Na elolvasgattam a mostani írásokat! Hát kicsit meglepődtem...!
Megann, Csillám!
Hát szintén No comment! Azért az elejétől (5-6. héttől ebben a topicban vagyok, de én még soha nem éreztem, hogy valaki rosszat akarna, pedig az elején nekem is voltak biztossan hülye és naív kérdéseim. Igazából kaptam én is "negatív" hangvételű választ, de sohasem ragadtam le a hangvételen, megpróbáltam az értelmét nézni, és a "figyelmeztető" szándékot. Amely csapdába most én is beleeste Viko esetében.
Ancsipancsi,
Igazából az elejétől azt olvastam sokatoknál, hogy azt mondták az orvosok, hogy 10.hét előtt ne is menjenek, én ezt akkor is furcsálltam és felháborítónak tartottam! Addigra mindene megvan a picinek!!! Addigra már kifejlődhet olyan fejlődési rendellenesség is, amit lehet hogy meg is lehetne akadáyozni! Pl. vérszegénység, vagy vitaminhiány okozta bajok, vagy a toxoplasma.Amiket, te lehet, hogy magadon észre sem veszel, mert nincs tünete, de a babát már károsíthatja!
Bár én sajnos az aggódósabb kismama vagyok, az egészséges értelemben véve. Nem stresszelem magam, de amit nem értek azt megkérdeztem az orvostól, több orvostól. 4 orvost cseréltem le így, míg végre olyan orvosnál vagyok, aki a kérdéseimre korrekt választ ad és nem néz hülyének, vagy okoskodónak!
Ez itt nem a reklám helye, és akit érdekel elárulom az orvosom! Kb. a 4. héten lett meg a teszt, még azon a héten megnézett UH-on, de nem láttunk semmit. Mondta, nézzük meg 1 hét múlva. Megnéztük, akkor már látszott petezsák és egy pici pontocska, mondta nézzük meg a 2 hét múlva van-e szívhang (bár mindig hozzátette, hogy a természet szelektál, ne éljük még bele magunkat és szedjem az elevitet). Két hét múlva volt szívhang, és elküldött teljes vérkép, vizelet...stb. általános vizsgálatokra és toxoplazmára , amit általában 10. hét után csinálnak(sajnos). Minden rendben volt és ekkor mondta, hogy legközelebb akkor menjek, ha baj van , vagy ha megcsinálták a 12. heti nagy UH-ot (azt nem ő csinálja). És így is történt! Nyugodt voltam végig, mert úgy éreztem mindent megtettünk/megtett azért hogy rendben fejlődjön tovább a baba. Ja, és mindezt nem magánban, hanem a kórházban, ingyen!
Ezeket csak azért írtam le, hogy ne legyetek bátortalanok! Merjetek kérdezni az orvostól! Ha kell többtől is! Nagyon sok orvosnál láttam az a flegma hozzáállást, hogy majdnem hogy megkérdezte, mit kérdezősködök, ő az orvos, majd ő tudja! Na ezt nem szabad hagyni, sok embert tett már tönkre ez a hozzáállás!
No ez most kijött belőlem, de mire a végére értem, megnyugodtam!
Üdv. Pr