Új privát üzeneted érkezett!

FalinaKép
Úgy tudom a májat azért nem ajánlják mert van benne egy baktérium ami lisztéria betegséget okoz. Ne kérdezd, hogy mi ez ez (anno még tudtam) valami ami elszaporodik és nem jó, de inkább csak akkor, ha nincs kellően megfőzve a máj.

A neten talán van valami rajta erről. Éppen ezért nem jó a kék márványsajt sem de csak az ami nem homogénezett tejből készült, mivel az sem felfőzött tejből van.

Ennek ellenére én időnként igen is eszek májat és igen is eszem kék sajtot, csak odafigyelek, hogy jól legyen elkészítve, átsütve és a sajt pedig homogénezett tejcsiből legyen!

A vastartalom pedig kifejezetten jó a kismamiknak!

A bolti majonézben nincsen tojás, vagy ha van is benne valami átmódosított fomrában, porban vagy ilyesmi! Hogy is lehetne, akkor hűteni kellene egyfolytában és 2 nap lenne a szavatossága. Nyugodtan kajálj csak majonézt!

Üdv,
MJ-Móni 20+5
mj__móni

Gömbölyű,
most, hogy említette, az én Apukám, meg Tesóm hívja bencét Benyónak...
Nekem mindegyik fent említett fiúnév nagyon tetszik. Nálunk a vezetéknév elég keményen hangzik, így muszáj lágyabb hangzást választani keresztnévnek.
mircimama

Nálam csak akkor nincs kiskönyv,ha dolgozom,mert negyed órára lakom a munkahelytől,amugy mindenhová viszem,sose lehet tudni,de reméljük váratlanul nem lesz rá szükség.
gömbölyû

Vikka!
Én bizony készenlétben tartok a táskámban egy orr-száj maszkot, és fel is kötöm, ha kell. Többet tényleg nem tehetünk.

Mirci!
Sztem is nagyon jó kimondani, hogy ez már a 3. trimeszter.
Rokonaid nem hallottak még Zalán futásáról? Nekem is tetszenek különben a régi magyar nevek, mégis mást választottunk.

Gömbölyü!
Ha a 30. hét után mennétek, már nem olyan vékonyka a baba. Nem hiszem, hogy nem tetszene a párodnak. A varázs meg úgyis megmarad, mert azt nem veheti el senki, amikor elöször elöször megpillant az ember egy kis Jövevényt. Én csak a barátnöm szülésén voltam, de elsírtam magam, mikor megláttam a babát. Azóta is elérzékenyülök, ha erre gondolok. Mi lesz a sajátomnál? Úgyhogy inkább próbálj meg beszélni a pároddal.

Éva

Kép
sygnum

Adrienn74
A nagykönyv szerint, ha naponta minimum 10x érzed kismanó mocorgását akkor jó! Ha kevesebbszer érdemes dokihoz menni.

Ez persze nem igaz a 16-18. héten járóktól és nem feltétlenül van igy a 18-22. hétben járóktól, hiszen az ő babájuknak még erősödni kell KépKépKépKép

Üdv,
MJ-Móni 20+5
mj__móni

Rokica,
azért kell a könyvedet magadnál tartanod, mert bármikor szükség lehet azokra az infókra (orvos neve, vércsoport, terhességi hét, esetleges problémák a terhességgel kapcsolatban, egyéb betegségek, amik a terhesség menetét befolyásolhatják, stb.) Ne adj Isten rosszul leszel, vagy elkezdesz vérezni, vagy történik valami baleset, akkor ezek Mindkettőtök életét mentheti. Ráadásul a végefelé, már elvileg "mentőpapírt" is kapsz, amivel a mentő nem a leggközelebbi, vagy ügyeletes kórházba visz, hanem ahol szülni fogsz. Ez olyan most Neked, mint a személyi igazolványod...

Mirci
mircimama

Adrienn!
Jó hogy irtad mekkora a babád ,legalább tudok viszonyitani,mert asszem kb. egy hét van köztük,köztünkKép
A mozgás nálam is változó,valamelyik nap egész nap gépelt a kis végtagjaival,két napja meg néha érzek valamit.Ő is ember,van lustább,van aktivabb napja,szerintem.Valamikor aludni is kell nekik.Ma például kifejezetten lusta!Hiányzik is nagyon,de most ugy látszik lemerült az elem...KépNem mondták centire mekkorra a baba?Kíváncsi vagyok.Nekem ilyen keményedésem nincs,de valószinűleg azért,mert amikor abbahagytam a magzatvédőt,elkezdtem mindennap egy plusz magnéziumos pezsgőtablettát inni.A vitamint kb,2 hete hagytam abba,mert rám szólt a doki,hogy igy egy kicsit nagyra fog nőni,mert már igy is jó nagy baba.Jól kinevetett!Csakhát ki akartam huzni valahogy a telet,eléggé gyümölcshiány van ilyenkor.De senki nem mondta mit jelent az,hogy nagy a baba,hogy hány gramm lehet.
gömbölyû

MircimamaKép
tényleg? Én sohasem hordom magamnál, lehet, hogy akkor mégis megfontolandó lenne?

Még egy "kacat" a sok táskabeli kacat között. Mikor fogok már kiigazodni női táskám rejtelmein? Avagy, soha sincs meg az aminek ott kéne lennie, de mindig ott van az amit nem keresek KépKépKépKépKép

Üdv,
MJ-Móni 20+5
mj__móni

Szerintem Mircimamának tökéletesen igaza van a kiskönyvvel kapcsolatban.
gömbölyû

Sziasztok!

Bogárka! Kép

Én a kerti partiban is nagyon szívesen benne lennék!!!
Kedves ötlet!

Hanee! Kép

Ez az álom!!! Mik nem derülnek itt ki…? Kép

Éva! Kép

Én otthon szőrtelenítek, mindenféle kicsavart állapotokban, de utoljára már nem volt olyan egyszerű. Hiába hajlékony az ember lánya, azért ott van az a poci, és csak nő, csak nő... Kép
Nekem a Párom szokott segíteni, bár nem nagyon fűlik hozzá a foga... Igazából én sem szeretem, ahogy csinálja, mert nincs sok érzéke ehhez szegénynek. Kép Amikor Ő gyantáz mindig fáj, ha magamnak, vagy a Hugaim csinálják, akkor semmi baj. Látszik, mi nőből vagyunk! Kép
Más helyen meg...ahol nem megy a gyanta...háááát fogalmam sincs, mi lesz. :-S Mert borotvát meg pláne nem adok a kezébe, csak, ha magán használja. Kép Na meg ráadásul nekem ottvannak a viszerek is, szóval dupla öröm!

A Te babás álmodon hangosan felröhögtem. Kép Jó, hogy nem voltak sokan a szobában!

Gömbölyű! Kép

A Tiéd se volt semmi!!! Nekem is volt már hasonló álmom, pl., hogy elfelejtettem a Kisfiamért a suliba menni. Nagyon rossz érzés volt...

Hát Lányok... én már hülyébb egészen biztos nem leszek...

Este málnaszörpöt csináltam az én Dráááága Férjecskémnek, aztán sipirc pisilni... Na a wc-papír meg rózsaszínű lett, én meg azt hittem, hogy ott helyben elájulok... közben csak a kezemen maradt egy kis szirup. Alig tudtam elaludni, mert egy pillanat alatt úgy felzaklattam magam. Persze 1 másodperc múlva már röhögtem az egészen, de elég volt ennyi, hogy elrontsa az estémet.

Brrr..néha kiakadok saját magamtól...

Puszi Mindenkinek!

Viki(22+2)
vikó

Sziasztok ismét!

jó sokat írtatok Kép Azt hiszem kedvet kaptam én is a szőrtelenítéshez Kép

Rokica és mindenki:
A kiskönyvet szinte KÖTELEZŐ a kismamáknak mindenhova (még a közértbe is) maguknál hordani. Olyan ez, mint a személyi igazolvány, vagy külföldön az útlevél. Bármi történik is velünk (BÁRMI!), ebből tudják a legfontosabb információkat rólunk és a babánkról. Képzeljétek csak el, hogy mondjuk elmentek valahova, és tegyük fel elájultok. Ha nem tudják hogy terhes az ember, akkor esetleg beadnak olyan orvosságot, amit nem szabadna. Márpedig az ájulás az pl. sokmindentől lehet és akár terhesen is elképzelhető szituáció. Ha baleset ér (ne érjen, de ha mégis), ebből tudják és máris egész más gyógyszereket adnak (ha pl. eszméletlen vagy és nem tudod ezt közölni). El kell tenni a táskába és akkor nem látják az óvatlan szemek, de hordani kell..

Lányok! Főleg azoktól kérdezem, akik már szültek egyszer... ti mikor kezditek majd el kimosni a ruhákat és összekészíteni a dolgokat a babának? (mármint úgy véglegesen)

hanee (22+0)
hanee

Falina!
A májban (sajtban, tojásban, húsban) elöfordulhat Listeria monocytogenes nevü kis dög (mint, ahogy MJ-Móni írta),ami a babáknál okozhat pl. agyhártyagyulladást, de hökezeléstöl elpusztul, úgyhogy a lényeg, hogy ezeket jól átsütve, megfözve kell elkészíteni. A tej, sajt pedig eleve hökezelt legyen. A másik probléma, amit kitaláltak a nagyokosok, hogy sok az A-vitamin a májban,ami nagyon nagy mennyiségben fejl. rendellenességet okozHAT. Ehhez azonban minden nap májat kéne enni. Meg hát a máj egy méregtelenítö szerv, ki tudja mi van benne. DE! Ha ezt így néznénk, akkor nem is ehetnénk semmit a végén. Imádom a májat és szoktam is enni. Úgyhogy ha kívánod, edd csak bátran. És a többi ételt is.

Adrienn!
Röviden: Össze-vissza mozog. Néha van benne rendszeresség, van, mikor egész nap alig mozog, van, hogy abba se akarja hagyni. Van, amikor rugdos, bokszol, van, amikor símogat. Én ezzel már nem foglalkozok, az a fontos, hogy minden nap adjon jelt magáról.

Mirci!
Kiskönyv mindig nálam van az összes lelettel együtt. Sose lehet tudni, bár ne lenne rá szükség!

Kép
sygnum

Gömbölyű Kép

Nem mondta a doki a Baba hosszát, de az összes többi adatot amit mért leírom Neked.

Ez a 25. hétre vonatkozik:
Fejvégű fekvés. Jó szívműködés. BPD 68,2 mm HC 228 mm TH 58,3 mm AC 200 mm FL 44,3 Hátsó falon tapadó lepény. Átlagos mennyiségű magzatvíz. 738 gr a súlya.

Szerintem is szükségük van a Babáknak is pihenésre, mégis olyan jó mikor mocorognak, én mindig alig várom!
A haskeményedést úgy képzeld el, hogy az egyik oldalon kitolja magát és egy "gombócot" érzek aztán elkezdtem simogatni és el is lazul ilyenkor. A doki szerint a lábával nyomja kifelé a hasamat.

Puszi Adrienn (26+2)
adrienn74

Sziasztok!
Hanne!
Tudod én a harmadikat várom és az első kettő is nyári volt most Jul.3,a Nagy Jul.29,a kicsi aug.4.szóval én mindegyiknél május elején kezdtem mindent kimosni összepakolni átrendezni.
Rita77

rita77

Mircimama!

Én is mindig magamnál hordom a Kiskönyvemet, ezt mondták is az elején, legalábbis nekem (a doki, a védőnő, de még az asszisztensnő is rákérdezett Kép).

Rokica! Kép

Aranyos a "neves" sztorid! Kép

Adrienn! Kép

Nekem is nagyon változó a Baba mozgása. De napról-napra egyre intenzívebbnek érzem. Tegnap este pl. hullámzott a hasam. Kép Aztán van olyan nap, amikor csak "jelezget".

Én eddig úgy gondoltam, hogy nem fogok elmenni 4D-s UH-ra, merthogy jó a sima is. Kép De tegnap a Vészhelyzetben mutattak egy UH-s felvételt, és a Párom kikiabált, hogy azonnal jöjjek be a szobába, mert ezt meg kell nézni! Kép Akkor mondtam Neki, hogy mit kerekedik ki annyira a szeme? hiszen ez az a 4D-s UH, amire mi nem akarunk elmenni... El se akarta hinni. Szóval, lehet, hogy mégis bejelentkezek a Praxisba. Kép
vikó

Adrienn köszi!
Hihetetlenül nagy már a pocilakód,persze mihez képestKépCsak még emlékszem amikor nagy boldogan ujságoltam a páromnak az első UH után,hogy MÁR 24mm a babócánkKépMegnőnek a gyerekek,meg bizonyKépKépKépKép
gömbölyû

HaneeKép
Hogy mikor is? 35. hétig dolgoztam, utána Kép pakolásztam, és ez most sem lesz másképp.

A legjobb akkor megcsinálni amikor érzed, hogy most neked ilyen csinálhatnékod van! Ez a fészekrakó ösztön. Nálam speckó 1 hétig tartott, amig válogattam, mostam, vasaltam a ruhácskákat és mire mindennek megtaláltam a helyét. Ezzel egyidőben készitettem el a kórházi csomagomat is.

De gyorsan elmentek ezek az idők! Tök jó volt.
Üdv,
MJ-Móni 20+5
mj__móni

Falina:

A májat a magas A vitamin tartalma miatt nem javasolják, meg azért mert méregtelenitő szerv, itt kerül lebontásra egy csomó káros anyag... de ettől eltekintve azt mondják, nagyon egészséges, de csak mértékkel szabad az A vitamin tartalom miatt, amiből terhesség alatt nem szabad túlzásba vinni, mert rendellenességeket okozhat a babában.

A majonézzel kapcsolatban kötve hiszem hogy a polcon tárolható tubusban valódi tojássárgája lenne. Az pillanatok alatt megromlik hűtés nélkül.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Móni:

És nem túl korai, ha én most kezdek el mindent kimosni és kivasalni? Annyira kényszerem van rá, hogy csináljam, hogy szinte beleőrülök, hogy nem csinálhatok Kép Viszont fölöslegesen dolgozni nem akarok.. ha kimosva és kivasalva állnak még x hónapot a ruhák és egyebek az nem rossz?

hanee (22+0)
hanee

Sziasztok Kép

Utálom már a munkát KépKépKépKép Most is itt küzdök, nincs időm se magamra, se a babámra Kép. Bocsi tőletek is, hogy elhanyagoltam a topikot!! "Dohányszünet" gyanánt írok pár sort, hogy azért minden rendben van velünk Kép. (Szia Mj-Moni Kép)

Peti néha iszonyatosan belémbokszol Kép, annyira élvezem! A párom "elárulta" magát, hogy annyira jó lenne neki is érezni, hogy milyen lehet babát várni KépKép. Aranyos volt. Én meg el kezdtem szó szerint hízni egyik pillanatról a másikra. Semmivel nem eszem többet, csak tartalékol a szervezetem, belőlem meg előbújt ez a hülye női hiúság Kép. De majd túl leszek rajta.

A Praxishoz annyit, hogy mi is voltunk, és nagyon élveztük. A 3D-s kép minősége a tegnapi Vészhelyzetben háát enyhén feltuningolt volt, de meghatottan néztük KépKép.

Jók legyetek és pihizzetek helyettem is! Már alig várom, hogy otthon legyek és csak a családommal tudjak foglalkozni Kép. Olyan csodás dolog terhesnek lenni KépKépKép.

Vanda
20+5

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok!
Én mindig magamnál hordom a kiskönyvet,kivéve,mikor leugrok a sarki közértbe.Ott meg jól ismernek,tudják,hogy baba lesz,úgyhogy,ha esetleg rosszul lennék vagy valami,akkor tudják,hogy mi van.Az első gyerekem amikor vártam nagyon meleg nyár volt,és egyszer elájultam,a meleg miatt,meg mert még üres volt a gyomrom.Na,akkor nem volt nálam kiskönyv,majdnem ki is hívták a mentőt,de hamar magamhoztértem,és mondtam,hogy nem vagyok beteg,csak babát várok,és még nem ettem.Meleg helyzet volt,úgyhogy vigyétek a kiskönyvet,meg a leleteket,nem foglal olyan sok helyet.

Ma az én manókám is lusta,tegnap nagyon sokat mocorgott,ma meg már annyira nem,hogy addig piszkáltam,míg végre jelentkezett.Már aggódtam,hogy baj van.

Ma véletlenül belenéztem az rtl klubon a baba-mama delelőbe,pont az influenza terhesség alatti hatásáról volt szó.Azt mondták,hogy homeopátiás szereket lehet szedni nyugodtan,van is olyan szer,ami 2-3 nap altt eltünteti az influenzát.Szerintem érdemes megkérdezni a dokit,hogy mi van ha mégis sikerül elkapni.

Na megyek,nem tudok a lányomtól írni.

Sziasztok

ui.:Pipocska köszi a táblázatot!Kép

Tünde.

Kép

Kép
tündérke26

Kedves ANCSIKÁM!

Tudom, hogy a Szent Imrében szülsz. Kép Ugyanis a Szent Imrés topikon kezdődött az ismeretségünk.Kép
Csak mivel kb. az ötödik kifejezetten neked szánt hozzászólásomra sem reagáltál, azt hittem valamiért megharagudtál, ezért nem írtam most neked. Gondoltam most majd kibújuik a szög a zsákból.Kép
Természetetsen beteszlek a táblicskuba.
Keddenként teszem fel mindíg, tehát jövőhét kedden már látni fogod magad benne.
Egyébként üdv köztünk.Kép
Többek között arra sem válaszoltál, amikor invitáltalak ebbe a topikba, mert itt vannak hozzád korban közelebb állók is, ott meg szinte mindenki megszült már.
/Megjegyzem nagyon szeretek ott lenni, már egy halom litániám van tőlük, és baromi aranyosak.Kép/
Egyébként tegnap még bennem volt a kisördög, és átnéztem az őszi topikba, mert láttam, hogy neked is volt valami kis incidensed. Erre amikor megláttam mit írtak, mejdnem megismételtem azt amit Vikónál.Kép/Tehát majdnem "bevédtelek", hogy már hónapok óta "ismerlek" egy harmadik topikról, és nagyon rosszul ítélnek meg stb, stb./
Aztán kapcsoltam, hogy én indítottam el a lavinát, amikor Vikó védelmére keltem.KépKépKép
Még két kérdés a táblázathoz:
Amikor először elkezdtél vérezni a páradik héten az még 2004 volt? Már nem nagyon emlékszem.Kép
A másik a márc 5-i találka. Nyilatkozz légyszi, hogy be tudjam írni, hogy érdekel-e, vagy sem.

Hanee!

Én is ilyen betegség mániás vagyok.
A szőrtelenítéseden jót mulattam, mert hogy én már láttam a pocidat.
Ahoz zsonglőrnek kell lenni, hogy rádőlj a lábadra. Kép
Én könnyen megoldottam, elmentem a kozmetikusomhoz gyantáztatni, mert jövőhéten doki.
Borzasztóan fájt.Kép
De ez van, nőből vagyunk.
Egyébként jó, hogy pont most méricskéltek mellbimbót, mert már erről is akartam kérdezni.Kép
Azt vettem észre, hogy a mellbimbóm udvara kezdett el nőni.
LÁNYOK! akik már szültetek, szoptattatok ez inkább nektek szól.
Ez visszamegy majd az eredeti méretére, vagy minden terhességgel csak egyre nő?

Pmama!
Javítottalak.
Gondoltam, hogy már átrepültél, és azért nem jössz.

Gömbölyű!

Merre laksz?

Majonézt sem lehet?
Meg vagyok veszve érte.

Köszi Mircike!

El nem tudtam képzelni mit méricsskéltek.Kép

Én magamnál hordom a kiskönyvet, + az összes terhességi leletemet,mert mindíg az jut eszembe, hogy ha valami történik, /igaz kicsi az esélye,/ de ha mégis, és korházba kerülök, legalább egy csomó infót megtudnak a Picurkóról, és rólam.

Már csak egy kis szösszenet!

Képzeljétek, tegnap este vettem be a magnézimot, mert mostanában a reggeli nyújtozkodásnál olyan érzésem van, hogy be fog ugrani görcsbe a vádlim.
Hát ma reggel ilyet nem éreztem, viszont annyira "laza" voltam, hogy menni alig bírtam.Kép
Tök hülye érzés.
Ráadásul, ma vezettem 2 órát, és a hátsó combomban izomláz lett.Kép
Lehet, hogy kezdek kicsit elpuhányulni???KépKép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok Lányok!

Én a kiskönyvemet a "babás-dossziémban" tárolom otthon a polcon. Igazatok van, nem ott a helye, be is rakom a tatyómba!

Hanee kérdéséhez kapcsolódva az érdekelne, hogy milyen mosóporral ajánlott mosni a babarucikat?

Álmodni én is lehetetleneket szoktam. Legutóbb: reszelt almát kanalaztam a kb. 1 hónapos babám szájába. Mire megszólalt: jaj, anya, a nagylyukú káposztareszelőn reszelted le, így nem fincsi!

Legutóbbi parám: hétfőn ülök az irodámban, kb. 30 fok, rajtam vastag harisnya, farmergatya. Kimegyek pisilni, látom, hogy a bugyim ülepének két szélén olyan nedvességfolt van. Na, ennyi volt, gondoltam, szivárog a magzatvíz. Nagy nehezen rájöttem, talán csak beizzadtam egy kicsit. (Persze így is volt.)

GömbölyűKép
A magzatvédőről véleményem, hogy nem befolyásolja a baba súlyát. Barátnőm végig szedte és 3200 gr-os babát szült, uncsitesóm egyáltalán nem szedte és 4700 gr-os lett a kisfia.

Holnap derül ki Briós neme. Már ha ő is úgy akarja. Ja, Briós a pocilakóm neve, asszem nektek még nem modtam. Szóval neveket illetően: ha fiú, akkor apja nevét kapja: Álmos. Lánynevekből mára már sok van, ami tetszik, az alap elképzelés Emese volt.

Henci
henci

Sziasztok,

Hanee,
Most nevettem egyetKép Nem lesz semmi baja a ruhaknak, nyugodtan kezdj el pakolni, bar ez meg egy kicsit korai. Most viszont az en tortenetem.
Dolgoztam az elso terhessegem ideje alatt is es ugy voltam vele, hogy " raerunk mi arra meg"
Csakhogy a nyolcadik honap elejen be kellett fekudnom a korhazba es ket hetre ra megcsaszaroztak.
Meg most is felvillan a kep, ahogy osztom a "parancsokat", mit hol lattam es hol kell megvenni. Ugy gondolom ennel a masodik terhesseggemnel okosabb leszek es egy kicsit hamarabb szanom ra magam a pakolasra.

Kepzeljetek, tudjatok en Franciaorszagban elek es meggyoztem anyukamat, hogy szuksegem lenne ra. KIJON!!!!!!!!!!!!!!!!! HURRA!!!!!!!!!!!!!
es itt marad karacsonyig! Augusztus 10-re varom a babat.Olyan boldog vagyok! Mar volt kint tobbszor is, csak sajnos az utobbi idoben sokat betegeskedett. De most mar jol van es jon. Olyan vagyok mint egy gyerek, pedig mar betoltottem a 30-atKép

Na nem untatlak titeket,
Udv
Aniko
17+0

KépKép
KépKép
aniko47

Na most előbújt belőlem is a nyűgös terhesmama:

Megkérhetnék minden érintettet, hogy ne vegyen egy kalap alá minden hozzászólót egy bizonyos topikból? Egész egyszerűen nem igaz, hogy 20-30 emberről lehet mérvadót mondani azzal, hogy "az őszi babások mind ilyenek" vagy "a nyári babások mind olyanok." Nem lehet és kész. Egyéniségek vagyunk mindannyian akik itt megjelenünk a babaneten, és ha egyik topikban valaki nézeteltérésbe keveredik egy vagy kettő másik emberrel, szerintem tökre nem fair cakkompakk kijelenteni, hogy az a pár ember az összes többi abba a topikba irogató véleményét is képviseli. Elég volt ezekből az általánositásokból! Én nem "nyári topikos" vagyok meg nem is "őszi topikos" meg nem is "istván kórházi topikos" meg nem is "újpesti topikos" hanem Réka vagy ha úgy tetszik Rókica, egy egyéniség, saját véleménnyel és önálló kifejezőképességgel (amit most aztán használok is :P) és kikérem magamnak a csoportositást.

Ez a "mi" meg "ők" mentalitás ez annyira kicsinyes és csak a tüzet szitja feleslegesen. Viszonyuljunk egymáshoz az egyén, ne pedig a csoport szintjén!!!

Na most kinyűgiztem magam.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Pipocska!Nekem minden terhességgel egyre nőtt a bimbóudvar mérete.De ebben se vagyunk egyformák,van akinek sokkal több gyerek "meg se kottyan".

Én a 6.héttől szedem a magnéziumot,de,mostanába párszor előfordult,hogy éjjel felébredtem,mert a jobb combom hátul görcsölt.Iszonyatos volt.

Akkor jövő szerdán már tutira lesz a dokibácsink?
Nekem is kell most már mennem,de azt hiszem még megvárom a kontroll Uh-erdményt,és úgy megyek hozzá.Azt mondta,hogy akkor menjek,ha már megvan a biopszia végeredmény.A szabadság miatt szerintem az első rendelésen bizti sokan lesznek.Majd megyek egy hét múlva.

Kép

Kép
tündérke26

Aniko47 KépKép

Ez a Tiéd KépKépKép:

Kép

Vanda

Kép
vanda

Aniko47 Kép
Kééész vagyok!! Azt olvastam, hogy "...pedig MAAA betöltöttem..." A kismami szenilitás engem is elért. Vagy szimplán csak fáradt vagyok..
Azért gondolom Kép aktuális lesz egyszer KépKép Szóval bocsi.

Na inkább dolgozom tovább... KépKép
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Pipocska:

Bár a Te legutóbbi hozzászólásod ("mikor megláttam mit IRTAK") ugrasztotta ki belőlem ezeket a mondatokat, nehogy azt hidd, hogy ez ellened támadás! Már az elején ennek a "csatározásnak" megfogalmazódott bennem, hogy nem jó ez az általánositás, és mostanra érett meg bennem a mondanivaló. Egyszóval remélem nem bántottalak meg, de már nagyon kikivánkozott belőlem.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

köszi a dietetikai tanácsadást!

mzx,
ágyból netezem, oldalt van a monitor+bill. gépelni emiatt kényelmetlen, de ezt csak a fejem bánja.
egyelőre van segítségem, őszintén szólva a kórházban többször fel kellett kelnem, mint itthon, sokkal! pl. uh-ra saját lábon kellett mennem nem is keveset, fel sem ajánlották, h. levisznek tolószékben, pedig fizetős szobában voltam. kacsáztatást sem, még 1. nap sem, amikor ömlött belőlem a vér és óránként mentem pisilni.kérdésemre h. a szigorú fekvés mellett hogyan tudok pisilni, szemrebbenés nélkül mondták, h. menjek ki. én meg akkor nem tudtam még semmit, mert senki nem világosított fel a felvételnél éjjel 2 órakor és annyira be voltam xarva, h. nem is tudtam az érdekeimet érvényesíteni akkor még. eléggé be voltam rezelve mi lesz az én drága babócámmal, aludni sem tudtam akkor egész éjjel. szóval később sem tejeltem emiatt a nővéreknek, nagyon berágtam, h. elbagatelizálták a dolgot. és sajnos lé nélkül le sem xarnak...
bocs a sok csúnya szóért, de ezt érdemlik.

jótanácsot is csak módjával kaptam itthonra. egy nővér azt mondta, h. inkább oldalamon feküdjek, mert háton a görcs fokozódhat. neked mit mondtak?
arra emlékeztem, h. te is sokat feküdtél, de arra már nem, h. volt-e vérzés nálad?
gondolom még jó pár hétig feküdnöd kell, tényleg csak keveset terheld magad még addig!

huhh, egy kicsit sokat írtam Kép

falina
14+6
falina

Sziasztok Lányok!

Régen jelentkeztem, de azért olvaslak benneteket. És a talit is nagyon várom!Kép Én a kakukktojás.KépKép

Gemini!
Gyorsan gyógyulj meg! (Tudom, nemcsak rajtad múlik!Kép) Utazni sem jó betegen, no meg még a familiáris körök ... Érezzétek jól magatokat!

Judyt!
Hétvégén Nyházán voltunk. A Kossuth utcában (a központtól 1-2 percre) nyílt egy új turkáló (sajnos a nevét nem tudom, de megkérdezem, ha érdekel), ahol remek cuccokat találtam a keresztfiunknak. Ha érdekel nézz be!

Johanna!
Örülök, h. a "Jóember" nem túl sűrűn akar látni! Ez azt jelenti, h. minden rendben van. Szuper!

Hanee!
Ha még tudsz várni a mosással, vasalással, akkor tedd azt. A fészekrakó ösztön ugyanis "elhitetheti" veled, h. újra kell mosni/vasalni a ruhákat, mert nem elég illatos, puha, ... esetleg poros stb.. Ne fáradj kétszer!Kép

Gömbölyű és minden először szülő Mami!
Szeretném elmondani nektek, h. életet adni nagyon jó dolog. Leírhatatlan, hatalmas élmény. Persze mindenki másképp éli meg! Nincs két egyforma szülés. Igaz, nekünk csak egy gyermekünk született eddig -vannak itt nálam tapasztaltabb anyukák is!-, de az életünk eddigi legszebb élménye volt. Próbáljatok meg úgy elindulni szülni, h. egy megismételhetetlen csoda részesei lesztek. Ne féljetek, és főleg ne szorongjatok tőle, mert az árthat! Nézzetek mindig előre, hiszen életetek egyik értelmét tartjátok majd a kezetekben/tartják oda a fejetekhez a végén. Ha azt kérdezik tőlem, h. fájt-e, akkor azt szoktam válaszolni: igen. De ki lehet bírni!!! És nem is a fájdalmakról akarok most írni, mert azt már úgyis hallottátok, olvastátok stb.. Ne ijesszen meg benneteket! Az élmény egyszeri és semmihez sem hasonlítható!!! Ha APA még nem döntötte el, h. bent lesz-e, akkor próbáljátok meg meggyőzni! Ott a helye!!! Nem maradhat ki ebből a csodálatos dologból! Kívánom nektek, h. szép és komplikációktól mentes szülésetek lehessen!

A szoptatási élményeimről majd máskor. És persze csak akkor, ha vkit érdekel! Most nem akarok túl hosszú és unalmas lenni!

Üdv minden újnak! Örülök nektek, és annak, h. bővül a csapat!

Márti
csmarti

Falina,

Szinte félek megkérdezni, de mi az a kacsáztatás? Ugye nem a katéterezéshez hasonló?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Csmárti:

Engem érdekelne a szoptatásos dolog is Kép
Rokica: a kacsáztatás azt jelenti, hogy a feneked alá tesznek egy kacsa nevü kütyüt, amibe bele tudsz pisilni, kakilni fekve.

hanee (22+0)
hanee

rokica,
hanee válaszolt,
katétert császár után felhelyeznek asszem, azt már tudom. de csak a felrakása kellemetlen. persze lehet h. már keverem az infókat, annyi dologról hallani kórházi fekvés közepette
f
falina

Rókica!

Mail ment.

Márti, te kis kakukktojás!Kép
Ezt nagyon szépen leírtad. El is mentettem.Kép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok,

A császárnál nekem akkor rakták a katétert, amikor már aludtam, szóval szerencsére nem éreztem semmit. A levétel tényleg nem a legkellemesebb.

Edina
12+6

nedinabp

Márti!
Szívemből szóltál! Mi is hasonlóképpen éltük meg Petra születését. És engem valahogy olyan nagy nyugalom szállt meg azon a napon, egyáltalán nem szorongtam, egyszerűen csak vártam, hogy találkozzunk Vele! És gyönyörű élmény volt. KépPersze, fájt nekem is, de ez nem olyan fájdalom, amit máskor érez az ember. Tudom, közhelynek hangzik, hogy ennek értelme van, mert közben egy kicsi baba jön világra, de tényleg így van ... és épp emiatt lesz csodálatos!

Jóéjt Mindenkinek!

Bogárka (23+5)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Márti!
Ez nagyon szép volt! Még sajnos nem élhettem át, de már nagyon várom. Nincs is bennem semmi más a szüléssel kapcsolatban, csak a várakozás -vagy már vágyakozás? Alig várom, hogy a kezemben tarthassam ezt a kis Emberkét. Sztem is ez lehet a legcsodálatosabb élmény a világon!
A szoptatással kapcsolatos élményeid engem is érdekelnének.

Voltunk ma dokinál és minden rendben. Picurkánk átlépte az 1 kg-ot, BPD 69 mm, fejvégü. Most nagyon büszkék vagyunk rá.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!
Már kezdtek elvonási tüneteim lenni, sokáig nem működött se a társalgó, se a chat. Még jó, hogy Hanee javasolta azt a chat oldalt!
Falima!
Elszörnyeszt, amit a kórházi viszonyokról írtál! Az ápolókban semmi emberség nem volt! Ilyenkor szoktam mondani, hogy gondolnának bele abba, hogy ők fekszenek ott kiszolgáltatva.

Ilyenkor gondolom, hogy milyen jó, hogy én kórházi dolgozó vagyok, és olyan helyen fogok szülni, ahol figyelnek a mamikra!

Betsy
25+5
Vendég

Patri Kép
Végülis tegnap nem voltunk a tanfolyamon. Vagyis elmentünk, de haza is jöttünk, nem mentünk be. Most volt valami csere, igy a Tamara tartott elöadást az érzéstelenitésröl, és talán jövö héten lesz szó a "szülés folyamatá"-rol.
A multkor meg kicsit elöttetek-mögöttetek ültem Kép

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Jó reggelt!

Tudja valaki a már tapasztalt anyukák közül, hogy szülés után rutinszerűen raknak-e valamit a baba szemébe? Valami gélről olvastam, de nem tudom pontosan, hogy mire való, és hogy Magyarországon szokás-e.

Ezenkivül.

Már második éjjel ébredek arra, hogy ilyen mensi-szerű, nem igazán görcsöket, de ilyen nyomást érzek, olyan mintha meg akarna jönni. Ez most micsoda? Ezek azok a Braxton-Hicks keményedések? De a hasam nem kemény... nem is fáj, csak úgy érzem belül azt a feszültséget, pont olyan mint amikor meg akar jönni. Volt már másnak ilyen? Mit lehet ellene tenni? Kell egyáltalán valamit? Olvasom, hogy sokan szedtek magnéziumot a keményedések ellen, úgyhogy eszem a mandulát meg beszerzek avokádót, állitólag ezek gazdagok magnéziumban.

rokica
14+2

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok lányok!
Már csak két nap és tali!!!!!!!!
Én már nagyon várom!
Jönn valaki Újpestről?
Úgy gondoltam nem megyek kocsival a parkolás miatt hanem metroval ugy is ott találkozunk!
Jövöhéten szabin leszek alig várom !
Köszönöm a szilvás tipeket(kaki)ügyben !!!!
Bejött!
Mindenkinek szép napot!
Rita 22

rita77

HaneeKép
A kacsáztatással kapcsolatban, bocsi, hogy megint beleszólok, de mint képzett, de nem gyakorló nővér nem állhatom meg.

Ugyanúgy ahogy a mesében a gólya nem tud enni a lapos tányérról, mig a róka a hosszú csőből képtelen enni, a férfiak és nők is igy működnek.

Az is pisil aki fekvésre van itélve, nem kelhet fel. Igy a férfiak kacsába pisilnek (olyasmihez hasonlít mint egy hosszúnyakú kancsó) a nők pedig ágytálba(anatómiai okok miatt). A nagydolog persze ágytálba megy mindkettőnél.

HaneeKép megint Kép
Ha úgy érzed nagyon kell mosni, vasalni akkor tedd meg, de az az érzésem akkor még megteszed legalább egy alkalommal. Ha nem fáradság és van rá időd és szeretnél a ruhácskákban gyönyörködni és megnyugodva nézni őket, MIÉRT NE?????? Moss, vasalj, vásárolj, ahogy csak jólesik.

RokicaKép én úgy tudom semmit sem tesznek az újszülöttek szemébe itt MO-on.
A menzi szerű görcsökkel nem tudok mit kezdeni sajnos, de ha előfordul inkább nézesd meg magad a dokiddal!

Jahhhhh, most látom 14+2 vagy! Nekem ebben a korban 1-2 napig az esedékes menzim alatt voltak ilyen tüneteim, sőt volt, hogy menzi ideje alatt barnáztam egy nagyon iciri-picirit.

Üdv mindenkinek,
MJ-Móni 20+6
mj__móni

Sziasztok,
Rita,
én Újpesten lakom, ha gondolod mehetünk együtt is... Kép

Márti,
ez tényleg nagyon szép volt!!!! Kép

Hanee,
nagyon bírom a levelezési stílusod Kép. Szerintem is várjál még egy picit a mosással, mert rájösz, hogy már túl régóta állnak a szekrényben a ruhák... Július még odébb van. Én április közepéig (33-34. hétig tervezek) dolgozóba járni, és május elején rakom rendbe a ruhákat.

Lányok,
úgy látom, hogy nem volt haszontalan a kiskönyves kérdés Kép

Szőrtelenítés:
én azt vettem észre (már Bencénél is), hogy mostanában lassabban nőnek a szőrök... Én épiláló gépet használok a lábamra, egyéb helyre pedig kozmetikust és a Páromat. Párom csak foznt igazít (hossz rövidítés), a kozmetikus, pedig könyörtelenül gyomlál... Ezt a módszert csak április közepétől fogom bevetni (akkor már otthon leszek), mert a szülésig úgyis legalább kétszer-háromszor el kell mennem. Mivel Bencét császárral szültem, de előtte rendesen vajúdtam (15 órát!), tehát én a szülés végére mindenhol csupasz lettem. Ezt borotvával csinálták (persze borotvahab nélkül). Szóval érdemes ezt saját hatáskörben megoldani, mert elég kellemetlen, ahogy a kórházban csinálják... Mivel és megint császárral szülök (90%), ezért a vágás mentén én már a kozmetikussal megcsináltatom a "helyet"...

Mirci (27!!!!!Kép Kép)
mircimama

Márti,

Olyan szép volt amit irtál, hogy el is pityeredtem... Pedig erős lánynak gondoltam magam....

Szoptatás engem is érdekel.....

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Márti!

Én is pityeregtem rajta egy kicsit, pedig már túl vagyok egy szülésen...

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok,

Dől belőlem a takony! Ti ezzel mit csináltok? Nem vagyok beteg és nem vagyok megfázva sem, mégis reggel, amikor felébredek, egyszerűen ömlik a takony az orromból, és ha elkezdem kifújni, utána a vér is. A vérnyomásommal nincs gond, alapvetően alacsony a vérnyomásom inkább.
Viszont allergiás vagyok a porra és a cicaszőrre.. és amikor tombol az allergiám akkor szokott ilyen lenni, de most nem éreztem, hogy bedurrant volna a dolog, csak reggelente ilyen. Az ágyat ráadásul tegnap takarítottam ki.. Ötlet?

Mircimama:
Én azt hittem, a kacsa is olyan, mint az ágytál Kép Szóval nálam egyre megy a kettő.. de az igazsághoz közel jártam Kép

Köszi lányok a tanácsot: Azt hiszem megpróbálom kibírni május elejéig a pakolászást. Addig még biztos kapok is ezt-azt Kép (meg veszek is).

Tegnap küldtem mailt a talival kapcsolatban! Aki esetleg nem kapta meg, jelezze itt, biztos ami biztos. Bár a rendszer egyetlen e-mailt sem dobott nekem vissza, nem tudhatom biztosan.

hanee (22+1)
hanee

Hanee,
az ágytálas témát szerintem félrecímezted, de nem gond... Kép

Én szőrtelenítésről, és a levelezési stílusodról írtam...

Mirci
mircimama

Sziasztok,

Vanda,

Ha el is tevesztettel azert millio kosziKép
Egeszen megfiatalodtamKép

Nekem szornyu volt az elso szulesem de szivesen vallalom megegyszer igy majdnem 6 ev utan. A fajdalom elmulik de a boldogsag megmarad.

Rokica,
En tokeletesen egyetertek veled, hiszen en is szoktam irni az oszibe, de szerintem assuk el a csatabardotKép

Udv,
Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Tettem fel képet a 4dröl az albumomba (profilomban a cim)

Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?