Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Végre be lehet jutni a topikba!
Hogy vagytok kismamik?
Még nem is újságoltam,hogy mocorog a kismanómKép!A biopszia előtt két nappal jelezte,hogy odabent lakik,azóta is sokat,egyre többet ficánkol.Leginkább akkor mozog,ha háton fekszek vagy oldalt.Lehetséges szerintetek,hogy amikor pl. állok/sétálok,akkor nem mozog?Vagy csak olyankor nem érzem?
Már nagyon várom a pénteket,akkor lesz meg az eredményem,jövő szombaton meg megyünk Uh-ra,apája akkor látja először.
Na megyek is,még sokat pihizek.
Ja,azt akartam kérdezni,hogy a táblázat mostanába nem volt feltéve,vagy csak simán én voltam béna,és nem találtam?

További szép napot nektek!

Tünde,20

Kép

Kép
tündérke26

Nedinabp:

Az alapján amit írtál ez rémesen egyszerűen megoldható egy edénnyel: beleteszek egy műanyag rácsot, vagy valamit, ami megemeli a cumisüvegeket, hogy ne érje víz. Azt hiszem kezdem meggyőzni magamat, hogy inkább házilag találjak ki valamit ehhez, a mikróban pedig ugyanazt kell követni: 6-7 perc 700 Watton. Tulajdonképpen amit megfizetünk az egy formatervezett mikrós edény.. viszont plussz cumisüvegre nincs szükségem párezer Ft-ért, mert már van 4 db.. Kép

Tünde:
Ha mászkálsz, mozogsz, nem érzed annyira a babát (én sem és más sem), még akkor sem ha mozog. Esetleg majd a 30-33. hét körül Kép
Drukkolok a biopszia eredménye miatt! Minden kiderül hamarosan Kép

hanee
hanee

Köszi Hanee!
Mindig jár az agyam valaminKép
Most ülök,de jól meg vagyok rugdosvaKép
Egy kérdés:honnan tudon,hogy hány watton megy a mikróm?
Mondjuk én mindig kifőztem a cumikat/cumisüvegeket,úgyhogy én nem veszek ilyen izét,csak kiváncsiskodom.

Kép

Kép
tündérke26

Hanee!
Nekem MAM sterilizálóm van, az szerintem nem olyan drága, úgy emlékszem 2 éve 2-3 ezer ft körül moztott az ára, és akkor lehetett kapni pl. a Tescoban. Úgy van, ahogy Edina leírta, a víz a rács alatt van, tehát a cucc csak "párolódik".

Johanna!
Úgy tudom lehet menni nem sztimrésnek is relaxra, de talán érdemes telefonon érdeklődni előtte. Egyébként gyere sűrűbben a sztimrés topikba, már épp hiányoltalak onnan. Tudod, ott vannak egy csomóan, akik nem ott szülnek, de az is egy tök jó topik!

Gem!
Mi van a kendős tanfolyammal? Vagy én maradtam le? Én még ott tartok, hogy kellene egy lakás, és fel is ajánlottam a miénket, de azóta nem írtál erről! Vagy csak nem láttam?

Bogárka (23+4)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Gem, részemről befejezve, mert utána láttam,hogy a 2005 őszből ilyetén módon ki lettem túrva (fene a szívemet, hogy mindig mindeki védelmére kelek), úgyhogy most már idedobódtam Kép.

Ígérem majd ritkán szólalok meg.

ancsipancsi

HaneeKép
Bocs, de nem értek veled egyet! A méhűrbe bejutni nagyon nehéz, csak tágítással lehet, az egy steril hely! A méhnyak-rák szűrést végeznek, és arról vesznek mintát. Az első gyerekemnél 6 hetes terhes voltam amikor levette a kaparkékot (későbbi szűrésről nem tudok nyilatkozni, hogy helyes e vagy sem), a mostaninál pedig levette a kenetet és este már terhes voltam, vagyis semmilyen hátránya nem volt a beavatkozásnak.

A hüvelykenet vizsgálatnál pedig egyszerűen az ott levő hüvelyflórából veszi. A különbség az, hogy a rákszűrésnél kell, hogy nyerjen emberi sejteket is (hiszen itt azt vizsgálják, hogy a sejtek túlburjánoztak e vagy sem, mig a kenetvizsgálatnál csak hüvelyváladékot vesznek.)

Üdv,
MJ-Móni 20+4
mj__móni

TündérkeKép
A használati utasításból főként, ha olyan a mikród amint csak fokozatok vannak.

AncsipancsiKép
És miért szólalnál meg ritkán? Valami okod van arra, hogy csak ritkán jöjj közénk? Egyébként mit csinálsz szombaton? Egy babanetes talit szervezünk, nincs kedved csatlakozni? Ha igen Hanee szervezi neki lehet küldeni emilt.

Üdv,
Móni
mj__móni

Hanee!
Nem tudom milyen tabletrol meg tasakokrol beszélsz! Én a CHICCO-s sterilizálo folyadékra gondoltam. Ez 1000-1500 forint között van egy liter és egy liter vizhez kell egy kupak. Ezt a lötyit egész nap használhatod. Ezt már egyszer beszéltük és akkor azt mondtad hogy ez jó! Valami negativ dolgot hallottál rola vagy csak más modszert szeretnél használni?

Giggancs (24+2)
giggancs

Sziasztok!

Hanee!
Nekem Avent sterilizálóm van. Nem ugyanaz, mintha egy edénybe tennél vizet. Lényege, hogy gőzzel sterilizál, tehát nem főzöd benne az alkatrészeket. 5 perc alatt garantáltan kész. Mondjuk tényleg drága és nem egy létszükségleti cikk az igaz. Próbálj meg esetleg használtan beszerezni valahonnan. Nem csak a cumisüvegek sterilizálására jó, hanem ha véletlenül épp Avent mellszivót veszel, akkor annak az alkatrészeihez is ki vannak alakitva az aljában mélyedések. A folyadékok, tabletták szerintem is drágák.

Talira próbáljunk még interneten helyet keresni. Már úgy beleéltem magam a teázásba! Kép

Voltam dokinál és szerencsére mindent rendben talált. Méhszáj teljesen zárt. Vasat irt fel ránézésre.(?!) Szerintem csak a jövő heti vérvétel után fogom elkezdeni szedni, ha kiderül, hogy tényleg szükséges. Előtte 10 perccel a háziorvosom megnézte a szemem és azt mondta, hogy nem kell, csak ilyen fehérbőrű vagyok.

Máté már megint nyűgizett itt nekem fél 6 óta. Már nagyon felidegesitett! Meg is fenyegettem, hogy nem lesz több kistesó. Már komolyan úgy stresszel mint egy gonosz főnök. Rettegek mivel fog előállni, pedig igazából nem is tehet róla szegény. Hm, nem vagyok valami toleráns mostanában.
Neki sem lehet könnyű. Egész biztosan érzi, hogy ideges vagyok. Rettegek attól, hogy mi lesz ha megérkezik a kistesó és még hozzá is százszor fel kell kelni éjjel. Lehet, hogy pont ezért nem alszik?!

Puszi:
Andi
andi18

Gömbölyű Kép
Te meg majd a rákviszűrésre inkább szülés után 6 héttel jelentkezz. Az mostmár nem is olyan sok! Hiszen 15 hét +6 hét! Gratula a kislányhoz!

Móni
mj__móni

Hanee,
Látogassatok el a www.eszemiszom.hu - ra és ott van egy telcsiszám amit fel lehet hívni és érdeklődni, hogy milyen helyet ajánlanak nekünk. Hátha van jó 5letük. Én sajnos foghúzás után vagyok Kép nem túl jó a beszélőkém.

Üdv,
MJ-Móni
mj__móni

Ancsipacsi!
Ne bosszants már ezzel a "majd ritkán szólok" szöveggel!
Itt mindenki akkor szól, amikor mondanivalója van, erre van kitalálva ez a fórum. Csak a felesleges feszültséget tartsuk magunktól távol, úgyis kapunk egy csomót a világtól, amelyben élünk. Vagy nem?

Bogárka!
Én még annó megírtam, hogy maradjon az eredeti felállás: vagyis hogy ne bonyolítsuk a lakástémával, hanem menjünk oda, ahol eredetileg is tartották volna az okoskodást. (Nagy Lajos Király útja, Minimanó Bolt)

Amit viszont akkor még nem írtam, az az, hogy a csajszi kérte, hogy lehetőleg vigyünk minél többen magunkkal babát (természetesen játébabát), mert úgy könnyebb próbálkozni a kötési formákkal.
De lehet, hogy a baba helyett jobb híján egy vekni kenyér is megteszi Kép (valaki régen írta, hogy azzal próbálkozott, nekem nagyon tetszett az ötlet...Kép)
Szóval eredeti felállás, eredeti időpont.

Gem
21+3
gemini

Gem!
Bocs, akkor nem figyeltem! És akkor beférek én is? Mert korábban írtad, hogy elég sokan vagyunk már!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

HaneeKép

Köszi a választ,tök logikus,nekem miért nem jutott eszembe?Különben nem azért szeretnek kenetvételt,mert ugy érzem gond van,hanem mert már mindenhol ilyeneket olvasok,hogy az alulról jövő fertőzések megindithatják a szülést.Ez nap mint nap eszembe jut...Iszonyú!Most pár napig kentem magam Canestennel,mert kicsit csípett ott lennt,de folyással nem volt gond.Szerintem mondjuk attól volt ez,hogy vettem magamnak egy nacit,ami irto meleg és még harisnyát is hordtam alatta,igy dolgoztam.Na izzadtam is ott rendesen.Szóval lehet csak kicsipett az izzadság,már elmúlt,hintőporoztam magam,nit a kisbabákat szokták,meg kentem a krémmel.Már látszólag semmi,elmúlt.Mégis mindig nyugtalan vagyok.Pedig Csenge egész nap ficánkol és olyen erőseket rúg,szinte hulámzik a hasam.Mondta a védőnő meg a doki is többször,hogy Ő egy ritka izgága baba.Azért remélem nem lesz hiperaktív,mert akkor lesz Vele bajunkKép

Mostanában egy dolog bánt,de nagyon.Ha valaki kérdezi a családban,vagy baráti körben,hogy fogják hívni a babát,mondom,hogy Csengének.A válasz erre egy fülsüketítő hangon odasikított:MMMMMIIICCCCCCSSSSSSOOOOOODDDDDDAAAAAAA???!!!!?!???!?Tiszta ideg vagyok rá.Szerintetek sem jó név,most komolyan?Ugy csinálnak mintha még soha nem hallottak volna róla,pedig nem ritka név.Kép Mellesleg meg ugy hívjuk a gyerekünket ahogy ami akarjuk nem?Na jó mérges lettem,Ti nem voltatok még ilyen helyzetben?

Jaj én ehhez a sterilizálós témához nem tudok hozzászólni,eddig eszembe sem jutott,hogy az is kellhett(de béna ez a szó).
gömbölyû

Bogárka!
Sokan vagyunk, elvileg 11-en, és max 7-en lehetnénk, de szerintem ezen már nem múlik, úgyhogy gyere nyugodtan!
(Akárhányszor megnézem Petra képét, mindig elvarázsol. Bűbájos csajszi!)
Gem
21+3
gemini

Ancsipancsi!
Írtam neked az őszibe!

Nyári topicosok!
Azér remélem, hogy a kialakult nézeteltérés miatt még számíthatunk rátok, idősebb-pocakos, tapasztaltabb mamikhoz!

Üdv:Megann

Kép

Kép
megann

MóniKépköszi!Én is erre gondoltam,de mivel nekünk örökölt mikrónk van,semmiféle papír nincs meg hozzá.Akkor ez esetben honnan tudom meg,hogy az enyém hány wattos?

Más téma
Az érdekelne engem,hogy van/volt-e valakinek nem tudom mi a pontos neve,egy bugyi,aminek az a szerepe,hogy alulról tartsa a hasat.Talán hastartó,vagy mi ez?
Szóval a lényeg,hogy szeretnék egy ilyenbe beruházni,h érdemes,mert időnként nehéznek érzem a hasam,és olyankor a kezemmel tartom,mert mintha le akarna szakadni.
Szerintetek megéri kiadni rá a pénzt?
Minden infó jól jönKép

Kép

Kép
tündérke26

Gömbölyű!
Nekem nagyon tetszik a Csenge,csak a férjem nem volt tőle elragadtatva.Amúgy meg csak rád és a férjedre tartozik,hogy mi lesz a neve.Mi pl.azt szoktuk mondani,hogy még nem tudjuk.De nyugi nagyon szép nevet választottatok a kicsinek!KépKépKép

Kép

Kép
tündérke26

Tündérke!

Szerintem érdemes lehet egy ilyenbe beruházni,hiszen nagyon fontos ezekben az időkben a kényelem,hiszen ugy is érhetnek még ezen kivűl is kisebb kellemetlenségek,például hátfájás,lábikragörcs vagy ilyesmi.Azt nem tudom mennyibe kerülhet,de biztosan jobban fogod magad érezni tőle.Kép
gömbölyû

Gem!
Köszönjük a dícséretet, Petra nevében is! Kép
És kösz, hogy mehetek!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Hanee!
A cumisüvegtartót én nem venném még meg, mert ki tudja, egyáltalán szükség lesz-e rá. Ha szoptatsz, akkor az mindig kéznél van, nem? Ha meg nem megy a szoptatás, ráérsz akkor is venni. Én cumisüveget is csak 1 db-ot veszek, a biztonság kedvéért.
Sterilizálót uezért nem veszek elöre. Majd ha szükség lesz rá. Addig meg megteszi a kifözés, vagy a Chicco sterilizáló folyadék, amit kb. 1000 Ft-ért vettem a Tescoban és elég soknak tünik, mivel hígítani kell.

Vikó!
Hát nem tudom. Lehet, hogy csak megeröltetted magad. Pihenj sokat és ha mégegyszer lesz ilyen, sztem nézesd meg. Pont én mondom ezt, akinek nagyon-nagyon pici rózsaszínes váladéka volt és nem mentem azonnal dokihoz, egyszeüen olyan érzésem volt, hogy csak hajszáleres vérzés a nyálkahártyából. Akkoriban az orrom és az ínyem is nagyon vérzett. Aztán a doki pont ezt válaszolta, mikor megnézett. De ha felhívod, az a legtisztább.

Fejeske!
Már gondoltam rád, hogy hol lehetsz. Ne aggódj, a babának ezek a kórokozók nem ártanak. Csak a lázzal kell vigyázni. Nekem azt mondta a doki, már 37,5-nél vegyem be a lázcsillapítót. De ha vmi gond lett volna, annak már lenne jele. Nyugi!

Mzx-Móni!
Még sokat kell pihenned, érthetö, hogy nem vásároltál még. Azért apródonként könnyebb lenne, nem kellene egyszerre nyakadba venni a várost. De böven van még idö!

Gemini!
Jobbulást! Pihenj sokat! Örülök, hogy a savtúltengés megoldódott. Az én dokim szerint Tisacidot (remélem jól írtam) lehet bevenni végsö esetben.
A rúgásokat meg élvezd, olyan jó érzés, nem? Kispapi is fogja érezni, nem is olyan sokára.

Vikka!
Ne foglalkozz velük!! Az a fontos, hogy biztonságban érezd magad a dokidnál. A többi miatt ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Én is így jártam a múltkor, azóta rájött a védönö, hogy én már mindent elintéztem nélküle is és nem is aggódott tovább.

Giggancs!
Persze, hogy leírom, de lehet hogy csak holnap, mert doki után moziba megyünk (ma van a házassági évfordulónk). Jódról megkérdezem öt. A Maternában egyébként van jód. Milyen leletre kell 3 hetet várnod? Nekem de. levették a vért, du. megvolt az eredmény. Vmi spéci hormont vizsgálnak?
Gratulálok a Puncishoz!

Gömbölyü!
Nem törvényszerü, hogy Te is beteg leszel! A hajlamot örökölheted, de ha rendszeresen jársz szürésre, akkor idöben észreveszik, és kezelhetö!! Régen jobban elhanyagolták magukat a nök ilyen szempontból. Úgy tudom, terhesség alatt is meg lehet csinálni a szürést, csak mivel megpiszkálják egy picit a méhszájat (mintha egy fültisztító pálcikával megtörölgetnéd), nem szívesen csinálják. Kenetet biztos, hogy tudnak venni, mert akkor csak a hüvely falát "törölgetik". A dokitól meg sose ijedj meg, mindig kérdezd meg, amit akarsz! Elfelejtik, hogy ami nekik magától értetödö, az másnak nem az!

Na ezt írtam vagy fél órán keresztül.

Éva

Kép
sygnum

Köszi Tündérke!

Már nem is tudnék más nevet elképzelni,hiszen mi már Őt a nevén szólítjuk amióta tudunk rola,hogy baba van.eleinte ugye ugy mondtuk,mikor még nem tudtuk a nemét,hogy mindkét néven szólitottuk,aztán ugye mivel hogy kiderült,hogy lány maradt a Csenge.De már sokszor én is elgondolkodom,hogy tényleg baj van vele?Pedig már nem változtathatok rajta a párom imádja és ugy megszoktuk,csak már én is kezdem kritizálni,pedig én választottam...
gömbölyû

Tündérke! Én a haskötőről azt hallottam, hogy bugyisat meg harisnyásat nem érdemes venni, hiszen azt naponta mosod, sok kell belőle. De van kifejezett haskötő, épp tegnap kérdeztem meg egy gyógyászati segédeszközben. A has alá kell tenni, és hátul megkötni, és tehermentesíti a gerincet.

Gömbölyű! Nekem a Csenge nagyon tetszik, csak a párom inkább a hagyományosabb nevekhez ragaszkodik.

Sajna topictalira nem tudok menni, mert hétvégén melóznom kell. Kép

ancsipancsi

SygnumKép

Először is gratulálok az évfordulótokhoz,sok boldogságot Neked és a Párodnak na és persze a kis pocaklakónak isKép (Ha nem első baba akkor a tesonak,tesoknak isKép)
Igen mindig azt mondják,hogy nem feltétlenül leszek én is beteg,csak hajlam meg ilyenek...De én mindig ugy érzem ez csak egy nyugtató duma és nincs mögötte semmi.Hipochonder lettem ettől az egésztől,de most komolyan,ami szörnyű,mert már van,hogy a kedvesem is azt monja(aki végtelenül türelmes),hogy hagyjam őt ezzel békén,amire nekem csak az a válaszom,hogy ugyis ebben kell meghalnom,ráadásul anyukám csak 30 éves volt.KépÉn akkor 3.Sokan mondják,hogy orvoshoz kellene fordulnom ,de nem tudom.Ti ismertek olyat akinek mondjuk az anyukájának volt ilyen gondja,de a lányának meg soha és megérte az idős kort?Tudom hülye a kérdés,de hát nekem ez állandó félelmem.Különben én félévente jártam emiatt szűrésre,de legutóbb,pont egy éve voltam.De ha meg lesz a baba ujra félévente akarok járni,de igy is félek mindig.
OKÉ,bocs ezért a pár sorért,kikivánkozott,ne haragudjatok,jó?
gömbölyû

sziasztok, végre műxik a topik.
én is irogatok az őszi topikba, mert ti jóval előttem jártok és ők közelebb vannak hozzám időben. emiatt hol ti tudtok segíteni, hol ők.

18-án éjjel egyszercsak elöntött a vér, akkor kezdtem épp a 14. hetet mensi szerint... irány a kórház, ahol a terhesgondozó dokim dolgozik.
és az uh-n egy szivecskét láttam rendületlenül dobogni! persze bentfogtak szigorú fekvéssel. kiderült, mellső fali mélyen tapadó a méhlepény, vagyis per pill elég xar helyen van, ettől lehet a vérzés. 1 hét alatt folyamatosan csökkent, most pénteken kijöttem, mondván itthon nyugisabb lesz pihenni (orvosi tanács), meg féltem az egyre terjedő influenzától. viszont amióta kijöttem újra fokozódott a barnázás és ha nem csökken pár nap alatt, visszamegyek a "kóterba".
hát ez van.

ha vki tud vmi okosat, bíztatót mondani nekem, azt várom!

nem fogom megjátszani magam, igenis eléggé kivagyok lelkileg. ha emlékeztek, nekem már volt 2 korai vetélésem, és sajnos ez is barnázással indult. pedig már úgy várom, h. nyugodt szívvel beirathassam magam a táblinkba...

már van 1 lány a söfis topikba, akitől merítettem némi erőt, ő 102 napig vérezgetett emiatt, ezalatt és után szigorú fekvés a kóterban és végül sikerstory lett az övék! Kép

falina
ma 14+5 (uh szerint 1 héttel fiatalabb)
falina

TündérkeKép
Nézd meg a tipusát és hívd fel a gyártót, vagy menj rá a gyártó honlapjára és ott nézz szét, vagy a google.com -on keress rá erre a tipusra és annak leírására. Biztos találni fogsz valamit.

GömbölyűKép
Tudod, ha mégsem tetszik, ha kritizálod annál jobb, mert még mindig van időd másik nevet találni, de különben szerintem is nagyon aranyos és szép név a Csenge. Csak tudom, hogy az idősebb korosztálynak ez a név egy kicsit furcsa, csakúgy mint a Vivien, mert az ő korukban a Máriák, Krisztinák voltak a favoritok.

AncsipancsiKépÉn úgy tudom a Csenge az egyik legősibb magyar név!
Kár, hogy nem tudsz jönni, de majd legközelebb.

Üdv,
MJ-Móni 20+4
mj__móni

Falinaaaaaa KépKépKépKép
Már aggódtam miattad és hiányoltalak is nagyon, amikor megtudtam, hogy minden okés a méhlepényt leszámítva.

Képzeld el amikor én a Margitban voltam szülni volt egy lány aki az egész terhességét a kórházban töltötte, mert neki is hasonló okok voltak.

Én azt mondom, hogy ha jobban érzed magad a kórházban, ha biztonságosabbak, nyugodtabbak a körülmények akkor bizony kérjél benntlakást. Hétfőn bevonulsz, pénteken hétvégére hazavonulsz.

Különben nyugi, MZX-Móninak is hasonlók a gondjai, neki is még mindig feküdnie kell, de a babója szépen fejlődik és már meg van neki engedve a több felkelés is.

KITARTÁS erre csak azt tudom mondani. Tudom nagyon ki lehetsz Kép, tudom milyen nehéz lehet Kép, tudom milyen stresszes Kép és el tudom képzelni min mehetsz át és a párod is Kép, de sajnos több biztatót nem tudok mondani, csak azt, hogy fel a fejjel és hidd el minden rendben lesz veletek.

Ezerrel megy a drukkkkkkkkkkkkk Hajráááááá és nagyon örülök, hogy minden okés kismanóval KépKépKépKép.

Pusszantlak,
MJ-Móni
mj__móni

Tündérke!
Örülök, hogy jól vagytok! Nagyon szorítok Nektek!!

Ancsipancsi!
Írj nyugodtan, miért ne tennéd?!

Gömbölyü!
Való igaz, hogy a felszálló fertözés gondot okozhat. Ezért jó, ha zárva a méhszáj. Canestent most nem használnék saját szakállra, mert nem biztos, hogy gomba okozza a panaszokat. Igazad van, lehet, hogy csak ez a rakás ruha okozza a viszketést, amit magunkra veszünk és arra nem kell Canesten.
A névválasztáshoz csak a baba szüleinek van köze. Ne foglalkozz vele, mit mondanak mások! Nálunk is csodálkoztak a Leonán, kérdezték is, hogy ezt hogy találtuk ki, de nem nagyon akadtak fenn rajta. Szóval a lényeg, hogy Ti és csakis Ti döntsetek!

Tündérke!
Elég borsos ára van ennek a haskötöszerüségnek (vmi 6-8000 Ft), de a kolléganöm nagyon szerette. Neki a szeméremcsontja fájt és ezzel teljesen megszünt.

Éva

Kép
sygnum

MóniKép

Igen jól hallottad,a Csenge az egyik legősibb magyar név,ezért sem értem soha a reakciókat.Mi mindenképpen magyar nevet szerettünk volna adni,mert nekünk azok tetszenek.Ha fiú lett volna akkor KENDE lett volna a neve.Ezek már akkor eldőltek,amikor még csak gondolatban volt a kismaszat.
gömbölyû

Gömbölyü!
Köszönjük!
Nekem is vannak hipochonder hajlamaim. Nem tudom, anyukád járt-e rendszeresen rákszürésre. Az enyém tuti nem jár, hiába könyörgünk neki. Ez egy fontos dolog. Biztosat sajnos senki nem mondhat. De ha egészségesen élsz és jársz szürésre, akkor Te mindent megtettél. Tudom, ez sem biztosíték. Elmondtad ezt a dokidnak? Ö biztosan jobban meg tudna nyugtatni, mint mi.
A párom éppen beleolvasott a név témába és azt mondta, a Csenge szép név. Pedig mi sokat vitáztunk a lányneveken. Úgyhogy nyugi, szép nevet választottatok.

Falina!
Kórházban lenni nagyon rossz, de ha ott nagyobb biztonságban érzed magad, inkább menj vissza. Szurkolok Nektek!!!!

Éva

Kép
sygnum

Végre fel tudtam jutni a netre! Bár végigolvasni még nem volt időm, de majd igyekszem.

Gömbölyű
Én is úgy gondolom, hogy biztosan azért nem vizsgált meg a dokid, mert ilyenkor a méhszáj nagyon fel van puhulva, és könnyen sérül. Engem pl. megvizsgált a múlt héten a dokim, hogy zárt-e a méhszájam, és utána elkezdtem vérezni. Pedig nagyon óvatos volt, de valahogy muszáj volt megnéznie, hogy minden rendben van-e, mert elég sokszor bekeményedett a hasam. Persze baromira megijedtem, de megnyugtatott, hogy pár nap alatt el fog múlni, csak megsérült kicsit a felső hámrétege. Szóval szerintem a dokid el akarta kerülni az ilyen helyzetet, ha nem muszáj. Úgyhogy nyugi, és gratula a kislányhoz Kép!

Én múlt szerdán voltam UH-on, és kiderült, hogy vagy nagyon szégyellős Kép a mi Picúrkánk, vagy szemtelen Kép és direkt nem mutatja meg magát, de a lényeg hogy nem sikerült kideríteni a nemét. Pedig már annyira kíváncsi voltam! Na nem baj, azóta elmondtam neki, hogy max. július elejéig titkolózhat még Kép!

Falina
Pihenj sokat, remélhetőleg ahogy nő a méhed feljebb fog emelkedni a lepény is, és akkor elmúlnak a vérzések. Nyugi Kép!

Adri
21+2 v. 22+0
adri77

Gömbölyű, látom testzenek az e betűs nevek Kép . A Csengéről nem gondoltam, hogy ősi magyar név, de nagyon tetszik. A Kende meg napot jelent, vagy ilyesmit. Még mikor a Kazár birodalom mintájára a magyarok is kettős fejedelemséget vettek fel, akkor volt az egyik fejedelem Kende. Vagyis ez tényleg nagyon-nagyon ősi, az biztos. Nálunk hasonó megfontolásból lesz Levente a fiú Kép . Lányban még nincs döntés, de a Barbi, Hetti és az Adri tetszik a legjobban.

ancsipancsi

Falina, nem te szedtél Utrot korai terhesség alatt? Vagy ez már nem lehet azzal összefüggésben? (mert már a sárgatest dolgozik, nem annyira a hormonjaink)
Mondjuk én mindig azt mondtam, hogy a kórházban mégis jobb kezekben van az ember, mint otthon, mégha olyan "kóteros" is a helyzet, mint ahogy mondod. Biztonságosabb benn. De legjobb lenne, ha abba maradna ez a dolog, és akkor nem kellene sehova se menned, mert az otthon is úgy meg tudja nyugtatni az embert.

ancsipancsi

Nekem is nagyon tetszik a Csenge név, attól elvonatkoztatva, hogy először egy kiscsikó "személyében" találkoztam vele, de azóta tudom, hogy ősi magyar név.

Nálunk a párom választja az utóneveket, mert ragaszkodtam hozzá, hogy a vezetéknév az enyém legyen, ez a kompromisszum, szerintem fair. Azért vétójogom van. Igy sikerült kivédeni pl a Vénuszt meg társait, bár mióta ismerjük egymást, párom áradozik hogy a legeslegszebb név a világon a Zsuzsa, ami csak azért érdekes, mert ő amerikai, és állandóan parázik hogy a szülei nem fogják tudni kimondani, de azért nem mond le a Zsuzsijáról. :D Ha fiú, akkor Olivér lesz. De mikor elszalad a párommal a képzelete, akkor már a második fiú meg második lányneveket válogatja. Ha lány, akkor Szilvit akar, a második fiún még nem sikerült megegyezni, mert olyanokkal idegesit hogy Júliusz Alexander meg ilyenek.

Mindenesetre azért próbálom őt féken tartani, hogy előbb várjuk ki ezt az egyszem babát, ráérünk mi még második neveket válogatni. :D

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nem értem, ha egy átlag terhesség 38 és 42 hét között mozog, miért szeretik az orvosok a 40. hét után mesterségesen beinditani a szülést? Tudom, hogy a 40. hétre már rohadtul elege van a kismamának az egészből, de akkor sem értem, miért kell egy természetes folyamatot siettetni?

Más: Látta valaki rajtam kivül tegnap (azt hiszem a Fókuszban) a riportot a Tétényi úti kórházi babahalálokról? Nem tudtam teljes egészében odafigyelni a riportra, de azt hiszem az történt, hogy három csecsemő meghalt egy héten belül, és a szülők úgy gondolják, ha császármetszést alkalmaznak, akkor meg lehetett volna menteni a baba életét.

Nemrég, de már nem tudom melyik topikban, volt róla szó hogy az egyik kórházban (de már arra se emlékszem melyikben) az osztályvezető főorvos felülbirálja a szakorvosok véleményét, miszerint császározni kéne a kismamát. Nem emlékeztek ilyesmire? Melyik kórházban volt ez? A terhesség kilyukasztotta az agyamat. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok lányok!

jó sokat írtatok Kép

Tündérke:
Rá van irva körbe (vagy ha digitális máshogy), hogy Defrost, 250, 300, 450, 600, 700, 900, stb (már léteznek 1200 Wattosak is). Annyi, hogy odatekered a megfelelő számhoz: pl. 700, és akkor az 700 watt.

Mj__Móni:
Lehet, hogy rosszul irtam.. nem is gondoltam, hogy belenyúl a méhbe.. amúgy nekem is hat hetesen csinált ilyen vizsgálatot.. Csak lehet, hogy később árt.. én nem tudom, csak egy feltételezés volt Kép De feltehetőleg ez logikus lenne, hiszen ha a méhről vesz kaparékot az nem biztos, hogy jót tesz..

Giggancs:
Most hogy mondod, eszembe jutott, hogy beszéltünk erről egyszer.. szerintem teljesen dinka vagyok Kép Bár csak arra emlékeztem, hogy beszélgettünk hogy ez jó dolog.. de most látom, hogy ez tényleg ennyibe kerül.. azt hiszem tényleg maradok akkor ennél Kép Valószínüleg csak sok felé jár az agyam, az a gond Kép

Andi18:
Avent sterilizálót tutira nem veszek, mert bazidrága.. ráadásul Pesztronka mellszívót kaptam, úgyhogy venni már semmilyen mást nem fogok Kép Minden esetre mostmár azt hiszem tisztul számomra a dolog és tényleg a folyadéknál maradok Kép
Szerintem a kisfiad lehet ugyanúgy stresszes: egyrészt átragad rólad is, másrészt biztosan tele van ő is kérdésekkel és aggodalommal a kistesót illetően.. próbálj meg vele türelmes lenni szerintem minél jobban és megbeszélni vele a dolgokat amennyire lehet.

Gemini:
Én azt hiszem kispárnát viszek magammal jobb híján Kép Játékbabám már 20 éve nincs Kép Kép

Gömbölyű:
Kenetvételt mindig érdemes csináltatni ha úgy érzi az ember.. amit irsz amúgy ismerős nekem is!
Néha nem is kell hozzá semmi, mostanában volt nekem olyan, hogy egyszerűen csak elkezdett ott lent viszketni és nem tudtam egyszerűen mitől.. mosakszom rendesen, nincs folyásom (korábban volt egy enyhe valami amire kaptam gyógyszert) és rájöttem, hogy száraz a bőröm és plusszban a szőr kidörzsöli.. ami eddig nem zavart, de most érzékenyebb lett a bőröm még ott is.. fura mi? bekentem ilyen natur krémmel, amit a patikában lehet kapni (van ilyen arckrémem) és elmúlt a viszketés teljesen. Szóval bármi előfordulhat Kép
Ha az őszinte véleményem érdekel, a Csenge név nem éppen egy megszokott.. én személy szerint biztosan nem is adnám a gyerekemnek, de éppen azért van annyi féle név, hogy mindenki kedvére választhasson, így mondjuk hogyha az én gyerekem Lili lesz, az ugyanúgy nem biztos, hogy mindenkinek tetszik és lehet, hogy valaki azt mondja, hogy "úristen hogy lehet ilyen nevet adni annak a szegény kislánynak". Szóval szerintem ne foglalkozz velük. Tény, hogy nem egy megszokott név, de igazi magyar név és a ti dolgotok eldönteni, nem másoké! Szóval tényleg ne foglalkozz velük, mondjanak amit akarnak.. a rokonok és ismerősök úgyis mindig tudnának mondani egy szebb és jobb nevet más gyerekének Kép

Na megyek végre megebédelek igy délután négykor Kép

hanee
hanee

Rokica:

A riport arról szólt, hogy három olyan eset is volt, amikor meghalt a baba valószínüleg gondatlanság miatt (kétszer szülés közben, egyszer pedig a szülés után légzési elégtelenség miatt). Mindhárom esetben császározni kellett volna, mert a babák mérete hatalmas volt, mégsem tették.

És IGEN! A Szt. Imre korház az, ahol a főorvos (vagy professzor) szereti felülbírálni a császárosokat! Én éppen ezért jövök el onnan. Mert császáros leszek a sérvem miatt.. és az orvosom közölte a papírra, hogy "hát ezt igy nem fogja elfogadni a főorvos".. akkor még csak gyanús volt nekem a dolog, de ezek azóta szépen lassan kiderültek és pont most volt ez a riport is.. ezek után tutira eljönnék onnan! Heti három baba akkor is szörnyüséges arány, ha egyébként egész évben nem történik ilyesmi.. és a szörnyü az benne, hogy el fogják sumákolni ezt is Kép
hanee

AncsipancsiKép

Nem is tudtam,hogy a Kende napot jelent:Tök jó!Kép

SygnumKép
Egyszer már mondtam egy dokinak ezt az egészet,ő is ezt mondta,hogy nem törvényszerű,hogy én is beteg legyek,de tény,hogy a hajlam.Igy mondta:"A betegség nem örökölhető,csak a betegségre való hajlam."
Szerintem semmi különbség,ha belegondol az ember,de persze én nem vagyok orvos.Jobb is!Akkor lennék csak igazi hipochonderKép

Adri77Kép
Én nem tudom nekem milyen a méhszáj,múltkor megvizsgált a doki,mert fájdogált oldalt a hasam,kézzel vizsgált és azt mondta azért fáj,mert a babám haránt fekvésű.Ez tény,mert voltunk aztán UH-on is és ez be is bizonyosodott.Csak az a kérdésem,hogy ha ezt megvizsgálta kézzel,akkor gondolom,találkozott is a méhszájammal,nem?Tehát ugy értem,igy biztosan észrevette volna ha nyitva van,ugye?Kép

Én nem véreztem utána,mondjuk nekem soha semmi gond sem ilyesmi,sem más nem volt egyszer sem.Lekopogom!

FalinaKép
Kitartás neked,mindig elolvasom,ha irsz,szerintem abból a szempontbol is jó a kórház,hogy ott aztán tényleg muszáj feküdnöd.Mert én magamat ismerve otthon sosem maradok egy helyben.Láttam,hogy 14 hetes vagy és bár én nem vagyok hozzáértő,de a legkritikusabb heteken már túl vagy és látod milyen kitartó a kis magzatod?Gondolj erre,hiszen heteket végigcsináltál igy és szerencsére vele nincs gondKépTarts ki,érthető ,hogy néha elkeseredsz,besokallsz.

RokicaKép
Aranyos lehet nálatok egy ilyen beszélgetés a pároddal.Nagyon igyekszikKép

25+4
gömbölyû

Pipocska...
"Nem mindenki van az intelligencia csúcsán"- idézet tőled... én erre a megnyilvánulásodra céloztam a tegnapo üzenetemben!
téma részemről lezárva.
Zsófi
zsófy

javítok: tegnapi üzenet
zsófy

Tündérke!
Utánanéztem ennek a haskötönek, 3félét találtam. 2-t az Otto Bock-nál, ezek az "igazi" terhességi haskötök, amit az orvos (nem a nögyógyász) akár fel is írhat, ha van diagnózis. Ezeket a www.ottobock.hu -n tudod megnézni. A Felírharóság címszó alatt, ortetika- Ágyék és keresztcsonti ortézisek-Rehband 1041 és 1045. A másik, amire sztem te is gondolsz az Anita Maternity terméke, a google-lal megtalálod.

Rókica!
Ha jól tudom azért indítják be a szülést, mert elöregszik a placenta, a baba meg elkezd fogyni. Én ennek nem vagyok híve, el is számolhatták az idöpontot. A lepény keringését lehet figyelni és azt is, a baba hogy érzi magát. Az anyán is múlik, hogy engedi-e beindítani, persze öt nagyon meg lehet ijeszteni, hogy ez meg, az lesz ha nem engedi. Reméljük nem kerülünk ilyen helyzetbe!

Éva

Kép
sygnum

Mindenkinek köszi a válaszokat,most elköszönök,és megyek pihizni.

Sziasztok,Tünde.

Kép

Kép
tündérke26

Hanee!

Lehet,hogy tényleg a bőröm érzékeny,mondjuk ahogy a ruha hozzáér,mert ha csak egy szál törcsibe vagyok akkor soha nincs semmi kellemetlenségem.Nekem mondjuk van folyásom,de fehér és nem gázos,szerintem.De van olyan nap amikor egy csepp sincs.Nagyon vigyázok magamra,intim lemosó,meg minden.(de az milyen drága,ráadásul én mindig mindenből csak nagy mennyiséget használok,aminek a harmada is elég lenne,de egyszerűen nem bírok erről leszokni.A párom ki is van akadva-megjegyzem jogosKép-,hogy nálam minden kence-fice három napig elég.)Köszi a választKép

RokicaKép
Döbbenetes amit irtál,én erről nem hallottam,az ilyeneken mindig idegeskedek,a párom már nem is engedi ,hogy az ilyesmit meghallgassam.SzörnyűKépÉs nem perelik be a kórházat a szülők?
gömbölyû

Sziasztok!

Sterilizáló...
én is azt a nagy Chicco-t használtam annak idején, szinte el se fogyott, szóval elég takarékos, és sok.

Gömbölyű!

A Csenge nekem is tetszik! Kép Ugyhogy sok-sok null a Csengéseknek, a Csengeellenes rokonsággal szemben! Kép
Egyébként néha én is kivagyok, mikor kérdezgetik tőlünk a neveket. Sokszor mi sem válaszolunk, mert nem vagyunk kíváncsiak a lüke véleménynyilvánításokra. Kép Azt mondjuk, még nem tudjuk. Kép Főleg akkor tudok kiakadni amikor mondjuk a főnököm mondja, hoyg jaj, ne már, mert neki nem tetszik.... vagy mondjuk a férjem unokatesójának, az anyjának a barátnője.... szóval, marha sok köze van hozzá. Kép
Örülök, hogy mocorog a Kislány!

Falina!

Szerintem is pihenj a kórházban, ha ott biztonságosabbnak érzed!
Remélem hamarosan minden rendben lesz!!! Kép

Tündérke! Kép

Nektek is örülök, hogy elkezdett rugdosni a Babád!

Éva! Kép

Köszi a választ, azóta tényleg semmi, remélem ez nem is fog változni!
Sok boldogságot Nektek az elkövetkezendő rengeteg évben is!!!

Andi!

Szuper, hogy Veletek is minden rendben! Kép

Nekem pár órája szinte megállás nélkül mocorog Babucikám! Olyan jó! És egyre intenzívebb, napról-napra. Kép

Hanee és a Többiek is Kép!

Jaj, én annyira szeretném már azt a talit. Egy jó ideje másról sem beszélek otthon, a fiúk már nevetnek rajtam. Megpróbálok én is nézni valamit. De nem nagyon vagyok járatos az ügyben, azért próba-szerencse! Kép

Pusssz!

Viki
vikó

Gömbölyű:

Igen, a párom nagyon lelkes. Kép Ő nagyon nagyon akarta a babát, ettől függetlenül őrá is rájött a pánik amint kiderült, tényleg terhes vagyok, és akkor volt egy-két csúnya napunk. Én terhességi hormonmérgezéssel bömböltem, ő meg apasági pánikban veszekedett, tök jó volt. Szóval minden leendő apuka szerintem bepánikol, bármennyire is szeretné a gyereket. Párom ráadásul már kétszer vált, van már egy gyereke is, akinek a gyerektartása bizony néha elég nehéz anyagi helyzetbe sodorja őt, van miért pánikolnia szerintem. De mostanra már eléggé kisimultak a felborzolt érzelmei, és most már ő nyugtatgat engem, mert az én hormonmérgezésem még eltart egy ideig. Kép De amint itt olvasgatom a dolgotat, szerintem lesz még egy pánikos időszak részéről mikor közeleg a szülés, meg sztem akkor is mikor alváshiánnyal küszködve próbáljuk ellátni az üvöltő babát. Meg is kértem Anyukámat, hogy felügyeljen ránk akkor.

A kórházról meg annyit, hogy de igen, perelnek a szülők. Nekem csak az keltette fel a figyelmemet, hogy nem mintha erről a kórházról olvastam volna nemrég, meg a felülbirálós főorvosról??? És lásd Hanee hozzászólását, DE. Ebben legalább annyi megnyugtató van, hogy tudjuk, melyik kórház, és hogy látszik, hogy mégse vagyok teljesen szenilis. Kép

Egyébként lehet hogy a férjednek van igaza, minek idegesitsük magunkat még ilyenekkel is? Egyébként a három haláleset lehetne szomorú véletlen is, de a többi információval kombinálva már elgondolkozik az ember.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ancsipancsi!
Olvasd vissza légyszi a 8:31-es hozzászólásodat!
3.bekezdés 3. sor!
Nem hazudtam!

Kép

Kép
megann

Sygnum,
köszi neked is! Már javul az állapotom. Kép

Gömbölyű,
a Csenge nagyon szép név!
(Nálunk csak azt kérdezte anyukám, hogy hogy fogjuk becézni az Adélt... mondtam, hogy hívhatja Kicsiadélnak.. Kép )
Ti döntetek, ne hallgass senkire!

...és gondolom, hogy nehéz kiverni a fejedből, hogy te is beteg lehetsz, de szerintem a legtöbbet azzal ártod magadnak, ha folyton erre gondolsz! Tudom, hogy ez jó nagy közhely, de nem kell az ördögöt a falra festeni! Azt is tudom, hogy ezzel marhára nem tudtalak megnyugtatni, de sztem bármit is mondanék, a gondolatot nem tudom kiűzni a fejedből, sajnos.

Falina, drukkolok!

KépKép
vikka

Csajok, Hanee (főleg) Kép

Hanee nem akarok helyetted szervezkedni, de találtam egy teaházat, ahol lehet asztalt foglalni.
Kicsi@világ Teaház, VII. ker. Madách Imre út 11.
Tel. szám:413-6678,30-958-3323

Felhívod őket, elintézed? Aztán már küldheted is az emilt mindenkinek... Kép

pussz.

KépKép
vikka

Ja, és ne felejtsd el mondani, hogy az Eszem-iszom Magazin ajánlotta a helyet, de akkor már itt egy másik is:

Mandragóra Kávéház
II. Kacsa utca 22
202-2165
nyitvatartás : H-Szo:10-24

De gondolom azért a VII. ker. jobb, bár nekem sokkal jobb a II. Kép

v.

KépKép
vikka

Sygnum!

Nem tudom miért három hét. TSH-t néznek azt hiszem két félét.
Annyi van hogy amikor mentem a körzetihez a kötelezö vizsgálatra akkor közölte a doki, hogy strumám van és van benne egy göb. Elküldött egy pajzsmirigy specialistához az megvizsgált, vért vett meg mintát a göbböl. Aztán azt mondta hogy a pajzsmirigy müködésem renben van a göb meg nem rossz indulatú. Három havonta kell mennem ellenörzésre,de hát hogy van ez a lihegés azt mondtáh hogy ettöl is lehet. Ezért mentem április helyett most. Nem tudom mi lesz a vége, de egy kicsit félek töle!!! A sogornöm mondta hogy ha a pajzsmirigy nem müködik jol akkor az jodot vesz el a szervezettöl és az árthat a babának. Néztem pezsgötabletát de nincs jodos. Mást nem tudok mint megvárom a vérvétel eredményét. De azt megköszönöm ha megkérdezed a dokidat!

Hanee!
Akkor még jo hogy szóltam. Azt hittem hallottál valamit.

Holnap este rakom fel a képet amit a praxisban csináltak a csajszimrol.

Giggancs (24+2)
giggancs

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?