Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Elég bosszantó, hogy így vacakol a babanet.
Nálunk most olyan szépen süt a nap, nagyon élvezem.Kép A kedvem is egyből jobb.
Tegnap voltam dokibácsinál, volt vizsgálat is és C2000-et kaptam. Azt mondta, hogy nem rossz, de nem a legjobb. Így most kicsit beparáztam.Kép Még 7 és fél hétig kikéne húzni. Kérdezte, hogy pihenek-e eleget, mondom igyekszem amennyire Beni mellett lehet. De most már azért próbálok minél többet pihenni, nehogy valami gond lehet. Az azért megnyugtató, hogy a méhszáj zárt.

Timurr,
Hát ha már 2× azt mondták, akkor elég nagy a valószínűsége. Nálunk addig nem is mondják meg amíg nem látják 100%. Van egy barátnőm, akinek kisfiút mondtak és a szülésnél derült ki, hogy kislány lakott a pociban. Pedig a fiúkat jobban megtudják mondani.

Jimbone,
olyan édes Áron a képen.Kép

Beatrix,
neked császár lesz? Csak hogy írtad az 5 napot.

Dalmi,
szupi, hogy minden rendben.Kép

Kriszta,
védőnőKép

Nyetus,
izgalmas lehet így, hogy előre tudod, hogy melyik lesz a nagy nap.

Borbolya,
szerintem pótmatrac felesleges. Mi a Kikában vettünk egy lepedőszerű pamut betétet, ami nem engedi át a nedvességet, ezt a matrac és a lepedő közé kell tenni, de még erre sem volt szükség.
Kád: nekünk Ikeás van és bejött. Először a szobában fürdettünk, utána pedig apukám készített a nagykádra tartót és arra raktuk rá.

Panka

panka

Borbolya
nekünk a nagykádon volt egy rács, arra tettük a kiskádat.
a matracon pedig csak a lepedő volt, semmi más
ingyenes légzésfigyelő ügyben sikerült megtudnod vmit azon a számon?

Andi
psandi

Sziasztok!

Remélem már tökéletes megint a babanet,tegnap jól elvoltam magammal.

Dalmi
Szuper a vérnyomásod,hogy csináltad,mond el a titkot.Kép

zsuzsa
Nagyon aranyos azon a képen ÁronKép,és az a story....

Panka
Úgy vennék majd lányos cuccokat,de félek nehogy amikor megszületik akkor meg fütyi legyen.Van a neten olyan ,hogy fehér,plüss rugi,kabátka,sapi 5000 pénz és belelehet hímeztetni a nevét,megcsináltatom Majára és ha Jancsika lesz?
Jó,hogy nálatok sütött a nap,itt már két napja olyan lehangoló sötét van.

Mi állványt meg kiskádat vettünk.És vettünk olyen szunyoghálószerű lepedőfélét a matrac és a lepedő közé baleset esetére.

Timurr
Vendég

Borbolya,
nekünk pótmatracra nem volt szükség, eddig mondjuk még egyszer sem ázott ki Marcell a pelusokból, így nem is fogok ezen gondolkozni.
Kiskád nekünk egy kis műanyag asztalon van, ami majd a gyerekszobában lesz játszóasztal, mert sarokkádunk van, így arra nem tudtuk rátenni, egy kádállványt meg 4-5 ezerért irreálisnak tartok, főleg hogy max 3 hónapig használjuk! Utána szeretném bébiúzsásra vinni a gyereket és akkortól már öcsémék lánya is nagykádban fürdött előszőr az apjával majd egyedül.

Timka, Nadine, és még a aki a végén tart,
veletek érzek, kitartás, én is ilyen türelmetlen voltam és mégsem maradt benn a gyerkőc!!!!

Jimbone,
nálunk is előfordul, hogy a pelenka becsukása előtt kiskukac égnek áll és mindent lepisil, de a kórházban ezt csak az ottani nem túl szimpi gyerekorvosaal csinálta, persze itthon velem, mert a párom még nem vette a bátorságot a tisztába rakáshoz, még "tanulja"!!!

Timurr,
címemet tudod, ha már nincs rá szükséged add fel nyugodtan a könyvet, itthon vagyok mostanában csak megtalál a postás!!! Köszi!!!

Ma bemutattuk a gyerkőcőt a szomszédoknak, mert már mindenki reklamált, így a mai levegőztetés ismerkedésbe torkollott, de a gyerek tele pocakkal igen jól viselte az érdeklődőket a kellemes napsütésben!

Ma itthon van a párom is, felrakok egy képet róluk, hát azt hiszem a prüntyögést nem lehet elég korán kezdeni!!!????
tamesz

Kép

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Panka, a lepedôszeru pamut betét, ami nem engedi át a nedvességet, pontosan milyen? Lehet kókuszmatracra is tenni? Mert ugye annak pont az a lényege, hogy szellôzni tud. Bár ha eddig nem használtátok ti sem, akkor lehet, hogy nekünk sem lesz rá szükségünk.

Nekünk egyébként kétszer kisfiút, utána kétszer kislányt mondtak, és mind a négyszer bizonytalanok voltak. Úgy hogy mi már feladtuk, hogy szülés elôtt biztosra kiderüljön... Kép

Andi, a megadott számon mindig csak üzenetrögzítô jött be, és az is mindig tele volt, szóval elérhetetlenek. Mi végül pont a hétvégén vettünk légzésfigyelôt, biztos ami biztos alapon, bár marhára bosszant, hogy ennyibe került... De hát aggódós mamiknak kötelezô.

Egyébként a nagykádra helyezett kiskádas megoldás nekem is szimpi, de az nincs túl alacsonyan? Nem szakad le a derekatok a fürdetés végére?

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Timurr, nálunk apuci eldöntötte végül, hogy lány lesz, és hétvégén vettünk egy nagyon színes virágos szônyeget a babaszobába. Kép Hát, ha fiú lesz, majd átvisszük max a nappaliba, ô meg kap másikat. Kép

Tamesz, korán kezdi a kis lurkó...! Kép Együtt fürödni babával 3 hónapos korától lehet?

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya,
igen, persze apuci fürdőgatyában van! Legalább is az öcsém abban volt, és csinálták együtt a lányával az bébiúszáson talnultakat! Mind a ketten marhára élvezték!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz!

Jól elvagytok, jó ez a képKép

Borbolya!
Mi kaptunk kölcsön állványt a fürdetéshez, mert barátnőm esküszik rá, hogy sokkal kényelmesebb, hátkímélőbb megoldás.

Muki(33+0)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Egyszer már megírtam a hozzászólásom, de elszállt...

Szóval, még itthon, egyben...
Mai vizsgálat eredménye: zárt méhszáj, CTG-n lusta, alig mozgó gyerek, flow rendben.
Holnap pedig be kell feküdnöm a kórházba, amitő tiszta ideg vagyok.
Basszus, semmi bajom nincs, csak azért kell bent lennem, hogy naponta 2 ctg-t megcsináljanak és sze, előtt legyek.
Azt mondta a dokim, ha jól viselkedek hétvégére hazajöhetek. Megpróbálom még kikunyizni, hogy ne kelljen bent aludnom, mert nem bírok ott aludni.
Viszont reggel megint nála kell kezdenem, azt mondta lehet szülőszobára megyünk (ennek 1% az esélye - szerintem) de ha nem változott semmi akkor patológia. Aztán egész nap dekkolhatok az ágyban, amit nagyon nem nekem találtak ki. Én jönni-menni szeretnék ameddig még lehet és itthon lenni, nyugodt körülmények között, a macsekommal meg a férjecskémmel.
Nagyon el vagyok kenődve!
Kérdeztem a dokit, hogy meddig várunk, ha semmi nem történik, azt mondta még kb. egy hetet. Aztán lehet hogy beindítja a szülést (bár ezt nem mondta, de nagyon remélem) Igazából az lenne a legjobb, ha sikerükne meggyőznöm ezt a kis rosszcsontot, hogy ne játszon tovább az idegeimmel és szépen dugja ki a nóziját.
Szóval ez a szitu csajszik, anyukák.
Lécci-lécci szurkoljatok mostmár hogy megszülessen Fanni baba, mert tiszta idegroncs leszek a végén.

Nadine, Te hogy vagy?

Na az eddigi írásom délelőtt nem sikerült elküldenem, mert megint szarakodott a Babanet, ezért szépen elmentettem. REmélem moost már elküldi.

Tamesz
Csúcs ez a kép! Apuci nálunk Fanninak már az SAP-ról meg a BW-ről mesél...
Majd üzenek Neked sms-ben, ha bekövetkezne a csoda.

Timka
timka

Anyukák, segítsetek!
Ma voltam a 31. heti UH-n, bár mint kiderült, ma töltöttük még csak a 30. hetet, én egy nappal előbbre járok, mint a doki. Az mellékes, hogy olyan forróság van az SZTK UH-s helyiségében, hogy rosszul lettem, de az már elszomorított, hogy a doki szerint kisebb a baba mellkasa, mint kellene. Kép Leírom a mért adatokat, ha valaki ért hozzá, nézze meg nekem, mi micsoda, melyik a mellkasméret és mekkorának kellene lennie az ő korában. Köszönöm.
Fekvés: I. kpf.
BPD: 77 mm
OFD: 94 mm
HC: 269 mm
ABD1: 74 mm
ABD2: 72 mm
AC: 230 mm
FL: 53 mm
Placenta: hátsó fal, I. stádium
A súlya: 1538 g
Ancianyu

Ancianyu!

http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/kiszamolo.htm
Van egy kiszámoló a neten ott a BPD és HC 31 hetesnek hozza a babád adatait,az Fl és AC 27-28 hetesnek.AC a haskörfogat,HC fejkörfogat,Fl a combcsontja.De ezek adatok mindenkinél másak,ez a "szabvány".Nincs nagy eltérés a norma adatoktól.
Én most voltam uh-án ott azt mondta az orvos,hogy BPD és a TT (has) kb egyformán nől,de neked a poci átmérőjét mérték,abból én nem tudom mennyi a TT.De egy nagyon picit kisebb a pocakja.Nem diétázol?
Nekem is a BPD 77,a TT 66,kb 1cm-el kisebb a pocakja mint kellene,de én diétáztam,azt mondta adoki azért kisebb picit.

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Most olvastam mindent vissza tegnap délelőtt óta.

Borbolya,
nálunk nagyon egyedi megoldás lesz: a kádat a régi számítógépasztalomra tesszük, az pont kényelmes lesz a hátamnak is (remélem).Kép Kádunk nincs, állványt meg feleslegesnek találtuk, ha már úgyis itt van ez az asztal.

Ancianyu,
Üdv itt is.Kép
A másik helyen is akartam már írni, hogy a múlt heti uh szerint a babám a fejkörfogat szerint 31 hetes, mellkas szerint 30 hetes, combcsont szerint 29 hetes volt, úgyhogy a doki átlagolt, és 30 hetesnek nyilvánította, ami egyébként is megfelel a számítottnak. Azt mondta, normális, hogy vannak eltérések, mert már a babáknál is mindenkinek más a testalkata.

Timka,
Drukkolok, hogy minél hamarabb kibújjon a picúr, és hogy a kórházba se kelljen bent lenned napokig.

KépKép
connie

Ancianyu,
Leírom azért az én adataimat is:

BPD=falcsontok közötti távolság: 83
OFD=homlokcsont-tarkócsont távolság: 103
HC=fejkörfogat: 292
APD=törzsátmérő mellső-hátsó irányban: 84
AC=törzsátmérő: 259
Fl=combcsont hossza: 57
A súlyát ha jól emlékszem 1700 g-ra becsülték.
Ezek 30+3-as adatok.
De mi, én is meg a férjem is, eleve nagyobb darabok vagyunk, mint ti.Kép

Ha kaptál a védőnénitől te is egy Várandós mamák könyve c. kiadványt, abban a 24. oldalon benne vannak, hogy melyik rövidítés micsoda, én is abból puskázok.

KépKép
connie

Bocsi,
AC = törzskörfogat.

KépKép
connie

Sziasztok!

Na ki van még mindig egyben??? Én!!! Ma volt flowmetriás UH-n, a kisasszony nagyon jól érzi magát odabent, minden értéke tökéletes, bár referencia tartományt nem írtak, de a doki azt mondta. Holnap megpróbálnak amnioszkópiát csinálni, ha nyílt annyit a méhszáj, hogy ez kivitelezhető legyen, ha nem akkor NST lesz. De szombaton is megnézik, ha holnap nemsikerül, és max még egy NST, de hétfőn már visszaér a saját dokim, és akkor megbeszéljük hogyan tovább. Szerencsére nem akar befektetni, pedig 20 km-re lakok a klinikától. De most azt mondtam hogy na ezen a hétvégén még egyben akarok amaradni, telihold ide vagy oda, bár ez a fáradtság nagyon gyanús nekem. Ma is délután 2 órát aludtam. De fáradt vagyok most is, csak épp a nagylány már nem álmos.

Timka
Remélem jól vagy. Ma voltál orvosnál? Mikor kell befeküdnöd? Nekem ha minden jól megy nem kell befeküdni még ha 2 hetet is hordom túl, max március 7-én a szülőszobán kezdem, indítással, mint a nagylányommal anno.

Beatrix
A Caulophylomot szedem, de a méhszájam makacsan kitart. Lehet bevarrta magát a csaj? Vagy anno a dokim ügyködött ott valamit??? Kép

Az együttérzést köszönöm, de én nem törtam le különösképp, mivel tudtam hogy ez is előfordulhat az előző terhességemet látva. Így nekem ez csak kényelmetlen, meg fárasztó, de még úgymond nem vagyok türelmetlen.

Na megpróbálom elküldeni mert a babanet hol megy hol nem

Nadine
KépKépKép
nadine

JAJ ez lemaradt

Nadine 40+3

Nadine
KépKépKép
nadine

Az igen!
Nem nagyon vittétek túlzásba a társalgást a mai naponKép
Úgy ültem le ide, hogy biztosan jó sok olvasnivaló összegyűlt tegnap este óta, de hát nem.

Az én rossz hírem leginkább a babám és magam számára, hogy ez a redva Streptococcus csak nem akar elmúlni, szerintem így fogunk szülniKép
Már beszedtem rá 2 dózis különböző féle antibiotikumot, most meg a doki Betadin kúpot írt fel. Sajna már nem nagyon tudok reménykedni, max. csak abban, hogy a Babucim ne fertőződjön szüléskor.

Muki(33+1)

Na ahogy el akartam küldeni, rájöttem, hogy miért nem gyűltek az üzik. Hát ez a "kedves" rendszer!

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Halihó!
Még én is egyben de ez nem meglepő.asszem rám sem hat a telihold bár én is marha álmos vagyok.
Beatrix,remélem nem kell befeküdnöd.Én sem várom a jövő keddet,már előre aggaszt,hogy ott kell aludnom,arról nem is beszélve,hogy utána maradnom kell és most még fel sem fogom,hogy kb.5 napig apacuka és Dini nélkül leszek.
Nadine,kitartás bár gondolom ez nem újdonság.
Figyelem az eget,hajrá telihold!!Kép
sziasztok
nyetus(39+4)
nyetus76

Ne aggódjatok csajok, az égen abszolút telihold virítKép Majdcsak meghozza a hatását, azoknál akiknél kellKép

Dalmi!
Már annyiszor akartam írni, csak mindig utólag jutott eszembe, hogy azért a babóca, aki mostanság született (nővéred sógornőjénél), hát ölég picike ahhoz képest, hogy csak 2 héttel jött hamarabb (gondolom 38 hetesen). Ennek mi volt az oka?

Muki(33+1)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Nem tudom mi van, napok óta szinte nem tudok csak olvasni. Állandóan küldözgetem a hsz-okat, de elvesznek valahol. Kép Így legtöbbször csak olvasni tudok, vagy még azt se. Remélem most megjelenik.

Ma voltam NST-n, még minden oké, hétfőre írtak amniora, de remélem, arra már nem lesz szükség. Kép

Ancianyu Kép,
ne aggódj, a méretek ebben a korban már eltérőek, már ilyenkor is jellegzetesek az adottságok. Állítólag 16 hetesen még egyformák a babák, utána pedig az örökléstől függően eltérnek a méreteik. Kép Tesómnál mindkét gyereknek "elmaradt a várttól" a mellkas mérete, és mégis teljesen egészséges babák születtek, az egyik 2550 g-mal, a másik 2800 g-mal. Idekint pedig jól összeszedték magukat. Kép Talán nem is jó, hogy átlaghoz tudunk hasonlítani, mert így többet parázunk, mint kellene. Mi sem vagyunk egyormák és a babáink sem "kaptafára készülnek", ahogy a dokim szokta mondani. Kép

Most megyek még vasalni, pakolgatni, stb. A lényeg, hogy függőlegesben igyekszem tartani magam, hátha a gravitáció is segít a babának elindulni kifelé. Kép

Szép napot Mindenkinek!

Mindjárt felrobbanok, még mindig nem tudom elküldeni. Bosszantó!!! Kép

Eddig tartott egy előző levelem, amit most próbálok elküldeni.

Nyetus Kép, szó sem volt befekvésről, csak amnioról, szerintem 1-2 hetet rávár a dokim is. Legalábbis remélem, de nem hiszem, hogy nagyon túlhordanám, aztán majd meglátjuk. Kép Nekem is nagyon fog hiányozni a kicsi családom.

Nadine Kép, elkezdtem én is a Caulophylumot (vagy hogy kell írni), a 30 CH-t, napi 1*5 golyót. Hát kíváncsi leszek, mire megyek vele. Kép

Mukika, ez nem jó hír. Kép Remélem addig még kigyógyulsz ebből a francos Strepto-ból. Nekem negatív lett a szűrés, de még így is tartok valamilyen fertőzéstől. Kép

Beatrix
beatrix28

SziasztoK!

Meg en is egyben! Mar nagyon nyugi vagyok tole. Ma megint megyek a dokihoz, azt mondta megnezi a mehszajat, es annak allapotatol fuggoen +/- 1 hetre elojegyez egy inditast.
Anyos ma erkezik, lehet hogy felhuz annyira, hogy nem kell inditani, megszulok anelkul is. Kép

Ugy nez ki, hogy az elso babak 37-38 het korul szulettek, aztan mikor az elso "adag" lement, mi meg mind rahuzunk masodik menetben.

Agi

Kép
Kép
agi

Sziasztok!!!Kép

Kicsit el voltam tűnve, mert Kristófka anyuci-kikészítős napokat tart mostanság.
Éjszaka alszik, apuci reggel 6-kor úgy megy el munkába, hogy édesdeden alszik a fia. Na ezekután több se kell a srácnak, reggel 7-kor megkezdi a műsort. Ma már annyira lefárasztott, hogy kora délutánra már szinte semmi (20gr) tejcsim nem voltKép
Nem volt időm semmire mellette, déli 12-kor reggeliztem (ami ugye a tejcsinek se tesz jót), délig hálóingeben rohangásztam, a lakás úgy nézett ki, mint egy csatatér.
Délután fél 3-kor már feladtam, jól megetettem cumisüvegből, ezután este fél 7-ig aludt. Közben ettem, aludtam, elpakoltam a lakásban, kutyussétáztam (közben apuci meglepiként megfürdette Kristófot, életében először egyedülKép) És ettől újra lett tejcsim, 110grKép Ennyit számít a pihenés, evés és hasonlókKépÉrzékeny egy tejcsim vanKép
És már ez van napok óta. Nappal rosszcsontkodik, de mire apuci hazaér a munkából, akkorra úgy kidől, hogy el se hinné róla senki, hogy nappal mit művelt. Teszi a jófiút, méghogy ő huncotkodott anyunak???!!! Dehogyis! Az anyu kamuzikKép
És most este megint. Apuci elment a barátjához, Kristófka 170gr kaja után itt kukkerol a hordozójában, véletlenül se aludna. Majd mikorra apa hazaér beájul, addig szórakoztatja anyutKépBár még jó, hogy nem éjszaka csinálja eztKép

Finiselők!!!
Hajrá mindenkinekKép
Kép

Babus+Kristóf, aki ma 4 hetesKép

Kép
babus2005

Agi,
Legyszives ne ijesztgess engem ezzel az "az elso babak 37-38 het korul szulettek" szoveggel Kép. Nekem meg eleg sok dolgom van jo lenne marcius 10-ig kihuzni Kép

Angela+Valer
angéla

Angela,

Bocs, felreertettel. Az ebben a topicban szuletett babak kozul az elso "szeria" amire gondoltam. Tehat nem a csaldon belul elso gyerekkent szuletettek, hanem itt volt ugye Babus, Cic, stb.
Aztan ha nezed a tablat, most a kovetkezo adag meg mar mind 40-en tul jar. Kép

Agi

Kép
Kép
agi

Sziasztok!
Bepróbálkozom,hátha elmegy az üzi.

Drukkolok minden finiselőnek,jó hogy nemsokára záporoznak itt a kisbabák,tán valaki már túl is van rajta csak ez a hülye rendszer nem jó.

Tegnap éjjel volt tejcsim,decsak a jobb mellemből,tudom ez nem jelenti azt,hogy szoptatni is lesz,de azért örülök neki.De miért csak a jobból?
Van az a szoptatós tea Laktoherb talán,azt mondta aki most szült ismerősöm,hogy nyugodtan kezdjem el inni kb. 34-35 héttől.Szerintetek van értelme?És ha iszom a málnalevél teát akkor nem lesz az egy kicsit sok?

Timurr
Vendég

Helló Kismamák!
Nem írtunk ide tegnap, mert nem tudtunk, karbantartásra hivatkozott az oldal.

Mukika,
a nyavalyás "kókusz" miatt ne aggódj, legalább is nekem azt mondta a védőnő, ha jelen is van, injekciót kap a baba szülés után. Mikor kellene bébikének megszületni?

Beatrix,
köszi a soraidat, már egészen lehiggadtam.

Timurr,
nem diétázom, de nem tudok nagyon többet enni, mint terhesség előtt. Kép
Nagia

Timurr,
a málnalevél tea jótékony hatásáról én is olvastam, viszont azt gondoltam, a szoptatós teát csak szülés után iszogatják a kismamik. Végül is mindegyiknek más a hatása, úgyhogy gond nem lehet belőle.

Ki várja a babát napokon belül? Mi még csak 30+1 naposak vagyunk.
Nagia

Jóreggelt!

Nadine, TImka, Ági, Beatrix, na és a végén járók!
Szorítok Nektek nagyon, tegnap iszonyatos front volt, csodálkozom, hogy senki babócája sem akart kibújni!!! Kitartás és gyors könnyű szülést Mindenkinek!!!

Babus,
Tegnap Marci fiúnk is hasonlóan viselkedett, apja fél 7-kor elment dolgozni, ő felkelt fél 8-kor és délben sikerült elringatnom a hordozójában, addig se reggeli se zuhanyzás se semmi nekem! SZóval biztosan éreztek valamit, majd délután kisangyal volt!Ennek örömére nekiálltam lefejni a ciciket, mert mondta a védőnő, hogy egyszer próbáljam ki, hogy mennyi jön ki belőlük és 65-ig jutottam az egyikkel, de a másikkal csak 25-ig, mert felkelt a gyerkőc, és rögtön be is vágta az összeset, de elég volt neki! Szóval most már nem aggódom, hogy nincs neki elegendő telcsi, szerintem nem éhezik, ha meg éhes marad úgyis szól! (ordít)

Tegnap apa egyedül vásárolt overált a gyereknek, ami nagy szó, mert ő magának sem vesz ruhát, azt is én szoktam, igaz előzőleg megbeszéltem a boltban, hgoy segítsenek neki és kb mit mutassanak, de olyan büszkén jött haza, hogy na mit vettem, tetszik-e! Ugyanis az öcséméktől örökölt meleg cucc 62-68-as és elveszik benne a gyerek, bár ez is 62-es és kicsit nagy, de az 56-os ruhák már pont jók, tehát azt nem mertünk venni, nehogy kicsi legyen!
Ma felavatjuk a babakocsit, majd csinálok képet a levegőzésről, ma már kb fél órára megyünk ki, csak kicsit süthetne a napocska!!
Szép babapotyogtatós napot!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Na kezd már egy kicsit idegesíteni ez a babanet Kép Eddig tart egy átállás??? Na mindegy.

Babus! Kép Nekem is szokott a fiam ilyen hisztizős dolgokat levágni, természetesen csak akkor ha egyedül vagyok vele itthon. Ha van itt valaki, vagy hazajön a papája, akkor produkálja magát Kép

Hajrá-hajrá, várjuk ám a kisbabákat Kép

Üdv. cic
cicmerák

Két nappal ezelőtti üzenetem:

Sziasztok!
Már megint csak olvasó üzemmódban tudok jönni, ráadásul ezzel is napokkal el vagyok maradva. Mindig lesem a táblázatot, mert abból látom, hogy mi minden történt, míg nem voltam Kép

Én az elmúlt két napban tapétáztam, festettem, súroltam, sikáltam, sétáltam, úgyhogy nem éppen pihenős az életformánk. Holnap megint megyek dokihoz, jön a hidegfront, telihold lesz... Szóval szerintem ha holnap nem indul be estig, akkor mégis ki fogja várni az időt.
Tegnap nagyon megrémültem, mert nem mozgott, de aztán késő este nagy nehezen beindult. Ma rendesen mocorgott, de nagyon sokat keményedik a hasam.
Elvileg március 8-án lesz a zárótanításom, de egyre inkább kétlem, hogy ez megvalósul Kép

Mindenkinek minden jót, igyekszem majd érdemben is írni Nektek a Ti leveleitekre, mert csak monologizálok itt a saját ügyeimen... bocsánat!!!
Puszi, Dorka (37+5)

Mai üzenetem:
Tegnap voltam orvosnál (csütörtökön), a külső méhszáj nyitva, bármikor jöhet a baba, de idáig még nem. Este szúrt az alhasam, de reggelre ez is elmúlt. Most indulok CTG-re és UH-ra, majd este próbálok megint írni, ha ez egyáltalán el fog menni Kép

Dorka (38)
dorka

Sziasztok!

Lehet, hogy a babanet fogja elindítani a szüléseket? Grrrrrrrrrr...minden nap próbálkozom hozzászólni, de sajnos én csak egyszer vagyok hajlandó beírni a mondandómat. Elmenteni meg elfelejtem...

Muki!

Valóban igazad van, a baba nagyon pici. A szülés után kiderült, hogy azért nem tudott természetes módon születni, mert a köldökzsinór teljesen rá volt tekeredve a kis testére. A nyakára ugyan nem, de mindenhová máshová. A doki alig tudta lehámozni róla. Elképzelhető, hogy e miatt nem is fejlődött úgy, ahogy kellett volna? Én nem tudom a választ, csak tippelek. A méreteihez képest viszont hihetetlen ügyes baba, mozgékony (megjegyzem anyukája panaszkodott, hogy az anyaméhben nem nagyon mocorgott, gondolom az is az akadályozottsága miatt lehetett), szopik rendesen, és már a kórházban el kezdett gyarapodni.
Lányok! UH-on nem látszik a köldökzsinór-rátekeredés? Mert szegény csak csodájára jártak az orvosok, hogy hmmm...nem akar megszületni ez a gyerek, hogy fennmaradt az anya gyomránál, miközben mekkora méhösszehúzódásokkal kell megküzdeni az anyjának...lám...lám.

Hát...Tamesz...én is frontra fogom, hogy tegnap szegény pici babám nem akart megférni a pocakban. ki akarta lökni a ház oldalát. Már semmit nem tudtam kitalálni, hogy hogyan lenne jó létezni. Sajnáltam nagyon őt is meg magamat is. Éjszaka aztán lehiggadt, még most is csak alig mocorgott, csak úgy jelzésszinten. komolyan azt hittem, hogy indulni kell...pedig elhittem a dokinak, hogy meglesz még az a 3 hét.

No..remélem elmegy a hozzászólás..most elmetettem.Kép

Sziasztok!
dalmi

Na akkor még írok, ha így elment Kép)

Babus!!!
Néha arra gondolok, felhívnálak telefonon, és elmesélném, hogy mennyire normális tüneteket produkálsz így szülés után. Ezeken én is mind átestem főleg az első babámmal. Bár nekem a párom nagyon megértő volt ezügyben. Sajnálom, hogy a férjed nem hallott még a szülés utáni depresszióról, ami hormonális eredetű, tehát nem tudsz ellene igazán tenni. Csak a nagyon súlyos esetekkel érdemes szakemberhez fordulni, de a tiéd teljesen átlagos, és hidd el, hamarosan túljutsz rajta!
Közrejátszik az első baba miatti bizonytalanság, rutintalanság. A szülés után feldobódottság elmúlása. És szerintem a leginkább a szülés élményének a feldolgozatlansága. Nekem ez okozta a legnagyobb problémát. Pedig ott volt a férjem, de mégsem tudtam vele ezt akkor jól kibeszélni, ő is első gyermekes apuka volt, ő is izgult, ő sem emlékezett mindenre, talán ő sem tudta feldolgozni. Szóval ez nekem a mai napig hiányzik, de azért már túltettem magam rajta.
Ezután a négy fal közti bezártság nekem is a mai napig probléma. Kell egy barát, barátnő, akivel lehet beszélgetni, aki feljön és mesélhetsz neki a szülésről vagy bármiről.
Ezen kívül mi mindkét babát nagyon hamar kivittük. Én nem csináltam végig a fokozatos levegőztetést nyitott ablak stb. Persze most hidegebb van, mint az én szüléseimkor, de azt hiszem, most sem fogok túl sokat várni. A kórházban is volt nyitott ablak, az autóig is levittük, most akkor miért ne mehetne ki egy három hetes csecsemő a friss levegőre???

A szoptatáshoz még annyit, bár nem olvastam az erről írt hozzászólásaitokat, de a reakciókat igen, és arra következtettem belőlük (bocs, ha nem jól), hogy sokatokban van idegenkedés a társasági szoptatással kapcsolatban. Ez persze eleinte megint csak normális, de higyjétek el, fölösleges problémát és feszültségforrást alakítotok ki magatok és a család számára. Én a bárhol bármikor szoptatás híve vagyok (van nálam textil pelus, azzal eltakarom a látható részeket, bár ezt is inkább csak étteremben vagy nagyon zsúfolt helyen.
Egyrészt értem, hogy sokan nem akarják a mellüket közszemlére tenni, hiszen ezt idáig sem tették, de ez azért teljesen más helyzet. Senki sem úgy néz egy szoptatós anyára, mint egy keblét kiteregető nőre, hanem mint szoptató anyára! Ez teljesen más! Ez egyrészt gyönyörű, másrészt pedig szükség!!! Könyörgöm annak a gyereknek is joga van megéhezni, és ilyenkor kötelességünk megetetni. Nekem tök mindegy, hogy hol vagyunk, lehet diszkréten is csinálni, amúgy pedig akinek nem tetszik, az gondoljon arra, hogy ő is szokott társaságban enni, sőt még böfögni is, neki mindenki elnézi. Akkor?
Ha csak otthon, a négy fal között szoptat valaki, akkor bezárja magát, a babáját és a családját a lakásba. Időhöz köt mindent, rohan haza, idegbajos lesz stb. Az én véleményem és tapasztalatom az, hogy lazán vagy lazábban kell venni a dolgokat, akkor lesz mindenki nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, és az élet beindul... azaz mehet a maga kerékvágásában. Nagy dolog egy baba születése, de ettől nem áll meg az élet, hanem pont folytatódik. Görcs mentes babázást kívánok mindenkinek!
És bocsánat, ha valakit megbántottam volna, vagy kioktató lett volna amit írtam, de ki kellett írnom magamból, mert nekem ez volt a kulcsa mindennek. Már a második babával sokkal oldottabb voltam, minden jobban alakult, még a depresszió sem tört rám annyira, mert tudtam, hogy minden kialakul, hogy nem vagyok mostantól bezárva, hogy nem szűkült, hanem bővült az életem!!!

Mindenkinek jó babázást, a babaváróknak türelmes várakozást!
Dorka (38)
dorka

Akkor írok méééég Kép)
Végre megy a rendszer (vagy csak reggel?).

Képzeljétek, most kellett volna zárótanítanom, de csak március 8-át tudtunk kiegyezni a különböző tanárokkal. Izgalmas a dolog, szerintem már a babával fogok én vizsgázni majd májusban.
A főiskolát mostanában hanyagolom az influenzajárvány fenyegetése miatt. Nagyon nem szeretném, ha pont szülésre zárnák be a kórházakat, mert bár a látogatókat szívesen kihagyom (a szűk család kivételével), de a szüléskor ott a helye a férjemnek. De ha nem engedik be??? Most kéne még szülni.
Arra gondoltam, hogy a tegnapi vizsgálat (nem volt kíméletes), a telihold és a közelgő hidegfront, ha nem hozza meg a babaesőt, akkor már biztosan kitartunk a kiírt időpontig, hiába van nyitva a külső méhszáj, hiába van lent a baba feje már három hete. Pedig annyira szeretném már a karomban tartani!!!
És olyan hamar kinőnek a csecsemőkorból!!! Különösen az én gyerekeim lettek nagyon hamar elég nagyok, hiszen eleve négy kilóval születtek. Szerintem Bernát sem lesz kicsi, a méretei a testvéreihez hasonlóak, sőt mm-re azonosak!

Még a mai napon ki akarok takarítani, talán még csempemosásra is futja az erőmből, utána már jöhet. Bár anyukám megnyugtatott, hogy hagyjam csak rá a takarítást, ami nekem nem fért bele, majd ő befejezi. Csak én érezném magam jobban, ha nem maradna rá. Elég lesz a két gyereket istápolniuk, míg hazajövünk. Meg utána is jönnek segíteni. Ezen a héten el akarta anyu vinni Bálintot, hogy legyen időm mindenre, de inkább mondtam, hogy tartalékolja az energiáit a szülésre és utána.

Itt már megint havazik Kép Valamelyik nap nálunk leállt a közlekedés. Se autó, se busz, pedig Budapesten lakunk, csak a hegyen. És pont akkor nem akart Bernát mocorogni jó ideje. Nagyon megrémültem, mert mentőt azért nem hívnék, de autóval esély sem volt elindulni a város másik végébe egy CTG-re. Meg nem is lett volna merszem ezért bemenni a kórházba, pedig az orvosom megnyugtatott, hogy menjek ilyenkor nyugodtan.
Tegnap is mondta, ha gyanús, hogy a magzatvíz csorog, akkor is menjek. Jó, de én a másodiknál csak a második napon valószínűsítettem, hogy ez magzatvízcsorgás, mert olyan minimális volt. Még az ügyeletes orvos sem tudta megmondani, hogy az-e. Most már lehet kapni kontrollbetétet ennek az igazolására, de mikor rákérdeztem a dokinál, azt mondta, hogy ilyenkor kórházba kell menni, ott majd megmondják. Ne próbálkozzam!
Az ember lánya azt hihetné, hogy az olyan egyértelmű dolog. De nem! És amióta a gyerekorvos ismerősömnek elfolyt a magzatvize úgy, hogy észre sem vette... nos azóta még bizonytalanabb vagyok. Most is egyfolytában figyelem magam. Úgy látszik, mindenkinek van valami beütése Kép

Na, eldugulok, csak úgy feldobott, hogy végre időm is van írni, és el is megy...
Szép napot!
Dorka (38)
dorka

Sziasztok!

Remélem ez a beírásom megjelenik majd, pár napja már nem is próbálkoztam írni, mert mindig kidobott a rendszer, elég idegesítő volt, úgyhogy feladtam. De ma optimista vagyok. Kép

Tegnap voltam NST-n, semmi különöset nem mutatott, már vannak enyhe méhösszehúzódások, de én ezeket nem is érzem. Bár este néha fájdogál a pocim, biztos ezek a jóslófájások vagy ilyesmi, igazából nem tudom eldönteni, Bendegúz biztosan készíti elő magának a kijáratot! Kép

Remélem én nem fogok még a 40 hét eltetle után is itt izgulni, jó lenne előbb megszülni, de hát az majd kiderül, kíváncsi vagyok a telihold hozott-e babát, mert én például alig tudtam aludni.

Remélem most már jól fog működni a babanet!

ruz
37+1
ruzicsky

Nagia!
A babucit ápr.13-ra várjuk, bár azt szoktam mondani, hogy akár 5 hét múlva is jöhet. Igen, tudom, hogy kezelik a babát, ha jelen van ez a "kedves" baci, de azért annyi csúnyaságot hallani erről, hogy az ember lánya csak nem tud totál nyugodt maradni. Nehogymár bármi baja legyen a kislányomnak, pláne miattam!!! Habár én mindent megteszek, hogy eltűnjön ez a dudva, de csak ragaszkodik hozzám.Kép

Ráadásul tegnap majdnem szívszélhűdést kaptam (régi jó matektanárom mondta mindig ígyKép), mert elkezdtem ugye használni a Betadine kúpot és ahogy felraktam, rá kb 4-5 percre olyan érzésem volt, mintha víz jött volna a hüvelyemből, a kúp egy részével együtt. És tuti víz volt, mert találkoztam már olyannal, hogy csak a kúp nyomul kifele feloldott állapotban. Meg ráadásul olyan érzés is volt, mintha bepisiltem volna. Na tiszta ideg lettem, kicseréltem a betétet és ezt még hajnali 3-ig 2X. Hát mondom, értem én, hogy a kúp feloldódik, de hogy a francba lesz belőle ennyi vízszerű izé?! Aztán amit 3-kor tettem a bugyimba betét, reggelre szinte érintetlen volt, se kúp maradvány, se egyéb. Fel is hívtam a dokimat, hogy ez normális-e, kérdezte volt-e bármiféle görcs, mondtam, hogy nem és megnyugtatott, hogy akkor nincs min aggódni, tuti csak a kúp figurázott. Hát nagyon remélem!

Beatrix!
Hát megértelek, hogy tartasz a fertőzésektől, főleg, ha esetleg hajlamos vagy rá. Én úgy döntöttem, hogy ha véletlenül mégis sikerülne produkálni negatív eredményt, én akkor is kérem a dokit, hogy az előzményekre tekintettel inkább kezeljük úgy a dolgokat, mintha fennálna a fertőzés, és csináljanak a picinél tenyésztéseket.

Dorka!
Milyen az a magzatvíz kontrollbetét?
Egyébként nem volt sértő, amit a szoptatásról írtál. Én is a szégyenlősebbek között szólaltam felKép Lehet, hogy menetközben változik az ember hozzáállása.

Dalmi!
Az a lényeg, hogy a babuka már rendben van, hízhat kedvéreKép Egyébként úgy tudom, hogy sajna a köldökzsinór rátekeredést nem látják, sem a hosszát, sem azon az esetleges csomótKép

Babázós anyukák!
Nem irigyellek titeket a hisztikézésekért, bár én is biztosan meg fogom tudni milyen is azKép De a lényeg, hogy úgy látom, tök jól kezelitek a helyzetet, csak bele lehet ebbe jönniKép

Célegyenesben járók!
Csak azt tudom mondani, hogy kitartás, egyszer majdcsak olyan kicsi lesz a picúroknak bent a hely, hogy kikívánkoznakKép

Muki(33+2)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Tegnap volt nálunk a védőnéni, most volt idő kicsit hosszabban beszélgetni, és egész modern gondolkodású, pedig már az idősebb korosztályhoz tartozik. Így legalább nem kell majd küzdenem vele, mert cukros vizet akar itatni a gyerekkel.Kép

Azt mondta, nem kell semmi matracvédő a lepedő alá, kivéve, ha hányós a gyerek, de akkor is csak a feje alatti részen. Kis bukásnál meg elég a textilpelus a feje alatt.
Meg azt is mondta, hogy ha saját kocsival megyünk kórházba, akkor célszerű leteríteni valamivel az ülést, nehogy eláztasson mindent a magzatvíz, ha menetközben csorog.
Ja, és azt is, hogy az apukának jár 5 nap "szülési szabi", amit a szülés utáni 2 hónapon belül vehet ki (kötelező kiadni neki, ha kéri), ill. igénybe veheti az évi két nap pótszabit is a gyerek után, amit az anyuka nem tud, ha otthon marad.

Dorka,
Én nagyon hasznosnak találtam, amiket leírtál!

No megyek, ápolgatni a férjemet. Szegény belázasodott, és jól berekedt tegnap estére. Számüziben is volt éjjel a nappaliban, nehogy elkapjam tőle. Viszont kétszer kellett kelnem hozzá, tiszta fáradt vagyok, és kezdek parázni az éjszakai etetéstől. Egyszer-egyszer még hagyján, de minden éjjel fent lenni...

KépKép
connie

Sziasztok!

Még én is egyben! Kép Nem is tudom, mit akarok, szülni már vagy még nem. Kép Persze jó lenne túl lenni rajta, de olyan jó itthon a családdal és én úgy útálom a kórházat. Kép De már nagyon szeretném én is a karomban tartani Ákoskát, és tudni, hogy minden rendben van vele. Kép A tegnapi NST után a szülésznőm azt mondta, hogy napokon belül szülünk, állítólag már máshogy "viselkedik" odabent a bébi, de jól van. Mondjuk ez szerintem amúgy is egyértelmű, így a terminushoz közeledve. Kép Állandóan figyelem, hogy mozog-e, ha nem, akkor piszkálgatom és megnyugszom, hogy reagál. Kép
Én is állandóan azt figyelem, hogy nem szivárog-e a magzatvíz. Ráadásul az első szülés ugye burokrepedéssel indult minden fájás nélkül és azon is izgulok, hogy ha alvás közben folyik el a magzatvíz, arra felébredek-e. Lehet, hogy hülyeség, de attól tartok, hogy alszom majd tovább. Kép Persze ez azért van, mert még most is olyan jókat tudok aludni. Max egyszer kimegyek pisilni, aztán horpasztok tovább reggelig. Kép

Remélem, most már működni fog a Babanet, hogy tudjanak áramlani az infok, mert szerintem hamarosan lesz itt babaeső. Kép

Megyek még bébiruhát vasalni, és akkor tényleg minden készen áll majd Ákos fogadásásra. Kép

Beatrix
beatrix28

SziasztokKép

Jelentem, úgy tűnik vége az anyuci-szívatásnakKépKépKép
Úgyhogy gyorsan írok, aztán apukám átjön bébicsősznek, én pedig megyek kutyussétáraKép

Dorka
Jól esett, hogy kívülről szemlélve sem tűnök egy kóros esetnek, mármint depi ügybenKép
Szerintem is valamilyen szinten normális ez. Bele kell szokni ebbe az új helyzetbe. Eddig délig aludtam, csak a magam ura voltam. Most viszont alkalmazkodnom kell egy csöppséghez, akinek hiába mondom hajnali 3-kor, hogy rohadt álmos vagyok, akkor is sír és akkor is meg kell etetnem, és aki reggel 8-kor menthetetlenül felébred és igényli, hogy foglalkozzak vele. Akire vigyáznom kell, akiért felelősséggel tartozom.
Szóval nagy változás ez. Persze egy (majdnemKép)3 gyerekes anyukának miért is írok ilyeneket?!Kép

Tamesz
Te szoktad mérni Marcit, hogy mennyit eszik?

Tapasztalt anyukák!Kép
Nagyon érdekelne a véleményetek a mi szopirendünkről. Nagyon gáz, hogy mi így csináljuk?

Mert én már feladtam minden korábbi próbálkozásomat azirányban, hogy 3-4 óránként etessem, kevesebb mennyiségekkel. Volt egy pár nap, amikor 120gr tejcsit+teát kapott
3 óránként, dehát az valami csőd volt. Éhes volt és képes volt végigbömbizni a két etetés közötti időt, mire pedig elaludt, akkorra ébreszthettem fel újra enni, utána pedig újra bömbizés. Szerintem ez senkinek se volt jó.
Mostanra besokalltam. Az én Kristófom 160gr-nál alább nem adja (ebből átlag 100-110gr saját tejcsi, két ciciből)+ 50-60gr póttejcsi.(ezt közel 1 óráig tart megennünk) Ettől van, hogy csak 3 órát, de van, hogy 5 órát, éjszaka akár 6, esetleg 7 órát is alszik. (így napi 4-5 etetés jön ki)
Nem fáj a hasa, nem bukik, de ha kevesebbet adok neki, bömbizik. Hiába adok helyette teát, nem segít rajta. Csak a tejcsi, a sok tejcsi.
(szopizások után bőszülten fejek még, min. 10-10 percet, sok eredménye nincs, max. 10-20ml tejcsi, de inkább az inger kedvéért csinálom, hátha így szaporodik a tejcsi, dehát sok eredményét nem látom)

Hétvégén már mi is megyünk babakocsizni, de eddig még nem volt merszem kivinni, olyan kis pindur, meg röpködnek a mínuszok, hol eső, hol hó esik. Várnám a jó időt, dehát nem akar jönni. De vasárnap mindenképp sétaKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Még mi i egyben vagyunk Kép. Egészen tegnapig úgy gondoltam, hogy még két hétig így is akarok maradni, mert én nagyon szeretek terhes lenni és alig várom, hogy a következő Manó bent legyen a pocakomban. Eddig könnyű is volt élvezni, hiszen a z első 12 hét (alaptalan) aggodalmai után, hihetetlen jó és könnyű terhességem volt. Végig élveztem, még mindig vezetek, ha hosszú utat már nem is vállalok be.
De most kicsit sűrűsödtek a dolgok. EL kezdtem vizesedni, de hál' Istennek nem toxémia Kép. Eddig 3 méhszájvizsgálatom volt, amiből az első fájdalommmentes volt, mert zárva volt a méhszáj, a második iszonyú fájdalmas (itt 1 ujjnyira volt nyitva), a harmadik szintén nagyon fájdalmas, bár picit kevésbé, mint a második (most is 1 ujjnyira van nyitva). A kicsit kisebb fájdalom ellenére, 1-2 órával a vizsgálat után el kezdtem vérezni. Borzasztó volt, és nem csak 1-2 csepp volt Kép. Nagyon megijedtünk, irány a kórház. Az ügyeletes doki nagyon rendes volt, csinált egy flow-t, aztán egy műszerrel bekuntatott. Hál' Istennek nincs semmi baj, valószínűleg csak a felpuhult szövet sérült meg vizsgálat közben és ez okozta a nagyobb mennyiségű barnás-vörös vérzést, Remélem ez Nálatok nem fog előfordulni! Néhány percig azt hittem, hogy elveszítjük Marcell/Somát. Borzasztó volt. Így már nem is bánom, ha a jövő héten kibújik (a hasamon keresztül Kép) a kis Huncut! Bár a tegnapi igazán nem az Ő hibája volt. Igazából senkinek nem volt a hibája Kép. A lényeg, hogy minden rendben, csak valahogy ez az aggodalom maradt meg Bennem, hogy még mindig történhetnek váratlan dolgok. Remélem nem az lesz a következő meglepi, hogy a Fiam befordul, mert a kicsit nagyobbacska fej miatt és amiatt, hogy nem iszom a málnaklevél teát, nem hiszem, hogy ki tudnám préselni magamból. Ráadásul annyira féltem Szegénykémet, hogy azt szeretném, ha Neki egyáltalán nem fájna.
Hát ez történt. Néhány percig azért azt hittem, hogy este már a karomban tarthatom Kép. AZért jobb ez így. Eddig azt akartam, hogy végig bent maradjon, de most már kiegyezem abban, ha a jövő héten előbújik Kép. Bár ha a következő méhszájvizsgálat után nem lesz ilyen horrorisztikus élményben részem, akkor bent maradhat március 10-ig nyugodtan Kép, én nem bánom.
Bocs, hogy ilyen hosszúra nyúlt, de még mindig hatása alatt vagyok a tegnapi eseményeknek. Milyen lesz szülés után, mégha császár is lesz Kép?

Babus!
Kitartás! Biztosan csak átmeneti ez a kis rosszalkodás Kristófnál! Életrevaló gyerek Kép!!!

Vigyázzatok magatokra és sok-sok türelem!!!

Eveka (38+4)

Kép
eveka

Babus!

Én ugyan nem vagyok tapasztalt anyuka, sőt nagyon is kezdő, még meg sem született Bendegúz, de nem lehet, hogy Kristóf azért ilyen kis zabagép, mert elég kicsikének született és most be kell hozni a lemaradást? Lehet, hogy később majd lejjebb adja az igényeit. Na, szóval ez csak egy tipp, de eszembe jutott.

ruz
ruzicsky

Nadine!

Nálunk is volt tegnap flow, és nekünk sem adtak meg referenciatartományt. Beírom ide a mi eredményeinket (ha el tudom olvasni mert kézzel írták be a kiskönyvembeKép) és így talán összehasonlíthatjuk, bár nem biztos, hogy okosabbak leszünk Kép.
a.derc: P1: 1,17 R1: 0,67
a.umls (?): P1: 1,05 R1: 0,53
norm. flow
Ennyi.

Más: szerintetek nem lehetséges az, hogy a tegnapi vérzés során a nyákdugó távozott? Ilyenkor nem kellene valamilyen hüvelykúp, hogy a gyereket megvédjük a lehetsége fertőzésektől?

Bocs a sok hülye aggódás miatt Kép.

Eveka (38+4)

Kép
eveka

Mukika,
akkor még van ideje elmúlni ennek a nyavalyának, semmi baj nem lesz a pindurral!

Dorka,
küldhetnél egy emilcímet, ha megengeded, hogy a felmerülő kérdéseimet hozzád intézzem. (nagia@freemail.hu)

Eveka,
én nem hiszem, hogy bármiféle fertőzés felkerülhetne a hüvelyedbe a baba születéséig, hiszen gondolom, zuhanyzol, a házasélet ilyenkor meg már úgysem olyan egyszerű. Kép Kitartás és drukkolunk nektek!

Babus,
sok helyen olvastam, hogy igény szerint kell etetni a babát. Egyrészt, mert az serkenti a tejtermelést, másrészt nem lesz nyűgös a pici. Öcsémék babája is nagyon beleske, hízott is sokat, de mivel ő hasfájós volt, ezért ajánlotta nekik a doki, hogy "koplaltassák" kicsit. Ha viszont semmi baja nincs a kicsinek, ne vond meg tőle a jót, hadd egyen, amennyit ő akar, mindketten elégedettek lesztek. Kép

De nehéz lehet a várakozás már az utolsó napokban...
Ancianyu

Ancianyu!

Sajnos nem annyira egyszerű az, hogy ne fertőződj. Nem elég zuhanyzás vagy a házasélet mellőzése. Az utolsó időkben nagyon gyakori a gombás fertőződés. Nekem például még soha nem volt, csak a 36. héten tenyészett ki... Szerencsére nem streptococcus B, ami veszélyes lenne rá. A többi állítólag ártalmatlan, csak nyitott méhszáj mellett kicsit több bennem az aggodalom.

Kérdés: ha a méhszáj 2111-es, az pontosan mit jelent? Csak a külső méhszáj van nyitva vagy már a belső is?

Előre is köszönöm a hozzáértők válaszát Kép!

Babus!
Mire elküdtem az előző hozzászólásomat, már meg is javult a Kisfiad! Ez igen Kép. Mégis csak rendes gyerek, csak egy kicsit huncutka Kép.

Remélem mire Marci/Soma kijön, már szép idő lesz és rövid idő eltelte után vihetjük sétálni! Jöjjön már a tavasz!

Eveka

Kép
eveka

Babus
én Danit mindig igény szerint szoptattam, ha sírt, akár másfél órával szopi után, akkor is mellre tettem, és volt hogy nem is enni akart, csak esetleg cumizni rajtam, vagy csak rám vágyott, vagy csak szomjas volt, és pár kortyot kért, de mindig megnyugodott. Mi Kristófka korában 7-8x ettünk egy nap, de később, amikor lecsökkent napi 5-re mondta a dokinéni, hogy nem baj, de az 5 legyen meg mindig, szerintem ilyen kisbabánál a napi 4 nagyon kevés! És én a helyedben nem teát adnék neki, hanem cicit, ez serkenti leginkább a tejtermelést. Szerintem Kép

Andi
psandi

Babus,
én néha megmémrem, hogy mennyit eszik néha nem, próbálom magam nem idegesíteni vele, úgyis addig szopizik amig éhes, ha meg még mindig éhes, akkor kap pótlást, de ha mérem csak rágódok rajta, hgoy rossza anya vagyok, hgoy nincs elég tejem, vagy hogy vajon jól lakott-e.
A mi Marcink nem eszik még olyan sokat, de napi 6-7-szer eszik és csak 60-90 grammok között, mikor mennyit kíván! Viszont a "kötelező" heti növekményt eléri, és láthatóan kerekedik és növekszik, szóval nem idegesítem vele magam!
Én teát max ha nagyon csuklik vagy ha nagyon fáj a pocakja akkor adok, de csak minimálisat!

Ma így sétáltunk egy picit a fantasztikus utcánkon!
tamesz
Kép

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Komolyan kezdem azt hinni, hogy ezek a dokik direkt brutálkodnak a kismamákkal a vége közeledtévelKép Hát miért kell úgy vizsgálni, hogy mindenféle folyamat beinduljon, ha amúgy nem lenne még nagyon muszáj? Már előre parázok, hogy milyenek lesznek ezek a finish előtti matatások. Igaz nekem van, hogy most is fájdalommal jár, csak szerencsére vérzés nem követte eddig.

Babus!
Azt nem tudom, hogy ez jó-e így, miután nem vagyok tapasztalt anyuka, de azt tudom, hogy a barátném kislánya 2 hetes kora után szinte átaludta az éjszakákat. A barátnőm kezdetben még ébresztgette, egészen addig, amíg a védőnő rá nem mutatott, hogy ugyan ne legyen már saját maga ellensége(gondolom mindeközben a kicsi rendesen gyarapodott).

Muki(33+2)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!
Megjöttem az uh-ról és CTG-ről. Minden rendben, de a CTG-n volt egy szép fájás, ami kifutott a papírról Kép Szerintem haladunk, de még nem szülünk. Szerencsére a szívhangja fájás közben is tökéletes volt.

Örülök, hogy talán nem bántottam meg senkit a szoptatásos okoskodásommal Kép

Babus!
Tapasztalt he-he, hát szoptatás ügyben nincs az a tapasztalt anya, aki más helyett biztos tanácsot tudna adni! Én elmondom, mi hogyan csináltuk. Én mindig igény szerint szoptattam, tehát akár óránként is. De! Azért ezzel is jó vigyázni, mert a sok cicin lógás miatt kisebesedhet a melle az embernek, ami iszonyú fájdalmas tud lenni!
Viszont mindenhol La Leche ligától orvosig már azt hallani, hogy igény szerint, igény szerint. Csak finoman hozzáteszik, az anya is ember! Kép Tehát ha pótolni kell, akkor pótolni kell. Ettől nem leszel rosszabb anya!!!! Utálom a végletekben gondolkodást! Nagyon szerencsés vagy, hogy tudod szoptatni! Van, aki nem tudja egyáltalán, de őt sem kiáltanám ki szörnyetegnek. Azt nehezen értem meg, ha valaki tudná, de mégsem szoptatja. Akkor kicsit ideges leszek, de ez meg az én bajom, ja és az illető babájáé...
Szóval szerintem próbálj belenyugodni a helyzetbe! Én sem adnék teát, inkább mellre tenném. Amúgy is azt írod, hogy a teától nem nyugszik meg, éhes marad. Ő ilyen. Éhenkórász. Majd beáll néhány hét múlva, de legkésőbb 4-5-6 hónaposan, amikor már majd adsz neki mást is. Tényleg nem hiszem, hogy ezzel kéne magad gyötörni, mert ez nem segít a depiden, sőt.

Más. Ha a nyákdugó távozott (én egyszer sem láttam ilyet, pedig van két gyerekem Kép ), szóval akkor a könyvek szerint 1-2 nap, de 1-2 hét is lehet szülésig. Kerülendő a házasélet, a fürdés. Más jótanácsot nem olvastam róla.
Amúgy úgy tudom, hogy a nyákdugó nem sok vérrel jön, sőt, inkább véres váladék, nyálkás valami, tehát azért ha élénkpiros vérről van szó, akkor sürgősen orvoshoz kell menni. Szerencsére a te esetedben ez megtörtént, és az orvos meg is nyugtatott. Szerintem nem a nyákdugó volt, inkább a hámszövet sérülhetett, hiszen az tele van hajszálerekkel, amik terhesség alatt amúgy is hajlamosak elpattanni. Lásd orrvérzés.

A magzatvíz-tesztbetétről pedig én is csak egy hirdetést olvastam, de már azt sem tudom, hogy hol. Talán a Kismamában. A patikában biztosan tudnak segíteni. Szerintem nem hülyeség, ha az ember lánya bizonytalan, mert azért mégsem rohanhatok naponta az orvoshoz, amúgy pedig néha tényleg borzasztóan nehéz felismerni. Különösen azért, mert a baba helyzetétől függően más-más anyai testhelyzetben szivároghat a víz. Nekem a két fiamnál is másként volt.

Na, lassan megyek, mert Bálint ébred, Kristófért pedig menni kell az oviba. Kéne nekem is még vasalnom, bár tegnap egy adagot már kivasaltam. Közben pedig azt éreztem, hogy milyen baromi felesleges dolgot művelek, mert nem a textilpelusokat vasaltam, hanem a kisruhákat. Megvallom, én a textilpelust is csak két hétig vasaltam, aztán már nem. Doktor néni jóváhagyta, szerinte se kell. Ha rendesen ki van mosva annyi bacival a levegőben is találkozik, amennyi a vasalás nélkül bennemarad. Arról nem is beszélve, hogy vasalás után ott áll a szekrényben napokig Kép
Szóval take it easy! Azért most már kivasalom a ruhákat is, de azt hiszem, ezt nem fogom ismételni, csak a pelusokat.

Jaj, nincs fent a táblázat, ezért nem tudom, hogy kivel is fogok közel egy napon szülni a HIETE-n. Azt hiszem két-három nap különbséggel vagyunk kiírva. Jó lenne a kórházban találkozni Kép

Sziasztok!
Dorka (38)
dorka

Sziasztok!

Tegnap képtelenség volt írni ideKép.

Borbolya,
én is kókuszmatracra raktam ezt a betétet, az a jó benne, hogy ez is tud szellőzni, csak a nedvességet nem engedi át. Olyan mint egy flanellanyag. De nem voltak olyan nagy balesetek, nélküle is meg lehet lenni.

Timurr,
én még erről nem hallottam, hogy a szoptatós teát elkezdeni szülés előtt.

Dorka,
én anno látogatási tilalom alatt szültem, de a páromat beengedték a szüléshez.

Connie,
azért az más lesz, ha a babához kell kelni éjjelKép

Eveka,
már a belső is.

Panka

panka

Sziasztok!
Úgy tűnik a második széria babái bennt maradnak.KépÉn már egy hete gyomorfájással fekszem de ma azzal is keltem.Szóval ez az utolsó hét irtó kemény.Alig bírok vmit csinálni.
Eveka,dokit kérdezd meg erről mert biztosat szerintem ő tud de ez a vérzés biztosan engem is megijesztett volna.Még mindig nem döntöttetek név ügyben?
asszem már volt téma de most akkor ezt a tejszaporító urticát hogyan kell szedni?Folyamatosan vagy egy hétig igen aztán egy hét szünet?Ja és ti szedtek vmi multivitamint vagy vasat szoptatás alatt?A teát szerintem is elég szülés után elkezdeni.A szülésznőm azt javasolta vigyek már magammal a kórházba.És ő a buckler alkoholmentes sört javasolta még ami nagyon jó hatással van a tejre állítólag.Most én is megpróbálok mindent bevetni a szopi érdekében mert Dinit kb 3 hónapig tudtam és jó lenne most tovább.
Na megyek,sziasztok
nyetus(már csak 5nap és a kezemben lesz a babám ha minden rendbenKép)
nyetus76

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?