Új privát üzeneted érkezett!

Mircimama$
Szerintem azért van az a kisbetüs rész mert akkor már tuti, hogy nem potyára adják. Bence nem mondja, hogy milyen nemü lesz a teso? A Gigi már töbször is azt mondta hogy fiu, de mi még nem tudjuk. Talán majd hétfön!!!! Azt mondják, hogy állitolag ök megérzik!?KépKépKép

Hanee!
Most még nem tudok emailt küldeni, de délután már igen. Majd irok hogy mikor!

Pipocska!
Könnyü a rám fogni a cukit!KépKép

Giggancs 23+5)
giggancs

Hmmm, lehet, hogy azóta változtatták? Vagy nem tom. Én tutira nem vártam ki a 3. harmadot Kép Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Milyen csomagról beszéltek, én nem kaptam semmilyet, ez most mindenkinek jár vagy kórházól függ? Én a 3. harmadba vagyok, de nem regéltek még csomagról.
Patri
patri

Mircimama,
2002 marc - 2003 apr. kozotti gyerekek topikban irt nagyon roviden es lesujjtva Banyoci. Januarban meg irogatot, de mar akkor is fekudt, gorcsolt es verezgetet. Az UH-n mindig rendben volt a baba, szoval nagyon rejtes szamomra ez. Szornyu lehet megszulni es rogton elvesziteni egy gyereket.

Giggancs,
Tenyleg nagyon aranyos tortenet, olyan jo, hogy igy bevonodik a kislanyod a babavarasba.

Monika

mmónika

Szomorúan hallom, h. mi történt Banyócival!Kép Nem tudjátok, h. melyik nap adott magáról életjelet utóljára? Kerestem az említett topicban, de nem találtam.

Márti
csmarti

Giggancs,
Ez nagyon aranyos, hogy Gigi így szereti a Pocilakót. Megnézném, ahogy várja, hogy rugdosson.

A csomagot én most a héten váltottam ki. Nem is kérdeztek semmit, azt se nézték meg, ki van e töltve a kupon rendesen. Egyébként tényleg nincs benne sokminden, de örüljünk neki, hogy van.

Most voltam a háziorvosomnál. A magas pulzusszámom miatt arra gyanakodott, hogy túlmüködik a pajzsmirigyem. Csináltatott egy labort, kiderült, hogy alacsony az egyik pajzsmirigyhormon. Kedden mennem kell endokrinológushoz, remélem nincs baj, csak kevés jódot viszek be. Érdekes, hogy a tünetek tútmüködésre utalnak, a hormonok meg alulmüködésre. Ki érti ezt?! Nem szeretnék hormont szedni.

Éva

Kép
sygnum

Súlygyarapodás:

Már megint csak mint érdekességet tenném közre, hogy mennyire mást mondanak az angol nyelvű források és a magyar nyelvű források a terhesség alatti súlygyarapodásról.

Például, itt nem egyszer olvastam hogy valakinek a dokija azt tanácsolta neki, hogy az ideális súlygyarapodás terhesség alatt 8 vagy valami hasonlóan kevés kiló.

Namost az angol nyelvű What To Expect When You're Expecting (magyar fantáziadús cime azt hiszem Az a 9 hónap) szerint RÉGEN volt az divat, hogy a terhes nőknek azt mondták, minél kevesebbet legyenek szivesek hizni, illetve lehetőleg SEMMIT (ez reális, ugye? :P). Utána jött az a divat, hogy a kismama kettő helyett egyen. Ez már biztos jobban tetszett a kismamáknak, de a jóból is megárt a sok. Időközben rájöttek arra, hogy aki túl keveset hizik, annak nagyobb az esélye a koraszülésre, aki túl sokat hizik annak (érdekes módon) problémái lehetnek a szoptatással.

E szerint a könyv szerint (de hogy miért pont ez lenne a mérvadó az összes többi közül...) az ideális súlygyarapodás terhesség alatt 10-15 kg. Lehet kicsit több ha nagyon vékonyan kezdtük, és lehet kicsit kevesebb, ha ducin kezdtük.

Kinek mit mondott a dokija? Engem semmi ilyen tényszerűvel nem fárasztott az enyém, meg se mért, se ő se a védőnő, mindenesetre azt a lelkemre kötötte az orvos, hogy eszembe ne jusson kettő helyett enni.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Patri Kép
Én mikor elöször voltam a védönönél, akkor kaptam a terhes kiskönyvem mellé egy Kismama ujságot és ezt a Várandós mama könyvecskét, aminek a hátsó felében van egy kupon. Ezt kell kitölteni és be lehet váltani bizonyos boltokban (én és Kriszta pl a Baross u-i MammaMia-ban váltottuk be) egy kis csomagra.

Rokica Kép
Nekem a dokim semmit nem mondott sulygyarapodással kapcsolatban, illetve az elején mivel sokat fogytam, akkor azon kicsit sopánkodott hogy vékony vagyok, de asszem ez érthetö (sopánkodás vedd itt jószándéku aggodalomnak). Viszont minden alkalommal megmázsál ö is és a védönö is és beirják a kiskönyv ide vonatkozó "cellájába".

Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Mircimama,

ki nem bírom számolni, de szerintem te már a 3. trimeszterben vagy! Kép

Giggancs,

arról, hogy a gyerekek megérzik...
Egy ismerősöm mesélte: a lánya három hét múlva fog szülni, elég sokáig úgy tudták, hogy a Pocaklakó kislány, aztán a 4D-s ultrahangon kiderült, hogy kisfiú. Pocaklakónak van egy hat éves nővére, aki erre közölte, hogy ő tudta, hogy fiú, mert neki megmondta, és azt is tudja, hogy sárga haja van... A családban minden gyerek sötét hajú, és sötét szemű, bár nagy esélyük volt a szőke hajra is, hát majd kiderül... Kép
Szerintem igaza lesz a tesónak.

Patri,

én a védőnőtől kaptam Várandós Mamák Könyvét (ez a címe?), meg Baba-Mama Magazint (asszem), valamelyikben van ez a kupon, amit be lehet váltani.

Pipocska,

oké, nem vagy főnök, akkor örsvezető, naaa Kép Kép

vikka

KépKép
vikka

Sziasztok!

Sygnum
Vigyázz a pajzsmirigy-betegségre! Nekem tulmüködésem volt, akkor veszítettem el az egyik babámat! A hormont pedig szedjed, ha azt javasolja az endokrinologus! Neked is komoly bajod lehet a hiánytól és a babócinak is!

A hétvégén nem leszek... Megyünk az anyóshoz Bécsbe... A szövegelésétöl már elöre kiakadok. Még jó, hogy csak ritkán találkozunk...

Sziasztok! Vigyázzatok magatokra!
Betsy
Vendég

Csmarti,

Februar 19.-e remlik.

Udv: Monika

mmónika

Most megpróbálom elküldeni, amit már több napja próbáltam:

ÉvaKép MJ-MóniKép HaneeKépKöszi az infókat. A kolléganőm nem pöttyös, érdekes ő meg pont azt mondta, hogy ha már pöttyös valaki, akkor nem fertőz. Mindenesetre nem volt egy kellemes éjszakám, reggel még felhívtam a labort, ahol ca. 1,5 évvel ezelőtt csinálták a vérvizsgálatomat ezzel kapcsolatosan, és valamennyire meg is nyugtattak, de azért mondta a dokinő, hogy ha én is meg akarok nyugodni, akkor csináltassak még egy ismételt vizsgálatot, mert hát ritkán ugyan, de előfordul, hogy valaki életében kétszer esik át ezen a betegségen. Viszont azt is hozzátette, hogy ha csak beszélgetek a kolléganőmmel, akkor majdhogynem biztos benne, hogy nem tudom elkapni tőle. Henci javaslatára felhívtam a Hetényi dokit is, ő is nagyon rendes volt, na ő legalább csak megnyugtató dolgot mondott. Remélem tényleg nem lesz semmi baj. Sajnos a háziorvosom nem igazán megbízható szaktekintély, így az ő véleményére nem tudok hagyatkozni. Kép Mindenestre bízom a babónkban, és magamban is, hogy meg tudom őt minden rossztól védeni. Meg hát ha már olyan sokat vártunk a babóra, akkor biztosan ő is ragaszkodik ahhoz, hogy velünk maradjon teljes épségben.

Azért ha valaki hall még valami infót ez ügyben, és leírná nekem, azt megköszönném. (Mindjárt meg is nézem azt a weblapot, amit Éva ajánlott).

Mj-MóniKép nagyon édin fekszik a babó. És olyan szép az arcocskája. Tök meglepő, hogy ilyen képet tudtak csinálni.

Heni
hencsike

Sziasztok,

Banyóci története tényleg eléggé megdöbbentett, szörnyű lehet tényleg megszülni egy babát, aki vagy már bent örökálomraszenderült, vagy rögtön a szülés után...nem is tudom mit mondjak, ilyenkor mindig hálás vagyok, hogy ilyen jól viselem. Pedig sok kis apróság árnyékolja be hétköznapjaimat.

Bannamari: ne aggódj egy babával és 23+7naposan is iszonyatosan lustának és lajhárnak érzem magam sokszor. Délutánonként két órát alszom, és még utána is ejtőzöm... Szóval a világ leglustább nőjének tartom magam.....
Vettetek már babakonyit, mert két licitálós fórumon is láttam kifejezetten ikerbabakocsikat és gondolom sokkal olcsóbban, mint máshol. az egyik a vatera.hu a másik a teszvesz.hu, persze másoknak is érdekes lehet, de mint ikreseknek különösen....

Rókica: azt hiszem Te kérdezted, hogy hová menjetek Uh-ra.. hát szerintem a Praxis nagyon jó, lényeg hogy orvos vagy nagyon szakképzett emberke nézelődjön. Hiszen fontos a mozizás része is, de azt gondolom hogy a leglényegesebb, hogy átnézzék fejebúbjától az utolsó lábujjájig a gyereket. És a Brendonban meg más helyen sokszor csak "Gizinéni" csinálja, aki annyira képzett mint mondjuk én. Tehát már láttott gépet és gyereket is... Persze ez nem szükségszerű, hogy ott nem szakképzettek, de én egyszer igy jártam és el is menekültem még mielött a néni hozzákezdett volna. Két keresztkérdéssel ezt ki lehet szürni. a Praxisban van kifejezetten genetkikus, de a Györffy Mátyás is évtizedek óta foglalkozik ezzel. Tehát én nem választanék mást... De ez csak egy vélemény....Lényeg bárhová mész kérdezz rá, hogy orvos vagy képzett szonográfus csinálja-e a dolgot....

Én lehet, hogy bekaptam valami vírust, gyengébb vagyok még annál is, mint szoktam....

Giggancs: Gigi aranyos lehetett, meg kell zabálni a kislurkókat...

Márti: jóemberünk megint aranyos volt, és szerencsére csak egy hónap múlva akar látni elvileg, ez jó jel. Örült hogy nem lett rosszabb a méhszájam, hát még én...

Szép estét mindenkinek....

JohannaZSebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok csajszik!

Hazaértem.. romjaimban heverek a fáradtságtól, pedig csak a munkahelyemen voltam meg mákosgubáztunk Pipocskával Kép Fárasztó az evés Kép

Rita77:
Tőled most nem kaptam mailt.. ha a mailboxos cimre küldted, akkor lehet hogy fél nap, mire megkapom, mert az picit lassan ér ide Kép Kitartás Kép

Mj__Móni:
Én is tudok mindig irni.. ritkán nem, de olyankor mindig többször próbálom és egy idő után sikerül.. szerintem az a gond, hogy leterhelt a server és egy bizonyos mennyiségű felhasználónál többet nem bír beléptetni egy idejűleg. Gondolom biztos dolgoznak rajta már az illetékesek Kép

Mircimama:
Én nem kaptam ilyen extrákat! Te hogyhogy? Nekem nem jár? Én is akajooooook! Kép

Giggancs:
Bár még mindig tele vagyok egy rakottpalacsintával és egy hatalmas adag mákosguba 90%-val, de csorog a nyálam a tiramisu hallatán Kép Azt hiszem én is készítem magamat rá.. bár én inkább fagyizós vagyok Kép
Gigi annyira édes lehetett! Elképzeltem ahogy leírtad.. ez tündéri Kép Nagyon várja már a kistesót?

Rokica:
Az a könyv nekem megvan.. és nem csak ez, az összes mai szakirodalom azt irja, hogy 10-15 kiló.. persze valamelyik 10-12-t ír, valamelyik 13-15-öt. A védőnőm azt mondta, hogy az ideális súlygyarapodás 12-14 kiló. Ha belegondoltok: Logikusan kijön a 10-15 közötti a baba méretétől és alkattól függően. Ugyanis: a baba + lepény + magzatvíz + testben felgyülemlett fölösleges nedvesség az hozzávetőlegesen 7 és 10 kg között van. Nomost.. ha valaki 4-5 kilót hízik a terhesség alatt plusszban, az egy teljesen normális és feltehetőleg elegendő hízás ahhoz, hogy szoptatni tudjon. És hát igy ki is jön az a 10-15 közötti hízás. Alkati nagyon. Ráadásul szerintem ez fordítva van, mint ahogy sokan hiszik: Ha valakinek a terhesség előtt kis súlya van (pl. 45-50 kiló) és mondjuk hízik 20 kilót, akkor gyakorlatilag a testsúlyának a 40%-át szedi fel, míg ha valaki mondjuk indul 67 kilóról (mint én) és hízik 20-at, az már csak a testsúlyának a 25-30%-át hízza fel! És szerintem ez a nem mindegy. Egy sokkal vékonyebb és kisebb súlyú nőnél egy 10 kilós hízás lehet olyan eloszlású, mint egy nagyobb súlyú nagyobb darab nőnél egy 15 kilós hízás, hiszen 3 kiló háj a két különböző alkatú nőnél mégsem ugyanannyinak számít testsúly arányában. Ergo aki 45 kilóról indul és hízik 20 kilót, az szerintem valamit nagyon elront, de ugyanúgy az is, aki indul 70-ről és alig hízik 8-at.. Remélem értitek mire gondolok.. az állatvilágban ha megnézitek, az állatoknál nem súlyt szoktak meghatározni, hanem testsúly %-ot azt nézve, hogy mennyit híznak a párzási időszak előtt, illetve vemhesség alatt (lásd fókák, akik a testsúlyuk 40%-át felszedik tömör zsírként a fókabéin kívül, viszont a szoptatási időszakban nem táplálkoznak!).

Azt hiszem most romjaimba dőlök és tévét fogok nézni meg kötök.. az nem igényel agyműködést..

pusszancs

hanee (21+2)
hanee

Én is kaptam a védőnőtől várandós mamák füzetecskéjét+ babamagazint, csak a kuponnal nem találkoztam.

Vikka!

Ezen az őrsvezetőn szétröhögtem magam. Nálam ma ez a sláger.Kép

Giggancs!

Gigi tényleg egy kis tündér!Kép

Gemini!

Sikerült a smiley.lap.hu?

Kép
Kép
pipocska

Köszi Pipocs!
Ne felejtsd el a vasárnapi teázást! Kép

Én most már indulok haza, és korán lefekszem, sziasztok!

KépKép
vikka

Sziasztok!

Szinte az első nap óta benne van/volt az agyamban, hogy megirjam nektek, ami történt velünk, meg az is, hogy megkérjem PIPOCSKÁT, hogy vegyen ki a táblából. Nem éreztem elég erőt magamban hozzá. Többször is leültem a gép elé, hogy majd most, de aztán mégse sikerült. Köszönöm, hogy még igy is odafigyeltek rám.... Most is csak annyira futja tőlem, hogy bemásoljam ide amit amoda irtam:

"Sziasztok!

Igen, rég nem irtam már, és mostanában visszaolvasni se nagyon fogok (tudni). Most is csak azért jövök, mert ha azt a boldogságot amit a kistesó érkezésének hire okozott megosztottam veletek, akkor azt a fájdalmas hirt is leirom, hogy már nem vagyok pocis. Kisbabám már kisangyalként van csak velünk. 5 hónaposan meghalt a Drágám, aznap meg is született.... Részletekkel nem áll szándékomban senkit se sokkolni.... Nem hiszem, hogy mostanában fogok jönni, ha valaki akar, megtalál mailben.

Remélem mindenki jól van!

Pusz
Banyóci"

Mindenkinek kivánok további nagyon boldog babavárást, és gyönyörű egészséges babákat!

Sziasztok
Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Betsy
Igen-igen tudom, hogy szednem kell a hormont, ha tényleg az a gond, csak most megijedtem és jobb lenne, ha nem lenne semmi gond. Nem igazán egyértelmüek a leleteim. Bár a neten már találtam egy cikket, ami orvosoknak szól, pont ezt a problémát fejtegeti és aszerint terh. alatt normális ez a változás, ami nekem van. Reménykedek, de majd meglátjuk mit mond az endokrinológus.

Éva

Kép
sygnum

Banyóci
Nagyon sajnálom, ami történt! Ilyenkor nem lehet mit mondani, csak annyit, hogy sok-sok-sok eröt kívánok, hogy átvészeljétek ezt a nehéz idöt és talpraálljatok!!

Sütisek!
Én nem mertem tiramisut enni, pedig otthon csináltuk és minden friss volt! Elméletileg nyers tojás és rum is van benne. A tojás meg veszélyes lehet, vigyázzatok a krémes sütikkel!

Pipocska
Ez nem a Várandós anya gondozási könyve, hanem a Várandós mamák könyve, amit a Felicitas ad ki. A www.felicitas.hu old-on meg is nézheted. Én is most kaptam meg, mert amikor elöször voltam védönönél -nov. közepe- hiánycikk volt. Ha nem kaptál, kérd nyugodtan.

Éva

Kép
sygnum

Banyóci!
Sajnos, ezt én is átéltem már. Tudom, hogy milyen nehéz ilyenkor...
Ne add fel!

Betsy
Vendég

Sziasztok Lanyok!

BanyociKép
Nagyon sajnalomKépKépKépKép

Bemutatom Nektek a Kisfiamat, AkostKép

<!--attachment: Akos__4D_bmp11-193607.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*230.5**Akos_+4D%2ebmp11%2ebmp --><center><pre>
Kép
Akos_ 4D.bmp11.bmp (230.5 k)</pre></center><!--/attachment-->
<!--attachment: Akos__4D_bmp12-193608.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*230.5**Akos_+4D%2ebmp12%2ebmp --><center><pre>
Kép
Akos_ 4D.bmp12.bmp (230.5 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kriszta es Akos
29+1

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Sziasztok Pipocska és Hanee!
Vérig vagyok sértve, hogy olyan dologbol mint a mákosguba kihagytatok!!KépKépKép Na mindegy, még gondolkodom a megtorláson! Legalább finom volt?

Sygnum!
A pajzsmirigyemmel nekem is gondom van. Ráadásul most meg egy idelye lihegek. Azt mondta hogy a pajzsmiriggyel kapcsolatos is lehet. Ugyan is strumám van, amit a terhesség alatt vettek észre. Három hét mulva lesz meg az eredmény a vérvételröl.

Giggancs (23+5)
giggancs

Bocs Giggancs, de ezt annyira gyorsan lebeszéltük, hogy nem is nagyon volt idő szervezgetni.Kép
Tegnap délután beszéltük meg, hogy ma talizunk, mert a Hanee arrafelé járt, ami nekem tök közel esett.
A guba fínom volt, de a süti is az lesz, amit együtt fogunk enni.Kép

Kép
Kép
pipocska

Hanee,
ahogy olvastam, már előttem Mindenki elmondta, milyen "csomagról" van szó. Tehát a Várandós Mamák Könyvének (Felicitas kiadó)hátsóborító belső lapja a kupon. Ezért cserébe kapsz egy csomagot, ami leginkább csak nyomtatott infókból áll, meg némi kenőcs és pelus mintából. Ezek beváltására a könyv több oldalán találsz országos listát.

Banyóci,
én is csak sok erőt és kitartást kívánok ehhez az időszakhoz!!!!

Lányok,
már csak egy hét és meg lesz a nagy tali!!!!! Kép Kép Kép

Giggancs,
Bence kislányról beszélt az elején, de amióta "tudjuk", hogy fiú lesz, azóta ez nem téma. Mivel Ő csak Zsebinek hívja (továbbra is), így olyan, mintha nem lenne neme... Majd meglátjuk. Kb. két hét múlva megyek megint UH_ra, kíváncsi vagyok akkor is fiúnak látja-e majd a szonográfus hölgy Kép

Mirci
mircimama

Sziasztok!

Banyóci!

Nagyon sajnálom! Nem tudok mit mondani... Kép Vigyázz magadra!!!

Hanee! Kép

Köszi a nyuszkókat! Kép Aranyosak! Erről jut eszembe, lassan Húsvét! Azért megy az idő.

A "kakis" gondok érdekesmód nekem is megoldódnak, ha nem kell mennem dolgozni, sztem munkahely-undorom van. Kép De akkor valszeg Neked is! Kép

Mircimama! Kép

Gyógyulgass Te is!!!

A kisbaba édes lehetett, én az 56-os babaruhák "nagyságán" Kép tudok kiakadni... valami hihetetlen, hogy ekkora egy újszülött!!! Pedig az enyém se volt nagyobb. Kép

Pipocska! Kép

Köszi a smiley-t, tök jópofa!

Annamari! Kép

Hát tényleg nem könnyü, de én is csak azt tudom mondani, hogy kitartás. Ilyenkor arra kell gondolni, hogy nagyon is megéri. Szerintem a szülést is ezért bírják ki a nők, mert van értelme a szenvedésnek.

Egyébként ez az alvás dolog már nálam is nagyon gázos, éjjel annyit forgolódok, hogy a Párom sokx rámkérdez, hogy nincs-e valami baj. Tegnap pl. azért nem tudtam aludni, mert ahogy letettem a fejem, úgy éreztem, hogy elájulok, megfordult a világ és szinte nem mertem elaludni. Ezzel szenvedtem kb.3-tól 1/4 5-ig, alig vártam, hogy világos legyen. De szerintem ez nálam pszichés... Kép Napközben már teljesen jól el tudok aludni.

Barbi! Kép

A szaltó, hogy sikerült? Kép

Mmónika!

Hihetetlen, hogy néha, illetve néhol milyen félvállról veszik a dolgokat, pontosabban egy baba életét, egy család jövőjét, értem ezt a trehányul elvégzett UH-ra. Tényleg nem bírom megérteni, ha egy ilyen fontos dolgot futószalagszerüen kezelnek, és nagyon felháborít!
Azért annak örülök, hogy nálunk mindenki rendesen utánajár mindennek, és ha kell elmegy másik UH-ra! Kép

Ezt a ctrl+c dolgot én is csak ajánlani tudom mindenkinek levélíráskor, megéri! Kép

Giggancs!

Gigi nagyon tündéri lehetett! Kép Aranyosak a tesók. Gyerekem is naaaaagyon várja a Kistesót. De én is kíváncsi leszek a későbbiekre, amikor majd le akarja rázni a kis szarost. Kép

Kriszta! Kép

Ákos nagyon édes, Kisfiam is ámulva nézte, hogy milyen jó kép!

Ma nem mozgott olyan sokat Picurkám, mint a hét többi napján eddig, de megpróbálok nem idegeskedni, mert azért adja a jeleket, ha haloványabban is. Kép

Olyan hülye vagyok!!! Tegnap este fürödtem, amikor én mindig zuhanyozni szoktam, és nagyon meleg volt a víz. Mondjuk csak pár percig áztam benne, de valószínüleg ez lehetett az oka, amiért éjjel nem sokat aludtam, mert folyamatosan azon rágódtam, hogy nem ártottam-e ezzel a Babának. Úgy szídtam magam, de ezentúl csak zuhanyzom ismét.

Képzeljétek

A viszereimre kaptam Anyukámtól aloé-s /FLP/ termékeket. Az Omega3+halolaj kapszulát, és egy krémet is (a kéket). Nagyon remélem, hogy fog használni, mert egyre csak gyarapodnak és nőnek, látványnak sem szép, meg egyébként sem jó. Kép

Jó éjt Mindenkinek!

Puszi:

Viki(21+4)
vikó

Sziasztok!

Úgy látom, most már működik a babanet.

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Hurrááááá!!!!!!!!!!

És milyen érdekes, az én pénteki levelemet utólag berakta! Ennek külön örülök!
Kép

Na, akkor harcra fel Lányok! Kép

Remélem Mindenki jól van!

Puszi:

Viki(22+0)
vikó

NA SZIASZTOK!KépKép

Kép

Nagyon tudtok ám hiányozni.Kép

Már ott tartottam, hogy nyitok egy új topikot 2005. nyári babák ÚJRA címmel, de úgy látom erre mégsem lesz szükség.

Akrien!

Mostmár tényleg kezdek megijedni, hogy nem jelentkezel. Remélem csak a net hülyélkedése miatt. Itt a számom, legalább üzit küldj, ha olvasod. 06 70 365 24 23

Puszi mindenkinek.

Kép
Kép
pipocska

NA SZIASZTOK!KépKép

Kép

Nagyon tudtok ám hiányozni.Kép

Már ott tartottam, hogy nyitok egy új topikot 2005. nyári babák ÚJRA címmel, de úgy látom erre mégsem lesz szükség.

Akrien!

Mostmár tényleg kezdek megijedni, hogy nem jelentkezel. Remélem csak a net hülyélkedése miatt. Itt a számom, legalább üzit küldj, ha olvasod. 06 70 365 24 23

Puszi mindenkinek.

Kép
Kép
pipocska

Bocsi, ezkszerint még mindíg vannak fennakadások.Kép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!
Túléltem egy anyós látogatást (nehezen). Csavarogtunk egy jót azért Bécsben a párommal...
Jó volt egy kicsit kikapcsolódni!
Vendég

Sziasztok!
Remélem mindenki jól van !
Végre jó a topik!
Vikó!
Az alvás miatt együtt érzek veled!

Kriszta!
Az Ákos baba pofija csodálatos ,mikkor készült a kép?

Betsy!
Akkor túl vagy a látogatáson!
Milyen idő van felétek?

De jó,hogy van topik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rita 22

rita77

Lányok!

Nekem is nagyon hiányoztatok ám!!! De komolyan!

Főleg, hogy ma írtam végső elkeseredésemben egy ártatlan kis kérdést az őszi babásoknak, erre 1-2 asszonka majdnem leharapta a fejemet.. Mostmár majdnem eljutottam a sírásig... Kép

Szóval a lényeg, hogy nagyon jó kis csapat a miénk! Ez most aztán számomra végképp bebizonyosodott (nem mintha eddig nem tudtam volna. Kép)

Puszika Minden Aranyos nyári Babásnak!

Viki
vikó

Sziasztok csajok!

Végre megy a topic Kép
De azért az irc-s szobát is nyitva tartom, szóval akinek van kedve jönni dumcsizni, az jöjjön Kép

Voltam bababoltban és találkoztam Mircimamával és Bencével is Kép Bence tündéri és eleven mint egy igazi négyéves!! Kép
Jelentem, szereztem kifogót! Végre Kép
Meg még vettem ezt-azt Kép

Szerintetek a cumisüveg termosznak van valami haszna? megér 600 Ft-ot?

hanee (21+5)
hanee

Sziasztok!

VikiKép
Koszonjuk a dicseretetKép
Szerintem biztosan nem lett baj a furdozes miatt.
En ugy tudom, annyi hatranya lehet a furdesnek, hogy verboseget okozhat es elkezdhet kemenyedni az ember.De ha Te semmi ilyet nem ereztel-nyugiKép
Nekem is visszeres az egyik labam,mar a varandossag elott is visszeres voltKép

RitaKép
Jol esik, hogy tetszik a FiamKép
A kep mult penteken keszult, akkor voltunk 29+1Kép

Kriszta es Akos

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Hanee!

Mennyi volt az a nyavajásKép kifogó?

/csak azért hívom nyavajásnak, mert egy csomó ideig nem tudtam mi az /Kép

Kép
Kép
pipocska

900 Ft volt, és ez a cseh (a jobbik minőségű). A magyar 850 és ez a nagyobbik méret. Hármat is vettem Kép
hanee

Vikó!

Átmentem megnézni milyen attrocitás ért az őszi babák topikon, és sajnos én sem álltam meg szó nélkül.
Nem mindenki van az inteligencia csúcsán.

Hanee!

A Jókai téri Vörös Oroszlán lesz a találka helyszíne?

Kép
Kép
pipocska

Pipocs: Sajna ma már nem hivtam fel őket, ezt potolom holnap Kép De feltehetőleg igen.

hanee
hanee

nahát, nahát, mik vannak, megy a babanet Kép
Pont, mikorra beizzitottuk itthon a Sircet is Kép

Kriszta, Viko Kép
Én ugy tudtam, hogy a meleg vizes fürdö (nem a forro vizes) az lazitja az izmokat. Rosszul tudom? Mindegy, én hetente 1-2szer engedélyezek magamnak kádban fürdést, elnyulok és bugyogtatom, mert olyan "bugyborékolos". A többi napon tusolok.

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Viko Kép
Csak beleolvastam most az öszi babásokba, és nem tudom, mi lett a végkifejlet, de nem mindenhol csinálnak 12. heti tarkoredö vizsgálatot. A Söfiben pl én konkrétan 3 dokirol tudok (köztük az enyém is), aki nem csinálja, csak AFP-re és genetikai UH-ra küld (16 ill. 18. héten)
De ha biztosra akrtok menni, akkor menjen el hugid magán UH-ra (pl praxis), vagy kérdezze meg a dokiját telefonon, hogy kell-e mennie.

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok Lányok!

Annyira jól esett, ahogy reagáltatok a problémámra! Ezúton köszönöm mindenkinek, aki igyekszik tartani bennem a lelket. Most már sokkal jobban vagyok, de szerintem lesz még egy-két kirohanásom, mert egyre nagyobb vagyok, és egyre nehezebben mozgok. Valóban az alvással van a legtöbb gondom nekem is. És milyen érdekes, ma délután is olyan szépen végigaludtam 2x1,5 órát, hogy csak na! Éjjel meg csak vergődöm. Ami bosszant, az az, hogy nem akarok áttérni az éjszakai életmódra, ezért nem akarok nappal aludni.
Johanna!
A babakocsi ügyünk talán egy időre megoldott. Ingyen kaptunk egyet, amit áthúzatunk, az kitart egy darabig.
jaj, annyi mindent akartam írni, hogy el is felejtettem, hogy miket Kép
Puszi

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok nyári babásokKép

Szeretnék elnézést kérni az 1-2 asszonyka helyettKép
(Őszi babás)
Biztos vagyok benne ,hogy nemakarták megbántani Viko-tKép
Csak nálunk mostanában volt egy magzatelhalás-és most is van egy -két barnázósunkKép

Ezért kicsit mindenki ,jobban aggódik magáért-és másokért isKép

Most minden "kis,, próblémát ,hatalmasra nagyít az aggodalomKépKép

Tényleg nézzétek el nekik ,ha kioktatóak is voltakKép
AggódnakKép

VikoKép

Nincs elkésve a tesód a vizsgálattalKép
Nekem a saját dokim nem is nézte a 12.-hétbenKép

Csak a 14.-ben. De én voltam 4-d-uh is (12.hét)

Szerintem ha nagyon aggódikKép elmehetne ő is 4-d uh ra isKép
SzerintemKép
Engem megnyugtatott( Sokkal profibb géppel vizsgált)
És kimondottan a rendellenességeket kereste!
PERSZE NEM TALÁLT!!!

További jó pocakosodást kívánok nektekKép

Csilla
csillam

Sziasztok,

Minyu:
Én az első harmadban nem mertem fürdőket venni, de mostanában előfordult, hogy beleültem egy kád jó meleg (forró) vízbe melegedni (áthültem pl. hazafelé). És kimondottan jól esett. Viszont nekem nincsenek keményedési gondjaim, szóval még jót is tett, mert átmelegedtem és ellazultam tőle lelkileg is Kép

Ez azért fura, hogy nem mindenki csinál 12. heti tartóredő vizsgálatot, mert az KÖTELEZŐ VIZSGÁLAT. Erre mondta azt a védőnénim, hogy ez azért gáz, mert ezzel az orvos felelősségi, etikai problémákat okozhat. Ha kiderül hogy mégis beteg a baba de nem csináltak vizsgálatot időben (ekkor még elvetethető a magzat), akkor az kellemetlen jogi vitát is okozhat adott esetben.. szóval az orvos érdeke megcsinálni a vizsgálatot elsősorban jogilag..

Ráadásul hülyeség is, hiszen jól kiszürhető dolog. Természetesen ezzel együtt az orrcsont hiányát is vizsgálják, ami szintén látható a 12. hétben.

Ugyanez vonatkozik az AFP-re is.. kötelező.. és jogi etikai problémákat vet fel ha nem figyel rá egy orvos a saját szakállára.

hanee (21+5)
hanee

Sziasztok,

Na végre mááááá megy ez a topic. Már azt hittem sose jön rendbe.

Hanee: irtam néked mailt.

Gemini: holnap talizunk? a szülőszobán?

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Gemini, Zsebi,
én is elkértem magam holnapra a melóból, úgyhogy megyek. Miről ismerlek meg Zsebi? Nekem fekete rövid hajam van és fekete farmer és bunda lesz rajtam (kép az albumomban). Gemini, a Te fotódat meglestem az albumodban Kép
Lara

Lara

KépKép
lara77

Csillam!

Nagyon köszi, hogy ideüziztél.Kép
Szerintem Vikó nem sértődött meg, csak mint minden kismama egy kicsit érzékeny.
Sajnos hasonló bajok nálunk is előfordulnak.
És sajnos nem csak az elején, de akár félidőben is történnek tragédiák.
Mi már sokmindenkit elvesztettünk, de itt az a jellemző, hogy ha jön egy új, és valamit nem tud, akkor 25-ödször is leírjuk neki az infókat.
Mindenestre te egy nagyon inteligens emberke lehetsz.Kép
Köszi

Andi

Kép
Kép
pipocska

Kedves nyári babások!
én is nyári babás vagyok, 2005. augusztus 17-ére vagyok kiírva.
Pipocska...
Ez => http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/show.cgi?tpc=7486&post=480382#POST480382
szerinted annyira felháborító?
Prüntyi egyáltalán nem akart rosszat, ő csak a véleményét mondta el, nem gondolom, hogy ezért unintelligens. De ahogy Viko sem szorul szerintem a védelmedre, úgy Prüntyi sem szorul az enyémre, csak felháborít, hogy a társalgóban nem vállalhatja az ember a saját véleményét, főleg úgy, hogy csak egy kérdésre válaszolt. szerintem inkább az az unintelligens, aki nem a hasznos dolgokat szűri ki mások tanácsából, hanem hülyeségeken akad fenn, és azon témázik.
"akinek nem inge..."

minden jót,
Zsófi
zsófy

Kedves Zsófy!

A szabad véleménynyilvánítás szép dolog.. de ezzel kapcsolatban kérlek, ezt tedd meg a fent említett topicban inkább.. személy szerint engem annyira ez a konfliktus nem érdekel, hogy itt is ezt olvassam (elolvastam amúgy és Pipocskával értek egyet, de ez nem tartozik ide).

Annyit azért hadd tegyek hozzá: a szabad véleménynvilvánításban nincs semmi rossz, mi is elég sok különböző embert elfogadunk itt, csakhogy ezt a megfelelően kedves (esetleg becsomagolt) módon tesszük egymással.

A fennakadás apróságokon és bizonyos esetekben (hangsúlyozom kizárólag bizonyos esetekben) nem a lényegi információkra való koncentráció az éppen annak a jele egy ember személyiségében (pl. Pipocskáéban, vagy akár az enyémben is), hogy fogékony és érzékeny mások közlési módja és stílusa iránt is. Ez szerintem nem hiba, hanem inkább egy jó tulajdonság, mert az olyan emberek mint mi, nem viselik jól ha kioktatják őket még akkor sem, ha a kioktatás lényegi információt tartalmaz.. a lényegi információhoz a normális emberi kommunikációban szükség van bizonyos protokollok betartására (úgynevezett tiszteletkörök futása).. t.i. nem küldök el senkit a prostituált anyjába ismeretlenül akkor sem, ha idegesít. Kép

Ebben a topicban még egyszer sem volt jellemző ilyen jellegű sértődés, vagy konfliktus, mert nem szólunk egymáshoz ilyen stílusban. Ezen érdemes elgondolkozni.

hanee (21+5)
hanee

Sziasztok!

Szaltó letudvaKépKép, naná csak elméletbenKép
De most rögtön duplát ugrom,ha tényleg beindul a topic...
Amióta beirtam az utolsó üzimet, nem tudtam jönni, pedig nagyon szerettem volna.

Banyóci, remélem nem esett rosszul neked, amiért szóltam itt a többieknek, de valahogy én is úgy érzetem,nincs eröd még,hogy saját magad kérdd a táblázatmódositást!! Tiszta lelkiismerettel irom,hogy csak jó szándékból tettem...
És nagyon-nagyon lesújtott ami történt veled, ezért is irtam ide,mert a másik topicba nem akartam belekotyogni,de annyira bántott,hogy irnom kellett rólaKép Nagyon sok pozitiv energiát küldök az események feldolgozásához!!!

Pipocska, ezek után még hozzád is irok, engem meg a te soraid döbbentettek meg, de komolyan...Egyátalán nem a te jó érzésedre vagy topik figyelemmmel követésére gondoltam amikor irtam amit irtam, hanem arra,hogy anélkül,hogy szólna bárki tudom,hogy nem módositodik a táblázat, mégis ez egy olyan helyzet volt,hogy talán nem okozna problémát ha megtennéd enélkül is...
Azt hiszem félreértetted a szándékomat-mondanivalómat, de megbocsátokKépKép

Nálunk szuper-tavaszi idö van, ma egyszál pólóban ültem a buszon,mert annyira odasütött a nap...
Ja,és tegnap megszült az itteni barátnöm, (tavaszi babás topic tagKép), és most csuda jó kedvem vanKépKép

Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?