Új privát üzeneted érkezett!

Családon belüli megszólításokról készítek felmérést (magyar és norvég viszonylatban) és nagy segítség lenne számomra, ha kitöltenétek az alábbi oldalon található kérdőívet:

www.sammm.fw.hu

Nagyon szépen köszönöm!

- Adrien
ui: Remélem, senki nem veszi zokon, hogy beírtam ide, de az aktív témáknál nagyobb eséllyel találok válaszadókat. Köszönöm a megértést!
sadrien

Az ovival én is egy kicsit vegyes érzelmű vagyok: sokszor úgy érzem, hogy Solymesz unatkozik itthon - viszont ha elmegyünk valahová más gyerekekhez (akár a tesómékhoz is), egyből haza akar jönni, nehezen oldódik fel, ha ugyan feloldódik. Szóval lehet, hogy nem tetszene neki az ovi. A játszóházból viszont alig lehet elrángatni.... Ki érti ezt?

Zita
parazita

Forti,
Agyrém, amikor az orvosok így összevissza beszélnek. Próbáltál már a neten utánanézni ennek a foszfát-izének, meg hogy mi okozhatja?

Zita
parazita

ezt tegnap mentettem el, mert a társalgót karbantartották és nem tudtam elküldeni:

Na újra itt, aztán megint el, mert újrainstallálom a gépem, már nagyon kell neki.
addig meg majd láblógatok itt a mhelyen.

Nyuszi
Hát igen, pont ez történt. 3. év végén megtudta, hogy orvosira készülök, és a szemét nem adta meg a 4est sem matekból, sem fizikából, nem adott több beszámolási lehetőséget... negyedikben megismételte uezt. mellette jártam biosz-kémia faktra, ott minkét jegyem, a sima osztályos és a faktos jegyek is 5-ösek voltak, meg a többi vitt pontszámhoz szükséges humán tárgyak is, csak ez a kettő nem. már első osztálytól kezdve nem voltam neki vmiért szimpi, és ez a 10 éves érettségi találkozón sem változott... így akármit csináltam, nem lett meg az a pont. aztán lehet én voltam a hibás, mert így be sem adtam a felvételit, mert nem bíztam benne, hogy fullos felvételit tudnék írni, mert azt kellett volna a matek és fizika jegy miatt. aztán volt még a fősuli elvégzése után egy vad ötletem, hogy akkor felvételizek az orvosira, de a már fizetős lett volna és csak nappali, sajnos. a szüleim nem tehették meg, hogy még 5 évig fizetik a tanulmányaimat.

Bugyipelus az a Huggies? Ami nem jön ki, de belül nedves érzetet ad?

Micimackó
Nálunk most a Malacka a hős c. mese a nyerő. Amikor először látta, akkor végignézte tátott szájjal az egészet. Este is azt kell mesélni, de már ő is el tud pár részletet mesélni. ezt akkor próbáltam ki, amikor fordítva aludtunk, ő altatott engem és mesét is mondott.
A Micimackó karácsonyát is szereti.

Beszti
Cuki az alvó kistigris Kép És tényleg kis tigris? Kép
68 nm-es, nem nagy, de pont megfelel, elfér benne minden és mindenki egy jó darabig. most rendezgettem el a papírokat, mindent külön bugyibam feliratokkal, ne kelljen a banknak keresgélni.
egyébként megnézheted az alaprajzot: www.europa-lakokert.hu oldalon I. ütem\Lakások\Virtuális keresés VI. tömb\Emelet\8as lakás

Felvételi
De jó, eszembe jutott, amikor én felvételiztem általánosba Kép Zenei általáno volt, és a későbbi osztálytermmünkben volt, ott álltam a zongoránál. ahol egy néni kalimpált és dallamot kellett visszaénekelni, ritmustapsolás volt és egy ovis éneket kellett elénekelni. nagyon kedesek voltak, emlékszem.
milyen suliba menne Beni?

Kataa
Melyik sportszövetség? Apósom is is sportelnök a Kőbánya SC-ben, amihez most csatolták hozzá a Spartacust. Karira kapott az olimpikon úszóktól aláírt üdvözlőlapot. Dani is könnyebben indul, ha úszni szeretne majd járni.Kép
Milyen grafukus kell? Számítógépes? A férjem alvállalkozásban ilyeneket is vállal, ha érdekel. Számlaképes meg minden.

Forti
Szorítok, hogy ok legyen minden!

Kataa
Mi 2 évig élvezhettük a Dózsa Gy. út felújítását, az nagyobb zajjal járt. Pont az első évben született Dani, egyből a zajhoz lett szoktatva, el is alszik akármilyen ricsajban Kép
Csiga biga Kép Kép Ez nagyon édes!!!

Ilke
Tulipán!! Kép Imádom őket, a kedvenc virágaim!
Jobbulást Lilinek, ezt a kúposdit mi is eljátszottuk, nekem is nagyon rossz volt látni szenvedni és hogy csak az a nyomoronc kúp segít, de azzal is szenved. Lidocain kenőcsöt vegyél, és kend be vele a fenekét a végbélgyűrűnél, akkor kevsébé fájdalmas neki, ahogy kijön. Fél még este a sötétben, lepke?

Na, a gépem működik, a babanet legalábbis ok, meg a levelezésem, a többit meg a háttérben Kép, amúgy is péntek van.

Forti
Hát nem irigyellek benneteket, drukkolok, hogy megtaláljátok már végre a baj forrását, és hozzá egy lelkiismeretes dokit is!!! Durrogj csak, mi meghallgatunk!!!

Domestos reklám
Daninak tetszik Kép Ő sem fél aztán semmitől Kép Én fogok neki mindenfélét, gilisztát, nyáron békát is fogtam neki, kicsi zöld levelit. kiskoromban a varangyot is lazán megfogtam, ma már nem menne, a zöldet még igen. nekem aratnofóbiám van, a pókokat ki nem állhatom, csak az icipiciket szeretem, de ami már nagyon azt brrr....

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Kataa

Orulok, hogy megoldodott a takineni.Kép

Beszti

Tok jo, hogy Natan elvan egyedul.Emivel mas a helyzet, valszeg el is lett kenyeztetve ezen a teren, mert folyton jon, hogy jatsszunk, olvassunk, rajzoljunk....stb. Meg a feltekenysege is felerosodott mostansag. A fozest is meg tudod oldani ezek szerint, vagy meg rendelsz kajat?

Ilke

Hanyas.Kép Nincs sok otletem, lehet igaza van a dokinak es ez nala a feltenkenyseg levezetese, illetve igy a akarja felhivni magara a figyelmet.
Nalunk meg a krokusz bujik.Kép
Engem erdekelne a Maszkabal, mert Emi is imadja, de en ugy lattam a Millenaris honlapjan, hogy 22.-en volt es most hetvegen nem lesz.Amugy pont beleesik Emi alvasidejebe, de legfeljebb lesz egy almos napja, vagy utana ajul be.Kép

Zsuzsa

Szegeny kis Luca.Kép
Elod dumaja tovabbra is halali.Kép

Szilcsike

Jobbulast mindannyiotoknak.

Magdi

Nem bantottal meg, nem vagyok egy sertodos....Kép
Annyira kozponti tema csak, hogy elmondjuk neki minden nap, hogy ha bugyizna, bilizne, akkor nem csipne ki a pisi a popsijat,meg nem kenne ossze ugy a kaki, amit nagyon utal. Meg most kedvenc konyve az anyosomtol kapott elso nap az iskolaban es elmeseltem, hogy oviba/suliba mar bizony nem lehet pelusba menni. Eroszakkal meg SOHA nem ultettem a bilire es ha visszautasitja akkor sem forszirozom, nem zsarolom mindenfelevel ,inkabb jutalmazok, ha sikerul,meg dicserem agyba-fobe. Szoval nem ugy kozponti tema ahogy te ertetted, nem akarom ,hogy emiatt szorongjon, vagy ilyesmi.

gumicukor

Jo fej az ofod....KépBiztos nem alhatja a szokimondo embereket...KépKépKép
Azert megprobalhattad volna azt a felvetelit!Ejnye-bejnye!Most lehetne egy jo fogorvosom.Kép
Hat jo nektek, meg Magdieknak, hogy ilyen kis vagany a gyerkoc, nalunk nincs horgaszas, hogy megszokhatta volna a kukacot....de egesz kicsinek ilyen felos volt, emlekszem meg a regi lakasban, tarsashazban lementunk az udvarra, meg nem volt egy eves, letettem a fube hadd elvezkedjen, hat sirva fakadt...es meg sokaig nem volt hajlando belemenni meg cipovel sem. Mar ezen kiakadtam.Aztan meg mikor idekoltoztunk a kerteshazba, gondoltam majd itt, mutattam neki tucskot-bogarat, merthat gyomlalok, turkalok, kerteszkedek, egyszeruen gyarilag irtozik az ilyesmitol.Pedig en nem vagyok ilyen irtozos. Szoval ezek a gyerekek nem egyforman vannak osszerakva...Kép Nekem ilyen kis mimozacska jutott.Nem baj, majd kinovi.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Hét végére már csak ide jutok!
Sok volt bent a héten. Annából vajmi keveset láttam.
Férjem mesélte, hogy tegnap amikor a dédit meglátogatták ott volt a fél éves uncsitesó is. Volt egy zenélő békája, amit Pancsi előszeretettel nyomkodott, megőrjítve ezzel a felnőtteket. Férjem "megfenyegette", hogy ha nem hagyja abba és ismételten "üzemelteti" a békát akkor beállítja a sarokba Pannát. Erre mit csinál a lányunk? Odamegy Eszterkéhez, megfogja a kezét megnyomatja vele a békát.KépKépKép Hogy lehet egy ilyen idős gyerek ennyire rafinált?

Rit
Nagggyon jó érzés lehet most nektek! Na, nem a dobozlakóságra gondolok hanem az új pecóra.

Gumicukor
Rittel egyeztettetek dobozok miatt? Mármint mikorra kellenek a dobozok nektek ők pakoljanak ki?Kép
Megnéztem a lakásokat, tetszenek nagyon. Láttam, hogy még játszótér is lesz?
Én meg azt hittem, hogy világ életedben informatikusnak készültél. Úgy kened-vágod a dolgokat!

Beszti
Cukik a csúcsragadozóid. Ügyes vagy nagyon!
Nátán simán elmegy ovisnak. Ő a legvagányabb a 3 gyerkőc közül eddig? Bár Hannát még nehéz megítélni talán?!
Tigris-vicsorgásról jut eszembe, hogy Pancsi megilyesztett egy kislányt az Ikeában. Rávicsorgott és a pici lány megilyedt. Sajnáltam nagyon. Törtük a fejünket, hogy honnan vette Anna ezt a viselkedést, mire megvilágosodtunk, hogy tavaly a játszón uezt csinálta vele 2 kisfiú. Akkor ő fakadt sírva. Megmaradt benne, csak iszonyú rosszkor alkalmazta. Elbeszélgettünk vele, remélem hatott.
Bezzeg a dokinál ő is sírva fakadt amikor lemérték és megvizsgálták. 11,5kg a ropilány.

Kataa
Marikát érdemes tényleg megtartani. Csak jókat írtál róla! Ritka az ilyen. A mi bébiszitterünk is nagyon jó csak talált munkát és ritkábban tud Annára vigyázni. Pedig nagyon jókat tanultunk tőle mi is. ld. temperázás. Kartont is hozott Pancsinak és arra meg fogkrémmel festettek télapót Mikuláskor.

Zsuzsa
Drukk, hogy ne legyetek idén már betegek! Milyen a tapasztalatod a kórházzal?

reklám: Egy tisztítószernél nem a gyerek a célcsoport, nem nekik szól. Ettől persze még félhetnek a gyerkők de vagy nem kell engedni nézni vagy viccesen kell tálalni. Anna egyelőre nem fél semmi izétől csak a Hófehérke gonosz királynőjétől.
Mi is dolgozunk majd egy izén de az nem annyira ilyesztő. Többet nem árulhatok még el. Adaptáció, azaz nem itthoni gyártás. Muszáj ezt használnunk.

Nyuszika
Emike még változhat csak bátorítsátok. Kíváncsi vagyok Dannyre, hogy ő milyen lesz.Kép

Elküldöm, nehogy elszálljon!
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Zita
Igen, próbáltam rákeresni a neten, nos amit találtam az annyi, hogy serdülőkorban amikor jobban fejlődnek a csontok és idős korban amikor leépül a szervezet, akkor emelkedik meg ez az érték. Na most ugye Levi egyik kategóriába sem tartozik, így tudatlan maradtam! Ja még az alkoholistákat is említik! Lehet a gyerek zugivó????? Kép Kép Kép

Ma elvittem Levit a Récseibe, mert már 3 hete be vagyunk zárva itthon, hát nagyon élvezte. Csak mi voltunk ketten, az egész a miénk volt! Jót játszottunk! Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Kataa,
Tényleg, milyen sportszövetség? És miylen VB lesz?

Forti,
Hát ettől valszeg nem lettél okosabb... Ha gondolod, írd le a részleteket priviben, és kifaggatok egy-két orvos kollégát, hátha tudnak mondani valamit.

Zita
parazita

Sziasztok!!

Bopcsika, hogy ide pofátlankodok, de szükségem lenne egy kis segítségre.
4 hónapos kislányomnak begyulladt a nagylábújján a köröm, persze ez péntek este derült ki. Hétfőn doki. De addig is mit lehet vele csinálni? Valamivel le lehet húzni róla a gyulladást? Ha valaki járt már így akkor az mit csinált, és mit csináltak vele.
Köszönöm szépen a segítséget.

Márti
márti05

Szia Márti, nekem a nagylányomnak volt 1x ilyen, kb 3-4 éves volt, paradicsom darabot kötöttem rá gézzel, nagyon jól lehúzta a gyulladást. Kérdés, hogy ilyen pici babánál lehet-e ilyet csinálni.

Lányok! Teljesen kivagyok a Bettitől. Pár napja vettem észre, hogy másképp beszél mint eddig. Felemeli a hangsúlyt a szavak végén és még egy t szerű hanggal nyomatékosít is. A nevetése meg teljesen megváltozott, persze nevet a régi módon is. Ilyen korban már felveheti más gyerek stílusát???
Csak a bölcsire tudok gondolni...

Forti, min mentek keresztül. Utálom, hogy az orvosok többsége istennek képzeli magát.

Ilke, sajnálom ezt a hányásos dolgot, nagyon idegörlő lehet, talán fél az éjszakától?
Aranyos Lili dumája: JátszóházKép
Kíváncsi vagyok mit mondanak az oviban, tudod, nekünk pár nap van a gyerekek között, vajon mikor vennék fel őket? Bár én azon vagyok, hogy még egy évet jár majd a megszokott bölcsibe, már ha itt maradunk Imrén.

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Zita
Írtam mailt!

Forti

Kép
Kép
forti

Forti,
Köszi! Elolvasom, és hétfőn utánajárok... Remélem, jutunk valamire.

Conti,
Solymesz is olyan éneklősen beszél, mindig felviszi a hangsúlyt a mondat végén.
Lehet, hogy tényleg a bölcsi - ilyenkor gyakori az utánzás. Ki fogja nőni Kép

Zita
parazita

Sziasztok

Conti
a paradicsomra én is gondoltam, de mivel most csak üvegházi van ami teli van vegyszerrel inkább lemondtam róla.

Köszi
Márti
márti05

A múltkori irományomat nem tette fel Kép

Gumicukor
nagyon irigykedem a kéró miatt. Tényleg jól mutat, hát nekünk még a kocsi részlt is nagyon sok. főleg télen amikor a férjem nem keres.

zita!
Te grafikus vagy? Nekem is kell egy !!! Persze non-profit lévén, alig tudunk fizetni. Vonzó mi? Na ha mégis érdekel/v. kollégádat írj: koltai@pestesely.hu és viszontláthatod művedet egy 6-os villamoson (tényleg, ő az egyik legfőbb partnerünk Kép

Beszti
Nagyon édes Hanna! nálunk is volt farsang a bölcsiben. Az enyém lányom csirke volt (hiszti-csirke főleg) Kép

Forti
Nem irigyellek, csak az orvosokat éljük túl mi?

Ovi
Mi szeptemberben a haverjaival együtt átmegyünk az épület túloldalára az oviba Kép

Nyuszi
A mi Hannánk sem törtet a szobtissztaság felé. Bár a bölcsiben már hajlandó amikor a többiek kimennek a WC-be pisilni, de itthon nem minidg hajlandó a bilibe. Szólni pedig egyáltalán nem szól, hogy kell neki.

Ilke
Mi is végigmentünk a hányásos víruson. Manci kivételével mindenki belement. Izgi volt Kép

Rit
Gratulálok az új lakáshoz. Szóval elköltözöl a közelemből Kép

Felkelt Manci

dec8
dec8

Sziasztok

Irtam egy jo hosszut erre elszalltKép
Suru napjaink voltak,dolgoztam penteken,meg a nagyim is korhazba kerult,de mar otthon van.Zalanka is mamazott velunk egyutt,ugyhogy lefaradtam rendesen.Most szinte egesz nap veszekedes voltKépZ miota bolcsis siros lett meg jobban,ugyhogy neha mar azert visitott ha Alex szertegetni akartaKép
Szerencsere Alexet elvitte a agybatyam egy lovardaba meg szankozni egyik delelott.Na akkor nyugisabb volt,de en addig vasaltamKépNagyon odavolt a lovakertKép
Hat azert oda nem jutotunk el minta noveremek akik vettek egy ponit a fiuknakKépKép
Ok videken laknak ott is es van egy eddig ures szep pajtajuk,ugyhogy lakoja is lesz ezutan.A nagyok egyenlore meg nem mertek raulniKép

Holnap mar dolgozom az uj helyen is,ugyhogy nagyon izgulokKép

A gondozono bokolt nekem a bolcsiben a mult heten.Beirattam Alexet kulon tornara ,ami penzbe kerul.
Gondozono:Gondoltam hogy anyuka jelentkezni fog.
Kerdem:Miert?
Gondozono:Mert anyuak tudja mire van szuksege a gyereknek,latszik rajta hogyegy nyitott mar sokat latott kisfiu akivel foglalkozva van a sok mondoka es enek miatt.
Bocs az omlengesert,de ooooolyan buszke voltam az en csemetemreKép

Szilcsike
Remelem csaladilag jobban vagytokKép

Ilke
Hatez nem egyszeru eset,biztos ez a sok dolog egymassal is osszefugg.Talan Lili erzekeny lelek es igy fejezi ki hogy megotbb torodest igenyel.Talan az is jo oltet ha estenkent csak az Ove vagy ket szopi kozottKépPersze csak addig amig megoldodik a dologKépKitartasKép

Parazita
Aha ertem ,persze igy jobb megoldas nektek az ovi.
Hat igen ,de nem adok neki jo melot csak azert semKépKépKép
Egyszer volt mellgyuszim rogotn az elejen de abbol nehezen ekverdem ki.Na ott romlott el mindenKépAzotan mar nem volt annyi 6 honapig hogy az meg be is gyulladjon.Kép

Judy
Koszi a segitseget,majd azt a konyvet is beszerzemKépFelek hogymegint a sok inof csapdajaba esek.LEnne jo baratnom aki segit csak O lassan 3 gyerekes es nem akarom majd rangatni.OLyan kene akitol nem erzem hogy mindig szivesseget te sz ha a jelenletevel segit.Remelem azert mar tapasztaltab leszek es jobban megy majd.
Bar ugyerzem ez nalam olyan mint anno a matek,az sem mentegyedul csak ha valaki ravezetett, terelgetettKép

Forti
Remelem hamar kiderul hogy akkor most mit is kell csinalni.

Mano
EgyetertekKépAlex is ilyen,de Teis maszkaltal sokat Emmaval mindig is,ugyhogy nem csodaKép
O is mondja mar vasarnap hogy menne bolcsibeKép
Ok juniustol uj szobaba kerulnek,nagyos jekokkal es delelot asztali foglalkozas is lesz ugyhogy ezert marad a bolcsibe,orulok hogyezt megszokta ilyen jol.Ja es hat az ovi megint uj kornyezet ,uj bacik Kép

Gumicukor
Ez a grafikus dolog csak utalas volt regy kozos ismerosre Parazitaval.De tenyleg kell grafikus ,bar mar kaptam jokat egy baratnomtol.
Szoval akkor maradtok az 1+2 szobanal,lenyeg hogy ez mar a tietek lesz,a kicsi ugyis veletek lesz maja egy darabigKép

Dec8
Nem is tudtam hogy neked is van aki segit,azt hittem urad az ugyeletes ha Te dolgozolKép
Vegre lattalak a KismamabanKépTenyelg ugy gondolod hogy a perek jo megoldas lesz?Engem duplan is erint a tema, ezert kerdezemKépJohet maganban is hogy ne untassuk a tobbeiketKép

Gumicukor,Parazita
Magyar Birkozo SzovetsegKépApu mar 30 eve edzo,tesom meg 20 evig birkozott,most meg biro,ugyhogy benne van a verunkbenKépDe most nekem jol jott mert mozgalmas munka viszont nem veszes a heti 3-4 szeri 5 ora,meg nincs eldontve a vegleges.

Tegnapi derultsegunk:
Alex ul a wc-n este es kikuld ,megyek vissza par perc mulva,kerdezem:Kesz vagy mar vagy mit csinalsz?
Erre O:Anya,koncentralokKépKép

MEnnem kell mert lejart a mosogepKép

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Mi hátvégén nem voltunk itthon, szokásos nagyszülő látogatáson voltunk, Emam nagyon élvezet, szombaton sütötta nap, egész sötétedésig kint volta gyerekekkel, egy maradék hó vagy inkább jégbuckát vertek szétKép, dobáltáka hógolyókat stb, jól elvoltak. Na meg persze ment a birka meg nyúl etetés, van két pici birka is, nerég születtek, hát az nagyon tetszett Emmának.

Kataa!

Hát ha ilyen lenen a bölcsi mint amit te írsz, hogy külön torna meg jövőre azstali foglalkozás, akkro én sem gondolkodnék, de nálunk nincs ilyenKép Ezért giondolkodm az ovin, mertszerintem Emma unatkozni fog jövőre, itt csak szabad játék vna, max néha rajzolnak, 1x gyurmáztak meg énekelnek, de ennyi. Nem csodát várok, de lehetne minden nap festés, rajzolás, iylesmi, nem csak héba hóba. Azért majd rákérdezek hogy jövőre mit terveznek. Pedig egyidős gyerekek vanna a csoportban , mind 2,5 évesek kb.

Ma lehet körbe telefonálom az ovikat h ogy mikro lesz nyílt nap.

Az ovi ellen az szól amit te is írsz, hogy egy csoportban több gyerek, több baci, m eg új közösség megszokása.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Hali!
Mi is hétvégén a szüleimnél voltunk vidéken.
Megmutattuk a kinézett lakást anyuéknak, nagyon tetszett nekik, apukám egyből elővette a térképet, hogy akkor ha jönnek Jászberényből, akkor melyik a legrövidebb út a lakásig Kép délben megyünk ki a lakóparkba és megbeszéljük a szerződéssel kapcsolatos dolgokat, a lakást is megsasoljuk belülről.

Dobozok Kép
Hát vmi ilyesmi, ahogy írod Halacska Kép
Bár itt nálunk rengeteg doboz van, folyamatosan érkeznek be monitorok, pc-k, szerverek, úgygogy csak szólnom kell, hogy gyűjtsenek össze párat és ne dobják ki.

ovi -baci
hát nem jó, de mi is túléltük, így erősödik az immunrendszer. pl. aki bkv-el jár, az is erősíti az immunrendszerét nem?

Halacska
Az hogy kenem vágom, kicsit túlzás. Inkább munkának érzem és nem hivatásnak, de ezt fizetik meg és azért nem olyan rossz, csak tudom lenne jobb is.

na, megyek "kávézni" a kolléganőmmel.
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor
ezt is megkérdeztem: sajna, nem ingyenes még gyes alatt sem, mert csak a felsőoktatási intézmények ingyanesek ez meg nem az, hanem sima szakképző Kép a gyakszi helyben van elég jól felszerelt műhelyük van Kép az otthonülést meg inkább úgy értettem, hogy ha jó helyed van elég jól beoszthatod magadnak a munka ill. szabadidőt, hiszen akár nyomhatod este is v. 7végén ha épp úgy érsz rá és hétköznap intézni kell valamit. + persze én egy otthoni műhelyről álmodtam - persze az irtó sok pénz, úgyhogy felejthető. Én még most is szívesen bevállalnám mert anno nekem is ez volt az álomszakma, de jelenleg anyagilag nem tudnám bevállalni így a lakásfelújítás előtt + időm sincs addig, míg pocaklakó nem dönt a beköltözésről... ahhoz elég költséges és időigényes, hogy ezt csak úgy szórakozásból bevállaljam, mert esélyeim a normál munkára ezen a területen irtó minimálisak.

Kataa
Aha nálunk is megy az éjszakai pelusozás, de egyenlőre hagyom is, mert azért a költözés miatt csak borult egy kicsit a dolog. Tegnap mentünk vissza a régi helyre a kedvenc szomszédainkhoz, hát nagy lelkesen ugrándozott a lépcsőn és kiabálta, hogy "itt a haza!" szóval még szokni kell az új kecót. sajna még nem alszunk külön, mert múlt héten is halál takonykór volt, meg most is, úgyhogy éjjel néha orrot fújunk + takargatom, amit ugye nem tudnék megtenni ha messzebb lennénk egymástól. Tényleg másnál ez hogy van, mit csináltok, ha kitakarózik álmában??? azért annyira nincs meleg, hogy 1 szál pizsiben aludja végig az éjszakát.

én is most drukkolok az egyik kolleganőmnek- 1 hete volt a 3. lombija, az első 2 sajna nem sikerült, most nagyon reménykedünk, hogy megtapadtak végre. 3-at ültettek be.

Szilcsike
Üdv sorstársam Kép mi is most pakolászunk, rájöttünk, hogy van egy csomó cucc, amit nyugodtan hagyhatunk doboz állapotban, nem sürgősek, így kb 1 évre dobozkolostorba vonulnak Kép. Amúgy a maradék két szobánk már egész lakható állapotban van csak az előszobát kellene felszabadítani. A salgó polcos konyha továbbra sem álmaim netovábbja, de most azzal nyugtatom magam, hogy nyár végére már nem ezt fogom látni Kép

Gumicukor
de a fészekrakó hitellel 10 évig nem adhatod el, nem sok az egy kicsit??

Nyusz
Nálunk is volt krókusz.... aztán szépen lelegelte a macska Kép

dec8
nem, mondjuk úgy, hogy még közelebb költöztem hozzád!!! KépKép ott vagyunk srégen szemben... majdnem. de az erkélyről talán integethetek neked KépKépKép

Manó
szerintem ha most ilyenek, akkor jövőre se várj csodákat. Mi is szeptemberben kezdtük, de Dodiéknál minden anp van festés, gyurma, rajz, szinezés még ragasztás és ollózás is - persze beosztva, mikor mi.

Gumicukor
És mikor költöztök?? utána fogtok még jönni usziba?? mi most kihagytunk 2 hónapot, jövő héttől akarunk megint járni.

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Rit!

Hát ezaz, hogy nem várok, ezért gondolkodom az ovin. Illetve nem is csak gondolkodom, már gyűjtöm az infókat rendesen. csak 18 ovi van a kerületbenKép

Én úgy csinálom hogy Emma egy hosszú ujjú bodyban egy rövid ujjú pólóban és egy pizsamában alszik. Este betakarom, szerintem 1 óra múlva már ki van takarózva. Ennyi ruha bejött, így nincs se melege, se nem fázik. Nálunk kb 22 fok van. Nincs jobb ötletem, lehetne hálózsákozni, de ő abban nem alszik mert állandóan forog és beletekeredik és felébredt ha abban fektettem le.

Manó

KépKép
manó

Ja, és őt még takargatni sem lehet mert állandóan a paplan tetejére fekszik és ha kirángatom alóla felébred. Én ha beteg sem szoktam nálunk altatni, nyilván ha magas láza lenne akkor igen, de sima náthánál nem, ha nagyon szörcsög megjelenünk nála éjjel a porszívóval. Ha köhög akkor megy a hidegpárásító egész éjjel, ez nálunk eddig bejött, eddig mindíg tudott aludni a köhögéstől ha ment a párásító.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok
Hát sajna mi még mindig betegek vagyunk. Tomijó ugyanúgy, semmit nem javult, Szilcsike talán kicsit jobban van, én meg sajna még köhögök is fulladásig. Szörnyű. Ráadásul nem alszanak a gyerekek napközben, mert nem kapnak levegőt. Így is kb. 5 percenként szívom mindkettő orrát.
Ma megyünk a két gyerekkel orvoshoz délután, majd ott megkérdezem, hogy én mit szedjek szopi mellett. Nem vállalom be a felnőttrendelést, nehogy még egy influenzát is hazahozzak. Szerencsére nagyon rendes a gyerekorvosunk.

Alvás: Szilcsike hosszú újjú body-ban meg egy kezeslábas vastagabb pizsiben nyoma éjszaka. Este betakarom, és amit még nem tudok elhinni, de reggelig hangját sem hallom a kiscsajnak. Ha valaki azt mondja nekem fél éve, hogy a lányom végigalussza az éjszakát, tuti kiröhögöm. És láss csodát KépKép Ja és nálunk 23 fok van, de Szilcsike szobája elég hideg, úgyhogy ott szerintem 21 körüli lehet. Nyáron cserélünk szobát, a háló lesz a gyerekszoba, az sokkal nagyobb, akkor már a két gyerek elfér ott.

Gumicukor
Megnéztem a kecót, nagyon tetszik. Drukk hogy sikerüljön minden hozzá.

Ovi
a mi ovinkban ápr. 24-25-én lesz nyilt nap, és május első hetében kell beiratkozni.

Ennyi időm volt, megyek megint orrszipp KépKép

Szilcsike
szilcsike

hát köszi az alvásinfokat, lehet, hogy hamarosan bepróbálkozunk a külön alvással. egyenlőre örülök, hogy aránylag simán átvészeltük a költözést, de neki még azt is szoknia kell, hogy gyerekágyban alszik. Idáig matraca volt és mellettünk aludt, jelenleg éjjel ha úgy fordul, hogy nekikoppan az ágyának akkor felsír, néha még engem is hív - bár az is igaz, hogy mire felébredek és felülnék hozzá már alszik is. Biztosan csak én vagyok ennyire bizonytalan, de úgy érzem, még adok egy kis időt, hogy hozzászokjon (vagy hogy én hozzászokjak Kép) az új rendszerhez, és utána leszünk teljesen külön szobában. Aztán jön az átalakítás és megint borul majd minden KépKépKép
Ja, amit akartam: ő is body + pizsamában alszik, de szerintem fázik ha kitakarózik, mert utána úgy alszik, hogy maga alá húzza a lábait és szinte térdel. Amikor betakarom, egyből kinyújtózik megint. + a lába mezitlábas. ti adtok rá zoknit???
Rit

rit

anemona7

Sziasztok
Na megvolt az elso napom.Nagyon sok mindent kellett kapasbol csinalonm.Egesz nap csak angolul leveleztem,forditottam.Sokkal farasztobb mint gondoltam,biztos mert kijottem a gyakorlatbolKépKépHiaba a konyvelo irodai munka nem igenyel ekkora teruletet az agyambolKépDe nagyon elveztem,gyorsan elszalad az az 5 ora es mar mentem is AlexertKépAz a jo hogy csak fel oraval marad tobbet mint eddig azt is reggel,igy legalabb ha nem eszik sokat reggelire ott is kap,ha mar kifizetjukKép

MAno
Hate ngem mostmar hogy szobatiszta es szepen beszel zavar hogy a legkisebb csoportba van,itt van emg 7 hos baba isKépes tobbseg inakbb masfel eves,O meg egy masik kisfiu meg iyen nagyokKépDe a szomszed szobaban vannak avel egykoruak tobbsege,es mivel sok mindig a hianyzo soxor egyben va na ket szoba ugyhogy ez is valamiKépJuniusban mar felkerulnek es ossze a legnagyobbakkal,3-4 evesek,csak jobb lehetKép
Nagyon orulok a kulon tornanak is egyszer majd bekerckedek fenykepezniKép

Gumicukor
Persze igazad van,de mivel Alex bolcsis itt mar csak megerosodik az immunrendszere.Most egy honapig szinte folyamatosan kohogott+ taknyos volt.MAr idegesitett de a doki zeintez jo hogy csak igy reagal,mert bar megkapja bacikat de gyorsan es enyhebben veszi le a labarol.Kép

Rit
Erdekes en is sokat dilemmaztam amikor idekoltoztunk de rogton bedobtam inkabb melyvizbe hogy szokja.Rogton vegigaludta az ejszakat kulon is.Mar masnap mondogattta hogy az az O szobaja,KépKépPar nap alatt mar mutatta ha meglatta a hazat hogy az a mienk,szoval persze a ahogy gondolodKépEN trikoban es pizsiben altalom vekony zoknival hogy ne izzadjon a labaKépMindig kitakarodzik de nem fazik ,kb 22-23 fok lehet a szobajabanKépEn sem altaltom melletunk ha beteg,persze ha lazas lenne az biztos mas eset.Nem igen ekl fel natha miatt,este kiszivom az orrat az kitart reggelig.Egyebkent mar nem hasznaljuk a porszivosat csak estenkent ha nagyon nathas,olyan jo mert utaltam kimosniKép

Szilcsike
Szegeny Te mint anyaKépJobbulast mindenkinekKép
UGyi nagyon Szilvike hogy vegre hagy egy kicsit pihenniKép

Pusz,jon az esti muszakKép
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa,
Hát akkor megvolt az első nap a dolgozóban Kép. Gratula! Majd szólj, hogy melyik nap lenne nektek jó (H-Sz-P) egy összeröffenésre.
Szerinted Sz. elvállalta volna a birkózókat? Kép Persze mért ne... De amúgy ha tényleg kell grafikus, tényleg tudok egyet, csak szólj.

Sonia
parazita

Zsuzsa
Köszi kérdésed, most jól van Levi! 5 napja nem köhög és nem náthás, tegnap voltunk először ismét bölcsiben. Gondolom innentől ez már nem tart sokáig. Kép Kép
A májfunkció miatt ma kell hívnom a dokit, hogy milyen lett az újabb vérvétel eredménye. Tűkön ülök!
Örülök hogy Luca meggyógyult és most már minden rendben van nálatok.
Levi szokott néha beszélni álmában, ez általában pozitív, bár most a kórház után elég sokszor a negatív élményeit elevenítette fel. Pl. nem kell szuri, és hadonászik ezerrel. De van hogy a kedvenc meséjéből énekel. Kép

Ilke
Remélem rendeződik a hányás dolog Lilinél. Nekem is a figyelemfelkeltés jutott az eszembe. Én valahol olvastam hogy Ők azért még tudnak direkt hányni is. Sokáig én is erre gyanakodtam Levinél, de aztán Ő mindíg beteg lett és nála ezért van.

Forti

Kép
Kép
forti

Zsuzsa
Dodi az beszél rendesen, elég hosszúakat is néha. Ma pl. Belfikével álmodott - vsszaálmodta, hogy du voltunk vele állatorvosnál, tökre lehetett érteni, miket mond KépKépKép

Rit

rit

anemona7

Hali!

tegnap voltunk a lakóparkban, a héten vagy a jövő héten szerződünk! a lakóparkban tök rendik, mert beírták a lakás mellé a nevünket, és megbeszéltük, hogy a héten megyünk. még jó, hogy ilyen rugalmasak.
ami meglepi volt, hogy rákérdeztünk, hogy a második ütemben van konyhabútorakció, és van -e vmi hasonló az elsőben. mire azt válaszolta a srác, hogy hát az elsőben is van konyhabútor és kerámialapos tűzhely! adott is címet, telszámot, ahol a bemutatóterem van. tök jó lenne, ha sikerülne vmi jót kiválasztani, mert akkor egy csomó manink megmaradna. megnéztük kívülről a lakást, most belülről nem tudtuk, mert már nem volt időnk, így is ebédszünetben mentünk ki.
izgi nagyon, nem is tudok a munkára koncentrálni...

Rit
Hát nem szándékozzuk 10 éven belül eladni, majd esetleg később. bízunk benne, hogy jó választás lesz.
Az uszit most hanyagoljuk, mert kicsit úgy látom, hogy Dani nem annyira együttműködő - talán a sok kihagyás miatt - és a Zsuzsi kicsit erőlteti a vízbeugrálást, vízalábújást, dani meg tojik bele. nem hiszi, hogy öntörvényű. szeret úszkálni, nem fél a víztől, belemegy egyedül meg minden, de nem az a vízbeugrálós jelenleg. most úgy döntöttünk nem járunk, majd 4 éves korától beíratjuk úszni, de azt sem versenyszerűen, nem akarom, hogy kiégjen idő előtt és ne legyen gyerekkora, persze ha szereti és tehetséges lesz és ő akarja és nem látom, hogy teher lenne számára, akkor talán belemegyek. de a vizilabda is tetszik és tök ügyesen kergeti a labdát a vízben, úszik utána stb. de hát ez még annyira távol van. apósom révén meg be is kerülhet vmelyik jobb úszóegyletbe, mert sportelnök.
Egyébként júni vége, júli eleje a költözés ideje.

Dani mindig szól, ha kitakarózik, hogy takarjam be. Zokni nélkül alszik. Amúgy is izzadós, felesleges a zokni. De egyébként, amióta nagy ágya van (90x200) és rendes felnőtt méretű paplanja, nem takarózik ki, csak nagyon ritkán, de akkor szól. lehet, ha majd külön szobája lesz, akkor kiordibál?, nem tudom Kép de magától is be szokott takarózni, nem is tudom hogy csinálja.

Szilcsike
Szopi mellett szedhetsz homeos készítményt, azt lehet.

Kataa
Lehet apósom ismeri az apukádat, mert sokat hallom a bírkózó szakosztályról beszélni, persze lehet tök másikról beszél.

Ma kaptam a hírt, hogy egyik fősulis csoporttársam kisbabája megszületett, Gréta lett a kislány neve, annyira szép név. Sokáig vártak a bébire és most itt van végre. már olyan sok tankörbébink van Kép

Ovis közeg
Nem is tudom, melyik a jobb, a vegyes, vagy a korcsoportos csoport. Mindegyiknek van előnye és hátránya. A vegyesnek, hogy minden korosztályhoz megtanulnak alkalmazkodni, tolerálnia kicsiket és szokni a nagyokat. az azonos korúakkal meg a kornak megfelelő fogalkozások fejlesztik őket.
Én ma hívtam a Városligeti fasor ovit, tök kedvesek voltak, április 13-án lesz nyílt nap. szabadkozott a nő, hogy az ovi egy részét kezdik átalakítani és lehet kicsit felfordulás lesz, nem tudja milyen a fiam, nem-e fél majd. mondom, az én gyerekem aztán semmitől sem Kép remélem majd nem akkor vág le fetrengős hisztit Kép persze ezt nem mondtam a nőnek Kép majd megtapasztalják, ha oda veszik fel...

Tegnap voltam fogdoki barátnőmnél, a félős fogamat megcsinálta, már csak kettőt kell áttömni, de azok már könnyebbek. ettől féltem egy kicsit, mert érzékeny volt, nem fájt vagy ilyesmi. most már az is rendben van, de másfél óráig kozmetikázta a fogam. én közben feküdtem és becsuktam a szemem. annyira szuperül el volt érzéstelenítve, hogy semmit sem éreztem, még azt sem, hogy vérzett az ínyem és nyomogatta.

Dani is dumál álmában, és tök érthetőeket, meg hangosan röhög, úgy, mint amikor csikizzük, azon a gurgulázósan.

Tegnap megszólal fürdésnél, ő már félmeztelen volt:
"Anya, az én cicim fent van, a tiéd is fent van, a mamának lent van (kezét széttárja)" KépKép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok
rég irtam mert nincs idöm sajna petike 1 honapja betegkeskedik 2 antibiotikum kurán is tul van már csak a felülfertözödést tudta a dokinéni megátolni a virust nem tudja meggyogyitani .én is beteg vagyok megfáztam és kaptam egy jo kis homokloküreg gyuladást Kép .Nincs munkám mert olyan kitételeket szabtak amit én nem tudtam válalni igy kiléptem és ráadásul páromnak sincs munkája és naphosszat tvzteti a petikét amitöl én guta ütést kapok naponta és öröké veszekszünk emiatt mert nem tudom megértetni vele hogy ez káros a gyereknek Kép ö azal védekezik hogy mitcsináljon petikével nekem lene ötletem mit játszon vele én mindig kitudtam találni valamit ö nem Kép kezdek nagyon -nagyon szomoru lenni és elkeseredett és tehetetlen Kép de hogy valami jot is irjak Imike JÁR kapaszkodva .
megyek a fogorvoshoz .

csics
csics

Csics
Kívánom, minél előbb forduljanak jobbra a dolgaitok! A férjed kezébe meg add az 'Anya, taníts engem!' c. könyvet. Ebben biztos talál jó ötleteket! Rajzoljatok, gyurmázzatok, biztos élvezni fogja a férjed is!
Gratula Iminek a kétlábon léthez Kép!!!

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Parazita
Hat szerintem igen,tudod penz beszel.KépEgyebkent sok cegnek csinalt mar arculatot, nem csak muvesz amKépKépDe a legfobb ok hogy nem keresem meg az az mert nem akarok bonyodalmat okozniKépMeg azt hiszem anyjuk az irodaban is figyeli argus szemekkel,es imer is engem hirbol ,mint kozvetlen elodjetKépugyhogy nem tudnek inkognitoban maradniKép
Szerintem a jovo szerde megfelelo lesz nekunk,remelem senki nem elsz beteg addigKépTudunk a Recseinel talizni mondjuk 2-kor?Vagy akkor Solymi meg alszik??

Zsuzsa
Hat nekem sincs jo hngom,de meg nem kritizaltaKépViszont neki nagyon bejon az enek,akarom is majd ilyen foglalkozasra vinni,csak eddig meg nem talaltam lyat ami delutan van,mert nekunk csak az joKép
Mese nalunk most favorit a Piroska es a FrakaskaKépIgy nevezi,persze atkoltottem egy kicsit hogy ne elgyen remisztoKép
Hat majd probalok nem izgulni a szopinbar az meg odebb vanKépAz baj velem hogy mindenben 100%ot akarok teljesiteni es ha valami nem megy nem birom elfogadni a tenytKép
Alex neha beszel csak es de akkor inkabb vidam dolgokat meg nevet O isKép

Forti
Drukk nagyon Levinek a bolcsihez!!!Alex legjobb baratja is a Laszloban volt a mult hetenKépAnyuakaj azt mondja Ok sem akartak oda menni de a Bethesdabol oda iranyitotak amint hant,ugyhogy nehez elkerulni ez a nem tul szimpi helyet.

Gumicukor
Ez ugy van hogy van csomo Sport egyesulet es azon belul ugye sok sportagi szakosztaly.Na most egy sportgon beluli osszes szakosztaly tartozi a Szovetseghez.Ebben a Sportok haza nevu helyen van most az osszes ilyen nagy szovetseg.ITt dolgozm en.Egyebkent birkozo korokben mindenki smeri aputKépSot a multkor a jatszoteren egy sportujsagiro apuka is megkerdezte hogy rokona vagyok-e apunakKépDe mar videken a rendor is elengedett gyorshajtasnal mert apunal birkozott egy ideigKép
En is az uszas vagy vizilabda fele szeretnem vinni Alexet,persze meglatjuk lesz-e kedve hozza.Ha ne mtul tehetseges az sem baj csak mozogjon rendszeresenKépA Vasasban van mar ovis birkozas,a multkor volt a tv-ben.Es bar nem igazan szeretnem ha birkozna,megis olyan cukik voltak a kicsik a mezben.KépA keruleti ovik hordjak oket heti2*.A mi ovinkban uszas lesz ugyhogy ez is valamiKép

Csics
Annyira sajnalom hogy rossz passzban vagytok.Biztos a bezartsag meg a munka hianya is rateszKépEn is ajanlom ezt a konyvet,nekunk is megvan es neha bejonKépVigye inkabb setalni Petiket az meg mindig jobb mintta tv.
Iminek gratula a lepegeteshezKép

Marika beteg a heten ugyhogy ma kihasznalva hogy otthon vagyok,takaritottam,foztem,bevasaroltam.
Talan nem is kell majd hivnom takaritani amig van egy szabadnapom a hetbol.

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Vegre mukszik rendesen a babanet.Kép

Csics

Remelem, hogy nemsoka rendbe jonnek a dolgaitok. Az en ferjem is gyakran bajban van, hogy hogy foglalja le valamelyik gyerekeket, az meg hogy kettot is egyszerre, nem nagyon megy. Az egyetlen modszer ha valamit szeretnek csinalni es le kell foglalnia oket, hogy a kicsit kenguruba magara koti es bujocskaznak Emivel, meg a kicsivel harmasban.
Amugy ez a tel is nagyon nyomaszto mar, ugy vartam ezt a hetet, hogy marcius legyen es tessek, duborognek a minuszok.Kép
Nagyon ugyes Imi baba!

Gumicukor

Dani cicis dumaja.KépTok jo, hogy megiscsak osszejon a lakas, es mar ezen a nyaron!!!!Kép
Multkor elfelejtettem ,bocsi, mi a Pampers First steps bugyipelust hasznaljuk.

Bilizes

Haladunk, nagyon ugyes a kicsi lany, kb. egy het alatt, csak egyszer kakilt pelusba es neha mar pisi is sikerul a Bilibe. Egy nap kb. 3 ilyen bugyipelust hasznalunk, ami szerintem nagyon jo. Kezdi megszokni, hogy rendszeres idokben raul, es egyaltalan nem kellett eroltetni, aminek kulon orulok.
Megiscsak bevalt az "oviba nem lehet pelusban menni szoveg, mert azota is tobbszor emlegette.Kép
Nalunk tulipan hegyek lesznek, tavaly osszel ultettem vagy huszat.Kép(meg narciszt, jacintot, gyongyiket es krokuszt is)

Zsuzsa

Meglatjuk, hogy kinovi-e a mimozasagot, anyu szerint o volt ilyen kicsi koraban.KépAzert nem hinnem hogy a gyokeres ellentetebe csapna at.KépElod szereti mar a gyerektarsasagot?Emlekszem mikor par honaposan taliztunk, hogy sehogy sem tudtad megvigasztalni es haza kellett vinnetek.

Ovi

A tesom gyerekei is vegyes csoportba jartak, majd megkerdezem a sogorasszonyt, hogy mit gondol. En is nemsoka erdeklodom majd az itteni oviban, itt van 2 sarokra.Kép

Kataa

Birkozo torpek.Kép
Tok jo, hogy talaltal ilyen nehasny napos melot.Ilyen kene nekem is.Kép

Vasarnap el akartunk menni a Maszkabal eloadasra a Millenaris Parkba Ilkeekkel, hat telthaz volt, nem jutottunk be, ugyhogy a Mammut jatszohazaban kotottunk ki.Kép De sajna nem olyan jo, mint a Recsei, mert a nagy ugralovarba 5 ev alatt nem lehet menni. A kicsiknek kiepitett sarok meg eleg gyatra. Van egy pici csuszda,amit derekig ero labdatenger vesz korul, annyira mely, hogy szegeny kicsik alig tudnak benne mozogni.Eleg okos volt aki kitalalta.

Ilke

Meg mindig olyan surun ebred Balint ejszaka? Hogy birod tejcsivel?

Danny fiam is lepeget mar kapaszkodva a butorok, foleg kanape menten. Olyan gyorsan telik az ido, el sem hiszem hogy penteken mar 9 honapos, hisz meg csak most szuletett.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy az Olivér most kezd áttérni az egy alvásra. Ezen a héten olyan jó volt, mert kibírta ? 1 ig, akkor adtam neki ebédet és betettem az ágyába és a Petra is szépen lefekszik és végre egyszerre alszanak. Ez csak akkor jó ha ? 9 ig alszik mert ha előbb ébred akkor sajnos kétszer alszik.

Agybajt kapok a hülye minimaxtól. A Petra csak két mesét néz a Cliffordot és az Rolie, Poliet. Tegnap is megnéztem, hogy mikor van és csak akkor kapcsolom be neki mert képes lenne egésznap ott ülni a TV előtt. Mondtam neki, hogy kezdődik és ő már rohant is a fotelbe a babájával együtt és megint mást adtak, ilyenkor olyan kis szomorú. Múltkor néztem, hogy leadják a vizipókot az egészet másfél órába, és már bekészítettem a kazettát, hogy felveszem neki mikor megint más volt helyette. És ez már többször előfordult. A vizipók a nagy kedvenc, megvan nekünk diafilmet. Nincs meg véletlenül valakinek?

A Petra mindennap elmondja, hogy ovis és napocska lesz a jele. Remélem lesz is és nem lesz foglalat. Mindenkitől kérdezi, hogy neked mi volt a jeled. Tudja, hogy apának és nekem is mi volt. Nem tudom, hogy honnan szedi, hogy már óvodás és mikor megkérdezem tőle, hogy miért nem ment akkor azt mondja, hogy ?ma nem megyek oviba itt maradok veletek.?

Conti
Sikerült már dönteni a párodnak? Ez szörnyű lehet ez a várakozás. Kívánom, hogy minél előbb megoldódjanak a problémák

Kataa, Dió
Gratulálok a szobatisztasághoz!

Magdi
A Petra is egyedül megy WC-re és ő törli meg a nuniját, csak résen kell lenni mert a fél tekercs WC papírt elhasználja. Ja és ő is húzza le a WC-t ha véletlenül elfelejtem és lehúzom akkor megy a nyivákolás.
Márk nagyon koránmegtanult menni. Milyen suliba jársz? Kitartás hozzá.

Nyuszi
A Petra is elég mimóza. Múltkor voltunk egy szülinapi bulin és egy hülye gyerek csak odajött hozzá és hanyatt lökte, a szülei még csak nem is szóltak neki. Egész végig ugráltak fel-alá még a bútor tetejére is felmásztak. Mondjuk én ezt biztos nem hagynám, főleg úgy, hogy nem otthon van.
Nem tudnád még egyszer leírni, hogy van a pampers pelus pontjai. Próbáltam visszakeresni de elég nehéz mert kb ezer CD van amit apa kiment mindig. És, hogy hova kell küldeni.

Ilke
Nekünk is van némi gond a csattokkal mert ő is kiszedi a hajából és leteszi valahova és meg félek, hogy nehogy az Olivér bekapja. Pedig ezerszer elmondtam neki, hogy magasba kell tenni mert az Olivér megeszi és nagyon beteg lesz tőle. Előbb is láttam, hogy nincs semmi a hajába és kérdezem, hogy hova tette persze elfelejtette. Erre keresi és jön bőgve hozzám, hogy ?Olkácska megette?. Az a baj, hogy nekem mindig muszáj beletennem valami mert növesztem a frufruját és egyébként a szemébe lóg.
Miért akarjátok eladni a házat? Mi a baj vele?

Gumicukor
Gratulálok az új lakáshoz! Én biztos, hogy még egyszer nem kezdenék bele a gyerekek mellett egy újabb suliba, maximum majd ha nagyobbak lesznek, de nem akarlak lebeszélni.

Parazita
Múltkor a nővérem kislánya nyelt le egy játék gyűrűt (pont szenteste). Csak ők nem voltak ilyen szerencsések mert alig kapott levegőt, köhögött és már vérzett a torka is, rohantak is az ügyeletre. A testvére meg nagyon sírt és kérdezte, hogy ?megfog halni a Luca?? (6 éves) És mikor kiszedték a gyűrűt akkor mondta a nővérem az orvosnak, hogy nem kell dobja ki mert látni sem bírja erre a nővérem kisfia meg, hogy ?az kell még a Lucának?. Ezért én úgy figyelek az Olivérre mert sajnos mindent a szájába vesz, a Petrával ilyen problémánk nem volt.
3. gyerek: Én is nagyon sokat gondolkodom rajta. Nem tudom, hogy mi lenne a jobb. Mi öten vagyunk testvérek és mikor még csak hárman voltunk mindig az egyikünk ?felesleges volt?. Én úgy érzem, hogy ketten sokkal jobban tudnak együtt játszani mint hárman. Én a nővéremmel nagyon jól megvoltam másfél év van közöttünk és emlékszem mikor játszottunk és bejött hozzánk az öcsém mindig kiküldtük és nem játszottunk vele. Most pont jó, hogy egy fiú, egy lány de annak ellenére apának nem kellene kétszer mondani és benne lennék egy harmadikba is. Annyira jó volt terhesnek lenni és azért még egyszer szeretnék. Miért vagy idős, hogy nem fér bele a 3.? Hány éves is vagy?

Ági
petra2

Forti,
Beszéltem a kolléganővel, mail ment.

Ági,
Hát igen, szerencsénk volt azzal az üveggolyóval... De azért tiszta ideg voltam másfél napig.
Azért írtam, hogy öreg vagyok, mert januárban töltöttem a 33-at. Mire ez az új baba megnőne annyira, hogy vállaljak egy következőt esetleg, és az is eléggé megnő, hogy visszamenjek dolgozni, addigra 40 éves lennék, 3 gyerekkel... Melyik munkáltató lenne hülye alkalmazni?
Ha nyernék a lottón, egy percig nem lenne kérdés Kép.

Dec8,
Nem én vagyok grafikus, hanem a párom Kép. De le is szedném a fejét, ha most nekiállna ingyen melózni. Így is széthajtja magát, tegnap is kb. 2-kor feküdt le.

Kataa,
Igen, elvileg Solymesz pont alszik 2-kor Kép. Milyen alternatívák vannak? Kép))

Zita
parazita

Nyuszi
Egyetertek,vege lehetnek a hidegnek,de en mar ennek a napsutesnek is nagyon orulokKép
En mire elkezdtem volna a bugyipelust mar nem kellett,de pelenkabol is 3-t hasznaltunk mar jo ideje naponta.
Na akkor megis behjott az ovi dumaKépEn is mimoza voltam kicsinek es tessekKépKépEGy lanynak azert jol is allKép
Hat igen jo a melo,es kulon jo hogy alig van csaj az irodabanKépA munkahelyemen 90% no volt,na az tud furcsa helyzeteket teremteniKépHat a money az nem tul sok,de most nem is ez voltaz elsodleges cel.Ugyhogy hosszutavon nem csinalnam,de oktoberig biztos,akkor lesz 3 eves Alex,utana meglatjuk mit hoz a jovoKép
Meg nem voltukn a Mammut jatszohazban,de ezek szerint nem is erdemesKép
Nagyon ugye Danny,jo koran kezdiKép

Agi
Hu nem semmi ez a gyuru dologKépNalunk is O huzza a wc-t,nem is engedne nekemKép
MI 3-n vagyunk testverek es a novermmel vagyunk nagyunk -nagyon joban inkabb.Ezert ha lesz teso,jobb lenne fiu a jatek szempontjabol is Kép.Bar tudom van jo fiu lany tesokapcsolat is de ritkabb mint az egynemueke.

Parazita
Hat azert irtam a 2-t mert fel kettoig dolgozom elvileg de inakbb kicsit tovabb es utana megyek a bolcsibe erte,de az mar itt van a kozelunkbe.KEdden egesz nap anyosnal van Solymi?mert akkor a jatszohazban is talizhatnank mint a multkorKépPentek sosem jo mert anyunal dolgozom.

Ja kartam irni hogyha barkinek gondja van az adobevallassal,szivesen megcsinalom neki.

Na megyek eddig tartott az egyedul jatszasKép
kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!
Én is általában olvasgatlak titeket, de írásra ritkán szánom rá magam.
Bazsi már nagy dumás, egész nap beszél, ha másnak nem, akkor vagy a macijának, vagy a játékainak magyaráz.
Mi a szobatisztasággal még sehogysem állunk, nem eröltetem neki, majd nyáron próbálkozunk inkább vele.

Picur is hamarosan megszületik, elvileg ez már az utolsó hónap (márc. 31-re vagyok kiírva).
Fiú a kis drágám, és Nándor lesz a neve.

Parazita,
te mikorra vagy kiírva? Úgy rémlik, hogy kb. 2 héttel idősebb a pocaklakód.

Ági,
nekem meg van a Vizipók. Kazettán az egész egyben a minimaxról, VCD-n pedig egy pár másodperc hiányzik, mert a felvétel közben valamit elrontott a férjem. Viszont a VCD-t könnyebb sokszorosítani.
Írj, hogy melyik lenne jobb nektek.

Zsuzsa,
Nagyon örültem neki, hogy az eszedbe jutottuk.
:-)

PSzi
pszi

Sziasztok
mostmár kisé nyugotabb vagyokKép
amugy kedves a párom és mindent megcsinál és segit is de hát ö is unatkozik itthon .Voltunk füll-orr-gégésznél tényleg rendes dokinéninél voltunk kiderült hogy arcüreg gyuladása van petikének náthával sulyosbitva Kép iminek meg csak náthája van magas lázal társitva Kép petike egy ujabb antibiotikumot kezdet el szedni ez elméletileg jo lesz az arcüreggyuladására is +normaflorát kell adni nekik hogy vissza költöztesem a jo bacikat bélflorába +egy különleges orrsprét kell nekik adnom hogy megszünjön vagy ne is alakuljon ki ujbol az arcüreggyuladás és nem mehetnek csak 1 hónap mulva bölcsibe Kép dokinéni ezt mondta ugyhogy a márciust is itthon töltik .Állás ügyben csak egy önéletrajz hiányzik ha az kész van és beviszem akor már számitásba is vetek mint uj hirlapkihordot ha valaki nem felelne meg .Réggi helyemröl meg csak azért kellet eljönöm mert hajnalba kellet volna kelnem fél5re kelet volna járnom több ujságot kellet volna kihordani ugyan anyi pénzért én viszont nem tudtam válalni a hajnalozást mert akor öröké fáradt lenék .

csics
csics

Sziasztok!

"3. gyerek": jót mosolyogtam ma magamban. Találtunk egy nagyon jó lakberendezőt, aki épp átnézi és áttervezi a lakásunkat (nagyon ügyes, nagyon jó ötletei vannak). Ugye már úgy terveztük a szobaszámot, hogy 4 gyereknek kényelmes legyen a lakás, emiatt lesz egy kisebb, egy kicsit nagyobb és egy dupla, majdnan szétválasztható gyerekszobánk lesz (ez utóbbi lesz a fiúké). Visszakaptuk az alaprajz-vázlatokat interneten és nézegetjük. Az egyik gyerekszobában látunk valami érdekeset, amit sehogy nem sikerült beazonosítani. Ma megkérdeztük a lakberendezőt, hogy árulja már el, mégis mi az? A válasz: babaágy. Az 5. babánakKépKépKép. (Ja és megnyugtatott, hogy a lakás 6KépKép gyereknek is elég lehet, mert ha a duplaszobát nem választjuk el, akkor oda 3 gyerek befér.) Szóval a lakberendezőnk szerint: gyerekre fel!KépKépKép

Gumicukor!

Foga szerint még nem tigris, hangja szerint időnként igenKépKép.
Megnéztem az alaprajzot és a lakások további jellemzőjét.Kép
A 68 nm nem kicsiKép, abban pont el lehet férni, nekünk is csak a 3 gyerek (és későbbiben a 4.) miatt kell nagyobb.
Lehet még változtatni a belső elrendezésen, vagy már a belső térnek így kell maradnia?
Ha még tudtok változtatni, akkor érdemes lakberendezőnek megmutatni.
Nem azért, mert esetleg nem jó az elrendezés, hanem időnként a lakhatóságot befolyásoló meglátásaik vannak. A mi házunk épp tervezési fázisban van és pl. nálunk a garázsból is be lehet majd menni a lakásba (és ugye nagyon valószínű, hogy mi a leggyakrabban pont onnan fogunk bemenni), viszont ide a tervező semmi olyan helyet nem tervezett, ahol cipőt, kabátot lehet tárolni, az előszobához meg át kellene menni a fél lakáson...
A másik: a járólapok, stb. mennyire választhatók? Honnan lehet tudni, hogy mit tesznek bele? (Az internetes leírásban csak annyi van, hogy pl. a konyhában a padló PEI4 kopásállóságú Zalakerámia, de ez azért elég tág határokon belül mozoghat árban és kinézetben is.)

Kataa!

Szerintem a dúla is jó lehet, de LLL-es is, ha előre felveszed velük a kapcsolatot és megkérdezed, hogy ki szokott kijárni.
Nekem 6-szor volt mellgyuszim Nátánnal, úgyhogy tudom miről beszélsz.
De a mellgyuszi nem törvényszerű, se Benivel, se Hannával nem volt.
Egyébként épp csütörtökön lesz LLL-es baba-mama csoport, ahová mindenkit várnak, nem csak szopis mamáka és várandósokat, sok dologról lehet tájékozódni, meg ismerkedni mamákkal.
Iboly már nem csak LLL-es, hanem IBCLC, ő nem LLL-eseként jár ki, azt ő is önkénetesen és ingyenesen végzi.

Ilke!

HázKép. Én is nagyon szeretném, ha a házunk végre olyan legyen, amiben igazán jól érezhetjük magunkat, ne akarjuk máshová költözni. Szeretem ezt a lakást, de azért mindig eszembe jut, hogy azért mennyivel jobb is lehetne és mit kellene az újban másképp csinálni.
Lili: azért én azt elég elképzelhetetlennek tartom, hogy ilyen körülmények között, ami nálatok van, ne érezné az érzelmi biztonságot. Talán a testvér megviselte, hisz eddig ő volt az egyetlen, ráadásul sokat is foglalkoztatok vele. Nátánt is megviselte Hanna, pedig ő már az elejétől testvér volt, nem egyke. Igaz nálunk a féltékenység rész lecsengett, csak időnként jön rá az "egyedül enyém anya". Nem tudnátok megoldani, hogy Lili időnként csak veletek legyen (esetleg csak veled), úgy, hogy Bálint ne legyen ott? Persze nem sokáig, csak mondjuk egy Bálintszopi után elvinni valahová, amíg Bálint nem jelentkezik a következő adagért. Addig Bálintra vigyázhatna valaki (apuja, nagyszülők).
Lili mennyit segít a Bálint körüli teendőkben? Nekem Nátán időnként még meg is szoptatta helyettem HannátKépKép (odadugta neki a mellkasát, persze Hanna meg elkezdett rögtön cuppogniKép).
Lassan egyébként nekem is be kell vetnem Hannával a jól bevált hordozókendőmet (eddig nála még nem használtuk), mert mostanában ő nem akar elengedni semmit sem csinálni, ha ébren van.

Nyuszi!

Már főzök. Karácsonyig rendeltem, aztán a két ünnep között ők is szünetet tartottak, és utána nem kezdtem újra. Nem mindig sikerül, akkor jön a pizzarendelés.Kép
Lehet, hogy azért van Nátán el egyedül, mert ilyenkor egyedül garázdálkodhatKép, máskor meg ha Beni itthon van, akkor osztozniuk kell mindenen. Ha már nagyon nem tudok vele mit csinálni, akkor kap egy ollót meg egy darab papírt...

Halacska!

Aha, így elsőre Nátán tűnik a legvagányabbnak...
Nekem meg ropifiúm vanKép.

Ovi: ha az óvónő jó, akkor a vegyes csoportban is teljesen nekik megfelelő szintű dolgot csinálnak a nagyok is. Ált. ugyanazt csinálják a kicsik is, csak őnekik többet segítenek, meg nem várják el tőlük, hogy pl. normális meseillusztrációt rajzoljanak.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Hali!

Beszti
lehet bele kérni tetszés szerint gipszkarton falat, vagy pl. mi nem kérünk néhány helyre ajtót, a nappaliba nyíló előszobánál csak a helye lesz, tok nélkül. A külön WC-be sem lesz kis kézmosó csap. a járólapokhoz, laminált parkettához, fürdőcsempéhez vannak minták, amiből lehet választani, elég sokféle, és amiket láttam a bemutatóteremben, szinte mindegyik nagyon szép. aki akar kérhet sarokkádat, természetesen különbözetet ki kell fizetni, ha van, mert alapban kád van. az egyik erkélyajtót akarjuk megcserélni, hogy ne a gyerekszobából nyíljon. de lehet marad, csak vmi gyerekzár kell majd rá. az erkélyeken a kerámialapok egységesek lesznek. kicsit mediterrán jellegű.
a belső elrendezés a neten a bútorokkal csak illusztráció, biztosan másképp lesz, ez már egyéni ki hogy rendezkedik be.
Nátán_Hanna szopi Kép

Hétfőn megyünk lakásszerződést kötni!

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Rit!

Emma zokniban alszik.

Csics!

Sajnálom hogy így vagytok, biztos lezs munkája hamarosna a párodnak is és akkor jobb lesz, nincs rosszabb egy otthon unatkozó férfinál. Az én férjem meg a Clow nwvű számítógépes játékra tanítja Emmát, most mit mondjakKép na perzs enm sokaig játszanak, max napi negye dóra, de enneks em örülök, pont elég hogy meséket nét a tv-ben. (Megjegyzem jól halad, már tudja hogy melyik nyíllal merer megy, melyik gombbal ugrik, és nem sar ha beleesnek a gödörba hanem mondja hogy vége, és mondja hogy végeKép Ez van, modern gyerekek)

Ovi: Szeruntem is a jó óvónő a lényeg, én nem zárkózom ela vegyes csoporttól. Sok ovit felhívtam, tegnap már úgy gondoltam eldöntöttem hogy Emmát megpróbálom oviba adni , de aztán felhívták a figyelmem egy dologra, ami tényleg elég rossz, és így lehet hogy meggondolom és mégis bölcsis marad, mégpedig az az hogy mivel októberi csak októbertől veszik át oviba és mivel én nem tudom otthon tartani szeptemberebe, ezért úgy lenne hogy nyári szünet július közepétől augusztus majdnem végéig, utána visszaszoktatni a bölcsibe kb 1,5 hónapra és épp mir emegszokná menne oviba. Szóval ez állítólag elég rossz lenne neki, ezt én is elismerem, ha szeptemberi vagy augusztusi lenne nem lenne ilyen gond.

Kataa!

Nálunk teljesen egyidő s acsoport, mind nyári, őszi, 2002-es gyerkőc, szóval ez nem lenne gond.

Ági!

Emma is nagy jel mániás. Ez abban mutatkozott meg hogy nekem az első két három hétben meg kellett tanulnom az össze scsoporttárs jelét, mert folymatosan azt kérdezgette otthon hogy ennek mi a jele, annk mi a jele, sorolta gyerkneveket, és le is kellett mindet rajzolnom. Utána jött a anyának mi a jele, apának, majd Bori kutyának mi a jele...szóval készülj felKépKépKép Az első jellemzésében le is írták a gondozónők hogy em csak társai nevét tudja kívülről, hanem jelüket isKép

csat: Emmának van egy micimaci s csitt-csattja, de max fél percig tűri. igaz, nem is nő a haja rendesen, nem tudom miért, nem lehet neki megnöveszteni. valamennyit nő de visszagöndörödik, és végül vágni kell belőle mert elvékonyodik. De a bölcsiben azt mondták hogy nem si baj mert nem szertika gyerekek a gumit meg csattot, húzza a hajukat, csak kínlódnak vele egész nap. Ettől függetlenül én megnöveszteném Emmának hogy valami jó ksi csajos frizurát lehessne csinálni, de nem nő.

Hétvégén apósoméknál látott pici ikerbirkákat szopizni, mondtuk neki iszik a pici pirka.

Hétfőn elődta anyukának : A birka puncijából iszik a birka, és el is mutogatta két játék állatával. Anyukám nem tudott a kisbirkákról és nem is értette honna vett ilyet Emma, elmagyarázta neki hogy ez butaság, majd felháborodva kérdezte hogy hogy jut ilyen hülyeség a gyerek eszébe, mit mondtunk neki. Mire rájöttünk hogy a szopást reagálta így le...Kép Aztán elmagyaráztam neki, nehogy a bölcsiben is jöjjön a történetével és hívják a gyivitKép

manó

KépKép
manó

Gumicukor!

Remélem tudod, hogy se leszólni nem akartam a lakást, sem kötözködni.KépKép Csak tudom, hogy nektek ez mekkora lépés lesz, meg hogy anyagi terhet is vállaltok miatta. És a legrosszabb, ha az ember végül mégsem olyanba költözik bele, amit szeretne, mert nem úgy csinálják meg...
Azt azért gondoltam, hogy a belső berendezés az egyéntől függő leszKépKép.
Ráírták a lakásotokra, hogy "foglalva"!KépKép
Melyik lesz a gyerekszoba?
Én éppen a lakásberendezésünkön gondolkozom, hogy milyen színűnek álmodjam is meg a gyerekszobákat, mi legyen bennük (legszivesebben Flexa bútor tennék bele, de azok elég drágák, jó lenne, ha esetleg magyar asztalos tudna olyanokat csinálni, minek támogassuk a külföldi ipartKép). Beni katicás ágyneműt szeretne, de hogy hol látta??

Manó!

Birkaszopi!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Ági
Nekem megvan a Vizipók dvd-n ha érdekel, szívesen átveszem nektek. + van még vagy 100 rajzfilmünk - apa bespájzolt előre Kép

Rit

rit

anemona7

Sziasztok!

Voltunk ma méricskélésen- kapaszkodjatok meg- Márk pont ma 10 hónapos és 9750 gramm. A dokinéni csak annyit mondott, hogy „Hűha”. A mérleget alapból 10 kg felettire állította, de az majd legközelebb lesz aktuális. A sétálgatásra csak annyit mondott, hogy Márk igazi kis izomkolosszus, úgyhogy nem csoda, hogy ilyen ügyike.

Nórinak be van dugulva az orra, éjszaka úgy horkolt, hogy az csuda. Szegényt annyira sajnáltam, hiába porszívóztam nem jött semmi. Ma egész nap Sterimar-oztunk, meg kaptunk orrcseppet. Javul a helyzet, de még mindig nagyon kis náthás.

Nyuszi ! Örülök, hogy nem értettél félre, gondoltam ám, hogy nem fogsz megharagudni.Kép Kép

Csics! Jobbulást a gyerekeknek, neked meg jobb hangulatot.

Ági! A Kodolányira járok közgazdász-kommunikáció szakra.

Rit! Nóri zokniban alszik és hosszú ujjú pizsiben.

Beszti! 6 gyerek.Kép Kép Kép Kalandra fel!!!!!

Muszály mennem, puszi:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Kataa,
Ha csak a 2 óra jó, akkor megoldjuk...Kép
Apropó adóbevallás, hadd kérjek tanácsot: anyu nyugdíjas, és kapta hozzá a GYES-t. Kell bevallást csinálni? (Gondolom, igen.) A nyugdíjat pedig már nem kell sehol feltüntetni, mivel teljesen adómentes?

Pszi,
Márc. 25-ra vagyok kiírva, azaz Nagypéntekre. Jó, mi? Kép

Rit,
Bocs, hogy beléd tolakodok, de épp most gondoltam arra, hogy kéne egy pár rajzfim Solymesznek. Van esetleg Micimackótok, Kisvakondotok, vagy ilyesmi? Ha igen, megkérhetlek, hogy vedd át? Persze küldenék discet.

Zita
parazita

Sziasztok

Este kiemenot kaptam,mert barinokkel csaj buli leszKépMunka utan rohanas a bolcsibe,most meg fozok ,mosok amig anyukam meg nem erkezik.Olyan jo a munka, ugy elvezem,komolyan mondom kellett mar hogy egy kicsit mas is legyek mint anyuciKépAzert is jo mert igy a tesonal majd ujra elvezni fogom az otthon letetKép

PSzi
Hu mindjart szulsz:0hogy elment az ido,a miki bulin meg alig latszott a pocidKépGratula a kisfiuhozKép

Csics
Na akkor kijutott a betegsegbol isKépRemelem mire ujra bolcsibe jrtok mar vege is lesz ennek az influenza virausnakKépAlexek csportjaban ma 4-en voltak csak.

Gumicukor
Nekunk anno meg teglafalakkal lehetet atrendezni a lakast,de gondolom mivel neketk lassan eksz azert a gipszkartonKépNalunk is volt konyha +elektromos tuzhely,keramialapos az arban,de a konyhak nem tetszettek ugyhogy mi kulon csinaltattuk.A valasztaho lapok kozul is voltak szepek,de pont a kopasallosag miatt volt ahol extrat kertunk,jo kis felarra.Es mivel 2 furdonk van igy az egyikbe falar volta zuhanykabin is.Sarokkadra is gondoltam,de a kadas furi ugyis a gyerekeke lesz ugyhogy nem noveltem a koltsegvetest ezzel isKépSzerintem lakasszinten eleg a 70-80 nm egy csaladnak,hidd el takaritani sem lesz egyszeruKépLEnyeg hogy mindenkinek kulon szoba vagy a gyerekeknek egy nagy es mar minden OKKépVestek garazst?MErtha igen akkor figyeljetek hogy a lakas araban szerepeljen mert kulonben rajon az illetekKép

Beszti
Ugy gondoltam hogy ha mar babas leszek eleg lesz ilyen csoportot keresni,tudsz nekem olyan helyet ami kozel van a belvaroshoz?Mar csak azert is mert ott csak megismerkedek olyanokkal akik esetleg kesobb kijonnenek ha kellKép

Mano
Hat igen ez is egy szempont meghogy 4 evet kene jarniuk oviba keses miatt,en meg azt nem akarom,mert allitolag nem jo ha sokan a nagycsoportbol mennek mar suliba es ok meg maradnak a kicsikkel.
A nyari szunet nalunk junius20 es juli 22 kozott lesz,hat passz hogy hogy oldom meg,de gondolom lent lesz anyueknal sokatKép
Jo ez a birkas szopiKépKép
Alex is jel manias,meg mostmar a vezetek neveket is tudja sok gyereknelKépEn is tole tudom meg kit hogy hivnakKépMeg is tetszett egy lanynev,bar nem hinnem hogya valaha is aktualis lesz nalunkKép

Beszti
MI a Retz butorban vettuk Alex butorat,meg agy nincs,az kerdes hogy honnan leszKépMErt az ottanihoz nem lehetett volna kokusz matracot tenni.Nagyn jo ifjusagi butotk vanak,kedvezo aron,mar az iroasztala is ott lapul a dobozban a pinceben hogy hozza illo legyenKép
Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

MAgdi
Nem semmi Mark sulyaKépNorinak jobbulastKép

Parazita,
Nem kell egyaltalan adobevallast csinalni,mert a nyugdij adomentes es a gyes meg adoterhet nem viselo jarandosag,ugyhogy nincs vele munkaKép
Szoval jo a szerda 2 oraKépMindjart jon a teso ugyhogy jovo heten meg talizni kellKép

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Apa hazahozott valami vírust, 3 napja az ágyat nyomja, én meg egész nap gyerekezek. Sajnos már Gergő is lázasKép Remélem mi megússzuk a kicsivel.
Gellértkét megint megviselte az oltás, még a 3. éjjel is kúp kellett és még mindig csúnya a helye, pedig már ma egy hete kaptaKép És éjjel 2-3 óránként kelKép Gergő ilyenkor már rég végigaludta az éjszakát.

Kataa
Meglátod könnyebb lesz a 2másodikkalKép Már a szülőszobán, a szülés pillanatában meglesz az anyai érzés, amire az elsőnél nekem picit várni kellett. És a szoptatás a fejben dől el, a pozitív gondolatok kellenek a szükséges hormonok termelődéséhez. Úgyhogy fő az önbizalom.
Most olvastam a KIsmamában, hogy az Ibolynak szopis magánrendelése is van.

Magdi
JobbulástKép Akartam már írni Neked, hogy lesz itt is Halász J koncert márciusban, ha érdekel.

Ovi: én továbbra is szeretném beadni fél napra a társaság miatt.

3. gyerek: én az vagyok és tényleg volt, hogy kiküldtek a tesómék, mint a legkisebbetKép Én meg sírva mentem anyuékhoz, hogy a tesómék azt mondták Kitünc, kitüncKépKép

Alvás: Gergő még hálózsákban nyomja, nem zavarja.

na puszka
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kataa,
Akkor szerda? Menjünk ki a Récseihez?

Judy,
Jó ez a "kitünc"....Kép

Zita
parazita

Kataa!

Ez tuti? mert nekem azt mondták a cégnél hogy anyukámnak kell adóbevallást csinálni, amiben a gyest fel kell tüntetni, csak fiezni nem kell adót, de bevallani igen. A nyugdíjat azt nem kell feltüntetni. de majd felhívom az APEH-ot.

Mnaó

KépKép
manó

Sziasztok
3.gyerek
tölem is kérdezték már néhány ismerös hogy 3. gyerek mikor lesz én meg azt válaszoltam majd 4 év mulva Kép .

ilke
én is azt javasolnám féltékenység ellen hogy külön kéne csak lilivel foglalkozni minden nap egy kis idött és megmondani neki hogy öt atol még ugyan ugy szereted hogy van egy öcsikéje .nálunk sincs már féltékenység bár néha még vadul vele de rászolok akor abahagya de ha mégsem hát külön teszem öket egyiket az egyik sarokba másikat a másik sarokba Képmostmár inkább együt játszanak kendvenc a Legozás petike legsziveseben mindenhová az imikével menne Kép .

Ovi
petike sem megy idén mert még nem érett rá ,és állitolag évesztes mert agusztusi és májusig kénne betöltenie a 3.évét különben csak várolistás lenne igy 4 évesen megy majd oviba és csak 3 évet kell ovisnak lenie .

Mano
családtagok nevét petike is tudja és mondja is a jelét is tudja melyik .Kép

Gyerekszoba
gyerekszobát én is megálmodtam már rég eböl egyelöre egy gyerksarok valosult meg de a gyerekbutorok még csak álmok tervek ahoz egy nagyobb lakás kell .

Kataa
én ép azt mondtam a páromnak hogy talán jo igy hogy most nem menek bölcsibe egyel kevesebb hely ahonét elkaphatnák az infulenzát és én is remélem hogy áprilisban már vége lesz a járványnak .

Zita
husvéti gyerek Kép
legalább különleges husvétod lesz Kép .

Magdi
a kedvem semilyen fáradt vagyok megyek is fürödni .Kép

pusz csics
csics

Sziasztok!

Egy időre megint eltüntem, aminek az a szomoru oka volt, hogy 20-án meghalt az anyukám.Kép Nem akarok erről részletesebben írni.

Petinek azt mondtuk, debreceni mama elutazott messzire, mert beteg volt. Elfogadta, nem is kereste többet - mert hazavittem magammal -, csak tőlem ijedt meg szegény néha, mikor nekiálltam sírni. Pedig próbáltam tartani magam.

Látom, éppen erről beszélgettek...Én most úgy gondolom, nyilván az átéltek hatására is, hogy sok gyereket szeretnék. A legnagyobb segítségem most, a bajban, a nővérem volt. Együtt tudtuk végigcsinálni a legnehezebb időszakot, ami a temetésig volt, és nagyon figyelünk egymásra ezután is. Nem is tudom, az a gyerek, aki egyedül van, kire tud támaszkodni, amikor elveszti a szüleit. Kell a társ minden gyereknek. A vérségi kötelék erősebb, nem elég, ha házastársa van, kell a testvér.

Bár nálunk most nem tudom, hogy alakul, kicsit megállt az élet, nem nagyon tudok most a babaprojektre gondolni, de az idő majd segít...

Timi
szabotimi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?