Sziasztok!
"3. gyerek": jót mosolyogtam ma magamban. Találtunk egy nagyon jó lakberendezőt, aki épp átnézi és áttervezi a lakásunkat (nagyon ügyes, nagyon jó ötletei vannak). Ugye már úgy terveztük a szobaszámot, hogy 4 gyereknek kényelmes legyen a lakás, emiatt lesz egy kisebb, egy kicsit nagyobb és egy dupla, majdnan szétválasztható gyerekszobánk lesz (ez utóbbi lesz a fiúké). Visszakaptuk az alaprajz-vázlatokat interneten és nézegetjük. Az egyik gyerekszobában látunk valami érdekeset, amit sehogy nem sikerült beazonosítani. Ma megkérdeztük a lakberendezőt, hogy árulja már el, mégis mi az? A válasz: babaágy. Az 5. babának
. (Ja és megnyugtatott, hogy a lakás 6
gyereknek is elég lehet, mert ha a duplaszobát nem választjuk el, akkor oda 3 gyerek befér.) Szóval a lakberendezőnk szerint: gyerekre fel!
Gumicukor!
Foga szerint még nem tigris, hangja szerint időnként igen
.
Megnéztem az alaprajzot és a lakások további jellemzőjét.
A 68 nm nem kicsi
, abban pont el lehet férni, nekünk is csak a 3 gyerek (és későbbiben a 4.) miatt kell nagyobb.
Lehet még változtatni a belső elrendezésen, vagy már a belső térnek így kell maradnia?
Ha még tudtok változtatni, akkor érdemes lakberendezőnek megmutatni.
Nem azért, mert esetleg nem jó az elrendezés, hanem időnként a lakhatóságot befolyásoló meglátásaik vannak. A mi házunk épp tervezési fázisban van és pl. nálunk a garázsból is be lehet majd menni a lakásba (és ugye nagyon valószínű, hogy mi a leggyakrabban pont onnan fogunk bemenni), viszont ide a tervező semmi olyan helyet nem tervezett, ahol cipőt, kabátot lehet tárolni, az előszobához meg át kellene menni a fél lakáson...
A másik: a járólapok, stb. mennyire választhatók? Honnan lehet tudni, hogy mit tesznek bele? (Az internetes leírásban csak annyi van, hogy pl. a konyhában a padló PEI4 kopásállóságú Zalakerámia, de ez azért elég tág határokon belül mozoghat árban és kinézetben is.)
Kataa!
Szerintem a dúla is jó lehet, de LLL-es is, ha előre felveszed velük a kapcsolatot és megkérdezed, hogy ki szokott kijárni.
Nekem 6-szor volt mellgyuszim Nátánnal, úgyhogy tudom miről beszélsz.
De a mellgyuszi nem törvényszerű, se Benivel, se Hannával nem volt.
Egyébként épp csütörtökön lesz LLL-es baba-mama csoport, ahová mindenkit várnak, nem csak szopis mamáka és várandósokat, sok dologról lehet tájékozódni, meg ismerkedni mamákkal.
Iboly már nem csak LLL-es, hanem IBCLC, ő nem LLL-eseként jár ki, azt ő is önkénetesen és ingyenesen végzi.
Ilke!
Ház
. Én is nagyon szeretném, ha a házunk végre olyan legyen, amiben igazán jól érezhetjük magunkat, ne akarjuk máshová költözni. Szeretem ezt a lakást, de azért mindig eszembe jut, hogy azért mennyivel jobb is lehetne és mit kellene az újban másképp csinálni.
Lili: azért én azt elég elképzelhetetlennek tartom, hogy ilyen körülmények között, ami nálatok van, ne érezné az érzelmi biztonságot. Talán a testvér megviselte, hisz eddig ő volt az egyetlen, ráadásul sokat is foglalkoztatok vele. Nátánt is megviselte Hanna, pedig ő már az elejétől testvér volt, nem egyke. Igaz nálunk a féltékenység rész lecsengett, csak időnként jön rá az "egyedül enyém anya". Nem tudnátok megoldani, hogy Lili időnként csak veletek legyen (esetleg csak veled), úgy, hogy Bálint ne legyen ott? Persze nem sokáig, csak mondjuk egy Bálintszopi után elvinni valahová, amíg Bálint nem jelentkezik a következő adagért. Addig Bálintra vigyázhatna valaki (apuja, nagyszülők).
Lili mennyit segít a Bálint körüli teendőkben? Nekem Nátán időnként még meg is szoptatta helyettem Hannát
(odadugta neki a mellkasát, persze Hanna meg elkezdett rögtön cuppogni
).
Lassan egyébként nekem is be kell vetnem Hannával a jól bevált hordozókendőmet (eddig nála még nem használtuk), mert mostanában ő nem akar elengedni semmit sem csinálni, ha ébren van.
Nyuszi!
Már főzök. Karácsonyig rendeltem, aztán a két ünnep között ők is szünetet tartottak, és utána nem kezdtem újra. Nem mindig sikerül, akkor jön a pizzarendelés.
Lehet, hogy azért van Nátán el egyedül, mert ilyenkor egyedül garázdálkodhat
, máskor meg ha Beni itthon van, akkor osztozniuk kell mindenen. Ha már nagyon nem tudok vele mit csinálni, akkor kap egy ollót meg egy darab papírt...
Halacska!
Aha, így elsőre Nátán tűnik a legvagányabbnak...
Nekem meg ropifiúm van
.
Ovi: ha az óvónő jó, akkor a vegyes csoportban is teljesen nekik megfelelő szintű dolgot csinálnak a nagyok is. Ált. ugyanazt csinálják a kicsik is, csak őnekik többet segítenek, meg nem várják el tőlük, hogy pl. normális meseillusztrációt rajzoljanak.
Beszti