Új privát üzeneted érkezett!

Timurr,
Lirien dátumát csak visszanéztem a másik topikból, nem vagyok 100%-ig biztos benne, de ha esetleg jelentkezik és megmondja, hogy hány hetesen szült, akkor kijavítom Kép

Angéla
angéla

Végignéztem,hogy ki, mikor járt utoljára a babaneten. Vannak akik idén nem is voltak. Tud róluk valaki valamit? Esetleg szerintetek kivegyem Őket a táblázatból? Persze csak azokat, akik tavaly óta nem voltak itt.

<pre>
<center>Aki nagyon régen járt a babaneten</center> <center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center>
2004.10.18 Mano2005 38+4 2005.03.09 Fanni / ???
2004.10.28 Pszi 34+5 2005.04.05 Kinga / ???
2004.10.29 [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=ancsimamóca-users]Ancsimamóca[/url] 38+4 2005.03.09 Kamilla / Kristóf
2004.10.31 Jck 39+2 2005.03.04 Sára / Dávid
2004.11.26 Pfranciska 31+0 2005.05.01 Boglárka / Benedek
2004.12.23 [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] 40+1 2005.02.26 János
2005.01.10 Zsuba31 32+4 2005.04.20 Balázs, László
2005.01.30 Gézenguz 31+4 2005.04.27 Anna v. Luca / Marcell
2005.02.02 Menjuss 36+0 2005.03.27 Dóra Johanna
2005.02.04 Monci 39+5 2005.03.01 Rita / Máté
2005.02.05 Csibe26 38+0 2005.03.13 ??? / ???
2005.02.11 Hadri 36+1 2005.03.26 Barnabás
</pre>

Hadri, Csibe, Menjuss, Monci pedig akár gyanúsak is lehetnek Kép Velük senki sem tartja a kapcsolatot?

Angéla+Valér
angéla

Sziasztok!
Gratulálok én is Gellérthez!!!

Timka,Nadine,Agi ez már tényleg hihetetlen,hogy ezek a babók nem akarnak kibújni!Lehet,hogy tudják most jön az influenza és még megvárják amíg lemegy.Kép
Bár nálatok Ági nem tudom,hogy mi van,lehet,hogy anyós jelenléte(Bocs).

Ez az influenza engem nagyon megrémisztett egyébként.Pont most amikor kedden kell bevonulnom,nem beszélve arról,hogy frászban vagyok nehogy a baba vagy Dini lebetegedjen és akkor nem elég a szülés utáni lábadozás még ez is.A látogatókat én is le fogom építeni de apáról és a kisfiamról nehezen tudnék lemondani így csak reménykedem,hogy ne legyen nálunk karantén.
Babus,szerintem ösztönösen jól csinálsz te mindent.KépAmúgy mit vettél észre amióta szeded a homeós bogyót?Ja,és te mennyi szünetet hagysz a szedés után?Én most még belegondolni se tudok,hogy egyáltalán hogy fogom szoptatni egy 2,5éves izgő mozgó mellett.
na puszi és kitartás!

nyetus és kamilla aki ha minden rendben szerda reggel már velünk lesz.
Ps.:a Kamilla név nálunk csak anyósomnak nem tetszett de ő mondta is,hogy bár neki nem jön be beleszólni nem szól.Ebben maradtunk.Kép
nyetus76

Szia lányok!

Timurr! Kép

Nem csak te vagy ilyen. Én legutóbb az Auchan-ban majdnem bevásároltam kis töndéri napozókból. Aztán szerencsére leállítottam magam, és nem vettem, de ez a dolog az idő előrehaladtával úgy érzem elfajulhat.

Kezdek aggódni az időjárás miatt. Németh Lajos sarkvidéki eredetű hidegről és viharos szélről beszélt tegnap. A széltől tiszta hülye leszek..Lenke baba is kezd mocorogni. Annyira sajnálom, hogy így megérzi az időváltozásokat..

Képzeljétek! A nővérem kislánya Zsuzsi 15 hónapos, elragadó kislány. Most született meg az első uncsitesója, akiről korábban már írtam. Őt Hannának hívják, (Zsuzsi Handának neveziKép)de Zsuzsi akárhány újszülöttet meglát, kiabálni kezd: Lenki, Lenki... A barátnőm kislány 2 éves, szintén Dalmi..ő mindennap közli az anyjával, hogy "anya, megszületett ám a Lenke baba!". Annyira édesek ezek a picik, ahogy kezelik azt a számukra szerintem cseppet sem egyértelmű helyzetet, hogy új családtaggal bővül az eddigi családjuk. Szerintem Dini is nagyon megértő lesz Nyetus!

Dalmi
dalmi

Sziasztok!

Tök jó, hogy ennyit írtok.Kép

Hát én most kicsit ki vagyok akadva Kép Épp most durrogtam a téli topikban. Jól esett. Legalább kiadtam magamból. Kép

Babus, már én is kérdezni akartam, hogy te nem úgy számolod a három órát, hogy mikor befejezte Kristóf a szopit, utánna három óra múlva kellene ennie. Nem? Legalábbis nálunk hellyel-közel ez van.

Na ma hajnalban mi is meg tudtuk milyen a magyarok istene. Két órán keresztül üvöltés, sikítás, és nem tudtam megnyugtatni. Nagyon rosszul éreztem magam ettől. Eddig mindig megnyugodott nálam a baba, vagy egy kis szopi, vagy peluscsere, vagy szélcső... Most semmi. szerencsére apuci átvette, én meg közben lefejtem 125 ml-t egy ciciből, majd apuka mellkasán aludt el Gergő. Remélem ma jobb éjszakánk lesz, ráadásul egyedül leszek Kép

Angéla! Én Jck-t láttam az egyik topikba írni, de lehet tévedek.

Timurr! Kép Én is állandóan mindent megvettem volna a babának. Engem már a vége felé leállítottak, hogy nem kell annyi ruha a gyereknek, mert kinövi hamar. Ezigaz is, de mondjuk azt nem kalkulálták bele a nagyik, hogy a gyerek egy nap minimum egy garnitúra ruhát lepisil, egyet átáztat a tejcsi, egyre ráfolyik a kaka. És ez még csak egy nap. Nameg egy ruháért nem fogod beindítani a gépet. lSzóval vegyél csak neki nyugodtan Kép

Üdv. cic
cicmerák

sziasztok

Angéla,

Köszi, hogy hiányoltál. Itt vagyok, csak sajnos nekünk otthon nincs netünk, dolgozni már nem dolgozok, csak a férjem boltjában meg az anyukáméknál van net, úgyhogy általában csak olvasni tudok. Szóval ne haragudjatok, általában ezért nem szólok a napi dolgokhoz hozzá.

Egyenlőre egyben vagyunk, aludni éjszakánként nem nagyon tudok. Szóval kezdődik a nyűgös időszakunk.

A baba 2 hete volt kb 2300 g, kíváncsi leszek, hogy mekkorára fog megnőni.

Akik finisben vannak azoknak nagyon szorítok és ezerrel olvasom a babázók tapasztalatait.

Megírná vk a telefonszámát e-mailben, akkor tudnálak értesíteni titeket a babáról.

Adri
hadri

Tudtam,rátok számíthatok vásárlás ügyben,mondjuk nem is a ruhákkal kéne leállítanom magam,hanem talán a játékokkal.
Kép
Hmmm,napozók?Az nincs még egy sem,és nagyon várom a nyári kollekciót.Kép

Különben mennyi idő alatt növik ki a ruhákat,tudom persze függ.hogy hány centivel születik,de én nem számítok nagy babára.Ilyenkor mennyit híznak még valahol azt olvastam,hogy kb. 20 dkg-ot hetente,az én kis csajom akkor is csak 3.30 lesz,és nem vagyunk olyan magasak,meglepődnék,ha 60 cm lenne.

Legújjabb nyügjeim:nem tudok kényelmesen feküdni,és éjjel-nappal mindentől ég a gyomrom.

Remélem akik régen írtak csak nem jutnak net közelbe és minden rendben,lehet valahol már baba is van.Kép

Timurr
(30 (olyan jó!!!)vagy 29+2)
Vendég

Cicmerák,
Olvastam amit a tél topikba írtál. Szerintem az lenne a legjobb, ha megmondanád a sógornődéknek, hogy most ne jöjjenek. Én biztos nem leszek szívbajos, ha zavarnak a látógatók tuti, hogy ezt közlöm velük. És ha maguktól nem veszik észre akkor nem kíméletesen fogom a tudtukra adni. Kép
Aki megsértődik, az meg is érdemli! Kép

Különben nálunk nem divat az ittalvás. A párom nagyon háklis erre. Szerinte mindenkinek a saját ágyában a helye Kép

Angéla+Valér
angéla

Sziasztok!

Helyztejelentés: egybe vagyunk!

Mikor akar már ez a gyerkőc megszületni????
Tegnap és ma is voltunk CTG-n, ahol minden rendben volt. Jól bekajáltam, becsokiztanm előtte, így voot nagy mocorgás. Most délután is olyan kis eleven! Ez tök jó, de már látni szeretném nagyon!
Holnap reggel vissza kell mennem a kórházba, de megpróbálom rávenni a dokim, hogy éjszakára engedjen haza.
Apuci szerint ma éjszaka szülünk, de hát semmi jel!
Kitartás mindenkinek és vigyázzatok nehogy bekapjátok az influenzát!

Timka
timka

Babus,
A 3 ill. 4 órát szerintem is az előző szopi végétől kell számolni. De ha Kristóf jól fejlődik, és minden rendben vele, akkor sztem tényleg úgy etesd, ahogy neki bejön. A babák sem egyformák.Kép

Én már itt parázok, mert a férjem négy napja beteg, és most nekem is 37,1 hőemelkedésem van. De remélem csak a fáradtságtól, külön alszunk, mióta beteg, de így is többször ébredek éjjel.Kép A dokim meg elutazott, úgyhogy fogalmam sincs mihez kezdenék, ha elkapna valami baci (szerencsére nem az influenza csapott le nálunk).

KépKép
connie

Szia Angéla!

Valóigaz, hogy rég voltam itt, de azért néha benéztem. Épp a napokban gondoltam, hogy írok a fórumba, hogy gratuláljak az újdonsült mamáknak.

Szóval sok boldogságot anyukák! Nagyon édik a babusok.

Most már én is nagyon várom a nagy napot, de úgy látszik a lány még ráér Kép

Légyszi ne vegyél ki táblából, ígérem jelentkezek még Kép nagyon hamarosan.

Mano
mano2005

Szia Mano,

Nem veszlek ki Kép Csak jól rátok akartam ilyeszetni Kép Be is jött. Egyből jelentkeztetek Kép

Angéla
angéla

Sziasztok!

Nalunk valami tortenik ma, reggel mikor felkeltem valami csordogalt, de nem folyamatosan es nem egeszen viz szeru. Gyorsan lezuhanyoztam, aztan betettem egy betetet es olyan nyalkas, nagyon picit veres-rozsaszines dolog jon azota is neha. Gondolom talan a nyakdugo? Ezenkivul teljesen ossze-vissza idokben, es nagyon gyengen olyan mensi szeru gorcsok is jonnek. Itt tartunk most, most van del nalunk. Remelem meg ma megszulok!

Agi

Kép
Kép
agi

Húú. Agi,

Ez nagyon izgalamasan hangzik! Szoritunk Kép

Angela
angéla

Agi! KépKépKépKépKépKépKépKép

De jó Kép
Szorítok nagyon Kép Már biztos az lesz Kép
Megy a drukk! És nyugi, minden rendben lesz.
Majd várunk vissza !
Csak ügyesen!

ÜDv. cic
cicmerák

Sziasztok!
Én is már rég írtam nektek, bocsánat Kép. Nagyjából azért igyekeztem követni az eseményeket, és így utólag is gratulálni szeretnék minden újdonsült anyukának a gyönyörű picikhez.
Mi jól vagyunk, a pocakom már szép méretes, és nagyokat mocorog. Néha olyan, mintha a hasamon keresztül akarna kijönni a babó, de gondolom, ez sokatoknak ismerős érzés Kép.

Angéla,
köszi, hogy nem akartál kivenni a táblából Kép, azért én is "beijedtem" (na jó, nem igazán azért Kép). Kérlek, vedd ki a lánynevet nálam, most már sokadszorra ígértek fiút az ultrahangos vizsgálatok, és hát én magam is úgy láttam Kép.

Ági,
izgalmas Kép, drukkolok én is!

Franyó
franyo

Ági
Mennek a drukkokKép

Csak egy gyors bejelentkezés: Kristófka ma 1 hónapos KépKépKép
Ennek "örömére" egész nap fájt a pocijaKép, reggel 7-től, este 5-ig ébren volt és keservesen sírdogáltKép Most este már szopizni is alig volt ereje, olyan fáradt volt. Már 70gr szopitól kidőlt és horkolKép
Hát kemény nap volt nekem is.

Babus

Kép
babus2005

Hajrá Ági!
Kép

Nadine? Nálad van valami fejlemény a nyákdugó távozása óta?

Drukkolok nektek!

Dalmi
dalmi

Sziasztok!

Már hiányoltatok? De jelentem semmi azon kívül, hogy a lakást kitakarítottam, magamat is kiglancoltam, holnap hátha lesz valami. A nyákdugó is folytatta távozását, tegnap kb az 1/4-e mehetett el, ma a többi része is. Zsanival anno nem volt ilyen. Most mondjuk jól érzem magam, nem fáj semmim, remélem tényleg a vihar előtti csendnél tartunk.

Ági
Megy a drukk, tegnap nekem is fájdogált a derekam, de nekem így maradt. Lehet hogy az én lányom akar lenni az első tavaszi baba a topikban???

Babus
Ez az időjárás nem igazán tesz jót a babáknak, Zsanit is megviselte ez a szél, pedig ma mi se mentünk ki és ő már 21 hónapos. De egész nap ki részeg volt, kába, most estére élénkült fel egy kicsit csak. Tehát simán lehet, hogy ez is rátett arra a hasfájásra...

Timka
Remélem holnap nálatok is történik valami, vagy ha nem akkor estére hazaengednek.

Cicmerák
Én simán szólnék, hogy legyenek rátok tekintettel és húzzanak haza 2 óra múlva. Nálunk is volt anno ilyen látogatás, de mi mondtuk, hogy majd ha 6 hetes lesz Zsani és akkor is reggel jönnek este mennek még ha távol is laknak... Ezt mindenki elfogadta, de ha mentünk mi is babalátogatóba, ezt mindig betartottuk, hogy max 2 óra, és ne zavarjuk meg nagyon az új család életét.

Na megyek eszek töltött káposztát, hátha arra kijön a csaj....

Nadine 40+6

Nadine
KépKépKép
nadine

Ismét ittKép

Nadine
Neked is drukkKép

Azt még nem is írtam, hogy délelőtt megvolt az első babakocsis sétánkKép Akkor még egész szép idő volt felénkKép, nem úgy, mint most.
Nem voltunk kint sokáig, kb.15 percig, tettünk egy nagy kört a lakótelepen, hármasban, apuci volt a "sofőr", nagyon élvezte, alig engedte, hogy én is toljam kicsit a babakocsit.
Viszont, a babakocsinkra nagyon kiakadtam. Vadiúj Pierre Cardin babakocsi, most használtuk életében először, és...ezalatt a 15 perces séta alatt tönkrementek a kerekei. Döbbenetes látvány volt, a hátsó kerekei behorpadtak, több helyen is, és elég látványosan, amitől jó kis 8-as alakban gurultak a kerekei. Teljesen kiakadtunk rajta.
Na de könyörgök, ha 10 perc alatt így tönkrement, mi lesz vele hetek, hónapok, évek múltán??? És mi lesz vele komolyabb terepen? És hosszabb séták alkalmával?? Mert ez csak egy kis light-os séta volt, szép időben, jó minőségű járdán, lassan, kényelmesen.
Persze a jótállását sehol se találom (bezzeg a 990Ft-os digitális lázmérőét igen), de ha meg is találom, a babakocsit Pesten vettük, oda meg nem járkálunk mindennap. Legközelebb kb. 2 hét múlva megyünk a 6 hetes kontrollra.
De addig mi lesz? Elhagyom a kerekét? ezekután már azon se lepődnék meg.
Hát csalódtam a Pierre Cardin-ban, pedig nagy márkának hittem.

A 3-4 óránkénti szopizáshoz pedig:
Számoljátok ki, ha mi 1 - másfél órát eszünk (szopi+pótlás, márpedig a szopizás eltart egy ideig, mivel meg kell dolgoznia a tejcsiért és két cicit kiszívni nem kis munka, utána pedig még tejcsimelegítés és evés) és utána még alszik kb.3-4 órát (ami ugye nem is olyan sok) és ez megy egész nap, éjszaka pedig picit többet, átlag 5, ritkán 6 órát alszik(ami a védőnő és gyerekdoki szerint is normális és kár lenne éjszaka felébreszteni enni), akkor 1 napra 5 evésnél több sehohgy sem jut.
Tehát akárhogy igyekszünk is, ennél többször akkor se tudunk enni, akkor se, ha csak 3-4 órákat alszik Kristóf.

Babus

Kép
babus2005

Még egy-két kép:

Mami, enni akarok!!!
Kép

Tátott szájjal szoktam aludni:
Kép

A kiságyamban:
Kép

KristófKép

Kép
babus2005

Ági
Nagyon drukkolunk nektek!

Nadine
Neked is drukkolok! Nálam még a nyákdugó se távozott! Szerintem az én lányom márciusi lesz, de nem is bánom, az már tavaszi hónap!

Hogy el telt az idő! Még most jött a hír, hogy Babus megszült és már 1 hónapos Kristófka! És mekkora már?!

Timka, aki holnap kezdi meg a saját számításai szerint a 42. (!!!) hetet
timka

Agi, Nadine, en is drukkolok nektek, sok sikert es gyonyoru, egeszseges babakatKép.
Timka neked pedig hajra es kitartas..a 42. het nem semmiKép.
Babus, Kristof gyonyoru baba.probalok mintat venni rola:D A babakocsirol csak annyit, hogy anyukamektol mi is egy hiper szuper pierre cardin babakocsit kaptunk, raszerelheto gyerekulessel..A babakocsi utja idaig elegge razos volt, mert apukam hota Magyarorszagrol, es mar a repulore valo felszallaskor tiltakoztak a csomag miatt...mondvan ha nincs gyerek miert van nala babakocsi..Szoval kalandos volt..En azota ki sem bontottam a csomagbol, de most ellenorzom es a kerekeket is letesztelem, mert nem szeretnek ugy jarni, hogy az elso ut utan itt maradok babakocsi nelkulKép..En sajna meg vissza sem tudom kuldeni hogy kicsereljekKép.
Muki, ez a gyorsitott eljaras ami itt folyik, nekem sem tetszik...Foleg az a keves vizsgalat amit terhesseg alatt vegeznek..Kép de ez van sajnos.
Gabi
gabii

Sziasztok gyorsan lereagálom a dolgokat. Én mindig itt vagyok, minden nap csak nem nagyon szoktam irni lusta vagyokKép) Meg sohasem jó a babanet és nem tudok írni na mindegy.
Gratu minden megszületett babának gyönyörűek egytől egyigKép Hajrá a finiselőknek isKép További szép napot mindenkinek, és ne haragudjatok hogy nem irok rendszeresen de én ilyen lusta fajta vagyokKép)
Üdv Adrien+Dóri 36h
menjuss

A "nyákdugósoknak" HAJRÁ-HAJRÁ!

Babus!
Hát babakocsi ügyben kicsit elszomorítottál, mert anno a képeket nézve a mienk dettó ugyan olyan, mint a tietek, csak más színben. Hát infarktust kapok, ha ez ilyen sz.r szériaKép
Az etetésen pedig szerintem ne "görcsöljél". Nektek így a jó és slussz!Kép

Muki(33+5)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

megjöttem amnioról és NST-ről, Ákoska még jól érzi bent magát. Kép Amnio kicsit kellemetlen volt, de nem volt vészes, pláne annak tükrében, hogy szülés előtt állunk, ahhoz képest ez semmi. Kép Azért jó lenne mielőbb szülni, nem akarok 2 naponta matatásra járni.

Babus Kép,
anno Csabika is naponta 5-6-szor evett és ha éjjel nem kelt fel, én ugyan fel nem ébresztettem. Igaz ő 3200 g-mal született. Ő is elég lassan evett, ráadásul fele annyit, mint Kristófod, mégis szépen gyarapodott. Kép Szóval szerintem mindent jól csináltok! Kép
Az első babakocsink nekünk is PC volt, de mi is nagyon elégedetlenek voltunk vele, le is cseréltük.

Ági, Nadine, megy a drukk!

Ági Kép, Te már lehet, hogy babázol is. Kép

Beatrix
beatrix28

Sziasztok!

Ági, Nadine és Timka, megy a drukk! Az már tuti, hogy itt napokon belül újabb babaesô várható! Kép

Valaki meg tudja nekem mondani, hogy pontosan milyen a jóslófájás? Vagy mindent jóslónak hívnak, ami fáj, de még nem az "igazi"? Nekem továbbra is mensi-szeru görcseim vannak idônként, az nem lehet, hogy jóslófájás?

És egy (lehet, hogy hülye) kérdés a gyakorló anyukákhoz: ti mindent kivasaltok a kicsiknek, vagy leginkább csak a pelust? Nem vagyok meggyôzôdve a vasalás fertôtlenítô hatásáról, ha utána a kivasalt cucc úgyis a szekrénybe kerül pár napra, meg érintkezik a kezemmel, a levegôvel stb. Vagy még így is érdemes?

Maya, gratula!! Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Cic, én is olvastam a mizériádat. Teljesen megértelek, csak az a rossz, hogy ilyenkor az anyuka érzi magát kényelmetlenül, amiért szóvá kell tennie olyasmit, ami természetes lenne. Nálunk tegnap az anyósomék voltak látogatóban, és megkérdezték, hogy lehetne-e, hogy ôk fürdessék elsô nap a Picúrt. Hirtelen azt sem tudtam, mit mondhatnék erre... Eddig valahogy úgy képzeltem, hogy hazajövünk, hármasban, és szépen lassan hozzászokunk, hogy most már igazi család vagyunk, együtt éljük át az elsôt mindenbôl, elsô peluscsere, elsô szopiztatás, elsô fürdetés, és nem úgy, hogy öten meg heten vagyunk, pláne amikor valószínuleg hulla fáradtak vagyunk, de végképp nem úgy, hogy más csinálja azt, amirôl már hetek óta álmodozunk. Megbántani sem akarom a nagyikat, ilyenkor mit lehet nekik mondani?! Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya
Én legelőször mindent kivasaltam. A későbbiekben már szelektáltam. Végül csak a textilpelusokat vasaltam.
És mostanra, bevallom őszintén, semmit. Kikészítem ugyan a textilpelusokat, hogy majd kivasalom, de mire odáig jutnék, már el is használtam mindet (pedig 20db van) és már megy is a mosógépbe újra.
A rugijaink többsége plüss, azt úgyse tudnám vasalni, a body-k pedig olyan testresimulóak, hogy "kinyújtják" magukatKép

Szerintem nem kell túlzásba vinni ezeket a dolgokat, egy idő után erre már szerintem senkinek se lesz se energiája, se ideje, se kedve.

Gabi, Muki
Attól még, hogy a milyenk ilyen szar, a tietek még lehet akár szuperjó isKép Mi talán pont kifogtuk. Vagy direkt ezt hozták ki a Bababörzére, hogy megszabaduljanak tőle.
Bár szerintem az alapvető hiba a kerekek anyagában van, miért nem stabil gumikereke van???Amikor vettük, akkor persze ilyeneket nem néztünk. Dehát mindig tanul az ember. Majd a következő gyerkőcnél jobb babakocsit veszünk.
Ja, és apucinak még kényelmetlen is tolni, mivel ő elég magas, 180cm, és rövidnek találja a tolókart, még kihúzva is,(nekem mondjuk nagyon kényelmes a 156 cm-mel) és folyton rálép a hátsó kerekekre is.
Ráadásul rohadt nehéz összecsukni a babakocsit. Méghogy egy mozdulat? Apuci szinte ráfekszik és leteperi, úgy tudja csak összezárni. És cipelni se könnyű, ez nálunk a 2.emeletről, tuti 2 emberes dolog lesz.
Na most kipanaszkodtam magamKép

Babakocsi-javítás ügyben nálunk további akadályozó tényező, hogy mivel a Bababörzén vettük, így nem tudom, melyik bababolt árulta, a bolt neve is a jótállási papírra van ráírva. Tehát ha nem lesz meg a jótállási papír, akkor a bolt is rejtély maradKép

Majdnem-babázók HAJRÁ!!!!!!!Kép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Nagyon pörögnek az események Kép Az új bébikhez nagy gratula, sok tejet, meg tapintatos rokonságot kívánokKép
A cél egyenesben járóknak sok türelmet és kitartást kívánok (és szintén tapintatos rokonságot Kép ).
Nagyon meg tudlak érteni Titeket. Kicsit én is kezdek kétségbe esni, mert eddig semmi bajom nem volt, de kezdek már most nagyon nyűgi lenni, pedig még szerintem korai a 32. hét elején. (mondjuk próbálom ráfogni én is az időjárásra)
Az alvás nagyon rosszul megy. Tökre fáj a csípőm oldalt, és bár próbálom a körbe párnázást, nem sokat lendít a dolgon. Mit lehetne még kipróbálni, van vmi jó ötletetek? Arról nem is beszélve, hogy ha megyek úgy fáj a szeméremcsontom, meg még egy kicsit lejjebb a két lábam között (már bocsi hogy, ilyet írok, de tényleg) Ez szerintetek normális? Mitől lehet? És mit lehetne vele csinálni?

Zsuzsi
zsisske

Sziasztok!

megjöttem amnioról és NST-ről, Ákoska még jól érzi bent magát. Kép Amnio kicsit kellemetlen volt, de nem volt vészes, pláne annak tükrében, hogy szülés előtt állunk, ahhoz képest ez semmi. Kép Azért jó lenne mielőbb szülni, nem akarok 2 naponta matatásra járni.

Babus Kép,
anno Csabika is naponta 5-6-szor evett és ha éjjel nem kelt fel, én ugyan fel nem ébresztettem. Igaz ő 3200 g-mal született. Ő is elég lassan evett, ráadásul fele annyit, mint Kristófod, mégis szépen gyarapodott. Kép Szóval szerintem mindent jól csináltok! Kép
Az első babakocsink nekünk is PC volt, de mi is nagyon elégedetlenek voltunk vele, le is cseréltük.

Ági, Nadine, megy a drukk!

Ági Kép, Te már lehet, hogy babázol is. Kép

Beatrix
beatrix28

Bocs a duplázásért!
beatrix28

Sziasztok!

Hát én még mindig egyben, a kisasszony túl jól érzi bent magát, pont ezért hajnali 4 körül ráfeküdt a vesevezetékemre, hogy én is jól érezzem magam. De azóta már elmozdult róla hála az égnek. Egyébként jól vagyok keményedek, de azon túl semmi. Ugyan olyan makacs mint a nővére. Lehet megvárja a március 7-ét akkor már megindítják még ha minden rendben is van, mert az már a 43. hét. Igaz Zsani még így is ráhúzott egy napot és 42+1-re lett meg. De az is lehet az autónkat várja amit csütörtökön veszünk át? Na mindegy gyerek nem maradt még odabent, egyszer majd csak elindul kifele. Kép

Na most megyek lefekszem, mert Zsanit anyu elvitte sétálni csend és béke honol így nálunk...

Nadine 41+0

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Bocsánat a bekukkantásért, de úgy megörültem Beatrix-nak, hogy muszáj elmondanom neki, hogy nagyon szorítok értetek és drukkolok, hogy minél előbb a kezedben tarthasd Ákoskát is és minden rendben legyen veletek!!! Mindig érdeklődök ám felőletek, kár, hogy a másik topik "meghalt" ezért örülök, hogy itt olvashatok rólatok!

Minden már gyakorló és "nagy találkozás" előtt álló anyukának gratulálok és jó egészséget, sok-sok örömet kívánok!!!

Swenson, egy nyolc hónapos kicsi fiú anyukája

Botond Kép
EneseKép
swenson

Swen Kép,
köszi szépen, nagyon jól esik, hogy írtál. Kép Én is "tudok" ám rólatok, és én is sajnálom a másik topicot. Köszi a drukkot! Kép

Nadine Kép,
igazad van, gyerek még bent nem maradt. Kép Viszont egyre több a kellemetlenség, de az a lényeg, hogy ők jól legyenek. Kép

Zsuzsi Kép,
nincs ötletem az alvásra, nekem is fáj a csípőm hetek óta, forgok éjjel az ágyban, mint a ringlispíl (na, így kell-e írni???). Kép Csak engem ez nem zavar, pillanat múlva alszom tovább, mint a bunda. Kép A többi fájdalom is normális.

Cic Kép,
szerintem is Te mondd meg a látogatóknak, hogy mihez tartsák magukat, ha már maguktól nem jönnek rá. Az első szülésnél még én is csak magamban dühöngtem, ha valami nem tetszett, de most megfogadtam, nem hagyom magam felbosszantani. Mindenkivel közöltem, hogy ne jöjjenek a kórházba (első szülésnél a látogatók voltak a legfárasztóbbak), elég lesz nekem a Férjem és Anyuék. Kép Őket szívesen látom, a többiek maradjanak otthon. A babalátogatást is korlátozni fogom, szerencsére a Párom teljesen egyetért velem és elég szókimondó is, így lesz aki "kiossza" a társaságot, ha a finom szóból nem értenek. A szoptatást én tabunak tekintem (de megértem azt is, aki teljes természetességgel szoptat más előtt is Kép), így ahhoz sem kérek társaságot. Minden megoldható, ha valaki pedig megsértődik, az legyen az ő baja. Én így gondolom. Kép

Beatrix
beatrix28

Sziasztok!

Tőlem is megy a drukk, remélem ma már valaki babázni fog a 40. héten is túllévők közül! Kép Kép Tényleg Ágiról lesz valami hír, fog írni a férje vagy ilyesmi?

Hát most nem vagyok boldog, attól amit a PC babakocsikról írtatok, mert mi is azt vettünk...nagyon kíváncsi leszek, remélem azért használható lesz, bár én mondjuk nem készülök nagy túrákra vele, pont ezér nem akartam ennél drágább kocsit venni, de akkor is, irgum-burgum!!

Zsuzsi

Nekem is fájt néha a szeméremcsont környéke, de ha szedtem magnéziumot és kalciumot, akkor nem fájt.

Cic

Én is olvastam a gondjaidat, de ezen csak úgy tudsz segíteni, ha megmondod, hogy egy újszülött mellett sajnos nem fogadhaszt ennyi látogatót egyszerre, akik ott is alszanak, már csak azért sem, mert a lakásotok egyébként sem alkalmas erre. Persze ha nincs újszülött, akkor nem annyira lényeges, hogy amúgy egy ilyen kis lakás mire alkalmas meg mire nem, mivel hát így is nehéz lakáshoz jutni és az ember elvisel ezt-azt mert Mo-on sajnos ez átlagos lakásméret... Na de nálatok most itt a baba és ez már elég indok kell legyen arra, hogy ne fogadjatok ott alvós látogatót!! Ha nagyon kellemetlenül érzed ezt megmondani, akkor fogd az influenzára, vagy ha semmiképpen nem tudod ezt megmondani, akkor pedig egyrészt akinek nem jut ágy, annak ágyazz a földön (hátha akkor nem jut eszükbe máskor itt aludni), másrészt pedig ne szolgáld ki őket semmivel, ha fárasztónak érzed, mondd meg nekik, hogy érezzék otthon magukat és csináljanak kaját, húzzanak ágyneműt, segítsenek amiben tudnak, férjed segíthet abban, hogy mit hol találnak meg.

ruz
ruzicsky

Rossz-alvókKép
Csak biztatásképpenKép, lesznek ennél még rosszabb éjszakáitok isKép Csak más értelemben rosszabbKép Én már 1 hónapja nem aludtam egy jót. Még akkor se, ha Kristófka végigaludta az éjszakát.
Éjfél előtt sose kerülök ágybaKép Este 9-10 körül sokszor még szopizunk, 1 órát, utána fejek, utána zuhanyzok és utána megyek csak az ágyikóba. Én mindig is nagyon éberen aludtam, na de mostanság magamat is túlszárnyaltam már. Elalvás előtt ezerszer megnézem nem gyűrte-e a feje alatt lévő textilpelust a nózijához (nehogy megfulladjon tőle), hogy be van-e kapcsolva a légzésfigyelő, meg hasonló parák.
Minden mozdulatára, a legapróbb nyöszörgésére felébredek, folyton kiugrok az ágyból és megnézem, mit csinál. Nem egyszer volt már, hogy keresztbefordult az ágyikójában (ma éjszaka is) és belefúrta az arcocskáját a rácsvédőbe, ilyenkor azonnal a helyére pakolomKép
Valamelyik éjjel köhintett egyet-kettőt, én meg úgy megrémültem, azt hittem fuldoklik, hogy szó szerint kiugrottam az ágyból és az ő ágyikója mellett landoltamKép
Ha meg még ébred is éjszaka enni (ma kivételesen 2-szer is ettünk az éjjel), akkor meg még annyiszor peluscsere, szopizás, plusszba melegíteni hozzá a póttejcsiből, cumisüveget elmosni, a maradék kölcsöntejcsit lefagyasztani, fejni (még éjjel is képes vagyok rá, hátha több lesz tőle a tejcsi, persze semmi eredményeKép). És ezt mind éjnek idején. Ezekután sokszor már vissza se tudok aludni, úgy felélénkülök. Mire pedig visszaaludnék, ébreszt a kis drágám, hogy reggel van, kivilágosodott (ez átlag reggel 7 órát jelent), onnantól pedig nincs megállás egészen éjjeli 11-12 óráig. És ez már így megy 1 hónapjaKép
És ennek ellenére Kristófom még az éjszaka jól viselkedő babák közé tartozik. De mi van azokkal, pl. Zsuzsával, akinek éjszakai életet él a babája???!Kép

Szóval addig élvezzétek az alvást, amíg lehet, mégha kényelmetlen isKép

Babus

Kép
babus2005

Ruzicsky
Mi sem mentünk nagy túrára vele, tettünk egy 10 perces sétát a lakótelepen. Ennyi idő alatt tönkrementKép

Kép
babus2005

Sziasztok,

már pár napja olvasgatlak titeket, nem rég találtam rá erre fórumra. Tök megnyugtató, hogy mindenki hasonlóképp "küzd" a végén, mint ahogy én is (így 40. hetemet betöltve).

Aki már szült, annak én is gratulálok így utólag, és nagyon remélem, hogy már az én kislányom sem várat magára túl sokat.

Nem tudom, melyik kórházban mi a szokás, de nálunk (Schöpf-Mérei) 1 hetet adnak még a kiírt idöpont (nálam március 1) után, utána be kell feküdni, kezdödik az állandó vizsgálgatás, ctg, uh, próba-oxitocin és társai. Ha semmi változás, a 42. hét betöltése elött megindítják, ha az se segít, császár. Eléggé be vagyok ettöl tojva, pedig hát elvileg van még idöm. Nálatok mi a helyzet ilyen téren?
Ja, és nekem még semmi jele: se nyákdugó, se fájások (mármint a ctg szerint vannak, de nekem nem fájnak), és totálisan zárt méhszáj!! Van esetleg olyan köztetek, akinek szintén elég késön, akár közvetlen szülés elött nyílt csak meg a méhszája? Megnyugtató lenne.. Kép
Amúgy nekem is nagyon tud néha fájni hol a szeméremcsontom, hol a medencém, egészen lent. Elég pokoli.. Ez szerintetek mi? Ilyenkor tágul a medence?

Hát egyelöre ennyi rólam, mindenkinek drukkolok, aki hasonlóan a vége felé jár!
Akik meg már babáznak, azokat egyenesen irigylem Kép)

Orsi
fannimama

Sziasztok!

Nagy gratula Mayának Gellérthez, sok boldogságot az egész családnak!

Búzaszem,
üdv újra otthon, nagyon rendes kiscsajotok van, hogy hagy Titeket is aludni!!!:-))) Remélem gyorsan megtanulsz újra ülni!!!!

40 hét felettieknek hajrá, szorítunk és már nagoyn váruk a babapotyogtatást, szeretnénk válogatni a lányokból a fiainknak!!!:-)))

Babus,
csatlakozom hozzád én is, kezdek teljesen beleborulni a szoptatási mizériába. Marcellünk négy napja úgy gondolta, hogy majdnem kétszer annyit eszik egy-egy etetésnél mint eddig, ami azt jelenti, hogy kb 90 grammokat "zabál", aminek kb a fele saját tej a többi pedig pótlás, amitől el vagoyk kenődve, hogy ennyire béna anya vagyok, hogy még erre sem vagyok képes, hogy normálisan szoptassam!!! ja és persze mindenki ezzel nyúz, hogy van elég tejcsi??? na ettől meg falra mászok!!!
A súlya nálunk is rendben, mert szombaton már 3720gr volt egy héttel előtte pedig 3430.
Szóval én is minden sz...rt kipróbáltam már, tea, homeós bogyó, fejés, sok folyadék, alvás, .... de ennyi van, ha fejre állok akkor is!
Már három napja fáj a fogam, de fájdalomcsillapítót nem veszek be a szoptatás miatt, ma soron kívül fogadott volna a fogorvos, de a párom kocsijában lemerült az aksi, ő meg elvitte az enyémet győrbe, szóval marad a fogfájás szerdáig! ELEGEM VAN MIDENBŐL!!! SŐT vasárnap elrepül a párom tanfolyamra svájcba egy hétre, hát meg fogok egyedül bolondulni!!!

Bocsi, most padlón vagyok nagyon!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz!

Hát nem irigyellek! A fogfájás ráadásul csúnyán rápakol a hangulatodra!

De azért ne keseredj el teljesen, mindent túl kell élniKépMuszáj!

Muki(33+5)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

SziasztokKép

Egy kérdésem lenne hozzátok!!!
Remélem tudtok segíteni!!?
Azt szeretném kérdezni hogy mikortól jár a
terhességi gyermekágyi segély?
36 héttől?
Mit tudtok erről?
Előre is köszönöm segítségeteketKép

Kép

Kép
edinka

Sziasztok!

Angéla, na tényleg jól ránkijeszettél, egy csomóan jelentkezünk a lusták közülKép
Nálam sincs még semmi újság, meg már ebbe a hetes számolásba is belegabajodtam..az normális, hogy a kiírt időpont a 40. hét ELSŐ napja?? Mert én úgy gondoltam, hogy betöltött 40 hétnek kéne lennie na mindegy, szóval március 13ig még van időnk...Viszont a 36. heti UH-n a baba már 2900 gramm volt. Lécci írjatok, nektek mekkora volt ekkor, mert kicsit izgulok, hogy túé nagy lesz a hölgyike. Ja Angéla, ha be tudod írni a táblázatba, akkor mi a Noémi nevet választottuk.

Tamesz,
Bár még nekem nincsenek ugye ilyen tapasztalataim, de fel a fejjel! Ja és ne gondold, hogy béna Anya vagy attól, mert nincs elég tejed...szerintem igenis tuti jó Anya vagy, mert mindent megteszel, hogy több tejcsi legyen, szóval nem kakilod le a témát, és ez a lényeg!!!!
Meg, hogy szereted a babócát és kész...
És NE idegeskedj, mert azt meg megérzi a picur..
csak "ték it izi"Kép

Edinka,

A T-gyás leghamarabb a szülés előtt 4 héttel lehet igényelni, de hagyhatod a szülés utánra is, és akkor addig táppénzen vagy..sokaknak így jobban megéri

üdv,

Csibe (38+1)

Kép

Kép
csibe26

Csibe

Látom te is a Szent Imrében fogsz szülni. És elég közel is vagyunk egymáshoz, lehet, hogy találkozunk a kórházban? Kép

r
37+4
ruzicsky

Sziasztok!
Még mi is egyben, bár minden nap sokszor van rendes fájásom, de abszolút rendszertelenül.
Ma a Tesco áruházat jártam be, hátha ez segít.
Pedig mi még csak 38+3 napnál tartunk, de már szülnék szívesen.
Előző szüléseim mind teljesen vagy majdnem teljesen zárt méhszájjal indultak. Nyákdugót még sosem láttam. Alig csordogáló magzatvízzel indult mindkét szülésem.
Én az elmúlt éjjel alig aludtam, úgy fájt a gyomrom. Már alig-alig alszom, de ezt is meg lehet szokni. Évek óta így vagyunk ezzel. Mire az egyik már jól aludna, születik a következő Kép Engem szerencsére ez már nem zavar. Persze nem mondom, hogy az első néhány hét nem fárasztó, hiszen össze kell szokni, be kell álljon a napirend stb. De minden kényelmetlenség egyszer elmúlik.

Drukkolok mindenkinek, aki már igazán a végefelé jár. Nagyon rossz túlhordani, akkor már nagyon türelmetlen az ember lánya, de én már most úgy érzem, hogy türelmetlen vagyok, mi lesz később? Minden éjjel úgy fekszem le, hogy talán ma éjjel.. hiszen a külső méhszáj nyitva, fájásaim szépen vannak, harmadik gyerek stb. Idáig még semmi. Csak jó lenne még csütörtök előtt, mert akkor megint kell mennem a dokihoz, ez újabb 6000 pénz. Februárban 18.000 forintot fizettem a három vizitért, és most anyagi csőd van. Tartozunk ezer helyre, a szülésért is fizetni illik... Mondjuk mi nem fogjuk túlzásba vinni a hálálkodást, mert nem tudnánk. Ez van. Kép

Manó!!
De jó, hogy írsz! Te mikor mész a HIETÉ-re CTG-re? Kinél is fogsz szülni? Jó lenne találkozni! Kép

Dorka 38+3
dorka

Babus,
csak fél szemmel kukkantottam be és csak annyit írnék, hogy a babaágyat használtan vettük és a csajszitól olyan pelust is kaptam hozzá, ami félbe van hajtva és mind a 4 csücskére szalagot varrt. Így odakötözi a rácsokhoz a pelust baba fejmagasságába, vagyis nem gyűrődhet össze. Nekem még nem volt lehetőségem kipróbálni, de praktikusnak tűnik.

Ancianyu (30+5)
Ancianyu

Sziasztok!
Sikerült a hugomnak begépelni a szülésemet.
<!--attachment: Sz_l_sem_t_rt_nete-194538.doc*mime_msword.gif*application/msword*22.5**Sz%fcl%e9sem+t%f6rt%e9nete%2edoc --><center><pre>
Kép
Szülésem története.doc (22.5 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!

Tamesz, ígértem hogy írok, hát itt vagyok!
Kitartás fog ügyben, nekem is fáj, de most nem tudok vele mit kezdeni.

Na reggal visszamentem kórházba fél 9-re. Szobatársaim mondták, hogy már kerestek CTG miatt, meg már meg volt a reggeli vizit, amit sikeresen lekéstem. Sebaj gondoltam, lementem a dokihoz, akire várni kellett egy keveset. Kabalának bevittem a férjem is magammal, de nem vált be. Méhszáj ugyanolyan állapotban van mint pénteken és csütörtökön volt. Azt mondta a doki, hogy szerdán tesz fel valami zselét, ami érleli a méhszájat, és jó lenne csütörtök-péntek körül befejezni a dolgokat, tehát beindítaná a szülést.
Most erre mit mondjak? kérdeztem, hogy muszáj beleavatkozni ebbe, de azt mondta, hogy öregszik a méhlepény és nincs mire várni.
MOndtam neki, hogy én nagyon félek a császártól és szeretnék rendesen szülni. Nagyjából azt vettem ki a szavaiból, hogy az ilyen esetek gyakran a műtőben fejeződnek be, mert "fájásgyenge" a kismama és nem tágul rendesen.

Pont ma beszélt a férjem valakivel, akinél a gyerek két hetet még ráhúzott. Férjem azt mondta próbáljam megbeszélni a dokival, hogy ha minden rendben van a CTG-n, és a flow-n, akkor adjunk neki időt hétfőig.
Ti mit tennétek a helyemben?
Ja, ráadásul ma a nővérkék elbénázták a flow vizsgálatom, lemaradtam róla. Pedig elmondtam nekik párszor, hogy kell ma mennem, de mintha a falnak beszéltem volna. Szerencsére a szülésznőm megnyugtatott, hogy ha rendben volt a ctg, akkor ne aggódjak.

Annyira változó a hangulatom, most például le vagyok törve mint a bili füle, mert tanácstalanul állok, a dolgok előtt. Holnap megint mehetek vissza, aztán estére megpróbálok megint hazalógni!

Fannimama, Te is hasonló cipőben jársz? Amúgy én is Fannimama vagyok, mert egy Fanninak leszek egyszer valamikor az anyukája!

Timka
timka

Helló Ruzicsky!

Neked ki a dokid, és a szülésznőd?
Én most voltam NST-n, még semmi jel, hogy "eksön lenne". Amúgy Te jársz tornára? Olyan ismerős vagy valamiért...

Búzaszem,
Gratula a babához! Te előre tudtad, hogy epidurállal fogsz szülni? És melyik kórház volt ez?

Csibe

Kép

Kép
csibe26

Timka,
Tanácsot nem tudok adni, de azért fel a fejjel. Olyat még nem hallottam, hogy gyerek bennt maradt volna Kép Lehet, hogy a tavaszt vája Ő isKép

Angéla+Valér Kép
angéla

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?