Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok
A pici fiam miatt csak olvasó üzemmódban vagyok. Mire ide tudnék ülni, hogy írjak is addigra én is elalszom. Amit szeretnék kérdezni, hogy a hüvelyi kenet vizsgálatot azt mindig megcsinálják vagy csak ha indokolt (pl. folyás van). Mert nálam sem az Ádámnál nem csináltak és most is azt mondták, hogy nem szükséges, mert annak tünete van ha fertőzés van. Ennek ellenére Ádámnál kimutatták szülés után, hogy valamilyen fertőzést kapott és 3. napig kapott infuziót és csak a 4. napon kaptam meg és ezt most szeretném elkerülni. Szóval szerintetek ragaszkodjak a kenet vizsgálathoz vagy tényleg csak tünetek esetén érdemes megnézetni.

Gratula minden új babának, sajnos mire visszaolvasom, hogy ki mit írt már nem tudom, hogy ki hogy áll. A finiselőknek szoritok, gyors és problémamentes szülést kívánok.

Babus, TAmesz hát a jó szundikkal még várhatok, jobbik eset kb. félév (bár baba válogatja) rosszabbik eset, ha a fogzás megviseli őket akkor legalább 2 év. Én most, hogy Ádám három éves tudnék jókat aludni, de most már a nagy pocak miatt nem tudok... kezdődik a következő álmatlan korszak.
Babus sajna úgy látom, hogy az etetéssel te is azokat a dolgokat csinálod, amiket én csináltam végig az Ádámnál. Tanácsot nem tudok adni, (nekem sem tudtak, mert ilyenkor nehéz kivülről nézni a dolgokat) Ilyenkor már nehéz kitörni, mivel a pótlások miatt kevesebb tejed termelődik és nagyon nehéz ilyenkor már helyreállítani. Én nagyon remélem, hogy most szerencsésebb leszek és nem követem el azokat a "hibákat", mint először. Mindenesetre azzal kezdem, hogy nálunk nem lesz mérleg, próbálok igény szerint szoptatni és az ösztöneimre hallgatni. Nagyon-nagyon bizzok benne, hogy most sikerülni fog.

Borbolya a jósló fájás az igazitól abban különbözik, hogy rendszertelenül jelentkezik. Ha az igazi fájások beindulnak, akkor azok rendszeres időközökben fognak jönni.

Cic: én megmondanám a rokonoknak, hogy mi a helyzet, neked elsődlegesen a saját és a babád szempontjait kell figyelembe venni. Nem is illik addig kisbabához menni, amíg nem igényled azt.

Borbolya remélem jól emlékszem, hogy te írtad, szerintem az első fürdés, peluscsere...... az anyukáé és nem másé, aki ezt nem érti meg az nyugodtan megsértődhet, mert szerintem ez önzőség ha el akarják ezt az élményt venni tőled.

Lányok megírnátok, hogy mennyit fizettetek az orvosnak (természetesen doki neve nélkül), mert nem tudom, hogy mennyi kiadással számoljak ezzel kapcsolatban.

Monika
monazsu

Timka
Sorstársam.. Ne izgulj ha minen rendben van mint ahogy nálam iskkor a 2 hét simán belefér. Nekem is Március 7-e a végdátum. Nekem anno Zsanival raktak fel zselét de az nálam semmit nem használt, sőt van valami tabletta na az se sokat, 6 órával később magától megrepedt a burok és onnan 3 óra alatt megvolt a lány, pedig csak szűk 2 ujjnyi voltam akkor... Így a császártól előre ne félj, mert láthatod én is megszültem, pedig nekem azonnal lehetet volna csásázr, mert Zsaninak rendetlenkedett a szívhangje, de aztán szépen beállt. CSak pozitívan, mondtam gyerek még nem maradt bent, előbb utóbb előjönnek ezek a lányok, csak a tavaszt a márciust várták...

Na holnap megyek NST-re, meg néznek vizeletet, a vesém miatt. Utána majd meglátjuk mit mondanak, de lassan összecsomagolhatna a kis drágám és kiköltözhetne.

Orsi (Fannimama)
Igenilyenkor tágul a medence, de hidd el lesz ez még rosszabb is. Na megbíztattalak mi? Nekem kb 5 hete fáj és múlt hét hétfőn még teljesen zárt volt a méhszáj, péntekre meg már bő 1 ujjnyi. Tehát ez nam csak azon múlik. Egy megoldása van hogy ne fájjon, meg kell szülni (az orvosommindig ezt mondja, sak nem értem hogy miért nem a lányommal beszéli ezt meg, mert ő nem akar kijönni)

Na megyek bambulok egy kis TV-t, én ma este tuti nem megyek szülni, aludni fogok Kép

Nadine 41

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine
De olyan bizonytalan vagyok, hogy kiálljak-e a dokival szemben amellett, hogy ha minden oké, akkor várjunk még vagy bízzak benne!
MOndom, ő már ezen a héten véget akar ennek vetni.
Szerintem felrakatom ezt a zselét szerdán, aztán meglátjuk hogy hat. Ha lesz valami változás, akkor megmomdom neki,ha minden eredmény jó, akkor szeretném, ha várnánk még egy kicsit, hátha magától beindul. De mi van ha nálam se hat majd a zselé? akkor megyünk a műtőbe? - NEM AKAROM!!!!

Neked is kitartás! Megírom neked a mobilszámom, írsz majd, hogy veled mi van. Nem tudom holnap tudok-e jönni, hazaengednek-e.

Timka
timka

Most csak gyorsan írok, aztán megyek aludniKép, úgy néz ki, ma végre időben ágyba kerülökKép

Tamesz
Tökéletesen megértelek. Én is mindent kipróbáltam már.
De ma végleg úgy döntöttem, a fejést hagyom a fenébe. Nagy hülyeség, hogy több lesz tőle a tejcsi. Nálam legalábbis. 2 hete rendületlenül fejek, éjszaka is, 10-10 percig, még akkor is, ha nem jön semmi, csak az inger kedvéért, mégis, itt van pl. a mai nap. Éjszaka is fejtem ugye, erre reggelre 60gr-ot tudott csak szopizni Kristóf, délre 80-at, és egész nap hasonlókat. Estére bedühödtem, nem fejtem le semmit, az eredmény: 110grKép Hát akkor mi a francnak fejek én??? Nekem a legjobb tejcsitermelést serkentő dolog az alvás és az evés és az idő, min. 4 óra kell hozzá. Most jól bekajáltam, bevágtam 3 melegszendvicset este fél 10-korKép, most pedig megyek alszom, amíg lehet, és garantálom, tuti lesz egy 100-as tejcsim hajnalra.

Én már túljutottam ezen a rossz-anya vagyok témán. Te is túl fogszKép
Én jó anyuka vagyok, imádom Kristófot és a legjobbat szeretném nekiKép Minden tőlem telhetőt megteszek, de nincs elég tejcsim. Ez van. Igaz, könnyebb lenne az életünk, ha lenne bőven tejcsi, mert nem kéne órákig szopiznunk, elég lenne pár perc, nem kéne cumisüvegezni, tejcsit melegíteni, hordani az anyatejgyűjtőből, beosztani egész napra. Dehát így alakult. Így is fel fog nőni. És ugyanolyan boldog, szép és kiegyensúlyozott baba lesz, mint bárki másnak a babájaKép

Babus

Kép
babus2005

Timka, Nadine,
köszi a visszajelzéseket.

Timka, én is csak azért regisztráltam Fannimamaként, mert a nevem már foglalt volt, és hát mint kiderült az én kislányom is Fanni lesz Kép Csak már lenne!

Ti mondjuk ha jól tudom pár nappal elörébb vagytok, úgyhogy ez igazán biztatóan kéne hogy hasson rám, de már én is eléggé parázok a különbözö zselés ill. infúziós (ne adj isten a végén császáros) megoldásoktól. Kíváncsian várom a fejleményeket nálatok!! Kép

Nekem pont ma mondta a dokim, hogy egy hetet kapok még, tehát jövö hétfön vagy kedden be kell feküdnöm, ha addig sem lesz semmi... Kép

Egy ismerösöm pont ma mondta, hogy a kislányokra állítólag a melegfront hat jól, ami ha minden igaz csütörtöktöl szombatig fog érvényesülni. Nem tudom, mennyi igazság van ezekben az infókban, de én már mindenben bízom! Kép
Úgyhogy kislányos anyukák, hajrá!

Orsi
fannimama

Sziasztok lanykak!

Csak gyorsan irok, ugyanis tegnap delutan 5.09-kor (itteni ido szerint) megszuletett Liam Balint. 3610 gramm, 52 centi. Amikor meg irtam delben, hogy folydogal valami nyak szeruseg, meg apro rendszertelen fajasaim voltak, utana felhivtam a korhazat. Ott azt mondtak, hogy rendszeres fajasok nelkul ne menjunk be. Na 1/2 2-re 5 perces, de viszonylag gyenge es rovid fajasaim lettek, amik 1/2 3-ra 4 percesekke valtak. Akkor elindultunk. 3-kor ertunk oda, 4-re a szuloszoban voltam (addig egy varakozo helysegben kellett lenni megfigyelesen) es 5-re meg is volt. Az epiduralt mire beadtak, 10 percre ra kesz is volt az egesz, igy nem hatott, ill. a varraskor hatott. Kép
Majd teszek fel kepeket igerem, de mivel ma ugy jottunk haza, hogy meg nem volt 24 oras a Balint, igy kicsit nagy a porges itthon. Majd jovok es meselek bovebben.
Sziasztok!

Agi es Balint

Kép
Kép
agi

Ági,
Gratulálok a babához!

Monazsu,
Nekem vett hüvelykenetet a dokim, folyás ugyan nem volt, de nagyon érzékeny voltam/vagyok, és én kértem, hogy csináljunk a biztonság kedvéért kenetet. Szó nélkül megcsinálta. Sztem ha az előző esetre hivatkozol, neked is megcsinálják. Ártani nem árt, csak a tb-nek, mert pénzbe kerül.Kép

KépKép
connie

Ági!

Hát nagy-nagy gratuláció BálinthozKép Ez aztán igencsak irigylésre méltó, gyors szülés voltKép Hallod, jó hamar haza engedtek benneteket, nem semmi. Várjuk a képeketKép

Monazsu!
Ha rám hallgatsz, nem hagyod magad lerázni tenyésztés ügyben!!! Tudod hány olyan példát hallottam már (és saját tapasztalat is), hogy semmi tünet nincs, mégis ott a baci. Ráadásul te érvelni is tudsz, hogy az előző szülésnél is hogy jártatok! Meg amúgy is... nem egy nagy "váziszdász" egy kenetvétel, úgyhogy igenis vegyék a dokik a fáradtságot és csinálják meg!!Ennyit megérdemel a babánk, mert ugyebár ezek a bacik csak nekik csinálhatnak bajt!!

Timka!
Hát nem tudom miért ennyire türelmetlen a dokid, tán vmi programja van? Mert, ha minden jó, akkor miért nem lehet még várni egy kicsit?

Muki(33+6)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Timka!

Szerintem beszéld meg a dokiddal a dolgot, de úgy, hogy mondjon el minden lehetőséget, melyiknek mi a veszélye, mi az előnye,pl: ha a méhlepény öreg az miért baj, hiszen a ctg és a flow meg jók, szóval ezekről a dolgokról részletesen kérdezd ki és ezek alapján dönts. Ha úgy érzed, hogy nem tudott megfelelő érvekkel meggyőzni, hogy a császár az egyetlen lehetőség, akkor kérd, hogy várjatok még vele, viszont azt is fontold meg, hogy inkább egy császár még ha nagyon félsz is tőle, mint hogy baja legyen a babának. Én azt mondom, hogy az orvos is ember és nem kell feltétel nélkül bízni benne, az orvos is téved, nem is egyszer de ha így kikérdezed és logikus érvekkel meg tud győzni, akkor viszont fogadd el amit mond, mert egyrészt ő azért sok szülést látott már, másrészt meg inkább egy felesleges császár, mint valami rosszabb dolog.

Monazsu

Hát én azt hittem, hogy ezt a kenet vizsgálatot ezt mindenkinek megcsinálják. Szerintem mondd azt, hogy erős nagyon a folyásod, akkor biztos megcsinálják. Kép

Ági!

Nagy-nagy gratula a babához!! Jó, hogy már írni is tudtál róla, meg már otthon vagytok! Sok tejcsit kívánok meg minden, aztán várjuk a fotókat! Kép

Csibe

Nekem F. Tamás. a dokim és K. Katalin. a szülésznőm, de tornára nem járok. És neked ki a dokid stb?

r
37+5
ruzicsky

Ági, nagy gratula Bálinthoz!! Kép Csatlakoznék az elôttem szólóhoz, ez aztán az irigylésre méltó szülés! És azért is nagyon irigyellek, hogy már otthon is vagytok! Anyós akkor végre elégedett...? :P

Timka, együttérzek veled, de nagyon nehéz kívülállóként tanácsot adni. Mennyire bízol a dokidban pl? Meg ha most el is éred, hogy ne legyen császár, sajnos az még mindig nem garancia arra, hogy hétfôn sem lesz. Kép De fel a fejjel, én sem akarnék császárt, de azt mondják, annak is megvan az elônye, próbáld a jó oldalát nézni. Különben is, még van ideje kicsi Fanninak, lehet, hogy még idôben elindul kifelé, meg hát hivatalosan is tavasz van már. Kép Mi mind drukkolunk neked, szóval fel a fejjel! Kép

Angéla, mi lesz a táblázattal, ha te is szülni mész??? Kép Vagy tervezed folytatni, miután hazaértél?

Monika, köszi a választ! Akkor még pár kérdés: jóslófájás hol fáj pontosan? Lehet belôle következtetni a szülés várható idôpontjára, vagy kezdôdhetnek mondjuk 2 de akár 5 héttel szülés elôtt is? Tegnap egyébként beszéltem a védônômmel, azt mondta, valószínuleg már jóslófájásaim vannak. Izgi! Kép

Elsô fürdetés stb téma: én is úgy érzem, csak olyan hülye dolog, hogy még meg sem született a Picúr, mi meg már azon "veszekszünk", hogy ki mit csinál majd vele. Szerintem ez neki sem jó, mert minden bizonnyal megérzi, neki meg arra van szüksége, hogy biztonságban érezhesse magát. Ráadásul ha helyettem akarná bárki is mindezt végig csinálni, tudom, hogy csak a kedvemet venné el, mert ezzel úgy érezném, én alkalmatlan vagyok a feladatra. Pedig nyilván minden friss anyukának meg kell tanulnia egy csomó új dolgot, és ettôl még nem rossz anya.

Ja, és a tenyésztést én is kérném a helyedben, már csak azért is, mert sok helyen gondolom nem véletlenül csinálják rutinszeruen.

Borbolya
36

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!
Ági!Gratulálok Bálinthoz!Én is így szeretnék,és hogy már otthon is vagytok ,nem semmi!

Babások!
Ti már kaptatok valami juttatást?Kb. mennyi idő lehet?Nekem már az is elég gázos,hogy fogalmam sincs mikor kapom meg az első táppénzemet,de azért egy fizetésből elég nehéz lesz ez a hónap,pedig még annyi mindent kell még venni.

Láttátok a Fókuszt,hogy 3 kisbaba is meghalt szülésnél,mert oxigénhiány lépett fel szülés közben és nem császározták meg őket.Szörnyű lehet,biztos belehalnák.Én próbálok bízni az orvosokba,hogy mindig jól döntenek,de félek.

Timka
A te dokidnál is szerintem az a kérdés vajon csak leakarja-e már tudni,és jobb ha kint van Fanni vagy tényleg jobb,ha kicsit rásegít.A császárral én úgy vagyok,hogy nagyon nem szeretném,deha azt fogja a doki helyesnek tartani a baba érdekében,ám legyen.

Kezdi ledönteni a családomat az influenza!Hát baromira örülök neki,karanténba zzárom magam.

Timurr 30+2
Vendég

Sziasztok nagyon szép napot Mindenkinek!!!!!!

Elöszőr is gratula a megszületett babáknak!!!!!Jó egészséget a babáknak- mamáknak!!! Kitartás a finisben lévőknek. Az én eltünésem oka a gép szervízben volt. Az elmúlt hetek számomra mozgalmasak voltak. A januári vérvételem nem lett jó ellenanyagot találtak benne /RH- vagyok/ jó sok sírás, telefon Szegedre ismételt vérvétel. Hála az égnek ez negatív lett, de azért nem teljesen nyugodtam meg. Február elején a derekam fájt, görcsölt írány az urulógus nem-e a vesém, szerencsére a vizelet rendben, de mind két vesémben cisztát találtak, javaslat igyak sok folyadékot. Erre a vizeletben 2 hétre rá cukrot találtak, valószínüleg a sok teától. Azóta hetente ellenőrzi a védőnő a vizeletet, szerencsére minden rendben. Mindenek tetejébe 25 hetes korom óta nyitva vagyok 2110, fekvésre vagyok itélve. Kiváncsi vagyok milyen az állapotom most valószínűleg csütörtökön megyek Szegedre a dokihoz, 2 hónapja nem vizsgált meg. Azt mondta ne izguljak hisz már 3 gyereket szültem az izmaim már nem olyanok mint az elöszőr szülőké.Én most ott tartok, hogy legalább márciust húzzam ki, utána már nem lehet baj. Balázskám remélem jól van bent nagyon sokat mocorog rug, öklöz, néha igen fájdalmas tud lenni.Állítólag szép nagy baba lesz.

Babus!!!!
Én mind a 3 lányomat 1 éves koráig etettem anyatejjel, sajna szoptatni nem tudtam őket ezért fejnem kellett. 7 hónapos korukig csak anyatejet kaptak. Az első 3-4 hónapban 3 óránként fejtem mintha szoptatnék utána már csak napközben. Rengeteg tejem volt, fejőstehénnek éreztem magam!!:-)))) Ebből csak azt akartam kihozni, hogy kitartás, rendszeresség!!!! Cseppenként szaporodik hidd el megéri. Az elsőnél én is sokat sírtam, szenvedtem a 3-nál már rutinos voltam én is.
Kristófod pedig csoda szép fiúcska!!!!!!

Bocsi, ha hosszú voltam!!!
zsuba31

Sziasztok babavarok és mar babazok!
Gratulalok minden megszuletett gyerkochoz, az utobbi szulesek torteneteit olvasva pedig elont az irigysegKép. Jo nektek, tul vagytok mindenen, es mar a kezetekben tarthatjatok egykori pocaklakoitokat.
Zsuba, megkerdezhetem hanyadik hetnel jarsz most?
Erdeklodnek meg az irant, szerintetek normalis, hogy igy a 32. hetnel jarva annyi elotejem (bar feheres es kremesebb sztem mint az elotej)van, amennyibol a meg meg sem szuletett babocam is jollakna.Mivel elso baba, fogalmam sincs hogy normalis dolog-e ez.
Na most ennyi.kesobb meg visszanezek,hatha addigra ujabb pocaklako is kibujikKép. Sok sikert mindenkinek.
gabii

Agi,nagy gratula Bálinthoz és a gyors szüléshez!Kép
Timka,szerintem egy hetet vagy pár napot próbálj meg még ráhúzni de hidd el nem érdemes kockáztatni mert az elöregedett méhlepény igen veszélyes tud lenni.Talán jobb ha meg is indítja mert akkor rendesen is tudsz szülni ha a méhlepény viszont olyan szinten elöregszik akkor rohanni kell a műtőbe.Ez volt a barátnőmnél is.Na nem okoskodni akarok csak próbálok tanácsot adni.Dokiddal konzultálj, hidd el ő tudja a legjobban.
Nadine,Dorka és aki még a finisben van hajrá!
Én most búcsúzom,lassan indulunk a kórházba.Éjjel egyébként már durva fájásaim voltak de a reggelt még megvárjuk remélemKép
Ha minden rendben holnap már babázom.Nagyon izgulok,hogy minden simán menjen.Apának meghagytam,hogy írja meg a fejleményeket,remélem nem felejti el.!
Puszi mindenkinek
nyetus76

Sziasztok!

Mi még egyben, de már én se bánnám, ha babázhatnék. Kép Nincs kedvem a holnapi amniohoz, inkább ölelném a fiamat, minthogy a doki kukucskálja. Kép A "takonykór" egyre jobban elhatalmasodik rajtam, de szerencsére lázam továbbra sincs. Igaz éjjel levegőm se sok. Kép Majdcsak elmúlik...

Ági Kép, gratulálok Bálintkához, jó egészséget és sok tejcsit kívánok Nektek! Kép Jó, hogy már túl vagy rajta, de azért hogy már otthon is vagy, próbálj meg pihenni is.

Nyetus Kép, megy a drukk!

Timka Kép, szerintem is, ha tudod, beszéld át a dokiddal és aztán bízd rá magad, ha meg tud győzni.

Gabi Kép, normális az előtej megjelenése, ez alkatfüggő, a mennyiség is változó. Nekem hol van, hol nincs. Kép

Zsuzsa Kép, Áron ügyes kisfiú, reméljük így is marad, aztán egyre többet alszik éjszaka és végül mintababa lesz. Kép

Beatrix
beatrix28

Sziasztok!
Még mi is egyben. De ma összeraktam a járókánkat, ami emelhetős, így kiságyként fog funkcionálni a nappaliban. Beraktam a fejvédőt, a kistakartót, még a játékokat is Kép Tök hülye vagyok? Kép
Bálintot anyuék elvitték ma magukhoz, holnap még van sulim, ha addig nem szülünk. Kristófot ma kicsit megkínozta a sebész, mert a fütyije még mindig nem az igazi. Most megyek érte az oviba. Remélem, jó hangulatban találom. Néhány napja olyan kis zizi szegénykém. Biztosan érzi, hogy minden változóban körülötte Kép

Nadin!!! Kép
Várjuk a híreket. Szerintem Te már a kezedben tartod a babádat Kép

A szülés előtt állóknak kitartás, hátha a melegfront, ha már a hideg nem Kép

Dorka 38+4
dorka

Sziasztok!

Dorka
Ne reménykedj, még mindig egyben vagyok, csak hazajöttem és lefeküdtem aludni egy kicsit. Még próbálok egy kis tartalékot összeszedni így szülés előtt.

Ma volt NST meg vizelet vizgálat vérnyomás mérés, és természetesen minden tökéletes, mintha terhes se lennék. Jaj de jó, így megint jöttem haza. Mondtam is az orvosomnak, hogy ennek sose lesz így vége, pont ekkor lépett be egy másik orvos, és mondta dehogynem, előbb vagy utóbb kijön, vagy kiszedik ezt a babát. Jót nevettünk mert ő nem tudta hogy én az elsőt is extrém módon hordtam túl.

Na megyek csinálok valami hasznosat míg a férjem hazaér a munkából.

Nadine 41+1

Nadine
KépKépKép
nadine

Borbolya!
Szerintem teljesen jól van, hogy te akarod fürdetni a picidet. Az ember ugyan bizonytalan lehet, pláne, ha még soha nem csinált ilyet, de könyörgöm ezek a babák a mieink és nekünk kell megtanulni bánni velük, meg minden egyebet. Úgyhogy ne hagyd magad, biztosan nem egy olyan szitu lesz, amikor igenis ki kell nyitni a szánkat. Véleményem szerint meg lehet azt mondatni úgy is, hogy senki ne vegye zokon.
Majd anyósék megfürdetik a 20. vagy az akárhanyadik alkalommal........

Lányok!
Hagy kérdezzek már vmit. Lehet, hogy hülyeség, de én nem tudom, hogy az előtej pontosan honnan jönKép Konkrétan a mellbimbó közepéből vagy a bimbó udvaron található kis mirigy szerűségekből is jöhet?

Csodálkozom, hogy hétvégén itt nem volt babaeső. Nálunk a szegedi Klinikán úgy potyogtak a kicsik, hogy az nem emberi....

Muki(33+6)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Mukika,
én még jóval szülés előtt állok, de ha olvasmányaimra visszagondolok, a tejci az egész bimbó járataiból érkezik. Vagy az előtej nem? Hm, elbizonytalanodtam... Kép

Ha az ember lányának május elején születik a gyermeke, muszáj mélykocsis babakocsit is vennie, vagy elég a fektethető? Nem tudom, melyik mellett is döntsek, mert könnyű is kellene meg stabil is, meleg is és hűs is. Kép

Különben pedig nagyon gratulálok és sok boldogságot kívánok a gyermekhez az újdonsült anyukáknak, nagyon ügyesek!

Ancianyu (30+5)
Ancianyu

Sziasztok!

Ági
Gratula Bálinthoz, nagyon gyorsak voltatok, sok erőt és kitartást otthonra, na meg az anyóspajtáshoz is!!!

Timka, Nadine, Beatrix, Dorka,
kitartás! Én is kitartok a fogfájásnál, de holnap délután megyek megszabadulok tőle!!! Lehet, hogy Ti meg addigra már babáztok!!! Én drukkolok!!!

Mi ma voltunk hármasban apával és a pöttömmel az Árkádban persze csak röviden nyitás után, és alig voltak, nagoyn élveztem, hogy kimozdultunk!!! Persze egy rugit kapott a gyerek, de nem tudtam ellenállni, és lassan kinővi az 56-os ruháit, tehát már 62-est vettünk! Na és vettünk akkut a párom kocsijába, hogy ne legyek házhoz kötve, ha ő lelép az enyémmel hosszú utakra!

Tegnap este a párommal megbeszéltük, hogy nem görcsölök tovább a tej dolgon, lesz ami lesz, én mivel koraszülött voltam és egy hónapig élveztem még a kórházat, így végig "tápos" voltam és az immunrendszerem marha erős, szóval nem izgulok tovább!!!!Na ettől ma annyi tejem lett, hogy egy ciciből 80-at szopott a gyerek!
Köszönöm Mindenkinek a biztatást!!!

Na lassan ébredezik és jön a fürcsi, már apa is fürdette a gyerkőcöt, nagoyn izgult, de ügyes volt, bár előtte lepisilte a fia, beavatásként!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Nadin!
Tényleg azt gondoltam, hogy már babázol Kép

Ancianyu!
Nekem sosem jutott eszembe mélykocsit venni. Pedig a második fiam szeptemberi, a harmadik pedig márciusi lesz. Az első májusi Kép Szóval ne aggódj, nem lesz baja a babának a rendes babakocsiban, mert ezek már extra kényelmesek, melegek, rugóznak, szellőznek stb. Szerintem felesleges mélykocsi és utána rendes babakocsi. Elég, ha egy olyat vesztek, amelyik fektethető, van lábzsákja, jól rugózik, nem baj, ha a tolókar átfordítható és emelhető. Jó, ha nagy a bevásárlóhálója. Ez egy kocsival megoldható. Mondjuk pénz kérdése, hogy milyet vesztek, de azért már a 20.000-ért kaphatóak is szinte mindent tudnak.

Tamesz!
Köszi a drukkot!

Jó éjszakát, babaesőt! Kép
Dorka 38+4
dorka

Jaj, elfelejtettem, hogy megírom a mobilszámom, ha bárki szül közületek üzenjen nyugodtan az én telefonomra is. Én is szívesen fogadnék egy mobilszámot valakitől, aki megírja, ha nálunk jön a baba Kép

Tehát Dorka mobilja: 30/9-527-583
dorka

Sziasztok !
Úgy döntöttem, hogy ragaszkodni fogok a kenet vételhez. Nem akarok úgy járni, mint az előző szülésnél.

Borbolya: nem tudom, hogy maga a jóslófájás milyen, mert nekem az első babánál nem volt és a szülés is magzatvíz elfolyással indult. Nekem a szülésznőm mondta, hogy a jóslőfájás és az igazi között az a különbség, hogy az igazi rendszerességgel jön, a jóslófájásra meg a káosz szót használta. Szóval hol fáj, hol nem fáj, az egyik 20 perc múlva jön, a következő 10 perc. Fájhat a derekad, mensziszerű görcseid lehetnek, stb. Illetve javasolta a melegvízes fürdőt, mert azt mondta, hogy akkor vagy elmúlik vagy rendesen beindul a szülés. Lehet már pár héttel a szülés előtt is, de azt nem mondta, hogy mikortól.

Már babázóknak: most olvastan a szoptatós topikban, hogy fontos, hogy az első ciciből legalább 20 percig kell szoptatni, mert akkor jut a baba a hátsó tejhez. A rövidebb ideig tartó szoptatással csak előtej örül, ami hasfájást okozhat és nem is tápláló. És azt is írták, hogy a sok fejéstől sok előtej termelődik és az nem jó. Be kell fejeznem, mert vacsi.
Monika
monazsu

Sziasztok,
Egy órája értem haza a munkából. Most már kezdem tényleg unni. Szóltam a főnökömnek, hogy jövő héttől ne várjon. Erre megkérdezte nem-e tudnám elhalasztani a szülést Kép.

Borbolya,
Terveim szerint továbbra is csinálom a táblázatot. Úgy látom, azért Babus is elég sűrűn jön a netre. Remélem nekem is lesz időm Kép

Angéla+Valér
angéla

Sziasztok!

Még mindig itthon, semmi előjele, hogy Ákoska elindulna erre a kinti világra. Kép Most megint azt mondom, ha eddig nem indult el, éjjel már maradjon is. Kép
Amúgy napközben egyedül vagyok itthon Csabikával, így kicsit parázok, ha beindul, hirtelen hova is kapjak. De tudom, a szülés nem megy le 1/2 óra alatt, annyi idő alatt pedig Anyu ideér a munkahelyéről, az egyik kedves szomszédunk pedig vállalta a szállításomat. Ugyanis a férjem pont ezen a héten látástól vakulásig dolgozik. Kép Mondjuk nem lenne apás szülés, de azért jó lenne a közelben tudni. Ezzel szemben Ő valahol 500 km-es körzetben lesz tőlünk. Na mindegy, ez már így van.
A náthám nem alakul, így elkezdtem használni a Bioparox sprayt, de kimondottan rossz íze/szaga van. Kép De most már muszáj volt. Még jó, hogy ez nem influenza.

Tényleg, mit szóltok, hogy most már több kórházban is látogatási tilalom van az influenza miatt? Én nem kívánok sok látogatót, de a Férjem és Anyukámék azért jó lenne, ha bejöhetnének.

Tamesz Kép, azért szorítok a holnapi fogorvosi kezeléshez. Jól csinálod a szopit, ne aggódj és helyreáll az egyensúly. Kép

Beatrix
beatrix28

Sziasztok!

ÁgiKép!
Huszárosan megoldottad ezt a szülést! Gratulálok!

Timka!
Nem vagy könnyű helyzetben! Ha bízol a dokidban, akkor szerintem mindenképp hallgass rá, a méhlepény üregedése tényleg nem játék.

Babus!
Nincs túl sok időd írni. Pedig kiváncsi vagyok a fejleményekre.

Ma voltunk a második CTG-n. Lenke annyit mocorgott, hogy borzasztó jó ábrát kaptunk.
Egy hete a babót 2600 grammra becsülte a doki egy hagyományos UH és rohamvizsgálat alapján. Ma egy másik, 3D-s UH-on és nyugodt tempóval 2570 grammra volt a becsült súly. Valószínűleg a mai volt az igazi. Ugye van ilyen pontatlanság két gép közt, vagy a vizsgálat alapossága közt. A combcsont pl. ma 3 mm-rel rövidebb volt mint múlt héten, az meg csak nem megy össze.
A lényeg, a baba még benn marad a doki szerint a kiírt időpontig. Nem tudom, Lenke tud-e erről, de remélem. Szeretném még növesztgetni. Csinált a doki egy 10 perces 3D UH-ot a baba pofijáról, igazán szép kislányKép.

Ja...még valami.. nekem még eddig nem volt jóslófájásom. Nem mintha hiányozna...Mindenesetre nekem azt mondta ma az orvos, hogy ha fájást érzek, feküdjek le. Ha egy óra múlva megismétlődik, akkor induljunk el. Mi 60 Km-re lakunk a kórháztól..így azt javasolta, hogy biztos ami biztos, menjünk, legfeljebb hazaküldenek.

Dalmi (37+4)
dalmi

Sziasztok!
Ismét itt! Nagyon köszönöm a véleményeteket! holnap reggel át fogom vele beszélni a lehetőségeket!
Ma minden rendben volt a flow-al és a ctg is tök jó lett. Mondjuk a második ctg-nél fent felejtettek a gépen. MOndta a kis csaj, hogy 15 perc múlva jön és leszed, én meg 40 perc után eluntam a dolgot, szépen kikapcsoltam a gépet és leszedtem a cuccost. Akkor kaptak észbe!
Viszont nagyon siettem hazafelé, mert a dokim engedélyt adott a fogkezelésre. Tegnap éjszaka alig aludtam valamit, szenvedtem mert iszonyatosan fájt a fogam és nem mertem semmit bevenni. Ma reggel megkérdeztem a dokim, hogy vehetek-e be fájdalomcsillapítót, azt mondta igen, sőt az lenne a legjobb, hogy ha elmennék fogorvoshoz. MOndtam neki, hogy ha hazamehetek, akkor megyek is. Úgyhogy most este átestem egy 3 órás kezelésen. Leszedték a koromám, és kiderült, hogy ki volt lyukadva az a fogam amire rá volt fogatva a másik fog, így egy jó kis gyökérkezelést is kaptam. Szerencsére semmi nem fájt az érzéstelenítő miatt, csak a derekam. A gyerek nagyon élvezte a dolgot, folyamatosan mocorgott. Lehet hogy fogorvos lesz belőle?

Fannimama, én is bízom ebben a meleg frontban. Ha holnap felteszik ezt a méhszáj érlelő zselés trutyit akkor lehet hogy pont csütörtökön-pénteken magától beindul majd a szülés. Istenem, de jó lenne!

Ma felhívtam a homeós dokit, ő mondta hogy szedhetnék a 5-ös Caulophillum helyett 30-ast, de nem kaptam a gyógyszertárban. Szerintetek nagy hülyeség, ha az 5-ösből többet (6-ot) veszek akkor be egyszerre?
Amúgy ma is úgy éreztem, hogy fájdogál a derekam meg elég sokszor keményedek, de hát akkor miért nincs eredménye???
Na megyek pihenni egy jót!

Jajj, majd elfelejtettem: Ági! nagyon gratulálok! nagyon gyorsan lezavartad ezt a szülést! és már otthon is vagytok? -nem semmi ez a Calgary! Sok-sok fincsi tejcsit a babónak!

Nadine, kitartás! megkaptam a számod, írok ha lesz valami.

Pusza,
Timka
timka

Helló Mindenki!

Nem tudjátok, mi van Zsanával? Ezer éve nem járt erre!
Én is gratulálok az újabb babákhoz, és a szülés előtt állóknak sok erőt, kitartást kívánok!

Zsu
tothzsuzsi

Sziasztok!

Nagy-nagy gratula az új babákhoz, lányok az előbb nézegettem a táblázatot és érdekes, hogy sokan szültek 40 hét előtt és most elég sokan állnak már úgy, hogy a 40 hetet jóval betöltötték, nagyon izgi, aztán jó sokan jönnek még 39-38 héttel, úgy hogy nagy babapotyogás lesz nemsokára.
Ma megyünk dokihoz, remélem a Manókám elindul lefele, mert a múltkor szépen behelyezkedett keresztbe. Én még mindig nem érzem olyan nagyon a mozgását, egy kicsit azért aggódom, bár olyat is olvastam, hogy vastag a hasfal, van valaki akinek hasonló gondja van. Mindenki írja, hogy mennyit mocorog, én meg néha azért levagyok törve, mert alig érzem.
Patri
patri

Dorka!

Ha még nem kaptál telefonszámot, akkor itt az enyém, nyugodtan üzenj, ha vmi van, én majd közvetítem a többieknek!

A számom: 30/3288-999

Muki(34+0)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok,

Timka,
neked ezek szerint ma felrakják a zselét? És bent kell maradnod? Ha nem válaszolsz, gondolom igen Kép Ha haza engednek, mindenképp írd meg légyszi, hogy hogyan hatott, mert lehet, hogy nekem is hasonlóakban lesz majd részem Kép
Amúgy melyik kórházban szülsz?

Lányok,
van köztetek olyan, aki a Schöpf-Méreiben szül mostanában (mondjuk kb egy héten belül)? Jó lenne már legalább így elöre ismerni valakit Kép

Most jövök rá, hogy ezt abban a bizonyos táblázatban is megnézhetem... Kép
Apropo táblázat, megkérhetném, hogy engem is felvegyetek? Köszi!

Mindenkinek sikeres, gyors szülést, aki elötte áll!

Orsi
fannimama

Szia Dorka!

Én már mennék a HIETÉ-re, de nem CTG-re, hanem szülni. Már éjszakánként nem tudok aludni egy ideje, szóval ha meglenne már a picur, legalább tudnám miért Kép
Én nem Pesten lakom, ezért itt a helyi kórházba járok NST-re, már 4-szer voltam, pénteken megyek megint, hacsak nem szülök meg addig.
A dokim külsős és ő is vidéki úgyhogy valószínű együtt megyünk a kórházba, kivéve ha pont ügyeletes lesz.
Te baba-mamás szobába fogsz menni? Én szertnék, de a doki azt mondta, az majd ott fog kiderülni, hogy lesz hely vagy sem.
Egyébként nekem már legalább két hete nyitva a méhszájam (1 cm), de eddig még semmi fájásom nem volt. Mindennap reménykedek, hogy hátha most ....

Mano
(39)
mano2005

Angéla,
az adataim: 2005 március 1, Fanni, elsö baba, Schöpf-Mérei.
Köszi! Kép
Orsi
fannimama

Sziasztok!

Még mindig egyben, amnion minden rendben volt. Kép Ákoska jól van, valamiért úgy gondolja, jobb bent, mint kint. Kép Lehet, hogy nem akarja ezt a fránya hideget és az influenzát. Vagy arra vár, hogy én is jobban legyek egy kicsit, mert levegőm még mindig kevés van. Az orrom folyamatosan eldugulva, stb. Kép De ennél már csak jobb lehet! Kép

Finishelők, mindenkinek nagyon drukkolok, hogy elinduljanak a bébik kifelé, gondolom, hozzám hasonlóan majd' mindenki türelmetlen már. Kép

Babus, mizujs' Veletek, nagyon csendben vagy. Kép

Timka, nem irígyellek a fogkezelés miatt, de jobb így, legalább nem fog már fájni. Azért az is jó, hogy így legalább nem vagy bent folyamatosan a kórházban. Kép

Mennem kell, de ma még leszek.

Szép napot Mindenkinek! És könnyű, gyors szüléseket annak, akinek aktuális!

Beatrix
beatrix28

Kedves Mano!
Én is hasonlóan vagyok az alvással. Az elmúlt éjjel mintegy 3-4 órát is sikerült jól-rosszul aludnom. Egyfolytában melegem van.
Jó lenne már valóban szülni, de nekem sem indult még be. Bár a külső méhszájam már egy hete legalább nyitva van, sokszor van szép fájásom is, de nem rendszeres. A múlt pénteki CTG ki is ugrott a helyéből, olyan szép fájás volt, de aztán ez nem ismétlődött rendszeresen.
Amúgy holnap kéne megint mennem a dokimhoz, ami újabb 6000 forint lenne, és már igencsak lapos a bukszánk idehaza. Gondolom péntekre megint elküld az orvosom CTG-re is. Viszonylag messze a kórház tőlünk, így nem olyan jó buli, de a baba persze minden kényelmetlenséget megér.
Én is mindenképpen baba-mamásba szeretnék menni. Azon el is gondolkoztam, ha nem sikerül, akkor inkább saját felelősségünkre hazajövünk, bár ez merész húzás, nem nézik jó szemmel. Ha mégis maradunk ilyen körülmények között is, akkor engem ott nagyon nem fognak szeretni, mert ha állni vagy menni bírok, akkor bizony ott fogok strázsálni a babáknál, és ahogy felsír, meg fogom szoptatni. Nem engedem, hogy teáztassák vagy tápszerezzék. Ebből már az előző gyereknél is gond volt. Nyakamra járt a csecsemősök főnöke, a gyerekorvos stb. Szerencsére sikerült kicsikarni egy mérést, és akkor megnyugodtak, hogy van elég tejem, nem kell a tea.
Amúgy sem szeretem a csecsemősöket itt, mert nincsenek a helyzet magaslatán, de legalább pofákat vágni jól tudnak. Tisztelet a kivételnek, két éve egy kivétel volt!!! Be vannak tojva a feljebbvalóiktól, és a kismamákon basáskodnak. Valahol kompenzálni kell... Na, ebből én nem fogok kérni (ha egy mód van rá).

Örülök, hogy jelentkeztél!!

Ha gondolod, írd fel a mobilszámomat, ha beindul a szülésed, és én is pont akkor fogok szülni, akkor odabent találkozhatnánk. 30-9-527-583

Mukika!
Köszönöm Neked is a számot, Ruzicsky is megadta, így majd ígérem, nem marad el az értesítés Kép Csak már ott tartanánk Kép

Nadin, én már úgy izgulok miattatok, hogy talán ma lesz a nagy nap! Bár tudom, hogy idegesítő mindenkitől ezt hallgatni, de talán nekünk elnézed.
Amúgy engem is naponta százan állítanak meg, hogy mikor, de szerencsére engem nem zavar.
Az oviban naponta kb. 10-20 szülővel futok össze, kiszámolható, hogy ez mennyi kedves érdeklődést jelent. De komolyan nem zavar, együtt izgulunk Kép Ettől azért még tiszteletben tartom, ha mást idegesít, ezért Nadin leállítom magam Kép)

Sajnos nekem most suliba kell mennem, amihez csöpnyi kedvem sincs. Álmos vagyok az előző éjszaka miatt. Nem köt le a tanulás. Szülni akaroooooook!!!! Kép
Majd este jelentkezem, ha hazaértem.

Dorka 38+5
dorka

Sziasztok!!!

Na ki jött megint haza? Hát én....

Dorka
Engem nem zavar hogy kérdezgettek, mindenki kérdezi, hogy na mikor szülök már? Ma is míg hazaértem a postástól a szomszéd néniig mindenki megállított, csupán kedvességből. De nekem van válaszom szerencsére. Mindenkinek azt mondom hogy március 7-én fogok szülni Kép ami igaz is mert legkésőbb akkor megindítják, és aznap már tuti nem jövök haza Kép

Holnap megyek NST-re utána ha minden jól megy a szülésznő barátnőmhöz fogok elugrani, aki szintén babát vár. Majd délután értemegyünk az új kocsinkért végre. Ez a holnapi terv, vajon a kiscsajszi keresztülhúzza e a számításainkat, vagy megvárja az estét és akkor indul el? Vagy esetleg péntek lesz a nagy nap?

Alvás: Hát lassan 2 hete nem aludtam egy jót, ahhoz hogy megforduljak fel kell ébrednem, mert elzsibbad az egyik oldalam nehezen tudok moccani, és hanyatt fekve abszulúte nem kapok levegőt. Bele gondolni is szörnyű hogy vannak olyan kórházak ahol csak úgy szülhetnek az anyukák. Én ott halnék meg. Zsanival is sétáltam meg amikor kellett max az oldalamra feküdtem. Elég volt addig hanyatt feküdni míg megnézték a méhszájat, szerencsére nem volt sokszor piszkálgatás.

Na megyek ledőlök a csajhoz, vagy elalszok vagy nem..

Nadine 41+2 (már csak 4 napot kell kibírni hétfőig)

Nadine
KépKépKép
nadine

Hanna baba jó kislány, sokat alszik. Néha csavarodik a pocija. Szopizni is jól szopizik, de valahogy a jobb cicim nem az igazi. Abból csak 40gmot eszik, mig a másikból 100at is. Nem bukós.
Mit csináljak hogy legyen tejcsi a jobban is? Amikor fejem akkor is csak cseppekben jön, mig a másikból 5 ágból dől a tej. Naponta 2dl megy a fagyóba, de 80%a a balból. Sokat masszirozom, de az elektromos fejővel sem tudom fejni. Kézzel sokkal jobban sikerül. Szoptassam két ciciből? MErt egyből kellene 20percig, hogy a hátsó tejhez is hozzájusson. AMikor hazajöttünk a kórházból 3850g volt csütkön, vasárnap reggel meg 3970g. Ugyhogy hizik, de szeretném ha rendbejonne a jobb mellem is.
Van valakinek valamilyen tanácsa?

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok Tavaszi babások!

A nyári babásoktól írok,nem baj ha lenne pár kérdésem hozzátok?Ti már előrébb jártok nálunk jóval.Kép

Csak annyi lenne,hogy van-e olyan közületek akinek fetőzése volt a várandósság alatt,esetleg van,mert én ettől mindig úgy rettegek.Nem tudom nekem van e valami,folyásom van,de ugy tudom az a hormonok miatt is lehet,én nem látok különösebb elváltozást.De ki tudja...

MukikaKép
Láttam,hogy Neked volt Streptococcusod,leírnád,hogy ez mi,hogyan vetted észre,meddig kezeltek és,jogy volt-e ez a babára vmilyen hatással?Remélem nem!Előre is köszönöm,mindenkinek további szép babavárást és egészséget kívánokKép

Gömbölyű
25+5
gömbölyû

Sziasztok!

Most én is panaszkodós leszek Kép A dokim elmegy síelni március 11-15 között, s mi 12-re vagyunk kiírva... Hát nem is tudom, mit kívánjak, jöjjön előbb a baby, vagy várja meg a 16-át? Persze jöjjön, amikor jönni akar, de jó lett volna a megszokott dokimnál szülni. Ráadásul minden hivatalos cseszegetés most szakadt a nyakamba: képzeljétek, megjelent nálam a végrehajtó, vmi 2000 szeptemberi parkolási bírság miatt!!! A vicc az egészben, hogy volt a nevemen akkor autó, de nem is volt jogosítványom, soha nem vezettem. Persze jogilag csak én vagyok számonkérhető... Tegnap az APEH akart berendelni adategyeztetésre az adóvisszatérítés miatt (lakáskölcsön, biztosítás, Sulinet miatt egész szép összeget igényeltem vissza. )Azt mondják: március 9-én vagy 10-én minden igazolásommal vonuljak be személyesen az APEH-ba, ha 15-ig nem megyek, nem vagyok jogosult a pénzre. Kedvesen próbáltam megmagyarázni az ügyintézőnek, hogy ez nem biztos, hogy menni fog, lévén kb 10 napon belül szülök, s nem merem ígérni, hogy 9-én vagy 10-én még egyben leszek... Végül sikerült meggyőznöm, de nem értem miért kell ehhez félórás aszertív szájtépés...
Most még tényleg az hiányzik, hogy jöjjön az influenza, s bezárják a kórházat...Ilyenkor szülésre sem jöhetnek be az apukák? Azért ez nagyon durva lenne... Megkérdezem a szülésznőmet, mi ilyenkor itt a szokás. Jimbone/Zsuzsa: igen, én szombathelyi vagyok, tőzsgyökeres, egyetemre jártam Pestre, de hazajöttem. Ha jól látom, Te kb a Húgommal vagy egy korosztály, de mivel Szombathely nagy falu Kép még az is lehet, hogy mi is ismerjük egymást, de közös ismerőseink biztos vannak. Hova járták középiskolába, merrefelé laktál? Szüleid itt élnek?
Egyébként a sok idegeskedés miatt fullkemény a pocim, pedig azért ma még nem akarok szülni.. Próbálok ellazulni, de azért nem könnyű...
Bocs a panaszkodásért...
Kitartás a nagypocakosoknak, sok tejcsit az anyukáknak!
wester2004

Sziasztok!

A mai napomat nem kívánom senkinek. Reggel ctg-vel kezdtünk a kórházban, kb. 1 óra várakozás után jutottam be, minden rendben volt, Alexa beindult a Milka Waffelini hatására. Kép Tegnap óta rengeteget nyomakodott, szinte másfajta mozgást nem is éreztem.
Hazafelé Mekiben voltam WC-n, pár csepp vért láttam a bugyimon, de nem ijedtem meg. (nem volt belső vizsgálat) Itthon, mikor kimentem, viszont annál többet láttam wc-zés után. Kép Telefon dokinak, legalább annyira frászt kapott, mint én, indulás vissza a kórházba, hisztérikusan zokogó Ákost itthonhagyva, jó kis lelkiállapotban. Bent kiderült, hogy a huncut pocaklakóm reggel óta vett egy 180 fokos fordulatot, és fejvégűre vette az irányt. Fordulás közben megnyomhatott valamit, attól volt a vérzés, azóta sincs a vérnek híre-hamva sem.
Remélem, most már nem gondolja meg magát, ami a fekvését illeti. Elég már az izgalmakból. Legközelebb szerdán ctg, dokim jövő héten síelő üzemmódban van, remélem, ez a bestia megvárja, míg hazajön.

Zsu+Alexa, aki nem bír magával Kép
35+0
tothzsuzsi

Sziasztok! Én egész nap vásárolgattam ma, és végre MINDEN megvan a Kicsinek, amit meg akartam venni. Kép Olyan megnyugtató érzés ez! Viszont biztos voltam benne, hogy mire hazaérek, legalább egy babáról szóló hír lesz itt, erre sehol semmi... Na mindegy, majd holnap... Kép

Olyan fura, hogy többek már a 34. és 35. héten ctg-re járnak, mi meg csak jövô héten megyünk, amikor már 36+6 leszünk. Egy újabb dolog, amiben különböznek a szokások...

Na azt hiszem lepihenek, jól elfáradtam ma. Kíváncsi vagyok, ki töri meg végül a nagy "csendet"... Kép

Borbolya
36+1

KépKép

Kép
borbolya

Zsu!
Hát ez tök jóKép
A csajszika "észbe kapott"?

Gömbölyű!
Az igazság az, hogy nekem már terhesség előtti koromban is volt ilyen bacimKép Nem közvetlen előtte, hanem korábban. Egyébként olyan nagyon konkrét tünete nincs, én csak annyit éreztem, hogy mintha vmi nem az igazi lenne. A doki csinált kenetvételt és kitenyészett a "kis drága". Már beszedtem rá 2 adag antibigyót, de "ő" csak ragaszkodott hozzám, most kúpozok. Van még néhány hét, remélem addig nem okoz semmit ez a dög és remélem, hogy szüléskor sem. Majd esetleg utólag tudok beszámolni róla, hogy ha véletlenül bacival kell szülnöm, hogy milyen eljárásban volt részünk, stb.

Csajok!
Hajrá-hurrá! (persze csak akiknél aktuális)

Muki(34+0)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Gratulálok Angélának!Szuper!!!

Timurr
Vendég

Sziasztok,

Először is gartulálok Angélának és Áginak. Sok-sok tejcsit kívánok mindkettőjüknek. Remélem hamarosan tudnak majd jelentkezni.

Már egyébként írtam korábban de elszállt. Jó lenne már befejezék ezt a szerverátállítást..

Azért a Babusék babakocsija egy kicsit durva. Pedig a PC egy elég ismert márka.

Hétfőn voltam tanácsadáson. Minden ok volt. A méhszájra a 2000 azt jelenti h a külső méhszáj egy kicsit nyitva van?

Gömbölyű,
Nekem már 2* volt fertőződésem. Különösebb jele egyiknek sem volt, csak a rutin kenetvizsgálaton derült ki. Amit találtak állítólag normál esetben is jelen vannak csak terhesség esetén felszaporodhatnak. Kíváncsi vagyok, hogy a mostani kenetvételnek mi lesz az eredménye.

Akik szülés előtt állnak azoknak szorítok. Látom elég nyűgös már a vége.

Adri
hadri

Angéla!

Nagyon sok boldogságok a kis Valérhoz. Remélem könnyű szülésed volt, de gondolom írsz majd szüléstörténetet feltéve, ha lesz időd. Addi is küldök nektek egy képet.

Kép

Tücsök 37+5

Kép

Kép
mtücsök

Angéla!
Gratulálok Valér bébihez!Kép

Hadri!
Nekem is 2000-es a méhszájam állapota, ez annyit jelent csak, hogy rövidült a méhnyak, de zárt minden (az első szám a hossz, a többi, ha 0-ás, akkor zártat jelent).

Muki(34+1)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Angéla!
Kép Ez igen! Gratulálok a pici babádhoz, és minden jót kívánok Nektek!

Dalmi
(37+6)
dalmi

Sziasztok!

Angéla Kép, gratulálok Valér babához! Kép Megnyitottátok a sort, most már jöhetne a babaeső. Kép

Mi most már úgy gondoljuk, hogy ha eddig várt Ákoska, még a mai napot kibírhatná bent, mert Apa ma még késő estig dolgozik, távol van tőlünk. Persze ez nem kívánságműsor. Kép

Beatrix
beatrix28

Sziasztok!

Először is gratula Áginak és Angélának Kép

Nekünk is PC babakocsink van, most voltunk először sétálni, de nem lett baja, pedig nekünk nagyon nehéz terepen kellett vinni, rossz utakon.

Monazsu, a kenetvételből ne engedj, nekem semmi bajom nem volt, mégis kértem kenetvételt, és jó volt a megérzésem mert volt is gond. De ne aggódjatok, mert a babára nincs hatással, feltéve, ha kezelve van. Akkor van gond, ha nincs kikezelve, és a baba úgy jön át a szülőcsatornán, mert akkor fertőződhet.

Timka Kép fogfájás Kép Nsem irigyellek.

Képzeljétek, tegnap mérték először Gergőt, és 4230 gramm Kép 3000 grammal jöttünk el. Szóval négy hét alatt ennyit hízott Kép

Ja, és nekem nem szokott 20 percig rajta lenni, vagy ha igen, akkor már csak játszik vele, vagy bealszik. De mondjuk nekem egyszerre kb. 4 csatornán spriccel a tej, kb. 5 perc alatt jóllakik. Ezt már csak onnan okoskodom ki, hogy a múltkor 7 perc alatt fejtem ki kb. 100 ml-t. Szóval ez a "20 percig cicin lenni" dolog is viszonylagos. Az a jó, ha mindenki kitapasztalja a saját babája igényein, és nem a tankönyvekhez igazodik. Például az én gyerekem még életében nem evett pont háromóránként, végigalussza az éjszakát, és még tuti nem volt 20 percig cicin, mégis jól fejlődik.

Finishelők hajrá Kép

Üdv. cic
cicmerák

Angéla, naaaagy gratula!! Kép Jól beelôztél mindenkit... Mindenki Timkára, Nadine-ra, meg a többi 40+osra koncentrált, közben meg szépen megérkezett Valér! Kép Reméljük, minden rendben ment, majd várjuk a beszámolót na meg a képeket! Kép

Szerintem egyébként tök jó, hogy csinálod a táblázatot, de azért nem fogjuk leharapni a fejed, ha nem az lesz az elsô dolgod hazaérés után, hogy frissíted... Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?