Új privát üzeneted érkezett!

Folytatom: Kép

Nálunk is csak 2d-s uh van, de simán nézték ezeket. A fiam egyidős a sógornődék gyerkőcével (kb)és emlékszem, mikor abban a növekedési szakaszban volt, mikor a kézfej,ujjak fejlődnek, a doktornő egy csomót szöszmötölt, hogy mindkét kezét, lábait megnézze, minden ok. A következő alkalommal, úgy rémlik, a párom is ott volt, pedig együtt számolták az ujjacskákat... Én a kecskeméti kórházról nem sok tapasztalatot gyűjtöttem, de egyszer megismerkedtem egy ott lakó anyukával. Az egyik pesti kórházban beszélgettünk, oda hozta a kisbabáját kivizsgálásra. Kérdeztem, hogy miért ilyen messzire hozta, náluk, vagy a környéken nincs olyan ellátás? Ő azt válaszolta, hogy az ottani gyerekosztályt nem lehet egy lapon említeni ezzel a (pesti) kórházzal.Egyáltalán nem bízott az ottani orvosokban. Kép Igazán jó lenne, ha Mo-on kedvezőbb feltételek várnák a kismamákat. Nálunk a szülészet elfogadható (bár mostanság új főorvost kapott, talán még változott pozitív irányba azóta). De a kötelező kismamavizsgálatok elég nyomasztóak. Egy pici helységben várakoznak a mamák, papák, néha kicsi gyerekek órákon át,még szerencse, hogy általában elég jól el tudják beszélgetni az időt (kisvárosban sok az ismerős). Kép Jártatok már az ottani szülőszobán? Van szülésznő választási lehetőség?
A profil: rákattintasz oldalt (színesben megjelenő) nevemre és előugrik egy csomó (ez túlzás! Kép )adat rólam. Fényképeket az albumba tudsz felrakni (a kezdőoldalon találod), a profilodba és ide is. A két utóbbi helyen csak kisebb felbontásúak jöhetnek szóba. Kép
Szia! Vigyázz magatokra!
zichy

Szia!
Tényleg szomorú, hogy ilyen helyzetben vannak a kimamák. :-(( Ma nagyon boldog voltam, végre olyan kivizsgálást kaptunk, amilyet az ember elvár... De mi van azokkal, akik ezt a drága pénzt nem tudják kifizetni? Nekünk sem volt egyszerű kifizetni, de kellett ez a vizsgálat. A doktor 45percig vizsgálta a babát, megmért minden csontocskáját, kezét, lábát megnézte, 1,8 cm-es az orrcsontja. Nagyon jó, nem? Ez az adat tetszett a legjobban. A nyaki redő is megfelelő nagyságú, úgyhogy minden rendben van. Kaptunk videókazettát is, 25 percig tudjuk őkegyelmét nézni. Apuka is nagyon boldog volt, mert ő most látta először.
Sajnos fényképeket nem tudta betölteni a gépem, ezért nem láttalak benneteket. De a profilodat elolvastam.
Itt nincs lehetőség szülésznőt választani. Az lesz melletted, aki épp akkor ott van. Sajnos itt ez van.
És ezeket a mosolygós arcokat hogyan lehet betenni?

Remélem jól vagytok, írj, ha tudsz. Lili
birolili

Sziasztok!

Olvaslak ám benneteket a kérdésekre is válaszolok,majd este jövök!!!

Aranka
ari3

Nagyon jó olvasni ám benneteket. Kép
Én is mindenhol csak azt hallom, hogy ilyen, meg olyan a terhesség, ennyi meg annyi a probléma.
Én nagyon szeretnék már ilyen jellegű "problémákat". Kép
Én most megyek mesterséges megtermékenyítésre, mert nem akar immár 3 éve jönni a babó. Nagyon várom már és én biztos vagyok abban, hogy az örömteli kismamák csoportját fogom képviselni. Kép
Addig is néha jövök és olvasgatlak benneteket. Kép

Kép

Kép
pkagi

Szia Lili!
Nagyon örülök, hogy minden rendben van! Kép
Végülis a szülés nem egy hosszú idő és a kórházban töltött napok is gyorsan elszállnak! Nem csak a külső feltételeken, hanem az ember saját hozzáállásán is múlik, hogyan éli meg ezt az időszakot, természetesen nincs kizárva, hogy a szülés bármilyen körülmények közt élmény lehessen. Kép

A : és a ) jel közé ne tegyél - ! Akkor megjelenik a kész szövegben a Kép ! A képekhez úgy jutsz hozzá, ha a babanet fotóalbumában megkeresed a Donát és Anna címet (a D betűnél) Kép !

Felétek is ilyen hidegek vannak? Nálunk -20 ! Hogy bírjátok?
zichy

Szia Pkagi!
Nagyon szorítok, hogy sikerüljön Nektek! Mi nagy mákosok vagyunk.
Örülök, hogy olvasol minket! Minden új tagnak nagyon örülök! Férjem mondta, hogy nyiss egy ilyen topicot, figyeld meg, hogy nagyon kevés anyuka lesz, aki örömmel éli meg a terhességet. Hát, eddig tényleg így néz ki, de remélem, hogy egyre többen lesznek, akik élvezni fogják.

Zichy, nem is írtam, hogy apa hogy meg volt hatódva. Itthon is végignéztük kétszer a videót és nem bírtuk levenni róla a szemünket. Gabóca most úgyhívja, hogy csőrike, mert a csontocskái látszódnak nagyon, hogy megtudjuk számolni az újjait, a lábában lévő csontokat Kép Az arcán is látszódik minden csont és így kicsit furán néz ki szegényke. Kép Annyira drága Kép Most akkor megjelenik a mosolygós arcom? Nagyon belejövök még a végén. Kép

Ari, írj nekünk! Hogy van a pocaklakód? Mikor szülsz? Hanyadik hétben vagy? Írj! Hiányzol!
birolili

Sziasztok!
Tényleg jó,hogy ha lassan is de egyre többen leszünk.Jönnék én gyakrabban,de a kisfiam most éli a mindenre felmászok,leszedem,kirámolom korszakát.Így napközben max.arra van időm,hogy elolvassam mit írtok.Lili!
Kár hogy az orvosod így áll hozzád,nem gondoltál még arra,hogy lecseréld?A legfontosabb,hogy megbízz benne,ez így nehéz lesz.
A MÁV-kórházban fogok szülni,mintahogy a másik két gyerkőckémet.
Zichy!Nagyon tetszenek a gyermekeid nevei.Érdekes,különleges és szép nevek.

Én most a 34.hétben vagyok és kicsit türelmetlen,ugyanakkor türelmes.Jó lenne már a karomban tartani apicikémet,de nem szeretném elsietni sem,jó helyen van.
Amikor voltam a 19.héten ultrahangon akkor nekünk is csak a csontocskái látszódtak szinte Zsófinak,de amikor a 31.héten voltunk olyan szép gömbölyű babát láttunk.A profilomban benne van,de azt hiszem Lili te már láttad.
Kicsit fáradékonyabb vagyok már,pláne egy örökmozgó kis kópé mellett.
Most is már elkezdtem nektek írni,amikor felébredt és vagy félórán kersztűl nem akart visszaaludni.Jönnek szegénykémnek a fogai.
Zichy!
A szülések után hamar rendbejöttem,a másodiknál könnyebb is volt,mert tudtam mire számíthatok.Azt mondják sokan,hogy a harmadik vagy többedik baba után fájdalmasabbak a méhösszehúzódások,de legalább gyorsabban lezajlik.Ha minden rendben lesz Zsófival én szeretnék a szülést követő napon hazajönni.Az orvosommal már beszéltem erről ő támogat és a gyerekorvos,védőnő is.Már csak Gergő miatt is,aki nélkülem eddig nem aludt el,így sem tudom mi lesz amíg nem leszek itthon.
Igyekszem majd többször írni,amint módom van rá jövök,de addig is olvaslak ám benneteket!!!
Sziasztok

Aranka
ari3

Sziasztok!

Olyan jó, hogy gyarapszik a csapatunk! Kép
Lili! A férjednek igazat adok, tény, hogy kevesebben vannak azok, akik a jó oldaláról látják a dolgokat, de reméljük, azért leszünk szép számmal! Kép Mikor én kismama voltam, más pocakos anyukák is nagyon örültek a babáiknak, de mindig hozzátették, hogy a legjobb az lenne, ha már meg is születne, mert csak szenvednek. Mikor meg a vége felé jártam (Kb úgy, mint Aranka) jöttek sorban az ismerősök és mondták, hogy bírjam ki még ezt a kis időt, utána jobb lesz nekem.. Erre eleinte azt válaszoltam, hogy kitűnően érzem magam és élvezem az utolsó pocis heteket. Ilyenkor nagyon furcsán néztek és közölték, hogy persze, de jobb ezt a "nagy terhet" letenni. Ezek után nem vitatkoztam, hanem sokkal inkább élveztem a picinket, pocakostul. Most mit magyarázzam, hogy örülök, hogy gyermekem fogant, megszülhetem, egy átlaghoz viszonyítva, egy nő életében ez 1-2 alkalommal fordul elő, hát ki kell élvezni! Kép A pocaksimogatást, beszélgetést,ahogy elképzeljük a kicsit, álmodozunk róla, várjuk őt,a megszületés pillanatát semmi nem adja vissza. Nem? Pláne, hogy nálunk már a második gyerek láttán is voltak sopánkodók, hogy hogyan fogunk a mai világban "ennyi" (2!) gyereket felnevelni... Erre azt mondtam, hogy reményeink szerint fogunk mi még többet is, mert gyerekből sosem elég! Kép

Pkagi! Hol végeznek ilyen megtermékenyítést? Most én sem vagyok pocakos, de a közeljövőre tervezzük mi is a nagy eseményt, nagyon várom!(Mi a másik véglet voltunk, mert mindkét baba elsőre összejött.) Kép

Írjatok! Kép

Aranka! Akkor te hamarosan szülsz! Kép Ez a hamarabbi hazajövetel nagyon tetszik! Kívánom, hogy minden rendben legyen és ez megvalósulhasson! Biztos, hogy sokkal kellemesebb ez a megoldás. Az uh képeken olyan szépen látszódnak a Zsófi vonásai, igazi babaarca van már! Ezek hányadik héten készültek?
zichy

Sziasztok!

Zichy, én is így gondolom ezeket az időket, néha megszédülök, ki kell mennem a friss levegőre, néha szegény férjem bánja, hogy terhes vagyok, mert este "ömkyvületben" vagyok, van, hogy egy pillanat alatt elalszom...aztán ha felébreszt, hogy menjünk be a hálóba... inkább ne tette volna szegénykém... Kép Ilyenek vannak, de boldog vagyok nagyon. A kajából sem mindig tudom, hogy mit ennék... Tényleg sok hátulütője van, de gyönyörű. Ennél nagyobb csodát el sem tudok képzelni. Isten ezzel ajándékozza meg az embert. Ennél nagyobb csodát Isten sem adhat nekünk, egy szerető házaspárnak. Kép Én így gondolom, és nem szeretném, ha hamar vége lenne ennek az időszaknak, mert nagyon boldog vagyok és élvezni szeretném még. Lehet, hogy utána megint terhes leszek? Minél előbb? Ki tudja. De ha a 2. is ilyen gyorsan sikerülni fog... Kép

De jó, hogy írtál Aranka! Vártam már. Kisfiad akkor most rámol. Nagyon jó lehet így mellette. Van egy ismerősöm, neki 1,5éves kkisfia van és megy mint a golyó, de ő most 34hetes terhes és már annyira lent van a baba, hogy muszály feküdnie, nehogy előbb megszülessen. Persze alig bír feküdni a kis örökmozgó fia mellett. A lakásfelújítással teljesen végeztetek? Nem lehetett könnyű. Ilyenkor ezek a felújítós szagok nem árthatnak? Pihenj amennyit csak tudsz!

Pkagi! Te is írj azért nekünk, hogy mi van veletek, milyenek lettek az eredményeitek... Kép Várunk Téged is magunk közé! Kép

Üdvözlök mindenkit, legyetek jók! Írjatok!
birolili

Aranka, elfelejtettem írni, hogy gyönyörű a kis Zsófi a pocakos képen. Nagyon szép, igazi baba formája van már. A mién még kicsit furcsán néz ki, de már alakul, kezd baba lenni. Kép
birolili

Sziasztok!

Gyorsan írok egy kicsit,amíg "olvas" a kisfiam.
Zichy!Nagyon élvezem ezeket a heteket is,kívánom neked is hogy hamar átélhesd megint.A Zsófiról készűlt képek a 31.héten készűltek.Azt mondják a 29-34.hétig tudnak szép képeket csinálni,mert előtte még csontos a baba,utána meg már nagyon kitölti a méhet és kicsit nyomódottnak látszik.

Pkagi!Neked is kívánom,hogy minél előbb érezhesd a pocakodban a babát!!!

Lili!Eleinte aggódtam,hogy mi lesz két ilyen kicsi babával,de mások is megoldották,különösen az ikresek.Igen egy kicsit fárasztóbb így a vége felé,de nem annyira,hogy panaszkodni kelljen állandóan.Ilyenkor már fellép a bálna effektus is,vagyis ha fel kell állni akkor úgy érzi magát az ember,mint egy partra vetett bálna.Ezen jókat szoktunk nevetni.
Azt mondják a harmadik baba kicsit előbb születik.Most 0 34.héten vagyok,azért remélem még egy 4 hetet bent akar maradni.
A lakásfelújítás abból állt,hogy a nagylány kapott egy teljesen új szobát, a két kicsi meg majd együtt lesz.De egyenlőre mindketten velünk egy szobában.Mert Gergő általában mellettünk alszik,ha mégis a saját ágyában aludna el,éjszaka átmászik.A picit meg szeretném magam mellett tudni.

Igen,azt már én is megfigyeltem,amikor találkozom így a vége felé ismerősökkel,jönnek a már nem sok van hátra dumával.De mért baj az ?Én élvezem,hogy még bennem van,neki is így jó,nem kell siettetni.Azt felejtik el,hogy a szüléssel nem valami véget ér,hanem valami kezdődik.Akkor jön az igazi aggódás,féltés,hiszem már ott van egy tehetetlen kis lény,akiért felelősséggel tartozol.
Na megyek,mert Gergő már megunta az olvasást.
Sziasztok

Aranka
ari3

Jövőhéten lesz az én "nagy" napom. Szerintem szerdán csinálja az orvos. 2 hét múlva utána eredmény. Kép
Szurkoljatok nekem. Kép

Nálunk a családban elég sok a kicsi most. Változó, hogy ki hogyan élte meg a terhességet.
Volt olyan, aki végig sajnáltatta magát, sőt olyan kijelentéseket tett, hogyha ő tudja, hogy ilyen a terhesség nem vállalja. (én pedig csak hallgattam, holott éna szívem legmélyén nagyon szerettem volna ilyen jellegű problémákat Kép
Ellenpélda:
Múlt héten született meg a keresztfiam. Anyukájától soha egy rossz szót nem hallottam, mindig nagyon boldog volt, csinálta a dolgait stb...
Ez a hozáállás nagyon tetszett nekem. Kép
Sokan azt felejtik el, hogy a terhesség az nem egy betegség, hanem áldott állapot. Kép

Kép

Kép
pkagi

Kép

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!

De jó benneteket olvasni!

Ari, tényleg veletek alszik Gergő fiad? Én mindenkitől azt hallom, hogy jobb, ha a szülőknek van külön házaséletük, a gyerek csak aludjon a saját ágyában, külön szobába. Olvastam már erről az alvásról a Kismamában is, és ott is orvos szülők írták, hogy a gyereknek egyszerűen biztonságot ad az, ha a szülei mellett lehet, így érzi, hogy bármikor számíthat a szüleire, nincs kitaszítva. Szerinted nem jobb, ha egy kisgyerek a saját kuckójában alszik? Majd meglátom, hogy nálunk mi lesz....
Én is úgy gondolom, hogy a terhesség nem terhesség, hanem áldott állapot. Nekem is ma egyik főiskolás társam mondta, hogy dehát ilyenkor Neked szabad mindent, nem? Mondom:? nem így van, hiszen ilyenkor is én vagyok, csak egy csöppséggel a pocakomban és ilyenkor is tudni kell kordában tartani az érzéseidet, kontrollálni kell magad, nem foghatod arra, hogy jaj, dehát ez természetesm hiszen terhes vagyok. Ugyanazok vagyunk nagy pocakkal is, vagyis sokkal többek, Kép de viselkedni mindig tudni kell. Biztosan vannak sokan akik ezt kihasználják...

Pkagi! Nagyon szorítok Nektek!!!!!!!!!! De addig is írj nekünk. Kép

Én most nagyon boldog vagyok megint, hihetetlen ..? Kép Voltunk ma este az orvosomnál és megnézte az uh-s papírokat és nagyon örült, hogy az ő ellenjavaslatára, miszerint ne menjek el 4d-re, elmentem. Azt mondta, hogy így a legtisztább... Kép Nem gondolkodtam rosszul ezek szerint. Mondta, hogy mostmár keressem fel a terhesgondozót és meg fogom kapni a kiskönyvet!!!!!!!!! Kép Kép Kép Kép Kép
Tuti, hogy lesz kisbabánk!!!! Olyan rossz volt, kicsit bizonytalanságban, eddig csak örültünk, de most, hogy tudjuk, minden rendben van, még boldogabbak vagyunk. A kiskönyv már azt jelenti, hogy TUTI!!!! Kép
Olyan pozitív volt most az orvosnál lenni. Nagyon örültem, hogy nem osztott le, hogy miért mentem el, hogy miért nem hallgattam rá... Nagyon rendes volt. Kép

Mindenkinek szép estét! Írjatok!!!!
birolili

Sziasztok!
Pkagi!Drukkolok nektek,remélem sikerŰl!!!

Lili!
Gergő születésétől külön ágyban aludt nem is volt semmi gond.Azután sokszor felriadt éjszaka és sírt,akkor odavittem magunkhoz.Amikor megcsinálták az amniocentézisr,apa pont nem volt itthon,így hogy ne kelljen emelgetnem Gergőt,amit nem volt szabad,ez volt a legegyszerűbb,mivel éjszaka még szopizott.Azután meg az éjszakai szopiról kellett leszoktatnom,mert már fájt a mellem mivel már vártam Zsófit.Így hogy mellettünk van könnyen leszokott,de kell neki,ha felébred,hogy megsimizzen,érezze ott vagyok.Minket nem zavar.Napközben az ágyában alszik.
Örülök,hogy a dokiddal minden rendben van.

Sziasztok

Aranka
ari3

Lili Kép

Nekem a sógoromék kislánya kezdettől fogva külön szobába volt, bár igaz mostanában (2 éves) magukhoz veszik néha éjszaka.
Én is úgy gondolom, hogy az jó ha külön van a gyermek.
Nekik semmi nehézséget nem okozott az hogy egy másik szobában van a gyerkőc ugyanúgy oda tudtak rá figyelni és néha még jobb is volt, hiszen a sógorom ugye dolgozik és mondjuk a pocifájós időszakában volt úgy hogy a sógornőm aludt a gyermek szobájában és az apuka tudott pihenni, hogy a munkában ne úgy nézzen ki mint egy mosott rongy. Kép
Lehet, hogy ha majd nekem lesz én majd másképpen látom, de most csak ezt tudom megosztani veletek, amit láttam. Kép

Köszönöm a drukkokat nektek. Kép
Ici-picit izgulok. Kép

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!

Köszi, hogy leírtátok a tapasztalataitokat, majd én is nyilatkozom kicsit később erről az ottalvásról... Gyakorlatban biztosan másként fog kinézni. Kép

Pkagi, mikor kell nagyon szurkolni Neked? Tudom, hogy már yrtad, de leírnád mégegyszer?

Ari, hogy van mostanság a pocaklakód és a testvérkéje? Nem vagy fáradékonyabb? Tudsz minden házi munkát ugyanúgy végezni?

Hová lettél Zichy???? Írj nekünk!
birolili

Sziasztok!

Lili!Köszönöm jól vagyok és Zsófi is jól van.Bár már vannak jóslófájásaim,remélem még vagy 3-4 hétig nem akar kibújni.Gergő egy kicsit hisztisebb a szokottnál,ezt nehezebben viselem,különösen,mert nem tudok aludni így fáradt vagyok.De A lányom és a kedvesem sokat segítenek.A házimunkát természetesen ugyanúgy elvégzem.A mosogatást nem nagyon szeretem,mert a pocakom miatt,csak odahajolva tudok,így meg hamar megfájdul a derekam.De muszály,mert ha mást meg is csinál a család,ezt az egyet nem szeretik.Veled mi van?Vettetek már valamit a kicsinek,vagy babonából majd csak később?
Jövő héten leszek 35 hetes,így összerakom a kórházi csomagomat.Gergő is 38 hétre született,jobb ha össze van készítve ami kell.
Egyébként tényleg nem lehet előre eldönteni,mit hogyan csinálsz majd.Minden adja önmagát,úgyis kitapasztalod mi a jó nektek.Az ottalvásról még annyit,hogy amíg külön aludt a kisfiam,volt olyan éjszaka,hogy 5x6x is felébredt és sírt.Mióta mellettünk van végigalussza az éjszakát.Így mindannyian kipihenten ébredünk.(Leszámítva a mostani alvásképtelenségemet)

Sziasztok

Aranka
ari3

Szia!

Örülök, hogy jól vagytok! Nemsokára jön Zsófi. Kép De izgi... Ebben az a jó, hogy nem tudod, hogy mikor fog születni, bármikor, bármelyik pillanatban kibújhat... Készenlétben kell lenni.
Mi még nem vásároltunk, az a jó, hogy a sógornőméktől kapunk majd egy csomó babruhát, mert náluk 5éve volt kisi a keresztlányunk és nagyon sok ruhája volt és van is. Babahordozót is kapunk kölcsön. Kiságyat, babakocsit kell majd vennünk, de sógornőmék megveszik valamelyiket, mert ők lesznek a keresztszülők. Már pedig vennék a babának ruhákat, meg mindent, nagyon várom, hogy készíthessem a kis kuckóját, de ha eladjuk a házat, csak akkor tudok elkezdeni készülődni. Albérletbe fogunk menni, úgyhogy majd csak ha oda beköltöztünk, akkor kezdek el igazán rendezkedni a babócinak.

Legyetek jók, jót hétvégét! Lili
birolili

Sziasztok!

Bocsi, de alig volt időm mostanság, ezért nem írtam. Kitört rajtam a tavaszi nagytakarítás-láz! Kép Örülök, hogy jól vagytok! Kép

Alvás-téma: én elhatároztam, hogy nem lesz együttalvás. Mikor a fiam megszületett, mózeskosárba tettük, jól érezte ott magát. Másfél hónaposan kapott (kölcsön) kisméretű kiságyat (60x120-as), a felét megcsináltuk neki kuckónak, ott is elvolt. Fél éves kora körül vettünk kiságyat, nagyot, onnantól ott aludt, sose volt vele gond.Mondjuk több, mint egy évig a miénk mellett volt az ő kis ágyikója, és ő nem szopizott, cumisüvegből kapta az anyatejet. Másfél éves kora körül kapott külön szobát (nagy hodály, nem nagyon szerette), és rá bíztuk, mikor hol alszik. Általában a saját helyét használta, de ha este hozzánk bújt, nem sok cirkuszt csináltunk belőle, megértettük, hogy az a nagy szoba nem valami barátságos neki. A lány is mózeskosárban kezdte, aztán pár hetes korában a szopizás miatt mellettem maradt éjszaka. Rászoktunk,hogy mind a négyen együtt alszunk, ami nagyon jó volt, bár a házasélet némi szervezést igényelt ez miatt. Kép A kicsi bújósabb, legszívesebben együtt alszik a bratyóval, de egyedül is elvan, vele sem volt soha gondom. Nálunk az éjszakai felébredés ismeretlen, pici koruk óta nyugodtan alszanak a gyerkők.És mi is pihenten ébredünk.És pl. nyaralásokkor sem volt gond nekik az idegen hely, "megtanultak" aludni. Kép Szerintem meglátjátok mi jó a kicsinek. Kép Ismerőseim köréből egyöntetűen leszűrtem, hogy a babák nem szeretik, ha elvesznek egy hatalmas rácsos ágyban, akármilyen szépen fel is van díszítve... De lehetnek kivételek! Kép

Ági! Én is nagyon szorítok neked, hogy minden rendben legyen és jöjjön az a baba (vagy babák Kép )!!!

Egy picit el leszek tűnve, de majd hét vége felé jövök. Vigyázzatok magatokra! Kép
zichy

Majd írok, hogy hétfőn mi volt a dokinál. Akkor kapom meg elvileg a tüszőrepesztő szurit és rá 1-2 napra lesz az mesterséges megtermékenyítés.
Jövök és beszámolok.

Lányok ti a terhesség hanyadik hetében tartotok??
Mikorra vagytok kiírva és fiú vagy kislány lesz?

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!

De jó hallani rólad Zichy! Örülök, hogy írtál! Megkérdezhetem, hogy miért cumis üvegből adtál a babának anyatejet?Nem szoptathattál?

Pkagi! Mi ma vagyunk pont 12hetesek. Még nem nagy a babóca, de növekszik. Már kb.6cm lehet. Láttam 4d-n is és olyan édes volt. Kívánom, hogy Te is részesülj hamarosan a terhesség örömeiben. Kép Kép Mesélj, hogy mi volt Veled!!!! Ha beültetik a babákat, akkor mikor lehet azt mondani, hogy biztosan megmaradnak? Egy hét, két hét?
Mi nem szeretnénk megkérdezni, hogy kisfiú vagy kislány. Bár kíváncsiak vagyunk. Lehet, hogy meghagyjuk meglepetésnek. Kép Majd kiderül. Apósom nem szeretné tudni. Kikötötte a terhesség elején. ha fiú lesz, akkor Botond lesz a neve, ha kislány, akkor Lili vagy Blanka vagy ... sok van még ami tetszik, tehát lány névben még nem egyeztünk meg a férjecskémmel.
Várom a beszámolódat! Szorítok nagyon!!! Kép

Vigyázzatok magatokra!!!!
birolili

Sziasztok!

Mi a 35.hetet kezdjük holnap,remélem még egy pár hétig együtt maradunk Zsófival.Ő lesz a harmadik babánk.Ezt Pkaginak írtam.Nagyon szurkolunk ám nektek!!!
Zichy!Nálam is kitörne a takarítási láz,de nem nagyon van időm.örülök,ha a napi dolgokkal végzek.Most elkezdtem varrni egy pelustartót és egy játéktartót.Igaz lassan megy,mert csak este van időm,de úgysem tudok aludni.
Lili!Igen,ez az izgi,hogy nem tudni,mikor is találkozunk.Már nagyon várom,de most még maradjon egy kicsit.
Már mindent kimostam,kivasaltam,de még vásárolgatok,különösen innen a nettről.Olyan édes ruhácskákat vettem,mindig nagyon várom,hogy megérkezzen a csomag.Ez a várakozás olyan édes,nem is értem miért siettetik mások.
Na megyek is varrni!
Sziasztok

Aranka
ari3

Sziasztok!

Ari, mennyiért tudsz a netről ruhákat venni? Nem drágák? És melyik honlapról? Mert azt én is megskubiznám. Kép
De jó, Te tudsz varrni? Biztosan aranyosak amiket készítesz Zsófinak. Milyen tecnikával varrod? Nem azzal a patchwork tecnikával? Én azt szeretném megtanulni egyszer. Olyan jó annak, aki tud varrni, csomó pénzt megspórolhat vele.

Én csak szeretném, ha kitörne rajtam a takarítási láz, de nem jön. Kép Annyira lusta vagyok mostanában, de most miintha kezdene visszatérni a "régi" énem. Betöltöttük a 12hetet és tényleg én is fordulónak érzem, hiszen nem kell hánynom, nincs hányingerem sem, majdnemhogy jól vagyok. Csak lusta vagyok. Kép De felpörgetem magam egy kicsit....

Írjatok lányok! Puszi nektek!
birolili

Szia Lili!

Én a www.babszoba.hu csevegőjében az adok-veszek rovatban szoktam vásárolni más anyukáktól.Itt rengeteg használt és új rucit lehet venni,de játékokat,felnőtt ruhákat,szinte mindent.Vannak márkás és no nae rucik,de nagyon szépek.Pl.vannak anyukák,akik Angol,Amerikai ruhákat hoznak be,itt is vannak újak és használtak is.Majd még jövök,csak ezt akartam neked megírni,hogy addig is tudj nézelődni!!!

Szia

Aranka
ari3

Köszönöm Ari, ari vagy! Kép
birolili

Sziasztok most jöttem a dokitól. Csütörtökön lesz az inszemináció. Ma megkaptam a tüszőrepesztő szurit. Van egy nagy érett tüszőm. Kép

Ez még nem lombik. Ez úgy "működik", hogy gyógyszerrel segítenek, hogy legyen jó nagy érett tüsződ, az megrepesztik. A páromnak spermát kell adnia, azokat kiválogatják. ( a legéletképessebbeket) Egy csövet felvezetnek és egy fecskendő segítségével juttatják fel a kiskatonákat a célig. Utána 1 óra fekvés és mehetek haza + aznapra szokták javasolni a pihit.
2 hét múlva vérvétel, hogy megnézzék sikerült e.

Csütörtökön drukkoljatok nekem. Kép

Kép

Kép
pkagi

Drukkolunk! Ez nem kis dolog. Kép Biztosan sikerül!!!!
birolili

Sziasztok!

Csak gyorsan beköszönök....

Pkagi, DRUKKOLUNK!!!!! Kép

Aranka! Kép A takarítás megvár! Hobbi szinten varrogatsz? Nagyon ügyes vagy!

Lili! Köszi, hogy vártál! Kép Nekem a kisfiamnál nem jött össze a szopizás, annyira érzékeny volt a bőröm, folyton csupa seb voltam. Kép Így lefejtem, amíg tudtam, néha pótlást is adtam. Sajna húzós időszak volt, nagyon szerettem volna szoptatni és állandó bűntudat gyötört, amiért csak "bénáztam". Öt hónapig így is sikerült anyatejet adnom. Ma már ennek is örülök. A kislányomnál semmi gond nem volt a szopizással és azért "csak" 15 hónapig tartott, mert egy zsufi vizsgaidőszak elapasztotta a tejet és már nem sikerült visszahozni.Viszont a kistesó megszületésénél a kisfiam újra rákapott az anyatejre. (Nem is volt beteg azon a télen!) De a családom erre a 15 hónapra így is olyan büszke, mintha legalábbis rekordot döntöttem volna. (Én is!) Kép

Kellemes babavárást mindannyiótoknak! Kép
zichy

Szia Zichy!!!!
Örülök, hogy itt vagy. Merre jártál?
Te még tanulsz valahol? Vagy már befejezted? A vizsgaidőszakot emlegetted...
Én szeretnék szoptatni majd, remélem menni fog. A kórházban nem adnak neki mást, igaz?
Kisfiad újból szopizott,. amikor megszülted a kislányod? Mennyi idős volt akkor?

Puszi nektek, írjatok! Lili
birolili

Kép Kép Kép
birolili

Na kismamák, ne hagyjátok, hogy meghalljon a topik, tessék csak írni a terhesség szépségeiről, hátha betéved ide még valaki, aki így gondolja vagy esetleg meg tudjátok változtatni valakinek a véleményét. Kép

Én jól vagyok, kicsit fáj az inekció helye, de nem vészes. Kép Nagyon várom már a csütörtököt. Kép Kiszámoltam, ha megfogan a baba pont december 1-re lennék kiírva, tehát a mikulás meghozhatná nekem a várva-várt babót. Kép

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!

Pkagi,nagyon de nagyon szorítok értetek!!!!!!!
Sajnos úgy gondolom,hogy akinek csak panaszkodással telik a terhessége,az nem fog megváltozni.Az igyekszik mártírt csinálni magából,hogy tessék ez milyen egy szörnyű nehéz dolog,de én hős elviselem.De addig nincs baj,amíg vannak akik élvezik minden percét.Most is ahogy írok az oldalamon nyomkodja a lábacskáját,ha megsimítom,lehet érezni,hogy az a lábikója.
A varrás az csak hobbi szinten megy,már ha megy.Mert nem sok időm van,de most kedvet kaptam hozzá és olvasás,netezés,tévézés helyett,amikor elalszik Gergő akkor azt csinálom.Bár most fáj kicsit az újjam,mert kézzel varrok,ugyanis elromlott a varrógépem.
Holnap megyek az orvoshoz,kiváncsi vagyok Zsófi méreteire.

Lili!
Sikerűlt megtalálnod a topicot a Babaszobán?Pont tegnap kaptam meg egy csomagot,beleszerelmesedtem ezekbe a rucikba.Olcsók is,mert márkás amerikai ruhák,egy baba hordta,már ha hordta,mert sok volt neki.Három kétrészesért,4 felsőért és egy nyári ruhácskáért fizettem 5300 Ft-ot.Ezt csak azért írom,hogy tényleg olcsó.
Na megyek Gergőzni!
Sziasztok

Aranka
ari3

Sziasztok.Itt is itt vagyok.Hát terhesség örömei!Mi nagyon boldogok voltunk amikor végre pozitív lett a teszt.Nem tagadom egyből sírva is fakadtam.Nálunk kicsit nehezen mentek a dolgok 10-hónapba telt mire végre megfoganta babu,kín keservesen.Már úgy volt,hogy csak lombikprogrammal lehet,mert olyan anyagot termelt a szervezetem amitől a peteérésnél autómatikusan védekezett,hogy ne tudjak teherbe esni.Ez volt Szeptember eljén és szeptember végén mentem vissza a dokimhoz,hogy terhes vagyok.Azóta teljes mámorban úszunk.Igaz a napokba igen megkeseríti a napjaimat,mert olyan erővel rugdalja vag boxolja a hólyagomat,hogy baromira fáj.És nem igen akar szótfogadni.
Ja!Meg éreztétek már,hogy csuklik?Igen buli ahogy lüktet a hasamba.Amúgy egy hiperaktív baba.
Vendég

Gabócica nagyon ismerős, amit írsz, mi 2002. novemberétől próbálkozunk és babó még sehol, de pozitív hozzáállás az van. Kép
Örülök, hogy rendben vagytok. Kép

Ari Kép

Ha belegondolok, hogy már csak pár heted van hátra. Kép Hol fogsz szülni?

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!
Gabócacica!
Igen,azt én is bírom,amikor csuklik.Nagggggyon tetszik.Azért nagyon jó,hogy mégis sikerűlt a baba!A hólyagrugdosás vagy inkább fejelés az nálunk is megy.Pláne amikor teszed a dolgodat egyszercsak úgy érzed,hogy rögtön bepisilsz,mert jól belepréseli magát.Ennél már csak a vese rugdosása,boxolása jobb.
Pkagi!
A MÁV-kórházban szülök és már nagyon izgatottak vagyunk,különösen azért,mert nem lehet tudni mikor jön.Nem érzem,hogy a végét járnánk,a leüléstől és felállástól eltekintve,nem esik nehezemre semmi.
De azért összerakom a cuccomat és a kiságyat is felszerelem.
A pozitív hozzáállás az sokat segít!!!!

Sziasztok

Aranka
ari3

Sziasztok!

Itt vagyok én is, nagyon jó, hogy írtok ide. Kép Én is boldog vagyok, de most valami nincs rendbe a férjecskémmel. Mintha elmúlt volna az öröme... Nem részesül még eléggé a terhességből? Olyan.... Kicsit szomorú vagyok. Kép Hülye pénz miatt ideges..... Kép Kép

Ari, írd meg, hogy mekkora Zsófi, már én is szeretném tudni.

Gabócacica, örülök, hogy ilyen kis eleven a babád. Ha majd az enyém is rugdal mindenemet...

Pkagi! +++++++++++++++++++++++++++++ Sikerülni fog!!!! Kép

Bocsi, hogy szomorkodtam. Szép napot!
birolili

Lili Kép
Én azt vettem észre, hogy a pasik örülnek a dolgoknak, de mi meg túl sokat beszélünk talán róla szerintük. Kép
Én pont ezért örülök itt a fórumnak, mert itt vagyunk mi egymásnak, akikkel kibeszélhetjük a dolgokat.Kép
A pénz miatt egyébként sokan feszültek lesznek, de majd felengednek.Kép
Csak örömmel csinálj mindent. Az öröm ragadós. Kép

Kép

Kép
pkagi

Én mindig örömmel csinálok mindent. Tényleg. Sőt néha túlzásba is viszem. Kép Ennek a fórumnak én is nagyon örülök, itt legalább minden kis csipp-csupp bajomat, örömömet, mindent leírhatok. Nagyon jó. Kép

Írj holnap Pkagi, hogy mi volt!!!!
birolili

Sziasztok.
Birolili.Ne legyél elkeseredve az apa miatt.Majd eljön az idő,hogy bőven ki fogja venni a részét a babavárásból.Ne legyél elkeseredve csak fel a fejjel.A pénz most nálunk is átmeneti gondott jelent ,de majd helyre jön minden.Ne aggódj.
Vendég

Hú.Ma voltam először meg szerintem utoljára kismamatornán.Hát én nekem így 7-hónaposan már nem való.Ráadásul olyan volt mint egy erobikedzés.A derekam totál kikészült.Ez annak jó aki még az elején van.Én nekem ennyi volt.Holnap megyek vizsgálatra meg uh-ra.Remélem minden oké..Majd holnap megüzizem.Sziasztok.
Vendég

Sziasztok!
Gabócacica!Ne erőltesd ha nem esik jól,nehogy valami baj legyen.

Lili!Hidd el minden pasi ilyen.Na jó nem is,csak vigasztalni akarlak.Biztosan nem úgy gondolta,csak ebben a megváltozott érzelmi állapotban minden felnagyítva jön le.Biztos,hogy ugyanúgy örűl,csak a kezdeti lelkesedést felváltotta egy kivagyok rekesztve szindróma.A baba még nem mozog,te élsz vele minden nap,benned növekszik,ő csak tudja de nem érzi ezt.Majd ha mocorog a kicsi akkor újra tudatosúl benne ez a csoda,mert akkor ő is kap belőle.

Ma voltam a doki bácsinál,de nem tudom mekkora Zsófi,mert nem csinált ultrahangot.Így is 10-re mentem és kettőre értem haza.A CTG-t meg kellett ismételni,mert nem produkált a kisasstony mozgásokat így értékelhetetlen lett.Meg is vizsgált,teljesen zárt a méhszáj.Ez jó,talán sokkal előbb nem jön.

Pkagi!!!Holnapra sok-sok-sok drukk nektek!!!!

Sziasztok

Aranka
ari3

Sziasztok!
Köszönöm, aranyosak vagytok, hogy bíztatott. Kép Minden rendbe jön, csak ma valamiért nagyon nagy hangulati ingadozásokon estem át. nektek is volt ilyesmi? Fura volt. Kép Tudtam, hogy mi van, de mégis... Szinte kontrollálhatatlan volt. Kép
Gabócacica, annyira vészes volt a kismamatorna? Én szeretnék járni már valahova tornázni, de ki kell várnom a 18hetet. Csak akkor enged el az orvosom tornára. Én már most mennék. Kép Hiányzik a mozgás!

Sajnálom Aramka, hogy nem tudtál a babádról többet. Kép Én is vártam pedig az eredményeidet. Az jó hír, hogy zárt a méhszájad. Kép

Nektek volt terhespárnátok? Hallottatok ilyen párna létezéséről?

hova lettek a többiek? Gyertek vissza!!!!! Zichy!!!! Gyere vissza!!!!

Puszi nektek, legyetek jók, vigyázzatok a kis pocakuralkodóra.
birolili

Pkagi: ++++++++++++++++++++++++++ HOLNAPRA!!!!
Kép Kép Kép Kép
birolili

Gabócacica, várjuk az eredménybeszámolódat!!! Kép Reméljük, hogy minden rendben van a babával!!! Biztosan.
birolili

Sziasztok.

Megvolt az inszem, most itthon pihengetek Kép
Nem igazán fájt és a doki is nagyon rendi volt. Kép 11 nap és eredmény. Nagyon izgulok. Kép

Kép

Kép
pkagi

Pkagi!

Pihengess sokat és nagyon akard!!!!!
Aranka
ari3

Nagyon szorítok Pkagi!!!! Kép Annyira izgi!! Ilyenkor hány babát ültetnek be?

Ari, Ti hogy vagytok?

Mi jól vagyunk, megkaptunk a kiskönyvünket és beutalókat az afp-re. Olyan jóóóó. Remélem Ti is hasonlóan jól vagytok. Kép

Írjatok kismamák, hogy milyen napi örömötök volt a babával. nekem nő a pocakom mostmár. Kezd jó látványos lenni. Tök jó. Apa is énekel neki és csak neki, mert a pocakot nézi olyankor. Főleg fürdéskor szeret neki énekelni.

Írjatok, hogy ne haljon meg ez a jó kis topic. Kép

Vigyázzatok magatokra! Puszi.
birolili

Ez nem beültetés hanem megtisztítják kiválogatják a spermát és azt egy cső segítségével felfecskendezik a célig. Előtte a nőt kezelik gyógyszeresen és ultrahangon nézik mikor van tüszőérés.

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok.Tegnap voltunk dokinál Csak nem volt lelkierőm írni,mert nem voltam túl jól.Hát vizsgálat nem volt,mert 3/4 9-kor elment műteni és sokáig tartott.Csak uh-voltunk.Minden oké szépen gyarapodik csak mondta a doki,hogy most már lassan jó lenne fejjel lefele fordulni,mert most teljesen ki van terülve medencétől medencéig.A kicsi teste pont a hólyagomon nyugszik.Úgyhogy most minden nap meg kell kérnem,hogy lassan forduljon a megfelelő testhelyzetbe,mert nem szeretném ha farfekvéses maradna,mert én természetesen úgy nem szeretném megszűlni.

Pkagi.Én is remélem,hogy sikerül nektek minnél hamarabb,mert ez olyan buli érzés.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?