Új privát üzeneted érkezett!

Lányok!

Bocsi az offért, de itt válaszolnék Zsófynak, mert nem akarok ilyen oda-vissza levélváltásokba bocsájtkozni.
Majd szólok neki, hogy itt írtam még erre egy utolsó reakciót, aztán ennyi.

Kép
Kép
pipocska

Zsófy!

Ez az utolsó hozzászólás amit ebben az ügyben leírok.
Először is, én úgy vettem észre Prüntyi hozzászólásából, hogy ő az aki fel van háborodva.
Erre utalnak a folyamatos felkiáltójelei is.
Ezenkívül többször lefelelőtlenezi Vikót, holott /ez a hozzászólásaiból kiderül/ csak találgat.
Pl. Amikor megkérdezi, hogy: Most volt először dokinál?
Tehát nem tudja, hogy most volt-e először dokinál, de szerinte felelőtlen.
- attól, hogy valakinek a terhessége előrehaladottabb, mint a másiké nem biztos, hogy emlékszik még arra, mi volt annak idején.
- ráadásul minden kórházban , minden orvosnál más a követendő irányelv.
Nálunk van 4. babás anyuka, aki ugyanúgy izgul, mint az elsőnél, és ugyanazok a kérdések megfogalmazódnak benne.
Valószínűleg Vikó a mi topikunkban érdeklődött volna, de 25-e óta, nem lehetett rá felmenni.
Még úgy sem, hogy naponta pár órát, tehát teljesen el voltunk zárva egymástól.

Miért írod, hogy senki nem vállalhatja a véleményét?
Hiszen mindanyian leírtuk.
Engem csak a hangnem döbbentett meg, mert a többi topikban ahol még fent vagyok, ha betéved valaki máshonnan egyszer sem lett kioktatva. És nem tudok olyanról aki ne kapott volna segítséget, még ha olyan kérdést tett is fel, ami másnak teljesen egyértelmű.

Végül. Nem tudom honnan szedted, hogy uninteligensnek tartanék bárkit is.
Rajtad kívül senki sem uninteligensezett.

Ha esetleg a Csillamnak írt reakciómra gondolsz, oda azt írtam, hogy inteligens, méghozzá azért, mert nekem személy szerint nagyon szimpatikus, hogy "átjött" Vikótól bocsit kérni. Ráadásul nem is a saját nevében.
Nekem ez egy nagyon szimpatikus emberi megnyilatkozás volt. Ennyi.

Egyébként ez érthető, hogy féltitek egymást. Nálunk is nagyon durva dolgok megtörténtek.
Én is minden egyes baba-mama elvesztésénél elsírom magam. Hiába volt már sok, ehez nem lehet hozzászokni.Kép
Vigyázzatok magatokra, és egymásra.
Jó pocakosodást.
De ha valaki betéved a topikotokra ne "bántsátok"Kép

Kép
Kép
pipocska

Szia Barbi!

De jó!
Kiderül, hogy én vagyok a legérzékenyebb lelkivilágú az egész csapatban.KépKép
Sőt az összes topikon.KépKépKépKép
Ezekszerint tényleg félreértettelek a múltkor.Kép
Bocsi.
Azóta Banyóci is bejelentkezett.
Küldtem neki mailt.
Még most is rengetegszer eszembe jut.Kép
Pont ezt beszéltük a találkozón is, hogy még 20-21 hetesen sem vagyunk "biztonságban".
De szerintem onnantól, hogy megfogan az a picike, az egész hátralévő életünk egymerő aggódás lesz.
Emlékszem amikor a hugom kisfia 2 év körüli volt, volt olyan, hogy leszáltam a buszról, és visszamentem, mert elfelejtettem, hogy kiakasztottam-e a szobában a biztonsági ablakzárat. Nyolcadikon laktunk.
És ez a hugom kisfia miat volt. Mit fogok csinálni a sajátommal?...........

Kép
Kép
pipocska

Bocsi Pipocska!
Szerintem Zsófy erre gondolt:

"Nem mindenki van az inteligencia csúcsán."
(ezt Te írtd, némivel feljebb, itt gondolom nem x-re, vagy Y ra gondoltál, hanem egy konkrét személyre)

Kép

Kép
megann

Pipocska, ez vele járKépKépKép Mármint az érzékeny lelkivilág, ezért irtam hogy nem haragszomKép (kacsintós arcot nem tudokKép)

Varrtam egy teritöt, tök szép,még jobb kedvem vanKépKép!!!
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok lányok!
Az elmult néhány napban voltak gondok a babanet serverátállásával. Minden igyekezetünk ellenére olyan problémák jelentkeztek, amelyek elhárítása sok időt vett igénybe. Most úgy tünik, hogy rendeződnek a dolgok, bár még egy-két apróbb beállítás nem tökéletes. Szeretnék elnézést kérni tőletek a kellemetlenségekért és egyben még egy kis türelmet is, ha az elkövetkező napok munkálatai valami fennakadást okoznának.
Kiss Andrej (apa)Kép
apa

Vikó!
Átjöttem ebbe a topicba, mert az ősziben leharapták a fejed. Nem hiába, hogy én oda ritkán járok, lehet, hogy áttérek a nyáriba, hiszen aug. 18-ra várom a kőcöt. Kép

Azt bírom az emberekben, hogy látják, hogy valaki bajban van, azt még mossák a fejét, ahelyett, hogy segítenének. Marhák! Kép

Szóval: Most volt a tesód UH-n? Mert nekem 10,5 hetesen csinálták a nyaki redőt, már akkor is lehet látni, hogy nem túl vastag-e. lehet, hogy látták nála, hogy minden oké, azért nem hívják vissza. Van az UH-n D érték? Az őszi topicba írók elég tuskók Kép , egyáltalán nem felelőtlenség 10 hetesen dokihoz menni, mert aki nem tudja beküszködni magát egy dokihoz, annak azt szokták mondani, hogy 8-9 hetes terhesség előtt ne is menjen! Én bekönyörögtem magam 6 hetesen, de csak a vizitdíj bánta, mert amúgy semmit nem csinált, elmondta, hogy hogyan tovább és hogy növesszem a kőcöt 10 hétig, majd jöjjek vissza Kép

Mondtam a csajoknak, hogy ne dramatizálják már túl, nekem a doki azt mondta, hogy 10 hét előtt ne menjek semmiféle UH-ra, és persze mehettem volna, ha ki akarok dobni 10eFt-ot, de inkább megvártam azt, amit ő mondott, mert bízom benne!

Ancsipancsi
16 lesz csütörtökön Kép

ancsipancsi

Á, szóval Barbi az ominózus lány, akiről szól a beszélgetés? Kép Legalább őt is "megismertem". Úgyis leendő lányunknak Barbi nevet akarunk adni ;-)

Szerintem legjobb,ha a nyári topicban maradsz, aztán 1-2 hónap alatt úgyis cserélődik a társaság, és majd mikor a tesód is megszült, átmehetsz az őszibe. Mondjuk nekünk álmunk volt a tesómmal, hogy együtt szüljünk, de neki nem jutott olyan kafa pasi, mint nekem, pedig sokkal jobb csaj, mint én. Cest la vie Kép

ancsipancsi

AncsipancsiKép
Aug. 18! és hogy kerültél akkor az őszi topikba ????Kép Kép Kép
Gyere közénk, ha valóban úgy gondolod, szívesen fogadunk.

Hanee Kép
Igen, 600 Ft-ért érdemes megvenni a termoszt, de először a cumisüveget vedd meg és próbáld bele a termoszt, hogy jó e. Sok termoszba nem fér bele a cumisüveg amit kiválasztasz.

Termosz ajánlott télen, mert melegen tartja a kajcsit, nyáron meg mert lehet benne langyosan tartani kajcsit, teát, köménymagos teát (akár lefejt anyatejet is 1-2 órára, de azzal azért vigyázni kell!)

És amikor elkezdtem dolgozni, de még mindig szoptattam a lefejt tejet lehűtés után beletettem és hazavittem minden nap a gyereknek.

Pusszancs mindenkinek, most azért elolvasom mi is történt az őszi topikban.

A talai hol, hánykor lesz szombaton? vagy valamiről lemaradtam? vagy rövid az agyam és nem emléxem?

Ja és még valami! Tegnap, először kismanó akkorát rúgott a hasimba, hogy megéreztem a kezemmel, többször is! Látom erősödik a kis sz@ros Kép Kép

MJ-Móni 20+4
mj__móni

AncsipancsiKép
Ki kell ábrándítsalak a topikból kiszállással kapcsolatban. Az őszi topikban lévő lányok, ahogy majd itt a nyáriban is Kép ottmaradnak, szülés után nem tűnik el senki (remélhetőleg), mivel a gyerekek egyidősek lesznek, a topik együtt fejlődik a már megszületett gyerekekkel, ami szerintem nagyon jó, mert mindenkinek ugyanaz lesz a problémája, baja, gondja, csakúgy mint most

Üdv,
MJ-Móni 20+4
mj__móni

Ancsi!

Üdv itt is! Kép
Örülök, hogy ide is írsz, én is láttam, hogy az ősziben vagy, csodálkoztam is, mert a SztImrésből tudom, hogy nyáron szülsz!
Ez egy nagyon jó kis csapat, úgyhogy jól teszed, ha velünk tartassz! Kép

Bogárka (23+4)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok Lányok! Kép

Pipocska!
Nagyon-nagyon aranyos vagy, hogy kiálltál mellettem! Kép

Hanee! Kép

Te is az vagy, hogy egyetértettél! Kép

Ancsipancsi!

Neked is nagyon köszönöm a választ! Kép

Ahogy Zsófy is írta, nagyon helyesen tényleg nagylány vagyok már ahhoz, hogy meg kelljen engem védeni, de akkoris NAGYON JÓL ESETT, hogy ilyen rendik vagytok! Kép

Csilla, ha olvasol minket! Kép

Te is nagyon kedves vagy!

De Lányok! Kép

Mostantól szerintem hanyagoljuk ezt a témát! Kép Nem akarok senkivel sem rosszban lenni, mire jó az?
Írtam az őszi babásoknak is, hogyha tudtam volna, tutira nem kérdezek semmit... Kép

Most mindenki érzékenyebb...

Sok-sok puszi!!!

Viki(22+1)
vikó

Sziasztok!

Na végre jó az oldal. Kép)

Apa:
köszi a gyors segítséget. Kép

Banyóci:
nagyon sajnálom, és nem is tudok mit mondani. Kép Nagyon sok erőt kívánok nektek!
Minden jót.

Hajni 26+0
Vendég

Azért mentem oda, mert itt csupa idősebb pocakosok vannak, én meg csak 16 hetes leszek, és kismiskának érzem magam. Az ősziben bezzeg én vagyok az egyik legöregebb Kép

Nektek is elmesélem, hogy pár napja - néha - ha fekvés után odanyúlok a hasam aljához, érzek egy kemény izét, aztán hiába tapogatom, már eltűnik. Szerintem a méhem, vagy a babuci lehet, aztán biztos eliszkol, ahogy tapizom.

ancsipancsi

Sziasztok!

Na végre müködik! Egész hétvégén majd' frászt kaptam. Müködött a tavaszi, müködött az öszi topik a nyári meg nem.

A vitába nem nagyon akarok beleszólni, de nekem is azt mondták, nem kell túl korán Uh-ra menni. Végülis a 12 hetes az elsö, ahol érdemi dolgot néznek.

A hétvégén rajtam is kijött vmi vírusos nyavalya, de hál' Istennek nem lett még höemelkedésem sem, most meg már szinte el is múlt. Egyébként a háziorvosnál kaphattam el, vigyázzatok, ha dokihoz, laborba mentek!

Ma du. megyek az endokrinológushoz, nagyon izgulok. Szorítsatok, hogy ne legyen semmi komoly gond. Föleg Picurral ne!

Vigyázzatok Magatokra!!

Éva (27!+1 Ez már a 3. trimeszter?)

Kép
sygnum

Szia Mj__Móni!

Cumisüvegünk már van: Avent cumisüveg, teljesen kommerz cumisüveg alakú és méretű cumisüveg Kép De majd belepróbálom Kép

A talival kapcsolatban hamarosan megy majd mail..

pusszancs,

hanee (21+6)
hanee

AncsipancsiKép
Igen, lehet, hogy a babó az, bár még ilyenkor azért rengeteg helye van és nem dugja ki annyira mindenét.

Nekem is volt pont ugyanez, sőt ha a hasimat egy ponton simiztem sokkal érzékenyebb volt mint máshol és időnként valóban keménynek éreztem, majd puhának. Aztán rájöttem az egyik uH alkalmával, hogy mi is ez. A méhlepény! Megmutatta a szonográfus, hogy pontosan hol van, és innen már könnyű volt kikövetkeztetni Kép Ma már ott tartunk, hogy majdnem fenn van a köldököm magasságában, korábban lentebb volt.

Üdv,
MJ-Móni 20+4
mj__móni

Én is libikókázom a nyári/őszi topikok között. Aug 30-ra vagyok kiirva, ebből lehet akár szeptemberi baba is, de nem ez a lényeg.
A lényeg hogy szerintem mindkét topikban nagyon kedves, segitőkész emberkékkel találkoztam, de ez nem jelenti azt, hogy mindig minden megnyilvánulás szimpatikus volt! Az ember nem mindenkivel ért mindig egyet, és nem mindenkinek a stilusa jön be.

A lényeg az, hogy mindannyian szerintem az átlagosnál sokkal érzékenyebbek vagyunk most, pro és kontra. Az is, aki ir, mert sokkal hamarabb beaggódik, az is, aki válaszol, és adott esetben sokkal könnyebben felháborodik és ennek hangot is ad. Szerintem mostanában nem szabad se magunkat se egymást véresen komolyan venni ilyen téren.

Érdemes mindig egy mély levegőt venni és mondjuk egy kis idő elteltével válaszolni az olyasmikre, ami valami oknál fogva feldúlt minket. Szerintem itt a Babaneten egyetlen topikban sem akarnak rosszat egymásnak a résztvevők, de mindannyian emberek vagyunk, ráadásul terhes hormonális emberek, félreértések és elhamarkodott kijelentések előfordulhatnak! Egyfelől nem kell meggondolatlanul, durván irni, másfelől ha egy-egy ilyen becsúszik, nem kell szivre venni!

Szóltam! Kép Ugye most mindenki megvilágosult? :D

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ancsipancsi,
én kb veled egyidős vagyok, aug.11-re vagyok kíírva. Szóval nem vagy kiskorú Kép

A hétvégén egy baráti párnak is megszülettek az ikrei. Ezeknek a híreknek annyira tudok örülni! Egy fiú - egy lány. Jó kis felállás Kép Hát a baráti társaságban úgy tűnik én leszek a következő.

Gemini, Zsebi,
akkor ma este?

Lara

Lara

KépKép
lara77

HaneeKép
MINDENKÉPP PRÓBÁLD BELE! Az Avent teljesen nem kommersz! Sokkal szélesebb mint a többi más cumisüveg!

Én is Aventet használok/tam, és anno kaptam egy termoszt tesómtól. Az Avent cumisüvegek sokkal szélesebbek mint a többi és nem is fért bele.

Aztán volt olyan cumisüveg ami meg túl hosszú volt a termoszba Hogy, ki gondolta volna!? KépKépKépKép

MJ-Móni 20+4
mj__móni

HaneeKép
MINDENKÉPP PRÓBÁLD BELE! Az Avent teljesen nem kommersz! Sokkal szélesebb mint a többi más cumisüveg!

Én is Aventet használok/tam, és anno kaptam egy termoszt tesómtól. Az Avent cumisüvegek sokkal szélesebbek mint a többi és nem is fért bele.

Aztán volt olyan cumisüveg ami meg túl hosszú volt a termoszba Hogy, ki gondolta volna!? KépKépKépKép

Éva, azt hiszem igen, már a 3. trimeszter! GRATULA

MJ-Móni 20+4
mj__móni

Vigyorgó smiley-t hogy lehet csinálni?

(A nap legnyomósabb kérdése...)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lányok!

Most megint egy kicsit el kezdtem aggódni... a fenébe is!
Egy hétig otthon voltam a tökbeteg Kisfiammal, és semmi bajom nem volt. Sőt! Tegnap még a melóhelyemen sem fájt a hasam (ez csoda), pedig este 6-kor indultam hazafelé...
Most meg mikor elmentem wc-re, úgy tűnt, mintha picit barnás színű lenne a tisztasági betétem... Nem tudom, hogy ez most csak odaképzelés, és végülis nem is az... szóval nem határozott a dolog. Nem is fáj semmim. Jaj, nemigaz! itt vagyok a 23.héten és ezen kell aggódni, mikor eddig nem is volt szinte semmi gond. Lehet, hogy mostis csak túlparázom (remélem).
Tudom-tudom, menjek el dokihoz! Kivagyok ezen a dokihoz rohangáláson... Kép Még azért elmegyek 1x-2x wc-re, hogy látok-e valamit. Remélem nem fogok...

Bocsi, hogy megintcsak a nyafi!

Úúúúgy várom már a szombatot! Kép

Viki
vikó

Helló Lányok!
Jó pár napja nem olvastam a leveleket, úgyhogy nem értem ezt az ide-oda bocsánatkéréseket sem, de látom rendeződnek a dolgok.
INFLUENZA!
leginkább azt szeretném megkérdezni, hogy valaki volt-e már közületek lázas, influenzás?
Mert nálam szombaton kezdődött, és talán ha isten is megsegít ma kezd rendbe jönni. szombaton este, és hétfőn este voltam 38,2 és egy rubofent kellett bevennem. Amúgy a közte levő időszakokban csak hőemelkedésem volt, és persze beindult az igazi orrfolyás, meg a jó kis köhögés. A doki szerint ez a babának már nem árt ( 27.hét) csak nekem kellemetlen. Eszem a C vitamint, meg persze mézes tea, .....Holnap este kell mennem a nőgyógyászhoz. Egy kicsit fogytam is, de ugye a baba az ettől nem fogy??
Na majd ha lesz ideje valakinek írjon már egy pár sort!
pussz F.
fejeske

Sziasztok Lányok,

micsoda szeretethullám tört ránk ezalatt a három nap szünet alatt. Nekem is nagyon hiányoztatok, és már azon aggódtam, hogy mi lesz így a szombati nagy találkozóval...
Viszont ennek köszönhetem, hogy Hanee jóvoltából az irc-n beszélgettünk (gyors- és gépírtunk Kép), így hirtelen ötelttől vezérelve tegnap délután találkoztunk is. Ez nagyon szuper volt!!!! Kép

Minyu, Hanee,
mértem: kb. 1cm Kép Kép Kép

Mirci
mircimama

Sziasztok!

Szerintem hagyjuk az őszi topicot, örüljünk, hogy a miénkben csak segítőkész, barátságos emberek vannak! :-)

Hanee!

Az Avent cumisüvegekről csak jókat hallottam, könnyű őket kezelni, a cumi része ideális a babának (olyan, mint a mellbimbó), és nem dől belőle a folyadék, hanem dolgozni is kell a babának érte! Nem olyan "dizájnos", mint más gyártóké, de úgysem ez a lényeg!

Egy kérdés: A kifogó az egy különleges anyagból lévő törölköző? Miért kell rá így vadászni?

Én még semmit nem vettem, gondoltam, ráér majd a 7. hónapban elkezdeni. Lehet, hogy egy picit félek is a medve bőrére inni, mindig van valami újabb problémám (most éppen a c2000 méhszáj és a keményedés).

Olyan szívesen találkoznék veletek, de még mindig sokat kell feküdnöm, csak napi 10 perc séta engedélyezett..

Szóval érezzétek jól magatokat a találkozón, lélekben veletek leszek!

Mzx-Móni (22+2)

Kép

Kép
mzx

FejeskeKép
Jobbulást, a baba elveszi azt amire szüksége van, kizsákmányolja az anyját, úgyhogy ne aggódj, ő csak növöget.

Az influenzában az a jó, ha jól tudom, hogy nem megy át a méhlepényen, a gyerek egészséges marad, azonban a megemelkedett testhőmérséklet gond lehet. Próbáld lent tartani a hődet 38 alatt!

VikóKép
Hát nem is tudom. Nem hinném, hogy bármi lenne,de ha gondolod próbálj meg max 1-2 centire fehér, tiszta betéttel/tamponnal/steril kesztyűvel/steril gézlappal vagy valamivel felnyúlni és úgy megsasolni az eredményt. Majd annak fényében eldönteni a dokikérdést.

Üdv,
MJ-Móni 20+4
mj__móni

Vikó,
Lehet, hogy tegnap egy kicsit megerőltetted magad? Ha nem is rohansz a dokidhoz, azért szerintem csörögj rá! Amikor én barnáztam, akkor azt mondta a doki, hogy igyak egy pohár vörösbort, szedjek MagneB6 és pihenjek (fekve). De remélem, hogy a köv. wc-zésnél már nem lesz semmi a betéten Kép
Lara

Lara

KépKép
lara77

Sziasztok!

A nyári topikból vagyok Kép
Kérdezni szeretnék,
Nem tudom, hogy jól emlékszem-e, de mintha itt olvastam volna nálatok a hordozó kendővel kapcsolatban olyan ifot, hogy van aki megtanítja, hogy kell viselni?

Én is Avent cumisüveget haszálok most. Maximálisan meg vagyok vele elégedve. Nekem az tetszik benne nagyon, hogy pl a mellszívót rögtön tudtam csatlakoztatni a cumisüvegre, és ez már a kórházban is nagy segítség volt.
Én mikrós sterilizálót vettem hozzá, nagyon praktikus az is.

Köszönöm a válaszokat.
Edina
12+4

nedinabp

Mzx!

Örülök, hogy téged is látlak néha Kép
Mi az aventből egy készletnyi cumisüveget vettünk, ami igy elég drága volt: majdnem 7000 Ft, de szerintem megérte, mert ebben van 2 nagy, 2 kicsi, 2 pót betét, egy cumisüvegmosó és egy játékcumi.. szóval ha valaki megkérdezne, én ezt ajánlanám, bár tapasztalatom még nincs vele, mert még sosem használtuk Kép

Szerintem nyugodtan kezdj el vásárolgatni ha lesz egy kis időd, illetve az állapotod engedi.. főleg azért, mert elég sok minden kell egy babónak (én is most eszmélek rá, hogy még mennyi mindenünk nincs, pedig az ittlévők többségénél sokkal többet vettem már). Szóval érdemes belekezdeni, mire a végére érsz többször elfogy a pénzed és eltellik egy csomó idő Kép

A kifogó az olyan mint a textilpelenka csak hatalmas (négyszer akkora) és eredetileg az a funkciója, hogy ezzel veszik ki a babát a kádból, de a gyakorlatban inkább türcsinek használják, mert nagyon jó nedvszívó. Azért volt nagy dolog a bevadászása, mert a legtöbb boltban 1300-1400 Ft darabja.. a Tescoban lehetett kapni 900-ért, de mire odaértem elfogyott, és most találtam egy boltot, a Brumi-Macit, ahol 900 és 850 Ft-ért lehet venni (és a pelenka is olcsó ott!). Úgyhogy be is támadtam Mircimamával együtt Kép

Ja! És képzeljétek a bolt mellett van egy használtruha bolt.. benéztünk oda is miért ne alapon és egyből vettem is egy kis nyári rugdalózót 600 Ft-ért és egy hosszú ujjú vékony pólót 360-ért.. szóval oda is érdemes benézni, mert van babaruha is (de felnőttruhák is jók vannak és kisgyerekeknek is vannak!). Mindkettő a Mester utcában van, a Brumi-Maci a 13-as szám alatt, a ruhabolt egy picit előrébb a körúthoz közelebb, de majdnem egymás mellett Kép

Meg én böngészem a netet is.. egy pár dolgot onnan szeretnék beszerezni, mert eléggé fogytán a költhető pénz (amúgy sem volt sok), most meg még táppénzen is vagyok, szóval kevesebbet fogunk kapni egy hónapra..

Viszont én pl. kissapkát (télit Kép) kötöttem.. sőt, most éppen zsebestartót kötök Kép Van itthon egy rakás vastag pamutfonalam, amikből ruhát nem igazán jó kötni mert túl durva az anyaga.. lesz belőle zsebestartó Kép Az ilyesmikkel is lehet spórolni egy picit, habár ez nekem inkább kedvtelés az uncsi órákban (nem mintha sok ilyen lenne). Viszont amikor fáj a hátam és nem tudok pattogni (néha a mosogatás is fáj), akkor leülök és kötök egy kicsit.. Kép Majd teszek fel fotót a sapiról ha érdekel valakit, szerintem jópofa lett Kép

Mircimama:
Nekem is majdnem 1 cm! Most akkor nagyobbikat vegyem, ugye? Kép

hanee (21+6)
hanee

Hanee,
egyetértek MJ-Mónival, az Avent abszolut nem kommersz és tényleg vannak "túl" hosszú cumisüvegek, amik nem férnek bele a termoszba. Nekem is volt termoszom, de nem tudtam kihasználni, pont ezek miatt. Szerintem ez is olyan, mint a bimbovédő... Ne vedd meg előre, majd menetközben meglátod, hogy szükséged lesz-e rá. Ezt a Párod is meg tudja venni.
mircimama

BANYÓCI!
Sokat gondoltam rád az elmúlt hetekben, és nem értettem, miért nem jelenzkezel! Nagyon sajnálom, ami veled történt. Sok erőt kívánok, szeretettle
Gabi (Gemini)

Kedves Csajszik!
Kicsit eltűntem, mert nálunk is beütött a vírus, négy napot ágyban töltöttem, és úgy érzem, ma sem kellett volna felkelnem, és bejönnöm dolgozni. A francba.

Szeretethullám: jó látni!

Pipocs, Hanee és mindenki, aki megpróbált segíteni!
Savtúltengés ügyben beszéltem a háziorvosommal, és csak azt tudta tanácsolni, hogy változtassak az étrendemen. Érdekes, hogy a négy otthontöltött nap alatt tulképp problémamentes voltam ilyen tekintetben. Kösz a sok hasznos választ!

Lara, Zsebi!
Tudom, én kezdeményeztem, és egy kicsit hülyén jön ki, hogy pont én nem tudok jönni ma, de meglehetősen szarul vagyok. Bocs!

Ancsipacsi!
Üdv közöttünk!

Nedinabp!
Kendőkötésről tanfolyam: http://www.bababolt.com/ én erről tudok, de a Google több lehetőséget is kiad, ha beírod keresőszóként, hogy "hordozókendő"

Hanee!
Nagyon szerettem volna összehozni a randit, de szerintem hülyeség volt bejönnöm dolgozni, úgyhogy lehet, hogy holnap megint nem jövök, pénteken viszont meg elutazom két hétre. De nem felejtem a dolgot!

Képzeljétek, múlt pénteken megkaptam az első pici rugást! Tök édes volt, egész gyenge, de biztos vagyok benne, hogy rugás (bagy boxolás) volt! Kispapim persze azóta sopánkodik, hogy ez nem igazság, hogy neki nem csak oda a gyerkőc, csak nekem, de hát így jár az, aki nincs résen! Kép
gemini

sziasztok,

muszáj ezt leírnom, mert még mindig ideges a gyomrom... kellemetlen volt.

ma kellett volna mennem a terhesrendelésre, az "sztk-ba", ahova kezdettől fogva jártam, és amikor az elején kérdezték, azt mondtam, hogy oda is fogok járni végig. így is gondoltam, de aztán ahogy múlt az idő, mégis úgy döntöttem, hogy nagyobb biztonság az, ha van egy doktor, akire tutira rábízhatom magam ebben a nagy városban.

szóval, ma meg felhívott a terhesrendelésről a nő (aki egyébként nagyon kedves), hogy várt engem, de nem mentem. gondoltam arra, hogy telefonálok, hogy nem megyek, de aztán meggyőztem magam, hogy nem fogok hiányozni, és megkímélem magam egy kellemetlen helyzettől.., na erre tessék, még cikibb lett.

az bánt leginkább, hogy nagyon kedvesek voltak, segítőkészek. nem is azért "léptem le", mert nem voltam velük megelégedve, csak nem akartam beesni valahova ismeretlenül szülni...

majd kiheverem, és valószínűleg teljesen hülye vagyok, de lelkiismeretfurdalásom van..

bocsánat, hogy ilyen hosszú voltam.

vikka
26+1

KépKép
vikka

Vikka!
És mit mondtál a néninek, miért nem mentél?
Gem
gemini

Ancsipancsi!

Ezt azért kár volt írni rólunk
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Csak azért mert:NEM IGAZ!!!!

Vikó!
Remélem minden rendben lesz veled, lehet hogy a kelletténél zakaltottabb voltál!Ezért a barnázás!
Nyugodj meg, és járj utána a dolgoknak, akár úgy is, hogy steril cuccal körülnézel odabent(tampon)

Ja amiért egyáltalán erre jöttem:
MJ_Móni! Írtam neked folyás ügyben az ősziben!

Kép

Kép
megann

Ancsipancsi!

Ezt azért kár volt írni rólunk
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Csak azért mert:NEM IGAZ!!!!

Vikó!
Remélem minden rendben lesz veled, lehet hogy a kelletténél zakaltottabb voltál!Ezért a barnázás!
Nyugodj meg, és járj utána a dolgoknak, akár úgy is, hogy steril cuccal körülnézel odabent(tampon)

Ja amiért egyáltalán erre jöttem:
MJ_Móni! Írtam neked folyás ügyben az ősziben!

Kép

Kép
megann

Lányok!

Felmerült bennem már tegnap a kérdés a sterilizálókkal kapcsolatban..
Létezik ez az úgynevezett mikros sterilizáló. Aminek az a lényege, hogy fogod, beleteszed a cumisüveget, öntessz rá x vizet és be a mikroba..

Kérdezem én: Nem ugyanezt tudom megtenni egy db mikrozható edénnyel, ha beledobálom a cumisüvegeket és berakom a mikroba egy kis vízzel felöntve?

A kérdés számomra fontos, hiszen nem mindegy, hogy befogok-e itthon egy hatszázforintos edényt, avagy veszek 6-7 ezrekért sterilizálót..?

hanee
hanee

Sziasztok,

Ancsipancsi: de jó hogy itt... én is voltam Szentimrésben, de oda már ritkán járok, mert kórházat váltottam. Szerintem csak örülj, hogy mindenki előrébb jár (ez egyébként nem igaz, de ha igy is lenne) legalább sok-sok okosságot tudunk neked mondani. Amin mi már túlestünk és tudjuk, hogy mi fán terem. Nem mintha én személy szerint baromi okos csaj lennék a 24+X napommal... Ez a topic tényleg nagyon békés, és mindenki mindenkinek segít. persze vannak viták, de hol nincsnek, hiszen erről szól a dolog. De bunkók itt még véletlenül sincsnek.

Hanee: ugye lesz hétvégén tali???

Gem: mi a baj? Gyógyulj... remélem semmi komoly...
Én azért megyek, de jó lett volna látni téged, de majd máskor a lényeg, hoy gyógyulj meg és vigyázz Rebekára is.... Hová utaztok? Csak nem apjuk hazájába?

Hanee: sterilizáló ügyben nekem is vannak hasonló kérdéseim mint neked... szerintem mi is és sokan mások felnöttek e nélkül. Én néha ki fogom főzni a cumikat, ahogy "öreganyáink" tették ezt. Mert horror ára van a cuccnak.

Vettünk végre babakocsit, kiságyat, matraccal, egy nagyon érdekes dolgot a fürdéshez, egy maci formájú valami, ami könnyíti a fürdést, mert nem kell tartani, kapott Zsebi kengurut is úgyhogy eléggé jól állunk. Már csak Zsebike hiányzik, de márn em sok van hátra.

Zsebi, aki 24+3 napos

Bogárka: szerinted nem szentimrésként mehet a relaxációra holnap Bálintdokihoz? vagy csak kizárólag ottaniak vehetik igénybe a szolgáltatást?

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Hanee: ez egy jó kérdés....

húú látom ti már vásárolgattok... mi még semmit nem vettünk és nem is néztünk. opsz. asszem ideje lesz elkezdeni. Kép
Mert papír szerint 26+0 vagyok, de uh szerint meg már a 29. hetet tapossuk. Kép)

Hajni
Vendég

Mj-Móni,Lara! Kép

Köszi, hogy írtatok. Azóta úgy tűnik semmi.
Remélem így is marad!!!

Vikka! Kép

Nyugodj meg! Nem dőlt össze a világ! Tudom könnyű mondani, és teljesen megértelek, én is így éreznék azt hiszem. De muszáj túllépni rajta!
A legfontosabb a Ti egészségetek, és nyugalmatok és azt hiszem talán ehhez elengedhetetlen EGY megbízható orvos.
Úgyhogy csak mosolyogni!!!! Ok? Kép Kép Kép

Képzeljétek,
tegnap este úúúgy megrugdosta a Tesókáját a Babucim, hogy csak na! Eddig mindig próbálta Szabikám elcsípni, de nem jött nagyon össze, és akkor türelmetlen is lett, hogy ő miért nem érzi. Kép
De tegnaaap! Egy hatalmassal kezdte, és onnantól kezdve, már volt türelme Fiacskámnak ott tartania a kezét, mert szinte abba sem akarta hagyni. Kép Nagyon jó érzés volt, szerintem még álmomban is fülig ért a szám. Kép

Viki
vikó

Zsebi!
Megfázás, köhögés, gyengeség, orrfújás-és dugulás.
De, apája hazájába megyünk, már nagyon várom, bár jó sok családi herce-hurca is lesz benne, de mégis jobb, mint dolgozni. De még mennyivel jobb!

Gem
21+3
gemini

Na sziasztok mindenkinek!
Hanee!
Nem tudtam felmenni arra az irc-re, de remélem most már igy is jo lesz! Meg aztán a pátom is féltette a virusok miatt(sokat dolgozik a géppel)!Látom megint a sterilizálon töprengsz.Kép Nem bizol a folyadékban?

Sygnum!
Kérlek szépen ird meg majd hogy mi volt a pajzsmirigy vizsgálaton! Nekem mult hét szerdán vették le a vért de csak három hét mulva lesz eredmény. Azt mondta a sogornöm, hogy probáljak meg jodot szedni!
TUD ERRÖL VALAKI VALAMIT?

Pipocska és mindenki!
Voltam hétfön a praxisban és minden rendben van. A biztonság kedvéért azért azt javasolta a doki, hogy menyek el az I-es klinikára a magzati ultrahangos sziv specialistához, hogy Ő is megnézze a mano szivét. A Giginek van egy kis baj a szivével és ezért ajánlotta. Ő nem látott semmit(sokáig nézte), de biztos ami biztos.
De azért azt látta, hogy
LÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁNY a manocska!KépKépKépKépKépKép
Ugy hogy most nagyon nagy az öröm itthon, ugye mi lányt is szeretttünk volna.
Pipocska!Akkor kijavitasz a táblázatban? Köszi!

Hanee!
Találka ügyben mi a helyzet?

Giggancs (24+2)
giggancs

Gem,

természetesen őszinte voltam, és megmondtam, hogy választottam dokit, de az hagyján, hanem kérdezte, hogy hova fogok járni... na, én azt is megmondtam, remélem senkinek nem lesz ebből "baja"... látod, nem vagyok taktikázós, de nagyon okos se... Kép, én hülye...

Vigyázz magadra, gyógyulj meg!

Giggancs,

gratula a kislányhoz, talán legközelebb már a mi kis Mocorgónk is megmutatja magát! Kép

Vikó,

köszi a megnyugtatást! Kép

KépKép
vikka

Sziasztok Lányok!

Végre megint irhatok!Kép

Visszaolvastam nagyjából mindent,de nem nagyon szeretnék hozzászólni,mert most csak leginkább a "vitát" olvastam.

Giggancs!
Gratulálok a kislányhoz,enyém is az,csak én a 20. hétig azt hittem fiú és igen megdöbbentem,hogy tévedtem.Még most is furi az egész,pedig már öt hete tu7dom.Csak hát olyan lelkiismeret-furdalásom van,remélem nem haragszik majd meg rám az én kisbabám.Kép

Voltam tegnap dokinál,adott beutalot a cukros lötyire,két hét múlva kell megcsináltatnom.Meg akartam magam vizsgáltatni,mert egy éve volt rákszűrésem és én ezt mindig elvégeztetem,sajnos anyukám abba halt meg,ugyhogy meggyőződésem,hogy egyszer nekem is az lesz...KépEmiatt már hipochonder is vagyokKép Szóval szerettem volna megcsináltatni,de a dokim hirtelen rá vágta,hogy arról aztán szó sem lehet.De miért nem?Nagyon rendes,megbízható ember,de ez meglepett.Arra gondoltam talán ma már túl sok nőt látott és unja vagy mi,de nyilvan nem ez az oka.Nem tudja vki miért nem csinálnak ilyet várandósság alatt?De ha ezt nem lehet,akkor hüvelykenet vizsgálatot sem?De akkor honnan tudjam nincs-e fertőzésem?A kenetvizsgálatra már aztán rá sem kértdeztem úgy megszeppentem.Pedig nagyon jó fej az orvos bácsi,egyáltalán nem "fejleharapós".Pedig folyton könyveket bújok,de erre vonatkozólag nem taláéltam semmi információt.

HaneeKép
Találtál már másik dokit?Lehet már irtad itt a topicban csak elkerülte a figyelmemet,akkor bocsi.Csak tudom,hogy nyugtalan voltál.KépRemélem megoldódott.

Puszi(25+4)Már csak 15 hét van hátra és megölelhetem a babócát!!!!!)Kép
gömbölyû

Sziasztok lányok!

Talival kapcsolatban:

Beszéltem a teaházzal, és sajnos NEM LEHET asztalt foglalni.. most mitévők legyünk? Ahogy észrevettem, egyik másik teaházban sem lehet asztalt foglalni (Pipocska is említett egyet korábban). Még van pár napunk intézkedni :] A srác akivel beszéltem azt mondta, hogy ő nem tudja megígérni, hogy lesz annyi hely (15 fő körüli létszámot mondtam kapásból), de hogy szerinte érdemes megpróbálni. Viszont ez igy kicsit rizikós szerintem..
Szerintetek?

Johanna:
Az a macis tartó akármi az jópofa, de csak pár hónapos kortól lehet használni, úgy tudom, mert ehhez már a babának kell tudnia tartni a saját kis fejét is és erősebb gerinc kell hozzá..

Giggancs:
A folyadékkal az a baj, hogy hosszú távon elég drága.. amiket láttam 20-30 db/csomag, egy csomag mondjuk 1200 Ft, de meddig elég egy csomag... Meg mások is azt tanácsolták, hogy jó a tabletta, pl. utazáshoz, csakhogy nem kifizetődő.. amit nagyon olcsót láttam az is 890 Ft volt / 30 db. Akkor ebből havonta kettőt kéne venni minimum (mert ugye a gyerek nem csak egyszer eszik egy nap teszemazt). Vagy megéri? Vagy nem? Bizonytalan vagyok picit.. vagy nem? Kép
Gratulálok én is a kislányodhoz! Kép

hanee (21+6)
hanee

Gömbölyü!

Igen találtam már másik dokit, köszike Kép

Rákszűrést azért nem csinálnak várandósság alatt, mert ahhoz a méhből vesznek kaparékot, míg a kenetvizsgálatnál csak a hüvely oldalát kaparják meg (nagy különbség) és feltehetőleg a terhességet csekély mértékben veszélyeztető tényező lehet, gondolom..

hanee
hanee

Hanee,
sterilizálóval kapcsolatban:
A sterilizáló árában amikor én vettem tavaly benne volt 4db 260ml cumisüveg kompletten is, és ha ezt nézed, akkor az ára már nem olyan borsos.
Lehet szerintem bármilyen müa dobozban csinálni ezt a sterilizálást, csak ez olyan, hogy az edény alján van egy lyukacsos szűrő szerü betét amire rakod a cuccokat. Amikor ráöntöd a vizet akkor ez alatt a müa alatt van. Tulajdonképpen úgy működik mint egy párolóedény, a cuccok nem érintkeznek közvetlen a vízzel.
http://www.pro-mama.hu/fomenu_elemei/mikro.htm
(most néztem, hogy csak 2 üveg van az árban, de ki lehet fogni akcióban 4üvegest)

Kifogót én is vettem a Bálintnak, de nem szeretem. Sokkal jobban szívja a nedvességet a sima türcsi, és lehet olyat is kapni ami kapucnis. Kép

Gemini,
köszi a választ!

Szép napot!
Edina

nedinabp

Megann! Mivel bátontottalak meg?

ancsipancsi

Ancsipacsi!
Próbáljátok meg kérlek ezt a dolgot privátban lerendezni! KépKöszönöm szépen (azt hiszem, a többiek nevében is)Kép
Gem
21+3
gemini

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?