Sziasztok!
Megjöttem az uh-ról és CTG-ről. Minden rendben, de a CTG-n volt egy szép fájás, ami kifutott a papírról
Szerintem haladunk, de még nem szülünk. Szerencsére a szívhangja fájás közben is tökéletes volt.
Örülök, hogy talán nem bántottam meg senkit a szoptatásos okoskodásommal
Babus!
Tapasztalt he-he, hát szoptatás ügyben nincs az a tapasztalt anya, aki más helyett biztos tanácsot tudna adni! Én elmondom, mi hogyan csináltuk. Én mindig igény szerint szoptattam, tehát akár óránként is. De! Azért ezzel is jó vigyázni, mert a sok cicin lógás miatt kisebesedhet a melle az embernek, ami iszonyú fájdalmas tud lenni!
Viszont mindenhol La Leche ligától orvosig már azt hallani, hogy igény szerint, igény szerint. Csak finoman hozzáteszik, az anya is ember!
Tehát ha pótolni kell, akkor pótolni kell. Ettől nem leszel rosszabb anya!!!! Utálom a végletekben gondolkodást! Nagyon szerencsés vagy, hogy tudod szoptatni! Van, aki nem tudja egyáltalán, de őt sem kiáltanám ki szörnyetegnek. Azt nehezen értem meg, ha valaki tudná, de mégsem szoptatja. Akkor kicsit ideges leszek, de ez meg az én bajom, ja és az illető babájáé...
Szóval szerintem próbálj belenyugodni a helyzetbe! Én sem adnék teát, inkább mellre tenném. Amúgy is azt írod, hogy a teától nem nyugszik meg, éhes marad. Ő ilyen. Éhenkórász. Majd beáll néhány hét múlva, de legkésőbb 4-5-6 hónaposan, amikor már majd adsz neki mást is. Tényleg nem hiszem, hogy ezzel kéne magad gyötörni, mert ez nem segít a depiden, sőt.
Más. Ha a nyákdugó távozott (én egyszer sem láttam ilyet, pedig van két gyerekem
), szóval akkor a könyvek szerint 1-2 nap, de 1-2 hét is lehet szülésig. Kerülendő a házasélet, a fürdés. Más jótanácsot nem olvastam róla.
Amúgy úgy tudom, hogy a nyákdugó nem sok vérrel jön, sőt, inkább véres váladék, nyálkás valami, tehát azért ha élénkpiros vérről van szó, akkor sürgősen orvoshoz kell menni. Szerencsére a te esetedben ez megtörtént, és az orvos meg is nyugtatott. Szerintem nem a nyákdugó volt, inkább a hámszövet sérülhetett, hiszen az tele van hajszálerekkel, amik terhesség alatt amúgy is hajlamosak elpattanni. Lásd orrvérzés.
A magzatvíz-tesztbetétről pedig én is csak egy hirdetést olvastam, de már azt sem tudom, hogy hol. Talán a Kismamában. A patikában biztosan tudnak segíteni. Szerintem nem hülyeség, ha az ember lánya bizonytalan, mert azért mégsem rohanhatok naponta az orvoshoz, amúgy pedig néha tényleg borzasztóan nehéz felismerni. Különösen azért, mert a baba helyzetétől függően más-más anyai testhelyzetben szivároghat a víz. Nekem a két fiamnál is másként volt.
Na, lassan megyek, mert Bálint ébred, Kristófért pedig menni kell az oviba. Kéne nekem is még vasalnom, bár tegnap egy adagot már kivasaltam. Közben pedig azt éreztem, hogy milyen baromi felesleges dolgot művelek, mert nem a textilpelusokat vasaltam, hanem a kisruhákat. Megvallom, én a textilpelust is csak két hétig vasaltam, aztán már nem. Doktor néni jóváhagyta, szerinte se kell. Ha rendesen ki van mosva annyi bacival a levegőben is találkozik, amennyi a vasalás nélkül bennemarad. Arról nem is beszélve, hogy vasalás után ott áll a szekrényben napokig
Szóval take it easy! Azért most már kivasalom a ruhákat is, de azt hiszem, ezt nem fogom ismételni, csak a pelusokat.
Jaj, nincs fent a táblázat, ezért nem tudom, hogy kivel is fogok közel egy napon szülni a HIETE-n. Azt hiszem két-három nap különbséggel vagyunk kiírva. Jó lenne a kórházban találkozni
Sziasztok!
Dorka (38)