Új privát üzeneted érkezett!

nem tudom mi volt ma a babanettel de allergiás volt rám mert ahogy beléptem a társalgóba abban a pillanatban megszaqkadt a netkapcsolatom. Ezt eljátszottam vagy 10x aztán feladtam... most kezdelek visszaolvasni benneteket!
Nagyon "termékenyek " vagytok !!! :-)
zozi

Baba, hogyhogy apa otthonhagyott? Most tokegyedul vagytok? De azert van segitseged? Pihenj, amennyit csak tudsz! A mamad meg csak hordja neked a kajat, takaritson ki meg mosogasson el es ne beszeljen zoldeket Kép Egy sajat mamat konnyebb megrendszabalyozni, mint egy anyost, nem? Ja, a gyerekhad mar elvonult, nyugi van? Mert meg az jutott eszembe, ha nyuzsges mar nincs is, de esetleg az utazas miatt izgatottabbak vagytok, az a nyugtalansag is atragadhat Emire, lehet, hogy azert bujosabb, mert erzi, hogy valami van a levegoben. Tudom, konnyu szovegelni, de probalj nyugodtabb lenni es biztonsagot sugarozni a karodnal messzebbre is, hogy elerjen a kisagyig Kép

Kisun, koszonom, de nem tudok cvancigolni. Akkor talan megveszem az angolt, majd ha mar nagyon raerek es meg mindig nem adtak ki magyarul. Vagy karacsonykor megnezem a teveben, a harminc filmvaltozat kozul egyiket biztos leadjak...

Ancsi, en az erkelyen lakkoztam talan nyolchos pocival... de inkabb bizd apara te meg menj el babacuccot vasarolni.

Bogarka, nyugtass meg, hogy Ocho autodban van hatul biztonsagi ov, amivel frankon lehet rogziteni a gyerekulest!

Jucus, en az Avent bimbovedo kremere eskuszom, nagyon jo volt. Lemosni nem kell es tokjo a tubusa is, olyan kis pici adagokat lehet vele nyomatni.

Kajaman, mindig csak egy doki van eloadason, a szulesznoken viszont tobb szuleszno is szokott lenni. (En pont a doktorno paciense vagyok, de ot nem lattam ott, pedig tavaly mind a nyolcat vegigultem.)

Murr, koszi a beszamolot. A mi macskank sajnos nagyon felti a pofajat, tegnap meg akartuk simogatni, o meg meg akart harapni minket, remelem ha elindul a gyerkoc, talal nala erdekesebb dolgokat is.
moosejaw

Moose!
Megnyugtatlak Kép, van benne. Eredetileg nem volt, de mikor már a nagyobb gyerekülést használta Petra, amit hátra kellett kötni, akkor férjecském szerelt bele. Úgyhogy biztonságos Kép!

Jucus!
A krémek mellett kenj rá sokszor anyatejet, szopik után, meg ha csak eszedbe jut. Nekem végül ez segített - 3 nap alatt rendbejött Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Meli:
mindenképpen nagyon örülnék a beszámolónak, de gondolom a többiek is, szerintem ez az a hely, ahol ez az élmény valóban a közösbe való. De mert biztosan lesznek hozzád kérdéseim, no meg egyébként is, az email címem csontos.eszter@amil.tvnet.hu

Pussz:

Murr
murr

most olvasgattam a neten ezt-azt és találtam egy klassz oldalt, angolul tudóknak/tudogatóknak érdekes lehet mert van rajta rengeteg bébivel kapcsolatos dolog a felkészüléstől a terhességen át egészen 8 éves korig. Tényleg érdekes szerintem, tudsz pl. regisztrálni és akkor ingyen küldik a heti (?) leírást hogy éppen hol tart a baba a pocakban, meg hasonlók. Próbáljátok ki!
zozi

de marha vagyok... csak az oldal maradt leKép
babycenter.com

jóéjt!
zozi

Lányok!

Cicit kezelem,már megtanultam SománálKép,kicsi javulás van,de nagyon gáz most ez a sérülésem,apa el is szörnyedt amikor meglátta.Mondjuk én is!
Na majd csak rendbejön.
Soma kicsit behisztizett ,nehéz lehet neki de mekünk is nehéz tolerálni a butaságait amit Panna itt léte váltott ki belőle velünk szembe.(a szemeteket-csoki papír,üditős üveg,koszos papírzsebkendő...- nem lehet kidobni a kukába,már tiszta szeméttelep a lakás)De remélem ez is elmúlik hamar.

ja,ma voltam varratszedésen,levágta a dokim a 2 db inggombot rólam.Én meg jól elraktam.Fényképem is van a hasamról begombolva,majd felteszem.
Jucus
20170114224602

Jucus.
Phytolacca c15 4 óránként 5 bogyó, max 4× első nap, aztán amíg el nem múlik napi 5 bogyó.
Előtte, utána 30 percig no kaja.
Próbáld ki, többeknek segített már.
Sok-sok kitartást Neked Kép
És szép napot mindenkinek.
ada007

Ada! Nem tudsz véletlen valami homeós "kombinációt" a babára készülődőknek (nekemKép ) hogy az utolsó 2 hétben ne legyek ennyire feszült, szétszórt és dagadós-duzzadós (víz?) ?
zozi

Hú, különben Ildi , gondoltam rád mert az utóbbi napokban annyira fáj a hátam, csigolyám hogy csak na. Nem tudom mi van de most hogy fittnek és nagyon egészségesnek kellene lennem, egyre jönnek elő a nyavaják Kép
Tudatalatt pánikolok vagy csak simán öregszem??? Kép
zozi

Jucus!
Mikor látjuk a zsebibaba képeket?
neet
neet

Zozi!
Így fejből nem tudok semmit vizesedésre, de utánanézek, oké? (petrezselyem rágcsálás, nyers, vagy kissé főtt sótlan krumpli)
Szülés előtt, ha jósló fájásaid vannak, akkor érdemes minden nap bedobni 5 bogyesz arnica c 15-öt.Majd jelentkezem.
ada007

Dideki!

Az az igazság, hogy azért kértem el az e-mail címed mert itt a fórumon, hiába olvastam vissza semmit nem tudtam meg az orvosomról illetve a szülésznőkről.
Ezalatt mindent értek a tarifákat azt, hogy ki miért kit választott stb.
Elég sokszor még az sem derül ki sajna, hogy milyen volt a szülés és milyenek voltak az orvosok.
Nem tudom erről valahogy senki nem beszél.
Vagy azért mert nem mer, vagy azért mert nem akar, hanem minnél hamarabb elfelejti ami történt (persze ha negatív volt)
Talán magánban (mert csak 1 embernek) kell elmondanod kicsit nyiltabbak a lányok.
Hát nem tudom.
Én igazából az nlc oldalán találtam olyan fórumot ahol megtudok többet a kórház orvosairól illetve nővéreiről.

Ez a fórum számomra egy kicsit másról szól itt igazából a szülés utánni problémák jönnek felszínre ami nagyon jó, de azért már kaptam segítséget arra vonatkozóan, hogy mit vegyek meg a baba érkezésére!

Bocsi lehet, hogy hosszú lett egy kicsit.....
manó27

Manó!
Nézd vissza a decemberi hozzászólásokat, meg a még korábbiakat! Ott nagyon sok szó volt dokikról és szülésekről, de aztán egy kicsit tényleg bekilkkesedtünk, ergo mindenki ismer mindenkit, vagy majdnem, és már kívülről fújjuk, kinek milyen gátmetszése volt és milyen hangon sírt fel a babája. Kép Oké, eltúlzom, egyébként pont én írtam anno, hogy aki újként bejön, az nem biztos, h arra lesz kíváncsi, hányszor kakilunk egy nap, de aztán a régi gárda rábeszélt, h ezekről is szóljunk. Ha kérdés van, nyugodtan szegezd nekünk, ha tudunk, úgyis válaszolunk. Doki/sznő választásnál viszont mindenki a sajátját fogja ajánlgatni, pláne, ha meg volt vele elégedve, szóval ettől okosabb nem leszel sajnos.
neet
neet

Manó!

Egyetértek veled, szerintem is elég kevés az infó a kórházról, dokikról. Val.színü azért van ez, amiröl Neet is írt.
De ha van türelmed végigolvasni a topicot, azért sok hasznos infót megtudhatsz belöle.
Én arra biztatok mindenkit, aki ezt olvassa, hogy írja le a tapasztalatait, az orvos/szülésznö nevével, hiszen erröl szól ez a fórum!
A pénzzel kapcsolatban szerintem úgy korrekt a dolog, ha 1. doki neve nélkül elmondod mennyit adtál 2. privátban elküldöd.
Én úgy találtam meg a szülésznömet például, hogy végigolvastam a topicot, elmentem az elöadásokra, így kb. 6-7 szülésznöt megismertem személyesen.
Hozzám a "természetes" szülés állt a legközelebb, az otthonszülésröl is sokáig gondolkodtam, ezért olyan orvost és szülésznöt választottam, akik a legkevessebb beavatkozással csinálják végig a szülést. Voltaképp azért fizettem nekik, hogy békén hagyjanak szülni! :-)
Ez nekem bejött, de másnak lehet, hogy nem jönne be, mert mást vár el az orvostól. Ezért fontos, hogy tisztázd magadban, hogy mit vársz el tölük, és ez alapján válassz. A szülésedet úgyse tudod elöre "programozni", mélyen igaznak tartom a Bába válaszol c. könyv idézetét "Elöször úgyis egészen máként lesz"

Most befejezem, mert sír a kölök :-), de leírom majd, milyen volt a szülésznöm.

Dideki
dideki2

Dideki, Manó27!

Nagyon sok szó esett már itt a fórumon a kórházról, szülésznőkről, csecsemősökről, dokikról, csak most per pill nem téma, más kérdések pörögnek! Élménybeszámolót is mindenki írt a szülésről! De nagyon pörög ez a topic, ezért elhiszem, hogy nem találjátok meg, képtelenség visszakeresni! Szóval, ha kérdésetek van nyugodtan tegyétek fel!

Ildi
ildi76

Kedves Ada! Nagyon köszönöm, de azt hiszem félreérthetően írtam le a kérdésemet, mert én sajnos még nem vagyok terhes csak készülök az lenni Kép (7 év után újra)Kép
Szóval igazából nekem a ciklus 2. két hete a problémám... bárcsak már a szülés előtt lennék ennyivel Kép
De azért köszönöm, ari vagy!
zozi

tejtermelesre csodaszer? ugy erzem visszaestunk...

Kép
babarozsa

Baba!
Mikor fogtok utazni? Bocs, ha már írtad! Lesz ott valami segítséged?
Nemrég olvastam, hogy repülőútra a babának érdemes vinni valami teát cumisüvegben és fel-le szálláskor adni kell neki, így nem fog fájni a füle a nyomásváltozás miatt!

Ildi
ildi76

Babarózsa,
nekem továbbra is a LAKTOHERB tea jön be, meg a sok pihi, nyugi és nem aggódás. De ezt könnyebb mondani, mint megvalósítani.A Laktoherbet meg csak inni kell. Ja, és a jó öreg KÖMÉNYMAGOS RÁNTOTTLEVES. Kép
neet
neet

mindenkitől előre is bocsi, de most 3 nap kemény meló vár rám, így nem tudok túlságosan majd BAbanetezni.

ancsipancsi

Ancsi!
Oké! Megbocsátjuk Kép! Azért vigyázva azzal a kemény melóval! Ne terheld túl magad!

Baba!
Ja most látom, hogy ez kérdés! Valahogy félreolvastam! Én a gyakori szoptatásra vagy fejésre esküszöm!
ildi76

Baba,
a repülôútra tea helyett inkább a melledet vidd, és szoptasd fel- és leszálláskor. Persze ha nem akarod elôkapni a cicidet, vigyél teát, az a lényeg, hogy a szopómozgás meglegyen, attól nem dugul be a füle.
Bori, 34.
ja, mindenki javasolja, hogy írjuk a terh. hetek számát, aztán csak ketten írjuk Greennel. Ráadásul egyidôs terhesek vagyunk, hihi.
lakibori

Baba!
Ami még nekem bejött: alkoholmentes sör, és homeos bogyóból Urtica Urens CH5. Próbáltd ki őket!

Bogárka (24)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bori!
Nem baj, mutassatok jó példát Greennel, hátha mások is rászoknak!Kép Régen tök jól bevált ez a rendszer! Most például kíváncsi lennék, hogy kinek kell drukkolni legközelebb, de nem tudom!
ildi76

Sziasztok!

Nekem drukkolhattok, mert én 38 hetes vagyok, pont ma Kép, és már jó lenne szülni, nem akarok olyan szappanoperát, mint Votív. Kép De Bendegúz még jól elvan odabenn, ma voltam NST-n vagy min, és nagyon lapos görbém van méhtevékenység terén, nem teljesen egyenes, de azért ez még semmi. Meg nekem keményedni sem szokott a hasam, se jóslófájás, se semmi, de azért reménykedek, hogy hátha egyszercsak hipp-hopp és már írja is a férjem nektek Bendegúz méreteit. Kép

Én azért nem írok orvosról és szülésznőről, mert még nem vagyok túl a szülésen és így meg nem akarom ajánlani őket, mert ugyan én sem véletlenül választottam őket, de azért a szülés lesz szerintem a meghatározó, ha túl leszek rajta ígérem én mindent leírok. Kép

ruz
38
ruzicsky

Ruz !
Drukk megy !
nekem sincsenek keményedések . ( Bár még lehet hogy korai is lenne ) .
Mivel én sem szültem még , nem igazán tudok nyilatkozni , de a dokimmal eddig maximálisan elégedett vagyok !

Bogárka !
Nem is nagyon tetszenek a bogarak Kép Régebben mindig ilyen kocsit akartam .

34+2

Kép
Kép
greenolive

Babarózsa,

Nekem a szülésznőm a Lactoherb gyógyteát javasolta...bár lehet, hogy már ismered..
Én DM-ben vettem.

üdv
Csibe

Kép

Kép
csibe26

Ruzi!
Drukkolunk, és várjuk a (remélhetőleg rövid) teleregényt! Kép (Érted mit értek rövid alatt, ugye? Hogy 3 hét múlva már nem csücsülsz itt 30 %os NST-kel. Kép)
neet
neet

Na, így már mindjárt más! Hajrá Ruzi! Nekem sem volt Ábelnél se jóslófájás, se semmi, csak elfolyt a magzatvizem egszercsak, úgyhogy bármikor bármi történhet. Drukkolunk!
Bori, 34

Green, ki is a szülésznôd? Lehet, hogy már írtad, csak elfelejtettem, bocs. Kép
lakibori

Neet! köszi, hogy elküldted az infókat!

Többiek, Moose, van akkor valami ötletetek, hogy lehetne "megnézni magamnak" a szülésznőket? Mert minden kedden tutira nem tudok elmenni, meg a témákban sem sok újdonságot hallottam, (abból se tetszett sok minden, na de ez mellékes...)és ha a 20. hét körül választani kell, nincs sok idő!!!
kajamán

Sziasztok!

Moose: nekem megvan a Heidi, pont a múlt héten olvastam ki, imádom! Kép
Bogárka: A kedvenc autóm a bogárhátú, a 20. szülinapomra kaptam egyet (tortában), de lesz majd igazi is, csak sajnos a 3 gyerekes változatot nem találták kiKép

Nálam most gubancok vannak a bébi körülKép A vércsoportom Rh- , eddig minden szülésnél (vetélésnélKép) kaptam anti-D-t, tavaly is! Erre most találtak a véremben ellenanyagot! Az anti-D-nek ezt le kéne fednie. Éppen úgy áll a helyzet, hogy a védőnő beszél a Péterfys dokinővel (ott vizsgálják a vért) meg valószínűleg lesz egy csomó vérvétel (nem izgat annyira). A rossz az. hogy pedzegette azt, hogy olyan helyen kéne szülnöm ahol van PIC-I v. II. Így nem tudnék a Tétényiben szülni Kép Kép
Ilyen dolgokkal (Rh-) nincs valakinek tapasztalata? Eddig nem okozott gondott, miért pont most?
Nagyon szomorú és ideges Pocak
11+1

Pussz: Pocak
pocakpacni

Bori !
Csizmadia Erika

Kép
Kép
greenolive

Hát ha így drukkoltok akkor biztos nem lesz hosszú a teleregény, remélem Bendegúz is érzi a sok drukkot és kibújik, hogy mindenki örüljön! Kép Kép A férjem is azt mondja tegnap este, hogy szüljek már, mert akkor legalább nem kellene bemennie dolgozni. Kép

ruz
38
ruzicsky

Kajamán !
Minden hónap második csüt-én van szülésznős előadás , arra érdemes elmenni , ott általában többen vannak.

Kép
Kép
greenolive

Ruz!
Hurrá! Van kinek drukkolni végre!Kép
Egyébként NST tényleg semmit nem jelent, mármint a szülés időpontját nem lehet megmondani belőle! Én vagyok az élő példa rá! Mi pár órával korábban értünk haza NST-ről, amikor elfolyt a magzatvíz és a görbém tök olyan volt a papíron, mint a korábbiak, semmi extra! Bár mondjuk nekem nem volt egyenes és keményedések is voltak!

Pocakpacni!
Sajnálom, hogy nem mennek simán a dolgok! Azért próbálj meg nem idegeskedni, biztos erre az esetre is van megoldás és a vérvételek után megmondják mi ilyenkor a teendő! Biztos adnak valami gyógyszert, gondolom, de sajnos én sem tudok többet ezekről a vércsoport meg ellenanyag dolgokról!Kép Egyébként mi az a PIC-I.II. Világosíts fel légyszi!
ildi76

Ja, azt még akartam írni, hogy a frontok viszont szerintem nagyon hatnak a babákra! Mondjuk ez látszik abból is, hogy olyankor mindig tele van a vajúdó meg a szülőszobák, ha valami front van! Timi 3 nappal a kiírás előtt született és még annyi magzatmáz volt rajta, hogy mindenki el volt képedve a szülőszobán! Azt mondták, nem látszik rajta, hogy 3 nap múlvára volt kiírva! Szerintem, ha nincs front, akkor még bent maradt volna 1-2 hétig a pocakomban!
ildi76

Képzeljétek kigyulladt a számítógépem:-))))
manó27

Ildi!
Ezen a front-dolgon most jól elvitatkoznék, de nem teszem, ránk nem hatnak (szerencsére!!!), Esztit még a telihold se hozta elő, se a hideg/se a melegfront. Kép De tényleg sok emberre hat, szóval valamennyire azért igazat kell, h adjak. Még ha én nem is tapasztaltam. Kép

Pocak!
Én is valami ellenanyaggal bírtam, engem is vizsgáltak a Péterfy-be, sőt, a dokim is Péterfy-s és nagyon rendes. Szóval ne aggódj! És ha nem is itt szülsz, azért beszélgetni még bejárhatsz, nem? Kép
neet
neet

Manó!
Mit csinált:???????????????????????
neet
neet

Sziasztok

Én is hasonló csónakban evezek mint a Ruzi, van még 2 hetem a kiírt időpontig. Szóval lányok értem is szurkoljatok lszi. Természetesen én is meg fogom írni a szülés történetét, remélem jó élménnyel fogok nektek írni.
Nekem nagyon keményedik már most a hasam, főleg frontok idején, mi tényleg számítunk arra, hogy frontkor szülünk.
Egyébként szerintem is fontos hogy leírjuk a szülésélményeinket, de azért köszönjük meg a már meglévő anyukáknak azt a rengeteg tapasztalatot, amit nekünk átadtak. Igenis fontos ,hogy hány napig nem kakált a gyerek, hogy miért gyulladt be a szeme, stb, hiszen mi is mindjárt hasonló cipőben leszünk és milyen jó lesz az a rengeteg info, amit a babás mamák már leleveleztek egymás közt. Szóval szerintem a szülés élménye egyéni, ki hogyan éli meg, amit persze meghallgatunk, de tudjuk, hogy nincs 2 egyforma szülés. Viszont a babával és szoptatással kapcsolatos problémák mindenkinél általában hasonló módon jelentkeznek, így nagyon jó hogy megosszuk egymással ezeket az infokat is.
Kicsit hosszú lett.. bocsi
Hajrá finishben lévő kismamák !
Meli (38 +1)
meli28

Neet!

Gombjaim:

Kép

Jucus
20170114224602

lehet, hogy az idegességtől, vagy a sok melótól, vagy csak a terhességtől, de ma többször éreztem, hogy vmi folyik belül az orromban, kifújom, és csak egy nagy vértócsa jön. mintha csak vért fújnék a zsepibe, de csak a bal orrom luka. remélem a kőcnek semmi baja. otthon mérek egy vérnyomingert.

ancsipancsi

Na szóval nem működött a hütőventillátorom a gépembe és emiatt túlmelegedett minden benne!
Állítólag a por miatt!

Na mindegy szóval tessék mindenkinek meghallgatni a gépét, hogy müxik -e a ventilátor!!!

Azért én megijedtem:-)))
manó27

Bocs Ildi, később válaszolok, most hiszti vanKép

Pussz: Pocak
pocakpacni

Jucusmamus!

De jó én még sose láttam ilyet!
Nagyon nagyon érzékeny??

Ancsipancsi!

Ne ilyedj meg!Ez van nekem is, de azt mondták a lányok, hogy ez normális!
Azért mérjél vérnyomást!
manó27

Meli28!
Akkor neked is drukkolunk 1000-rel!Kép

Jucus!
Tetszenek a gombjaid!Kép

Most egy hirtelen elhatározásból (Timi most szopott) elhatároztam, hogy felkerekedek és elmegyek a 6 hetes kontrollra! Felhívtam a magánrendelőt, erre az asszisztens megkért, hogy ne vigyem a babát, mert ott mindenki beteg! Timit nem is akartam vinni, de jól lebeszélt róla, hogy elmenjek, nem akarom beszedni az influenzát! Szerintetek mindenképpen muszáj elmenni a 6 hetes kontrollra??? Mindenesetre elhalasztom kicsit!

Neet!
Ez is esetleges! Tényleg, emlékszem, hogy Esztire meg Istire nem hatottak a frontok meg a telihold! Tök érdekes, biztos, ha az anyára nem szoktak hatni, akkor a magzatra sem hatnak! Legalábbis eddig jutottam a filozófia fejtegetésben! Abba is hagyom!

Ildi
ildi76

Manó!

Hát én sem láttam még ilyet és amikor zuhanyozásnál kitapíntottam,mert látni akkor még nem láttam a nagy pocakomtól,jól meglepődtem.Egyáltalán nem érzékeny és tegnap már le is vágta rólam a doki a gombokat amiket hazahoztamKép

Ildi!

Tényleg jó beteg az asszisztens néni is és a páciensek is krákognak.Tegnap még szerencse,hogy nem kellett sokat várakoznom,mert tuti rám ragasztották volna a kórt!
de azért majd menj el egy későbbi időpontban,ha lecsengett ez a járvány!

Jucus
20170114224602

Jucus!
Még nem döntöttem el, hogy vicces vagy morbid, mindenestre érdekes. Kép

Ildi!
Igazad van, mamafüggő lehet. Kép

Ancsi!
Neked is biztos jól felhígult a véred, ez természetes, de azért mondd legközelebb a dokidnak, még az is lehet, h vérszegény leszel, akkor vasat fog majd felírni. (?) valszín. Nekem is ez volt, bár nekem az orrom nem volt olyan vészes, mint a fogínyem. Dokik mondták (nődoki+háziorvos is, egymástól függetlenül), hogy elvékonyodnak az erek, felhígul a vér és így könnyebben vérzik az ember. Ez ált.ban vashiánnyal társul, amit kezelni kell, nehogy olyan súlyos anémiás legyél (mint pl én voltam).
neet
neet

(Ahogy visszaolvasom a méljeimet és hozzászólásaimat, rá kell jönnöm, hogy a "mindenesetre" legalább olyan nehéz szó, mint az "útelágazás". Próbáljátok meg gyorsan leírni...)
neet (az off)
neet

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?