Új privát üzeneted érkezett!

Csillám!

Naaaaaaaaaaaaaaaa, ne kenődj már úgy el!
Remélem nem bennem!
Próbáld te is túltenni magad, tudod a lényeg a pocidban vanKépKépKépKépKép
Tessék örülni és küldeni nekem legalább egy darab ilyet:Kép
Puszi

Kép

Kép
megann

Lányok, mi ez a felesleges veszekedés???? Tessék boldog kismamának lenni Kép

Uxi, ne haragudj, hogy itt ismeretlenül beleszólok, de szerintem egy pár napra irasd ki magad... az előző terhességemnél én is véreztem, nem irattam ki magam és utána nagyon bántott a lelkiismeret, hogy lehet, hogyha fekszem otthon, akkor nem veszítem el!!!! Egyébként fel a fejjel, ismerek olyat, aki végig pecsételt!Kép

Böbe
baba76

Csillám!

Átkukkantottam!
No commentKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

MegannKép

Nem benned!
Amint látom ,te már rájöttél ,hogy kibenKép

Aranyos vagyKép
Gratulálok a kiskönyvedhezKép

A hasam nekem ÓriásiKépKép

Csilla
csillam

Sziasztok!

Pocakpacni!
De aranyos a kiskutya! Ránézek és elolvadok. Kép Én is nagy kutyarajongó vagyok, mióta az eszemet tudom, van kutyánk. Majd teszek fel az enyémről is képet. Kép

Megann! Gratulálok én is a kiskönyvedhez. Nekem már három hete van, akkor voltam először ultrahangon és utána nekem rögtön el kellett mennem a védőnöhöz a terhesgondozóba, így mindjárt kaptam is kiskönyvet. Arra gondoltam, hogy azt jobb, ha az ember magánál hordja nem?

Nekem elég nagy a hasam. Pedig nem eszem sokat. És ha nem eszem sokat, akkor mindig beesik. De most nem. Kép Persze fel is vagyok puffadva, én olyan puffadós vagyok. Kép

Ahogy így olvasgatom a topikot, úgy érzem, hogy mindenki orvoshoz, meg ultrahangra rohangál, ezzel szemben én eddig csak egyszer voltam orvosnál, meg ultrahangon. De gondolom, ha nincs gond, akkor nincs is miért orvoshoz, meg ultrahangra menni. 3D-s vagy 4D-s ultrahangra is szeretnék menni, de én úgy gondoltam, hogy kb. csak a 25. hét körül, amikor már jól látszik minden.

Eszter
9+4
pipacsvirág

Hú hirtelen jó sokat írtatok...alíg találtam meg mire is válaszoltatok.

Viki, ne haragudj, hogy ha kicsit durva voltam, azért is írtam több választ, mivel nem tudtam, mi áll a háttérben. Mindemellet, ha csak a gondolata is felmerült annak, hogy megtartsa a babát már akkor is érdemes utána nézni dolgoknak, vagy utána kérdezni.

Másrészről természetessen az orvos a nagyobb hibás, ha ezt nem nézte és nem is szólt! Én bizti váltanék!

Megann,
igazából téged sem értelek... itt a neten talán a fél ország tudja hogy terhes vagy pont a családod nem???? Persze itt is sok okos dolgot lehet megtudni, de azért az anyukádtól méginkább, nem?

Lehet, hogy csak én vagyok ilyen különc, de én mikor megtudtam a két tesztet, a férjem és az anyukám tudta meg elsőre! És anyuval tudtunk is okosságokról beszélni. Kb a 6.héten mikor megtudtuk, hogy élt a baba, és növekszik, akkor avattuk be a család többi tagját, és mindenkivel tudattuk, hogy biztosat, csak a 12.hét után lehet mondani!

Nem értem mért kell ebból ekkora ügyet csinálni?

Sajnos a mostani leveleket, most fogom olvasgatni, azokhoz esetleg később szólok hozzá.

Üdv. Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Szerintem mindekinek szíve-joga ,hogy mikorra tervezi megosztani a családdal a nagy hírt!!

Mindamellett ,hogy nekem az elejétől tudták(a lombik miatt) ,nagyon sokan csak a 12.-hét után mondják meg a családnakKép

Ha nem lombikos lennék,én is csak a 12-13. hét után mondtam volna el.
Sokáig még gratulálni sem engedtem senkit,mondván hogy el ne kiabáljuk.

Csilla
csillam

Prüntyi,

tudod, nem mindegy, hogy milyen a család... Nekem az első terhességnél fel sem merült, hogy ne szóljak a családomnak. A legnagyobb csalódást mégis az anyukám okozta. A 6. hét utáni Uh-on láttuk a babát. Megkértem, hogy a 12. hétig ne szóljon senkinek. Mert csak utána lesz biztos. Aznap négyen hívtak fel (unokatesók) hogy gratuláljanak. A 8. héten elhalt a baba. Én iszonyatosan szenvedtem, hogy akárhova megyek, mindenki erről faggat. Kép Voltak nagyon tapintatlan emberek is (pl. láttam e?, vagy a műtétre mondták, hogy abortuszom volt)

Hát néha ezért csinál belőle az ember nagy ügyet...

Böbe
baba76

Sziasztok!

Úgy gondolom, hogy mindenkinek a magánügye, hogy mikor mondja el a nagy hírt a családtagoknak. Gondolom Megann is már alig várja, hogy elmondja, viszont babonás, meg hát tényleg jobb ezzel még várni, és azt is megértem, hogy azért addig is kell beszélni róla valakivel, mert az ember nem tudja magában tartani, és erre pont jó ez a fórum, ráadásul ugyanolyan kismamákkal oszthatjuk meg az érzéseinket.

Még én sem mondtam el az egész családnak, várok is még vele, nem kell elsietni semmit, mert aztán ha történik valami, akkor meg tényleg nem esik jól magyarázkodni, hússzor elmesélni ugyanazt a szörnyűséget.

Kellemes napot mindenkinek.
pipacsvirág

Ja és az anyukák is néha nem sokat tudnak segíteni... az én anyum egy szempillantás alatt terhes lett és a szükséges vizsgálatokon túl semmivel nem kellett foglalkoznia...

Én Utrogestant kaptam, feküdnöm kell stb.

kicsit más a terhességünk...
baba76

Sziasztok!
Böbe, Évi, üdv a csapatban KépKépKépKépKép

Zsuzska,
de jó hogy írtál. Időnként nézz ránk, és jelezd, hogy mi van Veled!

Megann,
a kajálással nekem is gondjaim vannak. Tegnap este (úgy 11 felé) befaltam egy doboz tejfölt 3 nagy kovászos ubival, reggelre meg annyira fájt a hasam, hogy felkelni sem nagyon tudtam.
Pedig én próbálok normálisan étkezni, de ha egyszer megveszek valamiért, akkor nekem annyi...KépKépKép gondolom Te is így voltál a csokival!

Uxi,
szorítok Neked, hogy minden rendben legyen. Tényleg pihenj sokat, az biztosan jót tesz!!!

Böbe,
nekem egy az egyben ua a gondom, mint Neked.KépKépKép Amikor felkelek, akár fotelből, akár az ágyból úgy megfájdul a hasam, hogy meg kell állnom egy pillanatra. És meg is vagyok fázva egy kicsit, úgyhogy napjában 20-at tüsszentek, ami szintén igen kellemetlen. Szinte belenyílal a hasamba a fájdalom. Neked is ennyire erős?
Szerdán megy dokihoz és meg is kérdezem tőle, hogy ez normális-e?

Csillam,
Ne is fájdítsd a fejed ezen többé. Én direkt nem akartam ebbe az egészbe belefolyni.
Azért örülök Nektek, és ennek az egész topicnak, mert sok pozitív energiára van szükségem, amit itthon nem kapok meg (igaz történnek szörnyű dolgok itt isKépKépKépKép)!Egymás támogatásából viszont erőt merítek, még a nem nekem szánt írásokból is. Úgyhogy csak fel a fejjel.

Kati (14+6)
Vendég

Sziasztok!

Újra köztetek Kép
Még nem volt nagyon időm végigolvasni a 4 nap termését...

Megann!

Tényleg sok mindenben hasonlítunk. Én ma megyek a 12. heti UH-ra. Kiváncsi vagyok mekkorát nőtt Kép Kép

Kár, hogy nem tudtam többet írni csütörtökön, én is végigjártam az Örsön a terhesgondozós mizériát. Aztán kiderült, hogy kereshetem meg a területi illetékes védőnőt. Na nem baj, már van kiskönyvem is, csak nem is tudtam, hogy ennyi felé kell menni ügyintézni.

Te is zuglói vagy?

Mi volt az, amit Orsi írt, nem értettem Kép
Csalódott az uzsiban, nem volt egyágyas, meg valami még nem volt....

Mindenkinek kellemes napot, nekem kicsit jobb kedvem van, hogy süt a nap.

Tegnap jöttem haza Rómából, így ismeretlenül is eszembe jutottál. Kicsit féltem terhesen a repüléstől, de az vígasztalt, hogy neked sem volt semmi bajod. Kép

Puszi mindenkinek, Vuk
vukkocska

MegannKép
Bocsika, hogy nem jöttem, volt egy "könnyű kis" foghúzásom KépKépKép

Ha a doki azt mondja minden okés akkor KépKépKépKép, különben meg tényleg ajánlom a Gynevacot nemcsak neked, hanem minden olyan lánynak akinek
1. folyásproblémáin kivül
2. gombás fertőzései, könnyen elkap minden nyavalyát (sorozatosan)
(3. koraszülése
4. vetélése)
volt/van/fogékony rá.

Üdv mindenkinek
MJ-Móni
mj__móni

Prüntyi!

Nem baj ha nem értesz meg, tudod tényleg minden eset más és más, minden ember is más, és minden család is más!Csak csatlakozhatok Baba-hoz!
Anyukámat imádom!Szegénynek nagyon sok gondja van szinte ő neveli tesóm 2 gyerekét, így is folyton aggódik, mégha csak beülök az autómba(mindig autóval járok), akkor is(ilyen egy anya). Semmi értelmét nem láttam, hogy még én miattam is feleslegesen izguljon az első harmadban, mivel láttad a szomorú eseményeket itt a fórumon, senki nem tudhatja mi vár ráKép
És mondom, mindezt azért mert IMÁDOM ŐT!
Másrészt mivel apukám még gyerekkoromban meghalt, megtanultam egyedül intézni az életem, amióta csak felcseperedtem egyedül intézek minden hivatalos, orvosi stb dolgot!
Lehet, hogy ez most meglepő neked, de kialakult bennem, hogy nem igénylem hogy pátyolgassanak, hogy kísérgessenek, sőt minden segítség nélkül képes vagyok elintézni bármit, és csak idegesít ha valaki tök feleslegesen velem múlatja az időt az orvosnál vagy akárhol, mikor tehetne épp mást is!Egy ember pont elég az ilyenekre, arra meg ott vagyok én, hiszen én vagyok a legfőbb illetékesKép
És mondd, mi az amit tőletek, kedveseim, akik olyan jól informáltak vagytok, az orosoktól a védőnőtől, a net-en a könyvekből, lapokból stb ne tudnék meg???
Ti vagytok az én könyvtáram, a tapasztalattáram!
Mindent megtudok tőletek amit csak lehet, a gyakorlati segítségnél meg úgyis az anyukám lesz velem éjjel nappal!
Szegény anyukám meg ha azt mondanám neki hogy: 4D, csak nézne rám mint borjú az újkapura!Kép
Ő már 60 éves, és egy kicsit lemaradt a dolgokban!
Hát ezért.....
Remélem elfogadhatóak az indokaim!!!

Kép

Kép
megann

Na elolvasgattam a mostani írásokat! Hát kicsit meglepődtem...!

Megann, Csillám!
Hát szintén No comment! Azért az elejétől (5-6. héttől ebben a topicban vagyok, de én még soha nem éreztem, hogy valaki rosszat akarna, pedig az elején nekem is voltak biztossan hülye és naív kérdéseim. Igazából kaptam én is "negatív" hangvételű választ, de sohasem ragadtam le a hangvételen, megpróbáltam az értelmét nézni, és a "figyelmeztető" szándékot. Amely csapdába most én is beleeste Viko esetében.

Ancsipancsi,
Igazából az elejétől azt olvastam sokatoknál, hogy azt mondták az orvosok, hogy 10.hét előtt ne is menjenek, én ezt akkor is furcsálltam és felháborítónak tartottam! Addigra mindene megvan a picinek!!! Addigra már kifejlődhet olyan fejlődési rendellenesség is, amit lehet hogy meg is lehetne akadáyozni! Pl. vérszegénység, vagy vitaminhiány okozta bajok, vagy a toxoplasma.Amiket, te lehet, hogy magadon észre sem veszel, mert nincs tünete, de a babát már károsíthatja!

Bár én sajnos az aggódósabb kismama vagyok, az egészséges értelemben véve. Nem stresszelem magam, de amit nem értek azt megkérdeztem az orvostól, több orvostól. 4 orvost cseréltem le így, míg végre olyan orvosnál vagyok, aki a kérdéseimre korrekt választ ad és nem néz hülyének, vagy okoskodónak!

Ez itt nem a reklám helye, és akit érdekel elárulom az orvosom! Kb. a 4. héten lett meg a teszt, még azon a héten megnézett UH-on, de nem láttunk semmit. Mondta, nézzük meg 1 hét múlva. Megnéztük, akkor már látszott petezsák és egy pici pontocska, mondta nézzük meg a 2 hét múlva van-e szívhang (bár mindig hozzátette, hogy a természet szelektál, ne éljük még bele magunkat és szedjem az elevitet). Két hét múlva volt szívhang, és elküldött teljes vérkép, vizelet...stb. általános vizsgálatokra és toxoplazmára , amit általában 10. hét után csinálnak(sajnos). Minden rendben volt és ekkor mondta, hogy legközelebb akkor menjek, ha baj van , vagy ha megcsinálták a 12. heti nagy UH-ot (azt nem ő csinálja). És így is történt! Nyugodt voltam végig, mert úgy éreztem mindent megtettünk/megtett azért hogy rendben fejlődjön tovább a baba. Ja, és mindezt nem magánban, hanem a kórházban, ingyen!

Ezeket csak azért írtam le, hogy ne legyetek bátortalanok! Merjetek kérdezni az orvostól! Ha kell többtől is! Nagyon sok orvosnál láttam az a flegma hozzáállást, hogy majdnem hogy megkérdezte, mit kérdezősködök, ő az orvos, majd ő tudja! Na ezt nem szabad hagyni, sok embert tett már tönkre ez a hozzáállás!

No ez most kijött belőlem, de mire a végére értem, megnyugodtam! Kép

Üdv. Pr

Kép

Kép
prüntyi

Hát én nem kukkantgatok sehova....

Böbe, talán emlékszel rám, én is írtam a Clostysok közé is. Én ugyan bátrabb voltam, hamarabb átváltottam ide. Örülök hogy itt vagy.

Mi hamar elmondtük mindenkinek, azt is hogy mióta próbálkozunk már vele és hogy egy pici segítség kellett is. De én ilyen vagyok, mindent kibeszélek magamból, azt is mindenkinek mondanám, hogy ha vmelyik terhességem elhalt volna. Szerintem mindenkinek a saját vérmérséklete szerint kell élnie és cselekednie.
Viszont én nehezen kezdeményezek ismerettséget (szerencsére a párom nem), aztán ha vki szimpi, akkor rázúdítok mindent...
Persze mindez itt a neten máshogy van.

Megyek aludni egyet míg alszik a fiam is.

Cirmike
10+3

Kép
[KépKép
cirmike77

A családdal kapcsolatban csak annyit hadd írjak, hogy én oly szerencsétlen közegben vagyok, hogy sem anyámra, sem anyósomra nem lehet számítani semmiben. Csak a férjem, a fiam és tesóm tudta a dolgot, és ha rajtam múlt volna én biztos még most sem avattam volna be öket (de a fiam megtette helyettünk). Nincs egyébként rossz viszonyom egyikkel sem, csak mindenbe beleszólnak és a t...öm tele van mindkettövel! Már bocsánat KépKépKép
Vendég

Szia Vukkocska!

Na akkor mi Zuglóiak túl vagyunk az első tortúrán!
Örülök hogy semmi gond nem volt a repülésnél, én kb 5-6 hónaposan is meg fogom járni az amcsi túrát mégegyszer, úgyhogy alaposan körbejártam a kérdést.

Én Orsival Istvános kórház ügyben levelezek priviben, úgyhogy ha az uzsokiról akarsz többet tudni, kérdezd őt személyesen!
Eddig egy nagyon negatívat olvastam Uzsokiról, de azt nem ezen a fórumon!
A legfőbb gondot abban látom, hogy a csecsemős nővérek nem elég készségesek, hogy nagyon résen kell lenned, hogy ne tápszerezzék vagy itassák cukrosvízzel a bébiket!
Én azért akarnék az Istvánban szülni, mert ott a szoptatást erőltetik!!!KépKépKépKépÉs nem adnak mást a bébinek!

Móni!
El se tudom képzelni milyen lehet egy foghúzásKép
Biztos szörnyűKép nekem teljesen hibátlan a fogam!KépKépKépEgyenlőre!KépKép

Kép

Kép
megann

Megann,
Úgye Te írtad, hogy suliba jársz. Hova, mit tanulsz?
Én másodéves vagyok a PSZF-en, és tök nagy dilemmában vagyok a folytatást illetően. Neked nincs ilyen gondod?
Kati
Vendég

Na amíg írtam ezt a lózungot jöttek még levelek! megpróbálok ezekre is válaszolni.

Megann, Csillám
Bocsi a válaszom félreérthető, mivel beszúródott elém jópár levél! A válasz az illetőre vonatkozik, akiben jogossan csalódtatok!

Megann,
Természetessen a leveled alapján megértem az álláspontod, és én csak értetlenkedtem, hogy nem értem azt a furcsa (ahogyan sokaknál) "Nem mondom el senkinek, elmondom hát mindenkinek" hozzáállát. Hisz babona ide vagy oda, itt is mindenki gratulál, és üdvözöl.

De tényleg mindegy, nem azért kérdeztem, hogy feltétlen magyarázkodásra bírjak itt kismamákat, nem ez volt a célom. Illetve semmi célom nem volt vele.

De ettől függetlenül én szeretek itt dumálni, mert aranyosak vagytok, és ez egy kis feszültség levezető is! Kép

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi!

Ne aggódj, ne vettem tolakodásnak a felvetésedet!Kép
Legalább tudod, hogy milyen indokok szerepelhetnek emberek tarsolyában!

Én az Istvánban szeretnék szülni, ha esetleg odavaló az orvosod érdekelne, hátha nem jön össze az, aki mellett döntöttem!
meggiesales@freemail.hu

Nemesek!
Mivel én Gyöngyösre járok távoktatásra(közgazdász), nekem könnyebb a helyzetem, ha fél évig nem megyek egy vizsgára se, akkor sincs semmi!
Azért jól járd körbe a dolgot, ne hagyd veszni az eddigi eredményeidet.
Nem tudom, működik még a halasztás intézménye???

Kép

Kép
megann

Böbe,
üdv itt is! Kép

Humi,
csak most olvastam, amit tegnap írtál. igen, én már a korai heteken túlvagyok, így a problémánk nem ua. nagyon drukkolok neked, hogy most minden rendben legyen!

falina
14+5
falina

Sziiiiiia Cirmike Kép

Hát látod ez is vérmérséklet és egyéni hozzáállás kérdése...

Engem az hozott ide a netre is, hogy amikor kiderült, gond van a peteérésemmel, úgy éreztem, maga a nőiességem sérült... Nem is nagyon beszéltem erről senkivel, talán ha 10 ember tudta (családdal együtt)... Szóval nekem maradt a párom, akinek elszipogtam minden bánatom Kép

Móni, részvétem a foghúzásért, nekem is lassan menni kéne dokihoz, de féééélek! Kép

képzeljétek, január közepéig mi is zuglói lakosok voltunk! Kép

Puszi

Böbe
baba76

Falina, nagyon szurkolok neked!!!!! Kép

Állandóan olvastam mi van veled, csak nem mertem ide írni Kép
baba76

Megann,
Én is távos vagyok, de nálunk heti 2 nap vannak órák. A gond az, hogy ugye augusztus végén szülök, és tutira nem tudom fölvenni a versenyt szeptember elején. Ezért gondoltam, hogy passzív félévre mennék, de nem valami jó ötlet, mert akkor csak nyúlik az egész, mint a rétestésztaKépKépKép
Persze, semmiképp nem hagyom az eredményeimet lógni, hiszen 2 sikeres szigorlaton túl vagyok KépKépKépKépKép csak nem tudom, hogy 2 gyerköccel hogyan fogok boldogulni!
Bocs, akit untattam, csak régóta rágom magam ezen...
Vendég

Igen Megann, én is az Istvánba járok. Boros doktornőhöz. Több topik volt ahol hallottam rossz véleményt is róla,hisz lehet hogy Ők mást kerestek egy szülész nőgyógyász orvosban, de én úgy érzem megtaláltam akit kerestem.

Kép

Kép
prüntyi

Megann, Orsi, énisénisénis szeretnék belefolyni az információáradatba, főleg mert azt hiszem, mindannyian a Siklós doktorhoz járunk. Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

A jelek szerint ti versenyt szültök majd? Kép
baba76

Furcsa, hogy ki nem írnátok a nevem, inkább csak úgy beszéltek rólam, mintha itt se lennék.

Csilla, Megann! Mivel bántottalak meg titeket? Mi az a nagy dolog amiben csalódtatok? Hogy egy kissé kétségbeesett csajt megnyugtattam, hogy azért nem kell neki a falnak mennie, mert 10. hétben még nem volt UH-n? Na mindegy, úgy látom, hogy persona non grata lettem, eddig se túl sokan szóltatok hozzám, most meg ki vagyok túrva.

Prüntyő! Engem, és több ismerősömet elhajtott (több doki!) azzal, hogy 8. hét előtt nem érdemes vizsgálódni. Én bekönyörögtem magam, mondom, de igazából szinte hiába, mert még ha meg is tapintott két kézzel, csak azt érezte, hogy valószínűleg terhes vagyok. Még a vérvételt se akarta kiírni, de kértem, hogy mivel most vagyok szabin, hadd menjek el, és nagy nehezen ráállt. Én nem hibáztattam emiatt, elmagyarázta, hogy a legtöbb vetélés a 6-7. hétben van, és abba nem igen lehet beleszólni. Ha elkezdünk vizsgálódni, akkor túlságosan beleélem magam. A dokim nagyon rendes, és mindig embernek kezelt.
Látom, hogy te is jogosnak tartod a hatalmas csalódást.

Mivel 3:1 arányban kiszavaztatok, legjobb, ha azt mondom: pá.

ancsipancsi

Sziasztok

Kata
Tejföl ubival...?! Fúúúúj!!!! Szegény, nem csodálom, hogy fájt a hasad. Legközelebb ne engedj a gyerkőcnek, ha ilyen dolgokat kívánKép

Hát, igen, a nagy hírt mindenki másképp kezeli. Az elsővel nekem szerdán nem jött meg és csütörtökön már a mhelyemen is tudták. Jó, mondjuk szerencsére olyan közeg, hogy mindenki tudta, hogy már pár hónapja próbálkozunk, és folyamatosan kérdezgették, hogy "na, mi a helyzet?", így aztán nem akartam hazudni, és ezzel megrontani az évtizedes barátságokat a főnökömmel meg a kollégáimmal.De hát erre nincsenek szabályokKép

A vitákba én elvből sosem szállok be (már évek óta fórumozok itt egy másik topicban, más néven, nem is titok: a frissmamiknál majd a frissbabáknál Ellimami néven, csak azért lettem Penna, mert az elején nem bírtam magammal, és ott a lányoknak még nem akartam elárulniKép)de egy dolgot azért leírok nektek, mert szerintem sokan vagytok nagyon friss, kezdő topiclakók...
Ezeket a topicokat sokan-sokan olvassák ám! Szinte hihetetlen, de vannak "kukkolók" ahogy viccesen hívjuk őket. Most nem olyanokra gondolok, akik most csatlakoznak, és még kabalából nem írtak...A másik topicban családi veszekedés is kirobbant, mert a szomszéd olvasta, felsimerte a körülményeket, visszamondta valamelyik családtagnak...sajnos ilyen is van. Meg olyan is, hogy valaki rádköszön valahol: jé, ez a xy baba? Soha nem láttad a csajt, de ő ismer, hiszen sok babakép megjelenik a topicon.
Ez nem baj, csak a felismerés anno engem is fejbekólintott, olyan fura volt, hogy az írogató anyukákon kívűl mást is érdekelnek a mi kínjaink.

Egyébként sztem a leges-legdurvább dolgok megszűntek mióta regisztrálni kell a hozzászóláshoz, előtte be-beszólogattak névtelenül bunkóságokat.
Viták meg mindig vannak-lesznek,de ez sem baj, hiszen a küzdelem viszi előre a világot, nem?Kép

Na, most megalkotom az Új TáblátKép (Humi, köszi az infókat, azok alapján remélem boldogulok)

üdv
Penna
penna

Kedves Ancsipancsi!

Tényleg nem akaram már ezzel a kérdéssel tovább foglalkozni, de úgy látom Te vagy az aki leginkább nem nyugszol a bőrödbe és elég szerletkív az emlékezeted is!
Másrészt meg én nem csak úgy beszélek rólad, mintha itt sem lennélm, hanem a másik topicban név szerint szólítottalak meg!

Tehát kedves Ancsipancsi és többiek, akik ugyan nem kukkoltatok át hát tudjátok meg, hogy a mi Ancsipancsink a következő mondatot tette fel a nyári babások fórumára rólunk ősziekről:

"Az őszi topicba írók elég tuskók"

Nem akartam ezt leírni mert szerintem elég sértő bármelyikünkre nézve!Bocsi mindenkitől!

Én azt gondolom, hogy ha ez a véleményed rólunk cakli-pakli, tényleg jobb ha átmész oda ahol jól érzed magad.
Ha meg konkrét személyre gondolsz, talán írnád úgy, hogy azzal ne blamázd le azt a 20 embert aki ebbe a topicba írogat!
(Tudom, most jön az "akinek nem inge, ne vegye magára" duma.)
Csakhogy ezt idegeneknek írtad, akiknek ezek után kedve se lesz átnézni és segíteni nekünk mivel már csípőből az van elhintve, hogy:"Az őszi topicba írók elég tuskók"

Tehát kedves Ancsipancsi(név szerint), az én véleményem az, hogy igazságtalan és gonosz voltál a társaidhoz, csak azért mert valamiben eltért a véleményed!Ennek nem az az elintézési módja, hogy letuskózok egy rakat embert!Mindenesetre ha nem is vágál el minket a nyári babásoktól, azt mindenképp elérted hogy szítottad a már amúgy is kialakult feszültséget!
SzerintemKép

Többiek!Bocsánat a különszámért, ígérem, részemről befejeztem a meddő vitát!

És most megyek és levezetem az idegességemet egy zacskó nápolyinKépKépKép

Kép

Kép
megann

Ancsipancsi, kicsit felvilágosítanálak, ha megengeded és ha még elolvasod!
A nyári topicban te ezt írtad rólunk, általánosságban, idézem:

"Átjöttem ebbe a topicba, mert az ősziben leharapták a fejed. Nem hiába, hogy én oda ritkán járok, lehet, hogy áttérek a nyáriba, hiszen aug. 18-ra várom a kőcöt.

Azt bírom az emberekben, hogy látják, hogy valaki bajban van, azt még mossák a fejét, ahelyett, hogy segítenének. Marhák!"

Nem is tudom, te mit éreznél, ha azzal akivel a topicban szinte mindent megbeszélsz, egy ilyet írna rólad... nem csalódnál benne egy kicsit?

Itt senki nem rúg ki senkit, mindenki szívessen beszélget a másikkal, és neked sem kell így tenni, de egy "Ne haragudjatok" elég lenne! És nem a magam nevében, mert én tudom, hogy megbánthattam Vikit, és elnézést is kértem, de a többieknek azt hiszem nem volt okuk a Marházást kiérdemelni!

Kép

Kép
prüntyi

MEGANN NEM ENGEM IDÉZETT, ÉN ilyet soha NEM ÍRTAM!

Prüntyi legalább engem idézett.

Továbbra is tartom, hogy az az ember, aki egy bajban lévő embert még tovább taszít a mélybe, csak ront a helyzetén, az egy marha. És persze ez a világon minden ilyen emberre vonatkozik, nem kifejezetten egy konkrét emberre céloztam. És ha rólam mondanának ilyet, hát elgondolkodnék, hogy mivel érdemeltem ki, mint ahogy azon is elgondolkodtam, hogy mivel érdemeltem ki kirúgásotokat.

Fentiekre ékes példa, mikor odacsuktam a vonatablakhoz a kezem, de úgy, hogy az egyik ujjam félig lógott utána, ömlött belőle a vér. Az egyik nyanya elkezdett óbégatni, hogy minek kellett úgy becsapnom az ablakot, egyáltalán minek csuktam be, hiszen meleg van, a másik pedig leültetett és nyugtatott, amíg a vonat nem ért be az állomásra. Vajon melyik hölgy használt nekem? Az első, aki lecseszett, hogy felelőtlenül csapkodom az ablakot?

ancsipancsi

Ancsi,

1 dolgot kérdeznék tőled, nem tudom van e már gyereked, vagy sem nagyon sok esetben kaptam meg én is gyermekként hogy ha pofára estem, mert épp rohangáltam, az volt az első, hogy látod megmondtam, hogy ne rohangálj, mert el fogsz esni!

És sokszor ezek és hasonló kijelentések formálnak minket azzá akik leszünk. Nem hiszem hogy a te gyereked, ha van, vagy ha lesz nem fog hasonló dolgokat tapasztalni általad!

És ha te is pontossan végigolvastad volna azt amit én a Vikinek írtam, nem rögtön ledorgáltam, hogy milyen hülye! Sőt, nem is róla szólt a történet!

Kép

Kép
prüntyi

Hm...én nem néztem át a másik topicba.

Ancsipancsi, ha tényleg ezt írtad rólunk (gondolom igen, hiszen idézték) akkor ez tényleg nem szép dolog. Egyrészt név nélkül egy egész topicot szidni (vannak, mint pl én meg mások is) akik hozzá sem szóltak a témához, másrészt ha már van egy jó kis nickünk, legalább megnevezhetnéd, akiről írsz. Bár még névvel sem érzem indokoltnak a marházást meg a tuskózást egy szimpla vélemény- vagy reakciókülönbség miatt, pláne nem egy másik topicban, az illetők háta mögött.
Lehet bajod az emberkékkel, nem kötelező mindekit szeretni (ízlések és pofonok) de akkor legfeljebb ne szólj ahhoz, akinek a véleménye nem tetszik.Vagy csak szó nélkül hurcolkodj át a másik, jobban tetsző topicba.A tied a választás...
Felesleges és kár ezeket az amúgy pozitív, és boldog babaváró topicokat ilyesmikkel terhelni.

Nos, motiválandó a még nem szereplőket felteszem a vadiúj táblát, Humi instrukciói alapján. Remélem, sikerül. Aki be akar kerülni: dosap@freemail.hu
üdv
Penna
Kép
penna

Penna, könyörgöm! Nem írtam amit Megann "IDÉZETT", csak azt írtam, hogy aki ront mások helyzetén, az marha. Te rontottál? NEM!

De hogy befejezzük. Kivehettek a táblából, pedig baromira szép lett. Kösz, hogy végül nem Prüntyit csesztetitek, amiért lefelelőtlenezte Barbit, hanem engem, aki megmerészelte védeni.

ancsipancsi

Na jó, nem bírom megállni, én is feliratkozom:

Utolsó menstruáció időpontja: 2004.12.08

A babanetes kalkulátor ezeket írta:

Fogamzás: 2004, December 22.
Szervképződés... 2005, Január 12.
Fontosabb szervek... 2005, Február 16.
...12 hét: 2005, Március 2.
...23 hét: 2005, Május 18.
...27 hét: 2005, Június 15.
...40 hét - SZÜLÉS: 2005, Szeptember 14.

Bár a legutolsó UH szerint ma töltöm a 13.hetet.

Első baba, Szent István, 26 év / Veresegyház

Köszi Penna!

Kép

Kép
prüntyi

Te jó ég, ne csináljátok már!!!!!!!

Ha marad a jó hangulat, akkor én is bejelentkezem Kép

Utolsó mensi: 2004. november 25.
Fogamzás: 2004, December 9.
Szervképződés... 2004, December 30.
Fontosabb szervek... 2005, Február 3.
...12 hét: 2005, Február 17.
...23 hét: 2005, Május 5.
...27 hét: 2005, Június 2.
...40 hét - SZÜLÉS: 2005, Szeptember 1.
első baba, júniusban leszek 29 és Dunakeszi
baba76

Lányok!

Nincsen elég dráma a mi életünkben, kell még ide is?

Szeressük egymást!

A táblázat pedig gyönyörű lett!! Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nem értem, ha egy átlag terhesség 38 és 42 hét között mozog, miért szeretik az orvosok a 40. hét után mesterségesen beinditani a szülést? Tudom, hogy a 40. hétre már rohadtul elege van a kismamának az egészből, de akkor sem értem, miért kell egy természetes folyamatot siettetni?

Más: Látta valaki rajtam kivül tegnap (azt hiszem a Fókuszban) a riportot a Tétényi úti kórházi babahalálokról? Nem tudtam teljes egészében odafigyelni a riportra, de azt hiszem az történt, hogy három csecsemő meghalt egy héten belül, és a szülők úgy gondolják, ha császármetszést alkalmaznak, akkor meg lehetett volna menteni a baba életét.

Nemrég, de már nem tudom melyik topikban, volt róla szó hogy az egyik kórházban (de már arra se emlékszem melyikben) az osztályvezető főorvos felülbirálja a szakorvosok véleményét, miszerint császározni kéne a kismamát. Nem emlékeztek ilyesmire? Melyik kórházban volt ez? A terhesség kilyukasztotta az agyamat. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Láttam, de kár volt megnézni Kép Mostanában eléggé megérintenek az ilyen történetek...

A másik sztorira nem emlékszem... Kép
baba76

Sziasztok!

Megann, én is Gyöngyösre járok távoktasásos közgazdász leszek .... Kép Kép Kép
Én most vagyok az első ciklusban, márc 20-án lesz világgazdaságtan vizsgám! Nincs véletlenül kidolgozott tételed?

Ha befogadtok, én is jelentkeznék közétek:

utolsó mensi: nov 26. (de 40 napos ciklusaim voltak, ezért kicsit másként számolnak)
szülés várható: szept. 14.
első baba lesz
Budapest, Zugló
Szülés: Uzsoki
29 éves vagyok

12. héten vagyok, de pontos napot nem tudok, de talán nem is lényeges Kép Kép

Mindenkinek puszi, Vuk
vukkocska

Bocs lányok, de nem hagyhatom hogy Ancsipancsi azt állítsa, nem igaz amit írok!
Ancsipancsi!
Nézd meg jobben a mai reggeli 8:31-es hozzászólásodat a nyári fórumon!
De ide teszem neked az egészet, csakhogy nehogy azt írd, hogy hazudokKépKépKépKép

A kedvedért: 3. bekezdés 3. sor!
"
Vikó!
Átjöttem ebbe a topicba, mert az ősziben leharapták a fejed. Nem hiába, hogy én oda ritkán járok, lehet, hogy áttérek a nyáriba, hiszen aug. 18-ra várom a kőcöt.

Azt bírom az emberekben, hogy látják, hogy valaki bajban van, azt még mossák a fejét, ahelyett, hogy segítenének. Marhák!

Szóval: Most volt a tesód UH-n? Mert nekem 10,5 hetesen csinálták a nyaki redőt, már akkor is lehet látni, hogy nem túl vastag-e. lehet, hogy látták nála, hogy minden oké, azért nem hívják vissza. Van az UH-n D érték? Az őszi topicba írók elég tuskók , egyáltalán nem felelőtlenség 10 hetesen dokihoz menni, mert aki nem tudja beküszködni magát egy dokihoz, annak azt szokták mondani, hogy 8-9 hetes terhesség előtt ne is menjen! Én bekönyörögtem magam 6 hetesen, de csak a vizitdíj bánta, mert amúgy semmit nem csinált, elmondta, hogy hogyan tovább és hogy növesszem a kőcöt 10 hétig, majd jöjjek vissza

Mondtam a csajoknak, hogy ne dramatizálják már túl, nekem a doki azt mondta, hogy 10 hét előtt ne menjek semmiféle UH-ra, és persze mehettem volna, ha ki akarok dobni 10eFt-ot, de inkább megvártam azt, amit ő mondott, mert bízom benne!

Ancsipancsi
16 lesz csütörtökön

NEM HAZUDTAM, EZT TE ÍRTAD SZÓ SZERINT MA REGGEL!
AKI NEM HISZI NÉZZE MEG!

És Ancsipancsi, egy szót se szóltam volna, ha nem írod le ezt a mondatot, de ezek szerint te azt se tudod mit írsz le!Nagyon nagyon szomorú vagyok!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Kép

Kép
megann

Mindenki!

Bocsánat, hogy megszegtem a fogadalmam, sajnálomKép
De nem vagyok hazug!!!!!KépKépKépKép

Rókica!
Amennyire én tudom a túlhordott terhesség a magzatvíz bezavarosodásához és a baba fulladásához vezet!De ettől még nem indokolt a beavatkozás, csakha megvannak az erre utaló jelek!

A kórházi sztorit nem hallottam, de nem is baj, múlt héten meg egy csonkakezűs és lábú babát mutattak a híradóban, akivel a mamija volt uh-n, mégsem vették észre a fejlődési rendellenességet!Kép
Nekem ennyi pont elég volt, olyan édi volt a kisbaba, nem is jó ilyenről tudni!

Kép

Kép
megann

Közben rájöttem (kis emlékeztetővel :D) hogy a nyári topikban panaszolta nemrég egy kismama, hogy pont a Tétényi úti kórházban (Szent Imre) nem akarták elfogadni a papirját egy szakorvostól, hogy a sérve miatt császározni kell. És erre többen hozzászoltak, hogy ott a főorvosnak ez a nagyzolási mániája, hogy felülbirálja a különböző szakorvosok véleményét. Tehát jól emlékeztem, ugyanarról a kórházról volt szó. Kiváncsi is vagyok, mit irnak a Szent Imrés topikban erről...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bocsi Penna!
Meg sem dícsértelek!
Nagyon ügyi vagyKép
Csodálatos a tábliKépKépKép
Remélem hogy Mea is hamarosan fog tudni jönni!
Úgy látom hogy nagyjából csökkenő sorban van!
Csak egy kivételt látok, magamat!
Bodza van előttem!
De ha így is tervezted, semmi gond(Bodzácska, nyugodtan tanyázhat előttemKép).
Csak azért lettem rá figyelmes, mert nagyon várom Meát, akivel szerintem napra pontosan egyformák vagyunk, és azt néztem ő hova fog kerülni a tábliban ha bekötik a netet hozzájuk és végre tud jönni hozzánk!KépKépKép

Zsófy ha olvasod,KépMondd meg Meának, hogy már készítem a helyecskéjét a táblibanKépKépKépKépKépKép

Kép

Kép
megann

Rokica,
mióta gyerekem van, én óvakodom a Fókusz, Aktív és hasonló műsorok gyerek témájú adásaitól. Jobban mondva a családom tiltott le, miután a harmadik estét bőgtem végig 1-1 kisgyerek halálán, balesetén, nem is emlékszem konkrétan.
Ezek szörnyű dolgokKép
Én valahogy így vagyok a vháborús könyvekkel/filmekkel is: inkább nem, messzire kerülöm őket. Sajnos tudom, hogy ezzel nem teszem meg nem történtté, de sajna az sem segít, ha én meg bőgök miatta.
Ez olyan hülye struccpolitika, de még nem találtam ki jobbat.Kép
Csak erről jut eszembe, biztos a hormonok dolgoznak bennem is, de pont ma aludt Kevin, simogattam közben a hátát, néztem a kis buksiját, és arra gondoltam, hogy ha ezzel a kis törékeny lénnyel történik valami, én biztos Dunának megyek, egyszerűen el sem tudom képzelni azt a fájdalmat, már a gondolatra is könny futja a szemem.Pedig én sose voltam aggódós, inkább a nyugisabb fajta, de mostanában többször gondolok ilyesmireKép
Az én hormonjaim miért nem veszik észre, hogy engem nem kell már érzelmileg felkészíteni az anyaságra, mert már van egy skacom?Kép

Újakat betettem, de szerintem kitalálok valami rendszert, hogy pl. hétfőnként rakom a táblát, jó?

üdv
Penna
penna

Sziasztok Lányok!

Engem is felkavart a fejlődési rendelenességgel született kisbaba. Mindig azon agyalok, hogy velünk ne történjen semmi ilyesmi! Persze senki mással sem, de sajnos az orvosok is csak emberek,így hibáznak.Tudom ez senkit nem vigasztal,főleg azt nem akivel ez megtörténik.

Az elevitet ma megkérdeztem az sztk-ban. Lehetne szedni másnaponta, lehet helyette azt a másikat(most nem jut az eszembe pedig már írtátok többen is, szita az agyam)Kép.Vagy ha valaki elég gyümit eszik és nincs terhességi kórelőzménye az is elég.Pár hét múlva egyébként erről is le lehet állni.

A dokik különbözőségéről: nekem pl. az ekg-t hagyta ki, mert, hogy azt csak "faluhelyen használják" és csak régen volt ez szokás, ha-ha-ha
Ne hogy megsértődjetekKép KépKépKép.

Uxi!
sztem is legalább a háziorvosoddal írasd ki magad, ha már a nődoki nem írt ki!Kép.Én a 6.héten voltam először dokinál, és bár kiírt azt mondta, hogy ebben az időszakban mindenféle megelőző intézkedés ellenére akár el is mehet. Remélem azért ez nem fog veletek megtörténni! Jó, hogy hisztek Istenben, ez biztos ad egy kis erőt.

Sziasztok!

ui
Megann te kis síbajnokunk!Kép
A Fotex nem focicsapat, ffi kézilabda, Magyarország legjobb kézilabda csapataKépLehet, hogy téged itt meglincselnének!?KépKépKép
Ja igen!Kellemes síelést!

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!Kép

Jajaj, mik történnek itten, ejnye ejnye ne veszekedjetek!!!Kép

Inkább szeressük, biztasuk egymást, hiszen ezért nyitottam meg a topicot annak idején....

Penna!Kép

Ha szépenkérlek feltennél engem is a tábliba?

adataim: 26 éves vagyok, II. női klinikán fogok valószínűleg szülni, utolsó mensim ideje: dec.5.
A baba ma 12+2 napos ( és már kemény 6mm volt hétfőn!Kép ) , szülés várható időpontja: szept.12
És első baba.

Zsófy!Kép

Édes voltál, hogy gondoltál rám, jólesett és most már levelezhetünk emailben, mától van netünkKép

HURRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!Kép

Úgy-hogy Lányok nem menekültök mától fogva tőlemKép

Megann! Nedina!Kép

Jólesett, hogy gondoltatok rám és most már többet talizunkKép

Nedina!Kép

Én is hétfőn voltam kb. 9 körül.Te?
Te neked mekkora volt a babuci és pontosan mennyi idős volt akkor?
Nekem 12hét+1 nap és 6mm volt, nyaki redő 1mm
Ezek jó adatok?

Ja és nekem a kínai naptár lányt jósol szerintem is az lesz, bár mi inkább fiút szeretünk volna elsőre de sebaj... ez legyen a legkevesebb gondunkKép

Puszilok mindenkit!!!

Mea
mea

Mea,
most olvastam valahol hogy az elsőszülött lányok ambíciózusabbak, határozottabbak és sikeresebbek lesznek, mint akiknek nagytesójuk van.
Azért ez jó, nem?
Ezt mi már elszúrtuk az első fütyissel.Kép
P
penna

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?