Új privát üzeneted érkezett!

Murr!
SZia! Welcome! Ha írsz egy emnailcímet, válaszolok mindenre, mert annnyira ráérek. Kép Eszterem 4 óránként vesz igénybe félórát+amit babusgatni akarom. Kép
az nlc a nőklapjacafé rövidítése (www.nlc.hu)
Greenolive!
Bogárka!
Szomszédok lennénk? Kép Én is Budatétény!
neet
neet

Ruzi!
Ha még érdekel a fókusz (így az nlc mellett) adj emailcímet, plíz! (De én se elejétől láttam.)
neet
neet

Neet!

Érdekel.

rozsacska@hotmail.com

Köszi

ruz
ruzicsky

Neet!
De jó! Kép
És azon belül merre? Mi Hűség utca (Háros és Kápolna között).

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

halihó
Kajamán! gratula! akkortájt tűntél el, mikor én jöttem, de emléxem rád! nagyszerű hír! nagyon boldog babavárást kívánok!

Moose, Biatorbágyon építkezünk, júliusban költözünk vidékre, már alig várom, mert a BAH csomópontnál lakni horror

Jucus, a TAJért csak akkor érdemes elmenni és sorbanállni, ha gyorsan kell, pl. nekem xi kerületinek egy nónapon belül kellett igényelni a kerületi születési támogatást, így elszúrtam volna azt a 60 rugót, ha a postásra várok

egyébként: DEC. ÓTA MAI NAPIG EGY BÜDÖS VASAT NEM KAPTAM AZ ÁLLAMTÓL
hanem januárban 1 hiánypótlási felszólítást (aláírva visszaküldve 1 nap alatt)
februárban meg még egyet, ettől aztán teljesen kibuktam: nem állt rendelkezésükre korábbi munkahelyeimről a munkáltatói igazolás, ezért "hiányos adatszolgáltatás miatt az ügyemben nem döntenek"
ez az első mhelyem
a könyvelő felhívta őket, elmondta, mire:
dehát ők ezt nem tudhatták

mindenesetre döntés azóta sincs. ja, és küldtek egy barátságos levelet is, hogy hamarosan lejár a TGYÁS jogosultságom, és igényelhetek GYED-et

mindjárt lejár, és én még a fityinget se kaptam
ha lenne kedvem, kamatostul kiverném belőlük

na, bocs, panaszkodtam egy sort. uff

mamák, ti szoktátok kenni a babák arcát/testét krémmel? vagy elég az olajozás+fürdetőkrémezés?

Isti tegnap megfogta a telefonzsinórt! és nem engedte el
s azt is mondja már, hogy igen, kb így: ökhö
örülök, ha nem lesz kuka Kép

az ágyban ő is rendszeresen keresztbe forog, nekünk is a 170xvalamennyis van, szóval a nagyobb, és kell is neki

fektetés: az ágy első két lábát kicsit meg kell emelni, alá kell tenni fadarabot vagy egy lexikont, így ha háton fekszik, akkor se meg félre a buki, mert picit feljebb van a feje
ezt a kórházi védőnéni mondta

egyébként hason Isti is csak akkor van, ha a közelben vagyunk, éjjel háton, nappal meg soxor oldalt is - oldalthoz kispárnával a hátát kitámasztom
a bal oldalán fekve könnyebben pukizik (arra "megy" a vastagbél), szóval ez nagyon nyerő, szeret így feküdni, és összegömbölyödni

Neet, a kaki-dolog nálunk is elég lassú
hetente 1x, de többet nem buzerálom se kúppal se mással, hasa nem kemény, uaz, mint Esztinél, előbb utóbb magától is kinyomja, hát akkor rá is bízhatjuk a dolgot Kép
írnál nekem is a fókusszal kapcs.?
köszi, puszi,
v

votiv 8)
votiv

Neet, koszi az infot Kép

Ruz, neked is, a buraja alapjan azt hittem, izmosabb az ormanyos Kép En egyszer piros meg rozsaszin sziv alaku parnakat vettem, de vissza kellett cserelnem... Most sotetkekek vannak az agyban, de a gyerek biztosan ugyesebben atrendezi majd a lakast a sajat elkepzelesi alapjan a jatekaival, aztan apa nezhet Kép

Ancsi, en Bondex szintelen lakkal kentem le a hazi keszitesu pelenkazonkat, amit aztan kostolgatott is a gyerek rendesen, es nem lett tole baja. "Megfelel a DIN EN 71 szabvany kovetelmenyeinek. Nyal-/izzadsagallo. Gyermekjatekon - kiszaradas utan - az egeszsegre nem artalmas." Valami S.Dyrup & Co. AS gyartja, "a dan kiralyi udvar szallitoja". A Praktikerben vettem, vonalkod 3 147773 048765 (meg ilyen azonositokat nyomtak meg a cimkejere: 44820090 es 300867 30487607). Na remelem mostmar megtalalod! De jo neked, hogy a plussoknek nem hullik a szoruk Kép
moosejaw

Votiv, ugy konnyu, ha mashol van a porolas meg felfordulas. Hat akkor tovabb torom a fejem hogy kene csinalni. Ro**dt hivatalok, es csodalkoznak, hogy egyre kevesebb a gyerek! En is irto pipa vagyok pont emiatt, de mar irtam multheten... En valami kremfurdot hasznalok, ami 1/3ad resz baabapolot tartalmaz, csak akkor kremezem be az arcat, amikor tiszta pirosra dorzsoli a kuszassal.

Murr, szia, latom Neet mar valaszol neked, ugyhogy en csak kerdezek inkabb: milyen idosek a lurkok? En is harmat szeretnek Kép Es hogy birja a macska a kikepzest? Es Te?
moosejaw

JA, Nyugos Nyulnak nemsokara megjelennek a felso fogai. (Remelem fenn is csak az elso veszes, es a tobbi mar konnyebben kibujik. Hu, annyira duzzadtak, nem csoda ha faj neki!) Ketsegbeesett Szarvas mar epp azt hitte megint az osszes jatek dogunalmas meg o is, de mikor bekente Nyul inyet azzal a husito kencevel, amit a Varazslok keszitettek az aprosagoknak, az azonnal abbahagyta a sirast es elkezdett nezelodni. Felfedezte peldaul a faliorat (a piros masodpercmutato elbuvolo es eleg gyorsan szalad), ugyhogy most a sator minden pontjan azt figyeli milyen erdekessegek vannak meg a magasban Kép Lehet, hogy Ketfogu Nyul nemsokara Negyfogu Nyul lesz, es kimarad a Haromfogu nev, de legalabb konnyebb a torzs elete, ha nehany napig ugyanugy szolithatjak.
moosejaw

Jucus!

Én is készültem ma menni reggel, de Timi nehezen aludt el én meg hulla voltam, úgyhogy talán holnap! Túl vagy a varratszedésen? Minden oké?

Neet!

Nekem is írj légyszi Fókusz ügyben, mert senki nem válaszolt a kérdésemre! Köszi szépen!

Votiv!

A kerületi támogatáshoz nekünk nem kérték a taj-t!
Én csak akkor krémezem be Timit (fürdetőkrémmel), ha látom, hogy száraz a bőre!

Moos!

Én úgy tudom, hogy a babák a piros és a sárga színt látják először, biztos ezért tetszik neki a piros mutató!
Olyan ügyes anyukám van! Készített Timinek piros és sárga művirágokból egy mobiljátékot, amit damillal a kiságy fölé tettünk! Timi tegnap óta annak vigyorog meg dumál!

Ildi
ildi76

Szegény Jucus Kép . mit tudsz csinálni a cicikkel?

Votiv! BAH? ???????? én meg totál Érdre képzeltelek valamiért, vagy Diósdra. Mi van az én fejemmel? Kép Vagy a Biatorbágyot említetted, és emiatt...? A BAH-nál van ilyen szép nagy kertes ház, mint aminek a fotóját betetted??? (te voltál rajta kendőben, pocakkal+papa, plusz jó nagy nappali, és látszik, hogy emeleten van a többi helyiség)

Moos, szerintem add meg a telefonszámodat, mert simán lehetnél a különleges baba-mama tudakozó! Kép Épp Vera tanácsára elkezdtem gondolkodni, hogy mi a francos lakkot használjunk, mikor te beírod a frankót. Már nyomattam is haza a papának mélben az adatokat.
A plüssök után nem kell takarítani sem Kép, és próbálgathatom őket a hasamhoz, habár már nagyon unják, hogy mindig az aktuális csecsemő méretű plüssöt szólítom Kép .
Tényleg van kissátratok? Mert majd én is szeretnék a kőcnek, de egyelőre nem ebbe a lakásba, mert 20 m2 a szoba, és abban kell nekünk és a kőcnek is laknia, és már most tele van, egy csomó mindent ki kell deportálnunk, hogy egy kiságy és egy kiskomód elférjen.

ancsipancsi

Ildi! a 16 hetes konrollra a maszek rendelőbe, vagy a kórházba kell menni?

ancsipancsi

Zozi, nem találom sehol az Aktuális/babahalált Kép

ancsipancsi

Sziasztok!

Köszönöm a meleg fogadtatást!

Neet: az email címem csontos.eszter@mail.tvnet.hu
Nagyon megköszönném a választ, vagy bármit, amit szerinted érdemes tudni.

Moosejaw: A nagyobbik fiam 5 éves volt óktóberben, a kisebbik 2 szintén októberben. Nekem bevált a 3 év korkülönbség több okból is:
- A nagyobbik már nappalra szobatiszta volt, mire a kicsi jött, egyedül el tudta venni a poharát és ivott (mikor legyen szomjas, ha nem szoptatás alatt), és már meg lehetett vele beszélni egy csomó mindent.
- A nagyobbik már óviba járt (bár előtte 1 évig bölcsibe is), így amikor nem volt beteg, csak a babához kellett igazodnom. Ha ő aludt, én is tudtam pihenni egy kicsit.
- Mikor nagyobbak lettek, soha nem volt köztük vetélkedés (ki erősebb, ki okosabb). A kicsi imádja a bátyját, elfogadja, hogy ő a főnök, és ez sokat segített a kezdeti féltékenység legyőzésében is. Már 1 éve, hogy tényleg tudnak együtt játszani.
Nekem ez bejött, úgyhogy most is őszi babám lesz. November 1-re vagyok kiírva, de reménykedem, hogy kicsit csipkedi magát, és ő is októberi lesz. :-)
A cicákról csak annyit, hamar megtanulták, hogy egyetlen menekvés van: minél magasabbra. Soha egyik sem próbálta bántani a fiúkat.

Bocsi, hogy hosszú lettem. Pussz mindenkinek:

Murr
murr

Ildi, a pirosat mar feleve imadja, szoval ez nem ujdonsag, csak az hogy egyre tavolabbi es egyre aprobb dolgokat nez ki maganak. Ja es hogy egyre eroszakosabb, most is nagyon duhos, hogy nem veszem le neki Kép

Ancsi, fejbol azert nem lokom az infokat, tiz perc mindig kell, amig elokeresem, szoval a telefon nem menne. Es mennyit kereshetnek vele? Kép A parom kijelentette, hogy a gyereknnek mar most tobb jateka van, mint neki valaha is volt, pedig meg a ruhasszekrenyben rejtegetett keszleteket nem latta meg... Egyebkent meg nincs olyan sok, szerintem neki volt nagyon keves. Kép Forum, Aktualis, Tovabbi temak es ott keress "baba"ra, meglesz Kép

Minden Mesekonyvek Birtokosa, o Kisun, a heten lattam egy filmet a spektrumon a Heidi cimu regenyrol, es rakerestem, de itthon csak angol nyelvu kaphato. Megvan neked? Mert akkor probalom az antikvariumokat.

Ja Votiv, idojaraskremmel kenem be az arcat seta elott. Na ennyi.
moosejaw

ancsi, nem itt van, hanem a noklapjan...

sziasztok lanyok!
elegge elmaradtam, de EMilia ket emberes baba, most a papa is lelepett Libanonba penzt keresni, ugyhogy csak 20an megyunk Isztambulba, viszont azota csak olben hajlando aludni...
ejszaka dorbezolunk ket orankent altalaban, es most nincs itt a pap, hogy setaltassa, mert kendoben aludt mar 4 orat is
nappal elofordul, hogy 2,5, 3 orat is alszik
tegnap 8-12ig aludt, de utana allt abal, szoval ezert sem nagyon irkalok

anyukam meg idegesit, hogy nem hizik a baba elegetKép
a gyerekorvos meg nem jott, most hivhatom fel, hogy mi van!

Kép
babarozsa

Murr, engem meggyőztél Kép, én is legalább 2,5 korkülönbséget szerettem volna, csak a párom akarja hamarabb a másodikat. Vicces, mert még az első sincs meg.

Moos, köszi. A mostani Kismama magazinban ír Szily (indexes újságíró) egy vicces cikket arról, hogy hány éves kőcnek milyen játékot kell venni.

Szegény Babarózsa! Ne hagyd magad azért teljesen felidegelni.

ancsipancsi

Sziasztok!

A Szent Imrében szeretnék majd szülni, és orvost keresek. Balogh doktorról csupa jót olvastam és a tapasztalatom is nagyon jó (ő az orvosom), de sajnos ő októberben, amikor a baba születik, egy továbbképzésen lesz. Így nem vállalta a szülést.Tudom, mindenkinek más orvos a jó, de azért örülnék neki, ha leírnátok a véleményeteket. (Sajnos a korábbi írásokból nem mindig derül ki, ki az orvos). Főleg mivel páran már nemsokára túl is lesztek a szülésen, így lesz véleményetek a terhesség alatti és a szülés alatti hozzáállásról is. Esetleg ismeri valaki Bálint Sándort?

Köszönöm!
jazmindia

Ancsi!
Én most még utoljára a magánba fogok menni a 6 hetes kontrollra, mert nem akarok az Sztk-ban izgulni, hogy előre vesznek-e, mivel szoptatok, hogy ne kelljen órákat várni! Amikor az Sztk-ban voltam múltkor ( még a terhesség vége felé), akkor 3/4 órát vártam csak a személyik beszedésére! Szóval én most a magánba megyek, egyébként elvileg ahova szeretnél vagy tudsz menni!
Valamikor most mész majd AFP vizsgálatra, ugye?
Én másodszor lehet, hogy meg sem fogom csináltatni, annyi felesleges idegeskedést okozott! Te se idegeld magad előre!
De jó neked! Az én párom nem akar még egy babát, pedig eddig úgy tudtam akarna! Kicsit elszomorodtam, de remélem pár év múlva meggondolja magát!

Murr!
A féltékenységet hogyan kezeltétek a nagyobbnál? Meddig tartott?

Baba!
Isztambulban lesz netetek?

Ildi
ildi76

Ada !
Akkor majd legközelebb ....

Bogárka ! Így már értem a nickedet is Kép

Hajnali egykor felkeltem arra , hogy görcsöl a hasm ( mintha hasmenésem lenne de még sincs ) . Mensi szerű már volt de az teljesen más .
Lázam nincs , torkom nem fáj , úgyhogy remélem vírus kizárva .
Lehet , hogy csak egy szimpla enyhébb gyomorrontás ( azóta jobban vagyok , de még nem tökéletes ) , de a barátnőm ijeszteget , hogy a szülés is kezdődhet így . Az még nagyon korai lenne. Vkinek volt hasonló ?

Kép
Kép
greenolive

Greenolive!
Hány hetes is vagy?
A hasad is keményedik miközben görcsöl? Szerintem, ha nem és vérzés sincs, akkor biztos csak emésztési gond! De, ha nem leszel jobban, jobb a dokid megkérdézni!
ildi76

34+1 . Nem keményedik ( igazából ilyen keményedés sosincs, azaz mintha egyszer-kétszer lett volna ) , vérzés sincs .
Köszi .

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok!

Végre mindent végig olvastam!
Nagyon jó volt találkozni Bogárkával és Greenolive-val -vel:-)))
Végre tudok a nevekhez arcot is párosítani!
Sajnálom Ada, hogy veled nem találkoztam, de majd jövőhéten!
Levoltam döbbenve mennyi kismama volt tegnap,
ennyi kismamát egyhelyen még soha nem láttam!:-))

Egyébként mindenkinek üzenem aki még csak gondolkodik rajta, hogy járjon el tornázni!
manó27

Neet!

Hagy kérjelek meg, hogy nekem is küld el amit Murrnak válaszolsz mert ő olyan jól összefoglalta a kérdéseit,(látszik, hogy tapasztalt)kiváncsi vagyok a válaszaidra!!!

Előre is köszönöm!
manó27

Ildi, Votiv!
Info ment, most már titeket is "nyaggathatnak" érte. Kép
De mielőtt még valaki azt hinné, h itt osztom az észt, hozzá kell tennem, h én sem láttam az egész műsort, és véleményt meg nem alkotok, mert csak az egyik oldalt hallottam félig.

Murr, mél ment, nézd meg légyszi!

Jucus!
Ebcsont beforr, cic is, csak győzd kivárni. Garmastant használd, nagyon jó!
neet
neet

Ó Szarvasok Szarvasa, Nyulak Anyja, Moosejaw!
Heid megvan, de németül... ha ez néked segít, akkor szólj, és postázom (ráadásként egy kötetben van Johanna Spiri másik két regényével ["Gritli" és "Dori"]) Kép

Votiv,
Dóri 6 hetes koráig vizen kívül semmit nem használtam, a gyerekorvosom tanácsolta, azóta fürdetőkenőcsöt, ill. hetente kb. egyszer egy csipetnyi babasampont. Kép
kisün

Jucus,
garmastant én is használtam, nagyon jó! Kép

vera
kisün

Manó!
Mélcímet lécci lökj be ide, h csak rá kelljen klikkelnem, jó?
neet
neet

Babarózsa,
mit jelent az, hogy keveset hízik? Hátha meg tudlak picit nyugtatni: Dóri ált. heti 80-100 grammokat hízott az első 3 hónapban, ami kicsit kevésnek számít, és jól fel is izgattam magam emiatt, de a gyerekorvosom megnyugatott, hogy Dóri teljesen egészséges, nő és fejlődik, nyugodt, és ezért nem kell aggódni, vannak ilyen gyerekek. Kép

vera
kisün

Szia Murr!
Én decemberben szültem a Tétényiben, az alábbi tapasztalatokkal:

A szülőszoba:
- saját hálóingben vagyok, vagy bentiben?
Én saját cuccban voltam, de kórházi is van. Az apának is adnak kórházi cuccot, de mi azt kértük, hogy ö is saját ruhájában legyen, csak annyit kértek, hogy világos ruhát hozzon.
- lehet inni vajúdás alatt?
Bármit ihattam és ehettem amit hoztam.
- tudok saját zenét hallgatni?
Igen, de célszerü hoznod valami magnót, mert csak egy van nekik.
- mennyire általános a gátmetszés?
Ezt nem tudom, kíváncsi lennék a statisztikájukra. Nekem nem volt gátmetszés -pedig elsö gyerek!-, csak egy kicsit repedtem, de nem volt vészes. Én megbeszéltem a szülésznömmel elöre a gátvédelmet, és vittem saját gátolajat is, ezt használta a szülésznöm a kitoláskor. (Lehet szülésznöt is választani.)
- utána együtt maradhatok a babával?
Igen, még a szülöszobán megszoptattam, mikor mindennek vége, akkor kb. 1 órát voltunk bent hármasban. A gyereket is a szülöszobán teszik rendbe, nem viszik el.
Utána:
- éjjel-nappal velem marad a pici?
Igen. A legelején elviszik megfigyelésre pár órára, utána már 24 órás rooming-in van. Ak akarja, a csecsemöosztályon is hagyhatja bármeddig, de én nem javaslom.
- a babákhoz a vizit körbe megy, vagy be kell tolni őket?
Is-is. Ha jól tudom, két gyerekorvos van, az egyik bejött, a másiknál én vittem be.
- tényleg nem kapnak pótlást?
Csak akkor nem, ha külön kéred, hogy ne kapjon! Cukros vizet alapból adnak :-(
Én külön szóltam, hogy SEMMIT ne adjanak neki, ezt a papírjára is felírták, és be is tartották. :-) De mindenképpen nyomatékosan szólj nekik, hogy nem kérsz pótlást. Egyébként úgyis veled veled van éjjel-nappal, a vizsgálatok és a fürdetés alatt pedig ott lehetsz mellette végig.
- az apa és a testvérek találkozhatnak valahogy a picivel, vagy csak hazamenetelkor?
Csak üvegajtón át láthatják , a kórteremben tilos a látogatás. Egyébként minden szobájuk egy vagy kétágyas. Ha az apa nem lesz bent a szüléseden, akkor közvetlenül a szülés után láthatja/foghatja személyesen. Csak a gyerekosztályon tilos a látogatás.

Ha lenne még bármilyen kérdésed, szívesen válaszolok!
Üdv mindenkinek
dideki2

Sziasztok!
Tök jól esett, hogy még emlékeztek rám! Az az igazság, hogy a nagy várakozás után föl sem fogtam a dolgot! Kép
Moose, 3 év és egy hét lesz a gyerekek között Kép
(a kisfiam egyébként nov. 1-jén született)
Még nem voltam dokinal, majd csak a 7. héten gondoltam. Úgy döntöttem, hogy a Balogh dokihoz megyek terhesgondozásra. Fogadni meg senkit sem akarok, csak majd szülésznőt.
TEgnap jól beégtem, elmenetem az előadásra, mert azt hittem, hogy a honlapon föltüntetett mind a 4 doki ott lesz, így megnézhetem magamnak a Baloghot, erre csak Urbán Márta volt... Tapasztalt előadásozók! Ez mindig így van, hogy csak egy doki van ott?!
Ancsi! szerintem a kiságyat meg a komódot minél előbb csináljátok meg, hogy a káros "lakkgőzök", ha vannak, esetleg, elpárologjanak. Bár ez szerintem semelyik lakknál nem árthat.
Neet! küldd el légy szíves nekem is, mi volt a fókuszban! köszi! Cinkékkel mi van? Nálunk mostanában elkoptak. Kép
Bocs, ha valakit kihagytam, már én is jogosan vagyok szenil! Kép)
Ági
kajamán

kajamán

Neet!

bianka-25@freemail.hu az e-mail címem!
Előre is köszönöm!

Dideki!

Ki volt a szülésznőd???
manó27

Kajamán!

A honlapon meg a füzetben mindig több előadó van feltüntetve, de csak 1 doki szokott lenni plusz egy asszisztens (szülésznő pl), de az sem mindig!
Nem lehet tudni sajnos előre, hogy melyik doki lesz ott! Egyébként én is Balogh dokihoz járok/jártam! Meg voltam elégedve!
ildi76

Kisun,
heti 100g korul, szerintem is ok, csak allitolag ano en tobbet hiztem, es anyu szerint ez gondKép
de megkerdezem a gyerekorvost, es akkor O is megnyugodhat!

Kép
babarozsa

Ildi,
lesz, azaz mar van is!Kép
de majd csak 20a utan tudok irni, mert meg butorozni kell a lakast

Kép
babarozsa

Manó,

Horváthné Kondor Kata volt a szülésznöm

Dideki
dideki2

Dideki!

köszönöm
Nem tudod magánba megadni az elérhetőségét??
Illetve még lenne egy két kérdésem hozzád....

Nem választottam még szülésznőt, mert még nem ismerem egyikőjüket sem vagyis tegnap a Mészáros Erzsébetet már láttam előadáson.
manó27

Csajok!
Küldtem mindenfélét amit értem, ha valakit valamiből kihagytam, az sikítson, és plíz ne haragudjon, de kezdem elveszteni a fonalat. Kép
neet( az informátor)
neet

Neet!

Nagyon köszönjük neked!!!
manó27

Neet!

Elküldenéd nekem is a sztorit?
zsuzzzsi(kukac)freemail.hu

Előre is köszi!
zsuzzzsi

Neet!
Nekem meg azt írd meg merre laktok! Kép Lehet, hogy tényleg tök közel vagyunk egymáshoz?

Greenolive!
A nick-em eredetileg a vezetéknevemből jön (ami megegyezik az autó nevével), és ez játszott kicsit bele az autóvásárlásba is (vagyis én viccesen megjegyeztem a páromnak, hogy milyen poén lenne, ha Bogarat vennénk, erre ő már csak olyan hirdetéseket volt hajlandó nézegetni - de végül nem bántam meg, hűséges kis autó Kép )

Bogárka (akinek az autója és a neve is Bogár Kép)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Mano,
e-mail címem: kucs@ freemail.hu
Akár privátban, akár itt válaszolok neked.

De szívesen válaszolok a fórumon is. Igazából nem értem, hogy a kórházról szóló dolgokról miért privátban értekeztek? Hiszen erröl szólna ez a topic...
Nagyon hasznos lenne, ha megosztanátok a többiekkel is a Tétényiröl szóló híreket (pl: RTL Klubos riport! Én sem láttam sajnos, és érdekelne) Vagy a szülésröl, orvosokról szóló tapasztalatokat! Sok új is olvassa ezt a topicot, segítsünk nekik, ne magánban levelezzünk!

Neet, szerintem te is feltehetnéd a szüléseddel kapcsolatos tapasztalataidat, sok embert érdekelne, nemcsak Murrt!
Üdv Dideki
dideki2

Sziasztok!

Aki esetleg Dr. Barna Istvánnál szült, az mesélne róla, hogy milyen? Nagyon megköszönném!

Ildi: a féltékenység talán a gyerekágyas időben volt a legrosszabb, miután összeszedtem magam egy kicsit, igyekeztem úgy csinálni, hogy amíg a pici úgyis rengeteget alszik, addig mi ketten játszottunk, meséltünk a másik szobában óvi után. Később, amikor már nem kellett "folyton" szoptatnom, hétvégeken mindig kitaláltunk valami programot csak mi ketten. No meg az apuka és a nagyszülők is sokat segítettek.

Dideki: Nagyon köszönöm a tájékoztatást

Sziasztok!

Murr
murr

Szia Neet
Most utálni fogsz..Én vagyok az ötvenedik. Nekem is elküldenéd a fókuszos riportot?:dickinson.melinda@chello.hu
2 hét múlva szülök, és nem volt még elég a riogatás a terhességem alatt
De azért jobb tisztán látni
Köszi
Meli
meli28

Dideki!
Feltettem a szülésélményt még amikor aktuális volt. Azóta nem írogatom, mert bár nekem minden nap értékes az a nap is, más talán unná. De ha érdekel, dec.13 vagy 14.körül megtalálod, pontosan már nem emlékszem, asszem 14.én írtam. A többit meg azért küldtem privibe, mert először csak 1 ember kérdezte, aztán egyre több, és így alakult. De igazad van, egyszerűbb lett volna itt. Viszont én sem láttam az egész műsort (ezt mindenkinek megírtam, ugye?) így nem akarok senkit félrevezetni, meg eléggé csak az egyik oldalt lehetett hallani, az meg elég kevés. Na és annak is csak a felét hallottam és azt is lázasan. Szóval... Kép

Bogárka!
Lecsekkoltam a térképen, elég messze lakunk, én már szinte Diósdon.

neet
neet

Murr

Én csak fogok nála szülni, 2 hét múlva, majd írok hogy milyen volt
Egy email címet majd kérek tőled
Meli
meli28

Akkor közkívánatra idekopizom, de vegyétek figyelembe az előzményeket, amikről már írtam, mielőtt véleményt alkotnátok akár az eseményekről, akár az én rövid összefoglalómról.

Szia!
Fókusz tegnap:
(már amennyit lázas fetrengésemben ki bírtam venni): egyik bp-i H-ban
az elmúlt időszakban 2 olyan eset is előfordult, ahol a mamák tervezett
csaszira készültek, de nem csasziztak meg őket, van, akinek
vakuummal vették ki a babát. EZ a 2 eset halállal végződött (baba), és
a mamák, joggal, keresik a bűnöst. + csatlakozott hozzájuk egy3.
akinek megmaradt a babája, de őt is végig vajúdtatták, azt már nem
tudom, h végül csaszi lett-e vagy belőle is kipréselték. (Rád gondoltam
egyből, meg Jujira, de ezek szerint nem ti voltatok. Jujival a cseten
egyeztettem)
Aztán ki volt írva, h illusztráció, de simán rá lehetett ismerni a mi H-
unkra, meg az id. Barna doki (Névvel) magyarázott is valamit, de azt
nem fejtettem meg, ill. elfelejtettem.

Ja, és ami még eszembe jutott, nem tom, fontos-e, hogy a nők picik voltak, a babák meg nagyok. Legalábbis az egyiknél, a másikat nem tudom pontosan. De ezek így túl kevés infok, pl anyukám is 45 kiló volt, én meg 4... normál szülése volt, mindenféle varázsszer nélkül. Well, 28 éve...
neet
neet

Meli! (meg aki még a finish-ben van)
NE ezeket olvassátok vagy hallgassátok, mert begolyóztok a szülésetekig. Veletek biztos minden rendben lesz, nem kell előre aggódni. Tessék a pozitív hozzászólásokat olvasgatni, és lélekben a nyugis babaszülésre felkészülni. Rossz dolgok mindig is voltak meg lesznek, de ti most ne ezekkel foglalkozzatok. Az idei év már úgyis hozza a maga statisztikáját, ti már javítani fogtok rajta! Punktum.
neet (a szigorú) Kép
neet

Neet

Köszi a biztatást, teljesen igazad van. Pozitívan kell hozzáállni, különben az ember bedilizik.
Én személy szerint megbízok a dokimban, ez az egyetlen amit tehetek.
És különben is a márciusi babákat a húsvéti nyuszi hozza, tehát baj nem lehet..
Meli
meli28

Murr! Köszi a választ!

Érdemes lenne megint írni, hogy ki hány hetes - név mellett zárójelben! Mit szóltok? Jó lenne tudni kiért lehet drukkolni legközelebb! Én már nagyon elvesztettem a fonalat, hogy ki hány hetes és kinek van már babája! Persze a régieket tudom, de a "fiatalabb korosztályt" keverem!
ildi76

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?