Új privát üzeneted érkezett!

Falina!

Örülök, hogy sikerült így megoldani a netezést. Én is inkább oldalt feküdtem, mert úgy jobban ellazul a hasad, főleg, ha felhúzod a lábad. Én is véreztem, de csak egyszer jött igazán piros vér, viszont amint egy picit is nekibátorodtam és felkeltem, rögtön jött a barnázás. Amikortól csak a mosdóba mentem ki -szégyellem bevallani, de csak 3 naponta fürödtem, közben csak gyors mosakodás volt, főleg alul- rendeződött a dolog. Így gyakorlatilag másfél hónapot feküdtem még vérzés nélkül, de minden vécézésnél izgultam, hogy mit fogok látni... Azután a 19. héten végzett UH-n kiderült, hogy mostmár egész jó helyen van, akár fél órácskát sétálhatok is naponta. Ennek nagyon megörültem, le is mentünk másnap a párommal, majd öt perc után iszonyatosan elfáradtam, fájt a hátam, a csípőm, és lihegtem, mintha futottam volna 5 km-t. Szóval jól legyengültem. Pár nap múlva mentem a nőgyógyászhoz, aki közölte, hogy a méhszájam megrövidült, szóval mégis inkább feküdjek minél többet :-(. Megfenyegetett, hogy ha a haskeményedéseim sűrűsödnek (napi 2-3 szokott lenni), akkor megint szigorú fekvés lesz.

Nekem is csak annyi tanácsot adott anno a doki, hogy egyáltalán ne keljek fel, minden legyen a kezem ügyében, ebédet melegíteni se keljek fel, enni is fekve kell, stb.
Tarts ki, és nálad is minden rendben lesz!

Rókica!

Nekem keményedik a hasam, de nem úgy, ahogy Te írod! Amikor bekeményedik, akkor az alakja is megváltozik, az egész pocakom szó szerint kőkemény, és látszik, hogy be van görcsölve. Érzésre is olyan, mint egy vádligörcs, csak alig fáj, inkább húzódik körülötte, benne minden.Persze lehet, hogy másnál máshogy jelentkezik...

Szerintem jelezd az orvosnak, döntse el ő, hogy ez szerinte az-e.

Üdv!

Mzx-Móni (22+4)

Kép

Kép
mzx

Minyu,
GYÖNYÖRŰ a fotó a Babádról!!!! Kép Kép
Lehet, hogy én is elmegyek???

Mirci
mircimama

Hanee,

Ez allargias tunet. Nekem is ez van, valamint meg, hogy mintha valami csiklandozna belulrol az orrom.
Az orrverzes lehet attol, hogy erosen fujod, terhesseg ideje alatt sokkal verzekenyebbek vagyunk, a hajszalerek konyebben megszakadnak. Ne aggodj, nekem is uilyen tuneteim vannak,de a dokim megnyugtatott.

Udv,
Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Falina es Mzx,

Ti nagyon-nagyon batrak vagytok! Kitartast kivanok nektek es valoban gyonyoru babakat, megerdemlitek!!!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Jó reggelt Mindenkinek!

Pipocska!
Most még Pesten lakom,de jövő hónaptól már Komáromban.

Henci!
Nagyon szép neveket választottatok BriósnakKép

Csmárti!
Nagyon szépeket irtál a szülésről,köszönöm,biztos,hogy ezt minden már ezen átesett nő igy gondolja,legalábbis bízom benne.Képzeld,mikor a sógornőm szült,ő egy nagyon kafa csajszi,imádom,elmeséltettem Vele töviről-hegyire az egészet.Hát hallani kellett volna ,hogy milyen gyönyörűen beszélt az egészről!!!!Dehát igy is kell.Viszont egy barátnöm aki már egyszer szült ugy tud róla beszélni,hogy felfordul Tőle a gyomrom,soha nem hallottam azt Tőle,hogy csodálatos volt,mindig csak azt ,hogy baromira fájt és de rossz volt.És azt is mondja mindig,hogy én ne várjam,mert xar nagyon.Hát én nem igy gondolom és nem is fogom,szerintem az ilyen vélemény elkeserítő,ugye?
Érdekel nagyon a szoptatás isKép

Sygnum!
Gratulálok a Picurnak az egy kilóhoz,azt már én is nagyon váromKép

Rokica!
Olyan kis mensi szerű érzésem nekem is van pár napja és mindig csak hajnalban.Nem tudom mi lehet ez,nem fáj csak furi.Ha megtudod mitől van ird meg légyszivesKép

Kicsit most félek,mert holnap utazunk Apuékhoz hétvégére és Ők Veszprém megyében laknak.A híradó szerint ott van a legnagyobb járvány.Most mi legyen?KépMuszáj utaznom és meglátogatjuk a párom családját is,ahol minden kisgyerkőc beteg.Kép

Puszi
25+6
gömbölyû

Sziasztok!

Hanee!
Terh. alatt megduzzadnak a nyálkahártyák, ezért több lesz a váladék. Az orrnyálkah. fekvéskor jobban meg tud duzzadni, mint függöleges helyzetben, ezért rosszabb reggel. Nálam is uez a helyzet, még az orrvérzés is. Nincs vele semmi gond.

Mirci!
Na milyen betölteni a 27. hetet?

Éva

Kép
sygnum

Sygnum,
SZUPER!!!! Már nagyon vártam! Kép Szinte hihatetlen, hogy az utolsó harmadba léptünk! Sokat olvasom a téli és tavaszi babás topicot és lassan nálunk is eljön az idő, amikor azt "lessük" kinek vannak már jósló, vagy igazi fájásai, és küldjük egymásnak egymásról az sms-eket... Nagyon izgalmas időszak lesz Kép

Mzx-Móni, Falina
nagyon sok erőt és kitartást kívánok Nektek, és Falina Neked igazán jó példa Móni szigorú fekvése (, ami előtt le a kalappal!!!). Ebből tudsz szerintem a legtöbb erőt meríteni. Vigyázzatok Magatokra!! Kép

Hanee,
mailt megkaptam, szuper a pontos helyleírás! Klassz, hogy ezt az egészet elintézted! Kép

Mirci
mircimama

Gömbölyü!
Ne menj! Próbáld meg vhogy megoldani, elhalasztani. Az egészséged most mindennél fontosabb. Én a múltkor bárányhimlö miatt hasonló cipöben jártam, megmagyaráztam a páromnak és a többieknek, hogy nem éri meg a kockázatot. Nem lett belöle sértödés.
Szüléstörténetekböl én csak a szépeket hiszem el, aztán majd kiderül, hogyan élem meg. Ez rajtunk is múlik.

Rokica!
Nekem is voltak ilyen érzéseim, még a múlt héten is (26.). Azt vettem észre, hogy a pocim hullámokban nö. Egyszercsak elkezdi, aztán lelassul, majd megint belehúz és ilyen növekedési hullámok kezdetén szoktam ezt érezni. Nem görcs, hanem inkább tompa "nehézségérzés".

Éva

Kép
sygnum

Hanee!

Olvastam, hogy a terhesség alatt nemcsak hogy vérzékenyebbek leszünk, ahogy Anikó már irta, hanem ráadásul még sokkal "váladékozóbbak" is. Guszta, mi? Kép Több a takony, több a folyás aki hajlamos rá. Szóval beduzzadnak a nyálkahártyák és könnyebb őket irritálni.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mirci!
Már én is annyira várom! Egyre izgalmasabb lesz az egész, ahogy közeledik a nagy nap. Ráadásul az egész terhesség alatt nem éreztem még olyan jól magam, mint mostanában. Remélem ez így is marad!

Éva

Kép
sygnum

Sygnum, köszi az infót, de most elkeseredtem. Kép

Neeeem akarok nőni!!! Kép Még 4 hétig jó lenne ha nyugton maradna a pocakom, aztán már bánom is én, milyen nagyra nő. (Azért mértékkel.)

Április első hetéig ki kell húznom valahogy anélkül hogy guruljak a munkahelyemen. Már kezdi elérni a pocakom oldalról nézve a mellbőségemet, ami ha belegondoltok hogy G kosaras, hát már nem pici pocak.

Nyaff. :-/

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
jót mosolyogtam a megállapításodon (több takony, több folyás...) Kép

Gömbölyű,
osztom Sygnum véleményét! Biztos, hogy halaszthatatlanul ott kell lenned??? Én még a szomszéd kerületben élő Szüleimet is "elkerültem", és nagyon nagy szerencsém van, hogy a Páromtól és Bencétől szinte el sem kaptam (2 nap orrfolyás volt csak). Mi egy hónapig próbáltuk családi vacsorával megünnepelni a Párom szülinapját, de mivel mindig beteg volt valaki, így azóta sem volt családi ünneplés, de Mindenki belátta, hogy most vannak fontosabb szempontok. Szóval mérlegelj!!! Kép Remélem nem bántódsz meg! Kép

Mirci
mircimama

Hanee,

Én is bejelentkeznék a találkozóra, ha még nem késő és még beférek! A profilodban nem találtam emailt, küldenél nekem egyet a rokica@yahoo.com -ra?

Köszi szépen!!!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szia Hanee!

A mosással szerintem még ráérsz. Ha nagyon foglalkozni akarsz vele, akkor rakosgasd meg hajtogasd össze többször de szerintem még korai mosni meg vasalni! Különben pont ma mondtam én is a páromnak, hogy kikéne szedni a zsákokból a kezdö ruha csomagot. A franciaágy alja tele van a zsákokkal. De mosni még nem fogom.
Az orr vérzés természetes dolog, csak ne fujd erössen!!KépKép

Pipocska!
Nekem a Gigivel is elég nagyott nött a cicim, de szopizás után vissza változott a szine is meg a mérete is a bimbomnak.

Rókica!
Én ugy tudom hogy minden csecsemönek csepegtetnek a szemébe valamit születés után. És ugy emlékszem a multkori elöadáson is (pétrfy),ezt mondták! PIPOCSKA erösits meg, hogy jol emlékszem-e!?

Sygnum!
Köszi a pajzsmirigyes tanácsot. Voltam a dokinönél és mondta hogy szedjek jodot, de ha megvan a nyaki uh meg a vérvétel eredmény feltétlenül menjek vissza. De szerinte nem a pajzsmirigytöl van a lihegés. A göbbel meg maj szülés után foglalkozik. Csak attol félek hogy a vizsgálatoktol majd szoptathatok-e!? Nem igazán szeretnék rögtön tápszerezni!!!

Giggancs (24+4)
giggancs

Mircimama!
Dehogy bántódom megKépNem tudom,hogy legyen.

Tegnap nagyon rossz estém volt,éjjel egyig bőgtem,ne kérdezzétek miért,de olyan hisztis voltam,hogy engem igenis babusgasson a párom,ne aludjon.Éjjel...Szegény ki volt akadva.Én meg csak sirtam és sírtam vigasztalhatatlanul.Ma meg már nem is értem a viselkedésemet.Néha rám jön a "senki nem ért meg és senki nem foglalkozik velem,mert én már anyuka vagyok" érzésKép
gömbölyû

Talis lányok!
3.15-re a Deákon leszek, az aluljáróban, azonban 4.40-kor le kell lépjek (diplomaosztó buli az osztálytársakkal), úgyhogy a helyem felszabadul annak aki későn jön, bár remélem mindenki ott lesz és mindegyikőtöket megismerhetlek.

Üdv,
MJ-Móni 20+6
mj__móni

Sygnum,
én is most érzem magam a legjobban Kép
nincs (még) gyomorsav problémám, kívánom a házaséletet is, be tudom kötni a cipőmet, fel tudom (néha) venni Bencét, nem vizesedik (még) a lábam, jókat eszem, kilóban pedig egy hónappal jobb vagyok, mint Bencénél voltam... Ja, és süt a nap!!!Kép Kép

Rokica,
az a gond, hogy minél nagyobb a pocak, annál kevesebb ruhadarabot kell felvenni (jön a tavasz!). Ha eddig feszes felsőket hordtál, most át kell térni bővebb kollekciókra, amit a nők hamar kiszúrnak... Ügyes és leleményes legyél a megoldásban!

Mirci
mircimama

A fenti üzenetet FÉLÓRÁJA PRÓBÁLTAM alküldeni
B@kker!!!!!
mircimama

RokicaKép
Olyan rossz,hogy az emeber rejtegetni kényszerül azt amire most a legbüszkébb.De sajnos ez tényleg igy van,muszáj,ha az ember nem akarja elveszíteni az állását.Ezt annyira utálom,mármint ezt a rendszert.Tarts ki és tényleg válts valami bővebbre ruhaügyileg.

Ha beteg lennék ki az aki irhat fel homeopatias szereket?A háziorvos?
gömbölyû

Szia,

Rokica, bár en nem Hanee vagyok, de miért ne férnél bele??? Hát ez a lényege, hogy minél többen legyünk.

Hanee: nekem is van hasonló problémám orrfolyás és vérzés. Bár nekem kis hajszálerek is megpattanak sok helyen. Egészen picikék nem nagoyn lehet látni, de zavar, úgyhogy elkezdek Omega3 halolajat szedni, az jót tesz az ereknek....
Én tuti csak négy körül érek oda szombaton, mert elötte a bérlőimhez megyek lerendezni a havi jussunkat... :-)) de emilen is jelzem, csak nem tudok feljelentkezni áll a chellowebmail... de igyekszem majd...

Gömölyű: én sem nagyon mennék a helyedben.. meg fogják érteni...nagyon óvatosnak kell most lenni, ez nem tréfa dolog. Ha most mész és valami lesz, lehet, hogy hetekig nem meheccccccc majd...:-)) De ez persze csak egy vélemény.

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Gömbölyű,
igen, ha vágja ezt a témát. A gyógyszertárban is kérhetsz segítséget a gyógyszerészedtől Kép.

Mirci
mircimama

Sziasztok Lányok! Kép

Vanda! Kép

Már picit kezdtem aggódni, hogy nem jelentkezel.
Túl sok a meló? Próbálj lazítani, ne terheld túl magad!!! Tudom, ez nem olyan egyszerű, én is hajtok itt, ezerrel, és úgy érzem nem jutok a végére.Kép
Pedig a legjobb lenne magunkkal törődni. De nemsokára!!!! Kép

Hanee! Kép

Ez a pakolászási kényszer nálam is előjött kb. 1 hete. De mégsem kezdtem el, ugyanis egyelőre nincs hova tennem a ruhákat. De hamarosan csináltatunk szekrénykét, és akkor nincs aki megállítson. Kép
Szerintem, ha úgyérzed, csináld! Kép

Henci! Kép

A Te álmodon is jót mosolyogtam. Kép
Én a mosásnál arra figyeltem, hogy 2x öblítettem. Ezután már nem lett pöttyös a bőre a Kisfiamnak. Most is így fogok tenni, nekem bejött.

Anikó! Kép

Szerintem senkit sem untatsz!!! Nagyon aranyos, ahogy örülsz az Anyukádnak! Nem csodálom!!!

Falina! Kép

Vigyázz magatokra!!!
A kórházi történeted nem volt túl megnyugtató...
Kép
Érdekes módon nekem mindig pozítív élmény volt eddig, ha kórházban voltam, egyedül szülés után nem. A csecsemősök pl. naaaaaggggyon bunkók voltak, és senki nem törődött velünk. Pedig azért egy újdonsült kismamának óriási szüksége van a támogatásra, segítségre, és a jó szóra. Nekem pár éve a kezemet műtötték, a Baleseti sebészeten, és tündéri volt mindenki, egytől-egyig, pedig elég sokáig voltam, és szinte minden doki, nővér,ápoló megfordult az ágyamnál. Ráadásul én előre egy fillért nem adtam senkinek. Csak a kontroll alkalmával a dokinak (alig bírtam rátukmálni a borítékot), meg egy ápolónak. Éshát egy ilyen helyen mindenféle emberek megfordulnak. Miért van az, hogy mégis türelmesebb és segítőkészebb volt mindenki??? Nem értem...
De remélem mindenki kellemes élményekkel fog csak gazdagodni, ha eljön az idő. Most én annyira nem aggódom, mert szerencsére ott dolgozik egy ismerősöm, úgyhogy oda fognak majd figyelni. Kép

Márti, Bogárka! Kép

A szüléssel kapcsolatban, csak egyetérthetek. Nincs annál nagyobb élmény a világon!
Én pl. egyáltalán nem féltem szerencsére. Akkor meg, mikor beindult a lavina, megint nem volt idő félni, hiszen ment minden magától (ha néha kicsit lassúnak és nehéznek tűnt /az is voltKép/ is).

Képzeljétek

Most hívott a Párom, hogy nagyon sz@rul van. Hasmenés-hányinger, valszeg láz is, és mindene fáj. Ráadásul jóóó messze van, melózik. Úgyhogy még a doki rendelésére sem tud odaérni. Meg aztán be kellene jelentkezni előre, mert ugyebár hírtelen nem betegedhet le az ember…
Szerintetek mit csináljunk? Kezdem azt gondolni, hogy semmi értelme beülnie egy rendelőbe a sok beteg közé, mert aztán ki tudja, hogy nem tesz-e rosszabbat.
Tud valaki esetleg tanácsot adni, hogy mit vegyen be, lázcsillapítón kívül? És, hogy a Kisfiam, meg én mit csináljunk, hogy el ne kapjuk???

Nagyon hiányzott ez. Kép

De most valami jó!!! Kép

Bejelentkeztem a Praxisba! Tegnap hazafelé azt mondta Anyósom, hogy menjük el, kifizeti, legalább valamit ő is tud adni előre (eredetileg babakocsira gondolt, de az lesz).
Szóval 19.én mehetünk. Jaj, de messze van még!!!!
Megkérdeztem a hölgyet, hogy férj-gyerek jöhetnek-e, erre azt mondta, hogy persze, csak a kutyát ne hozzuk! Kép Kép Ráhibázott, mert én nagy kutyás vagyok. Ha valahová Alex (a kis foxim) nélkül megyek, már rámcsodálkoznak. Kép

Sok puszi Mindenkinek és előre is köszi, ha tudtok betegség-ügyben segíteni!
Viki(22+3)
vikó

Sziasztok!

Gömbölyü:
Én a helyedben ha tehetném mindenképpen lemondanám ezt az utazást! Persze sokan írtátok, hogy az influenza igy meg úgy nem árt, de valójában nem lehet tudni, hogy mennyire lázasodunk be és mivel nem igazán szedhetünk gyógyszereket, hiába vagyunk védettebbek egy kisgyereknél, igy igazából veszélyes ránk nézve egy vírusos fertőzés.. főleg arra, aki esetleg lázasodós típus (én nem vagyok ez, én már a hőemelkedéstől is a halálomon vagyok, de ritkán is lázasodok be). Szóval én tutira itthon maradnék most akkor is ha ezért megsértődnek. A te és a babád egészsége mindenkinél és minden utazásnál fontosabb.

Rokica:
Kitartás a munkahelyeden.. és le a kalappal előtted.. modnjuk én csak saját magamból tudok kiindulni, de én már azt is csodának tartom, hogy a 20. hétig bírtam dolgozni Kép Lassan már ahhoz is egy órát kell ülnöm, hogy utána felkeljek és elmosogassak. A fura az, hogy mostanában ülni sokkal jobb, mint feküdni.. fekvés közben húz a hasam. Ha ülök, kevesebbet fáj a gerincem.
Mostmár menni sem nagyon akarok sehova. Persze elmegyek ide-oda, de úgy értem nem nagyon akarok már menni ügyeket intézni meg ilyesmi. Már attól is óckodom hogy a munkahelyemre bemenjek betanítani az új lányt, mert akkor az legalább 4-5 óra talponlevés és utána baromira fáj a hátam.. na nyaffnak vége.
Szóval kitartás! Már nincs sok hátra Kép Mikor is jár le a próbaidőd?

Mircimama:
Anyukám velünk szembe lakik, de már nem láttam őt másfél hete, mert taknyos.. megbeszéltük, hogy addig inkább nem jön, amíg köhös és taknyos, nehogy megfertőzzön engem (lehet, hogy csak megfázott, de sosem lehet tudni). Szóval teljesen érthető! Nem megyek más rokonokhoz sem nagyon.. igaz most anyóséknál voltunk, de ők nem betegek még.. Kép

Rokica: Irtam neked mailt! Egyébként nem értem, hogy a profilomban miért nincs benne, én megadtam a beállításoknál direkt, hogy láthassátok.. szar az egész rendszer

Giggancs:
Szerintem a doktornő szoptatás után fog vizsgálgatni, ha amiatt nem szoptathatnál.. ha nem okoz a bög hatalmas és halaszthatatlanul vizsgálandó egészségügyi problémát, szerintem úgy hagyják. Nekem is mondta a gerincdokim, hogy baromira jó lenne ha befeküdnék egy MRI-re, de majd a szoptatás után.. addig úgysem tud velem mit kezdeni, mert a szövetek még a szülés után jópár héttel állnak csak vissza a régi "kerékváságba". Mondjuk az én sérvem közel sem érint olyan létfontosságú dolgokat mint a te pajzsmirigyed, de azt hiszem alapvetően minden orvosnak ilyen a kiindulási pontja. Csak akkor avatkoznak be a szoptatás és szülés folyamatába, ha feltétlenül szükséges (a jobb orvosok persze).
Az orrfújásról: Sajnos nem tudom nem erősen fújni az orromat Kép Kis törpe korom óta erősen fújom, de hozzáteszem, soha nem vérzett tőle az orrom, szóval bírta elég rendesen.. most azért persze próbálom kevésbé erősen fújni, de ha nem fújom meg, akkor nem jön ki. Inkább jöjjön ki Kép

hanee (22+1)
hanee

Rokica: Nekem még az jutott eszembe, hogy a legvégső esetben ha rájönnek a turpiszságra és esetleg ki akarnának rugni, iratsd ki magad. Mert amig betegszabin vagy, addig azt hiszem nem rughatnak ki próbaidő alatt sem. Legalább is egy darabig. És mivel a betegszabi is beleszámít a 180 nap biztosítottságba, azzal is előrébb lehetsz majd.. ez csak úgy eszembe jutott, de reméljük nem lesz rá szükség Kép

hanee
hanee

Vikó,
szerintem Párodnak fel kéne hívnia a Dokit, és elmondani, hogy.
- Hatodik hónapos várandós a feleségem, van egy kisfiam, én meg nagyon szarul vagyok. Tud-e abban segíteni, hogy esetleg rendelés végére vagy elejére (holnap) bemehetnék-e Hozzá... - kérdezte Vikó Párja.

Mindenképp meg kéne mutatni Dokinak, mert hányós-hasmenéses lázas a lehető legrosszabb, ami Veled történhet...

Mirci
mircimama

Sziasztok lányok!

Tegnap voltam orvosnál, kaptam jó és rossz híreket is. Kép
A jó hogy talán nem lesz óriásbébym, a rossz meg hogy harántfekvésben van a babám. És mondta a doki hogy pont a várható szülés idején el kell utaznia 3-4 napra. Kép(
Bár mondta hogy majd teszünk róla, hogy még előtte megszüljünk. No ezt hogy érthette??

Hajni
Vendég

köszönöm a bíztatásokat, bizony rámfér! mzx-móni most valóban az etalon nálam. ha ő (és persze még egy jópáran) kibírta, akkor nekem is muszáj lesz! Kép

mzx-móni,
még annyit szeretnék kérdezni, h. te kaptál-e ezalatt gyógyszereket? pl. progeszteron pótlást? én kapok, de valszeg amiatt, mert én előtte is kaptam a 7. héttől és a vérzés jelentkezése előtt kellett pont leszoknom róla, eközben kezdtem barnázni icipicit újra, majd végül elöntött a vér... most kell újra leszoknom róla...
néha görcsölgetek is piciket, emiatt 3*1 nospát is szednem kell rendszeresen Kép
szóval nem könnyű az élet...
persze magnéziumot is kapok meg rutascorbint, de ezek miatt nem aggódom.

szeretnék most csipkerózsika lenni és augusztus végén a szülésre felébredni úgy, h. minden rendben van velünk.

falina
ma 15+0
falina

JohannaKép,HaneeKép
Köszönöm az utazással kapcsolatos válaszokat.Teljesen igazatok van.

Most lázat mérek,drukkoljatok,hogy ne legyen,furán érzem maga,mintha valami lappangna bennem.
gömbölyû

Köszi Mircimama! Kép

A baj csak az, hogy a dokija csak holnap du. rendel, és oda is csak nála (KIZÁRÓLAG!) lehet bejelentkezni.Ez elég röhej, de ez van...szóval beszélni se tudunk vele.... Kép Más dokit ott nem is ismerünk, mert szerencsére szökőévente járunk a háziorvoshoz. Lehet, h. felhívom a gyerekrendelőt, mert ott sokkal rugalmasabbak, és segítőkészebbek is, mert a felnőttrendelőben... Kép
Az ember soha ne legyen beteg!
vikó

Rókica!
Az, hogy nálam így müködik, még nem jelenti azt, hogy Te is nöni fogsz. Nagyon sajnállak, hogy rejtegetned kell+a munkádat félteni. Ez annyira nem fair.
A babák szemébe tényleg cseppentenek vmit, de nem emlékszem, hogy mit. Majd utánanézek.

Giggancs!
Ha minden leleted negatív, akkor mit akarnak még vizsgálni? Legalábbis reméljük, hogy negatív lesz. Egyébként gondolom csak az izotópos vizsgálatot nem lehetne csinálni, azzal meg várják meg a szoptatás végét, ha nem sürgös. Egyáltalán okoz vmi tünetet (lihegésen kívül-és az sztem sem attól van, bár doki nem vagyok) a pajzsm-ed?

Vikó!
Lehet, hogy telefonon is tud tanácsot adni a doki, ha vmi ilyesmi járvány is van. De lehet, hogy egy széklettenyésztést sem ártana csináltatni. Tanácsolni csak annyit tudnék, hogy fertötleníteni kellene minél gyakrabban, de nem túl szerencsés, ha pont te takarítgatnád pl. a WC-t. Vagy ha esetleg 2 WC-tek van, az egyiket csak a párod használja. De családon belül nehéz lesz kivédeni a fertözést, remélem megúszod!

Éva

Kép
sygnum

Hajni20Kép

Az én babám is harántfekvésű!Elmentem egyszer az orvoshoz,mert fájt az oldalam és kiderül,hogy a baba harántfekvése az oka.Kérdeztem,hogy az mit jelent,hát azt mondta császárt.Én ezt szeretném elkerülni.Szerintem igy értette a dokit.Próbáltam utána olvaszni a harántfekvésnek,de soha sehol nem találtam semmit róla,mindig csak a fejvégű babákról,meg a farfekvésesekről volt szó.

De olvastam ilyet a neten,hogy ha nem fordult meg a baba a 37.hétig,akkor csinálja azt a kismama,hogy két héten keresztül minden nap két óránként ereszkedjen négykézlábra ugy,hogy a könyökét behajlitja,maradjon igy negyed orát.Ez persze az ébren töltött időre vonatkozik,éjszaka aludjKépÁllítólag 95%(!),hogy a baba átfordul.Valami hires doki elmélete ez,fennt találtam a neten.Remélem nagyjából meg tudtalak nyugtatni,mert tudom ,hogy én is ideges voltam emiatt.Kép
gömbölyû

Hajni!
Még megfordulhat, az nem gond. Hogy a dokid nem lesz, az nem túl jó, de lehet szerencséd is. Bár ez nem vígasztal, tudom. Remélem nem arra gondolt a doki, hogy beindítja a szülést! Akkor már inkább adjon át vkinek, akiben megbízik, arra a néhány napra.

Falina!
Kitartás! Én az elején 11 hetet feküdtem, mert nem tudtam felkelni (akkor hánytam). Szar volt, legyengültem, de ki kellett bírni. Gondolj arra, hogy ezt a babáért teszed és biztosan jobb kedved lesz.

Vikó!
Neked is uaz a dokid? Esetleg öt nem lehet megkérdezni?

Kép
sygnum

Gömbölyű:

Köszi a választ. Kép
Én is reménykedem benne, hogy még befordul.
Múltkor farfekvéses volt, most haránt. úgyhogy legközelebb már a fej jön. Kép))

Csaszi??? azt nem mondta a dokim. Mert azt mondta hogy a bab jöhet 38-39 hétre és 41-42 hétre is. ő végig lesz csak pont a 40. héten nem....Kép(
Reméelm manócska vagy előbb vagy később jön 1 héttel.
Bár csaszit már emlegetet múltkor, mert az uh-s gép túl nagy babát saccolt.

Hajni ( aki papír szerint 26+2 uh szerint meg 29+2 )
Vendég

na ezt elírtam: tehát: papír szerint 26+2 uh szerint meg 28+2 Kép
Vendég

Hajni20:

Az orvosod ezt úgy értette, hogy majd beindítja előbb a szülést.. nem akarok beleszólni, de ha nekem ezt mondaná a dokim, keresnék egy másikat..
Nekem amúgy is gyanus lenne (de én nagyon nagyon bizalmatlan vagyok az emerekkel), hogy pont abban a három-négy napban nem ér rá, amikor én szülök (már csak azért, mert harántfekvéses a babád és az ugye nem számít éppen komplikációmentességnek).

hanee
hanee

Drága Pipocsnyuszi!
ha látom, hogy írsz, mindig válaszolok!! Kép úgyhogy bocsi! pl. most írtam valahova, hogy veszek feketenadálytő kenőcsöt, mert sikerült lokalizálnunk a bibi. meg Szt. Imrében írtam, hogy nem tudok annyi topicba járni, azért nem néztem át már a nyáriba is. de most itt ragadtam ;-)
szóval tudom, hogy tudod, hogy tudom, hogy tudod Kép
mikor először véreztem, az előző terhesség volt, október végefelé történt. ez már egy új terhesség! Kép
a talira (írtam ám valakinek ;-) nem tudok elmenni, mert sajnos egész hétvégén melózom Kép brühühü!
úgyhogy ne is csodálkozzatok, hogy mostantól kb. hétfőig nem írok, hacsak nem este még lesz erőm.

ancsipancsi

Lányok,
mindjárt elalszom... Kép

Mit szólnátok hozzá, ha mérnénk pocakot köldöknél? Már néhányan amúgy is benne voltunk pár napja a mérésben Kép Kép
Úgyis olyan "keveset" foglalkozunk magunkkal...Kép
Én szívesen leszek első:
kezdeti derék: 70cm
27. heti: 90cm

Unatkozó Mirci
mircimama

Hanee!

Múltkor mikor beszélgettünka szülésről még minden rendben volt. Mondta hogy természetes hogy nála szülök ha hozzá járok. És tegnap magától mondta, hogy sajna el kell utaznia valami konferenciára így nem lesz abban a pár napban...( az azért mellette szól hogy elmondta magától és nem én kérdeztem rá. )
És azt is hozzátette hogy ha esetleg mégis akkor jönne a baba akkor sem hagy itt hanem megbeszéljük mi legyen abban a pár napban..

Hanee, Sygnum:
Beíndítja a szülést?? azt mit jelent?

Meg még akaár meg is fordulhat a manóm ugye?

Hajni most nagyon szomorú. Kép(
Vendég

Sygnum: Kép

Köszönöm a biztató szavakat, de azt hiszem ráhibáztál hogy mi is történik odabent, mert én is észleltem, hogy mióta igy "görcsölök" nőtt is a hasam. És tényleg olyan mint mikor gyerekkoromban nőttem és fájtak az izmaim.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mircimama én is zsoktam mérni. Kép
Nekem a baba előtti 60 cm volt.
most (26+2) meg 89 cm. Kép)

Hajni
Vendég

Nahát, nekem fogalmam nincs mekkora volt a hasam körfogata terhesség előtt, és szerintem el is rettennék ha most lemérném Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hajni:

Bocsi, ha esetleg amit irtam durván hangzik, nem akartalak vele megbántani vagy ilyesmi.. csak én tényleg nagyon bizalmatlan vagyok

hanee
hanee

Ezeket meg tegnap irtam ki, hogy valaszolni szeretnek, de aztan nem maradt ra idom. Most gyorsan leirom, aztan megint visszaolvaslak titeket. Kép

Gombolyu,
Hat nem tudom, hogy hogyan szamoltak ki a baba korat. Februar 23an voltam dokinal, akkor volt a Lilly 24+2 es azt irtak a papirra hogy junius 11. En azota igy szamolom a dolgot.

Ancsipancsi,
Nalatok is angol apaja? Vagy csak latogatoba mentek? En nem nagyon szeretem az angol foldet, mindig ugy hivom hogy "mud island" apaja meg mindig kikeri maganak. Kép

Mj_moni,
Koszi az erdeklodest, a mehszaj nem rovidult tovabb, de igyekszem is betartani a sok pihenest. A nagy repulout utan nem is csinaltam semmit csak fekudtem majdnem egesz nap, most meg szepen raerosen csinalok mindent. Sajnos meg van repulnivalo elottunk. Vasarnap megyunk Houstonba, csutortokon Londonba, es majd 19en Budapestre. Igazabol csak a 8 oras londoni ut aggaszt, a tobbi az rovid utazas. Oszinten megmondva mar nem bannam ha Ferihegyen lennenk. Lilly egyre nagyobbra csinalja a hazat es kezdek igencsak kenyelmetlwn lenni mindenfele pozicioban.

Falina,
A majrol en is azt hallottam, amit Rokica. Ram is ramtort egyszer a majaskenyer laz es akkor nekem a lanyok nagy bolcsen azt javasoltak, hogy egyszer nem fog megartani. Mertekkel mindent lehet. Es milyen igazuk is van. Kép Mellesleg kiderult, hogy a noverem ketpofara zabalta magat majjal amikor varta a babat, mert azt kivanta es a Lillababa gyonyoru es egeszseges. Szoval ha jol el van keszutve, szerintem egyel nyugodtan.

Vanda,
A munkaundorod teljes mertekben megertem. En eletemben nem szenvedtem annyira attol, hogy a munkamat kelljen csinalnom, mint az utolso hetekben. Most talan meg igazabol fel sem fogom, de gyaltalan nem vagyok elkeseredve hogy felmondtam. Tulajdonkeppen munkanelkuli vagyok jelen pillanatban, de akarmilyen rohelyes is, nem aggodom, nem panikolok, sot nevetnem kell es kifejezetten elvezem. Vegre tudok pocaklakora koncentralni, meg a lakasunkra. Eddig ugyis lelkiismeret furdalasom volt, hogy nem forditok eleg idot babora, most aztan masra sem figyelek, csak ra, lakasra es apajara es nagyon jo erzes. Pedig en "workaholic" voltam, napi 12 ora, minden nap (igen, hetvegen is). 84-90munkaorasak voltak az atlag heteim, sosem gondoltam volna, hogy nem fog hianyozni.
Hiusag...az bennem is tombol. Tegnap neztem egy kepet amit oktoberben csinaltunk. Az unokaocsemmel tokot vagunk ki Haloweenra. Ott mar baba volt a hasamban, igaz meg nem tudtam, csak sejtettem, de meg az alakom nem igazan valtozott. Nezegettem es remenykedtem, hogy egyszer megint majd lesz olyan derekam mint a kepen... Szerencsetlen Leight minden nap stresszelem azzal, hogy csunya vagyok es kover, es hogy dagadnak a bokaim, puffadtak az ujjaim es az arcom. Ott forgok neki a webcamera elott napi husz percet hogy "nezd, es mekkora nagyon nagy lett, es blablabla" a szerencsetlen meg unott arccal nez es mondja, hogy "it's ok darling, Lilly causes the changes, after that you'll be like you were before, and i love you anyway". Kép Szerintem mindannyian atesunk ezen.
A szenilitast meg jo hogy mondod. Most komolyan, en olyan feledekeny lettem, meg nem tudok hosszu tavon semmire koncentralni es neha teljesen tolem nem megszokott modon probalok dolgokat veghezvinni. Ezek normalis tunetek a terhesseggel es a hormonalis valtozasokkal? Engem kicsit aggaszt ez a "mentalis visszaeses". A multkor peldaul szallok be a kocsiba es kozben beszelek az egyik baratommal a telefonon. Beultem, taskam az olembe es ahogy lepillantottam, a penztarcam lattam, a telefon nem. Abban a pillanatban szolok a sofornek, hogy alljon meg mert a telefonom benthagytam az uzletben. A sofor meg nez ram es rohog es amikor a Keary nekiallt rohogni a telefonba, akkor esett le hogy beszelek rajta!!!! Kép Kép Kép Komolyan mondom, teljes leepules. Kép Kép

Pipocska,
Koszi a javitast. Igen, a talira meg sajnos nem leszek otthon. De majd legkozelebb! Kép

Csmarti,
Ennek nagyon orulok, hogy te ilyen szepeket meselsz a szulesrol. Remelem en is majd "athangolodok" es elmulnak a felelmeim. De egy dologban nem ertek veled egyet. Nekem nem kell apaja hogy bent legyen. Nekunk az ott faj, torzul az arcunk, repedunk vagy vagnak, verzunk, juuuj! Szoval en nem szeretnem ha ilyen allapotban latna. Meg nekem nem hianyzik hogy okosan elmagyarazza hogy mit hogyan csinaljak, mert o kepes lenne ra. Kép En az anyukamat viszem magammal a szuloszobara. O mar csinalt ilyet haromszor, tudja, hogy mi fan futyul a rigo. Kép

Na, most visszamegyek es elolvasom a termest onnan, ahol tegnap abbamardat. Kép

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Mircimama:

Nekem 97 Kép Nem tudom mennyiről indultam, de igy saccra olyan 66-70-ről. Nem vagyok olyan vékonka Kép

Hajni:
Az, hogy beindítja a szülést azt jelenti, hogy elindítja mesterséges módon.. hormoninjekcióval, császármetszéssel, vagy burokrepesztéssel.. nem tudom más módja van-e még, elképzelhető. Bocsi ha most miattam szomorú lettél, de más módját nem tudom elképzelni, a "majd teszünk róla hogy akkor szüljön"-nek, minthogy korábban beindítja a szülést. Mivel ugye késleltetni nem tudja. De ha tényleg azt mondta, hogy majd gondoskodik valahogy a dologról amíg ő elutazik, akkor lehet, hogy csak viccből mondta (bár elég morbid egy terhes nő számára szerintem), és esze ágában sincs ilyesmihez.

Mircimama:
Gyere irc-re beszélgetni!!!

hanee
hanee

Hanee:

dehogy haragudtam meg. Kép) Csak nem tudom mit higgyek. Meg igazából én már annyi orvosban csalódtam... Kép
Meg Győrben 1 kórház van így nem is igazán merek váltani... hisz mi van ha váltok és előbb vagy később jövök a baba és ő lenne az ügyeletes....

Szóval: mit értettél az alatt hogy beindítja a szülést?

Hajni
Vendég

Pmama:

Jót nevettem párod reakcióján! Kép Úgy magam elé képzeltem a kétségbeesett unalmat, hogy ismételgeti neked, hogy "it's okay, darling" :D

Hála a jó égnek az én párom olyan aki eleve gömbölyűnek szeretett, és most odavan az alakomért, pedig most MÉG gömbölyűbb mint volt. Kép De imádja a pocakomat, meg a hatalmas kebelméretet is, bár szokott csúfolódni is. Mondjuk azt mindig csinálja.

Én nem is tudom, mit kezdenék, ha ő nem lenne olyan lelkes a babával kapcsolatban, mint amilyen. Szinte lelkesebb mint én, mert azért én félek is jócskán, aggódom legfőképpen amiatt, hogy elég stabil-e a mi kapcsolatunk meg főleg a párom pszichéje ahhoz hogy mi gyereket neveljünk. De ha ezekhez az aggodalmakhoz még az is párosulna, hogy ő húzza a száját a terhesség miatt, akkor nagyon kétségbeesnék szerintem. Tehát le a kalappal azok a kismamák előtt akik ilyenkor birkóznak meg kapcsolatbeli problémákkal.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hajni:

Szerintem ha nem akarod hogy mesterséges úton inditsa be a szülést, csak azért hogy az ő konferenciája előtt meglegyen, mondd meg neki! És ha magától nem ajánl valakit maga helyett, akkor konkrétan kérd, hogy mutasson be téged a helyettesének arra az időre mig ő nem lesz ott! Ne hagyd magad olyan döntésbe kényszeriteni, amivel nem értesz egyet!

A szülést többféleképpen be lehet inditani, ha jól tudom, Magyarországon adnak valami kúpot/zselét a hüvelybe, ami előkésziti a méhszájat, majd oxitocin infúziót kapsz ami meginditja a méhösszehúzódásokat (fájásokat), esetleg kézzel megrepesztik a burkot, és/vagy tágitják a méhszájat.

Az amerikai fórumokon olyat is olvastam, bár itt a magyarokon nem, hogy ott olyat is csinálnak még mielőtt a zselével próbálkoznának, hogy kézzel benyúlnak a hüvelybe, és ha már tágult egy kicsit a méhszáj, akkor ujjal benyúlnak a burok és a méhfal közé és elválasztják a kettőt egymástól (stripping the membranes), ami görcsölést okoz, és beindithatja a vajúdást, de kellemetlen. Mondjuk ahogy hallom, mindenféle mesterséges beinditás kellemetlen, és szintén az amerikai fórumokon nagyon negativan nyilatkoznak az oxitocin infúzióról (ott pitocin név alatt fut), hogy SOKKAL erősebb fájásokat okoz nagyon hirtelen mint amit a tested önmagától produkálna.

Ezért is kérdeztem én értetlenül, ha az átlag terhesség 38-42 hét között mozog, miért inditják be a szüléseket automatikusan a 40. héten??? Állitólag a mediáns (?) vagyos a középpont ami azt jelzi hogy 50% előtte és 50% utána szül, az a 41 hét x nap. Ha természetesen igy alakulnak a dolgok, nem értem miért akarják az orvosok napra beinditani a szülést. Én nem szeretném, de ezt majd el is mondom az orvosomnak.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica:

köszi a választ.
hát nagyon remélem hogy nem úg értette...
Bár ugye azt is mondta hogy előtt eés után ais dolgozik. így csak azat a pár napot kell kibírnunk.
Azért szülésznőt fogok fogadni bizti ami bizti alapon. Kép)

Hajni
Vendég

Szia Minyu!

Nagyon édi a Manókád a képen, annyira jól látszik a kis arca, jó kis képet csináltak. Remélem nekünk is sikerül, mert ha csak a popóját mutogatja, hát!!! Már úgy izgulok. Akkor most a jövő szerdán lesz szülésről az előadás? Most már megkavarták, hol ez tartja hol az, nem is azt ami ki van irva.
Tegnap voltunk dokinál, és szerencsére már a kis feje beállt, (remélem most már nem fog másfele fordulni). A dekái meg szépen gyarapodnak, a gép mindenféle paraméter után, pocakméret, fej meg ilyenek kiköpte, hogy 1799 g, de azt mondta a doki, hogy azért vonjuk le belőle 2-300 grammot, de igy is szép kis sulya van. Szóval kis gömböcke van odabent. A nagykönyv szerint a 29 hetet betöltött babák súlya 1200-1300 g. Na ez egy kicsit több nálunk.
Patri
patri

HajniKép

Győri vagy?Ez tök jó,mert nemsokára Komáromba fogunk költözni és már hetek óta érdeklődöm a Győri kórházról.Ha lesz időd és már nyugodtabb vagy írnál róla+az orvosokról?Esetleg ha tudsz valamit az árakról.Kép

PizzamamaKép
Pedig akkor valamelyikünk el van számolva,igaz csak pár nappal.Most ezen nagyon töröm a fejem.Nekem a 24. hét 1.napja,ha most jól emlékeztem vissza,február 18-án volt.RejtélyKép

HaneeKép
A szülés beinditása lehet rossz hatással a magzatra,vagy rám.Csak azért kérdem,mert ugy veszem ki a szavaidból,hogy nem hallottál erről jókat.Én meg nem olvastam erről semmit.Kép

Az én mellem még hogy nőtt,igy is kicsiKépTudom,hogy ez nem befolyásolja a szoptatást,de el sem tudom képzelni miből fog ott tej jönniKép
gömbölyû

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?