Fú, mennyi kérdés és hozzászólás!
Csak amire tényleg tudok reagálni:
pelus: kell textil is, legalább 10 db, böfihez, fej alá, stb.
Eldobós: semmire nem vagyunk (eddig még) allergiásak, a Liberoból viszont kifolyik a cucc. Nekünk bevált: huggies, pampers és a DMben kapható Babylove. Először érdemes kisebb kiszerelést venni (pl 29 dbos libero vagy bármilyen newborn), ha beválik, lehet többet. 2-5 kilód newborn max 1-2 hétig jó, ebből nem érdemes sokat venni. Általában rögtön jó a 3-6kilós, kivéve, ha extra pici baba szül. Pl 2 kilós törpicurka.
Mellbetét, lehet, h átszokom a papírzsepire? mert csak kicsi csöpög néha, és olyan drága a speckó betét.
Eszti szeme egéz szép már (az enyém még szarakszik, de az most nem izgi), úgyhogy köszi MINDENKInek a drukkot, biztos amiatt...
Ancsi!
Nagyon hasonlóan gondolkodunk.
Én ma is disznó irigy vagyok, pl mennyi Nutellát hagyok a férjemnek,ki mennyit ül a gép előtt, stb. De amíg Eszti csak cicistejet kap, ez nem gáz.... de mi lesz, ha 5-6 éves lesz??? (Addig nem akarjuk csokiztatni...)
KISÁGY: mi a neten vettünk végül egy használtat (
www.apronet.hu vagy bármi más ilyen oldal), teljesen jó, 1 gyerkőc használta, szivaccsal, 1 huzattal 7ezer volt. A fenti szinten van a 16ezres vadiúj, az az éjszakai rezidenciája.
De most már mindent használtan fogunk venni, pl járókát, mert általában nem 8-10 évig nyúzzák, mielőtt eladják... Persze meg kell nézni, de megéri.
Greenolive: a pelusok kül.ek. A huggies 3-6ig tartja a newbornt, a libero 2-5ig, szóval lehet nézelődni, töprengeni...
Anyatejes pöttyök ahogy jönnek elmúlnak, legalábbois Esztimnél.
Altatás: hááát, ez sztem olyan, h mindenkinél más válik be, de nyugi, előbb utóbb minden baba elalszik és megszokja a rutint. Pár hét, és vége a rossz időszakoknak.
FIZETÉS: sajna a főnöknek mindig igaza van, és akkor is nyalni kell nekik, ha csak zsebpénzt ad. Félév munkanélküliség után elhiheteitek, h már annak is örül az ember, ha valami vackot hozzávágnak... (Bár most nem panaszkodom, férjem főnöke jófejnek mutatkozik.
)
neet