont akkora lesz, amekkora "kell". Kép

Bogárka!
Én csak bentről nézem a havat,(na jó, de mindjárt lapátolom is) de nagyon elég volt már nekem is!

Gyerekek!
A Zsenge gyereknyálat nem lehet valamire hasznosítani? Napi több hektóval törlöm le Eszti fejéről, mert persze mindenhova szétkeni. Kép

Pingvin!
30 körül igenis bájosan fiatal az ember, tudd is meg! (Addig már csak másfél évem van, akkor öregszem??) Kép Kép
neet
neet

Nekem szerdán mértek 2300 grammot, de már nem hiszek a mérésben, mert ugyanennyit mértek 2 héttel ezelőtt is, kizárt hogy azóta nem nőtt, merthogy a hasam is nőtt.
Szóval nem lesz órisábaby, ezt mondják, de én sem és a párom sem voltunk nagy babák.
Azt mondták még hogy esetleg számolási probléma lehet és 2 hét helyett még 3 hetem van.
Doki bácsi szerint 3 kg-val fog születni, amit uh mentesen kézi tapogatással állapított meg.
Szóval only god knows.
Meli
38+2
meli28

Manó !
Majd meséelek Kép
Szerintem 45 körüli , de lehet hogy kicsit több .
Ha jól tudom 3 gyereke is van .

Név : nlc-n hirtelen kellett kitalálnom egy új nicket ( mert az előzőt nagyon sokan ismerték , és még nem akartam világgá kürtölni pocaklakót ) , a cípőmnek volt ez a "márkája " .

Jól van , elég mozgékony napokat élünk Kép lehet hogy a hóesés miatt . Már nekem is nagyon elegem van belőle .
Anyukák ! Tényleg igaz , hogy a szülés előtt 2-3 héttel már csendesebbek ?

34+3

Kép
Kép
greenolive

Csibe!
Nekem is Bálint Mihály a dokim, de én még csak 1 hónap múlva szülök. Minnndennképppennn írjál majd szüléstörténetet, nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen (a doki. is.).
Meli, neked is drukk.
Mindenkinek: semmit nem jelent, hogy az NST mit mutat, nekem ahogy felálltam az ágyról, ment el a magzatvizem, nulla fájásokkal, 2 óra múlva meg már elég jók voltak. Persze a baba szívhangja-rész nagyon fontos!
TAVASZTÜNDÉR! ÉBRESZTÔÔÔÔÔÔ!MOST MÁR UTÁLOM A HAVAT!
Bori, 34
lakibori

Szia Neet,

Képnem egészen precízen fogalmaztam Kép. Kocsis doktornő 40 feletti, de van egy általam 30-casnak tippelt dokinő. Természetesen ő is fiatalnak számít. Na, azt akartam kifejezni a hsz-emben, hogyha Jucusmamus "nagyon fiatal nő"-t keres, akkor az inkább a szakorvosjelölt lehet. Na ezt jólmegaszontam.

Pingvin
akimárnemisolyanfiatal+
plánenembájos
pingvin

Csibe!
Neked is nagyon drukkolunk!
Szerintem az influenza miatt nem kéne kitiltani a papákat, szájmaszkkal simán megoldható lenne! Csak nem csinálnak ilyet!

Ada!
Mintha Te is a finisben lennél! Vagy rosszul tudom?

Neet!
Tetszik a vicc!!!Kép

Köszönöm, hogy megnyugtattátok a lelkiismeretemet! Akkor elhalasztom a 6 hetes kontrollt!
ildi76

Sziasztok! Én még nagyon az elején vagyok, és mivel nem ismerem a tétényi-s orvosokat és még nincs orvosom nagyon sok kérdésem van. Az első terhességem császárral végződött. Szerintetek ha az első császár akkor a második már automatikusan az lesz?
katuc

Lányok!
Sajnos mikor Petrával voltam pocakos (azaz két éve) ugyanígy február-március körül volt egy járványhullám, és akkor nem engedték be a kispapikat. Persze voltak kiskapuk, így-úgy belógtak az emberek, de ez volt a hivatalos szabály Kép Drukkolok a finisben lévőknek, hogy most ne legyen ilyen!

Bogárka (24)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bogárka !
Ez nagyon rosszul hangzik Kép Szülésre sem ?
Akkor remélem még húzzuk egy darabig .

Kép
Kép
greenolive

Szia Katuc

úgy tudom, hogy ez itt a szent imrében nem igaz egyes orvosok szerint lehet ugyanúgy természetes úton szülni, szóval jó helyen jársz
Legalábbis én így tudom, de javítsatok ki ha nem így van
üdv
meli
38+2
meli28

Jucus!
Neked ki csinálta azokat a gombokat a pocakodra, ez a legújabb technológia? Amikor császárra került a sor megkérdezdék hogy akarod? Altatás, gerincérzéstelenítés?
katuc

Meli,
jól tudod!
Katuc, ha van rá alkalom, (és sajnos néha akkor is, ha nem kellene) "erőltetik" a term. szülést. Ez most nem tudom, h jó hír-e.

Greenolive!
Eszti (és anyu szerint én is) még a Hban is mocorgott (még a pocakban), de van, akinek a végére már nem mozog annyit. Szóval ebből sem lehetkiindulni. Kép
neet
neet

Köszi Meli!
Nem igazán vagyok biztos benne, hogy császár után akarok simán szülni ill. hogy sikerülne-e. A kislányomnál "simán" indult elfolyt a magzatvíz 2 ujjnyira voltam kitágulva, aztán 2 óra mulva már 3-4 perces fájások de még mindíg nem tágultam eléggé. Utána adtak egy kis gyorsítót infuzióba. Már nyolc ujjnyira tág voltam kb. 5 órás vajudás után de a baba feje nem volt eléggé lent ill. a csípőcsontom nem ment szét eléggé. Már tolófájást is éreztem amikor a doki mondta, hogy császár mert nem fogom tudni megszülni. Na ezért félek egy kicsit a sima szüléstől, hogy mi van ha most is végig csinálom az egészet és a feje nem fér be a csontom közzé?
katuc

Katuc

Szerintem azért ha gáz van ők is gyorsan cselekednek. Úgy 4 hete mesélte a szülésznőm, hogy a természetes szülésből császár lett, mert nem ment át a baba a medencén.
De szerintem ha aggódsz emiatt, akkor az orvosoddal beszéld meg, hogy te nem akarsz kisérletezni, rögtön császárt akarsz. Lehet, hogy azt fogja mondani, hogy először természetes úton megpróbálják, és ha nem megy akkor jön a császár, de ha te így ezt nem látod jónak, akkor addig keresgélj az orvosok között, amig valmelyik azt nem mondja, hogy rögtön császár. Biztos azért a szent imrében is találsz olyat.
Egyébként van már dokid
Meli
meli28

Katuc!
Szerintem orvosfüggő! Van amelyik azt mondja, hogy lehet szülni császár után simán, van amelyik nem ajánlja!
Ugyanannál a dokinál fogsz szülni? Ki az orvosod?
Én úgy tudom régebben mérték medencekörzővel a terhesség alatt a csontok viszonyát! Manapság már nem tudom miért nem csinálják, lehet, hogy nem megbízható! Mindenesetre jogos az aggodalmad, megértem, hogy félsz, hogy ez újból előfordulhat!
ildi76

Csibe, Meli!

Az én babám a 36. héten volt 2600 gramm. Mármint ennyire becsülte a gép, de tényleg lehetnek eltérések, könnyű elmérni. Kíváncsi vagyok mennyivel fog születni.

ruz
38+1
ruzicsky

Annyira irigyelem a finisbe lévő lányokat!
Nagyon szurkolok értetek!
Olyan jó lenne már nekem is arról beszélni, hogy mekkora a törpe!!!

Ok Bogárka akkor kedden a tornán talizzunk!
Greenlive! Ugye te is jössz???
manó27

Katuc!

Itt elég sokat megtudsz a dokikról!
http://www.nlc.hu/forumkifejt.php?forumid=48831&id=134
manó27

Bocsi ez rossz volt ez a link amit az elöbb küldtem, mert teljesen másról szól!

Ez a jó:
http://www.nlc.hu/forumkifejt.php?id=134&forumid=37631
manó27

Jucus! Állati jók ezek a gombok, én sem láttam még ilyet! Meg az is klassz, hogy nem lesz majd gond elmesélni, hol is bújt ki, csak megmutatod a fotót, és kész Kép

Ancsi! Szerintem egyszerű a diagnózis: orrvérzésig dolgoztál! :D Nem kéne túlzásba vinni! Kép

Viszonyításképp: a fiam 36. héten 3600g volt, a 40.héten pedig 4000-rel született.

Üdv mindenkinek!
Ági
kajamán

Meli
Nincs orvosom, ezért is aggódok egy kicsit 3 évvel ezelőtt nyíregyházán szültem és nagyon jó volt, de gerincbe érzéstelenítettek és 12 órán keresztül még a fejemet sem emelhettem fel. Így a kicsi lányomat is csak utána láttam. Bocs hogy csak most írtam, de dögrováson vagyok és most kelltem fel.
katuc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?